Det är småkul med folk som bländats så av sin egen inbillade förträfflighet att dom törs gå in i ett nytt rum med Knutars attityd. Och lite kusligt också. :-)
Kolla inlägg #2/ och #4/ i denna tråd om det är han som efterlyses.
Har letat efter den där "författaren" men inte hittat - har också för mej att jag läst nått av nån? men inte vad. Kan han ha hetat anders?
Ja Leif Erlingsson 85 - tyvärr har det gått därhän att även det goda uppsåtet kan anses kränkande - resultatet blir dessvärre att alla kommer att bli rädda för att uttrycka minsta mening då den kan befaras såra någon.
Min grundhållning är det öppna samtalet - då kan ingen utgå från att alla förstår allt utan måste fråga - inte heller att alla håller med och därför kanske även vill dryfta sina synpunkter och ifrågasätta.
Lennart Lundvall 83
Nja jag tycker inte jag tar i så förskräckligt - men oavsett vad jag säjer så tar "NN" illa upp.
Och framför allt är det då "NN" skriver sin uppfattning av det jag skrivit som jag inget annat kan än konstatera att människan är intrigant och försöker spela ut andra så gott hen kan mot det jag uttryckt i stället för att diskutera sakfrågorna eller i vissa fall logikbristerna jag påpekat för att få någon möjlighet att bättre förstå resonemanget.

Då kan henses "svarta sorgefåglar" bli SR's fiskmåsar bara för att där finns medhåll, mot min ifrågasättande kritik.

Ja där har du min syn på det hela :-)
Jag håller med dig Bizon, i din analys att det är att visa bristande respekt för sina medmänniskor att överse med deras tokigheter.  Att vi nu i tusentals år sysslat med denna galenskap är förklaring nog för den galna värld vi lever i, där människors personliga känsla av kränkthet anses viktigare än vår överlevnad och vårt välstånd.  Något jag ser i alla sammanhang numera.
Märkligt lite spekulationer i bild av Svensk media. Här finns några tänkbara gärningsmän fångade på bild i Boston. [länk]
Ja, Bizon tar i så det ryker bakefter... Men varför så stenhård mot Pia, kan man undra. Gammalt groll? Underhållande matcher mot StaffanRoger med flera kan han ställa till med. Men vad hände häromdagen när ett självutnämnt snille från Göteborg som jag glömt namnet på halkar in och förkastar sourzarnas kommentarsvanor, mest om "Glassbilar och böneutrop". Då blir t.o.m. jag irriterad. Han kallar sig författare - antal artiklar här: 0.

Tomma tunnor bullrar mest :-)
KOnstigt hur elaka människor kan var mot varandra här. #79 tex.
Jag har aldrig märkt att Jan Brunnegård varit skenhelig eller uppblåst. Det är verkligen sårande epitet. Jag har skrivit jättemånga artiklar på sourze, det har varit det viktiga för mig, inet att sitta och diskutera orden, vända dem fram och tillbaka och försvara sig för att man öppnat mun. Bizon har uttryckt sig vääldigt kränkande mot mig anser jag och jag är ingen elak människa. Där ligger en hund begraven och det är bara bizon som fattar, varför han har den attityden mot mig. Ytterst kränkande från en sårad människa och då menar jag Bizon.

"Visst kan jag vara snäll mot Pia.
Men att vara snäll kan även ske på ett nedlåtande sätt genom att utgå från en människas mindre utvecklade förstånd och därför inte bry sej om de tokigheter eller den ovilja hon ger uttryck för".
Du är en farlig människa Bizon. Du säger farliga saker. Du är kapabel att förstöra för människor genom dina galna uttalanden. Skulle var tacksam om du inte nämnde mitt namn igen.
Indirekt har du Jan Brunnegård nu besvarat min fråga, som var vad din avsedda effekt med att skriva här månde vara?  Den tycks vara att hålla ned nivån på Sourze.se till en nivå som av någon anledning tilltalar dig.  Medlen har varit många, inkl. de Lasse i Gatan beskrev, bl.a. hycklad ödmjukhet och t.o.m. smicker.  Men resultatet har varit entydigt, att driva bort de många som sökt skapa dialoger om verkliga lösningar eller som talat om vår verkliga situation.

Det kan vara OK på sociala nätverk utan ambition att vara en positiv förändringskraft, men det är inte OK på Sourze.se.  Inte för den som känner respekt och vördnad för livet.  Tacka vet jag de många röster som tar sig själv och sina budskap på allvar, som öppet deklarerar att de anser sig ha något viktigt att säga och inte låtsas skämmas för sig.
LEIF Jag har i ett år ca hoppats att du finner ett forum på din nivå där du blir accepterad för all din erfarenhet och begåvning.Som inte kan ifrågasättas.Har nu läst mkt på din Länk och kan bara gratulera både dig och dom!
De som debatterar här avgör själva vilka de vill debattera med. Så har det alltid varit och så förblir det nog! GunnarL har flera ggr presenterat sig.Gäller flera andra dåtida signaturer, att de i stort sett bekände färg./ Jag sysslade mkt med att hälsa nya välkomna. Det vet Steno, tack, o många andra./ De som nu läser nr 79 förstår varför jag ligger lågt med signaturer. För från det hållet får jag då och då knivhugg i ryggen. /Ingen känd o namngiven person har någonsin varit otrevlig mot mig.Så jag har haft det medialt bra sedan jag 1962 började skriva i Västerbottens Kuriren o Folkbladet./ Upp till kamp mot troll och marodörer!
Jag har känt Jan Brunnegård sedan 60-talet. En idealist som tror på debatt med alla människor. Jag för min del undviker att föra något samtal med de värsta av Sourze åsiktsmarodörer. Skriv själv artiklar under eget namn så ska jag kommentera om de är värda att kommentera
#74/Jan Brunnegård/Du din arroganta uppblåsta skenheliga typ, hur känns det att spela ordningsman på Sourze och sortera ut folk efter vad de har för åsikter, om de är anonyma eller inte, eller få folk avstängda om de inte följer det politisk korrekta. Det är inte där skon klämmer för din del, om någon är anonym eller inte, för du har debatterat med GunnarL och flera anonyma under årens lopp. För några år sedan bestod Sourze av en klubb för inbördes beundran, med dagligt ryggdunkande och rövslickande. Kom det in någon ny blev den ifrågasatt och mobbad direkt. Nu har det kommit in lite nytt folk som du inte ens vågar ifrågasätta. Om jag registrerar mig som Sven Svensson och sätter dit ett foto, hur vet någon att det är Sven Svenssons foto? För övrigt finns det 3.481 stycken som heter Sven Svensson. Nej det är åsikterna som inte passar in i din lilla bubbla av självgodhet, kryddat med en massa religöst svammel. Ännu en gång, är det min signatur du menar? i #74.
Jag inväntar ev kommentar från Malin som jag vände mig till. Jag har aldrig lyckats med en dialog med Leif E.
jag var dag undrar över det meningsfulla med att skriva här och på annat håll.  Kan det ha ngn som helst effekt?
(Jan Brunnegård 2013-04-18 11:51 #1.)
Som någon som håller ett öga på er här på Sourze.se så fann jag denna undran intressant då den underförstår att det finns en avsedd effekt, och jag då blir nyfiken om vad Jan Brunnegårds avsedda effekt är?  Min egen har jag varit övertydlig med, så där finns inget att tillägga.  Men vad är det Jan Brunnegård vill?Ang. debatten om debatten, så är debatten om bomberna självklart raison d'être för bomberna i ett sammanhang som hade all världens media på plats.  Debatten är alltså målet med bomberna, och det målet i sin tur medel för att flytta bort fokus från något annat som kommer att hända de närmsta veckorna.  Med tanke på att pyramidspelet som är vårt ekonomiska system nu (som det från början byggdes för att göra) rasar så har det antagligen att göra med att flytta fokus från det.  De provokationer artikeln beskriver kan mycket väl vara skapade av samma sorts krafter som sprängde bomberna, och av samma anledning.
Jag tycker att tendensen är så klar. Jag har som medmänniska stora möjligheter på sikt att påverka de nära och kära, bygga tillsammans med dem.Jag behöver inte argumentera bara genom föredöme visa var jag står, vad jag vill.

Men om jag blir riksdagsman vad beslutar jag då om, vad kan jag påverka.Väldigt lite skulle jag tro trots att jag kommit nära "svensktoppen".Mitt parti bestämmer i huvudsak hur jag ska rösta i riksdagen. Jag kan motionera om olika saker, som ingen stöder, men jag kanske kommer i media.

Är det i dag de stora politikerna som styr näringslivet och resten av Världen.? Eller är det tvärt om så att de tio största kapitalisterna styr våra politiker som vi valt. Ja inte ens det vet jag vid 74 års ålder. Hur ska jag då kunna påverka något utanför mitt kvarter.

Är Debatt ett underhållningsprogram??
JA du Malin. det är så mkt debatten om debatten så jag var dag undrar över det meningsfulla med att skriva här och på annat håll. Kan det ha ngn som helst effekt? När jag skriver på FaceBook så utvecklar jag mest känslor och lite privat info och får samma tillbaka. Det ger en del positivt. Det är väl därför FB exploderat som en massrörelse jorden runt.Genom att hålla ner antalet Vänner så minimerar man risken för knivhugg i ryggen osv. Det är svårare här.

Jag är en gammal folkrörelsemänniska som stått på många lokala möten och pläderat för olika saker som vi sedan verkställt lokalt. Mycket tillfredsställande. Lagom med makt och inflytande. Men vilken effekt har dyrbara DEBATT i SVT.Sannolikt ingen! Josefssons granskning där några få kommer till tals har däremot resultat.
Brunne
Visst kan jag vara snäll mot Pia.
Men att vara snäll kan även ske på ett nedlåtande sätt genom att utgå från en människas mindre utvecklade förstånd och därför inte bry sej om de tokigheter eller den ovilja hon ger uttryck för.

Beträffande min konversation med oavsett det gäller poetik, andlighet eller politik så får jag vanligen ett goddag yxskaft som svar vanligen i en mycket nedlåtande antiintellektuell och kunskapsfientlig tom - men även direkt uttryckt att kunskap och analytiskt sinne inte står högt i kurs i hennes värld.
Ändå menar hon att hennes erfarenheter - visserligen utan både logik och stringens ska gälla för förståelsen av hennes påpekanden i överlägsen ton.

Då jag inte sväljer det lilla betet utan tittar bakom den skraltiga fasaden med en och annan liten fråga - då får jag veta mina brister och att vidare diskussion ej är önskvärd. samtidigt som hon tackar vem det vara må som uppfattats som stöd.

Må så vara att Pia inte presenterat sig som logiker eller filosof - detta till trots menar hon att hennes texters innehåll ska vara värda att läsa, men vara undantagna från frågor för att kanske få ett förtydligande.

Att hon liknar dej kan jag inte se - jag har aldrig uppfattat henne som särskilt ödmjuk, däremot som otroligt intrigant, viket du för det mesta avstår från.

Och visst har du sagt att en troende människa kan aldrig vinna en debatt vad det gäller logik etc, men då jag vill diskutera något jag inte förstår eller ifrågasätta riktigheten av handlar det inte om att "vinna" - det handlar om samtal i akt och mening att förstå eller få förståelse för andra förbisedda fasetter i verkligheten.

Pia har en osviklig precision vad gäller att missuppfatta allt jag säjer - att hon varken tycker om mej eller min poetiska ådra är uppenbart - men det struntar jag i - däremot känns det tröttande att bli bemött med yrande flum så fort jag säjer nått.

Som exempel är vi överens beträffande det du säger om religiösa upplevelser, men det är just inte religiösa upplevelser jag ifrågasätter - det vore meningslöst - min kritik på det planet handlar om religionernas roll i historien och min personliga inställning att dom borde skrotas då deras makt inte är av godo.
Andlighet har jag däremot inget att erinra mot även om den bara skulle vara en hormonrubbning.

Tack då Brunne för att du har så höga tankar om mej att du tror att jag ska klara av att acceptera personligheten Pia - visst, inga problem - klart att jag accepterar henne som hon är och gör ingen större grej av det - däremot vore det respektlöst mot henne att inte uppmärksamma henne på att det finns andra sanningar och ge henne möjlighet att diskutera giltigheten i de hon torgför - möjligen har jag missuppfattat detta med forum och att lägga ut texter vi gör för andras tyckande, men jag kommer nog även fortsättningsvis ta mej den friheten att dryfta mina reaktioner på det som presenteras så länge den möjligheten finns.
Och då alltså Brunne kommer vi till en följdfråga - borde inte allas personlighet också resekteras, även personligheten Bizon?
Personligheten Bizon kör ju inte med några olater som att inte ge andra samma möjlighet att delge sina åsikter som den möjlighet jag själv begagnar mej av.
Den där kloka italienare på 1960 talet hade inte så fel :-)
Knutars elaka, nedsättande ton mot övriga Sourze-användare gör det enklare för mig att vänligt citera resten av hans ID-ruta här:

"Favoritskribent på Sourze: Jag själv

Antal inlägg: 0"

Hahaha. Småler och smilar en smula.
Bra artikel Hans. Den viktigaste lärdomen av detta är nog den ohyggliga insikten om vad myndigheter och media kan förmå den stora majoriteten av det svenska folket att göra - mot bättre vetande.
Hej knutars.

Ang. det du knutars skriver 2013-04-15 14:16 i #2 samt det Bosse Jonsson berättar i artikeln om Partiet De Fria och det jag själv nu har tagit reda på:  Jag visste tyvärr inte innan Peter Storm - en av grundarna - redan gått bort att han var entreprenör inom energiområdet, hydrox-celler m.m..  Det är ju helt fantastiskt att ett sådant parti alls bildas, men samtidigt väldigt modigt då det knappast finns något som hotar etablissemanget mer än de som vågar tänka konstruktivt om energi.

Att jag själv förutom i går i min egen tråd och här nu har hållit mig borta från Sourze är för att som du själv har märkt det inte finns något här att hämta.  Synd, men så är det.  Det finns kloka svenskar som både vill och förstår att ta reda på saker själva, men de är inte många och de flesta av dem ligger av förståeliga skäl lågt.  Du har väl hört att integritetet är jordens mest sällsynta vara?  Utan brett stöd byggt på integritet kan inte mycket positivt åstadkommas.  Det är utan sådant stöd alldeles för lätt att "oskadliggöra" de som har denna vara.  Självklart har du knutars helt rätt som du skriver i din profil att 99% sanning uppblandat med 1% lögn är förkastligt.  Iallafall när lögnen berör något av vikt, vilket den alltid gör när det ljugs av politiker och media.  Att detta inte är självklart för alla är en allvarlig indikator på hur illa däran vår kultur är.

Som sagt, väldigt modigt av er.

PS:  Ang. partiets individfokus, läs det här:  "Ur många enade, mångfald".  DS.

Vänliga hälsningar,
Leif Erlingsson
På sätt och vis är det stimulerande att din typ av debattör dyker upp. Sånt skräp brukar hålla till på Flashback och liknande. Om du nu inte kan förklara om det var dialogen eller artikeln du babblar om så ska jag upplysa dig om att jag gillar att skoja med den uppblåsthet du visar i din ID-ruta här på Sourze:

"Om 99% av det någon skriver är sant men 1% är lögn kan du bortse från allt den människan har att säga."

Hahaha. Idiot.
Inte fan är det Riksbanken som utfärdar tillstånd för böneutropning? Nio kommentarer berör "författaren" alt substansen, resten berör ämnen som de flesta vill närma sig anonymt. Knutars, du har en skrivarprofil, men den verkar enbart dölja en fejsb(l)ook-attityd. Kom igen visa att jag har fel - skriv en artikel om den saknade "Tornväktaren". Om den ansvarsfulla uppgiften fortfarande funnits, hade det det tutats i luren inför ett folk som kunde klockan, samtidigt som vi haft koll på gränserna.

Apropå monotärismen - skulle du klara av att tana en räv om det blev ren byteshandel?
Exakt vad har Lundwalls inlägg #3 med artikeln i fråga att göra? På vilket sätt förhöjer eller fördjupar den dialogen? Vilken nytta gör den? Vad tillför den? Varför finns den? Vad var meningen? Tillbaka till glassbilen, idiot.
"Om 99% av det någon skriver är sant men 1% är lögn kan du bortse från allt den människan har att säga."

Ursäkta, men en sådan bombastisk klyscha får människor att vända ryggen till och fnissande viska med varandra. Men ha ett bra liv trots det, Knutars.
En kommentar på Sourze; min blir den andra och kanske sista. Så intresserade är människor av sina egna liv, medan en artikel om glassbilar och böneutrop har 61 kommentarer hittills: [länk]

Sverige är ett land av idioter, för idioter.

Angående artikeln så är det enda raka att ställa Riksbanken under direktdemokratiskt folkstyre; därmed kan regering och Riksdag entledigas för all framtid. Den yttersta makten i det civila samhället utgår från förmågan och rätten att skapa pengar, oavsett i vilken form (sedlar och mynt, eller krediter).

Jag begriper inte ens varför jag skriver något som ingen kommer läsa, men nu har jag fått ur mig det i alla fall. Lycka till med glassbilarna.
Ett tillrättaläggande ang. den [i tidigare inlägg] länkade NewsVoice artikeln.
Originalrubriken var "Varför skolfysik inte förklarar 11 september".
NewsVoice rubrikens påstående att tornen rasade får stå för NewsVoice Red.  Själv hävdar jag inte att de rasade.  De försvann, så långt kan jag gå.
Leif tycks ha brutit mot ngt bud eller beslut från Redaktionen. Vad kallas sådant?
Hej Jan Brunnegård.

Jag såg att du kommenterat här i min tråd om 11 september 2001 mörkläggningen.

"Bortom tid och rum" är inget konstigt, det är bara fråga om en eller fler mekaniska 90° vridningar bort från upp-ned, fram-bak, hit-dit, samt att frigöra sig från observationsprocessen av dessa som utgör vår tidsupplevelse.  Fysiken bakom finns sedan mycket länge beskriven, inte minst av Lt. Col. Thomas E. Bearden, Ph.D. (U.S. Army Retired).  De otaliga "flygande tefaten" som hela tiden observeras visar att många bemästrat den.  Bara för att tanken kanske känns ovan så är det inget konstigt med den.  Att som signaturen Psaltaren 90:2 antyda "från evighet till evighet" som det står i bibelversen ifråga är att göra det hela alldeles för högtravande.  Det är inget mystiskt, det är bara inte så välkänt.

Förresten vill jag passa på att rekommendera min senaste text om mörkläggningen av fysiken bakom 11 september 2001 händelserna, "Varför skolfysik inte förklarar hur WTC-tornen rasade den 11 september 2001".  Finns såväl på NewsVoice som på min egen blogg "Intelligentsians blockering".  Skrev den för drygt två veckor sedan och det finns många intressanta kommentarer till den.  Den har verkligen skapat intresse och eftertanke.

Såvida inte mina insikter efterfrågas här på Sourze så blir detta ett högst tillfälligt inhopp, för jag har insett ett och annat.  (Markerade texter ovan är klickbara för ytterligare upplysningar.)

Allt Gott,
den multidimensionelle etc stigfinnaren.
Jaha då har vi fått en fantasifull konspiratör igen, kanske ngn gammal som återuppstått under ny signatur. Allt bortom tid och rum som vanligt.
Texten under första länken skulle vara:

Kopplingar mellan ekonomi och 9-11 samt Office Of Naval Intelligence som utredde detta och som blev primärt mål att träffas i Pentagon; Det var denna utredningsstab som utplånades där den 11 september 2001.
[länk] :

I slutet talas det om det planetära försvaret där de negativa som har kontrollen över dessa vapen "försvarar sig" gentemot positiva besökare utifrån.

[länk] :

Veterans Today seniorredaktör Gordon Duff nämner det planetära försvaret gentemot varelser som kommer från bortom tid och rum och hur detta är relaterat till nanopartiklar/chemtrails som sägs vara till för att detektera dessa när de kommer från andra dimensioner.

Duff bekräftar att Dr. Judy Wood har rätt men menar att allmänheten inte förtjänar sanningen.  Dessa vapen är till för att kriga i andra dimensioner.  (4:e dimensionen/densiteten?)
OBSERVERA att det är stor risk att drabbas av fobier mot allt religiöst, kyrkligt osv. Finns noga inga botemedel.
@ #14 Jan Brunnegård.

Organiserad religiositet blockerar högre tänkande, tränar till att begränsa och blockera för att inte "råka tänka 'förbjudna tankar'", för att "alltid tänka 'rätt'".
Andra som tänker fritt blir ett psykologiskt hot så maniskt måste religiösa då tvinga dessa andra att också "tänka 'rätt'".
För de 'med ögon att se med' blir religiösas beteende en psykologisk studie.
De själva har blockerat sig från att se eller förstå något av detta.
De kan därför inte se vad de går miste om, eller ens att de alls går miste om något.
För de självstympade (blockerade) är det naturligt att ett vettigt samhälle organiseras genom religion.
Genom sin struktur är kyrkor väl skickade att strukturera samhällen, men det blir då lika blockerade samhällen.
För att komma högre än så - det som för religiösa 'inte finns' (alt. 'är av djävulen') - så behövs något annat.
Här är den vetenskapliga motståndsrörelsen mer lovande.
OM INTE nystartade kyrkor i USA hade dragit i gång och organiserat ett vettigt samhälle - vilka skulle då ha gjort det.?? I dag lyfter några miljoner pingstvänner folket i Sydamerika genom att organisera många saker som stat o Katolska kyrkan skitit i, i 500 år. Vad är alternativet?? Min dotter E har i några år jobbat med dessa frågor i Chile och Paraguay!

Sverige sägs vara Europas mest sekulariserade land! Vad har vi uppnått med det???

Ingen brådska med svar.

TACKSAM till Redaktionen som nu ingripit mot oändliga länkar som inte läses av någon men fyller sidorna dag efter dag. Det kan inte ha varit Sourzes ursprungliga syfte att detta media skulle vara några fås självbespegling. Det skrämmer i väg andra./ Jag tycker mig se andra förbättringar här också. Jag ser en ny VÅR för Källan där många röster för höras men inte hur som helst.
Jag som växt upp under ganska fredliga förhållanden i en en Astrid Lindgren by tillönskar alla "Utkikare Asfaltare Ormbergare! Nu, Ekensbergare Aspuddare! " samt alla andra befolkningskategorier en bra ja kanske härlig skriv-vecka.
På tal om  "Sanningsrörelsens diaboliska sammansvärjning"  (CMOs artikel från 2010-06-06),  läs om Vaken-rörelsens totala ointresse för vad som hände den 11 september 2001 trots att man presenterar sig som sökande sanningen om denna händelse:
http://kristofferhell.net/vakens-svar/    Läs hela artikeln på länken till vänster.  Ett kort citat:

Sakfrågan
Vad Dr Judy Woods forskning beträffar, bekräftar email från admingruppens medlemmar vakens fortsatta totala ointresse för den enda brottsplatsundersökning som faktiskt genomförts av händelserna i New York vid 9/11 - samtidigt som de fortsätter att pumpa ut desinformation från bl a AE911.

Vänliga hälsningar,
Leif ErlingssonAndra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
På tal om  ... (Ledsen men långa länkar fungerar inte i forummiljön här utan drar utsidan/Red)
Jan Rosbäck, i en av dina bloggartiklar på http://esamawuta.wordpress.com/ länkar du till ett utskick till massmedia från 1992.  I detta dokument hittade jag citatet:
"Vi socialister kan aldrig nå målet om vi inte konsekvent gör oss kvitt forna tiders syn på lagar som skrivs för decennier såsom uttryck för något slags oföränderlig rättvisa.  Lagar skall inte betraktas med underdånig respekt.  De är arbetsredskap, som vi använder för att uppnå politiska mål".  (Hovrättsrådet Carl Lidbom)
Detta är naturligtvis själva motsatsen till den filosofiska tanken att människan är fri så länge hon inte vållar andra skada och att endast hon själv ska kunna avtala bort delar av sin frihet.

I själva verket avslöjar Carl Lidbom här att socialism är detsamma som förtryck.
Jan Rosbäck, i en av dina bloggartiklar... (Långa länkar fungerar inte i forumet/Red)
Trodé: Men när du skriver "Man vill inte Sverige skall vara hela världens socialbyrå.", så gör du en rad fördomsfulla antaganden, vilket du sedan bekräftar i det du skriver senare. Du antar att de som kommer hit gör det för skojs skull(?) eller av ekonomiska skäl och inte för att de söker skydd för sitt liv, vilket är i princip det enda giltiga skälet för att få uppehållstillstånd här. Du kan omöjligt få uppehållstillstånd här av ekonomiska skäl. SD:s alternativ är att sända tillbaka flyktingar till sina hemländer och dära riskera att mördas, fängslas och torteras för sina åsikters skull, eller sin religion, sexuella läggning eller etniska härkomst. Om du verkligen värnar för åsiktsfriheten, så borde du värna om dessa grupper, som många gånger flytt hit pga sina åsikters skull.

Att det blir vissa problem som arbetslöshet och kriminalitet i vissa sammanhang, beror ju inte på invandrarna eller deras bakgrund, utan på hur vårt land är organiserat. Jag är den förste och erkänna att integrationspolitiken skulle kunna funka betydligt bättre, om det fanns en politisk vilja till det. Men man kan inte blunda för att det finns en omfattande och strukturell rasism i vårt land som inte ens vill ge de nyanlända chansen att komma in på arbetsmarknaden eller få bosätta sig var de vill. Det är klart det blir problem då. Istället för att sända tillbaka folk mot en extremt osäker framtid och risk för deras liv, så tycker jag det vore vettigare att först börja se över vad vi kan göra med vår integrationspolitik.
Anledning till SDs framgångar är naturlig.

Många svenskar vill minska invandringen och då är SD det demokratiska alternativ som finns. Man vill inte Sverige skall vara hela världens socialbyrå. Det har inget med rasism att göra. Det är något andra partier hittat på. De som vill minska invandringen vill det oberoende av vilken ras folk har som vill ta sig till Sverige. Motstånd mot invandringspolitiken är en ekonomisk fråga och oro för sociala problem och ökad brottslighet.

De flesta som sympatiserar med SD är ansvarsfulla personer med ekonomiskt förstånd. De är lika måna om samhällets kassor som om sin egen plånbok. De begriper att många som kommer till Sverige är bidragsinvandrare som måste försörjas av pengar som tas från andra välfärdsområden. De inser invandringens negativa effekter på vård, skola och omsorg. De förstår att massinvandringens behov av bostäder varit större än nyproduktionen. De ser att invandringen lett till att de stora sjukhusens akutintag har fått förses med låsta portar och vakter för att skydda personal och intagna mot de svenskarnas våldskultur. Sjukvården har inte byggts ut i takt med invandringens behov med delvis nya sjukdomar. De förstår varför Sverige nu har världens näst flest våldtäkter. De ser sambandet mellan ökad brottslighet och ökat antal fattiga barn. De förstår att invandringen bidrar till att försämra våra pensioner.

SDs sympatisörer har insett att makthavarna bluffat i årtionden om invandringens påstådda välsignelser. De som skulle rädda svenskarnas välstånd sitter arbetslösa i hela stadsdelar ochbehöver inte ens plocka bär. För det flygs det in folk från andra världsdelar.

Pensionsräddare skulle först integreras. Nu hör man sällan talas om det. Nu gäller mångkultur till vilken svenskar skall anpassa sig. För att påskynda den, har regeringen infört en rad särlagstiftningar som diskriminerar den egna befolkningen.

Folk uppskattar SD för de beskriver ett samhällsproblem som det är, utan förvanskning. I invandringspolitikens släptåg har vi fått begränsad yttrandefrihet. Därför växer nättidningar och förljugna gammelmedia backar. Journalister och politiker bor segregerat men kräver andra skall bo bland invandrare. Hyckleriet har blivit uppenbart. Varför har vi inga ställplatser för resandefolket i välbärgade orter?

SDs sympatisörer förstår att MENA-länder som inte är kända för en enda högteknologisk produkt, knappast är bra rekryteringsområde för arbetskraft och blivande entreprenörer. Inget företag anställer 100 personer i förhoppning om att finna ett par som kan göra nytta. Så hanterar regeringen AB Sverige.

SD-anhängare har insett att den låga levnadsstandard folk flyr från, i hög grad beror på ländernas medeltida religion. Den tar invandrarna med sig hit och får stöttning av regeringen. Därmed återinför vi medeltiden i Sverige. Vi kan avläsa resultatet i form av besparingskrav på de flesta områden trots nerdraget försvar och eftersatt infrastruktur.

Detta är anledning till att allt fler sympatiserar med SD.
Peter har helt rätt ! Detta med ECT borde ha stoppats för länge sedan... Men det är inte bara på detta plan som det begås brott inom psykiatrin, särskilt när man fördjupar sig i all användning av psykofarmaka både på barn och vuxna. Falska diagnoser inom psykiatrin för att piller-industrins aktier o förtjänst skall stimuleras... Aldrig någonsin har ADHD diagnoserna duggat så tätt som nu där även skolorna sätter indirekt en diagnos på barn emedan det är både lärarbrist och totalt för stora klasser eller förskolor.... Under långa tider har det utförts omänskliga experiment med ovetande människor både inom den somatiska och psykiatriska "vården" i vårt land men.. även om man vågar se denna video
[länk]
Så kan man kosta på sig att undra över hur man idag manipulerar med folksjälen och de stora massorna som mer o mer liknar en skock med får vilseledda av mänsklighetens förädare
Många borde revidera sin historia idag. Med eftertanke. esamawuta.wordpress.com
Domarreglerna har jag läst då o då under årens lopp. Ha det så bra.
Jan Brunnegård, läs domarreglerna.  Enklare än de där uttrycks kan nog tankarna inte uttryckas.
Peter, tack för kvalitet och säkerhet i producerat resultat!

Peter, om du rättssäkert i tid och rum vill, kan och vågar redovisa att Sten Levander med uppsåt eller grov vårdslöshet leker vårdgivare, mot EN försvarslös myndig patient, med rätt mental kunskap, tänk och handling? - Vill, kan och vågar Jag, om Jag i rätt tid och rum får kvalitetssäkrad information, enskilt stämma Sten Levander för brist på kvalitet och säkerhet,i rätt svensk domstol som rättssubjekt och förvänta skattefritt skadestånd av det allmänna (Regeringen som rättssubjekt) för säkerhetsbrist producerad av offentlig eller privat svensk tillsynsmyndighet, som i tid och rum, lokalt i en medlemsstat på den inre fria marknaden i Europeiska unionen, har producerat säkerhetsbrist (bemyndigat Sten Levander till professorer, leg. läkare och att leka vårdgivare med strikt produktansvar för säkerhetsbrist i nutid och nära framtid (10 år) mot enskild vårdtagare, som behandlas med ETC).

Enligt EU-rättens företräde skall vårdgivaren som rättssubjekt och näringsvÄrksamhet, lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden, i EES eller Europeiska unionen, i tid och rum producerat resultat, med kvalitet och säkerhet i tid och rum, till EN enskild vårdtagare, med rätt mental kunskap, tänk och handling, i harmoni med EU-rätt och EU-domstolens framtida monopol på tolkning av EU-rätt och historiskt redovisad rättspraxis i nutid och rum, lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i Europeiska unionen.

Med vänlig hälsning
OM jag bara kunde förstå hur Regering, Riksdag och Polis skulle agera på annat sätt.  Svenska medborgare jagas jämt för brott de begått.  Jag har många ggr fastnat i trafikkontroller trots att just jag inte varit misstänkt för något.  [...]
(Jan Brunnegård 2013-03-02 12:26 #2  [länk] .)
Jan Brunnegård, anser du att slumpmässiga trafikkontroller utan specifik brottsmisstanke är förenlig med naturrätt och det närmaste svenska uttrycket för densamma, Olaus Petris Domarregler? [1]

Om inte, hur legitimerar du instruktioner och bestämmelser som tycks påbjuda sådant agerande?

Se vidare:
 1. Leif Erlingsson 2013-01-08 18:20 i ""Det har gått för långt"" tråden #339  [länk] .
  "common law" (lex terrae - att inte orsaka andra förlust eller skada) är ett viktigt koncept.  Här i Sverige har vi Olaus Petris domarregler från 1500-talet, se  [länk]"  och  [länk]  även om de här inte anses ha juridisk giltighet.  Tankarna är desamma, att ej vålla andra förlust eller skada.  Enligt en sådan lag är varje bot och straff för något som inte bevisligen faktiskt orsakat en medmänniska skada omöjlig.  Endast genom att avtala bort delar av denna naturrätt ("common law", lex terrae) kan vi där den fortfarande gäller t.ex. bötfällas för hastighetsöverträdelse eller liknande.  Och en ickemänsklig entitet har inga som helst rättigheter.  Endast den människa som äger denna ickemänskliga entitet kan då lida egendomsskada, men inte entiteten själv.  Ja, det ger många fruktbara tankar och funderingar.
Angela, tack för kvalitet och säkerhet i producerat resultat, - men varför använder du ord i din text som i tid och rum har kvalitet och säkerhet, som laglöst kollektivt pronomen u.p.a. och som inte har enskilda mänskliga rättigheter eller möjlighet till skadestånd av det allmänna, om humana resurser anställd av eller med uppdrag för EN svensk statlig eller privat tillsynsmyndighet(rättssubjekt), i tid och rum rättssäkert diskriminerar, EN drabbad enskild medborgare, som i tid och rum lagligt bor eller arbetar, lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i EES eller Europeiska unionen?

Med vänlig hälsning, från EN drabbad enskild svensk medborgare
Det kommer att ta ca tio år till för Sverige att få en bemannad liten yrkesarme, säger radion just nu.Det har visat sig nära nog omöjligt att få tag i yrkessoldater i Sverige. Måste vi skaffa en Främlingslegion? Riksdagen beslöt om att avskaffa Värnplikten för länge sedan.UTAN ATT SE DESS KONSEKVENSER. Sedan dess har Sverige stått ganska oförsvarat.Vi har massor av stridsplan och stridsfartyg av yppersta klass. Utan besättning.

Detta är ett enormt svek mot svenska folket. Även ett svek mot våra fredliga grannländer som har bra försvar men inte kan räkna med den minsta hjälp från oss.

Men nyss trodde flera svenska politiker o militärer att vi skulle få hjälp av dem! Vilken dårskap.
OM jag bara kunde förstå hur Regering, Riksdag och Polis skulle agera på annat sätt. Svenska medborgare jagas jämt för brott de begått. Jag har många ggr fastnat i trafikkontroller trots att just jag inte varit misstänkt för något. Det är ett brott för utlänningar att vara i Sverige utan tillstånd. De kan ju inte bara gå fria. De måste samlas in på något sätt. Den upplysta tempererade Tunnelbanan låter för mig som ett bra ställe att göra personkontroller på.Vore Sergels Torg eller Storkyrkan bättre ställen eller Moskén på söder osv./ Vad lever papperslösa bostadslösa på? Stor risk för kriminalitet?
REVA kallas det projekt som har gått ut på att poliser i kollektivtrafiken och på andra platser krävt legitimation av och trakasserat människor, samt använt typisk vardagsrasism - utgå ifrån hudfärg och utseende - för att hitta papperslösa flyktingar.  Vår regering tillåter alltså att polisen i vårt "öppna" land inskränker rättigheterna för människor med annan hud/hårfärg.  Ingenting kan rättfärdiga det.
(Angela Larsson 2013-03-02 06:00 i "REVA och ett omänskligare Sverige[länk] .)
Sverige skulle säkert kunna fällas för fördragsbrott i EU domstol eftersom detta att trakassera folk i allmänna kommunikationer utan specifik misstanke riktad mot i förväg namngiven person knappast stämmer med mänskliga rättigheter, etc.  Nu brukar Sverige skita i fällningar där och har ju dessutom bestämt att tjänstemän inte har personligt ansvar!  Detta kanske funkar just nu, men det är ingen bra strategi att förlita sig på att staten för evigt kommer att hålla en om ryggen när man begår brott.

Här en video från USA som visar hur man genom att mycket bra kunna sina rättigheter kan tvinga tjänstemän att backa:
Know Your Rights...  Checkpoint  (DollarDVDProjectLiberty.com)  [Klicka här!]
Frågan är dock om inte svenska poliser är för dumma för att inse vad de håller på med.  Ändå är det en bra strategi att börja stå upp för sina mänskliga rättigheter, och gärna specifikt hänvisa till det internationella lagrum man stöder sig på för att hävda sin rätt.
Forts...

Och som Mats Sederholm konstaterat i en kommentar till hans egen artikel, min fetning, etc:
Hej

Först så vill jag säga att Sourze trots min vädjan inte ville använda sig av mitt namn på artikeln "Kristina Lindquist (DN), lögnretoriken och demokratiföraktet."  Det är andra gången på kort tid som de INTE vill ha med journalisten eller tidningens namn i namnet på artikeln.  Det mest häpnadsväckande är kanske att de vägrar ta en dialog om det, Carl-Olof Schlyter inräknad.  Börjar man ana att även Sourze är på väg in i Stimmet och nu måste följa med i ledbanden.  Det vågar alltså inte ens kommunicera vilket är ett helt nytt beteende vad gäller sourze-redaktionen.  Skrämmande.
(Mats Sederholm 2012-07-17 00:43 i "Kristina Lindquist (DN), lögnretoriken och demokratiföraktet" tråden som den rätteligen bör heta och som jag därför anger i mina egna arkiv, #11  [länk] .)
När förtrycket är som hårdast är dock befrielsen som närmast.  Jag tröstar mig med det.

Se mina senaste texter som dekonstruerar förtrycket:
 1. Leif Erlingsson 2013-02-28 09:00 i "Hur straffa kriminella banker?" tråden #1  [länk] .

 2. Leif Erlingsson 2013-02-28 09:04 i "Hur straffa kriminella banker?" tråden #2  [länk] .

 3. Leif Erlingsson 2013-02-28 09:04 i "Hur straffa kriminella banker?" tråden #3  [länk] .

 4. Leif Erlingsson 2013-02-28 09:15 i "Hur straffa kriminella banker?" tråden #4  [länk] .

 5. Leif Erlingsson 2013-02-28 09:29 i "Avund eller sjukt samhälle?" tråden #1  [länk] .

 6. Leif Erlingsson 2013-03-01 14:40 i "Avund eller sjukt samhälle?" tråden #5  [länk] .

 7. Leif Erlingsson 2013-03-01 15:24 i "Nu får det vara nog" tråden #148  [länk] .

 8. Leif Erlingsson 2013-03-02 08:15 i "Till minne av Förintelsens offer" tråden #76  [länk] .

 9. Leif Erlingsson 2013-03-02 08:15 i "Till minne av Förintelsens offer" tråden #77  [länk] .

"Hatet är inte isolerat till kommentarsfälten"
I Sverige spelar organisationer som EXPO och Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) en viktig roll som frontorganisationer till den statliga myndigheten Forum för levande historia (FFLH) i dess försvar av den judiska staten och sionistiska ideologiproduktion.
(Lasse Wilhelmson muntligt i videointervju 2009-09-14, skriftligt 2009-11-18, "Vad är sionismen?  -  dess utveckling och roll under de senaste 150 åren[länk] .)
En av dessa organisationer har klagat att
Hatet är inte isolerat till kommentarsfälten

I debatten sprids uppfattningen att fördomar och rasism i medier framför allt skulle förekomma i anonyma kommentarer på Internet.  Bilden bygger på en farlig felsyn.  Mathan Ravid om antisemitiska uttryck i etablerade medier - och i webbtidningen Sourze.se.
[...]
(Mathan Ravid, Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA), september 2009, "Hatet är inte isolerat till kommentarsfälten[länk] .)
Man måste förstå vad ordet "hat" betyder för dessa ideologer, för att rätt tolka deras budskap:
Effektiv maktkritik är inte isolerat till kommentarsfälten!
Förklaring:
Det är när man ger sig på essensen av ett problem man kommer direkt i skottlinjen.  Det heter då att man är en "hatare".  Makten har aldrig gillat att ha strålkastaren på sig.  De har för mycket att dölja.
(Leif Erlingsson 2013-03-01 15:24 i "Nu får det vara nog" tråden #148  [länk] .)
Kort sagt, de statliga sionistiska ideologiproducenterna med stödorganisationer (propagandainstitut!) beklagar sig över det faktum att effektiv systemkritik inte alltid begränsas till kommentarsfälten.  Det är vad det betyder!

Forts...
Forts...

Men det skadestånd Israel fick från Tyskland tycks de istället ha använt till krig.
Alla spekulationer hur mycket och till vilka judiska finansfamiljer stöttat med ekonomiskt bistånd eller hotat med sanktioner står i en ofattbar paradox då man läser den mossad-mördade Jack Bernsteins beskrivning av staten Israels ekonomi.  Man kan ju undra vart alla judisk-amerikanska investeringar hamnat.  Har allt gått till krig.
Släktingarna till förintelsens offer har också en stående fråga, vart har hela skadeståndet från Tyskland tagit vägen.
[...]
Jack Bernstein, "The life of an American Jew in Racist, Marxist Israel (1985).

Så särskilt lyckosam har inte drömmen om Israel blivit.  Drömmen startade vid en kongress i Basel redan 1897.

Så här ser dagens Israel ut:  Inflationen stod på 3,5% och utländska investeringar 2012:  $ 11400000000 (72627675276.786 SEK)
(Leif E Ström 2013-02-01 12:38 i "Riktiga ämnen" tråden #20  [länk] .)
Den förbrytelse judarna gjort sig skyldiga till innebär alltså att de fördrivna har all rätt i världen att bedriva vad helst gerillakrigföring de väljer intill den dag judarna sonar sina brott.  Den som inte inser detta är fast i hjärntvätt.  Givetvis kan man kritisera gerillaoperationer mot civila, men givet det massiva populära stödet i Israel för den förda folkmordspolitiken t.ex. gentemot  Gazaremsan (arabiska قطاع غزة, Ġazzah/Qita' Ghazzah; hebreiska רצועת עזה, Retzu'at 'Azza)  så är det i vissa bosättarfästen på ockuperad mark nog bara de minsta barnen som helt fullt kan anses som civila.Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Det är så tyst i forumet.  Har an-Nakbah (النكبة‎) - förnekarna lämnat forumet?
Nakba-förnekelse är ett av de största problem som gör att folk inte förmår se sionismens förbrytelse för vad den verkligen var, det vill säga en illasinnad och välplanerad etnisk rensning som fördrev omkring 800 000 palestinier från deras hem och deras land år 1948 samtidigt som de över 400 byar som de flydde från förstördes och utplånades från kartan.  Majoriteten av västerlänningarna känner fortfarande inte till dessa obestridliga och brutala fakta.

Vad är det för mening med att till exempel diskutera Israels apartheidmur med Nakba-förnekare?  Lagen om orsak och verkan är omkastad i hans hjärna.  En Nakba-förnekare ser Israel som begynnelsen och palestinierna som angriparna, och i hans föreställning är den formuleringen en verklighet, hur löjlig den än är historiskt sett.  Det enda meningsfulla är att försöka öppna hans ögon, som uppenbarligen är öppet slutna, genom att tala om Nakba - arabiska för 'katastrof'.
(Tariq Shadid 2007-04-14, övers. Anders Püschel, "Nakba-förnekare med öppet slutna ögon[länk] .
Nakba på arabiska:  النكبة‎, an-Nakbah.
Se även  "A Strategy for Israel in the Nineteen Eighties" av Oded Yinon ursprungligen på hebreiska i KIVUNIM (Directions), A Journal for Judaism and Zionism; Issue No, 14--Winter, 5742, February 1982, redigerad och översatt till engelskan av professor Israel Shahak 1982-06-17, "The Zionist Plan for the Middle East[länk] .)
Tyskarna fick betala skadestånd för WWI till 2010
#140, Erlingsson, WWI tog inte slut förrän 2010, då betalade Tyskland av det sista på den krigsskuld som i dag skulle motsvara 3000 mdr kr i dagens penningvärde.  [...]
(Leif E Ström 2013-02-26 11:35 i "Nu får det vara nog" tråden #141  [länk]  i kommentar till min 2013-02-26 09:51 #140  [länk]  i samma tråd.)
När ska Judarna betala skadestånd till  an-Nakbah (النكبة‎) - offren?  I Israel är det olagligt att ens diskutera an-Nakbah (النكبة‎), deras egen etniska rensningsoperation får alltså inte tas upp i deras parlamentet.  Så enda chansen att de ska börja betala skadestånd är att de liksom Tyskland efter WWI tvingas till det av omvärlden.

Forts...
I #133-#134 i svar till Bizon berörde jag sionismens haveri [1].  Därefter har jag fortsatt dissekera den förhärskande ideologin i tråden "Hur straffa kriminella banker?" [2].  Det är när man ger sig på essensen av ett problem man kommer direkt i skottlinjen.  Det heter då att man är en "hatare".  Makten har aldrig gillat att ha strålkastaren på sig.  De har för mycket att dölja.

Bizon menade att
sionisterna biter sej själva i foten då de låter islam sprida sej i europa och övriga världen [3]
Då kan jag glädja herrskapet med att det inte bara är sionismen som havererar.  Även muslimsk fundamentalism havererar.  Ja, all slags fundamentalism havererar, då vi går mot kunskapens tidsålder. [4]

Hesham Bahari rapporterar om den muslimska fundamentalismens haveri i Egypten i hans nyhetsbrev 25 februari 2013.  Rekommenderar varmt läsning av det! [5]


Fotnoter:
 1. Leif Erlingsson 2013-02-25 13:45 #133-#134 i "Nu får det vara nog" tråden  [länk][länk] .
 2. Leif Erlingsson 2013-02-28 09:00-15 #1-#4 i "Hur straffa kriminella banker?" tråden  [länk][länk][länk][länk] .
 3. Bizon 2013-02-24 15:53 #117 i "Nu får det vara nog" tråden  [länk] .
 4. Abdel-Masih Wazir till Leif Erlingsson 2009-05-13 refererat i "Something seismic happening[länk] :
  The Age of Knowledge is coming.
 5. Hesham Bahari, "Alhambras nyhetsbrev 25 februari 2013[länk] .
Leif - vad menar du med "vanligt"?
Tycker inte att medmänsklighet varken är "vanlig" eller önskvärd ut maktens perspektiv - skulle något sådant ha förekommit någon gång är det väl snarare att betrakta som olycksfall i arbetet.
(Bizon 2013-02-28 09:54 #2  [länk] .)
Min övertygelse är att människor i grunden vill andra väl, men att vi känslomässigt är störda och stukade så vi sedan fortsätter att stuka varandra.  Givetvis är medmänsklighet inte önskvärd ur maktens perspektiv, men det var inte deras intressen jag företrädde.Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
Peter Larsson belyser med stor sakkunskap och erfarenhet ett växande problem i Sverige. Att psykiatrin har befogenheter att använda ECT metoder är en skamfläck för Sverige. Det sätter oss på fel sida av mänskliga rättigheter, för det är definitivt ett brott att med starkström bränna sönder individers självständighet och med stor risk tvinga dom in i ett liv som invalider. Det är vidare ett brott att dessa individer inte fick veta i förväg vilka var riskerna att införa 400 volt i hjärnan som fungerar med mikrovolt mellan cellerna. Det är inte en "omstart" som det så populärt försökt jämföras med - det är en överbelastning med stor risk för skador som permanent minnesförlust och andra vidriga effekter som varje läkare har svurit försöka förhindra.

Om denna metoden är så framgångsrik, varför används den inte på studenter inom psykiatrin? Om ECT-behandling på eleverna läggs in studieplanen skulle studenterna med egen erfarenhet se vilka var de verkligas effekterna, men vi kan nog utgå från att ingen skola i Sverige skulle gå med på en sådan plan. Men varför går vi då med på att använda ECT på medborgare som frågar efter hjälp? Förbjud ECT nu!!
Vanliga läkare gör allt som står i deras makt för att lindra, bota och försöka förhindra epileptiska anfall hos sina patienter. Inom psykiatrin gör man precis tvärtom. Genom elchocker (ECT) rakt genom hjärnan framkallar man epileptiska anfall hos patienten och kallar detta medicinsk behandling. I en tid då allt fler länder förbjuder eller begränsar användningen av ECT gör Sverige precis tvärtom. Här ökar vi antalet ECT-behandlingar även på barn och ungdomar. Dokumentationen om vilka skador ECT ger på sikt är bristfällig men bestående minnesförluster, tardiva kramper mm är dokumenterade biverkningar. ECT bör stoppas som behandlingsmetod eftersom riskerna är för stora för patienter. Alltför många patienter som behandlats med ECT kan vittna om de skador de fått. Därför, stoppa ECT-behandlingar nu!!
Peter U Larsson har helt rätt. Det är en skam för Sverige att detta får fortsätta. Elchocker har använts som tortyr av diktaturer, och användes av psykiatrin under andra världskriget i Nazityskland, som "behandling" på barn och andra försvarslösa, i olika experiment. Jag har med egna ögon sett skadeverkningarna hos människor som utsatts här i Sverige. Det verkar vara mer ett medel för att kontrollera människor, än det är en medicinsk behandlingsform.
Lennart 8 - Jo och jag älskar dessa livs och lustbejakande åskådningar - som förvisso inte i allt är så visa som jag skulle önska.
Men betänker vi att Mahatma Ghandi var mäkta förtjust i att läsa Bahavadgita som jag visserligen har en del invändningar mot, och han detta till trots var en av de verkligt stora ickevåldskämparna i världen så ligger det nog ändå något i det jag efterlyser som både juden- kristen och islam-dommen saknar - bejakandet av livet i nuet - det som eventuellt kommer sedan det får vi nog veta när det är så dags - eller så blir det inget av det vetandet - måste ju kännas tämligen grämelsefullt för de som avstått från all underbar kär lek om det inte blir något paradis :-)
#1: Men ohoj kapten Teddy - har du inte på någon av dina båtresor kommit fram till hinduismen i Indien? Där Shiva och hans gemål Parvati dyrkas i form av en fallos, en ”linga”, som skjuter upp ur en ”yoni”, en "fåra" som symbol för det kvinnliga?
Med detta inte sagt att jag förespråkar att moskéer ska byggas över hela Sverige. Varför inte bygga multireligiösa centrum i stället?
2008 lämnade Rebwar Hassan (mp) lämnade en motion till kommunfullmäktige där han föreslog att ett multireligiöst centrum i Skärholmen skulle utredas som ett alternativ till det planerade moskébygget i stadsdelen.
Idén var att ha en tårtbit för varje religion och även en tårtbit med icke-religiösa föreningar för att inbjuda till naturlig dialog mellan olika tros- och icketros inriktningar. Ett öppet hus tillgängligt för alla oavsett religiös tillhörighet
Men det gick förstås inte igenom utan den Islamiska föreningen fick erbjudande från kommunen att köpa en tom bergknalle för att kunna planera en klippmoské.De av vissa förtalade ”gröna khmererna” kanske inte är så dumma ibland? :)

Leif - vad menar du med "vanligt"?
Tycker inte att medmänsklighet varken är "vanlig" eller önskvärd ut maktens perspektiv - skulle något sådant ha förekommit någon gång är det väl snarare att betrakta som olycksfall i arbetet.
Är inte höga löner en kompensation för att koppla bort vanlig medmänsklighet?
Ang. den tankemässiga frigörelsen, rekommenderar min text "De kan inte ta ifrån mig min sanning" från 2008-11-20  [länk] .
Forts...

P.g.a. judetabuet  -  man får inte kritisera något som har med det judiska att göra för då blir man brännmärkt som antisemit [2]  -  så måste jag vara mycket tydlig att lösningen för att dekonstruera denna makt inte är hat.  Hat är aldrig en lösning.  Tvärtom lever denna makt på hat, för allt hat de kan skapa eller projicera på andra hjälper dem ideologiskt.  Detta är säkert själva raison d'etre för att makten gömmer sig bakom det judiska och brännmärker all kritik som judehat.  Det finns faktiskt inget illegitimt i att peka på vilka som är ens härskare.  Inte när det finns entydiga vetenskapliga belägg för saken (S. Vitali, J.B. Glattfelder, och S. Battiston, "The network of global corporate control" från den 19 september 2011, som jag länkade till i första delen av min kommentar, se "Vilka ägarna är utreddes i en vetenskaplig studie[...]") i denna kommentars första del.

Tvärtom är lösningen mental/tankemässig och sedan praktisk frigörelse, så som jag skisserade bl.a. i mitt nyss citerade svar till "Buzz Doll".  Avskaffande av opersonligt ansvar, alltså avskaffande av juridiska personer så verkliga levande människor måste vara personligt ansvariga för alla beslut.  Och lokal mat, energi o.s.v. produktion.  Glokalisering så som filosofiprofessor John McMurtry vänder begreppen rätt i sin "Value Wars : The Global Market versus the Life Economy" (Aug 20 2002), som jag citerar lite ur på  [länk] .

Att allt detta hotar den verkliga opersonliga ansvarsbefriade makten framgår med all tydlighet av att dess konstaplar sammankopplar fri energi, hälsokost, antiglobalisering (glokalisering), motstånd mot kontrollsamhället, räntefri ekonomi, healing m.m. med judehat, som benämns 'antisemitism', vilket jag t.ex. konstaterade 2011-04-03 00:09 i "Sanningsrörelsens diaboliska sammansvärjning" tråden #173  [länk] .  Det sätt man kan märka att man närmar sig essensen av en problematik är att man reflexmässigt blir brännmärkt som "ond", etc.  Den mentala frigörelse som krävs är att acceptera detta och fortsätta ändå!


Fotnot:
 1. Själv är jag redan så brännmärkt, se Leif Erlingsson 2013-02-23 23:58 #37 i "Sveriges bevakare har lutat sig bakåt" tråden  [länk] .  Som jag där också konstaterar, redan Voltaire lär ha sagt att för att komma underfund med vem som är din härskare, ta helt enkelt reda på vem du aldrig tillåts kritisera.
Forts...
        För att inte förvärra situationen alltså.  Och så förstås uppstädning.  Jag bryr mig.  Det är därför jag har informerat om s.k. "Fri Energi" i flera år.  Med "Fri Energi" slipper vi dessutom kärnkraft, kolkraft och oljeberoendet.  Liksom beroendet av de stora ägare som i dag utifrån sin enorma makt styr våra regeringar och ligger bakom den värsta miljöförstöringen alla kategorier; krig.

Se mina andra inlägg:  [länk]  om bl.a. kemiskt stöttade/katalyserade nukleära reaktioner, bevis för massivt användande av "Fri Energi[länk]  och mycket annat.
(Leif Erlingsson 2013-02-26 09:44 #2 i "Kanhända har någon tagit upp det hela låt mig ta upp det igen. Plastic Sea" tråden  [länk] .)
D.v.s. totalt tvärtom mot den världsregering de ideologer som våra ägare tillåter få sin röst hörd i offentligheten propagerar för.  Se t.ex. Leif E Ströms utmärkta artikel "Den svenska ockupationen kan få en upplösning" 2012-08-23 06:00  [länk]  som just diskuterar tongivande ideologers idéer om att staterna måste utplånas och en enda världsregering upprättas.  Att den styrande ideologin är förknippad med den för närvarande ledande judiska ideologin sionism framgår väl av att Sverige finansierar olika judiska ideologiproducenter.  Lasse Wilhelmson har analyserat hur vi har en myndighet för sionistisk ideologiproduktion [1] ,  och som Leif E Ström konstaterar:
[...]
Jag har skrivit en artikel om professor Torbjörn Tännsjös statsfinansierade visionsbygge:  [länk]  där han likt Ohlsson vill "demokratisera" de inhemska kulturerna genom att blanda upp befolkningarna till en grå värdsmassa.  I bästa fall kan få behålla identiteterna, arbetare och konsumenter.  Denna nya världsordning skall enligt Birgitta Ohlsson övervakas av en världspolis och för att mångkulturen skall få rätt inriktning bör hennes judiska vän, ordförande för "Paideia*", Barbara Spectre spela en central roll för att Europa ska bli mångkulturellt?
[...]
*Paideia, ett judiskt utbildningsinstitut, som delfinansieras av Riksbanken.
(Leif E Ström 2013-02-27 10:15 i "Nu får det vara nog" tråden #147  [länk] .)

Fotnot:
 1. Lasse Wilhelmson 2008-04-19 i "En myndighet för sionistisk ideologiproduktion[länk][länk] .

Forts...
Franska medborgare som slipper betala kriminella bankers ockerräntor med hjälp av domstolarna, tvingas nu att i alla fall betala dessa genom att staten nationellt har garanterat bankerna och täcker de förluster som uppstår i bankerna när kommunerna slipper betala.  Med bankdelning hade Dexias värdepappersförsäljning klart varit en del av finansbolagsdelen av Dexia som hade avskilts till en annan ägare som ej har någon statlig garanti.  Finansbolaget hade därför kunnat gå i konkurs utan att staten tvingats täcka förlusterna, som i stället hade hamnat på ägarna och långivarna.  Den lilla del av Dexia som handhar insättarkonton, betalningsförmedling, bankomater, handels- och företagskredit hade, med sina begränsade risker samt statsgarantin, kunnat fortsätta och serva människor och företag även om den spekulativa delen av banken krisar.
(Ulf Sandmark 2013-02-27 06:00 i "Hur straffa kriminella banker?[länk] .)
Din artikel illustrerar en av många tillämpningar av principen "alla kostnader till folket, alla vinster till ägarna" (Leif Erlingsson 2013-02-26 08:45 #138 i "Nu får det vara nog" tråden  [länk] .)  Det i stort sett generiska tillämpandet av denna princip i många olika sammanhang och i princip alltid vad gäller bankerna avslöjar att det är ägarna och inte folket som styr.

Vilka ägarna är utreddes i en vetenskaplig studie som jag först postade om här på "källan" 2013-02-05 09:48 i "Våldtäckterna i Egypten" tråden #8  [länk]  och sedan även 2013-02-26 10:05 i "Fas 3 - när ska någon säga ifrån?" tråden #34  [länk] .  Som jag i den senare kommentaren påpekar, det är en mycket begränsad krets som kontrollerar de juridiska entiteter som utan personligt ansvar och i praktiken i stort sett ansvarsbefriat styr över oss.  Som jag skrev till "Buzz Doll" i den kommentaren, felet är "Den juridiska konstruktion där en ickelevande entitet betraktas som juridisk person.  Om ingen sådan juridisk person får finnas utan verkliga levande människor måste stå för alla beslut, då börjar vi nog vända detta rätt igen!"  I en annan kommentar till "Buzz Doll" förklarar jag hur vi skulle kunna befria oss från denna juridiska ansvarsbefriade entitet:
Buzz Doll, det behövs lokal matproduktion, lokal kompostering, lokal energiproduktion och tillverkning o.s.v..  Kort sagt ett helt annat samhälle.

Forts...
Frågan är om det är en så välbetänkt sentimentaltet att bevara ursprungligheten i form av varg som är så dålig på att döda?

Det kan ta många dagar för en flock vargar att få död på en älg - rådjuren är lättare för vargen att ta livet av.

Att hålla vargar och andra av många oönskade djur i hägn eller reservat med redan slaktade djur som foder skulle i alla fall minska dessa hunddjurs skada på tamboskap och deras annars plågsamma anskaffande av föda samt spridande av oro bland primaterna.

Men varför överhuvudtaget tvinga vargar att framleva sina liv i fängsligt förvar för att begapas av en massa dumma turister?

Vore inte det omvända att föredras då det är människan som i praktiken utgör det verkliga problemet?

Grävlingar är inte trafikfarliga - det är trafiken som är farlig - människan kör ihjäl sej på löpande band utan hjälp av grävlingar - och är det någon som är äcklig så är det väl just människor med alla sina utstuderade sätt att döda varandra på, skita ner sin omgivning och förta all naturlig skönhet genom sina betongkomplex - och för övrigt verkar ha förutsatt sej att även ta död på allt annat också som lever.

Alla människor borde hållas inspärrade i därför avsedda anstaltsgetton då det uppenbarligen är så människan bäst trivs - etniskt och kulturellt skilda från varandra i små enklaver med vattentäta skott emellan för att undvika mångkulturens problematiska ambivalens att å ena sidan "gilla olika" och å andra sidan hävda att "lika barn leka bäst".

Till dessa antropofauna hägn med från alla håll oforcerbara stängsel bör endast aliens ha tillträde i studiesyfte.

För att inte störa respektive populationer uppdelade - etniskt, religiöst, och kulturideologisk bör ej ordnas antroposafarin eller andra samröre ens med närartsbesläktade populationer då det skulle kunna hindra den naturliga utvecklingen och minska eller öka mortaliteten i respektive population varvid de vetenskapliga studierna helt förfelas med avseende på vilka etnoreligiösa respektive kulturideologiska kombinationer som har den värsta överlevnadspotentialen.

Så snart rätt kombination för effektivast möjliga idioreligiösa kulturkombinations självdestruktionsbenägenhet skulle destruktionsförloppen kunna snabbas på genom så kallad smygindoktrinering varvid den mest effektiva varianten kunna implementeras i övriga mer seglivade getton.

Inhiberingen av den ytterst besvärande arten människa bör ju förverkligas på det mest kostnadseffektiva och för planeten skonsammaste viset - således bör bortsanneringen av allt så kallat männsligt från den nya sköna världen ske med omedelbar verkan så att ätandets förbannelse kan fortsätta så som det alltid varit, och då framgent ostörd av missriktad humanism, hjärtlös egoism, och generande mänsklig dumhet som ser vargarnas tänder men inte missilerna som hänger över deras egna huvuden.

Vi väntar alla på lättnadens stund då det hela är över.
Men hallå - inte ens Brunne har tagit sej samman så pass att min text fått en liten vänlig Brunnekommentar.

Annars så kan jag ju tycka att sista stycket bjuder på en liten hoppfull naivitet; Tänk er en ny och oanfrätt religion som hyllar livet och födelsen vårs respektive könsliga exteriörer som betydelsebärande symboler.
Kvinnans vackra fåra vi män sått och sår våra frön i, och var ur våra kvinnor låter våra barn träda ut i världen - det vore väl vara något värd all aktning.
Skulle inte en sådan religion till och med ta bättre vara på livets kärlek än de som nu riktar sin energi på att få någon fördel i livet efter detta???
Livet nu! Är inte det värt att ta hand om på bättre vis än vad som görs - att ta hand om liv i stället för att sarga och förstöra.
Ja fy hundan dessa barnkrig - vi hade lika dana krig med granlansar och pilbågar med nålar i spetsen. Sedan hade vi "BLODLIGAN", dom var läskiga. Skar upp handlederna och strödde salt och peppar i såren.
Vet ingen som sett skymten av dom, men ryktet galloperade fritt och vida kring.
Var det inte i nått av Martinssons dramer där krigen utkämpades mellan barnsoldater - de vuxna fann inget nöje i att kriga och överlät denna syssla till ungarna som av någon konstig anledning fann detta intressant och engagerande.
Ganska träffande iakttagelse faktiskt då man nog måste medje att det är nått infantilt med alla dessa krig och fullskaliga krigsleksaker som kan sprida så mycket död och förintelse på så kort tid att ungar utan erfarenhet eller färdigbildade hjärnor inte kan begripa dess konsekvenser.

Någorlunda mogna och ansvarsvilliga människor skulle knappast dra igång ett krig om dom skulle förstå lidandet det för med sej - och att dessutom alla utan undantag förlorar på sådana företag om man tänker ur en djupare mänsklig aspekt än aktieutdelning.
Hela denna röran med upprättelsen är att betrakta som en inkvistitorisk process
Staten och rättsystemet gör övergrepp på barn, sitter sedan och utreder sig själva,
dömmer sig själva till ett friande och förkastar de här barnens berättelse mm
[länk]

sverige är så rötet, och hur dessa föreningar har kunnat springa rätt i armarna på dessa manipulerande politiker är för många en katastrof och obegripligt... Metoderna som används är helt odemokratiska ur ett politikskt perspektiv och om inte annat bryter det mot grundlagen.... Det kommer bli många som kommer att kasta sig framför tåget ..
[länk]
2084 Leif Erlingsson
It´s all in your mind, incl optical illusions...
Och det snurrar fort.
Jordens rotation vid ekvatorn: 1670 km/t.
Runt solen: 107.200 km/t.
Solsystemet runt galaxen: 800.000 km/t.
Mot Andromedagalaxen: 470.000 km/t
Mot galaxhopen The great attraction: 220.0000(!) km/t.
Även tankekraften kan påverkas...
Om jag inte minns fel så har vid något tillfälle sagts att hennes judiske man inte är en dinosaurie, men att hon själv som svensk hårdhudad demokratiföreträdare i EU skulle överleva alla typer av asteroidnedslag över Bryssel. Detta om dinosaurier.

Intressantare är Birgitta Ohlssons världsåskådning. Henns agerande i EU:s pulpeter vore ytterst begränsade om Israel vore unionsmedlem. Hon strävar efter en global union med federalistiskt statsskick, där varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Alla stater utom Israel, där minoriteterna hålls nere.

Jag har skrivit en artikel om professor Torbjörn Tännsjös statsfinansierade visionsbygge:  [länk] där han likt Ohlsson vill ”demokratisera” de inhemska kulturerna genom att blanda upp befolkningarna till en grå värdsmassa. I bästa fall kan få behålla identiteterna, arbetare och konsumenter. Denna nya världsordning skall enligt Birgitta Ohlsson övervakas av en världspolis och för att mångkulturen skall få rätt inriktning bör hennes judiska vän, ordförande för ”Paideia*”, Barbara Spectre spela en central roll för att Europa ska bli mångkulturellt?

Jocke förstår du varför kvinnliga fotbollspelare, alltid får spela på de bästa och grönaste gräsmattorna oavsett om de kan spelet eller spelreglerna? Då bättre grabbar spelar på grus!

*Paideia, ett judiskt utbildningsinstitut, som delfinansieras av Riksbanken.
Till alien 2013-02-26 23:31 #2083  [länk] .

Trevligt med en alien som tittar in ibland.

Då vill jag passa på att fråga, kan du bekräfta min aning från i morse när jag såg ett par såna där "Chemtrail stråk" på himlen, att det hela skulle kunna vara en alien Psy-OP för att fullkomligt undergräva allt förtroende för myndigheterna, i syfte att senare låta sina egna mänskliga agenter enkelt och med allmänhetens gillande ta makten?

För inte tror jag det är flygplan, så inte undra på att flygledarna inte ser dem på radarn.  Det som ser ut som flygplan verkar istället vara ett projicerat hologram en bit framför den osynliga egentliga farkosten.  Man kan ibland se detta när de flyger väldigt nära solen och "flygplanet" blir osynligt det också, men inte "Chemtrail" stråket som man fortfarande ser bildas precis där man först ser "flygplanet" bli halvgenomskinligt innan det helt "försvinner".  Hade det varit ett riktigt flygplan så skulle det starka ljuset även hindrat en att se stråket bildas just där "flygplanet" blir osynligt.  Holografiteknologin klarar väl inte att matcha så starkt ljus, kantänka.  (Man får kika genom ett rör, man kan forma handen till ett rör, så man avskärmar solljuset, för att kunna observera detta fenomen.)

De verkar ju dessutom verkligen vilja göra sig väldigt övertydliga, så vi inte kan ignorera dem.  Kolla t.ex. på de här märkliga dubbellooparna:  "Strange chemtrail twin spraying maneuver 9th January 2013[länk] .  Verkligen "In Your Face"!  Effektivt när samtidigt myndigheterna säger att det inte finns - för det är förstås vad myndigheterna tror?  Effektiv alien Psy-OP, är det vad det är, alien?Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
Nja skolmästaren och skälmen Nasreddin är tydligen en figur i stil med Bellman - en eventuell historisk person som fått låna sitt namn till allehanda bedrifter.

Nej kaptenen på Akin Motor hette Nasettin Dogan och inget annat - vad hans fru hette vet jag inte men det var hon som pyntat i kaptenshytten och något hemtrevligare får man leta efter.
Kapten på Munin hette Nilsson, och den resan var nog hans oroligaste -han skulle få pension och ville så gärna lämna över skutan som han klarat skadeslös många år snygg och fin - det så blev det inte. Men det var inte hans fel.

I Brunsbuttclkoog då vi förtöjt Munin i slussen så som bruklig är skulle en malmtanker in efter oss - hon stävade på med god fart och lotsen hade väl tänkt sej en snygg mjuklandning vis slussens andra sida, men maskinerna i den båten vägrade att vända.

Jag stod på kajen och såg malmtankerns stäv torna upp sej och passera aktern på Munin och förstod att den aldrig skulle hinna stanna innan det vart försent - slutligen tände det till i motorerna och lotsen kunde väl inte annat än att begära full maskin back - och full maskin blev det.
Slussbasängen svämade över och Munin slet sej - två av förtöjningsvajrarna brast och Munin körde stäven i ena slussporten och straxt efteråt knycklade malmtankern till både sin egen stäv och den andra slussporten.
Det blev några timmars uppehåll där innan dom lyckades öppna de skadade slussportarna.
Den resan fick vi göra med en förarglig buckla i stäven till Nilssons stora förtrytelse - och på Biscaya förlorade vi en av landgångarna i en storm som blåste oss två knop bakåt fast vi gick full maskin fram - Nilsson var ganska glad ändå när den resan var slut - havet ville väl inte att han skulle gå iland och tog därför landgången, men glömde att vi hade en i reserv så Gubben kunde lämna skutan med viss värdighet ändå.

Min kompis Gökan Urunk växte upp i Istanbull men kärleken i form av en blond liten skönhet tog honom till sverige där han först skrev musik som borde ha givits ut - men det blev bara en demo och en stråkkvartett.
Sedan blev han socialsekreterare - ödets vägar är outgrundliga - redan på den tiden då han växte upp förekom grymma gängbråk i den gamla historiska staden som bytt namn som andra byter strumpor - inte jag alltså, jag byter nog lite oftare än så.

Till Åland seglade jag en sexa - fina kryssbåtar - från Arholma till Mariehamn fem och en halv timme. Efter att ha bunkrat Ementaler och den där goda korven som bara finns där så slank vi genom kanalen till Lumparn och sedan låg hela fina Åländska skärgården där med sina låga mjukt formade skär ända till Kökar och nästan till Finland.

Harry Martinsson har skrivit mycket intressanta berättelser - Moa Martinsson också - jag och min syrra blev bortmotade av henne när vi var små och råkade ha gjort fast ekan på hennes udde - Då på den tide var dom redan skilda - hon hade väl blivit lite enslig av sej och gillade inte barn - kanske inte så konstigt - hon förlorade sina två söner då dom gick genom isen på sjön i nått obevakat tillfälle.

Aniara har jag både läst och sett - det är ju en ganska sorglig historia med ett inte alltför otroligt scenario. Men berättelsen om koltrampen har jag inte läst - däremot har jag sett vad havet kan hitta på då det är lekfullt - när det är förbannat med.
Fast jag tror att din hesa skeppare hette Nasrettin, efter Nasrettin Hoca ...
[länk]
”Har du sett en koltramp komma ur en orkan?
med bräckta bommar, sönderslitna relingar,
bucklig, stånkande, förfelad –
och med en skeppare som är alldeles hes?
Fnysande lägger den till vid den soliga kajen,
utmattad slickande sina sår,
medan ångan tynar i pannorna.”
Teddy Bizon, en som sett en koltramp komma ut ur en orkan var Harry Martinsson i "Spökskepp", 1929 ...
#105: Det var ingen dålig historia - jag har varit med om en mycket mindre dramatisk historia när familjen skulle åka med vår motorbåt från landet till Åland. I mörkret och dimman strax innan Åland dök plötsligt en gungande fiskebåt upp med sina bojar. Men farsan hade tid att väja undan i tid, men skrämde nog bort fisken till fiskarens förtret. :)
Lennart - nej inte en koltramp, men en rakstävad steambåt i kraftigt överdimensionerat stålplåt vars nitar var lika tjoka som spett såg jag en gång med bestämd gång träda ut ur tjockan med kurs 90 grader rät in midskepps mot det fartyg jag just stod till rors på.

Vi hade legat stilla en bra stund och signalerat att vi så gjorde när luften omkring oss började vibrera - det var den båtens mistlur som fick vår Munin att skaka ända ner i kölstocken.

Vi hade inte många sekunder på oss att besluta det enda möjliga - alltså full maskin fram och dikt barbord med rodret för att om möjligt vrida undan häcken från steamerns framfart. Jag stod ju vid rodret så jag kunde inte se vad som hände men kapten som stod på bryggvingen tittade likblek bortåt vår akter, medan jag lyssnade efter skrällen.

När ingen skräll kom förstod jag att vi klarat oss - och det svarta spöket försvan bakom oss i dimman. Kanske eldades hon med kol - inte en människa syntes ombord, men ljudet av den svagt väsande ångmaskinen då den passerade ska jag inte glömma. Kolossen hade ett tonage säkert det tredubbla mot vår lilla Munins 4000 ton. Vi hade gått av på mitten om svartingen träffat.

Får väl gratulera till dina över hundra - kan nog bli fler med så trevliga resonemang som denna tråd bjudit på :-)
När det gäller ett så pass stort land, som inte fungerat som gemensam stat förrän 1871, är det givetvis en grannlaga uppgift att särskilja väljarnas specifika bevekelsegrunder för ett ställningstagande. Från att ha haft 39 småriken och lika många furstar uppdelade mellan två stora religioner kan resultatet bara bli siffror utan politisk insikt.

Enligt din länk så föredrog inte katolska kvinnor Hitler initialt. Pardoxalt nog så valde de protestantiska kvinnorna Hitler även då deras män var arbetslösa och trots att kvinnorna ombetts att stanna hemma. Om nu det kvinnliga överskottet som du beskriver var så markant borde det sista motståndet raserats, då även de ogifta omhändertogs av staten om de ville ställa upp på ariskt barnafödande.

Min skoltyska och min ork räcker inte för någon vidare fördjupning av genusproblematiken på 30-talet. Men man skall alltid beakta att den jordägande adeln hade haft den politiska makten och för Hitler var det initialt en hjärtefråga. Att det sedan hurrades inom borgerskapet som varit utan inflytande, var en självklarhet då de kontrollerade industrin och handel. Borgarskapets nya ställning påverkade säkerligen tyska familjen, arbetsplatserna och kulturlivet. Återkommer om Birgitta Ohlsson. OK?
När det gäller italiensk fascism, så har jag sökt förgäves (tystnad även här) det jag hörde i svensk radion, möjligen eller såg någonstans.
Att i början av fascismen så fanns det ett samarbete med feminismen. Men då gällde det, vad jag förstått, det romerska kvinnoidealet, "hemmafrun", som ansågs hotad av de italienska kommunisterna. Som ville ha kvinnors rätt (eller kan det ha varit skyldighet?) att yrkesknega.

Hur som båda idealen gäller än i sydeuropa. En möjlig förklaring till varför dessa länder är i EU-kris!? Tystnad råder dock inom EU om detta även... Utom från gissa vem? Birgitta Ohlsson: "EU, gubbarnas Jurassic parc" (dvs typ "kvinnorna FÅR ej jobba").
Vad ger du mig för den infon Leif?
143 Leif E Ström. Med "vem" avsåg jag ju vems genus. Nu var ju 30-talet genusfixerat som idag, fast åt ett annat håll. Siffror om val och kön är svåra att hitta. Men nog var det så redan då, "kvinnorna avgjorde valet". De hade ju fått rösträtt över lag (i Sverige tidigare än män som ej gjorde värnplikt, det du Lennnart Lundvall!)

Här dock: Enligt en svensk nyhetsnotis från efter första världskriget så sökte 18 miljoner europeiska kvinnor förgäves en man att gifta sig med. Och enligt samma notis så fanns det 1919 i åldrarna 15-60 år bara 17 miljoner män i Tyskland, mot 29 miljoner kvinnor.

Detta innebär intressant nog, att även i början på 30-talet så måste antalet röstberättigade män fortfarande ha varit ungefär lika litet, jämfört med kvinnorna. Och att det troligen var ”kvinnorna som avgjorde valet” där Hitler, populär hos kvinnor, fick ca 1/3 eller mer av rösterna i flera val. “…in july 1932 the NSDAP was winning a higher percentage of the female to male vote. In that month some 6.5 million women voted Nazi…” [länk]

Om det nu var kvinnliga röster som förde Hitler till makten, om detta är det dock tyst… Och troligen inte BARA för att de de var fler, genom det manliga frånfallet i första världskrigets skyttegravar...
# jocke, just VEM blir lite svårt att definiera. Hindenburg var president vid ingången av decenniet och blev omvald -32, för att lämna plats åt Adolf som führer 1933, Hindenburg avled -34. Hitler tog sig då friheten att avskaffa Weimarrepubliken, som ersattes med enpartidiktaturen "Tredje Riket" via "Ermächtigungsgesetz". Detta lagförslag röstades fram av enbart liberal riksdagsmän för att hålla kommunismen utanför. Den tidigare republikens valsystemet utan spärrar gav de möjligheter för småpartier att skapa svaga regeringar, som samtidigt underlättade för NSDAP att överta makten. Men läggg märke till att det behövdes en koalition med "Tysknationella Folkpartiet" för attt uppnå majoritet.

Fram till WWII:s början, var det många faktorer som spelade in för Hitlers maktövertagande. Depressionen löstes på bara 3 år genom enorma byggnadskonstruktioner, samt att kvinnorna fick lämna sina arbetsplatser.

Lägger man sedan till branden av Riksdagshuset, kravaller och strejker
tillsammans med Hitlers alla säkerhetsorganisationer som likviderade oliktänkande, så kunde inte utgången blivit annorlunda oavsett.

Mussolini, honom har ju du och jag avhandlat tidigare. Någon feminist var han knappast. Fascismen ansågs till en början ha en feministisk profil, men den avtog trots att han proklamerade för kvinnlig rösträtt. För honom var det viktigaste att få med den krigiska nationella vänstern män som kvinnor, med alla dess klassiska slagord. Däremot fanns två historiskt legitima kvinnor vid hans sida på partiorganet "Avanti". Dels älskarinnan/journalisten, Margherita Serratti och sverigevännen och kommunisten Angelica Balabanoff.
Mitt emellan ironi och allvar... Ja, vad göra? T.ex. ni som inte insett överbefolkningen? Men finns det bara 20 lodjur kvar!? Fast du glömde järven.
141 Leif E Ström. Om du nu har lite insikt i historien, kan du säga mig följande. VEM avgjorde de tre ödesdigra valen i Tyskland efter 1930? Jag tror du vet vad jag är ute efter. "Genusperspektivet måste genomsyra allt", eller hur?
En annan fråga är hur Mussolini ställde sig till feminismen och tvärtom, har hört något om detta tidigare.
[...]
Kan vi inte använda "Unity energi" innan vi genomsyrats av "vår omfattande kärlek och förståelse" ja då kan vi nog glömma resten.
[...]
Jag har ju nämnt tidigare en önskan om ett för mänskligheten avgörande och nödvändigt evolutionärt steg - innan detta ser jag inget annat än att vi fortsättningsvis kommer att stampa på samma fläck som vi gjort sedan hedenhös.
[...]
(Bizon 2013-02-26 11:13 #2  [länk] .)
Invänder inte mot dina slutsatser ang. NTFFA teknologin men vill inpassa att betydligt enklare teknologi kan ge oss den energi o.s.v. vi behöver och samtidigt ta bort vårt beroende av de företag som tycks styra världen.  Tänker på kemiskt stöttade/katalyserade nukleära reaktioner.  (Se t.ex. sista två styckena i min kommentar 2013-02-22 11:10 #2070 i "DAGENS AKTUALITETER" tråden  [länk] .)

Inte heller anser jag att 9-11 använt så avancerad teknologi.  9-11 teknologin skulle nog som mest kunnat utplåna Manhattan.  Den använde enligt spåren som Dr. Judy Wood så tydligt samlat dokumentation för i sin bok "Where Did the Towers Go?  -  Evidence of Directed Free-Energy Technology on 9/11" (2010)  av allt att döma en kombination av ett kraftigt elektrostatiskt fält och pseudo-skalär interferens skapad med interfererande frekvenser.  Lt. Col Thomas E. Bearden har publicerat en uppfinning som skulle kunnat dematerialisera eller omvandla byggnader till damm så som skedde den 11 september 2001 i Manhattan:  "Method, System and Apparatus for Conditioning Electromagnetic Potentials, Fields, and Waves to Treat and Alter Matter[länk] .

Alla besökare utifrån måste förresten inte nödvändigtvis behärska NTFFA teknologi.  Det kan finnas enklare teknologier som möjliggör interstellär samfärdsel inom samma dimension/universum.  Problemet med NTFFA är ju modulationen samt hur man tar reda på de rätta "adresserna".  Man vill ju inte hamna inne i en stjärna, e.d..  En djuping som funderat på NTFFA har sagt att om den aktiveras nära en planet så blir det en dj-a smäll.  Måste enligt teoretiker som klurat på det aktiveras långt bort från större himlakroppar.
#140, Erlingsson, WWI tog inte slut förrän 2010, då betalade Tyskland av det sista på den krigsskuld som i dag skulle motsvara 3000 mdr kr i dagens penningvärde. För de ointierade bör det nog upplysas om att Versaillefördraget vad den utlösande faktorn till Europas olyckliga utveckling och en såbänk för nazismen.

Den tyska depressionen på 30-talet, var inte inhemsk utan uppstod då de amerikanska lånehajarna slutade investera i Tyskland samtidigt som den stora depressionen utbröt i US. Företagen gick i konkurs och på ett år blev nästan 7 milj tyskar arbetslösa, och kommunismen vädrade morgonluft i parlamentet.

Den olyckliga utvecklingen drabbade inte bara Europa, den drabbar världen än i dag då USA, bla löste sin arbetslöshet genom att anställa 11 milj soldater. Samma typ som investerade under mellankrigstiden, ser i dag till att hålla krig och vapenindustrin verksamma för att uppnå maximal egenvinning.
Leif 1
Jag kan instämma så långt - att när människan avskaffat pengarna, och vapnen inte längre används av varken övermakt eller förtryckt, och då girighet, ilska och avund inte längre existerar då är vi borta ur räkningen :-)
Vad skulle kunna få oss att utveckla sådan egenskaper? Vilka mutationer skulle behöva komma till stånd - eller vilka genmodifikationer skulle behöva förverkligas för att så radikalt ställa om de reaktioner vi som mänsklighet styrts av sedan vr första celldelning.
Kan vi inte använda "Unity energi" innan vi genomsyrats av "vår omfattande kärlek och förståelse" ja då kan vi nog glömma resten.

Är inte risken stor att mindre välvilliga krafter tillskansar sej förmågan att utnyttja NTFFA-modulation - eller snarare - är det inte det som händer och som vi emellanåt ser en del spår av?

Nu när denna teknik inte är allom given, och dessutom villkorad av vad jag ser som ett betydligt mindre säkert skydd mot missbruk än vad citat//When mankind finally has thrown away its last money, and the last weapon is melted, and the last military and police resigns, and all greed and anger and envy is gone, then we are ready for the first steps into harnessing the Unity energy with all our encompassing love and understanding.//sc antyder, och att det erfarenhetsmässigt redan finns så många modulerade synvinklar på verkligheten i inbördes konflikt och konkurrens att vi knappast kan välja den verklighet vi alla och envar önskar förhålla oss till utan att stöta på patrull - det vill säja, verkligheten förblir tills vidare så som vi känner den - en allas kamp mot alla.

Jag har ju nämnt tidigare en önskan om ett för mänskligheten avgörande och nödvändigt evolutionärt steg - innan detta ser jag inget annat än att vi fortsättningsvis kommer att stampa på samma fläck som vi gjort sedan hedenhös.

Bara det att tillfullo förstå det våra interstellära besökare förstått för att kunna använda en av de nödvändiga dimensionerna i sin NTFFA-modulation - nödvändig för att överbrygga sådana avstånd dessa hanterar visar att dessa "godhetens och kärlekens filter" inte fungerar - om vi ska tro på att en del besökare är "goda" andra väl så "onda", men båda ur var sina perspektiv inte ondare än den andra - alltså ungefär som människor.
Det i inlägg #34 citerade är från en kommentar jag gjorde 2013-02-05 09:48 i "Våldtäckterna i Egypten" tråden #8  [länk] .  Glömde ange det.
[...]
Att överhuvudtaget hänvisa till offentliga källor, utan att ta hänsyn till "lilla saltsjöbadsavtalet" är detsamma som att inbilla sig att svensk "Public Service" är opartisk.
(Leif E Ström 2013-02-25 21:16 #10  [länk] .)
När verkliga ämnen i Saltsjöbadsanda diskuteras i slutna sällskap så blir det oerhört svårt att bedöma ens vad det är som anses som verkliga frågor, och därmed nästan omöjligt att anknyta till dem.  Kanske inte så konstigt att vi blivit ett land utan nationell sammanhållning, splittrade i narcissistiska individer med näsan i iPhone och Facebook.
[...]
Vad är det som är fel?
(Buzz Doll 2013-02-26 00:02 #33  [länk] .)
Den juridiska konstruktion där en ickelevande entitet betraktas som juridisk person.  Om ingen sådan juridisk person får finnas utan verkliga levande människor måste stå för alla beslut, då börjar vi nog vända detta rätt igen!

Företagen har gjort sig ansvarslösa, psykopatiska, med enda mål maximal monetär vinstmaximering.  Medan kostnaderna läggs på folken.

Det är f.ö. en mycket begränsad krets som kontrollerar dessa i stort sett ansvarsbefriade juridiska entiteter, se vidare:
[...]
Vidare anser jag på goda grunder att de västerländska säkerhetstjänsterna i sin tur är agenter åt de som kontrollerar eller äger större delen av världen, en mycket begränsad krets människor.

En vetenskaplig studie i Schweiz från den 19 september 2011, S. Vitali, J.B. Glattfelder, och S. Battiston, "The network of global corporate control", utgick från 37 miljoner av världens största företag och investerare i 194 länder och kunde med datoranalys av c:a 13 miljoner korsägande-länkar oomtvistligt visa att kärnan i detta korsägande utgörs av 1318 företag där varje företag i kärnan i sin tur har täta ägarskapslänkar i c:a 20 andra företag i kärnan så att 3/4 av ägandet av kärnan är i själva kärnan.  Namn som Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Lehman Brothers, Morgan Stanley, Bank of America, Merrill Lynch, Citigroup, UBS, Deutsche Bank och Barclays.  Denna kärna tjänar 20% av all inkomst på jorden.  Dessutom kontrollerar de genom sina aktieinnehav ytterligare 60% av all inkomst på jorden.  80% av jordens totala inkomst går alltså genom denna kärna av endast 1318 företag.  Och det slutar inte, för 80% av kontrollen av detta nätverk utgår från endast 737 av företagen.  10 av aktörerna i nätverket har dessutom 10 ggr mer kontroll än deras ägande antyder.  Inom de 737 företagen så finns det dessutom en super-entitet med 40% av kontrollen över jordens samlade inkomst bestående av endast 147 företag.  75% av företagen i denna super-entitet utgörs av finansiella institutioner.  De äger bl.a. USAs riksbank.

På sidan 33 i rapporten kan man läsa en lista av 50 företag som utgör en tredjedel av denna kontroll över jordens samlade inkomst.  Inget land eller enskild person kommer i närheten av dessa placeringar.  Det är en liten grupp företag som är våra ägare.  Kontrollerar såväl länder (USAs riksbank!) som vilka nyheter vi matas med.
[...]

http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/1107/1107.5728v2.pdf  [länk] .  Kopia:  [länk] .12 juli 2012 förklarade David Wilcock innebörden av denna forskning i "The Great Revealing: US Marshals Expose Biggest Scandal in History[länk] .
Leif 138 - krigsskadestånd har ju utdömts tidigare i historien - finnarna hade ett styvt jobb att betala till ryssarna - var det bara för att finnarna förlorade - hur är det - hur mycket fick tyskarna betala efter ww2.
(Bizon 2013-02-26 09:42 #139  [länk] .)
I Tysklands fall vad jag förstått fick även bolagen punga ut p.g.a. att de använt slavarbetskraft från koncentrations-/arbetslägren, men det vanliga är väl annars att det är skattebetalarna som pungslås.  Och så skedde ju också med Tyskarna.  Inte fick väl några försäkringstagare i olika länder ut på hemförsäkringarna när granaterna slog ned?
Buzz Doll, det behövs lokal matproduktion, lokal kompostering, lokal energiproduktion och tillverkning o.s.v..  Kort sagt ett helt annat samhälle.  För att inte förvärra situationen alltså.  Och så förstås uppstädning.  Jag bryr mig.  Det är därför jag har informerat om s.k. "Fri Energi" i flera år.  Med "Fri Energi" slipper vi dessutom kärnkraft, kolkraft och oljeberoendet.  Liksom beroendet av de stora ägare som i dag utifrån sin enorma makt styr våra regeringar och ligger bakom den värsta miljöförstöringen alla kategorier; krig.

Se mina andra inlägg:  [länk]  om bl.a. kemiskt stöttade/katalyserade nukleära reaktioner, bevis för massivt användande av "Fri Energi[länk]  och mycket annat.
Leif 138 - krigsskadestånd har ju utdömts tidigare i historien - finnarna hade ett styvt jobb att betala till ryssarna - var det bara för att finnarna förlorade - hur är det - hur mycket fick tyskarna betala efter ww2.
En annan liten detalj beträffande kärnkraftsrelaterade olyckor - är det någon som kollar i er hemförsäkring vad som står där om undantag av ersättning om skadan orsakats av kärnkraftsolyckor?
(Bizon 2013-02-25 11:28 #131  [länk] .)
BIZON ;  synnerligen goda skäl att kolla försäkringen.  Det fanns i vart fall stora undantatg för 30 år sedan.
(Jan Brunnegård 2013-02-25 12:16 #132  [länk] .)
# Jan 132
Menar du att försäkringsbolagen i dag villigt och glatt ersätter skador uppkomna på grund av kärnkraftsolyckor?  Bra i så fall, men jag tvivlar tills jag fått klart för mej hur det verkligen förhåller sej.
(2013-02-25 22:25 #135  [länk] .)
Myndighetsbeslut, naturkatastrofer, kärnkraftskatastrofer och krig har försäkringsbolagen friskrivit sig från.

Det skulle t.ex. vara för dyrt att starta krig om man dessutom måste betala folk för alla de skador de utsätts för.  Men ö.h.t. vill man ha ryggen fri vad gäller myndighetsbeslut, naturkatastrofer och kärnkraftsolyckor.

Det finns förresten en inte särskilt uppenbar motsättning mellan att företag vill skydda sig mot myndighetsbeslut och det kanske inte alltför välkända faktum att myndigheterna/regeringarna är lakejer åt de mäktigaste företagen.  Definitivt vad gäller krigs-friskrivningen men kanske även ibland vad gäller naturkatastrof-friskrivningen finns motsättning p.g.a. att det är företagen som äger världen.  (Se för dokumentation för att företagen i min kommentar 2013-02-05 09:48  [länk] .)  För att kunna starta krig så har givetvis våra ägare friskrivit sig från kostnaderna.  Att naturkatastrofer innebär friskrivning gör i hemlighet skapade naturkatastrofer attraktiva för hemlig krigföring utan krigsförklaring.  Man slipper ju samtidigt den negativa PR-effekten eftersom "det är naturligt".  Sedan kan ju "terrorister" få skapa kärnkraftsolyckor, och även då undgår våra ägare kostnaderna.  Parollen är, alla kostnader till folket, alla vinster till ägarna.  Det ser man ju redan av bankkriserna.

Detta att det är företagen som äger världen gör förresten att vi behöver fundera en gång till på vilka som ska stå för riskerna.  Företagen har gjort sig ansvarslösa, psykopatiska, med enda mål maximal monetär vinstmaximering och frånsägande av allt ansvar.  Den totala ansvarslösheten!  Medan allt ansvar ligger på folken.  Det som möjliggjort denna utveckling är den juridiska konstruktionen som en gång skapats där en ickelevande entitet kunde betraktas som juridisk person.  Om ingen sådan juridisk person längre får finnas utan verkliga levande individer måste ha det fulla ansvaret för alla företag, då börjar vi nog vända detta rätt igen!
"Friheten är värd att försvaras.  De "etiska" vapenvägrarna kan delas in i de naiva och de beräknande som avskyr frihet och vill ha en totalitär stat.  De senare hoppas att de genom att inte försvara friheten skall kunna medverka till dess utplåning.  Till vilken kategori hör du?"

"Aldrig har jag träffat så många infantila idioter och patetiska fåntrattar som under min värnplikt."

Jocke, ovanstående citat är från din artikel, nedanstående rader är dina egna:

"Jag beslöt mig för att lämna den loja och lojala medborgarrollen och bli en problemsoldat, det hade man hört kunde löna sig och ge frisedel!"

Själv tror inte för en sekund att du varit en lojal samvetsmedborgare!
Däremot från start - lojal mot egen vilja.

F.ö. har du som problemsoldat en märklig ovana.  Du lämnar tätt som ofta det land där du kan odla dina åsikter, mot länder där demokratin inte ens finns vid matborden och där militären har störst makt.

Avslutar med en ren utskällning och en fråga, hur f-an kunde du slå sönder arvegodset, när det kanske var det enda soveljärn som kunnat rädda dig, då alla blivit samvetsömma och Fi övertagit kornbodarna.  Erkänn att du bara hittat på.  Samt har valet lönat sig?
(Leif E Ström 2013-02-25 14:16 #8  [länk] .)
Jag läste också Jockes båda artiklar om värnplikt  ( [länk][länk] ).  Det är visserligen sant att hade ingen soldat "marscherat i takt" = lytt order, då hade det inte blivit några krig.  Kanske bäst med ett system liknande i Schweiz där man försvarar sin hembygd?  Fast även det värnpliktsförsvar jag själv utbildades i handlade ju om just försvar, militära förråd fanns utlagda överallt i vårt land.  I dag har vi inget försvar men däremot viss kapacitet att kriga i andra länder.  Det är det senare som är fel.  Om inget land byggde upp kapacitet för att gå in i varandra, utan fokuserade på kapacitet att försvara eget territorium, så vore det inte så illa.  När detta lyckliga tillstånd varat tillräckligt länge så skulle man även kunna låta den senare kapaciteten förfalla.  Ungefär lika långsamt överallt.Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
Diskussionen glömmer ofta att en stor del av invandrarna ,medvetet eller ej, bygger enklaver som på intet sätt främjar integration eller försvenskning eller vad man vill kalla det.
Dom finns och är inte få.
Det finns grupper som likt KD vill starta egna religiösa politiska partier.

Samtidigt är det märkligt att samma politiker som blundar för detta gärna vill gå i bräschen för att demokratisera och ställa till rätta i länder som Afghanistan, Libyen Syrien mfl. med vapenmakt.
Märkligt eller..
Det vore intressant att veta hur många av debattörerna här som dagligen umgås eller
träffar folk ur dessa grupper.

Många är oerhört duktiga enligt svenska mått och definitioner och vill skapa sig egna liv precis som Mobergs Karl-Oskar. Men det finns också andra grupper

Hizb ut-Tahrir etablerar sig i Sverige [länk]

Kolla gärna "Islam i Sverige eller Svensk Islam" [länk]

Jag gissar att dessa grupper tar demokratins fiction på allvar och gör något med den. Under tiden som svenska gräsrötter jamsar med i den vanliga jakten på privatisering och pensionsfonder.
Det är så här
Jorden består utav land och vatten
Vi människor nära nog samma procent
Vi har i ca 30 de senaste åren - slängt plast i våra hav. Söker man på Plastic Sea så ser man
När jag växte upp kunde jag fiska i havet och äta fisken
För ca 30 år sen sa min far - som fiskat mycket i sitt liv. Det har blivit mindre fisk
Jag gjorde en enkel forskning och frågade lite andra människor som fiskat
Alla sa samma sak
Jag funderade över vad det var som var orsak till detta. Och jag funderade på om det var någon mer som tänkte som jag. Och framför allt tänkte jag är det någon som bryr sig?
När jag fick höra att man kunde gå på fisken - bokstavligen i Kanada och de fisk rika områden - för ca 30-40år sen. Tänkte jag vad är det VI har gjort? Som gjort att nära nog all fisk är borta?
Jag hittade inga svar..Jag vet att det är flera olika saker. Men jag fick ett svar vad vi hade gjort med haven. Det var Plastic Sea
Jag förstår att detta är en av källorna till mindre fisk - och antagligen andra dåliga saker
Jag ser även att vi kan göra något åt det hela. Men inget händer
Jag såg för ett tag sedan att det som är viktigt i havet är syret. Hmm tänker jag då. Det måste ju stämma bra
Syret bryter ned och omvandlar - och hjälper mikro organismerna att göra sådant som de brukar göra. Själva cirkeln. Men det finns inte många djur som kan bryta ned plast och så att vi kan återanvända den igen. Så frågan blir då varför har vi så stora Plastic Sea- Dessa finns över hela världen. En sägs vara så stor som Texas. Jag som varit i Texas kan inte fatta hur stor den är: Men jag kan förstå vilka som ligger bakom. Vi människor. Undrar om vi kommer att bry oss om detta? När du fiskar nästa gång. Kan du istället för en fisk få en vacker snurrad plast flaska som har förlorat allt av värde till värde för fisken som du aldrig kommer att se igen.
Och frågan blir ju? Kan du äta den fisken? Plastfisken-? Kan du äta och leva av plast?
För på något sätt så är det ju det vi gör med våra "tidigare" vackra hav. Plastic Sea är inte att leka med. Men visst är plast en bra sak att ha OM vi har förstånd att använda det på det sättet som det var tänkt
GÖR Du det?
Eftersom dessa plastic sea är så enorma - kommer många att få jobba med att göra rent där- Frågan är inte om vi har jobb framför oss att ta tag i? Frågan kommer att bli - kommer vi ha tillräckligt med folk för att göra rent över allt?
För det behövs mycket mycket människor för att göra rent
Sen så får vi hoppas att naturen hjälper oss lite. Precis som den gjorde innan vi tog fisken ur haven och ersatte med plast fiskar.
Lycka till framtiden
Jag vet vad vi måste göra?
Plastic Sea är bara en av mina tankar
Jag tänker mycket säger någon som jag känner - hmm - jag verkar vilja göra bra saker - har jag kommit fram till. Frågan är om jag är ensam? För jag känner mig ensam i detta projekt och ingen verkar bry sig - mer än Buzz Doll. Tack igen
Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.

Var någonstans gick vi människor fel?
Varför tar vi inte hand om de som är gamla i dag?
Varför skall en ålderdom komma redan vid så kallad medelålder
Varför är så många människor utanför när det är så många ny rika och så stor skillnad mellan de som kan och vill och de som inget vill och inte kan?
Varför har det blivit fel?
Vem gör något åt det hela?
Jag ser också många som inte bör vara utanför - ändå är det så
När jag fick höra att man i EU kan få en Lön på 50 000 - 150 000 i månaden - och inte betalar en krona i skatt förstår jag ju direkt varför jag inte har de pengar eller det jobb som jag kan ha. Varför är fisken i affären billigare för de rika än för de som verkligen behöver den
De rika bör alltid tänka på de utsatta. Jag har inte förstått hur jag skall kunna ge all som räcker ut en hand - i stan till mig och ber om en peng av mig - bara för att jag står upp och går. Jag har inte förstått än i dag - varför de rika gömmer sig -- och de fattiga visar sig öppet och till slut bara försvinner.
Vad är det som är fel?
Betygssystemet är inte till för dej som går i skolan.
Betygssystemet är till för att begränsa behovet av utbildningsplatser för
de inriktningar som för tillfället är populära eller yrkesgrenar där folk vill gå.
Utanför skolan är det knappast någon som frågar efter ditt betyg. Där handlar det om kontakter och nätverkande.
Är du intresserad och vill sats på en karriär inom något område är det tveksamt om skolan är den bästa vägen. I skolan kommer du ätt läsa en massa onödigt som inte
är anpassat till vuxenlivets behov. Det handlar om att tillfredställa politiska
och ideologiska behov.
Kolla gärna läroplanerna för andra EU-länders yrkesutbildningar.
Du har tillgång till dom också.
En kille jag hade som elev valde att gå sin utbildning i Polen (tror jag det var) som lärling.
När hans fd skolkompisar gått ut gymnasiet och hade sitt första praktikår
var han redan egen företagare i branchen i just Sverige.

Det finns många exempel på yrkesutbildningar som numera döpts om till yrkesförberedande utbildningar eftersom för lite krut läggs på just de kunskaper som behövs för att kunna utöva yrket.....

Hade man velat att skolan skall vara för alla och livet så hade det räckt med två betyg.
Godkänd eller ej. Allt annat handlar om sorteringsmekanismer av olika slag inom systemet.

Många lärare vill kalla betygen för morötter och vara lönen för mödan.
Så även vår skolminister. Dom här morötterna är dessutom rätt beska och
väldigt näringsfattiga då det gäller att förstå vuxenlivet och samhället.
Det verkar på JB som att hans ideer bygger på egna misslyckanden i skolan
och att krig är bra för folket.

Läs denna "En lärares tankar och råd till unga föräldrar" [länk]Jag jobbar själv i skolan och kan i övrigt bara hålla med dej.
För den som vill sätta sig in i ämnet finns en bra början här:
[länk]

Bara att du satte dej ner och skrev ner dina tankar här är ett gott tecken
och att du kommer att nå ditt mål "trots" skolan.

Lycka till
Leif 133
Motsättningarna mellan kristna och muslimer har sedan länge ballanserat på en knivsegg, men även långa tider med ömsesidig respekt eller tolerans i brist på annat.
Lite lustigt att usa som i så hög grad framhåller sin kristna ideologi mer eller mindre oförtäckt tycks styras av en bakomliggande judisk och antiislamsk agenda som båda skulle kunna vara och sannolikt är ett sionistiskt verk bakom kulisserna.
Dock förefaller metodiken ganska tandlös då just islam successivt synes äta den förslappade kristenheten med hull och hår i resten av världen - förefaller således som om vinnaren i detta fall är islam.

Kanske har jag missat nått, men kristenhetens sista bastion blir nog usa så mångkulturellt det nu är, men islam gör stora framsteg även där, och det skulle inte förvåna mej om det är just islam som en dag står ensamma kvar som världens herrrmakt. Kanske lika bra - en jord, ett folk och en religion - något mindre orsak att ta livet av varandra då :-)
Nåväl Lennart. Nu är min artikel inte Bibeln, och du är inte F-n, tvärtom ofta väl? Så här avslutar jag min artikel:

"Även om vägen till vapenvägran för min del följde sin egen känslomässiga logik, så var skälen i huvudsak förnuftsmässiga. Inte att jag i realiteten, som värnpliktverkets "listiga frågor" försökte få det till, skulle stått och tittat på när fienden våldtog och dödade mina närmaste! Nej, skälet var mest 60-talets groteska upprustning, detta var inte en hållbar utveckling, och mängden av atomvapen blev ett hot mot alla. Det kändes nödvändigt att protestera på något sätt. En viss nedrustning satte ju igång så småningom, och kanske hade vi vapenvägrare i någon mån påverkat debatten och den utvecklingen."

Och nu vill Obama f.ö. skrota 1/3 av USA:s kärnvapen. Man måste börja någonstans.

Tiden då var mogen, och samma gäller idag miljörörelsen, även om nu ett antal omogna queernyfeminister i Mp tagit över på riksdagisnivå.

14 Well well, lika ömfotad som feminister, om jämnförelsen tillåts? Dvs minsta kritik eller krav på förtydligande, möts av "otrevligt" (jmf "kvinnohat"), eller "tystnad" ("tystnad"), tills nu.
Jag bara undrade hur du hade upplevt 22 dec, där du tidigare viktigt hade "informerat mig" att jag skulle inte märka något, till skillnad då från i sammanhanget viktigpettrande Leif E.
Vad vet du öht fullt ut om Maya kalendern, eller framför allt om mig, som du kan stolstera med?
Börja med att lära dig pedagogik samt hyfsad respekt för andra, om du vill nå ut. Inte ens mitt namn hade du uppfattat korrekt, bland alla andra ändringar som du tvingas till.
Skärpning Leif E!
Jan 132
Menar du att försäkringsbolagen i dag villigt och glatt ersätter skador uppkomna på grund av kärnkraftsolyckor? Bra i så fall, men jag tvivlar tills jag fått klart för mej hur det verkligen förhåller sej.
Maginotlinjen var inte frukten av en arbetsmarkandspolitik, men däremot ett skämt. Vid en jämförelse med Hitlers Tyskland frodades nationalismen betydligt tidigare öppet i Frankrike efter första världskriget. Frankrike var i princip förött. Fransoserna visste att Tyskland var intakt och att tyskarna i princip inte hade förlorat ett enda slag under WWI, men att dess eftergifter skulle skapa nya konflikter.
Det som fällde utslaget för den kommande freden 1918 var att då amerikanarna anslöt sig samma år drevs den tyska offensiven bakåt samtidigt som en inhemsk ny regim satte stopp för eländet.

Det bästa med Maginotlinjen är att den drar förbi Elsass/Alsace. En region som har ett vin som är bland det läckraste man kan dricka till en skiva kallrökt lax. Om det står wurst/saucisse på menyn så pröva en iskall Kronenbourg och utsikten av försvarslinjen ser ändå löjligare ut.
Tobias, jag ser att du har Gunnar Adler-Karlsson som förebild. Artikeln hade fått en bättre verklighetsförankring om du följt Adler-Karlssons huvudlinjer för svensk migrationspolitik.

Angående låg-, resp högkonjuktur anser han: ...måhända vore det en fördel för svenska arbetsgivareföreningen som därför skulle kunna få industrin och näringslivet att kunna producera billigare, därför att inte bara den utländska arbetskraften skulle bli billigare utan man skulle därigenom pressa ner lönerna för de svenska arbetarna som konkurrerar om jobben.

För LO och facket och TCO skulle det självklart vara dålig politik med obegränsat inflöde av utlänningar därför att denna skulle trycka ner lönerna och sänka priserna på arbetskraft. Detta tror jag är den stora problematiken som vi har i det svenska samhället och den grundproblematik som i praktiken står för en hel del av våra utlänningsproblem". Adler-Karlsson vid en ABF-föreläsning.

Den sista meningen är givetvis förvirrande, antingen ett grundproblem eller delar därav.

Ändå mer förvirrande är det då staten förstärker ett förhållandet som ger lägre skatteintäkter för att finansiera hyror och sociala försäkringar för de allra mest utsatta.

Assar Lindbeck, Sveriges främsta ekonom, kanske också kan höja författandet från att bygga artiklar med vem som ljuger mest till att innefatta den ekonomiskt-politiska verklighet landet befinner sig i och hur framtiden kommer att te sig.

I ekonomiekot häromdagen, påvisade han en kommande kollaps för landet och dess invandringspolitik. Givetvis är alla landets innevånare förlorare, men de som drabbas mest är icke-medborgarna som kommer att drabbas av en situation på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden då landet enbart är rustat för högkonjunktur.

Om din vetskap gällande migrationsproblemen begränsas till konflikten mellan dig, SD och dess motståndare bör du tänka om. Inom alla partier finns på flyglarna en livlig debatt som inte offentliggörs. Tobias Billström gjorde ett avsteg och framförde Lindbecks åsikter offentligt och fick omedelbums en uppsträckning av den "avgående" statsministern.

Att överhuvudtaget hänvisa till offentliga källor, utan att ta hänsyn till "lilla saltsjöbadsavtalet" är detsamma som att inbilla sig att svensk "Public Service" är opartisk.
Sverige - världens bästa land om du är kriminell. Allt du önskar kan du få, polisen stör dig inte, dom har fullt upp med att fråga utlänningar i tunnelbanan om dom har rätt att vistas här. Eller också står dom bakom något träd och sätter fast dig som råkar köra 7 km/tim för fort på en 70-väg.

Nåväl, som yrkeskriminell lever du ett lugnt och trevligt liv och skulle du av misstag bli lagsökt att avtjäna mer än fyra dagars samhällstjänst så får du bo i världens mest komfortabla egna rum med all modern utrustning. Din hyra och alla privata omkostnader sköter samhället under din internering. Det irriterande kan vara att dom låser ditt cheateau utifrån några timmar om natten. Maten är mera påkostad än på äldreboendet eller i skolorna. Att du suttit i fängelse märker du knappt förrän den dag du kommer ut i den s.k. friheten och måste finansiera din tillvaro och laga din mat och sköta ditt sociala liv.

Påföljd? Straff? Det påminner mest om när man var 18 och bodde hemma hos morsan. Allting fritt.
7/ Jan Brunnegård så du menar når Avpixlat sätter tummen på ögat på politikerna, om hur illa ställt det är med skola vård och omsorg, vad är det då som är så negativt för invandrarna?
Avpixlat letar reda på allt negativt man kan hitta om invandrare och flyktingar men aldrig skriver de om allt som denna grupp tillför landet. Från 1500 talet o framåt. Hur skötte sig de utvandrade svenskarna i USA. De stal indianernas mark o eksikmåernas vatten. Sköt dem om de ansåg det nödvändigt.
Lennart L citat// Maginotlinjen ingick väl mest i frassarnas statliga arbetsmarknadspolitik? Om inte ett skämt så bra nära. // MJA tycker mig ha läst flera seriösa besklrivningar av detta ytterst dyra projekt. Som innefattande många mil tunnlar med järnvägar att frakta fram granater på osv.Där fanns kanonerna, inte runt Paris! Eller i Ardennerna.Men det kan visst haft stort betydelse för den då aktuella höga arbetslösheten - dito i Tyskland.
Aha, du menar så. (Ett nytt sätt att uttrycka sig). Jag är så förbaskat traditionell att inte ens i dag har jag fått klart för mig varför Stickan Malm fick på skallen, då hans chaufför återgav ordförandens åsikter angående fittstim. För mig och än så länge förhoppningsvis för de flesta karlar kan väl inget ljuvligare tillstånd uppnås?

Problemet är helt och hålet på den andra sidan, då feminism kan skapa ett stimbeteende som ofta uppvisar tydliga symptom på stress om de inte ges tillfälle att leva i en statligt finansierad klunga. Stressen kan bli så stor för individen att det minskade immunförsvaret samt det allmänt försämrat hänsynstagande gentemot det andra könet leder till vandöd.

Forskningen inom biologin har lyckligtvis påvisat att för de som lever utan att anse sig som offer påverkas inte av samma symtom, oavsett om de lever i stim eller solo allena. Tjena!
X-man. Problemet är att det du och många andra inte vill veta av är bakgrunden till statistiken. En större procentuell andel av invandrarna är kriminella: ja. Kan man därmed dra slutsatsen att det beror på deras kultur eller ursprung: nej. Det finns däremot många studier som visar att om man tar hänsyn till social klass, och en rad andra faktorer där invandrare också är överrepresenterade så ser man att kulturen och urspunget inte har någon betydelse. Om det är någon som blundar för verkligheten är det SD och andra främlingsfientliga grupper och personer. Om du granskar varenda påstående och källa i avpixlat och verkligen är intresserad av vad som är en korrekt bild av verkligheten så kommer du finna att avpixlat ger dig en totalt felaktig bild av verkligheten. Jag tror inte avpixlat och SD medvetet vill ljuga dig rakt upp i ansiktet, men de drivs mer av en inre känslomässig övertygelse än av en objektiv journalistisk nyfikenhet. Det kommer bli oerhört uppenbart om du bara ägnar en lite stund åt att hårdgranska en slumpvis artikel och de källor som uppges.
Maginotlinjen ingick väl mest i frassarnas statliga arbetsmarknadspolitik? Om inte ett skämt så bra nära.
Det var en gång ett land som hette Tyskland o det leddes av en arg man som hette Hitler. I grannlandet Frankrike byggde man upp världshistoriens stakaste försvarsmur - som jag inte kan stava till. Därtill byggde Frankrike upp en arme som ansågs vara i samma klass som Hitlers.

Ändå så tog det bara ett par veckor för Hitler och hans pojkar att erövra Paris o halva Frankrike.

För de gick inte alls mot den enorma försvarslinjen utan tågade genom de neutrala o vapenlösa grannländerna Holland och Belgien. Den starka franska armen inneslöts o blev maktlös.

När jag fick detta klart för mig 20 årsåldern upphörde jag att vara pacifist.För fredsländerna Holland och Belgien hade förrått sin granne.
Lennart just nu kör jag med Waylon Jenning, apropå ditt mejl. Han var inte precis någon feminist. Om du likt Jocke också vill sätta på dig problem-soldatens uniform genom att kalla dig för feminist så läs noga på:

En man kan ALDRIG vara feminist eftersom han saknar kvinnans erfarenheter och perspektiv. Däremot kan du kalla dig Pro-feminist om du stöder dess kamp. Varför skall just du lägga till en ism på ålderns när alla tidigare, genomskådats. Är inte friheten och förnuftet viktigare? Det måste nog f-n bli en stark starköl i en neutral miljö!
"Friheten är värd att försvaras. De "etiska" vapenvägrarna kan delas in i de naiva och de beräknande som avskyr frihet och vill ha en totalitär stat. De senare hoppas att de genom att inte försvara friheten skall kunna medverka till dess utplåning. Till vilken kategori hör du?"

"Aldrig har jag träffat så många infantila idioter och patetiska fåntrattar som under min värnplikt."

Jocke, ovanstående citat är från din artikel, nedanstående rader är dina egna:

"Jag beslöt mig för att lämna den loja och lojala medborgarrollen och bli en problemsoldat, det hade man hört kunde löna sig och ge frisedel!"

Själv tror inte för en sekund att du varit en lojal samvetsmedborgare!
Däremot från start - lojal mot egen vilja.

F.ö. har du som problemsoldat en märklig ovana. Du lämnar tätt som ofta det land där du kan odla dina åsikter, mot länder där demokratin inte ens finns vid matborden och där militären har störst makt.

Avslutar med en ren utskällning och en fråga, hur f-an kunde du slå sönder arvegodset, när det kanske var det enda soveljärn som kunnat rädda dig, då alla blivit samvetsömma och Fi övertagit kornbodarna. Erkänn att du bara hittat på. Samt har valet lönat sig?
Den här sortens artiklar blir ganska menlösa när man inte ta fram sanningen om orsak och verkan.-
Att bli kallad främlingsfientlig för att man inte accepterar den eskalerade kriminaliteten som beror på de invandrare som inte har eller känner det minsta ansvar för vårt land, likt mången folkvald politiker.
Det här ska man kritisera och påvisa vad statistiken bevisar, som äger en hög procent av sanningshalt, även om all statistik inte är exakt, men ändå så pass korrekt för att vara sant!
Att då uppfattas som främlingsfientlig är helt befängt, för att man bevisar ett oönskat tillstånd.
Alltså grunden för främlings fientlighet är ett påhittat påfund av våra folkvalda politiker! Som tabubelägger den egentliga sanningen!
Egentligen vore det en skyldighet att diskutera det olämpliga i att inte vilja ta ansvar för sitt land!
Den diskussionen vill varken massmedia eller de styrande veta utav och det är just sådana här frågor som diskuteras, främst i den nationella folkrörelsen för att få ordning och reda i vårt land!
Vad sysslar Avpixlat med, jo, de bär fram de frågor som politikerna vill sopa under mattan, så tänk till och det gäller oss alla, innan någon fördömer nättidningen Avpixlat som får en allt större läsekrets!
Avpixlat gör det, som var och en skulle göra, ta fram den egentliga sanningen om vad som händer i vårt samhälle, då får vi bort alla anklagelse om rasism och främlings fientlighet!
Detta kan mänskligheten ännu inte förstå, och tur är det.  Men att läsa om det är viktigt, för att närma sig helhetsförståelse.

A NTFFA Modulator modulates Reality itself

http://www.gravitycontrol.org/forum/index.php?topic=530.0#msg5690

      Re: Gravity Control Engines for Inter-dimensional Travel « Reply #4 on: July 16, 2012, 07:57:00 PM »

TRD,

A NTFFA Modulator does just what it says: It modulates the very fabric everything is made of.
It actually modulates Reality itself from our point of view by letting us chose how to relate to Reality as we know it.


Thus if you are a master of modulating the field, like certain of our visitors, you do not even need a permanent door on a Unity craft.
You just create the door when you need one, and modulate it to fit your needs.  When not needed, there is no door any more.


Since the full potential of a unity device theoretically is capable of modulating the very fabric of our universe, you may get an idea of the enormity of responsibility put upon the user.

It spans from being a user friendly little green energy device harvesting the differentials and converting these into whatever needs wished for, to the potential of harnessing NTFFA interdimensionally far beyond our known four dimensional reality of space/time, thus making it a device capable of executing powers even far beyond the power of a sun.

It is my full conviction that giving this device to our human race today would be a folly beyond comprehension.  As I have said before, what happened to Atlantis would be a minor incident compared to what might happen to our planet in giving our world leaders such powers.

Thanks to the built in gateways in reaching the Unity level of understanding, we are safe from such disasters.

Just like no one today have the ability leave our solar system by linear travel and contaminate other worlds, just by the very same reason we are kept from misusing the powers inherent in the Unity concept.


I personally believe David's mission here is not to create a Unity device, but to create a deeper and more connected understanding with the whole.

When mankind finally has thrown away its last money, and the last weapon is melted, and the last military and police resigns, and all greed and anger and envy is gone, then we are ready for the first steps into harnessing the Unity energy with all our encompassing love and understanding.

Gwandau

« Last Edit: July 16, 2012, 08:06:21 PM by Gwandau »

(Jmf. gärna det jag berättade 2013-02-19 18:14:  [länk] .)
Forts...

Jocke dök förresten på mig för en dryg vecka sedan  (2013-02-17 22:39  [länk] )  ang. bl.a. Mayakalenderns slutdatum, som han dessutom fick helt uppåt väggarna.  Det var så otrevligt skrivet att jag lät bli att svara.  Men med tanke på det jag just nämnt om mina funderingar kring New Age som ett sätt att handlingsförlama en annars stor grupp tänkande människor som skulle kunna gjort skillnad, alltså sätta käppar i hjulet för den djupare agendan, så vill jag konstatera att jag faktiskt aldrig påstått att något särskilt skulle hända detta datum.  Det mesta jag föreslagit är att mänskligheten tycks gå mot större medvetenhet samtidigt som jag påpekat att det inte tycks gälla alla.  Se vidare mina tidigare svar till Jocke i detta ämne:
 1. 2011-03-12 17:01 i "Foliehattar spekulerar om 11 september" #2112  [länk] .

 2. 2012-01-16 12:48 i "Problem med kommentarer på nätet - been there, done that" #112  [länk] .

 3. 2012-01-17 15:23 i "Problem med kommentarer på nätet - been there, done that" #129  [länk] .

Leif 101
Frågan är om inte sionisterna biter sej själva i foten då de låter islam sprida sej i europa och övriga världen - eller har dom någon strategi med detta?
Att religiöst destabilisera stora delar av världen samtidigt som en så expansiv politisk religion få så starkt fotfäste att den kan diktera villkoren - och redan gör - förefaller som en ohållbar strategi - visserligen har dom i dag greppet om världshandeln och bankerna, men vad hjälper det mot ett folk i totalt uppror - det blir inte bara inbördeskrig - det blir världskrig.
Den enorma vapenarsenal som den så kallade lagliga makten i dag förfogar över kommer snabbt att falla i händerna på de åtminstone jag minst vill ska ha någon makt.
Redan nu finns tungt militärutbildade krafter och nätverk som när som helst kan aktiveras och ta över merparten av militär rekvisita inom loppet av några få dagar - vapen är mindre farliga då dom inte finns, men ytterst farliga då fel folk vet var vapenkomponenterna är lagrade och hur dom ska sättas samman - glöm inte att många av våra så kallade invandrare har en långt hårdare militär skolning bakom sej än vad den svenska sillmjölken ens kommit i närheten av.
Dessutom har dom islam som det avgörande kortet vilket gör att alla andra redan från början kommer att sitta med "död mans hand" dock inte som favör då motståndarna till den demokratiska världen sitter med "islam street flush" och full beväpning och helt utan spärrar mot att döda hundar oavsett dom är trogna eller inte.

Men som sagt - sionisterna verkar ha blivit frånåkta nu då vi är halvvägs på upploppet...
(Bizon 2013-02-24 15:53 #117  [länk]  i svar på min kommentar 2013-02-24 12:26 #101  [länk] .)
Tror du har rätt eftersom deras bränsle - tänkarna - inte bara övergett dem utan dessutom kritiserar dem.  Kvar är Flakkapterna, Hurray Henry's (tack Abdel-Masih Wazir för termen)  som fortsätter heja på i dumhetskollapsens tecken.

Annars tror jag planen var att låta den kristna och muslimska världen fullständigt försvaga varandra så ideologerna bakom sionismen skulle stå ensamma kvar som världssegrare.

Fast som jag redan för länge sedan framkastat på min blogg, de verkliga tänkarna kan mycket väl hela tiden ha planerat att offra även sionisterna.  ("Är sionisterna offerlamm åt makteliten?"  2008-02-24  [länk] .)  De verkliga djupingarna bakom detta kan vara samma ockulta krafter som skapat New Age, som jag sedan många år observerat varit helt handlingsförlamade av alla dessa Gurus och ständiga löften om att allt är som det ska, på rätt väg, och lyckoriket är snart här som låter ungefär likadant genom otaliga kanaliseringar genom många olika kanaliserare.  (= Mottagare av budskap förmedlade direkt in i medvetandet med någon mental eller annan teknologi.)

Forts...
Det går att sammanfatta artikelns andemeningen med att det inte är bara världsbilden som krympts hos SD:s motståndare, utan även hos den enskilde individen. Jeppsson efterfrågar ett mera vidsynt samhälle där utrymme för individens personlighet och åsikter utvidgas.

Ett i det närmaste naivt tänkande då svenska politiker från vänster till höger anser att det enda trygga samhället är det sociala som bygger på tvång. Friheten sträcker sig inte längre utanför murarna på Helgeandsholmen. Inte heller har vi en maktens världsåskådning som borde bygga på vetenskapliga och filosofiska värderingar. Avsaknaden av den senare förblir allt annat än karaktärsdanande. Väljarna inser inte heller att frihetens alla begränsningar döljs bakom globala frihetsmanifestationer som anses kunna ge individen alla möjligheter. Vad som är påvisbart är att alla u-länder ser en ökad medellängd hos sina befolkningar, i Sverige har den bevisligen krympt. Takhöjden har aldrig varit lägre i parlamentet, på arbetsplatserna samt i den offentliga debatten.

Likheten innanför gallren på våra fängelser där alla är lika ofria eller fria, i jämförelse med de som utanför finansierar verksamheten är i det närmaste marginell. Försök förstå att skuld, likväl som skulder och fattigdom är ett sätt att exploatera makt.

Att etablissemanget hoppar på en naiv skara som inte försöker reducera makten, men transparera statens utgifter, kan aldrig skapa mandat för regeringars gudomliga rätt att ljuga om siffror!

Författaren Jeppson, har också problem då han inte förstår varför SD:s anhängare ökar. Dom ökar för att partiet inte är några högerextremister utan är välfärdsnationalister som ligger närmare vänstern och socialdemokraterna än de traditionella högerpartierna.

Att detta även skulle innefatta en generell upprättelse för svenska medborgare, efter decennier av sociala försämringar, är en sanning som regissörerna för världens största sociala skådespel, förnekar så länge verklighetsförankringen ligger närmre hos bara några hundratusentals medborgare.

Frågan är inte längre hur länge man kan hålla ner SD genom dess historiskt dåliga rykte, frågan är hur länge våra politiker tillåts utnyttja den falska välfärden som yrke? Måste svenska män och fram för allt kvinnor vänta tills det oranga kuvertet dimper ner vid 60-65 årsåldern, för att inse att verkligheten varit overklig?
Du Jan B. jag tycker att det ligger så mycket i det fina ordet, Anekdot, att få och kunna berätta om en händelse i livet som lever vidare i folkmun och av den anledningen så använda jag ordet Anekdot. jag kunde ha använt ordet historia, men då kommer åtminstone jag att tänka på rövarhistorier som inte ligger det minsta sanningen i. Ungefär som vår valda politiker kommer med mellan varven, rena uppdiktade historier, som inte blir några anekdoter utan glöms bort illa kvickt, för dess innehåll av lögner.
BIZON ;synnerligen goda skäl att kolla försäkringen. Det fanns i vart fall stora undantatg för 30 år sedan.
Xman, det var du som sa att det var en anekdot. Jag sökte för säkerhets skull på ordet Anekdot. Det stämde på min tidigare tolkning av ordet.// Från nästan inget så dök det alltså upp en stor rörelse som byggde sig en kyrka för flera tusen personer. Det imponerade verkligen och givetvis fick rörelsen många motståndare.Även från de äldre frikyrkorna. I min hembygd höll de till i nedlagda mejerier mm innan de lyckades bygga sig ett tampel i centralorten.// Folklivsforskaren Klintberg gav ut flera böcker om anekdoter etc för ca 20-30 år sedan .Den mest kända är nog RÅTTAN I PIZZAN.
En annan liten detalj beträffande kärnkraftsrelaterade olyckor - är det någon som kollar i er hemförsäkring vad som står där om undantag av ersättning om skadan orsakats av kärnkraftsolyckor?
94/ Jan B. Jag måste faktiskt bli förvånad över, att vår självupplevelse i Filiadelfia kyrkan, har blivit till någon slags vandringssägen. Vår historia är sann in i minsta detalj och det här måste jag berätta för barndomskompisen och bror min som var med. Det här var ju verkligen upplyftande måste jag säga, att vi har lagt grunden för en vandringssägen.
Brunne 124
Barsebäck ska väck - och är tydligen under nedmontering - en av de tyska experterna har redan dömt ut den svenska modellen för slutförvar under havsytan i bergrum utanför Forsmark - som planerat kommer att läcka radioaktivitet som man menar kommer att späs ut i Östersjön till så låga värden att de praktiskt taget kan betraktas som näst intill harmlösa.

Eftersom människor världen över tänker på samma dumhuvudvis som svensk kärnkraftexpertis och ex antal kärnkraftolyckor knappast går att undvika runt vårt klot så innebär sånna resonemang att den så kallade bakgrundsstrålningen kommer att öka - våra cellkärnemutationer och därav initierade cancrar kommer då också att öka beroende på detta - och det i en armbågekonkurerande värld där den offentligt driva sjukvården i allt snabbare takt skrotas genom så kallad effektivisering - och egenfinansierade cancerbehandlingsalternativ kommer att vara enda chansen för en någorlunda effektiv och säker behandling OM man kan knyta upp svansen på denna typ av vårdföretag genom någon form av garantier - typ inga pengar vid återfall inom fem år.
Alltså - inte så ljusa framtidsutsikter för våra barn och barnbarn - vi gamlingar är väl redan fulla av cancer som bara väntar på att bryta ut - om dom inte rean har?

Alltså - är det så konstigt att jag kan trilla ner i pessimistgroparna emellanåt?

Xman 92 // TACK för den Anekdoten som är vida spridd i hela Sverige. Som alla andra anekdoter har det ägt rum på alla möjliga platser o med många olika mötesledare. Ibland fångas jävulen och ibland den helige ande osv.Inga vittnen med namn eller datum osv. Speciellt bra är denna berättelse där Lewi Petrus nämns, som var en oerhört lugn o sansad person. Aldrig skulle då han bett folk lämna lokalen, han ville ju ha fler medlemmar osv.

För övrigt mycket bra språkbehandling: Kanske bättre än den jag numera klarar av.
Ja men herr Jan O / Har jag inte sagt åt dig att tydligt markera när du skämtar så att ingen här ska tro att du är ngn grinolle, pittbull osv.?? Jasså inte det! Men jag ser hur du sitter framför datorn och har lite långtråkigt och så med ett leende kommer du på ngt att retas om o med.Det finns nu ett specialtecken när man inte ska ta saker för allvarligt ;-).
Mycket allvarliga personer med känsliga sinnen kan sluta läsa när sådana otäcka symboler kommer fram. ;-)) Jag brukar för det mesta sluta läsa andras texter antingen när det är obegripligt eller smått ondskefullt! Bra för nervsystemet. Skriv o läs med ett leende, man ska inte hänga upp sig på andras beteende!
En anekdot ifrån ungdomens dagar. Vi var ett kompisgäng som smet in i Filidelfia Kyrkan av ren nyfikenhet och där var det en full predikan på gång av Levi Petrus, mot predikans slut så bad han alla medlemmar att stanna kvar för efterbön och övriga måste lämna kyrkan, vilket inte vi gjorde.
Så satte en föreställning igång genom att några trogna delade ut papperspåsar och tanken slog en direkt, nu ska vi få se något vidrigt och påsarna är till för att spy i?
Levi Petrus träder in på scenen och börjar tala om djävulen och efter en stund under predikans gång, började en kvinna skrika, jag har honom! jag har honom! Och fler började skrika detsamma och folk for runt för att fånga djävulen i papperspåsarna.
Vi kompisar, började att gapskratta åt dårarna som vi uppfattade dem att vara, då kommer några grovhuggna karlar emot oss ifrån två håll i den bänkrad vi satt, så det blev rena häcklöpningen över bänkraderna och ut ur kyrkan till synes helskinnade ut på gatan, men skrattet avtog inte!
Tyskarna kommer snart att berätta för oss vad det verkligen kostar att driva kärnkraftverk och sedan stänga dem och riva dem.För så är beslutat. Just nu river det stort verk från gamla Östtyskland. Tyskarna kommer att bli världens största specialister på att skrota kärnkraftverk medan Frankrike o Finland bygger vidare!
FÖLJ vårt eget Oracel Leif då han säger att det inte för något gott med sig att gräla på allvar. Ingen blir bättre människa av det. Olsson och jag skämtar mest med dig. Så ta inte vid dig.
Lasse i gatan 113
Nja, inte ens sverigedemokraterna vet allt - sedan har dom en rätt underlig uppfattning om israels existensberättigande i sin nuvarande form - för att inte tala om hur dom samarbetar med moderaterna om kärnkraftens försäkringsbehov - som dom helt omotiverat menar inte ska vara mer än någon promille av kostnaderna för haveriskador - medan flera partier pläderat för att deras försäkringsåtagande åtminstone ska nå upp till någon procent - varför?
Egentligen borde priset på kärnkraftsel sättas till dess verkliga kostnader och inkludera ALLA kostnader - även rivning och slutförvar, men hur värdera människor och djurs förstörda liv.
Hur få ett rimligt orsakssammanhang erkänt då politiker duckar för kärnkraftens obehagliga frågor på samma sätt som dom duckar för konsekvensen av den galopperande invandringen?
Kärnkraftens energispill kan mätas i storleksordningen 2/3 av produserad värme.
Kärnkraftsanläggningarna ligger vanligast vid hav där ca 2/3 av kärnkraftens producerade energi dumpas i form av uppvärmt kylvatten - sedan håller vi på att gaffla om växthuseffekter där koldioxiden bestämts vara boven i dramat - ett område vars beskattningsbara del kan göras om till kronor per utsläppt kilo co2 - och att rätten att få släppa ut den mängden kan säljas med vinst.
Men hur ska världshavens ökande värmelager betalas? Hur ska på grund av för varma vatten fiskens minskade reproduktionsförmåga betalas, och av vilka?
Jo du Jocke... Skarpnäcksfältet bebyggdes under miljonprogrammets gyllene år med tråkiga stadskvarter och skulle någon liten del av banorna finnas kvar så landar varken Cessna eller JAS Gripen där. Mitt minne av platsen var banracing på stora rakan med Picko Troberg i Cooperkojan och C G Hammarlund med sina Porsche med avgassystemet snett uppdraget som en skorsten. Det var mums för motordåren, som vid den tiden körde Vespa 125 cc.

Rör inte Bromma. Det är ett av våra få kulturminnen, klockrent 30-tal, Asplund skulle dregla av förtjusning. Nu när grävskoporna slukat den gamla fina barackbyn åt öster roterar han säkert i olust...

Tror du inte att även en uttalad feminist kan blidkas med beundran, ett konstaterande av den kvinnlighet som får hennes omvärld att blekna bort... Jag har bara ögon för dig. Som Martin Ljung sa när det började pocka över.

Jag gillar beskrivningen av din militära karriär. Synd att du missade min bekväma väg - att klampa med utan att trassla, stå ut, låtsas lira med och därmed förkorta plågan. Vem fan gillar krig? Eller militarism? Men vi lärde oss en viss motståndsteknik mot ryssen, som var fiende då, när Amerika var snällt, vi som stod ut till muck. Och då gällde muck och inga rättsliga efterspel. Samvetsöm kan man vara om man äger samvete.

Psst - jag förekommer på söndagar. :-)
En väldigt bra artikel. Men hur är det möjligt, att få igång den här diskussionen i samhället? Det är sant, att man måste lyssna på och inte förlöjliga människors åsikter. Det skulle vara hemskt om rasistiska tendenser fick fotfäste. Därför kan man fråga sig om inte allting är för stort och ogripbart i samhället. Människor känner att de inte har något inflytande. Mycket sker över människors huvuden, vilket kan få en annan effekt än vad som var avsikten kanske?
Lennart 79
Apropå "Fatih Akin" - "Akin Motor" var namnet på den lilla koltrampen jag liftade med över Marmarasjön från Istanbul till Bandirma - Kaptenen hette Nasettin Dogan - en härlig människa - engelska var inte så vanligt då i de trakterna - men vi klarade oss som jag kanske nämnde med min anteckningsbok.
Sverige är en lukrativ affärsbransch för tjuvar och bedragare, men vem har väntat sig något annat med den import av kriminalitet vi har.
[länk]
Mja Lennart, det får nog bli lite pekpinne här...
För det första, Skapnäck, landningsbanan, var väl inte bebyggd i somras iaf? Sedan "gröna khmerer" och Bromma. Vet du inte att de förstnämnda delar dina könspolitiska värderingar?
Och vi som bott där, i Bromma oavsett röda, blåa eller gröna miljövänner, vet problemen, trots (tack vare) det centrala läget.
Du gör det rätt lätt för dig, men OK, lördagskolumnist...

Sedan det där, "Lätt rödhårig, vackra axlar, för att inte tala om benen. Oh." Inte mig emot, men det skulle vara kul med en kommentar från Agneta Larsson...
Här iaf min egen lumparhistoria på sourze. "Vägra döda, vägra värnplikt". Finns även del två. "Civil värnplikt för båda könen"
Vad tror du om det Lennart? [länk]
Vi stackars artillerister fick spara oss till helgen. Och 1963 hade inte pillret kommit så brett. Man minns dessa tradiga förhandlingar med damerna innan dom släppte till. Men den som väntar på något gott, eller vad det heter... :-)
USA har under samma tid hela tiden haft en stor flotta i Medelhavet med Hangarfartyg i spetsen.En gång var jag rätt duktig på att lokalisera de olika USAflottorna o deras stationering....
TURKIET har sedan 1945 fungerat som en spärr för Rysska flottan att ta sig ut i medelhavet - i krigstid. I FRED hålls ryssarnas flotta under största obervation.
Inga problem Lennart för oss flottister, vi kunde göka när som helst i veckan under förutsättning att båthelvetet låg vid kaj.
Ursäkta jag heter Anne Skåner jag är inte rädd för att stå för mitt namn och Tack Pia, det du tar upp har vissa väldigt svårt att förstå. Man anser sig ha rätt att hänga fd medlemmar i verksamhetsberättelsen, det torde Styvbarn vara ensama om jag har aldrig vare sig nu eller tidigare upplevt en sådan skrivning.
Yvonne, när man är anonym inte vågar ta diskussionen i rätt namn, är det för mig oerhört fegt. Vad gäller den övriga frågorna du tar upp har du ingen aning om vad var förspelet till min reaktion. Du har ingen aning om att Pernilla kände sig ansatt av Bennys uppvaktningar och att styrelen valde att ifrågasätta Pernilla. Det har väl aldrig berättats för dig att ordförande i tidigare sekreterare använde sina resor till att misskreditera mig, jag har ett skriftligt vittensmål på detta, samt fler person som är beredda att träda fram och berätta om så skulle vara.
Det var väl ingen tillfällighet att när jag blev nominerad till ordförande i år, så kom den uteslutning som diskuterats mig veterligt hela året.
VAd gäller förföljelse har jag inte förföljt vare sig styrelsen eller ordförand mig veterligt du får gärna ta fram bevisen, för det verkar ingen av er klara av. Nej jag accepterade inte Bennys ordförandeskap, inte för att jag ville utan för att jag anser att ordförandeskapet handlar om empati och känslor. Vad gäller min inställning till politiker ni är bra roliga, när jag var ordförande fick jag äta upp att jag var "sosse" av Benny och numer vice ordförande, detta trots att jag inte varit partipolitiskt aktiv på över 15 år. Däremot är Vice ordförade politiskt aktiv o det verkar ju helt okej. Nej jag misstror politiker ja jag misstror tjänstemän och myndigheter. O grattis när avslagen kommer o du skall ta emot dem som anser sig dubbelt svikna, de som enligt nämnden inte lidit tillräckligt för att få ersättning. O din uppfattning om politikernas umgängesvanor verkar hämtade från Hänt i Veckan.
#76: Tack Jan för tipset om Kunskapskanalen. Ska titta i morgon på reprisen! Men islamismen är tyvärr på frammarsch även i Turkiet. :(
Jag har precis knäppt av Kunskapskanalen som har en serie om Västerlandets undergång Sista stycket handlade om Turkiet efter Atataturk fram till nu. Med total västerländsk jeansbyxor o popmusik i Istamnbuls shoppingkvarter mm Men längre åt öst är det totalt Islam o allt oftare täckande dam klädsel.
117/ Bizon sionister och islamister är av samma grymma synsätt, en syioniststisk ledare ansåg att bara judar skulle ha en existens i världen och motsvarande ledare för Islam ansåg att bara araber skulle få existera.
Inte undra på att Ryssland upprustar, när de ser både sionister och islamister tar för sig i Europa och kommer obehagligt nära den ryska gränsen. Se på den självtagna makten som Expos sionister har sugit åt sig i Sverige, nu förstår du varför Sd växer sig starkt! Den största mängden av anhängare som Sd har, är invandrare som känt odören i sina hemländer av islamister och sionister som sannerligen vet vad de talar om. De accepterar inte heller de tre kvartsfigurerna som kallade mig för rasist och främlingsfientlig.
Leif 101
Frågan är om inte sionisterna biter sej själva i foten då de låter islam sprida sej i europa och övriga världen - eller har dom någon strategi med detta?
Att religiöst destabilisera stora delar av världen samtidigt som en så expansiv politisk religion få så starkt fotfäste att den kan diktera villkoren - och redan gör - förefaller som en ohållbar strategi - visserligen har dom i dag greppet om världshandeln och bankerna, men vad hjälper det mot ett folk i totalt uppror - det blir inte bara inbördeskrig - det blir världskrig.
Den enorma vapenarsenal som den så kallade lagliga makten i dag förfogar över kommer snabbt att falla i händerna på de åtminstone jag minst vill ska ha någon makt.
Redan nu finns tungt militärutbildade krafter och nätverk som när som helst kan aktiveras och ta över merparten av militär rekvisita inom loppet av några få dagar - vapen är mindre farliga då dom inte finns, men ytterst farliga då fel folk vet var vapenkomponenterna är lagrade och hur dom ska sättas samman - glöm inte att många av våra så kallade invandrare har en långt hårdare militär skolning bakom sej än vad den svenska sillmjölken ens kommit i närheten av.
Dessutom har dom islam som det avgörande kortet vilket gör att alla andra redan från början kommer att sitta med "död mans hand" dock inte som favör då motståndarna till den demokratiska världen sitter med "islam street flush" och full beväpning och helt utan spärrar mot att döda hundar oavsett dom är trogna eller inte.

Men som sagt - sionisterna verkar ha blivit frånåkta nu då vi är halvvägs på upploppet...
#113-114-115 - Den anonyme Lasse i Gatan tenderar att använda samma undanglidande retorik som en annan anonym X-man här på Sourze!
Förstår att ni bidar er tid! - Som förhoppningsvis aldrig kommer!
Ha de!
Jano 97 - i dag var det stora demonstrationer som urartade till något kravallartat med flera döda - orsaken var att muslimer demonstrerade för avrättng av islamkritiska bloggare - för några år sedan hölls en demonstration av liknande slag - ganska konstigt att se en dröse beslöjade kvinnor och barn skandera "död åt" santidigt som dom aggressivt hötter med nävarna - betänk då att dessa människor bara några år tidigare jagats från sina hem av mordlystna hopar av samma religions förespråkare endast med någon liten skillnad i synsätt.

Inte gör sverige dessa människor till något mer fredliga personer.

För en tid sedan åkte tankesmedjan Feminix på pumpen och förlorade diverse uppdrag dom haft för PK.
Yttrandefrihet gäller till viss del fortfarande - men inte för kritik av islam eller islamism. Anmärkningsvärt hur vi tvingas till tystnad och självcensur för att inte "kränka" muslimer.

Lars Wilks ett exempel - i närområdet - Gyllandsposten - och så fatwan mot författaren till Satansverserna - Salman Rushdie - sammantaget bara ett axplock av muslimsk och islamistisk islam i praktiken.

Flera gånger har jag även i detta forum pekat på att en religion eller en ideologi inte är summan av sina handlingar utan just de handlingar som utförs i respektive religions namn - goda så väl som dåliga, de goda förtar inte de dåliga.
Lasse 107 / EN elit är en mindre grupp som gärna vill framträda som dominerande. Delar av SD-gänget är avgjort en sådan elitgrupp som är helt emot hur beolkningsmajoriteten röstat på senare år, till ca 95 %.De som röstar på "sjuklövern" kan ej ses som en elit utan ett folkligt genomsnitt.
EN folkkyrka som styrs på ungefär samma sätt som en kommun kan inte profilera sig så starkt utom i ngn enstaka fråga. En liten frikyrka modell sekt kan ha hur stark profil som helst, som är beslutad av några få, som anser sig vara ytterst bobeltrogna.Men de tappar ju då kontakten med flertalet. Jag tillhör sedan tonåren Missionskyrkan som i min ungdom hade 1000 församlingar över hela landet Den har alltid haft en social o liberal profil men jag avser inte då partipolitisk.Utan synen på samhället och den fri medborgaren.Alla viktiga beslut tas lokalt vilket innebär att församlingarna har mkt olika ståndpunkter i homo-frågan mm. Homofrågan är brännhet i alla kyrkor i Afrika just nu.Några av dem har brutit alla kontakter med Sv Kyrkan./ Jag läser tidningen Dagen samt Sv Kyrkans tidning för att hänga med lite.
NU när SD "riskerar" att bli ett stort parti så borde många granska dess politik ut många synvinklar.Kärnkraften o 20 andra frågor som hela skolsystemet är aktuella saker.
Lasse i gatan 107
Som jag tidigare nämnt så har SD fört med sej en hel del nödvändigt till den nuvarande politiska situationen i sverige - men vad menar dom då dom röstat emot att kärnkraftens ägare inte ska behöva betala en något mer täckande försäkring ifall något skulle hända - fortfarande är det staten = skattebetalarna som ska stå för den eventuella notan - samt notan för slutförvaret - vinsterna däremot rakar investerarna hem.
Sådana försäkringar är redan genomförda i bla Finland.

På den punkten är jag ytters besviken på SD.
PK-eliten pladdrar på i sin iver att smutskasta riksdagens tredje största parti. [länk] [länk] [länk] [länk]
Ett stort tack Jan. Jag håller med dig till fullo ang katolska kyrkan.
Betrf Sve kyrkan så tror jag dig. Men det verkar ju dubbellmoral. Tack.
ARKADIUZ 78 / vad gäller katolska kuyrkan anser jag att den är en stor olycka från början till slut Att någon kallar sig Kristi ställföreträdare är sjukt från början till slut.Vilket påhitt! Påven o hans gäng utser helgon åter ett rent påhitt för att öka makt och inflytande kombinerat med bannlysning mm. För mig är KK inte alls en kyrka.Men givetvis kan enskilda som kallar sig katoliker var kristna, det avgör Gud.

Sv Kyrkan är en Folkkyrka numera som anpassar sig mer efter vaf folk anses tycka än vad bibeln säger.Det är i stor utsträckning kommunala kyrkopolitiker som far på Kyrkomöten etc. o avgöra vad som är rätt.
x 87 citat/Du Jan B brukar ni vid era mässor i Missionkyrka ha korsen mellan benen.// KAN LUGNA DIG Vi har inga mässor men du talar i nattmössan.
96/ Leif E.  Jag fick en grumligt svar från en av av de vilseledda av Pk propagandan och han får hålla på att leva vidare i sin religiösa fantasivärld och det är bäst så och jag tänker inte störa honom så han inte kan somna om igen!
Angående Islams hot så är dessa tankar och värderingar komna ifrån kristet folk som har tvingats fly ifrån sina muslimska hemländer och jag lovar dig att, kristna invandrarorganisationer håller en stenhård koll på muslimerna i Sverige och det ska vi vara mycket tacksamma för.
(x-man 2013-02-24 10:56 #98  [länk] .)
Jag ser det som signifikant att Israel Adam Shamirs bok "Blommor i Galileen" som bl.a. dokumenterar sionistiska terroristers fördrivning av och fullständiga utplånande av kristna byar och begravningsplatser i samband med etablerandet av "den judiska staten" renderade dess svenske förläggare status av persona non grata.  En status han delar med bl.a. undertecknad, vi nämns t.o.m. ihop av benämningsmakten.

Också väldigt intressant att de flesta svenska frikyrkliga stöder historisk terror mot kristna genom medlöperi med judiska terrorister.  Av någon anledning saknar de självbevarelsedrift.  Man kan undra hur de har låtit sig berövas sin kristna självbevarelsedrift.  Min vän Abdel-Masih Wazir har nog kommit svaret nära när han säger att Frimurarna är en organisation genom vilken vi protestanter rekryteras som slavar för att bygga 'Salomos Tempel'.  Notera 'bygga', alltså inte återuppbygga, för Abdel-Masih Wazir ifrågasätter på goda arkeologiska grunder det första 'Salomos Tempel' som en historieförfalskning, se vidare stycket "The Faking Of History" och framåt i min text "Something seismic happening" från 2009-05-13  [länk] .  Eller läs från början, allt är mycket signifikant material.

Det är f.ö. känt att sionisternas motto är "Genom bedrägeri ska du föra krig" ("By way of deception, thou shalt do war")  [länk] .  Det är för mig uppenbart att de politiska sionisterna (till skillnad mot de fundamentalistiskt Torah-troende religiösa judar som inte accepterar det nuvarande politiska Israel som rättmätigt) åtminstonde sedan de krossade tsarriket har skapat inre konflikter hos sina fiender.  Fiender som de låtsas vara vänner till.  Detta för det långsiktiga målet att uppbygga sitt världsrike, där lag kantänka utgår "från [deras] Sion".  D.v.s. Rothschilds/"röda sköldens" Högsta Domstolsbyggnad i Jerusalem.  (Sök på  Mathilde Dorothy de Rothschild Israel Supreme Court, färdig söklänk:  [länk] .)  Kommunister, vänsterfolk och andra nyttiga idioter är för dem kanonmat.  Men varför är svenska frikyrkliga "nyttiga idioter"???Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
Inte för att jag vill skrämma någon, men mig skrämmer det vad som händer i UK, där muslimer handgripligt försöker erövra bostadsområden med hjälp av självtagen muslimsk polis! [länk]
97
Kanske dags att tänka till lite Jano - säjer dej den 20 dec 2012 något?
Sedan har du en hel dröse krav från islamopolitiskt håll som om du ger detta sitt bifall kommer att förändra det samhälle du en gång kände - kanske inte bara flickfeminister utan även andra som står i vägen för islamismens framfart som inte skyr några medel i sina maktambitioner hamnar i de "helvetescirklar" avsedda att genom skändning - rektal så väl som vaginala våldtäkter på öppen gata skrämma oliktänkande till tystnad och motvillig acceptans - tänk dej detta i landet lätt och lagom där civilkurage är ett okänt fenomen.
Nej du Jano - i fråga om islam kör du med din strutsteknik eller flabb dito - allt går inte att flabba bort, risken är överhängande att du då får sätta flabbet i halsen innan du vet ordet av.
96/ Leif E. Jag fick en grumligt svar från en av av de vilseledda av Pk propagandan och han får hålla på att leva vidare i sin religiösa fantasivärld och det är bäst så och jag tänker inte störa honom så han inte kan somna om igen!
Angående Islams hot så är dessa tankar och värderingar komna ifrån kristet folk som har tvingats fly ifrån sina muslimska hemländer och jag lovar dig att, kristna invandrarorganisationer håller en stenhård koll på muslimerna i Sverige och det ska vi vara mycket tacksamma för.
Intressant att du tar upp Syrien, X-man.  Västmakterna stöder där terroristerna som bekämpar regeringen, t.o.m. med flertalet vänsterfolks medhåll.  Syrienvännerna, de som ifrågasätter terrorn, får inte ens använda ABF-huset i Stockholm för sina möten!

De som stirrar sig blinda på politiska riktkarlar istället för att studera hur det har gått till när olika länder har splittrats och brutits sönder kan varken förstå detta eller att något liknande också kan hända här hemma.  Man måste tänka själv för att kunna känna igen signaturerna.
Det är är inte helt fel att förknippa er, Lennart Asp, Jan Olsson och Jan Brunnegård som extremt politiskt korrekta som har fördummat er!
Ni är medlöpare till regimen för att splittra och söndra, genom att fördöma dem som vill få lag och ordning i vårt land.
En Jan Brunnegård som tar ordet demokrati i sin mun och samtidigt fördömer han yttrandefriheten, vad får man då för uppfattning om den sortens människor som är motståndare till svenska folkets mänskliga rättigheter?
Jag tycker att ni alla tre nämnda, skulle rannsaka er och berätta ärligt och uppriktigt varför ni går emot, att skapa ett människovärdigt samhälle och inte slå mot dem som inser att vi måste bekämpa fascistiska strukturer som ni gör er som talesmän för!
Ni måste inse att ni äger ett förrakt mot svenska folket, det kommer ni inte ifrån, när ni står på PK sidan och kallar folk för rasister och främlingsfientliga, mot dem som påtalar roten till det onda i Sverige, som Islam utgör!
Det håller inte att peka ut ett politiskt parti för att vara rasistiskt och nazistiskt eller främlingsfientligt, jag tror att ni inte förstår vad sådana anklagelser leder till i förlängningen.
Om ni läste på, om de länder där det har varit inbördeskrig och om det pågående i Syrien som Islamister har startat, som går ut på att utrota kristna värderingar och jaga kristna människor på flykten.
Detta är vad som kan ske i förlängningen i Sverige, med detta begriper ni inte, men tyvärr är det så iaf.
Islam är farligt i vårt land, sen får ni kalla mig för att vara främlingsfientlig så mycket ni vill, för jag är stolt över att få medverka till, att väcka svenska folket för kommande faror och söker medhåll, som jag har av tusentals invandrare i vårt land, som flytt förföljelse och elände som de blivit utsatta för i sina muslimska hemländer!
Det här är samtidigt en förklaring över Sd framgång i opinionsmätningarna kristna invandrare stöttar Sd i sin kamp mot Islam!
Som ett förtydligande, jag för en privat kamp mot det destruktiva i samhället genom att belysa vad som händer i vårt land med regimens godtycke som är av ondo och har inte det minsta samröre med Sd som ni vill hävda, men jag måste göra er besvikna!
Jag sympatiserar inte med något politiskt parti, för att jag gillar inte vårt politiska system över huvud taget, så ligger det till och det här ber jag er att respektera!
92/ Leif E //Här visar du X-man varför du är viktig här på Sourze:// Alla här skulle kunna vara viktiga och dra sitt strå till stacken, men tyvärr de som bara är på Sourze för att häckla, skulle man vara glad över om de hoppade av Sourze och fick ordning på sitt mentala lyte och sysslade med något annat under den tid det skulle ta för att bli normaliserade. Jag undrar också om häcklarna fungerar som de gör, mot alla människor de känner i sitt privata liv, ljuger och fördömer?
alien - erad 86
Citat//Tämligen snurriga kommentarer på den här sidan, nästan utan undantag. Som en satellit som tappat kraften i snurret, genom urladdat batteri. Eller på ett högre maktplan, en planet och ett Tellus på väg genom galaxen, utan intellektuell och moralisk styrfömåga!//sc

Visserligen deklarerar du din kompletta okunnighet beträffande fysikens lagar, och inte nog med det - dina brister på filosofins område har inga övriga att önska, dock en hel del att förkovra dej i - inte ens nomenklaturen i universums närområde förefaller dej bekant.
Förhåller det sej så illa att din intellektuella standard ligger i paritet med övriga boende på denna planet så är det inte så konstigt om det går åt helvete.

Frågan är vilken outvecklad etnicitet du framodlats ur och var denna har sitt interstellära ursprung - en upplysning tack?
Här visar du X-man varför du är viktig här på Sourze:
72/ Jan B att stanna i utvecklingen är att uppehålla sig vid politiker och tidningsmurvlars rundsnack som inte vill veta av den egentliga sanningen, är inte mycket att hurra för.
[...]  om metodiken att ta till sig sådant som är utomsinnligt.
Jag såg för en stund sedan på en video, som du får tro vad du vill om, men det som visas är ändå en "reell verklighet" att vi är hemsökta ifrån andra världar, att finna deras mening om vad de kan tänkas vilja oss jordbor, är det nog många som undrar över?
[...]  Vi kanske kan få en ny framtid med kontakt av andra varelser som kommer med ett kärleksbudskap till oss, så att vi får fred på vår jord.
Och som ett gammal kommunistisk budskap, "förenen er alla människor på vår jord, för fred och frihet!"
(x-man 2013-02-23 17:37 #74  [länk] .)
#69 - En klok och förutseende papperslös tar kontakt med någon skrupulös lantbrukare med behov av arbetskraft, där han sedan kan jobba och bo i någon dålig drängstuga för mat och en usel lön, men är i alla fall utan risk att upptäckas av polisen!
I första taget!

Bara att hoppas att språkförbistringen inte lägger hinder i vägen?
Men kanske det inte var så han tänkt sig det nya förlovade landet?

Mitt eget val,om jag befunnit mig i samma predikament!
Det gäller att vara kreativ i sådana situationer!

Men kanske bättre än alternativet?
Vilket det nu är?
(Jan Olsson 2013-02-23 16:21 #70 [länk] .)
Ungefär så går det till här och var.
[...]  Apropå att bli missförstådd, en del här har tydligen satt det i system att missförstå mig på pin kiv känns det som.  [...]
(x-man 2013-02-23 14:28 #68  [länk] .)
Så är det säkert.  Vilket är synd, för vi skulle kunna vara konstruktiva istället för att försöka riva ned det sista av vårt samhälle och pissa på resterna.
#3 - Vad skall man kalla detta inlägget för?
Invandrar, eller främlingsfientligt?
Bara ett i raden av X-mans tirader!
(Jan Olsson 2013-02-23 13:53 #4  [länk] .)
Det blir inte bättre av att fortsätta retas.  Försök skriv konstruktivt!
Jan Olsson du måste vara en mycket sjuk människa som, som kan hitta på så mycket lögner om min person!
(x-man 2013-02-23 12:05 #34 [länk] .)
Det blir inte bättre av att sjukförklara.
#28 - Leif Erlingsson, tillhör du X-mans proselyter och tillskyndare i hans egenskap av propagandaminister för rasism o främlingsfientlighet?
Eller för hans klart dokumenterade faiblesse för den svenska mentaliteten?

P.S.Inga långa utläggningar,tack!
(Jan Olsson 2013-02-23 10:12 #33  [länk]  i kommentar till min 2013-02-23 08:26 #28  [länk] .)
Jag har min egen agenda.  Den agendan är att bryta upp åsiktsförtrycket här i landet.  Eftersom jag och andra som vill göra skillnad av benämningsmakten är definierad såsom persona non grata, är jag (och andra) hänvisad till bloggar, onlinepublikationer och kommentarsforum.  X-man är den X-faktor som här på forumet kan röra om lite i grytan.  Därför desarmerar jag ojusta påhopp på honom.  Jag desarmerar inte dina påhopp, för de är ofta underfundiga och det skulle vara bra om han lärde sig använda humor tillbaka.

X-man har f.ö. inte fel i sin intuition att något är snett.  Det blir dock inte bättre av att prata skit om invandrare.  Situation som skapas med så oerhört stor invandring av människor som inte kan införlivas i arbetslivet skapar djupa klyftor i vårt samhälle, och är mycket oroande.  Destabiliserar Sverige.  I vilkas intresse?  Det är det viktigt att diskutera i det offentliga samtalet.  Och på forum som detta.  Besvarar detta din undran?
Leif 27//Citat/
eftersom jag menar att även X-man fokuserar på den situation som har skapats snarare än på varför den har skapats och i vilkas intresse//
Instämmer i detta samt i en del kritik som du riktar emot mig.
(Jan Brunnegård 2013-02-23 10:03 #31  [länk]  i kommentar till min 2013-02-23 08:17 #27  [länk] .)
Tack.  Jag anser det själv ett oerhört stort demokratiproblem att det offentliga samtalet ej är fritt.  För det är det inte.
Jag själv skulle t.ex. aldrig släppas in i den officiella debatten eftersom de med benämningsmakten har definierat mig som persona non grata.  Googla mitt namn och gå bakåt en sida eller två så hittar du det.  Det finns på en hemsida för en organisation ("kommitté") som uppenbarligen tillhör de som aldrig får kritiseras.  Jag nämns där tillsammans med två av mina vänner, som du också stött på här på Sourze.  Ingen av oss har gjort det som där påstås om oss.  Det närmaste jag själv har kommit är att nu 2013-01-27 22:59 i annan tråd, #19  [länk] ,  ha konstaterat att deras sanning måste vara sann tack vare ett under.  Fast det är inte sanning de är ute efter utan att marginalisera envar som dristar sig att kritisera de som aldrig får kritiseras.  Voltaire lär ha sagt att för att komma underfund med vem som är din härskare, ta helt enkelt reda på vem du aldrig tillåts kritisera.

F.ö. har jag anledning att förmoda att de som aldrig får kritiseras har tillgång till den teknologi som gjorde 9-11.  Men det får man inte heller säga i det offentliga samtalet.
Äntligen som jag också befarade, Fredrik Reinfeldt avgår inom kort och Anders Borg tar över.  Nu smiter han iväg efter att drabbat vårt land med en vansinnig politik, men han ska kommas ihåg under valåret 2014 och ska hängas ut för sina illgärningar mot vårt land!  [länk]
(X-man 2013-02-22 19:27 #25  [länk] .)
Länken går till Expressen, och som jag har förstått dementeras uppgiften av Fredrik Reinfeldt själv.  Kan istället vara exempel på mediemakt...  Noterar att även Jan Brunnegård reagerat, 2013-02-23 09:57 #30  [länk] .
[...]  vänner är vänner och ingenting blir bättre i världen genom att frysa ut de felande från gemenskapen - du har tusen gånger fler möjligheter att komma med utvecklande synpunkter  [...]
(Bizon 2013-02-22 23:41 #59  [länk] .)
En mycket viktig synpunkt, som också Jan Brunnegård berör 2013-02-23 09:28 i #61  [länk] .
LEIF Som du märker så har jag ytterst svårt att stå ut med X-mans alla obevisade påståenden, hans värderingar mm.  Jag beundrar dig i viss mån för din hållning emot honom.  Du hakar inte på hans idéer, men jag tror jag ser små tillrättavisanden ibland.  GE mig ett gott råd.  Ska jag helt sluta bry mig om X-man???
(Jan Brunnegård 2013-02-23 09:54 #29  [länk] .)
Tackar för förtroendet, men jag vet faktiskt inte vad som ytterst är bäst för er.  Kanske ni har något att lära av varandra.  Känn efter själv, är allt jag vågar ge som råd.
Du Jan B brukar ni vid era mässor i Missionkyrka ha korsen mellan benen.
[länk]
Tämligen snurriga kommentarer på den här sidan, nästan utan undantag. Som en satellit som tappat kraften i snurret, genom urladdat batteri. Eller på ett högre maktplan, en planet och ett Tellus på väg genom galaxen, utan intellektuell och moralisk styrfömåga!
Jan B att du försvarar islamister som kallar dig för otrogen hund och våra kvinnor för horor, visar bara på vilken låg nivå du ligger.
Arkadius - Brunne är en klok man som understundom följer kloka råd att tänka efter före :-)

Så kan det vara att Xmans åsikt äger viss giltighet - att oftast ingen blir klokare av att läsa bibeln - bevisas således av att du som tydligen har läst den för att så kunna fråga om hur det är med homosexuellas vigande till präster och sammanvigande varandra sedan inför den gud du tror bor i alla kyrkor.

Om vi nu utgår från det du tror att även prästerna huserar där den skapande guden bor - så varför ska då de homosexuella inte likväl omhändertas av den gud som också skapat deras sexualitet?

Om vi antar att du föreställer dej att homosexualitet råkar vara tämligen frekventa misstag eller olycksfall i den store gudens arbete - vad skulle inte då vara naturligare än att denne gud tar ansvar för sina misstag?

Du undrar vidare hur all världens misstag sedan stämmer med religionen - vilken av alla religioner som alla gör anspråk på att vara den enda rätta och den enda sanna - i katolska länder är det inte så vanligt med kvinnliga präster - men präster med förkärlek för korgossarnas små fina stjärtar är det gott om. Vilket ju skulle kunna tjäna som ett berättigande för en hel del frågor - du kan nog klura ut en del av dom själv.

Svenska kyrkan var en gång motståndare till kvinnliga präster - längst höll något som kallades "synoden" ut i sitt envisa hävdande av att kvinnfolk inte hade i kyrkan att göra annat än som boskap och då med täkt huvud.
Inte helt olikt åsikterna en hel del muslimer förfäktar nu i denna dag.

Fint att folk för dej får lov att ha vilken läggning de vill, men de är oftast inte så att folk väljer läggning - den föds de flesta med och det oavsett dom får lov eller ej.

Vilken läggning har du - jag personligen anser att människor som trots att dom fått en läggning som samhället inte riktigt accepterar ändå har modet att hävda sin rätt att få vara som gud skapat dom.

Har du några problem med att dessa människor också vill tjäna gud som givit dom förmågan och modet att leva sin kärlek?
Lennart Asp och Jan Olsson Jag kunde inte förmå mig att be packet vara kvar i landet, när faran finns att Sverige blir ett Islamskt rike.
#76: Ja, där släppte du masken ordentligt! "Ut med packet, Sverige åt svenskarna!" är en gammal populär slogan i vissa kretsar ...
Arkadiuz....funderar lite över natten på om jag har ngt vettigt svar....
x man /På helt onyanserade grejer går det inte att svara / Pack är givetvis ett rasistiskt påhopp.
#76 - "Nej,ut med packet från vårt land"!
Räknas inte det som främlingsfientligt?
Nej,inte om X-man får bestämma tydligen!
Jan B. Jag skulle vilja fråga dig en sak. Jag förstår att du liksom jag har en tro. Jag på det sätt att jag anser att Gud finns i alla kyrkor.
Tycker däremot att det är bra att Papa Ratzinger=Benedictus XVI ska sluta Kondommannen, Rottwaeilern (för att han är liten ettrig & alltid förbannad) ska avgå tycker jag är bra. Hans kvinnosyn är hemsk. Den gamle Påvlacken påven JPII var en stor politiker men lika konservativ även han, Hoppas katolikerna får en bättre man på den Heliga storlen & i nästa Pontefikat.

Jag skulle vilja fråga dig om följande. Svenska kyrkan är en flat organisation. Det står i Bibeln att man ska gifta sig med kvinna & tvärt om. Ändå kan man undra om man i Sve krkan läst Bibeln som f-n läst den då man ju tillåter homosexuella att vara präster & tom gifta sig med varandra, både flator & bögar. Undra hur det stämmer med religionen. För mig får folk lov att ha vilken läggning de vill. Kanske du kan svara på min undran Jan?
Som jag kom fram till en gång - För fred och frihet - lämna vapnen!

Svensk vapenexport är ett sorgligt kapitel - inte mer än rätt att vi öppnar våra gränser för de som råkat ut för helvetet vår export förorsakat.

Fast så enkelt är det ju inte - tyvärr är även religioner i diverse skepnader vapen i händerna på maktens folk.

Religionerna generellt - skapades av makten för makten.

Föreställningen att tillbedda gudar skulle kunna hjälpa de som tillbad är den lilla hårlösa primatens första underkastelse - den andra blir följaktligen att böja knä för den som har bättre tumme med gudarna än dom själva.

Kan andlighet ersätta primatens tredje underkastelse som är trons underkastelse av religionen - därmed är inte tron fri utan organiserad under en eller annan maktorganisation.
Trosfrihet betyder inte att flickor och pojkar inte bär trosor under kjol och kilt - det betyder att vi som tänkande människor inte underkastar oss andras trosföreställningar - vi söker känsligt våra själars egna svar...

75/ Jan B SVT imponerar inte, den kanalen försöker hålla oss fast i PK fållan. Här försökte man med en mjukare syn på bineln som sagobok, nåväl eftersom det inte pssade dig så bra, får jag kalla bibeln för alla tiders tjockaste Mytologibok. Koranen är främst en handbok för Islams politiska
ideologi, med hemska satansverser som handlar om ond bråd död för de som sviker Islam och mycket värre än så, när alla som inte är med dem, är otrogna hundar och alla vet att hundar är monster i islamisternas ögon! Nej, ut med packet ifrån vårt land!

OH upplyste broder säg var sanningens källa är. // Så frågar jag o frågar nu om X anser sig ha börjat svara på den frågan.Eftersom DU totalt har dömt ut Bibeln som sagobok några ggr så vill jag ha reda på vad ditt ALTERNATIV heter??? Du tipsar om kommunismen...???

Undrar om du ser alla heliga skrifter som Koranen osv som sagoböcker?? Anser du det så är du nog rätt ensam i denna världen.

Förra veckan började en ny SVT serie som heter HIMMEL O JORD, tre avsnitt kommer närmaste tiden Rekommenderas.Svenskarna är världsunika i att vara profana var nog sammanfattningen...
Pia,Benny Jacobssons svar till Anne Skåner beror ju på den personförföljelse som har pågått sen 1 år tillbaka.Det påstås en massa saker som är osanna,man respekterar inte demokratin som är på ett årsmöte,för att "fel" ordförande blev vald.I svar till mig från Anne så raljerar hon att siffran raderade mail har varit allt från 3000-5000 men hon vill inte diskutera det med mig.Men hade det olagliga varit bättre om det "bara var 3000 st mail???Dessa raderade mail hör ju till RFSS historia,de tillhör alla medlemmarna inte Skåners privata.Att ta till såna barnsliga handlingar pga att man inte blir omvald ,får mig att bli otroligt tacksam att hon inte representerar oss medlemmar längre.Sen Skåners infantila inställning till myndigheter,partier,andra ledande personer tror jag inte gagnar oss alls.I min ungdom trodde jag att partierna i riksdagen hatade varandra,nää de umgås,äter ute osv och "krigar" i talarstolen,ett sånt förhållningssätt är inte möjlig i Skåners värld.
Man bör ha tystnadsplikt när det gäller att hänga ut person. Däremot kan man kritisera en förening (tycker jag)
72/ Jan B att stanna i utvecklingen är att uppehålla sig vid politiker och tidningsmurvlars rundsnack som inte vill veta av den egentliga sanningen, är inte mycket att hurra för.
Typ samma stagnation som hör bibeln till, som inte utvecklar och öppnar våra sinnen, utan snarare bedövar oss ifrån att förstå!
Den som har kommit längst är Leif E, som för dig är inte alltför sällan är för dig obegriplig i sina meningar, om metodiken att ta till sig sådant som är utomsinnligt.
Jag tror som är en tro i sig att utvecklas och gå vidare och inte uppehålla oss i det förgångna som inte på något vis finns en värdefull mening med.
Du har din tro, förmodligen som en tröst, men du blir varken klokare eller en bättre människa av att uppehålla dig vid gamla gudasagor.
Jag såg för en stund sedan på en video, som du får tro vad du vill om, men det som visas är ändå en "reell verklighet" att vi är hemsökta ifrån andra världar, att finna deras mening om vad de kan tänkas vilja oss jordbor, är det nog många som undrar över?
Kanske de vill förklara för oss att tänka om och ta del av vårt Universum som kanske ger oss mycket mer, än en gammal biblisk sagobok? Vi kanske kan få en ny framtid med kontakt av andra varelser som kommer med ett kärleksbudskap till oss, så att vi får fred på vår jord.
Och som ett gammal kommunistisk budskap, "förenen er alla människor på vår jord, för fred och frihet!"
Jag var i Umeå Västerbotten då det plötsligt dök upp en massa flyktingar som plågats av Pinochet!? Då hade kommun o stat inte mkt till flyktingmottagande. Men det var vår o de flesta flyktingarna visade sig vara bönder i ngn mening och de försvann ut i det otaliga småbruket uti landskapet.Där fanns ofta extra hus på gården som kallades bagarstugor,undantagsstugor mm Där mådde de bra och hjälpte till med det de kunde - det var mkt. I Chile finns alla slags kust o bergs klimat. Så klimatomställningen klarade de bra. Pengar fick de nog inte så mkt men allt det primärt nödvändiga delade de med gårdsfolket.Jag tror de mådde bra men sökte sig efterhand till andra uppgifter.
Herr xman citat // Den gode Jan Brunnegård, som aldrig skriver något av elakhet" därför att jag förstår hans apropåer, som man får ta med en nypa salt och ta för vad det är.(i hans brist på att inte vilja ta reda på den egentliga sanningen för vad som händer i samhället) // OH upplyste broder säg var sanningens källa är. Sannolikhet finns en del sanningar i min Bibel men långt ifrån allt vad jag behöver./ God är jag inte men försöker i vart fall vara snäll men inte dum. Svårt!
#69 - En klok och förutseende papperslös tar kontakt med någon skrupulös lantbrukare med behov av arbetskraft,där han sedan kan jobba och bo i någon dålig drängstuga för mat och en usel lön,men är i alla fall utan risk att upptäckas av polisen!
I första taget!

Bara att hoppas att språkförbistringen inte lägger hinder i vägen?
Men kanske det inte var så han tänkt sig det nya förlovade landet?

Mitt eget val,om jag befunnit mig i samma predikament!
Det gäller att vara kreativ i sådana situationer!

Men kanske bättre än alternativet?
Vilket det nu är?
65/ kloka ord Bizon som jag skriver under på. När det gäller ensam boendet så ger jag Jocke helt rätt, kvinnorna har blivit vrånga och inte så lite egotrippade och vilka vänliga karlar som du och jag, Jan B och vår förträffliga Jocke att inte förglömma, har missat detta?
Jocke som dessutom tyvärr blir missförstådd, på grund av kvinnors enkelspåriga resonemang, därför att deras logik har man mycket mer att önska om, att den åtminstone blir sund någon gång mellan varven?
Apropå att bli missförstådd, en del här har tydligen satt det i system att missförstå mig på pin kiv känns det som.
Visst, jag har ett stort skäl till att inte vara övertydlig, som endast en skribent på denna site tycks ha förstått, men så har han också lärt känna mig som den person jag är, som vet vad jag talar om.
Som bl.a Jan Olsson totalt missat och i viss mån, Herr Sourze själv? Den gode Jan Brunnegård, som aldrig skriver något av elakhet" därför att jag förstår hans apropåer, som man får ta med en nypa salt och ta för vad det är.(i hans brist på att inte vilja ta reda på den egentliga sanningen för vad som händer i samhället)
Varför finns nästan alla "illegala" flyktingar i Sthlmsområdet?
När Sverige är så stort?
Eller är det bara som man tror inom polisen?
Kanske är det för att Tunnelbanan är uppvärmd?

Många frågor - Inga svar!
Eller?
#3 - Vad skall man kalla detta inlägget för?
Invandrar,eller främlingsfientligt?
Bara ett i raden av X-mans tirader!
2/ det är för sorgligt när invandrargäng är i närheten, så måste svenskar fly eller beväpna sig som grabbarna gjorde, som förmodligen var avskräckande för gänget?
62/ Bizon jag tror att det finns en koppling till missanpassade svenskar så tidigt som på 60 talet när reformen om fri uppfostran infördes!
Minns du hur föräldrar resonerade, jaha, nu får vi inte aga våra barn och nu får de själva bestämma hur de vill ha det och vi föräldrar ska inte få ha något att säga till om?
Så dumt resonerade föräldrar och vad hände de släppte sina ungar vind för våg och främst de kvinnor som skulle ut i näringslivet och förverkliga sig och som toppen på isberget, den fria kärleken då massor av äktenskap gick i krasch!
Det här är grunden till de missanpassade i samhället som vill vara något och det här har eskalerat med invandringen där vissa kategoriers folk inte har det minsta pli på sina ungdomar! Inte allt för sällan ser man svenskar och färgade tillsammans som sysslar med gängkriminalitet, och 45 ligor härjar i vårt land och en del har specialiserat sig på gruppvåldtäkter som redan blev kartlagda för över 10 år sedan.
Ett visst parti delade ut pamfletter till varenda riksdagsledamot om att våldtäkterna begås i första hand av färgade utlänningar och eftersom både Polis och våra domstolar kunde bekräfta det här, så blev det inte något ramaskri om rasism eller hets mot folkgrupp! Däremot så sopades det här uppgifterna under mattan illa kvickt!
Jan Olsson du måste vara en mycket sjuk människa som, som kan hitta på så mycket lögner om min person!
60
Att det direkta skinnskallarna tunnats ut är sant - för några år sedan hade dom ett eget ställe i fryshusverksamhetens regi - det blev för mycket bråk mellan dom och andra ungdomar.
Däremot är det inte san att dom inte finns - det är bara det att dom sugits upp ax extremhögern och nazistiska organisationer.
Även en del MC gäng har medlemmar med ett förflutet som skinnskalle.
Begreppet skinnskalle var väl en gång mer liktydigt med ett manligt pubertetsideal.
Det rakade modet ser du i dag lite var stans i det respektabla samhället, och det kan tyckas oskyldigt nog men är det de?
Hur är det då det drar ihop sej till fight på de politiska gatorna - vilka drar då på sej Martinkängorna och går ut och sparkar skiten ur sina meningsmotståndare.
Likväl som du har aggressiva högerkrafter har du aggressiva vänsterkrafter - ytterligheter, javisst, men dock politiskt ideologiska krafter i samhället.
Extremhögern står mot den allmänna meningen, men som en ytterligare polaritet har du till exempel antifascistisk aktion (AFA), som är ett svenskt vänsterextremt nätverk av en hel del folk som i fråga om aggressivitet inte heller drar sej ur en fight i första taget.

61
Nja "snuddar" tror jag inte - jag skjutet rakt mot målet. Jag anser att man om så är möjligt ska ta felande människor till sig om något sådant har önskad effekt - det vill säja att dessa kan komma att få en annan syn på samhället och medmänniskorna än den destruktiva. Undantaget är psykopater vars mentala konstitution inte kan förändras och vars konsekvens i ett öppet samhälle sannolikt kommer att producera fler offer - dessa individer SKA förvaras utan möjlighet att ställa till mer skada än vad som redan skett.

För andra vanligt felande människor och hur dessa ska kunna tas emot i gemenskapen kan man ju undra - särskilt om ingen gemenskap finns som är värt namnet i ett samhällsklimat där det är vassa armbågar och strebertänk som regerar.

Sedan Brunne så är det bara det yttre som förändrats beträffande de som sitter på kåken - det vars kriminella förflutna lett dom dit är det samma - i övrigt förefaller våra minnesbilder ch verklighetsuppfattning ha en del överensstämmelser.

Det tragiska i alla dessa sammanhang är att vi och våra förfäder har skapat ett samhälle som producerar skadade människor i sådan mängd att
fängelserna är överfulla, och psykvården dignar under överbelastningens ok, samt att alltför många inte klarar av samhällslivet av i dag utan psykofarmaka.
En som aldrig varit tjej anar ändå din frustration. På 50- och 60-talet var maktstrukturerna tydligare och mera högljudda. Man skrek inte åt chefen om man ville jobba kvar - man svalde förtreten. Oj vad vi lärde oss bita ihop, alla vi unga grabbar på tidningarna i stan. En hyresvärd som rörde min röv levde dock farligt men det hände aldrig. En kvinnlig kollega som klappade nämnda rumpa och yttrade att den var söt är dock fortfarande i tacksamt minne bevarad.

Den som inte håller med mig om lika lön för lika arbete är inte min vän. Tjejer än snabbare och ihärdigare än män. Å hör sen, Jocke. Och den öppna rasismen som riktar sig mot exteriört avvikande borde vi ha vuxit ifrån efter femtio år som största invandrarland räknat per invånareantal. (En parentes - media talar om järnrör, det är ett bra rubrikord. Att dessa maskliknande små herrar kunde hantera rören beror på att de var av aluminium. Alla har väl sett en byggställning? Men OK, ett välriktat aluminiumrör gör också ont.)

Du är inget offer för du säger ifrån. Jobbig? Ja, hur får man annars någon att lyssna?
Jobbig och välskriven artikel = hög poäng från gubben i Bromma :-)
#28 - Leif Erlingsson,tillhör du X-mans proselyter och tillskyndare i hans egenskap av propagandaminister för rasism o främlingsfientlighet?
Eller för hans klart dokumenterade faiblesse för den svenska mentaliteten?

P.S.Inga långa utläggningar,tack!
31/ Jan och Leif, det här är helt rätt, jag tar fram vad som händer i samhället i negativ mening och 7 klövern har det yttersta ansvaret, vilket ansvar? Tyvärr låter regimen att vanligt folk, som du och jag, ta emot smällarna och ve den som kritiserar dem" som delar ut smällarna, alltså invandrare som struntar totalt i våra lagar och regler!
2081/ Jan O. Jag har inte något att erinra om din Missionskyrka utan snarare skillnaden mellan dig och den undertecknade som skrivit artikeln, jag kan inte garantera att allt han påstår är sant, men han har iaf uppmärksammat Sd, förmodligen på liknande sätt, som var femte invandrare gjort, som sympatiserar med partiet.
Leif 27// Citat/eftersom jag menar att även X-man fokuserar på den situation som har skapats snarare än på varför den har skapats och i vilkas intresse//
Instämmer i detta samt i en del kritik som du riktar emot mig.
LEIF Som du märker så har jag ytterst svårt att stå ut med X-mans alla obevisade påståenden, hans värderingar mm.Jag beundrar dig i viss mån för din hållning emot honom. Du hakar inte på hans ideer, men jag tror jag ser små tillrättavisanden ibland. GE mig ett gott råd. Ska jag helt sluta bry mig om X-man???
X tar ofta upp detta med min anknytning till Missionskyrkan. Mitt engagemang där de senaste tio åren har nog varit två timmar i månaden, inte mer pga sjukdom mm.En ganska vanlig frikyrklig persom vill gärna gå till sin kyrka 2-3 ggr i månaden, mer kan det inte bli pga arbetstider o andra engagemang.En mkt aktiv kristen kanske är i gång 10 timmar i månaden med körsång, hornmusik, etc i sin församling. Så det är inte många % av livet som man är inne i "gänget". Minst 90 % är ett profant liv för aktiva troende. Så ser verkligheten ut - vara troende är inte ngt inbundet klosterliv ;-) Jag hämtar mina värderingar från många håll. Från radions Filosofiska Rummet t ex. P1 är mitt Universitet.
NI snuddar vid den stora frågan om man ska ta felande människor till sig och vara deras föredöme - eller skälla på dem o utesluta dem osv. Hur ändrar man en människas beteende - med värme eller kyla??Förr träffade jag många ungdomar med skinnskalle-mentalitet. Jag var den ende som parata med dem i den byn.Men visst var det riskfyllt. // Ett tag var det gott om skinnskallar på våra fängelser, sedan var det Hell Angels tur osv.
Till X-man:  Det är meningslöst att gräla med andra debattörer i ett forum.  Avser ditt gräl med Jan O.
Mvh Leif Erlingsson
Svar på Jan Brunnegård 2013-02-22 11:05 #5.

X-man är ingen språkbegåvning.  Han har själv förklarat hur han ser i rymd, visuellt, och man förstår att språket inte är hans starkaste sida.  Men han ser, även när han inte alltid lyckas formulera så bra.  Jag tolkar hans många ord som hans försök att förmedla vad han ser.

Det är vällovligt att du Jan försöker tolka det han skriver.  Som jag uppfattar det ser du dock tyvärr mest hans språkliga brister och inte vad han försöker förmedla.  Själv har jag kritiserat X-man för vad han tycks försöka förmedla, eftersom jag menar att även X-man fokuserar på den situation som har skapats snarare än på varför den har skapats och i vilkas intresse.  Ang. det senare ett avsiktligt skapande av djupa klyftor i vårt samhälle, för att splittra oss, göra oss svaga.  Men nu vill jag kommentera några av dina översättningsförsök med egna kommentarer:

Jan Brunnegård 2013-02-22 11:05 #5 i "Sveriges bevakare har lutat sig bakåt" tråden  [länk] :
ÖVERSÄTTNINGSFÖRSÖK
utan att riskera sin hälsa och än mindre behöver de passa sin tunga som vi svenskar tvingas göra, för utlänningar kan aldrig vara rasister för så har våra höga vederbörande bestämt!  OMÖJLIG MENINGSBYGGNAD
Den "omöjliga meningsbyggnaden" var ju ändå ett helt begripligt yttrande, så vad spelar då de grammatiska felen för roll annat än som petitess?
Sverige har drag av antikens dagar med förföljelse av oliktänkande och vi triumferar över vår egen godhet som i praktiken handlar om ett hänsynslöst tänkande  MOTSATTA PÅSTÅENDEN I SAMMA MENING
Men genomskådar du inte hyckleri?!  Snälla nån!  "Vår egen godhet" syftar helt uppenbart på vår självbild som land, motivet för att ta in så väldigt många människor i förh. till vår folkmängd, och det hänsynslösa tänkandet syftar helt uppenbart på de som får betala notan, och förföljelsen av oliktänkande hoppas jag man inte ens behöver förklara för dig, Jan.
Det går aldrig att komma ifrån motsatsen till att vara rasist och främlingsfientlig, som är förföljelse av egna landsmän i svenskfientlig anda som har blivit resultatet av detta påbud, att vi får inte ifrågasätta mångkulturen eller massinvandringen som något negativt för vårt land!  DU IFRÅGASÄTTER VARJE DAG UTAN STRAFF
Sourze och andra kommentarsforum är yttrandefrihetsytor liknande de inhägnade demonstrationsytor USA i många år hänvisat antiglobaliseringsdemonstrationer till.  D.v.s. får ej påverka den officiella debatten.  Det som skrivs här får aldrig tas på allvar annat än som ett problem att det ö.h.t. skrivs.  Jmf. Leif Erlingsson 2012-07-16 15:55 #3 i "Kristina Lindquist (DN), lögnretoriken och demokratiföraktet" tråden  [länk] .Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
Jag säger då bara det, stackars Jan Brunnegård som inte hänger med i nuet utan han har fastnat i det förgången tid! Här har han nu en Missionskyrkans broder, som säkert skulle vilja prata förstånd med Herr Brunnegård om det nu låter sig göras?
[länk]
Precis som Pia I noterar så undrar nog många också över varför de olika föreningarna har låtet sig splittras... För vem har nu tjänat på detta om inte dem som nu sitter i den så kallade utrednings-ersättnings-RÖRAN ?+ Där det nu skall beslutas villka som blivet mest våldtagna, psykiskt misshandlade, och flest gånger fått vara slavarbetare för politiker och familjehem ( fosterhem ) och haft svinstian och ladugården som deras sovrum blan svin och kor.Dessutom är man ledare för dessa föreningar så borde det finnas en insikt om att inte slå ut varandra som annars leder till fördel för de maktgalna med alla sin lik och brott i garderoberna som de inte tar ansvar för .
Halva Sverige är emot Elisabeth Olsson och hennes bilder!På radion kallades hon "Mobbare" i dag!Mobbing är inte bra!
58
Jo du Xman - men vänner är vänner och ingenting blir bättre i världen genom att frysa ut de felande från gemenskapen - du har tusen gånger fler möjligheter att komma med utvecklande synpunkter - annars är risken att de våldsbenägna inlemmas i andra organisationer som du definitivt inte vill förse med fotfolk.
Konstigt att du inte hört talas om att skinnskallar utfört flera till och med våldsamma mord - högerextrema grupperingar har även utfört grova hot och bombdåd mot journalister.
Nej du - en del av dessa är inga dunungar utan veritabla monster, men även dessa kan ha en hel del hedervärda principer - dock tror jag att det är det samhälle vi lever i som faktiskt låter dessa typer av människor växa upp fulla av hat mot allt och alla - vems är felet.
Är det dessa tidigare små bebisar som kastats ut i livet utan kärlek och utan någon annan framtid än den dom själva kan tillskansa sej.
56/ bizon sådana bekanta du har skulle jag säga upp bekantskapet med. Våldsverkare kan jag inte förlika mig med oavsett syftet bakom om hur och varför. Inte för att jag känner eller har känt någon skinnskalle, så har jag aldrig hört talas om att de skulle kunna vara benägna att begå mord.
Såvida de inte är muslimer av samma sort, som tyvärr finns, men det skrivs det inte något om.
56 Ja en stor berättare om godhet o elände är du. Jag har inte levt i så häftiga miljöer. Men även i småstäderna fanns ju striden mellan "skinnskallar o svartskallar" ett tag, som i Trollhättan.Klockan börjart bli mkt. Har sett Skavlan o del Lena Phulipsson o vetenskap mm. Så gubben börjar bli trött.
Brunne 51
Ja en konstig debatt är det - är folk illegalt här så är dom - frågan är vilken skada dom gör, är det så förskräckligt om dom söker lite värme i tunnelbanan - värre är det om dom försöker försörja sej som ficktjuvar och sånt - det gillar inte folk.
I dag gav jag några spänn till en kille som satt och spelade dragspel. han var glädjande nog iförd vantar och melodin var en känd tango.
Jag brukar inte slänga några pengar i deras instrumentfodral, men den här lilla gubben hade ett så trevligt bemötande - tror han var rom - var det i våras tror jag så fästade mej en annan rumän att lätta mej från lite växel - han spelade på ett instrument jag alltid varit fascinerad - en santuro - ja så kallas dom i iran och indien, men han kallade sin för kembalo.
Men en kembalo vet jag vad det är, en sådan spelade jag på som barna - farsan hittade den i en av kåkarna han rev och vi ungar fick ha den i vårt rum - faktiskt ett ganska skrymmande instrument.

Ja då så har vi de där om SD - nja jag tar inte så hårt på de där med skinnskallar - jag gjorde lite resrusch för en uppsatts en gång och upptäckte att dom var ganska rädda av sej Mrtinkängor och allt till trots.

Och apropå skinnskallar som jagade svartskallar,,,
En kompis som numera sluppit ut från kåken och klarar sej hyggligt blev jagad av ett gäng skinnskallar av den orsaken att han var barn till en riktig blondin och en kille från mörkaste afrika.

Polarn fan för gott att helre fly än illa fäkta, men det bar sej inte bättre än att skinnskallegänget sackade av - alla utom en som hade lite bättre kondis, alternativt var mindre mordiska än den som klampade på med sina kängor efter min mulattpolare som vek av in på en kyrkogård med kängorna i hälarna, men där stannade och väntade in den nu ensamma skinnskallen.
Efter en kortare slagväxling och några sparkar låg skinnskallen på marken stendöd.
Men det kunde ha varit tvärt om - och då hade det inte varit hans morsa som sörjt.
Nu fick min polare några år för vållande till annans död - bättre det än att vara den döde - i alla fall om man vill leva:-)

Och ärligt talat - skinnskallar i allmänhet ger jag inte mycket för, men en annan polare - skilnnskalle och kängförsedd klev av tunnelbanan på väg hem, han råkade hamna mitt i en misshandel - två grabbar som hade fått för sej att prygla upp en tjej där rakt upp och ner på allmän plats.
Tjejen låg rätt illa till och hade fått ta emot några smällar och slag medan publikum stod och såg på på behörigt avstånd.
Min polare berättade att han inte tänkte ett ögonblick - drog bara kängar rätt upp i plytet på den närmsta våldsutövaren så käken rök och den nissen stöp i backen - den andra hann inte uppfatta vad som hände innan han fick den andra kängan i skrevet så han vek sej och därefter stålhättan på Martinkängan rätt in i truten där det blev betydlig mer plats än innan då en av hans tänder råkade fastna i känglädret.
Stick sa min polare till tjejen som pep iväg så fort hon kunde vilket även min kompis fann för gott att göra.
Gissar att dom där typerna som ansåg att dom kunde slå på en brud mitt på stan är betydligt mindre benägna att göra något sådant i dag.

Kanske vi kan avsluta denna lilla sensmoraliska berättelse med orden - skinnskalle på gott och ont :-)
I 52 ombeds jag tiga vilket är klart odemokratiskt. I 53 finns citat som inte är ciitat av ngt alls.God Helg / Skriv så mkt som möjligt så klarnar det vem du är!
Sverige är inte rustat för invandringen en ekonomisk katastrof i uppsegling om invandringen fortsätter! [länk]
Äntligen som jag också befarade, Fredrik Reinfeldt avgår inom kort och Anders Borg tar över. Nu smitar han iväg efter att drabbat vårt land med en vansinnig politik, men han ska kommas ihåg under valåret 2014 och ska hängas ut för sina illgärningar mot vårt land! [länk]
#21 Jan, varför fortsätter du debattera med byfånen? Gränsen för lyteskomik har passerats för längesen.
#18 - Om man nu skall utgå ifrån "knäpphet",då förstår man att du också är Folkpartist i enlighet med din egen åsikt!
Inte så lite knäpp heller!

Men som vanligt smiter du undan frågan,så egentligen finns du inte,du är som en skuggfigur som jobbar i skumrasket,likt en känd propagandaminister!
Det finns ingen "stake" i dig,om du inte kan stå upp för dina ideal!

Du är och förblir "en liten lort" efter en känt citat!

Slut för i dag!
51/ Jan B du kan inte förstå tydligen att det handlar om en lögnpropaganda när du har skrivit följande; //Min huvudinvändning mot SD är dess ursprung i diverse nationalistiska rörelser, skinnskallar som jagade svartskallar,diverse beskyllningar mot svårt ansatta människor//
Om du ville vara ärlig, så pågår ett Sd hat och det har uppstått av en helt annan anledning och det är hotet om makten för 7 klöverns partier. Du skulle bara veta att var och varannan riksdagsledamot har ingenting att säga under en mandatperiod, men de blir rikligt belönade för detta och just den kategorin är mest hatiskt inställda mot SD och du håller med" att detta är för dig tydligen, ett rättfärdigt hat i laga demokratisk ordning? Du som socialliberal, som vill inskränka på svenska folkets privatliv, borde tiga i församlingen!
50 är ett helt begripligt resonemang som jag väl känner igen på många vis. Just nu pågår en debatt i media om Polisen alls ska få gripa papperslösa i tunnelbanan o på andra håll. Konstig debatt eftersom de kan gripa infödda svenskar så fort de misstänker plankning eller annat Ordningsbrott. Det är nog det som du menar med "gulleställning".

Min huvudinvändning mot SD är dess ursprung i diverse nationalistiska rörelser, skinnskallar som jagade svartskallar,diverse beskyllningar mot svårt ansatta människor.
47/49
det som var positivt med SD var att det partiet gav parlamentarisk röst åt en oro som en stor del av svenska folket hade och fortfarande känner.
Politikerskrået vet ju alltid best - men här kommer en folkligt förankrad inbrytare och vägrar att bli utmobbad av antidemokratiskt vanebeteende från den svenska rixdan och diverse kampanjer i fulpressen med aftonbladret i spetsen - vi gillar olika hette en infantil sådan kampanj, men så olika gillar inte folk att det ska vara skillnad på hur människor behandlas - varför ska de hitkommande stå i gulleställning medan sjuka och fattiga infödingar ska tvingas kräla i rännsten innan dom kan få lite hjälp med armbågen från njugga sociala myndigheter.
Ja just sånt kan SD syndromet kasta lite ljus på.
Jaså du röstar på detta Fascistparti, det ante mig, de flesta i Fp är lite knäppa.
#16 - Jaså,nu kommer det äntligen,du sympatiserar med ett fascistparti?
Vilket då?
På annat sätt kan man inte tyda inlägg 16!
Då föll i din egen grop!
Själv är jag Liberal,röstar på Fp!
Ha de bra!
Jan Brunnegård berätta vad som är så bra med Sd, för det vet jag inte, mer än att de står upp för svenska folket, som sticker i ögonen på dig och Jan Olsson!
Stackars,stackars X-man,nu vet du inte vad du skall ta till,för att försöka psyka mig!
Det lyckas du inte med,men fortsätt du gärna med dina invektiv,på mig fungerar de inte,som sagt!

Jag vet vem JAG är,men frågan är om du har tillräcklig sjävkännedom,för att veta vem DU är?

Egentligen är det inte lönt att besvara dina inpass,men din politiska tillhörighet,som du så intensivt förnekar,men som lyser igenom i allt vad du skriver,den måste man reagera mot!

Ha de!
Det här min kära Brutus //"2075 Leif E. bra svaret, precis så är det, det känslomässiga går före förnuftet om inte generellt, men iaf illa nog, för att man ska kunna hålla en vettig dialog med någon som för ett känslosamt språk, som inte är rationellt om så påbjudes enbart av ena partnern!// Det här är något som du Jan Brunnegård börjar att inse som jag anser är berömvärt, trots allt så påverkar jag dig m,fl i rätt riktning, så du må förlåta mig när jag, biter ifrån mot dig för det är inte något illa menat, utan snarare ett sätt att hyfsa till dig och som sagt var du bättrar på dig vart efter.
"2075 Leif E. bra svaret, precis så är det, det känslomässiga går före förnuftet om inte generellt, men iaf illa nog, för att man ska kunna hålla en vettig dialog med någon som för ett känslosamt språk, som inte är rationellt om så påbjudes enbart av ena partnern!
Sorry X-man & Bizon det var inte menat åt er. Menade de andra gubbarna. Tack för kompl om språket.
Sedan ska väl alla prövas det är ju ok.

Ni förstår vi kunde läsa Nordiska språk i gymnasiet då jag gick i skolan, vilket jag gjorde. Så därför kan jag språket. Även stavningen. Att jag sedan är dyslektiker är en annan sak. Tyvärr.

Nu vet ni det.
Tack för svar.  Det finns saker som jag håller med om för de är skrivna på mig begripligt språk.  Så finns det annat som vanligt som jag inte förstår ett dugg för vi menar olika saker med kunskap, vetenskap osv.  Reproduceringar hör hemma i fysik och kemi etc.//
Ditt stycke som börjar med Nyckelordet...etc. hittar jag ingen invändning emot.  Ha en bra tänkardag!
(Jan Brunnegård 2013-02-22 12:16 #2071  [länk]  i svar på min kommentar 2013-02-22 11:10 #2070  [länk] .)
Med vetenskap menar jag i första hand förutsättningslöst kunskapssökande enligt den tämligen väldefinierade så kallade vetenskapliga metoden.
Jag menar däremot definitivt inte det ickedefinierade nonsensbegreppet men juridiska termen använd i diverse lagstiftning vetenskap och beprövad erfarenhet.
Vad menar du själv med vetenskap?

Kunskap är ett något vidare begrepp då all kunskap per definition av den vetenskapliga metoden ej kan fångas av densamma.  Man kan t.ex. inhämta kunskap genom oberoende observation, egen och andras.  Begreppet är inte väldefinierat på samma sätt som den vetenskapliga metoden.  Icke desto mindre är det ett viktigt begrepp.  Här spelar som både du och jag tidigare konstaterat livserfarenhet roll för vad vi inhämtar som kunskap.  Kanske man kan säga att kunskap är besläktat med tolkning av världen.  Med perception, hur vi uppfattar världen.  Jämför mitt citat av David Lynch 2013-01-19 21:51 inlägg #111 i "Bortom materialismen" tråden  [länk]  om att om du har ett golfboll-stort medvetande så kommer du att ha en golfboll-stor förståelse, uppmärksamhet , vakenhet o.s.v..


Leif E. vilka bevis finns för att vi har ett logiskt tänkande när vi ändå är begränsade i vår rymduppfattning.  Det heter att vår livserfarenhet stärker vår logik och då kan man fråga sig, varför detta är inte allmängiltigt?
(X-man 2013-02-22 13:13 #2072  [länk]  i svar på min kommentar 2013-02-22 11:10 #2070  [länk] .)
Besvarar sista bisatsen:  Känslomässigt styrda blockeringar.  Att man av känslomässiga skäl inte vill tänka vissa tankar.  Rädsla, kort sagt.  Oftast irrationell rädsla för det okända - det är ju okänt tills det har blivit välkänt för en.
X-man / Låt oss säga att en viss herr Jannergard led av ett antal handikapp av fysiskt och psykiskt slag. Så att det tydligt märktes i skrivandet? Hur skulle vi då här behandla denne person? Med nåd o förbarmande eller med skäll och okvädningsord.?? //Personal inom åldringsvården kan få vilka ord o handlingar emot sig som helst! Hur svarar de?
Jag måste skratta, Jan B. Självkännedom har jag så att det räcker och blir över och just därför, kan jag våga utgå ifrån mina egna tankar och värderingar och slipper att vidarebefordra andras åsikter som de har läst om i fulmedia, som du gör m.fl!
Finns det ngn diagnos på folk som alltid känner sig förföljda och använder okvädningsord i varje inlägg.// Bitter,fascistisk,förvirrade utfall osv.
43/ Jan Brunnegård jag skulle kunna se S och Sd samarbeta för då kunde dessa partier lära varandra, det som skulle vara gynnsamt för vår befolkning, trots allt har sossarna vissa bitar kvar av hederlig politik som är värt att förstärka! det är här som Sd kommer in i bilden och det gäller att återställa balansen, så att även svenska folket är att räkna med! Vi måste få bort det nuvarande, som ständigt ältas om invandrare hit och dit och om deras bästa och vi svenskar ska vara dem ständigt till lags! Nej, det är dags för svenska folkets upprättelse och detta tror jag bara att ett samarbete mellan S och SD kan få bukt med!
Jaha o vilken länsk skulle Xman behöva för att öka sin självkännedom
Arkadiuz 40/ Detta citat ber jag att få instämma i // Jag menar bara att om man går tillräckligt lång åt höger eller vänster så slutar det i diktatur.

Reinfeldt är socialmoderat & sossarna är moderatdemokrater. Det är för mycket blockpolitik i Sverige. Gärna S-Mp-C-Fpl. // Själv betecknar jag mig som socialliberal eller frisinnad, som man sa förr. Inget parti får min röst "gratis". Ha det gott!
Leif E. vilka bevis finns för att vi har ett logiskt tänkande när vi ändå är begränsade i vår rymduppfattning. Det heter att vår livserfarenhet stärker vår logik och då kan man fråga sig, varför detta är inte allmängiltigt?
Arkadiuz 40 - ta inte illa upp - klart att en nykomling måste nagelfaras lite och du inbjöd till det själv genom attdels tala om att du är invandrare, och dels deklarera att du såg SD som ett alternativ.

Du skulle ju även kunna ta min syn på din nästan felfria svenska som en komplimang om du bara haft trettio år på dej att lära svenska och dessutom jobbat hela tiden.

Du kan ju även se det som att gubbarna här tar inläggen lite seriöst - och att det inte hör till vanligheterna att nykomlingar hanterar sourze krångelserver så bra direkt tyder vanligen på att man varit här förut.

Tydligen är du om du talar sant en intelligent språkbegåvning som invandrat från Polen - du kan säkert tillföra nått till våra små debatter
/välkommen.
Det är känt att åldringar har många problem och sömnen är en stor bov i dramat, som kan ge förvirrade utfall i ord och handling! Det här är något som du Jan Olsson borde vara medveten om och därför tillägnar jag dig denna länk för ditt eget bästa! [länk]
Tack för svar. Det finns saker som jag håller med om för de är skrivna på mig begripligt språk. Så finns det annat som vanligt som jag inte förstår ett dugg för vi menar olika saker med kunskap, vetenskap osv. Reproduceringar hör hemma i fysik och kemi etc.// Ditt stycke som börjar med Nyckelordet...etc.hittar jag ingen invändning emot. Ha en bra tänkardag!
Jag menar bara att om man går tillräckligt lång åt höger eller vänster så slutar det i diktatur.

Reinfeldt är socialmoderat & sossarna är moderatdemokrater. Det är för mycket blockpolitik i Sverige. Gärna S-Mp-C-Fpl. Jag har varit C i många år till Moderat Olofsson kom & förstörde det partiet. sedan dess röstat på Traditionella Liberaler Så var är Sverigedemokraten? Ni som var så jävla duktiga på att partiettikettera mig. Jag kallar mig FRIDEMOKRAT.

Kan inte rösta på S med risk att V kommer med. Röstar inte på Alliansen heller för M. Nå var är SD aren nu. upp till bevis.

om jag nu stavar som jag stavar & att det blir fel så är det bara full ok. Är ingen jäkla svensklärare. Kom hit för över 30 år sedan då man mördade många arbetare utanför det dåvarande Leninvarvet 1970. Blev även skjuten i mitt vänstra ben av kommunistpacket. Har fortfarande problem i benet efter skadan men har jobbat & skött mig sedan jag kom hit.

Den som nekade Angus en tjänst dömde troligen Aftonbladet efter deras sinnessjukt korkade löpsedlar och förstasidor. Men den som orkar öppna tidningen finner lika mycket skräp blandat med guldkorn som i vilken annan tidning som helst.

Om jag hade av någon oförklarlig slump skulle bli envåldshärskare - Lennart Putin? - så skulle jag förbjuda Aftonbladet, Expressen och Kvällsposten att utges i Sverige. Av folkhälsoskäl.
8/ Det bästa du kan göra Jan Olsson är att sluta upp med din personförföljelse! Jag ställer dig en fråga, är du så bitter över att din fascistiska läggning kan du inte tygla eller vad är det frågan om?
Vem har sagt att jag skulle vara gammal avdankad SD-are. I helvete heller. Jag hatar dem lika mycket som jag hatar kommunistskiten.

Så ni sitter & kollar hur folk stavar för att se om de är trovärdiga. Så många fördommar trodde jag inte vuxna karlar hade.

Om jag skriver något om invandrare så betyder inte det att jag hatar dem eller är rasist. Det betyder att vi har ett systemfel i landet då folket bara ger upp inför överhögheten.

Har själv råkat illa ut under kommunistpackets tid. MEN OCKSÅ sett vad högerextremism ställt till med. Så ge fan i att kalla mig något jag inte är.

#6 - Med ditt svar bevisar du vilken människa du är!
Lär dig att skriva begripligt!
Skriv inte talspråk,utan skriftspråk!
Eller,bäst av allt,lägg ner ditt svammel!
Jan B. Den här meningen // Och vi fina svenskAR inte passar oss noga för att bli beskylldA för att vara främlingsfientligA eller rasist?//-Rättelse- Och vi fina svensk ( "vi" är de kategorier som slår mot oss svenskar) om vi inte passar oss noga för att bli beskylld för att vara främlingsfientlig eller rasist?
Tror du på det själv, och varför i såfall är det så många som inte tror att de får någon ersättning ? Moroten flyttas fram hela tiden för att få ersättning därför råder ett ÅSNE-PROGRAM , eftersom de drabbade barnen bara förklaras bort av maktkåta utredare och en maktelit som enbart har att fria staten från brotten de har begått.

Här råder ingen demokrati enbart en totalitär demokrati-stat liknande det forna sovjet med sin nomenklatura [länk]
5/ Jan Brunne med ditt ifrågasättande så påvisar du en skrämmande okunskap över vad som händer i vårt land och det där att läsa mellan raderna klarar du inte utav, förmodligen för du har fastnat i det religiösa tänkandet, att inte kunna leva i nuet på så sätt genom att du viftar bort den egentliga sanningen om om vårt land och folks mentala tillstånd som är det första PK budet "blunda för sanningen så mår du bättre" Jag hoppas att någon bättre skickad person tar del av mitt skrivna inlägg om vår mångkultur, som ser verkligheten som den är du får tyvärr bakläxa!
Jag tror Leif att du och jag tar åt oss det som stämmer med våra tidigare skolkunskaper och livserfarenheter.  För mig är det viktig vem som säger vad o i vilket sammanhang.  Låt oss säga att jag rätt väl känner tio person sedan länge som jag fått stort förtroende för, för de är källkritiska mm.  SÅ skriver de gemensamt en artikel långt ifrån mina erfarenheter - men jag är beredd att noga lyssna på dem och något gå dem till mötes. //
Ja det finns folk i radio o TV som jag litar mera på och mindre på osv.//
Okänd man på gatan kan inte påverka mig till ngt om han inte säger det jag redan vet osv!
(Jan Brunnegård 2013-02-20 20:36 #2069  [länk] .)
Nyckelordet är livserfarenheter.  Jag har lärt mig att auktoriteter är opålitliga.  Jag försöker därför i första hand fokusera på vad som sägs, även om jag naturligtvis samtidigt funderar på eventuella bakomliggande agendor speciellt om jag vet att den som skriver/talar har en sådan.  En okänd man på gatan kan såväl tillföra data till mitt mentala dataregister som, om det han säger går att koppla ihop med tidigare data i mitt mentala dataregister, påverka mitt tänkande.  Och tidigare skolkunskaper ifrågasätter jag närhelst jag upptäcker den bakomliggande agendan bakom utbildningen och jag hittar andra kunskaper som stämmer bättre med allt annat jag studerat på egen hand.

Har du funderat på, Jan, att det du beskriver är själva motsatsen till ett vetenskapligt förhållningssätt, där det i det vetenskapliga förhållningssättet ska vara fullkomligt egalt vem som säger/skriver?  Ett vetenskapligt förhållningssätt är att ta ställning till om det sagda går att reproducera.  Det senare har varit ett problem för t.ex. CANR/LENR-reaktioner, som inte alltid kunnat reproduceras ens av de ursprungliga uppfinnarna.  Men även om inte alla faktorer är kända så räcker de många reproduceringar som faktiskt har gjorts av många universitet för att bevisa detta fenomen.  Om du t.ex. en gång sett någon misslyckas bevisa något påstående så förtar det inte alla andra som sett bevis för samma påstående.  Frånvaro av bevis är inget motbevis!  Det går att misslyckas göra en vanlig teknisk pryl så varför skulle det inte gå att misslyckas med en ovanlig...  Ett enda positivt bevis är mer värt än alla ickebevis (negativa).

Fotnot: 
CANR/LENR-reaktioner är olika namn på samma fenomen användbart för energiproduktion.  CANR är akronym för kemiskt stöttade/katalyserade nukleära reaktioner Chemically Assisted Nuclear Reactions och LENR är akronym för låg-energi nukleära reaktioner Low Energy Nuclear Reactions.  Andra beteckningar som har använts är kall fusion; Cold Fusion.  Det var grindvakten Steven E. Jones som myntade det, högst densamme som den mormonske professorn som tidigt tagit kontrollen över 9-11 sanningsrörelsen!  (Mer om varför det med resonans är enkelt att trigga igång dessa styrda elektronfångarreaktioner med referens professor Ruggero Maria Santilli och uppfinnaren Robert Godes via  [länk][länk] .)
ÖVERSÄTTNINGSFÖRSÖK

Mångkulturen har satt sina tråkiga spår som bevisligen förstör oss både psykiskt som fysiskt. // JASSÅ
Det finns dolda siffror på hur många det är som tar livet av sig, plus allt annat negativt där folk får hjälp med att förstöra sina liv. JASSÅ

lag och ordning är bara ett minne blott i vårt land, JASSÅ

men vad göra när vår generositet finner inga gränser, vi medverkar ivrigt för det dekadenta samhället, ja vi gör allt för att samhället ska förvärras på alla fronter, ett mentalt inbördeskrig är vad det handlar om. VILKA VI O VÅR??

Och vi fina svenskAR inte passar oss noga för att bli beskylldA för att vara främlingsfientligA eller rasist?
, så ska vi hängas ut och gärna spöas upp, AV VEM?
men detta dissas invandrarna till att ordna den saken, emedan våra inbjudna gäster kan leva ut sina liv och håna och bespotta ossVEM HAR NÄR BLIVIT BESPOTTAD??
utan att riskera sin hälsa och än mindre behöver de passa sin tunga som vi svenskar tvingas göra, för utlänningar kan aldrig vara rasister för så har våra höga vederbörande bestämt!OMÖJLIG MENINGSBYGGNAD
Sverige har drag av antikens dagar med förföljelse av oliktänkande och vi triumferar över vår egen godhet som i praktiken handlar om ett hänsynslöst tänkande MOTSATTA PÅSTÅENDEN I SAMMA MENING
och många förverkligar sina tankar och värderingar i praktiken och detta har fått ett namn, som att vara svenskfientligt lagd, som tas upp som ett beröm i vissa grupperingar, som mer eller mindre är anbefallt av våra folkvalda!!NÄR DÅ DÅ??
Det går aldrig att komma ifrån motsatsen till att vara rasist och främlingsfientlig, som är förföljelse av egna landsmän i svenskfientlig anda som har blivit resultatet av detta påbud, att vi får inte ifrågasätta mångkulturen eller massinvandringen som något negativt för vårt land! DU IFRÅGASÄTTER VARJE DAG UTAN STRAFF
Svenskfientlighetens huvudorganisation heter EXPO som kartlägger högerorienterande grupperingar och de kammar för det mesta noll och då istället ger man sig på svenskvänliga organisationer och deras huvudfientliga mål har blivit Sverigedemokraterna för att de vill bedriva en gammal hederlig svensk politik!SVENSK POLITIK HAR ALLTID HANDLAT OM SOLIDARITET MED SVAGA
Så förneka inte att svenskfientligheten är organiserad och tro nu inte att PK är något svenskt välgörande i sitt politiskt korrekta, nej, snarare förgörare av svensk mentalitet! ALLA VET ATT PK BETYDER HELT OLIKA SAKER PÅ OLIKA HÅLL
Man måste förlåta sig själv att man missar en del stavning och grammatik - annars kan man inte förlåta andra. // Ja detta att mötas med förtroende i unga år är oerhört utvecklande och motsatsen är förödande. Det har jag verkligen fått uppleva själv . Jag fick fantastiska uppdrag så länge jag var frisk o käck. men som soc.arbetare mött massor av ungdomar tomma på självförtroende.

Vår ungdomsarbetslöshet är totalt förödande på många sätt, främst psykiskt =OBEHÖVD.
Jan Brunne du är ju nyliberal hur försvarar du detta? Om man lusläser om liberalism så balanserar den ständigt till fascism, skillnad finns, men den är hårfin!
34/ Leif E kommer du ihåg hur det var i grundskolan med tjatande lärare, som lindrigt sagt upprepade sig med en gängse inlärningsmetod. Jag minns hur hur det var när läraren fick traggla med mindre begåvade elever, det här upplevde jag som tjat och irritation, att sitta och vänta på att andra elever skulle hänga med i ämnena. Ett ämne som jag var medvetet dålig i var kristendomkunskap, på grund av bristande intresse för religionen, men lärarna brydde sig inte om man hängde med i den undervisningen" bortsett en elak religiös lärarinna som tvingade oss att att lära oss psalmverser och fick t.o.m. detta som hemläxa! Som jag givetvis struntade i och efter förhör dagen efter blev det kvarsittning med att plugga psalmverser en sk onödig kunskap, så jag blev tvångslärd kan man säga och det har blivit följden av bl.a att mitt motstånd för Bibeln är konstant!
Jag läste in mig lite på Norberg i Wikkan. Han har varit mkt produktiv i många år o haft många arbetsgivare, gett ut egna böcker mm .Han beskylls för att vara nyliberal men vill inte själv numera ha den beteckningen. Jag har märkt att han har många som ogillar honom men har har många läsare. Visade sig som en mkt sympatisk person för några dagar sedan i SVT Forum alt. Kunskapskanalen.Men han är inte på min linje...
Johan Norberg är enligt Wikipedia liberal ekonomisk globaliseringsförespråkare.  De tokiga idéer han tänker på är nog sådana som ifrågasätter hans egna.
[...]  Din kanslisvenska likt Leif E, och Jocke, är ju festlig, där man kan hoppa över en del meningar som är produkten av tidigare meningar, en omedveten återupprepning skulle jag vilja tro, rätta mig om jag har fel.
(X-man 2013-02-21 11:15 #16  [länk] .)
Övertydligheten (redundansen) är avsiktlig.  Upprepning är inlärningen moder, var det någon som sa.  Det har om och om igen här på Sourze deklarerats av vissa att de inte begriper vad jag skriver.  Så jag försöker medvetet vara övertydlig.  Fast den verkliga orsaken att jag inte anses begriplig är säkert inte mitt ordbruk utan mitt idébruk.  Det jag skriver är sällan förenligt med populära verklighetsperceptioner.

Kaosnavigatören och tillika holistiske detektiven argumenterar aldrig enligt populära fördomar när han gör sina instick i diskussionerna.

Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
Det låter kanske konstigt att en tidnings rykte ska vara så skamfilat, att det kan gå ut över en person bara för att han eller hon skrivit en enda artikel i den.  Men så blev det faktiskt för mig, när jag till slut fick besked om varför jag inte fått en tjänst som jag länge väntat på.
(Angus Liddell 2013-02-22 06:00 i artikeln "Om män och städning[länk] .)
Här, käre Angus, nuddar du vid ett ämne som ligger mig själv varmt om hjärtat.  Nämligen varför mina landsmän är så hunsade och rädda att offentligt säga och skriva sin mening.  Det har gått så långt att nästan inga yrkesarbetande vågar uttrycka kontroversiella åsikter offentligt.  Detta är, menar jag, ett mycket sjukt tecken.  Ett tecken på att Sverige är ett allvarligt sjukt land.  I ett friskt land kan landets "vita blodkroppar", medborgare som reagerar mot det som är tokigt, rycka in.  I Sverige är de flesta "vita blodkroppar" i "folkkroppen" utslagna, och det gift som har slagit ut dem är just det du nuddar vid ovan.

Jag vet inte hur "kroppen" Sverige ska avgiftas, hur arbetsgivare ska avhållas från att välja bort att anställa människor som vågar sticka ut.  Kanske anonyma anställningsförfaranden?  Men om provanställning tillämpas så faller det.  Det blir omöjligt att kontrollera om arbetsgivarna beter sig så här.  Även om man inför skadestånd på kanske 10 miljoner kronor och gör det olagligt att försäkra sig mot dessa skadestånd så hur bevisa?  Det måste till en grundläggande attitydförändring, men det är ju det här med hönan och ägget.  Hur ska den börja?  Ett sätt att minska den personliga risken för "de vita blodkropparna" i "samhällskroppen" är att införa medborgarlön.  Även om arbetsgivarna kastar ut de "vita blodkropparna" så blir inte de personliga konsekvenserna då lika allvarliga, och människor vågar mer följa sitt samvete.  Om människor blir allt mer modiga, då kommer de företag som beter sig så här så småningom att avslöjas inifrån.  Och om man till det lägger att de skadestånd de måste betala går till medborgarlönssystemet plus någon miljon till den person de utsatt, då borde ganska snabbt hela samhällsklimatet vända och "kroppen Sverige" börja tillfriskna igen.

Bara en tanke från "den holistiska detektiven", men detta behöver funderas och diskuteras.Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
Brunne - de där smidda järnen du berättade om kallas ankare, och du kan se sådana även på gamla hus lite var stans - i gamla stan till exempel.
Dom är förbundna med varandra från sida till sida via bjälkar eller smidda stänger och det är dessa som hindrar väggarna att deformeras av trycket från taket.
På vanliga takstolar sitter sparrar horisontellt mellan benen som har samma uppgift - hindra takstolen att bara sjunka ihop.
För vissa Stenkyrkors takstolar som hade kraftiga murar med "sidostävar" med jämna mellanrum använde man inga sparrar, men växlade ut takstolarnas utåtriktade tryck mot murens överkant till respektive stäv som förde ned dessa krafter i marken några meter utanför väggen - snyggt på en kyrka, men inget för trånga gränder i små täta städer där det var ont om utrymme.
Kyrkans inre rymdupplevelse blev väl lite mäktigare då rummet inte begränsades av någon ting ända upp till nock.

Nej religiös behöver man inte vara för att titta in i en kyrka, men jag har slutat.
Beslutet kom av sej själv i en av katedralerna i Paris - Notre Dame, om den är bekant.
Jag var i denna stad för att hämta ett lass samlarviner och frakta upp dessa "vine rares" till stockholm - fullt lass i en folkabuss.
På den tiden var tullavgiften för en flaska vin 9kr och 75 öre oavsett om flaskan kostade många tusen.
Vet inte hur många miljoner lasset var värt, men avgiften vid gränsen i Malmö blev bara ca tio tusen.
Jag övernattade i bilen under hemresan som tog tre dar ovanpå alla flaskor på en madrass och sov faktiskt ganska bra.
Vi hade några dar på oss innan lasset var klart och passade på att besöka bla Louvren och Notre Dame.

Jag gick in, men gick snart ut - det kändes inte riktigt att gå där och blänga då folk satt och bad, tände ljus och till och med hade en liten gudstjänst med präst och allt i ett hörn medan jag och andra turister smög runt och blängde. Sen dess har jag avhållit mej från kyrkor och andra trosmanifesterade byggnader - tycket liksom att dom hör till de som har anledning att vistas där av trosskäl.

Men ett tag i min ungdom då jag jobbade som barnflicka på Kungsholmen så brukade jag efter jobbet gå in i Kungsholmskyrkan och spela flöjt.
Jag hade en altblockflöjt och en basblockfjöjt som jag alternerade med - just akustiken i dessa volymfulla rum ger ytterligare nån dimension till tonerna.
Jag har förstått att folk uteblir från kyrkor av många skäl. Men också söker sig till kyrkor av minst lika många olika skäl.En del söker tystnad, andra häftigt orgelbrus som får bänken att skaka.

För drygt 15 år sedan for jag från Mellerud till NIDAROS Domen i mellannorge.Hade väntat mig ngt stort o väldigt men det var en så oerhörd upplevelse att möta denna kyrka som på medeltiden byggts mitt ute i Ödemarken. Då den byggdes kanske det bara fanns 1000 personer på 5-10 mils avstånd.HUR gick det till...Ja det tog kanske 100 år.

Jag satt nog ute o titta på alla alla detaljer utvändigt innan jag orkade gå in.Ja detta blev en av mina största upplevelser i Livet. På vägen ut köpte jag musik av en Carola....Allt för att ett helgon inte kunde hålla sig lugn i sin grav ;-)
Jag har under hela mitt liv träffat folk som av okänd anledning intygar att de inte är dett dugg "religiösa" Men ändå årligen besöker kyrkor av estetiska, arkitektoniska, musikaliska skäl etc. Många säger att gamla stenkyrkor är de enda ställen själen får ro från allt jäkt o buller utanför. Några har sagt mig att de somnat i tomma kyrkor och sedan trevat sig ut. Aldrig hört om någon som blivit inlåst.
De gamla norska stavkyrkorna är byggda med samma teknik som vikingaskeppen, från nästan samma tid. Det finns några få urgamla träkyrkor även i Sverige, man kan gå länge o titta i taken på byggtekniken. Flera av våra stora stenkyrkor har sluppit invändiga takpelare, för de kom på att bygga stävar ?en bit ut från kyrkmurarna. Urgammal uppfinning// I gamla frikyrkor kunde man se ett kraftigt järn uppe i luften som höll samman ytterväggarna, så att de inte skulle pressas utåt av tyngden från taket osv.
Visst kan man fundera - t.ex. över varför Arbetsförmedlingen öppnat ett rekryteringskontor i Somalia. För att rekrytera arbetskraft till landet Sverige Är Fantastiskt - som länge har haft en arbetslöshet på nära en halv miljon. Men de där ekvationen bedöms väl som något som Medelsvenne inte ska lägga sig i. Och alla boenden för nyanlända ska fyllas och högern påstår att invandringen är det lönsammaste som pågår i samhället. Bert Karlsson - stort anlitad hyresvärd åt Migrationsmaskineriet - håller säkert med.

Rikt begåvade människor
har mycket lätt för att fina goda argument
för de mest tokiga ideér! //

Ungefär så sa författaren mm Johan Norberg nyss i SVT/
Värt att fundera på!
31 Asp/ Ja det är väl en trolig teori, t o m SD-ledningen kan ha tyckt att han gått för långt.Stava fel för att förvilla är ett gammalt knep för många "signaturer". /Jag stavar fel för att jag har dimsyn men det tycks alla förlåta mig, tack för det. /Folk med mer utvecklad känsla för grammatik än vad jag har, ser ju direkt om det är fejk eller om ngn skriver under 2-4 signaturer. LEIF-ARNE U är en hejare på det.
#25: Jan, vad tror du om min jordiska konspirationsteori att den mystiska okända ”Polacken” i inlägg #20 är en avpolleterad SD-politiker som plötsligt fått mycket fritid? :)

För att öka sin trovärdighet som ”polack” anstränger sig den okände plötsligt i #20 att stava fel, "når", "gammael", kasta om något ord och sätta en konstig punkt? :)
"4/ Jan B du är rena slalomåkaren i politiken och tar snäva kurvor stundvis ut i det blå. Och så var det där med minnet som sviker dig, jag står varken till höger eller vänster jag är mest en betraktare av den verklighet som råder inom den politiska sfären och därmed har jag inte någon framförhållning för något politiskt parti!
Egentligen är det både dumt och omöjligt att skrapa fram gamla lik ur det förgångna och jämföra med personer i nutid - alla parametrar är förskjutna så till den milda grad att allt är nytt och inget stämmer. Framför allt är det inte bra därför att det ger mindre aktuella bilder av verkligheten än vi behöver för att mer exakt förstå vad som gäller - har vi inte den mer gällande sanningen är risken stor att vi skjuter förbi målet.

Arkadiuz - i teatervärlden där jag mest gjort mina polska erfarenheter och även bott tillsammans med Stanislavskifrälsta sådana så kan jag nog ha ganska hyggligt sann bild av det polska folkets kapacitet beträffande språkinläsrning och vad jag kan förvänta mej av eventuella missar i grammatik och stavning - du uppvisar inget av dessa :-) Datorn har förvisso en del stavnings- och grammatik-funktioner och det finns mer eller mindre bra sådana program - du torde i så fall förfoga över något av de bättre om det är skälet till att din eventuellt polska grundton städats bort helt ur dina inlägg här - eller så är du något av ett språkgeni.
Om man kallar en moderatledare för kommunist så måste man själv stå MYCKET långt till höger.....och det är ju tillåtet!
Olsson presenterade sig som kristen baptist från början av karriären.Vet inte vad hon säger nu. Men ingen människa har nog sårat aktiva kristna så mycket som hon gjort gång på gång./ Om detta har ngn betydelse får var o en avgöra.
21/ Arkadius säg inte det, vårt land är mer vänstervridet än någonsin och var medveten om att den regim som råder intärt inom moderaterna, så är partiet att jämföra med ryska trojkan, och massor av moderater hoppar av partiet just av den orsaken och Reinfeldt ses inte med blida ögon han är långt ifrån den gala högerpolitiken och vem flörtar med Mp, om inte Reinfeldt den smygkommunisten.
X-man att jämföra en moderat med kommunistskitsjukan i DDR är väl ett tankefel stort & grovt som något.
Det enda som kan fria Elisabeth Ohlson Wallin rättsligt, är att collaget mot alla odds bedöms som ett konstverk. Om bara bilden på Silvia hade publicerats efter att ha ryckts loss från kontexten vore det konstnärliga värdet noll i stället för noll + - noll. Min egen bedömning av henne som konstnär grundar sig i första hand på en mediahora som klipper och klistrar. Med sådan framgång att bildbyrån Scanpix från vilken hon köpte bilderna för att göra "Pizzacollaget" har bannlyst henne pga av ett ytterst oprofessionellt yrkesutövande i konsten att förstöra andras verk. Att publicera en bild på drottningen, med preferenser till nazism kan f.ö. bara bli satir i s-tidningen "Tiden".
18/ Bizon mitt problem att jag har en hel del annat för när jag skriver, är inne på nya idéer av konstruktioner, så jag är vid datorns ritbord för det mesta och har massor av bilder i huvudet hur jag vill skapa, bilder som påvisar möjligheter till ny teknik i linje med mitt uppdrag som teknisk konsult. Leif E ger mig uppslag till idéer märkligt nog, som han inte vet något om, men nu vet han. Jag tänker i bilder och inte i ord och därför kan jag skriva lite vingligt ibland, för jag kan inte översätta bilden i mitt huvud med ord alla gånger. Ok jag slarvar med meningarna som följer Stockholmsdialekten, med vår egenhet att tala, som har gamla anor och då fallerar grammatiken till synes. Alltså vi har en speciell ordvändning i meningarna, ord som kastas om så att syntaxfel uppstår, men i sak får jag skylla på mitt bildspråk och därför uppstår luckor i mitt skrivspråk, men å andra sidan, det är på sin plats att tvinga folk att tänka, som finns med som en baktanke i mitt skrivande. Visst jag får skylla mig själv att vissa missförstår vad de läser, bl.a båda Jannarna som tillhör landsbyggdens söner. Du Bizon börjar bli van över hur jag skriver, så hos dig finnar jag inte några störningar men hos.....
Jo Brunne, visst vore det bra att uppmuntra de som kommer nya, men det ska vara ärligt med bifall då det är befogat och ifrågasättande då det föreligger frågetecken.
Jag försöker att inte vara för hård mot flickorna som på senare tid dykt upp här även om dom emellanåt kört fast i ärvda könsrasism. Fast de flesta av dom föredrar tystnad - dom dyker upp som gubben ur lådan, pekar med hela sin kvinnliga charm och förväntar sej en klapp på huvudet och får det oavsett det är befogat eller ej - sedan så gott som tyst.
Vad dom behöver är snarare lite upplysning så att dom kan kliva ur sina generella patriarkathatarspår - och framför allt förstå att hata mannen är kontraproduktivt - vi behöver alla kärlek!

Xman - jo jag håller med om att min meningsbyggnad kan vara lite tung ibland. Egentligen borde inläggen läggas i karantän en tid innan dom postas - efter ytterligare en genomläsning är det mycket som kan strykas eller uttryckas klarare.
Men jag skriver ju här i realtid och då blir det ibland lite för vida svängar - något som ju gäller alla så lite fördragsamhet får vi nog ha.
14/ Jan Brunnegård I i Reinfeldts fall är all sorts kritik högst befogat emot honom. När en Statsminister anser att svenska folket är barbarer så har han givit den signalen, att han är en lömsk typ som man inte kan lita på och det kunde man inte heller när det gällde fd Östtyska Stasi!
10/ Bizon //Jo i ärlighetens namn så har du en hel del något kryptiska formuleringar - som visserligen jag lyckas tyda rätt hyggligt, men en del andra har jag sett haft lite problem med// Jag får nog tacka detsamma, för att inte tala om ex antal andra här, som skriver kryptiskt, men jag tolkar till slut vad som menas. Om du eller någon skrev grammatikaliskt korrekt så skulle det bli väl tungläst eller hur. Din kanslisvenska likt Leif E, och Jocke, är ju festlig, där man kan hoppa över en del meningar som är produkten av tidigare meningar, en omedveten återupprepning skulle jag vilja tro, rätta mig om jag har fel.
Bizon 13 Ja jag har verkligen försökt sluta med Sourze men har inte klarat det, så jag skriver i vart fall korta saker. Men S har blivit lite bättre vad gäller samtalston och respekt för varandra. Ganska många nya författare dyker upp vilket bevisar att S lever. Men det är inte deras inlägg som föder så många kommentarer. Jag känner att jag oftare borde uppmuntra de som verkar nya här så de känner sig välkomna.
Bizon 12 /Detta tycker jag var ett rakt och ärligt inlägg, som jag nog kan instämma i nästan helt. /Tänk vad trevligt det vore om X-man slutade att använda öknamn som "stasiminister" och liknande som väl mest hör hemma i sandlådan.
Jag tror Leif att du och jag tar åt oss det som stämmer med våra tidigare skolkunskaper och livserfarenheter. För mig är det viktig vem som säger vad o i vilket sammanhang.Låt oss säga att jag rätt väl känner tio person sedan länge som jag fått stort förtroende för, för de är källkritiska mm. SÅ skriver de gemensat en artikel långt ifrån mina erfarenheter - men jag är beredd att noga lyssna på dem och något gå dem till mötes. // Ja det finns folk i radio o TV som jag litar mera på och mindre på osv.// Okänd man på gatan kan inte påverka mig till ngt om han inte säger det jag redan vet osv!
[...]  Men andras observationer får vara deras egna.  [...]
(Jan Brunnegård 2013-02-20 16:46 #2067  [länk] .)
Tillämpa du detta på allt som sägs på Radio och TV, allt experter sagt och säger och allt politiker, läkare och andra auktoritetsfigurer såsom gamla skollärare sagt och säger och på allt som stått och står i tidningen och i uppslagsböcker, ja då börjar vi verkligen komma någonvart!

(Min webbserver är åter i normal drift, om någon vill klicka mina länkar.)
Ja Leif, jag lovar att fortsätta ha öppna sinnen och ta emot så mkt egna observartioner som möjligt. Men andras observationer får vara deras egna./ Jag följde en gång emn man till en skogsglänta där han sett ett UFO landa o han kände att det luktade bränt gräs veckor efteråt. Men jag såg o kände inget. I det läget måste jag mer lita på mitt omdöme än hans.// Men har X&L verkligen varit med om ngt påtagligt så bara grattar jag.
Citat från X// de besöker vår Jord, men deras budskap uteblir, varför? // Ja ett svar skulle ju kunna vara att de inte finns!
2063/ Förvisso Jan B. försöker Teologer oss att vara uppmärksamma oss på att hade inte den kristna tron kommit till stånd hade världens befolkning varit rotlösa och vilsekomna, underförstått, utan ledstjärna så skulle vi inte klara oss? Den sortens vetenskap är ju jev att tala i egen sak, som är ju en självklarhet för Teologer, så deras filosofi säger, lita på på mig alla andra människor ljuger! När det gäller UFO och besök ifrån andra världar handlar inte om jev på något sätt, utan att förska förstå vad de vill ha ut av oss och med det faktum att de besöker vår Jord, men deras budskap uteblir, varför?
Kommenterar det av mig understrukna:
Jag lovar att sluta HÄCKLA UFO gänget så fort de hör av sig till mig på ett eller annat sätt.  Jag har alla mina antenner o sensorer ute så det kan väl inte vara svårt att kontakta mig!
(Jan Brunnegård 2013-02-20 11:07 #2049  [länk] .)
Det där är faktiskt inte sant, eftersom den viktigaste "antennen" är ett öppet sinne i frågan.

Två diametralt olika verklighetssyner där den ena arbetar med att ignorera, nedvärdera, bortse från och okunnigt ifrågasätta andras observationer och data står mot en annan verklighetssyn som accepterar att det många människor rapporterar och det som på andra sätt dokumenterats iallafall är en dokumenterad verklighet.  Man accepterar att den som kan dokumentera sin verklighetsuppfattning har rätt till den och till att inte ses ned på för den.  Den förra verklighetssynen arbetar med att blunda, använda mentala skygglappar o.s.v..  Undra på att besökare från regioner som klart ser detta då inte stör.  De har sannolikt inte rätt att störa den verklighetsuppfattningen eftersom de i deras egen verklighet inte blir negativt påverkad av den, varför de måste respektera skygglapparens fria vilja genom att inte ge sig till känna.  Medan de människor som accepterar och bejakar bevis, många andra människors observationer o.s.v. naturligtvis i allra högsta grad påverkas i sin verklighet av skygglapp-människornas beteende.  Det är därför, tänker jag, sådana människor har rätt att likt jag och X-man störa i skygglapp-människornas verklighet, men inte besökarna utifrån.

Det jag uttryckte i stycket ovan är naturligtvis en rationalisering utifrån observation av hur människor påverkas och påverkar, men det är hur jag funderar i frågan.
Jag frågade nätet"Vad är teologi"? Här kommer ett svar av många!

Vad är Teologi?

Teologi är ett brett ämne. Det omfattar historia, språk, religion, litteratur, etik, sociologi och filosofi. Samtidigt har teologi sin egen profil. Teologi är studierna om kristendomens ursprung, utveckling och nuvarende skepnad. Du fördjupar dig i kristendomens syn på Gud, världen och människan, och du får möjlighet att granska dess svar på tillvarons stora frågor.
/// Så teologi är många sorters vetenskaper men svarar aldrig frågan om Gud finns, vem Jesus objektivt sett var osv.
Leif E en hänvisning till, om vi kunde uppfatta de fjärde dimensionen eller levde direkt i den, så om vi tänker oss den tredimensionella kuben, hur de skulle se ut i en fyrdimensionell värld, (med tanke på att Ufon kan åka rakt igenom ett berg) så skulle kuben se ut som en ihålig fyrkantig ram med fyra väggar lika tjocka som kubens bredd och höjd, och hålet överensstämmande med kubens mått!
(x-man 2013-02-20 12:29 #2059  [länk] .)
Ett av mina barn hade i flera år som liten väldigt svårt att acceptera att jag måste bromsa in bilen för långsammare bilar framför mig.  I dag har det barnet lärt sig de tredimensionella reglerna.
Dagens forskning är sammanslagen med praktiskt taget med all slags forskning därför har Arkelogerna en stor uppgift att samarbeta med rymdforskningen, liksom Geologer. Men inte Teologer och dito vidskepliga institutioner som är ett sundhetstecken, att låta religionen stå utanför dagen vetenskapliga forskning! Det är illa nog att de förgiftar ländernas politik dessa religiösa sekter och inte minst i vårt samhälle!!
forts. 2059, tanken slog mig att i de fyrdimensionella världen innehåller öppningar, alltså den har en ihålig struktur och i varje hål så kan man färdas in i en annan dimension t.ex in och ut i vår tredimensionella värld som mången "UFO tycks kunna"
Leif E en hänvisning till, om vi kunde uppfatta de fjärde dimensionen eller levde direkt i den, så om vi tänker oss den tredimensionella kuben, hur de skulle se ut i en fyrdimensionell värld, (med tanke på att Ufon kan åka rakt igenom ett berg) så skulle kuben se ut som en ihålig fyrkantig ram med fyra väggar lika tjocka som kubens bredd och höjd, och hålet överensstämmande med kubens mått!
[...]  Leta reda på en enda vederhäftig människa som tror att superheta solen är en passage för något alls?  [...]
(Jan Brunnegård 2013-02-20 11:24 #2052  [länk] .)
Om en person påstår detta så är den personen enligt dig garanterat inte vederhäftig, så den uppgiften blir nog en omöjlig nöt att knäcka.  Men om man istället använder sitt eget tänkande och tar i beaktande att ETVs ofta har setts susa rakt in i och ut ur berg och susa fram i otroliga hastigheter genom världshaven så inser en intelligent person som vågar tänka tanken att de inte befinner sig helt och hållet "på vår våglängd" när de gör detta.  Kanske bara "lite ur fas" med vår verklighet.  Och är de oberörda av att susa rakt igenom fast materia, varför skulle de vara berörda av solens hetta?  Ett svart hål kan då mycket väl tänkas vara en bra lins.  Kanske ett svart hål helt enkelt är hur vi uppfattar vägen in i ett annat universum?  Det är bäst att inte tänka inom förutfattade meningar, när man ska försöka förstå fenomen som uppenbarligen inte är kompatibla med dessa förutfattade meningar.  Sedan är inte solens yta så där otroligt het.  Lite magnetisk avskärmning och man klarar sig fint.  Man kan ju kapsla in miljontals grader varma plasman med magnetfält, varför då inte hålla dem ute?!
Forts...

Däremot kan "Fri Energi" naturligtvis förklaras som Jan Rosbäck i förbigående gör när han utvecklar neutronens egenskaper som saknar partikelegenskaper och därför egentligen borde betraktas som protonens skalära våg i ett rörligt spinnande mikrokosmos., min fetning:
[...]  De underliggande spinnens moment bestämmer också den skalära vågens teoretiska energi.  När vi mäter elektricitet läser våra instrument av enbart den transversala magnetiska vågen som befinner sej på ytan av materia.  Det spinn och den energi som samtidigt finns inne i materia kan inte mätas med de instrument som vi idag har tillgång till.  Det enda tillfället då vi har möjlighet att i praktiken se hur energirikt innehållet i en proton egentligen är sker vid en nukleär explosion.  Om inte de senaste decenniernas forskning i väst nästan helt tagits över av vapenindustrin hade nog världen sett annorlunda ut.  Nu verkar andra ha tagit över spetsforskningen.
Om man tittar i MT Keshes patent så beskriver han hur man kan ta ut energi från två olika magnetfält, ett skalärt och ett transversalt.  Detta stämmer väl överens med teorin om att det enda transversala fältet som vi nu ut nyttjar inte på långt håll när är lika stort som alla de fält byggda på spinn som finns inne i materia.  Den skalära vågens energi består nämligen av summan av de underliggande spinnen.  Det är som att jämföra vågorna från en roddbåt med en tsunami.  När skolor och undervisningsanstalter börjar lära ut hur atomen egentligen ser ut kommer världen att ta ett rejält skutt in i framtiden.  Den fria energin finns där och har snurrat på sedan urminnes tider, det gäller bara att lära sej att skörda den.
(Jan Rosbäck 2013-02-17 20:36 i kommentar #21 till artikeln Ovetenskapsparadigmet på Intelligentsians blockering.)
Har en hypotes ang. vad många ETVs, Extraterrestrial Vehicles, skulle kunna representera.  Hypotesen är kopplad till den forskning jag i går upprepade gånger länkat till ang. att vårt tredimensionella diskreta universum skulle kunna vara en stor simulering skapad av en intelligent konstruktör/programmerare.  Se alla mina inlägg på länken nyss.  D.v.s. även #2045, #2047 och #2048.

Hypotesen är att iallafall en del av de ETVs / UFOs som observeras skulle kunna vara injicerade av våra vänner från utanför simuleringen för att hjälpa oss genomskåda de "spelare" som genom "fusk i spelet" håller oss i mörker för att skydda sina hemligheter och metoder, och därmed har ett maktövertag över oss i spelet.  Men detta behöver inte vara ensidigt.  "Fuskarna" kan mycket väl ha börjat detta spel med injicering av "fusk utifrån".  D.v.s. det kan finnas både "onda" och "goda" krafter som kommer in i "simuleringen" utifrån/bortom vårt tredimensionella diskreta universum.  En sådan hypotes skulle kunna förklara varför forskning som gläntar på dörren till en verklighet bortom detta tredimensionella universum med olika metoder undertrycks, som jag gav exempel på i #2045.  Och självklart förklara motarbetandet av all sorts forskning på "Fri Energi", som förstås implicerar att man använder energi som inte kan förklaras inom det diskreta upplevda universumet.

Forts...
Leif E. jag känner en välutbildad fysiker, han accepterar UFO som en real existens, men han vill inte gärna tro att de kommer ifrån andra världar.
Det är klart ljusavstånden på bara 10 år, är förstås en nöt att knäcka, men så har vi dessa svarta hål som en möjlig resväg, men inte trolig men någon väg måste de ha tagit sig hit och tro vad man vill.  En astronom har upptäckt hur gigantiska farkoster kommer direkt ut ur vår Sol, tanken är nu den, är Solen en öppning för att färdas kanske miljontals ljusår på nolltid?
(x-man 2013-02-20 11:15 #2050  [länk] .)
Har sett bilderna på dessa gigantiska skepp.  Intressant också hur NASA oftast maskerar bort dem ur bilder av solen.  Man kan på vissa NASA-bilder av solen på pixelnivå i bilderna se hur de har klippklistrat i dem för att dölja något.  Ja, varför skulle inte solen som den enorma massa den är kunna tänkas kunna användas som någon slags portal?  Jag tror egentligen inte att den simulering jag länkat till är begränsad till tre dimensioner, men för att inte krångla till saker har jag behållit min argumentation till tre dimensioner plus bortom dessa, och gör så även i mitt följande redan förberedda inlägg.  Att använda solen som portal implicerar dock besök från inom simuleringen som dock har tillgång till fler än tre dimensioner.  Och som då använder solens massa som en slags lins in i våra tre dimensioner.
2053/Jan B titta på den här videon ifrån NASA och som de begär, öppna dina sinnen [länk]
Jaha vad kan då Aliens vara för något??? Vilken klok människa har haft kontakt med Aliens. Kanske en av många synonymer för Allah eller Alltet eller???
X Du förstår säkert att vad EN astronom har sagt har ingen vetenskaplig betydelse. Då är det viktigare vad alla andra säger om ljusavstånden mm. Svarta hål är det tätaste o varmaste som finns omöjliga att passera. Glöm dem om du kan! Leta reda på en enda vederhäftig människa som tror att superheta solen är en passage för något alls? God klok vettig dag tillönskas.;-)
Leif E. jag känner en välutbildad fysiker, han accepterar UFO som en real existens, men han vill inte gärna tro att de kommer ifrån andra världar.
Det är klart ljusavstånden på bara 10 år, är förstås en nöt att knäcka, men så har vi dessa svarta hål som en möjlig resväg, men inte trolig men någon väg måste de ha tagit sig hit och tro vad man vill. En astronom har upptäckt hur gigantiska farkoster kommer direkt ut ur vår Sol, tanken är nu den, är Solen en öppning för att färdas kanske miljontals ljusår på nolltid?
Jag lovar att sluta HÄCKLA UFO gänget så fort de hör av sig till mig på ett eller annat sätt. Jag har alla mina antenner o sensorer ute så det kan väl inte vara svårt att kontakta mig!
Forts...

Därför utnyttjade jag i dag arkivtjänsten "WayBackMachine" som lagrar ögonblickskopior från en mängd olika Internetsiter, och från olika tillfällen.  Där såg jag att när den sida Erling Strand länkade till senast år 2010 arkiverades så var det bara ett felmeddelande från den server sidan ursprungligen låg på om att sidan saknas.  Jag fick gå bakåt till några år efter att Erling Strand länkat för att hitta en bra kopia.  Sidan försvann mellan 2 april 2004 och 3 juni 2004.

Nyaste bra kopia:  [Klicka för 2 april 2004!]  [Här istället min kopia.]  (Min egen server kommer dock att vara nere en del i dag p.g.a. hårddiskarbete.)

Erling Strands egen sida anges som senast uppdaterad 2002-05-07 15:48:58.  Därmed bör den mest relevanta arkivkopian av den länkade siten vara den tagen den 10 juni 2002.  [Klicka här.]  [Här istället min kopia.]  (Min egen server kommer dock att vara nere en del i dag p.g.a. hårddiskarbete.)

När jag överst på sidan såg fotot av ett av alla dessa triangel-UFOn som i mitten av 1980-talet var så vanliga över Hudson Valley regionen i USA och observerades av tusentals människor i Belgien 1989-1990 och av fler i Storbritannien så förstod jag varför den försvunna vetenskapliga webbsidan inte fick vara kvar.  Kanske den gömts undan på en annan länk, fast man kommer ju som sagt inte ens åt webbservern ifråga nu.  Även om den finns på annan länk på servern så är detta inte acceptabelt i vetenskapliga sammanhang där man behöver referera till sidor som referens ungefär som man refererar till sidor i andra vetenskapliga papper.  Saken med triangel-UFOna är nämligen den att de åtminstonde i Storbritannien enligt läckta uppgifter tydligen är belagda med s.k. "D-Notice", d.v.s. brittiska media är förbjudna att ö.h.t. rapportera kring dem.  Samma förbud gäller säkert inom hela NATO, dit Sverige i praktiken hör.

Häcklarna som häcklar UFO gör det för att vi ska stanna kvar i dimman.  Det är sannerligen inte lätt att behålla greppet på verkligheten mot all denna desinformation, men nödvändigt!

Det är inte alltid lätt att hitta vetenskap.  Blir den för intressant så gömmer den sig!  Inte undra på att den som nästan inte ens orkar klicka en länk eller lyssna på ett videoinspelat föredrag via en YouTube länk då inte heller känner till forskningsläget på en mängd olika fronter, inkl. ang. besökande ETVs; Extraterrestrial Vehicles.  Som om de inte är identifierade naturligtvis blir UFOs, Unidentified Flying Objects.  I dag hittade jag ännu en intressant men borttagen sida, om forskning på UFO.

Här beskriver jag med detta exempel hur det kan gå till att ta reda på forskningsläget inom ett forskningsområde som nyhetsförfalskarmedia antagligen av tvång denna gång inte vill att vanligt folk ska känna till eller förstå.  För vanligt folk ska inbillas att detta med UFO är en slags inbillning.  Själv tror jag att i universum dessa farkoster är mycket vanligare än bilar.  Det är nog inte många i galaxen som tror på bilar!

Erling Strands sida vilken jag i går länkade till, den som nämnde att när forskare och studenter från C.N.R. Istituto Di Radioastronomia i Medicina utanför Bologna i norra Italien år 2000 hade varit i Hessdalen så hade de också fått intressanta resultat, den sidan länkade som dokumentation ang. de intressanta resultaten vidare till en National Institute for Discovery Science sida.  Tyvärr kunde jag varken i går eller i dag ladda den senare sidan.  Den senare sidan bara hänger och vägrar ladda.  Länken var  http://www.nidsci.org/articles/articles1.html .

Forts...
Har funderat lite.  Länkade ju förut (ja, den understrukna blå texten är klickbar!) till en text om ny forskning som visar att vår verklighet är diskret.  Diskreta kvanta.  Här:
Kan vara klokt att inte förkasta idén om att någon har skapat universum.  Fast man behöver ju inte nödvändigtvis kalla denne för "Gud" om man inte vill.  Å andra sidan kallas ibland mänskliga skapare gudomliga, så varför inte?

Engelska:
Yet more evidence emerges that our universe is a grand simulation created by an intelligent designer  Mike Adams 2013-02-07.

Tyska:
Ist unser Universum eine riesige Simulation, erzeugt von einem intelligenten Planer? Neue Hinweise  Mike Adams 2013-02-18.
(Leif Erlingsson 2013-02-19 11:52 #2038  [länk] .)
Då blir det väldigt intressant att forskning som fått hålla få i sju år på sub-kvanta och vars papper först accepterats för publicering sedan mellan 1996 och 1997 stoppades på många olika sätt.  Notera att sub-kvanta per definition innebär att man går bortom de diskreta kvanta som sägs utgöra vår verklighet.  Är man då fortfarande kvar i "vår verklighet"?
Man kan bara spekulera om orsakerna till att ett sjuårigt forskningsarbete av 450 forskare på CDF FermiLab om materiens minsta delar, ett arbete som antagits för publicering, sedan stoppades på många olika sätt. (''FERMILAB MEDIA ADVISORY 2/7/96, CDF Results Raise Questions on Quark Structure.  An article scheduled to appear in the February 9 issue of Science describes results contained in a paper submitted to Physical Review Letters by the 450-member Collider Detector collaboration at Fermilab.  The CDF paper reports results that appear to be at odds with predictions based on the current theory of the fundamental structure of matter.  The paper, submitted January 21, 1996, reports the collaboration's measurement of the probability that the fundamental constituents of matter [e.g., Quarks and Anti-quarks] will be deflected, or will "scatter," when very high energy Protons collide with anti-Protons, according to CDF spokesmen William Carithers and Giorgio Bellettini.'')  [...]  (Stanford Collaboration, 1997, Discover Magazine.)
(Leif Erlingsson 2007-12-05 i bloggartikeln  "Fantasikrisen" .)
2040/ patrick det glädjer mig att du också är en tänkare om hur vår värld ser ut och det är inte roligt på något sätt att vårt land blir en subkultur av sällan skådat slag! Det passar bra att se den här videon" som är en minnesruna över hur det var år 2010, för framtidens människor att grunna över, hur kunde allt gå så fel?.
[länk]
Leif.  Ang. vår skiktade civilisation, intressant!  och alla andra inlägg om vår yttre värld som ser sig allt skummare ut..  är det inte speglingar av vårt inre?  En falsk-flagg-operation tex. är ju exakt det som sker inom oss när en plötslig livssituation skapar rädsla inom oss och egot pekar snabbt på en orsak utanför.  Så, nu kan vi gå till attack mot orsaken till vår inre rädsla :)  sak samma med alla skikt, lager av "försvar" inom oss skyddar oss från det vi inte vill/kan se i det undermedvetna, ett sårat barn etc..  det pågår ju ett konstant inre krig inom människan, "chemtrails" osv.  Är inte hela sk. vakenrörelsen en spegling av den inre värld mänskligheten går och bär på kollektivt som individuellt.  Vi föddes, lärde oss gå, lärde oss prata, lärde oss ljuga och så ljög vi resten av livet...
(patrick 2013-02-19 12:44 #2040  [länk] ,  svar bl.a. på min kommentar 2013-02-17 15:50 #1997  [länk]   (kopia:  [länk] ).)
Tack, ja.  Mycket perceptivt.  Har länge insett att det är genom det yttre jag bearbetar det inre.  Just därför så viktigt hur man beter sig i det yttre...
Kan vara klokt att inte förkasta idén om att någon har skapat universum.  Fast man behöver ju inte nödvändigtvis kalla denne för "Gud" om man inte vill.  Å andra sidan kallas ibland mänskliga skapare gudomliga, så varför inte?

Engelska:
Yet more evidence emerges that our universe is a grand simulation created by an intelligent designer  Mike Adams 2013-02-07.

Tyska:
Ist unser Universum eine riesige Simulation, erzeugt von einem intelligenten Planer? Neue Hinweise  Mike Adams 2013-02-18.
(Leif Erlingsson 2013-02-19 11:52 #2038  [länk] .)
2038/
Leif E.det finns en mängd av teorier med Universums mening och om detta tvistar de lärda!  Den mest fantastiska är att vi ingår i ett datoriserat tv spel så egentligen är mänskligheten en fiktion, som något högre väsen har skapat och roar sig med.
(x-man 2013-02-19 12:14 #2039  [länk] .)
Tror snarare det är "spelare" i detta spel som har lärt sig en hel verktygslåda av "fusk i spelet" varmed de kan ha övertag vad gäller makt och imaginära men i spelet högst påtagliga fördelar som för att skydda sina hemligheter inte vill att vi andra ska förstå deras metoder.Kul f.ö. att det anspelades en hel del på sex här i tråden efter mitt inlägg 2013-02-19 11:10 #2033  [länk]  till Jan Brunnegård.  Sex är ju ytterst hur nya spelare introduceras in i spelet.  En sant kreativ verksamhet - iallafall vad gäller detta tredimensionella diskreta universum.
Leif. Ang. vår skiktade civilisation, intressant! och alla andra inlägg om vår yttre värld som ser sig allt skummare ut.. är det inte speglingar av vårt inre? En falsk-flagg-operation tex. är ju exakt det som sker inom oss när en plötslig livssituation skapar rädsla inom oss och egot pekar snabbt på en orsak utanför. Så, nu kan vi gå till attack mot orsaken till vår inre rädsla :) sak samma med alla skikt, lager av "försvar" inom oss skyddar oss från det vi inte vill/kan se i det undermedvetna, ett sårat barn etc.. det pågår ju ett konstant inre krig inom människan, "chemtrails" osv. Är inte hela sk. vakenrörelsen en spegling av den inre värld mänskligheten går och bär på kollektivt som individuellt. Vi föddes, lärde oss gå, lärde oss prata, lärde oss ljuga och så ljög vi resten av livet...
2038/ Leif E.det finns en mängd av teorier med Universums mening och om detta tvistar de lärda! Den mest fantastiska är att vi ingår i ett datoriserat tv spel så egentligen är mänskligheten en fiktion, som något högre väsen har skapat och roar sig med.
Kan vara klokt att inte förkasta idén om att någon har skapat universum.  Fast man behöver ju inte nödvändigtvis kalla denne för "Gud" om man inte vill.  Å andra sidan kallas ibland mänskliga skapare gudomliga, så varför inte?

Engelska:
Yet more evidence emerges that our universe is a grand simulation created by an intelligent designer  Mike Adams 2013-02-07.

Tyska:
Ist unser Universum eine riesige Simulation, erzeugt von einem intelligenten Planer? Neue Hinweise  Mike Adams 2013-02-18.
Bilsexuell - om sex veckor rullar den svarta MX5:an ut. Sexigt.Om åtta beckor cabbar vi av, Bilsexuellt.
#2033 - Skulle närmast betrakta min vän Jan B,liksom även mig själv,med beteckningen,bi(l)sexuell,d.v.s.,vi älskar bilar,till skillnad från biltroende,då vi av erfarenhet vet att de ej är att lita på i alla väder!
Men trots detta värda att älska!
Trevliga svar av X-man och Leif men jag har svårt att hita ngn kul eller allvarlig kommentar...MEN det var Xman som började skriva om det högre tänkandet...
Jasså du X-man du har varit med i UFO Sverige.  Kan inte säga att jag blev överraskad.  Men vill du alldeles frivilligt berätta hur du blev UFOtroende och hur du eventuellt slutat med att vara UFOtroende.  Fint om du kunde hålla det på nivån högre intellektuellt tänkande!  God natt
(Jan Brunnegård 2013-02-19 00:15 #2020  [länk] .)
Jag har läst dig Jan Brunnegård skriva mycket om bilar, varför jag drar slutsatsen att du är bil-troende.  Kan inte säga att jag är överraskad.  Men vill du alldeles frivilligt berätta hur du blev bil-troende och hur du eventuellt slutat med att vara bil-troende.  Fint om du kunde hålla det på nivån högre intellektuellt tänkande.  God dag!
2031/ där ser du Jan om du hängde med i forskningen skulle du också bli en klippa som förstod att din tro har en förklaring och det är ju inte något fel med att du är troende, men som specificerad tro, samstämmer den med oss som tror på en andevärld, men tyvärr någon gud finns inte, ja du vet det där med människors lika värde och likadant med andarnas värde som omöjliggör att det finns en gud. En Jesus fanns förmodligen, men om han var guds son, är ju fel, om det inte finns någon gud.
Universum är inte konstant allting förflyttar sig och tre mil i sekunden jordens hastighet, vet jag inte hur de har räknat ut, referenspunkten är vår Sol som till synes står still, som samtidigt är en chimär, när hela vår galax förflyttar sig utåt i Universum.
Vad Astrid visade var att i det socialdemokratiska samhället kunde man inte bli rik på hårt o meningsfullt arbete. Utan på fastighetsspekulationer som arbetarpojken Gunnar Emanuel Sträng sysslade med.Han blev "något" irriterad då detta uppdagades. Aldrig tidigare hade skillnaden på en persons Lära och Liv uppdagats så tydligt. / I Umeå fanns det höga sossar som räknade ut varåt staden skulle expandera om 10 år.Så de for ut dit några km bort och köpte upp allt vad de kunde. Blev sedan fort rika helt laglikt. VI Steno hade en skolkamrat i Umeå som andra året köpte sig ett rejält timmerhus i kanten på stan.Detta ångrade nog aldrig den gode Centermannen. // Jag har alltid varit helt värdelös på spekulation....
X 2028 / CITAT/ då bibeln började skrivas med översättningar av två olika sorts kilskrifter som man inte förstod då för ca 3500 år sedan och därför dessa obegripliga meningar i bibeln som går att tolka hur man vill // Kan du uttrycka detta lite klarare och tala om var du hittat dessa påståenden? Skriva i kilskrift som ingen förstod?? Talade medeltidens präster på latin till svenska bönder?? Har jag alltid undrat! Vem hade lärt dem latin och vem hade lärt ut kilskrift???
X 2027 / Om detta har jag inte fått den minsta rapport. Men jag har en upplevelse om att vandra med Jesus! Inget märkvärdigt o storslaget. / TRE mil i sekunden skriver du. I förhållande till vilken fast punkt då???
Tack Jan för din hågkomst från Astrid Lindgrens tuffa match mot Gunnar Sträng. Eftersom Astrid kunde räkna och Sträng berättade sagor borde de byta jobb sade Astrid. Hon skakade om s ordentligt
2026/ Leif E, jag undrar varför de gudsförgätna nobbar vetenskapliga forskarrön om Universum som Jan B gör m.fl för att förstå hur Universum kom till och om möjligheten att det finns inte någon död, vi fortsätter i ett annat tillstånd som jag tror ligger på en högre nivå, än vad vi jordmänniskor inte ens är i närheten utav. Kan så vara att jag har en filosofi om att andevärldens existens är en upphöjelse, som gör att vi förstår sammanhangen för det som sker i Universum, eftersom vi då kan förflytta oss i tid och rum som vi behagar så kan vi få inblick i allting. En tanke slog mig i skrivande stund, medier och synskt lagda människor har funnits i alla tider och på den tiden då bibeln började skrivas med översättningar av två olika sorts kilskrifter som man inte förstod då för ca 3500 år sedan och därför dessa obegripliga meningar i bibeln som går att tolka hur man vill och det görs så också och därför är inte gamla testamentet inte någon intressant läsning. Men för att återgå till dåtidens medier som fick kontakt med andevärlden, skapade med all sannolikhet en Gud för att ha en fast referenspunkt till andevärlden. Ungefär så här, "Gud sade" och det låter förtroendegivande eller hur och sedan fyllde de på med egen text, för att det skulle låta något så när rimligt. Alltså medierna själva påstod ingenting, utan det var Gud som förmedlade budskapen genom medierna, som sedermera blev kallade för profeter och inskrivna i bibeln som sådana. I sak skulle vi kunna starta en ny Bibel med våra medier idag och påstå att de har kontakt med en ny Gud och så skriver vi ner vad andarna säger på andra sidan och givetvis så får det heta att det är den nya Gudens budskap och inte av morbror Johan din släkting, som gick ur tiden för några år sedan!


2023/ Jan Brunnegård vi kunde försöka samsas om Universum, du talar med din kompis den allsmäktige hur många planeter han har skapat intelligent liv på och jag håller dig underrättad om NASAs vetenskapliga rapporter och så jämför vi våra rön och ser vem som först får fram fakta om Universum och dess innehåll, så rymdfarare vi är på vår farkost Tellus, med en fart av 3 mil i sekunden!
Rättelse:  Första gången forskare och studenter från C.N.R. Istituto Di Radioastronomia, Medicina, lite utanför Bologna i norra Italien, var i Hessdalen och då hade tur att få se fenomenet och få intressanta resultat var året innan, 2000.  Det framgick av sidan om sommaren 2001 som jag redan länkat till.  [Klicka!]
Forts...

Klippklistrat ur utdrag från överklagan av dekanusbeslut FR-2011-0025 skickad till KTH och Fakultetsrådet den 2011-07-07, publicerat på  http://vetenskap-folkbildning.nu/tag/sven-ove-hansson/ :
[...]
"En flora av samhällelig kritik av Hanssons övertramp mot akademiska principer och gott etiskt beteende finns tillgänglig på Internet.  Det som framför allt kommit förgrunden under det sista året är utdelandet av ett antipris [Årets förvillare] för vetenskaplig verksamhet som årligen delas ut av den förening "Vetenskap och folkbildning" som Hansson grundat och fortfarande är inspiratör för.  Att dela ut antipris är ett förlegat och direkt olämpligt sätt att föra vetenskapliga frågor framåt.  Det lockar till mobbningsbeteende, och Hansson är initiativtagare till antipriset och driver fortfarande denna linje trots att de utpekade lider svårt av den negativa uppmärksamheten under åtskilliga år."

"Sammanfattningsvis har Hansson en verksamhet vid sidan den direkta KTH-tjänstgöringen (som dock ofta utövas med hänvisning till densamma) som inte alls kännetecknas av en önskan att på akademiskt vis undersöka, klarlägga och skapa syntes."
[...]
Se även Vad vi kan lära av Gate Keepers #10 ang. experter .
2016/
Leif E.  förmodligen känner du till sk professorn Sven Ove Hansson som bevisligen är en skrymtare, som bevisligen förnekar UFO fenomenet och klassar det som en myt, men han kallar allt för myter, som han inte förstår och än mindre har upplevt.  Jag har varit i samspråk med S.O.Hansson när jag var medlem i UFO Sverige jag frågade om han även såg Gud som en myt, då svarade han nej det finns så många bevis för hans existens och därför ingår inte Gud i mytologin?  Torbjörn Sassersson har försökt övertyga Hansson om UFO existensens och vidare när han vägrade att lägga fram motbevis om UFO existens, med en inbjudan till ABF Sthlm. där "UFO Sverige" skulle hålla föredrag, av en tidigare ordförande på 80 talet (Christer Nordin) som var med oss i Hessdalen där sällsamma skådespel kunde ses på himlavalvet.  Men så är det med alla förnekare av de sanningar som bevisligen är kalla fakta och de kommer sällan eller aldrig med motbevis" i brist på ett högre intellektuellt tänkande som denna Anders och Jan O. inte är behäftade med.
(x-man 2013-02-19 00:05 #2018  [länk] .)
Ja, Hessdalen är verkligen intressant.  Jag har träffat Erling Strand vid Østfold universitetet i Norge som har visat mycket intressant filmdokumentation.  Han hade också tur när fenomenet vid ett tillfälle faktiskt uppträdde samtidigt med att forskare och studenter från C.N.R. Istituto Di Radioastronomia, Medicina, lite utanför Bologna i norra Italien var där sommaren 2001 för att studera det hela.  Allt är vetenskapligt belagt.

Och visst känner jag till grindvakten Sven Ove Hansson.

Forts...
[...]  men jag tror experterna faktiskt är mer manipulerade än massan  [...]
(oscar: berven 2013-02-18 21:54 #9  [länk] .)
Riktiga och viktiga synpunkter.  Och kanske en del Handlers och definitivt de flesta grindvakter är sådana experter.  Vad gäller experterna så har de genom sitt positionerande målat in sig i ett hörn uppe mot kunskapstaket vars väggar och speciellt tak de försvarar som gällde det deras existens.  Och vad gäller deras position och status som experter så gör det ju det.  För expertens hela position bygger ju på att han kan förklara just detta speciella hörn av, och gräns för, vår kunskap.  Om någon plötsligt lyfter undan taket dubbelt så högt eller så för honom, så blir han ju ingen!  Då är experten (som oftast är en han) mitt inne i kunskapslådan igen, som alla andra.  Experten har inget annat än sin expertis, och den är nu borta eftersom han ju försvarade en kuliss!
Därför är experterna självmotiverade.  Och som du konstaterar, mer manipulerade än massan.

Vad gäller Handlers tror jag dock fortfarande att de behöver förstå betydligt mer än de låtsas om för att vara effektiva.  Handlers har nog vanligtvis, tänker jag, inte alls målat in sig i ett hörn utan håller tyst med vad de förstår och använder istället sin förmåga till att då och då påverka andras val.  När det gäller Handlers av länders ledare finns det ett etablerat begrepp:  Grå Eminenser.  En Handler av en vetenskapsman eller av en expert av annat slag kan t.ex. ge experten en ny idé.  Effektivt sätt att styra utvecklingen.  Att introducera "nya" forskningsområden.

Tips:
Alla mina inlägg i olika trådar, "Sourze style":  [länk] .  Man kan länka antingen direkt till ett inlägg i denna lista, eller till Sourze originalplats.

Motsvarande "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
OM Xman tror att UFO kan styra till rätta vissa saker i Universum så är han planetens mest troende person.Inte mig emot men jag tror inte dugg på sådant...
2021/ Lennart Asp det finns NASA videor som bevisar att varenda astronaut har sett UFO när det varvat jorden ute i rymden, t.o.m. vid månlandningar så är de bevakade av UFO, jag kan bara ha en teori om detta, att de kan komma ifrån en annan dimension dessa UFO, som rymdforskarna inser måste existera för att kunna få rätsida på alla dessa fenomen ute i Universum.
Vi själva är ju ett mysterium som intelligenta varelser och inte någon kan förklara orsaken därtill!
Jag utesluter inga jordiska konspirationsteorier. Men jag tror konspirationer från jordiska säkerhetstjänster inom och mellan vissa stater är de mest troliga konspirationerna. Kosmiska konspirationer med UFO:s inbandade tror jag inte alls på.
Jasså du X-man du har varit med i UFO Sverige.Kan inte säga att jag blev överraskad. Men vill du alldeles frivilligt berätta hur du blev UFOtroende och hur du eventuellt slutat med att vara UFOtroende. Fint om du kunde hålla det på nivån högre intellektuellt tänkande!God natt
2016/ Jag hittade det här om Sven Ove Hansson som inte imponerar, när han förnekar bevislig fakta! [länk]
2016/ Leif E. förmodligen känner du till sk professorn Sven Ove Hansson som bevisligen är en skrymtare, som bevisligen förnekar UFO fenomenet och klassar det som en myt, men han kallar allt för myter, som han inte förstår och än mindre har upplevt. Jag har varit i samspråk med S.O.Hansson när jag var medlem i UFO Sverige jag frågade om han även såg Gud som en myt, då svarade han nej det finns så många bevis för hans existens och därför ingår inte Gud i mytologin? Torbjörn Sassarson har försökt övertyga Hansson om UFO existensen och vidare när han vägrade att lägga fram motbevis om UFO existens, med en inbjudan till ABF Sthlm. där "UFO Sverige" skulle hålla föredrag, av en tidigare ordförande på 80 talet (Christer Nordin) som var med oss i Hessdalen där sällsamma skådespel kunde ses på himlavalvet. Men så är det med alla förnekare av de sanningar som bevisligen är kalla fakta och de kommer sällan eller aldrig med motbevis" i brist på ett högre intellektuellt tänkande som denna Anders och Jan O. inte är behäftade med.

Jag kan inte se namnet ASTRID LINGREN här ovan. Den enda privatpersom som lyckats välta en hel regering med sin Pomperipossa. Sin egen SAP-regering därtill....Gunnar Sträng fördömde sagotanter och gitarrspelare som betalade över 100 % i skatt....
En sanningskommission kan bara fungera
om en sida vunnit en klar seger
i ngt viktigt avseende.

Men Tribunaler som på 1970 talet kan hållas när som helst....

leif #8 [länk] kom att tänka på expertisbufferten, som vi båda skrivit liknande aom;

Men, ett extra bedrägligt faktum kvarstår. Jag tror experterna utgör en buffertzon mellan 'oss och dem'. De är och'et    Där kan dock finnas en och annan expert vaken nog att se denna hierarkiska struktur, men jag tror experterna faktiskt är mer manipulerade än massan, mer fast i vanemönster, höga levnadsstandard, traditioner, nobla titlar, sannerligen svåra konventioner att bryta även om några skulle vilja.

“The history of mankind is a history of the subjugation and exploitation of a great majority of people by an elite few by what has been appropriately termed the ‘ruling class’. The ruling class has many manifestations. It can take the form of a religious orthodoxy, a monarchy, a dictatorship of the proletariat, outright fascism, or, in the case of the United States, corporate statism. In each instance the ruling class relies on academics, scholars and ‘experts’ to legitimize and provide moral authority for its hegemony over the masses.” Edward Crane, CATO founder [länk]


2014/
Anders du har rätt, dig är ingenting att resonera med, du är i samma klass som Jan Olsson, jag förstår mig inte på vad är meningen med att ni hackar på folk för deras åsikter skull och säger ingenting själva, som har det minsta av värde?
(X-man 2013-02-18 20:02 #2015  [länk] .)
X-man,
Syftet är naturligtvis maximal tankebromsning.  För att förhindra nästa tankeled, efter insikten att sanningen är säkerhetsklassad.  Nämligen, är säkerhetsklassning av de viktigaste och mest inflytelserika händelserna i nutidshistorien förenlig med demokrati?

Och hur ska vi som förstår hemligheterna förhålla oss när vi nu förstått, men det ändå aldrig kommer att erkännas?  Vi måste ju ändå verka för någon slags sanningskommission.  Och för olagligförklarandet av att dölja vår historia bakom säkerhetsklassning, ogiltigförklarandet av sådan säkerhetsklassning.
2014/ Anders du har rätt, dig är ingenting att resonera med, du är i samma klass som Jan Olsson, jag förstår mig inte på vad är meningen med att ni hackar på folk för deras åsikter skull och säger ingenting själva, som har det minsta av värde?
X--man Om man vill diskutera dårpippirörelsen så är det mera givande att debattera om dem än att debattera med dem. Att diskutera och försöka bevisa något om deras förvirrade teorier är lika meningslöst som att dunka huvudet i väggen. Men dårpippirörelsen är en märklig företeelse som finns anledning att diskutera vanliga människor emellan. Jag förstår inte öht hur den kunnat uppstå.’

Den bästa förklaring som jag kan komma på är att den är en ohelig allians mellan psykopater, kvackare och idioter. Varför kvackarna alltid är inblandade är lite svårt att förstå.

Ta tillexempel Vaccin.me där flera kvackare är inblandade. Marina Ahlm är ju ofattbart okunnig och korkad.. Hur det kan finnas folk som tror på henne är obegripligt.

Tror kvackarna att det är bra för deras affärer att samtidigt stödja dessa märkliga organisationer?

Ett annat exempel är Marina Szöges som både stöder chemtrails och 9/11 och förmodligen mycket mer trots att hon försöker verka anständig och är styrelseledamot för SAKH.
Leif E  Handlers är väl de religiösa paradoxalt nog?
(X-man 2013-02-18 16:51 #7  [länk] .)
Jag brukar tänka att handlers för att vara effektiva måste vara väl medvetna om den sanning de arbetar för att undertrycka.  Religiösa är snarare redan hanterade.  Möjligen av medvetna handlers.

Man kan bara spekulera varför människor medvetet motarbetar sanningen.  Kanske de väljer en väg som ger dem materiella belöningar och kanske de är lurade att det inte finns några konsekvenser efter döden, vad vet jag?
2011/
Anders du begår ett klantigt misstag som flertalet gör, påstår något och sedan har inget som helst bevis som stärker dig din rätt, att kalla dem för galningar med en gedigen forskning om hur Tornen rasade ned och så snabbt som ca 9 sekunder!  Kalla dem inte för galningar, som fått fram ett resultat som stärker konspirationsteorin!  Ta fram dina bevis att konspirationsteorin är obefogad, så att inte vi börjar kalla dig för galning, som i sak inte någon ska kallas för.  Och det ockulta ska du inte ens nämna, för du gör dig bara totalt grön som inte vet någonting om, som ett fakta fenomen!  Och likadant när det gäller UFO för säkerhets skull, för då är du verkligen ute i det blå!
(X-man 2013-02-18 16:45 #2012  [länk] .)
Jag tror det stör grindvakter att Dr. Judy Wood faktiskt inte har skapat någon konspirationsteori.  Detta då till skillnad mot de officiella så kallade utredningarna och de olika alternativa konspirationsteorierna.  Dessa har nämligen alla utgått från en färdig teori och sedan letat bevis som belägg för sin färdiga teori.

Dr. Judy Woods geni bevisas t.ex. av att hon inte gett välkända namn till fenomen hon från början inte vetat orsaken till.  Kritiker går igång på det, "hon vet inte själv vad hon talar om", påstår de.  Hon är helt enkelt mer klarsynt än nästan alla andra.  För vad hon har bedrivit är vetenskap utan förutfattade meningar!  Det är därför man kan säga att hon är den enda som har gjort en brottsplatsundersökning av 9-11.  Hon har utgått från vad man kan se och observera.  Inget annat.

Förresten rasade inte tornen ned.  Bilder tagna minuter efter att de försvann visar nästan inga rasmassor.  Det är sant att mycket material började falla, men nästan allt som började falla försvann sedan redan innan det ens nådde marken!  Svårigheten för oss människor är att vi är så vana att något som börjar falla också alltid når marken, att vi har oerhört svårt för att uppfatta att detta är ett undantag från denna "regel".  Allt är en fråga om perception!  Det är t.o.m. så att tornen försvann något snabbare än fritt fall!
2011/ Anders du begår ett klantigt misstag som flertalet gör, påstår något och sedan har inget som helst bevis som stärker dig din rätt, att kalla dem för galningar med en gedigen forskning om hur Tornen rasade ned och så snabbt som ca 9 sekunder! Kalla dem inte för galningar, som fått fram ett resultat som stärker konspirationsteorin! Ta fram dina bevis att konspirationsteorin är obefogad, så att inte vi börjar kalla dig för galning, som i sak inte någon ska kallas för. Och det okulta ska du inte ens nämna, för du gör dig bara totalt grön som inte vet någonting om, som ett fakta fenomen! Och likadant när det gäller UFO för säkerhets skull, för då är du verkligen ute i det blå!
Man bör vara observant på vilka ämnen som triggar grindvakter.  Det kan ge nya värdefulla kunskaper att studera just de ämnen som fungerar som röda skynken för, eller rentav självmant listas av grindvakten som löjeväckande ämnen.  Vad är det våra handlers inte vill att vi ska bry oss om?  Varför är dessa ämnen viktiga för dem?
Det är lustigt att 9/11 teorin är så absurd att inte ens vaken.se kan stödja den. Jag såg att galningarna kring Torbjörn Sassersson ondgjorde sig över deras svek via bland annat bajsmacka.se.

Jag har alltid förvånats över att dessa galningar alltid tycks hålla ihop och stödja varandra mot kritik från utomstående. Tror man på en galen sak så tror man på alla tycks vara den generella regeln.

Och kan någon förklara för mig varför alla dessa personer tror på homeopati. Vad finns det för kopplingar mellan 9/11 och homeopati bortsett från att båda teorierna är idiotiska. Vad finns det för koppling mellan chemtrails och andevärlden?
Forts...

Här Applied Research Associates (ARAs) bilder, postade före 9-11:

Klippklistrat från
http://drjudywood.com/articles/ARA/ARA.html  [länk]  (Kopia:  [länk] .)

I. Capabilities - National Defense and Aerospace

Technology and systems to support and protect our warfighters
http://www.ara.com/capabilities/defense.htm
Figure 1(a).  The building in the background reminds me of WTC3, as if we are looking down West Street, with the WFC to our right (out of view).Figure 1(b).

Men om du inte lyckas engagera ARA i att visa upp vad de förmår, som de skrutit om före 9-11, så kan du ju alltid ta en ny titt på när John Hutchinson upplöser en järnkub:

I filmen visas 1 timme 14 minuter och 15 sekunder in i filmen och framåt hur ett elektrostatiskt fält tillsammans med interfererande frekvenser upplöser en järnkub, vilket ger förklaring till hur world trade center tornen kunde upplösas.Järnkub som befinner sig under upplösning i elektromagnetiska interferensfält

("Directed Energy Technology", intervju av Dr. Judy Wood, utlagd 2011-11-15, 1 timme 14 minuter och 15 sekunder in i YouTube filmen.  Klicka:  [länk] .)
Det finns många olika reportage gjorda med John Hutchinson från långt innan 9-11, så ut och leta för att hitta mycket mer.  Detta nu skrivna har påpekats så många gånger förut att det inte kan vara annat än psykologiska orsaker till att det inte noterats.  9-11 är ett av de allvarligaste angreppen på den mänskliga tankeförmågan vi har sett.  Det är därför oerhört viktigt att vi kommer igenom dimman ang. denna händelse som vi fortfarande befinner oss i.
INGEN händelse de senaste 100 åren är mer granskad av all slags vetenskap som 9/11 katastrofen.  Ingen har kunnat hindra att tusen röster har fått höras i denna fråga.  OM ngn slags motor har utfört detta så är det ju bara att plocka fram en såddan motor o göra om saken ett antal ggr under full kontroll.  TVåvåningshus räcker säkert.  Klokpippar - sätt i gång...
(Jan Brunnegård 2013-02-18 12:16 #2006  [länk] .)
Den enda brottsplatsundersökning för 9-11 som någonsin gjorts är gjord av Dr. Judy Wood.  Övriga har utgått från olika teorier och försökt belägga dessa.  Det inkluderar de officiella så kallade utredningarna, som hade instruktioner att förklara hur den förutbestämda slutsatsen kunde ha inträffat.  Något annat hade de ej mandat att göra.  Ang. "motorer" som kan göra detta så är de demonstrerade, jag har upprepade gånger länkat till videodemonstrationer.  Man behöver inte ta ned ett tvåvåningshus för att demonstrera molekylär disassociation, men om du Jan drar ihop budgeten, tillstånden och engagerar dem som har visat att de behärskar tekniken för det så är det säkert också möjligt.

Applied Research Associates (ARA) visade ju före 2001-09-11 upp proof of concept bilder för energivapenattacker på WTC-byggnaderna på sin hemsida.  Fast de har kanske inte lust att ställa upp med tanke på att de inte nämnde något om detta vid den officiella 9-11 NIST-utredningen trots att deras bolag hade flest anställda som arbetade med den av alla underkontraktörerna.

Fotnot:  Dr. Judy Wood, "Where Did the Towers Go?  -  Evidence of Directed Free-Energy Technology on 9/11" (2010).

Forts...
Jan Olsson dina utlåtanden mot bättre vetande forsätter du med helt ogenerat, det här bli ett fall för Anders att reda ut, om du ingår i dårpipparnas skara? Så jag ber honom att granska dig mycket noga, om hur du hela tiden motsätter dig "allt" som det inte står något om i bibeln (den sagoboken)
#2005 - Är du,X-man verkligen så dåligt funtad,att du tror att USA startade 9/11,med de konsekvenser det innebar för Manhattan,för att kunna starta krig mot Irak?
Då är du inte så klipsk som du vill göra gällande!
Det är nog bara så kallade "Foliehattar" som tror på den teorin!
Men det är klart vill du svepa in huvudet i Metallfolio,så varsågod!
INGEN händelse de senaste 100 åren är mer granskad av all slags vetenskap som 9/11 katastrofen.Ingen har kunnat hindra att tusen röster har fått höras i denna fråga. OM ngn slags motor har utfört detta så är det ju bara att plocka fram en såddan motor o göra om saken ett antal ggr under full kontroll. TVåvåningshus räcker säkert. Klokpippar - sätt i gång...
Anders jag ber dig att ligga lågt med begreppet dårpippar, för det första, mänskligheten älskar att bli bedragna med all tydlighet! I sak hade vår värld sett helt annorlunda ut än vad som är fallet idag, för att vi lever i en förljugen värld med bluff och bedrägeri som förekommer i alla led som dessutom är satt i system! Bedrägeriet styrs av kapitalet, politiken och religionen med massmedias hjälp och vanliga svensson som allra minst förstår hur alla samhällen är uppbyggda på bedrägligt beteende som är de största offren som sagt var, att inte förstår det här! Lögn och bedrägeri som är ett måste, för att makthavarna ska få arbetsro och fritt spelrum och att kunna köra över väljarna efter behov som vi tyvärr tvingas att leva med!!
9/11 är just ett stort bevis på hur en regimen bedrar folket och omvärlden, för att i det här fallet nå sitt syfte med att starta ett krig mot Irak, som också skedde genom att skuldbelägga muslimer för detta vansinnesdåd, för att legitimera anfallet mot Irak.
#9 Leif Det är bara dårpippirörelsen och du som tror på det som Wakefield säger. Varför envisas du me da tt debatera saker som du inte förstår.
#11 Leif Du länkar bara till knäppa personer! Jag betvivlar att du har förmåga att bedöma Ann_Charlotte Stewarts kunnighet.

Ann-Charlotte Stewart är kompis med bland annat Marina Szöges och hon tjänar numera pengar på en tveksam verksamhet som man med goda skäl kan kalla kvacksalveri och humbug.

Denna människa är inte en tillförlitlig källa ens när det gäller hennas misslyckande som forskare.
Jag sa också en elakhet till Dag Nilsson. Om vad har jag glömt. Dag, kom tillbaka! Allt är förlåtet.
1994 "Vaken? Vilken "vaken"? Menar du "yrvaken"?
"Min bedömning"? Spekulationer?
"Handlers"? Vilka då?
Nu väntar jag ännu på de "30.000 forskarna" som bullshittat ner klimatteorin!
Och hur var det 22.12.12. ? Hur upplevde du dagen?
Leif Erlingsson? Hörts inget om det från dig vad jag sett.
Vill tipsa om att en mycket kunnig föreläsare som själv forskat på vacciner om 10 dagar föreläser i Uppsala:
Föredrag 27 feb i Uppsala - Vad är vacciner egentligen och behövs de? - Dr Ann-Charlotte Stewart
[länk]
Det är alltså sekelgammal teknologi vi talar om här, man "glömde" väl bara bort att berätta om den utanför den hemliga världen.
Nu har jag väl inga förhoppningar om att Dippen skulle vara mottaglig för fakta, men eftersom hon tog upp Dr. Judy Wood här i tråden så återpostar jag en av flera kommentarer som jag för en halvtimme sedan gjorde på NewsVoice  [länk] :

Till en annan som kommenterat på NewsVoice:
Du frågar hur det är möjligt att dematerialisera materia utan värme.  John Hutchinson har i årtionden kunnat göra detta med interfererande frekvenser i ett högspänt statiskt elektriskt fält - det senare använder han numera en Van de Graaff generator till, en sån där man lekte med i skolan för att generera högspänning.  Men ursprungligen använde han en Tesla spole.  Det var ju från Nicola Tesla, Thomas Townsend Brown, George Piggott, Francis E. Nippe, Martin L. Perl och många andras tidiga arbeten han utgick.  Du kan se hur en järnkub upplöses 1 timme 14 minuter och 15 sekunder in i denna video:  [länk] .  Det är Dr. Judy Wood som här visar ett klipp från ett av John Hutchinsons många experiment.  Om man tänker att materien egentligen är komplexa energifält så blir detta kanske inte så svårt att förstå.  Jämför att vrida rätt kombination på låset till ett kassavalv med att försöka bryta sig in...
Det finns inga förutsättningar att kunna föra en matnyttig diskussion när konspirationsmupparna bara hänvisar till väldigt omfångsrika och otroligt röriga hemsidor, kryddat med femtielva youtube länkar.

Judy Wood presenterar ingen teori. Hon tittar på bilder som hon inte förstår och drar utan vetenskaplig grund slutsatsen att nån har använt nån sorts energirelaterat "vapen" som hon inte vet om det finns eller inte. Och det tycker mupparna är rimligt, iofs sväljer de okritiskt allt det som Alex Jones och andra dårar matar dom med.

När jag lyssnar till intervjuer med Wood så framgår det tydligt att hon inte vet vad hon pratar om. Hon är i bästa fall välmenande men helt förvirrad, och i värsta fall en bedragare som utnyttjar lättlurade människor för att tjäna pengar. Visst, det är hårda ord, men jag har insett det absurda i att sitta och försöka resonera om teorier som helt saknar grund. Det spelar ingen roll hur mycket jag än motbevisar alla "konstigheter".

CMO försökte under rätt lång tid förklara materialtekniska problem på Sourze. Men det var oftast som att hälla vatten på en gås. Det blir heller inte lättare av att material inte beter sig helt intuitivt, särskilt inte under belastning och/eller värme. Att bevisa att mupparna inte har någon större koll på hållfasthetslära och dimensionsring, eller för den delen någon analytisk mekanik eller stelkropps rörelse lyckades CMO med trots allt.

Oavsett om man vill tro på en officiell förklaring, en konspiration eller någon annan alternativ förklaring så kan man inte neka till att med kunnande i dessa områden så är inte en kollaps utom rimlighet.

Däremot så är många förklaringar för konspirationer fulla med cirkelresonemang och långsökta förklaringar som ligger utom all rimlighet eller skulle vara fullständigt omöjliga att genomföra. Eller oftast mycket enkla att finna spår efter, om så skulle ha skett.

Det vore intressant att veta om Ni har någon psykisk diagnos men jag klandrar Er inte om Ni inte svarar på det.

Jag inser att det bästa för själsfriden är att låta mupparna hållas i sin lilla sandlåda. Ha så kul i ert grävande efter "sanningen".
För mig är det uppenbart att vår civilisation (så kallade d:o!) är skiktad i mer än en nivå.  Om man inte tillhör den nivån som har rätt 'behörighet' så får man helt enkelt inte veta så mycket.  Och har man 'behörighet' så får man inte avslöja så mycket, iallafall inte så vi "obehöriga" kan antas förstå.

Att det är så med dem med militära säkerhetsklassningar är ju uppenbart.  Men finns det fler liknande system?  Eller är det nyhetsförfalskarmedia som upprätthåller det insiktsskiktande systemet?  Och vad är det för slags människor som accepterar att hålla resten av oss fördummade?  Och gallra bland oss...  Vi som anses tära på jordens resurser utan att anses tillföra något av värde.  Skrev om det 2007-12-19; "Gallringen av hjorden[länk] .  Bl.a. var svenska läkare entusiastiska för en riksmordplan i konkret tillämpning under krigsåren 1939-1945 och runtom med att göra sig av med 'onödiga' människor genom speciella dödshus vid svenska mentalsjukhus,  [länk] .  I dag anses vi generera för mycket CO2, vilket kanske kan motivera medlemmar av klimatsekten att vi är för många.

Samtidigt förstår man av läckt information att i en annan nivå av civilisationen, antagligen strikt hierarkiskt styrd, finns teknologi och kunskaper som låter som rena science fiction, och mer därtill.  Frågar mig, reser redan en del av oss till stjärnorna?  Använder redan en del av oss portaler för omedelbar förflyttning mellan avlägsna platser?  Jag håller det för helt möjligt.  En liten del av hemlig teknologi demonstrerades - säkert i strid med alla överenskommelser - den 11 september 2001 när flera byggnader nästan helt dematerialiserades eller omvandlades till damm.  För inte mycket av materialet återstod.  Här förresten en uppfinning som skulle kunna gjort detta:  "Method, System and Apparatus for Conditioning Electromagnetic Potentials, Fields, and Waves to Treat and Alter Matter[länk] .  Vad är bak kulisserna?  För det är för mig uppenbart att vi lever i en kulissvärld.  Den tycks huvudsakligen skapad av nyhetsförfalskarmedia, eftersom det är möjligt att kika bakom en hel del av kulisserna.  Vilka vågar titta?  Eller är det så att den som inte vågar titta är en sådan där "onödig människa" som ska gallras bort?  Är allt bara ett test för att vi ska visa vad vi går för?  En bra start skulle vara att börja acceptera att vi sett vad vi faktiskt sett, som dematerialiseringen eller upplösningen till damm av World Trade Center byggnaderna.  Och föra dialog över konsekvenserna av denna insikt.
X-man, rätt intressant vittnesmål om elektromagnetisk plasmamotor som interagerar med känslor och nervsystem, man skulle kunna säga att den kontrolleras med syntetisk telepati:  "UFOTV® Presents : UFOTV: David Adair at Area 51 - Advanced Symbiotic Technolog[länk] .
94/ Leif E, jag kommer ihåg för några år sedan när Dag Nilsson frågade mig via ett mail, hur stor sannolikhet det var, att den eld som uppstod kunde smälta ner bärande balkar på varje våningsplan, som gjorde det möjligt att få skraporna att rasa ihop utan att skrapan stjälpte åt sidorna i sitt fall, som då hade varit naturligt. Jag ansåg att den eld som hade uppstått, kunde omöjligt smälta balkarna i våning efter våningsplan, utan de måste ha sprängts vartefter skrapan rasade! Och nu detta termit förfarandet som gjorde ett effektivare jobb, än vad sprängningar hade åstadkommit, för då hade man hört explosion efter explosion under skrapornas hela nedfärd, som då hade blivit ett direkt bevis på att skraporna fick hjälp med att rasa ihop!
1943/
Leif E. - Sanningsrörelsen i Norden - Maktens kontrollerade opposition? -

Varför vägrar "vaken" att publicera artiklar med Dr Judy Woods material - den enda brottsplatsanalys som gjorts om vad som utspelade sig på nedre Manhattan den 11:e september 2001?

[länk]
(x-man 2013-02-17 11:28 #1993  [länk]  i kommentar till Leif Erlingsson 2013-02-14 15:13 #1943  [länk] .)
Min bedömning är att "handlers" varit framgångsrika i att hantera dem.  Kanske rentav ursprungligen inspirerat dem att dra igång för att förekomma oberoende ifrågasättande samt samla nytt ifrågasättande och genom att ha varit med från början ha mycket stort inflytande över vad som anses som legitimt att ifrågasätta.  Jag anser dock inte att t.ex. Mikael Cromsjö är oärlig.  Däremot att han liksom så många andra istället är "hanterad".  (Mikael är en mycket trevlig kille, och som jag förstår det helt uppriktig.)  Detsamma kan mycket väl gälla "Mr. Nanothermite", Niels Harrit.  Kan ha blivit "set up" av handlers för att köra sitt race.  Skrev så här i ett mailutskick som sedan fick spridning i ganska vida kretsar för c:a en vecka sedan:
Niels Harrits stora grej är att det hittats restprodukter av termit efter 9-11.  Termit består av aluminium och rost.  Alltså aluminium och oxiderat järnpulver.  WTC-byggnaderna bestod bl.a. av järn i stomme och aluminium i fasaderna.  När byggnaderna pulvriserades så bildades därför de restprodukter som Niels Harrit har som sitt stora nummer.
[...]
Nu har jag pratat en del med en person som har haft mycket mer kontakt med Niels Harrit än jag själv, och denne persons bild är att Niels Harrit inte avsiktligt vilseleder människor, men att han inte vill ta i fakta och omständigheter som rubbar det bygge han själv har skapat.  Niels Harrit är inte intresserad av att förstå hur hans "termitrester" har kommit dit, utan bara prata om att de funnits där efteråt.  Medan alltså Dr. Judy Wood kan förklara hur de kommit dit liksom en hel mängd andra fysiska bevis som Niels Harrit över huvud taget inte tar i.  Dr. Judy Wood kan till och med namnge de som vet vilka som har teknologin att göra något sådant här, och de råkar vara samma personer som utgjort en stor del av undersökningskommisionen för WTC-7 byggnadens kollaps.
1943/Leif E. - SANNINGSRÖRELSEN I NORDEN – MAKTENS KONTROLLERADE OPPOSITION? -

Varför vägrar ”vaken” att publicera artiklar med Dr Judy Woods
material – den enda brottsplatsanalys som gjorts om vad som utspelade
sig på nedre Manhattan den 11:e september 2001?

[länk]

Mamma mia! Och el papa också för den delen, och alla andra himlakroppar som snurrar omkring.
Men nu är "DAGENS AKTUALITETER" snart uppe i 2000!
Kanske slår "Foliehattar om 9/11"?
DÅ så tror jag att vi förstår varandras positioner och utgångslägen bättre, men jag vill inte låtsas förstå det jag inte förstår ens vid några genomläsningar. Jag har flera gånger sett att du klart företräder humanistiska och demokratiska ideal. Du hakar inte på första bästa bekväma åsikt. Gläder mig att du har goda kontakter utanför Källan. Liksom jag. Jag är ytterst besviken på att socionomer lik mig, syns så ytterst lite i samhällsdebatten. Så där bär vi båda på en slags sorg. / Jag är nog i gång med annat närmaste dygnet men må så väl kämpe även om din stig är svår att se! Nu måste jag se slutet på musikeländet....
Jag är absolut ärlig när jag säger att jag vet inget om härskarteknik och att Leif sannolikt är en de mest begåvade människor jag mött.  Han har ett ordförråd och språkförståelse långt utöver det vanliga.  I mina bästa dagar fick jag mkt beröm för min ordhantering mm.  Men jag var aldrig i närheten av Leif, skulle jag tro.  Eftersom jag sällan ser att ngn tar upp en av Leifs trådar så måste det bero på, bäste Leif, att du ligger på för hög nivå i detta enkla forum.  Jag har mkt ofta tänkt att det måste väl finnas ett forum för likasinnande som Leif kan använda.  Det finns ju tiotusentals välutbildade filosofer mm i landet.  Få igång en dialog, för det är allt slit värt.//
Ju kortare o enklare språk man använder ju fler läsare, deltagare.  Samt tvärtom.  Lycka till från ngt naive JAN
(Jan Brunnegård 2013-02-16 16:06 #1988  [länk] .)
Tack Jan för den vänliga tonen.  Du kanske inte insåg att inte förstå det vi inte vill förstå är en härskarteknik, men nu vet du.

De tiotusentals välutbildade filosoferna du nämner har jag aldrig sett till trots att jag bloggat om djupa frågor sedan 2005.  Om de nu förstår så mycket så håller de i så fall det för sig själva.  Och då är de i vilket fall irrelevanta.  Säkert förstår massor av intelligenta människor att det mesta är bakfram i samhället, men det är i öppna forum det går att skapa förändring.

Abdel-Masih Wazir har upprepade gånger sagt till mig att det i Sverige inte finns jordmån för dialog om grunden för civilisation.  Att jag därför borde flytta till USA.  Själv har jag känt att Sverige är mitt land och att det är här jag vill verka.  Det finns faktiskt några få i Sverige som visar att de förstår vad jag skriver, och dem för jag förstås epost-dialog med.  Men ska idéer göra skillnad måste de få spridning.  Sourze är ett öppet forum och ibland tittar här in djupa tänkare som signaturerna Aguirre, Blackie, Dag Nilsson, oscar: berven och några till.  Det räcker inte att några få förstår kärnan i vårt predikament, eller ens att vi alls är i ett predikament.  Människor måste själva förstå.

Du skriver att ju kortare man skriver och ju enklare språk man använder ju fler läsare, deltagare.  Ja, fast för mig är det överordnat att jag uttrycker mig så exakt jag över huvud taget förmår.  Jag blir hellre inte alls förstådd och att läsaren själv inser att hon inte förstod, än att läsaren tror sig ha förstått men läst in något helt annat än jag avsett.  En text kan läsas flera gånger, och är den noga genomtänkt så framträder då innebörden vid begrundan.

Vänliga hälsningar,
Leif Erlingsson.
Jag är absolut ärlig när jag säger att jag vet inget om härskarteknik och att Leif sannolikt är en de mest begåvade människor jag mött. Han har ett ordförråd och språkförståelse långt utöver det vanliga.I mina bästa dagar fick jag mkt beröm för min ordhantering mm. Men jag var aldrig i närheten av Leif, skulle jag tro.Eftersom jag sällan ser att ngn tar upp en av Leifs trådar så måste det bero på, bäste Leif, att du ligger på för hög nivå i detta enkla forum.Jag har mkt ofta tänkt att det måste väl finnas ett forum för likasinnande som Leif kan använda.Det finns ju tiotusentals välutbildade filosofer mm i landet. Få igång en dialog, för det är allt slit värt.// Ju kortare o enklare språk man använder ju fler läsare,deltagare. Samt tvärtom. Lycka till från ngt naive JAN
Det är tydligt att Börje Perrat använder diskussionen om näthat som ett tillhygge i sina attacker mot dem som kritiserar honom. De ger ett helt absurt intryck.

Denne man har ju fina meriter. Man förstår inte vad som gått snett. Är det möjligt att göra en sådan karriär i det tillståndet som han är nu?
#199

Jag antar att du är ironisk. Jag har inte kunnat finna något vettigt i det som Leif skriver och han stödjer ju många knäppa siter på nätet. Jag kan inte ta honom på allvar.

Leif Erlingsson Du skriver mycket och man tröttnar ganska fort på det du skriver. Dina resonemang är ofta förvirrade och saknar logik. Men det som jag reagerar mest på är att du ofta vurmar för de absurda sektliknande grupperingarna på nätet. Börje Perrat tillhör enligt min uppfattning denna grupp. Han blandar ihop de mesta och kallar berättigad kritik för näthat. Titta på hans länklista så ser du tydligt var han står.

Du brukar länka till Newsvoice och stöder tydligen också Infowars. Jag har svårt att förstå hur någon kritiskt tänkande människa kan ta dessa grupper på allvar.
Söndra för att härska ! Inte vinner de drabbadae barnen eftersom systemet är helt felaktigt... Dessutom är det inte bara barnen som drabbats då även barnen har och har haft både föräldrar och släktingar som den sociala nomenklaturen fullständigt haft sönder med livslångt lidande intill döden
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson på Sourze.se:

http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson_efter_20130216.html

http://www.sourze.se/__10707529_a.asp
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Lång och tungladdad webbsida med samtliga kommentarer någonsin på Sourze av förf. Leif Erlingsson finns att hämta valfritt omvänt kronologiskt eller kronologiskt sorterat på
http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson__reverse.html
http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson.html


Länk tillbaka till Sourze:  http://sourze.se/ .