Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Nya KB

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Nya_KB/Sourze_style.html .
Nä, de många pojkarna säger inget, inte först, och inte på det sättet.
Kanske senare på fotbollsläktaren.
Sedan finns det ju de som "för deras talan". Som de självsanerande mentalskötarna hos "kränkta vita män".
Jocke: "Kanske senare på fotbollsläktaren."

Eller kanske inte.

Det finns faktiskt människor som vägrar vara, eller bli behandlade som "offer", som inte är ett dugg KB.
Så lugnt och idylliskt det är på kommentarsfronten numera. Man nästan saknar off-topic-gängets vilda hopp och krumbukter ,-)
Allt fler kommer nu att upptäcka att här får man ingen kniv i ryggen
eller blir man onymnt beskylld för allt möjligt.Jag är inte orolig för Sourzes framtid. Den skapar sitt egna utrymme.
Jan #5

Roligt att se att du är positiv! Jag hoppas och tror att du har helt rätt. Det har spekulerats mycket kring den senaste tidens händelser, men verkligheten är ganska odramatisk; Sourze behöver liksom alla andra tidningar följa med i utvecklingen, och jag tror att ett vänligare och mer sansat debattklimat skapar goda möjligheter för detta. På sistone har vi sett en tillströmning av unga, aktiva och duktiga skribenter som vill bli publicerade här, och det är förstås jätteroligt och något att förvalta, samtidigt som vi fortsätter publicera och vara glada för våra trogna skribenter som hängt med sedan länge. Jag blir glad när Sourze blomstrar och sjuder av aktivitet, och det tycker jag att vi har börjat se hända. Som redaktör är jag alltså inte heller orolig för tidningens framtid. Jag ser fram emot den!
Utveckling eller död gäller på många håll. Ett ungdomligare Sourze var absolut nödvändigt. Vi är nog en del äldre som väldigt gärna backar upp detta./Har just nu tittat på den danske bonden i SVT. Han prövar både nytt o gammalt. Han ansar sina träd o buskar men beskär inte för mkt osv. När man kommer till ett hem vill man mötas av värme o förståelse. Men också av klokskap mm. Jan
#7 Då jag själv knappast kan räknas som ungdom längre (trenollan närmar sig) så kan jag från mitt mellanperspektiv se det intressanta och värdefulla i att få läsa artiklar av både yngre och äldre skribenter. Det finns mycket att lära sig av båda kategorierna och jag vill verkligen uppmana alla "gamla" (nu syftar jag nödvändigtvis inte på ålder!) Sourzeskribenter att fortsätta bidra till tidningen. Som jag ser det är det en del av charmen att vi kan mata ut så pass blandat innehåll som vi gör, och det är ju skribenterna som i slutändan formar tidningen med sina artiklar.
#8 - Får gratulera Malin Michea till denna aktningsvärda ålder!
Får jag också se inlägget här ovan som en så kallad omvändelse under galgen?
Kanske blev det för mycket av det goda?
Med vänliga Hälsningar!
Alltför stor stillhet och lugn här pekar åt Rigor Mortis.

Ibland funderar jag över vad som egentligen hände här i sistlidna månadsskifte. En likgiltig artikel om rasism, av den typ som alla skriver just nu, publicerades. Och kommenterades från många håll. Svaren på kommentarerna hade en ton som skruvade upp temperaturen, kommentarsfälten kändes plötsligt som skyttegravar. Dom gamla vanliga gubbarna blev svårt sketna på näsan, otidigheterna haglade och sourze-ansvariga "kände sin skyldighet" att stänga av kommentarsfälten. De argaste - och kanske också de mest klarsynta gubbarna fick inte längre tala till punkt. Den ton artikelförfattaren anslagit gjorde beslutet att stiga av sourze mycket lätt. Jag står för en betydligt glättigare typ av ilska.

Kan alltihop vara arrangerat, ett sätt att bli av med "grumpy old men"? Så smarta kan ni väl inte vara, red.? Föryngring till varje pris? Ett spel med många bondeoffer.

Vem sitter och bläddrar på Facebook förresten? Tidstjuvar finns redan för många.
Dagens Politiska Hånskratt

(MP):s trafikpolitisk talesman, tillsammans med oppositionsborgarrådet Helldén, Miljöpartiet, dömer ut förbifart Stockholm i DN idag:

- Vi måste bygga en stad som passar människor i framtiden, människor som inte är så intresserade av att ta körkort och köra bil. En stad med korta avstånd (!?). Och vi måste trängselskattebelägga Essingeleden...

Varning: (MP) vill skapa den enda stad i världen där man måste skatta när man i panik flyr och undviker staden.

Skatta, sa jag. Inte skratta.
#10

Det är ju också en definitionsfråga, angående "lugnet". Läsarstatistik och aktivitet kring artiklarna utanför tidningen räknas ju också, och där har vi inget att oroa oss för, tvärtom.

Som jag ser det har vi haft något av en krock här. Vi hade under en period nya skribenter som vågade sig hit, men vände tillbaka då de möttes av en ganska hård och otrevlig ton i kommentarsfälten, med inte så få övertramp och personangrepp. De skribenter som inte försvann, kände sig tvungna att helt avstå debatt, ett val de också blev hårt ansatta för. Till slut blev det en explosion med övertramp från alla håll och kanter och det var, som jag ser det, en fullständigt ohållbar situation som vi inte hade resurser nog att kontrollera, då det hela tiden hände nya saker. Beslutet att avgränsa kommentarerna till forumet har funnits sedan länge, men akutläget som uppstod gjorde att det var rimligt att tidigarelägga den förändringen.

Jo, jag har följt med i delar av debatten och läst de konspirationsteorier som uppstått. Vissa av dem är ganska roliga, andra ledsamma. Åtminstone de som går ut på att vi från redaktionens håll skulle vara ute efter att "kuppa bort" vissa skribenter till förmån för andra. Jag råkar ju vara väldigt förtjust i många av er. Att vi breddar oss och släpper in nya talanger i flödet gör inte att det blir mindre plats för andra.

Egentligen är det ganska enkelt; debattmöjligheten finns kvar, möjligheten till hat, hot och personangrepp finns inte. Jag tror att det är en bra grund att stå på.
Jag trodde man måste gå med i facebook för att göra inlägg. Jag är litet misstänksam mot sådana institutioner. CIA behövs väl inte om sökmotorer och sådana sällskap har fullständig kontroll över medborgarna. Men här går det ju att kommentera så jag har väl missat något
11. Lennart Lundvall. Du verkar bitter. Gubbarna fick inte längre tala till punkt skrev du. Men gubbarna talade ju aldrig till punkt. De malde vidare dag efter dag med sina favoritargument och länkar. Men jag saknar dina kåserier och inlägg så jag hoppas du fortsätter att skriva här, jag tror ditt skriande är allmänt uppskattat. Och artiklarna får väl vara hur temperamentsfulla som helst. Skriv på
#14 Jag hoppas på en LL-signerad artikel varje dag. "Plötsligt händer det?" ;)
#14 Steno, tackar för uppskattning. Jag har bara varit här ca 2 år så jag kanske inte har den bästa kollen på hatarna, hotarna och personförföljarna... Jag har ställt till det själv och säger som Robert Gustafsson: - Ja ä ente bitter...

Och Malin, passa dig du! Jag KAN ösa in en artikel om dagen må du tro. Så var beredd på serverkraschen :-)
Nu är det min tur att bli en smula off-topic. Är kommentarsfunktionen HELT avstängd?

Frågar för min nya text om fasta tycks inte kunna kommenteras annat än genom Facebook. Det är lite FB-tvång över det.

(Eller har jag råkat kryssa i fel ruta?)

Hur som, fram för Facebookfria förbindelsmöjligheter!

Facebook är enda vägen för artikelkommentar. Såvitt jag förstår. Så nu måste man hänga där också.
Facebook är ett alternativ, men det går ju också bra att starta en tråd här i forumet om sin artikel, om man vill inbjuda andra till att ge sina synpunkter.
19 Det blir nog väldigt bra Malin o Lennart/ Old Man
Det vore ju perfekt om det fungerar utan att den ockuperas. Så att diskussionen handlar om det som tas upp i tråden och inget anbnat.Jag är inte med i Facebook och vill helst avstå att gå med.
#21

Steno, den sortens "perfektion" tror jag inte på. Betänk mediet. Man kan förvänta sig hög Hålla-sig-till-ämnet-nivå i akademiska sammanhang eller i en skoluppsats, men knappast i ett informellt forum som Sourze.

Jag har själv, som kanske bekant, blivit småirriterad på att folk ändrar ämne och plötsligt (?) pratar om något helt annat. Att det känns som att folk söker ett slags virtuellt café där man kan fika och småprata, och så blir kommentarsfältet till en viss artikel ett sådant café.

Irriterande, men ändå harmlöst. Sourze är vad jag förstår i praktiken ett community, och där går det ibland till just så där.

Sen finns det säkert exempel där en artikel faktiskt "kapats". Jag har inte sådan översikt på Sourze för att uttala mig om den saken.

Som jag ser det har "perfektion" alltså en mörk baksida. Det är nog inte önskvärt att utvikningar, i princip, förbjuds.
Jag söker ingen perfektionism bara att kunna kommentera här utan att forumet måste stängas igen. I min tråd om papperstidningarna finns ett exempel på ett inlägg som innehåller flera sidor text, delvis obegriplig, illustrerad med en 8-10 länkar
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .