Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Mitt kalla krig - fortsättningen

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Mitt_kalla_krig__fortsattningen/Sourze_style.html .
Ett härligt lumparminne med bestående värde synes det! - Men var fick du bensinpengar ifrån? -
Utmärkt fråga, Jan O. Jo, så här funkade det: Grabbarna, dom flesta var från Stockholmstrakten, betalade 10-12 kr för att åka hem med mig. Snabbare än tåget. Och sen skulle dom tillbaka på söndagskvällen. Det betydde en dryg hundring till mig varje helg. Bilen full de festa helger. Bensinen kostade kring 65 öre. Så överskottet betalade mina norrlandsresor med råge och räckte till en matbit och en fika på vägen.
Tider då man var mjuk i alla lemmar utom en. Nu är det tvärtom. :-)
Inga problem Lennart för oss flottister, vi kunde göka när som helst i veckan under förutsättning att båthelvetet låg vid kaj.
Vi stackars artillerister fick spara oss till helgen. Och 1963 hade inte pillret kommit så brett. Man minns dessa tradiga förhandlingar med damerna innan dom släppte till. Men den som väntar på något gott, eller vad det heter... :-)
Mja Lennart, det får nog bli lite pekpinne här...
För det första, Skapnäck, landningsbanan, var väl inte bebyggd i somras iaf? Sedan "gröna khmerer" och Bromma. Vet du inte att de förstnämnda delar dina könspolitiska värderingar?
Och vi som bott där, i Bromma oavsett röda, blåa eller gröna miljövänner, vet problemen, trots (tack vare) det centrala läget.
Du gör det rätt lätt för dig, men OK, lördagskolumnist...

Sedan det där, "Lätt rödhårig, vackra axlar, för att inte tala om benen. Oh." Inte mig emot, men det skulle vara kul med en kommentar från Agneta Larsson...
Här iaf min egen lumparhistoria på sourze. "Vägra döda, vägra värnplikt". Finns även del två. "Civil värnplikt för båda könen"
Vad tror du om det Lennart? [länk]
Jo du Jocke... Skarpnäcksfältet bebyggdes under miljonprogrammets gyllene år med tråkiga stadskvarter och skulle någon liten del av banorna finnas kvar så landar varken Cessna eller JAS Gripen där. Mitt minne av platsen var banracing på stora rakan med Picko Troberg i Cooperkojan och C G Hammarlund med sina Porsche med avgassystemet snett uppdraget som en skorsten. Det var mums för motordåren, som vid den tiden körde Vespa 125 cc.

Rör inte Bromma. Det är ett av våra få kulturminnen, klockrent 30-tal, Asplund skulle dregla av förtjusning. Nu när grävskoporna slukat den gamla fina barackbyn åt öster roterar han säkert i olust...

Tror du inte att även en uttalad feminist kan blidkas med beundran, ett konstaterande av den kvinnlighet som får hennes omvärld att blekna bort... Jag har bara ögon för dig. Som Martin Ljung sa när det började pocka över.

Jag gillar beskrivningen av din militära karriär. Synd att du missade min bekväma väg - att klampa med utan att trassla, stå ut, låtsas lira med och därmed förkorta plågan. Vem fan gillar krig? Eller militarism? Men vi lärde oss en viss motståndsteknik mot ryssen, som var fiende då, när Amerika var snällt, vi som stod ut till muck. Och då gällde muck och inga rättsliga efterspel. Samvetsöm kan man vara om man äger samvete.

Psst - jag förekommer på söndagar. :-)
#5. Jag glömde kommentera sättet att göra er lagstadgade samhällsplikt, O hjältemodiga vapenvägrare... Om skarpt läge uppstått mitt under er vapenvägrande samvetsömhet, hur hade ni tacklat den situationen? Krigsrätt, vägran och så hot om kollektiv avskjutning enligt krigslagarna låter lite trist och osmakligt.

Jag tror nog att ni Vägrat Dödas och klampat tillbaka in i ledet med bössan på axeln. Hjältemod har alltid en gräns.
"Friheten är värd att försvaras. De "etiska" vapenvägrarna kan delas in i de naiva och de beräknande som avskyr frihet och vill ha en totalitär stat. De senare hoppas att de genom att inte försvara friheten skall kunna medverka till dess utplåning. Till vilken kategori hör du?"

"Aldrig har jag träffat så många infantila idioter och patetiska fåntrattar som under min värnplikt."

Jocke, ovanstående citat är från din artikel, nedanstående rader är dina egna:

"Jag beslöt mig för att lämna den loja och lojala medborgarrollen och bli en problemsoldat, det hade man hört kunde löna sig och ge frisedel!"

Själv tror inte för en sekund att du varit en lojal samvetsmedborgare!
Däremot från start - lojal mot egen vilja.

F.ö. har du som problemsoldat en märklig ovana. Du lämnar tätt som ofta det land där du kan odla dina åsikter, mot länder där demokratin inte ens finns vid matborden och där militären har störst makt.

Avslutar med en ren utskällning och en fråga, hur f-an kunde du slå sönder arvegodset, när det kanske var det enda soveljärn som kunnat rädda dig, då alla blivit samvetsömma och Fi övertagit kornbodarna. Erkänn att du bara hittat på. Samt har valet lönat sig?
Lennart just nu kör jag med Waylon Jenning, apropå ditt mejl. Han var inte precis någon feminist. Om du likt Jocke också vill sätta på dig problem-soldatens uniform genom att kalla dig för feminist så läs noga på:

En man kan ALDRIG vara feminist eftersom han saknar kvinnans erfarenheter och perspektiv. Däremot kan du kalla dig Pro-feminist om du stöder dess kamp. Varför skall just du lägga till en ism på ålderns när alla tidigare, genomskådats. Är inte friheten och förnuftet viktigare? Det måste nog f-n bli en stark starköl i en neutral miljö!
Det var en gång ett land som hette Tyskland o det leddes av en arg man som hette Hitler. I grannlandet Frankrike byggde man upp världshistoriens stakaste försvarsmur - som jag inte kan stava till. Därtill byggde Frankrike upp en arme som ansågs vara i samma klass som Hitlers.

Ändå så tog det bara ett par veckor för Hitler och hans pojkar att erövra Paris o halva Frankrike.

För de gick inte alls mot den enorma försvarslinjen utan tågade genom de neutrala o vapenlösa grannländerna Holland och Belgien. Den starka franska armen inneslöts o blev maktlös.

När jag fick detta klart för mig 20 årsåldern upphörde jag att vara pacifist.För fredsländerna Holland och Belgien hade förrått sin granne.
Maginotlinjen ingick väl mest i frassarnas statliga arbetsmarknadspolitik? Om inte ett skämt så bra nära.
Feminist och feminist... Räcker det inte med att gilla tjejer?
Aha, du menar så. (Ett nytt sätt att uttrycka sig). Jag är så förbaskat traditionell att inte ens i dag har jag fått klart för mig varför Stickan Malm fick på skallen, då hans chaufför återgav ordförandens åsikter angående fittstim. För mig och än så länge förhoppningsvis för de flesta karlar kan väl inget ljuvligare tillstånd uppnås?

Problemet är helt och hålet på den andra sidan, då feminism kan skapa ett stimbeteende som ofta uppvisar tydliga symptom på stress om de inte ges tillfälle att leva i en statligt finansierad klunga. Stressen kan bli så stor för individen att det minskade immunförsvaret samt det allmänt försämrat hänsynstagande gentemot det andra könet leder till vandöd.

Forskningen inom biologin har lyckligtvis påvisat att för de som lever utan att anse sig som offer påverkas inte av samma symtom, oavsett om de lever i stim eller solo allena. Tjena!
Lennart L citat// Maginotlinjen ingick väl mest i frassarnas statliga arbetsmarknadspolitik? Om inte ett skämt så bra nära. // MJA tycker mig ha läst flera seriösa besklrivningar av detta ytterst dyra projekt. Som innefattande många mil tunnlar med järnvägar att frakta fram granater på osv.Där fanns kanonerna, inte runt Paris! Eller i Ardennerna.Men det kan visst haft stort betydelse för den då aktuella höga arbetslösheten - dito i Tyskland.
Maginotlinjen var inte frukten av en arbetsmarkandspolitik, men däremot ett skämt. Vid en jämförelse med Hitlers Tyskland frodades nationalismen betydligt tidigare öppet i Frankrike efter första världskriget. Frankrike var i princip förött. Fransoserna visste att Tyskland var intakt och att tyskarna i princip inte hade förlorat ett enda slag under WWI, men att dess eftergifter skulle skapa nya konflikter.
Det som fällde utslaget för den kommande freden 1918 var att då amerikanarna anslöt sig samma år drevs den tyska offensiven bakåt samtidigt som en inhemsk ny regim satte stopp för eländet.

Det bästa med Maginotlinjen är att den drar förbi Elsass/Alsace. En region som har ett vin som är bland det läckraste man kan dricka till en skiva kallrökt lax. Om det står wurst/saucisse på menyn så pröva en iskall Kronenbourg och utsikten av försvarslinjen ser ändå löjligare ut.
12 "Feminist och feminist... Räcker det inte med att gilla tjejer?"
Nä egentligen inte. Varför inte gilla även sitt eget kön, i stället för att lära sig ta kål på sina bröder? Vilket feminismen också försöker med, på sitt rätt lumpmna sätt!
För min del kritiserar jag feminismen, framför allt statsfeminismen, just för att jag gillar tjejer, (och människor i princip) vilket nästan alla män gör.
Nåväl Lennart. Nu är min artikel inte Bibeln, och du är inte F-n, tvärtom ofta väl? Så här avslutar jag min artikel:

"Även om vägen till vapenvägran för min del följde sin egen känslomässiga logik, så var skälen i huvudsak förnuftsmässiga. Inte att jag i realiteten, som värnpliktverkets "listiga frågor" försökte få det till, skulle stått och tittat på när fienden våldtog och dödade mina närmaste! Nej, skälet var mest 60-talets groteska upprustning, detta var inte en hållbar utveckling, och mängden av atomvapen blev ett hot mot alla. Det kändes nödvändigt att protestera på något sätt. En viss nedrustning satte ju igång så småningom, och kanske hade vi vapenvägrare i någon mån påverkat debatten och den utvecklingen."

Och nu vill Obama f.ö. skrota 1/3 av USA:s kärnvapen. Man måste börja någonstans.

Tiden då var mogen, och samma gäller idag miljörörelsen, även om nu ett antal omogna queernyfeminister i Mp tagit över på riksdagisnivå.

"Friheten är värd att försvaras.  De "etiska" vapenvägrarna kan delas in i de naiva och de beräknande som avskyr frihet och vill ha en totalitär stat.  De senare hoppas att de genom att inte försvara friheten skall kunna medverka till dess utplåning.  Till vilken kategori hör du?"

"Aldrig har jag träffat så många infantila idioter och patetiska fåntrattar som under min värnplikt."

Jocke, ovanstående citat är från din artikel, nedanstående rader är dina egna:

"Jag beslöt mig för att lämna den loja och lojala medborgarrollen och bli en problemsoldat, det hade man hört kunde löna sig och ge frisedel!"

Själv tror inte för en sekund att du varit en lojal samvetsmedborgare!
Däremot från start - lojal mot egen vilja.

F.ö. har du som problemsoldat en märklig ovana.  Du lämnar tätt som ofta det land där du kan odla dina åsikter, mot länder där demokratin inte ens finns vid matborden och där militären har störst makt.

Avslutar med en ren utskällning och en fråga, hur f-an kunde du slå sönder arvegodset, när det kanske var det enda soveljärn som kunnat rädda dig, då alla blivit samvetsömma och Fi övertagit kornbodarna.  Erkänn att du bara hittat på.  Samt har valet lönat sig?
(Leif E Ström 2013-02-25 14:16 #8  [länk] .)
Jag läste också Jockes båda artiklar om värnplikt  ( [länk][länk] ).  Det är visserligen sant att hade ingen soldat "marscherat i takt" = lytt order, då hade det inte blivit några krig.  Kanske bäst med ett system liknande i Schweiz där man försvarar sin hembygd?  Fast även det värnpliktsförsvar jag själv utbildades i handlade ju om just försvar, militära förråd fanns utlagda överallt i vårt land.  I dag har vi inget försvar men däremot viss kapacitet att kriga i andra länder.  Det är det senare som är fel.  Om inget land byggde upp kapacitet för att gå in i varandra, utan fokuserade på kapacitet att försvara eget territorium, så vore det inte så illa.  När detta lyckliga tillstånd varat tillräckligt länge så skulle man även kunna låta den senare kapaciteten förfalla.  Ungefär lika långsamt överallt.Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .