Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden [Ingen Artikel!] Stänga forum

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Stanga_forum/Sourze_style.html .

"Det är den typen av kommentarer som gör att det snart är slut på möjlighet till fria kommentarsforum på internet. Även vi på Sourze överväger att helt stänga forumet och bara tillåta kommentarer där man måste identifiera sig bättre. Det är inte fråga om ngn censur," // Citat från chefred Carl-olof i dag./

Jag håller helt med redaktionens värdering, detta är inte censur utan normalt redaktionellt renhållningsarbete.

Men detta är en sorgens dag för min socialliberala själ.Även under kriget 1939-45 fanns det ganska öppna insändarsidor.

Tidningen DAGEN drabbades tidigt av sabotage på insändarsidorna där man framförde de mest extrema åsikter tvärt emot tidningen egen anda.

Heder och tack till Carl-Olof som under ca 12 år hållit Sourzes fana högst och bäst.

Det är dock väldigt lätt att fixa en anonym Facebooksida. Det löser inte problemet. Det är ett större problem att många artiklar håller en aldeles för låg kvalitet. Det kanske är bättre att ställa krav på artiklarna.
Det är väl gaska rimligt att ha högre krav på artiklarna än på kommentarerna. Dessutom så det inte de anonyma kommentarerna som är värst. Det är några icke-anonyma personer som fyller dessa forum med snurriga och lätt galna kommentarer. Alla vet nog vilka jag tänker på. De är ett större problem som bäst löses av att artiklarna håller högre kvalitet.
# 2 och 3, Anders, OK, då ser jag fram emot att du själv börjar skriva så att vi kan lyfta kvaliteten på artiklarna. Det ska bli spännande.
Yttrandefriheten har varit total för mig här på Sourze i över tio år oavsett vilket ämne jag valt och vilka udda åsikter jag framfört.Men jag har varit ytterst noga att följa Sourzes regler om vårdat språk, inga personangrepp,inga angrepp på grupper ellet klasser. Undvika generella omdömen osv. Jag har inte alltid lyckats med detta. MEN krisen på Sourze handlar inte om åsiktsförtryck utan om att alla ska uttrycka sig väl. Ett bra hedrande språk. Inga stalker-tendenser osv. Klappa damer på huvudxet som om de var mindre vetande barn passar inte på Sourze. Anser old Jan
O.B.S.:
Den här insatta noteringen har aldrig funnits på Sourze.


11:05 och sedan 11:15 fick jag varsin e-post från två till Sourze-debattörer som nu avstängts.  Den ene får jag nämna vid namn, Leif E Ström.  När jag något senare laddade om min Sourze-sida fick jag dessutom upp ett meddelande om att jag själv nu också är avstängd.


I fortsättningen handlar detta alltså i allra högsta grad om en censurerad dialog mellan personer som i praktiken accepterar censuren.
Blev lite förvånad över Dagens Skrivtips! - Tyckte iförstone att det stod Marsvin! - Tänk så det kan bli!
Var "svinner" maten hän?
Kanske till Biogasanläggningen?

Här hos mig "svinner" ingenting,allt svinner ner i matstrupen!
För att visserligen allt emmellanåt ge upphov till gasbildning!

För vem har råd att först betala,sedan kasta,förutom de stora,ICA,Kvantum,m.fl.

Ja,tänk så det bli genom en felsyn!
Jag tror att det är ofrånkomligt, att man kan ha samma policy hur länge som helst. Till slut går det överstyr- som det har gjort. Synd!Det är mest det här med anonyma insändare, som jag reagerat mot. Och för långa kommentarer. Självklart måste det finnas en policy att ta bort kränkande inlägg. Tack för allt sourze gjort för mig, genom att publicera mina artiklar.
Inte visste jag att Jan O. hade fel syn på saker o ting! ;-)
En del tycks tro att yttrandefrihet är en fullständig rätt att få hur mycket (plus länkar) som helst och kunna skriva vad som helst. Det är bara utgivaren som har den rätten. Ibland blir mina alster till insändarspalter, brännpunkt mm antagna, ibland inte. Det är OK, tycker jag. Men det är synd att man ska behöva gå över facebook för att replikerna eller kommentera, men det var väl ofrånkomligt för redaktionen att reagera mot dem som ohämmat bredde ut sig
#9 Ja, nåt sånt tänker jag också, att utgivaren har rätten, att formulera forumet, så att det blir ok. Ändå så tycker jag, att generationsskillnader har prioriterats åt det yngre hållet. Vi måste förstå, att alla åldrar måste respektera varandra, om det ska kunna bli ett bra samhälle. Vi kan inte framhålla någon speciell ålder eller politisk inriktning,utan måste värna om alla, de äldre som erfarna och de yngre, som framtida ledare, men med respekt för de som kämpade före dem.
Nu är människor olika, det måste vi också förstå. Tråkigt att behöva ta till censur. Tråkigt med uteslutning. Misstag kan och bör rättas till.
Jag vill bara säga, att detta väckt väldigt dålig stämning, hos mig och hos andra som varit med här förut. Hur kommer sourze att utvecklas?
DU vännen PIA, Ofta får man bara lita på att att de som kan saken bäst, har de största erfarenheterna etc. gör det bästa av den totala situationen. Du o jag har inte alla puzzelbitar i dramat,därför en del ångest. För 12 år sedan var Sourze nästan först på plan med iden om att läsarna också skulle vara skrivare. Ett medborgarmedia.NU är det en oerhörd konkurrens! Språkbruket ute på nätet har blivit ett helt annat och råare. Därute finns enormt kunniga IT-människor som kan hacka sig in överallt,de förstör mkt men hur försvarar sig en sajt emot dem. Själv blev jag lätt stalkad ett tag...
# 11 och 12, Pia, varje månad är det mellan 30 000 och 40 000 personer inne på Sourze. De allra flesta kommer in, läser ngt och går igen, för att kanske komma tillbaka en annan gång utan att göra väsen av sig. I forumet har 10-15 personer dominerat i åratal. Det är roligt på sitt sätt och därför har jag varit tolerant med arrogans och personangrepp. Men Sourze har ambition att vara ett större massmedium än så här och jag tror att vi då måste sluta tolerera den här jargongen i forumet. Visst är det trist att stänga av folk, men det är ett pris jag är beredd att betala för att ge andra en chans att komma in utan att mötas av en fientlig stämning när de skriver.
# 14

Ibland måste man förnya sig och sätta stopp för övertramp, det förstår jag. Det är beslut man får ta, om man driver en nättidning. Hade jag själv ansvar, skulle jag också reagera. Och det har jag gjort många gånger i mitt liv. Hoppas på en bra fortsättning för sourze.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .