Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Glassbilar och böneutrop

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Glassbilar_och_boneutrop/Sourze_style.html .
Skribenten undrar när jag senast irriterade mej på glassbilarnas sirener?
Den jävla trudelutten som ingen som inte är döv kan undgå att höra från morgon till kväll - särskilt om man bor på landsbygden där ljudet färdas långt. Än värre vid en sjö med bebyggelse runt omkring som en eller flera glassbilar fiskar av område efter område utan uppehåll annat än för tankaning - ja hur miljövänligt är det?

Vore det inte bättre om glassentreprenörerna ställde sej på parkeringen vid köpcentren i stället - dit de flesta i alla fall åker för att handla så skulle alla slippa denna fördjävligt tutande tortyr? Tänk även på dessa chaufförer som på nära håll dagligen pinas genom varje arbetsdag.

Föredrar gapandet från en minaret före fredagsbönen, eller skramlande från ett kyrktorn innan högmässan - även om jag helst sluppe båda.

Klockspel kan gå ann som det som låter från Västerås stadshus.

Den där muslimen som uttalat sej hade inte många rätt. "Vi arbetar här, vi betalar skatt," påstods det, men nu är det väl så att bland alla de muslimer som befinner sej i sverige som flyktingar eller asylsökande är arbetslösheten mycket stor, vilket betyder att den skatt som eventuellt dras från de skattemedel som oftast är invandrarnas levebröd är det inte så mycket som går tillbaka till statskassan förutom momsen som dras vid konsumtionstillfället. Den skatt som betalas av de som faktiskt jobbar täcker sannolikt inte statskassans utgift för de som inte jobbar. Sagt bara som en rättelse till det muslimen lär ska ha sagt.

Muslimen säjer vidare "allt vi ber om nu är samma sak som kristna får", jasså? Ja "nu"! Men innan då, och efter? Men hallå! Summerat blir det - särskilda muslimska badtider, särskilt tillstånd att få maskera sej, särskild hänsyn till att många inte ens försöker lära sej svenska, särskild mat för muslimer i skolor och omsorg. Vad ska man säja? Ingen kan väl påstå att det handlar om att ta seden dit man kommer - och då ska vi komma ihåg att det handlar om människor som genom sin oförsonliga religion och aggressiva kultur omöjliggjort ett lugnt och tryggt liv i sina hemländer.

"Nu" handlar det om hojtandet från en moské i ett invandrargetto - i morgon handlar "nuet" om införandet av sharia - jag skulle känna mej betre till mods om Muhammed kunde ha motats i grind från början - eller om dessa hjälpbehövande människor hade insett sin religionskulturs roll i deras taskiga sits. Tänk om dom hade begripit att ha tagit vara på möjligheten dom hade att bli välkomnade in i ett fredligt och hyggligt fungerande land med ett vänligt och tämligen tolerant folk, men icke? I stället betraktas dessa gästfria bleknosar som mähän vilka det är tillåtet att parasitera på, klämma sej in bland och kräva en det ena, än det andra.

jag tycker nog att en mer ödmjuk hållning över lag vad gäller en hel del av de utifrån kommande vore mer naturligt - och nu gäller inte det bara de muslimska invandrarna - nej fy fan, det gäller kanske i än högre grad de kristna som ävenledes har svårt för att låta bli att praktisera sin så kallade hederskultur - borde heta "hedersdårskap".
n i en förort.

Vad är det för muslim förf. fått tag i som menar att kristna och muslimer har "olika gudar". Är det sant - samma gubbar i historien figurerar i båda religionerna, och samma jesus. Det enda som inte är gemensamt är väl mohammed och att respektive religion, inklusive den judiska kallar guden vid olika namn - alla tre religioner är även s.k. statsbärande maktreligioner.
I normala fall är det inte svårt att urskilja graden av en texts subjektivitet för att den överhuvudtaget skall klassificeras som en krönika. Då det gäller Sourze ”Lördagskrönikör” i hennes liknelse mellan glassbilar, böneutrop, och sekularisering, är bristen på bildning det enda som kan rädda krönikören från att ljuga.

Sekularisering är en utveckling av ett samhälle med hög utbildningsnivå och ekonomisk trygghet. Fröken Larsson kan äta hur många glassar hon vill utan att påverka sin omgivning eller äventyra ett lands välfärd.

Då det gäller religionskunskap borde samme Larsson, tillsammans med ”kompisen” muslimen, lägga ner lite tid på att utreda de olika religionernas gudar. Både muslimer, judar och kristna tror på samma Gud - den ende Guden - men vad som skiljer dem åt är hur man uppfattar den ende Guden.

F.ö har landet aldrig varit mer polariserat, bl.a. genom att så många skribenters argument går ut på att spela på känslor, avsedda att sätta förnuftet ur spel. Skuld, skall vi känna skuld för att vi säger nej till galenskaper? Skuld bör i stället den känna som förutan integritet nog att tänka själv, predikar utan baskunskaper om ett samhälles uppbyggnad och funktion

En av Sveriges mest prisbelönade författare Kristian Lundberg, uttalade sig i P1:s "Lundströms Bokradio" med följande analys: det bästa med att tillhöra kultureliten innefattas av att du blir alltid publicerad och du behöver inte presentera några fakta. Angela Larsson, vad säger du om en krönika i stil med Lundbergs dröm; "min stora önskan när jag är färdig med den här boken är att skriva en barnbok om en liten mus som bor i ett skafferi, och som har en lustig keps på sig. Någonting som inte har med mitt liv att göra"?
Ja du Ström - ser att du gjort samma invändningar som jag - men förvänta dej inget genmäle från "fröken Larsson" - tystnaden är kompakt från detta feministiska klientel som skriver en massa dumheter på sourze nu för tiden - undrar lite vilka kvalitetskrav som ställs på skribenterna? Kan det räcka med att bara vara ignoranta?
Ja du Bizon, en avhandling skriver man bara en gång i sitt liv, men även för att skriva om föreställningar gällande sin egen närhistoria tycks det inte gå något vidare utan handledare.
Då det gäller känslor undrar jag hur många som fällt en tår över cyprioterna och deras utsatta situation? ECB "European Central Bank", har nyligen presenterat Euro-ländernas hushållsekonomier. Där toppar Luxemburgs familjer med de cypriotiska som goda tvåor. Bizon håll i kalsongerna, snittet för den bankrupta ön ligger på en samlad förmögenhet av 670 000 euro.

Inte migrationslandet Sverige, utan negationslandet har en stadigt nettominskning sedan 2007. 1/3 av befolkningen som är självförsörjande, har inte en buffert som sträcker sig över tre månader. Siffrorna på ett medianvärdet för en svensk familj ligger på c:a 500000:-. På individnivå var den katastrofala siffran 2008, c:a 30.0000:-. Dessa siffror minskar stadigt tillsammans med våra välfärdsförsäkringar. Så kan det bara bli i de länder där förmögenhet i kombination med bara arbetsinkomst är straffbart.

Euron står i skrivandes stund på "8.41".
Kul inlägg, gubbar, hyfsat långt ifrån politisk korrekthet. Så rått som vi snackade på verkstadsgolvet alltså. Snack är inte verkstad. Yttrandefrihet bör användas flitigt innan det är för sent. Det är redan nästan för sent.
Trevlig helg - sug och svälj.
OM Thomas blir störd av kyrkklockor några ggr i veckan fem minuter, så undrar jag om du är irriterad på glassbilar,flygplan, lastbilar, grannens moped osv. MED MERA. För det är jag.
Var någonstans i den muslimska världen hör man kristna Kyrkklockor. Jag har tänkt åka dit och lyssna innan de sista kyrkorna rivs där!
Ström 4
Ja vanlige är vårt ägande i detta land intecknat - och då särskilt för unga familjer som får tjäna som ränteslavar större delen av sina liv innan arven börjar trilla in och skuldtopparna kan kapas.
Det finns säkert något matematiskt snille som kan räkna ut varifrån bankernas enorma miljardvinster kommer - jag har en gnagande känsla av att det är dit all överbetalning går för alla lagerkrediter, transfereringar mm och slutligen all hyra för de medel som gör vanligt korkat folk till skuldsatta överkonsumenter.
Förresten - hur många bryr sej ens om att undra varför det slängs så otroligt mycket fullt användbara prylar direkt ner i containrarna på grovsopstationerna?
Jag klandrar ingen som tycker att det är rena slöseriet.
Bra Janne B 7 - 8
I Thomas L. Aabo har du verkligen en irritationsbroder - ni kan väl åka tillsammans ner till arabkyrkorna och lyssna - han slipper höra nått och du kommer att berikas med hemlängtan till skramlet fån kyrktornen här i konkurrens med gapandet från minareterna.

Är inte just klockskramlet här i vidskepelsebygderna en relik från förgången tid då man vinnlade sej om att skrämma bort troll och sånt som man även använde korsade strån, stål och kraftfulla magiska ramsor för att hålla på avstånd?

Folk är så lättlurade - folk kör fortfarande med korstecknet då dom hamnar i brydsamma situationer eller ska utföra nått som i värsta fall går åt helvete - inte minst maffian använder korstecknet flitigt, men MC-maffian nöjer sej med en döskalle - ett betydligt säkrare tecken.

Judarna körde med samma medicin som de gamla Asatroende - för dom var det rent blod som gällde - rent såtillvida att det skulle komma från ett nyslaktat lamm på det att det ännu inte hunnit försynda sej - sedan skulle folks dörrar bestrykas med detta blod så att farsoten=guds sjukdomsbringande änglar skulle se att det därinnanför dvaldes utvalda människor som skulle skonas - medan egyptierna som inte förstod sej på primitiv hokuspokus och tyckte det var lite äckligt att smeta blod över allt och förmodligen föredragit hieroglyfer smittades och dog - särskilt då deras barn - är det inte lustigt så det kan gå.

Våra Asatroende förfäder var inte så noga med det syndfria och hällde hellre blodet på åkrarna för att få bättre skördar vilket var klokt och la därmed grunden till den biodynamiska odlingen och kanske även antroposofin samt vikingarnas storhetstid med världsvid handel och resor runt klotet.

Resterna av allehanda offerdjur sedan blodet runnit ut hängde dom upp i offerträden så att Odens alla kunskapare - korparna, skulle få mat och sedan när dom blivit mätta och glada dela med sej av vad dom visste.
Säkert fick korparna en näbb mjöd också så att dom skulle bli riktigt talföra - vikingarna tyckte mycket om mjöd och fruktsamhetslekar vilket även roade korparna.

Tänk va mycket kul människan kan hitta på - tyvärr förfärande mycket som är mindre kul också...
#8/Jan Brunnegård/ Bara du inte talar om att du är kristen för då kan det gå åt pipsvängen. [länk]
Böneutrop hade väl sin funktion när folk inte kunde eller hade någon klocka. I morden tid har väl alla muslimer en egen klocka att rätta sig efter när det är dags att vända upp arselet, minst fem gånger om dagen. [länk] [länk]
Bizon. Ibland när du tar i allt vad du orkar är du riktigt rolig. Här är ett eländigt gråväder så jag behövde läsa ngt häftigt och färgsprakande.När gav du ut en bok senast!
Jag gillar inte att herrarna använder uttrycket "fröken Larsson" som förminskande uttryck. Tog argumenten slut???
Jag använder uttrycket för att förminska mig själv och på så sätt få någon annan att känna sig bättre på min bekostnad. Du Janne är förmodat en av dom. Eller är det så att Herr Brunnegård, undervärderar vår lördagskrönikör och därför anser sig tvungen att dra en "Miss"riktad lans
för en ung kvinna som tydligen inte är varken eller...?
Får väl fundera på om jag har rätt eller är överkänslig ;-)
#14/ För att vara döende i cancer är du rätt så uppkäftig.
TACK för det. Jag tänker inte med en halv tarm o andra klena inälvor.
Brunne 13
Nu tar du väl ändå i så du riskerar att trilla av rullstolen själv - nej jag tar inte i så du ska inte oroa dej - jag behöver bara lite rast ibland och kan då drabbas av inspiration.
Men jag är inte så pigg på att ge ut böcker, fast vill du läsa nått så kan du ju ta en till på länken. [länk]
Nu har kristendomens diktatur över Sveriges befolkning sedan lång tid tillbaka förpassats till sophögen. Den tid då prästerskapet höll sina husförhör och snokade i folks vardagliga liv, hotade med Guds straff om att hamna i helvetet. Tyvärr är importen i full gång med en ännu värre religion som vrider klockan tillbaka till 600-talet, villigt understödd av landets politiker. Om någon idag skulle uppfinna en Gud och påstå att har skapat jorden samt hela universum, hade den personen säkert fått förtur till Säters fasta paviljong.
BIZON Din länk får bli min nattlektyr. Sitter på en rullstol = alldeles vanlig kontorsstol.- Ska snart ladda upp min fyrhjuliga el moped för att kunna avnjuta vårsolens glans. Kan gå hyfsat men el moppen ökar säkerheten o det är ett mkt socialt fordon för "alla" hejar o vinkar
Lasse / Gläder mig mkt att Statskyrkans diktatur upphörde år 2000 . Jag klev ur detta elända den månad jag blev myndig. Vad gjorde signaturen ???
Det var alltså inte kristendomens diktatur utan staten amvände kyrkan som redskap i sitt förtryck mm....På den tiden kungar ansågs allsmäktiga osv
Fint Janne 22 - hoppas du kommer att gilla historien.
Den har sina brister så hav överseende - den är så där en tio år gammal - tycker du att den är värd en bearbetning så låt mej veta.
Jag vet nog inget annat land där det är så "självklart" att man ska få praktisera sin tro som i Sverige.
Det förefaller ju bra Pia 26 - för oss som är för religionsfrihet och frihet från religion - men vad grundar du detta uttalande på?
26-27 Vår frihet handlar väl mkt omm att nästan ingen bryr sig om vilken pol. eller religiös uppfattning jag/ni har.För länge sedan slutade frikyrkliga att bry sig om ord som medtodist,baptist osv. I ett villa kvarter är de få som skyltar med sitt parti. När en muslim flyttar hit bryr sig ingen svensk om vilken sorts muslim han är osv.Muslimen har plötsligt en frihet som han inte upplevt ngn annan stans ute i världen. Där ute måste man tillhöra en klan etc o därmed blir man påstämplad en tro./Jag överdriver lite men detta har muslimer sagt mig många ggr. "Sverige är bästa muslimlandet".
#23/ Jan B/ ”Vad gjorde signaturen ???”// Vad signaturen gjorde kan du läsa här. [länk] // Om du vill veta vad jag har gjort så har kyrkoavgiften betalats under hela min levnad och så kommer det att förbli. Man vill ju inte vara någon snyltare när den sista långa resan kommer att äga rum. Du kanske nöjer dig med en ceremoni ute på någon stormarknads parkering. När strömbrytaren är avslagen kanske man kan tycka att det inte spelar någon roll var det sker. Nu tänker jag i första hand på de närmast sörjande.
#28, Janne, man måste ånyo imponeras av din sociala kompetens. Inga långa vendettor, utan nya siar-kulor, där den religiösa friheten får sitt spelrum.

//En som inte tycker som du är fd sossen Omar Mustafa. Han är oskyldigt påhoppad av det svenska etablissemanget och anser avhoppet ett bevis på en minskad religiös frihet i landet. Han är inte den enda dubiösa socialdemokraten.

Nyinvalda VU-medlemmen Ardalan Shekarabi, har alltid ansett sig större än partiet och svenska lagar och konstitutioner. 2003, förbrukade han medel för ett integrationsprojekt till en personlig valkampanj. 2005, fick han avgå från polisstyrelsen i Uppsala, då han inte uppgivit avsaknaden av svenskt medborgarskap. SSU:s Stockholmsdistrikt krävde även hans avgång efter stort fusk av medlemssiffror för SSU:s verksamhet.

Som förbundsordförande, visade det sig att just hans distrikt (Uppsala) hade extremt friserade siffror. Som svensk EU-parlamentariker är han för mig bara en paradox. Vårt största bidrag till parlamentet har alltid varit just förtroendevalda som är fria från korruptionsmisstankar. Undras om det verkligen är rätt fisk som fastnat i media-garnet?

Tyck gärna till!
#28 Jag läser förnöjt här något sällan skådat, just den soliga söndag när Omar Mustafa tagit sitt förnuft till fånga, visserligen under bilan:

"När en muslim flyttar hit bryr sig ingen svensk om vilken sorts muslim han är osv. Muslimen har plötsligt en frihet som han inte upplevt ngn annan stans ute i världen. Där ute måste man tillhöra en klan etc o därmed blir man påstämplad en tro./Jag överdriver lite men detta har muslimer sagt mig många ggr. "Sverige är bästa muslimlandet".

Kram på dig, Brunne.

Nu går ytterligare många tusen muslimröster till högerns 600-talskämpe Wasabi. Men det var det värt.

Den däringa Scheik Arabi uppfattar jag som en av dom vanliga karriäristerna, en ofarlig bidragssurfare som lyckats ta sig in i EU där man lyfter miljonlöner och oförtjänta extra bidrag mot minsta möjliga arbetsinsats. Det var inte snällt sagt men jag har min elaka dag idag.
Ordföranden för sossarnas religiösa rörelse "Tro och Solidaritet" tycker något annat än Löfven & Co i dagens DN;

– Vi har i dag ett större förtroende bland muslimerna än i någon annan grupp. 70–75 procent av Sveriges muslimer röstar socialdemokratiskt.
Weiderud säger vidare att stödet för S bland muslimerna är större än bland metallare och andra LO-förbund.

Mest skrämmande är hans påstående om ett redan etablerat "muslimskt civilsamhälle". Tydligen driver socialdemokraterna två agendor. Den rikspolitiska via kvällspressen, den som inte belyser verkligheten i det andra samhället, samt en friarverksamhet med enbart löften om bidrag och utbildning till samma stödgrupper som under 35 år aldrig släppts in för att symbiosen skall upphöra.
Sen tycker jag det är konstigt att jämföra glassbilar med böneutrop och på samma gång poängtera hur viktigt det är med böneutrop, när man inte själv bryr sig om religion? Motsägelsefullt.

Jag håller med om att alla religioner syftar till samma sak - kärlek, men så har det ju inte blivit i verkligheten.
Jag har vänner från Asien, som visar bilder vid konferanser, på alla de buddistmunkar tex. som man bränner och skär upp kropparna på och de kvinnor och flickor som blir våldtagna och dödade i världen + allt annat som sker i religionens namn.

Konstigt att det är ateisterna som försvarar saker de inte är intresserade av.

Tack Lennart Lundwall för ditt inlägg.
Att LO-ordföranden per automatik skall upphöra representera socialdemokraternas styrelsearbete är numera de facto enbart en tidsfråga. Utav de åtta riksdagspartierna, har numera bland LO-förbunden SD:s medlemmar näst störst representation. Enligt Expos Niclas Nilsson behövs det större vänster- högerkonflikter i vårt samhälle för att motverka fria tankar och fortsatt frihet att välja parti.

Det känns tryggt med killar som "Nicke", han åkte som officiell överbevakare till senaste fotbolls-EM för att kolla att inga svenska högerextrema grupper skämde ut oss. Det gjorde dom inte utomlands enligt övervakaren, men här hemma vill han tydligen att högerspökena skall agera kraftfullare så vänsterfalangen inte är ensamma om att kasta sten på folk.
Pia - kan som vanligt bara konstatera att du till synes helt utan ansträngning missuppfattar det mesta, samt att din logiska förmåga konsekvent utgår från dina missuppfattningar - inte illa ändå med tanke på omständigheterna.
Ha en bra dag i alla fall.
Lasse/ De som utträder ur svenska kyrkan behöver inte längre betala kyrkoavgift men däremot måste alla betala begravningsavgift . Det kan man se på DEKL som vi alla snart ska svara på.Före år 2000 hade vi som trätt ut en slags rabatt på kyrkoskatten. / Nuvarande förhållande är ganska idealiska anser jag./ Många betalar med glädje till kulturinstitutionen Sv Kyrkan utan att läsa med i trosbekännelsen. En ärlig ståndpunkt anser jag./ Min frikyrka har inga avgifter men skulle snabbt gå under om inte medlemmarna betalade efter förmåga o vilja.Säkert 1000 församlingar har slagit igen under min levnad i brist på Tro och Pengar./ Var i Missionskyrkan i Vårgårda i dag. Mångkulturellt på estraden med sjungande o dansande ungdomar. Dito ute bland bänkarna. Inga problem med det...
#39/ Jan B./ Har aldrig reflekterat på den avgift som står på min deklaration vad den betyder, tog för givet att man måste betala den summa som står i rutan för kyrkoavgift, för att slippa extra avgifter för anhöriga. På min deklaration står det 1.22 % för kyrkoavgift i första rutan, nästa annat trossamfund (tom), sista rutan begravningsavgift (tom). Vad blir det för siffror vid eventuellt utträde? Annars driver församlingen där jag bor social verksamhet för både äldre och ungdomar. De måste väl vara beroende av kyrkoavgiften för sin verksamhet. Eller?

Islamofobi, ett gissel som har rötter i ett medeltida mörker, har uppsalaprofessorn Mattias Gardell utrett i en föreläsning som finns här [länk]
Missa inte den!#41 Fel, StaffanRoger-mannen. ISLAM har rötter i ett förmedeltida mörker. Dess regelverk och profet refererar till den kultur som gällde ca 600 eKr. Hur kan du, en femnistkämpe, försvara en "religion" som fångar kvinnan i hemmet, lindar in henne i svarta tygsjok, utestänger henne från utbildning och till och med sätter henne gömd bakom ett vitt plank på andra våningen i Guds, Allah, Hus, när hon vill höra Hans ord?
StaffanRoger kanske inte ens tar en kvinna i hand?
Hycklar du inte en smula, din gamle Mulla? :-)
Staffan tackas för jag har nu sett 90 % av Gardells anförande. Det mesta han sa gick att känna igen. Men han hade en del tix o fix som verkligen störde intrycket./ Men i 50 minuter talade han om västerlandets vrångbild av muslimer osv. Men jag hörde inte ett ord om att muslimer, Islam hade ngn vrångbild eller propagandabild av USA o övriga västerlandet. DET ska man nog kunna kräva av en statligt avlönad professor,.MEN detta var en mkt viktig föreläsning trots sin brister!
LL gör viktiga tillägg. Kanske debatten inom SAP kan vara nyttig nu:
Aningen vinklad och tendentiös framställning av Gardell - märkligt att karln inte har högre krav på sej för att undervisa i så viktiga ämnen.

Bland annat sa han inget om varför muslimerna fått så dåligt rykte - inte heller översatte han ordet "fatwa", sa inget om varför muslimer av olika falanger bekämpar varandra med dödligt våld - han nämnde heller inget om att islam är en statsbärande religiös ideologi vars mål är att styra sina samhällen och länder med den lag som går under namnet sharia.

Det finns visserligen krafter inom islam som vill modernisera denna gamla sharialag gjord för att hålla rivaliserande arabstammar i schack, men dessa har än så länge föga framgång.
Sharian har samma mytbildning omkring sina tecken som tidigare bibeln - att det är gud som skrivit den och ingen får ändra på guds vilja.

Han nämnde inget om att vi sedan ryssarnas härjningar på ostkusten samma skepsis mot ryssar av i dag, men där får vi inte höra att denna skepsis skulle vara liktydig med rasism - vad kan det bero på?

Lyssna vaksamt på Gardell - hans agenda förefaller vara att tona ner faran med islams spridning i världen - han sa heller ingenting om att människan i stället för att låta sej luras in i ytterligare maktreligiös eskapism så borde vi göra oss av med de lögner, vanföreställningar och vidskepelser av religiös karraktär som redan förgiftat mänskligheten med likstank sedan begynnelsen och fortfarande gör nu i modern tid.
Varför reser vi oss inte upp och talar om att - det räcker nu!
Ju mer jag funderar ju mer kritisk blir jag till den ensidiga framställningen. /Han glömde t ex att tala om att bara några hundra år efter Mohammed så hade Islam erövrat i stort sett hela den kristna värld som fanns runt Medelhavet sedan några hundra år. Man intog aldrig Italien mig veterligt. Men långt upp emot Ryssland i Bender träffade Karl XII på dem ca 1710.Detta väldiga Ottomanska rike störtade samman först 1917 - efter tusen år om jag nu inte räknar helt galet! Detta konkreta ska vi vara mkt kritiska emot. De erövrade inte Västerlandet med läsning ur Koranen. Utan med den vanliga metoden eld o svärd och årslånga belägringar//
#41/ Den här får du inte missa, den är tillägnad alla som går omkring med en strut på huvudet. [länk]
Jag har i 50 år följt utvecklingebn i området på olika sätt. Haft släkt som turistat och bott där nere. I dagsläget så har de kristna det ytterst svårt på nästan alla håll, då de ses som amerikanska agenter mm.Vill du låna en strut?Jag hade en 1949 på en Luciafest i skolan!
Du förstår Lasse att jag är en rätt ovanlig typ´. Redan som 19 åring började jag prenumerera på Utrikespol Institutets skriftserie, med en liten bok varje månad. Samtidigt läste jag brev från HERMODS om Utvecklingspsykologi från barnaår. Därefter var det tur för Hermods stora kurs i Bibelvetenskap. Så jag har haft det rätt kul.Samt haft en stor tysk sidvagnsmotorcykel.
DWW 350 cc tvåtakt? Adolfregimens vanligaste arméhoj. Eller BMW 500 cc. Gissar jag rätt?
Brunne är en kille som har min största respekt.
Min armehoj som var gjord för färder mot Moskva.....hette TWN Boss 350 kubik. Traiumf Werken Nurnburg!Ca 20 HK. Körde över 120 km flera ggr, med sidvagn. Gick väldigt stabilt även i snö o halka. drygt 20 HK.Men mkt märklig tvåtaktare. Två kolvar som gick upp samtidigt i ett gemensamt förbränningsrum högst upp, med ett tändstift.Men det begrep jag inte då jag köpte den men några tekniker från SAAB berättade saningen.I civil version gick den oerhört tyst med fyra ljuddämpare. Skulle aldrig ha sålt den, men behövde pengar under tre år på folkhögskola o ett år på VPL. Suck.
Jag minns flera v de tyska maskiner som tillverkades efterkriget, i grunden armemaskiner. Var nog dito med de engelska BSA, Norton,Matchless, etc. Efter kriget for det ner svenska rövare och stal övergivna HD_maskiner som var lätt skadade men lätta att laga upp i småskumma verkstäder i Vårgårda, samt Lekåsa några mil därifrån.Anar att det fanns HD importörer lite överallt i landet runt 1950...
LL tackas för vänliga ord.Kroppen är skral o borde lämnas in för totalrenovering.Jag försöker hålla själen eller moralen lite över detta tillstånd. Lyckas ibland...
Brunne Har en kompis som kör en gammal ryssbumse med sidovagnen intakt vid högtidliga tillfällen. Men den har en boxermotor och är nog minst på 750 cc.
Hade en BMV "enstånka" 250cc som jag gled omkring med på landet.

Men roligt att du nämner dubbelolvsmotorn med parallellt arbetande kolvar med gemensamt förbränningsrum. Jag hade en Puch Daimler 250cc med just det konceptet. Tanken var att få expansionstrycket att verka på en mindre yta och då behålla ett högre arbetstryck på kolvtopparna längre ner i loppen och alltså dra större nytta av kraften i bränslet innan avgasportarna öppnade - inte helt korkar tänkt. Den hade separat smörjning och körde inte heller på tvåtaktssoppa vilket gjorde att det blev renare avgaser.

Jag helrenoverade den där cykeln - ny lack, ny el och nytt gummi - så fin!

När allt var klart åkte jag till en polare för att visa upp skönheten - när vi kom ut var den borta - har inte sett den sedan dess.
Mina erfarenheter av kriget och MC!
Tillsammans med en kompis i Malmö köpte vi på Firma Fleron & Co en Engelsk militärmotorcykel,en Royal Enfield 350 cc!
Alldeles fabriksny,aldrig använd,för 800;-!
Alla kostade samma,oavsett hur de såg ut!
Man fick snabba sig på,när de öppnade upp grindarna! - Vi var två,hittade en cykel med gumminabbarna kvar på däcken,jag höll i den,kompisen gick in till försäljaren,saken var klar!
Tror det var 1948!
BIZON, flera intressanta upplysningar.Visste inte att du hade förmåga att förklara motorteknik.Visste inte heller att Puch hade samma recept, trodde TWN var unik. Jag har haft mkt kul med att förklara för nyfikna. En del lade sig på knä för att se att den bara hade ett stift osv. Den tysta gången var nästan ofattbar.Kedjan var helt inkapslad vilket jag aldrig såg på ngn maskin vid samma tid/ Före hade jag haft en fin skooter som hette NSU Prima ca 150 kubik. Märklig på sitt sätt. Kardanaxel?/ NU kör jag omkring med 25 år gammal Volvo 360 som inte är vacker men sannolikt i god form. Den har växellådan tätt intill bakaxeln. Det är nog också mkt unikt men ger en härlig balans i bilen.//Varning. Här brukar utbryta bil o MC nostalgi 11-2 ggr per år.
HÄRLIGT OLSSON / Jag tror att Royal fabriken flyttades till Indien där de fortsatte att tillverka den mkt länge- Kanske fortfarande. Jag försöker minnas vad jag gett för mina åkdon, men ibland har jag glapp upptill!;-)
Brunne - visst är teknik fascinerande och människan är fantastisk på att klura ut ett och annat användbart - det mesta dock med en del bieffekter som inte är så lyckade.
Själv tycker jag att en av mänsklighetens i särklass bästa uppfinningar är tvättmaskinen - symaskinen är iofs också något att vara stolta över - men även dessa kan missbrukas, och har förutsatt en massa uppfinningar innan dessa som missbrukats osv.

Apropå skoter - hade under min modstid nån gång på sexti-talet en "Diana Dürkopp" också den på 150 cc. Nyckeln försvann i Dubrownick så därefter fick jag dyrka opp den.
Jag brukar skryta o skrävla om gamla bilar men i morse höll jag på att åka dit. När jag satte mig i förarsätet så vek sig ryggstödet rakt bakåt o jag sträckte en höft ganska ordentligt. AJ....Tänkte mig nu hemska utgifter, farande på bilskrotar mm Solen gick i moln i hela denna trakt...Men så känner jag en riktig Bilfixare som misshandlade sätet med klubba, svetsade inuti ryggstödet med mig som brandvakt. EFTER en timme o 500 kr var allt klart. För denna gången./ Höftmuskeln får laga sig själv på några dagar...OM jag linkar omkring så kommer rara människor o klappar om mig...o jag kan klappa tillbaka. Bara vinster hela vägen.// Vad kostar en månads avbet. på en ca 10 år gammal bil. Våghar inte pröva det.
BIZON Missionspastorn i Vårgårda körde en Diana Moped även på söndagar under ngn typ av bensinkris. Kanske Suzkrisen 1956?? Han var nog den ende i trakten som hade tillstånd att köra moped på lördagar o söndagar - eftersom han var i tjänst då.// Jag var själv bensinransonerare ca 1972 då det var dax för ny bensinkris. Handelsministern hette Kjell Olof Feldt...
Pia säjer sej i #26 inte veta om något annat land än sverige där det är så "självklart" att man ska få praktisera sin tro.

Jag tycker ju rent principiellt att det förefaller bra om det så skulle vara, men då med visad respekt för de som inte vill bli pådyvlade en massa religiösa "floskler". Samtidigt undrar jag vad Pia grundar denna uppfattning på?
Svaret låter inte vänta på sej - i inlägg #32 svarar hon "Egna erfarenheter".

Ja även det låter bra, men vad betyder det?

I inlägg #34 får vi förutom att veta att det är motsägelsefullt att jämföra glassbilar med böneutrop och på samma gång poängtera hur viktigt det är med böneutrop, när man inte själv bryr sig om religion?

Inte för att det är så enkelt att förstå orsaken till den sammanblandningen, men logik har nog aldrig varit ett framträdande drag i Pias inlägg oavsett det gäller poesi eller andra iakttagelser.

Sedan håller Pia med om att alla religioner syftar till samma sak - kärlek! Frågan är vem hon håller med då det knappast är något utmärkande för den generella religionsutövningen i världen - hade hon sagt "makt" så hade i alla fall jag hållit med.

Dock nämner Pia bilder hon fått sej tillsända på bla. buddistmunkar som man bränner och skär upp kropparna på, samt kvinnor och flickor som blir våldtagna och dödade i världen + allt annat som sker i religionens namn. Detta får läsaren tydligen tolka som den vill, men i fråga om motsägelsefullt så överträffar det med god marginal detta att ateisterna försvarar religionsfrihet och yttrandefrihet liksom friheten från religion i det offentliga rummet. Alltså inget obegränsat gapande från minareter eller skramlande från kyrkliga klocktorn eller det enfaldiga tutande från glassbilar!
Enklare än med begrepp som yttrande och tankefrihet kan det inte uttryckas - däri ingår även religionsfrihet samt frihet från störande religiösa och andra hänsynslösa uttryck för kommersialismens intrång i våra liv.

Att ateister skulle vara ointresserade av religion är även det en missuppfattning som aningen tanklöst framkastats av Pia - självklart intresserar sej många ateister för religionernas förehavanden i världen - om inte annat som en indikator på vilken grad av indoktrinerad infantilism som för ögonblicket regerar människan.

Nåja,,, återkommer då till svaret i #32 med en fråga - lite mer exakt, hur ser dessa erfarenheter ut? Detta med "egna erfarenheter" som svar på en seriöst ställd fråga är väl magert, särskilt då med erfarenheten från denna debattörs i övrigt godtyckliga debatteknik.

Så då frågar jag ännu en gång - vad grundar du ditt uttalande om att sverige är så tolerant i fråga om religionsyttringar då vi samtidigt får vittnesmål om nerbrända byggnader för religionsutövning, skadegörelse kommunicerande antireligiösa budskap samt misshandel och andra våldshandlingar med en adresslapp där religionsmotsättning är en tydlig avsändare?
Jasså gjorde dom moppar också #60 - jag har bara erfarenhet av märket som skoter.
Lasse Skåning (han som blev vald till det årets lusia på konstfack) och jag blev bjudna på party på Kapellagårdens design och hantverksskola som drevs av Carl Malmsten. Vi skramlade ihop till soppapengar och drog från Nyckelviksskolan en morgon med kurs mot Färjestaden - våren var kall det året också så det var bara att stoppa in massor med tidningar innanför kläderna - skotern gick som på räls genom de småländska skogarna nonstop - en gång drog jag av gasen med känslan av att en älg skulle passera - farten sjönk och älgen kom nånstans inifrån skuggorna, for över vägen några tiotl meter framför oss - sedan var det fullt pådrag igen. Jag kunde inget annat än tacksamt förundras över denna intuition.

Men när vi närmade oss grindhålet till Kappelagården så ville inte Diana minska farten - Lasse hoppade av i farten och jag fortsatte tills jag fick hejd på ekipaget genom att slå av tändningen - det var trottellocket som skruvat upp sej så att det blivit fullt spjäll.

Man lär sej - det är alltid lite meck med det mesta - partyt däremot,,, tja det blev som partyn brukar bli :-)

det v
"indoktrinerad infantilism" - den schyssta klyschan gläder nog till och med en eventuell Gud, hans nyligen avlidne son och den helige Anders.

Och profeten och hans 9-åriga hustru ler snett åt "Bixons" fraser misstänker jag. :-)
Men LL=Lelle Lille - har du förlagt glasögonen nu igen eller börjar demensen ta kontroll över fingrarna dina? Förstår nog att det är stollens dåliga inflytande du inte lyckats värja dej för - får jag be om lite självständighet tack.
#64 Demensen sitter som en smäck. Kanske därför jag uppskattar dina hysteriskt roliga formuleringar. :-)
#61
Sanningen är den, att jag inte orkar skriva mer än jag gör. Tycker det räcker med mina korta summeringar, av min magra kunskap, om man jämför med dig Bizon. Du är ju allvetare, och bara det får mig att tappa intresset direkt.

Att mobba ner människor när de inte beter sig som man själv vill rattfärdigas inte av mastodontinlägg, tröttsamma att läsa. Att berätta för människor hur demma de är i huvet, är inga bra tecken för mig. Såna människor får jag inte förtroende för.

Sverige är inte mer tolerant än något annat land i världen, när det gäller att skydda sitt revir. För mig är det en mänsklig egenskap att skydda sitt revir - inte rasism.Käbbel och gap om vad som är bäst eller inte löser inga problem. Mänskliga rättigheter ligger i bottnen för politikens arbete tror jag, men ibland tar vansinnet över. Alla ska bestämma Bizon, alla på en gång! Inte underligt att det blir pannkaka! Något jag sätter väldigt högt är snällhet. Man märker när en människa är snäll. Det känns så bra i kroppen då.
Ja, ja Pia - jag får väl vara snäll mot dej då och avstå från att närmare påpeka att du även i 66 inte kan låta bli att säja emot dej själv - men om du menar att jag sagt att du är dum i huvudet så vill jag att du närmare preciserar det.
Att du gödslar vår konversation med dumheter är en helt annan sak.
Sedan tror jag inte du kommer någon vart med att anklaga mej för att inte du orkar läsa mina inlägg - jag har inte, vill inte, och kan inte tvinga dej att läsa det jag skrivit - skulle du känna det så, så rekommenderar jag någon bra kognitiv terapeut - dom brukar vara fena på att avvärja både tvångshandlingar och tvångsbeteenden.

Praktiserar ytterligare snällhet och slutar här för att inte trötta ut dej - "ha en bra dag" ;-)
Bizon som brukar vara just med mig. Varför skulle du inte alltid vara snäll mot Pia?Hon är poetisk och andlig. Har aldrig presenterat sig som logiker och filosof och liknande. Hon liknar rätt mkt mig! Här har funnits folk som presenterat sig som väldigt logiskt begåvade och vetenskapliga. Är det inte sådana som passar bättre in på din debatt-teknik? // Jag har ofta sagt att en troende människa kan aldrig vinna en debatt vad det gäller logik mm mot en "ateist". Så sådana debatter är rätt meningslösa.Men jag tycker om både äpplen och päron och vet skillnaden!
OM jag säger att jag har haft en religiös upplevelse så går inte det att säga emot, för den erfarenheten är bara min. Har inget med logik o vetenskap att göra. Lika är det om någon säger sig vara förälskad eller kär! Då är det ju meningslöst att säga "NÄHEJDÅ" det är du inte alls, bara en hormonrubbning.!

Så tack för att du Bizon accepterar mig som jag är med alla slags brister.Du är både humanist och djurvän med stora erfarenheter om Livet. Så du klarar bombsäkert av att acceptera personligheten Pia också, ,utan att försöka göra om henne. // Vänskap handlar om att inte försöka göra om varandra, skrev en klok italienare på 1960 talet.
Brunne
Visst kan jag vara snäll mot Pia.
Men att vara snäll kan även ske på ett nedlåtande sätt genom att utgå från en människas mindre utvecklade förstånd och därför inte bry sej om de tokigheter eller den ovilja hon ger uttryck för.

Beträffande min konversation med oavsett det gäller poetik, andlighet eller politik så får jag vanligen ett goddag yxskaft som svar vanligen i en mycket nedlåtande antiintellektuell och kunskapsfientlig tom - men även direkt uttryckt att kunskap och analytiskt sinne inte står högt i kurs i hennes värld.
Ändå menar hon att hennes erfarenheter - visserligen utan både logik och stringens ska gälla för förståelsen av hennes påpekanden i överlägsen ton.

Då jag inte sväljer det lilla betet utan tittar bakom den skraltiga fasaden med en och annan liten fråga - då får jag veta mina brister och att vidare diskussion ej är önskvärd. samtidigt som hon tackar vem det vara må som uppfattats som stöd.

Må så vara att Pia inte presenterat sig som logiker eller filosof - detta till trots menar hon att hennes texters innehåll ska vara värda att läsa, men vara undantagna från frågor för att kanske få ett förtydligande.

Att hon liknar dej kan jag inte se - jag har aldrig uppfattat henne som särskilt ödmjuk, däremot som otroligt intrigant, viket du för det mesta avstår från.

Och visst har du sagt att en troende människa kan aldrig vinna en debatt vad det gäller logik etc, men då jag vill diskutera något jag inte förstår eller ifrågasätta riktigheten av handlar det inte om att "vinna" - det handlar om samtal i akt och mening att förstå eller få förståelse för andra förbisedda fasetter i verkligheten.

Pia har en osviklig precision vad gäller att missuppfatta allt jag säjer - att hon varken tycker om mej eller min poetiska ådra är uppenbart - men det struntar jag i - däremot känns det tröttande att bli bemött med yrande flum så fort jag säjer nått.

Som exempel är vi överens beträffande det du säger om religiösa upplevelser, men det är just inte religiösa upplevelser jag ifrågasätter - det vore meningslöst - min kritik på det planet handlar om religionernas roll i historien och min personliga inställning att dom borde skrotas då deras makt inte är av godo.
Andlighet har jag däremot inget att erinra mot även om den bara skulle vara en hormonrubbning.

Tack då Brunne för att du har så höga tankar om mej att du tror att jag ska klara av att acceptera personligheten Pia - visst, inga problem - klart att jag accepterar henne som hon är och gör ingen större grej av det - däremot vore det respektlöst mot henne att inte uppmärksamma henne på att det finns andra sanningar och ge henne möjlighet att diskutera giltigheten i de hon torgför - möjligen har jag missuppfattat detta med forum och att lägga ut texter vi gör för andras tyckande, men jag kommer nog även fortsättningsvis ta mej den friheten att dryfta mina reaktioner på det som presenteras så länge den möjligheten finns.
Och då alltså Brunne kommer vi till en följdfråga - borde inte allas personlighet också resekteras, även personligheten Bizon?
Personligheten Bizon kör ju inte med några olater som att inte ge andra samma möjlighet att delge sina åsikter som den möjlighet jag själv begagnar mej av.
Den där kloka italienare på 1960 talet hade inte så fel :-)
Bizon Denna text har jag stort utbyte av, jag tror att jag förstår varenda rad.Men som så ofta förr så har jag inte så mkt klokt att tillägga.Då jag var yngre o friskare hade jag mkt folk omkring mig som jag hade gemensamt språk med, men olika erfarenhet och därmed åsikter. Det var berikande./ Jag saknar dem . Du och Pia är inget vidare debattpar,ni skulle behöva tio andra här som berikade era erfarenheter./ Själv har jag ju gått i fällan o byter ord med signaturer. Det ger absolut inget.
Nej Brunne, precis som du säjer så finns det inte så mycket att tillägga. fast de där med signaturer ska du inte ta så allvarligt menar jag - något vi vet är ju att det är en annan människa bakom den där signaturen - antingen märker vi att den människan är seriös och menar allvar eller så ser vi att denne bara tjafsar - den förra kan vi möta, den andra kan vi lämna därhän.

Tar vi mej som ett exempel. Om jag bara framträtt med mitt nick - skulle mina åsikter varit mindre värda då?
OM du bara kört med Bizon så hade jag snart känt igen dig som en Person som jag kunnat ta på allvar. Men om vi tittar på de senaste två årens signaturer så vet vi att samma person bytt signatur flera varv.Det skapar osäkerhet hos mig - är han hon bara ute för att jäklas - det har jag inte ork med.
74 Nej man orkar inte bemöta allt - men även jag fick klura lite innan jag fattade att de nick du brukar växla mellan hör samman.
#74/ Är det min signatur du menar, eftersom du inte har svarat mig, fyra gånger på kort tid.
Verkligen? Jag har tänkt att att du med din språkkänsla går inte att lura mitt i en debatt. Jag tror att få har gått på det! Men jag var så himla trött o less ett tag så jag hoppa in skojet...// Jag läste nästan ut ditt stora opus innan det försvann från skärmen. Som vanligt välformulerat med givande synpunkter iakttagelser.
77
Jo du Brunne - nu ska du inte överdriva min smartness, men med utgångspunkt från mitt sätt att bemöta inläggen för vad dom säjer och inte från vem som säjer det så funderade jag till att börja med inte alls på eventuella dubbelgångare.
Men med tiden lär man ju känna varandra och då rätas ju eventuella frågetecken ut - det har hänt att jag haft mina dubier om andra signaturer också, men jag har annat att göra än att pussla ihop signaturer - att bemöta inläggens budskap anser jag viktigare om det finns skäl att bemöta - dock mer sällan av den där "gilla" karaktären - menar att en bra artikel eller ett bra inlägg kan stå för sej själv - däremot om jag inte är av samma åsikt och menar att påståendena inte bör stå oemotsagda.

Jag tolkar det du säjer om "Opuset" som att du hade behållning av läsningen så länge den varade,,, glädjer mej i så fall.
#74/Jan Brunnegård/Du din arroganta uppblåsta skenheliga typ, hur känns det att spela ordningsman på Sourze och sortera ut folk efter vad de har för åsikter, om de är anonyma eller inte, eller få folk avstängda om de inte följer det politisk korrekta. Det är inte där skon klämmer för din del, om någon är anonym eller inte, för du har debatterat med GunnarL och flera anonyma under årens lopp. För några år sedan bestod Sourze av en klubb för inbördes beundran, med dagligt ryggdunkande och rövslickande. Kom det in någon ny blev den ifrågasatt och mobbad direkt. Nu har det kommit in lite nytt folk som du inte ens vågar ifrågasätta. Om jag registrerar mig som Sven Svensson och sätter dit ett foto, hur vet någon att det är Sven Svenssons foto? För övrigt finns det 3.481 stycken som heter Sven Svensson. Nej det är åsikterna som inte passar in i din lilla bubbla av självgodhet, kryddat med en massa religöst svammel. Ännu en gång, är det min signatur du menar? i #74.
Jag har känt Jan Brunnegård sedan 60-talet. En idealist som tror på debatt med alla människor. Jag för min del undviker att föra något samtal med de värsta av Sourze åsiktsmarodörer. Skriv själv artiklar under eget namn så ska jag kommentera om de är värda att kommentera
De som debatterar här avgör själva vilka de vill debattera med. Så har det alltid varit och så förblir det nog! GunnarL har flera ggr presenterat sig.Gäller flera andra dåtida signaturer, att de i stort sett bekände färg./ Jag sysslade mkt med att hälsa nya välkomna. Det vet Steno, tack, o många andra./ De som nu läser nr 79 förstår varför jag ligger lågt med signaturer. För från det hållet får jag då och då knivhugg i ryggen. /Ingen känd o namngiven person har någonsin varit otrevlig mot mig.Så jag har haft det medialt bra sedan jag 1962 började skriva i Västerbottens Kuriren o Folkbladet./ Upp till kamp mot troll och marodörer!
KOnstigt hur elaka människor kan var mot varandra här. #79 tex.
Jag har aldrig märkt att Jan Brunnegård varit skenhelig eller uppblåst. Det är verkligen sårande epitet. Jag har skrivit jättemånga artiklar på sourze, det har varit det viktiga för mig, inet att sitta och diskutera orden, vända dem fram och tillbaka och försvara sig för att man öppnat mun. Bizon har uttryckt sig vääldigt kränkande mot mig anser jag och jag är ingen elak människa. Där ligger en hund begraven och det är bara bizon som fattar, varför han har den attityden mot mig. Ytterst kränkande från en sårad människa och då menar jag Bizon.

"Visst kan jag vara snäll mot Pia.
Men att vara snäll kan även ske på ett nedlåtande sätt genom att utgå från en människas mindre utvecklade förstånd och därför inte bry sej om de tokigheter eller den ovilja hon ger uttryck för".
Du är en farlig människa Bizon. Du säger farliga saker. Du är kapabel att förstöra för människor genom dina galna uttalanden. Skulle var tacksam om du inte nämnde mitt namn igen.
Ja, Bizon tar i så det ryker bakefter... Men varför så stenhård mot Pia, kan man undra. Gammalt groll? Underhållande matcher mot StaffanRoger med flera kan han ställa till med. Men vad hände häromdagen när ett självutnämnt snille från Göteborg som jag glömt namnet på halkar in och förkastar sourzarnas kommentarsvanor, mest om "Glassbilar och böneutrop". Då blir t.o.m. jag irriterad. Han kallar sig författare - antal artiklar här: 0.

Tomma tunnor bullrar mest :-)
Nåja 82 - om du så vill så ska jag undvika ditt namn i fortsättningen - men inte meningen i det du skriver.
Nu menar du att jag är en farlig människa - jaha! Dessutom menar du att jag uttalat mej kränkande mot dej och att detta beror på att jag är "sårad".

Nej - den attityd du uppfattar att jag har beror enbart på det du ger uttryck för och att du som jag tidigare påpekat konsekvent och till synes utan ansträngning missuppfattar vad jag än skriver.

I mitt samtal med Janne B har jag sagt att jag kan vara snäll mot dej. Samtidigt har jag påpekat att detta att vara snäll även kan ske på ett nedlåtande sätt - jag kommer inte i snällhetens namn klappa dej på huvudet bara för att vara snäll. Bemöter jag ditt skriveri så gör jag det med den respekt du förtjänar - dock har jag på grund av att du missuppfattar allt inget hopp om att du verkligen kan ta emot mina synpunkter utan att göra dom till något de inte är - så ärligt talat så har jag inget hopp om någon förståelse, fast jag troligen inte kommer att ge upp för det.

Om du vill undvika att själv bli utsatt för dina metoder så tänk lite på vad du skriver - vill du undvika att såra så gör då inte det genom att avvisa varje försök att skapa kommunikation och förståelse, och tänk på att du är minst lika kapabel som någon annan att förstöra för människor genom dina inte mindre galna tolkningar av vad du uppfattar som uttalanden.

Dessutom undrar jag faktiskt över din kunskapsfientlighet - ja då alltså om det gäller andras kunskap - inte din väl? den gäller väl så som varande sanning kan jag tro - men det är just där skon klämmer - tror faktiskt inte du har något monopol på sanningen, lika lite som någon annan.
Jag håller med dig Bizon, i din analys att det är att visa bristande respekt för sina medmänniskor att överse med deras tokigheter.  Att vi nu i tusentals år sysslat med denna galenskap är förklaring nog för den galna värld vi lever i, där människors personliga känsla av kränkthet anses viktigare än vår överlevnad och vårt välstånd.  Något jag ser i alla sammanhang numera.
Lennart Lundvall 83
Nja jag tycker inte jag tar i så förskräckligt - men oavsett vad jag säjer så tar "NN" illa upp.
Och framför allt är det då "NN" skriver sin uppfattning av det jag skrivit som jag inget annat kan än konstatera att människan är intrigant och försöker spela ut andra så gott hen kan mot det jag uttryckt i stället för att diskutera sakfrågorna eller i vissa fall logikbristerna jag påpekat för att få någon möjlighet att bättre förstå resonemanget.

Då kan henses "svarta sorgefåglar" bli SR's fiskmåsar bara för att där finns medhåll, mot min ifrågasättande kritik.

Ja där har du min syn på det hela :-)
Ja Leif Erlingsson 85 - tyvärr har det gått därhän att även det goda uppsåtet kan anses kränkande - resultatet blir dessvärre att alla kommer att bli rädda för att uttrycka minsta mening då den kan befaras såra någon.
Min grundhållning är det öppna samtalet - då kan ingen utgå från att alla förstår allt utan måste fråga - inte heller att alla håller med och därför kanske även vill dryfta sina synpunkter och ifrågasätta.
Har letat efter den där "författaren" men inte hittat - har också för mej att jag läst nått av nån? men inte vad. Kan han ha hetat anders?
#81/Citat:”GunnarL har flera ggr presenterat sig…..”// Nu tror jag att du ljuger!!// Citat:” Gäller flera andra dåtida signaturer, att de i stort sett bekände färg”// Bekände färg till dej då, eller till vem? I vilken nyans?
Tack Lasse. Knutars var det som blåste upp sig här. Allmänheten varnas.
Ja Leif Erlingsson 85 - tyvärr har det gått därhän att även det goda uppsåtet kan anses kränkande - resultatet blir dessvärre att alla kommer att bli rädda för att uttrycka minsta mening då den kan befaras såra någon.
Min grundhållning är det öppna samtalet - då kan ingen utgå från att alla förstår allt utan måste fråga - inte heller att alla håller med och därför kanske även vill dryfta sina synpunkter och ifrågasätta.
(Bizon 2013-04-18 21:08 #87 i "Glassbilar och böneutrop" tråden.)
Sourze belönar manipulativa projicerande människor genom att censurera kommentarer där de avslöjar sig och där de psykologiska processerna avslöjas.  I vår tid är denna typ av censur det allvarligaste hotet mot demokratin.  Demokratin är viktigare än manipulativa projicerande människors egon.
#91 Tack Leif. Jag begär inte att någon skall radera överdrifter jag gjort i vrede. Det är slarvigt men mänskligt att blifva förbenad.
#92 Tack Lennart.  Då har du dokumentation av det hot som riktats mot dig.  Sara själv var förstås snabb att redan i natt mejla visserligen mycket vänligt om att hon - föga förvånande - ville ha bort dokumentationen.  Jag svarade nyss att som politiskt aktiv offentlig person och frilansjournalist står hon ej över granskning och att hon får lära sig att stå för vad hon själv gör.

Vänliga hälsningar,
Leif Erlingsson
Tack Leif. Jag blir mer och mer rädd för personen S och vad som kan hända partiet (S) om "debatt" får fortsätta med denna ton.

Och personligt hot får jag motta, senast tisdag kl. 10.30 i anledning av en gammal schlagertext som jag citerade i söndags kväll i tron att jag sysslade med debatt och inte trolleri. :-)
Jag ville ha bort min adress. Personen L skrev ut min adress och hoppades på bilar och sirener utanför min gata och att en rasist satt bakom ratten. Det är hot, att vilja att någon blir överkörd.
Leif, jag bad dig ta bort min adress, ska jag kopiera in mailet eller? Sluta hitta på att jag ville att du tar bort dokumentationen, har själv skärmdump på detta som bevis. Så nej, jag vill inte att dokumentationen tas bort, den gynnar mitt fall nämligen där jag blir påhoppad och hotad. Polisen kräver ju skärmdumpar som bevis som sagt.
Leif, jag bad dig ta bort min adress, ska jag kopiera in mailet eller?
(Sara Abdollahi 2013-04-30 12:26 #96 i "Glassbilar och böneutrop" tråden.)
Ingen fara, det kan jag stå till tjänst med:
Bra att du sparar skärmdumpar men vill be dig ta bort dessa då det är min adress och jag vill inte ha ovälkomna gäster:
(Sara Abdollahi i e-post till Leif Erlingsson 2013-04-30 02:02:16.)
#95 Personen S ljuger. Hon vet mycket väl att jag citerade denna gamla låt från 70-talet. Därför att debatten tokat till sig en smula där i söndags. Varsågod:

[länk]

Hotfullt eller bara trams?

Flickan sitter där dygnet runt vid sin dator och tror att kvasi är på riktigt.
#96 SLUTREPLIK
till den låtsat förskrämda Sara A.

Vad får dig att tro att jag, Lennart, 70 bast, skulle offra mer än någon minut på att oroa eller närma mig en så totalt ointressant varelse som du? Ditt magnifika ego lurar dig att tro att du är navet runt vilket allting snurrar. Varför använder du inte din begåvning till något vettigare än att reta pensionärer?

Jag hoppas att du aldrig någonsin mera kommer mig så nära att jag blir förbannad på just dig.

Med utmärkt lågaktning
Lennart Lundwall
Det räcker md att du går till angrepp på nätet, det räknas lika mycket som hot och hat. Det är på riktigt.
Fortsätt om du är beredd att ta konsekvenserna, det finns en gräns för hur mycket personangrepp som är okej. Och du har passerat gränsen för länge sen, jag säger det igen, låt mig vara eller förvänta dig åtgärder. Kanske pinsamt att som 70-åring inte föregå med gott exempel när ditt namn dyker upp hos polisen eller debatt.
Sourzare
Hej - jag är tillbaka efter ett dygn på resa. Nu ser jag att debatten rasat vidare på samma tråkiga vis som den började.
Mycket synd tycker jag - synd i största allmänhet att sånt händer på sourze även om sånt hänt förr, och synd att äldre erfarna människor som sett livet, hellre än detta skulle vilja diskutera verklighetens varierande perspektiv tillsammans med yngre viljors uppvaknande klokskap.

Skulle vi inte på ett långt bättre sätt kunna vidga våra vyer genom att lyssna på varandra, och tala fritt om det vi ser?

Kan vi inte lägga ner dessa sorgligheter - för inte tror jag att något gott kan komma ur att hata eller förutsätta att andra inte vill oss väl.

Vad säjs? Ska vi försöka oss på att ge varandra en ny chans - det behövs varken ursäkter eller andra bortförklaringar - vi är inte mer än människor, men som sådana kan vi höja oss över den dumhet som vi annars låter förstöra våra liv och allt vad glädje heter.

Här gott folk är min hand ,,,^..^,,, Nja det blev visst både klor och nos, men här är jag i alla fall.
Kom igen!
Glädjer mej Sara
Vad tycker du - ska vi försöka diskutera din artikel oss emellan med en inbjudan till alla som vill dryfta sakfrågorna med respekt varandra?
Jag har låtit dig vara i snart 32 år. Jag svarade när du sket mig på näsan. Din ton inbjuder till gräl. Jobba på den. Jag kan be om ursäkt för min ilska om du ber om ursäkt för din. Sluta hota är mitt råd. Det gör vi inte på sourze.
Bizon, Mig med.

Men jag vill inte diskutera min artikel, men följer er diskussion, speciellt som saklig.
Du ser att Lennart la ut min adress samt ville att jag blir påkörd av rasister, och jag får anonyma hot.
Du förstår kanske varför jag inte kommer att delta i diskussionen.
Nu var Sara rolig. Sanning ska vi kanske inte blanda in i den här salladen. Gonatt på dig. Sitt inte uppe om nätterna och var arg. Man borde faktiskt sova när natten faller på. Som skalden inte sa.
OK Sara 106 - vill du inte diskutera så tvingar ingen dej - jag har irriterat mej på en del skribenter här på sourze som har samma inställning.
I början då dom la ut sina texter var det flera som var nyfiket intresserade - ville ibland ha något klarläggande eller ifrågasätta nått som verkade helt upp åt väggarna, men det visade sej att dessa inte tålde kritik eller ens brydde sej om hur deras texter togs emot.
Men så är det - vi är så olika vi människor - en del som jag själv tycker det är bra med flervägskommunikation - andra inte.

Jag ska inte mer fördjupa mej i tråden efter din text då jag sagt "hej då, för mej där" av skäl du vet - jag skulle kunna ompröva mitt beslut under de förutsättningar jag nämnde i 102.
Strängt taget framgår ju mina invändningar redan i mitt första inlägg under din artikel och något nytt har just inte yppat sej där.
Inte för att jag är så rigid att jag inte kan ändra ett beslut - inte heller är jag främmande för att ändra ståndpunkt om jag får argument som håller.

Nåja - jag kanske får tillfälle att syna någon annan text du åstadkommit vid ett annat tillfälle - i så fall, förvänta dej inget annat från min sida än en vilja till öppet samtal om vad det vara må - jag menar att sånt kan vara berikande för alla parter, och framför allt betydligt trevligare än - ja du vet :-(

Som sagt Sara - nya tag och god natt :-)
Bizon, du är välkommen att ha åsikter och kommentera, men jag väljer att inte ta diskussioner, inte för att jag är fast besluten att jag har rätt, utan för att jag hellre låter läsarna fundera och reflektera. Vi har ju våra olika sanningar och erfarenheter, och tur är väl det!
Något du anser vara uppåt väggarna anser någon annan vara sanningen, något någon annan anser vara uppåt väggarna anser du vara sanningen. Ja du fattar.

Jag kommer att skriva krönika här så jag förväntar mig dina reflektioner och kommentarer och jag skulle nog bli besviken om du inte kommenterade :)

OK Sara
Har just gjort ett inlägg i ursprungstråden till Susanna s som var inne på samma tankegång som mej - och eftersom du nu deklarerat att du inte vill vara med och reflektera förväntar jag mej att du lämnar de som vill dryfta sina tankar i fred.

Och visst - skriver du nåt här på sourze som är värt att kommentera eller ha några synpunkter på så ska dom nog inte utebli från min sida.

Fast frågan blir ju om du fått din plats som krönikör genom att Lennart petats,,, ja då hamnar saken i ett annat läge.

Vilka kvalifikationer har du för att kunna tillföra någon kvalitet till sourze?
Jag menar att den här första presentationen nog inte var så lyckad, men jag har ingen direkt koll på vilka underströmmar som gäller i era kretsar nu - särskilt vad gäller de rent feministiska manspåhoppsartiklarna som förekommit ymnigt sedan en tid. Där har diverse klart vinklade värderingar serverats som vore de fullkomlig sanning trots att det så uppenbart finns andra synpunkter och förhållningssätt som anses helt i sin ordning av andra människor.
Men så är det väl med idealister - dom ser bara sej själva och utgår från att det dom tänker är det enda tänkbara.

Vi får väl med andra ord se vad framtiden bjuder.
De lättmanipulerade ego-styrda strebrarna får ”Bli sittande med Svarte Petter”. De som inte är kapabla att ”titta bakom skynket”. [länk]
Hej, välkommen tillbaks! Det finns någon som inte köpt EU:s växande makt, symbolflagga eller dess hymn. Han förespråkade redan 2010, vilka länder och i vilken ordngsföljd euron kommer att stjälpa resp nation. Han har även i EU efter regeringsbytet i Frankrike gratulerat unionen och det franska folket till Hollande, världens största idiot. Om aldrig förr så kan du kika på världens bäst betalda tomma fågelholkar, med EU-kommissionens president Jose Barroso, EU-rådspresident Herman van Rompuy i spetsen. Nigel Farage försöker fylla på de infertila holkarna genom att kasta ägg i 'Who the Hell You Think You Are?' [länk]
Tack. Menar du alltså att 'de tomma fågelholkarna' helt enkelt saknar innanmätet, utan är helt beroende av matning utifrån? Men det skulle ju vara den från uppfattade auktoriteter internaliserade inbillning jag talade om i den andra tråden. Som du där menade var övertro, och hänvisade till järnrören. Fast rädda verkar de, så något måste de vara rädda för.
114
Jo visst är dom rädda - rädda för att avslöjas som inget annat än "onyttiga idioter", funktionärer utan att veta för vad dom fungerar eller dess verkliga konsekvens.
Resultatet - ett slarvigt hoptråcklat lappverk av fagra löften prisgivna åt den i alla sammanhang och på alla nivåer kranka skrupelfrihet som inte skyr några medel utanför lagen, en lag som förlamats till fatalism.
Leif E Ström, "Grundlagsskyddad vardagsaktivist" [länk] .

Här vad regeringen tycker om grundlagen, JO beslutsdatum 2013-03-27, diarienummer 639-2012, "Kritik mot Regeringskansliet, som i upprepade fall åsidosatt grundlagens krav på att allmänna handlingar ska utlämnas skyndsamt" [länk] [PDF].

Kommentarer,
Stefan Wahlberg ledare i Dagens Juridik 2013-04-03 18:04 "JO pekar slutligen på den självgodhet och arrogans som Regeringskansliet visar inför grundlagen" [länk]
Lars-Kristian Bergh 2013-04-30 "JO: Regeringen struntar i grundlagen" [länk] se även kommentarer på NewsVoice [länk]
Erlingsson, Regeringskansliets övermakt är ingen nytt för mig. Då jag skrev en artikel om Håkan Juholts inträde på de rikspolitiska planet kontaktade jag kansliet då det gällde hans lägenhetssubventioner. Jag väntar fortfarande. Det är en offentlig hemlighet att makten är störst i Regeringskansliet. Har någon tillräckligt vuxen svensk varit med om att den högst ansvarige för myndigheten blivit fälld för tjänstemännens brott mot grundlagarna? I vart fall inte Reinfeldt som är den nuvarande bossen. Hur många vet att det dessutom även finns en rättschef?

Då det gällde Juholt, var det som med badvattnet, hög som låg på Statsrådsarvodesnämnden visste om Juholts civilstånd och hans hyreskontrakt. Ingen drog i nödbromsen, då det skulle uppstå dels inflation och inflammation i dragarmarna för 349 tjänsteärenden.

Enligt min uppfattning kunde Håkan Juholt fått rollen som ett politiskt ljus i det socialdemokratiska mörkret. Nu söker man ljus inom religionen i stället.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .