Visst ska vi diskutera frågan hur mycket rasism Sverige tål men vi måste även få diskutera hur mycket anpassning till främmande kulturer Sverige tål, hur mycket religiöst inflytande vi ska acceptera, men viktigast kanske är att diskutera hur naiva vi får vara
Hur mycket anpassning till andra kulturer tål Sverige? Dagens politiska naivitet dödar det lilla landet som nyss ledde välståndsligan. Från FN-håll beräknas Sverige befinna sig på plats 46 efter Libyen år 2020. Jag väntar på en förklaring från mina valda ombud. Men jag förstår att jag måste vänta länge. Har jag tur så behöver jag inte se fosterlandets förnedring. Så gammal är jag.
Nej det handlar inte alls om hur mycket eller hur lite "rasism" sverige tål - det handlar om hur mycket islam sverige tål, eller för övrigt andra europeiska länder (eller usa som just nu har fått ett och annat av den sorten att fundera på.

Muslimer är anhängare av en statsbärande religion - muslimer kan vara av vilken ras som helst.

Problemet med denna starkt enkelspåriga rasdebatt är att de verkliga och viktigaste frågeställningarna missas och kommer i bakgrunden.
Man pratar om "moderata" muslimer och menar då sådana som kan fungera hyggligt i västerländska sammanhang då de till synes inte förespråkar den aggressiva formen av islamism.

Men hur tongivande är dessa mildare former av islams uttolkare? Nja,,, det beror på - ibland ser man att sådana ledares taktiska inblandning att tygla det muslimska vansinnet inte kommer förr än den vredgade massan fått stilla sin blodtörst.
Dylika stämningar har ofta först piskats upp av som man menar mindre moderata islamistiska präster till det nått vansinnets nivåer och då även fått en viss tillfredsställelse, först då är det dags för den moderate att träda och gjuta olja på sanslöshetens vågor.

Man skulle kunna tro att detta skulle ske helt godtyckligt, men så är inte fallet - de som mins Gyllandspostens karikatyrer mins kanske också att den muslimska massan redan sjöd av frustration över ledarskapets inkompetens och samhälleliga orättvisor - här behövdes en yttre fiende - och så skickligt styrde det muslimska ledarskapet folkets vrede över de egna umbärandena i mellanöster till en tidning i norden.
Den på så vis utlösta aggressionen resulterade i kyrkobränder och slakt på oskyldiga innan massan blev nöjd.

Skadan var dock redan skedd - finten gav ledarskapet bara en tillfällig frist - förtryck är alltid förtryck och det fungerar bara så länge trycket inte blir för stort och så länge inte de förtryckta blir för många.
Rätt vad det är brister det och det vore väl gott och väl om inte den totalindoktrinerade muslimen utan sin starkt auktoritära islam drabbas av panik.
Så vad händer då nu där den arabiska våren dragit fram? Jo då islam sedan barnsben ätit sej ända in i den muslimska själen blir det ingen sommar utan ledare - muslimen tyr sej snabbt till en annan uttolkare av islam som trots svek och finter blir det lilla halmstråt muslimen hjälplöst famlar efter.
En värld utan islam skulle för muslimen vara rena kaos - nu är det visserligen redan kaos på grund av islam, men det är ett kaos muslimen är van vid...

Dylika händelser vore väl mest att likna vid ett huliganskt skurkstreck om det inte vore så illa att det handlar om människor som handlar så som dom handlar i kraft av sin religion. Och som sagt - det är inte vilken religion som helst - det är en religion som har ambition att styra världen - en religion är inte en ras - därför har det inget med rasism att göra - då det sannolikt finns muslimer av de flesta folktyper i världen.

Det handlar om människor verkligen vill ha att göra med en totalitär religiös ideologi vilket islam är - och det handlar om hur många gånger du ska be om dagen, och det handlar om att den som inte är muslim är en sämre människa och att om du inte passar in i det muslimska samhällets pyramidala struktur så kan du se dej om efter en begravningsentreprenör.

Det knepiga med det muslimska samhället är det bedrägliga lugnet - det som säjs under fredagsbönen kan förändra detta lugn direkt - de tidigare tämligen moderata muslimerna kan plötsligt få för sej att löpa amok...
Varför ska vi helt pltsligt sätta oss in i islams hela ide´värld? varför är det ett krav, att vi som inte är muslimer, ska förstå muslimer och koranen? Varför känner sig muslimer kränkta i Sverige? Sverige är inte ett muslimskt samhälle. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli, hoppas jag.

Vi som inte är muslimer, har i folkmun hört både länge och väl, att muslimer vill ta över världen.Varifrån kommer detta/ denna ide? Vad är det som gör att muslimer tycker att islam är bättre än andra religioner? Jag har läst koranen delvis. Liknar i mycket bibeln. Det är den yngsta religionen. Varför skulle den vara bäst? Jag- och många med mig i världen, tycker att den äldsta religionen är bäst, då inte ens islam fanns?

Isalm känner sig påhoppade? varför kan de inte smälta in i leden , som andra religioner gör? Har man hört att buddister, hinduer och många andra ancienta religioner går ut och prackar på folk sina teser? Nej, folk vallfärdar till dem religioner som utstrålar kärlek, inet krig och elände. Det finns många människor i världen, som kan dö för det de tror på.Men det handlar inte om fanatism.

Det ska fan någon slå in i mig, att jag måste sätta mig in i just koranen, när det finns så många skrifter i världen. Sverige är ingen krigisk nation. Ingen människa orkar med pressen av hela världen på sina axlar i ett litet land som Sverige, om man inte respekterar varandra som människor och ser alla traditioner som lika viktiga.Det finns ingen religion som är viktigare än någon annan. När ska man fan börja förstå det?! I Sverige är vi inte vana vid att bli pressade, pressade, pressade till åsikter. Vi är, och vad jag alltid tyckt, ett folk som får tro och tycka vad vi vill, utan att behöva känna oss hotade. Och det- tänker jag fortsätta med.
Tack ska du ha Bizon! Det är inget problem för mig att ge raka besked, när det kommer till kritan! Jag är så förbannat trött på allt tjat om muslimer i Sverige! Vad vill dom?! Vill dom att alla ska gå i slöja och passa sig för överhögheten, vilken i detta fall är mannen i första hand? Vad vill dom?

De vanliga muslimer som inte är fanatiker och delar ut skrifter till folket för att sätta sig in i islam, de som är snälla och vänliga och förstående gilar jag, de som har sunt förnuft.Men de som alltid håller på att tjata om att de är förfördelade, måste ha någon orsak till detta anser jag. Att bli uppmärksammade! Ser vi folket från Afrika tjata, folket från Asien? Nej! Arabländerna är de som tjatar mest hela tiden om sin religion, så jävla tröttsamt! Sköt religionen i ensamhet och pracka inte på den på någon annan!

Jag brukar tänka, att jag skulle passa i en muslimsk familj, för de har sammanhållning och jag brukar tänka, att träffar jag en riktig imam, så är jag säker på att det är en godhjärtad person! Människor som har en gudstro brukar vara milda om de fattat religionen rätt!Det anser jag mig ha rätt att säga! Men fanatiker, som tjatar, hedersmördar och dödar, vill ingen vanlig människa ha i sitt land!Sen, varför ska man ha slöja oc dölja kvinnans hår, för det anses som ett sexualattribut!? Javla skit som vi kommit förbi på mormors tid! Det passar inte med slöja, makeupp och tighta jeans, samt högklackat!(i så fall!) Mygel och ljug är det värsta som finns. För mycket fanatism betackar åtminstone jag mig för och jag hoppas hela svenska folket, inbegripet snälla människor från världen, håller med mig till 100%. Jag skulle fan kunna stå i talarstol och uppmuntra till detta!
Pia - Jag har tidigare nämnt här i nån tråd att jag med mina bryderier besökte moskén i stockholm som brukar kallas "häxhatten" - det var något jag inte förstod av det jag fick höra om bruket av slöja och när sådan rekomenderas av företrädarna för den muslimska tron.
Jag fick kontakt med en imam som förklarade hur det låg till - han menade att slöja - täckande av hår, vader och andra attribut som skulle kunna betraktas som sexuellt uppmuntrande blir aktuella då flickor uppnår könsmogen ålder som anser bruka inträffa från nio års ålder och uppåt.
Orsaken är att flickor bör skyddas från övergrepp från den muslimska mannen som anses inte kunna kontrollera sin benägenhet att köra sitt kön i flickor i åldern från begynnande könsmognad och uppåt eller om flickan kan anses ha uppträtt utmanande.
I sverige betraktar vi vanligen barn upp till femtonårsålden som just barn - egentligen upp till arton, men från femton år anses ungarna själv kunna råda över sin sexualitet. Och då menar vi inte som sexobjekt för mor- eller far-bröders bristande självkontroll - en brist som uttryckligen stöds av praktiserad sharia där dommar efter sådana över grepp lett till stening av offret medan förövaren fått gå helt fri.

Att det råder någon sort sjuklig inställning till kvinnan och sexualiteten inom islam råder det inget tvivel om - det har uppmärksammas flera gånger - inte minst med inspelning med dold kamera och dold mikrofon här i moskéer i sverige och som sedan debatterats i program som typ Studio ett, Agenda osv.

Att islam i sin grundlära innefattas av en idé att styra världen är inte konstigare än att samma idé finns i både judendomens och kristendomens grundambitioner.
Judarna har sin stat nu - kristendomen har sedan länge Vatikanen - förutom då den hierarkiska maktroll som prästerskapet haft i hela europa från en bit före medeltiden och framåt tillsammans med adel och borgerskap.

Dock har jag en känsla av att det blir en svårare nöt att knäcka hur islam ska bli lika sekulariserad som kristendom.

Min rekommendation skulle vara att inte räcka islam handen då resten av armen då omedelbart blir i fara - tyvärr är det redan gjort och de som initierar detta är aningslösa politiker som inte har den mista plan på att ta ansvar för vad dom ställer till med.
Ni har inte förstått artikeln, jag försvarar inte någon religion per definition, är själv ateist.
Dock ser jag rasismen som ett hot mot demokratin, och inte saker som halal, julskinka eller knäckebröd.
Att ni uppenbart väljer att missförstå artikeln bevisar bara att rasismen existerar.
Vill ni diskutera OT får ni göra det någon annanstans, förslagsvis i era egna artiklar.
#8 Du talade om rasism? Du har fått svaret. Vi tål ingen mer rasism i Sverige! F.Ö. skriver vi väl var vi vill och tar upp vilka tanketrådar vi vill här. Det är tradition på sourze.
Ni för en icke-diskussion, vill ni skapa trådar med era tankar, gör det på din egen vägg. Kommer att raderas här.
Felet du liksom många andra inom den antirasistiska rörelsen gör Sara är att du blandar ihop rasism som faktiskt innebär att man ser ner på andra människor pga deras etniska ursprung men kritik mot visa kulturyttringar och religioner samt kritik mot vissa tolkningar av religioner. Jag är inte rasist för att jag ogillar sharialagar som hör till religionen islam eller kvinnlig omskärelse eller mord på albinos för att göra lyckoamuletter av deras kroppsdelar som båda är uttryck för kulturyttringar
Mig veterligen kan man inte radera inlägg som man får på artiklar som man skriver på sourze det här är inte fejjan
Hej och hå Sara Abdollahi #10 - nu tar du då i så du är på väg att spricka. Är du på något vis trampad på tårna? Vänligen då förklara det så kanske vi kan ta upp saken och skapa en bättre förståelse för dina synpunkter.
Vad är det du snackar om - vad kommer att raderas här?
Är det så en ickerasistisk debatt kommer att behandlas av dej om du får som du vill - vad slags demokrat är du? Vilken yttrandefrihet står du för?
Är det med censur - inte med pedagogik du bemöter eventuella missförstånd av din text?
Du skulle möjligen inte kunna ta och formulera dej så att det du avser framgår tydligare?
Din infama snorkighet är knappast någon merit ur det öppna samtalets perspektiv - ta ett nytt andetag och försök respektera dina läsare som i alla fall brytt sej om att läsa dina skriverier - har vi uppfattat nått så som du inte avsett så för dialog...
Alla muslimer vill inte ha sharialagar,.
Och artikeln handlar om rasism och faktumet att människor, ni inkluderade, pratar om sharialagar när vi tar Upp rasismen i Sverige. Helt oväsentligt då vi inte kommer att införa sådana lagar i sverige.
Var sakliga om ni vill att någon annan än ni själva lyssnar på er. Ett tips!
Problemet är ju att rasism och kritik mot religion och vissa kulturyttringar har blivit samma sak och det är det inte enligt min mening. Ren rasism dvs att vissa ser ner på andra människor pga deras etnicitet är väldigt sällsynt i det här landet. Även de mest hängivna sdarna i min bekantskapskrets har inget emot de invandrare som anpassar sig något så när till våra normer
35 års konstant könsrasism har skapat en grogrund för viss etnisk rasism, ingen tvekan om den saken! Och eliten, mdeia och politik, kommer kanske inte nöja sig förrän den blommar ut helt!? Det ger dem fortsatt mandat, precis som deras egen underblåsta könsrasism.
De som gick i spetsen var våra svenska riksmedia, med början hos Bonnierpressen, DN och Expressen. Sedan hos public service SVT och SR. Nu frodas könsrasismen över hela fältet, och i riksdagen, oavsett parti.
Därför vänder sig unga män, vars talan ingen för, till Sd, oavsett vad dessa nu står i etniska hänsyn eller ej.
Demokratin sätts ur spel gång på gång, det bådar inte något gått för framtiden. [länk]
De små röda lössen som härjar fritt på gator och torg borde läsa på, vad kommunismen har spelat för roll i historien. [länk]
#10

"Kommer att raderas här". ??? Oj, i så fall måste du vara kompis med någon som gör det för din skull! Det hoppas jag inte sker! I så fall kan man sluta här, för det är jäv!
Pia, lugna dig, jag känner ingen här och det är inte jäv, du har ingen aning om vad jag har för skills, eller om jag var seriös. Detta är slöseri med din egen energi.
#14

"Alla muslimer vill inte ha sharialagar"? Nej, det vet vi redan.Det finns ju muslimer som är offer och otaliga är de filmer som visats i skolor, där elever setat och gråtit över stenade kvinnor, som blivit bejugna av män, trorts att de är helt oskyldiga. Jag hoppas innerligt, att inte svenska makten är så naiv, att de låter någon med dessa förrädiska intressen slippa över tröskeln till det vackra Sverige- och skyffla oss tillbaka till medeltiden! Jag skiter i om åsikterna passar in, det är av självbavarelsedrift om Sverige och Sveriges värderingar jag känner detta när man talar om rasism i Sverige. Den finns för fan inte på riktigt! Lägg ner och lev! Var tackasam att du har ett land att leva i som inte har dödsstraff för lögner!Demokrati betyder att ALLA har rätt att säga sin åsikt, inte bara de som tjatar om rasism hela tiden.slams lagar behövs inte i Norden!Inte heller islamska ideér om att ändra förhållanden här i landet! Vi klarar oss ändå!
Snälla muslimer är som du och jag Svensson! De ska skyddas och respekteras. Såna finns, men kanske de inte KRÄVER speciella förmåner, som många andra tycks kräva. Här ska vi tänka på mänskliga rättigheter som alla förstår- inte speciella för speciella människor. Bjud mig till tv, ska jag säga samma sak.
Nej Sara alla muslimer vill inte ha sharialagar, inte ens islam då dom mognat så pass mycket som människor att dom kan se bortom dimmridåerna och det tidigare judiska favorittemat "stackars utsatta lilla mej", nu även praktiserat av muslimer i gemen - förståeligt då de som mer än andra förföljer muslimer är muslimer.

Får jag fråga vilka "vi" som du nämner, är?

Du säjer att er artikel handlar om rasism - så vad har detta med rasism att göra Citat//Debatten kring den senaste tidens händelser efter Omar Mustafas avgång, har öppnat ännu en plattform för frågor som cementerar fördomar om muslimer och invandrare.//sc. Inget dera är någon ras - invandrare kommer från olika kulturer och Omar valdes in som företrädare för en islamistisk ideologi - inget dera har med ras att skaffa.

Vidare skriver du angående Nalin Pekgul citat//Det hon däremot missar är att bemöta viktig kritik, den enorma besvikelse som många muslimer känner över hur Omar Mustafa har behandlats.//sc.

Citat// Åkesson när han säger att muslimer är det största hotet mot Sverige, att invandrare ska anpassa sig till samhället och att Sverige håller på att islamiseras.//sc. Så vad har detta med ras att göra då det borde betraktas som helt rimligt att invandrare anpassar sej till de folk dom gästar eller söker skydd hos.


Du säjer vidare att Nalin Pekgul menar att Åkesson och hon för samma sorts kamp mot islamister - och du refererar till Åkesson som instämmer med henne och säger att hon förtjänar stor respekt för hennes inställning och vad hon gjort för att motverka den islamistiska extremism som växer i Sverige. - Vad har detta med rasism att göra - är muslimer och islamister nån sort egen ras eller? Och hur är det - menar du att den extremism som gör livet surt för mestadels muslimer praktiserad av muslimer är rasproblem - intressant faktiskt att du säjer det i så fall då de flesta någorlunda välinformerade människor ser den interna muslimska extremismen med mängder av muslimer sönderbombade av andra muslimer i första hand som en maktkamp mellan de muslimska falangerna.

Att detta skulle ha med ras att göra förefaller långsökt såvida du inte tillskriver den "muslimska rasen" (läs ideologin) några alldeles särskilt aggressiva och blodtörstiga egenskaper som andra folk förskonats från, men som nu genom att denna "aggressiva ras" (läs ideologiska religion) nu sprids till resten av jorden då deras våldsamma och destruktiva mentalitet förstört samlevnadsmöjligheterna i deras hemländer - och dessvärre även i deras fristad som flyktingar fortsättningsvis praktiserar denna aggressiva ideologi.

Du kanske hör själv hur korkade dessa påståenden är - och mins även att det i england/irlandkonflikten mellan protestanter och katoliker förekom en hel del lika vansinniga bombardemang av helt obeväpnade försvarslösa privatpersoner - vars enda eventuella fel var någon variant på samma religion.

Kan bara säja att fördomarna i detta fall verkar du själv stå för. Är det så att "vi" behöver en debatt i ras/ideologifrågan så inte är det med uteslutande människor som anser att invandringen inte är ett problem för Sverige.

Sedan inbillar du dej att det finns folk som tror att alla invandrare är muslimer vilket bara är löjligt att påstå - vad frågan uppenbarligen handlar om är vad du fått alla dina rasistiska idéer från?

Och vilka är då alltså dessa "vi" som inte kommer att införa sharialagar i detta land - och vem är du att kunna garantera det?
Bizon, tänker inte ens ta mig tiden att bemöta dina märkliga argument.
Men detta är min artikel och jag får uttrycka mig lika mycket om du får.
Har du problem med mina åsikter behöver du inte läsa mina artiklar.
Enkel matematik.
Kommer inte att svara på dessa icke-dikussioner mera, men kul att ni lägger ner er tid på mig :)
sara 27 - du har nog missuppfattat en hel del - det är inte dej jag och troligen inte heller någon av de andra seriösa skribenterna här på Sourze lägger ner tid på - det är dina torgförda och tämligen skruvade idéer som definitivt inte bör stå oemotsagda.

Att du inte törs bemöta saklig kritik och ifrågasättanden av din bristande retorik om det nu är så att du haft för avsikt att få fram nått och inte lyckats så är det helt upp till dej - din text avslöjar vad som behöver avslöjas ändå - och då särskilt det infantila beteende du gödslat debatten med - som till exempel citat//Pia, lugna dig,/ du har ingen aning om vad jag har för skills,/ eller om jag var seriös.//sc.

Bra att du säjer det - det dyker upp en och annan som du med jämna mellanrum och som du säjer - det är mest slöseri med din egen energi då de skribenter på sourze som önskar förståelse och vakna diskussioner som för samtalen framåt, men som i stället möter oseriösa troll som dej så innebär det att du gör världen en tjänst - ditt beteende ökar vetskapen om att inte alla vet vad dom talar om och sannolikt som du inte förstår bättre än att jävlas med folk.

Den som inte menar det den lämnar andra att läsa blir då det står klart inte tagen på allvar - betänk därför att du kanske i onödan solkar ner ditt namn genom att behandla andra som vore de en sämre sorts ras än den du tillhör - att vi skulle vara nån sorts åsikts- och ras-mässig underklass som inte är värd den respekt vettiga människor visar varandra.

Skulle inte förvåna mej om du anser dej vara feminist också - tja,,, det får väl gå ann som förmildrande omständighet i så fall, och en förklaring varför det i övrigt står så illa till med ditt övriga resonemang.
#24 Tack! Jag vet själv när det är "slöseri med min energi"! Jag slösar så mycket jag vill!
Frågan handlar om , ifall vi vill ha islam som dominerande faktor? Varför då? Det tror jag inte. I en demokrati har alla religioner rätt att ha sitt säj. Ingen är viktigare än den andra, märk väl. Ingen är mer intressant på något sätt. Så islam är inte ens intressant att diskutera. Vi har inte tid, med alla andra problem, som måste prioriteras. Tex.... de äldre i vårt samhälle, de yngres rätt att utvecklas, skolan(vi vill inte ha muslimska skolor gemene man)människors rätt till ett drägligt liv, naturen, utbildningen, hälsan. Var kommer islam in i sammanhanget? Det beror på, hur de kan smälta in. Islam är inget särproblem här. Kommer aldrig att bli, hoppas jag, av naturliga skäl.
Ni förstår inte för att ni inte vill förstå artikeln, ni får diskutera med varandra. Jag är inte intresserad.
Personligen är inte jag heller intresserad av att diskutera muslimers rätt i samhället, när det finns så många människor, som inte är muslimer.
"sara" - erinrar dej om vad du redan sagt citat//Kommer inte att svara på dessa icke-diskussioner mera//sc.
Och så kommer du igen med citat//Ni förstår inte för att ni inte vill förstå artikeln, ni får diskutera med varandra. Jag är inte intresserad.//sc.

Någon fjantigare artikelförfattare och ickedebattör får man leta efter - inte för att det inte skulle ha funnits någon i sourze långa historia som ett ganska fritt forum, men glädjande nog är dessa relativt tunnsådda.

"sara" säjer att "ni" inte förstår för att "ni" inte vill förstå - nej "sara" - finns det någon orsak till att vi förstår det vi förstår så är det därför att du inte vågat stå upp för det du skriver, inte svarat på frågor, och slutligen kränkt oss som intresserade medmänniskor genom att smutskasta och nedvärdera våra tankar om dina högst tvivelaktiga idéer.

Du misstar dej å det grövsta om du tror att människor är hur dumma som helst bara för att dom skriver som svenskar på en svensk sajt och av dej förväntas begapa dina floskler bara för att de undertecknas av en "abdoll-" av nått slag - ja då tar du fel. En seriös debattör bemöter åsikter sedan får de vara undertecknade av vem det vara må - fast visst vore det intressant att få veta vilka som gjort dej till talesperson för detta trams? Man kan ju alltid ha sina misstankar dock då du formulerar dej som följer - "vi" ska inte inför sharialagar här. Du får ursäkta min nyfikenhet, men vilka är dessa "vi"?

Nej bästa fjortis - ditt omogna svammel och bristande förmåga att föra en rak diskussion får du nog fila lite på - uppträd med respekt och du kommer att bli respekterad. Inte ens dina åsikter - hur tokiga dom än är kommer att av seriösa skribenter göra att du som person inte kommer att respekteras - däremot kommer åsikterna att nagelfaras vilket ju är ett diskussionsforums tanke och mening om du frågar mej.

Som jag ser det har du nu tre val.
1/Tyck att vi som varit lite kritiska och inte klappat dej på huvudet är "skit".
2/Stoppa huvudet i sanden som strutsen och lotsas som om svenskar bara är dumma slagpåsar som inget begriper, och fortsätt att larva på tills folk som fattar vad du och dina gelikar sysslar med bara spyr på er enfald av ren leda.
Det är inte så lite påfrestande att ständigt tvingas höra ert tanklösa envägs svammel.
Eller 3/Gör en pudel - erkänn att du misstagit dej på det faktum att även vi är människor med tankar, känslor och viljor att både förstå vår omvärld och bli förstådda, och att om möjligt även motverka sådana tokerier som bland andra du dillar om - och tydligen anser ska få stå oemotsagda - påminner rätt mycket om förutsättningarna i bla. iran - nej så vill i alla fall jag inte ha det här.

Jag kan inte erinra mej att jag uttryckt något om att du inte får tycka eller säja det du gör - det jag däremot sagt och uppriktigt menar är att andra har samma rätt att lämna sina synpunkter om detta - och då särskilt om dessa är avvikande från dina - de stollar som håller mad kan ju bara låta dej babbla på.

- Tänk "fred", och fundera över vad en verksam fred skulle innebära där människor söker förståelse, jämställdhet och respekterar varandra!
Bra skrivna kommentarer Pia och Bizon, någon muslimsk rasism mot svenska medborgare vill vi inte ha.
#33/Bizon/Citat:”………du formulerar dej som följer - "vi" ska inte inför sharialagar här. Du får ursäkta min nyfikenhet, men vilka är dessa "vi"?”// ”Vi” är lika med muslimer. Bilden kanske har tagits någon påsk? [länk].
LG 36
Läser i din länk om "sara" där det bland annat står "progressiv sosse som jobbar för feminism etc Lobbar emot etnocentrism och för ALLA människor" - det låter väl bra - det flesta fotona är ju utan slöja.
Slöjan på personen ser ut som en ganska vanlig slöja som används av muslimer, men i övrigt presenterar hon sej som en vanlig PK feminist, och här i tråden har hon sagt sej vara ateist.
Inget dera är så anmärkningsvärt - det kryllar av sådana då detta hör till dagens mode - särskilt detta att jobba mot etnocentrism och för ALLA människor, det som däremot blir lite stötande är hur "sara" sköter snacket.
Som militant extremfeminist stämmer retoriken, men som en människa som månar om "ALLA" människor fattas en stor portion respekt för andra människor.
Trots rådet att vid kritisk granskning bör läsaren hålla sig undan socialdemokraten Abdollais artiklar, görs ändå ett försök.

Abdollais, som socialdemokrat är din odemokratiska PR-satsning på Sourze, helt överflödig. Hela din rörelse är infekterad av maktspel och korruption och värre kommer det bli.

Efter att Sverige hängt av sig statskyrkan, för att fritt kunna bejaka förnuftets dialog inför politiska processer, profilerar sig socialdemokratiska "arbetarpartiet", som mer eller mindre pro-muslimskt. I dag röstar c:a 70 procent av landets muslimer på (s). SAP, ”Arbetarpartiet” rimmar dåligt, vilka "arbetare" är det som röstar på partiet? Är du arbetare?

Är det månde ”svenska medborgare” som invaggats i tron att socialism är det samma som solidaritet? Tanken hos partiets grundare var aldrig att (s) skulle bli ett ”Extremparti” med uteslutande statligt och kommunalt försörjda anhängare, samt med en extrem-religiös flygel.

Abdollais, om du fortsatt vill tillhöra de goda människorna. För att undslippa svek, båg, mutor och korruption - håll dig undan politiken!
Moissis Nikolaidis, Konstantinos Papadopoulos och Ardalan Shekarabi
är några socialdemokratiska grabbar som inte gjort det.
Leif, Jag heter Sara och inte Abdollais.
Din politiska kunnighet är ungefär lika stot som storleken på mina skor - jag har 36:or.
Dina argument kan du behålla för dig själv och dina artiklar, för jag är inte intresserad av dina skeva tolkningar av samhället.
Det är skrattretande att läsa #39. Jag ifrågasätter din bedömning av Ströms politiska kunnighet. Hade du ens checkat in på dagis när Ström efter femtio (50) års arbete gick i pension?

Egentligen struntar jag högaktningsfullt i din politiska erfarenhet. Den syns väl mellan raderna i ditt inlägg. Jag vill egentligen bara påpeka att din debatton passar dåligt här.

Men "sossa" vidare du. Politik är ju en födkrok för dom som säger rätt klyschor i rätt sammanhang till rätt människor. Lycka till.

SA, kommentatorsrutorna på Sourze är inte till för att författaren skall hålla en en envägskommunikation. I synnerhet inte då dina didaktiska ögon av naturlig själ för ämnet "svensk politisk historia" är ytterst begränsade.

Att så är fallet rår du givetvis inte för, men lite hyfs vore på sin plats. Du har inte sakligt kommenterat någon av de få som velat lägga ner lite krut på din rasartikel. Tror du taktiken fungerar, om du skulle använda samma strategi vid en konfrontation med alla de tusentals gamla socialdemokrater vilka hoppat av? Jag tror inte det - inte ens med mina 46:or på fötterna.

Mina argument gällande ditt partis trixande behöver du inte kommentera här, du kan Googgla på "Socialdemokraterna - lögnerna". Det bör räcka för en ung människa med läsförståelse att därefter inse problematiken.

Då det gäller "extremparti", vore jag glad om du kunde kommentera hur många arbetare inom (s), som innehar beslutsfunktioner, samt varför så många muslimer väljer just ett arbetarparti, vilket aldrig satt religionen i förarsätet?

Kristdemokraterna vore väl ett bättre alternativ, dels behöver dom draghjälp - samt som religiösa är dom fria från lögner.
Du tycker att ge mig ett smeknamn är hyfs? Nej du kära läsare, bespara mig din dubbelmoral.
Leif - Sara Abdollahi har på samma fjortismässiga vis talat om för mej att hen inte är intresserad av varken mina synpunkter eller kritik av de texter som denna bulvan förfärdigat med hjälp av några "vi" oklart vilka. Dock med någon misstänkt dragning åt islam - läsarna har ju fått den upplysningen att dessa "vi" inte avser att införa sharia här - någon förklaring har hen inte levererat.

Det är alltså en tolkningsfråga var detta "här" är liksom vilka "vi" är.

Lite lustigt, men mest tragisk är det när folk som inte ens lärt sej att kommunicera på ett ömsesidigt respektfullt sätt påpekar en miss i stavningen som du med "abdollais" och så kontrar människan med att din politiska kunnighet är ungefär lika "stot" vad nu det är.

Neppe och noppe - dutten är skruvad oavsett hen är feminist eller ej - eller för den delen muslim eller ej - dessutom kan man ju undra om en muslim kan vara ateist? Troligen kör hen muslimspåret bara som en provokation då hennens uppfattning om rasism är en del av den muslimska identiteten - men nu råkar det ju vara så att en muslim kan vara vem och vad som helst - se tidigare inlägg.

Storleken på människans förstånd lär ska kunna avläsas på storleken på de fötter vederbörande begåvats med.
Storlek 36 är att betrakta barnstorlek - och så till vida stämmer det nog - sara är inte så lite barnslig, och inte för att jag har något mot att barn leker - men varför människan nödvändigt ska leka troll här på sourze kunde hon ju upplysa om.

Hennens argument verkar hen i övrigt behålla för dig själv, och det kan nog vara lika så gott då hens skeva tolkningar av samhället troligen är som hens artikel...
Men hallå sara - du vet ju inte ens vad dubbelmoral är - stackare. Troligen vet du inte ens vad moral är - i vart fall visar du på en otroligt dålig moral här i samtliga dina inlägg - vad är det för fel på dej? Inte för att du behöver vika ut dej här, men du borde faktiskt fundera på det.
Skrattar åt era korkade slutsatser, är verkligen inte troende och är även kritisk till alla religioner.
Ni har som sagt valt att missförstå min text och tror att jag försvarar religioner.
Gör något konstruktivt själva, om nI förmår.
Ha ett bra liv.
Bizon tack för ett utmärkt mineringsarbete. Objektet skrattar och jag känner mig ovanligt frustrerad. Sara Abdollahis nya parti, mitt gamla, försöker nu precis som SD profilera om sig. Nya parollen är "Socialdemokraterna framtidspartiet". Jag har aldrig tidigare känt mig hotad av framtiden! För att kunna möta den måste man förmodligen ha en aluminiumkastrull modell större på roten.

Det är verkligen tragikomiskt att läsa dessa herrar som i ena meningen hyllar saklighet, god debatton, respekt samtidigt flörtar oblygt med avpixlats påhittade hot från invandrare. Och inte minst oblygt far ut i osakliga, förolämpande och respektlösa kommentarer.

Läste förresten att Åkesson förespråkar en "human flyktingpolitik".
Vi som kan översätta sd-svenska till rikssvenska förstår att det betyder att SD inte vill ha några flyktingar alls till Sverige - detta för att flyktingarna ska slippa ett inhumant prövningsförfarande.

Det är glädjande att SD har tappat en tredjedel av sina sympatisörer sedan senaste mätningen.
StaffanRoger har funnit en ny ung och mjäll feminist att kramas med. Lite kul att se och analysera hans unkna världsbild.

SD klarar sig nog utan både StaffanRoger och Sara men hur ska (S) klara valet? Inte bara jag reagerar på det som läcker ut från (S)-högkvarteret. Man blir rädd både för Veronica där uppe i höjderna och hardcore-sossar på basplanet som Sara.

Om formuleringar som "ha ett bra liv" är de flashbackvärderingar som ska gälla även här, då blir jag lite ledsen.

Saras artikel har väckt väldiga känslor. Dessutom vill hon inte gå i polemik. Vilket verkar vara frustrerande. Även om Sourze är ett diskussionsforum får det ändå respekteras när någon inte finner det meningsfullt att kommentera. Samt att inte bara använda hennes efternamn, när hon faktiskt skriver under hela sitt namn.
Uppgiften om att hon skulle vara en bulvan och användandet av hen i texterna ter sig lite gåtfullt.

En genomläsning av kommentarerna ger vid handen att det religiösa inslaget i politiken är av ondo. Socialdemokraterna har sin Broderskapsrörelse. Deras hemsida heter Tro och solidaritet.
Det är tydligen så att det går att benämna sig socialdemokrat även för den som har en kristen tro. Varför den som har en muslimsk tro inte kan göra det vet jag inte. Det vanligaste argumentet handlar om att Islam, i förhållande till Kristendomen, är extremt våldsbejakande. Och att Sverige riskerar att bli muslimskt.

I Sverige är det ganska vanligt att lösa problem genom att lagstifta om förbud.Kanske borde vi, i religionsfrihetens namn, lagstifta om att ingen med religiös tro får vara medlem i politiska partier. Alltså en politik helt fri från religion. För det är kanske så som begreppet religionsfrihet skall tolkas, eller? Utom i KD då förstås men de har väl hamnat under 4% spärren och utgör ingen direkt maktfaktor. Annars hade vi väl varit Pingstvänner eller Jehovas Vittnen hela bunten.

Hur det nu var med Omar Mustafa, hans utnämning och avgång, kan det nog finnas mer än en åsikt om. Det som är förvånande är att det Socialdemokratiska partiet, Stockholms Arbetarkommun och allt vad de nu heter. Att de inte har fått mer kritik för hur utnämningen faktiskt gick till och att de bara kan sparka ut en demokratiskt? vald ledamot så enkelt. Vad var det C H Hermansson sa; Någon jävla ordning får det väl vara i ett parti.

Nej Sara - vi har inte valt - du har formulerat dej så illa att det motiverat att fråga vad du menar - du har valt att spela snorkig och förolämpat folk som bara vill ha klarhet.
Jag kan ju tala om för dej att de flesta här på sourze är mycket resonabla personer - stollen undantagen. Han är bara så funtad och inget att göra något åt - tro mej jag har försökt.
Om du nu skulle göra ett nytt försök att ge de som så önskar att förstå vad du vill att vi ska förstå så tycker jag att det vore bra , framför allt då jag antar att du har nått du önskar förmedla.

Bra att du nu så klart rätat ut frågetecknen kring vad du står religiöst då dina formuleringar i artikeln lämnade en del öppet - du förstår säkert att det är ganska viktigt vem avsändaren är till en text.
Du säjer nu att du verkligen inte är troende och är även kritisk till alla religioner - OK gott så. Då kommer vi till en av mina frågor efter läsningen av din artikel - vad mer exakt menar du när du använder ordet "rasist"?
Kanske att en så enkel frågas svar skulle kunna ge ökad förståelse för hela din text.
Bizon, jag behöver inte diskutera med dig, Du har gått till personangrepp och förtal.
Diskutera med dina jämlikar på avpixlat.
HEJDÅ!
Arifi 50
Jag ska försöka ge dej svar på dina gåtor.
Att inte bara använda hennens efternamn, eller som jag förnamnet är bara fråga om för min del färre bokstäver - det är väl inte så ovanligt här på sourze och ingen brukar misstycka.
Att jag använder hen-tilltal är av den anledning att sara är feminist och jag vill inte blanda in någon könsaspekt i min kommunikation med denna skribent.
Om du varit uppmärksam så har du säkert noterat att jag brukar det ordet även i en del andra sammanhang.

Du nämner bulvan-uppgiften som jag använt - jag tyckte du menade att du läst inläggen. Nå jag får väl förklara,,, jo hen har uttryckt sej som att hen inte ensam står bakom de uttalanden som gjorts - bland annat har ordet "vi" använts som brukar tyda på ett flertal - om man nu inte är kung av sverige förståss där det hetat "vi sveriges konung", men sånt drar man ju mest på munnen åt även om kungar är en i grunden sorglig historia.

Ja då kanske du har bilden klar - dock vore det på sin plats att du änen ifrågasatte konsekvensen i det du tror är ett val att inte kommentera kommentarer - eller att inte besvara en del uppkomna frågor, men ändå hålla på och gaffla dumheter och förolämpningar. Antingen har man bestämt sej för att hjälpa till med tolkningen av ens text om den uppfattats som otydlig av läsaren - eller så överlåter man sina alster åt läsarens godtycke - att som denna skribent gjort visar bara på en förvånande omognad - betänk dock att personen i fråga inte ser purung ut precis och borde kunna ha ådragit sej lite så kallat hyfs.
Tror ingen här vill denna ff något ont, men det är knappast svårförståeligt om folk blir lite irriterade på sånt tjafs som kommit från det hållet.
Bli så irriterad du vill, det är inget jag bryr mig om.
Kul att du lägger ned tid på mig och min artikel!

Har vi sjunkit till "hen"-nivå? I rest my case, säger jag.
Förf. av artikeln kan inte ta saklig kritik och då vill man ju inte störa i hens lilla värld av blommor.
Till skillnad mot "socialdemokraten", kan man i Arifis inlägg skönja en fristående debattör som även söker andras svar för debattens skull. Ingen inte ens StaffanRoger kan kräva att kommentatorerna på Sourze lägger den intellektuella disciplinen på den nivån som bara återger filosofisk logik.

Om SR inte godtar mindre, så bör han åtminstone självkritiskt lägga ideologin åt sidan, då bara sunt förnuft skall ventileras.
Haha sara - vad är det för förtal du snackar om?
Och vad är personangreppen?
Du snackar i nattmössan - och borde lära dej att uppföra dej.
Jag har vänligt bjudit in dej flera gånger att diskutera de frågor som uppstått genom din slarvigt hopkomma artikel för att om möjligt få reda på vad du menar.
Du har konsekvent avvisat detta samt uttryckt dej nedsättande och oförskämt till och om de som haft frågor att ställa.

Nej du - fattar mycket väl vad du sysslar med, och kan tala om för dej att jag leker med så länge det roar mej.

En liten baktanke har jag även - kan du gissa vad den handlar om?

"*********"

Leif E Ström, Lennart Lundwall, Bizon

Jag rekommenderar Mattias Gardells lysande "Islamofobi genom historien"
[länk]
"Hur skall man förstå det hat mot muslimer som finns i vårt samhälle? Varifrån kommer det och har det ökat? Mattias Gardell, professor i religionsvetenskap vid Uppsala universitet, forskar i skärningspunkten mellan religion och politik. Här talar han om medias bild av muslimen som en av orsakerna till den våg av antimuslimska stämningar som finns i västvärlden. Onyanserad rapportering av nyheter från den muslimska världen och svartmuskiga araber i skurkroller i amerikanska storfilmer hjälper till att måla upp den bild vi får med oss, menar Gardell. Inspelat i mars 2013. Arrangör: British Council och Södertörns högskola."
Bizon tycker du är obehaglig och anmäler dig snart.
Inte nog med att du inte argumenterar sakligt, men du väljer även att ha "en liten baktanke".
Hat och hot kommer du inte långt med eftersom du inte har en aning om vem det är du riktar dessa mot.
Taktiskt osmart.
Jag skriver inte för hela partiet förövrigt, att jag väljer att lyfta fram att jag är med inom S är upp till mig. Hade du inte varit den fegis du är hade du också kunnat stå upp för det parti som du är med i.
Säg emot StaffanRoger och du är en hatare. Hat är ett starkare ord än de flesta av oss kan hantera.

Den där Gardell är ett skämt. Man blir lite fnissig och känner en smula förakt för många av hans yttranden. Men något hat är varken han eller hans slutsatser värda. Ibland funderar man förstås om herrarna i hans supporterklubb möjligen hatar sitt fosterland, det gamla svenska präktiga välfärds-Sverige.

Jag funderar ibland hur man kan påstå sig vara feminist OCH samtidigt försvara ens någon liten del av islam. Men OK, vi är alla olika. Och somliga är extra olika. :-)
Jag försvarar inte islam, lär dig att tolka.
Det är ingen ide att diskutera med en vägg.
Usch, så du uppför dig, Sara. Skäms. Du hotar själv - antyder att vi inte har en aning om vem vi "stungit haver". Om du nu är gammal nog att förstå mitt språkbruk.

Den som sig i leken ger, den får leken tåla.

Tagga ner nu, damen. Du är inte på Flashback nu.
Förövrigt finns det olika sorters islam och muslimer.
Precis som kristendom och judendom.
Föreslår att du läser på, så kan vi kanske diskutera sen.
Innan dess får du kalla någon annan bulvan och muslim, pga mitt efternamn och artikel, som du uppenbarligen väljer att misstolka.
Vem är det som ska tagga ned? Den som hotar, förtalar och skriver så här:

"En liten baktanke har jag även - kan du gissa vad den handlar om?

"*********""

Hotar du mig?

Vad säger din fru om detta?
Lennart, Skäms själv. Dags att skaffa sig en hobby som inte innefattar hot och hat på nätet?
Nu låter jag er filosofera vidare och väntar på att få läsa era artiklar kring ämnet.
Du är helt bedrövlig.

Jag gör som du - slutar svara på frågor.

Fru? Vafan då? Vad menar du?

Vad säger din make/sambo eller den som möjligen står ut med dig om att du sitter och trollar på nätet och retar folk?

DU ÄR INTE PÅ FLASHBACK NU.
Kära Lennart, det var riktat emot bizon, lär dig att världen inte kretsar kring dig.
Du jobbar varken på DN eller SvD längre.
Kära Lennart, det var riktat emot bizon, lär dig att världen inte kretsar kring dig.
Du jobbar varken på DN eller SvD längre.
Dom ämnen vi eventuellt skriver om, dom begriper knappast Sara.

Jag blev förbannad över din ton. Du svarar ju inte på frågor. Bara taggarna utåt. (S)kam för partiet :-)

Var #64 till mig? Jag struntar totalt i islam. Har aldrig brytt mig. Men jag är lite brydd över en kvinnliga släkting som konverterat till denna antifeministiska lära.
Intressant att du saknar all självkritik, såsom man frågar får man svar eller inte svar alls.
Ert sätt att ställa frågor gick ut på att applicera era fördomar på mig plus personangrepp.
Vem vill diskutera med sådan ton.
Sara #72
Ge referenser till det du anser dej vara störd av - det som du anser motivera ditt otrevliga sätt att svara.
Kanske uppfattade inte vi våra frågor som så provocerande för dej som de tydligen varit.

Använd gärna också inläggets adress - typ som det jag nu svarar på som benämns #72 - det underlättar dialogens kronologi.
#72 Är du vaken fortfarande? Du ska till dagis tidigt i morgon. Gonatt stackars barn. :-)
Jag använder forumet precis som jag vill, vad är din baktanke Bizon? Att förfölja mig? Att du skriver att du har en baktanke är märkligt.
Lennart, jobbigt att inte platsa som journalist längre att du måste ta till med härskartekniker? Det blir bra ska du se, du har ju detta forum så passa på att använde det genom att skriva artiklar och inte menlösa inlägg i forum.
Bizon, läs vad jag skriver, du kallar mig mulvan, muslim och klistrar på mig epitet.
Jag har också fördomar om dig och din konst, men de behåller jag för mig själv istället för att gå till personangrepp.
Sedan skrev du att du har en baktanke, obehagligt.
Men sara lilla - du är så förutsägbar :-)
inlägg #65
Citat//Vem är det som ska tagga ned? Den som hotar, förtalar och skriver så här:"En liten baktanke har jag även - kan du gissa vad den handlar om?

"*********""

Hotar du mig?

Vad säger din fru om detta?//sc.

Att du känner dej hotad av
"*********"" = "pedagogik" kan jag gott förstå, men det är annars vad jag nu är helt övertygad om att du skulle behöva.

Och vad säjer min fru - tja om du tror att jag skulle stå under något förmyndarskap under henne så har du nog antingen missat vad jämställdhet är eller så kan du bara tänka i tokfeministiska termer.

Uppriktigt - jag tycker lite synd om dej - visserligen får du skylla dej själv, men ändå.

Hur som helst så tror jag inte vi kommer längre om du inte uttrycker din vilja att föra ett rakt och givande samtal - gör så och jag kommer att bemöta dej därefter - annars inser jag det lönlösa i kommunikation på din nivå och lämnar tråden, men som sagt - svara med respekt och jag ändrar mej - som pedagog ger jag inte upp om jag ser det minsta hopp.
#76 Trots att jag är pensionär sedan 11 år efter 48 år på Stockholms tre malligaste morgontidningar och fyllde 70 i vintras så passar jag på att säga:

Sara! Skönt för dig att du bara har skrivit 1 (en) artikel här. Tänk om du skrivit tio. Eller hundra.
Oj, så mycket skällning du klarat dig ifrån!

Förstår du vad jag försöker säga på vänligast möjliga sätt?
Kära Bizon, du har varken varit saklig eller haft några vettiga argument.
Fortsätt med din konst, där kanske du lyckas bättre.

Om någon tilltalade din fru såsom du tilltalar mig hade du nog inte tyckt det var okej.
Bete dig normalt mot andra.

Nu är det slut "gullat"
Lennart, du är en lustig prick du.
Ditt sät att försöka få mig att tro att min artikel är dålig funkar inte.
Vidare är detta inte min första artikel och inte min sista.
Dina artiklar däremot är väldigt amatörsmässiga med tanke på den erfarenhet du säger dig besitta.
Lycka till med ditt liv och jag väntar på din artikel kring detta ämne.
Vad är det du säger människa?

Amatörmässiga? Var tror du att du hamnat? Här finns inga nobelpristagare. Du har hamnat på en nättidning som skrivs av och för eventuella läsare.

Det du skriver försöker jag komma ihåg - jag ville leva förstå din ton så jag läste om. Jag kommer inte ihåg en bokstav. Alltså har jag förslösat tio minuter av den ytterst korta tid som står mig till buds - på meningslös skit.

Jag är inte lustig när det gäller din sort och jag kommer inte att offra en enda bokstav på din eventuella person.

Om du hade det minsta vett så önskar du inte en medvarelse i min ålder "Lycka till med ditt liv".

Lär dig att vara lagom oförskämd om du tänker ha med människor att göra.

Har jag förresten någonsin sagt att jag är journalist?
Så du får tycka om mig men inte jag om dig?
Så funkar det inte.
Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Ps, på internet kan man kolla upp människor lätt, så du behövde inte säga att du har varit journalist.
Jag mår illa av din sort. Jag vill inte bli omtyckt av dig. Usch. Skäms på dig, dyngspridare.
Förlåt, jag måste spy.
Den som mött sopor av din typ har ingen möjlighet att på bra. På flera minuter. Ity du verkligen är en sopa av ovanlig sort.
Jag har tolkat din artikel som att du vill ha en diskussion om hur mycket rasism Sverige tål. För att denna diskussion ska vara möjlig så krävs det en definition på vad man menar med rasism. Med rasism menar jag att man ser ner på en person pga dess etniska härkomst oavsett hur trevlig och skötsam denna person än är. Om man använder den definitionen av rasism så är rasismen inte något stort problem i Sverige utan det rör sig om ett fåtal individer och de flesta av dessa hittar man väl hos partier som ex svenskarnas parti.
En del verkar ha en vidare definition på rasism och även räkna in kritik mot kulturella och religiösa yttringar i begreppet rasism ex kritik mot hederskultur, halalslakt. omskärelse både manlig och kvinnlig etc etc. Om det ska räknas som rasism så kanske vi tom behöver mer rasism i Sverige.

En del verkar även räkna svårighet att få jobb för folk med utländska namn som rasism, men det är en mycket komplex fråga som inte bara har en förklaring. Svenskt näringsliv har ex gjort en undersökning som visar att 7 av 10 lediga jobb i Sverige mellan år 2000-2010 har tillsats av utrikes födda. Att sysselsättningsgraden bland den delen av befolkningen fortfarande är lägre än hos den inhemska beror på att vi har haft en högre invandring än tillväxten bland ursprungsbefolkningen.I dag är dessutom konkurrensen stenhård på arbetsmarknaden och statistiskt sett så är det drygt 10 gånger fler som är arbetssökande än vad det finns lediga jobb. Under de år jag har gått arbetslös har jag sökt ca 1500 jobb lyckats få 2 tre månaders vikariat och blivit kallad till ca 15 intervjuer. Jag har mycket lång arbetslivserfarenhet en praktiks utbildning riktad mot industrin, en fil mag examen där jag har läst 2 akademiska ämnen till D nivå samt en kortare ams utbildning i bokföring och administration. Jag kan inte skylla på rasism att jag har svårt att få ett arbete utan är väl medveten om att det är hårdkonkurrens om de få lediga jobb som finns och att man förutom rätt kompetens måste ha en rejäl dos med tur också.

När det gäller invandrares svårighet på bostadsmarknaden har vi i Sverige ett kösystem, speciellt om man vill ha en lägenhet i något av städernas "finare" områden kan det krävas att man bor i 15-20 år i ett "sämre" områden innan man har tillräckligt med köpoäng. Vi svenskar är ett tålmodigt köande folk och blir rätt sura om någon går före i kön för det uppfattar vi som orättvist.
Jag är irriterad över att sådana tvivelaktiga existenser som du ska få recensera min person. Varför finns inte din adress på internet? Feg? För stor i truten?

Det heter MÅ bra. Det gör du nog i din överväldigande uppblåsthet. Men du är genomskinlig, som glaset du babblade om.
#89 var svar till Abdollah. Inte alls till susanna s. Gonatt.
Lennart, hade du tänkt komma och hota mig? Intressant att du kallar mig Abdollah samt planerar att hota mig och tycker jag är den som angriper dig.
Susan, Det får vara din tolkning, artikeln behandlar min tolkning.
Men om du vill ha en diskussion angående din tolkning Sara så måste du kanske förklara på ett bättre sätt vad det är du menar
Nej, jag har skrivit en artikel, många förstår vad jag menar.
De som väljer att inte förstå har den friheten.
Jag behöver inte förklara.
Susanna, även om jag inte har hållit med dina kommentarer tycker jag att du är saklig, och det är bra.
"Hur mycket rasism tål Sverige" Jag tror svaret på den frågan är att vi vill inte ha mer skitsnack om rasism i Sverige. Vi är trötta på klagande av dem som inte kan finna sig tillrätta och skyller på rasism. -----Vilket land kan vi komma till och tjata om rasism. Är man ung, kan man väl åka härifrån, till ett bättre land, som man gillar bättre. Det skulle jag gjort-----------Jag är trött på att höra att Sverige har ingen mat som är god och att vi är odugliga, har för få barn, är för tråkiga, invandrarna har räddat Sverige, svenskarna är bara skit.----------Jag skulle aldrig bo i ett land jag inte trivs i. Så mycket vet jag och så mycket har jag gjort i mitt liv.--------Jag skulle anse det lönlöst, att försöka ändra ett folk. Det finns rasister här, javisst- mest äldre som inte fattar språken och inte förstår allt skrik och gap. Rasister finns i alla land i världen- inget nytt. --------------De flesta som kommer hit får hjälpatt komma igång, men om folk räknar med att bli rika, så har de misstagit sig. Jag har hört många invandrade som säger att Sverige är så rikt! Jaha! Hur kan de veta det? Vet de mer än andra? Svenksarna har sitt kynne, låt dem ha det. Inget folk mår bra av att trampas på. Det eviga tjatet om rasism står mig upp i halsen. Det torde vara mitt svar på den här artikeln. Sen tycker jag att yngre av i dag ska respektera äldre mer än de gör. Föräldrar ska också respektera sina barn- och inte låta dem(små barn) sitta på ex. t-banan ensamma och försöka få kontakt med sin mamma, som pratar i mobilen hela resan. Varje dag ser man det. Förfall- vad kallar man sånt? Hur föräldrar behandlar sina barn är viktigare för mig än skitsnack som alrig tar slut om rasism. Jag skulle aldrig tillåta någon att vara oförskämd mot mig, om jag hade en annan hudfärg tex.Men vi är ju olika som människor.-----Mest unga klagar hela tiden. Fråga äldre om råd hur ni ska göra, så blir livet lättare. Man lär av varandra. Mitt råd.
Pia, du har ett sätt att tolka rasism som känns väldigt kränkt, varför är du så kränkt?
Det är väl jättebra att synliggöra rasismen och bekämpa den så alla får samma möjligheter.
Du pratar om att föräldrar och barn ska respektera varandra, det har inte alls med min artikel att göra.
Du driftar ut i en bred debatt som verkar grunda sig i ditt behov av att prata ut om saker.
#91 Vem hotar? Jag behöver din adress för att sända via posten ett kuvert med kattskit. Kvittera din skit med reell skit, liksom. Ingen adress... Din debatteknik är ovanlig här. Dom flesta vänder sig om i avsmak när här dyker upp kränkta, aggressiva svenskhatare.

Jag hoppas både ditt parti och sourzes redaktion inser vem du är. Snarast.
Ska våra böcker brinna också? Du yttrandefrihetens apostel.Tar ni över nu? Raderas, pah.
Jag är rädd för människor med "skills". Otrygghet skapar Abdollahi. Ilska, ondska och känsla av kränkning. Var nånstans kunde hon platsa? Inte här.
Skratta bäst som skrattar sist, säger vi i Sverige. Troende är vi inte och så illa ska det inte heller bli. Saras sätt att argumentera för sin soppa stöter bort oss. Så hon lyckas - men inte med det hon tror.
Oss? Er föredetta journalister som numera kommer med rasistiska personangrepp?
Du stöter bort fler än vad jag gör med dina fördomar.
Tror du jag skulle sitta här och yttra mig om en virrig toka som troligen portats på Flash? Som representant för DN eller SvD? Du visar dig hela tiden som det blaha du är.
Sluta nu med psytopatiskt babbel Sara. They'r coming to take you away, hoho, haha. Blåljus och sirener på [...]gatan. Hoppas det sitter en rasist vid ratten. Gå och lägg dig nu. Katten väckte mig halv fyra. Annars skulle jag inte lägga en minut då dig.
Du börjar bli obehaglig med dina påhopp, jag anmäler dig snart för de ansvariga här.
Det finns en gräns för hur långt man får gå både enligt lagen och polisen.
Vilken av adresserna i [...] stämmer?
Ska lägga min polisanmälan:

"hoho, haha. Blåljus och sirener på [...]gatan. Hoppas det sitter en rasist vid ratten."

Att hoppas någon ska bli överkörd av någon är ett brott som tas på allvar.
Vänta dig anmälan.
Susan, det finns undersökningar som visar att samma ansökningar skickades till samma jobb, det visade sig att personer med svenskt efternamn fick gå på intervjuver 50% mer än de med utländskt. Så man kan visst säga att invandrare som har samma kompetens har mindre chans än svenskar att få jobb.
Att personer med utländska namn i lägre utsträckning kallas på intervju kan även bero på ofoget med coacher som hjälper folk med att skriva CVn och personliga brev. Tidigare kunde A givarna utifrån ansökningshandlingarna bedöma om en person hade tillräckliga kunskaper i svenska. Det går inte längre. Har bekanta som jobbat med rekrytering som vittnat om personer med utländsk härkomst som skickat in perfekt skrivna ansökningshandlingar och som sedan vid intervjun knappt kunnat föra ett normalt vardagssamtal på svenska. Efter ett tag får a givarna nog och chansar inte med sin värdefulla tid genom att kalla folk som de befarar inte kan språket till intervju. Dessutom visar forskning att åldersdiskriminering är ett betydligt större problem än diskriminering pga utländska namn
Frågan? Hur ser du att framtiden är? Vilket samhälle vill du ha och bygga? Är det inte det som är frågan? Kan du beskriva mer utförligt, vad du vill ska hända? Mer eller mindre med människor från andra länder. Mer eller mindre med andra traditioner och religioner. Tack
#106 Polisen blir nog glad när du kommer och vill anmäla en gammal schlagertext från 1970-talet, som handlar om mentala tillstånd. Du var förstås inte född då.

Min fru hälsar - vi älskar båda militanta feminister. Vi beundrar andlöst din elakhet och härskarteknik.

Vi ses kanske hos polisen? Det du vräkt ur dig här är flera klart åtalbart och MYCKET kränkande och jag går gärna vidare med detta.

Ha nu en så bra dag som ditt samvete förtjänar.

Förresten skriver man inte "intervjuver". Bara så du vet.

Först reta folk - sen hota med polis. Skäms. Fy.
Sluta nu med psytopatiskt babbel Sara.  They'r coming to take you away, hoho, haha.  Blåljus och sirener på [...]gatan.  Hoppas det sitter en rasist vid ratten.  Gå och lägg dig nu.  Katten väckte mig halv fyra.  Annars skulle jag inte lägga en minut då dig.
(Lennart Lundwall 2013-04-29 04:23 #104 i "Hur mycket rasism tål Sverige?" tråden.)
Inte smart att ge andra psykiatriska diagnoser online.  Sånt straffar sig:
Vilken av adresserna i [...] stämmer?
Ska lägga min polisanmälan:

"hoho, haha.  Blåljus och sirener på [...]gatan.  Hoppas det sitter en rasist vid ratten."

Att hoppas någon ska bli överkörd av någon är ett brott som tas på allvar.
Vänta dig anmälan.
(Sara Abdollahi 2013-04-29 04:26 #106 i "Hur mycket rasism tål Sverige?" tråden.)
Själv ser jag allt mer projiceringar i alla sammanhang.  Symptom på den pågående civilisationskollapsen, som nu är helt uppenbar.
#107 Hörrödu hen - du skriver så stolpigt så man knappt förstår vad du menar ens när du försöker vara oförskämd. Man blir nästan henryckt. Kan SFI vara något?
#96

"Pia, du har ett sätt att tolka rasism som känns väldigt kränkt, varför är du så kränkt?
Det är väl jättebra att synliggöra rasismen och bekämpa den så alla får samma möjligheter.
Du pratar om att föräldrar och barn ska respektera varandra, det har inte alls med min artikel att göra.
Du driftar ut i en bred debatt som verkar grunda sig i ditt behov av att prata ut om saker".
Du frågar "hur mycket rasism tål Sverige" Sara?
Jag svarade på det. Sverige tål inte mer rasism. Det står upp i halsen hela snacket. Du - pratar som om alla svenskar är rasister, att det är en självklar sak att rasismen finns i Sverige.Det är ingen självklar sak, även om du uppfattar det så.
Jag har varit i många land. Jag respekterar människor överlag. Jag har aldrig blivit illa bemött. Mycket beror på dig själv- hur du blir bemött. Det är mångfacetterat. Hur föräldrar behandlar sina barn har visst med rasism att göra. Fördomar. För att se det hela problemet, måste man väl höra vad alla har att säga. Jag tror att det är som Leif säger. Allt håller på att krakelera. Det är då de verkliga problemen kommer. När påfrestningarna blir för stora. Sverige har i dag många problem. Varken de äldre eller de yngre orkar med mer. Det är min åsikt- och märk väl, det behöver inte ha med nationalitet att göra. Inte alls.
Pia, så du ser inte alls sådana som tex Lennart som problemet utan tycker det är mitt fel att han hotar mig?
Att beskylla folk som utsätts för rasism får stå för dig.
Det tar tre generationer att lösa de problem som finns i Sverige i dag angående rasism. Det är vad jag har lärt mig. Har du aldrig hört om det Sara? Det går inte att ordna på en kafferast Sara. Det har med sociologiska faktorer att göra.Vårt land som invderats av människor från andra länder, mäktar inte lösa problemen under din livstid Sara.Och jag tror inte på att det är så självklart, att människor ska ändra sina liv stup i kvarten för att det ska vara så - eller för att andra tycker det. Rasismen kommer av att människor känner sig hotade. Känner sig rädda. Hur mycket sådanan känslor orkar Sverige, Ja, jag hoppas det finns en lösning. Tråkiga kommentarer på den här artikeln, kommer kanske av att det har tjatats tillräckligt om rasism och glömts bort de människor som redan haft sitt liv här i flera generationer. Ibland känns det som de inte skulle få finnas.Allt har med beslut och politik ver våra huvuden att göra, sen kan man prata sig blå över att vi har valt de som bestämmer själva, för de har inte mäktat lösa alla problem som finns i sin rädsla att göra fel. Och det är farligt anser jag. Vad händer när allt krakelerar, som Leif förde på tal.

Alla människor har lika värde. Sverige är inget exeptionellt land i världen. Det är människor som bor här. Jag är född här. Mina förfäder likaså, fast det heter att ingen kommer från Sverige. Det tror jag inte på. Jag är svensk- och säger man det, då kan man få heta rasist? Är inte det konstigt? Nästan alla mina närmsta vänner är från andra land. Man kan älska människor- även om man är svensk. Och det här är ingen diktatur- då måste man få ha ett hemland. Mitt är Sverige.
Pia, jag har inte sagt att det inte går att ordna i en kafferast, men det gäller att börja.
jag tycker inte att det har tjatats tillräckligt så länge såna om jag får kommentarer av såna av Lennart.
Intressant att du tycker det är tillräckligt med tjat om rasism när du ser de kommentarer som jag får när jag som kvinna och invandrare skriver en artikel.
Sverige är även mitt hemland och jag har lika mycket rätt att behandlas lika bra som du gör.
Jag har ingen lust att försvara min rätt att existera eller skriva artiklar för dig eller någon annan.
Och allt kommer att krakela om hatet fortsätter såhär istället för att vi synliggör problem som tex rasism och jobbar för en bättre värld.
Nu måste det bli skärpning i den här tråden. Tänk efter vad som rimligen är ok och inte. Var går gränsen för att kränka, förtala eller hota någon?
Det är inte så säkert att Cider är en så bra dryck då man ska sitta o författa texter.Det lär finnas ännu värre drycker på helgerna!
Jajamän, Carl-Olof. Nu får det räcka. Jag nämnde en stockholmsgata och hotas just därför av polisanmälan. Då jag inte vill synas i samma media som denna oförskämda person så tackar Söndagskrönikören för sig. Frid.
Det här är rasism på högsta nivå mot svenska medborgare. Vad tycker du Sara? [länk]
Carl Olof, jag nöjer mig gärna med att diskutera strukturell rasism. Som du vet har jag skrivit "Det lättkränktas privilegier". Först låg den hos SvD, på kulturredaktionen, där man till slut ansåg att artikeln först borde publiceras i DN eftersom det var "deras debatt". Min tanke var att försöka balansera debatten i en konkurrerande tidning, eftersom DN till 95 procent valt att publicera anhängare till Jonas Hassen Khemiri. Trots mejl-kontakt med Peter Wolodarski, hörde DN inte av sig.

Khemiris, artikel promotades så hårt att den till slut även hamnade i "New York Times". Den debatt som saknades i DN, uppstod omedelbums då artikeln lästes av en internationell läsekrets med betydligt vidare perspektiv. Ett perspektiv med förmågan att kringgå projektion.

Upphovet till debatten här hemma var journalisten Linda Stark, hon hoppade på gränspolisen i Skåne då de storskaligt utförde verkställighetsarbetet REVA. Samma balans på den debatten, t.o.m. justitieministern hukade initialt. Först när hon kunde banka motståndare med siffror vågade hon debattera. Siffror vilka visade att ingen enda verkställighet hade polisanmälts, ingen av de utsatta hade klivit fram, inte ens någon anonym har kunnat redogöra för kränkande behandling.

Man tar sig för pannan - en svensk justitieminister som inte vågar debattera fritt med samma författare som för några år sedan, hade en föreställning om att litteratur handlade om pengar och att "blåsa svennar"?

Var fanns alla skribenter vilka före debatten inte skrivit en rad om strukturell rasism. Hur kunde alla etniska svenskar över en natt dras med och plötsligt bli rasister?

Jo, då utfört polisarbete med stöd av lagen, omskrivs i pressen som "fascistiskt drängarbete" i ett sånt land kan vi nog inte förvänta oss annat i framtiden än trådar med omvänd rasism.

Du, jag samt övrig press är lurade av nätopinionen dagligen. Den som i dag har 200 vänner på "fejjan", kan med minsta möjliga lobbyverksamhet styra en neppotismverksamhet, vilket innefattar lallande individer som över huvud taget aldrig fördjupat sig i något annat än sitt ego.

Konklusion: det går att driva debatter om rasism samt migration, förutsatt att kritiska svenskar hålls utanför. Det enda undantaget är då obalansen är till samma grupps nackdel.
119 Olsson/ Inte sett filmen men en gång var jag väl insatt i handlingen.Hittade detta nu//Hallström har etablerat sig som en ytterst habil regissör under åren i Hollywood och ibland blir det för tillrättalagt och tråkigt men ibland glimtar det till som här i Ciderhusreglerna. En utmärkt skådespelarensemble, fint manus och en väl genomförd film av Hallström själv skapar en angenäm filmupplevelse väl värd att minnas. Vackert i det lilla och det stora.// Lite osäker anknytning till dagens huvudämne här...Kanske vi saknar gentlemannaregler?
Det finns rasister i Norge också. Vad tycker du Sara? att det får gå till på det här viset. Vad har de för människosyn, viken värdegrund står norrmännen för. [länk]
Tänk er själva medborgare - att ha blivit "en sådan som Lennart".

Å andra sidan känner jag en viss tillfredsställelse i att ha blivit uppmärksammad av "en sådan som Sara Abdollahi". Vilken ära.
Glömde att säga tack och adjö till 133.000 läsare.

Jag hade ganska kul hela tiden. Men jag vill absolut inte finnas i samma forum som Sara Abdollahi.

Jag behöver nog inte berätta varför. Här dräller av läskunniga. Som också känner igen nättroll. Peace.
125 Lennart L. Man får stå ut med lite av varje här, "både från det ena och det andra hållet", vi alla!
Precis som i lifvet själv. Nu har jag inte följt med så noga i den häringa debatten, då jag tyckte själva rubriken på artikeln var fel.
Men iaf, du delar inte bara forum med någon annan här, du delar hela planeten! Så det går inte att komma undan...
Ha det gott, skall nog själv börja med flaska igen, öl alltså!
Jag ser rött, när jag hela tiden ser uttrycket"rasism". Det är ytterst sällan jag sett en verklig rasist i Sverige.

Heder åt de människor som har medlidande med andra människor och som sätter kärleken främst i relationen med andra människor.
#116 Carl Olof! Servern är så seg så man känner sig censurerad medan man väntar på att få igenom några rader. Jag talar inte bara för mig. Jag kommer inte att bli särskilt frekvent här av känd anledning.
inlägg #127 Problemet är att alla som pratar sig varma om det fula med rasism, inte har fattat att de är antivita. Det de förespråkar är ett land där du inte kommer att hitta en enda blond liten tjej. Det som kommer att ske är att alla vithyade och blonda svenskar försvinner. Om bara några årtionden är svenskar som är vita en liten minoriet som inte har något inflytande. Samt att allt det som har varit unikt svenskt med svenska traditioner kommer att utraderas. Det ni förespråkar är helt enkelt en utradering av landet Sverige. Införandet av mångkulur där kristendomen blir en minoriet. Och då är vi på samma ställe som Syrien är idag. Så räkna också med väpnade konflikter här där muslimer eller andra bombar andra grupper som de ogillar.
#129 Snart får man inte hissa sin svenska flagga utan tillstånd från Migrationsverket.
#52 Varför överhuvudtaget dra in feministaspekten? Artikeln handlar inte specifikt om feminism.Dessutom tycker jag att det är ganska löjligt att referera till ålder. Hyfs har inte alltid med ålder att göra.

Självklart finns det ett val att inte svara på kommentarer. Visst, man överlåter då tolkningarna till övriga debattörer. Exempelvis tolkningen av vi. Ett begrepp som kan uppfattas som flytande om vilka vi är. Egentligen petitesser i sammanhanget eftersom jag inte har funnit någon direkt vilja här på forumet att diskutera Saras artikel i sak.

Här har jag hittat något som anknyter till Sossen Sara Abdollahi och hennes artikel.//Citat: ”Kritik mot massinvandringen är varken lagstridigt eller onaturligt. Kritik mot massinvandringen är inte synonymt med att vara inhuman. De som av de politiskt korrekta görs till rasister och främlingsfientliga är i huvudsak inte detta.” // Väl så sant. Artikel i övrigt handlar om att ha islamister i ett regeringsparti och dess konsekvenser. Sossarna försökte få in motsvarande i sitt parti, fast det sket sig. En rak fråga till dig Sara Abdollahi, var du för eller emot denna uteslutning.// Länk till hela artikeln. [länk]
anonymt inlägg #132

Det finns ingen massinvandring till Sverige, det är bara ett ömkligt påhitt av SD.

Däremot har vi en skatteutvandrare, sverigedemokraten Almqvist, som fega Lasse i Gatan - som gömmer sig bakom barn och barnbarn - dyrkar.
Hur länge ska dröja innan Lasse i Gatan lämnar Sverige ifred?
131 Det finns ett tydligt "feministisk sätt" att resonera i artikeln, nämligen fenomenet att "behålla kakan och äta upp den", "sila mygg och svälja kameler", m.fl. metaforer.
Och Sara kallar sig ju för feminist, vill ej debattera själv, vill ha bort kommentarer, känner sig hotad osv osv. Hela feministköret. Tycker även om du också ofta verkar bemöda dig, så blir det en del förenklingar och undvikanden från din sida Arifi.
F.ö har jag tagit upp tråden rasism på sidan ett, men det går inte att undvika kopplingen till feminism. Jag anser att vi har en mycket grov könsrasism, närmast fascism, som slipper igenom, inte bara som näthat utan i våra etablerade medier, (gubbe-snubbe, gubbslem, snoppinvektiv osv osv.) Och att den ligger bakom den jämförelsevis rätt obetydliga rasism som säkert förekommer på sina håll.
133 Här har vi åter det tydliga förnekandet och semantiska trolleriet från SR, samma som den tidigare, "invandringen har ingen betydelse för ett lands ekonomi".
Nyanslöst nonsens alltså. Det beror helt på vad som menas med "massinvandring". Jämför man med USA kring förförra sekelskiftet, så har vi väl "knappt någon invandring alls".
Men om man ser här och nu, Sverige jämfört med övriga Europa, och jämfört med hur vi hade det för 20-30 år sedan så råder det en mycket snabbt ökande invandring, "massinvandring".
Kommunerna står på knäna. Rikspolitikerna vägrar ta i frågan.
Bostadsbrist, arbetslöshet, kris i sjukvården på sina håll.
Men fortsätt du att förneka och stryka politikerna medhårs och ickedebattera SR, så vet vi vart vi har dig.
Men lille StaffanRoger? Förstår du inte svenska språket? Läs i DN i dag om de två tandläkarpatienterna som fick samma kostnad på fakturan. Den ene var papperslös - då blev avgiften 50:-. Den andre hade bott och jobbat här i 60 år - faktura 1.600:-. Och?

Nu är jag trygg inför min snara ålderdom. StefanRoger har sagt att det inte finns någon massinvandring. Alla statistiker ljuger. Ingen utomstående kommer att nalla av mina pensionsfonder. Ingen kör skiten ur Sveriges outtömliga kassakista. Tack du klarsynte.
#133/Staffan-Roger/ Ditt inlägg här i 133 visar klara och tydliga spår på ett livslångt användande av aluminiumkastruller.
Det är tack vare dig och dina hjärndöda kommunistpolare som han lämnar landet. Ingen bra reklam för Sverige när folkvalda riksdagsledamöter som lämnar riksdagen och där med blir av med sitt livvaktsskydd är tvungna att lämna landet. Skäms alla riksdagspartier och PK-media för alla drev som har bedrivits mot SD och enskilda ledamöter. Demokratin har satts ur spel för länge sedan, det som pågår är bara ett spel för galleriet. Ändra på det vid valet 2014. [länk] [länk]
inlägg #136

Din hjälte Almqvist utvandrar till Ungern efter "en ekonomiskt fördelaktig uppgörelse med SD som blir ännu mer lönsam om han beskattas i Ungern."
Skriver regeringsorganet DN.

Jublar du?
anonymt inlägg #137

Din hjälte Almqvist utvandrar till Ungern efter "en ekonomiskt fördelaktig uppgörelse med SD som blir ännu mer lönsam om han beskattas i Ungern."
Skriver regeringsorganet DN.

Jublar du?
Varför jag är emot invandring av muslimer till Sverige.

Det är mycket svårt att få människor att samarbeta. Folk har olika intressen, käpphästar, syn på politik, moral och ekonomi. Därför uppstår det ofta bråk. Bråk mellan grannar om gränser. Bråk och träta om allmänningar. Bråk i föreningar om föreningens syfte och mål.

Men man kan även se Sverige som en gemensam familj. Vi har också många gemensamma värderingar. Vi firar alla Jul, påsk, Valborg, Midsommar.
De flesta har en grundtro i den Svenska kyrkan. Vi har släktskap med varandra. Talar samma språk och har ofta samma moral. Vi har gemensamma traditioner.

Men vad händer om du börjar blanda oss med människor från andra kulturer och religioner? När jag trängs med muslimer som varken delar min moral eller mitt språk?

Jo, det som händer är att jag och denna någon, inte kommer att dela en kärlek mellan varandra. Varför ska jag bry mig om denna någon som är mig så främmande?
Det som händer är att medkännande minskar. Egoismen blir ökar. Och när detta händer, så växer hat och konflikter sig mycket större.

Det var det som hände i Syrien och Bosnien. Människorna blev allt mer delade i olika läger. Man kan inte ha olika folkgrupper levande sida vid sida om de inte har samma värderingar.

Vi ser det åter i Gazaremsan. Stäng in en katt och en hund i samma rum. De kommer att börja slåss. Det bästa man kan göra är att ha olika kulturer på olika platser.
På det sättet lever de med och för varandra och sin grupp. Då ökar gemenskapen och kärleken i gruppen.

Det största feltänket är att föra samman människor så som vi nu gör och tvinga oss acceptera varandra. Det kommer aldrig att uppstå någon naturlig kärlek. Men ändå ska vi tvingas till detta. När ingen integrering sker, varför ska vi då blandas?
Det är en sak när människor kommer hit och blir svenskar i själ och hjärta. Tar och lever helt efter våra traditioner. Men när de inte gör det?
När det enda som sker är att de tar med sig sitt hemland hit. Hänger sin egen flagga på väggen och installerar en tv som pratar arabiska. Är de då svenskar? Nej, jag anser inte det. Och dessutom kommer inbördeskrig och konflikter närmare här för varje dag.
#140 Zapphood min vän, du säger precis det som Palme och hans medtramsare borde ha sagt redan i början av 1970-talet. Den uppblandning, man kan även kalla det utbyte av folk, som skett i decennier, är naturlig, i och för sig. Vårt problem här i landet är att det gick lite för fort. Alla hann inte med i svängarna. Plötsligt innehåller radioprogrammet "språka på turkiska". En finsk TV-kanal har vi haft i decennier. Nu står somaliska hett på skolschemat. Varför fick vi inte vara med och bestämma, vi som var här först? Vi hjälper gärna dom som har det jävligt. Men vi vill veta varför. Afghanistan, Irak och Iran är inte svenska provinser.

Demokrati säger dom som bestämmer. Solidaritet säger dom lika ofta. Det är lätt att spotta dessa ord ur mungipan med riksdagspension i sikte.
#142 Inget dumt sätt att slippa StefanRoger och hans gelikar.
StaffanRoger så din lösning är att ta hit muslimer från utlandet och vanliga svenskar som bott här i århundraden, de ska ut ur landet? Är det det du säger? Inte konstigt att folk är emot. Det liknar mer och mer så som Israel gör med gazaremsan. Bosätt ditt egna folk och mörda de som bodde där innan.
Ja, Israels sätt att jävlas med Gaza är ett av historiens värsta sätt att svälta ut människor som man vill utnyttja, stjäla mark av och bygga bosättningar.

Gazas fiskegräns i Medelhavet har dessa "israeler" inskränkt under årens lopp från fem mil till 11 kilometer.

Varför skulle jag köpa israeliska apelsiner? Numera är dom märkta "Spanien" - enda sättet att få dom sålda. Det finns en och annan tänkande människa i Europa. Men att kolla varifrån apelsinerna kommer, det är inte lätt.
Hallå alla glada sourzare! Nu har den där pestråttan Sara Abdullahi anmält mig för granskning hos Sverigefientliga Expo.

Jag blev så rädd så jag pissade på mig.
Bizon, den hedersmannen, ska också granskas av Expos Abdullor. Den där Abdullahi anmälde honom i samma sväng.

Fan, jag brukar varna för den inre fienden. Mest på kul. Men nu har det blivit allvar.

Vi ses inför skranket, lilla vän.
Lennart, själv har jag varit svartlistad av dem i ett halvt årtionde. :)
Har inte anmält Bizon, så lägg inte orden i min mun. Sluta ge mig nicknames, ska jag göra detsamma? Du som klagar på att folk kallas för gubbslem etc, sluta gör samma sak.
Sluta med personangrepp och förtal annars anmäler jag dig på riktigt Lennart, och tro mig, jag har koll på lagen och vad som gäller. Att sitta gömd bakom en skärm och hata och hota kommer du att ångra när du märker att du kan råka illa för dina mycket grova påhopp. Polisen tar inte lätt på såna som gömmer sig i sina trygga hem och skapar otrygghet för andra människor.
Har förövrigt inte anmält dig till expo än, vartifrån får du alla dina lögner undrar jag?
Inte än, sa Bull. Uppdrag granskning - vad menar du flicka? Nu börjar jag få nog. Sluta nu.
Jag anmälde dig inte utan bad de granska dig.
Som Bizon sa, nu räcker det.
Grattis Lennart du kommer att bli en kändis, uppdrag granskning ska granska dig.
Lennart och Sara kan vi inte börja diskutera det som tråden handlar om hur mycket rasism tål Sverige och för att vi ska kunna göra det så måste vi hitta en gemensam definition på vad rasism är och vad som är skillnad på rasism och kritik mot invandringspolitiken och vad som är diskriminering och vad som har andra orsaker om en person ex inte bli kallad på intervju när de söker jobb.
Som sagt, ni får diskutera utan mig, jag vill inte vara med i denna diskussion.
Men ordet är fritt.
Susanna 159
Sara har nu klart deklarerat att hon inte vill vara med i diskussionen vilket hon naturligtvis är i sin fulla rätt att slippa - det förutsätter förståss att hon lämnar de diskuterande ifred, och avhåller sej från att komma med nedsättande kommentarer om andras åsikter utan att komma med sakliga argument för varför hon anser dessa åsikter skulle vara så klandervärda - jag menar att vill man inte diskutera så vill man inte, och då bör man stå för det, och ska självklart respekteras - men att ändå hålla på och jävlas med de som vill diskutera faller under rubriken - störning, av vad slag det är kan man fundera över - men då bör åtgärder tas av redaktionen och helt sonika stänga forumet för sådant beteende.

Nu tycks det mej som om den tråkiga stämningen lagt sej varför jag tycker att jag kan delta igen - det fanns liksom ingen riktig mening i att delta i det tidigare gafflandet som inte kunde göra någon människa glad.

Artikeln ställde en fråga om "hur mycket rasism sverige tål" vilken nog kan vara så gott som omöjlig att svara på eller ens diskutera då sverige minst av allt har en homogen uppfattning i frågan om dels vad rasism är och dels även vilken tolerans som kan tolereras.

De gemensamma gemensamma definitionerna u efterfrågar på "vad rasism är och vad som är skillnad på rasism och kritik mot invandringspolitiken" är verkligen grundbultar för förståelsen av begrepp, ståndpunkter och reaktioner ute i samhället - och där vill jag påstå att begreppet "rasism" är mycket missbrukat i dag.

Själv anser jag att det har med etniskt ursprung att göra och ingentin med religion eller ideologi.

Diskriminering däremot kan ske på grund av en mängd faktorer där etnisk rasism kan vara en - religion en annan, och politisk ideologi en tredje. Förutom detta har vi diverse kulturella skillnader av sådan art att dessa utmärker vissa gruppers presentation i samhället och/eller kräver särskild hänsyn för dessa.

Inför dessa del faktorer är det bra att vara medveten om att det är just sådan små detaljer som bildar den samhälleliga slutsumma som kan beskrivas som den stämning vi alla påverkas av - som t.ex det du tog upp - om en person inte bli kallad på intervju när de söker jobb. Där ju ett främmande namn kan vara utslagsgivande.

Frågan man ställer sej är ju förståss - varför är det så? Ett enkelt svar - de som har ansvaret för företagen vill inte ha mer problem än de som de redan har.

Jag säjer inte att det måste bli mer problem, men den upplevda risken ökar med hur konstigt namnet upplevs - och de må stå de som driver företag fritt att försöka minimera företagets problem. Det finns ingen social skyldighet för företagaren att ta på sej något integreringsansvar utan ekonomiskt kompensation.

Artikeln tog upp fallet Omar som ett rasistiskt problem vilket jag anser är fel - just fallet Omar är ett ideologiskt problem - och ett internmoraliskt samt organisatoriskt problem för sossarna. Just detta pekar på missbruket av rasistbegreppet - man försöker skambelägga människor med rasiststämpeln då de flesta människor känner obehag inför fördomsfullhet och orättvis behandling av människor på grund av etnicitära särarter.

Dock - här kommer kulturskillnaderna in - hade vi alla samma kultur och grundbeteenden skulle intet ifrågasättande vara aktuellt - pratade vi alla samma språk skulle det inte finnas språksvårigheter - och skulle inte folk envisas med att skylta med sina religiösa svagheter så skulle inte heller det utgöra något hot eller problem.
#161 - Den mångordige Bizon har nu klargjort sakernas tillstånd,varför vi med lugnt samvete kan lämna just denna tråden därhän!
Skönt med ett sådant klargörande!
Tack!
Sara, det är i viss mån motbjudande att spinna vidare på den tråd som historiskt sätt härstädes saknar motstycke då det gäller förnuft eller hyfs. Efter drygt fyra månader som socialdemokrat anser du dig mogen att som politisk korsriddare rädda Sverige från dess halva befolkning.

Har du aldrig funderat på varför du fått Maria Palme Castelius som mentor? Hade hon inte kunnat vara behjälplig då du formulerade din artikel? Eller är du nöjd med följande problemställning:
"Vi behöver en debatt som inte stänger ute de människor som inte vill ta debatten med dem som anser att invandringen är ett problem för Sverige". Vill du ha en ny ensidigt isolerad plattform likt den statsfinansierade genusvarianten? Din politik tål tydligen inte fullskalig demokrati.

Maria Palme Castelius, hade kunnat informera dig att just den tysta majoriteten då det gäller invandrarfrågor ligger på knappt 50% av väljarna. Du verkar inte förstå att just den gruppen är dödligt trött på att sammankopplas med strukturell rasism, samt en alltmer tilltagande migration.

Eftersom du och/eller redaktionen valt Jimmie Åkesson som företrädare för rasismen, bör nog vän av ordning påpeka följande. Från JÅ har ingen någonsin hört några uttalanden eller ens antydningar till rasism. Det hade varit mer adekvat om du valt en bild på dig Sara.

Då jag till skillnad mot dej anser mig vara vem som helst, förväntas det inte någon ny insikt från din sida. I ett uttalande i "Stockholms tidningen" vill du göra gällande en ytterst viktig anmärkning då det gäller din person: det klickade direkt mellan oss, säger Sara Abdollahi, jag lyssnar på Maria. Och jag lyssnar inte på vem som helst".

Så mycket vet en gammal gubbe som är född på Södermalm - du kommer missa mycket. Dessutom på den tiden fanns heller ingen rasism på Söder.Svar ja, Pia. Jag sa upp mig själv i måndags. Från min egen lilla minaret bland vårblommorna.

Jag ämnar nu låta mig förföljas av dragspel och prinsesstårta via PRO. Vaktmästarn!
Kan jag få en åtta otium, tack! Av den bästa.

Jag kommer givetvis att hålla ett öga på eventuella nya krönikörer här. Passar det min livssyn illa så hotar jag med recensioner som påminner om det språkbruk jag motvilligt tillägnat mig här de senaste dagarna.

Alla vet att "tomma tunnor bullrar mest". Nu ska jag ut i solen och bullra. Idag firar jag Arbetarrörelsens högtidsdag i min öppna sportbil. Visst har det gått framåt för oss på basplanet?

Mvh

Lennart Lundwall
Leif E S, Lennart L.
Eentligen är det synd att sourze är en så marginellt läst företeelse, och värre blir det troligen innan den nya nomenklaturan fattar vad som pågår framför deras egna blinda ögon och bakom deras egna streberryggar.

Att det inte är några humanistiska ideologier som i dag sätter agendan för politisk strävan står helt klart då det mer än någonsin synes vara uteslutande egoistiska plattformar folk gör vad som helst för att komma åt.

Vi ser det i vissa på senare tid tongivande artiklar här där det tydligen saknar betydelse vad som skrivs och vad det avslöjar om skribenter och redaktion, och inte minst stämningen i samhället i övrigt. Man skulle kunna tro att en del av kaxigheten skulle mattas av lite med hjälp av lite självkritik.

Då jag använder det verktyget på mej själv ser jag att de som näst intill uteslutande står för irriterande irrläror och riktigt taskigt uppträdande är feministstimmet som numera häckar på sourze, och då måste jag ställa mej frågan om det är jag som är överkänslig mor just den typen av enögt pladder eller om jag möjligen skulle vara mer kritisk mot den nedlåtande attityden från relativt unga tjejer, men nej inte heller det finns det fog för att tro. Då dessa tjejers vapendragare som åtminstone till namnet kan antas vara karlar får samma bemötande från min sida.

Travesterar på Lennarts "tomma tunnor" som låter oss ana att även "tomma tunnor klättra bäst". Dessa innehåller tydligen varken förstånd nog för den minsta moralisk överlevnadsinstinkt eller någon ideologisk stadga och kan tydligen fyllas med vad som helst bara det innebär en synlig position i samhällets makabra maktkorridorer.

Efter som Omar varit på tapeten tidigare och nämnts i artikeln så får även denne tjäna som typisk företeelse i sammanhanget vad gäller klättrande tomtunnor endast kvalificerad av egna streberambitioner vilket tydligt framkom genom den presskonferens denne levererade där han klargjorde att han gärna var villig att avsluta sitt ordförandeskap i islamiska förbundet bara för att nå en högre plattform som supleang i sossarnas partistyrelse.
Som sagt strebrandet är dagens melodi - den är inte vacker.

det ligger nått
På något vis skulle
Bizon träffar spikskallen även utan stekpanna. Sitter väl här och myser.
#165

Tycker det är synd Lennart, att du ska sluta här. Jag har aldrig märkt, att du skulle varit besvärlig på något vis. Du har varit en resonlig människa-----Hoppas du är nöjd med ditt eget beslut, så ingen besvikelse ligger i , det är aldrig kul, om man känner sig orättvist behandlad. Om jaghade möjlighet skulle du få en stor bukett blommor, som tack för dian artiklar, men du får tänka dig den, i precis de färger som du tycker om.---------Ge inte efter för någon slags trötthet bara, utan fortsätt som förut. Att bli pensionär innebär bara , att du får tid för intressanta saker. Ju mer man lär sig, ju mer man vet.-------Tack för den tid du lagt ner på sourze. Det var roligt att läsa det du skrivit! Ha en bra tid framöver! Och en kram!
168 Jag ber att få instämma i Pias vänliga ord till Lennart L/ God Morgon
Tack Pia - du är så go och snäll så jag rodnar och vill kramas tillbaka. Och Brunne den vänlige pricken - jag bugar, åt sydväst, möjligen rätt väderstreck.

Jag blev förb-d på en ny elak ton i kommentarsrutorna som jag aldrig mött här förr. Krönikörer bör förstås inte bråka på person i sina krönikor. Det kan jag vara mallig över att inte ha gjort. De bör nog inte heller delta i upprörd ton i kommentarsrutorna, det har jag tyvärr gjort. Det var illa och det diskvalificerar den trovärdighet jag eftersträvar men alltför sällan når. Så fy på mig, jag säger upp mig själv innan jag får sparken. :-)

I skolen icke vara elaka och jävliga - försöker jag leva upp till. Det struntas ofta i den regeln numera. I skolen dessutom vårda, icke göra om, sanningar efter eget intresse. I skolen dessutom utesluta hot och pådyvling av edra egna fördomar å eder nästa. Den som orkar torde dessutom visa någorlunda respekt för dem som trots vårt förakt dock äro våra medmänniskor.

Ursäkta min bibliska dag.

Om red släpper in mig med någon allmän ströartikel då & då efter veckans fåniga kackalorum så ta det som ett hot, inte löfte. Det beror på Carl Olov och hans ärade personal.

Och framtiden för mig och mina generationskamrater är realistiskt sett att tjänstgöra som någorlunda kvalitativ jordförbättring. Så vaffan bryr jag mig för? Då ra, som dom säger i då ra-nas paradis.

170 / Vänlig prick är nog en mkt bra beskrivning på mig numera. Eggen var skarpare förr. Vill inte mina sista dagar ligga o titta i taket o tänka "vilken elak jäkel jag varit". Hellre att någon minns mitt diakonala sinne.// Jag kommer aldrig att "ursäkta"LL:s bibliska drag, det är en stark sida hos dig.Det finns mkt visdom i Bibeln, plus en massa dårskap. Det gäller att kunna sortera med hjälp av sina egna erfarenheter o kunskaper.


TROVÄRDIGHET - det är ett livslångt bygge där man ofta saknar ritningar. Hälsning från Sydväst. Brunne
Ja du Brunne - så dags att dyka upp med olja nu när vågorna redan lagt sej :-)
Har för mej att jag beskrev nått liknande förhållningssätt hos en del ajatollor som först då den uppretade muslimska massan släkt sin blodtörst dyker upp som gubben ur lådan och låter förstå att det är lugn och besinning som gäller.

Men som sagt jag gav ju själv upp ett tag när jag tyckte konversationen kantrat över och blivit för dum.

Samtidigt tycker jag att den lättja vi visar en del inlägg här närmast är att likna vid ren slöhet - ofta får jag själv klä skott som en förnuftets apostel - ett förnuft som dessutom inte efterfrågas av den femomaffia som helst vill ha hela spelplanen för sej själv och där dialog är ett oönskat begrepp.

Skulle kunna kverulera vidare som den där billy butt du höjde till skyarna nyligen, men grannen kom in med sin hund som nu väldigt gärna vill ha ut mej på en promenad - så jag får väl valla denna fyrbening en stund medan matten är och handlar.

Men vi höres - simma lugnt!
Ja du Bizon, vi gör många val som att inte vara kverulanter. Min fråga timme för timme är vad jag orkar sjukdomsmässigt fysiskt och psykiskt. Ofta finner jag att jag inte har ngt vettigt bidrag att ge, då är jag tyst eller skriver mkt kort.
"Slöhet mot inlägg" av dåraktigt slag känner jag väl igen.När man inte ens har ett gemensamt språk kan man inte samtala. Om ordet "vetenskap" skulle betyda helt olika saker för dig o mig vore det svårt att samtala.// Mitt aktiva ordförråd har krympt en del, över detta är jag mkt sorgsen. Ett tag kunde jag skriva riktigt läsvärda sociala journaler, det fick jag beröm för. Lev väl!

OM du ser en uppgift som Förnuftets Apostel, så ge inte upp.Jag har tidigare haft en viktig uppgift här, anser jag.
Jo Brunne - förstår mer än jag önskar av vad sjukdom och förslitning kan åstadkomma av bristande ork - men värre tycker jag det är när bekvämligheten slår till bromsarna på folk - "orkar inte" har jag hört en del förr, och nu har orken tydligen blivit än mindre - vad man säjer i dag är bara kort och gott "orka!".

Men alla har inte tappat viljan - de finns de som ser, och det finns de som vågar tala om det.
Jag har ju umgåtts mycket med ungdomar både genom mitt arbete och senare som kompis till mina ungars kompisar.
Och det har jag många gånger kunnat konstatera att vi borde lyssna mycket mer på vad de unga människorna ser med sina ogrumlade ögon.
Inte för att vi kan svälja allt, men mycket har dom att lära oss - faran när det gäller dessa unga friska förmågor är att deras energi många gånger döljer det faktum att det finns ett "OM INTE" - och om nu inte verkligheten såg ut som den gör så skulle många av ungdomens fantastiska lösningar på livets små trivialiteter göra tillvaron till ett fantastiskt äventyr.
I ungdomens fall är det oftast just frånvaron av alla de mindre lyckligt lottade som gör att deras ekvationer går ihop. Ur erfarenhetens perspektiv är det däremot att mängden av mindre lyckligt lottade växer som gör att både tron och orken försvinner.
Men kan man få både idealism och realism att gå hand i hand så kan man kanske gå lite längre utan att tappa sugen.

Som man sa för så där en fyrtio år sedan - tappa inte sugen för världen är redan full av tappade sugar. Det gäller väl fortfarande kan jag tro - kanske mer än någonsin.
Den här dskussionen hade gjort sig bättre på Flashaback, där vanliga svenskar tycker och säger rakt ut det vanliga svenskar tycker och tänker.

Fina pingviner.
Jasså du säjer det - men här på sourze gör ovanliga svenskar det samma och trivs ganska bra med det :-)
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson på Sourze.se:

http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson_efter_20130216.html

http://www.sourze.se/__10707529_a.asp
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Lång och tungladdad webbsida med samtliga kommentarer någonsin på Sourze av förf. Leif Erlingsson finns att hämta valfritt omvänt kronologiskt eller kronologiskt sorterat på
http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson__reverse.html
http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson.html


Länk tillbaka till Sourze:  http://sourze.se/ .