Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Papperstidningarna är hotade

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Papperstidningarna_ar_hotade/Sourze_style.html .
– I varenda journalistiskt företag med pappersprodukter diskuteras detta och det är för övrigt bara en fråga om när, inte om, sa Brown med standardkommentaren i branschen. Se artikel i Svd idag

Tina Brown, tidningsdrottningen och pappersdöden:
Berg- och dalbana täcker kanske bäst Tina Browns faktiskt nära 35 år i periodisk press som började med en nytändning för överklassens Tatler i London och slutade i beskedet om att Newsweek endast ska finnas på nätet. (SVD)


Sten, producerat resultat av kvalificerad information i dagens papperstidning, har i nutid och nära framtid inte den kvalitet och säkerhet i producerat resultat, som EN seriös enskild läsare med rätt mental kunskap, tänk och handling, förväntar att tidningsproducenten vill ta betalt för av läsaren.
Steno, finns det verkligen "professionell journalistik" idag i Sverige? För mig mötte den PK-döden för decennier sedan, och "skjutjärnsjournalistiken" verkar har riktat vapnet mot sig själv, inte mot politikerna. Även Horace Engdahl påpekade hos Skavlan hur svenska media behandlar läsarna som småbarn.

En orsak kanske kan finnas här:
Utexaminerade journalister 09/10: 753 varav 73% kvinnor.
Förvärvsarbetande 09: 10400, varav 65% kvinnor.

Kvinnodominansen ökar, manlig dynamik försvinner. Precis som i skola och annat. Varför, och vad blir konsekvensen?
Eller så här?

"Så här stod det i Journalistförbundets egen tidning, “Journalisten” redan 2006.09.19.:

“Journalistförbundet arbetar för jämställdhet i mediebranschen. Men på förbundets eget kansli har jämställdhetsarbetet avstannat – samtliga chefer är kvinnor. En jämställdhetsplan finns och ska enligt beslut följas upp varje år. Detta har dock inte skett någon gång sedan planen upprättades 2003.”

“De tre sektionscheferna på kansliet i Stockholm är i dag kvinnor. Ytterligare tre chefer är kvinnor, bland annat Maja Aase, chefredaktör för Journalisten. Eva-Maria Kollberg, chef för administrativa avdelningen, ser heller inte könsstrukturen bland cheferna som ett problem:

- härHela personalen domineras av kvinnor. Jag tycker att det är viktigare att sträva efter jämnare könsfördelning i personalen generellt än just bland cheferna.” Slut citat.

Män mobbas alltså ut, över delar av fältet på viktiga och attraktiva samhällsområden.

(Från min artikel SVT och jämställdhetsmatematiken)
[länk]

Anledningen att det bara är kvinnor kvar på Journalisten är kanske att männen inte nöjt sig med lönerna utan sökt sig vidare. En av de fd chefredaktörerna, Martin, är chef på SVD. Så ser det ut på många arbesplatser. Kvinnor söker trygghet och männen vill ha högre löm och tar risker
6 Steno: "Kvinnor söker trygghet och männen vill ha högre löm och tar risker". Visst är det så, om ej riktigt "PL-godkänt"! När det gäller män på journalisten så fanns de ju där (2003 var alltså detta) och reglerna var ju tydliga: jämställdhetsplan i styrelsen
Min fortsättning i artikeln:

"Eva-Maria Kollberg, chef för administrativa avdelningen, ser heller inte könsstrukturen bland cheferna som ett problem:
- Hela personalen domineras av kvinnor. Jag tycker att det är viktigare att sträva efter jämnare könsfördelning i personalen generellt än just bland cheferna." Slut citat.

(Jocke) Bla,bla bla., och således precis tvärtom mot vad som hävdas om t.ex. företagens styrelser! Kan man tänka sig följande? "Jag ser inte manlig dominans i styrelserna som ett problem. Det är viktigare att sträva efter jämnare könsfördelning bland industri- och gruvarbetare, eller bland väg- och husbyggare." Naturligtvis inte, för här handlar det alltså om politik, media och "jämställdhet", ja dvs. om feminism med dess falska matematik!

Skulle papperstidningarna gå samman och slopa sina e-tidningar så skulle alla seriösa läsare dras till dem för att få kvalificerad information och nyheter om vad som händer i världen, och vart vi är på väg i värld och samhälle.
(Sten O. Andersson 2012-10-29 06:00  "Papperstidningarna är hotade[länk] .)

Tack för stor komik!

"Censurens megafoner[länk]   [länk]   [länk]   är naturligtvis tvugna att finnas på nätet så länge det finns kvar, för att alls kunna fullgöra sin uppgift.
För demokratin är det hoppfullt att dinosaurier som inte längre fyller sin funktion ersätts med mer funktionella medier.  Det etablerade medier möjligen skulle kunna göra för att försöka anpassa sig är att ÄNDRA SIG.  Börja skriva även obekväma sanningar.  Allt som kan bevisas och som är av intresse för demokratin och för framtida debatt måste få komma i tryck.
(Leif Erlingsson 2005-01-24 13:10:14 i öppet brev till DN-ledarskribenten Henrik Berggren , finns återgivet som en del av artikeln "Censurens megafoner[länk] .)
Jag har prenumererat på DN sedan man kunde välja b-upplagan till halva priset, det var ändamålsenligt om man jobbade utomlands eller i övre Norrland.Kvällstidningarna köpe jag inte men läser också Svd på jobbet. Jag är ganska nöjd med dem men så är jag inte samma gigant som flertalet av de som hänger dagligen på denna kommentatorssida.
Man kunde tänka sig att de seriösa dagstidningarna hade insändarsidan på nätet, tillgänglig för prenumeranterna där man kunde diskutera artiklarna i tidningen och efterlysa de som fattas. Visst måste papperstidningarna förnyas men det är viktigt att de finns kvar. Ungefär lika viktigt som en oberoende television. Däremot skulle jag inte sörja om de kommersiella kanalerna försvann med taloidtidningarna. Fast man får ju välja efter smak
Jonas Hellman, grundare av United Minds skriver i Newsmill, och förespråkar papperstidningarnas död och att de ersätts av läsplattor :

•Intäktsfallet och den minskade läsningen av papperstidningar.
•Hur lång tid det tar innan tillräckligt många läsare har vant sig vid att använda läsplattor.
•Möjligheterna att ta betalt för elektroniska nyhetsmedier.
•Kostnaderna för att producera och distribuera papperstidningar.
PS till
Skulle papperstidningarna gå samman och slopa sina e-tidningar så skulle alla seriösa läsare dras till dem för att få kvalificerad information och nyheter om vad som händer i världen, och vart vi är på väg i värld och samhälle.
(Sten O. Andersson 2012-10-29 06:00  "Papperstidningarna är hotade[länk] .)

Tack för stor komik!

"Censurens megafoner[länk]   [länk]   [länk]   är naturligtvis tvungna att finnas på nätet så länge det finns kvar, för att alls kunna fullgöra sin uppgift.
För demokratin är det hoppfullt att dinosaurier som inte längre fyller sin funktion ersätts med mer funktionella medier.  Det etablerade medier möjligen skulle kunna göra för att försöka anpassa sig är att ÄNDRA SIG.  Börja skriva även obekväma sanningar.  Allt som kan bevisas och som är av intresse för demokratin och för framtida debatt måste få komma i tryck.
(Leif Erlingsson 2005-01-24 13:10:14 i öppet brev till DN-ledarskribenten Henrik Berggren , finns återgivet som en del av artikeln "Censurens megafoner[länk] .)

följer...
Jag såg just ett meddelande från i fredags om en gammelmedie-nyhet i torsdags från CNBC om något jag och andra har skrivit om sedan snart ett år tillbaka redan - även här i kommentarerna på Sourze - men som alltså nu (äntligen!) når gammelmedia, om de enorma från officiell ekonomi mörkade pengarna:
October 25, 2012 - CNBC

Major Banks, Governmental Officials and Their Comrade Capitalists Targets of Spire Law Group, LLP's Racketeering and Money Laundering Lawsuit Seeking Return of $43 Trillion to the United States Treasury

http://www.cnbc.com/id/49555671  [länk]

Har ju tidigare postat om detta ämne såsom 2011-12-13 17:01 i "Räntan mer ödeläggande än atombomber" tråden #8  [länk]  och även 2011-12-15 16:42 i samma tråd, #10  [länk]  samt 2011-12-21 10:19 i "Enorma problem med att verkställa utvisningar" tråden #19  [länk]  och 2011-12-21 13:22 i "Bostadslös eller hemlös?" tråden #2  [länk]  samt åter 2012-01-14 17:41 i "Räntan mer ödeläggande än atombomber" tråden #11  [länk]  och 2012-01-19 14:01 i "Nya världsordningen tillåter aldrig Ron Paul som president" tråden #32  [länk]  samt 2012-01-19 22:47 i "Därför blir Ron Paul aldrig president" tråden #3  [länk]  och 2012-02-10 11:50 i "Vad som glöms bort i 9/11-diskussionen" tråden #114  [länk]  samt 2012-04-15 00:11 i "Det var en gång en liten röd å" tråden #2  [länk]  och inte minst 2012-04-16 21:37 i "Anti-banksteriskt tänkande" tråden #5  [länk]  samt inte att förglömma 2012-07-21 20:34 i "Massarresteringarna" tråden #1  [länk] .

Vilket väl bevisar att Sourze kommentarsforum redan det ligger c:a ett år före papperstidningarna!

Vila i frid, säger jag till papperstidningarna.  Och kanske snart också till de som tror att det är där man finner sanningen.
Märkligt, på  http://www.cnbc.com/id/49555671  [länk]  ser man av kommentarerna att det är rätt nyhet, men själva telegramtexten är nu borta.  Nå, det kanske var för tidigt för gammelmedia.  Eventuellt måste ni vänta tills helvetet fryser till is, innan nyheten både kommer där, och sedan inte genast försvinner.
11 Här Steno,om du fortfarande "hänger" här. "Betalt på nätet räddar inte New York Times". Men kanske med hjälp av orkanen?
Eller vore det bättre, om media gick in mer för positiva nyheter, i stället för denna ständiga jakt efter de negativa?
[länk]
Undersökningar av läsvanor har visat att sport är ett av de viktigare ämnena för manliga tidningsläsare medan livsmedelsannonsering och skola ligger relativt högt för kvinnor

Att döma av det utrymme sport får i tidningar jämfört med exempelvis skola så tillgodoser tidningsredaktioner manliga läsares intressen i högre grad än kvinnliga läsares.

För övrigt tror jag att det inte kommer finnas några papperstidningar om 10 år annat enstaka magasin för de gamla, födda på 40/50/60 talet
16 Dippen. Nä det är nog bara tidskrifterna kvar. Gå och kolla på en större, eller mindre, Pressbyrå. Börja med löpsedlarna utanför. Fortsätt sedan inne i affären, iaf om den är lite större.
I Pressbyrån på centralen i Sthlm, så rörde sig nog om närmre treiffrigt antal, av kvinnotidskrifter. (Och förstås kändisdito!)
Med idel sminkade kvinnoansikten, eller välformade kvinnokroppar på omslagen. Tidskrifter som köps av narcisistiska och/eller genocentriska genusskäl. Vem tar upp detta?
Kommentar?

Intressant, Dippen. Det finns gott om forskare i Stockholm. Det verkar finnas mycket att hämta på Pressbyrån på Centralen. Man tror sig veta att det är kvinnorna som läser de glittriga magasinen om mode och käder men där finns jo massor av tidskrifter om data, golf, motor, schack osv vilka är köparna och hur är könsfördelningen. Ökar de eller minskar de?
18 Steno, skojar du? Kolla din pressbyrå där du bor.
Det finns mycket mer tidskrifter för kvinnor, och om kvinnor, kläder, smink, och lite bakande. Kändistidningar med lågt skvaller som läses av kvinnor.
Det finns en uppsjö för unga tjejer, och alla utan undantag har idag budskap om sex på omslaget (som pappa jag har faktiskt "forskat").
Det finns med stor sannolikhet färre tidskrifter direkt riktade tilll män. Dessa har inte manliga fotomodeller på omslaget, och handlar om mer eller mindre väsentliga ting som ofta berör båda könen (Finns förstås även annat, som vi vet).
Hysch, hysch...?
"Vi lever i ett patriarkat och könet är en social konstruktion" (Politikerna, mer eller mindre)

Här förresten, för Dippen och Steno och alla andra. Från en nättidning, en "manlig" artikel. Om synen på demokrati... Nåja, skall man skratta? Eller gråta? Läs rubriken!
[länk]
#20 Jocke Den där Nils Petterson har inte förstått alla turer med kvoteringar och allt ologiska beslut som fattats av kvinnor i politisk ställning. Lagar som är stiftade som ingen begriper och därför måste tillägg skrivas för att dessa lagar ska kunna förstås och det sorgliga är att lagarna har godkänts med majoritet i Riksdagen, inte undra på att jag och många med mig har ett politikerförakt. Alltså kvinnliga politiker har ställt till med massor av problem för alla invånare och dumheterna tas upp som politiskt korrekt som borde avskaffas, svenska folket ska inte behöva gå i politiskt ledband snarare tvärtom! Det heter att politiskt valda personer ska företräda folket och inte tvärtom som det nu är!!
Så alla som tar parti för PK politikerna anser jag är under nivån så tråkigt är det tyvärr och säkert är det många som håller med mig om det, att PK frälsta går i ledband och har svårt att tänka självständigt!
Om vi går över till litteraturen och det förnämsta av priser, Nobelpriset i litteratur, så har sedan första priset delades ut 1901 endast 12 kvinnor varit pristagare.
Detta faktum har tydligen inte Jockes favorit Doris Lessing haft några synpunkter på eller reflekterat över. Att kvinnor blivit diskriminerade år ut och år in av de manliga akademiledarmöterna som varit kraftigt överrepresenterade och är det än idag. Fn är det 5 kvinnor på 18 platser, under 2000-talet har Svenska Akademien begåvats med 6 nya ledamöter. Endast 2 av dessa är kvinnor. Att dessa gubbar även fortsättningsvis kommer att fortsätta premiera manliga nobelpristagare är en inte alltför vågad gissning.

#22, Sansa dig Fluvia. Vad lägger du för värdering i "förnämsta"? Det är bara kulturella dvärgar vilka statsfinansieras eller på annat vis försörjs förutan eget förvärv som sätter litteraturpris före exempelvis medicinpriset. Hur kan en romanförfattare få en sådan betydelse i sin yrkesutövning, när merparten av yrkesgruppen i de högre divisionerna är mer intressanta som individer än som skribenter? Många har insett deras begränsningar och lägger i stället ner allt krut som publicitetsgalna mediaposörer, (Gäller bara de som inte skriver åt staten).

Om kvinnans orättvisor då det gäller nobelpris är det väl samma problem som för alla icke anglosaxiska författare. Eller...
Ojdå, ser nu att jag hamnat på fel akademi. Mitt svar till Dippen finns i grannskapet!
Se DN:s artikel 30/10 om papperstidningen, det är andra artikeln i en serie om dagspressen
# Har legat medvetet lågt då det gäller dödsdomar över papperstidningen. Redan i början av 90-talet fick vi utbildning för att möta de elektroniska monstren. Vilka vid varje sjösättning stod utan finansieringsplaner för eget självgående. Det är fortfarande ett gemensamt problem då papperstidningarna pytsar över annonsintäkter till nätblaskorna. Ingen vettig byrå eller annonsör vill ens betala hälften för att beblandas med skvallerdynga på nätet. Hur har då Aftonbladet löst sina problem? Redaktionen har som vanligt bara varit en utgift, men ägaren mediakoncernen Schibstedt köpte 2003 upp svenska "Blocket" och omsätter i dag drygt 200 mdr/årligen.

Jan Helin, chefredaktören och numera även direktören skriver i en artikel på sin blogg ungefärligen att: förr i tiden var personalen på annonsavdelningen stolta över att kunna finansiera samhällets kritiska granskning, men återger inte vem som idag finansierar just honom.

Annonspersonalen har aldrig någonsin rönt den uppskattning de förtjänat, i synnerhet på DN, då de på 70-talet stod för lejonparten av alla löner till drygt 2000 pers. Framför allt stod de långt isär då det gällde politiska åsikter.

Chefredaktör Helin bör liknas vid vilken bilförsäljare som helst,
"Blockets" bilannonser försörjer honom, men det finns en stor skillnad
säljaren och redaktören, då den förre måste lämna en viss garanti för varan. Journalisten Helin står bara för egen värdering och etik.
Hur mycket är den värd i dag?


Bör kanske även skicka en brasklapp då det gäller AB:s förmodligen mest lästa journalister. Sportjournalisterna - hur starka är Simon Banks, Erik Niva och Robert Lauls varumärken? Dom kan ju testa genom att skriva enbart på egen blogg och låta någon sköta annonsintäkterna.

Värdet skulle förpassa dem in i sotdödens sportrike. Då det gäller Johanna Frändén och Jennifer Wegerups unika kunskaper vilka renderat dem genusspalter på sportsidorna, skulle vid en allmän pub-konfrontation avslöja två mediastudenter som ville bli sportjournalister.

Pennor som kan teckna artisteri med glödande personligt engagemang tillsammans med gedigna erfarenheter inom sporten är inte längre hårdvaluta, utan bloggexperter som kan tabeller, släktskap, påhopp,
fd klubbar och privata problem sköter numera bevakningen av en alltmer smutsig sport.

Erik Niva, är egentligen ett undantag då han anser; att han kan breda ut sig över helsidor på Aftonbladet, medan personer som skrivit politiska texter som faktiskt kan förändra samhället refuseras gång på gång. Det är obscent. Och det säger en hel del om vart det s k informationssamhället är på väg att leda oss.

Avslutar med ett citat från Zlatan: "dom vet oftast inget av värde och 99% av det som skrivs om mig är osant"!
Intressanta synpunkter Leif E Ström!Idagär det mulet. Ingen tidning
#26, #27 Ström, gamle kastvarg, jag ser att du kopplat på hjärnan i dag innan du startade datorn! Hur fan gör jag Vågen, ensam här på kammaren?

Jag tänker strax berätta härstädes hur (S) startade, skötte och krossade senaste Stockholms-Tidningen på 1980-talet. Det bör granskas och kommenteras även 30 år efteråt. Jag hann fly därifrån veckorna innan konkursen...

Tänk om dom betalar mig för att hålla käften? Då är min lycka gjord.
Goförmiddá Lennart L & Steno, och f.ö. även alla i dagarna ovanligt stingsliga klaviaturknullare på "Såsen".

Kommer ni ihåg det första datorspelet som gick att köra på TV:n? En boll som studsade framotebaks mellan två väggar, vilken skulle stoppas innan den studsade i egen vägg. Vissa av Sourze moderatorer befinner sig i samma begränsade sfär. Ur denna lilla grupp som spelar kommentatorsspelet här mellan fyra slutna väggar, protesterar nu den ena falangen ljudligt och anonymt då det förekommer obalans. I stället för att gnälla i tron att egna regler gäller, skaffa skarpa motargument eller bättre medspelare.

Då jag anslöt mig till denna bro(å)kiga skara var obalansen så markant att denna unika nättidning, vars syfte "nytt/spännande, finurligt/allvarligt/modigt i det svenska mediabruset" i stället återspeglade enbart övrig bleka dagspress.

Sourze tanke har väl aldrig varit den att dess läsare skall enbart få sina rätta åsikter återgivna. Att bedriva race med personligt hackande på andra skribenter/kommentatorer, är inget annat än ett förtäckt hot mot det fria ordet.[länk]

//Lundwall jag har någonstans nedtecknat symbiosen mellan "Stocken" och dess kollektiva annonsörer, vilket bidrog till dödsorsaken. Letar och återkommer.//

Halkade in på den här för att se om jag varit inkonsekvent genom dagens artikel om Svd bevakar mig. Diskussionen här ger bra exempel på hur det kunde låta i förumet. Den som vill läsa allt får väl ta någon timme på sig...
Den här tråden kan bli forum för argument om man ska registreras i tidningen som SvD gör enligt min artikel "SvD bevakar mig". Om man ska tvings betala när man läsr på nätet eller hur tidningarna annars ska lösa frågan.
#33 Det är en intressant fråga, speciellt när man tänker på den "delningskultur" som råder. Att bara låta en betalande grupp läsa en viss artikel hindrar ju att den får ett större genomslag som på sikt kan bidra till att generera mer pengar för tidningen. Jag funderar på om artiklar kommer bli framtidens piratmaterial (i viss utsträckning sker det ju redan) där de kopieras, delas och sprids på samma sätt som filmer och musik. Och vilka konsekvenser det kommer få. Många frågor, få svar, men så snabbt som utvecklingen går just nu så får vi dem nog snart.
Underlaget för mina artiklar är vad jag läser i tidningar, reflexion, TV, etc. Om jag tvingas prenumerera för att skaffa mig åsikter så minskar mina möjligheter. Det blir bara journalister som jag antar inte behöver prenumerera för att få del av andra än de egna tidningarna som får ett brett debattunderlag. Tidningarna blir ett samtal mellan journalister liksom i vissa morgonsoffor. En på SVT intervjuar en kollega
#35 Där väckte du mig, steno.

" Det blir bara journalister som jag antar inte behöver prenumerera för att få del av andra än de egna tidningarna som får ett brett debattunderlag. Tidningarna blir ett samtal mellan journalister liksom i vissa morgonsoffor. En på SVT intervjuar en kollega..."

Var det dit vi ville? IT-revolutionen kan sluta i en kulturell retardation som vi kanske inte tänkte på där vi i nyhetens glädjerus över att få lägga oss i och medverka i mediaströmmen, satt hemma vid datorn och kommenterade artiklar i bladet. Alla mynt har en baksida.
Tänkvärt Lennart. Nu är dt dags för mig att ta en paus efter att ha sett Benfica få stryk i 92 minuten. Men i morgon kör jag vidare. Gammal man vaknar tidigt...
"Då den moderna journalistiken grundades fick journalisten i det nya demokratiska samhället rollen som förmedlare mellan makten och allmänheten. Eftersom samhället blivit så komplext behövde allmänheten neutrala tolkar för att förstå de politiska processerna" skrev Leif E Ström om tillbakalutade journalister.
Du Lennart Lundevall undrar om det var så här vi ville ha det när IT kom. Jag tror att så många medborgare som möjligt måste försöka tolka, reflektera och hävda sin åsikt i det offentliga samtalet. Annars blir det bara journalister som byter åsikt med varandra eller så tar lobbyister med stora kapital bakom sig över. Det finns ett bra exempel på hur en opinion kan byggas upp i boken om Wallenberg. Carter lät allmänheten komma in i ett.mediasänt frågeprogram.Den privatperson som fick fråga var en lobbyist med stora intressen bakom sig.

Verkligt vettigt samtal har kommit i gång. Go on.Jag gläder mig.
Idag finns flera intressanta rubriker på brännpunkt. Karriärer för lärare, sjuksöterskor med mera. Ämnen som jag kan efter många års arbete. Men jag vet inte innehållet. Har mejlat till Svd Betala för att skriva? Få se om de svarar
Jag borde nog ta till vana att spana in Brännpunkt några ggr i veckan, då orken finns. För tio år sedan fäljde jag ca tio dagstidningar,tio tidskrifter samt mkt på TV. DÅ hade jag kapacitet...
Här i tråden hittade jag på sidan två ett exempel på hur Sourze Forum tydligen ligger flera år före papperstidningarna, med många bra länkar. Hur kommer det sig att inte fler skriver här?!
Här i tråden hittade jag på sidan två ett exempel på hur Sourze Forum tydligen ligger flera år före papperstidningarna, med många bra länkar. Hur kommer det sig att inte fler skriver här?!
Det är uppenbarligen många som publicerar artiklar här och i skilda ämnen, de batterna är färre just nu men de tar sig nog efter den senaste saneringen
Sanering... Vilka teman får man då ta upp här, utan att bli sanerad? Är det begränsat till sånt som tagits upp i papperspress och SVT nyheter, eller vad gäller?

Har Sourze Forum kanske gjorts om till ett nostalgi-forum, ett retro-forum a' la' handlingen i "Good Bye, Lenin!"? Det var ju filmen där barnen till en kvinna som fallit i koma i det forna Östtyskland men senare vaknar upp ur koman efter att muren har fallit då för att skydda henne från alltför stor sinnesrörelse återskapar det forna Östtyskland kring henne.

Kul idé i så fall. Men jag har inte sett någon sådan presentation?
Sanering... Vilka teman får man då ta upp här, utan att bli sanerad? Är det begränsat till sånt som tagits upp i papperspress och SVT nyheter, eller vad gäller?

Har Sourze Forum kanske gjorts om till ett nostalgi-forum, ett retro-forum a' la' handlingen i "Good Bye, Lenin!"? Det var ju filmen där barnen till en kvinna som fallit i koma i det forna Östtyskland men senare vaknar upp ur koman efter att muren har fallit då för att skydda henne från alltför stor sinnesrörelse återskapar det forna Östtyskland kring henne.

Kul idé i så fall. Men jag har inte sett någon sådan presentation?
Fråga Carl Olof. Good bye Lenin var en bra film, jag tror att jag berömde den här liksom en annan i samma kategori där en stasi chef slutade som reklamutdelare men blev hjälte i en bok. Kultur och saklig kritik går nog bra
Så här skrev jag till Svd.
Du har nu förbrukat månadens fria artiklar på SvD.se. För att alltid kunna ta del av SvD:s hela utbud behöver du köpa ett dagspass eller teckna en prenumeration” Svd har idag flera artiklar inom mitt specialområde, karriär, kompetens och löner men jag kan inte läsa dem.. Jag skulle förstås kunna köpa in mig men frågan är principiell för debatten. Mitt läsande och skrivande inklusive kommentarerna registreras tydligen. Ska bara journalister ha tillgång till det offentliga samtalet? Flera än Svd kan komma på tanken att stoppa läsandet och därmed skrivandet. så innebär. Vad är ledningens tanke? Flera prenumeranter. Snävare debatter eller mindre läsare? Jag har tagit upp saken på Sourze.se. “SvD bevakar mig”.
Det vore synd om Brännpunkt blev svagare, det är Sveriges bästa debattsida numera.forts
Nu har jag fått svar från Svd
Hej Sten
Först ett klargörande: I dagsläget spar vi inget av vad du läser på SvD.se som går att koppla till dig som individ. För att kunna kommentera våra artiklar behöver du däremot sedan några år tillbaka registrera ett konto hos Disqus, eller använda ett befintligt konto hos ex Facebook. Det är en del av själva tjänstens natur att alla dina inlägg sparas.


Att vi nu kräver en prenumeration för en obegränsad tillgång av Svenska Dagbladets digitala innehåll, är en del i vår modell för att stärka våra möjligheter till att långsiktigt leverera kvalitativt innehåll inom alla de områden du är intresserad av. Självklart vill vi inte stoppa läsandet och skrivandet utan hoppas att så många som möjligt anser det vara värt att prenumerera för att ta del av vårt utbud.


Med vänliga hälsningar
Ola Henriksson
SvD prövar en metod som några stora tidningar i USA har förkastat. Problemet är tydligen att annonserna dalar. Då gäller det att prenumerationsintäkterna öka. Men hindrar man folk att läsa på nätet och läsarna minskar så lär färre vilja annonsera på SVD. Vem vinner racet. Annonsavdelningen eller prenumerations avdelningen?
Fick i dag lite överraskande min Alingsås Tidning som såg ny o uppfriskad ut. Såg mer ungdomsinriktad ut, måste ju vara rätt. För några tior exta per mån kan jag läsa den som pdf. Samt deltaga i snabbdebatter på nätet. Nya uppdateringar väntar. Jag tror att läsarna har mkt hög medelålder, de förblir nog trogna. Men vad som kan locka unga att prenumerera vet jag inte?
SvD kör uppenbarligen en metod där de försöker öka prenumerationerna både på papperstidningen och nättidningen. Anledningen är att annonsörerna minskar. Hur gör Metro?
Rensa cokkies och webbhistorik så går det att läsa svd
Hej Susanna. Hur gör man det? Jag är inte så bra på IT. Tack för tipset
Om man har crome gör man så här klicka på de tre strecken längst upp i högra hörnet klicka på verktyg, klicka på webbhistorik se till att rensa cockies och webbhistorik är förbockade och verkställ
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .