O.B.S.:
Den här insatta kommentaren har aldrig funnits på Sourze.


Nu slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Tur att mitt eget arbete är arkiverat intakt med kommentarer och allt.
O.B.S.:
Den här insatta kommentaren har aldrig funnits på Sourze.


Som jag nyss kommenterade på NewsVoice, maktens insyn i medborgarnas liv kan inte kompenseras av medborgarnas insyn in i makten då det just förekommer en maktobalans.  Medborgaren skulle maktlöst tillåtas titta på medan makten begick övergrepp.  Ungefär som att tillåta ett brottsoffer att få insyn i brottet men inte kunna göra något åt det.
O.B.S.:
Den här insatta kommentaren har aldrig funnits på Sourze.


Till det professor Torbjörn Tännsjö skriver vill jag tillägga att det inte får förekomma
"Hemligt offentliga uppgifter"
= offentliga källor
SOM ICKE FÅR NÄMNAS I MEDIA.
om full dubbelriktad öppenhet ska ge samma spelregler.

Och vad gäller Sourze-dynamiken för en dryg månad sedan, läs följande introduktion och artikel:
"Dynamisk Fångst" 2013-06-11 13:57 på NewsVoice eller 2013-06-11 14:01:44 på Humanism & Kunskap Forum, samt
"Sourze förbjuder förklaringar" 2013-06-10 22:11 på Intelligentsians blockering eller samtidigt på Leif Erlingssons holistiska detektivbyrå.
Har professor Torbjörn Tännsjö läst Sourze Forum 2013-06-12 09:46 ? [länk]
Många har här på forumet och nu senast Michael Delavante i en aktuell artikel [länk] rapporterat hur det totala övervakningssamhället länge varit en välkänd realitet. Michael Delavante refererar t.ex. före detta åklagaren vid amerikanska justitiedepartementet John Loftus från året 1994 - ett bra tag sedan. Sten O. Anderssons "SvD bevakar mig" var alltså knappast någon "förtida illustration till övervakningssamhället". Sedan FRA debatten för fem år sedan kan endast avsiktlig okunnighet förklara en svensk medborgares okunskap i ämnet. Västvärlden glider ner för diktaturstupet med stormfart och att det ser så mörkt ut beror på er som blundar för glatta livet.
Peter Wolod.?....chef på DN har i dag suttit i KU och berättat om sin syn på media av olika slag. Mkt inttressant, så det kommer nog i repris....
"SvD bevakar mig" var en förtida illustration till övervakningssamhället. Du övervakas så att du inte läser för mycket i nättidningen. Inte kommenterar artiklar och inlägg för mycket. Kort sagt. Du är kollad och registrerad
"Whistleblowers, Bloggare och Journalister är idag det största hotet mot den perfekta polisstaten. Västvärlden glider ner för diktaturstupet med stormfart. Fortsätter utvecklingen så kommer Kina snart att vara ett alternativ för dissidenter att "hoppa av" till." [länk]
När också SVT (Sveriges Television) och SR (Sveriges Radio) likt i dag ERT (Greklands statliga televisions- och radiobolag) "stängs för att spara pengar", då vet vi att SVT och SR har blivit Public Service på riktigt.
Friheten ligger i att utsätta de som sätter agendorna för samma transparens och för samma spelregler som gäller för alla. Då blir det snabbt annat ljud i skällan. Ett öppet samtal där ingen retuscherar men där alla får stå för precis vad de säger och gör. Många har kommit hit till Sourze i det goda syftet. Tyvärr har det ej fallit i god jord. Tankekontrollen har satt in. Så tankekontrollen måste först hanteras.
Hej Therese, det var tråkigt att du har fått obehagliga kommentarer till din mail. Ämnet du skriver om är så klart känsligt, men att skylla på vårt redaktionella arbete med din text är orättvist. Vill du inte ha vår service och våra läsare, kan du så klart välja att skriva en egen blogg.
CIVILKURAGE var titeln på mina två artiklar.
Red. omskrev detta till något annat.
Resultatet blev fyra mkt obehagliga kommentarer till min Email.
I högsta grad olyckligt och olämpligt.
JA detta kommer att bli bra, redan en mkt stor förbättring. Jag tror på ett fint generationsnyte....
O.B.S.:
Den här insatta kommentaren har aldrig funnits på Sourze.


Therese Andersson,

Ang. vad som hände på Sourze för en månad sedan så antingen ljuger Sourze Red. alt. döljer sanningen i uttrycket "m.m.".  För den debattör som gick över gränsen har INTE avstängts från Sourze Forum.  Därför drar jag slutsatsen att han gjorde skitjobbet att skapa casus belli.

Däremot avstängdes fyra debattörer som förklarade vad som pågick.  Det var just förklaringen som var förbjuden.

Det som förut var så fantastiskt trots alla grindvakter på Sourze var att det inte gick att hindra kritik såvida den inte gick till personangrepp.  Inte ens artikelförfattarna kunde ta bort svidande kritik.  Detta användes av grindvakter för att sabla ned i obekväma ämnen, med Sourze Red.'s underförstådda tysta gillande.  Men efter att inte minst undertecknad demaskerat grindvakterna så var det väl inte längre roligt för Sourze Red., och man avvaktade tills det krockade mellan unga feminister och en gammal man på forumet.  När sedan andra förklarade vad som hände så slängde man ut de som förklarade vad som hänt men inte den man som det krockade med.  Därmed är det bevisat att Sourze Forum just har förbjudit förklaringar.  Sanningen ligger i uttrycket "m.m." i deras senaste kommentar.  För det var "m.m." de inte kunde acceptera, nämligen det var just förklaringarna som var förbjudna.
Tack redaktionen!
Jo, tidigare var det mängder med personangrepp.
Med tanke på det, så är detta bättre.
:-)
Tack redaktionen!
Jo, tidigare var det mängder med personangrepp.
Med tanke på det, så är detta bättre.
:-)
O.B.S.:
Den här insatta kommentaren har aldrig funnits på Sourze.


Domaren har talat.

När alla medieföretag samlar all diskussion till Facebook så blir det naturligtvis enklare för programledarna att styra utfallet av debatterna.  Men är detta till fördel för mångfald och fri debatt?
Hej! Vi har tagit bort möjligheten att kommentera artiklar via vårt eget forum pga att det skrevs alldeles för mycket där som vi inte kunde acceptera, kränkningar, personangrepp mm. Många kände att de inte ville publicera fler artiklar efter att ha bemötts av en massa nedvärderande kommentarer där. Och vi på redaktionen har inte kapacitet att ta bort saker hela tiden. Alltså valde vi att anpassa oss till traditionella medieföretag och tillåta endast Facebook-kommentarer i anslutning till artiklar. En stor poäng med det är att de flesta är öppna med vem de är på Facebook och skriver därför mer vettiga saker. OM man har ett eget Facebook-konto så kan man svara på kommentarer där. Alternativt får man göra som ni här ovan, diskutera en artikel i forumet, men utan direkt anknytning till artikeln.
Bra fråga !

Till redaktionen: Hur kan man genom Facebook
ENDAST numera kommentera våra artilkar ?
Instämmer med föregående talare: Det känns inte bra.
Det här känns inte bra, Therese: Att det skrivs kommentarer på Facebook till din artikel, som du inte kan bemöta där. Kan du inte be Sourze Red. att helt ta bort Facebook från dina artiklar?
Själv har jag växt opp bland kriminella högerextremister, och jag vet inpå bara skinnet hur ont det gör när grannar, skola och samhälle sviker.

Att det nu tagit mig ca 10 år av aktiv rehabilitering, dessutom dyr, för att man ska ha en chans att reparera sig så att man klarar sig i samhället. Din kommentar sade mycket om vem du är som person. Du och gärningsmännen är med i samma parti.
Många barn skriker när de inte får som de vill. Det behöver faktiskt inte vara misshandel som ligger bakom. Det är sådana som du som är orsak till att det dräller av ouppfostrade ungar I det här landet eftersom att föräldrar ger vika pga rädsla för att grannar ska tro att de misshandlar sina barn. I själva verket försöker föräldrarna bara lära barnen vad som är rätt och fel och barnen lär sig att utmana genom skrik.

[Artikellänk:  Therese Andersson 2013-06-05 06.00: "Barnmisshandeln i mitt kvarter som ingen gör nåt åt (del 2)"]
Huyliganer bränner bilar i förorter och kastar bengaler på fotbollsmatcher för att dom kan, skriver DN:s Johan Esk.+ Skönt med journalister som ändrar sig. Tidigare tyckte han att bengaler var ett festligt inslag ien tifo inför matcherna. Nu kan matcherna inte börja förrän röken haar skingrats
Missa inte det här. Advokaten Karen Hudes avslöjar korruptionen i Världsbanken där hon tidigare arbetade och hur medierna är köpta.

[länk]
Bus eller Godis?

Bus ställer till det, Godis är gott. Vilket väljer vi? Bus ljuger och luras. Vill inte lyssna, kör sitt eget race.

Busar gör de som skriver våra nyhetsförfalskarmedia. Vill vi ha bus eller godis?

Busar gör de som förfalskar det öppna fria samtalet. Vill vi ha bus eller godis?

Bus eller Godis?
Tack, Lennart. Olrog väcker många minnen. Erland Jonsson en studiekamrat till Olrog och medlem i samma orkester var med på turnéerna och möjligen medskyldig till några texter och vittne till slagsmålen med Buskhytteborna berättade en del om Olrog. Erland slutade som folkhögskollärare på Viskadalen där jag gått. JAG TYCKER NÅGON SKULLE TA HAND OM VISORNA OCH GE UT DEM PÅ NYTT. "kONSERVERAD GRÖT", Tjo och tjim är en pärla Violen från flen är mycket vacker. När jag låg i lumpen på F11 så spelade den värnpliktige som hade hand om lunchmusiken i matsalen Skäggiga furirer mfl varje dag.
Efter att denne vistexternas mästare 1972 deppat ihop totalt och fyllt sin ryggsäck med sten för att ge sig ut på vårisarna vid Dalarö i helt andra avsikter än den vanliga utflykten...

Ett eftermäle av Björn Barlach lyder så:

För licentiaten som samlade er
till bullfest vid pumpen i visans kvarter,
som ordnat oss alla från A fram till Ö,
har sett Sundbyberg nu och tagit adjö.
Barn dygger om att ställa till bus. Några vill vara värst.Några fortsätter och buset blir påtända bilar, polisstationer och skolor. Svårare än så är det nog inte. I helgen busades det i Lysekil. Värstingarna där ville också vara med
När man började tända på bilar i Husby så började man tända på ltet varstans i Stockholm. Ofta var det inte boende påplasen utan ofta från andra stadsdelar i Stockholm. Finns det tillfällen så finns det bråkstakar. Vare sig det gäller derbymatcher i fotboll, missnöje med tränare för ett favoritlag eller något annat. Ett huliganproblem helt enkelt.Igår tände nbågra på polisstationen i Älvsjö. Jag vet inte vad man protesterade mot där. Ingen var ifrån Älvsjö som är bekant. Samma huliganer här som där alltså
Om man har crome gör man så här klicka på de tre strecken längst upp i högra hörnet klicka på verktyg, klicka på webbhistorik se till att rensa cockies och webbhistorik är förbockade och verkställ
Hej Susanna. Hur gör man det? Jag är inte så bra på IT. Tack för tipset
Rensa cokkies och webbhistorik så går det att läsa svd
SvD kör uppenbarligen en metod där de försöker öka prenumerationerna både på papperstidningen och nättidningen. Anledningen är att annonsörerna minskar. Hur gör Metro?
Fick i dag lite överraskande min Alingsås Tidning som såg ny o uppfriskad ut. Såg mer ungdomsinriktad ut, måste ju vara rätt. För några tior exta per mån kan jag läsa den som pdf. Samt deltaga i snabbdebatter på nätet. Nya uppdateringar väntar. Jag tror att läsarna har mkt hög medelålder, de förblir nog trogna. Men vad som kan locka unga att prenumerera vet jag inte?
SvD prövar en metod som några stora tidningar i USA har förkastat. Problemet är tydligen att annonserna dalar. Då gäller det att prenumerationsintäkterna öka. Men hindrar man folk att läsa på nätet och läsarna minskar så lär färre vilja annonsera på SVD. Vem vinner racet. Annonsavdelningen eller prenumerations avdelningen?
Samma huliganer här som där? Har man undersökt om det finns gemensamma faktorer i upploppen på idrottsplatserna och i förorterna? Kanske det delvis är samma personer. Bilbränder löser ingen desparation, det gör inte heller förstörelse av nya anläggningar avsedda för folkets nöje. Ikväll är det match på Friends.
Vi tankestyrs med babylonsk slavägarteknik. Judge Dale, retired: "Due to an historic perversion and expert mind programming labeled as, Babylonian Slave Driving Techniques, which has been adopted and employed" ("The Great American Adventure: Secrets of America" [länk] [PDF].)
Ny forskning visar att en extrem värmeökning är osannolik:

"Risken för mycket kraftiga temperaturhöjningar de kommande åren är liten hävdar forskare i en ny studie. I studien, som publiceras i Nature Geoscience, har forskarna använt sig av den allra senaste informationen om temperaturer och energiflöden på jorden under de senaste decennierna.

Framför allt har man gjort en ny bedömning av havets effekter och på så vis fått ett mått på klimatkänsligheten. Man har utgått från det datum då koldioxidhalterna i atmosfären tros ha fördubblats jämfört med förindustriell tid - en nivå som förväntas nås mellan 2050 och 2070.

Slutsatsen blir att temperaturerna kommer att fortsätta öka, men tidigare farhågor om extrema ökningar verkar nu mindre troliga. Forskarna hävdar att genomsnittstemperaturen till 2050 troligen kommer att ha ökat med 1,3 grader, med ett spann på 0,9 till 2,0 grader. Det är en bra bit under den prognos på 1,6 (0,9 till 3,1) graders ökning som FN:s klimatpanel presenterade 2007".

Källa: svt.se/svttext, 20 maj.
Nu har jag fått svar från Svd
Hej Sten
Först ett klargörande: I dagsläget spar vi inget av vad du läser på SvD.se som går att koppla till dig som individ. För att kunna kommentera våra artiklar behöver du däremot sedan några år tillbaka registrera ett konto hos Disqus, eller använda ett befintligt konto hos ex Facebook. Det är en del av själva tjänstens natur att alla dina inlägg sparas.


Att vi nu kräver en prenumeration för en obegränsad tillgång av Svenska Dagbladets digitala innehåll, är en del i vår modell för att stärka våra möjligheter till att långsiktigt leverera kvalitativt innehåll inom alla de områden du är intresserad av. Självklart vill vi inte stoppa läsandet och skrivandet utan hoppas att så många som möjligt anser det vara värt att prenumerera för att ta del av vårt utbud.


Med vänliga hälsningar
Ola Henriksson
Så här skrev jag till Svd.
Du har nu förbrukat månadens fria artiklar på SvD.se. För att alltid kunna ta del av SvD:s hela utbud behöver du köpa ett dagspass eller teckna en prenumeration” Svd har idag flera artiklar inom mitt specialområde, karriär, kompetens och löner men jag kan inte läsa dem.. Jag skulle förstås kunna köpa in mig men frågan är principiell för debatten. Mitt läsande och skrivande inklusive kommentarerna registreras tydligen. Ska bara journalister ha tillgång till det offentliga samtalet? Flera än Svd kan komma på tanken att stoppa läsandet och därmed skrivandet. så innebär. Vad är ledningens tanke? Flera prenumeranter. Snävare debatter eller mindre läsare? Jag har tagit upp saken på Sourze.se. “SvD bevakar mig”.
Det vore synd om Brännpunkt blev svagare, det är Sveriges bästa debattsida numera.forts
Fråga Carl Olof. Good bye Lenin var en bra film, jag tror att jag berömde den här liksom en annan i samma kategori där en stasi chef slutade som reklamutdelare men blev hjälte i en bok. Kultur och saklig kritik går nog bra
Sanering... Vilka teman får man då ta upp här, utan att bli sanerad? Är det begränsat till sånt som tagits upp i papperspress och SVT nyheter, eller vad gäller?

Har Sourze Forum kanske gjorts om till ett nostalgi-forum, ett retro-forum a' la' handlingen i "Good Bye, Lenin!"? Det var ju filmen där barnen till en kvinna som fallit i koma i det forna Östtyskland men senare vaknar upp ur koman efter att muren har fallit då för att skydda henne från alltför stor sinnesrörelse återskapar det forna Östtyskland kring henne.

Kul idé i så fall. Men jag har inte sett någon sådan presentation?
Sanering... Vilka teman får man då ta upp här, utan att bli sanerad? Är det begränsat till sånt som tagits upp i papperspress och SVT nyheter, eller vad gäller?

Har Sourze Forum kanske gjorts om till ett nostalgi-forum, ett retro-forum a' la' handlingen i "Good Bye, Lenin!"? Det var ju filmen där barnen till en kvinna som fallit i koma i det forna Östtyskland men senare vaknar upp ur koman efter att muren har fallit då för att skydda henne från alltför stor sinnesrörelse återskapar det forna Östtyskland kring henne.

Kul idé i så fall. Men jag har inte sett någon sådan presentation?
Det är uppenbarligen många som publicerar artiklar här och i skilda ämnen, de batterna är färre just nu men de tar sig nog efter den senaste saneringen
Här i tråden hittade jag på sidan två ett exempel på hur Sourze Forum tydligen ligger flera år före papperstidningarna, med många bra länkar. Hur kommer det sig att inte fler skriver här?!
Här i tråden hittade jag på sidan två ett exempel på hur Sourze Forum tydligen ligger flera år före papperstidningarna, med många bra länkar. Hur kommer det sig att inte fler skriver här?!
Jag borde nog ta till vana att spana in Brännpunkt några ggr i veckan, då orken finns. För tio år sedan fäljde jag ca tio dagstidningar,tio tidskrifter samt mkt på TV. DÅ hade jag kapacitet...
Idag finns flera intressanta rubriker på brännpunkt. Karriärer för lärare, sjuksöterskor med mera. Ämnen som jag kan efter många års arbete. Men jag vet inte innehållet. Har mejlat till Svd Betala för att skriva? Få se om de svarar
Stackars Jante
Så mycket möda jag lagt ned på att just få dej att tänka själv utan att lyckas, och i det fallet kan jag bara klandra mej själv. Jag har försökt med bannor, och då jag någon gång sett ett litet framsteg, även med beröm, men tydligt utan att öppna dina sovande ögon ehuru sorgligt pladdrande mun.

Av red har du dock inget att hoppas på då den inget vet om på vilken fot den ska stå.

Flickan från Somalia som inte blivit trodd då hon för svt1 talat om att al-shabab rekryterar soldater i rinkeby för det krig somalierna i sverige flytt - hon åkte tillbaka hon också - och reportern frågade - är det inte farligt där då i mogadichu?

- Jo, sa hon, men det är farligare här - här vill man inte se sanningen och så tystar man människor.

När jag för fem år sedan av hälsoskäl köpte en mkt begagnad El Moped på fyra hjul så var jag lite av pionjär i mitt samhälle.Jag åkte runt sjuk o svag men inte lam. Men jag blev ofta tillfrågad om jag var helt lam o hur jag hade kunnat ta mig upp på moppen.

Jag fick förklara att dessa ytterst förenklade Permobiler a 10-20 000 kr var de perfekta fordonen för oerhört många människor i lokaltrafik a 1-2 kilometer. "Låt bilen stå så länge det är plusgrader".

I dag har jag varit på stan i 20 minuter och träffat på sex st "kusiner" förda av folk med rätt olika hälsostatus. En 65 årig man hade fått sin manick i går a 20.000 kr. Hyper i flera avseenden. Med batteribyte så kan det säkert hålla i 20 år.

MITT batteri är slut så jag beställer nu ett nytt. Sedan väntar sköna dagar o lätta transporter.
Jag söker ingen perfektionism bara att kunna kommentera här utan att forumet måste stängas igen. I min tråd om papperstidningarna finns ett exempel på ett inlägg som innehåller flera sidor text, delvis obegriplig, illustrerad med en 8-10 länkar
#21

Steno, den sortens "perfektion" tror jag inte på. Betänk mediet. Man kan förvänta sig hög Hålla-sig-till-ämnet-nivå i akademiska sammanhang eller i en skoluppsats, men knappast i ett informellt forum som Sourze.

Jag har själv, som kanske bekant, blivit småirriterad på att folk ändrar ämne och plötsligt (?) pratar om något helt annat. Att det känns som att folk söker ett slags virtuellt café där man kan fika och småprata, och så blir kommentarsfältet till en viss artikel ett sådant café.

Irriterande, men ändå harmlöst. Sourze är vad jag förstår i praktiken ett community, och där går det ibland till just så där.

Sen finns det säkert exempel där en artikel faktiskt "kapats". Jag har inte sådan översikt på Sourze för att uttala mig om den saken.

Som jag ser det har "perfektion" alltså en mörk baksida. Det är nog inte önskvärt att utvikningar, i princip, förbjuds.
Jante:
Du skall icke tro att du kan skapa.  Endast det som är "godkänt" är sant, riktigt och vetenskapligt.

Du skall icke tänka på hur det som är "godkänt" blir till sant, riktigt och vetenskapligt.

Du skall icke för ett ögonblick fundera över hur dialog skapar kunskap och vetenskap, för först efter att resultatet av det skapade har "godkänts" så "är det verkligt", och innan dess är det nonsens.

Du skall icke följa länkar.

Du skall absolut icke tänka den hädiska tanken att det som för dig måste vara nonsens är skapande av kunskap och vetenskap.  [länk] .    För att kunna skapa kunskap innebär makt över vår egen situation, självständighet.  Den får vi icke ta oss.  Den makten är reserverad åt våra herrar.  Därför måste de som smittas av detta fritänkarvirus, som själva visar prov på eget tänkande, isoleras för att begränsa frihetsfarsoten.  Nej, bort med farliga frihetsmänniskor!

Frihetsmänniska:
Jag kan tillsammans med dig skapa kunskap och därmed kan du och jag och vi alla få makt över vår egen situation, vi kan få självständighet.  Vi kan ta oss makten att erövra kunskap som våra forna herrar hållit för sig själv.  Vi måste inte stå "med mössan i hand" och vänta på att de ger oss "några brödsmulor av kunskap".

Vårt samhälle gör allt för att tvinga in människor i samma form.  Men det finns massor av människor som inte fungerar alls i färdiga formar.  Som måste skapa sig sitt eget utrymme.  Det är inte dessa människor det är fel på utan det är samhället som motarbetar dem.

Dessa människors "hinder" sitter inte i dem själva utan är samma sorts "funktionshinder" som hindrade kvinnor på 1800-talet att komma ut på arbetsmarknaden.  Är kvinnor funktionshindrade?  Inte i dag!  Måste dessa människor som i dag hindras av samhället hindras?  Nej!

Vi kan lära av varandra, och tillsammans skapa kunskap.  Som Miles Williams Mathis som nu plockat fram det matematiska sambandet mellan gravitation och det elektromagnetiska fältet genom en förhållandevis enkel matematisk uträkning.  Så vi enkelt kan producera energi eller kanske bygga flygande tefat.  Plötsligt blir Thomas Townsend Browns resultat från 1920 och 30-tal, som våra herrar utvecklat bortom offentligheten, lättfattliga.  Tack vare Miles Williams Mathis klartänkthet kan nu alla som vill förstå fysiken.  [länk] .

Låt oss bygga en ny värld tillsammans, en värld även för de som i dag behandlas mer eller mindre som onda, de kreativa!  [länk] .

Jante:
Snälla Red., ta genast bort denna kommentar.  Detta är absolut ondska!  Att tänka själv!  Isolera genast detta farliga virus!

Se även, men ladda inte om sidan förrän du är färdig:
Ladislaus Horatius, "Filosofisk fasta" 2013-05-16 06:00  [länk][länk] .
Ladislaus Horatius, #1  2013-05-15 16:09  [länk] .
Verkligt vettigt samtal har kommit i gång. Go on.Jag gläder mig.
Beträffande Nyman så tyckte Författaren att Lena fick för mycket ledigt med bara en föreställning som gick länge. Istället för arbetet med Dramaten som var repititioner av olika pjäser på dagarna och föreställningar på kvällarna. Själv såg jag henne i en Molierepjäs med Allan Edvall (Hustruskolan?), där var hon underbar.
"Då den moderna journalistiken grundades fick journalisten i det nya demokratiska samhället rollen som förmedlare mellan makten och allmänheten. Eftersom samhället blivit så komplext behövde allmänheten neutrala tolkar för att förstå de politiska processerna" skrev Leif E Ström om tillbakalutade journalister.
Du Lennart Lundevall undrar om det var så här vi ville ha det när IT kom. Jag tror att så många medborgare som möjligt måste försöka tolka, reflektera och hävda sin åsikt i det offentliga samtalet. Annars blir det bara journalister som byter åsikt med varandra eller så tar lobbyister med stora kapital bakom sig över. Det finns ett bra exempel på hur en opinion kan byggas upp i boken om Wallenberg. Carter lät allmänheten komma in i ett.mediasänt frågeprogram.Den privatperson som fick fråga var en lobbyist med stora intressen bakom sig.

Funkade inte.

Repris från FB:
"Vattendroppen vill inte vara ensam, den vill uppgå I en pöl". You make my day. Nu tar jag en dusch./LL
Tänkvärt Lennart. Nu är dt dags för mig att ta en paus efter att ha sett Benfica få stryk i 92 minuten. Men i morgon kör jag vidare. Gammal man vaknar tidigt...
#35 Där väckte du mig, steno.

" Det blir bara journalister som jag antar inte behöver prenumerera för att få del av andra än de egna tidningarna som får ett brett debattunderlag. Tidningarna blir ett samtal mellan journalister liksom i vissa morgonsoffor. En på SVT intervjuar en kollega..."

Var det dit vi ville? IT-revolutionen kan sluta i en kulturell retardation som vi kanske inte tänkte på där vi i nyhetens glädjerus över att få lägga oss i och medverka i mediaströmmen, satt hemma vid datorn och kommenterade artiklar i bladet. Alla mynt har en baksida.
Underlaget för mina artiklar är vad jag läser i tidningar, reflexion, TV, etc. Om jag tvingas prenumerera för att skaffa mig åsikter så minskar mina möjligheter. Det blir bara journalister som jag antar inte behöver prenumerera för att få del av andra än de egna tidningarna som får ett brett debattunderlag. Tidningarna blir ett samtal mellan journalister liksom i vissa morgonsoffor. En på SVT intervjuar en kollega
#33 Det är en intressant fråga, speciellt när man tänker på den "delningskultur" som råder. Att bara låta en betalande grupp läsa en viss artikel hindrar ju att den får ett större genomslag som på sikt kan bidra till att generera mer pengar för tidningen. Jag funderar på om artiklar kommer bli framtidens piratmaterial (i viss utsträckning sker det ju redan) där de kopieras, delas och sprids på samma sätt som filmer och musik. Och vilka konsekvenser det kommer få. Många frågor, få svar, men så snabbt som utvecklingen går just nu så får vi dem nog snart.
Den här tråden kan bli forum för argument om man ska registreras i tidningen som SvD gör enligt min artikel "SvD bevakar mig". Om man ska tvings betala när man läsr på nätet eller hur tidningarna annars ska lösa frågan.
Det vore ju perfekt om det fungerar utan att den ockuperas. Så att diskussionen handlar om det som tas upp i tråden och inget anbnat.Jag är inte med i Facebook och vill helst avstå att gå med.
Okej, då testar jag om kommentarer fungerar på denna sätt.

Inlägg -- on-topic, off-topic och Tropicana -- är välkomna.
19 Det blir nog väldigt bra Malin o Lennart/ Old Man
Facebook är ett alternativ, men det går ju också bra att starta en tråd här i forumet om sin artikel, om man vill inbjuda andra till att ge sina synpunkter.
Halkade in på den här för att se om jag varit inkonsekvent genom dagens artikel om Svd bevakar mig. Diskussionen här ger bra exempel på hur det kunde låta i förumet. Den som vill läsa allt får väl ta någon timme på sig...
Facebook är enda vägen för artikelkommentar. Såvitt jag förstår. Så nu måste man hänga där också.
Nu är det min tur att bli en smula off-topic. Är kommentarsfunktionen HELT avstängd?

Frågar för min nya text om fasta tycks inte kunna kommenteras annat än genom Facebook. Det är lite FB-tvång över det.

(Eller har jag råkat kryssa i fel ruta?)

Hur som, fram för Facebookfria förbindelsmöjligheter!

#14 Steno, tackar för uppskattning. Jag har bara varit här ca 2 år så jag kanske inte har den bästa kollen på hatarna, hotarna och personförföljarna... Jag har ställt till det själv och säger som Robert Gustafsson: - Ja ä ente bitter...

Och Malin, passa dig du! Jag KAN ösa in en artikel om dagen må du tro. Så var beredd på serverkraschen :-)
#14 Jag hoppas på en LL-signerad artikel varje dag. "Plötsligt händer det?" ;)
11. Lennart Lundvall. Du verkar bitter. Gubbarna fick inte längre tala till punkt skrev du. Men gubbarna talade ju aldrig till punkt. De malde vidare dag efter dag med sina favoritargument och länkar. Men jag saknar dina kåserier och inlägg så jag hoppas du fortsätter att skriva här, jag tror ditt skriande är allmänt uppskattat. Och artiklarna får väl vara hur temperamentsfulla som helst. Skriv på
Jag trodde man måste gå med i facebook för att göra inlägg. Jag är litet misstänksam mot sådana institutioner. CIA behövs väl inte om sökmotorer och sådana sällskap har fullständig kontroll över medborgarna. Men här går det ju att kommentera så jag har väl missat något
#10

Det är ju också en definitionsfråga, angående "lugnet". Läsarstatistik och aktivitet kring artiklarna utanför tidningen räknas ju också, och där har vi inget att oroa oss för, tvärtom.

Som jag ser det har vi haft något av en krock här. Vi hade under en period nya skribenter som vågade sig hit, men vände tillbaka då de möttes av en ganska hård och otrevlig ton i kommentarsfälten, med inte så få övertramp och personangrepp. De skribenter som inte försvann, kände sig tvungna att helt avstå debatt, ett val de också blev hårt ansatta för. Till slut blev det en explosion med övertramp från alla håll och kanter och det var, som jag ser det, en fullständigt ohållbar situation som vi inte hade resurser nog att kontrollera, då det hela tiden hände nya saker. Beslutet att avgränsa kommentarerna till forumet har funnits sedan länge, men akutläget som uppstod gjorde att det var rimligt att tidigarelägga den förändringen.

Jo, jag har följt med i delar av debatten och läst de konspirationsteorier som uppstått. Vissa av dem är ganska roliga, andra ledsamma. Åtminstone de som går ut på att vi från redaktionens håll skulle vara ute efter att "kuppa bort" vissa skribenter till förmån för andra. Jag råkar ju vara väldigt förtjust i många av er. Att vi breddar oss och släpper in nya talanger i flödet gör inte att det blir mindre plats för andra.

Egentligen är det ganska enkelt; debattmöjligheten finns kvar, möjligheten till hat, hot och personangrepp finns inte. Jag tror att det är en bra grund att stå på.
Dagens Politiska Hånskratt

(MP):s trafikpolitisk talesman, tillsammans med oppositionsborgarrådet Helldén, Miljöpartiet, dömer ut förbifart Stockholm i DN idag:

- Vi måste bygga en stad som passar människor i framtiden, människor som inte är så intresserade av att ta körkort och köra bil. En stad med korta avstånd (!?). Och vi måste trängselskattebelägga Essingeleden...

Varning: (MP) vill skapa den enda stad i världen där man måste skatta när man i panik flyr och undviker staden.

Skatta, sa jag. Inte skratta.
Alltför stor stillhet och lugn här pekar åt Rigor Mortis.

Ibland funderar jag över vad som egentligen hände här i sistlidna månadsskifte. En likgiltig artikel om rasism, av den typ som alla skriver just nu, publicerades. Och kommenterades från många håll. Svaren på kommentarerna hade en ton som skruvade upp temperaturen, kommentarsfälten kändes plötsligt som skyttegravar. Dom gamla vanliga gubbarna blev svårt sketna på näsan, otidigheterna haglade och sourze-ansvariga "kände sin skyldighet" att stänga av kommentarsfälten. De argaste - och kanske också de mest klarsynta gubbarna fick inte längre tala till punkt. Den ton artikelförfattaren anslagit gjorde beslutet att stiga av sourze mycket lätt. Jag står för en betydligt glättigare typ av ilska.

Kan alltihop vara arrangerat, ett sätt att bli av med "grumpy old men"? Så smarta kan ni väl inte vara, red.? Föryngring till varje pris? Ett spel med många bondeoffer.

Vem sitter och bläddrar på Facebook förresten? Tidstjuvar finns redan för många.
#8 - Får gratulera Malin Michea till denna aktningsvärda ålder!
Får jag också se inlägget här ovan som en så kallad omvändelse under galgen?
Kanske blev det för mycket av det goda?
Med vänliga Hälsningar!
Alla har sitt kors att bära!
Vad är egentligen normalt?
Kan vara stora skillnader på det i olika kulturer!
Var Dig själv och låt andra vara det också!
Du tar upp ett viktigt ämne, men i fel forum eftersom de tänkande forumisterna har blockerats.  Själv smet jag in bakvägen bara för att berätta detta för dig.  Hoppas att du får respons i din egen bloggs kommentarsfält istället.  Over and Out.
#7 Då jag själv knappast kan räknas som ungdom längre (trenollan närmar sig) så kan jag från mitt mellanperspektiv se det intressanta och värdefulla i att få läsa artiklar av både yngre och äldre skribenter. Det finns mycket att lära sig av båda kategorierna och jag vill verkligen uppmana alla "gamla" (nu syftar jag nödvändigtvis inte på ålder!) Sourzeskribenter att fortsätta bidra till tidningen. Som jag ser det är det en del av charmen att vi kan mata ut så pass blandat innehåll som vi gör, och det är ju skribenterna som i slutändan formar tidningen med sina artiklar.
Utveckling eller död gäller på många håll. Ett ungdomligare Sourze var absolut nödvändigt. Vi är nog en del äldre som väldigt gärna backar upp detta./Har just nu tittat på den danske bonden i SVT. Han prövar både nytt o gammalt. Han ansar sina träd o buskar men beskär inte för mkt osv. När man kommer till ett hem vill man mötas av värme o förståelse. Men också av klokskap mm. Jan
Jan #5

Roligt att se att du är positiv! Jag hoppas och tror att du har helt rätt. Det har spekulerats mycket kring den senaste tidens händelser, men verkligheten är ganska odramatisk; Sourze behöver liksom alla andra tidningar följa med i utvecklingen, och jag tror att ett vänligare och mer sansat debattklimat skapar goda möjligheter för detta. På sistone har vi sett en tillströmning av unga, aktiva och duktiga skribenter som vill bli publicerade här, och det är förstås jätteroligt och något att förvalta, samtidigt som vi fortsätter publicera och vara glada för våra trogna skribenter som hängt med sedan länge. Jag blir glad när Sourze blomstrar och sjuder av aktivitet, och det tycker jag att vi har börjat se hända. Som redaktör är jag alltså inte heller orolig för tidningens framtid. Jag ser fram emot den!
Personnumren är en slags fotboja som inte går att ta av. Jag tror det finns stater där men inte infört o stater där medborgarna kan vägra lämna ut det. VEM VET MER om detta.
#4 - Då,för så länge sedan var vi inte heller Numrerade! - Med numret tillgängligt,är det bara ett knapptryck till full dokumentation!
Så det gäller att leva så,att inget behöver döljas!
Eller bliva "fredlös"!
Bara att välja!
För 50-75 år sedan trodde nog ingen att vi medboragre frivilligt skulle avslöja det mesta om oss själva. DÅ tänkta man sig en ond stat modell Sovjet o Ttredje riket som tvingade av oss allt. Men att tusentals privata intressen skulle samla massor av INFO, om det kunde nog inte Kallocainarna drömma om, frukta osv...
Jag är tydligen bevakad av SvD, kanske genom att jag registrerat mig på disguise för att få kommentera artiklar. Hur bra är det då med facebook.Skype som har min röst. Var det någon som sade Kallocain?
Allt fler kommer nu att upptäcka att här får man ingen kniv i ryggen
eller blir man onymnt beskylld för allt möjligt.Jag är inte orolig för Sourzes framtid. Den skapar sitt egna utrymme.
Så lugnt och idylliskt det är på kommentarsfronten numera. Man nästan saknar off-topic-gängets vilda hopp och krumbukter ,-)
Dyster söndags-sanning. Har länge retat mig på aftonbladets alla plusartiklar som måste köpas......
"Du har nu förbrukat månadens fria artiklar på SvD.se. För att alltid kunna ta del av SvD:s hela utbud behöver du köpa ett dagspass eller teckna en prenumeration". Denna text dök upp när jag klickade på en artikel i dagens SvD. Den illustrerar vad jag skrivit i atikeln Skriva är guld. Skriv så länge du kan. Snart kan det vara förbjudet. Läsa är redan förbjudet i flera tidningar

Utdrag är inlägg:

"För en människa med funktionsnedsättning kan det leda till det omöjliga bedriften att man måste spela ett kort ur rockärmen man inte har.
Att behöva simulera ett ur samhällets perspektiv sett normalt liv för att inte framstå som helt främmande."

([länk])

Diskutera!
Så länge Centerpartiet har sitt Ungdomsförbund och Studentförbund så behöver de inga fiender. Allt vad dessa förbund sagt och gjort den senaste tiden har handlat om att undergräva allt som det gamla stabila Centerpartiet stått för.Borde inte de öppna eget till vänster om Vänstern? Där skulle de få full frihet att ager utan hänsyn alls.
ELVY .Jag har hört o förstått att i liknande kvarter är det inte ovanligt med träskivor på nedre våningen men ej på den övre. Det är kanske där som grannar flera ggr sett barnet o kvinnorna...JUST NU berättar radion mera i detta ärende....
Jag tittade på googles tredimensionella bilder, av hela gatan Seymour Avenue i Cleveland, och där på husen är det inte ovanligt, med stora träskivor för fönstrena. Det är säkert en gata, där det finns många kriminella och stupida människor.
Under uppvärmningen inför mötet mellan AIK och IFK gick ett gäng skarpa hjärnor loss på sektionen där de 700 göteborgarna samlats för att stötta Änglarna.

Vad händer?

15 stolar till ett värde av 25 000 kronor hoppas och sparkas sönder.

Två av stolarna kastas 20 meter rakt ut och ned mot nästa sektion där det sitter barnfamiljer., skriver Glenn Hysen i Expressen. Reflexion: Om resten av publiken på läktaren varit fredliga fotbollsälskare så skulle polisen inte haft några problem att gripa de skyldiga. En åttaårig pojke var centimerer från att traäffas av en kastad stol
Kvällens avsnitt av Big Bang var inte det bästa. Men serien har fått massor av utmärkelser i USA för bra story o bra dialog..Men få avsnitt kvar.
Samtidigt måste jag själv fråga mig om hur uppmärksam har jag varit under mitt friska liv. Vad har jag reagerat mot. Vilka har jag hjäpt,tröstat mm.

JAG TROR INTE att två bröder Castro kan vara ovetande och oskyldiga. De bor nära brodern men har inte blivit insläppta på tio år! S.O.S. De vet att han varit misstänkt för våld tidigare. HUR MKT MAT och annat har inte förövaren måst släpa hem? Bara det måste ju ha väckt stora misstankar.Främst hos alla grannar. En bussförare har ju också arbetskamrater. Inte så tätt inpå, men de bör ju ändå ha bildat sig en uppfattning av hans karaktär.Det talas också om att det funnits stora träskivor för fönstren. DÅ är det väl dax att ingripa. Samråder aldrig grannar?
# 14

Ibland måste man förnya sig och sätta stopp för övertramp, det förstår jag. Det är beslut man får ta, om man driver en nättidning. Hade jag själv ansvar, skulle jag också reagera. Och det har jag gjort många gånger i mitt liv. Hoppas på en bra fortsättning för sourze.
Jag är rätt intresserad av psykologi och psykiatri och följder därför delvis Big Bang i kanal fem. För att få lite extra kunskap har jag kollat upp med Wiki enligt nedan.

[länk]

I Big Bang har vi det stora geniet med många påtagliga sociala brister. Han skrattar på fel ställe eller inte alls. Sårar folk utan att begripa detta.Savanten minns i detalj ofta det mkt oviktiga men ser inte de stora sammanhangen. Ser inte det sexuella spelet mellan människor eller maktspelet.Han knyter knappast an till någon, men vill ha folk i närheten. Känner knappast medlidande då han inte kan leva sig in i andras svårigheter.

Wiki har flera artiklar i ämnet. Det skadar inte att lära nytt och friska upp gamla kunskaper."Utvecklingsstörda" har jag haft mycket att göra med men detta är en extra dimension.Åter till läxan!
Steno, ja inte saknar jag ideer,uppslag och minnesbilder. Men ofta minns jag inte om ett minne är korrekt eller förbättrat med tiden. Men det har ju ingen större betydelse för läsarna är nog inte ute efter "sanningsvittnen". Mera efter underhållning, ngt att förargas över eller glädjas med...

Jag lever mkt I MINA SJUKDOMAR. Koncentrationen ligger där.
# 11 och 12, Pia, varje månad är det mellan 30 000 och 40 000 personer inne på Sourze. De allra flesta kommer in, läser ngt och går igen, för att kanske komma tillbaka en annan gång utan att göra väsen av sig. I forumet har 10-15 personer dominerat i åratal. Det är roligt på sitt sätt och därför har jag varit tolerant med arrogans och personangrepp. Men Sourze har ambition att vara ett större massmedium än så här och jag tror att vi då måste sluta tolerera den här jargongen i forumet. Visst är det trist att stänga av folk, men det är ett pris jag är beredd att betala för att ge andra en chans att komma in utan att mötas av en fientlig stämning när de skriver.
Jan: När jag började skriva ned mina minnen 20 år sedan började jag med en händelse när jag var barn. Sedan växte minnet när jag började skriva och tänka på vad jag kom ihåg. Det växte och växte tills det blev flera hundra sidor. Jag tror det fungerar så. Man måste börja nysta uppen tråd
DU vännen PIA, Ofta får man bara lita på att att de som kan saken bäst, har de största erfarenheterna etc. gör det bästa av den totala situationen. Du o jag har inte alla puzzelbitar i dramat,därför en del ångest. För 12 år sedan var Sourze nästan först på plan med iden om att läsarna också skulle vara skrivare. Ett medborgarmedia.NU är det en oerhörd konkurrens! Språkbruket ute på nätet har blivit ett helt annat och råare. Därute finns enormt kunniga IT-människor som kan hacka sig in överallt,de förstör mkt men hur försvarar sig en sajt emot dem. Själv blev jag lätt stalkad ett tag...
STENO / Jag sänder ofta in små insändare notiser o.s.v. till min tredagarstidning AT. Det är alltid lika roligt att se om man dragit vinstlott. Ofta kommer det jag skrivit in genast, en del dröjer och en del försvinner i mediernas rymd. Leva med media är nästan maniskt...
Nu efter en månad har DN:s "skriv i DN" publicerat min insändare i samma ämne som den här artikeln.Den berömde bland annat Peter Wolodarskis förslag att höja lärarnas löner med 10000. Man får inte ge upp!
Jag vill bara säga, att detta väckt väldigt dålig stämning, hos mig och hos andra som varit med här förut. Hur kommer sourze att utvecklas?
#9 Ja, nåt sånt tänker jag också, att utgivaren har rätten, att formulera forumet, så att det blir ok. Ändå så tycker jag, att generationsskillnader har prioriterats åt det yngre hållet. Vi måste förstå, att alla åldrar måste respektera varandra, om det ska kunna bli ett bra samhälle. Vi kan inte framhålla någon speciell ålder eller politisk inriktning,utan måste värna om alla, de äldre som erfarna och de yngre, som framtida ledare, men med respekt för de som kämpade före dem.
Nu är människor olika, det måste vi också förstå. Tråkigt att behöva ta till censur. Tråkigt med uteslutning. Misstag kan och bör rättas till.
En del tycks tro att yttrandefrihet är en fullständig rätt att få hur mycket (plus länkar) som helst och kunna skriva vad som helst. Det är bara utgivaren som har den rätten. Ibland blir mina alster till insändarspalter, brännpunkt mm antagna, ibland inte. Det är OK, tycker jag. Men det är synd att man ska behöva gå över facebook för att replikerna eller kommentera, men det var väl ofrånkomligt för redaktionen att reagera mot dem som ohämmat bredde ut sig
Jag tror att det är ofrånkomligt, att man kan ha samma policy hur länge som helst. Till slut går det överstyr- som det har gjort. Synd!Det är mest det här med anonyma insändare, som jag reagerat mot. Och för långa kommentarer. Självklart måste det finnas en policy att ta bort kränkande inlägg. Tack för allt sourze gjort för mig, genom att publicera mina artiklar.
O.B.S.:
Den här insatta noteringen har aldrig funnits på Sourze.


11:05 och sedan 11:15 fick jag varsin e-post från två till Sourze-debattörer som nu avstängts.  Den ene får jag nämna vid namn, Leif E Ström.  När jag något senare laddade om min Sourze-sida fick jag dessutom upp ett meddelande om att jag själv nu också är avstängd.


I fortsättningen handlar detta alltså i allra högsta grad om en censurerad dialog mellan personer som i praktiken accepterar censuren.
Yttrandefriheten har varit total för mig här på Sourze i över tio år oavsett vilket ämne jag valt och vilka udda åsikter jag framfört.Men jag har varit ytterst noga att följa Sourzes regler om vårdat språk, inga personangrepp,inga angrepp på grupper ellet klasser. Undvika generella omdömen osv. Jag har inte alltid lyckats med detta. MEN krisen på Sourze handlar inte om åsiktsförtryck utan om att alla ska uttrycka sig väl. Ett bra hedrande språk. Inga stalker-tendenser osv. Klappa damer på huvudxet som om de var mindre vetande barn passar inte på Sourze. Anser old Jan
Glad att ha avslöjat hyckleriet om Sourze som yttrandefrihetsyta.  Antar att du är glad att Sara Abdollahi har skapat osämja här så ni kan motivera nedsläckningen av Sourze Forum, för flera av de gamla uvarna höll ju faktiskt till sist på att vakna:  [länk] .

Carl Olof Schlyter 2013-05-06 11:36 #16 [länk] :
Sourze är faktiskt ingen allmänning där du kan göra som du vill
Naturligtvis har du och Sourze full rätt till att inte ha med yttrandefrihet att göra.
Nej Bizon, vi menade verkligen att du är helt utesluten från Sourze. Tack och hej.
# 2 och 3, Anders, OK, då ser jag fram emot att du själv börjar skriva så att vi kan lyfta kvaliteten på artiklarna. Det ska bli spännande.
Hur har jag angripit dig eller uttryckt könsrasism? Visa ett endaste belägg i mina kommentarer för det.
Carl Olof 43
Nu handlar inte min kritik på Saras artikel om Sara är feminist eller ej, det är mest ett konstaterande, och då inte vilken feminist som helst utan en som "VÅGAR VÄGRA TA DEBATTEN", men vågar inte avstå från att vara otidlig och dumdryg mot de som vill kommentera hennes artiklar.
Det har aldrig varit tal om att tvinga henne till någon ting, däremot anser jag att det är på sin plats att någon vågar uppmärksamma henne på vad hon sysslar med när nu inte ansvarig red gör det. Och om så vore så är det inget som märkts - samma retorik även i de senaste inläggen utan att ta den minsta notis om vad vederbörande sysslat med tidigare - människan verkar ju helt omedveten om vad hon sysslar med.

Det jag inte förstår är hur red kan jamsa med i dessa märkligt lågkvalitativa artiklar - och nu på senare tid med tydlig slagsida mot könsrasistiska angrepp på män.
Jag kan förstå att sourze vill profilera sej som en sajt med jämställdhetssträvan, men att åka snålskjuts på det jag kallar tokfeminismen dvs den könsfixerade rörelse som vägrar att se det förtryck som drabbar oss alla men hela tiden pekar finger åt mannen som den största boven.

Och nej det är inget osakligt spår om du vågar sätta in kommentarerna i den övriga kontext vs Sara, då torde det stå väldigt klart vad detta betyder "Måste det nödvändigt vara fel i granskningen av vad det vara må bara för att den granskande inte är en svamlande flickunge med femoindoktrinerad approach i var och varannan stavelse?"

Den syftar alltså på mej och andra som blivit kritiserad av Sara bara för att jag inte omedelbart klickar "gilla" - och i stället för att "våga låta bli att ta debatten" så lägger sej människan i kommenterarnas tankar med nedlåtande omdömen.

Är det underligt att folk blir förbannade?

Visst - jag har inget att erinra er om vad gäller er bristande "lust att ägna oss åt att hantera läsande och borttagande av onödiga kommentarer och om att vi inte tycker att vi har någon anledning att upplåta plats på nätet till sånt".

Självklart är det upp till er vad ni vill ägna er åt - fast jag hade inbillat mej att det fanns en betydligt djupare dimension än att tjäna reklampengar på andra människors politiska- och samhälls-engagemang?
- du nämnde ju nått om ideologi.

Nu förstår jag ju att det kostar att hålla en sajt igång - därav får man ju ha fördragsamhet med reklamen även om allt sprattel är tungt och saggar kommunikationen.

Men det som är svårare att ha fördragsamhet med är artiklarnas kvalitetsbrister och som sagt den uppenbara könsrasism som på senare tid kommit i dagen och som det verkar kommit för att stanna - kanske inte så konstigt om du tänker efter att folk (både kvinnor och män) tycker att den trenden är tråkig och oerhört uttjatad.
Det är ingen som har sagt att du inte får yttra dig, du däremot angriper bland annat mig för att jag inte vill vara med och diskutera. Stor skillnad.
Du går även till personangrepp.
Det är så här att bara för du sitter bakom en skärm och inte säger dom här sakerna till mig IRL så är det inte så att ditt beteende inte får konsekvenser. Det är inte okej att bete sig hursomhelst mot andra människor, nu är du ju inte anonym, men även de som är anonyma är lätta att spåra på nätet. Du har slutligen inte utmanat mig, du har klistrat på epitet på mig, en helt annan sak. Att åtgärder vitas mot att angripa människor på nätet är samma som när det händer AFK, dvs precis enligt lagen.
Adamo 44 - nej vi har haft en del meningsskilljaktigheter det ska inte förnekas, nu är det en helt annan sak att bryta tankar och åsikter mot varandra som även kan ha en utvecklande sida - än att utesluta oliktänkande.
Lite som etnisk rensning fast på ett annat plan.
Adamo 44 - nej vi har haft en del meningsskilljaktigheter det ska inte förnekas, nu är det en helt annan sak att bryta tankar och åsikter mot varandra som även kan ha en utvecklande sida - än att utesluta oliktänkande.
Lite som etnisk rensning fast på ett annat plan.
Kan det vara så att blockeringen jag blev utsatt för tidigare i dag har diskuterats och att ansvarig red kommit fram till att det varit mot all rim och reson att utesluta en människa som de facto inte gjort mer än vad Sara anser att man ska få göra i ett öppet samhälle och i en öppen debatt - nämligen få delge andra sina åsikter?
Bra i så fall - det visar att något förnuft ändå existerar.

Nu råkar det vara så att jag för det första inte är anonym på sourze och för det andra har en användbar e-mejl - Carl Olof, vad skulle hindra att först tala om att kontot stängs och då gärna med en liten begriplig motivering - och sedan efter den kranka blekhetens tallgdank - varför inte mejla det ändrade beslutet?
Faktum är att jag tycker att detta förfarande är lite virrigt.
#43: Jo, han kunde väl ha hävt ur sig något som ”mansgris” eller ”gubbslem” istället, för då skulle det vara acceptabelt, men att påstå att någon skribent är feminist på ett sånt otrevligt sätt, då är att gå för långt… jo, nästan på gränsen till kriminellt...
Visst, det är inte förbjudet att kritisera feminismen men, bara så länge man gör det på ett jätte snällt sätt...

Jag sällan kommenterar här på sourze och lika sällan håller jag med Bizon (Teddy) men jag tycker att detta ÄR censur.
Nu får ni gärna censurera bort vad jag tycker.
Ja du Sara 20#
Är helt rökt för ögonblicket.
Red har stängt min möjlighet att skriva här som Bizon då jag just sagt det som är så sorgligt tydligt - att i stället för att våga debattera utesluts människor som har en annan mening - välkommen du gamla mindre sköna stasi.
Av femoideologiska skäl passar inte min kritik mot den maktfeminism som nu florerar på sourze - inte passar min kritik mot den falska antirasism som du torgförde här i ditt angrepp på det kritiker som menat att omar mustafa inte uteslöts på grund av ras - det är på grund av hans muslimska ideologi han uteslöts. Däremot togs han in i det socialdemokratiska partiet som partistyrelsesupleang så som varande av en annan ras och dessutom så som varande muslim, då det finns många röster att hämta där.
Min kritik mot fascismen på sourze passar inte heller av vad jag kan utläsa ut Carl Olovs inlägg.

Synd att ni inte vågar ta debatten - det tillkännager en anmärkningsvärd svaghet iscensatt av personer som säjer sej stå för demokratiska värden, människors lika värde osv - har på kän att ni binder ris åt egen rygg - att sedan svansen börjat vifta på "den tysta majoriteten" som inte vågar stå upp för någon ting är bara vad man kan förvänta sej, och spelar ingen roll - värre är det dock med så kallade demokrater som bara är det för syns skull.

Tror inte ni känner er så duktiga och rättskaffens för ni kan ju läsa innantill - jag vet att ni skäms eller borde göra det.

Jag har utmanat er och ni har visat vad ni går för.

Tack för mej.
Det är väl gaska rimligt att ha högre krav på artiklarna än på kommentarerna. Dessutom så det inte de anonyma kommentarerna som är värst. Det är några icke-anonyma personer som fyller dessa forum med snurriga och lätt galna kommentarer. Alla vet nog vilka jag tänker på. De är ett större problem som bäst löses av att artiklarna håller högre kvalitet.
Det är dock väldigt lätt att fixa en anonym Facebooksida. Det löser inte problemet. Det är ett större problem att många artiklar håller en aldeles för låg kvalitet. Det kanske är bättre att ställa krav på artiklarna.
Har funderat på om SR sitter i bara trosor när han skriver något på Sourze eller har han i anständighetens namn fått på sig en kjol. Kanske en liten söt klänning. Brunnegård (smörnisse)(nättroll) svarar sällan på det jag skriver till honom, så från min sida upphör kommunikationen med honom definitivt. Varför ska man över huvud taget diskutera med motvals kärringar.

"Det är den typen av kommentarer som gör att det snart är slut på möjlighet till fria kommentarsforum på internet. Även vi på Sourze överväger att helt stänga forumet och bara tillåta kommentarer där man måste identifiera sig bättre. Det är inte fråga om ngn censur," // Citat från chefred Carl-olof i dag./

Jag håller helt med redaktionens värdering, detta är inte censur utan normalt redaktionellt renhållningsarbete.

Men detta är en sorgens dag för min socialliberala själ.Även under kriget 1939-45 fanns det ganska öppna insändarsidor.

Tidningen DAGEN drabbades tidigt av sabotage på insändarsidorna där man framförde de mest extrema åsikter tvärt emot tidningen egen anda.

Heder och tack till Carl-Olof som under ca 12 år hållit Sourzes fana högst och bäst.

Som den som blir attackerad och inte får sakliga kommentarer tycker jag det är bra. Varför ska jag bli attackerad för att jag är feminist eller invandrare? Notera att jag inte har skrivit om feminism i någon artikel här ännu. Yttrandefrihet ska gälla alla då ska man kritisera artiklar och sakfrågor och inte personer. Vill författaren inte debattera ska man inte gå till angrepp för den sakens skull. Alla ska få skriva sina åsikter och det gäller även mig.
Jag har valt att inte vara med i facebook eftersom jag inte tycker om problemet. Det kommer att bli ett dilemma.
Carl Olof: Alla forum tenderar att bli omöjliga att ha kvar. Stockholm skulle bli ett Speakers corner men ockuperades av självutnämnda filosofer som bosatte sig vid meddelandetavlan. Ingen saknade den när den togs bort..
Men det vore synd om möjligheterna att få eller lämna kommentarer på artiklarna togs bort som Newsmill har gjort. Man vill trots allt ha respons på det man skriver och lämna synpunkter på andras. Jag brukar för min del inte svara på kommentarer som inte håller sig till det ämne jag tagit upp.
Bizon #70

Du skriver: "dina mansfientliga föreställningar sitter stenhårt gipsade tillsammans med din enögda femoindoktrinering", "betecknat er som inte vill ha jämställdhet med ord som "streberfeminism, femomaffia, könsmaktscentrerad statsfeminism, femosar m.m.", "ständigt återkommande artiklar om hur sund det är om alla brudar och hur jävligt otäcka merparten av alla män är", "den enögda feministiska ideologin" och lite annat.
Försök vara saklig, konstruktiv! Det duger inte att bara kräva det av adnra.

De frågor du ställer utifrån dina skruvade tolkningar kan inte besvaras med mindre än att korrigera dina vanföreställningar om det du har läst - det är bara för tröttsamt.
Du får helt enkelt läsa på. I konstruktiv anda.
Varför inte börja med Lena Gemzöe: Feminism, på Bilda förlag 2002.
Jocke
"Jag uppfattar detta fenomen, som kallas för feminism, som mycket farligt".
Det säger en mycket mäktig man, ryska ortodoxa kyrkans patriark Kirill, andlig ledare för 100 000 000 ryssar.
[länk]
Han polar med Putin!
Har du konverterat ännu?
#3 Bizon, den arroganta tonen du har i din kommentar här är ytterligare en del i det beslutsunderlag som kommer leda till att vi tar bort forumet helt från Sourze: "Sedan ska du inte ta det personligt att jag eller nån annan lägger ner tid på dej - det är i första hand de tvivelaktiga resonemang du gödslar debatten med som jag av rent ideologiska skäl lägger ner tid på - i motsats till dej som tydligen lägger ut vad som helst bara av det skälet att vilja synas."
#1 Leif, du har kunskaper i IT, det är roligt. Men tror du inte att vår mening med att publicera den här artikeln utan synligt forum var för att det var vårt beslut? Genom din visade IT-skicklighet riskerar du att tvinga oss att mer konkret ta bort forumet. Sourze är faktiskt ingen allmänning där du kan göra som du vill, det är vårt arbetsplats och jag personligen ansvarar för vad som skrivs här.
#1 Teddy, du må tycka att Sara A är feminist, vilket hon säkert är, men den artikel du refererar till, som Sara har skrivit, har ju inget med det att göra. Det du gör med din första kommentar här är bara att föra in diskussionen på ett osakligt spår, t ex genom att skriva "Måste det nödvändigt vara fel i granskningen av vad det vara må bara för att den granskande inte är en svamlande flickunge med femoindoktrinerad approach i var och varannan stavelse?" Det är den typen av kommentarer som gör att det snart är slut på möjlighet till fria kommentarsforum på internet. Även vi på Sourze överväger att helt stänga forumet och bara tillåta kommentarer där man måste identifiera sig bättre. Det är inte fråga om ngn censur, utan om att vi inte har lust att ägna oss åt att hantera läsande och borttagande av onödiga kommentarer och om att vi inte tycker att vi har någon anledning att upplåta plats på nätet till sånt.
#63, Lelle, Lelle, om alla män vore feminister, vem skulle försvara alla kvinnliga antifeminister som inte får plats i Svelands sekteristiska och supersvens­ka innerstadsgäng? De som är ju kittet i vårt samhälle som drar lasset i tysthet. Deras värderingar borde vara mångfalt mer statssubventionerade än deras belackare som utbildat sig till allas "motståndsmän". Den som bara skulle våga knysta i föreläsningssalar och fakultet åker ut. Är det tänkbart att få se herr Lundwall helt utan kvinnlig erfarenhet, sitta på första bänk applåderandes alla statsfinansierade tasksparkar neråt? O.s.a.
Jocke 41 - jag har kämpat för samma sak i många år - inte bara för egen del -jag klarar mej - men framför allt för våra barns skull - varken flickor eller pojkar mår bra av detta strukturella förtryck som i värsta jantelagsanda sår in dåligt självförtroende och skev människosyn i deras hud- och skydds-lösa själar redan med barnmatspurén.

Klart att dessa blir kompensatoriskt sökande någon sorts flykt ur sin känsla av otillräcklighet - vilket hänsynslöst utnyttjas av de som tillhandahåller tröstkonsumtionen.

Bristen på lycka - något som det moderna samhället inte uppvisar någon brist på driver upp omsättingen - lyckliga människor är ur kommersialistisk synvinkel en dålig affär.
SR 63 - fint att du noterat att jag varierar mitt språk - det gör jag bara för att du som är så intresserad av det jag skriver inte ska vaggas in i villfarelsen att tro att jag bara stirrat mej blind på en enda av denna solkiga feminisms alla fläckar.
Nu tror jag inte att det har någon pedagogisk betydelse för dej då jag sedan länge insett att dina mansfientliga föreställningar sitter stenhårt gipsade tillsammans med din enögda femoindoktrinering.

Undrar om du reflekterat över varför du inte kan föra ett vettigt resonemang någon gång - bara svara rakt på någon av alla dessa otaliga frågor du fått - ja,,, visst förstår jag att det skulle vara för avslöjande för att din inte bara är ute på hal is utan även trampat igenom den och nu verkligen börjar få kalla fötter - och den enda kompensation du fått för din mansfientliga dumdristighet är några klappar från femobrudarna här på lilla skulten - håll till godo i brist på annat :-)

Du har ett flagrant sakfel i början på ditt inlägg 63 som åter visar att du fått det mesta om bockfoten - nej i denhär tråden har jag inte betecknat oss som vill ha jämställdhet, med all din luslästa upprepning - i den här tråden har jag betecknat er som inte vill ha jämställdhet med ord som "streberfeminism, femomaffia, könsmaktscentrerad statsfeminism, femosar m.m."

Dessutom har jag att döma av vissa av sourzeredaktionens inlägg kunnat konstatera att könsmatsfeminismen fått kraftig slagsida åt just det hållet med ständigt återkommande artiklar om hur sund det är om alla brudar och hur jävligt otäcka merparten av alla män är.

På senare tid har även sakliga invändningar och kritik av alltför enögd aggression mot vad män kan ha för sej betecknats som rasism riktad mot kvinnan som kön - ganska slående för övrigt beträffande de ofta sedda logikbristerna i femos tankemönster - hur kan att kritisera en ideologi vara rasism?

Samma sak med den så kallade antisemitismen - hur kan kritik mot den judiska staten israels ageranden i ockuperat land bli rasism?

Jag kritiserar inte tjejerna - jag kritiserar den enögda feministiska ideologin - och beträffande de observerade dåliga uppförandet som en del debattörer med feminina namn gör sej skyldiga till i kommentarsfälten så kritiserar jag inte deras eventuella könstillhörighet - jag kritiserar uppförandet som sådant.
Godförmiddag, hög som låg, kvinna och man - vilken underbar dag, i årets första nattvärme har björken utanför fönstret slagit ut sina musöron. Man mår så bra att fabrikation angående hat i alla dess former ter sig som enbart skrivbordsprojicering.

Då exploatörerna nekar att likställa orättvisa med jämställdhet, kommer
vi tyvärr vid sämre väder och humör återigen få återfall och fortsatt borra i varbölden.

Under minst 40 år som gått har hundratals statliga miljoner använts, till över 400 projekt vilka alla haft som mål att minska könssegregationen på den svenska arbetsmarknaden. Det finns även en 20-årig svensk lag som krävt att arbetsgivarna ska sträva mot en jämn fördelning mellan kvinnor och män i företagen. Initialt såg man en relativ förändring som efter år 2000 nästan gått i stå.

Varför, jo kvinnornas vilja är lika starka mot staten som mot männen, dom vill bestämma själva. Visserligen har kvinnorna utbildat ikapp sig männen, men på de högre nivåerna är lönerna enligt de förfördelade orättvisa. Förmodligen skulle situationen varit det omvända om kvinnorna historiskt sätt varit dominerande och därmed innehaft 30-40-årig erfarenhet. Då det gäller de lågavlönade är de äldsta kvinnorna och de yngsta männen mest konservativa i sina yrkesval.

En grundläggande faktor till kvinnornas generellt låga löner, (en i sig inte särskilt adekvat beskrivning då kvinnor har betydligt färre arbetstimmar) är, just den att kvinnorna är i sin starka vilja även är känsligare för konfrontationer som uppstår inom prestationsrelaterade yrken. Männen är betydligt tåligare och trots längre arbetslivskarriär inte tillnärmelsevis så stort antal arbetsplatser eller yrkeskategorier bakom sig då de går i pension. Om nu jag har fel i alltet, så kvinnor hav tröst. Staten kommer inte svika er. Regeringen har utlovat betydligt mer pengar för att kunna kontrollera hårdare att arbetsgivarna gör sina lönekartläggningar på rätt sätt.

"På rätt sätt" innefattas förmodligen inte av staten, som tolkningen mellan rättvis och jämlik lönesättning. Har jobbat i 44 år som bl.a. lärare och har aldrig sett två individer med exakt lika förutsättningar, eller med likvärdiga prestationer. Tur är väl det, men svårt för arbetsgivarna, då staten som kontrollerar verksamheterna finansierar sin polisiära verksamhet med skattemedel som kommer från den privata sektorn. Den statliga och kommunala verkar ju okontrollerad.
#63 SR är feminist. Nå det är vi väll alla? Att eftersträva jämlikhet? Än sen? Annars fick väl (här kommer en retsam klyscha) vi skapelsens herrar alltför många och tunga uppgifter lagda på våra späda axlar.

Ut med er i solen nu, genuskrigare. Gör som jag. Gilla olika.
40 Jag var aktiv medlem i AFS, "Antifeministiska samfundet" under några år. "För jämställdhet, emot feminsm". Det fanns inget som helst kvinnohat där bland kända medlemmar, det var t.o.m känsligt att kritisera kvinnan både som kön och individ, utanför ämnet alltså.
Men som bekant är det helt fritt fram i våra media att smutskasta och ljuga om mannen som kön.

Det är högst märkligt, att i ett någorlunda civiliserat land som Sverige, så står media, politiker och "intellektuella" (vart tog sdom vägen!?) ännu efter 35 år handfallna och tysta, när en liten "förtryckt" kvinnlig klick (med hjälp av feminissarna) sprider sitt strukturella könhat offentligt!

Till er sovande slappisar, män inte minst men även kvinnor, bland journalister, politiker och s.k. intellektuella vill jag bara påpeka.
Det är en mänsklig rättighet att slippa att oupphörligen offentligt.
skuldbeläggas som manligt kön! I alla fall för min del. Begrips?
63 Du efterlyste någon feminist som var emot hemmafrun, och jag gav en tydlig länk. Men det är som vanligt bland inte minst feminissarna. De vägrar kommentera saklighet och fakta.
Att feminismen vill ha jämställdhet är ju rent nonsens. Schyman: "Det är dags att gå från jmställdhet till feminism", är ju nästan retroaktivt ärlig här!

Vad gör feminismen åt den totalt försummade mansfrågan? De gör allt för att förhindra den, kallar den för kvinnohat t.o.m.!
Jag har också gett citat från en feminist som tydligt visar på detta, hur feminister av båda könen medelst har kämpar MOT den viktiga mansfrågan. Precis som StaffanRoger här.

Det finns mycket medvetethet hos feminisse mannen, mer än att ha kan stoltsera med att ses som "det överordnade könet".
Därför får du också svar på tal här, du svarslöse ickedebattören SR som intet har att komma med, utanför vad dina feministsystrar har lärt dig!
Bizon
I denhär tråden har du betecknat oss som vill ha jämställdhet, och de ismen som du anser hänger ihop med det, för streberfeminism, femomaffia, könsmaktscentrerad statsfeminism, femosar och sourze har en femoredaktion med femobrudar. Vad du har hostat upp i andra trådar osagt.

Och några sakliga referenser finns givetvis inte. Har alla dina inbillade och verkliga måltavlor några namn? Vad har de sagt? Var någonstans?
Inga besked. Och du vill ha saklig och konstruktiv diskussion. När ska du börja?

På slutet skriver du: "Vill du ha några sakliga referenser så kan du ju alltid göra som jag gjort - gå ut i världen och se dej omkring."
Nu är du tillbaka i Bullerbyn igen - alla går ut, ser sig omkring och alla är överens om hur allting är.

39
Nej Orwell kunde nog inte föreställa sej att samhället skulle delas av en hatlinje mellan könen.
Maria Sveland i sin bok "Hatet" pekar på hur det svenska samhällets självbild som ett öppet, tillåtande och rättvist samhälle under senare tid förbytts till dess motsats.

Ja att feminister och antifeminister spyr hat över varandra har jag lagt märke till - inte minst här på sourze - fast tydligen i betydligt mildare tongångar än det som Maria Sveland och Lisa Bjurwald samt Per Ström fått erfara.

Bjurwalds inlägg har enligt egen uppgift raderats på Flashback, Maria Sveland bevistade ett möte anordnat av Pär Ström som tydligen urartat när mötet enligt Ström stormats av radikalfeminister vilka omöjliggjort alla former av samtal.

Ja det är illa "Sveland" menar att bilden av vårt samhälle som varande jämställt och rättvist bidrar till vår oförmåga eller möjligen ovilja att se att det inte är det - och ska jag dra tanken längre - att det väl aldrig varit varken jämställt eller rättvist.

Ekonomiska klassklyftor har alltid dikterat människors villkor. Mannens rätt att få vara far till sina barn har sedan barnen blev en statsangelägenhet alltid ifrågasatts då mannens produktivitet sets som viktigare att inlemma i samhällsnyttan med kvinnan som mer passande barnavårdare vilket fortfarande styr vårdnadstvister fast det på den punkten blivit lite bättre på senare tid.

Kvinnors lägre fysiska kapacitet och lynnigare humör har motiverat att kvinnors arbetsinsats värderats lägre, men även på den punkten har förändringar setts som i allt mindre utsträckning ger stöd för denna motivation.

Nå vad är det då som triggar dessa i praktiken onödiga misshälligheter? Ja det är frågan - generell stupiditet och girig grinighet från alla inblandade är väl det första man ser när man gläntar på genuslocket.

Ömsesidiga normerande fördomar är en annan sida av saken. Minskad livskvalitet är en annan faktor som visar sej i att det liv vi lever inte ger någon tillfredsställelse - diverse självförverkliganden pinar upp relationsstressen till rent olidliga nivåer i den eviga konkurrensens namn där scheman ritas för att reglera varje minut av dygnets och familjens timmar.
Allt ska planeras - till och med besöken på dass - för att inte tala om de 3,7 samlagen per månad som en sliten relation ändå måste prestera för att vara normal.

Som salt i såren kommer då polariteten, könssegregationen, femokampanjernas aggressivt medvetna könsvärde mot de presuntivs machopatriarkernas förlorade heder innan dom ens fått skägg på sin lilla haka, sedda med föraktets ögon hur gärna dom bara vill sina partner väl.

I denna könsfrustration fostras ingen lycka - i denna allas kamp mot alla kan det inte bli annat än oförsonligt hat - och även om de flesta inte vill annat än kärlek och ett bra liv så produceras med den könsmaktsordning som nu råder bara hat och strid.

Vilken roll kan man tänka sej att maktfeminismen har i detta - det är ju trots allt det sista maktelementet som blandat sej i politiken - mannen har ju inte direkt frigjort sej från sin plikt att lyda och tala för sin sak förr än nu på senare tid.

Visserligen inget som applåderas av maktfeminismen, men det blir ingen jämställdhet utan erkännande av mäns fulla människovärde jämställt med kvinnans.

Så länge inte detta sker kommer säkert hat och andra övergrepp att göra livet surt för alla. Något vi bör tänka på är att det är i det samhälle vi har som allt mänskligt beteende har sina rötter...
38 Njet jag har nog inget att tillägga denna vackra afton. Och George Orwell har väl redan sagt det - fast han hade nog inte tänkt sig det hela från det hållet! [länk]
LL 34
Ja Sourze integritet förefaller verkligen skör - om över huvud taget befintlig?

Att så massivt släppa fram könsrasismen kan inte vara bra i längden. Det redaktionella ansvaret är utan tvivel jävigt - vilket knappast kan förändras genom annat än självrannsakan.
Jag blev riktigt glad när jag läste denna välskrivna artikel - jag är alltså inte ensam om att tycka PRECIS vad du sätter fingret på
//- Tack Hans // Viking
Jag är rädd för att de senaste veckorna tydliggjort Sourze integritet som ytterst skör. Det redaktionella ansvaret är inte större än att då egen illa dold intressesfär granskas och kritiseras, drar man sig inte för subjektiva ställningstaganden. Under de senaste åren har redaktionens medarbetare vid ett flertal tillfällen ryckt in och stöttat svaga skribenter med icke faktabaserade inlägg, där kärnpunktens tyngd inneburit subjektivitet och känslor. Sourze varken kan eller bör konkurrera med "fejsboken".

För att förbli motsägelsefri, bör man inte obstruerar debatter med moralpredikning, i synnerhet då man bedriver en nättidning som innefattar ansvaret för en policy som är unik. Sekretessen är fortfarande möjlig genom mejl.

Kollektiv bestraffning betackar jag mig för från redaktion, det räcker med alla skribenters. Är det så att jag någonstans missat rasismens ensamma devalvering, och att integriteten råkat ut för samma process eftersom undertecknad har vid flertalet svårt att friställa innebörden till dess motsats hyckleri.
Jag är rädd för att de senaste veckorna tydliggjort Sourze integritet som ytterst skör. Det redaktionella ansvaret är inte större än att då egen illa dold intressesfär granskas och kritiseras, drar man sig inte för subjektiva ställningstaganden. Under de senaste åren har redaktionens medarbetare vid ett flertal tillfällen ryckt in och stöttat svaga skribenter med icke faktabaserade inlägg, där kärnpunktens tyngd inneburit subjektivitet och känslor. Sourze varken kan eller bör konkurrera med "fejsboken".

För att förbli motsägelsefri, bör man inte obstruerar debatter med moralpredikning, i synnerhet då man bedriver en nättidning som innefattar ansvaret för en policy som är unik. Sekretessen är fortfarande möjlig genom mejl.

Kollektiv bestraffning betackar jag mig för från redaktion, det räcker med alla skribenters. Är det så att jag någonstans missat rasismens ensamma devalvering, och att integriteten råkat ut för samma process eftersom undertecknad har vid flertalet svårt att friställa innebörden till dess motsats hyckleri.
Jo du Leif 32 - vitsar och annat löst prat kan i alla lägen vändas mot oss - förväntar med nu att S Abdullahi i sälskap med knektarna ska komma med handbojor och annan utrustning lämpad för att möra upp motsträviga medborgare med helsvenska namna och bleksiktigt utseendena.
Kan ju bara önska att någon ska minnas mej - jag följer ju bara mitt samvetes röst dum som jag är, och tänker mej att det är nån sorts ansvar att påpeka tokerier även om så bara i sourze femomaffias sandlåda.
30 LL
Tanken är fortfarande snabbare än fingrarna i #30 rad sju efter "avlusar" ska det vara - "avlusar" det skattefinansierade svarta mafioso med sina nytvättade vårfina bilar parkerade på din gata i en jävla oordning med garanterade rasister bakom varenda ratt och varenda vrå i ditt hus, garage och varenda låda från källare till vind.
---------------

Om dom ändå städar efter sej så skulle det inte vara mer än obehaget, men dom skitar ner så det tar månader innan man hunnit återställa det mest basala.
Är dom på riktigt jäkla skithumör så kommer dom tillbaka just då du tror dej fått ordning på tillvaron igen - ja fy fan- polisen ska man så gott det går hålla på armlängds avstånd.
- Men det finns ett och annat undantag - dom brukar inte bli så gamla i det gebitet. Känner fler som hoppat av - till och med som lärare på polisskolan. Bara de nyttiga idioterna blir kvar - tänk dej att du står ensam och tittar i ett skyltfönster och det kommer fram två stroppiga konstaplar och uppmanar dej att skingra dej.
Eller att du kikar ut genom en dörr till tynnelbanestationen för att se vilken uppgång du bäst ska ta - så blir du plötsligt brutalt knuffad genom dörren, och då du blir förbannad på typen som inte fattar vilka gränser man borde kunna förvänta sej av ett skämt och då jag vänder mej om så är det en riktig pappskalle till uniformshängare?

Illa står det till med polis och polisledning - hörde en radioteater om göteborgskravallerna och vilka övergrepp polisen gjorde sej skyldig till under dessa - lagbrott är bara förnamnet.
Jag följde händelseförloppet från en folkhögskola söderöver och fick sällskap med några av demonstranterna på tåget hem - rent jävla kusliga historier hade dom fått vara med om - rena provokationen mot demokrati och allt som vi inbillat oss att de styrande i detta land och dess institutioner står för.

Vi har misstagit oss - och värre är det stor risk att det redan blivit.
#30 Tack för råd, Bizon. Nu blev jag ännu räddare. Tänk att stå darrande inför skranket och domaren frågar:

- Min herre spikar lådor. Har ni tillstånd enligt paragraf 19 i strafflagens moment 22.
- Nej herr domare. Jag försökte bara lätta upp stämningen med en liten vits på söndagsmiddagen.
LL 29
"rädd för polisen är jag också" - du bör nog lära dej att vara lite försiktigare - varför är du rädd för polisen?
Och de där med att snickra "lådor åt höns" kan tolkas på ett sätt du inte ens kunnat föreställa dej i din vildaste fantasi - hur är det? Ska detta tolkas som ett hot eller?
Du behöver inte förvåna dej om du blir internerad på ett par dar och grundligt "daktad" ocmedan du sitter där och skakar galler avlusar det skattefinansierade svarta mafioso med sina nytvättade vårfina bilar parkerade på din gata med garanterade rasister bakom varenda ratt.
Som oliktänkande har jag råkat ut för dylika episoder några gånger - inte kul men lärorikt.
Behöver du en "frilandsadvokat" så hör av dej :-)
Tja, jag är ju inte karl nog att kasta mig in i en debatt på liv och död. Och rädd för polisen är jag också.

Jag berättar en folklivsberättelse från Kiellandsplan 29, 168 43 Bromma. I stället.

Lantmannen hamrar och sågar idogt och den utländske turisten är nyfiken:

- Do speak english?
- Nej, jag spikar lådor.
- Oh, yes.
- Nej, åt höns.

Leif E Ström #26
Synd att du ens ska behöva tänka tanken att ställa dej utanför viktiga debatter som denna.
Sourze har tidigare varit ett forum med öppet debattklimat, men nu antagit en skrämmande förvandling mot en envägs censurerad propagandasajt för förtal och maktfeministisk aggression.

Önskar faktiskt att de som äger sourze drar åt sej öronen och funderar lite på om det är värt att tjäna pengar på spridande av desinformation och enögd lögnpropaganda. Det kan inte löna sej i längden - om det nu bara är pengarna som gäller, men som sagt - det är snabba klipp som gäller.
Fast i sourze fall är det ju trots allt bara småpengar då läsarskaran inte är särskilt stor, sajten är trög och fult förorenad av tunga reklamsjok - märkligt att så små volymer ändå kan göra att redaktörerna tappat all resning.
För ett tag sedan ansåg nazisterna att om bara man blev kvitt judarna skulle det tredje riket bli ett paradis.
Idag anser feminazisterna att om man bara blir kvitt all vita mellanålders män kommer alla människor att bli lyckliga igen…
Hade tänkt hålla mig utanför, då jag plötsligt erinrade mig om att Sara Abdollahi hotade med att fortsätta sin törnbeströdda "Sourzevandring".

Redan nu dök hon upp i "fiendeland", utan att ha hunnit slicka sina sår. Nu går hotet inte att citera, då kommentatorsrutorna för den tidigare artikeln är refuserade. Har inte läst den senaste, eftersom Sara kategoriskt bedriver en typ av "one side love affair". Men hur smart är det? Att fokusera på egna problem i stället för gemensamma lösningar. Problemet finns illustrerat i en barnbok, där en kvinna ideligen cyklar in i en lyktstolpe pga för starkt fokus på stolpen i stället för att lära sig cykla.

Har jag fel då jag anser att ensidig fokusering är vad feministerna bedriver, istället för att faktiskt granska och analysera orsakerna. Det är bekvämt att packa samman alla orsaker under ett samlingsbegrepp, strukturer. Dessa strukturer påstås sedan ha satts på plats av ett patriarkat som upprätthåller dem. Strukturer har blivit ett gummibegrepp som täcker alla eventualiteter, eftersom det aldrig explicit definieras, utan bara definieras implicit genom de effekter som de påstås skapa, kan man heller aldrig bli fri från dem.

Det är bara att välja, att som PK människa kissa ner sig av vrede över andras åsikter för att samtidigt cykla med hjälm och hörproppar för att överleva ideologiernas lyktstolpar. Alternativt inse att det även finns åsikter byggda på sunt förnuft och karaktär.

Jag har redan blivit recencerad av Sara, men hoppas inte hon känner sig trampad på tårna om en gammal gubbe påpekar att struktur innefattar det som är uppbyggligt, inte destruktion in absurdum.
Snara - nej jag är inte full - har precis nyktrat till sedan någon tid tillbaka - illusionen har slocknat som jag till viss del omhuldat och vägrat släppa då den glimmat som ett litet hoppets ljus i det allt kompaktare mörker där märkligt förvirrade individer får utrymme i media och politik fast dom mer behöver lite annan terapi än att bråka och göra livet surt för sina medmänniskor.

Nu händer det faktiskt fortfarande att det trots allt glimmar till ibland då någon för ovanlighetens skull "vettig människa" ansett det nödvändigt att höja rösten och peka på lite andra omständigheter än som modernt är - sitt skadade ego, och andra människors hat och ovilja - en torgförd inbillning som tydligen mer än väl räcker att nära den narcissistiska offerrollen för lånliga tider .

Och tyvärr - för dessa infanter med alldeles för stora egon till alldeles för liten logisk förmåga, och en till oigenkännlighet intorkad social kompetens för annat än badrumsspegelns medapande är det svårt att se någon möjlighet till tillfrisknande.

Men vad dessa stackare har på sourze att göra kan man undra om inte tanken är att synliggöra ett allt vanligare problem i vårsamtid.

Att komma med någon form av upplysning som att "rasisten bakom ratten" endats skulle köra den av galenskap drabbade "könsrasisten" bakom de oförskämda kommentarerna till "hispan" lär aldrig förstås av den som skulle behöva den förståelsen för att komma ur sin underdog offerroll, dessa har ju till fulländning lärt sej att suga åt sej minsta lilla antyd möjlighet till förvrängning efter sitt eget huvud.

Men visst - jag har tagit ditt råd på allvar att granska fakta innan jag häver ur mej sakfel och nu rekapitulerat förloppet och inte funnit så mycket annat än de du fabricerat i form av en oerhört vinklad tolkning av verkligheten i båda dina artiklar plus - vilket är det avgörande - du har ett ytterst nedlåtande språk och tilltal till människor du inte vet något om.

Och nej - för all del "lägg inte ned någonting", fortsätt du att trötta ut dina läsare med dina angrepp.
Ska bli intressant att se vad du kan få ihop som skulle hålla i en verklig granskning som jag naturligtvis välkomnar då du du menar att "bland annat (jag) tar till".

Ingen har vad jag vet ens viskat om att ge dej något "tillstånd" att vräka ur dej dumheter - det förstår vi nog alla att du gör bara för att du inte kan annat - det jag försökte var att ge dej rådet att lägga ner det du babblar om som bara är dumhet och tomma ord - men det var bara i all välmening. Något som du benämner som "näthat".

Citat//Som du vet tas näthat och hot på största allvar och polis med mera bevakar gärna vid tips, detta är för att skydda oss som skriver artiklar ifrån sådana som dig som angriper för att ni inte håller med artiklarna//sc.
Bra att du nämner det - så du tror att den feministiska lobbyverksamheten redan har lyckats i sitt uppsåt att kriminalisera all kritik mot både dumma inlägg och tokfeministiska maktambitioner?

Och nej du - jag skiter fullständigt i var du bor - vill inte ens ta i dej med tång - skiter också i vad du anser dej ha för koll på mej - skulle det vara så att du skulle falla för frestelsen att skada mej eller de mina så sitter du redan ganska illa till med alla hot och otidigheter du redan kläckt ur dej så ta det du bara lugnt med sånt.

Men en anmälan välkomnar jag - bevisa bara att min sakliga kritik av ditt nätuppförande är personangrepp så får vi väl se vart det leder.
#21 Här finns bara gelikar. Jämlikar skulle vi behöva flera av.

Hälsa Malin. Hon kan lära dig lite om netikett. En schysst tjej som lärt mig en del om vett och etikett i min lilla värld av blommor. Ja, inte tillräckligt för alla smaker men rätt mycket.

Ha ett bra liv. :-)

[länk]
Är du full eller lever du i en illusion? Det stod att han hoppades att en rasist satt bakom ratten. Lär dig att granska fakta innan du häver ur dig sakfel.
Jag lägger inte ned någonting, det är inte okej med angrepp dom bland annat du tar till, och jag står för det jag säger.
Jag behöver varken ditt eller dina jämlikars tillstånd, tydligen ägnar ny er tid åt näthatet och inte att skriva artiklar.
Som du vet tas näthat och hot på största allvar och polis med mera bevakar gärna vid tips, detta är för att skydda oss som skriver artiklar ifrån sådana som dig som angriper för att ni inte håller med artiklarna.
Precis som du vet vart jag bor, har jag rätt bra koll på dig.
Att ha ryggrad är inte att skriva sidor med personagrepp med sakfel.
Nog snackat. Det jag har skrivit gäller.
19
abdollahi - hur trög anser du att du kan vara utan att dra ett löjets skimmer över dej? Har du redan glömt att jag förklarade för dej hur det låg till med ambulans och polisbilar på din gata - inte för att köra på dej utan för att som låten handlar om som LL citerade - en som behöver psykiatrisk vård - vilket många funderade över hur det stod till med den som kunde skriva de kommentarer du synes ha gjort om det nu var du?
Vilket vi ju inte vet. Andra skriver här under cover som medelålders vit man - vem säjer att det är du som skrivit det som skrivits? Det kan ju bara vara ett experiment eller rubbad ide om hur knäpp man kan vara i tilltalet till andra människor innan dom blir riktigt förbannade.
Då du inte sett eller tagit någon notis om mitt inlägg angående låten och dess innebörd misstänker jag att du inte är bekant med varken det du till synes har skrivit eller orsaken till varför du fått en och annan väl underbyggd invändning på det mesta du gjort här.

Är det på det sättet borde du verkligen gå till botten med detta, men är det så att du kan stå för de inlägg med ditt namn och de ****artiklarna du bidragit med, och påstår dej läst och förstått invändningarna mot både dina skriverier och ditt usla uppförande samt framhärdar i att LL önskat dej påkörd - ja då betraktar jag dej som en mycket oärlig och intrigant människa.

Att du har rätt och orsak att tycka att det är osedvanligt korkat av vanligen sansade människor att använda någon form av fysiska koordinater för din belägenhet kan jag hålla med dej om, men du måste nog sätta in detta i den kontext som var uppstått där ditt uppträdande var minst lika korkat - att du sedan negligerar att jag berättat för dej hur det ligger till och inte bryr dej understryker bara antagandet att det är bråk du vill ha.

Känner på mej att du är en mycket ensam människa som om jag skulle kunna hjälpa dej med ett råd så är det att du behöver inte alls mer av detta bråkande - sedan tycker jag att du även kan sluta med tramset om bevakning, samt att sprida osanna påståenden om människors näthat, hot och rasism m.m.

Från början är det ju faktiskt du som triggat skitstämningen på sourze - och fortsatt att göra så fast flera har sträckt ut en och annan hand till dej - det är kanske normalt för dej, men inte särskilt vanligt på sourze - visst kan det hetta till ibland, men den som är så sur i magen brukar efter en tids spyende på andra ha fått ur sej det som legat och jäst och luktat illa och sedan visat sej även kunna vara människa - det har till och med hänt att någon bett om ursäkt:-)
Inte illa för att vara en nätsajt.

Med andra ord - Sara lägg ner de där pladdret om bevakning och vad du nu hittar på - visa lite ryggrad och uppför dej som den kapabla människa jag hoppas du kan vara - jag är säker på att de återstående sourzarna (många drar sej undan då sånt här händer) skulle kunna ge dej en ny chans, bara för att - med lite vänlighet och fördragsamhet blir livet lite uthärdligare...
Leif 14
Ja vi får ta de verktyg som står oss tillbuds för att skilja agnarna från vetet - fiender från vänner.
Att man lägger ut min gata och hoppas en rasist kör på mig är inte normalt. Kan du inte förstå det får din slutsats stå för din människosyn.
Jag hotar inte, ni går över gränsen och därför bevakas ni. Inga konstigheter.
#13/Sara/ Varför denna hysteri om en gatuadress som finns i elva städer här i Sverige. Du finns inte på Eniro eller Hitta, så du är lika anonym som jag här på Sourze. Det där du hotar med att spana på mig skiter jag fullständigt i det ska du ha klart för dig./ God Natt.
Bizon #13, jag tror bestämt du i omvänd projektion som använt i forumet på sistone har identifierat en variant av nät-trolls-strategi; istället för att maskera sin identitet bakom anonymitet maskerar man istället vad det är man håller på med.  "[E]tt sätt att utan att kunna anklagas för att inte vara politiskt korrekt ändå kunna sprida sitt hat och illvilja".  Och jag begränsar inte denna tanke till att slänga ur sig klyschor.
Som sagt, utvecklas detta till hat och hot vidtas åtgärder. Upp till er hur ni bemöter människor på nätet och vad ni slänger ur er.
Lennart Lundwall
Din fråga är berättigad - bruket av omvänd projektion är ett tecken på feghet, och är ett sätt att utan att kunna anklagas för att inte vara politiskt korrekt ändå kunna sprida sitt hat och illvilja då de flesta mycket väl förstår vad det betyder.

Det är lite som med ironi, något man kan säja en hel del med utan att vara alltför tydlig - dock för den som kan läsa mellan raderna är det inget förståelseproblem för vad som är det egentliga budskapet.
Usch, va fan är dehär - understimulerad antiintellektualism - och en sån har man ersatt en kvalitetskrönikör med - det är skamligt.
Och detta i min hittills så gott som okommenterade kommentarstråd i stället för krönikörers vanliga frimodigt raka puckar. Vem fan har på fejjan att göra om man kan slippa - det finns tydligen folk som har hur mycket tid som helst för tjafs och oerhört låga krav på vad som "roar".
#13/Sara/Du som är ny som krönikör här på Sourze har väl fått information från redaktionen att det är i sin ordning att vara anonym här. Nu får du förklara dig lite tydligare, när har jag hotat och hatat någon.
Fråga: Varför slänger sig så många numera med klyschor som "Ha ett bra liv!" När dom menar tvärtom.
Det finns bara en md det namnet här och det vet ni. Sluta tramsa Lasse i Gatan och våga skriv ut vem du är själv, det vågar du förstås inte. Att gömma sig bakom skärmen sådär och hata och hota, det finns spaning på er så går denna tråd överstyr hoppas jag att ni är beredda på att ta konsekvenserna, Med det sagt lämnar jag er och hoppas ni tar ert förnuft till fånga, man är inte så hemlig på nätet som man tror.
Händelsevis finns dussintals gator med detta namn i fosterlandet. Jag ryser när jag förstår att jag hotat tusentals svenskar med en poplåt från 1970-talet :-)
#5/Sara/Det är inte någon som har skrivit ut din adress, enbart gatans namn där du bor skrevs ut. Det finns 438 personer boende på din gata. Tror inte någon är intresserad av vad du bor, i så fall Janne Josefsson. Nu får jag ta på mig till viss del varför din gatuadress kom ut på Sourze, Lennart fick uppgifterna från mig. Då jag för min egen del brukar kolla var alla präktiga PK-journalister bor som har de rätta åsikterna. Genomgående är att deras bostad finns i skyddade innerstadsområden, så långt man kan komma från ett asylboende eller någon invandrartät förort. Att du sedan provocerade Lennart så han blev riktigt förbannad och att ni hamnade i sandlådan för stå för din räkning.
#5 Glöm inte att en adress består av väg- eller gatunamn, husnummer och antal trappor. Sara överdriver min kriminalitet en smula.

Hur var det nu: Gnällig, negativ, har tråkigt... Och själv mår du bra?
SA 7
Citat//Då hade inte tråden hetat mitt namn//sc.
:-)))))))))) hur kan du ens uttala dej i frågan? - Bestämmer inte jag själv hur jag vill kalla mina inlägg?

Som jag sagt (upprepningens pedagogik) - Jag skapade i första hand en tråd med ditt omdöme - ditt föraktfulla "tramsar" - vilket alltså är vad du gör och avslöjade redan med beteendet som märktes omgående i hur du bemötte kritiken i din första artikel.

Måste detta förklaras tydligare kan du säja till.

Att du inte skrivit något om feminism i dina artiklar kan du ju ha rätt i, men du skriver med väl övad feministisk retorik - och kikar man bara lite i rullorna så är det inte svårt att lägga samman ett och annat - som till exempel//Tar mitt jävla ansvar och är feminist. Ställ frågor till mig om du vill, det går att vara anonym://sc. Gulligt att du låter folk vara anonyma.
Men svarar du folk på twitter lika illa som du svarade folk här så tror jag att du inte har så många verkliga vänner.

Jag har erbjudit dej vid några tillfällen redan att verkligen samtala, men hittills har du avvisat allt sånt - däremot tycker du att detta dumsnack är roande?

Du,,, ta dej till en högre level så kanske vi kan försöka med ett samtal någon gång - detta är ju bara dina dumheter...
Bizon, ditt inlägg visar på att du har tråkigt och väljer att vara negativ, gnällig och fokusera på mig som person. Stalker varning och vi får se vad som händer i framtiden.
Nu är det dags för mig att lämna dig och dina illusioner.
Ha ett bra liv.
Varför pratar du i tomme - vad menar du med att tilltala mej "Kära Bizon" jag har inte sett någon substans av din kärlek hittills, och lär väl knappast få göra det heller.

Hatet får du nog precisera för att styrka din trovärdighet - vad står att läsa att jag hatar dej?

Att du använder femoretorik råder det ingen som helst tvekan om - det är bara att läsa innantill - dessutom har väl ingen dragit någon skarp skiljelinje mellan dina artiklar och dina kommentarer där du inte bara hånar män utan även beter dej oförskämt mot de tjejer som skriver här.

Och vad nu det ska tillföra till debatten kan du ju försöka förklara?
46
Nej du Staffan - hade du haft för vana att svara på frågor och tillmötesgå andra meddebattörers behov av saklighet så hade jag inte tvekat att ge dej det du önskar.
Men så mycket kan jag i alla fall säja dej att på "vår gata" med cirka 180 hushåll så fanns två kända alkisar som nog kunde supa upp lönen - en av mina klasskompisars farsa. Och en tant tvärs över gatan som inte hade några barn, men hundar som hon slog när hon var full.
Den första var periodare och normalt sett den mest skötsamma och noggranna person man kan tänka sej - perioderna varade ungefär en vecka och kunde dröja ett par månader innan nästa tog vid. Klart tragiskt för familjen men dom hade vant sej, och han var aldrig våldsam.
Hundarna hade också vant sej och dom hade tjock päls så dom tog inte så stor skada - men gubben hennes som hon hudsade då hon var nykter vande sej visst aldrig - han hängde sej i källaren.
Ja Leif 45 - kanske fler förstår, men är det tillräckligt många?

Lennart Lundwall #39
Varför är du så nedlåtande mot unga människor?

Jocke utsourzad #40
Nu gnäller du ingen!
Var hittar du den urspårade feminismen i Angelas krönikor? Eller i Malins krönikor?
Ingenstans!

Bizon #41
Du fantiserar tror jag:
"Hemmafruarna som man i dag från femosidan spottar på gjorde ett inte alls föraktligt jobb och skapade trygghet för barnen och rena välskötta hem.
Männen i grannskapen inklusive min far slet hårt för familjens försörjning"
1. Jag vill se "faktiska referenser" till de feminister som spottar på hemmafruar.
2. Såg du - eller hörde talas om - hemmafruar som misskötte hemmet, försummade sig själva, sina barn? Eller män som misskötte arbetet, söp upp hushållsakassan, misshandlade barn och fru?
Växte du upp i Bullerbyn?
Inte undra på att hon inte orkade, hon var så tidig, hade det så tungt.  Bättre tidsanda i dag, fler förstår.
Saklighet säger vem? Den som tillägnar långa trådar med personangrepp och hat mot en skribent? Kära Bizon, behandla andra såsom du själv vill bli behandlad.
Men det är okej, fortsätt ni trolla så fortsätter jag samla era hat och hot för framtida artiklar.
Att du anser att jag använder feminism i mina artiklar och hånar män finns det inga bevis för i artiklarna, ditt hån och tomma ord tillför inget till debatten.
Då hade inte tråden hetat mitt namn.
Jag har inte skrivit något om feminism i mina artiklar så ditt tramsande duger åt de med illusioner.
Fortsätt skriva om mig ni, mig roar det bara :)
Jo Leif 43
Hon är fantastisk!
Bara dessa ord;

Asar och alfer rådslog och delade jorden så:
åt asar allt som en hand kan ta och allt ett ord kan nå,
åt asar allt som är talat och all den tid som flytt -
åt alfer det som sedan är kvar: allt namnlöst nytt.

Med det förstår jag även det du pläderar för.

Inte så olikt det jag själv gömmer i mitt hjärta.
Nja #5
Jag skapade i första hand en tråd med ditt omdöme - ditt föraktfulla "tramsar" - vilket alltså är vad du gör och avslöjade redan med ditt beteende som märktes omgående i hur du bemötte kritiken i din första artikel.
Att din adress inte är någon hemlighet för vem som vill googla lite på dej - gör varken till eller från om den nu skulle stå här.
Vill du skriva anonymt så får du nog anstränga dej lite.

Jag kan nog säja att jag tycker ditt inhopp här utfallit olyckligt - och jag tycker uppriktigt synd om dej - du har kanske inte dej själv att skylla då du ju snällt travar på i dagens femoförgiftade kulturmönster - men jag skulle tro att med tiden kan en och annan pollett trilla ner.

Ha ett bra liv själv ;-)
#4/6
Att se symptom på den pågående civilisationskollapsen gör förmodligen ingen till optimist - tydligen inte heller till respektabel debattör - tänk Sara Abdollahi om du vågat vägra kommentera - men så långt sträcker sej tydligen inte ditt mod - skulle så varit fallet skulle ditt föraktfulla beteende vara okänt här på sourze och en glad skribent hade fortsatt att i god anda delge oss sin syn på livet ur ett erfarenhetsperspektiv okänt för dej - istället har ännu en femovinklad skribent tagit plats i kören av dylikar.

Du känner dej nöjd och road - många kan inte instämma i detta skamlöst narcissistiska pladder från din sida - andra - dina vänner? kan ju alltid klicka "gilla" i förbifarten utan att fatta ett dyft.

Jag är glad att jag inte är lik dej - varför är det så viktigt för dej att gnälla online? Varför är det så viktigt för dej att föra ut rena sakfel och lögner i debatten - dels om Omarfrågans rasismkoppling och nu gnället om barnfattigdomen som du inte har den minsta lösning på?

Som sagt - jag har tagit på mej en granskande roll vad gäller den typ av skriverier du sysslar med - jag bemöter dej sakligt, något du inte vågar - ta det gärna som en komplimang. Och känn dej gärna road - det förändrar ingenting - fler än du läser dina framträdanden och kan dra sina slutsatser ju mer dessa exponeras.

Och - vad var det du skrev "såna som dig och alla andra som hatar ogillar min artikel"? Och uppenbarligen vet du inget om sånna som mej - eller vilken "bättre värld" vi vill ha - men uppenbart är att den värld jag inte vill ha är en som befolkas av enfaldigt dumdryga besserwissrar som klankar ner på människor bara för att dom har ett hanligt kön, eller av dej pådyvlad rasism.
Lite saklighet skulle alltså inte skada från din sida i fortsättningen.
1) Förstår att du inte vill gå in på könrollsfrågan, eftersom det inte är en feminist som dragit fram den utan jag. Så det är en könsrollsfråga, och "handklovar" är dålig feministpedagogik.
2) Man kan inte tvinga en förälder, och om pappan drar sig ur beror det oftare på en obstuerande mamma, eftersom hon har den makten.
3) Liksom i vårnadsfrågor. Där däremot är det en juridisk-statlig skyldighet, och enligt FN:S barnstadga, att INTE hindra pappors umgänge, något som sker i ett stort antal fall (finns nog en undangömd statsistik någonstans) enligt flera källor i Sverige.

4)Vårt land leder skilmässoligan, tillsammans med Kanada. Här följer forskning (som också ofta göms undan/hindras i vårt land)

Enligt kanadensisk statistik från 2002 är det tydligt bevisat att pappans utanförskap som förälder har en direkt negativ inverkan på barnens uppväxt och statistiken talar sitt tydliga språk:
• 71 % av alla ungdomar som hoppar av gymnasiet har växt upp utan sin pappa
• 80 % av sexualbrottslingar med subjektivt riktad aggressivitet, har växt upp utan sin pappa
• 63 % av ungdomarna som begår självmord kommer från faderlösa hem
• 85 % av ungdomsbrottslingarna som avtjänar fängelsestraff kommer från faderlösa
• hem
Där har du nen del av dina huliganer. Och mammor är inblandade. Läs på Steno.
Finns en staty av Karin Boye i Huddinge, som jag eftertänksamt stannat vid efter att ha läst hennes "Asar och alfer" i "Gömda land" (1924)  [länk] .  "Asar och alfer delar makten" och min kommentar...  [länk] .
Leif #36
Hörde Karin Bojes Kalokain på radioteatern här om kvällen - kontrollsamhället var en för henne fullt skönjbar utveckling - och med tanke på hur lätt människor faller in i dessa självgenererande loopar som, så som vi nu ser så föredrar också jag "exit-loop", fast det är väl föga förvånande.

Detta i sin tur är orsaken till att jag avskyr femomaffians nya strategi - envägs "propagandagödsling", kommunikativt ointresse.
Känns som om dess förespråkare omfattas av en rädsla att om en ömsesidig dialog skulle få fäste, denna skulle hota den teoretisk uppammade genusdoktrin som deras världsbild ständigt kretsar kring.

Ja feminismen så som den nu gestaltats är verkligen en ond kraft.
37
Staffan stolledräng - du pratar som du har förstånd till - varför deltar du inte i debatten med faktiska referenser?
Jag vet inget om den privilegierade värld du tydligen lever i - berätta lite är du snäll. jag är visserligen hyggligt bevandrad i överklasskulturens könsekonomi - men inte heller där inom familjen kan jag se att damerna är så förfördelade att dom behöver känna sej missnöjda.
Den värld som jag växt upp i har präglats av hårt arbete för brödfödan i kombination med ständiga hjälpinsatser till förmån för det svagare könets förverkligandebehov - du vet inte vad du talar om.
Hemmafruarna som man i dag från femosidan spottar på gjorde ett inte alls föraktligt jobb och skapade trygghet för barnen och rena välskötta hem.
Männen i grannskapen inklusive min far slet hårt för familjens försörjning - medelåldern som då gällde och fortfarande gäller i en jämförelse mellan kvinnor och män utföll till kvinnornas fördel - gör fortfarande fast i dag i och med att kvinnor ska ut i stressen och streberlivet så tappar dom livslängd och troligen även livskvalitet.

Jag är för jämställdhet så till vida att den bäst lämpade oavsett kön, sexuell läggning, "ras" eller etnisk bakgrund ska få jobbet eller vad behovet nu än gäller - under förutsättning att detta inte inkräktar på svensk lag, sedvänja och moral och därför kan ske i god vänskaplig anda - andra tvingande former av kulturexpansion måste få bekämpas under demokratiska former.

Lönekuvertens innehåll torde stå i paritet med den kapacitet lönen är betalning för på ett eller annat sätt - bäst vore det med en allmän likalönsprincip, men det motsätter sej de som tror sej förlora någon fördel på ett sådant system.

Som man skulle jag inte ha något emot att ha tjänat lika mycket som kvinnor - dessutom tror jag ingen vettig man skulle ha några invändningar mot att den kvinna dom bildat familj med skulle få samma inkomst som dom själva under förutsättning att deras var högre - ju bättre ekonomi familjen har dess enklare blir ju livet.
Jag tröttnade på era personangrepp, fakta. Numera bryr jag mig inte för ni roar mig samt ger mig mer uppmärksamhet. Tackar!
Jag:  I Sara Abdollahis första Sourze-postning ville hon ta bort kommentarer hon inte gillade.  Någon kontrade att detta inte är FaceBook där man ju kan göra så.

Sara:  Leif, det du påpekar är sakfel [...]  Håll dig till fakta, det fina med nätet är nämligen att bevisen sparas.

Jag:  Precis  [länk]  och  [länk] :

Sara:
Ni för en icke-diskussion, vill ni skapa trådar med era tankar, gör det på din egen vägg.  Kommer att raderas här.
susanna s:
Mig veterligen kan man inte radera inlägg som man får på artiklar som man skriver på sourze det här är inte fejjan
Jag:  Fakta.  Inget annat än fakta.
Att skriv ut min adress var inte okej och det som togs bort, ska jag börja slänga ut era adresser? Skulle inte vara så kul eller hur? Sakfel och gnäll, det är allt ni har att komma med, en förklaring att ni skapar en tråd med mitt namn och inte min artikel. Intressant.
Ni är experter - på att hitta på. Jag kopierar in det jag ville ha bort, har x:at gatunamnet.

"Bra att du sparar skärmdumpar men vill be dig ta bort dessa då det är min adress och jag vill inte ha ovälkomna gäster:

Ps, tack på förhand!

Sluta nu med psytopatiskt babbel Sara. They'r coming to take you away, hoho, haha. Blåljus och sirener på xxxgatan. Hoppas det sitter en rasist vid ratten. Gå och lägg dig nu. Katten väckte mig halv fyra. Annars skulle jag inte lägga en minut då dig.
(Lennart Lundwall 2013-04-29 04:23 #104 i "Hur mycket rasism tål Sverige?" tråden.)
Inte smart att ge andra psykiatriska diagnoser online. Sånt straffar sig:
Vilken av adresserna i Bromma stämmer?
Ska lägga min polisanmälan:

"hoho, haha. Blåljus och sirener på xxxgatan. Hoppas det sitter en rasist vid ratten."

Att hoppas någon ska bli överkörd av någon är ett brott som tas på allvar.
Vänta dig anmälan.
(Sara Abdollahi 2013-04-29 04:26 #106 i "Hur mycket rasism tål Sverige?" tråden.)
Själv ser jag allt mer projiceringar i alla sammanhang. Symptom på den pågående civilisationskollapsen, som nu är helt uppenbar."

Bizon, jag tar det som en komplimang att såna som dig och alla andra som hatar ogillar min artikel, vissa vill ha en bättre värld, vissa vill fortsätta gnälla online. Alla är vi olika. Ha ett bra liv!
SA #2
Visa då referens till vad som ska vara sakfel.
det går bra att kopiera in det i ditt svarsinlägg.

Sedan ska du inte ta det personligt att jag eller nån annan lägger ner tid på dej - det är i första hand de tvivelaktiga resonemang du gödslar debatten med som jag av rent ideologiska skäl lägger ner tid på - i motsats till dej som tydligen lägger ut vad som helst bara av det skälet att vilja synas.
Leif #3
jag läste ju Abdollahis upprop redan under förmidagen och noterade då det tidigare fega greppet att hindra kommentarer på sourze, varför jag skapade en diskussionstråd till artikeln i fråga 12:17:00.

Du kanhända missade den då du 15.4.00 skapade din direktlänkning - sånt händer.

Hur som helst vore det intressanta om du kunde utveckla det du menar att hennens artikel innehåller citat//Naturligtvis har Sara Abdollahi bra poänger i sin artikel, men det är illa att "Våga vägra ta debatten".//sc.

Att det är sekterism, har vi nog märkt litet till mans - och att denna flyttat in på sourze är mer än tydligt.

Att detta är en medveten strategi förstår vi ävenledes och att du påvisat detta genom att rota fram hennens blogg där hen deklarerar "att man måste våga vägra ta debatten".

Mycket bra - tack för det. Det sprider liksom ett förklarande ljus över en mycket smutsig och djupt odemokratisk ideologi som omöjliggör alla former av förståelse mellan alla inblandade förlorare då "politik inte enbart är att vilja" utan också är att kunna - politik är även förmåga till samarbete, förståelse, moralisk resning, och helst även god vilja och respekt för andra människor.

Abdollahi har inte någonstans visat mycket till sådana kvalitéer.

Att det är denna typ av strategier som du pekar på också innebär att hen låser in sig loop/programmering är egentligen inget nytt, för som du också pekar på så är det vad "sekter, religioner, ideologier vanligen gör för att skydda sej mot ifrågasättande inflytande som skulle kunna spräcka inlåsningen".

Betecknande för Sara Abdollahi är det skamlösa förhållandet till användandet av censur som i hennens första artikel där önskemålet att ta bort kommentarer som inte passade förf. förväntningar på applåder då kommenterarna kom med invändningar och ifrågasättanden som får jag anta rörde sej i en intellektuell sfär långt över vad hennen kunde förstå eller hen inte gillade. Dylika beteenden bådar inte gott för en seriös sajt.

Du vill inte kommentera där artikelförfattaren kan redigera bland kommentarerna och välja att ta bort det denna inte uppskattar - och det vill inte jag heller.

Man kan undra över om ägarna till sourze har släppt greppet helt åt vad som helst och i princip skiter i vad som pågår här, eller om censur och aggressiv marknadsföring av tokfeministisk och märkligt perifer socialdemokratiskt ideologi ligger helt i linje med dessa ägares intentioner?
Leif, det du påpekar är sakfel, jag ville ta bort min adress.
Håll dig till fakta, det fina med nätet är nämligen att bevisen sparas.
Tack återigen för den tid ni lägger ned på mig!
37 Ja du provocerar genom din enfaldiga vinkling. Och din vägran att debattera sak, utan bara person. Kan förstå att du har fördel av ditt kön, så som du fjäskar!
Du kan ju fråga dig hur alla de tjugoåriga män som genom historien har offrats som kanonmat, (även genom kvinnliga statsledare), hur pass priviligierade de varit. Skäms!
Som kritisk till feminismen, anser jag att det främsta problemet med att den spårade ur, är manlig undfallenhet och inställsamhet.
Men det känns kanske bättre för dessa män att få bedömas som "överordnade"?
Diskussionstråden till "Slutar barnfattigdomen finnas om vi blundar för den?" av Sara Abdollahi:  [länk] .
Noterar till att börja med att "Slutar barnfattigdomen finnas om vi blundar för den?" av Sara Abdollahi  [länk]  redan diskuteras i den nya tråden "Sara Abdollahi tramsar vidare[länk] .

På sin blogg deklarerar Sara Abdollahi att man måste våga vägra ta debatten.  ("Politik är att vilja.  Våga vägra ta debatten.[länk] )  Det har hon förvisso vågat vägra.  Det är också så man låser in sig i sin nya loop/programmering.  Sekter, religioner, ideologier stänger ute det som kan spräcka inlåsningen.

I Sara Abdollahis första Sourze-postning ville hon ta bort kommentarer hon inte gillade.  Någon kontrade att detta inte är FaceBook där man ju kan göra så.  Denna gång har hon inte lagt någon länk till diskussionstråden här på Sourze, som dock alltid skapar en sådan så vet man bara vilken länk det är så kan man ändå öppna den och kommentera.  För inte vill jag kommentera där artikelförfattaren kan ta bort det hon inte uppskattar.

Naturligtvis har Sara Abdollahi bra poänger i sin artikel, men det är illa att "Våga vägra ta debatten".  Det är sekterism.
#37 Din gamle tjejtjusare... Visst skriver och uttrycker hon sig fint, Angela. Ger mig 17 på att hon är äldre än 17. I den åldern brukar dom kommunicera med grymtningar och "hon ba å han ba".
Men hon vill nog helst ha uppmuntran av de sina och vi gubbslem ska sitta och titta på när ungdomen rasar. :-)

I min värld är det kvinnorna som får all spons och uppmuntran, du StaffanRoger så jag har inte haft någon fördel att vara s.k. man, som vi gubbslem egentligen ska kallas.
Kanske måste säga det självklara att alla loopar har goda argument för sig, annars skulle inga fastna i dem.

Det är ytterst provocerande (för somliga) att en sjuttonåring kan skriva så mycket klokt.
Att sjuttonåringen dessutom är en ung kvinna är ytterst provocerande (för somliga).

När en åttioåring - man - skriver att han har haft stor hjälp i livet och karriären bara för att han föddes som pojke är det ytterst provocerande (för somliga).

Och de provocerade kan bara producera fnysningar och gnäll.

Vad är det som gör så ont i de män som inte vågar erkänna att de har haft fördelar av att vara född som pojke?
Nu hackar Abdolla i sin lördagskrönika på en "man" så klart - nämligen då Janne Josefsson och programmet Uppdrag granskning.[länk]
Abdollahi menar att "det får vara sluttramsat för Josefsson och hans missbruk av den enorma mediala makt han besitter", men vad sysslar denna frifräsande "journalist" med själv?
Bara rubriken är en dumförklaring av vem som än läser den "Slutar barnfattigdomen finnas om vi blundar för den?" Självklart upphör den inte - finns barnfattigdomen eller vilken fattigdom det än handlar om så inte försvinner den bara för att vi blundar - detta är även orsaken till att det är viktigt att uppmärksamma läsaren på texter som denna krönika och liknande som sourze gödslar sin samtid med vecka efter vecka.
Denna nya vanligen femoideologiskt affekterade så kallade journalistik betecknande för en variant av moraliskt trångsynt fattigdom med män som måltavla och tydligt utan minsta eftertanke eller förslag på lösning kring den aktuella samhällsproblematiken annat än att få hösta ur sej sin allmänna aggressivitet mot mannen som objekt.

"Varför sparkar han på dem som redan är svaga?"
Nu menar Abdollahi att de organisationer Josefsson granskat inte kunnat svara för sej på ett tillfredsställande sätt vilket hen direkt och osakligt antar vara en effekt av att "Josefsson dyker upp utanför dörren och på förväg redan har dömt ut en som omoralisk?"

Vilka belägg har Abdollahi för detta påstående?

Vilka felaktiga grunder har Josefsson "valt att angripa dessa organisationer" på?

Vet Abdollahi vad granskande journalistik är över huvud taget - det minsta man bör kunna begära är att frågeställningar och påståenden redovisas så att läsare har en möjlighet att värdera påståendena utifrån tillgängliga fakta.

Hur styrker Abdollahi att Josefsson dragit slutsatsen att barnfattigdomen är ett påhitt?

Måste det nödvändigt vara fel i granskningen av vad det vara må bara för att den granskande inte är en svamlande flickunge med femoindoktrinerad approach i var och varannan stavelse?

Borde inte sourze fått nog av detta ständiga tomburksskrammel.

Vad är lösningen på detta fenomen att klassklyftorna ökar i detta land? Vilka åtgärder föreslår Abdollahi för att minska den barnfattigdom som betecknande nog sanktioneras av att deras vårdnadshavare tillåts bränna upp ca 50 kr per dag = 1500kr/mån - vilket övergripande samhällsansvar förutom den överlastade socialtjänsten ska övervaka och initiera insatser för de drabbade människornas lyftande ur sin fattigdom - och vilken skolning och moral ska styra så kallade journalister så att dom håller sej till det journalistiska uppdraget och inte svamlar på i tomme?

Abdollahi skulle ta och reflektera lite över sista stycket i sitt upprop citat//Jag anser att SVT och Uppdrag granskning har ett ansvar att fundera över vilka signaler de sänder genom att ta sig rätten att förneka barnfattigdom. De fattiga barnen försvinner inte bara för att Janne Josefsson väljer att inte se dem. Så enkel är inte verkligheten.//sc

Ja vilka signaler menar skribenten ska sändas ut? Att hjälporganisationerna behöver mer insamlade pengar att fördela samt föda sina funktionärer med - eller att de myndigheter som borde ha det övergripande ansvaret för sin befolknings väl och ve får de resurser som behövs för det uppdraget?
Extremfeminism är en ond karikatyr av patriarkatet.  De-loop, Re-loop.  Jag förordar "Exit loop".

Illustration till idén:  [länk] .

Om det funkar så ska jag försöka visa bilden här, men tyvärr tror jag Sourze har spärrat så det inte fungerar - använd i så fall länken nyss.  Testar ändå (fixar om det inte fungerar i min arkivkopia på [länk] ):

israel skjuter raketer mot mål i syrien - detta händer nu då usa glunkat om än lamt om att stödja revolten mot den i alla avseenden ansvarslösa regering som gör vad som helst för att klamra sej vid makten.

Ska israel kunna göra detta utan att stöta sej än mer med de som menar att någon jävla ordning måste det vara även på ett konstruerat ockupantland, ja då måste det ske nu innan det saktfärdiga usa och övriga samfunden kommer överens om att kemiska stridsmedel är oacceptabla inte bara på pappret utan även då de används mot människor oavsett deras grundideologi.

Svepskälet för det skjutgalna israel är att den syriska motståndsrörelsens vapen ska hamna hos israels motståndare i Libanon, men hallå! Det finns ingen som helst logik i det resonemanget - är det några som behöver sina vapen så är det väl motståndsrörelsen. Det är ju nya vapen man diskuterat att bistå motståndsrörelsen med.

Denna konflikt är mer än farlig - hela regionen är labil det vet vi - dessutom står som vanligt alla upptänkliga stormakter på motstående sidor - den största tragiken är att det inte är statister, de där som låter sej fragmenteras, de så kallade civila människorna som måste utstå vansinnet.

Kostnaden för de som lyckats ta sej från dessa helveten på denna jorden ingår som en del av Lasse i Gatans siffror citat//kostnad för Sveriges ca 112.000 invandrade förra året//hamnar på ca 459 miljarder kr!//sc.

Frågan är om svensk vapenexport täcker dessa kostnader - eller om svenskkonstruerade vapenfabriker i saudi ger någon vinst direkt till statskassan via nån bulvan skattebetalare - så länge vi sysslar med sånt så är det väl inte mer än rätt att vi tar hand om de som råkar illa ut på grund av svensk statsfinansierad girighet.
Fint Lasse i Gatan 31
Fria Tider skriver citat//Som antifeminism räknas följande åsikter enligt förslaget;
- Opposition mot feminism och jämlikhet.
- Vilja att återskapa en hierarkisk social ordning i vilken heterosexuella män är privilegierade.
- Opposition mot att avskaffa kategoriseringar baserade på kön, ras och sexuell läggning.//sc.

Inte för att jag ser något skäl till opposition mot jämlikhet, men könsmaktscentrerad statsfeminism där enbart homosexuella är privilegierade kan man gått protestera mot.

Inte tycker jag heller att den hierarkiska sociala ordningen bör utkristalliseras av andra skäl än kompetens - alltså ingen könskvotering beroende på biologiska omständigheter - endast just kompetens, fallenhet och kapacitet om så efterfrågas.

Ingen behöver ens opponera mot att avskaffa kategoriseringar baserade på kön, ras och sexuell läggning - det är omöjligt. En bög är en bög - denne skulle knappast vara glad att behöva bli påsatt av en flata som bara utgår från titulationen "hen" och skiter i det mentala tillståndet.
Eller hur ska det gå för bögen om vederbörande får smak för granlåten och insett sej vara lesbisk? Hut ska flatorna ta den inviten - låter sej verkligen alla nöja med vilket socialt kön som helst då hänsun bara får tas till benämningen hen utan att kriminalens långa arm börjar treva i trosor eller kalsonger - kanske en enhetlig kostymering av den så kallade grenen också anbefalls i den politiska korrekthetens namn.

Även detta "att återskapa" som omnämndes som andra punkt kan undras över - hur långt har det gått - har femosarna nu tagit makten - eller är det bara en falsk hotbild dom målar upp som försöker signalera att inkompetensen segrat?
En gammal beprövad krigslist som väl ingen går på i dagens upplysta och effektivitets orienterade värld som sätter lönsamheten främst.
Jovisst, och feminister i allmänhet, har visst glömt att de är människor. Och framför allt att det finns två kön, ("sociala" eller ej) dvs. även män. Som OCKSÅ är människor!
#20 Förlåt Jocke. Jag glömmer ofta att muslimer är människor. Det är lätt att glömma.
Hörrnu Lelle, (får jag säga så?) visst har du rätt i att när man fyllt 70, så säger man va f-n man vill. (Jsg tjuvstartade redan vid 60, eller var det vid sjutton?)
Men nu tycker ja ändå det är rätt mycket person, och likte sak, och tyckte redan i "rasistdebatten", nyss (fast höll tyst). Från dig. Eller?
Jag har försökt inpränta här på sourze, (utan hjälp av varken Staffan Roger eller Bizon) att muslimer är människor de med.
Men feminister, de är bara kvinnor, och knappt ens det tyvärr...
Ja, kamrater här i babbelspalten, jag roar i kväll mig med en jämförelse mellan StaffanRoger och Bizon. Jag blir nästan fnissig när jag jämför analys med tomt babbel.

Bizon behövs för analytisk balans. Babblare behövs bara för kontrastens skull. Så man känner igen vett och sans.
Vad hände då när Hanna Fridén så tydligt tog avstånd från det feministiska manshatet? Jo, helvetet brakade löst. Jag citerar vad hon skriver om de reaktioner hon fick:

”Jag har blivit hånad, fått hotbrev där det står att såna som jag förtjänar att huggas ner och slängas i en papperskorg, jag har fått höra att jag är psykiskt störd, att jag ändå inte är värd att uttala mig för att jag har Aspergers och alltså är en dum psykopat, jag har fått höra att jag är korkad, och att detta bevisas med att jag inte har någon imponerande utbildning. Jag har fått höra att jag är kvinnohatare, att jag är en svikare, att jag förtjänar att brännas på bål och att såna som jag inte är värda att behandlas med respekt. [...]
Hanna Fridén:
Det är fler killar som kallar sig för feminister som hotat och hånat. Betydligt, betydligt fler. Däremot så har ett flertal av kvinnorna som propagerat för manshat skickat mycket, mycket kärlek till dessa killar som hoppat på mig och hånat mig.”
Något för StaffanRoger att fundera över?
"Som vanligt"!
Det här är delvis från Genusnytt, och citaten från Hanna Fridéns blogg.
Jag har aldrig skrivit det innan, men faktum är, Feminismen är så negativ, och den skapar hat! Tyvärr, för oss som gillar demokrati och vill förstå både kvinnor och män.
Angela Larsson, kram klingar lika overdhäftigt här som "hat", så jag tänker inte återgälda den. Kram är ibland ett vanligt strukturellt (kvinnliugt?) knep för att slippa debattera allvar, här dinb åsikt om hat. Jag menar atlltås att du inte satt dig in i, er har erfarenhet av, utan att du drivs av fördomar, eller attityder.
Och då jag är man, och inte har rösträtt i frågan ("hatare") så använder jag mig av en kvinna (ej Lessing), en ung svensk feminist.

Hanna Fridén, feminist, radkiopratare mm.:
”Det finns en grupp kvinnor som inte sällan jag får bära bördan att förklara mig mot. Kvinnorna som hatar män. Kvinnorna som beter sig som skit mot män”.
Och så här kom hon in på killarna på Twitter:
”De [de feministiska kvinnorna] är arga, så fort en kille ställer en helt harmlös fråga attackeras dem och kallas för värdelösa, skämmiga mesar som borde gå och dö. Hela tiden dundrar dessa kvinnor in och säger åt människor att sluta gnälla, för kvinnor har det värre och det måste de inse.”
Diskussionen breddades till en generell diskussion om manshat, där Hanna Fridén tog avstånd från manshat och sa att det skadar feminismen. Så här sa hon om manshat (skrivfelet är hennes):
”Det är fullkomligt vidrigt. Jag mår så dåligt varje gång jag går in och läser det för det aldrig befriat från de här hatande kvinnor. Aldrig.”
Angela, när man tror på något, i ditt fall Genus-ideologi, så känner man sig förtryckt av den oförstående omvärlden. Jag vet av egen levd erfarenhet, även om det i mitt fall var en annan -ism.
Kram också till dej Angela #13
Då jag började läsa ditt inlägg överfölls jag av ett plötsligt hopp - wow, Angela tänker äntligen börja diskutera dessa viktiga livsfrågor!
Men sedan kom jag till kungörelsen att du "inte tänker skriva mer här nu", och då försvann det hoppet.
Hur tror du att någon förståelse ska kunna uppstå utan att vi som människor möts och delar med oss av våra tankar?
Att du har fel angående det hat du tillskriver mej tror jag du vet - men jag struntar i det - du tycker så så det får stå för dej - varför tro du då att jag hatar - jo du har förstått att jag känner mej utsatt och så kommer du och berättar att jag är en maktutövare - ja du har helt rätt. Precis så är det! Och dessutom är jag rädd för att du kommer att ha lika liten chans som du menar att jag har att förstå dej, att du kommer att förstå mej om vi inte vill prata med varandra - berätta om våra tillkortakommanden i livet och kanske försöka hjälpa varandra att se vad det beror på.

Jag föraktar inte dej - jag har ingen anledning att förakta dej personligen - det jag föraktar är ditt visade förakt för andras liv, erfarenhet och känslor som du klumpar ihop till nått du kallar patriarkatet.

Jag förnekar inte att det existerar könsmaktsstrukturer, men jag vänder mej mot föreställningen att dessa så ensidigt drabbar kvinnor.

Sedan anser jag det vara en stor förlust när människor som du, jag och Sara redan från början rider på våra fördomar och anser kommunikation meningslös - tyvärr har verkligheten alltför ofta bekräftat fördomen.

Skulle du vilja vara med och förändra den saken?
#11, Erlingsson, ("Gammal insikt...") tydligen för gammal för merparten av dagens skribenter. Alltets världsordning kommer aldrig sammanbindas med en idéologi. Antalet anhängare till en specifik idéologi, överträffas alltid av en större numerär motståndargrupp. Tur är väl det, för om kommunismen varit allenarådande hade Sverige tillhört pakten. Nu får de styrande nöja sig med bossa över ett protektorat vilket skall beskyddas av alla andra fungerande försvarspakter då eget territorium framstår som ett luddigt begrepp sedan EU:s tillkomst.
Hej Bizon och Jocke Utsourzad,

Jag förstår att ni känner något syfte i att varje gång jag skriver något här hacka och bete er illa. Men som artikeln faktiskt beskriver handlar det inte om mig, utan att ni känner er utsatta och så kommer jag och berättar att ni är maktutövare.

Men ni gör er till maktutövare gång på gång när ni tar ut förakt på mig som inte gjort er något än annat än att påpeka strukturer i samhället.

Jag må vara 17 år men jag har läst inte bara mina meningsmotståndares ord i massvis, men även mina hatkommentarer (varav många från er), och mailen jag får men FRAMFÖRALLT: Genus sedan jag var 13 år. Mina erfarenheter och mitt förtryck kan ni aldrig förstå, och värst av allt: ni vill inte.

För övrigt är inte "vita män" min hatgrupp. Min pappa är en svensk medelåldersman. Min pojkvän är en vit ung man. Mina lärare, mina vänner och mina chefer är vita män och vita män som INDIVIDER är inte problemet utan maktstrukturerna som gör att ni tror er ha makt nog att säga att jag har fel om MINA erfarenheter - det är det som behöver förändras.

Jag tänker inte skriva mer här nu. Dessa fält har förvandlats till era personliga fält för att hantera förakt ingen här uppmanat till.

Jag hoppas ni får bukt med vad det är som egentligen tynger er.
För mig är det patriarkatet. Och den riktiga rasismen. (Inte er omvända).

Kram.
Angela, du träffar som vanligt rätt.

Men här är iaf en äldre man som har tänkt igenom sitt liv, Warren Buffett, född 1930:
"I samma sekund som jag föddes så överskuggade mina möjligheter mina syskons – för jag var pojke!"
[länk]

SvD beskriver honom som "magnaten, legenden, vd:n för konglomeratet Berkshire Hathaway".
Ideologi, religion osv skapar hat eftersom verkligheten filtreras genom ideologin innan den av dessa filter blir färgad och förgiftad uppfattning. (Gammal insikt [länk] .)
Ja Leif och Leif - så är det säkert - betingade reflexer är en del av överlevnadssystemet, men som redan i människans fall påtagligt rubbat både överlevandets logik och balansen i ekologin.
Leif 8
Nu ska jag säja att jag i första hand tolkade Lennarts inlägg som ironi - annars vore det konstigt.
Artikeln i övrigt kan jag hålla med om sista meningen på citat// Det som måste förintas är konstruktionen bakom hatet som kränker individers människovärde, varje gång nätmobben pekar ut en ny måltavla.//sc. Men måste invända att det skribenten gör är att ständigt peka ut samma välmobbade måltavla MANNEN.

Att skribenten säger sej vara en stakars liten 17-åring och menar att detta skulle vara skäl nog att bemöta vederbörandes åsikter som vore det en produkt av någon på en skyddad verkstad som av någon oklar anledning inte bör ifrågasätts är betecknande för hela artikelns kverulans och även hållningen i tidigare artiklar.

Så har vi då detta ”hat” ett hat som antagligen författaren tror sej vara fri från, men som går som en röd tråd genom det mesta av dennas produktion här på sourze.

Ett sakligt bemötande och ifrågasättande av Sara Abdollahis rasismartikel tas här upp som exempel på det flödade förakt författaren säjer sej uppleva dagligen – min minnesbild av min kritik av denna skribents alster liksom flertalet av de andra debattörerna i denna nyligen avhandlade rasisartikeln av Abdollahi där annorlunda åsikter ifrågasatte rasismvinklingen som många - däribland jag - ansåg vara helt felaktig då omarproblematiken handlade om stötande ideologier som inte har i ett svenskt socialdemokratiskt parti att göra.

Nått hat ska ingen behöva utstå, så förf. borde låta bli att torgföra sitt hat – att diskutera meningsskiljaktigheter borde inte klassas som hat - att bemöta kritik som skribent och debattör rekommenderas förf å det bestämdaste, och att sluta tycka synd om sej själv bara för att inte denna får "bara gilla" i kommentarsfältet som på fejan där bara meningslikar i slutna sällskap har möjlighet att visa sin åsikt.

Egentligen borde förf. vara tacksam över att någon ids komma med en och annan invändning mot det enögda varseblivandet i dessa ytterst grunda artiklar, och att dessa utsätts för lite djupare penetrering av mej har definitivt inget med att denna förf. inte är av svenskt ursprung och tjej. Det har däremot att göra med att artiklarna företräder en könsrasistisk ideologi och bör ifrågasättas av samma skäl som Abdollahis artickel. (Du kan läsa mer om det i mina kommentarer till dina artiklar.)

Vi får i denna artikel veta att den allra vanligaste näthataren är en man, oftast 40-70 år, oftast med svenskt namn.
Sedan får vi veta att denna har något vitsigt om yttrandefrihet i sin presentation och att det tydligen kan ses som en belastning. Vadå nedlåtande - förstår inte att en sjuttonåring inte begriper bättre än att denna kläcker ur sej sånna dumheter och sedan vill ha respekt för det.

Att denna oftast sedda könskattegori har mage att försvara sej mot denna artikelförfattares näthat riktad mot denna kategori har denna författare inte heller någon förståelse för. Man undrar hur denna förf. tänker då denna framhärdar i att på allehanda vis angripa de hen sedan förvägrar att yttra sej om hen bara kunde?

Något svar på den frågan kan jag erfarenhetsmässigt inte förvänta mej då någon talförhet utanför kverulansen inte förekommer från det hållet.

Med andra ord är vidare synpunkter på denna artikels vinklade krankhet överflödigt.
Erlingsson, Regeringskansliets övermakt är ingen nytt för mig. Då jag skrev en artikel om Håkan Juholts inträde på de rikspolitiska planet kontaktade jag kansliet då det gällde hans lägenhetssubventioner. Jag väntar fortfarande. Det är en offentlig hemlighet att makten är störst i Regeringskansliet. Har någon tillräckligt vuxen svensk varit med om att den högst ansvarige för myndigheten blivit fälld för tjänstemännens brott mot grundlagarna? I vart fall inte Reinfeldt som är den nuvarande bossen. Hur många vet att det dessutom även finns en rättschef?

Då det gällde Juholt, var det som med badvattnet, hög som låg på Statsrådsarvodesnämnden visste om Juholts civilstånd och hans hyreskontrakt. Ingen drog i nödbromsen, då det skulle uppstå dels inflation och inflammation i dragarmarna för 349 tjänsteärenden.

Enligt min uppfattning kunde Håkan Juholt fått rollen som ett politiskt ljus i det socialdemokratiska mörkret. Nu söker man ljus inom religionen i stället.
(inlägget slank iväg innan jag var färdig och hade rättat)
Jag tänker fortsätta att kritisera feminism, genusvetenskap, politikerfjäsk och vinklade medialögner, om oss män och om kvinnor.
Och jag tänker fortsätta fokusera mot statsfeminismen, som av någon anledning förnekas(!) av dess tillskyndare, av strategiska skäl förstås.
Här är mina artiklar på sourze, 30 st, de flesta (inte alla) med kritik mot könspolitiken och mot feminismens lögner i media.
Leta upp något "hat" i mina artiklar, om du är intresserad av just den aspekten av relevant samhällskritik mot nuvarande könspolitik!
Och inte bara om vad bortglömda killar i din egen ålder i frustration skriver på nätet, för att ingen journalist eller politiker är det minsta intresserade av dem!
Och om det är just enligt dig "70 åriga män som hatar" vilket jag betraktar som ett utryck av ungdomligt oförstånd. Och även unga kvinnor kritiserar f.ö. feminismen. Dem håller jag högt. [länk]
Du är sjutton år, Angela, och har begränsade erfarenhet i tid, hur feminimismen har utvecklats, den som du påstår är "missförstådd". Vad har du kan´ske själv missförstått, av män, pojkar, vår situtation, vi som åde feminbism och statysfeminism, och om du går in på mina artiklar där. så visa gärna var ajgh hatar någonstansinte dagligen, nästan, i media och politiskt får förståelse, medlidande, intresse i media. Utan som bemöts som hatare, med rätt att hata, för vi är misshandlare, förtryckare, överordnade, privbiligierade osv. Jag har kritiserat feminismen i 35 år, från att ha varit förstiktigt positiv. Idag gör jag det med fokus mot statsfeminismen, som jag inte hatar, men känner ett avmätt¨förakt inför, för dess fula maktspel, mot både kvinnor och män.
Jag tänker fortsätta kritisera både feminbism, gnennusvetenskap och statsfeminism och me
Hmm, ja hur skall vi ha det, med hatet? "Gubbe-snubbe, gubbslem, skära snoppen av män, män en biologisk olycka. Osv, osv, osv.
I våra media, som kultur, skattefinansierat!
Så var börjar "hatet", det senaste nyspråksordet?
Och hur förhåller det sig i jämförelse med "rasismen", nu senast här?
Kan inte se annat än att politiskt så är intresset för lösningar minimalt, ger snarare båda fenomenen vatten på kvarn.
Om de inte rent av uppmuntrar det, t.ex. genom bidragsfördelning, av skatter !
Leif E Ström, politiker värre än "Pavlos hundar", ja så är det säkert. Inlärd stupiditet.
Leif E Ström, "Grundlagsskyddad vardagsaktivist" [länk] .

Här vad regeringen tycker om grundlagen, JO beslutsdatum 2013-03-27, diarienummer 639-2012, "Kritik mot Regeringskansliet, som i upprepade fall åsidosatt grundlagens krav på att allmänna handlingar ska utlämnas skyndsamt" [länk] [PDF].

Kommentarer,
Stefan Wahlberg ledare i Dagens Juridik 2013-04-03 18:04 "JO pekar slutligen på den självgodhet och arrogans som Regeringskansliet visar inför grundlagen" [länk]
Lars-Kristian Bergh 2013-04-30 "JO: Regeringen struntar i grundlagen" [länk] se även kommentarer på NewsVoice [länk]
Bizon, Erlingsson, en viss distinktion bör man dock uppmärksamma då det gäller "flock-djurens instinktsbeteenden. Med en medfödd naturlag försvarar de sina revir om de är värt risken. De har även ett Alfa-system som sträcker sig längre än en mandatperod. Samt innehar en instinkt som omedelbums slår på varningsklockorna. Till skillnad mot homo sapiens, vilka i sin girighet närmar sig varje klockringning/lockrop i hopp om favörer som gäller egen flock. När korvstoppningen vid grytorna gjort sitt, är det för sent att dra sig tillbaka. Det uppnådda beteendemönstret är livsdanande och har inte så lite likhet med "Pavlos hundar". Hundarna hade dock inte lika ofta salivutsöndring, som hos dem vilka det statsfinansierade klockorna plingas för hela dagarna.
114
Jo visst är dom rädda - rädda för att avslöjas som inget annat än "onyttiga idioter", funktionärer utan att veta för vad dom fungerar eller dess verkliga konsekvens.
Resultatet - ett slarvigt hoptråcklat lappverk av fagra löften prisgivna åt den i alla sammanhang och på alla nivåer kranka skrupelfrihet som inte skyr några medel utanför lagen, en lag som förlamats till fatalism.
Din stil, Angela, är flytande och mjuk och man lockas läsa vidare även om man tillhör målgruppen för ditt missnöje. Och visst är det bra att du håller ett öga på oss vita, missnöjda äldre män :-)

Det blir 5 stjärnor härifrån för vem vill bli utsatt för hot, hat och förakt? Jag har nyss lärt mig hur det känns.
Detsamma förtryck finns på alla nivåer i alla hierarkier - till och med toppen styrs underifrån - detta svarar helt mot hord- och flock-djurens instinktsbeteenden och är inte märkvärdigare än så.
Jantelagen är ett begrepp och måste förstås som sådant - den pågående internaliseringen på alla nivåer skapar något vi kan likna vid arter med tydliga gränser i mångkulturen mot andra arter - andra kulturformer med identifikationsmekaniska "vi mot dom" effekter ägnade att skapa överblick och hanterbarhet inom mindre och överskådligare grupper.
Detta inom en intimitetsskala med individen som primärt byggelement - individ, familj, geografiskt område, nationalitet, ideologi osv.
Tack. Menar du alltså att 'de tomma fågelholkarna' helt enkelt saknar innanmätet, utan är helt beroende av matning utifrån? Men det skulle ju vara den från uppfattade auktoriteter internaliserade inbillning jag talade om i den andra tråden. Som du där menade var övertro, och hänvisade till järnrören. Fast rädda verkar de, så något måste de vara rädda för.
Nigel Farage är som alltid strålande men naturligtvis har han stöd för att göra vad han gör medan övriga förstås är ofria. Men ofria på grund av vad? Ja, när det gäller dessa människor sannolikt att de vill behålla sina privilegier. Kan samma drivkraft förklara kreti och pletis ofrihet? Kanske, men hur fungerar i så fall det förtrycket?
Erlingsson, jag gav dig tidigare en länk, där du kunde få uppleva järnrörsefektens totala dominans över de som ständigt har en övertro på
internalisering. De är inte så att budskapet i det här fallet är särskilt
genialt, utan det är bristen på politiska verktyg då argumen riktar sig mot person. I hela EU finns ingen ansvarig och den viktigaste personen är den som delar ut tvättsvampar vid bekvämlighetsinrättningarna.

Här kommer länken till dig och övriga en en gång: [länk]
Helt rätt, Leif E Ström. Man kan om den senare gruppen i din första mening tala om en viss typ av bildning, nämligen från uppfattade auktoriteter internaliserad inbillning.
Mellan begreppet bildad och bildning uppstår aldrig en mix av dem vilka innefattas inom den förstnämnda gruppen.

Den senare däremot har svårt att se den begränsade kompetens som allt som oftast gör dem till onyttiga idioter. Ovetandes om tillståndet klampas det på och trumpetas som mest, då den medborgerliga filosofiska aspekten saknas.

De lågutbildade bortser lyckligtvis från arrogansen, för att i nästa stund beredvilligt ställa upp och hjälpa dessa praktiska analfabeter, då nöd som alltid behöver assistans är ett axiom.

Apropå hörselskadade, det nämndes chimpanser. Synonymt att alla gravt hörselskadade i brist på språkförmåga skulle vara mindre intelligenta håller jag för osannolikt. Däremot är jag övertygad om att den självgode Blücher, blev sist vald till brännbollslaget!

Ragnhild, rätta mig om jag har fel.
Många sammanblandar också begreppen "intelligens" och "smarthet". Det kryllar av snorungar som lärt sig ett datorkommando utantill och därmed tror sig vara intelligenta.
Överlag tror sig många ingenjörer vara intelligentare än historiker och filosofer, mest p g a inlärda tekniska operationer som inte hör till allmänbildningen.

Som regel brukar jag säga att den som inte kan överträffa en schimpans i språkförmåga är ganska ointelligent. Att kasta en boll klarar däremot såväl schimpansen som människan.
Teddy Widegren: "Jag uppskattar att den mänskliga mognadsprocessen för att verkligen kunna nå ett någorlunda fulländat tillstånd skulle ta minst 50 år - kanske ännu längre." Snarare sådär en 800 år. Vi har alldeles för kort tid på oss. En rimlig medellivslängd skulle vara några tusen år, så vi hinner verka som mogna kompletta människor.
TEDDY, det vore rätt kul att få veta var du söker kunskap o ev sanningar. Jag vill absolut inte ha några länkar men lite tips om vad du anser vara värdefulla böcker,tidningar Tv-program o så. Var är din KÄLLA där du får livets vatten och lite annat.
Faktum är att artikelförfattaren har fel. I dag blandas politik och religion i Sverige. "Enligt sufierna hatar den som betraktar människorna ur religionens aspekt sina medmänniskor, men "den som betraktar dem ur Verklighetens aspekt förlåter dem"." (Hesham Bahari 2013-04-25 i Tidningen Kulturen [länk] samt i bokpresentationen på [länk] .)
När jag var ung och kaxig hade jag som så många andra unga och kaxiga svar på en massa frågor som jag naturligtvis inte visste så mycket om vilket inte hindrade att jag hade en åsikt.
Vi kan ju se att detta gäller i nästan lika hög grad för yngre människor av i dag, förutsatt att inte dumheten i största allmänhet slagit klorna i dom redan på ett tidigt stadium.

Frågan som emellanåt kom upp var som rubriken - vad är intelligens?
Mitt svar som för mej gällde ganska länge som sanning var - förmågan att lösa tidigare okända problem i nusituationer. Annan problemlösning som bygger på tidigare kunskap ansåg jag inte direkt handlade om primär intelligens, snarare då inlärt intelligent beteende.

Numera talar man om olika intelligenser då det visat sej nödvändigt att separera dessa som enhetligt avgränsade förmågor i stället som förr bara låta allt gå under samlingsbegreppet "intelligens".

Dessa olika egenskaper kan beskriva en personlig begåvnings variation eller profil som olika test kan verifiera som delar av den intelligenta grundförmågan.

Egenskaperna det handlar om är språklig, musikalisk, omvärldsanalytisk, kroppslig rörelsekoordinativ, självmedvetenhet, matematisk, och en i dag mycket eftersatt intelligent varseblivning rörande såväl strukturella naturtillstånd på mikro och makroplanen som bearbetar andra livsformers plats i helheten, och till detta angränsande - den existentiella intelligensen som helt uppenbart är mer eller mindre utvecklad hos olika individer där just trosuppfattningar och föreställningar på mentalplanet ingår.

Intelligens och intelligensvariationer har som så mycket annat missbrukats som begrepp och individbeskrivning vilket många gånger skapat ett veritabelt elände för människor med särskilda egenskaper.

Många av våra egenskapsuppsättningar är ju medfödda och i viss mån ärftliga som biologiskt betingade talanger, men sedan kompletteras dessa grundpersonligheter av mer eller mindre snabbt upplärda färdigheter och utveckling av grundegenskapen - vilket egentligen innebär att en människas "vuxentillstånd" - det tillstånd en individ uppnått då de flesta av dennes egenskaper ernått näst intill maximal funktion.

Tyvärr når de flesta inte ens i närheten av ett utvecklat fullspektra för de intelligenta förmågor vi vanliga dödliga skulle kunna uppnå med en mer medveten pedagogik för en mer fullkomnad utvecklingssträvan för den individuella möjligheten på alla plan - vanligen stannar utvecklingen i någon form av specialisering där de flesta intelligenser sjunker in i något rudimentärt tillstånd utanför den ekonomiskt praktiska och socialt efterfrågade roll som fixeras relativt tidigt i en människas historia.

Jag uppskattar att den mänskliga mognadsprocessen för att verkligen kunna nå ett någorlunda fulländat tillstånd skulle ta minst 50 år - kanske ännu längre.

Sådana perspektiv finns inte i dag - allt ska gå snabbt och utan tanke. Jag övertygad om att ett samhälle sådant det ser ut i dag skulle vara omöjligt hålla liv i om de mänskliga intelligensnivåerna skulle tillåtas växa till någon stans i närheten av sin verkliga mognadsmöjlighet.

De orala stadier vi människor ofta stannar i skulle om vi i större utsträckning utvecklade mer medvetna mentala förmågor och närgånget analyserande intelligenser göra oss till betydligt mindre lättlurade konsumenter.

Även andra konstruerade behovstillfredsställelser skulle med en mer vaken intelligent omvärldsanalys utgöra ett betydligt mindre överlevnadshot än i vad de gör i dag.
Ja du Brunne - så dags att dyka upp med olja nu när vågorna redan lagt sej :-)
Har för mej att jag beskrev nått liknande förhållningssätt hos en del ajatollor som först då den uppretade muslimska massan släkt sin blodtörst dyker upp som gubben ur lådan och låter förstå att det är lugn och besinning som gäller.

Men som sagt jag gav ju själv upp ett tag när jag tyckte konversationen kantrat över och blivit för dum.

Samtidigt tycker jag att den lättja vi visar en del inlägg här närmast är att likna vid ren slöhet - ofta får jag själv klä skott som en förnuftets apostel - ett förnuft som dessutom inte efterfrågas av den femomaffia som helst vill ha hela spelplanen för sej själv och där dialog är ett oönskat begrepp.

Skulle kunna kverulera vidare som den där billy butt du höjde till skyarna nyligen, men grannen kom in med sin hund som nu väldigt gärna vill ha ut mej på en promenad - så jag får väl valla denna fyrbening en stund medan matten är och handlar.

Men vi höres - simma lugnt!
170 / Vänlig prick är nog en mkt bra beskrivning på mig numera. Eggen var skarpare förr. Vill inte mina sista dagar ligga o titta i taket o tänka "vilken elak jäkel jag varit". Hellre att någon minns mitt diakonala sinne.// Jag kommer aldrig att "ursäkta"LL:s bibliska drag, det är en stark sida hos dig.Det finns mkt visdom i Bibeln, plus en massa dårskap. Det gäller att kunna sortera med hjälp av sina egna erfarenheter o kunskaper.


TROVÄRDIGHET - det är ett livslångt bygge där man ofta saknar ritningar. Hälsning från Sydväst. Brunne
Tack Pia - du är så go och snäll så jag rodnar och vill kramas tillbaka. Och Brunne den vänlige pricken - jag bugar, åt sydväst, möjligen rätt väderstreck.

Jag blev förb-d på en ny elak ton i kommentarsrutorna som jag aldrig mött här förr. Krönikörer bör förstås inte bråka på person i sina krönikor. Det kan jag vara mallig över att inte ha gjort. De bör nog inte heller delta i upprörd ton i kommentarsrutorna, det har jag tyvärr gjort. Det var illa och det diskvalificerar den trovärdighet jag eftersträvar men alltför sällan når. Så fy på mig, jag säger upp mig själv innan jag får sparken. :-)

I skolen icke vara elaka och jävliga - försöker jag leva upp till. Det struntas ofta i den regeln numera. I skolen dessutom vårda, icke göra om, sanningar efter eget intresse. I skolen dessutom utesluta hot och pådyvling av edra egna fördomar å eder nästa. Den som orkar torde dessutom visa någorlunda respekt för dem som trots vårt förakt dock äro våra medmänniskor.

Ursäkta min bibliska dag.

Om red släpper in mig med någon allmän ströartikel då & då efter veckans fåniga kackalorum så ta det som ett hot, inte löfte. Det beror på Carl Olov och hans ärade personal.

Och framtiden för mig och mina generationskamrater är realistiskt sett att tjänstgöra som någorlunda kvalitativ jordförbättring. Så vaffan bryr jag mig för? Då ra, som dom säger i då ra-nas paradis.

168 Jag ber att få instämma i Pias vänliga ord till Lennart L/ God Morgon
"[T]he world's military and intelligence community has finally figured out that "Islamic fundamentalist terror" is run by Zionists and not Muslims" (Benjamin Fulford 2013-04-30). Det är ingen slump att muslimer (med "rätta lojaliteter") tas in i politiken. Men sionisterna är rökta. Den som ser kan ju undvika att dras ned med dem.
2008-05-05 08:10 skrev "ArHo" i en kommentar [länk] såhär:

"Per W, du nämner rättsröta och IB affären? Det finns även idag som borde vara bekant, Regeringspartierna använder sig utav EXPO en organisation som påminner om Ryska KGB med sin uppmaning till allmänheten att rapportera allt till EXPO som folk inte uppfattar som politskt korrekt tack Robert Aschberg som är ordförande för Sveriges KGB!"

Och så är det fortfarande, men inte länge till. [länk]
#165

Tycker det är synd Lennart, att du ska sluta här. Jag har aldrig märkt, att du skulle varit besvärlig på något vis. Du har varit en resonlig människa-----Hoppas du är nöjd med ditt eget beslut, så ingen besvikelse ligger i , det är aldrig kul, om man känner sig orättvist behandlad. Om jaghade möjlighet skulle du få en stor bukett blommor, som tack för dian artiklar, men du får tänka dig den, i precis de färger som du tycker om.---------Ge inte efter för någon slags trötthet bara, utan fortsätt som förut. Att bli pensionär innebär bara , att du får tid för intressanta saker. Ju mer man lär sig, ju mer man vet.-------Tack för den tid du lagt ner på sourze. Det var roligt att läsa det du skrivit! Ha en bra tid framöver! Och en kram!
Billy Butt är en av veteranerna på Sourze som kan uttrycka sig felfritt på 3-4 språk.Har skrivit hundratals artiklar med ibland tusentals läsare. Väldigt roligt för mig att se Billy igen.
Bra och intressant artikel, synd bara på de spydiga kommentarerna, som inte tar artikeln på allvar. Har man bott i Sverige sedan -67, kan jag dock tycka att man bör uttrycka sig på svenska också.
Jag vill härmed passa på
innan intelligentsian ännu har fattat vilken legitimitet och trovärdighet detta ger
att här där jag inte kan göra efterredigeringar dokumentera att jag sedan 2008 (fem år) är hatad av sionisterna...

Expo-medarbetaren Jonathan Leman, hans blogg 2008-11-07: [länk]
Kopia: [länk]
Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA), 2011-09-21: [länk]

Vänliga hälsningar,
Leif Erlingsson
Hej, välkommen tillbaks! Det finns någon som inte köpt EU:s växande makt, symbolflagga eller dess hymn. Han förespråkade redan 2010, vilka länder och i vilken ordngsföljd euron kommer att stjälpa resp nation. Han har även i EU efter regeringsbytet i Frankrike gratulerat unionen och det franska folket till Hollande, världens största idiot. Om aldrig förr så kan du kika på världens bäst betalda tomma fågelholkar, med EU-kommissionens president Jose Barroso, EU-rådspresident Herman van Rompuy i spetsen. Nigel Farage försöker fylla på de infertila holkarna genom att kasta ägg i 'Who the Hell You Think You Are?' [länk]
De lättmanipulerade ego-styrda strebrarna får ”Bli sittande med Svarte Petter”. De som inte är kapabla att ”titta bakom skynket”. [länk]
Bizon träffar spikskallen även utan stekpanna. Sitter väl här och myser.
Leif E S, Lennart L.
Eentligen är det synd att sourze är en så marginellt läst företeelse, och värre blir det troligen innan den nya nomenklaturan fattar vad som pågår framför deras egna blinda ögon och bakom deras egna streberryggar.

Att det inte är några humanistiska ideologier som i dag sätter agendan för politisk strävan står helt klart då det mer än någonsin synes vara uteslutande egoistiska plattformar folk gör vad som helst för att komma åt.

Vi ser det i vissa på senare tid tongivande artiklar här där det tydligen saknar betydelse vad som skrivs och vad det avslöjar om skribenter och redaktion, och inte minst stämningen i samhället i övrigt. Man skulle kunna tro att en del av kaxigheten skulle mattas av lite med hjälp av lite självkritik.

Då jag använder det verktyget på mej själv ser jag att de som näst intill uteslutande står för irriterande irrläror och riktigt taskigt uppträdande är feministstimmet som numera häckar på sourze, och då måste jag ställa mej frågan om det är jag som är överkänslig mor just den typen av enögt pladder eller om jag möjligen skulle vara mer kritisk mot den nedlåtande attityden från relativt unga tjejer, men nej inte heller det finns det fog för att tro. Då dessa tjejers vapendragare som åtminstone till namnet kan antas vara karlar får samma bemötande från min sida.

Travesterar på Lennarts "tomma tunnor" som låter oss ana att även "tomma tunnor klättra bäst". Dessa innehåller tydligen varken förstånd nog för den minsta moralisk överlevnadsinstinkt eller någon ideologisk stadga och kan tydligen fyllas med vad som helst bara det innebär en synlig position i samhällets makabra maktkorridorer.

Efter som Omar varit på tapeten tidigare och nämnts i artikeln så får även denne tjäna som typisk företeelse i sammanhanget vad gäller klättrande tomtunnor endast kvalificerad av egna streberambitioner vilket tydligt framkom genom den presskonferens denne levererade där han klargjorde att han gärna var villig att avsluta sitt ordförandeskap i islamiska förbundet bara för att nå en högre plattform som supleang i sossarnas partistyrelse.
Som sagt strebrandet är dagens melodi - den är inte vacker.

det ligger nått
På något vis skulle
Svar ja, Pia. Jag sa upp mig själv i måndags. Från min egen lilla minaret bland vårblommorna.

Jag ämnar nu låta mig förföljas av dragspel och prinsesstårta via PRO. Vaktmästarn!
Kan jag få en åtta otium, tack! Av den bästa.

Jag kommer givetvis att hålla ett öga på eventuella nya krönikörer här. Passar det min livssyn illa så hotar jag med recensioner som påminner om det språkbruk jag motvilligt tillägnat mig här de senaste dagarna.

Alla vet att "tomma tunnor bullrar mest". Nu ska jag ut i solen och bullra. Idag firar jag Arbetarrörelsens högtidsdag i min öppna sportbil. Visst har det gått framåt för oss på basplanet?

Mvh

Lennart Lundwall
Sara, det är i viss mån motbjudande att spinna vidare på den tråd som historiskt sätt härstädes saknar motstycke då det gäller förnuft eller hyfs. Efter drygt fyra månader som socialdemokrat anser du dig mogen att som politisk korsriddare rädda Sverige från dess halva befolkning.

Har du aldrig funderat på varför du fått Maria Palme Castelius som mentor? Hade hon inte kunnat vara behjälplig då du formulerade din artikel? Eller är du nöjd med följande problemställning:
"Vi behöver en debatt som inte stänger ute de människor som inte vill ta debatten med dem som anser att invandringen är ett problem för Sverige". Vill du ha en ny ensidigt isolerad plattform likt den statsfinansierade genusvarianten? Din politik tål tydligen inte fullskalig demokrati.

Maria Palme Castelius, hade kunnat informera dig att just den tysta majoriteten då det gäller invandrarfrågor ligger på knappt 50% av väljarna. Du verkar inte förstå att just den gruppen är dödligt trött på att sammankopplas med strukturell rasism, samt en alltmer tilltagande migration.

Eftersom du och/eller redaktionen valt Jimmie Åkesson som företrädare för rasismen, bör nog vän av ordning påpeka följande. Från JÅ har ingen någonsin hört några uttalanden eller ens antydningar till rasism. Det hade varit mer adekvat om du valt en bild på dig Sara.

Då jag till skillnad mot dej anser mig vara vem som helst, förväntas det inte någon ny insikt från din sida. I ett uttalande i "Stockholms tidningen" vill du göra gällande en ytterst viktig anmärkning då det gäller din person: det klickade direkt mellan oss, säger Sara Abdollahi, jag lyssnar på Maria. Och jag lyssnar inte på vem som helst".

Så mycket vet en gammal gubbe som är född på Södermalm - du kommer missa mycket. Dessutom på den tiden fanns heller ingen rasism på Söder.#161 - Den mångordige Bizon har nu klargjort sakernas tillstånd,varför vi med lugnt samvete kan lämna just denna tråden därhän!
Skönt med ett sådant klargörande!
Tack!
OK Sara
Har just gjort ett inlägg i ursprungstråden till Susanna s som var inne på samma tankegång som mej - och eftersom du nu deklarerat att du inte vill vara med och reflektera förväntar jag mej att du lämnar de som vill dryfta sina tankar i fred.

Och visst - skriver du nåt här på sourze som är värt att kommentera eller ha några synpunkter på så ska dom nog inte utebli från min sida.

Fast frågan blir ju om du fått din plats som krönikör genom att Lennart petats,,, ja då hamnar saken i ett annat läge.

Vilka kvalifikationer har du för att kunna tillföra någon kvalitet till sourze?
Jag menar att den här första presentationen nog inte var så lyckad, men jag har ingen direkt koll på vilka underströmmar som gäller i era kretsar nu - särskilt vad gäller de rent feministiska manspåhoppsartiklarna som förekommit ymnigt sedan en tid. Där har diverse klart vinklade värderingar serverats som vore de fullkomlig sanning trots att det så uppenbart finns andra synpunkter och förhållningssätt som anses helt i sin ordning av andra människor.
Men så är det väl med idealister - dom ser bara sej själva och utgår från att det dom tänker är det enda tänkbara.

Vi får väl med andra ord se vad framtiden bjuder.
Susanna 159
Sara har nu klart deklarerat att hon inte vill vara med i diskussionen vilket hon naturligtvis är i sin fulla rätt att slippa - det förutsätter förståss att hon lämnar de diskuterande ifred, och avhåller sej från att komma med nedsättande kommentarer om andras åsikter utan att komma med sakliga argument för varför hon anser dessa åsikter skulle vara så klandervärda - jag menar att vill man inte diskutera så vill man inte, och då bör man stå för det, och ska självklart respekteras - men att ändå hålla på och jävlas med de som vill diskutera faller under rubriken - störning, av vad slag det är kan man fundera över - men då bör åtgärder tas av redaktionen och helt sonika stänga forumet för sådant beteende.

Nu tycks det mej som om den tråkiga stämningen lagt sej varför jag tycker att jag kan delta igen - det fanns liksom ingen riktig mening i att delta i det tidigare gafflandet som inte kunde göra någon människa glad.

Artikeln ställde en fråga om "hur mycket rasism sverige tål" vilken nog kan vara så gott som omöjlig att svara på eller ens diskutera då sverige minst av allt har en homogen uppfattning i frågan om dels vad rasism är och dels även vilken tolerans som kan tolereras.

De gemensamma gemensamma definitionerna u efterfrågar på "vad rasism är och vad som är skillnad på rasism och kritik mot invandringspolitiken" är verkligen grundbultar för förståelsen av begrepp, ståndpunkter och reaktioner ute i samhället - och där vill jag påstå att begreppet "rasism" är mycket missbrukat i dag.

Själv anser jag att det har med etniskt ursprung att göra och ingentin med religion eller ideologi.

Diskriminering däremot kan ske på grund av en mängd faktorer där etnisk rasism kan vara en - religion en annan, och politisk ideologi en tredje. Förutom detta har vi diverse kulturella skillnader av sådan art att dessa utmärker vissa gruppers presentation i samhället och/eller kräver särskild hänsyn för dessa.

Inför dessa del faktorer är det bra att vara medveten om att det är just sådan små detaljer som bildar den samhälleliga slutsumma som kan beskrivas som den stämning vi alla påverkas av - som t.ex det du tog upp - om en person inte bli kallad på intervju när de söker jobb. Där ju ett främmande namn kan vara utslagsgivande.

Frågan man ställer sej är ju förståss - varför är det så? Ett enkelt svar - de som har ansvaret för företagen vill inte ha mer problem än de som de redan har.

Jag säjer inte att det måste bli mer problem, men den upplevda risken ökar med hur konstigt namnet upplevs - och de må stå de som driver företag fritt att försöka minimera företagets problem. Det finns ingen social skyldighet för företagaren att ta på sej något integreringsansvar utan ekonomiskt kompensation.

Artikeln tog upp fallet Omar som ett rasistiskt problem vilket jag anser är fel - just fallet Omar är ett ideologiskt problem - och ett internmoraliskt samt organisatoriskt problem för sossarna. Just detta pekar på missbruket av rasistbegreppet - man försöker skambelägga människor med rasiststämpeln då de flesta människor känner obehag inför fördomsfullhet och orättvis behandling av människor på grund av etnicitära särarter.

Dock - här kommer kulturskillnaderna in - hade vi alla samma kultur och grundbeteenden skulle intet ifrågasättande vara aktuellt - pratade vi alla samma språk skulle det inte finnas språksvårigheter - och skulle inte folk envisas med att skylta med sina religiösa svagheter så skulle inte heller det utgöra något hot eller problem.
Bizon, du är välkommen att ha åsikter och kommentera, men jag väljer att inte ta diskussioner, inte för att jag är fast besluten att jag har rätt, utan för att jag hellre låter läsarna fundera och reflektera. Vi har ju våra olika sanningar och erfarenheter, och tur är väl det!
Något du anser vara uppåt väggarna anser någon annan vara sanningen, något någon annan anser vara uppåt väggarna anser du vara sanningen. Ja du fattar.

Jag kommer att skriva krönika här så jag förväntar mig dina reflektioner och kommentarer och jag skulle nog bli besviken om du inte kommenterade :)

OK Sara 106 - vill du inte diskutera så tvingar ingen dej - jag har irriterat mej på en del skribenter här på sourze som har samma inställning.
I början då dom la ut sina texter var det flera som var nyfiket intresserade - ville ibland ha något klarläggande eller ifrågasätta nått som verkade helt upp åt väggarna, men det visade sej att dessa inte tålde kritik eller ens brydde sej om hur deras texter togs emot.
Men så är det - vi är så olika vi människor - en del som jag själv tycker det är bra med flervägskommunikation - andra inte.

Jag ska inte mer fördjupa mej i tråden efter din text då jag sagt "hej då, för mej där" av skäl du vet - jag skulle kunna ompröva mitt beslut under de förutsättningar jag nämnde i 102.
Strängt taget framgår ju mina invändningar redan i mitt första inlägg under din artikel och något nytt har just inte yppat sej där.
Inte för att jag är så rigid att jag inte kan ändra ett beslut - inte heller är jag främmande för att ändra ståndpunkt om jag får argument som håller.

Nåja - jag kanske får tillfälle att syna någon annan text du åstadkommit vid ett annat tillfälle - i så fall, förvänta dej inget annat från min sida än en vilja till öppet samtal om vad det vara må - jag menar att sånt kan vara berikande för alla parter, och framför allt betydligt trevligare än - ja du vet :-(

Som sagt Sara - nya tag och god natt :-)
Nu var Sara rolig. Sanning ska vi kanske inte blanda in i den här salladen. Gonatt på dig. Sitt inte uppe om nätterna och var arg. Man borde faktiskt sova när natten faller på. Som skalden inte sa.
Som sagt, ni får diskutera utan mig, jag vill inte vara med i denna diskussion.
Men ordet är fritt.
Lennart och Sara kan vi inte börja diskutera det som tråden handlar om hur mycket rasism tål Sverige och för att vi ska kunna göra det så måste vi hitta en gemensam definition på vad rasism är och vad som är skillnad på rasism och kritik mot invandringspolitiken och vad som är diskriminering och vad som har andra orsaker om en person ex inte bli kallad på intervju när de söker jobb.
Bizon, Mig med.

Men jag vill inte diskutera min artikel, men följer er diskussion, speciellt som saklig.
Du ser att Lennart la ut min adress samt ville att jag blir påkörd av rasister, och jag får anonyma hot.
Du förstår kanske varför jag inte kommer att delta i diskussionen.
Jag har låtit dig vara i snart 32 år. Jag svarade när du sket mig på näsan. Din ton inbjuder till gräl. Jobba på den. Jag kan be om ursäkt för min ilska om du ber om ursäkt för din. Sluta hota är mitt råd. Det gör vi inte på sourze.
Grattis Lennart du kommer att bli en kändis, uppdrag granskning ska granska dig.
Glädjer mej Sara
Vad tycker du - ska vi försöka diskutera din artikel oss emellan med en inbjudan till alla som vill dryfta sakfrågorna med respekt varandra?
Jag anmälde dig inte utan bad de granska dig.
Som Bizon sa, nu räcker det.
Inte än, sa Bull. Uppdrag granskning - vad menar du flicka? Nu börjar jag få nog. Sluta nu.
Sourzare
Hej - jag är tillbaka efter ett dygn på resa. Nu ser jag att debatten rasat vidare på samma tråkiga vis som den började.
Mycket synd tycker jag - synd i största allmänhet att sånt händer på sourze även om sånt hänt förr, och synd att äldre erfarna människor som sett livet, hellre än detta skulle vilja diskutera verklighetens varierande perspektiv tillsammans med yngre viljors uppvaknande klokskap.

Skulle vi inte på ett långt bättre sätt kunna vidga våra vyer genom att lyssna på varandra, och tala fritt om det vi ser?

Kan vi inte lägga ner dessa sorgligheter - för inte tror jag att något gott kan komma ur att hata eller förutsätta att andra inte vill oss väl.

Vad säjs? Ska vi försöka oss på att ge varandra en ny chans - det behövs varken ursäkter eller andra bortförklaringar - vi är inte mer än människor, men som sådana kan vi höja oss över den dumhet som vi annars låter förstöra våra liv och allt vad glädje heter.

Här gott folk är min hand ,,,^..^,,, Nja det blev visst både klor och nos, men här är jag i alla fall.
Kom igen!
Det räcker md att du går till angrepp på nätet, det räknas lika mycket som hot och hat. Det är på riktigt.
Fortsätt om du är beredd att ta konsekvenserna, det finns en gräns för hur mycket personangrepp som är okej. Och du har passerat gränsen för länge sen, jag säger det igen, låt mig vara eller förvänta dig åtgärder. Kanske pinsamt att som 70-åring inte föregå med gott exempel när ditt namn dyker upp hos polisen eller debatt.
Har förövrigt inte anmält dig till expo än, vartifrån får du alla dina lögner undrar jag?
Sluta med personangrepp och förtal annars anmäler jag dig på riktigt Lennart, och tro mig, jag har koll på lagen och vad som gäller. Att sitta gömd bakom en skärm och hata och hota kommer du att ångra när du märker att du kan råka illa för dina mycket grova påhopp. Polisen tar inte lätt på såna som gömmer sig i sina trygga hem och skapar otrygghet för andra människor.
Har inte anmält Bizon, så lägg inte orden i min mun. Sluta ge mig nicknames, ska jag göra detsamma? Du som klagar på att folk kallas för gubbslem etc, sluta gör samma sak.
Lennart, själv har jag varit svartlistad av dem i ett halvt årtionde. :)
Bizon, den hedersmannen, ska också granskas av Expos Abdullor. Den där Abdullahi anmälde honom i samma sväng.

Fan, jag brukar varna för den inre fienden. Mest på kul. Men nu har det blivit allvar.

Vi ses inför skranket, lilla vän.
Hallå alla glada sourzare! Nu har den där pestråttan Sara Abdullahi anmält mig för granskning hos Sverigefientliga Expo.

Jag blev så rädd så jag pissade på mig.
Ja, Israels sätt att jävlas med Gaza är ett av historiens värsta sätt att svälta ut människor som man vill utnyttja, stjäla mark av och bygga bosättningar.

Gazas fiskegräns i Medelhavet har dessa "israeler" inskränkt under årens lopp från fem mil till 11 kilometer.

Varför skulle jag köpa israeliska apelsiner? Numera är dom märkta "Spanien" - enda sättet att få dom sålda. Det finns en och annan tänkande människa i Europa. Men att kolla varifrån apelsinerna kommer, det är inte lätt.
Hans Berggren, du tvingar mig att börja tänka. Aj, det gjorde ont. Jag återkommer.
En som jag tror mycket viktig utveckling, the International Consortium of Investigative Journalists, or ICIJ.  En grupp bestående av 86 journalister från 38 olika medieföretag i 46 olika länder som för första gången arbetar tillsammans.  Inkluderar ledande medienätverk i Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland, Förenta staterna, Frankrike, Tyskland och Kanada.  Deras egna medieföretag har legat mycket lågt om denna allians, men den är helt verklig.  Se mer på deras webbsite - "International Consortium of Investigative Journalists | The World's Best Cross-Border Investigative Team" .

I en mycket längre bloggning skriver David Wilcock 2013-04-27 ett par sidor om denna allians, klicka upp "The Storm of Disclosure is About to Hit..." och rulla ned till "INTERNATIONAL CONSORTIUM OF INVESTIGATIVE JOURNALISTS BLOW THE LID OFF".
#140 Zapphood min vän, du säger precis det som Palme och hans medtramsare borde ha sagt redan i början av 1970-talet. Den uppblandning, man kan även kalla det utbyte av folk, som skett i decennier, är naturlig, i och för sig. Vårt problem här i landet är att det gick lite för fort. Alla hann inte med i svängarna. Plötsligt innehåller radioprogrammet "språka på turkiska". En finsk TV-kanal har vi haft i decennier. Nu står somaliska hett på skolschemat. Varför fick vi inte vara med och bestämma, vi som var här först? Vi hjälper gärna dom som har det jävligt. Men vi vill veta varför. Afghanistan, Irak och Iran är inte svenska provinser.

Demokrati säger dom som bestämmer. Solidaritet säger dom lika ofta. Det är lätt att spotta dessa ord ur mungipan med riksdagspension i sikte.
Varför jag är emot invandring av muslimer till Sverige.

Det är mycket svårt att få människor att samarbeta. Folk har olika intressen, käpphästar, syn på politik, moral och ekonomi. Därför uppstår det ofta bråk. Bråk mellan grannar om gränser. Bråk och träta om allmänningar. Bråk i föreningar om föreningens syfte och mål.

Men man kan även se Sverige som en gemensam familj. Vi har också många gemensamma värderingar. Vi firar alla Jul, påsk, Valborg, Midsommar.
De flesta har en grundtro i den Svenska kyrkan. Vi har släktskap med varandra. Talar samma språk och har ofta samma moral. Vi har gemensamma traditioner.

Men vad händer om du börjar blanda oss med människor från andra kulturer och religioner? När jag trängs med muslimer som varken delar min moral eller mitt språk?

Jo, det som händer är att jag och denna någon, inte kommer att dela en kärlek mellan varandra. Varför ska jag bry mig om denna någon som är mig så främmande?
Det som händer är att medkännande minskar. Egoismen blir ökar. Och när detta händer, så växer hat och konflikter sig mycket större.

Det var det som hände i Syrien och Bosnien. Människorna blev allt mer delade i olika läger. Man kan inte ha olika folkgrupper levande sida vid sida om de inte har samma värderingar.

Vi ser det åter i Gazaremsan. Stäng in en katt och en hund i samma rum. De kommer att börja slåss. Det bästa man kan göra är att ha olika kulturer på olika platser.
På det sättet lever de med och för varandra och sin grupp. Då ökar gemenskapen och kärleken i gruppen.

Det största feltänket är att föra samman människor så som vi nu gör och tvinga oss acceptera varandra. Det kommer aldrig att uppstå någon naturlig kärlek. Men ändå ska vi tvingas till detta. När ingen integrering sker, varför ska vi då blandas?
Det är en sak när människor kommer hit och blir svenskar i själ och hjärta. Tar och lever helt efter våra traditioner. Men när de inte gör det?
När det enda som sker är att de tar med sig sitt hemland hit. Hänger sin egen flagga på väggen och installerar en tv som pratar arabiska. Är de då svenskar? Nej, jag anser inte det. Och dessutom kommer inbördeskrig och konflikter närmare här för varje dag.
#96 SLUTREPLIK
till den låtsat förskrämda Sara A.

Vad får dig att tro att jag, Lennart, 70 bast, skulle offra mer än någon minut på att oroa eller närma mig en så totalt ointressant varelse som du? Ditt magnifika ego lurar dig att tro att du är navet runt vilket allting snurrar. Varför använder du inte din begåvning till något vettigare än att reta pensionärer?

Jag hoppas att du aldrig någonsin mera kommer mig så nära att jag blir förbannad på just dig.

Med utmärkt lågaktning
Lennart Lundwall
131 Det finns ett tydligt "feministisk sätt" att resonera i artikeln, nämligen fenomenet att "behålla kakan och äta upp den", "sila mygg och svälja kameler", m.fl. metaforer.
Och Sara kallar sig ju för feminist, vill ej debattera själv, vill ha bort kommentarer, känner sig hotad osv osv. Hela feministköret. Tycker även om du också ofta verkar bemöda dig, så blir det en del förenklingar och undvikanden från din sida Arifi.
F.ö har jag tagit upp tråden rasism på sidan ett, men det går inte att undvika kopplingen till feminism. Jag anser att vi har en mycket grov könsrasism, närmast fascism, som slipper igenom, inte bara som näthat utan i våra etablerade medier, (gubbe-snubbe, gubbslem, snoppinvektiv osv osv.) Och att den ligger bakom den jämförelsevis rätt obetydliga rasism som säkert förekommer på sina håll.
#95 Personen S ljuger. Hon vet mycket väl att jag citerade denna gamla låt från 70-talet. Därför att debatten tokat till sig en smula där i söndags. Varsågod:

[länk]

Hotfullt eller bara trams?

Flickan sitter där dygnet runt vid sin dator och tror att kvasi är på riktigt.
Leif, jag bad dig ta bort min adress, ska jag kopiera in mailet eller?
(Sara Abdollahi 2013-04-30 12:26 #96 i "Glassbilar och böneutrop" tråden.)
Ingen fara, det kan jag stå till tjänst med:
Bra att du sparar skärmdumpar men vill be dig ta bort dessa då det är min adress och jag vill inte ha ovälkomna gäster:
(Sara Abdollahi i e-post till Leif Erlingsson 2013-04-30 02:02:16.)
Leif, jag bad dig ta bort min adress, ska jag kopiera in mailet eller? Sluta hitta på att jag ville att du tar bort dokumentationen, har själv skärmdump på detta som bevis. Så nej, jag vill inte att dokumentationen tas bort, den gynnar mitt fall nämligen där jag blir påhoppad och hotad. Polisen kräver ju skärmdumpar som bevis som sagt.
Jag ville ha bort min adress. Personen L skrev ut min adress och hoppades på bilar och sirener utanför min gata och att en rasist satt bakom ratten. Det är hot, att vilja att någon blir överkörd.
Tack Leif. Jag blir mer och mer rädd för personen S och vad som kan hända partiet (S) om "debatt" får fortsätta med denna ton.

Och personligt hot får jag motta, senast tisdag kl. 10.30 i anledning av en gammal schlagertext som jag citerade i söndags kväll i tron att jag sysslade med debatt och inte trolleri. :-)
Hot hot hot. 3 hot + ett nytt idag. Du blir nog populär här.

Det är dig det är synd om Sara.

Slutdiskuterat håller jag med om. Med dig diskuterar man inte. Man tar emot, vänder på klacken och går.

Ha ett bra liv, som du brukar säga.
#92 Tack Lennart.  Då har du dokumentation av det hot som riktats mot dig.  Sara själv var förstås snabb att redan i natt mejla visserligen mycket vänligt om att hon - föga förvånande - ville ha bort dokumentationen.  Jag svarade nyss att som politiskt aktiv offentlig person och frilansjournalist står hon ej över granskning och att hon får lära sig att stå för vad hon själv gör.

Vänliga hälsningar,
Leif Erlingsson
Jag skrev vad du hade skrivit till mig, dvs att du vill att jag blir påkörd av en rasist och min adress och att jag polisanmäler för hoT.
Det är inte synd om dig, sluta att förtala andra, det är ett brott i sig.
Den som är kränkt i sammanhanget är inte jag utan du som inte står för dina hot och angrepp på mig. Hade någon hotat dig hade du själv gått till polisen. Alla angrepp du skriver om mig sparas. Slutdiskuterat.
#129 Snart får man inte hissa sin svenska flagga utan tillstånd från Migrationsverket.
Tack Lasse och Bizon. Här är inte kul längre.

Trollet ska "gå till media" och polisen. Hon blev "krängt" när jag sa ifrån i bestämd ton om hennes "netikett".

Och tänk er det mest oerhörda av straff som finns i hennes värld, en osviklig metod att forma om människor efter eget tycke:

Hon "messade" min fru för att redogöra för mitt brottsregister.

Tre hot utslungade mot min person kvart i fem en måndagsmorgon. Hot, hot, hot. Hotmail, typ :-)

Hustru och jag fnissade, lite förundrade över hur olika människor kan vara. Sen käkade vi frukost.
inlägg #127 Problemet är att alla som pratar sig varma om det fula med rasism, inte har fattat att de är antivita. Det de förespråkar är ett land där du inte kommer att hitta en enda blond liten tjej. Det som kommer att ske är att alla vithyade och blonda svenskar försvinner. Om bara några årtionden är svenskar som är vita en liten minoriet som inte har något inflytande. Samt att allt det som har varit unikt svenskt med svenska traditioner kommer att utraderas. Det ni förespråkar är helt enkelt en utradering av landet Sverige. Införandet av mångkulur där kristendomen blir en minoriet. Och då är vi på samma ställe som Syrien är idag. Så räkna också med väpnade konflikter här där muslimer eller andra bombar andra grupper som de ogillar.
#91 Tack Leif. Jag begär inte att någon skall radera överdrifter jag gjort i vrede. Det är slarvigt men mänskligt att blifva förbenad.
Ja Leif Erlingsson 85 - tyvärr har det gått därhän att även det goda uppsåtet kan anses kränkande - resultatet blir dessvärre att alla kommer att bli rädda för att uttrycka minsta mening då den kan befaras såra någon.
Min grundhållning är det öppna samtalet - då kan ingen utgå från att alla förstår allt utan måste fråga - inte heller att alla håller med och därför kanske även vill dryfta sina synpunkter och ifrågasätta.
(Bizon 2013-04-18 21:08 #87 i "Glassbilar och böneutrop" tråden.)
Sourze belönar manipulativa projicerande människor genom att censurera kommentarer där de avslöjar sig och där de psykologiska processerna avslöjas.  I vår tid är denna typ av censur det allvarligaste hotet mot demokratin.  Demokratin är viktigare än manipulativa projicerande människors egon.
Glömde att säga tack och adjö till 133.000 läsare.

Jag hade ganska kul hela tiden. Men jag vill absolut inte finnas i samma forum som Sara Abdollahi.

Jag behöver nog inte berätta varför. Här dräller av läskunniga. Som också känner igen nättroll. Peace.
Tänk er själva medborgare - att ha blivit "en sådan som Lennart".

Å andra sidan känner jag en viss tillfredsställelse i att ha blivit uppmärksammad av "en sådan som Sara Abdollahi". Vilken ära.
Jajamän, Carl-Olof. Nu får det räcka. Jag nämnde en stockholmsgata och hotas just därför av polisanmälan. Då jag inte vill synas i samma media som denna oförskämda person så tackar Söndagskrönikören för sig. Frid.
Nu måste det bli skärpning i den här tråden. Tänk efter vad som rimligen är ok och inte. Var går gränsen för att kränka, förtala eller hota någon?
Pia, så du ser inte alls sådana som tex Lennart som problemet utan tycker det är mitt fel att han hotar mig?
Att beskylla folk som utsätts för rasism får stå för dig.
#107 Hörrödu hen - du skriver så stolpigt så man knappt förstår vad du menar ens när du försöker vara oförskämd. Man blir nästan henryckt. Kan SFI vara något?
Sluta nu med psytopatiskt babbel Sara.  They'r coming to take you away, hoho, haha.  Blåljus och sirener på [...]gatan.  Hoppas det sitter en rasist vid ratten.  Gå och lägg dig nu.  Katten väckte mig halv fyra.  Annars skulle jag inte lägga en minut då dig.
(Lennart Lundwall 2013-04-29 04:23 #104 i "Hur mycket rasism tål Sverige?" tråden.)
Inte smart att ge andra psykiatriska diagnoser online.  Sånt straffar sig:
Vilken av adresserna i [...] stämmer?
Ska lägga min polisanmälan:

"hoho, haha.  Blåljus och sirener på [...]gatan.  Hoppas det sitter en rasist vid ratten."

Att hoppas någon ska bli överkörd av någon är ett brott som tas på allvar.
Vänta dig anmälan.
(Sara Abdollahi 2013-04-29 04:26 #106 i "Hur mycket rasism tål Sverige?" tråden.)
Själv ser jag allt mer projiceringar i alla sammanhang.  Symptom på den pågående civilisationskollapsen, som nu är helt uppenbar.
#106 Polisen blir nog glad när du kommer och vill anmäla en gammal schlagertext från 1970-talet, som handlar om mentala tillstånd. Du var förstås inte född då.

Min fru hälsar - vi älskar båda militanta feminister. Vi beundrar andlöst din elakhet och härskarteknik.

Vi ses kanske hos polisen? Det du vräkt ur dig här är flera klart åtalbart och MYCKET kränkande och jag går gärna vidare med detta.

Ha nu en så bra dag som ditt samvete förtjänar.

Förresten skriver man inte "intervjuver". Bara så du vet.

Först reta folk - sen hota med polis. Skäms. Fy.
Frågan? Hur ser du att framtiden är? Vilket samhälle vill du ha och bygga? Är det inte det som är frågan? Kan du beskriva mer utförligt, vad du vill ska hända? Mer eller mindre med människor från andra länder. Mer eller mindre med andra traditioner och religioner. Tack
Att personer med utländska namn i lägre utsträckning kallas på intervju kan även bero på ofoget med coacher som hjälper folk med att skriva CVn och personliga brev. Tidigare kunde A givarna utifrån ansökningshandlingarna bedöma om en person hade tillräckliga kunskaper i svenska. Det går inte längre. Har bekanta som jobbat med rekrytering som vittnat om personer med utländsk härkomst som skickat in perfekt skrivna ansökningshandlingar och som sedan vid intervjun knappt kunnat föra ett normalt vardagssamtal på svenska. Efter ett tag får a givarna nog och chansar inte med sin värdefulla tid genom att kalla folk som de befarar inte kan språket till intervju. Dessutom visar forskning att åldersdiskriminering är ett betydligt större problem än diskriminering pga utländska namn
Susan, det finns undersökningar som visar att samma ansökningar skickades till samma jobb, det visade sig att personer med svenskt efternamn fick gå på intervjuver 50% mer än de med utländskt. Så man kan visst säga att invandrare som har samma kompetens har mindre chans än svenskar att få jobb.
Vilken av adresserna i [...] stämmer?
Ska lägga min polisanmälan:

"hoho, haha. Blåljus och sirener på [...]gatan. Hoppas det sitter en rasist vid ratten."

Att hoppas någon ska bli överkörd av någon är ett brott som tas på allvar.
Vänta dig anmälan.
Du börjar bli obehaglig med dina påhopp, jag anmäler dig snart för de ansvariga här.
Det finns en gräns för hur långt man får gå både enligt lagen och polisen.
Sluta nu med psytopatiskt babbel Sara. They'r coming to take you away, hoho, haha. Blåljus och sirener på [...]gatan. Hoppas det sitter en rasist vid ratten. Gå och lägg dig nu. Katten väckte mig halv fyra. Annars skulle jag inte lägga en minut då dig.
Tror du jag skulle sitta här och yttra mig om en virrig toka som troligen portats på Flash? Som representant för DN eller SvD? Du visar dig hela tiden som det blaha du är.
Oss? Er föredetta journalister som numera kommer med rasistiska personangrepp?
Du stöter bort fler än vad jag gör med dina fördomar.
Skratta bäst som skrattar sist, säger vi i Sverige. Troende är vi inte och så illa ska det inte heller bli. Saras sätt att argumentera för sin soppa stöter bort oss. Så hon lyckas - men inte med det hon tror.
Den avgörande händelsen kommer alltså snart eftersom de fyra sigillen nu är brutna.
Apokalypsens fyra ryttare

Och jag såg när Lammet bröt det första av de sju sigillen, och jag hörde ett av de fyra väsendena säga med en röst som åskan:  "Kom!"

Jag såg, och se:  en vit häst, och han som satt på den hade en båge.  Åt honom gavs en segerkrans, och han drog ut som segerherre, för att segra.

Och när Lammet bröt det andra sigillet, hörde jag det andra väsendet säga:  "Kom!"

Då kom en annan häst ut, en eldröd, och åt honom som satt på den gavs makt att ta bort freden från jorden och få människor att slakta varandra.  Och ett stort svärd gavs åt honom.

När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag det tredje väsendet säga:  "Kom!"  Och jag såg, och se:  en svart häst, och han som satt på den hade en våg i handen.

Och jag hörde liksom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga:  "Ett mått vete för en denar, och tre mått korn för en denar, och oljan och vinet får du inte skada."

När Lammet bröt det fjärde sigillet, hörde jag det fjärde väsendets röst säga: "Kom!"

Och jag såg, och se:  en gulblek häst.  Och han som satt på den hette Döden, och helvetet följde efter honom.  Och åt dem gavs makt över en fjärdedel av jorden, makt att döda med svärd och med svält och med pest och genom jordens vilda djur.

(Från Uppenbarelseboken 6:1-8.)
Se även "The Storm of Disclosure is About to Hit..."

Den avgörande händelsen kommer att vara så något så otroligt, till synes långsökt, så fantastiskt i sina implikationer att det det är svårt att föreställa sig skriver David Wilcock  (på engelska) i sin långa artikel.  Personligen får jag egna antydningar om att det kan handla om att vi plötsligt ser och upplever mer än tre dimensioner, att vi direkt upplever till synes andra verkligheter så vi alla ser dem.

[...]
Barclays, UBS, Bank of America, JPMorgan, Chase and the Royal Bank of Scotland - apokalypsens fyra ryttare?

De och ytterligare aktörer har manipulerat LIBOR och ISDAfix och genom det riggat priser och växelkurser så hela spelet är riggat.  Se amerikanska justitiedepartementets undersökning av ISDAfix som Matt Taibbi skrivit en artikel om:
The Biggest Price-Fixing Scandal Ever
April 25, 2013 1:00 PM ET

Conspiracy theorists of the world, believers in the hidden hands of the Rothschilds and the Masons and the Illuminati, we skeptics owe you an apology.  You were right.

The players may be a little different, but your basic premise is correct:  The world is a rigged game.

We found this out in recent months, when a series of related corruption stories spilled out of the financial sector, suggesting the world's largest banks may be fixing the prices of, well, just about everything.

[...]
Ang. referensen apokalypsens fyra ryttare, se min nästa kommentar.
Århundradets upprop - bankparasitmålet till Högsta Domstolen

Ponera att någon plötsligt kom på hur en av det svenska samhällets mest fundamentala grundbultar - en av de pelare på vilket hela det svenska samhället vilar - är en gigantisk lögn och ett ännu större lagbrott.

Ponera sedan att samma person, mot alla odds, lyckas skapa en situation där "grundbulten" prövas i domstol.

Den här personen finns.

Hans namn är Witte, Henning Witte.

[...]
Helt fenomenal dokumentär som belyser mycket av varför världen ser ut som den gör: [länk]
Ja Leif Erlingsson 85 - tyvärr har det gått därhän att även det goda uppsåtet kan anses kränkande - resultatet blir dessvärre att alla kommer att bli rädda för att uttrycka minsta mening då den kan befaras såra någon.
Min grundhållning är det öppna samtalet - då kan ingen utgå från att alla förstår allt utan måste fråga - inte heller att alla håller med och därför kanske även vill dryfta sina synpunkter och ifrågasätta.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson på Sourze.se:

http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson_efter_20130216.html

http://www.sourze.se/__10707529_a.asp
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Lång och tungladdad webbsida med samtliga kommentarer någonsin på Sourze av förf. Leif Erlingsson finns att hämta valfritt omvänt kronologiskt eller kronologiskt sorterat på
http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson__reverse.html
http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson.html


Länk tillbaka till Sourze:  http://sourze.se/ .