Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden [Ingen Artikel!] Nu får det vara nog.

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Nu_far_det_vara_nog/Sourze_style.html .
Som hitflyttad polack har jag lär mig uppskatta Sverige. Har blivit bemött med respekt över allt.
Jag bor i ett invandrartätt område i östra Gbg.
I sommras stod några ungdomar & spelade fotboll på vår husgavel mitt i natten. Då jag alltid lärt mig att arbeta hårt & sköta mig vill jag få sova ifred. Ringde till störningsjouren. Den kom men de kunde inte eller rättare sagt VÅGADE inte göra något åt bollsparkeriet. Då jag undrade VARFÖR så fick jag följande svar: "OM VI SÄGER TILL DEM KAN VI BLI ANMÄLDA FÖR RASISM & DET ÄR DÅLIG PR FÖR VÅRT FÖRETAG". Ja, du läste rätt.
Man får inte baka pepparkaksgubbar eller gummor för de är ju bruna & kan uppfattas som rasism. Man får knappt ha på sig en Svensk landslagströja utan att en massa svenska landsförädare skriker rasism, lika dant med nationalsången.
Vakna flaggan fotbollströjan & nationalsången tillhör ALLA som bor i Sverige ALLA.
Har bott här sedan 80-talet & jag känner mig stolt då jag hör Sveriges nationalsång & då jag ser vår flagga.
Måste tydligen göra som många av mina invandrarvänner & svenskar nämnligen att rösta på SD i nästa års val. Tack vare FEGA svenska politiker som sopar frågan om rasism i t.ex. ovan nämnda fall under mattan. Det kallas landsföräderi. Vi ger upp alla traditioner som är svenska & svenskheten.
Visst kan Ettan vara skriven av en inflyttad polack men också av vem som helst i övrigt. I valtider brukar det förekomma insändare från före detta moderat, före detta socialdemokrat osv...Skrivna av vem???
Jag glömde att underteckna med mitt namn sorry Jan. Arkadiuz Kozic. Nöjd.
Hej. Arki. Tack för tipset att man kan skriva här på Sourze forum. Ska bli intressant att se vad som skrivs här.

Jag håller med dig om att der är galet men som liberal kan jag inte tänka mig rösta på SD. ha get gött. Binge.
4/polacken din entré var berömdvärd att skriva något dylikt på en PKsite.
Själv är jag i det närmaste politiskt neutral i brist på förtroende för de politiska partierna, det är förmycket lögner och rävspel med i görningen ja, under stundom en politisk sandlåda där de kastar sand mot varandra och visa smyger in grova stenar i sina kast och detta nämnde du, när du påpekade om vad som ska ses som rasistiskt, ifrån den politiska sandlådan!
#1. Välkommen Arkadiuz Kozic. Du kan säkert tillfoga ett och annat intressant inlägg här i debatten. Vi säger inte så mycket numera för spannet mellan rasism och extrem politiskt korrekthet har blivit så litet de senaste åren, hårfint. Så att dom flesta föredrar att hålla käften.

Kör hårt, Arkadiuz Kozic!
Tack för ditt svar Lennart. Men visst är det sjukt att våra makthavare har lyckats styra det så galet. Man kränker & kväver ju yttrandefriheten.
Den är inskriven i grundlagen.

Våra kära kulturberikare för kalla oss för svennnar etc.

Det sägs att vår statstelevision är opartisk. I kvällens Västnytt & Rapport var det ett reportage som handlade om att gravida kvinnor som dricker mer än 2 koppar kaffe får mindre barn. De 3 kvinnorna som intervjuades vara alla 3 Somaliska kvinnor. Gbg består än så länge inte av 100% Somalier eller invandrare. 2 svenskar 1 invandrare hade varit rättvist & opartiskt. Det är vad jag tycker.
Hej Arkadiuz. Beundrar ditt mod att ta upp detta. Du skriver vad många tusentals talar om runt frukost & lunchbord, men aven på gator & torg. Stort tack. Håller fullständigt med dig. Stå på dig.
Brunne #2 - du är nått på spåren - en hitflyttad polack som inte kommit före sex års ålder stavar och behandlar oftast inte svenska så som denne Arkadiuz.
På nära 1300 tecken finns bara två felstavade ord (nämnligen, och sommras) och ett bokstavsbortfall alldeles i början (lär).

En bra prestation om denne skulle ha kommit efter femtonårsåldern av en sann språkbegåvning som med såna anlag troligen skulle kunna avancerat till betydligt lugnare bostadsområden än där invandrarslynglar sparkar fotbollar i husgavlarna mitt i natten.

Tillåt mej betvivla vederbörandes ursprung.

Jag lutar åt att vi här har att göra med falsk marknadsföring - visserligen en vanlig företeelse i dag, men inte dess då mindre viktig att vara vaksam på. Det kan ju vara avgörande att veta vem som säjer vad för att förstå varför.

Rent principiellt får ju folk rösta på vilket parti dom vill, men hur mycket polack är en person som blivit hitförd som barn på 80-talet, gått i svensk skola och har vänner som röstar på SD?
Att sedan lika FEGT som "störningsjouren" hota med att rösta på SD i nästa val bara för att några ungar sparkat fotboll i dennes närområde känns inte som något övertygande politiskt ställningstagande.

Slutklämmen "Vi ger upp alla traditioner som är svenska & svenskheten" låter närmast som om det är Xman som varit i farten - men Xman har vanligen mindre koll på grammatiken än denne Arkadiuz.

Hur förhåller det sej - är således en öppen fråga...
9/ bizon //Slutklämmen "Vi ger upp alla traditioner som är svenska & svenskheten" låter närmast som om det är Xman som varit i farten - men Xman har vanligen mindre koll på grammatiken än denne Arkadiuz. Hur förhåller det sej - är således en öppen fråga...// ett förtydligande Tack!
Bizon 9 citat// Det kan ju vara avgörande att veta vem som säjer vad för att förstå varför.
//detta är en av mina bestämda åsikter som jag fått en del skit för man vad gör det/
Xman 10
Jo i ärlighetens namn så har du en hel del något kryptiska formuleringar - som visserligen jag lyckas tyda rätt hyggligt, men en del andra har jag sett haft lite problem med.

Således för att förtydliga det hela för dej - jag ser inga belägg för att det är du som lekt "polack", men tvivlar på att det är en vanlig polack som författat inlägget.
Och skulle det vara du så utgår jag från att du använda ett grammatiklexikon väldigt flitigt för att åstadkomma det signaturen i fråga gjort.
Däremot tycker jag mej se att formuleringen "Vi ger upp alla traditioner som är svenska & svenskheten" inte är något du med emfas protesterar mot - tvärt om, om jag känner dej rätt :-)
Tja Brunne 11 - vad gör det? Vi hävdar våra ståndpunkter och ideer så gott det går - skiten för det får vi tydligen ta oavsett vi vill eller ej - att avstå är svårare än vi föreställer oss.

Men du brukar ju hävda att vi som skriver här nu - oräknat några nya friska tillskott - lyckats skrämma bort en massa goda skribenter som hade något intressant att komma med förr i världen - hur lyckades dom bryta med Sourze?

Jag brukar klara en vecka i bland innan jag ser nått korkat som jag bara måste lägga näsan i.
Ja det är inte lätt ska jag säja - har noterat att du har det ungefär lika svårt ;-)
Bizon 12 /Detta tycker jag var ett rakt och ärligt inlägg, som jag nog kan instämma i nästan helt. /Tänk vad trevligt det vore om X-man slutade att använda öknamn som "stasiminister" och liknande som väl mest hör hemma i sandlådan.
Bizon 13 Ja jag har verkligen försökt sluta med Sourze men har inte klarat det, så jag skriver i vart fall korta saker. Men S har blivit lite bättre vad gäller samtalston och respekt för varandra. Ganska många nya författare dyker upp vilket bevisar att S lever. Men det är inte deras inlägg som föder så många kommentarer. Jag känner att jag oftare borde uppmuntra de som verkar nya här så de känner sig välkomna.
10/ Bizon //Jo i ärlighetens namn så har du en hel del något kryptiska formuleringar - som visserligen jag lyckas tyda rätt hyggligt, men en del andra har jag sett haft lite problem med// Jag får nog tacka detsamma, för att inte tala om ex antal andra här, som skriver kryptiskt, men jag tolkar till slut vad som menas. Om du eller någon skrev grammatikaliskt korrekt så skulle det bli väl tungläst eller hur. Din kanslisvenska likt Leif E, och Jocke, är ju festlig, där man kan hoppa över en del meningar som är produkten av tidigare meningar, en omedveten återupprepning skulle jag vilja tro, rätta mig om jag har fel.
14/ Jan Brunnegård I i Reinfeldts fall är all sorts kritik högst befogat emot honom. När en Statsminister anser att svenska folket är barbarer så har han givit den signalen, att han är en lömsk typ som man inte kan lita på och det kunde man inte heller när det gällde fd Östtyska Stasi!
Jo Brunne, visst vore det bra att uppmuntra de som kommer nya, men det ska vara ärligt med bifall då det är befogat och ifrågasättande då det föreligger frågetecken.
Jag försöker att inte vara för hård mot flickorna som på senare tid dykt upp här även om dom emellanåt kört fast i ärvda könsrasism. Fast de flesta av dom föredrar tystnad - dom dyker upp som gubben ur lådan, pekar med hela sin kvinnliga charm och förväntar sej en klapp på huvudet och får det oavsett det är befogat eller ej - sedan så gott som tyst.
Vad dom behöver är snarare lite upplysning så att dom kan kliva ur sina generella patriarkathatarspår - och framför allt förstå att hata mannen är kontraproduktivt - vi behöver alla kärlek!

Xman - jo jag håller med om att min meningsbyggnad kan vara lite tung ibland. Egentligen borde inläggen läggas i karantän en tid innan dom postas - efter ytterligare en genomläsning är det mycket som kan strykas eller uttryckas klarare.
Men jag skriver ju här i realtid och då blir det ibland lite för vida svängar - något som ju gäller alla så lite fördragsamhet får vi nog ha.
18/ Bizon mitt problem att jag har en hel del annat för när jag skriver, är inne på nya idéer av konstruktioner, så jag är vid datorns ritbord för det mesta och har massor av bilder i huvudet hur jag vill skapa, bilder som påvisar möjligheter till ny teknik i linje med mitt uppdrag som teknisk konsult. Leif E ger mig uppslag till idéer märkligt nog, som han inte vet något om, men nu vet han. Jag tänker i bilder och inte i ord och därför kan jag skriva lite vingligt ibland, för jag kan inte översätta bilden i mitt huvud med ord alla gånger. Ok jag slarvar med meningarna som följer Stockholmsdialekten, med vår egenhet att tala, som har gamla anor och då fallerar grammatiken till synes. Alltså vi har en speciell ordvändning i meningarna, ord som kastas om så att syntaxfel uppstår, men i sak får jag skylla på mitt bildspråk och därför uppstår luckor i mitt skrivspråk, men å andra sidan, det är på sin plats att tvinga folk att tänka, som finns med som en baktanke i mitt skrivande. Visst jag får skylla mig själv att vissa missförstår vad de läser, bl.a båda Jannarna som tillhör landsbyggdens söner. Du Bizon börjar bli van över hur jag skriver, så hos dig finnar jag inte några störningar men hos.....
Jan du vet inte når eller hur gammael jag var då jag kom hit- Vet många som kommit från andra länder & talar bättre svenska än många infödda svenskar. Finns även tvärtom. dess utom så finns det en rättstavare i datorn. Visste inte du det?
X-man att jämföra en moderat med kommunistskitsjukan i DDR är väl ett tankefel stort & grovt som något.
21/ Arkadius säg inte det, vårt land är mer vänstervridet än någonsin och var medveten om att den regim som råder intärt inom moderaterna, så är partiet att jämföra med ryska trojkan, och massor av moderater hoppar av partiet just av den orsaken och Reinfeldt ses inte med blida ögon han är långt ifrån den gala högerpolitiken och vem flörtar med Mp, om inte Reinfeldt den smygkommunisten.
21/ Arkadius säg inte det, vårt land är mer vänstervridet än någonsin och var medveten om att den regim som råder intärt inom moderaterna, så är partiet att jämföra med ryska trojkan, och massor av moderater hoppar av partiet just av den orsaken och Reinfeldt ses inte med blida ögon han är långt ifrån den gala högerpolitiken och vem flörtar med Mp, om inte Reinfeldt den smygkommunisten.
Om man kallar en moderatledare för kommunist så måste man själv stå MYCKET långt till höger.....och det är ju tillåtet!
Egentligen är det både dumt och omöjligt att skrapa fram gamla lik ur det förgångna och jämföra med personer i nutid - alla parametrar är förskjutna så till den milda grad att allt är nytt och inget stämmer. Framför allt är det inte bra därför att det ger mindre aktuella bilder av verkligheten än vi behöver för att mer exakt förstå vad som gäller - har vi inte den mer gällande sanningen är risken stor att vi skjuter förbi målet.

Arkadiuz - i teatervärlden där jag mest gjort mina polska erfarenheter och även bott tillsammans med Stanislavskifrälsta sådana så kan jag nog ha ganska hyggligt sann bild av det polska folkets kapacitet beträffande språkinläsrning och vad jag kan förvänta mej av eventuella missar i grammatik och stavning - du uppvisar inget av dessa :-) Datorn har förvisso en del stavnings- och grammatik-funktioner och det finns mer eller mindre bra sådana program - du torde i så fall förfoga över något av de bättre om det är skälet till att din eventuellt polska grundton städats bort helt ur dina inlägg här - eller så är du något av ett språkgeni.
23 X/ Vårt land varförstås mest vänsterinritad kring 1970 då det var demonstrationer över hela landet varje lördag med massor av deltagare, tusentals i mitt gamla Umeå t.ex.Folk som var lite höger blev utjagade från högskolorna.Vilket år var Gruvarbetarstrejken i Kiruna? Var nära att sprida sig över hela landet. SÄPO inrättade ett nytt kontor i Umeå. Polischefen och landshövdingen tog på sig urgamla UNIFORMER för att öka respekten för lag och ordning.
"4/ Jan B du är rena slalomåkaren i politiken och tar snäva kurvor stundvis ut i det blå. Och så var det där med minnet som sviker dig, jag står varken till höger eller vänster jag är mest en betraktare av den verklighet som råder inom den politiska sfären och därmed har jag inte någon framförhållning för något politiskt parti!
26/ Bizon Stanilsavski förordade om man ska spela teater, då ska man uppträda naturligt. Det vore inte så dumt om vår folkvalda fick lite stanislavski frälsning, som säkerligen skulle göra dem trovärdigare!
#25: Jan, vad tror du om min jordiska konspirationsteori att den mystiska okända ”Polacken” i inlägg #20 är en avpolleterad SD-politiker som plötsligt fått mycket fritid? :)

För att öka sin trovärdighet som ”polack” anstränger sig den okände plötsligt i #20 att stava fel, "når", "gammael", kasta om något ord och sätta en konstig punkt? :)
31 Asp/ Ja det är väl en trolig teori, t o m SD-ledningen kan ha tyckt att han gått för långt.Stava fel för att förvilla är ett gammalt knep för många "signaturer". /Jag stavar fel för att jag har dimsyn men det tycks alla förlåta mig, tack för det. /Folk med mer utvecklad känsla för grammatik än vad jag har, ser ju direkt om det är fejk eller om ngn skriver under 2-4 signaturer. LEIF-ARNE U är en hejare på det.
Xman 30
Jo jag är helt med på Stanislavskis noter. De där teatrala känns oftast så överdrivet och konstlat.
Min yngsta grabb har varit med i några modernare uppsättningar på senare tid och det är en ren fröjd att se engagerad ungdom gestalta samhällstillvända dramer på ett så övertygande vis att betraktaren ser livet där på scenen som om det verkligen händer mitt framför ögonen på en.
[...]  Din kanslisvenska likt Leif E, och Jocke, är ju festlig, där man kan hoppa över en del meningar som är produkten av tidigare meningar, en omedveten återupprepning skulle jag vilja tro, rätta mig om jag har fel.
(X-man 2013-02-21 11:15 #16  [länk] .)
Övertydligheten (redundansen) är avsiktlig.  Upprepning är inlärningen moder, var det någon som sa.  Det har om och om igen här på Sourze deklarerats av vissa att de inte begriper vad jag skriver.  Så jag försöker medvetet vara övertydlig.  Fast den verkliga orsaken att jag inte anses begriplig är säkert inte mitt ordbruk utan mitt idébruk.  Det jag skriver är sällan förenligt med populära verklighetsperceptioner.

Kaosnavigatören och tillika holistiske detektiven argumenterar aldrig enligt populära fördomar när han gör sina instick i diskussionerna.

Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
34/ Leif E kommer du ihåg hur det var i grundskolan med tjatande lärare, som lindrigt sagt upprepade sig med en gängse inlärningsmetod. Jag minns hur hur det var när läraren fick traggla med mindre begåvade elever, det här upplevde jag som tjat och irritation, att sitta och vänta på att andra elever skulle hänga med i ämnena. Ett ämne som jag var medvetet dålig i var kristendomkunskap, på grund av bristande intresse för religionen, men lärarna brydde sig inte om man hängde med i den undervisningen" bortsett en elak religiös lärarinna som tvingade oss att att lära oss psalmverser och fick t.o.m. detta som hemläxa! Som jag givetvis struntade i och efter förhör dagen efter blev det kvarsittning med att plugga psalmverser en sk onödig kunskap, så jag blev tvångslärd kan man säga och det har blivit följden av bl.a att mitt motstånd för Bibeln är konstant!
Hoppas att X förstår att läraren inte var elak utan det ingick i hennes läroplan för folkskolan att hon skulle lära ut ca 20 psalmer till barnen. Jag försökte men var mkt dålig på detta.Min lärare nöjde sig med att jag försökte. Så en vers fick räcka för mig i flera fall. Men tio år senare kunde jag massor av psalmer och många bibelverser - frivilligt.
Vem har sagt att jag skulle vara gammal avdankad SD-are. I helvete heller. Jag hatar dem lika mycket som jag hatar kommunistskiten.

Så ni sitter & kollar hur folk stavar för att se om de är trovärdiga. Så många fördommar trodde jag inte vuxna karlar hade.

Om jag skriver något om invandrare så betyder inte det att jag hatar dem eller är rasist. Det betyder att vi har ett systemfel i landet då folket bara ger upp inför överhögheten.

Har själv råkat illa ut under kommunistpackets tid. MEN OCKSÅ sett vad högerextremism ställt till med. Så ge fan i att kalla mig något jag inte är.

Vem har sagt att jag skulle vara gammal avdankad SD-are. I helvete heller. Jag hatar dem lika mycket som jag hatar kommunistskiten.

Så ni sitter & kollar hur folk stavar för att se om de är trovärdiga. Så många fördommar trodde jag inte vuxna karlar hade.

Om jag skriver något om invandrare så betyder inte det att jag hatar dem eller är rasist. Det betyder att vi har ett systemfel i landet då folket bara ger upp inför överhögheten.

Har själv råkat illa ut under kommunistpackets tid. MEN OCKSÅ sett vad högerextremism ställt till med. Så ge fan i att kalla mig något jag inte är.

#8/ Arkadiuz kommunister vet jag vad de går för, men vilka är högerextremisterna?
Jag menar bara att om man går tillräckligt lång åt höger eller vänster så slutar det i diktatur.

Reinfeldt är socialmoderat & sossarna är moderatdemokrater. Det är för mycket blockpolitik i Sverige. Gärna S-Mp-C-Fpl. Jag har varit C i många år till Moderat Olofsson kom & förstörde det partiet. sedan dess röstat på Traditionella Liberaler Så var är Sverigedemokraten? Ni som var så jävla duktiga på att partiettikettera mig. Jag kallar mig FRIDEMOKRAT.

Kan inte rösta på S med risk att V kommer med. Röstar inte på Alliansen heller för M. Nå var är SD aren nu. upp till bevis.

om jag nu stavar som jag stavar & att det blir fel så är det bara full ok. Är ingen jäkla svensklärare. Kom hit för över 30 år sedan då man mördade många arbetare utanför det dåvarande Leninvarvet 1970. Blev även skjuten i mitt vänstra ben av kommunistpacket. Har fortfarande problem i benet efter skadan men har jobbat & skött mig sedan jag kom hit.

40/ Arkadiuz jag har inte beskyllt dig för någonting, så mot mig behöver du inte visa taggarna utåt. Du skriver anonymt liksom jag själv gör och detta har flertalet svårt för att acceptera och då kommer invektiven och misstänksamheten emot en, tyvärr så är de bara. Jag har medverkat här i något år tror jag och fortfarande finns de vissa herrar här som visar ett öppet förakt emot mig, med påhittade påståenden om min person, men dem ser jag som att ligga under nivån och är inte riktigt tillräkneliga. Du behövs här anser jag, för vad kan vara bättre är, att ju fler vi är som inte delar varandras åsikter, dess bättre anser jag! Så här är det, de flesta är inte tydliga med sina åsikter och går som katten runt het gröt och är i sak svammelputtar som aldrig bemöter någon med ingående förklaringar vad f-n de menar, den kategorin skulle ha en egen site och skitanera på varandra!
Arkadiuz 40 - ta inte illa upp - klart att en nykomling måste nagelfaras lite och du inbjöd till det själv genom attdels tala om att du är invandrare, och dels deklarera att du såg SD som ett alternativ.

Du skulle ju även kunna ta min syn på din nästan felfria svenska som en komplimang om du bara haft trettio år på dej att lära svenska och dessutom jobbat hela tiden.

Du kan ju även se det som att gubbarna här tar inläggen lite seriöst - och att det inte hör till vanligheterna att nykomlingar hanterar sourze krångelserver så bra direkt tyder vanligen på att man varit här förut.

Tydligen är du om du talar sant en intelligent språkbegåvning som invandrat från Polen - du kan säkert tillföra nått till våra små debatter
/välkommen.
Arkadiuz 40/ Detta citat ber jag att få instämma i // Jag menar bara att om man går tillräckligt lång åt höger eller vänster så slutar det i diktatur.

Reinfeldt är socialmoderat & sossarna är moderatdemokrater. Det är för mycket blockpolitik i Sverige. Gärna S-Mp-C-Fpl. // Själv betecknar jag mig som socialliberal eller frisinnad, som man sa förr. Inget parti får min röst "gratis". Ha det gott!
43/ Jan Brunnegård jag skulle kunna se S och Sd samarbeta för då kunde dessa partier lära varandra, det som skulle vara gynnsamt för vår befolkning, trots allt har sossarna vissa bitar kvar av hederlig politik som är värt att förstärka! det är här som Sd kommer in i bilden och det gäller att återställa balansen, så att även svenska folket är att räkna med! Vi måste få bort det nuvarande, som ständigt ältas om invandrare hit och dit och om deras bästa och vi svenskar ska vara dem ständigt till lags! Nej, det är dags för svenska folkets upprättelse och detta tror jag bara att ett samarbete mellan S och SD kan få bukt med!
Sorry X-man & Bizon det var inte menat åt er. Menade de andra gubbarna. Tack för kompl om språket.
Sedan ska väl alla prövas det är ju ok.

Ni förstår vi kunde läsa Nordiska språk i gymnasiet då jag gick i skolan, vilket jag gjorde. Så därför kan jag språket. Även stavningen. Att jag sedan är dyslektiker är en annan sak. Tyvärr.

Nu vet ni det.
Jo du Arkadius, lite dyslektiker är vi väl alla, eller en gång varit :-)
jag har lagt märke till att dyslexi många gånger växer bort. Och ju mer vi umgås med det skrivna språket ju mer försvinner den.
Svårast är det för de vars varseblivning av skrivna tecken inte klarar av att hålla deras inbördes läge och betydelse i kronologisk följd i hjärnans minnesbank, men träning hjälper.

Med en av mina polska vänner följde en sexårig pojke som då han kom inte kunde ett ord svenska. Efter två tre månader så var det svårt att kunna skilja honom språkligt från de andra ungarna som han umgicks med.
Kan ju säja att hans röstläge eller förvrängda uttal som är vanligt i den så kallade rinkebysvenskan existerade i hans språk - han snackade precis som alla andra ungar i vårt område.

Vi lär oss genom härmning och därför kommer vi att låta som de vi omger oss med. Folksjälen är tämligen lokal, men har du tänkt på att rinkebysvenskans nackspända röstläge är så gott som identiskt med tyskans låg och medelklass språkliga bärton.

Man kan undra om det kan finnas något samband - kan likheten i dessa fall ha att göra med en omedveten mental belastning av en upplevelse av att vara oförtjänt betraktad som varande oönskat skyldig till all världens elände?
Bizon 46 citat/ Jo du Arkadius, lite dyslektiker är vi väl alla, eller en gång varit :-)
jag har lagt märke till att dyslexi många gånger växer bort.// För mig är det ork,hälsa, dagsform mm som styr hur väl eller illa som jag skriver. Samma sak har många här sagt om sig själva.
Jan Brunnegård berätta vad som är så bra med Sd, för det vet jag inte, mer än att de står upp för svenska folket, som sticker i ögonen på dig och Jan Olsson!
47/49
det som var positivt med SD var att det partiet gav parlamentarisk röst åt en oro som en stor del av svenska folket hade och fortfarande känner.
Politikerskrået vet ju alltid best - men här kommer en folkligt förankrad inbrytare och vägrar att bli utmobbad av antidemokratiskt vanebeteende från den svenska rixdan och diverse kampanjer i fulpressen med aftonbladret i spetsen - vi gillar olika hette en infantil sådan kampanj, men så olika gillar inte folk att det ska vara skillnad på hur människor behandlas - varför ska de hitkommande stå i gulleställning medan sjuka och fattiga infödingar ska tvingas kräla i rännsten innan dom kan få lite hjälp med armbågen från njugga sociala myndigheter.
Ja just sånt kan SD syndromet kasta lite ljus på.
50 är ett helt begripligt resonemang som jag väl känner igen på många vis. Just nu pågår en debatt i media om Polisen alls ska få gripa papperslösa i tunnelbanan o på andra håll. Konstig debatt eftersom de kan gripa infödda svenskar så fort de misstänker plankning eller annat Ordningsbrott. Det är nog det som du menar med "gulleställning".

Min huvudinvändning mot SD är dess ursprung i diverse nationalistiska rörelser, skinnskallar som jagade svartskallar,diverse beskyllningar mot svårt ansatta människor.
51/ Jan B du kan inte förstå tydligen att det handlar om en lögnpropaganda när du har skrivit följande; //Min huvudinvändning mot SD är dess ursprung i diverse nationalistiska rörelser, skinnskallar som jagade svartskallar,diverse beskyllningar mot svårt ansatta människor//
Om du ville vara ärlig, så pågår ett Sd hat och det har uppstått av en helt annan anledning och det är hotet om makten för 7 klöverns partier. Du skulle bara veta att var och varannan riksdagsledamot har ingenting att säga under en mandatperiod, men de blir rikligt belönade för detta och just den kategorin är mest hatiskt inställda mot SD och du håller med" att detta är för dig tydligen, ett rättfärdigt hat i laga demokratisk ordning? Du som socialliberal, som vill inskränka på svenska folkets privatliv, borde tiga i församlingen!
Citat, Att konservativa och socialister har börjat kalla sig liberaler är begripligt. Deras egna ideologier, med en tradition av misstro mot demokratin, överhetsstyrning och en fullständig nonchalans inför människans frihet, är så diskrediterade att få kan vara stolta över dem. Men det vore bra om de också kunde ta till sig de liberala idéerna, och inte bara begreppet. Slut på citat.
I 52 ombeds jag tiga vilket är klart odemokratiskt. I 53 finns citat som inte är ciitat av ngt alls.God Helg / Skriv så mkt som möjligt så klarnar det vem du är!
Anonymt inlägg #37:Jag noterade bara den dramatiska språkförsämringen i #20 när du blev ifrågasatt av några av ”gubbarna” här vilket fick mig att, liksom de andra gubbarna, spekulera i din identitet. Att jag spekulerade åt SD-hållet berodde på att jag tyckte känna igen resonemanget och språkbruket från det hållet. Men jag får nog tro dig på ditt ord! Ditt polska temperament verkar ju mycket trovärdigt! Eller det kanske är bäst att fråga x-man om den polska ”mentaliteten”?

Mvh. från en certifikerad gube (som en annan gube,Martin Ljung, uttryckte det) på sextio hårda vintrar!
Brunne 51
Ja en konstig debatt är det - är folk illegalt här så är dom - frågan är vilken skada dom gör, är det så förskräckligt om dom söker lite värme i tunnelbanan - värre är det om dom försöker försörja sej som ficktjuvar och sånt - det gillar inte folk.
I dag gav jag några spänn till en kille som satt och spelade dragspel. han var glädjande nog iförd vantar och melodin var en känd tango.
Jag brukar inte slänga några pengar i deras instrumentfodral, men den här lilla gubben hade ett så trevligt bemötande - tror han var rom - var det i våras tror jag så fästade mej en annan rumän att lätta mej från lite växel - han spelade på ett instrument jag alltid varit fascinerad - en santuro - ja så kallas dom i iran och indien, men han kallade sin för kembalo.
Men en kembalo vet jag vad det är, en sådan spelade jag på som barna - farsan hittade den i en av kåkarna han rev och vi ungar fick ha den i vårt rum - faktiskt ett ganska skrymmande instrument.

Ja då så har vi de där om SD - nja jag tar inte så hårt på de där med skinnskallar - jag gjorde lite resrusch för en uppsatts en gång och upptäckte att dom var ganska rädda av sej Mrtinkängor och allt till trots.

Och apropå skinnskallar som jagade svartskallar,,,
En kompis som numera sluppit ut från kåken och klarar sej hyggligt blev jagad av ett gäng skinnskallar av den orsaken att han var barn till en riktig blondin och en kille från mörkaste afrika.

Polarn fan för gott att helre fly än illa fäkta, men det bar sej inte bättre än att skinnskallegänget sackade av - alla utom en som hade lite bättre kondis, alternativt var mindre mordiska än den som klampade på med sina kängor efter min mulattpolare som vek av in på en kyrkogård med kängorna i hälarna, men där stannade och väntade in den nu ensamma skinnskallen.
Efter en kortare slagväxling och några sparkar låg skinnskallen på marken stendöd.
Men det kunde ha varit tvärt om - och då hade det inte varit hans morsa som sörjt.
Nu fick min polare några år för vållande till annans död - bättre det än att vara den döde - i alla fall om man vill leva:-)

Och ärligt talat - skinnskallar i allmänhet ger jag inte mycket för, men en annan polare - skilnnskalle och kängförsedd klev av tunnelbanan på väg hem, han råkade hamna mitt i en misshandel - två grabbar som hade fått för sej att prygla upp en tjej där rakt upp och ner på allmän plats.
Tjejen låg rätt illa till och hade fått ta emot några smällar och slag medan publikum stod och såg på på behörigt avstånd.
Min polare berättade att han inte tänkte ett ögonblick - drog bara kängar rätt upp i plytet på den närmsta våldsutövaren så käken rök och den nissen stöp i backen - den andra hann inte uppfatta vad som hände innan han fick den andra kängan i skrevet så han vek sej och därefter stålhättan på Martinkängan rätt in i truten där det blev betydlig mer plats än innan då en av hans tänder råkade fastna i känglädret.
Stick sa min polare till tjejen som pep iväg så fort hon kunde vilket även min kompis fann för gott att göra.
Gissar att dom där typerna som ansåg att dom kunde slå på en brud mitt på stan är betydligt mindre benägna att göra något sådant i dag.

Kanske vi kan avsluta denna lilla sensmoraliska berättelse med orden - skinnskalle på gott och ont :-)
56 Ja en stor berättare om godhet o elände är du. Jag har inte levt i så häftiga miljöer. Men även i småstäderna fanns ju striden mellan "skinnskallar o svartskallar" ett tag, som i Trollhättan.Klockan börjart bli mkt. Har sett Skavlan o del Lena Phulipsson o vetenskap mm. Så gubben börjar bli trött.
56/ bizon sådana bekanta du har skulle jag säga upp bekantskapet med. Våldsverkare kan jag inte förlika mig med oavsett syftet bakom om hur och varför. Inte för att jag känner eller har känt någon skinnskalle, så har jag aldrig hört talas om att de skulle kunna vara benägna att begå mord.
Såvida de inte är muslimer av samma sort, som tyvärr finns, men det skrivs det inte något om.
58
Jo du Xman - men vänner är vänner och ingenting blir bättre i världen genom att frysa ut de felande från gemenskapen - du har tusen gånger fler möjligheter att komma med utvecklande synpunkter - annars är risken att de våldsbenägna inlemmas i andra organisationer som du definitivt inte vill förse med fotfolk.
Konstigt att du inte hört talas om att skinnskallar utfört flera till och med våldsamma mord - högerextrema grupperingar har även utfört grova hot och bombdåd mot journalister.
Nej du - en del av dessa är inga dunungar utan veritabla monster, men även dessa kan ha en hel del hedervärda principer - dock tror jag att det är det samhälle vi lever i som faktiskt låter dessa typer av människor växa upp fulla av hat mot allt och alla - vems är felet.
Är det dessa tidigare små bebisar som kastats ut i livet utan kärlek och utan någon annan framtid än den dom själva kan tillskansa sej.
59/ Bizon jag har hört om nazister som har mördat, bl.a Fackföreningskillen i Södertälje, men inte att några skinnskallar skulle begått mord, såvida du inte ser skinnskallar som nazister och förresten i dagens läge finns det inte några skinnskallar mig veterligt?
NI snuddar vid den stora frågan om man ska ta felande människor till sig och vara deras föredöme - eller skälla på dem o utesluta dem osv. Hur ändrar man en människas beteende - med värme eller kyla??Förr träffade jag många ungdomar med skinnskalle-mentalitet. Jag var den ende som parata med dem i den byn.Men visst var det riskfyllt. // Ett tag var det gott om skinnskallar på våra fängelser, sedan var det Hell Angels tur osv.
60
Att det direkta skinnskallarna tunnats ut är sant - för några år sedan hade dom ett eget ställe i fryshusverksamhetens regi - det blev för mycket bråk mellan dom och andra ungdomar.
Däremot är det inte san att dom inte finns - det är bara det att dom sugits upp ax extremhögern och nazistiska organisationer.
Även en del MC gäng har medlemmar med ett förflutet som skinnskalle.
Begreppet skinnskalle var väl en gång mer liktydigt med ett manligt pubertetsideal.
Det rakade modet ser du i dag lite var stans i det respektabla samhället, och det kan tyckas oskyldigt nog men är det de?
Hur är det då det drar ihop sej till fight på de politiska gatorna - vilka drar då på sej Martinkängorna och går ut och sparkar skiten ur sina meningsmotståndare.
Likväl som du har aggressiva högerkrafter har du aggressiva vänsterkrafter - ytterligheter, javisst, men dock politiskt ideologiska krafter i samhället.
Extremhögern står mot den allmänna meningen, men som en ytterligare polaritet har du till exempel antifascistisk aktion (AFA), som är ett svenskt vänsterextremt nätverk av en hel del folk som i fråga om aggressivitet inte heller drar sej ur en fight i första taget.

61
Nja "snuddar" tror jag inte - jag skjutet rakt mot målet. Jag anser att man om så är möjligt ska ta felande människor till sig om något sådant har önskad effekt - det vill säja att dessa kan komma att få en annan syn på samhället och medmänniskorna än den destruktiva. Undantaget är psykopater vars mentala konstitution inte kan förändras och vars konsekvens i ett öppet samhälle sannolikt kommer att producera fler offer - dessa individer SKA förvaras utan möjlighet att ställa till mer skada än vad som redan skett.

För andra vanligt felande människor och hur dessa ska kunna tas emot i gemenskapen kan man ju undra - särskilt om ingen gemenskap finns som är värt namnet i ett samhällsklimat där det är vassa armbågar och strebertänk som regerar.

Sedan Brunne så är det bara det yttre som förändrats beträffande de som sitter på kåken - det vars kriminella förflutna lett dom dit är det samma - i övrigt förefaller våra minnesbilder ch verklighetsuppfattning ha en del överensstämmelser.

Det tragiska i alla dessa sammanhang är att vi och våra förfäder har skapat ett samhälle som producerar skadade människor i sådan mängd att
fängelserna är överfulla, och psykvården dignar under överbelastningens ok, samt att alltför många inte klarar av samhällslivet av i dag utan psykofarmaka.
62/ Bizon jag tror att det finns en koppling till missanpassade svenskar så tidigt som på 60 talet när reformen om fri uppfostran infördes!
Minns du hur föräldrar resonerade, jaha, nu får vi inte aga våra barn och nu får de själva bestämma hur de vill ha det och vi föräldrar ska inte få ha något att säga till om?
Så dumt resonerade föräldrar och vad hände de släppte sina ungar vind för våg och främst de kvinnor som skulle ut i näringslivet och förverkliga sig och som toppen på isberget, den fria kärleken då massor av äktenskap gick i krasch!
Det här är grunden till de missanpassade i samhället som vill vara något och det här har eskalerat med invandringen där vissa kategoriers folk inte har det minsta pli på sina ungdomar! Inte allt för sällan ser man svenskar och färgade tillsammans som sysslar med gängkriminalitet, och 45 ligor härjar i vårt land och en del har specialiserat sig på gruppvåldtäkter som redan blev kartlagda för över 10 år sedan.
Ett visst parti delade ut pamfletter till varenda riksdagsledamot om att våldtäkterna begås i första hand av färgade utlänningar och eftersom både Polis och våra domstolar kunde bekräfta det här, så blev det inte något ramaskri om rasism eller hets mot folkgrupp! Däremot så sopades det här uppgifterna under mattan illa kvickt!
BIZON 62 / Ja vi är nog väldigt överens o det känns ju bra.// En mkt stor xdel av vår befolkning är ensamboende, så som jag. Det är inte nyttigt för kropp o själ.O går man ut så är det för mkt stress o vassa armbågar. Pensionärerna försöker lura ut vilka klockslag då det är lugnast på trottoarerna och i butikerna....
Ja Xman - begreppet fri uppfostran missuppfattades av många, jag följde resonemangen ganska så noga via vad som skrevs och uttalades av bla. Gustav Jonsson på Skå som väl var en av de som pläderade för en mindre auktoritetsinriktad pekpinnefostran mot den då förhärskande vuxen = vet bäst. Vilket ju tyvärr är lika osant som att det är sant att det kryllar av så kallade vuxna som borde stå under förmyndare.
Att respektera barnet som individ och människa var hans grundbudskap. Att resonera om varför livet för ett barn kan te så övedjävligt och söka kartlägga orsak och verkan i trasiga familjer var verktyget.
Hela familjen skulle behandlas då ett barn uppvisade störningar - förut agade man problemen långt in i barnasjälens djup - många av dessa stackars tystslagna barn är vuxna förövare i dag - det var inte så bra det heller.
I stort sett har SkåGustavs ideèr slagit rot inom psykologin, men psykiatrin har fallit i pillergropen. I dag behandlas barn som orsak nog fast dom i själva verket visar ett symptom på att något är galet.

Och Brunne - nej inte bra med alla dessa ensamma marginaliserade människor i dag - där kan vi verkligen snacka om alienation på alla plan.
Men hur komma till rätta med detta?
Många väljer faktiskt ensamlivet då pargemenskapen flera gånger visat sej kosta mer än det smakar.Det kan inte vara rimligt, eller mänskligt, att infödda svenskar med "utländskt utseende" ska tvingas att spraya håret blont för att slippa att trakasseras av polisen på tunnelbanan ...
Varför finns nästan alla "illegala" flyktingar i Sthlmsområdet?
När Sverige är så stort?
Eller är det bara som man tror inom polisen?
Kanske är det för att Tunnelbanan är uppvärmd?

Många frågor - Inga svar!
Eller?
65/ kloka ord Bizon som jag skriver under på. När det gäller ensam boendet så ger jag Jocke helt rätt, kvinnorna har blivit vrånga och inte så lite egotrippade och vilka vänliga karlar som du och jag, Jan B och vår förträffliga Jocke att inte förglömma, har missat detta?
Jocke som dessutom tyvärr blir missförstådd, på grund av kvinnors enkelspåriga resonemang, därför att deras logik har man mycket mer att önska om, att den åtminstone blir sund någon gång mellan varven?
Apropå att bli missförstådd, en del här har tydligen satt det i system att missförstå mig på pin kiv känns det som.
Visst, jag har ett stort skäl till att inte vara övertydlig, som endast en skribent på denna site tycks ha förstått, men så har han också lärt känna mig som den person jag är, som vet vad jag talar om.
Som bl.a Jan Olsson totalt missat och i viss mån, Herr Sourze själv? Den gode Jan Brunnegård, som aldrig skriver något av elakhet" därför att jag förstår hans apropåer, som man får ta med en nypa salt och ta för vad det är.(i hans brist på att inte vilja ta reda på den egentliga sanningen för vad som händer i samhället)
#67: Berättigade frågor Jan Olsson! Om man inte är näsvis och frågar dör man nyfiken!
Min alldeles egna hemsnickrade jordiska konspirationsteori (inga UFO:s inblandade vad jag vet) är att det beror på den utbredda anonymiteten i Sveriges största stad och speciellt i tunnelbanan där mänsklig kontakt betraktas som illegalt känns tryggt, kompletterad med uppvärmingen!
Folk på landsbygden är nog mer näsvisa och frågsugna om främlingars privatliv?

Mvh. från en jordisk konspirationsteoretiker.
#69 - En klok och förutseende papperslös tar kontakt med någon skrupulös lantbrukare med behov av arbetskraft,där han sedan kan jobba och bo i någon dålig drängstuga för mat och en usel lön,men är i alla fall utan risk att upptäckas av polisen!
I första taget!

Bara att hoppas att språkförbistringen inte lägger hinder i vägen?
Men kanske det inte var så han tänkt sig det nya förlovade landet?

Mitt eget val,om jag befunnit mig i samma predikament!
Det gäller att vara kreativ i sådana situationer!

Men kanske bättre än alternativet?
Vilket det nu är?
Herr xman citat // Den gode Jan Brunnegård, som aldrig skriver något av elakhet" därför att jag förstår hans apropåer, som man får ta med en nypa salt och ta för vad det är.(i hans brist på att inte vilja ta reda på den egentliga sanningen för vad som händer i samhället) // OH upplyste broder säg var sanningens källa är. Sannolikhet finns en del sanningar i min Bibel men långt ifrån allt vad jag behöver./ God är jag inte men försöker i vart fall vara snäll men inte dum. Svårt!
Herr xman citat // Den gode Jan Brunnegård, som aldrig skriver något av elakhet" därför att jag förstår hans apropåer, som man får ta med en nypa salt och ta för vad det är.(i hans brist på att inte vilja ta reda på den egentliga sanningen för vad som händer i samhället) // OH upplyste broder säg var sanningens källa är. Sannolikhet finns en del sanningar i min Bibel men långt ifrån allt vad jag behöver./ God är jag inte men försöker i vart fall vara snäll men inte dum. Svårt!
Jag var i Umeå Västerbotten då det plötsligt dök upp en massa flyktingar som plågats av Pinochet!? Då hade kommun o stat inte mkt till flyktingmottagande. Men det var vår o de flesta flyktingarna visade sig vara bönder i ngn mening och de försvann ut i det otaliga småbruket uti landskapet.Där fanns ofta extra hus på gården som kallades bagarstugor,undantagsstugor mm Där mådde de bra och hjälpte till med det de kunde - det var mkt. I Chile finns alla slags kust o bergs klimat. Så klimatomställningen klarade de bra. Pengar fick de nog inte så mkt men allt det primärt nödvändiga delade de med gårdsfolket.Jag tror de mådde bra men sökte sig efterhand till andra uppgifter.
72/ Jan B att stanna i utvecklingen är att uppehålla sig vid politiker och tidningsmurvlars rundsnack som inte vill veta av den egentliga sanningen, är inte mycket att hurra för.
Typ samma stagnation som hör bibeln till, som inte utvecklar och öppnar våra sinnen, utan snarare bedövar oss ifrån att förstå!
Den som har kommit längst är Leif E, som för dig är inte alltför sällan är för dig obegriplig i sina meningar, om metodiken att ta till sig sådant som är utomsinnligt.
Jag tror som är en tro i sig att utvecklas och gå vidare och inte uppehålla oss i det förgångna som inte på något vis finns en värdefull mening med.
Du har din tro, förmodligen som en tröst, men du blir varken klokare eller en bättre människa av att uppehålla dig vid gamla gudasagor.
Jag såg för en stund sedan på en video, som du får tro vad du vill om, men det som visas är ändå en "reell verklighet" att vi är hemsökta ifrån andra världar, att finna deras mening om vad de kan tänkas vilja oss jordbor, är det nog många som undrar över?
Kanske de vill förklara för oss att tänka om och ta del av vårt Universum som kanske ger oss mycket mer, än en gammal biblisk sagobok? Vi kanske kan få en ny framtid med kontakt av andra varelser som kommer med ett kärleksbudskap till oss, så att vi får fred på vår jord.
Och som ett gammal kommunistisk budskap, "förenen er alla människor på vår jord, för fred och frihet!"

OH upplyste broder säg var sanningens källa är. // Så frågar jag o frågar nu om X anser sig ha börjat svara på den frågan.Eftersom DU totalt har dömt ut Bibeln som sagobok några ggr så vill jag ha reda på vad ditt ALTERNATIV heter??? Du tipsar om kommunismen...???

Undrar om du ser alla heliga skrifter som Koranen osv som sagoböcker?? Anser du det så är du nog rätt ensam i denna världen.

Förra veckan började en ny SVT serie som heter HIMMEL O JORD, tre avsnitt kommer närmaste tiden Rekommenderas.Svenskarna är världsunika i att vara profana var nog sammanfattningen...
75/ Jan B SVT imponerar inte, den kanalen försöker hålla oss fast i PK fållan. Här försökte man med en mjukare syn på bineln som sagobok, nåväl eftersom det inte pssade dig så bra, får jag kalla bibeln för alla tiders tjockaste Mytologibok. Koranen är främst en handbok för Islams politiska
ideologi, med hemska satansverser som handlar om ond bråd död för de som sviker Islam och mycket värre än så, när alla som inte är med dem, är otrogna hundar och alla vet att hundar är monster i islamisternas ögon! Nej, ut med packet ifrån vårt land!
Som jag kom fram till en gång - För fred och frihet - lämna vapnen!

Svensk vapenexport är ett sorgligt kapitel - inte mer än rätt att vi öppnar våra gränser för de som råkat ut för helvetet vår export förorsakat.

Fast så enkelt är det ju inte - tyvärr är även religioner i diverse skepnader vapen i händerna på maktens folk.

Religionerna generellt - skapades av makten för makten.

Föreställningen att tillbedda gudar skulle kunna hjälpa de som tillbad är den lilla hårlösa primatens första underkastelse - den andra blir följaktligen att böja knä för den som har bättre tumme med gudarna än dom själva.

Kan andlighet ersätta primatens tredje underkastelse som är trons underkastelse av religionen - därmed är inte tron fri utan organiserad under en eller annan maktorganisation.
Trosfrihet betyder inte att flickor och pojkar inte bär trosor under kjol och kilt - det betyder att vi som tänkande människor inte underkastar oss andras trosföreställningar - vi söker känsligt våra själars egna svar...

Jan B. Jag skulle vilja fråga dig en sak. Jag förstår att du liksom jag har en tro. Jag på det sätt att jag anser att Gud finns i alla kyrkor.
Tycker däremot att det är bra att Papa Ratzinger=Benedictus XVI ska sluta Kondommannen, Rottwaeilern (för att han är liten ettrig & alltid förbannad) ska avgå tycker jag är bra. Hans kvinnosyn är hemsk. Den gamle Påvlacken påven JPII var en stor politiker men lika konservativ även han, Hoppas katolikerna får en bättre man på den Heliga storlen & i nästa Pontefikat.

Jag skulle vilja fråga dig om följande. Svenska kyrkan är en flat organisation. Det står i Bibeln att man ska gifta sig med kvinna & tvärt om. Ändå kan man undra om man i Sve krkan läst Bibeln som f-n läst den då man ju tillåter homosexuella att vara präster & tom gifta sig med varandra, både flator & bögar. Undra hur det stämmer med religionen. För mig får folk lov att ha vilken läggning de vill. Kanske du kan svara på min undran Jan?
#76 - "Nej,ut med packet från vårt land"!
Räknas inte det som främlingsfientligt?
Nej,inte om X-man får bestämma tydligen!
x man /På helt onyanserade grejer går det inte att svara / Pack är givetvis ett rasistiskt påhopp.
Arkadiuz....funderar lite över natten på om jag har ngt vettigt svar....
#76: Ja, där släppte du masken ordentligt! "Ut med packet, Sverige åt svenskarna!" är en gammal populär slogan i vissa kretsar ...
Lennart Asp och Jan Olsson Jag kunde inte förmå mig att be packet vara kvar i landet, när faran finns att Sverige blir ett Islamskt rike.
Arkadius - Brunne är en klok man som understundom följer kloka råd att tänka efter före :-)

Så kan det vara att Xmans åsikt äger viss giltighet - att oftast ingen blir klokare av att läsa bibeln - bevisas således av att du som tydligen har läst den för att så kunna fråga om hur det är med homosexuellas vigande till präster och sammanvigande varandra sedan inför den gud du tror bor i alla kyrkor.

Om vi nu utgår från det du tror att även prästerna huserar där den skapande guden bor - så varför ska då de homosexuella inte likväl omhändertas av den gud som också skapat deras sexualitet?

Om vi antar att du föreställer dej att homosexualitet råkar vara tämligen frekventa misstag eller olycksfall i den store gudens arbete - vad skulle inte då vara naturligare än att denne gud tar ansvar för sina misstag?

Du undrar vidare hur all världens misstag sedan stämmer med religionen - vilken av alla religioner som alla gör anspråk på att vara den enda rätta och den enda sanna - i katolska länder är det inte så vanligt med kvinnliga präster - men präster med förkärlek för korgossarnas små fina stjärtar är det gott om. Vilket ju skulle kunna tjäna som ett berättigande för en hel del frågor - du kan nog klura ut en del av dom själv.

Svenska kyrkan var en gång motståndare till kvinnliga präster - längst höll något som kallades "synoden" ut i sitt envisa hävdande av att kvinnfolk inte hade i kyrkan att göra annat än som boskap och då med täkt huvud.
Inte helt olikt åsikterna en hel del muslimer förfäktar nu i denna dag.

Fint att folk för dej får lov att ha vilken läggning de vill, men de är oftast inte så att folk väljer läggning - den föds de flesta med och det oavsett dom får lov eller ej.

Vilken läggning har du - jag personligen anser att människor som trots att dom fått en läggning som samhället inte riktigt accepterar ändå har modet att hävda sin rätt att få vara som gud skapat dom.

Har du några problem med att dessa människor också vill tjäna gud som givit dom förmågan och modet att leva sin kärlek?
Jan B att du försvarar islamister som kallar dig för otrogen hund och våra kvinnor för horor, visar bara på vilken låg nivå du ligger.
Tämligen snurriga kommentarer på den här sidan, nästan utan undantag. Som en satellit som tappat kraften i snurret, genom urladdat batteri. Eller på ett högre maktplan, en planet och ett Tellus på väg genom galaxen, utan intellektuell och moralisk styrfömåga!
Du Jan B brukar ni vid era mässor i Missionkyrka ha korsen mellan benen.
[länk]
[...]  vänner är vänner och ingenting blir bättre i världen genom att frysa ut de felande från gemenskapen - du har tusen gånger fler möjligheter att komma med utvecklande synpunkter  [...]
(Bizon 2013-02-22 23:41 #59  [länk] .)
En mycket viktig synpunkt, som också Jan Brunnegård berör 2013-02-23 09:28 i #61  [länk] .
[...]  Apropå att bli missförstådd, en del här har tydligen satt det i system att missförstå mig på pin kiv känns det som.  [...]
(x-man 2013-02-23 14:28 #68  [länk] .)
Så är det säkert.  Vilket är synd, för vi skulle kunna vara konstruktiva istället för att försöka riva ned det sista av vårt samhälle och pissa på resterna.
#69 - En klok och förutseende papperslös tar kontakt med någon skrupulös lantbrukare med behov av arbetskraft, där han sedan kan jobba och bo i någon dålig drängstuga för mat och en usel lön, men är i alla fall utan risk att upptäckas av polisen!
I första taget!

Bara att hoppas att språkförbistringen inte lägger hinder i vägen?
Men kanske det inte var så han tänkt sig det nya förlovade landet?

Mitt eget val,om jag befunnit mig i samma predikament!
Det gäller att vara kreativ i sådana situationer!

Men kanske bättre än alternativet?
Vilket det nu är?
(Jan Olsson 2013-02-23 16:21 #70 [länk] .)
Ungefär så går det till här och var.
Här visar du X-man varför du är viktig här på Sourze:
72/ Jan B att stanna i utvecklingen är att uppehålla sig vid politiker och tidningsmurvlars rundsnack som inte vill veta av den egentliga sanningen, är inte mycket att hurra för.
[...]  om metodiken att ta till sig sådant som är utomsinnligt.
Jag såg för en stund sedan på en video, som du får tro vad du vill om, men det som visas är ändå en "reell verklighet" att vi är hemsökta ifrån andra världar, att finna deras mening om vad de kan tänkas vilja oss jordbor, är det nog många som undrar över?
[...]  Vi kanske kan få en ny framtid med kontakt av andra varelser som kommer med ett kärleksbudskap till oss, så att vi får fred på vår jord.
Och som ett gammal kommunistisk budskap, "förenen er alla människor på vår jord, för fred och frihet!"
(x-man 2013-02-23 17:37 #74  [länk] .)
alien - erad 86
Citat//Tämligen snurriga kommentarer på den här sidan, nästan utan undantag. Som en satellit som tappat kraften i snurret, genom urladdat batteri. Eller på ett högre maktplan, en planet och ett Tellus på väg genom galaxen, utan intellektuell och moralisk styrfömåga!//sc

Visserligen deklarerar du din kompletta okunnighet beträffande fysikens lagar, och inte nog med det - dina brister på filosofins område har inga övriga att önska, dock en hel del att förkovra dej i - inte ens nomenklaturen i universums närområde förefaller dej bekant.
Förhåller det sej så illa att din intellektuella standard ligger i paritet med övriga boende på denna planet så är det inte så konstigt om det går åt helvete.

Frågan är vilken outvecklad etnicitet du framodlats ur och var denna har sitt interstellära ursprung - en upplysning tack?
92/ Leif E //Här visar du X-man varför du är viktig här på Sourze:// Alla här skulle kunna vara viktiga och dra sitt strå till stacken, men tyvärr de som bara är på Sourze för att häckla, skulle man vara glad över om de hoppade av Sourze och fick ordning på sitt mentala lyte och sysslade med något annat under den tid det skulle ta för att bli normaliserade. Jag undrar också om häcklarna fungerar som de gör, mot alla människor de känner i sitt privata liv, ljuger och fördömer?
Det är är inte helt fel att förknippa er, Lennart Asp, Jan Olsson och Jan Brunnegård som extremt politiskt korrekta som har fördummat er!
Ni är medlöpare till regimen för att splittra och söndra, genom att fördöma dem som vill få lag och ordning i vårt land.
En Jan Brunnegård som tar ordet demokrati i sin mun och samtidigt fördömer han yttrandefriheten, vad får man då för uppfattning om den sortens människor som är motståndare till svenska folkets mänskliga rättigheter?
Jag tycker att ni alla tre nämnda, skulle rannsaka er och berätta ärligt och uppriktigt varför ni går emot, att skapa ett människovärdigt samhälle och inte slå mot dem som inser att vi måste bekämpa fascistiska strukturer som ni gör er som talesmän för!
Ni måste inse att ni äger ett förrakt mot svenska folket, det kommer ni inte ifrån, när ni står på PK sidan och kallar folk för rasister och främlingsfientliga, mot dem som påtalar roten till det onda i Sverige, som Islam utgör!
Det håller inte att peka ut ett politiskt parti för att vara rasistiskt och nazistiskt eller främlingsfientligt, jag tror att ni inte förstår vad sådana anklagelser leder till i förlängningen.
Om ni läste på, om de länder där det har varit inbördeskrig och om det pågående i Syrien som Islamister har startat, som går ut på att utrota kristna värderingar och jaga kristna människor på flykten.
Detta är vad som kan ske i förlängningen i Sverige, med detta begriper ni inte, men tyvärr är det så iaf.
Islam är farligt i vårt land, sen får ni kalla mig för att vara främlingsfientlig så mycket ni vill, för jag är stolt över att få medverka till, att väcka svenska folket för kommande faror och söker medhåll, som jag har av tusentals invandrare i vårt land, som flytt förföljelse och elände som de blivit utsatta för i sina muslimska hemländer!
Det här är samtidigt en förklaring över Sd framgång i opinionsmätningarna kristna invandrare stöttar Sd i sin kamp mot Islam!
Som ett förtydligande, jag för en privat kamp mot det destruktiva i samhället genom att belysa vad som händer i vårt land med regimens godtycke som är av ondo och har inte det minsta samröre med Sd som ni vill hävda, men jag måste göra er besvikna!
Jag sympatiserar inte med något politiskt parti, för att jag gillar inte vårt politiska system över huvud taget, så ligger det till och det här ber jag er att respektera!
Intressant att du tar upp Syrien, X-man.  Västmakterna stöder där terroristerna som bekämpar regeringen, t.o.m. med flertalet vänsterfolks medhåll.  Syrienvännerna, de som ifrågasätter terrorn, får inte ens använda ABF-huset i Stockholm för sina möten!

De som stirrar sig blinda på politiska riktkarlar istället för att studera hur det har gått till när olika länder har splittrats och brutits sönder kan varken förstå detta eller att något liknande också kan hända här hemma.  Man måste tänka själv för att kunna känna igen signaturerna.
#95 - Se det var en lång utläggning,med samma dåliga resultat som alltid!
Jag tror tyvärr att X-man är vilseförd i sin alldeles egna politiska agenda!
Inte ens Leif E.,eller Bizon,tycks hålla med helt och fullt?
När tror X-man t.ex.att inbördeskriget startar?
Har X-man eller hans släktingar blivit utsatta för religiös påverkan av några islamister?
Efter X-mans förtydligande i politiska frågor,förstår jag att han ej röstar vid allmänna val här i riket?
Eller kanske rentav,i protest,skriver sitt eget namn på någon röstsedel?
I alla händelser,
en får tacka,för den oegennyttiga kamp X-man kämpar,för allas vårt välbefinnande här i landet!
Resultatet kanske dock inte uppskattas av alla,när det ev.kommer till stånd?
Ironiskt nog!
96/ Leif E. Jag fick en grumligt svar från en av av de vilseledda av Pk propagandan och han får hålla på att leva vidare i sin religiösa fantasivärld och det är bäst så och jag tänker inte störa honom så han inte kan somna om igen!
Angående Islams hot så är dessa tankar och värderingar komna ifrån kristet folk som har tvingats fly ifrån sina muslimska hemländer och jag lovar dig att, kristna invandrarorganisationer håller en stenhård koll på muslimerna i Sverige och det ska vi vara mycket tacksamma för.
97
Kanske dags att tänka till lite Jano - säjer dej den 20 dec 2012 något?
Sedan har du en hel dröse krav från islamopolitiskt håll som om du ger detta sitt bifall kommer att förändra det samhälle du en gång kände - kanske inte bara flickfeminister utan även andra som står i vägen för islamismens framfart som inte skyr några medel i sina maktambitioner hamnar i de "helvetescirklar" avsedda att genom skändning - rektal så väl som vaginala våldtäkter på öppen gata skrämma oliktänkande till tystnad och motvillig acceptans - tänk dej detta i landet lätt och lagom där civilkurage är ett okänt fenomen.
Nej du Jano - i fråga om islam kör du med din strutsteknik eller flabb dito - allt går inte att flabba bort, risken är överhängande att du då får sätta flabbet i halsen innan du vet ordet av.
Inte för att jag vill skrämma någon, men mig skrämmer det vad som händer i UK, där muslimer handgripligt försöker erövra bostadsområden med hjälp av självtagen muslimsk polis! [länk]
96/ Leif E.  Jag fick en grumligt svar från en av av de vilseledda av Pk propagandan och han får hålla på att leva vidare i sin religiösa fantasivärld och det är bäst så och jag tänker inte störa honom så han inte kan somna om igen!
Angående Islams hot så är dessa tankar och värderingar komna ifrån kristet folk som har tvingats fly ifrån sina muslimska hemländer och jag lovar dig att, kristna invandrarorganisationer håller en stenhård koll på muslimerna i Sverige och det ska vi vara mycket tacksamma för.
(x-man 2013-02-24 10:56 #98  [länk] .)
Jag ser det som signifikant att Israel Adam Shamirs bok "Blommor i Galileen" som bl.a. dokumenterar sionistiska terroristers fördrivning av och fullständiga utplånande av kristna byar och begravningsplatser i samband med etablerandet av "den judiska staten" renderade dess svenske förläggare status av persona non grata.  En status han delar med bl.a. undertecknad, vi nämns t.o.m. ihop av benämningsmakten.

Också väldigt intressant att de flesta svenska frikyrkliga stöder historisk terror mot kristna genom medlöperi med judiska terrorister.  Av någon anledning saknar de självbevarelsedrift.  Man kan undra hur de har låtit sig berövas sin kristna självbevarelsedrift.  Min vän Abdel-Masih Wazir har nog kommit svaret nära när han säger att Frimurarna är en organisation genom vilken vi protestanter rekryteras som slavar för att bygga 'Salomos Tempel'.  Notera 'bygga', alltså inte återuppbygga, för Abdel-Masih Wazir ifrågasätter på goda arkeologiska grunder det första 'Salomos Tempel' som en historieförfalskning, se vidare stycket "The Faking Of History" och framåt i min text "Something seismic happening" från 2009-05-13  [länk] .  Eller läs från början, allt är mycket signifikant material.

Det är f.ö. känt att sionisternas motto är "Genom bedrägeri ska du föra krig" ("By way of deception, thou shalt do war")  [länk] .  Det är för mig uppenbart att de politiska sionisterna (till skillnad mot de fundamentalistiskt Torah-troende religiösa judar som inte accepterar det nuvarande politiska Israel som rättmätigt) åtminstonde sedan de krossade tsarriket har skapat inre konflikter hos sina fiender.  Fiender som de låtsas vara vänner till.  Detta för det långsiktiga målet att uppbygga sitt världsrike, där lag kantänka utgår "från [deras] Sion".  D.v.s. Rothschilds/"röda sköldens" Högsta Domstolsbyggnad i Jerusalem.  (Sök på  Mathilde Dorothy de Rothschild Israel Supreme Court, färdig söklänk:  [länk] .)  Kommunister, vänsterfolk och andra nyttiga idioter är för dem kanonmat.  Men varför är svenska frikyrkliga "nyttiga idioter"???Andra inlägg av mig, en översikt:  [länk] .
Se gärna även "Multitrådig orientering vårvintern 2013":  [länk] .
x 87 citat/Du Jan B brukar ni vid era mässor i Missionkyrka ha korsen mellan benen.// KAN LUGNA DIG Vi har inga mässor men du talar i nattmössan.
ARKADIUZ 78 / vad gäller katolska kuyrkan anser jag att den är en stor olycka från början till slut Att någon kallar sig Kristi ställföreträdare är sjukt från början till slut.Vilket påhitt! Påven o hans gäng utser helgon åter ett rent påhitt för att öka makt och inflytande kombinerat med bannlysning mm. För mig är KK inte alls en kyrka.Men givetvis kan enskilda som kallar sig katoliker var kristna, det avgör Gud.

Sv Kyrkan är en Folkkyrka numera som anpassar sig mer efter vaf folk anses tycka än vad bibeln säger.Det är i stor utsträckning kommunala kyrkopolitiker som far på Kyrkomöten etc. o avgöra vad som är rätt.
Kanske jag har mer att säga senare.Har dimsyn så jag stavar dåligt samt är rätt sjuklig o handikappad.
Ett stort tack Jan. Jag håller med dig till fullo ang katolska kyrkan.
Betrf Sve kyrkan så tror jag dig. Men det verkar ju dubbellmoral. Tack.
PK-eliten pladdrar på i sin iver att smutskasta riksdagens tredje största parti. [länk] [länk] [länk] [länk]
Lasse i gatan 107
Som jag tidigare nämnt så har SD fört med sej en hel del nödvändigt till den nuvarande politiska situationen i sverige - men vad menar dom då dom röstat emot att kärnkraftens ägare inte ska behöva betala en något mer täckande försäkring ifall något skulle hända - fortfarande är det staten = skattebetalarna som ska stå för den eventuella notan - samt notan för slutförvaret - vinsterna däremot rakar investerarna hem.
Sådana försäkringar är redan genomförda i bla Finland.

På den punkten är jag ytters besviken på SD.
NU när SD "riskerar" att bli ett stort parti så borde många granska dess politik ut många synvinklar.Kärnkraften o 20 andra frågor som hela skolsystemet är aktuella saker.
EN folkkyrka som styrs på ungefär samma sätt som en kommun kan inte profilera sig så starkt utom i ngn enstaka fråga. En liten frikyrka modell sekt kan ha hur stark profil som helst, som är beslutad av några få, som anser sig vara ytterst bobeltrogna.Men de tappar ju då kontakten med flertalet. Jag tillhör sedan tonåren Missionskyrkan som i min ungdom hade 1000 församlingar över hela landet Den har alltid haft en social o liberal profil men jag avser inte då partipolitisk.Utan synen på samhället och den fri medborgaren.Alla viktiga beslut tas lokalt vilket innebär att församlingarna har mkt olika ståndpunkter i homo-frågan mm. Homofrågan är brännhet i alla kyrkor i Afrika just nu.Några av dem har brutit alla kontakter med Sv Kyrkan./ Jag läser tidningen Dagen samt Sv Kyrkans tidning för att hänga med lite.
Lasse 107 / EN elit är en mindre grupp som gärna vill framträda som dominerande. Delar av SD-gänget är avgjort en sådan elitgrupp som är helt emot hur beolkningsmajoriteten röstat på senare år, till ca 95 %.De som röstar på "sjuklövern" kan ej ses som en elit utan ett folkligt genomsnitt.
Jano 97 - i dag var det stora demonstrationer som urartade till något kravallartat med flera döda - orsaken var att muslimer demonstrerade för avrättng av islamkritiska bloggare - för några år sedan hölls en demonstration av liknande slag - ganska konstigt att se en dröse beslöjade kvinnor och barn skandera "död åt" santidigt som dom aggressivt hötter med nävarna - betänk då att dessa människor bara några år tidigare jagats från sina hem av mordlystna hopar av samma religions förespråkare endast med någon liten skillnad i synsätt.

Inte gör sverige dessa människor till något mer fredliga personer.

För en tid sedan åkte tankesmedjan Feminix på pumpen och förlorade diverse uppdrag dom haft för PK.
Yttrandefrihet gäller till viss del fortfarande - men inte för kritik av islam eller islamism. Anmärkningsvärt hur vi tvingas till tystnad och självcensur för att inte "kränka" muslimer.

Lars Wilks ett exempel - i närområdet - Gyllandsposten - och så fatwan mot författaren till Satansverserna - Salman Rushdie - sammantaget bara ett axplock av muslimsk och islamistisk islam i praktiken.

Flera gånger har jag även i detta forum pekat på att en religion eller en ideologi inte är summan av sina handlingar utan just de handlingar som utförs i respektive religions namn - goda så väl som dåliga, de goda förtar inte de dåliga.
#108/Bizon/Här kan du säkert få en förklaring på det du är besviken på. [länk]
#113-114-115 - Den anonyme Lasse i Gatan tenderar att använda samma undanglidande retorik som en annan anonym X-man här på Sourze!
Förstår att ni bidar er tid! - Som förhoppningsvis aldrig kommer!
Ha de!
Leif 101
Frågan är om inte sionisterna biter sej själva i foten då de låter islam sprida sej i europa och övriga världen - eller har dom någon strategi med detta?
Att religiöst destabilisera stora delar av världen samtidigt som en så expansiv politisk religion få så starkt fotfäste att den kan diktera villkoren - och redan gör - förefaller som en ohållbar strategi - visserligen har dom i dag greppet om världshandeln och bankerna, men vad hjälper det mot ett folk i totalt uppror - det blir inte bara inbördeskrig - det blir världskrig.
Den enorma vapenarsenal som den så kallade lagliga makten i dag förfogar över kommer snabbt att falla i händerna på de åtminstone jag minst vill ska ha någon makt.
Redan nu finns tungt militärutbildade krafter och nätverk som när som helst kan aktiveras och ta över merparten av militär rekvisita inom loppet av några få dagar - vapen är mindre farliga då dom inte finns, men ytterst farliga då fel folk vet var vapenkomponenterna är lagrade och hur dom ska sättas samman - glöm inte att många av våra så kallade invandrare har en långt hårdare militär skolning bakom sej än vad den svenska sillmjölken ens kommit i närheten av.
Dessutom har dom islam som det avgörande kortet vilket gör att alla andra redan från början kommer att sitta med "död mans hand" dock inte som favör då motståndarna till den demokratiska världen sitter med "islam street flush" och full beväpning och helt utan spärrar mot att döda hundar oavsett dom är trogna eller inte.

Men som sagt - sionisterna verkar ha blivit frånåkta nu då vi är halvvägs på upploppet...
117/ Bizon sionister och islamister är av samma grymma synsätt, en syioniststisk ledare ansåg att bara judar skulle ha en existens i världen och motsvarande ledare för Islam ansåg att bara araber skulle få existera.
Inte undra på att Ryssland upprustar, när de ser både sionister och islamister tar för sig i Europa och kommer obehagligt nära den ryska gränsen. Se på den självtagna makten som Expos sionister har sugit åt sig i Sverige, nu förstår du varför Sd växer sig starkt! Den största mängden av anhängare som Sd har, är invandrare som känt odören i sina hemländer av islamister och sionister som sannerligen vet vad de talar om. De accepterar inte heller de tre kvartsfigurerna som kallade mig för rasist och främlingsfientlig.
#118 - Kvarts,är inte det ett rätt så bestående material?
Men att var X (kryssad) är nära nog ett intet!
Mvh.
Jano - gardera med X, ett säkert Puttettipps :-)

Xman - det är närmast dessa politiska storheters rivaliserande om den värld vi lever i - dom kan ju inte båda ha världsherravälde - hur ska det lösas annat än med vapenmakt?
Sverige är en lukrativ affärsbransch för tjuvar och bedragare, men vem har väntat sig något annat med den import av kriminalitet vi har.
[länk]
Lasse i gatan 113
Nja, inte ens sverigedemokraterna vet allt - sedan har dom en rätt underlig uppfattning om israels existensberättigande i sin nuvarande form - för att inte tala om hur dom samarbetar med moderaterna om kärnkraftens försäkringsbehov - som dom helt omotiverat menar inte ska vara mer än någon promille av kostnaderna för haveriskador - medan flera partier pläderat för att deras försäkringsåtagande åtminstone ska nå upp till någon procent - varför?
Egentligen borde priset på kärnkraftsel sättas till dess verkliga kostnader och inkludera ALLA kostnader - även rivning och slutförvar, men hur värdera människor och djurs förstörda liv.
Hur få ett rimligt orsakssammanhang erkänt då politiker duckar för kärnkraftens obehagliga frågor på samma sätt som dom duckar för konsekvensen av den galopperande invandringen?
Kärnkraftens energispill kan mätas i storleksordningen 2/3 av produserad värme.
Kärnkraftsanläggningarna ligger vanligast vid hav där ca 2/3 av kärnkraftens producerade energi dumpas i form av uppvärmt kylvatten - sedan håller vi på att gaffla om växthuseffekter där koldioxiden bestämts vara boven i dramat - ett område vars beskattningsbara del kan göras om till kronor per utsläppt kilo co2 - och att rätten att få släppa ut den mängden kan säljas med vinst.
Men hur ska världshavens ökande värmelager betalas? Hur ska på grund av för varma vatten fiskens minskade reproduktionsförmåga betalas, och av vilka?
Tyskarna kommer snart att berätta för oss vad det verkligen kostar att driva kärnkraftverk och sedan stänga dem och riva dem.För så är beslutat. Just nu river det stort verk från gamla Östtyskland. Tyskarna kommer att bli världens största specialister på att skrota kärnkraftverk medan Frankrike o Finland bygger vidare!
Xman 122 / Jag lyckades komma över 10 000 kr efterskatt i förra veckan. Hur har du lyckats sista tiden?
125/ Jo tack, Jan i December månad förra året fick jag tillbaka lite grann på skatten med tretton och ett halvt tusen lite drygt.
Du Jan hur mycket hjälp får du av assistenter? Som ska pyssla om dig och vad kostar dem tror du för samhället?
Jan Brunnegård du är för rolig, men tack iaf. Att skriva på Sourze att slitsamt när man ska rätta in folk i ledet för en sundare tillvaro i samhället, men som tur är, är vi flera som inte accepterar Sveriges dekadans som politikerna dessutom värnar om!
Ja, vad ska man tro, när de endast skummar på ytan om det som har gått rättkäppt åt helsike och har fullt upp med att smutskasta SD, är detta att driva en meningsfull politik?
Brunne 124
Barsebäck ska väck - och är tydligen under nedmontering - en av de tyska experterna har redan dömt ut den svenska modellen för slutförvar under havsytan i bergrum utanför Forsmark - som planerat kommer att läcka radioaktivitet som man menar kommer att späs ut i Östersjön till så låga värden att de praktiskt taget kan betraktas som näst intill harmlösa.

Eftersom människor världen över tänker på samma dumhuvudvis som svensk kärnkraftexpertis och ex antal kärnkraftolyckor knappast går att undvika runt vårt klot så innebär sånna resonemang att den så kallade bakgrundsstrålningen kommer att öka - våra cellkärnemutationer och därav initierade cancrar kommer då också att öka beroende på detta - och det i en armbågekonkurerande värld där den offentligt driva sjukvården i allt snabbare takt skrotas genom så kallad effektivisering - och egenfinansierade cancerbehandlingsalternativ kommer att vara enda chansen för en någorlunda effektiv och säker behandling OM man kan knyta upp svansen på denna typ av vårdföretag genom någon form av garantier - typ inga pengar vid återfall inom fem år.
Alltså - inte så ljusa framtidsutsikter för våra barn och barnbarn - vi gamlingar är väl redan fulla av cancer som bara väntar på att bryta ut - om dom inte rean har?

Alltså - är det så konstigt att jag kan trilla ner i pessimistgroparna emellanåt?

En annan liten detalj beträffande kärnkraftsrelaterade olyckor - är det någon som kollar i er hemförsäkring vad som står där om undantag av ersättning om skadan orsakats av kärnkraftsolyckor?
BIZON ;synnerligen goda skäl att kolla försäkringen. Det fanns i vart fall stora undantatg för 30 år sedan.
Leif 101
Frågan är om inte sionisterna biter sej själva i foten då de låter islam sprida sej i europa och övriga världen - eller har dom någon strategi med detta?
Att religiöst destabilisera stora delar av världen samtidigt som en så expansiv politisk religion få så starkt fotfäste att den kan diktera villkoren - och redan gör - förefaller som en ohållbar strategi - visserligen har dom i dag greppet om världshandeln och bankerna, men vad hjälper det mot ett folk i totalt uppror - det blir inte bara inbördeskrig - det blir världskrig.
Den enorma vapenarsenal som den så kallade lagliga makten i dag förfogar över kommer snabbt att falla i händerna på de åtminstone jag minst vill ska ha någon makt.
Redan nu finns tungt militärutbildade krafter och nätverk som när som helst kan aktiveras och ta över merparten av militär rekvisita inom loppet av några få dagar - vapen är mindre farliga då dom inte finns, men ytterst farliga då fel folk vet var vapenkomponenterna är lagrade och hur dom ska sättas samman - glöm inte att många av våra så kallade invandrare har en långt hårdare militär skolning bakom sej än vad den svenska sillmjölken ens kommit i närheten av.
Dessutom har dom islam som det avgörande kortet vilket gör att alla andra redan från början kommer att sitta med "död mans hand" dock inte som favör då motståndarna till den demokratiska världen sitter med "islam street flush" och full beväpning och helt utan spärrar mot att döda hundar oavsett dom är trogna eller inte.

Men som sagt - sionisterna verkar ha blivit frånåkta nu då vi är halvvägs på upploppet...
(Bizon 2013-02-24 15:53 #117  [länk]  i svar på min kommentar 2013-02-24 12:26 #101  [länk] .)
Tror du har rätt eftersom deras bränsle - tänkarna - inte bara övergett dem utan dessutom kritiserar dem.  Kvar är Flakkapterna, Hurray Henry's (tack Abdel-Masih Wazir för termen)  som fortsätter heja på i dumhetskollapsens tecken.

Annars tror jag planen var att låta den kristna och muslimska världen fullständigt försvaga varandra så ideologerna bakom sionismen skulle stå ensamma kvar som världssegrare.

Fast som jag redan för länge sedan framkastat på min blogg, de verkliga tänkarna kan mycket väl hela tiden ha planerat att offra även sionisterna.  ("Är sionisterna offerlamm åt makteliten?"  2008-02-24  [länk] .)  De verkliga djupingarna bakom detta kan vara samma ockulta krafter som skapat New Age, som jag sedan många år observerat varit helt handlingsförlamade av alla dessa Gurus och ständiga löften om att allt är som det ska, på rätt väg, och lyckoriket är snart här som låter ungefär likadant genom otaliga kanaliseringar genom många olika kanaliserare.  (= Mottagare av budskap förmedlade direkt in i medvetandet med någon mental eller annan teknologi.)

Forts...
Forts...

Jocke dök förresten på mig för en dryg vecka sedan  (2013-02-17 22:39  [länk] )  ang. bl.a. Mayakalenderns slutdatum, som han dessutom fick helt uppåt väggarna.  Det var så otrevligt skrivet att jag lät bli att svara.  Men med tanke på det jag just nämnt om mina funderingar kring New Age som ett sätt att handlingsförlama en annars stor grupp tänkande människor som skulle kunna gjort skillnad, alltså sätta käppar i hjulet för den djupare agendan, så vill jag konstatera att jag faktiskt aldrig påstått att något särskilt skulle hända detta datum.  Det mesta jag föreslagit är att mänskligheten tycks gå mot större medvetenhet samtidigt som jag påpekat att det inte tycks gälla alla.  Se vidare mina tidigare svar till Jocke i detta ämne:
  1. 2011-03-12 17:01 i "Foliehattar spekulerar om 11 september" #2112  [länk] .

  2. 2012-01-16 12:48 i "Problem med kommentarer på nätet - been there, done that" #112  [länk] .

  3. 2012-01-17 15:23 i "Problem med kommentarer på nätet - been there, done that" #129  [länk] .

Jan 132
Menar du att försäkringsbolagen i dag villigt och glatt ersätter skador uppkomna på grund av kärnkraftsolyckor? Bra i så fall, men jag tvivlar tills jag fått klart för mej hur det verkligen förhåller sej.
14 Well well, lika ömfotad som feminister, om jämnförelsen tillåts? Dvs minsta kritik eller krav på förtydligande, möts av "otrevligt" (jmf "kvinnohat"), eller "tystnad" ("tystnad"), tills nu.
Jag bara undrade hur du hade upplevt 22 dec, där du tidigare viktigt hade "informerat mig" att jag skulle inte märka något, till skillnad då från i sammanhanget viktigpettrande Leif E.
Vad vet du öht fullt ut om Maya kalendern, eller framför allt om mig, som du kan stolstera med?
Börja med att lära dig pedagogik samt hyfsad respekt för andra, om du vill nå ut. Inte ens mitt namn hade du uppfattat korrekt, bland alla andra ändringar som du tvingas till.
Skärpning Leif E!
Leif 133
Motsättningarna mellan kristna och muslimer har sedan länge ballanserat på en knivsegg, men även långa tider med ömsesidig respekt eller tolerans i brist på annat.
Lite lustigt att usa som i så hög grad framhåller sin kristna ideologi mer eller mindre oförtäckt tycks styras av en bakomliggande judisk och antiislamsk agenda som båda skulle kunna vara och sannolikt är ett sionistiskt verk bakom kulisserna.
Dock förefaller metodiken ganska tandlös då just islam successivt synes äta den förslappade kristenheten med hull och hår i resten av världen - förefaller således som om vinnaren i detta fall är islam.

Kanske har jag missat nått, men kristenhetens sista bastion blir nog usa så mångkulturellt det nu är, men islam gör stora framsteg även där, och det skulle inte förvåna mej om det är just islam som en dag står ensamma kvar som världens herrrmakt. Kanske lika bra - en jord, ett folk och en religion - något mindre orsak att ta livet av varandra då :-)
En annan liten detalj beträffande kärnkraftsrelaterade olyckor - är det någon som kollar i er hemförsäkring vad som står där om undantag av ersättning om skadan orsakats av kärnkraftsolyckor?
(Bizon 2013-02-25 11:28 #131  [länk] .)
BIZON ;  synnerligen goda skäl att kolla försäkringen.  Det fanns i vart fall stora undantatg för 30 år sedan.
(Jan Brunnegård 2013-02-25 12:16 #132  [länk] .)
# Jan 132
Menar du att försäkringsbolagen i dag villigt och glatt ersätter skador uppkomna på grund av kärnkraftsolyckor?  Bra i så fall, men jag tvivlar tills jag fått klart för mej hur det verkligen förhåller sej.
(2013-02-25 22:25 #135  [länk] .)
Myndighetsbeslut, naturkatastrofer, kärnkraftskatastrofer och krig har försäkringsbolagen friskrivit sig från.

Det skulle t.ex. vara för dyrt att starta krig om man dessutom måste betala folk för alla de skador de utsätts för.  Men ö.h.t. vill man ha ryggen fri vad gäller myndighetsbeslut, naturkatastrofer och kärnkraftsolyckor.

Det finns förresten en inte särskilt uppenbar motsättning mellan att företag vill skydda sig mot myndighetsbeslut och det kanske inte alltför välkända faktum att myndigheterna/regeringarna är lakejer åt de mäktigaste företagen.  Definitivt vad gäller krigs-friskrivningen men kanske även ibland vad gäller naturkatastrof-friskrivningen finns motsättning p.g.a. att det är företagen som äger världen.  (Se för dokumentation för att företagen i min kommentar 2013-02-05 09:48  [länk] .)  För att kunna starta krig så har givetvis våra ägare friskrivit sig från kostnaderna.  Att naturkatastrofer innebär friskrivning gör i hemlighet skapade naturkatastrofer attraktiva för hemlig krigföring utan krigsförklaring.  Man slipper ju samtidigt den negativa PR-effekten eftersom "det är naturligt".  Sedan kan ju "terrorister" få skapa kärnkraftsolyckor, och även då undgår våra ägare kostnaderna.  Parollen är, alla kostnader till folket, alla vinster till ägarna.  Det ser man ju redan av bankkriserna.

Detta att det är företagen som äger världen gör förresten att vi behöver fundera en gång till på vilka som ska stå för riskerna.  Företagen har gjort sig ansvarslösa, psykopatiska, med enda mål maximal monetär vinstmaximering och frånsägande av allt ansvar.  Den totala ansvarslösheten!  Medan allt ansvar ligger på folken.  Det som möjliggjort denna utveckling är den juridiska konstruktionen som en gång skapats där en ickelevande entitet kunde betraktas som juridisk person.  Om ingen sådan juridisk person längre får finnas utan verkliga levande individer måste ha det fulla ansvaret för alla företag, då börjar vi nog vända detta rätt igen!
Leif 138 - krigsskadestånd har ju utdömts tidigare i historien - finnarna hade ett styvt jobb att betala till ryssarna - var det bara för att finnarna förlorade - hur är det - hur mycket fick tyskarna betala efter ww2.
Leif 138 - krigsskadestånd har ju utdömts tidigare i historien - finnarna hade ett styvt jobb att betala till ryssarna - var det bara för att finnarna förlorade - hur är det - hur mycket fick tyskarna betala efter ww2.
(Bizon 2013-02-26 09:42 #139  [länk] .)
I Tysklands fall vad jag förstått fick även bolagen punga ut p.g.a. att de använt slavarbetskraft från koncentrations-/arbetslägren, men det vanliga är väl annars att det är skattebetalarna som pungslås.  Och så skedde ju också med Tyskarna.  Inte fick väl några försäkringstagare i olika länder ut på hemförsäkringarna när granaterna slog ned?
#140, Erlingsson, WWI tog inte slut förrän 2010, då betalade Tyskland av det sista på den krigsskuld som i dag skulle motsvara 3000 mdr kr i dagens penningvärde. För de ointierade bör det nog upplysas om att Versaillefördraget vad den utlösande faktorn till Europas olyckliga utveckling och en såbänk för nazismen.

Den tyska depressionen på 30-talet, var inte inhemsk utan uppstod då de amerikanska lånehajarna slutade investera i Tyskland samtidigt som den stora depressionen utbröt i US. Företagen gick i konkurs och på ett år blev nästan 7 milj tyskar arbetslösa, och kommunismen vädrade morgonluft i parlamentet.

Den olyckliga utvecklingen drabbade inte bara Europa, den drabbar världen än i dag då USA, bla löste sin arbetslöshet genom att anställa 11 milj soldater. Samma typ som investerade under mellankrigstiden, ser i dag till att hålla krig och vapenindustrin verksamma för att uppnå maximal egenvinning.
141 Leif E Ström. Om du nu har lite insikt i historien, kan du säga mig följande. VEM avgjorde de tre ödesdigra valen i Tyskland efter 1930? Jag tror du vet vad jag är ute efter. "Genusperspektivet måste genomsyra allt", eller hur?
En annan fråga är hur Mussolini ställde sig till feminismen och tvärtom, har hört något om detta tidigare.
# jocke, just VEM blir lite svårt att definiera. Hindenburg var president vid ingången av decenniet och blev omvald -32, för att lämna plats åt Adolf som führer 1933, Hindenburg avled -34. Hitler tog sig då friheten att avskaffa Weimarrepubliken, som ersattes med enpartidiktaturen "Tredje Riket" via "Ermächtigungsgesetz". Detta lagförslag röstades fram av enbart liberal riksdagsmän för att hålla kommunismen utanför. Den tidigare republikens valsystemet utan spärrar gav de möjligheter för småpartier att skapa svaga regeringar, som samtidigt underlättade för NSDAP att överta makten. Men läggg märke till att det behövdes en koalition med "Tysknationella Folkpartiet" för attt uppnå majoritet.

Fram till WWII:s början, var det många faktorer som spelade in för Hitlers maktövertagande. Depressionen löstes på bara 3 år genom enorma byggnadskonstruktioner, samt att kvinnorna fick lämna sina arbetsplatser.

Lägger man sedan till branden av Riksdagshuset, kravaller och strejker
tillsammans med Hitlers alla säkerhetsorganisationer som likviderade oliktänkande, så kunde inte utgången blivit annorlunda oavsett.

Mussolini, honom har ju du och jag avhandlat tidigare. Någon feminist var han knappast. Fascismen ansågs till en början ha en feministisk profil, men den avtog trots att han proklamerade för kvinnlig rösträtt. För honom var det viktigaste att få med den krigiska nationella vänstern män som kvinnor, med alla dess klassiska slagord. Däremot fanns två historiskt legitima kvinnor vid hans sida på partiorganet "Avanti". Dels älskarinnan/journalisten, Margherita Serratti och sverigevännen och kommunisten Angelica Balabanoff.
143 Leif E Ström. Med "vem" avsåg jag ju vems genus. Nu var ju 30-talet genusfixerat som idag, fast åt ett annat håll. Siffror om val och kön är svåra att hitta. Men nog var det så redan då, "kvinnorna avgjorde valet". De hade ju fått rösträtt över lag (i Sverige tidigare än män som ej gjorde värnplikt, det du Lennnart Lundvall!)

Här dock: Enligt en svensk nyhetsnotis från efter första världskriget så sökte 18 miljoner europeiska kvinnor förgäves en man att gifta sig med. Och enligt samma notis så fanns det 1919 i åldrarna 15-60 år bara 17 miljoner män i Tyskland, mot 29 miljoner kvinnor.

Detta innebär intressant nog, att även i början på 30-talet så måste antalet röstberättigade män fortfarande ha varit ungefär lika litet, jämfört med kvinnorna. Och att det troligen var ”kvinnorna som avgjorde valet” där Hitler, populär hos kvinnor, fick ca 1/3 eller mer av rösterna i flera val. “…in july 1932 the NSDAP was winning a higher percentage of the female to male vote. In that month some 6.5 million women voted Nazi…” [länk]

Om det nu var kvinnliga röster som förde Hitler till makten, om detta är det dock tyst… Och troligen inte BARA för att de de var fler, genom det manliga frånfallet i första världskrigets skyttegravar...
När det gäller italiensk fascism, så har jag sökt förgäves (tystnad även här) det jag hörde i svensk radion, möjligen eller såg någonstans.
Att i början av fascismen så fanns det ett samarbete med feminismen. Men då gällde det, vad jag förstått, det romerska kvinnoidealet, "hemmafrun", som ansågs hotad av de italienska kommunisterna. Som ville ha kvinnors rätt (eller kan det ha varit skyldighet?) att yrkesknega.

Hur som båda idealen gäller än i sydeuropa. En möjlig förklaring till varför dessa länder är i EU-kris!? Tystnad råder dock inom EU om detta även... Utom från gissa vem? Birgitta Ohlsson: "EU, gubbarnas Jurassic parc" (dvs typ "kvinnorna FÅR ej jobba").
Vad ger du mig för den infon Leif?
När det gäller ett så pass stort land, som inte fungerat som gemensam stat förrän 1871, är det givetvis en grannlaga uppgift att särskilja väljarnas specifika bevekelsegrunder för ett ställningstagande. Från att ha haft 39 småriken och lika många furstar uppdelade mellan två stora religioner kan resultatet bara bli siffror utan politisk insikt.

Enligt din länk så föredrog inte katolska kvinnor Hitler initialt. Pardoxalt nog så valde de protestantiska kvinnorna Hitler även då deras män var arbetslösa och trots att kvinnorna ombetts att stanna hemma. Om nu det kvinnliga överskottet som du beskriver var så markant borde det sista motståndet raserats, då även de ogifta omhändertogs av staten om de ville ställa upp på ariskt barnafödande.

Min skoltyska och min ork räcker inte för någon vidare fördjupning av genusproblematiken på 30-talet. Men man skall alltid beakta att den jordägande adeln hade haft den politiska makten och för Hitler var det initialt en hjärtefråga. Att det sedan hurrades inom borgerskapet som varit utan inflytande, var en självklarhet då de kontrollerade industrin och handel. Borgarskapets nya ställning påverkade säkerligen tyska familjen, arbetsplatserna och kulturlivet. Återkommer om Birgitta Ohlsson. OK?
Om jag inte minns fel så har vid något tillfälle sagts att hennes judiske man inte är en dinosaurie, men att hon själv som svensk hårdhudad demokratiföreträdare i EU skulle överleva alla typer av asteroidnedslag över Bryssel. Detta om dinosaurier.

Intressantare är Birgitta Ohlssons världsåskådning. Henns agerande i EU:s pulpeter vore ytterst begränsade om Israel vore unionsmedlem. Hon strävar efter en global union med federalistiskt statsskick, där varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Alla stater utom Israel, där minoriteterna hålls nere.

Jag har skrivit en artikel om professor Torbjörn Tännsjös statsfinansierade visionsbygge:  [länk] där han likt Ohlsson vill ”demokratisera” de inhemska kulturerna genom att blanda upp befolkningarna till en grå värdsmassa. I bästa fall kan få behålla identiteterna, arbetare och konsumenter. Denna nya världsordning skall enligt Birgitta Ohlsson övervakas av en världspolis och för att mångkulturen skall få rätt inriktning bör hennes judiska vän, ordförande för ”Paideia*”, Barbara Spectre spela en central roll för att Europa ska bli mångkulturellt?

Jocke förstår du varför kvinnliga fotbollspelare, alltid får spela på de bästa och grönaste gräsmattorna oavsett om de kan spelet eller spelreglerna? Då bättre grabbar spelar på grus!

*Paideia, ett judiskt utbildningsinstitut, som delfinansieras av Riksbanken.
I #133-#134 i svar till Bizon berörde jag sionismens haveri [1].  Därefter har jag fortsatt dissekera den förhärskande ideologin i tråden "Hur straffa kriminella banker?" [2].  Det är när man ger sig på essensen av ett problem man kommer direkt i skottlinjen.  Det heter då att man är en "hatare".  Makten har aldrig gillat att ha strålkastaren på sig.  De har för mycket att dölja.

Bizon menade att
sionisterna biter sej själva i foten då de låter islam sprida sej i europa och övriga världen [3]
Då kan jag glädja herrskapet med att det inte bara är sionismen som havererar.  Även muslimsk fundamentalism havererar.  Ja, all slags fundamentalism havererar, då vi går mot kunskapens tidsålder. [4]

Hesham Bahari rapporterar om den muslimska fundamentalismens haveri i Egypten i hans nyhetsbrev 25 februari 2013.  Rekommenderar varmt läsning av det! [5]


Fotnoter:
  1. Leif Erlingsson 2013-02-25 13:45 #133-#134 i "Nu får det vara nog" tråden  [länk][länk] .
  2. Leif Erlingsson 2013-02-28 09:00-15 #1-#4 i "Hur straffa kriminella banker?" tråden  [länk][länk][länk][länk] .
  3. Bizon 2013-02-24 15:53 #117 i "Nu får det vara nog" tråden  [länk] .
  4. Abdel-Masih Wazir till Leif Erlingsson 2009-05-13 refererat i "Something seismic happening[länk] :
    The Age of Knowledge is coming.
  5. Hesham Bahari, "Alhambras nyhetsbrev 25 februari 2013[länk] .
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .