Riktig vetenskap
Nikola Teslas öde känner väl de flesta till, han var tydligen för långt före sin tid. Det mesta nytänkandet kommer utifrån och motabetas alltid av etablissemanget.
John Searl började på 1950-talet och blev kontinuerligt förföljd av mer eller mindre imbecilla argument och meningsmoståndare. En grannes duvor stördes av hans experiment med magneter och grannen dristade sej till att skjuta på Searl med ett luftvapen som bestraffning, kanske fick han då en föraning om att han inte skulle lämna ut för mycket av sin forskning till militären. Det är hans antigravitationsmanick som idag används i vissa av stridsflygplanen.
Professor Ruggero Santillis kamp inom samma etablissemang har väl också inneburit att han kommit fram till en gångbar diplomatisk lösning. Den patenterade Magneculen som i princip är ett system att koordinera en kolkedja med en DC ljusbåge så att materialet uppnår en hög förbränningsgrad är ett resultat av många års forskning. Samtidigt fick han inte officiellt forska vidare inom området neutronsyntes eftersom de som hade makten, oljebolagen, vet att kunskapen om denna reaktion kommer att bli dödsstöten för monopolet. Olja finns redan i överskott, priset hålls uppe med spekulation och det är bara en tidsfråga innan bubblan spricker. De multinationella bolag inom energiområdet med olja och kärnkraft som flyttat till frihandelsområden som Dubai, Sharjah och Qatar efter 911 skulle snabbt degraderas till relativa småaktörer om nya metoder för energiframställning för gemene man dyker upp. Rossis e-cat, Blacklight Power med flera fungerar enligt samma princip.
Här gör Miles Mathis ett jättejobb eftersom han på ett begripligt sätt klargör hur en kemisk reaktion fungerar på kvantnivå och hur bindningar mellan atomer egentligen ser ut. Mycket har berott på att basala begrepp blandas bort med hjälp av deriveringar, integraler, Lie-algebra med mera. Tjusig matematik men resultatet blir ett komplicerat nedslående snömos. Eftersom ett litet fel på denna grundläggande nivå ofta får oanade konsekvenser på makronivå blir mycket av forskningen en hel del gissningar och motsägande data. Resultat som maskhål, Big bang eller andra liknande hollywoodprodukter och mörk materia är sådana. Miles Mathis visar på ett enkelt sätt med mekaniska lagar hur alla sambanden med elementarpartiklar bygger upp det universum som vi alla kan ta på. Vad man sedan upplever på det personliga planet är enligt hans mening som vetenskapsman upp till var och en själv.
Jan Rosbäck

Citat Max Planck (fritt översatt)
"En viktig vetenskaplig innovation breder sällan sin egen väg genom att gradvis vinna över och besegra sina motståndare. Vad som händer är att dessa motståndare gradvis dör ut, och att den växande generationen bekantar sej med de nya idéerna från början”.

Jan Rosbäck 2012-05-22 19:58 [länk] .
Tack Jan Rosbäck, för detta fina tillägg till artikeln!

Jag tänkte också efteråt på att jag kanske borde ha påmint om Robert Godes phonon-modererade vätereaktioner i sammanhanget "alkemisk" transmutation av grundämnen genom resonans i kristallgitter.  Även den länken fick jag av dig, men sedan postade jag själv om det här på Sourze 2012-05-20 12:21 [länk] :
[U]ppfinnaren Robert Godes på Brillion Energy Corporation i Berkeley, Kalifornien [] säger att för att förstå styrda elektronfångarreaktioner eller alltså phonon-modererade vätereaktioner [phonon-modererade:  rått sagt, man skakar materialet] eller alltså CECR [] så krävs [] korsbefruktad förståelse från flera olika discipliner inkl. mekanik, materialvetenskap, elektronik, molekylär- och kvantkemi, kvantmekanik, och astrofysik.  Roberts egen unika bakgrund har naturligtvis gett honom dessa akademiska bakgrunder och därför möjlighet att sätta samman allt detta.  Två år i Etiopien har dessutom gett honom drivkraft att vilja finna energilösningar som alla har råd med.  (Läs gärna mer om just detta ämne på  [länk] .)
I den kommentaren tog jag också upp storyn om Santilli.  Och nämnde hur jag redan 2007-12-05 först skrev om honom i min "Fantasikrisen[länk] .
Ahh.. Den klassiska gamla alkemiska transmutationen. Om jag inte missminner mig så grubblade även herr Strindberg länge över hur det fungerade, innan han knäckte den enkla nöten. Kul, det är alldeles för sällan som alkemin nämns dessa dagar.
#2 Att konspirationsstollar dras till pseudovetenskap som flugor till en sockerbit var ju oväntat.
KÅM, ja, och till och med på Harvard!  Det hade jag inte trott.  Tydligen hade Tesla rätt, och nu väntar vi bara på att personer såsom Nicola Tesla, Thomas Townsend Brown, Ruggero Maria Santilli, Lt. Col Thomas E. Bearden, Myron W. Evans, Miles Williams Mathis och många många andra - många vilkas resultat är hemligstämplade och vars namn vi aldrig hört talas om - får den rättmätiga respekt de förtjänar.  Tack du också för din kommentar.
100 år av pseudovetenskap och tro på officiella konspirationsteorier räcker!
När jag läser sådana här kommentarer på inlägg kommer jag alltid att tänka på min egenhändigt ihopsnickrade pampersteori om skitsnack. Läs på först. Den Moderna Västerländska Människan har två perioder då man har blöjor på sej. Mellan dessa två perioder skall man enligt dem som har makten inte ifrågasätta vad som bjuds, inte protestera eller invända mot den information som föreligger, berätta för sina barn att allt som man säger är sant samt att pengar kommer att leda dem till lycka. 95% av människorna lever enligt denna devis. Resten leder utvecklingen.
Det förra inlägget var kommentar till KÅM #4 Hm, man lär sej.
Ang. Den Moderna Västerländska Människan...  Som Jay Weidner säger, den definierande västerländska myten talar om för oss att vi ska förbli dumma och om vi försöker bli smarta så ska vi straffas.  Denna centrala myt är orsaken till vår nuvarande mardrömssituation där makten begår ständiga övergrepp mot oss medan de talar om för oss hur mycket de månar om vår välfärd och att vi inte kan släppa fantasin om någon frälsare, politisk, Jesus eller utomjordingar, som ska rädda oss.  (Längst ned på denna länk:  [länk] .)
PS:  Ingen presumtiv äkta frälsare skulle vara så galen att han kom i närheten av planeten, han vet ju att han skulle bli ihjälslagen eftersom vi inte tolererar att någon är smart.  Om han inte flashar en massa maktsymboler förstås, men vilken verkligt smart skulle göra det?...
Kan detta vara ngt för oss som är nyfikna på både tro o vetenskap //
Den nystartade bloggen Religionsvetenskapliga kommentarer, är tänkt att vara ett forum för religionsvetare i hela landet att skriva om aktuella händelser och kommentera aktuella frågor i media./ De som startat denna blogg hör till Södertörns Universitet som jag förstått saken./Återkommer då jag vet mer.
Jan, i så fall tror jag mer på att ta en kurs i Remote Viewing, och själv ta reda på saker (a' la' Jesaja och grabbarna).  [länk]   [länk] .
En öppen forskarsajt från ett svenskt universitet passar mig nog bättre än ngn helt okänd "Remote".
Jan, jag sa inte att du skulle låta någon site ge dig din information, jag sa att du skulle kunna gå en kurs i hur man själv genom direkt observation av universum själv tar reda på saker.  Om du kan hitta den kursen på ett svenskt universitet så är det väl toppen!  Det sagt så är de resurser jag gav dig i absoluta världsklass.
Ang. att lita på universitet som auktoriteter, min understrykning här:
Den finansiella kollapsen var tydlig redan 2001, då Enron imploderade i USA.  Det signifikanta var att det var Crème de la Crème av finanselit med högsta betyg från bästa skolor som körde av banan.  Skandalen går hela vägen in i ovala rummet i Vita Huset, med George W. Bush, Dick Cheney, Paul O'Neill, Harvey Pitt, Colin Powell, Gray Davis, Arnold Schwarzenegger, Bill Clinton, Rubert Murdoch (mediemagnaten!) och Summer Redstone.  Jag tror Lyndon H. LaRouche, Jr. har rätt när han talar om en accelererande moralisk och intellektuell degeneration av moderna akademiska och relaterade institutioner 8 , och detta vågar jag hävda utan en endaste universitetspoäng på mitt samvete.
Källa:  Citerar mig själv från snart 4 år tillbaka under styckesrubrik "Civilisationens kris" i texten "Perspektiv, loopar och stupiditet[länk] .
Leif inlägg 7 "...om för oss att vi ska förbli dumma och om vi försöker bli smarta så ska vi straffas. ..."
Du kan andas ut - ingen risk att du hamnar i ett läge där du kan straffas.
Roberth Edberg 2012-05-23 19:10 #3 [länk] :
Ahh..  Den klassiska gamla alkemiska transmutationen.  Om jag inte missminner mig så grubblade även herr Strindberg länge över hur det fungerade, innan han knäckte den enkla nöten.  Kul, det är alldeles för sällan som alkemin nämns dessa dagar.
Nu har jag tittat lite åt Strindberg och transmutationen till och såvitt jag kan se så är det inte samma processer, även om jag förstår att Strindberg rent intuitivt förstod att här fanns en sanning som han dock aldrig riktigt tycks ha kunnat fånga varför han också blev avfärdad.  Men nu med Ruggero Maria Santilli m.fl. så har det preciserats.  Se länkarna till detta material från sista delen av min "Fantasikrisen[länk]   samt "Nuclear Waste Recycling[länk] -en.  Se även "Miles Williams Mathis[länk]  materialet samt givetvis praktiska applikationer såsom styrda elektronfångarreaktioner eller alltså phonon-modererade vätereaktioner [phonon-modererade:  rått sagt, man skakar materialet] eller alltså CECR vilket innan full förståelse för fenomenet fanns brukade kallas "kall fusion" som jag redan berättat om i denna kommentar i annan tråd:  [länk] .
Thomas L. Aabo 2012-05-25 11:21 #16 [länk] :
Leif inlägg 7 "...om för oss att vi ska förbli dumma och om vi försöker bli smarta så ska vi straffas. ..."
Du kan andas ut - ingen risk att du hamnar i ett läge där du kan straffas.
Det känns hoppfullt att läsa detta.
Har hela tiden hoppats att inte bli uppfattad som farlig, och det tycks ju ha lyckats.
2012 lär vara det år när alla illusioner faller, och den som ser ser ju det.  Men att inte bli sedd av de oseende är alltid bäst.
Redan sagt i annan tråd, men hör hemma här:

Det finns sann och det finns falsk tro.  Vetenskap bygger på tro som stöds av bevis, men framtida upptäckter ska kunna revidera eller rentav kullkasta denna tro.  En vetenskaplig tro som redan är motbevisad är en falsk vetenskap.  Många som inte accepterar att deras favorittrossatser numera är motbevisade av ny vetenskap kallar den nya vetenskapen för "pseudovetenskap".  Vetenskapsetablissemanget bestämmer över vad som är pseudovetenskap och inte genom kontroll över var resultat kan publiceras.  Detta motsvarar naturligtvis att vägra titta i Galileos teleskop för 400 år sedan.  Icke desto mindre finns resultaten där ute i "pseudovetenskapsrymden", likt hur jorden rör sig runt solen alldeles oavsett om någon vill se det eller inte.
Jag själv 2011-12-12 22:16 i tråden "Drömtillståndet och informationskriget" #39 [länk] :
Vi genomgår som civilisation en process för uppvaknande.  Att som civilisation upptäcka hur religionerna och vetenskapsreligionerna skapats, och av vilka intressen, är viktigt.  Det är viktigt att vi förstår hur vi kom dit vi är, för att vi ska kunna komma vidare på ett bra sätt.  Det rådande vetenskapliga paradigmet tjänar de härskare som har skapat det.  De bygger i dag sin auktoritet på tron på att vetenskapen redan i princip förstår allting, och att vi nu bara håller på att fylla i detaljerna.  Detta är vetenskapsvanföreställningen.  När den vanföreställningen diskrediteras så diskrediteras alla våra härskares inflytanden.

Samtidigt är det viktigt att förstå varför vi trodde på vad vi trodde på.  Vi måste se var vi gick vilse, och varför.  Jag har själv gått igenom en livsresa som innebär att jag själv har förstått varför jag tidigare trodde på vad jag trodde på, hur jag gick vilse, och varför jag nu tror annorlunda.  Mitt skrivande handlar om och kommer alltmer att handla om hur vi hamnat där vi hamnat, och hur vi kommer framåt.

Forskaren Miles Mathis menar att det kan vara så att för att förhindra viktigare upptäckter fysikvetenskapen övertagits av underrättelsevärlden, och att vissa vassare fysiker i den öppna världen är avsiktliga grindvakter men att de flesta i universitetsvärlden bara tror på "vetenskapsreligionen".  Jag tror att det är så.  Jag har även sett hur trollen sannolikt från underrättelsevärlden saboterar och avleder all vettig diskussion på olika Internetfora.  Några är medvetna, resten är bara "nyttiga mobbare".  De senare vet inte ens att de jobbar åt underrättelsevärlden, de jobbar gratis.  Desinformationen behöver tydliggöras, och jag behöver bli tydlig.

Leif Erlingsson, Bruzaholm 2011-12-12

Vetenskaplig forskning är styrd av multinationella företag med ekonomiska incitament.
Jag har själv erfarenhet av hur det kan gå till. När jag sökte på mina gamla betyg till en kurs i teoretisk fysik på Chalmers möttes jag av många hummanden när det kom fram att jag också hade en icke akademiskt förankrad kemiutbildning i backfickan. Mina papper kom bort plus en massa andra diverse komplikationer medförde att jag gav upp och fortsatte att studera på egen hand som jag gjort under tidigare år. Många av uppgifterna gick att hitta på internet, och det fanns förvånansvärt mycket konstiga uträkningar som bildade ett lapptäcke som i vissa fall saknade sammanhang. Det var då jag började gå in lite djupare på Ruggero Santillis forskning, han var i stort sett den enda fristående forskare som gått emot etablissemanget och efter det kunnat applicera sina resultat i en erkänd komersiell produkt med Magnegas. Det mesta av forskningen sker ju på etablerade institutioner under kontrollerade former, dvs multinationella företag styr resultatet. All grundläggande vetenskaplig forskning ska väl gå ut på frågorna hur och varför, sedan skapar man applikationer utifrån detta. För något år sedan dök jag på Miles Mathis och var först lite skeptisk innan jag satt mej in i hans system. Kunde det verkligen vara så enkelt? Svar: JA. Även om han är långt ifrån färdig ger hans modell svaren på många frågor som ställts under de senaste hundra åren. En synnerligen grannlaga uppgift, men han kan ta stormen med ro eftersom hans modell bygger på sammanhängande mekanik. Detta är något som fysiker undvikit under snart 100 år.
Våra makthavare lånar sin auktoritet ur det rådande vetenskapliga paradigmet, det jag kallar Ovetenskapsparadigmet i min artikel.  Detta paradigm är baserat på gravitation, att himlakropparna rör sig som de gör p.g.a. gravitation.  Det säger paradigmet.  Men gravitation är en mycket svagare kraft än elektromagnetism, så vad man menar är att elektromagnetism inte verkar mellan himlakropparna.  Nu har rymdsonderna som skickats ut ur solens heliosfär visat att det till och med finns mer elektromagnetism utanför än innanför heliosfären.  Och alltså större elektromagnetiska krafter än gravitationskrafter ute i universum.

Men man kan inte erkänna och förklara detta offentligt, för då skulle vanligt folk förstå att hela vår samhällsstruktur har konstruerats för ett gravitationsuniversum, och det är helt enkelt inte det universum vi existerar i.

Legitimiteten för alla arketyper vi har byggt vår värld kring faller då.  Vilket är OK för mig, för det är ändå dags att vi gör en ny värld.

Nu en spekulation utifrån ovanstående konstateranden:  Jag gissar att den förra världen kan ha gått under p.g.a. lek med elektromagnetism och att det var därför denna nuvarande världen byggdes kring gravitationstanken - för att vi var så rädda för den kraft som förstört en värld.  Men vi är på god väg att nu förstöra vår nuvarande värld p.g.a. vår totala tröghet = symboliska "gravitation" i alla våra tankeprocesser?  Jag tycker att vi bygger en ny värld nu!
Lite mer om Ovetenskapsparadigmet.  Jag har tittat på Miles Williams Mathis korrektion av Newtons misstag i Lemmae VII, m.fl..  Det handlar om att Newton blandat ihop olika enheter, hastighet med hastighetsökning = acceleration.  Intressant nog har alla efter Newton med olika trolleritrick maskerat felet.  Av någon orsak har de antingen valt att göra absurda matematiska lösningar eller att tro på andras absurda lösningar.  Detaljerna kan studeras i dels det tidigare men längre (och mer informativa!) dokumentet "A Correction To The Equation a = v2/r (and a Refutation of Newton's Lemmae VI, VII & VIII)[länk]  och dels i den senare kortversionen i "Angular Velocity and Angular Momentum[länk] .  Det blir p.g.a. detta fundamentala fel i fysiken fel i den mesta efterföljande fysik som bygger på detta, med stor påverkan på många områden.  Det har t.ex. sagts mig att den moderna kvantfysikens och kosmologins matematiska singulariteter är en följd av detta tidigare fel.  Vem vet, kanske det är här vi har den svarta materien, universums expansion o.s.v.?!

Sedan följde jag en länk och vidare till en annan länk från något jag själv skrev för ett par år sedan och hamnade på en video med ett öppningsanförande av Dewey B. Larson hållet 1978 vid "the 3rd Annual Conference of New Science Advocates (now ISUS)",  [länk] .  Och av alla de intressanta sakerna han sa där så berättade Dewey bl.a. att Einstein kritiserat Newton för att först ha observerat verkligheten innan han försökte förklara den.  Einstein menade tydligen istället att man ska sätta ihop en teori som påstår sig förklara orsaker och med den göra förutsägelser om verkligheten för att sedan se om dessa stämmer.  Deweys kritik av Einstein var att man kan sätta ihop många olika matematiska samband som beskriver det man ser, men inte förrän man känner till alla faktorer kan man veta vad som är sant, och då vet man.  Tills dess behövs ingen teori, det räcker att man tills dess ingenjörsmässigt erfarenhetsmässigt kan räkna på fenomen, de matematiska sambanden räcker.  Dewey B. Larson menade att från Einstein och framåt så bekymrar man sig inte om att teorier ska beskriva verkligheten utan man är nöjda om man snickrar ihop något där siffrorna stämmer, och när de inte stämmer så snickrar man mer, och mer, och mer.  Snickarglädje?  :)

Miles W. Mathis är "bakåtsträvare" härvidlag.  Han har återgått till att observera verkligheten!
Det misstag Newton gjorde var alltså att betrakta "v" i ekvationerna
a = v² / r
och
v = 2πr/t
som en hastighet, när det bara är ett förhållande mellan ekvationerna som i sig själv inte är vare sig hastighet eller acceleration.  Bara ett matematiskt förhållande.

Den riktiga ekvationen om vi vill ha förhållandet mellan ett roterande föremåls hastighet till dess centrifugalacceleration är
a = √vo² + r² - r
Ifall din webbläsare inte visar ovanstående rätt, läs istället här:
a = √(vo² + r²) - r
Tack vare Miles Williams Mathis nya ekvationer kan man nu - om man inte envisas med att kalla dem pseudovetenskap - för första gången omvandla mellan "omloppshastighet" (som inte i strikt fysisk mening är en hastighet!) och tangentiell hastighet.  Tidigare tycks dessa ha antagits vara samma sak.

Som Miles Mathis skriver, att sätta fel namn på variablerna är inte bara ett semantiskt eller ett metafysiskt fel, det är misslyckande av själva vetenskapen.  Vilket är mycket stora nyheter.
Ja, inte skriver jag för Newtons Principia pushers iallafall...  [länk] .  Denna tråd kanske inte är till för dig?
Denna lilla upplysning borde skrivas med katthöga bokstäver på tavlan i varje gymnasieklassrum vid matte-fysik- och kemilektionerna. Eftersom inte ens lärare varit medvetna om skillnaden under 300 år, hur skulle då den riktiga kunskapen kunnat ha utvecklats? I och för sej finns det fortfarande folk som häcklar Miles Mathis för att han vågar ge sej på sådana här inpyrda dogmer.
Och detta hänger intimt samman med föreställningen om det krökta rummet - samt en hastighets begränsning (vilken som helst) till den ljuset sägs ska ha i alla lägen. :-)
Bästa Bizon - go morrn / Tacka vet jag det Ovala Rummet hos Obama - det är i vart fall begripligt: Man behöver inte låtsas att man förstår...- ;-)
Så sant Brunne - men du kanske tycker det är konstgt, men jag tror att tom du kommer att begripa mer än du tror om du bara ändrar attityd.
Tack för rakt och vänligt svar! Men jag undrar lika vänligt tillbaka hur stor % av våra läsare som förstår Leifs och Newtons ekvationer.Vore det inte roligare att skriva i ett medium som har sådant som specialintresse, där begåvade Leif kunde få lite gehör.// Jag tycker att Leif vore värd en bra publik och inte "tomma kyrkbänkar".
#31 Jan Brunnegårs "Jag tycker att Leif vore värd en bra publik och inte "tomma kyrkbänkar". Är det inte folk av Leif kaliber som förklarar sanningen här som skapar dessa tomma kyrkbänkar, när folk allt mer kommer till insikt om den reella vekligheten och inte somnar om igen.
Mitt "tomma kyrkbänkar" stämmer delvis på Sverige medan det på många andra håll måste hållas gudstjjänster 2-3 ggr om söndfagen för kyrkorna är fulla. MEN var är Leifs publik? Här ser jag den inte. Jag tror att att Leif har 2-3 egna hemsidor, finns publiken där?
Leif Erlingsson brukar skriva på Infowars sidor. Det är kanske där han hör hemma? Kan man förvänta sig något annat fån en "holistisk detektiv"

#34 Anders, Det kanske inte är så dumt att läsa denna site antiwar, alltid är det intressant att läsa vad andra har för synpunkter, än den som finns i vår rikspress som är ganska likstämmig och politiskt korrekt. Ett sätt att egentligen hålla sig i sejour med verkligheten kan ju aldrig vara fel, att läsa även vad politiska motståndare har för åsikter. [länk]
#35 Mr Harmoni

Stödjer du Infowars? Jag ser inte Infowars som politiska motståndare.
Kan ni som skriver om annat än att vi lever med falsk vetenskap vänligen flytta de diskussionerna t.ex. till "planket".  Svara där:  [länk] .  Inte här.
Leif - att vi lever med falsk vetenskap går långt tillbaka i tiden - till och med längre tillbaks än inkvisitionen som ju var en närmast global företeelse där mycket gammal gunskap bekämpades i ett försök att utplåna den till förmån för den stipulerade kunskapsmodell som ju fortfarande praktiseras.
#36 Anders, nej det menade jag inte heller att du gjorde. Jag syftade bara på att oavsett politiska sympatier bör man läsa så mycket av information även om man tycker om den eller inte" för att hålla sig i sejour med verkligheten och sedan är det upp till var och en att avgöra var i sanningshalten finns. Jag har inte några sympatier för politiken som sådan, utan ser mer till vad som drabbar oss, som vi skulle kunna göra något åt och som flertalet här vill belysa, vad som är orättfärdigt. Som dessvärre finns olika meningar om, allt efter var och ens livserfarenhet och framför allt i brist på intresse eller ett brinnande dito, likt vad Leif Erlingsson har, för vad som skulle kunna skapa ett bättre samhälle.
Re:  Teddy Widegren aka Bizon 2012-08-26 14:55 #38  [länk] :
Leif - att vi lever med falsk vetenskap går långt tillbaka i tiden - till och med längre tillbaks än inkvisitionen som ju var en närmast global företeelse där mycket gammal kunskap bekämpades i ett försök att utplåna den till förmån för den stipulerade kunskapsmodell som ju fortfarande praktiseras.
Du har antagligen rätt.  Enda sättet att komma ifrån att de med mest makt bestämmer vad vi ska kalla "sanning" är dock att vi är kompromisslösa i att vi söker vad som är sant och låter den sanning vi då finner bestämma vilka som är auktoriteter.  Inte tvärtom.

Med det menar jag här i denna tråd, låt oss hålla oss till sakfrågorna.  Vill tacka för ditt inlägg #30 [länk]  då jag tror du ville säga något liknande med det.
#35 Harmoni Kan hålla med dig delvis. Men man kan inte läsa allt som stollarna skriver. Man måste ha vettiga ide'er om man vill skapa ett bättre samhälle.
#42 Anders, vilka är stollarna? När man inte kan hitta någon större skillnad i alla grupperingar, alltid är det en eller flera som kommer med stolliga förslag eller påståenden. jag hittar inte sidan där man har ett koncept på hur man kan göra nästan vilket land som helst demokratiskt i ordets rätta bemärkelse, allt står och faller med ett allmänt intresse för en sådan utveckling. Våra makthavare är ju inte intresserade som man kan se som en självklarhet och då kan man fråga sig, vilka är stollarna?
Orsaken att falsk vetenskap är viktig är att det är med den så många människor motiveras att arbeta för att minska livslängd på oss med olja, föroreningar, radioaktivitet, elektrosmog, industriavfallet natriumfluorid, barium, aluminium o.s.v..  D.v.s. mörda en stor del av oss.  Detta kan motiveras till "middle management" med att det är för mänsklighetens och planetens överlevnad.  Det finns en massa forskning som kan "bevisa" denna "sanning".  Denna forskning bygger på skygglappsvetenskap med grava luckor.  Luckor bakom vilka lösningar som gör folkmord onödiga döljer sig.  En bit upp i de psykopatiska makthierarkierna är detta med "nödvändiga" folkmord realiteter.  Ännu högre upp har någon - djävulens anhang? / elaka utomjordingar? - sett till att luckorna finns på plats, så allt detta överdjävliga ska synas vara ett "nödvändigt ont".

(Undrar om vi inte har smådjävlar på besök, rentav?  En annan utanför ämnet fundering är varför det är så viktigt för "djävulens anhang" att hålla oss på mattan, och det kan vara just för att annars tappar de helt all kontroll över oss.  Kanske vi rentav blir osynliga för dem.  Vi ser dem istället för tvärtom.)
Det sagt - och även jag lämnade nu sakfrågorna, kan vi återvända dit nu?  Det är endast sanningen som kan rädda oss, så låt oss fokusera på vad som kan visas vara sant.
Jag blir lite förvånad av att det är 12 personer som gett denna artikel betyget 4 (= mycket bra). Finns det så många som rar detta på allvar?

Det är ju rena snurren helt enkelt.
ANDERS Jag är bekymrad för samma sak som du men det var länge sedan jag blev förvånad över något här. Man kan se det så att det är väldigt många som börjat läsa artikeln, men snabbt gett upp, endast 12 stycken har gillat den. // Ett demonstrationståg på 1000 personer i Sthlm säger heller ingenting. Men om tusen stycken ställde sig i Bruzaholm och hurrade för Leif så vore det en annan sak.
Kan den här videon få oss att bli troende? [länk] se den och försök förstå vad han säger, men stödtext tillkommer i viss mån. Den som inte vet, kan tala med forskarna att det går att framkalla Gud och Jesus genom vissa experiment, som säger att Gud finns enbart i våra hjärnor och ingen annan stans, som går att framkalla med lite teknisk hjälp.
Mr Harmoni #48
Dina frågeställningar här tangerar det jag just postat i tråden "Opinionen blåser vart den vill?" Inlägg #26
Ola Alexander Frisk, "Så knullar staten Din själ - Del 2 - Sektion II", s. 41:
        Verklig vetenskap och verklig sjukvård bygger givetvis inte på vad som beslutas vara godkänt eller inte - utan på vad som kan bevisas.  Den falska vetenskap som det västerländska tänkandet bygger på - går enbart ut på att - det som godkänns politiskt anses vara vetenskaplig.  Du tror mig nog inte - men det är så - och du har just läst ett bevis på att det är så och hur det påverkar människor direkt.  Det är exakt, samma mönster, som återkommer, och som jag har citerat från nyhetsinslaget - i alla frågor -
s 42:
men vi ser inte hur konstigt detta förhållande är - förrän galenskapen lyfts fram i ljuset - för vi är tränade till att lyda.  Och tro nu inte att det exempel, som jag har valt, bara handlar om ekonomisk ersättning.  Det är frågan om ett mönster - som ÄR det västerländska tänkandet - som går ut på att eliminera en konkret förståelse för hur vi ska kunna ta ett nästa steg - inom allt.  Det enda som ska räknas är beslut som ska åtlydas.
(Boken kan hämtas digitalt från:  http://www.staten.co.nr/  [länk] .)
Se även tråden "Det enda sättet att komma till insikt[länk] .
Leif #44
Ja falsk vetenskap är viktig som styrmedel för vissa etablerade maktfaktorer då den är verktyget för att behålla och konservera de maktstrukturer vars väl och ve beror av denna falska vetenskap.

Resonemanget kan överföras även till politiska och religiösa områden där det för att få till ett skifte ur dysfunktionalitet undantagslöst mer eller mindre blodiga strider uppstår vilka vanligen slutar med den enes död eller splittring i undergrupperingar - juden- kristen- och den förhärskande domen "islam" är exempel ur den västerländska religionsstriden vars ursprung är mellanöstern.

Inom den politiska ideologin faller även vänster och högerkrafter samman och splittras upp i likaledes mer eller mindre aggressiva fraktioner.

Inom vetenskapen, men särskilt då farmakologin har iakttagits hur den etablerade så kallade "läkemedelsindustrin" angriper vad vi skulle kunna kalla "läkekonst". Man säjer sej i det fallet värna om sjuka och svaga gruppers hälsa då man antagit att dom inte har förstånd nog att själva ta ansvar för vilka risker dom är beredda att ta då den etablerade "läkevetenskapen" inte kunnat hjälpa.
Vanligen är det ju så att den sjuke vänder sej till primärvården först som tillhandahålls via skattemedel i hopp om att där få hjälp.

Då den hjälpen uteblir söker man sej vidare till andra alternativ - vanligen vänder man sej då från läkemedelsindustrins domäner och blir ett streck i räkningen i deras bokföring vilket naturligtvis inte gillas av de investerare som förväntas förmera kapital genom att exploatera våra åkommor.

Alternativ medicin blir då en nagel i ögat på etablissemanget - särskilt om alternativen lindrar och kanske rent av botar där de godkända preparaten visat sej mest göra ont värre.

Med rådande demografiska utveckling förstår man att dagens pensionsåtaganden inte kommer att hålla för de förväntningar en åldrande befolkning enligt avtal har på framtida utbetalningar och vård.
Varför systemet haltar kan man undra, men dels har vi stora befolkningsgrupper som gå i pension med tämligen oslitna, friska kroppar (övre medelklass och överklass vars livsföring naturligt ger ett långt och fysiskt aktivt liv), men vi har även en tämligen stor befolkningsgrupp bestående av ekonomisk och social underklass och lägre medelklass där tungt, skitigt och farligt arbete eller medfödd eller ådragen sjukdom (vanligen olika former av förgiftning relaterad till livsmiljön) minskar fysisk kapacitet och livslängd vilket kräver tidigare vårdinsatser och tidigare pensionsinträde.

De faktorer som Leif pekat på //olja, föroreningar, radioaktivitet, elektrosmog, industriavfallet natriumfluorid, barium, aluminium o.s.v..//sc, är väl knappast medvetna åtgärder för att minska den personliga livslängden hos världens befolkning, men likväl den effekt dessa substanser har på den mänskliga organismen vid överexponering.

Att detta skulle vara en medveten och acceptabel motivation för att mörda en stor del av världens befolkning är för det första en ologisk tankevurpa då detta i slutänden kommer att kosta mer än det smakar eftersom detta leder till total ekonomisk kollapps när försörjningssystemen inte kommer kunna hållas igång.
För det andra genom att en sådan åtgärd inte leder till önskat resultat som en nödvändig åtgärd för mänsklighetens och planetens överlevnad.

Märkligt om så intelligenta entiteter som skulle kunna åstadkomma ett dylikt scenario inte skulle förstå bättre än om dom är människor dom själva i slutänden även skulle drabbas.
Jan Brunnegård, #47, Anders, #46
Om antalet människor som annammar en ide' eller ett tankesätt, är ett bra mått på kvaliteten på densamma, vad ska vi då säga om det Jesus pratade om? Han var ju rätt ensam om sina ideer i början, om man så säger, och inte alla gillade det han sa. (OBS: det här låter nog mycket mer ironiskt än det borde, jag vill INTE var ironisk;-)
#52 MatsB Du misstolkar vad jag skriver. Jag blev mycket förvånad av att det fanns människor som tycker att Leifs artikel är bra.När folk börjar prata om paradigm skifte och tänka utanför ramarna för att försvara tokiga ide'er så blir det hela enbart komiskt.

Men du har rätt i att man inte kan antalet människor som tror på en ide som bevis för denna. Men å andra sidan så är det svårt att få gehör för riktigt dåliga ide'er. Jag tycker man kan se Infowars som en liten "sekt" som man inte kan ta på allvar.
#53 Anders du är rolig när du kallar Infowars för en sekt som man inte kan ta på allvar. Se denna sekt som en parallell till Aftonbladet och Expressen det som skrivs i dessa tidningar kan man inte heller ta på allvar som renodlade skvallertidningar. Ska man börja och rota fram sekter då har vi tjogtals med sekter som verkar mitt ibland oss, alla frikyrkor är ju sekter och så vidare där fanatism är den ledande faktorn. Vi har AFA och EXPO där har ytterligare bevis på sekter som innehåller förtappade individer, så här kan man räkna upp dem vart efter och ingen blir klokare på dem för det.
Så skriver en Oharmonisk person/ "tjogtals med sekter som verkar mitt ibland oss, alla frikyrkor är ju sekter ".Vill upplysa om att Sv Kyrkan,Katolska Kyrkan, Ortodoxa kyrkan sedan länge är frikyrkor. Fanatismen är inte en ledande faktor, snarare stor risk för liknöjdhet och gäspning..Men en o annan stolle hittar du överallt i samhället och troligt också innanför din egen kavaj. Men försök stå ut med dig själv...
Cass Sunstein som är chef för en tongivande organisation med övergripande mål att bestämma vad man officiellt ska anse om olika information, Office of Information and Regulatory Affairs, OIRA, skrev 2008 tillsammans med Adrian Vermeule en uppsats inom Harvard University Law School och University of Chicago Law School med titeln Conspiracy Theories.  Deras råd till presidenten var att inte bemöta kritik samt att infiltrera de kulturer och miljöer där maktkritiska frågor drivs (som då kallas "konspirationsteorier").  Kort sagt härska genom att söndra.  (Ola Alexander Frisk, "Så knullar staten Din själ - Del 2 - Sektion II", s. 43-44.  Boken kan hämtas digitalt från:  http://www.staten.co.nr/  [länk] .)

I relation till de elitens hjälpsamma hjälpredor som hela tiden vill valla tillbaka oss in i lydnadskultur när vi enligt deras tycke förvirrat oss ut utanför stängslet så citerar jag från sidan 51 i Ola Alexander Frisks bok:
        Summa summarum den verkliga skillnaden mellan religion och verkligt vetande är att en religion bygger på regler som måste åtlydas medan verkligt vetande bygger på vad som kan bevisas.  Det innebär att religion är ett kunskapssystem - som bygger på logiska relationer - som visar vad som ska åtlydas.  Medan ett kunskapssystem för verkligt vetande, eller verklig vetenskap, bygger på kunskapen HUR vi kan nå fram till vad som kan bevisas.  På så sätt är religion och vetenskap två helt skilda perspektiv på livet och världen - där vad vi kallar för att tro - att inte riktigt veta - är lika betydelsefullt i de båda synsätten.  Denna distinktion är oerhört betydelsefull att göra - för utan denna grund blir det helt meningslöst att tala om både religion och vetenskap - eller att göra en åtskillnad mellan religion och verkligt vetande.
Våra hjälpsamma fåraherdar försöker bara valla tillbaka oss in i det religiöst styrda kunskapssystemet där en elit bestämmer vad som är vår sanning.
#51 bizon nu har jag hittat sidan, om hur man funnit spår av Neandertalsmänniskan inom oss i modern tid.[länk]
#55 Jan Brunnegård, för att vara troende för det goda, är du en otrevlig person som gör att din trovärdighet i mina ögon är noll, kan man inte föra sig i det offentliga rummet utan personangrepp är det för sorgligt, det måtte du väl ändå hålla med om. Vad ska din Jesus tycka om dig? En skrymtare" misstänker jag.
58/ Du är den första person här som på nio ¨år kallat mig otrevlig eller liknande. Men jag har udd och åsikter ibland. Jag är inte menlös. Vad anser då Jesus om dig då?Vilken i lärljungakretsen påminner du mest om?
#59 Jan Brunnegård, det var inte dåligt, nio år av trevlighet i de andras ögon, ja då var väl det hög tid att någon tyckte till när du var otrevlig mot mig. Säkert gör du så gott du kan för att hålla dig väl med de övriga, men varför sätter du mig på ett undantag? Är det för att du inte känner mig och jag inte dig, så i praktiken måste man lära sig att känna en annan människa väl, innan den blir godkänd för att sedermera bli avskydd eller omtyckt. jag bryr mig inte om personen så mycket här, för sina skrivna ord och det är för mig ointressant vem som står bakom orden, utan det är budskapet som sådant som jag vill hålla med om eller protestera mot, alltså jag bryr mig inte om vem du är min käre Jan, utan jag ser till vad du skriver, som jag ibland har min erinran emot
Mr Harmoni #57
Tack för länken.
Ja det är ju kul att man mer praktiskt kunnat spåra 4% neandertals-DNA även i den så kallade moderna människan.
Det finns en fint tecknad serie i albumform som tar upp detta som heter "Det nya folket" av Jan-Åke Winqvist som tog upp möjligheten till familjebildning mellan neandertalare och cro-magnon i sina album från någon gång i början av 2000. Det har även kommit en bok med samma namn av William Golding - som behandlar liknande frågor - fast den har jag inte läst.
Men kanske är det inte så överraskande egentligen - om v tittar lite omkring oss i världen - alla ser ju inte precis ut som alver - det finns ganska många som liknar troll också :-)
#61 bizon det här rimmar illa med att gud skapade människan till sin avbild, men han kanske var ett troll" åtminstone har han trollat bort eller kollrar bort människors hjärnor som har gud som sin förebild. Så sent som igår kväll visade vetenskapen på hur lite svag el-magnetism får människor att se i syner om den högra tinningsloben stimuleras. De utsatta, såg sig själva flytande framför sig utan huvud" Slutsatsen är dragen, gud finns i våra hjärnor och kan framställas med ovanstående experiment.nästan alla profeter har påstått att de har träffat eller åtminstone talat med honom, Martin Luther var inte något undantag han träffade gud efter ett blixtnedslag.
62 Ja då var den saken slutgiltigt utredd och förklarad!
Mr Harmoni #62
Att gud skapat människan till sitt beläte kunde vara närmare sanningen, men snarare är det väl människan som skapar sin föreställning om gud till vad var och en förväntar sej att en gud skulle vara.

Men kikar vi i den judisktkristna bibeln och då särskilt i den första halvan så har den gud som där berättas om de mest jävliga, snarstuckna och härsklystna egenskaper som du kan finna i övermått hos människan - därför vill jag vända på steken och mena att sanningen i det fallet är att människan skapat sin gud som en avbild av sej själv...

Som du vet så kan även en människa vara tämligen förlåtande då det passar - och även om det förekommer så är det sällan som den förorättade kräver en godtycklig syndabock (eller någons som) uppspikad på ett kors som den gud gjort förutom en hel del andra tvivelaktiga handlingar i allt från att ha kastat ut den upproriske tonåringen Satanael ur ärkegemenskapen - eller sina små sydslösa barn ur paradiset - eller att ha försökt dränka hela klabbet i vad som omnämns som en syndaflod.

Som sagt - det konstiga är att dylika morbida historier anses tillhöra den kristna trons urkunder och något de troende förväntar sej kunna uttolka något annat än galenskap.

I.o.m. Jesus jordevandring ska människan i gemen ha sluppit arvssynden - här torde det gamla kristusmedvetandet ha kommit in - hur det har verkat har vi nu historisk erfarenhet av och tyvärr är det inget att yvas över - återstår då att se vartåt det barkar med det nya kristusmedvetandet som nu står för dörren i skarp konkurrens med en del österländska filosofier och den växande islamiseringen av världen.
Kanske kan det komma något gott av detta, men jag tvivlar och håller mej avvaktande.
BIZON Du vet mkt väl att judendomen beskrivs i Gamla Testamentet och Kristendomen i Nya testamentet. GT borde inte alls vara med i vår Bibel. Men finnas som bredvidläsning för "behövande".
#62 bizon, hur vi än spekulerar för eller emot en gud, så finns frågan helt befogad "vad är meningen med livet" ifrån religiöst håll har man det för sig att vår stund på jorden ska förädla oss, alltså vi ska höja oss en bit varje gång vi blir åter födda för att nå högsta målet, att få förbli i himmelriket. Nu är det ett problem, vad är himmelriket för något? Ingen kan väl ge ett korrekt svar på detta och än mindre har rymdforskarna varit i det, om man nu inte föreställer sig en fjärde dimension som man tycks ha bevisat sin existens. Att på så sätt ana sig till en annan värld som är osynlig för oss, inte för matematiker som kan räkna ut hur en sådan dimension skulle te sig ut. Personligen såg jag en förklaring för många år sedan i tidningen Illustrerad Vetenskap om hur en kub blir förvandlad med en ram av kubens diameter med ett tomt hål i centrum lika stort som med kubens mått. Inom den fyrdimensionella området ligger nog vad som menas med himmelriket, men hur kul är det att se kända föremål, med ett annorlunda utseende? Här kan vi tala om modern konst där "allt är förvrängt" ifrån verklighetens bild i vår tredimensionella värld..
Dags att påminna om:
http://www.sourze.se/Bortom_materialismen_10727148.asp  [länk]

Bortom materialismen
2010-10-20 13:00

Det vetenskapliga kunskapsläget är i dag på uppåtgående vad gäller kontakter med ickefysiska intelligenser.  Men kunskap om dessa ting hotar såväl materialismen som religionen.

De styrande ideologierna bakom vårt samhälle - samtliga riksdagspartier - bygger på materialismen.  Religionen hotas, därför att den som har kunskap inte behöver tro.  Mäktiga intressen förhindrar forskare från att nå ut till media, skola och myndigheter med sådan vetenskap som ifrågasätter den rådande ordningen.

Till exempel har Victor Zammit sammanställt en rejäl kunskapsöverblick i sin "A Lawyer Presents the Case for the Afterlife: Irrefutable Objective Evidence[länk]  från 2006.

Notera att denna tråd handlar om verkligt kunskapssökande.  Folk som t.ex. utifrån studier i regelböcker över vad de ska anse vara sant och utan verkliga argument pådyvlar andra vad de ska tycka, diskrediterar sig själva från att delta i att skapa verklig förståelse.  Dessa personer har av eget val inget i trådar om vetenskap och kunskapssökande att göra.  Eftersom de inte själva förstår vilka de är så skriver jag i klartext ut att det i denna tråd rör Jan Brunnegård och Anders, se ex. #47  [länk]  och inlägget innan.  Ni är välkomna att presentera era dogmer i andra trådar, bara inte här.
Idag befinner vi oss i ett läge där man framställs som modig om man står upp mot etablissemanget, den "onda eliten". I stort sett bara på grund av detta rebellbeteende anses man ha rätt. Och detta förväntas man köpa rakt av, som tex "ickefysiska intelligenser", och om dessa muppar ifrågasätts med krav på vetenskapliga bevis eller dylikt strunt ;-), möts det med krav på respekt, femtielva länkar till hemsnickrade Youtube klipp och muppsidor eller utgjutelser om att man går de "mäktiga intressenas" ärenden.
#68 Dippen jag tror att du är något hett ämne på spåret och önskar att du utvecklar dina tankar om "vem gör vad" och vem har rätt eller fel, på så sätt kan fler blanda sig i med sina åsikter. Jag efterlyser mer konkreta påståenden och inte det svävande språket, om det beror på rädsla att göra bort sig eller inte, vet jag inte så noga, men det vore faktiskt på sin plats att vara mer konkret, för att läsarna inte ska behöva gissa sig till vad man är ute efter.
#68 Dippen:

Du är inne på en möjlig förklaring till att det finns de som lyssnar på "dårpippi-rörelsen" Jag har haft samma tankar. Mangodtar alla angrepp på den "lede fienden" utan att tänka efter. De försöker ju också framställa sig själva som de som kämpar mot det "onda". Det kan säkert vara en av förklaringarna men jag tror det finns fler.

Jag har också märkt att det är meningslöst att debattera med dem. Det är mera meningsfullt att debattera om dem. Jag tror dock att denna lite absurda grupp är väldigt liten även om de gör stort väsen på debattsidor.
Javisst Jan vet känner jag till den bibliska bakgrunden och anser precis som du att det trots alla reviderade upplagor av denna bok som sägs vara gud ord i blandad form så är det mycket ballast kvar - det mesta om du vill höra min åsikt.
Det kunde räcka med kärleksbudet - med det löser man med lite välvillighet det mesta.
Men som ju även du vet är bibeln knökfull av påståenden om gud och vad gud är och vad gud förväntas göra - så även jesus som på domens dag ska skilja agnarna från vetet.
Mej de bibliska historierna är ett mischmasch av mer eller mindre förvirrande berättelser ägnade att hålla folk på mattan och snällt gå i maktens ledband.

Mr Harmoni #66
Ja visst är frågan befogad huruvida livet har en egen mening eller om det är vi människor som enskilt eller i grupp har att efter eget gottfinnande skapa denna mening. Du är inne på buddismens föreställningsvärld då du nämner livet som en förädlingsprocess med återfödslar tills mognad uppstått - ja även det är en intressant tanke där vi den dag vi blir fria från dålig karma kan vi nå Nirvana, det vill säja det totala uppgåendet i allt och då slippa dessa träliga jordevandringar.
Kristendomen bygger ju sin idé på förlåtelsen och inte livsprestationen och inte heller föreställningen om återfödslar - efter döden tvingas de tidigare levande att invänta den yttersta domen då något motsvarande porten till nirvana/himlen i händelse av att envar undfår denna förlåtelse står öppen till evigheten.

Ganska roliga, men tämligen infantila föreställningar båda - det finns ju än många fler människoskapade konstruktioner om både gud och livets eventuella avlösning av döden och vad som då kommer att ske - islam har ju en liknande variant fast där aningen mer maskulint profan då paradiset som uppnås efter döden för en man innebär fri tillgång på sex med jungfrur - kan tro att det krävs en "Särimrig" egenskap hos dessa jungfrur om inte dessa ska ta slut då det ju dels lär ska gå ett större antal på var man.
Intressant är även detta med kristendomen och islams föreställning om kvinnan som något eftersträvansvärt bara genom hennes oprövade kön.
Detta är en märklig förtrycksmekanism som drabbar även mannen, men mest familjen som tvingas hålla sina döttrar ytterst hårt och där man anser att till och med en och annan plågsam död motiverad för att med skräck upprätthålla denna kvinnokontroll.
Nu är ju knappast islam ensam om det förtrycket - andra religioner motiverar livegna kvinnor - historiskt även i kristet religionsförtryck.

Dippen #68
Modig vet jag inte om man generellt kan hålla med om är ett genomgående tema i bedömningen av de som föreställs se vad andra inte sett eller förstå vad andra inte förstått - lyssnar man på herrarna här så är väl snarare epitet som "muppar","dårpippin" det frekventa.

Samtidigt är historien full av exempel och hyllningar i efterhand av Kopernikanska bedrifter och mod att stå upp mot den etablerade osanningen.
Månne herrarna stå där med svansen mellan benen den dag ridån går upp för en annan världsbild än den nu godkända - men kappan kan ju vändas om man har en kappa att vända - fast att ha en så envetet konservativ nyfikenhetsbrist vilken gör skygglappar överflödiga kan nog kosta både kappan skjortan.
Denna dag blir mycket vårdcentral o släktträff men ska ta o bita i Bizons bitar i kväll Jan
Du är välkommen Jan så snart du har kraft och tid.
Artikeln denna tråd utgår från visar hur Harvard University med flera betett sig helt ovetenskapligt i att göra sig av med oönskad vetenskap.  Mitt inlägg #56 (s. 6 i tråden) visar att detta är policy.

Tråden är till för att diskutera såväl vetenskap som fenomenet marginalisering.

Tråden är inte till för ytterligare marginalisering, så som den används av Anders, Jan Brunnegård, nu också Dippen (#68).

Vänligen flytta även ut Bibeldiskussionen till annan tråd.

Det finns fortsatta tankar inom ämnet som väntar på att kunna tas upp här, men det fungerar inte att diskutera seriöst med så mycket störningsmoment som är nu, så det måste vänta.
Leif #56
"Våra hjälpsamma fåraherdar försöker bara valla tillbaka oss in i det religiöst styrda kunskapssystemet där en elit bestämmer vad som är vår sanning."
Det har även varit policy här i riket att inte bemöta kritik annat än med ignorans och tystnad - vi såg det under processen då SD fick mer mark under fötterna, och även i det fallet visade det sej att etablissemanget misstagit sej på folkmissnöjets kraft.

Det intressanta så långt är att den typ av härskarteknik visat sej verkningslös - även om jag spårar orsaken till den framgången inte i första hand att alla sympatiserar med SD politiken i alla stycken unan mer att folk inte gillar etablissemangets moral - ska det vara demokrati så ska det - lite heder ska vi kunna förvänta oss även av folkvalda.

Så till frågan om infiltration som alla makthavare mer eller mindre använt liksom alla lägre stående maktaspiranter - det gäller att hålla sej ajour med vad den lede fi har för sej annars bli man snabbt marginaliserad.

Att olika organ bildas för att både skärskåda den konspiration som de facto förekommer och att dementera de konspirationsteorier som måste uppstå då ytterst misstänkliga händelser förekommer är inte annat än vad vi kan förvänta oss - men därför inte av mindre vikt att hålla ögonen på.

Att "elitens hjälpsamma hjälpredor" är ett fenomen som också måste synliggöras å sådant förekommer. Men i en idel god värld kanske sådant inte är aktuellt, men nu visar den människodominerade världen allt annat än god - mer som en balansgång mellan det totala helvetet och ett något mindre plågsamt sådant.

Men jag håller inte med om att religion är ett kunskapssystem som bygger på logiska relationer - jag skulle nog snarare säja att religioner bygger på axiomata antaganden och idékonstruktioner som skapats för att hålla samman de axiomata begreppen.

Att däremot verkligt sökande efter sann vetenskap redan i sin grund disciplin bygger på utformandet av metoder för hur vi ska kunna nå fram till detta sanna vetande - där även ödmjukheten är inräknad då allt sant kunskapssökande öppnar för nya rön som hittills alltid flyttat fram positionerna - då i motsats till religionerna som vanligen fixerar sej vid de redan antagna "sanningarna".

Detta ger den självklara logiska slutsatsen att det är oavvisligt nödvändigt att skarpt hålla isär religion och verkligt vetande - liksom att det är oavvisligt nödvändigt att hålla isär religion och politiskt styre.
I det fallet är statsbärande religioner som kristendomen tidigare var och islam och judendomen fortfarande är av ondo då det naturligt utvecklingsbara mänskliga mänskliga livets sökande efter fulländning direkt bromsas upp och binds av ofta urgamla missuppfattningar och maktkonstruktioner som ytterligare infekteras av dagens maktfaktorer.

Eftersträvansvärt är alltså en från alla ideologier och religioner fristående vetenskap vars enda och långsiktiga mål ska vara att finna den sanning som för ögonblicket låter sej finnas - ett evighetsprojekt...
71 och 75 / Bizon jag är åter från mina utflykter. Kanske är dina texter för svåra för mig för en för dig meningsfull debatt. Jag vill inte bara skriva snömos. Jag vill ge något! Ska se om jag hittar en tråd att spinna lite på. OH vad varmt o skönt det är i dag.
Bizon 75 Citat// Detta ger den självklara logiska slutsatsen att det är oavvisligt nödvändigt att skarpt hålla isär religion och verkligt vetande - liksom att det är oavvisligt nödvändigt att hålla isär religion och politiskt styre. // Ja detta har jag haft knivskarpt klart för mig sedan jag blev myndig.Hela livet har jag kämpat för Sv Kyrkans skiljande från Staten - till det blev verjklighet. Den månad jag blev myndig klev jag ur Sv Kyrkan och sa att nu sköter jag Gud själv. Behöver ingen "Hjälppräst".
Jan #76,77
Ja - och jag ryckte lite på axlarna åt att jag som bebis per automatik blev medlem i något jag inte ens förstod vad det var - inte förr än synoden mot kvinnliga präster argumenterade för sin sak insåg jag att något stöd till den verksamheten inte kunde accepteras.
#54: Och vad tycker den Harmoniska Anonyme Brevskrivaren(?) om Nationaldemokraterna?
#79/ Vad tycker EXPOneraren, alias Leif Asp om hedersmord? du som är ingift i hederskulturen. En fråga till, var någon stans sitter hedern hos en hedersfantisk man, är det mellan benen.
Lennart Asp är ingen alias, utan person av kött o blod o lite till.
#81: Du verkar vara nervös "Lasse i Gatan"? Ta det lugnt! Från och med nu lovar jag att inte skoja med dina lustiga felstavningar i den här tråden!
#85/Lennart Asp/ Hade du torkat bort duvskiten på dina brillor och kollat in #81 så hade du inte behövt skriva #84/#85
OM du Lasse drabbas av det aktuella problemet så sänd brillorna till mig så tvättar jag av dem. Förmånserbjudandet gäller även andra.
#79/ Tar om hela kommentaren #80 rättad och fin, hoppas då att få ett svar. Vad tycker Lennart Asp alias EXPOneraren om hedersmord? Du som är ingift i hederskulturen. Frågar då igen var sitter hedern någonstans? hos en heder fanatisk person, är det mellan benen?
#88) Bara sådär..skall manägna sig åt personangrepp så skall man inte göra det anonymt, det är bara fegisar och sillmjölkar som gör det.
Den typ de senaste kommentarerna i denna tråd visar sammantaget med andra dumheter som den gemene människan har för sej är den egentliga orsaken till att jag inte kan se människan som annat än ovärdig något annat än det helvete hon ständigt skapar åt sej själv.

Gubbar - Är ni helt renons på visioner?
Personangrepp från en anonym person fungerar som en avstängd högtalare.Eller som en illa ljudande malm eller uselt klingande cymbal. / Det är fusk om en person som ligger dold i en skyttegrav beskjuter en soldat på ett öppet fält.En Lasse som står på en gata bör ha en motståndare i samma läge osv. God natt och frid o fred.
Bizon 91 DET är alltid för tidigt att ge upp hoppet om mänskligheten, det har denna Källa lärt mig under många år.
Jan #93

Som du säkert förstår är inte hopp någon intellektuell prestation utan något som ger möjligheten liv, eller livet en känsla av möjlighet.

Huruvida det är för tidigt att ge upp, eller ens lönt att fundera på vad hopp egentligen innebär är i mänsklighetens fall de masskrafter som effektuerar positiva respektive negativa energier i och för det mänskliga livet, och vars konsekvens visar sej om dessa är i balans eller om någon av dessa överväger.

Bortsett från en hel del världshistoriska lågvattenmärken så kan jag väl tycka att det går ann på det stora hela att hänga med utan att helt deppa ihop - det flesta av oss kan stå ut med eländet i väntan på en möjligt positiv förändring - som till exempel att vi (människan) vänder oss från lydnadskulturens lillebrorsmentalitet - eller pappa vet bäst syndromet - eller att rättvisa kommer att skipas en gång på den yttersta dagen.

Allt detta och mer därtill verkar i samma riktning - att vi överlåter ansvaret på någon eller något annat - och så kan inte ett värdigt liv levas.

Enda chansen är att vi ständigt försöker styra våra handlingar så att det för helheten alltid blir ett plus. Först kan det säkert kännas lite svårt och otacksamt, men ju fler som lever och handlar så - dess då naturligare och lättare kommer det att gå.

I det fallet skulle kärleksbudet (gör för andra vad du önskar att andra ska göra för dej) kunna vara till lite ledning.

Lever vi så så kommer vi åtminstone vi som lever snart ha lämnat helvetet bakom oss - gör vi det inte så får vi nöja oss med att ha det helvete vi har...
#86: Det är en SYMBOLISK bild. Fri som en fågel osv och en fri människa tar inte order från en anonym person ...
#88: Jag tycker att du kan ta dina intressanta teorier om hedersmord, hederskulturen och var hedern sitter och stoppa upp... Nej, så roligt ska vi inte ha det! :)

OM du är seriös med att du vill ha en seriös diskussion så kan du ta med dig dina hedersfunderingar till min artikel, "Turkiets Liberace", maktens män och HBT, så kan vi fortsätta hedersdiskussionen där på ett civiliserat sätt ...
Sedan förstår jag inte varför du så snabbt och i så upphetsad ton ryckte ut för att, som det ser ut, ta bort fokus från "Mr Harmoni"? Men han kanske är en gammal brevvän? Kanske dyker upp med ny alias som "Mr Oharmoni"? Fantasi har aldrig varit en paradgren för sådana individer! :)

Ursäkta "Lasse i Gatan", men dina kompisars skumma aliasliv bjuder in virrhjärnor som mig till sådana här vilda konspirationsteorier!
Ola Alexander Frisk, "Så knullar staten Din själ - Del 2 - Sektion II", s. 56:
Den avgörande frågan är:
Hur kan något - bli till - vetenskap?

Jag kan mycket lugnt skriva att den politiska eliten eller den så kallade akademiska traditionen, som av politikerna fått monopol på utbildning och forskning, inte kan ha något vettigt svar på den avgörande frågan.
        Den enkla sanningen är att det inte kan finnas ett konkret eller begripligt svar, på denna fråga, inom det västerländska kunskapssystemet eller det västerländska tänkandet.  För det är ett historiskt faktum; att det var den kristna kyrkan, som på medeltiden bestämde, att vetenskap hädanefter enbart var vad som utgick deras regler.  Och det är fortfarande kyrkans regler som bestämmer vad som är vetenskap.  Och kyrkans regler utgår givetvis från att människan enbart kan underkasta sig deras lydnadsgud.  Det innebär konkret att alla former av dynamiska processer som exempelvis att nå fram till vad som är vetenskap, per definition, inte kan finnas - i vad som kallas för vetenskap - i det västerländska tänkandet.  Det medför att den som idag hänvisar till vetenskap rakt av hänvisar till kyrkans lydnadsgud.  Det du tror är vetenskap är alltså detsamma som vidskepelse.  Vidskepelse vars grund är att se till så att all makt är hos kyrkan, och dess akademiska sekt, och att du ska kunna bli förnekad och hejdlöst utnyttjad.  För även om det inom exempelvis naturvetenskapen finns relationer som kan påvisas - är det ju även så att alla dynamiska relationer blir eliminerade - för att passa kyrkans definition på vetenskap.
Se även mitt urval av Sourze-kommentarer som handlar om det Ola Alexander Frisk diskuterar (denna kommentar kommer t.ex. att hamna i där):  [länk] .
(Boken kan hämtas digitalt från:  http://www.staten.co.nr/  [länk] .)
En detalj som tycks ha gått de flesta förbi, såväl i tråden som i den så kallade akademiska traditionen samt bland den politiska eliten som lutar sig på "experter" i den förra sekten, är min länk om Nuclear Waste Recycling i slutet efter artikeln "Ovetenskapsparadigmet".  Artikeln:  [länk] .  Länk om Nuclear Waste Recycling:  [länk] .

Läser man den här länkade artikeln så ser man vilka kortsiktiga intressen i ekonomisk vinning på hantering av kärnavfall som stoppat teknologi för att inne i själva kärnkraftverken utan transporter göra avfallet harmlöst.

Japan kommer förmodligen att gå under på sikt som en följd av kärnkraftskatastrofen där.  Att utveckla kunskap om hur man gör radioaktivt avfall ofarligt är A och O för en värdig framtid.  Men de kriminella krafter som stoppar detta måste vi först ta i tu med.  Och de kommer knappast att göra det själva...
Någon skrev att han tar inte order ifrån en anonym person trots att samma sk anonyma person misstänker att denna någon misstänks för att ta sina order ifrån EXPO som "infiltratör" på Sourze, misstanken om detta är stor, enligt andra bedömare än jag själv. Det skulle inte förvåna mig om detta är sant, men har inte något konkret bevis för det. Denna någon borde nog tänka sig för att inte inte döma andra efter sig själv, som han anser sig om att inte ha rent mjöl i påsen!
#89/Leif-Arne/ Vad är det som är personangrepp i de frågor jag ställer till Lennart Asp? Om du loggar in som Leif-Arne har du då rätt till att dra igång ett mobbningsdrev mot en tidigare skribent här på Sourze.
#97/Lennart Asp/Tar inte Mr Harmoni eller några andra signaturer i försvar, men det här mobbingdrevet har existerat under många år här på Sourze, om någon råkar skriva fel eller framför någon åsikt som inte faller alla på läppen då drar drevet igång, samma tendens som avspeglas hos tidningsmurvlarna.
#101) Jag skrev att det bara är fegisar som ägnar sig, anonymnt, åt angrepp i person. Uppenbarligen fanns det de som delade den synpunkten. "Mobbingdrev",.. nä, yttrandefrihet fungerar på det sättet att du kan skriva vad du tycker (som här på Sourze), men även får finna dig i att själv bli kritiserad. -"Tycker du att det är för varmt så har du inget i köket att göra" (Harry Truman)
Leif-Arne jag undrar vad det fega finns i att skriva anonymt, är man en sämre människa för det eller menar du på att man inte törs stå för sina ord? Jag skrev nyss om att skriva har en fördel då törs man skriva om sina innersta tankar, törs du? Jag hoppas verkligen att du gör det, annars är du en skrymtare som kallar de anonymt skrivande för fegisar.
#104) Visst finns det de som kan ha anledning att skriva anonymt, men att anonymt ägna sig åt personangrepp är fegt. För egen del anser jag att en åsikt som jag inte törs stå för inte är så mycket värd.
#104) Visst finns det de som kan ha anledning att skriva anonymt, men att anonymt ägna sig åt personangrepp är fegt. För egen del anser jag att en åsikt som jag inte törs stå för inte är så mycket värd.
Om någon ringer till mig anonymnt och talar om för mig vilken fähund jag är, så har det inte den minsta påverkan på mig. Jag kommer att sova gott. Men i morse kom det en känd och omtyckt person till mig i ett off. ärende. Hade han sagt hårda ord till mig så hade jag mått illa länge. Så fungerar jag...För om nu han hade denna åsikt om mig var risken stor att många andra tyckte illa om mig....
#106 Leif-Arne självklart ska man undvika person angrepp över huvud taget och enbart ifrågasätta de skrivna orden, personen ifråga behöver inte vara en sämre människa för det även om man inte delar hans åsikter. Det är väl också meningen med sådana här sidor att försöka förstå varför inte alla håller med dig och mig i våra åsikter, som inte är något fenomen på något sätt, tvärtom helt naturligt. Jag kan inte tänka mig en värld där alla på vår jord hade samma tankar och värderingar, personligen anser jag att livet blir och är mer spännande med våra skilda åsikter om saker och ting. Jan Brunnegård skrev någon tänkvärd rad om att han här på Sourze hade om en sin vän som har totalt olik uppfattning om religion än Jan B som är de bästa vänner för det.
Med bara likasinnade så blir det nästan inavel ;-) Men jag har ofta haft god gemenskap,utbyte med folk som har frikyrkliga erfarenheter för vi har samma språk. De har kanske lämnat barnatron o vuxentron men förstår min situation o mina känslor. Sådant berikar och bekräftar. // Kanske livet handlar om nödvändigheten i att bli bekräftad "att vara någon". Detta är en kamp för alla pensionärer och långvarigt sjuka. "Jag är ngt viktigt trots att jag inte har jobb, inte är föreningsaktiv, inte har familj längre osv.."
#108) Tja, för att bli förstådd måste man skriva någorlunda begripligt. Svammelmeningar där den ena bisatsen tvinnas in i den andra utan någonslags struktur över huvud taget är näst intill obegripliga.
#104 Ett problem med det skrivna ordet är att det står där, alltid, i databas eller tryckt på papper, snudd på ristat i sten och kan endast med yttersta ansträngning och till endast en mindre del göras oskrivet. (Typ bränna alla böcker i Kina, som kejsarn sa.) Hur fan vågar man skriva här egentligen? Dags för en megafon i Speakers Corner. De sagda orden försvinner barmhärtigt med vindarna, upp genom luften, bort över haven... OK, en fråga om röstvolym. Hur långt man hörs, alltså. Men sen är det tyst. Inga spår.

#111 - Jag skall vandra ensam,utan spår.../Pär Lagerkvist,All den kärlek o.s.v.....
Om ingen hör en,har man talat då?

Finns man? - Fanns man?
Jag tänker ibland på mannen som sjöng på månen. Inget hördes, det ska till luft...
#65: Jan, det där med olika religioner stämmer förstås. Men GT är väl inte bara brevidläsning för den kristne läsaren? Är inte första delen, GT, också en slags förberedelse för den andra delen, NT? Det ofulkomliga i GT fullkommnas i NT, som till exempel Moses ofullkomliga lag fulkomnas av Jesus fulkomliga Bergspredikan?
#100: Jag har inte dömt "någon" som kallar sig för "Mr harmoni". Jag ställde bara en enkel fråga i inlägg 54 till någon som någon undviker att svara på(lägg märke till frågetecknet i min enkla fråga): Och vad tycker den Harmoniska Anonyme Brevskrivaren(?) om Nationaldemokraterna?
#101: "mot en tidigare skribent här på Sourze". Du menar "Mr Harmoni" ?
#102: "mobbingdrevet"? Du och din harmoniska brevskrivande(?)kompis får ha vilken åsikt ni vill. Jag bjöd in dig till en seriös diskussion om hedersproblematik på en mer passande tråd för ämnet. Men du nappade inte utan verkar fortfarande föredra att hålla debatten under bältet?

Olika sorters "vetenskap"

Uppfattningar om vad som är "vetenskap" är många.  Jag tänkte förtydliga ämnet i fyra uppdelningar.

  1. Allmänheten tenderar att uppfatta det som kommer från redan erkända auktoriteter som vetenskap.

  2. Vetenskapsetablissemanget tenderar att uppfatta det som bekräftas i deras egen grupp som vetenskap.

  3. Vetenskapsmännens egna definitioner är lite bättre, ett bevis är ett bevis vare sig någon erkänner det eller ej.

  4. Men sedan har vi till sist hur något blir till vetenskap, och det är faktiskt genom godtycke!  Se vidare #98  [länk] .

Förvirringen om vad som är vetenskap beror alltså på att vi inte vill låtsas om att det i praktiken är vad överheten bestämmer är vetenskap.  Och att det finns sådana människor som istället vill att det ska vara kunskap, sanning och sånt som avgör!

För att enkelt kunna återfinna denna kommentar återpostar jag den här:
Från "Bryt med västimperialismen nu" tråden 2012-05-24 15:11 #13 [länk] :
oscar, läste lite mer på din länk.  Om hur europafördraget klubbades igenom utan att man ens fick läsa huvuddelen av det.  Det är som illusionistnummer, "se, jag ska med mina många ord bevisa det för dig, och de är så upphöjda att du inte ens får läsa dem".  Läste på tal om illusionistnummer precis Miles Williams Mathis kritik av Einsteins generella och särskilda relativitetsteori, och det visar sig att Einstein också gjort ett liknande "stunt" genom att helt i onödan krångla till matematiken så in i hundan så man först måste hålla på i åratal för att kunna räkna på det, och efter det så har man så övertygat sig själv om att ansträngningen var nödvändig och dessutom tillhör man ju en mycket exklusiv "klubb" att man aldrig skulle komma på tanken att att såga all denna teori för en busenkel istället.  Mathis menar att det var ett smart PR trick av Einstein för att göra sin teori "sexig", och det funkade ju, men vad det har ställt till med...  [länk] .  Fungerar naturligtvis enligt samma tillkrånglingsprincip (=illusionistnummer!) inom politik, ekonomi o.s.v.., men man ser att det är magitrick genom att när det verkligen gäller så sker det bara ett "[och här inträffar ett under]" i tankegången, och så har vi t.ex. ett europafördrag eller ett federal reserv system eller vad det nu är.
Relevant visavi hur vårt nuvarande så kallade vetenskapsparadigm fungerar.
Har åter postat kommentarer mkt. relevanta till "Ovetenskapsparadigmet" i annan tråd.  Se  [länk]   för "Gravitational and energy system", "HOW a BATTERY CIRCUIT WORKS" och Whittakers interfererande långitudnella vågor som skapar en lämplig potential vid målet.  Samt hur detta hänger ihop med ground zero den 11 september 2001.  För samtliga mina egna kommentarer i alla trådar, se  [länk]   och för totalt samtliga (mycket lång!):  Baklänges sorterad:  [länk] .  Framlänges:  [länk] .  Jag rekommenderar varmt att du sparar kopia till egen hårdddisk!
Kommentar till inlägg #23 fast på Leif's blogg:

Universums expansion, Nobelpriset i fysik 2011
Intressant att se sambandet till Ola Alexander Frisk när man läser Miles Mathis, de beskriver hjärntvätten och tillhörande förvrängda förklaringsmodeller på samma sätt.  Observationen av världen är inte detsamma som världen.  Dialogen mellan människan och världen äger rum inne i hjärnan som då tolkar expansionen i tiden som en expansion i rummet.  Visas också matematiskt av Miles Mathis i http://milesmathis.com/string.html .
Jag vet inte heller hur beviset för expansionen av universum kunde presenteras eftersom till exempel Einsteins relativitetsteori saknar hastighetstransformation.  Hur har man då bevisa att en accelererande expansion sker i rummet?  Och med jorden i centrum så liknar det mera en medeltida religiöst grundad konstruktion än modern vetenskap.  Här måste man alltså använda både lim och ståltråd tillsammans med snickarglädjen.
Kommentar till Jan Rosbäck på Leif's blogg:

Ja, Jan, han Miles Mathis är vass.  Jag gillade sarkasmen om att M-teorin krävde superdatorer bara för att lagra postulaten (din länk).  Och den enkla intuitiva bilden enligt vilken man mekaniskt kan visualisera alla dessa dimensioner helt enkelt som nya krafter som påverkar över samma finita intervall.  Som jag tolkar matematiken så händer det bara mer och mer under samma tid, vilket blir fler dimensioner.  Som kan tolkas valfritt som tid eller rum, där Mathis klart visar varför tidstolkningen är att föredra.  Allt fysiskt visualiserbart.
Kommentar på Leif Erlingssons inlägg #24b fast på Leif's blogg:

Han har också en annan text om hur tolkning av data som låg till grund för priset kritiserades, något som var allmänt känt i den vetenskapliga världen.  http://milesmathis.com/supernova.pdf .
Ett nog så vanligt problem när det gäller att sålla agnarna från vetet.
Såg att vidskeplighet diskuterades i en annan tråd.  Vill tipsa om att 2011 års Nobelpris i Fysik med rätta är hårt kritiserat.  Rena vidskepligheten!  Se vidare:  [länk] .
NASA och Miles Mathis laddningsfält

Tydligen har NASA på nytt upptäckt Miles Mathis laddningsfält, 2012-10-24  [länk] :
NEW PAPER, 10/24/2012.  "NASA Discovers my Charge Field...Again.[länk]  Not "lonesome stars," but charge.
Tur att även NASA kan upptäcka den verkliga verkligheten.  Miles Mathis har förresten även nyligen på nytt kommenterat Rupert Sheldrakes morfogenetiska fält och diskussionen kring detta.  Han kommenterade först detta den 16 oktober inne i ett annat papper, "Is Big G a Constant?  No.", där han bl.a. menade att Sheldrake visserligen saknade fysisk förklaring för sin teori - och föreslog laddningsfältet som en kandidat - men att det är väl magstarkt av mainstream vetenskap att kritisera Sheldrake för detta då de ju själva tappade sådana kopplingar redan 1926 med Köpenhamnstolkningen av kvantmekaniken  ( [länk] ).  Mainstream vetenskap är därför själva långt före Sheldrake på ovetenskapens slippriga sluttning.  Nu har Miles Mathis utvecklat ämnet, 2012-10-22  [länk] :
NEW PAPER, 10/22/2012.  "Sheldrake and the Skeptics.[länk]  In which I show how both sides are manufactured to divert you.


Tidigare kommentarer på Sourze ang. Rupert Sheldrakes morfogenetiska fält:
  1. Leif Erlingsson 2011-12-10 10:47 i "Rigiditet om verklighet" tråden #115   [länk] .
  2. Leif Erlingsson 2012-04-16 07:19 i "Bortom materialismen" tråden #95  [länk] .
  3. Leif Erlingsson 2012-06-07 19:31 i "Vem ska rädda världen?" tråden #38  [länk] .
Föregående kommentar finns även på  [länk] ,  där eventuell uppföljning också kan förekomma.
Ibland får jag konstiga tankar.  Som att alla Sourzare kanske inte insett följande efter att ha läst denna tråd:

Miles Williams Mathis har gått tillbaka till grunderna för vår fysikvetenskap och rättat missar de ursprungliga forskarna har gjort, och på så sätt håller han på att bygga upp fysiken från grunden.  Han menar t.ex. att Newton redan i sin gravitationsekvation, utan att själv inse det, hade den förenade fält-teorin:

This paper is the announcement of the Unified Field that we have always had, but not recognized.  This paper is the solution of a very long mystery.

I will show that Newton's famous gravitational equation is a compound equation that expresses both the gravitational field and the E/M field.  I will separate the two fields mathematically, showing the distinct equations and how they fit together.  I will then do a Relativistic transform on each new field, showing that a new Relative field equation can be achieved directly without tensors or any difficult math.  I will then re-unify these two Relative field equations into a Unified Field Equation, which I will show is just Newton's classical field with a simple transform.

Läs mer...  http://milesmathis.com/uft.html  [länk] .

Det finns väldigt mycket mer på Miles Williams Mathis site.  Missa heller inte min  "Ovetenskapsparadigmet[länk] .  Missa särskilt inte kommentarerna!  Nota bene, Miles Mathis är ytterst mekanisk i sina benhårt fysiskt påtagliga resonemang.  Hans storhet ligger i att utgå från det påtagliga och aldrig lockas ut i metafysiska spekulationer.  Just det han anklagar nutida vetenskap för.  Men samtidigt så ger hans teori om laddningsfältet  [länk]  just det utrymme som behövs för att ge handfast fysiska förklaringar till psi, spöken, andar och mycket annat.
Detta får ej förstås, då det raserar grunden för vår indoktrinering i det rådande materialistiska konsumptionssystemet (jmf. Leif Erlingsson 2013-01-17 12:16 #4 i "Trivselsverige är ingenting för Centerpartiet" tråden  [länk] ):

Universum är liv
och liv är elektromagnetiskt.

Harvard professor James Strick avslöjar t.ex. i hans Sparks of Life att det på 1800-talet förekom en omfattande konspiration för att undertrycka alla vetenskapliga fynd kring från ickelevande materia spontant bildade mikrober, till skillnad från den påstått slumpvisa Darwinistiska mutationen.  (Jag har nämnt detta förut här på Sourze, 2011-09-01 16:43 #24 i "Problem med kommentarer på nätet - been there, done that" tråden  [länk] .)

Vår dimension tycks bestå av linjär el plus magnetiskt spin.  Som Jan Rosbäck uttryckte det i ett meddelande till mig den 28 september:
Den så kallade ljushastigheten c blir då ett gränsvärde där våra dimensioner expanderar till vad de är från en linjär och en spinnkomponent.  En linjär ljushastighet existerar egentligen bara som en tidslucka i hjärnan.  Vår dimension är ju elektrisk till sin natur och när den linjära komponenten (el) bildar ett nät tillsammans med den roterande (magnetiska) spinnkonstruktionen bildas ett tredimensionellt rörligt hologram.  Det är vad Keshe har kommit fram till, och varför Einsteins relativitetsteori saknar hastighetstransformation, den finns helt enkelt inte.  "The chargefield provides instantaneous communication".
[I filmen visas 1 timme 14 minuter och 15 sekunder in i filmen och framåt hur ett statiskt fält, alltså laddning eller el, tillsammans med interfererande fält, som jag misstänker interfererar med den roterande (magnetiska) spinnkonstruktionen som enligt Keshe bildar det rörliga tredimensionella hologram som utgör vår dimension, "upplöser hologrammet".  D.v.s. upplöser en järnkub som man kan studera på filmen, vilket ger både praktisk och teoretisk förklaring till hur world trade center tornen kunde upplösas.]
("Directed Energy Technology", intervju av Dr. Judy Wood, utlagd 2011-11-15, 1 timme 14 minuter och 15 sekunder in i YouTube filmen.  Filmen illustrerar min tolkning ovan.  Klicka:  [länk] .)

2013-01-17 23:54 #92 i "Tio år av konspiration" tråden postade jag:
Dr Judy Wood intervjuad av legendariska Nexus Magazine.  Sanningen om vad som egentligen hände i New York den 11:e september 2001.
("Sanningen om 9/11 - Dr Judy Wood intervjuad av Nexus magazine",
http://kristofferhell.net/sanningen-om-911-dr-
judy-wood-intervjuad-av-nexus-magazine/
  [länk] .)
("Tio år av konspiration" Leif Erlingsson 2013-01-17 23:54 #92  [länk] .)
En c:a 17000 år gammal stad.  Kanske över 20000 år gammal.  Byggd med perfekt passning mellan gigantiska stenblock och på plats påsmälta metallklammer mellan blocken.  Förstod de hur man med låg energi men väl styrd sådan manipulerade materiens magnetiska/spinn-komponent med rätta frekvenser, så kallade skalära vågor?  Motsvarande hur John Hutchinson från frekvensgeneratorer anslutna till eluttaget i hans kök med interferens mellan olika frekvensgeneratorer kan smälta och delvis upplösa solida metallblock på en eller flera kilo.
Was Tiwanaku Built by Ancient Astronauts?
Pumapunku, a temple at the ancient Bolivian site of Tiwanaku (also known as Tiahuanaco) is a wondrous place that definitely evokes questions of all sorts.  Stones blocks, some of which weighing as much as 130 tons, were used to construct the temple, and no mortar was used to join these megaliths, which had to be carried, pushed or dragged from a quarry some 20 miles away near Lake Titicaca.
("Was Tiwanaku Built by Ancient Astronauts?", "sangstar1", Uploaded on Dec 25, 2010,  [länk] .)
Filmen på länken diskuterar även hur kontinenter flyttat sig så klimat vid upprepade tillfällen, och inte alltför länge sedan, ändrats dramatiskt.  Undrar vad som döljer sig under Antarktis is.  Och under Grönlands.

Relevant:
[...]

Vår dimension tycks bestå av linjär el plus magnetiskt spin.  Som Jan Rosbäck uttryckte det i ett meddelande till mig den 28 september:
Den så kallade ljushastigheten c blir då ett gränsvärde där våra dimensioner expanderar till vad de är från en linjär och en spinnkomponent.  En linjär ljushastighet existerar egentligen bara som en tidslucka i hjärnan.  Vår dimension är ju elektrisk till sin natur och när den linjära komponenten (el) bildar ett nät tillsammans med den roterande (magnetiska) spinnkonstruktionen bildas ett tredimensionellt rörligt hologram.  Det är vad Keshe har kommit fram till, och varför Einsteins relativitetsteori saknar hastighetstransformation, den finns helt enkelt inte.  "The chargefield provides instantaneous communication".
(Leif Erlingsson 2013-01-17 13:05 här i "Ovetenskapsparadigmet" tråden  [länk] .)
Leif E En sådan här frekvensgenerator är inte något nytt, det fanns en Snubbe uppe i Jämtland som demonstrerade denna manick för bl.a för Torbjörn Fäldin när han var Statsminister i börja av 80 talet och sedan blev det tvärtyst, fråga mig inte varför?
129 Hmm skenar den ovetenskapsparadigmiska fantasin iväg nu? Enligt wikipedia, och säkert andra källor, så grundades Tiwanaku 1500 f.K. Och det rådde istid under den period du nämner och staden ligger vid Titcacasjön, några tusen meeter över havet, om än vid ekvatorn, bör kanske varit något kylslaget då.
Dessutom har du ju tidigare avfärdat vetenskapen, och då kan du inte klaga på ovetenskapen också? Antingen eller!
Jocke den länk är nog så intressant hur forskare lägger fram en teori, hur landsmassor har flyttat sig under årsmiljonerna och hur våra poler har flyttats, du bör se videon själv. [länk]
129  Hmm skenar den ovetenskapsparadigmiska fantasin iväg nu?  Enligt wikipedia, och säkert andra källor, så grundades Tiwanaku 1500 f.K. Och det rådde istid under den period du nämner och staden ligger vid Titcacasjön, några tusen meeter över havet, om än vid ekvatorn, bör kanske varit något kylslaget då.
(Jocke utsourzad 2013-01-22 18:49 #131  [länk] .)
Dateringen förklaras i filmen.
Dessutom har du ju tidigare avfärdat vetenskapen, och då kan du inte klaga på ovetenskapen också?  Antingen eller!
(Ibid.)
Har bara avfärdat vetenskapsfejk och att vetenskapen är styrd av andra hänsyn än sanningssökande.
12  Svara på frågan här och nu!  Hur gammal är den här staden, dvs dessa millimeteranpassade murar!?
17-20-tusen år gamla? Eller 1500-2000 år gamla?
(Jocke utsourzad 2013-01-23 20:17 #13 i "Sanningsrörelsens diaboliska sammansvärjning diskussionen" tråden  [länk] .)
Vilket kommandospråk!  Är det så man för ett civiliserat samtal, tycker du?  Ämnet togs inte upp där utan här, så jag upprepar här att enligt den dateringsmetod som forskaren beskriver i filmen så är staden i storleksordningen 17000 år gammal.  Andra säger 12000 år.  Och din Wikipedia tydligen biblisk tid.  Arkeologen Arturo Posnansky kom fram till 1600 B.C. medan hans lärjunge professor Hans Schindler-Bellamy ansåg att Tihuanaco gick tillbaka till 12000 år före vår era.  Och forskaren i filmen kom fram till c:a 17000 år bakåt, enligt den i filmen förklarade metoden.  Själv vet jag givetvis inte vilket som är rätt, men finner argumentet i filmen gott.  Vad anser du själv om det argumentet?
134 Kommandospråk? Och det skall du säga? Jag är kortfattad och korrekt, dina oräkneliga kommentarer visar på ett dominansbehov som inte ens gynnar dina intressen Leif E har du inte fattat?
Du är inte helt ointressant, och säkert trevligare än jag, men det är FÖR mycket!!

Och som jag tidigare försökt förklara, för lite självkritik, för lite pedogisk finess, för lite sakkunnighet, för mycket spekulationer.
Ingen orkar med.

Nej jag kollar inte dina länkar först, jag söker först mer "objektiva" fakta i frågan. Finns ingenstans (utanför ev. din film) vad jag sett något om dina årtal. Och det var ISTID då, med maximum ca 20-tusen f.Kr!
Stan ligger på 3800 m höjd.
Tips:  "Andrew Johnson - The Control of Information - 911, Energy and Sequestered Technologies[länk] .

Ett mycket klargörande föredrag.
Lyfter även över detta hit:
11  Forskare, blir man när ens forskning erkännas över fältet av de flesta av kollegor.  Ungefär som demokrati, fast mer faktiskt.
Det är detta som gäller, men sedan står de ju var och en fritt att fabulera om allsköns teorier.  Så länge de inte är "erkända", får man finna sig att stå i kö!
Jag med, och du med!
(Jocke utsourzad 2013-01-23 20:24 #14 i "Sanningsrörelsens diaboliska sammansvärjning diskussionen" tråden  [länk] .)

Forskare blir man när man forskar.

Erkänd blir man när man av någon eller några får erkänsla.

Därför blir en forskare till erkänd när andra fattar vad han/hon redan fattat.

Men sanningen bevisar sig själv.  Den enda frågan är hur trögt folk tar den till sig.


Det du skriver om är inte hur man blir forskare utan hur man erkänns av etablissemanget.  Det är två helt väsensskilda saker.  Erkännandet handlar om sådana saker som försörjning o.s.v..  Medan forskandet är något som sker enligt ett antal metodiker för sanningssökande.  Det är många som forskar utan att få betalt.

Och de som får betalt är i stort sett undantagslöst invallade innanför de ramar andra har bestämt, såvida de inte forskar hemligt och säkerhetsklassat, för där kan jag tänka mig att fri forskning förekommer, men denna publiceras å andra sidan aldrig öppet för vad den är.  De sista fyra orden skrev jag därför att jag personligen misstänker att en och annan forskare jag stött på på nätet antagligen jobbar åt de hemliga.  Att när besökare kommer till deras webbsiter, den som förstår, den förstår, som kollegor i samma forskning, och resten av världen tror bara det är "patologisk vetenskap", etc.  För med tanke på de extrema tankeblockeringar som är uppbyggda i allas våra tankevärldar så behöver inte hemlig information om sådant som ligger utanför vår föreställningsvärld skyddas särskilt väl tekniskt, utan det är enklare att göra den tillgänglig för alla som vill surfa till den.  Den som inte förstår tror då bara att det är mer nonsens på nätet.  Flertalet människor kommer inte att förstå vad de har stött på.  Det är f.ö. detta som är Psy-OP folkets uppgift, att bygga och upprätthålla dessa brandmurar inne i våra egna föreställningsvärldar.  Förr byggde man brandväggar av sten, mellan hus.  Själv har jag byggt dem i datorer, mellan information.  Men nästa steg som det sedan länge finns folk som arbetar med är att bygga dem inne i våra medvetanden, mellan våra föreställningar.  Tänker inte säga vilken forskare eller forskningsområde som gett mig förståelsen ang. att visa upp hemligheter för världen utan att andra än de invigda fattar.  Jag vill ha fortsatt tillgång till informationen.
även om vi har en teori, 'lag', metod/teknik, formel etc som A. är upptäckt av 'erkänd forskare'. B. har blivit väl peer reviewad och verifierad. C. erkänd mao av -majoritet forskare- (som är populärt 'argument' i tex AGW-frågan ”95% av forskarkåren säger”) och D. omskriven i massmedia dvs allmängods för allmänhet och 'lekmän' …

så finns det alltid en reviderbarhet, och har det visat sig historiskt, oavsett om 'lagen' hållit i två hundra år – så har den slutligen kunnat omkullkastas. Har då den gamla erkända 'lagen' varit lika fel som vilken annan teori som helst? En teori som avfärdas inom loppet av tre år el tre hundra … what difference does it make? Den var lika 'fel' fr början. En tidsfaktor, till det att nytt tänk och kreativitet kommer in.

att vi sen kan bygga plattformar och paradigm på alla dessa lagar och tekniker är inget annat än ett godtyckligt regelverk precis som reglerna för att spela schack. Men du kan ju alltid ändra reglerna el byta spelplan helt etc

Den goda vetenskapliga metoden är inte fel i sig, tvärtom, om den förblir neutral … Problemet är som Leif skriver, att vetenskap och forskning på många sätt styrs av konformitet, dogma, rädsla, pengar … mao mänskliga faktorer (alltså inte vetenskapliga metoden i sig). Mänskliga faktorer gäller oavsett om 'titeln' är docent eller foraskrivande hemmaforskare.


tack Leif för 'välkommen tillbaka' invit (Sanningsrörelsens diaboliska sammansvärjning finns CMOs text kvar?) . Får se om/hur diskurs kan fortskrida för min del …
tack Leif för 'välkommen tillbaka' invit (Sanningsrörelsens diaboliska sammansvärjning finns CMOs text kvar?).  Får se om/hur diskurs kan fortskrida för min del ...
(oscar: berven 2013-01-25 15:39 #138  [länk] .)
Varmt välkommen tillbaka, och tack för dina kloka synpunkter.  Jag letade eftersom du frågade och fann originalartikeln i ett mail där jag hade sänt den till Leif Bengtsson.  Du kan nu läsa den på  [länk] .
#131
129 Hmm skenar den ovetenskapsparadigmiska fantasin iväg nu? Enligt wikipedia, och säkert andra källor, så grundades Tiwanaku 1500 f.K. Och det rådde istid under den period du nämner och staden ligger vid Titcacasjön, några tusen meeter över havet, om än vid ekvatorn, bör kanske varit något kylslaget då.

Man måste vara förebredd på omtolkningar och inte fastna i gamla dogmer, det finns en hel del senare forskning om till exempel pyramiderna i Giza. Där började väl historien redan att förvrängas eller omtolkas på Herodotus tid för 2500 år sedan. Han var väl företrädare för antikens tabloidpress. Sydamerikanska fyndplatser däribland Tiwanaku har råkat ut för samma öde fast på senare tid. Enligt senare forskning tyder allt på att att faraonerna bara gjorde reparationsarbeten på pyramiderna som konstruerats redan många tusen år tidigare (12000 år sedan). Inte heller teorin om att pyramiderna byggdes som gravkammare är trolig, däremot att man kan utvinna skalär energi ur konstruktionen om man har kunskapen och alla komponenter. [länk] Mera intressant på närmare håll finns på [länk]
Cirka 11600 +/- 300 år sedan inträffade en översvämning som dränkte Nildalen, detta enligt sediment runt Giza. Scenariot passar tidsmässigt ihop med fynd och tolkningar av texter i Tihuanaku. [länk]
[länk]
Fynd under havsnivån utanför Florida och i Stilla Havet pekar också på en samtida översvämningskatastrof. [länk]
Sammantaget verkar det som om en högt utvecklad civilisation gick under i en naturkatastrof.
[...]  det finns en hel del senare forskning om till exempel pyramiderna i Giza  [...]  enligt senare forskning tyder allt på att att faraonerna bara gjorde reparationsarbeten på pyramiderna som konstruerats redan många tusen år tidigare (12000 år sedan).  Inte heller teorin om att pyramiderna byggdes som gravkammare är trolig, däremot att man kan utvinna skalär energi ur konstruktionen om man har kunskapen och alla komponenter.  [länk]
Mera intressant på närmare håll finns på  [länk]
Cirka 11600 +/- 300 år sedan inträffade en översvämning som dränkte Nildalen, detta enligt sediment runt Giza.  Scenariot passar tidsmässigt ihop med fynd och tolkningar av texter i Tihuanaku.  [länk]
[länk]
Fynd under havsnivån utanför Florida och i Stilla Havet pekar också på en samtida översvämningskatastrof.  [länk]
Sammantaget verkar det som om en högt utvecklad civilisation gick under i en naturkatastrof.
(Jan Rosbäck 2013-01-26 15:16 #140  [länk] .)
Mycket intressanta uppgifter, allihop.  Miles Williams Mathis papper om hur pyramider fungerar som en slags linser som skapar laddningsskillnader i olika fält på din första  [länk]  hade jag inte sett förut.  Bl.a. alltså hur de skapar elektricitet.  Men det är som du skriver mer "skalär energi" än alltså bara elektricitet, elektriska fält.
Associerar detta till hur magneter också tycks vara en slags linser som fokuserar det underliggande laddningsfältet.  Citerar en mening från The Casing Theory av The Gwandau Team som jag förut citerat här på Sourze:
The Casing Theory, some cutpastes:  [...]

"By focusing the underlying field correctly  [...]
The properties of this self sustained unified field are by no means electro-magnetic, even if it is diffracted forth by focusing the electromagnetic field with the set of FFM-magnets.  [...]"
(The Gwandau Team, "The Casing Theory" citerat av Leif Erlingsson 2013-01-25 20:42 #38 i "Sanningsrörelsens diaboliska sammansvärjning diskussionen[länk] .)
Eller mer korrekt, hur magneter också tycks vara en slags linser som potentiellt kan fokusera det underliggande laddningsfältet.
även om vi har en teori, 'lag', metod/teknik, formel etc som  A. är upptäckt av 'erkänd forskare'.  B. har blivit väl peer reviewad och verifierad.  C. erkänd mao av -majoritet forskare- (som är populärt 'argument' i tex AGW-frågan "95% av forskarkåren säger") och  D. omskriven i massmedia dvs allmängods för allmänhet och 'lekmän' ...

så finns det alltid en reviderbarhet, och har det visat sig historiskt, oavsett om 'lagen' hållit i två hundra år - så har den slutligen kunnat omkullkastas.  Har då den gamla erkända 'lagen' varit lika fel som vilken annan teori som helst?  En teori som avfärdas inom loppet av tre år el tre hundra ... what difference does it make?  Den var lika 'fel' fr början.  En tidsfaktor, till det att nytt tänk och kreativitet kommer in.

att vi sen kan bygga plattformar och paradigm på alla dessa lagar och tekniker är inget annat än ett godtyckligt regelverk precis som reglerna för att spela schack.  Men du kan ju alltid ändra reglerna el byta spelplan helt etc

Den goda vetenskapliga metoden är inte fel i sig, tvärtom, om den förblir neutral ...  Problemet är som Leif skriver, att vetenskap och forskning på många sätt styrs av konformitet, dogma, rädsla, pengar ... mao mänskliga faktorer (alltså inte vetenskapliga metoden i sig).  Mänskliga faktorer gäller oavsett om 'titeln' är docent eller foraskrivande hemmaforskare.
(oscar: berven 2013-01-25 15:39 #138  [länk] .)
Populärvetenskapliga framställningar för allmänheten har ofta skalat bort all osäkerhet.  Dessutom kan forskare vara väldigt självsäkra om de känner att de har flera hundra års tradition i ryggen.  Den självsäkerheten gör att det är alldeles för vanligt att säga att en observation inte är möjlig eftersom den inte stämmer med teorin.  Det är dock inte vetenskap.  Vetenskap är att då ersätta teorin med något som inrymmer observationerna.  Tyvärr har detta lurat även allmänheten så folk inte tror på observationer som inte stämmer med vad de är lärda ska vara möjligt.  Det är fundamentalism!
[...]  Just two months ago, when we started our research into the properties of the casing fragment found at the Roswell incident 1947 and hidden away from authorities for years, we did not have the slightest idea of what this would lead to.

Our interest was initially ignited by the strange multilayer composition of the casing and its unique electromagnetic properties and when approaching the subject in the light of David Barclay's Unity theory, things started to unfold.

At this point we recalled certain anomalous discoveries at the frontiers of quantum physics, which when applied to the NTFFA concept of the Unity theory made things start to unveil itself faster than we almost managed to follow.

What began as a study in electromagnetic properties ended up in understanding the possible function of the extraterrestrial drive, a discovery I would not have imagined in my wildest dreams.
  [...]
("The Gwandau Team" 2009-10-23 08:24:49, "The Casing Theory", "Part 1- Foreword[länk] ,  kopia:  [länk] ,  PDF-version:  [länk] .)
Vare sig det var en nazistisk antigravitationsfarkost eller en som inte var tillverkad av mänskligheten som kraschade i Roswell så är jag övertygad om att teknologin i den inte är från den nuvarande mänskliga civilisationen, vår post-apokalyptiska civilisation alltså.  Men givetvis kan den vara från den civilisation som gick under för c:a 12000 år sedan.  Nazisterna letade ihärdigt över hela världen efter dold kunskap och teknologi så kanske de fann något under sydpolens is eller så, vem vet.  Oavsett så är materialanalysen av delen från skrovet av The Gwandau Team mycket intressant.
Leif #143

är det inte så att samhället blivit så styrt att det enda som gäller är 'det som sägs/skrivs' och av rädsla vågar man inte se på 'det som görs'? Att gå utanför ramarna och verkligen använda sina sinnen –se vad som händer! –Hur ser politik ut i handling? –Vad är det dom verkligen säger/menar de där demonstranterna som går ut (istället för ett vinklat/manipulerat referat på aktuellt) . –Känna– på helt eget individuellt sätt är det få som vågar. Vad är all världens fenomen eg för dig som individ utan att du får det korvstoppat som färdigmald åsikt fr parentala myndigheter, institutioner och konventioner.

Vi får gott betyg i skola (en av de första tidiga präglande institutioner för likriktning) när vi gör som vi blir tillsagda –mao, vi gör det man 'redan visste' efter facit. Vi vet hur ifrågasättande av skollitteratur inte främjas och att ha en nytanke som inte ens står i litteraturen är 'sär' (om det inte möjligen kan snappas upp och profiteras, patenteras) Det kan också om möjligt kallas vid en filosofisk tanke och kläms in i något dammig och kufigt fakultet.

Vi kan förvisso inte själva uppleva allt som händer i världen men kvarstår gör ju bedömandet om sanningshalt, där inre intuition, känsla och ditt egna deducerande och slutledande måste till (igen för att inte bara bli mediamatad utan tankeverksamhet)

man kan ju se på nyhetsfenomenet som 'första nyhetsrapporteringen' som annat exempel, det där när en hel del sanningar sipprar ut som ännu inte blivit mediatuggade. tex ”Försvarsanställd varnade före dåden” [länk]”Försvarsanställd_varnade_före_dåden”


I själva verket ä ju all rapportering, media, litteratur osv föremål för efterforskning som du själv måste göra för att inte hamna i passiviserad liknöjd 'dikterad verklighet'. Forskare blir man när man forskar, helt riktigt.
fungerande tinyurllänk; ”Försvarsanställd varnade före dåden” [länk]
Fungerade fullänk; ”Försvarsanställd varnade före dåden”:  [länk] .
:)
F.ö. en mycket intressant timeline över samtidig nyhetsmanipulation i flera olika svenska [nyhetsförfalskar]media.  Stort tack!  Det gäller som sagt att vara alert över vad som först sipprar ut ur "The Matrix", innan det suddas ut.  ("Försvarsanställd varnade före dåden":  [länk] .)
146/ oscar: beven om detta är sant, kan man inte bevisa, men jag har en källa som kanske kan rota i det och de kanske kan lägga fram klara bevis för det här, som ett faktum?
är det inte så att samhället blivit så styrt att det enda som gäller är 'det som sägs/skrivs' och av rädsla vågar man inte se på 'det som görs'?  Att gå utanför ramarna och verkligen använda sina sinnen  -se vad som händer!  -Hur ser politik ut i handling?  -Vad är det dom verkligen säger/menar de där demonstranterna som går ut (istället för ett vinklat/manipulerat referat på aktuellt).  -Känna- på helt eget individuellt sätt är det få som vågar.  Vad är all världens fenomen eg för dig som individ utan att du får det korvstoppat som färdigmald åsikt fr parentala myndigheter, institutioner och konventioner.
(oscar: berven 2013-01-29 12:06 #145  [länk] .)
Där satte du huvudet på spiken, oscar!  Det har här på Sourze uttryckts att på sig själv kan man ju inte lita när det gäller att tolka verkligheten, och det uttrycker just hur människor tror mer på det skrivna än på det självupplevda.  Det är vägen in i totalt slaveri.  Du och jag och många andra pratar istället om att gå utanför dessa ramar, att använda sina egna sinnen o.s.v..  Som med de manipulerade nyheterna, det slipper ofta ut delar av verkliga nyheter i början av en händelse, innan läckorna täpps till.  Det gäller därför att vara vaken, alert.  Att använda sina egna sinnen.  Tack igen!
145/ oscar:beven det du omtalar och just att våga lita på våra politiker och myndigheter, jag gör det inte och därför sympatiserar jag inte med något politiskt parti, mest för att få ha ett rent samvete när bubblan spricker när sanningen om Sverige! Än så länge är sanningen om Sverige små rännilar och lär bli till floder inom de närmaste åren och jag tror valåret 2014 blir dödsstöten för alla politiska bedragare och tidningsmuvlar, jag tror sanningen om Sverige kommer hela vår befolkning till del nästa år!
… Jag vet att Kristoffer Hell samtidigt med mig skrev om fenomenet 'artikelbyte' men inte om dess omfattning.

upptäckte nu att det var TT reportrarna Fredrik Gunér, Lars Pedersen och Sofia Tanaka som har jobbat ihop materialet. Nåväl. Agrell tror ju att sanningen kommer fram om nu varningen var äkta ”Uppgiften kommer – om den stämmer – att komma fram i ljuset förr eller senare, tror Agrell.”

min förundran oavsett själva varningen är ändå mest själva glitchen i matrixen. Något att rycka på axlarna för de flesta kan tro, men jag undrar över mekanismer i bakgrunden som kan skapa sådana synkrona 'glapp'

X-man #149; pratar du själva varningen eller glitchen? Tuta å kör oavsett om du är sugen på att forska lite!

fan Leif mina hattiga mediawiki-länkar, men du får ändå alltid till dem … och Tack själv, vi har dryftat liknande förut om 'sanningen' och alla fasetteringar, men än på ett tag skall vi inte sluta med det …
oscar:beven Tuta och kör också en mening" sanningen är skön när den är ställd bortom all tvivel, men den länk du hänvisade till, visar nog på en hög sanningshalt, men du vet, det ska vara någon högt uppsatt person som är namnkunnig för de flesta, som gör ett utlåtande, då är det alltid sant för PK nissar.
[...]

min förundran oavsett själva varningen är ändå mest själva glitchen i matrixen.  Något att rycka på axlarna för de flesta kan tro, men jag undrar över mekanismer i bakgrunden som kan skapa sådana synkrona 'glapp'

[...]
(oscar: berven 2013-01-29 22:32 #152  [länk] .)
Ju fler glitchar i matrixen vi studerar, ju mer förstår vi av 'den svarta lådan'.  En gång tog jag reda på exakt vilken kod i ett mail som en propreitär mailserver gick bet på genom att utgå från två mail, ett som gick igenom, och ett som försvann utan spår i servern.  Jag ändrade steg för steg båda så de blev mer och mer lika varandra tills det enda som skiljde var det som triggade buggen.  Sedan kunde leverantören få svart på vitt att hans produkt tappade en viss procent mail utan att det syntes i loggarna (för felmeddelandena innehöll kopia av det mail som triggade buggen och tappades också av servern).  Jag avslöjar inte vilken större mailoperatör det var som p.g.a. propreitär mailserver spårlöst tappade hur många procent av alla kunders mail.  Men poängen är att man kan ta fram exakt hur en helt okänd "låda" reagerar på stimuli bara man har tillräckligt mycket varierande in- och ut-data.  Genom att vara mycket uppmärksamma kan vi därför genom att studera dessa 'glapp' lära oss i det här fallet t.ex. att a) eftersom nyheten först kom ut på flera håll så visste inte journalisterna på golvet att den inte fick komma ut, b) eftersom den samtidigt gömdes så kom direktiv någonstans ifrån på en ledningsnivå.  D.v.s. att det finns folk knutna till underrättelsetjänst i alla media med makt att stoppa nyheter, vilket i och för sig kan vara chefredaktör som får telefonsamtal från underrättelsetjänst.  Men vi ser iallafall att chefredaktörerna är dresserade att lyda dessa direktiv.
[...]

upptäckte nu att det var TT reportrarna Fredrik Gunér, Lars Pedersen och Sofia Tanaka som har jobbat ihop materialet.  Nåväl.  Agrell tror ju att sanningen kommer fram om nu varningen var äkta "Uppgiften kommer - om den stämmer - att komma fram i ljuset förr eller senare, tror Agrell."

[...]
(oscar: berven 2013-01-29 22:32 #152  [länk] .)
Samtidigt som det är hoppfullt att många inflytelserika svenskar uppenbarligen inte själva är del av mörkläggningen så antyder detta och liknande exempel att insikten om omfattningen av vad vi har emot oss kanske inte alltid är så spridd den heller.
På tal om en tidigare högteknologisk civilisation här på vårt klot    ( se t.ex. #134  [länk] )    så finns det intressanta avbildningar av diverse flygfarkoster i ett gammalt tempel i Egypten, detalj:  [länk] .  Sammanhanget framgår från Sheri Nakkens foto  [länk]  och av hans beskrivning av den kulturresa han ordnar på  [länk] .  Bilden är alltså tagen i templet Abydos, ett tempel till Osiris ära.  En av flygfarkosterna ser ut som en helikopter men det finns ett par andra som mer verkar vara rena antigravitationsfarkoster.  Kanske liknande teknologi som de Indiska Viamanas?  Och när jag sökte på nätet på Viamana så hittade jag förresten en intressant nyhet:  [länk] .  Enligt denna rapport hittades i slutet av 2010 en Viamana i en "tidsbrunn" i Afganistan, och minst åtta amerikaner ska hittills ha försvunnit när de råkat aktivera den.
Jante:
Du skall icke tro att du kan skapa.  Endast det som är "godkänt" är sant, riktigt och vetenskapligt.

Du skall icke tänka på hur det som är "godkänt" blir till sant, riktigt och vetenskapligt.

Du skall icke för ett ögonblick fundera över hur dialog skapar kunskap och vetenskap, för först efter att resultatet av det skapade har "godkänts" så "är det verkligt", och innan dess är det nonsens.

Du skall icke följa länkar.

Du skall absolut icke tänka den hädiska tanken att det som för dig måste vara nonsens är skapande av kunskap och vetenskap.  [länk] .    För att kunna skapa kunskap innebär makt över vår egen situation, självständighet.  Den får vi icke ta oss.  Den makten är reserverad åt våra herrar.  Därför måste de som smittas av detta fritänkarvirus, som själva visar prov på eget tänkande, isoleras för att begränsa frihetsfarsoten.  Nej, bort med farliga frihetsmänniskor!

Frihetsmänniska:
Jag kan tillsammans med dig skapa kunskap och därmed kan du och jag och vi alla få makt över vår egen situation, vi kan få självständighet.  Vi kan ta oss makten att erövra kunskap som våra forna herrar hållit för sig själv.  Vi måste inte stå "med mössan i hand" och vänta på att de ger oss "några brödsmulor av kunskap".

Vårt samhälle gör allt för att tvinga in människor i samma form.  Men det finns massor av människor som inte fungerar alls i färdiga formar.  Som måste skapa sig sitt eget utrymme.  Det är inte dessa människor det är fel på utan det är samhället som motarbetar dem.

Dessa människors "hinder" sitter inte i dem själva utan är samma sorts "funktionshinder" som hindrade kvinnor på 1800-talet att komma ut på arbetsmarknaden.  Är kvinnor funktionshindrade?  Inte i dag!  Måste dessa människor som i dag hindras av samhället hindras?  Nej!

Vi kan lära av varandra, och tillsammans skapa kunskap.  Som Miles Williams Mathis som nu plockat fram det matematiska sambandet mellan gravitation och det elektromagnetiska fältet genom en förhållandevis enkel matematisk uträkning.  Så vi enkelt kan producera energi eller kanske bygga flygande tefat.  Plötsligt blir Thomas Townsend Browns resultat från 1920 och 30-tal, som våra herrar utvecklat bortom offentligheten, lättfattliga.  Tack vare Miles Williams Mathis klartänkthet kan nu alla som vill förstå fysiken.  [länk] .

Låt oss bygga en ny värld tillsammans, en värld även för de som i dag behandlas mer eller mindre som onda, de kreativa!  [länk] .

Jante:
Snälla Red., ta genast bort denna kommentar.  Detta är absolut ondska!  Att tänka själv!  Isolera genast detta farliga virus!

Se även, men ladda inte om sidan förrän du är färdig:
Ladislaus Horatius, "Filosofisk fasta" 2013-05-16 06:00  [länk][länk] .
Ladislaus Horatius, #1  2013-05-15 16:09  [länk] .
Stackars Jante
Så mycket möda jag lagt ned på att just få dej att tänka själv utan att lyckas, och i det fallet kan jag bara klandra mej själv. Jag har försökt med bannor, och då jag någon gång sett ett litet framsteg, även med beröm, men tydligt utan att öppna dina sovande ögon ehuru sorgligt pladdrande mun.

Av red har du dock inget att hoppas på då den inget vet om på vilken fot den ska stå.

Flickan från Somalia som inte blivit trodd då hon för svt1 talat om att al-shabab rekryterar soldater i rinkeby för det krig somalierna i sverige flytt - hon åkte tillbaka hon också - och reportern frågade - är det inte farligt där då i mogadichu?

- Jo, sa hon, men det är farligare här - här vill man inte se sanningen och så tystar man människor.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson på Sourze.se:

http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson_efter_20130216.html

http://www.sourze.se/__10707529_a.asp
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Lång och tungladdad webbsida med samtliga kommentarer någonsin på Sourze av förf. Leif Erlingsson finns att hämta valfritt omvänt kronologiskt eller kronologiskt sorterat på
http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson__reverse.html
http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson.html


Länk tillbaka till Sourze:  http://sourze.se/ .