Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Industrins sega lönenormer

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Industrins_sega_lonenormer/Sourze_style.html .
När äldre tjänstemän slutar eller pensioneras har de ofta arbetat upp en god lön. Tro inte att efterträdaren får den lönen. Kanske Hardenne betydligt bättre utbildning som gör att hen klarar jobbet. Samtidigt har facken och företaget avtalat om lönehöjningar som gett lönenivån. Om man använder löneskillnaderna till andra lönehöjningar så blir dessa höjningar således inte nivåhöjande. Det finns större möjligheter till höjda löner om inte arbetsgivarna tar hand om mellanskillnaden!
Igår tecknade tjänstemännen inom kommunerna ett nytt avtal. Vision, SSR mflDet är 4-årsavtal med högre procenttal än normen de första två åren och sifferlösta de följande två åren. Ett smart sätt att komma runt märken satta av andra

Kommunal med sina undersköterskor, barnskötare, vårdbiträden mfl har ajournerat sina förhandlingar. Kommunal vill nog ha Metall i ryggen för sina krontalspåslag som ger ett större procentutfall för de lägst betalda.
Sifferlösa avtal har de offentliga arbetsgivarna strävat efter i många år. Prestationer och resultat ska styra. Om facket litar på det och accepterar det så finns det möjligheter att betala mer men också differentiera mellan verksamheter och individer. Blir det en särskild satsning på sjuksköterskorna i år. Särskilt på de specialutbildade?
Ej examinerade sköterskor erbjuds nu fantasilöner inför sommaren berättar SVT i dag.10.000 kr mer i månaden än vad jag hade då jag sluta mitt jobb för 7 år sedan...
Saa blir det om man inte skoter personalen och lonernaDet har hanr mkt sen du slutade
Ja oj vad det hänt, jag hänger inte med alls. Har i 7 år tänkt att jag skulle kunna
hoppa in på SOC några halvdagar i veckan - men vågar inte...
Det är klart att du vågar.Idwealiskt är ett jobb där du är bäst på ett ämne. Till exempel erfarenheter och rutiner. Hur man kan slussa hjälpsökande vidare kanske skulle kunna vara något. Jag satt ju ien rådgivningsjour fram till i januari i år. En del ärenden kune jag lösa direkt, en del frågor kunde jag också svara på direkt. Sedan kunde jag slussa medlemmarna till rätt instans eller ombudsman som förhandlade, ev stämde arbetsgivaren. Kanske skulle något liknande passa dig inom det sociala arbetet?
Så kom då varslen om strejk och nyanställningsblockad .Kommunal tycker att Metalls uppfattning om "Märket" ska gälla. De anser att skillnaden mellan arbetare och undersköterskor skulle bli för stora om de inte får krontalshöjningar. Transport vill har nästan 9% för ett ettårsavtal. De tycker att industriarbetarna vek sig för lätt i sina förhandlingar och vidhåller utgångskraven som de var eniga om att kämpa för. Fortsättning följer. Transport kan stoppa all lagerhållning och lastbilstrafik i hela Sverige.
Steno - det är väldigt bra att du kommer o sammanfattar läget på arbetsmarknaden, för mig som har svårt att hänga med i alla girar!!!
Det återstår att se om Kommunal får lönehöjning i krontal för dem som tjänar under 25000. Det var bara Livs av LO-förbunden inom industrin som lyckades spräcka procentlinjen som alltid gällt för lönehöjningar. Handeln som har många under denna summa lyckades få det. Vad säger industrins arbetare om att kommunalarna får mer än dem i plånboken?
Transport däremot är svåra att pressa, de brukar utnyttja strejkmöjligheterna för att få avtal bättre än andra
Ska man vinna en konflikt i den offentliga sektorn måste man ha pressen och opinionen bakom sig. Jag har inte sett ett ord kommuniceras om vad kommunalarna vill uppnå annat än deras hemsida där Lo tycker att de ska ha krontalshöjningar istället för procenthöjningar som större sdelen av arbetsmarknaden. Förra gången var gatorna fyllda av gula västar och "Vi tar fajten". Nu är det tyst. Kanske för att de gick på pumpen då fast de larmade.
Men det blir väl mera liv när strejken kommer igång och lokaltidningarna kan intervjua personer som "drabbas"
Kommunal informerar inte sina medlemmar om det förekommer några underhandskontakter mellan parterna eller kontakter med medlarna Christina Rogestam, Malte Eriksson och Inger Örtendahl. SKL informerar bara om att medlarna är utsedda. Strejken är varslad till att sätta igång 29 april. Märklig behandling av dem som berörsav konflikten
Ikväll avgörs det om Transport strejkar i morgon. De tar ut 900 på godscentraler som stoppar leveranser till bilfabriker och affärer
Det blev som väntat strejk, Transport brukar inte avstå från att visa musklerna för de egna medlemmarna och för arbetsgivare och opinion. Tvisten gäller framför allt lönerna men ocksåsom påmånga andra hållinhyrning av personal.Om inte övriga LO-förbund och LO-styrelsen kan få Transport att ge sig så är principen om det sk märket dödsdömd. I så fall kan nog en skrivning om bemanningen vara ett sätt för Transport att rädda ansiktet.
Ett annat sätt är att ge Transport de begärda 860 kr i minimum per månad under det första året mot avräkning de följande två åren.
STREJKAT har datorn gjort ca ett dygn men nu går den igen efter byte av tangentbord o borttagande av onödig adepter. IT firman påstod att jag hade en gammal omodern dator, men jag slog dem inte ändå, Men jag är gammal o omodern sa jag. Då stirra de på mig o jag gick ut.....
Snabbt ut o bunkra de billigaste o enklaste livsmedeln för 14 dagar framåt!
Det lär inte längre vara pengarna som är stötestenewn i konflikten utan inhyrningen avpersonal.
Det är en fråga som skulle kunna skötas politiskt och dessutom klaras fackligt genom MBL och veton mot att anlita oseriösa entreprenörer.Där skulle man kunna få brett stöd så många utländska firmor som bryter alla skyddsregler som agerar på vägarna
Ja, strejken är över efter en timme! Parterna får en ny förhandlingsordning om entreprenaderna och en arbetsgrupp. Sedan en känga till Lo. Om LO ger upp så gör vi fan inte det sade en förhndlare från Transport enligt AB
Om en vecka är det kanske dags för Kommunal att få presskommentarer. Men läget för en strejk från ett LO-förbunds sida är den sämsta tänkbara. Men de är väl tvungna att skramla för att medlemmarna ska få någon uppmärksamhet.
Vårdförbundet stöder nu de nyexaminerade sjuksköterskornas bojkott mot att ta anställnijng under 24000 i månaden (25000 i Stockholm). Vägran att ta anställning är en ursprunglig stridsåtgärd som akademiker utövade vid 1900-talets början i protest mot löner och villkor. I de reguljära förhandlingarna kan man köra fast men vid anställningstillfället är det varje individ som kan välja om man ska skriva på anställningsavtalet eller inte. Men det är sjuksköterskornas år i år. Förra året gjordes en viktig satsning på lärarna som då spräckte det sk märket.
I förlängden gynnar det redan anställda sjuksköterskor som ofta TJÄNAR MINDRE ÄN DET SOM DE NYEXAMINERADE NU KRÄVER. dET KOMMER ATT BLI DYRT FÖR VÅRDEN MEN SKA MAN VÄLJA UTEN GRUPP SOM ALLMÄNHETEN VILL STÖDJA SÅ ÄR DET SJUKSÖTERSKORNA
Steno De senaste fem åren i mitt soc yrke fick jag inte löneförhöjning någon gång.. Klart fall av åldersdiskriminering. Därtill fick jag bara lösa jobb på 3-10 månader. De var rädda att få det så kallade rehabiliteringsansvaret för mig efter 11 månader, så jag skickades hem. Jag var inte sjuk då och fick aldrig ett klagomål på hur jag skötte jobbet. Lagar som gynnar vissa slår ut andra....
Det är något skumt med Transports avtal. De får nu säga sitt när arbetsgivaren vill nlita bemanningsföretag. Men MBL, medbestämmandelagen som Palme betecknade som århundradets arbetsmarknasreform är inte avskaffad. Arbetsgivaren måsteförhandla på eget initiativ vid "viktig förändring för enskild eller anställda i sin helhet som berörs. En typisk räddningsplanka?
Jan Brunnegård, din behandling i löne- och anställningsfrågor visar behovet av ett starkt fack som kan ryta i och setill att folk blir just behandlade. ST:s ordförande Brita Lejon skriver idag på SVD att staten r den arbetsgivare som missbrukar visstidsanställningar mest. De har nog tät konkurrens a kommunerna
"Strejk i kommunerna? Nu har Aftonbladet vaknat:
Om facket och arbetsgivarna inte kommer överens träder den strejken i kraft på måndag och berör 8 971 anställda. Städare och vaktmästare är några andra yrkesgrupper som tas ut i strejk i de 100 kommuner som är utpekade och då ofta på kommuntopparnas kontor".
MIN relation till facket är mkr dubbelbottnad. Jag har aldrig varit aktiv fackmedlem men betalat sedan jag var 16 år.Indirekt till SAP:s valfond. Har nästan aldrig sett att att facket kämpat för en enskild medlem, möjligen för en grupp. I tonåren då jag inte begrepp ett dugg om arbetslivets faror hade jag behövt varningssignaler från fack och skyddsombud. Men aldrig.NÅ om jag inte gjort ngt för facket så har jag väl inte rätt att kräva så mkt heller.
Det var strejk i Umeå under vår tid där. Minns vagt att jag ofta gick till en lokal för att få sista informationen. Så minns jag Systemnbolagsstrejken, som fick en rad ledande personer att stå i kö första dagen då strejken var över.Det var rätt omskakande för mig som vid denna tid ungefär var ORDF för en stor nykterhetsrörelse i Umeå.
Var du aldrig med i socionomernas fack SSR. De har i varje fall idag distriktsombud och förtroendemän som ska hjälpa. Men på den tiden var det konkurrens med SKTF. Jag var i Trondhjem för att uppleva 1 maj därmed några kamrater varav i varje fall två är avlidna nu. Mina två flaskor väckte avund...
I konkurrensen valde jag SSR under kanske 30 år. Sedan kom jag till små arbetsplatser där det bara fanns SKTF så där var jag med de sista 5-10 åren.// När jag haft ålderspension några år blev jag i DEKL påförd Akassa. Åt skogen fel som det tog flera månader att rätta till.
Eventuell strejk närmar sig. Kanske medlemmarna kräver att få strejka. Jag tror de överskattar sin popularitet. Och vad anser deras nyckelgrupp undersköterskorna att få stå först i stridslinjen?
Ibland blir missnöjet så stort att det krävs en urladdning i form av en strejk för att visa att man behövs. Men man är inte så känslig alla gånger som man tror, alla medlemmar vill inte strejka, verkningarna av en strejk för svårt sjuka personer kan bli besvärande för dem som strejkar osv. Men kanske arbetsgivarna behöver en ursäkt för att gå med på bättre villkor. Det jag känner mest för det är dem som har delade arbetstider, till exempel chaufförer. Jag hade själv det två dagarr varannan vecka när jag jobbade i restaurang. Jag kunde inte utnyttja de lediga timmarna mitt på dagen utan sov middag för att orka med kvällen fram till 0.15
Steno Håller du med om mitt påstående att strejk i huvudsak skadar en oskyldig allmänhet men ytterst sällan motparten.Små lokala strejker på 1800 talet drabbade väl i huvudsak den lokale ägaren Brukspatronen.Borde vi inte ha lagar som förbjuder stridsåtgärder inom sjukvård och omsorg etc.??
Från fackens håll måste man vara mycket försiktig när man väljer strejkgrupper i offentlig tjänst. stänger man kärnkraftvrk drabbas staten mest ekonomiskt men strejkar en socialarbetare eller en sjuksköterska kan det innebära olycka för någon enskild som man kan få skuldtjänslor för. Det blir en strejk mot välfärden. Samtidigt är personalen i offentlig tjänst mera kritisk och mera fackligt arkiv i offentlig tjänst så det kan bli krockar där. Det finns också i förlängden risken för tvångslagar. Det har drabbat akademiker i Sverige och även sjuksköterskor. Nu i Danmark tvingas lärarna tillbaka till skolan för att inte äventyra eleernas under visning och examen. Och visst drabbar strejker oftast oskyldiga grupper


Jag hörde nog till det gänget som av regeringen beordrades att återgå till jobbet ca 1970???
Det kan nog stämma, socionomer var uttagna liksom stinsar i järnvägen, lärare mfl. Var nog ingen klok strejk, den motarbetades från de aandra facken som försökte ta död på Saco, av Palme och av regeringen, avtalsverket mfl. Det tog Saco många år att komma igen. Jag jobbadepå SAV då och kunde följa dramat
Jag minns en källarlokal öst på stan där vi samlades på eftermiddagarna, så kom då Budet SLUT
Jag kan nog tänka mig chocken när regeringen införde en tvångslag. Det ansågs strida mot demokratin.
JA VISST det var mkt upprörda känslor till både höger o vänster. Minns inte om det var Fälldin regering eller sosseregering. Jag hade aldrig hört ngt om att regering kunde göra så... "Röda torget" var fyllt av folk...Sara Lidman hade varit där tidigare o eldat massorna..Det var verkligen en spännande tid i Umeå 1962- 1980.
Det var Palmeregeringen som införde tvångslagen, den väckte internationell uppmärksamhet
Nu har parterna i kommuner och landsting fått medlarnas bud och ska svara senast kl 1400. Kommer de inte överrens utbryter strejken i morgon. Realistiskt sätt så blir det ingen strejk men med sådant stort antal medlemmar så vet man inte. Det borgerligt styrda SKL vill nog inte att LO:s Metall ska bestämma höjden på avtalet. Metall har ju sagt att "märket" betyder ett högre procenttal för kommunena än vad de själva avtalat om för sina medlemmar

anonymt inlägg #13
Avtalet klart ingen strejk 6,8 % på 37 månader. Alla nöjda
Nu efter en månad har DN:s "skriv i DN" publicerat min insändare i samma ämne som den här artikeln.Den berömde bland annat Peter Wolodarskis förslag att höja lärarnas löner med 10000. Man får inte ge upp!
STENO / Jag sänder ofta in små insändare notiser o.s.v. till min tredagarstidning AT. Det är alltid lika roligt att se om man dragit vinstlott. Ofta kommer det jag skrivit in genast, en del dröjer och en del försvinner i mediernas rymd. Leva med media är nästan maniskt...
Jan: När jag började skriva ned mina minnen 20 år sedan började jag med en händelse när jag var barn. Sedan växte minnet när jag började skriva och tänka på vad jag kom ihåg. Det växte och växte tills det blev flera hundra sidor. Jag tror det fungerar så. Man måste börja nysta uppen tråd
OJ vilket nystan jag skulle få på rätt lösa minnen, som jag numera har svårt att knyta till månad , ja t o m År.

Inledning/ Mina föräldrar var de enda i sockna som inte ägde lantbruk och djur. Men å andra sidan hade pappa ett stort skolhus...trodde jag länge....;-)
Det är inte nödvändigt att pricka in datum, det räcker med minnena, sedan kan de grupperas om man vill efteråt så får man en story i stort med tidoch plats
Steno, ja inte saknar jag ideer,uppslag och minnesbilder. Men ofta minns jag inte om ett minne är korrekt eller förbättrat med tiden. Men det har ju ingen större betydelse för läsarna är nog inte ute efter "sanningsvittnen". Mera efter underhållning, ngt att förargas över eller glädjas med...

Jag lever mkt I MINA SJUKDOMAR. Koncentrationen ligger där.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .