Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Lönerna ska höjas - inte sänkas

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Lonerna_ska_hojas__inte_sankas/Sourze_style.html .
Svenska dagbladet har kommenterat programmet på ledarplats. De orerar om hur dåligt det var på 70-talet men håller med SVT:s historieskrivning." Men det är också riktigt att investeringarna inte har ökat så mycket som man har önskat..."
Carl Bennet, företagare håller med om att investeringarna måste höjas men menar förstås att lönehöjningarna måstehållas på en internationell konkurrensnivå.
Steno, en bra början vore om man slopade arbetsgivaravgifterna. Tryggheten i Saltsjöbadsavtalet, begränsade både strejkrätten och bestal arbetstagarna rätten över att fritt förfoga över en viss procent av den surt förvärvade inkomsten. För arbetsgivarna borde det vara mer demokratiskt att solidarisera sig med sina löntagare än att kohandla med staten. Grunden var att sluta avtal utan regeringens inblandning. Men det kostade löntagarna och kostar fortfarande. För de flesta plockar staten fortfarande ut 31,42% av lönen och kallar det för "arbetsgivaravgifter". Tror fan det då det vore en omöjlighet att lägga siffran direkt som skatt. Jag vad den lede tror får vi aldrig veta, men tror inte du att en svensk löntagare 2013 kan förvalta sina pengar och sköta sina försäkringar bättre än den svenska staten? Bara 1/4 av statens alla kostnader är budgeterad, så de övriga andelarna räcker gott till att finansiera alla "svenskar" utan arbete. Det är dessa olovligt lånade pengar som via fäfotade visioner gödslas i landet. För de som är intresserade av fiktion, läs Skattekontorets "Skatternas Historia under 1900-talet" och ni kommer att upptäcka att ni befunnit er hos Ali Baba och de Socialistiska Rövarna under ert verksamma liv.
"Starve The Beast" eller...? 700 företag i konkurs bara i januari, är det någon som inte tror att skatter och byråkrati spelar roll? Alla civila är väl inte gangsters?
Man bör kanske ha i minnet att det var mycket lättare att genomföra avtalen 1938, då totalskatten 1940 låg på c:a 15 procent. Men att inte
facken satte ner foten 1978, då marginalskatten var drygt 87 procent är ett tills nu okänt underverk. Mitt fack solidariserade sig med staten och LO genom att avtala fram övertid mot ledighet. Något annat var omöjligt då det fanns olika skattetabeller där exempelvis en ensamstående fick ut 13 spänn på varje hundring. Företagen gick på knä då man måste kompensera ledigheten som togs ut, med antingen nyanställningar eller ändå mer övertid. Varken staten eller facken gjorde något åt situationen, det gjorde i stället alla industrikriser.
Jag kan inte se namnet ASTRID LINGREN här ovan. Den enda privatpersom som lyckats välta en hel regering med sin Pomperipossa. Sin egen SAP-regering därtill....Gunnar Sträng fördömde sagotanter och gitarrspelare som betalade över 100 % i skatt....
SAPs ursprungliga Stridssånger handlade om de skatter som de dignade ner inunder = några få procent för vanliga arbetare och ingen moms....
Tack Leif dina tankar verkar komma direkt från hjärtat och kryddade av läsfrukter och erfarenheter. Arbetsgivaravgiftern ahar ju en fusion och skulle behövas betalas i form a försäkringar i stället. Det företagarna mest gnölar över nu är sjuklöneansvaret de första 14 dagarna.
Men artikeln handlade om "Dokument inifrån" som jag tyckte hade starka poänger. Hade kapitalägarna varit mindre giriga och avsatt mera vinster till investeringar hade säkert både vinster och löner kunnat öka.
Men visst var läget prekärt i slutet av 70-talet med alla rigida låglönesatsningar som i sin tur orsakades av de vilda strejkerna i Malmfälten. De ledde till att Palme vräkte ut reformer, lämnade hemliga direktiv till Avtalsverket. "Verkningarna kallades "lika lön för allt arbete".
Det verkade overkligt när SVT visade bilder från riksdagen på Palme när han sade att löntagarna måste hålla igen för att industrin skulle kunna investera. Talet var ett försvar för devalveringen då.
Tack Jan för din hågkomst från Astrid Lindgrens tuffa match mot Gunnar Sträng. Eftersom Astrid kunde räkna och Sträng berättade sagor borde de byta jobb sade Astrid. Hon skakade om s ordentligt
Vad Astrid visade var att i det socialdemokratiska samhället kunde man inte bli rik på hårt o meningsfullt arbete. Utan på fastighetsspekulationer som arbetarpojken Gunnar Emanuel Sträng sysslade med.Han blev "något" irriterad då detta uppdagades. Aldrig tidigare hade skillnaden på en persons Lära och Liv uppdagats så tydligt. / I Umeå fanns det höga sossar som räknade ut varåt staden skulle expandera om 10 år.Så de for ut dit några km bort och köpte upp allt vad de kunde. Blev sedan fort rika helt laglikt. VI Steno hade en skolkamrat i Umeå som andra året köpte sig ett rejält timmerhus i kanten på stan.Detta ångrade nog aldrig den gode Centermannen. // Jag har alltid varit helt värdelös på spekulation....
Kanske staten skulle syssla mer med att utreda vad Palme gjorde och verkningarna av det - än att lägg hundratals miljoner på mordutredningen. Jag har aldrig varit ngn palmehatare men alltid varit kritisk på den makt han snabbt utstrålade. Minns Steno hur Palme stod på en Flotte i Universitetsdammen och eggade studentskarorna. MEDAN SÄPOS FOLK DÖK OMKRING O LETADE EFTER DYNAMIT UNDER FLOTTEN.Såg det inte själv...
#6, Steno, för att just anknyta till din artikel så hade vi en paroll vid alla förhandlingar. Inga löner fick justeras nedåt, de med lägst lön skulle justeras uppåt. Detta blev ett nollsummespel då tårtan vi fick av arbetsgivaren var nästan alltid lika stor. Den ökade aldrig mer än index.
Vad vi bidrog till var att bromsa lönerna för de som låg på medianen, medan de med högst resp lögst lön befann sig i en ständig fluktuation. På de avdelningar där löneskillnaderna var lägst förekom mest omplaceringar.
"Det företagarna mest gnölar över nu är sjuklöneansvaret de första 14 dagarna". Jag utgår i från att du menar de mindre företagen. Om du tittar på småföretagen inom välfärdsbranschen som förmodligen kommer få
vinstbegränsningar efter nästa val, är höjda löner i stället för vinst ett föga troligt scenario. Snarare kommer ägarna sälja företaget till storbolagen där vinstbegränsningsreglerna som vanligt är verkningslösa.
Janne har i princip rätt Sveriges parlament företräder mest kraftfullt till förmån för de redan stora i samhället. För de små administrerar staten medelklassens tillgångar.

Jag jobbade på avtalsverket 1967-72 och på byggnadsstyrelsen fram till 1977 och blev väl bekant med statens försök att också styra den privata lönebildningen. Statens chefer däremot fick ingen lönegradsökning under tio år. De klarade sig bara genom tjänstesystemet. Alla personer hade en tjänst så det kunde yppa sig tjänster att söka
Palme skaffade sig plats under arbetstid på det kolossala komplexet Garnisonen på Karlavägen med ett stort antal statligt anställda och höll sitt valtal.
Steno, vad anser du om ett vinstandelssystem som balanserar vinsterna till alla inom företagen. Jag ser då den variant som placerar pengarna i en fond i stället för kontantutbetalning årsvis. Statens hantlangare, LO och SAF har sedan nittiotalet varit dess motståndare, men jag har inte kunnat utröna någon annan förklaring än att småföretagen kan disponera det redovisade resultatet, och därmed mindre skatt åt staten. Som vanligt förekommer vinstandelar inom de stora bolagen och funkar alldeles perfekt. Volvo var ett lysande exempel på andelsvinster för aktieägare och anställda. Under krisåren i slutet av 70-talet subventionerade Palme och hans stab Volvo med så stora summor att om SAAB för två år sedan, fått samma draghjälp i dagens valuta hade SAAB behövt anställa folk i stället för att lägga ner. Vad gjorde Volvo vid uppgången, skapade vinstandelar och gav precis som bankerna f-n i att återbetala.
De är bra så länge företagen går bra. De anställda som kanske också erbjuds köpa aktier på goda villkor blir rika och alla är nöjda.Facket har anlednig att vara passiva, folk är ointresserade av dem. Tills något händer. Företaget köps upp. Konkurrensen hårdnar och det går utför. Idag finns nog många bittra fd Astraanställda. Hoppas de har pengarna kvar
Malin Sahlén, Timbro och svenskt näringsliv, nationalekonom går till motangrepp och menar attDokument inifrån är en gratis reklamkampanj för arenagruppens kommande bok i ämnet. Kampen är i full gång inför valet med misstänkliggöranden och beskyllningar
Steno hon tar bl.a. upp det jag beskriver, dessutom tillägger hon de prisökningar som alltid tillkommer vid nationellt påverkbara löneökningar. Paradoxalt anser hon till skillnad från dig att vinstandelarna har minskat sedan 1995, pga av skatterna.

Sedan tar hon som jag även upp vårt socialförsäkringssystem och pekar på att vi är storägare på börsen. Man måste ta sig för pannan. SVT mörkar, näringslivsrepresentanterna anser att vi är förmögna storägare i fonder utan att ta hänsyn till att vi samtidigt har Europas mest skuldsatta familjer.

//Lite vid sidan om, som storägare i fonder har jag hittills inte fått vara med om att sparka hela ledningsgruppen för Norrporten. Detta famösa statliga företag skryter med att ha generat en vinst på 7 miljarder under 10 år.

Norrporten opererar precis som LO och dess allierade (Domusvaruhus) under 50-talet. River i stadskärnorna för lyxfastigheter, samt skyhöga hyror för både företag och vanliga hyresgäster. I denna roffarmiljö såg vi häromveckan girigheten hos våra statsägda företag. Än en gång - inte en pensionskrona till staten om så vore möjligt.

Om staten får mindre medel att röra sig med kan de bara koncentrera sig på de verkliga huvuduppgifterna vilket de flesta av oss svenskar inte längre har som huvudkrav då de går och röstar. Nämligen:

•Säkerhet
•Sjukvård
•Utbildning
•Infrastruktur

Det är en nationell härdsmälta då våra lagstiftare kan skapa lagar och skatter efter hur mycket staten tycker vi har råd med. Ibland undrar jag om inte alla arbetsmarknadens parter allierat sig med staten.
Allt fler ekonomer oroar sig dock för att en minskande löneandel har negativa effekter på ekonomin som helhet eftersom det bidrar till lägre efterfrågetillväxt genom att löntagarnas köpkraft växer långsammare än mängden varor och tjänster de producerar. För att bibehålla tillväxt i ekonomin tvingas vi då hålla uppe efterfrågan med hjälp av ökad skuldsättning hos hushållen eller genom bytesbalansöverskott, med den instabilitet i världsekonomin som det medverkar till. Det skriver författarna till Dokument inifrån på newsmill.
Intressant att du håller tråden öppen. Växlade över till SVT:s svarande i ärendet på Newsmill. Om man börjar med att bedöma resp vattvälling har vi å ena sidan en representant för en intresseorganisation som besitter kvalitativa fakta för svenskt näringsliv. Nu är det ju bara det att nationalekonomen Malin Sahlén torgför bara det som hennes uppdragsgivare kan applådera och i det här fallet inte vinstandelsökningen, utan kombinationen av sänkta skatter som döljer reallöneminskningar.

Å andra sidan är SVT:s representanter (förmodlg. freelansare), i händerna på andra experter, eftersom ingen av dem är handelsekonom utan producent resp projektledare.

Det är ungefär så jag jag förbereder mig inför mitt lilla skrivande.
Steno, här skall du få en länk till en som är skriver stort, rätt
och riktigt, nämligen nationalekonomen Danne Norling: [länk]

Han har hoppat in i debatten angående ökning av vinstandelarna eller ej. Läser man Norling en gång i veckan skingras mycket desinformation.
Tack, jag tycker det är intressant att följa debatten. Ska läsa Danne Norling. Han kanske också skriver för en uppdragsgivare?
Nu kör lönerörelsen igång. Byggnads är först ut men arbetsgivarna vill säkert vänta tills det blir dags för industrins företag som förvänta sätta normen för löneökningen. Diskussionen mellan Dokument inifrån hjälper nog löntagarnas motstånd mot arbetsgivarnas traditionella nollbud
Arbetsgivarförbunden har enatssig om årets noll-artikel på DN idag.Budskapet är förstås att löntagarna måste hålla igen nu när företagen måste varsla .Och skäller på LO som kräver mera för medlemmar som inte arbetar i industrin. Snart börjar fortsättningen med varsel, inkallade medlare och i bästa fall avtal i slutet av april.
Dokument inifrån fortsätter debatten med svenskt näringsliv om löner och kapitalvinster på Newsmill. Nya inlägg varannan dag
Nu har Byggnads sagt upp avtalet med Byggindustrin och varslat om konflikt. Förhandlingarna kommer att stranda och medlare tillsättas. The same presidier as every year
Nu börjar förbundens yrkanden strömma in. Akademikerna kräver ett stupstocksavtal på minst 2,8 %.. Almega vill att provanställningar förlängs till 12 månader och vill kunna avtala om alla ändringar lokalt vare sig det gäller övertid eller dygnsvila
Det var mkt bättre förr då alla fack hade sina vanliga namn, det där med Unionen o Almega o Knega mm gillar jag inte.

Det var också bättre då alla stater i Afrika hade sin gamla namn för då kunde jag också namnet på nästan varenda president o premmiärminister där nere. Vem minns inte Ben Bella o Hastings Banda?Kenyattas sonson är visst på gång i dag - utan leopardpäls.
En del statliga fack ville inte mista sina medlemmar en till sina egna huvudorganisationer utan tvingade till sig avtal på andra sektorer. Så blev Statsanställdas förbund Seko och Statstjänstemannaförbundet Vision. Sif ville bli större och slog sig ihop med handelskollega HTF. Det blev unionen.Osv

Kenyatta det brinnande spjutet, kommer jag ihåg. Tsombe i Katanga och några fler.
Idag går de flesta löneavtal ut.Den opartiske medlaren kommer idag eller senast i morgon att lägga "en sista hemställan till parterna att anta det bud denne har konstruerat. Alternativet är avtalslöst tillstånd. Då kommer några förbund att varsla om konflikt, till exempel byggnads eller Metall. Rventuellt alla parter i industriavtalet
Steno tillönskas en en fortsatt god helg. Så roligt att se dig här med korta klargörande kommentarer, alltid så saklig och engagerad.
Tack Jan. Nu börjar det hända saker. Byggnads har fått ett bud idag. Om de inte svarar jag så kan de konflikta på tisdag. Jag tror industrin också får ett bud, det sk märket som ska ange nivån för andra avtal under året. Jag har skrivit om det sk märket på newsmill
"Bryt industrins liksriktning av lönebildningen"
Nu har också Industrins parter fått ett medlarbud av den opartiske medlaren. Det klarnar väl i morgon vilket det magiska talet är som man vill ska styra löneförhandlingarna under 1-3 år
Svar ska lämnas 2300 ikväll så man får anta att slutbudet är förankrat hos parterna
Facken inom industrin sade nej till budet 6,6% på 3 år men fortsätter diskutera med den opartiske medlaren OPO. Jag skulle bli förvånad om inte avtal träffas inom det närmaste dygnet. Blir det någon form av stridsåtgärd ligger övertidsblockad närmast till hands.
Nu är industriavtalet som ska ange normen för alla avtal, klart. 6,8% på 3 år. Nu startar nog också kravloppewt från olika grupper om hur angelägna deras kravär. Ingen vill följa normerna. DN:s chefredaktör tycker att staten ska gripa in och höja lärarna med ett engångslyft om 10000 i månaden. Inkonsekvent kan man tycka
STENO Jag såg detta om lärarlönerna, knappast konsekvent om än angeläget. Men jag tror dessa avtal på tre år bäddar för goda planeringsmöjligheter för industrin, vilket är helt nödvändigt. Men vår nu högt värderade krona höjer priset på våra varor i utlandet. Så det gäller att se upp.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .