Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Boston, Gunne och debatten om debatten

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Boston__Gunne_och_debatten_om_debatten/Sourze_style.html .
JA du Malin. det är så mkt debatten om debatten så jag var dag undrar över det meningsfulla med att skriva här och på annat håll. Kan det ha ngn som helst effekt? När jag skriver på FaceBook så utvecklar jag mest känslor och lite privat info och får samma tillbaka. Det ger en del positivt. Det är väl därför FB exploderat som en massrörelse jorden runt.Genom att hålla ner antalet Vänner så minimerar man risken för knivhugg i ryggen osv. Det är svårare här.

Jag är en gammal folkrörelsemänniska som stått på många lokala möten och pläderat för olika saker som vi sedan verkställt lokalt. Mycket tillfredsställande. Lagom med makt och inflytande. Men vilken effekt har dyrbara DEBATT i SVT.Sannolikt ingen! Josefssons granskning där några få kommer till tals har däremot resultat.
Jag tycker att tendensen är så klar. Jag har som medmänniska stora möjligheter på sikt att påverka de nära och kära, bygga tillsammans med dem.Jag behöver inte argumentera bara genom föredöme visa var jag står, vad jag vill.

Men om jag blir riksdagsman vad beslutar jag då om, vad kan jag påverka.Väldigt lite skulle jag tro trots att jag kommit nära "svensktoppen".Mitt parti bestämmer i huvudsak hur jag ska rösta i riksdagen. Jag kan motionera om olika saker, som ingen stöder, men jag kanske kommer i media.

Är det i dag de stora politikerna som styr näringslivet och resten av Världen.? Eller är det tvärt om så att de tio största kapitalisterna styr våra politiker som vi valt. Ja inte ens det vet jag vid 74 års ålder. Hur ska jag då kunna påverka något utanför mitt kvarter.

Är Debatt ett underhållningsprogram??
jag var dag undrar över det meningsfulla med att skriva här och på annat håll.  Kan det ha ngn som helst effekt?
(Jan Brunnegård 2013-04-18 11:51 #1.)
Som någon som håller ett öga på er här på Sourze.se så fann jag denna undran intressant då den underförstår att det finns en avsedd effekt, och jag då blir nyfiken om vad Jan Brunnegårds avsedda effekt är?  Min egen har jag varit övertydlig med, så där finns inget att tillägga.  Men vad är det Jan Brunnegård vill?Ang. debatten om debatten, så är debatten om bomberna självklart raison d'être för bomberna i ett sammanhang som hade all världens media på plats.  Debatten är alltså målet med bomberna, och det målet i sin tur medel för att flytta bort fokus från något annat som kommer att hända de närmsta veckorna.  Med tanke på att pyramidspelet som är vårt ekonomiska system nu (som det från början byggdes för att göra) rasar så har det antagligen att göra med att flytta fokus från det.  De provokationer artikeln beskriver kan mycket väl vara skapade av samma sorts krafter som sprängde bomberna, och av samma anledning.
Jag inväntar ev kommentar från Malin som jag vände mig till. Jag har aldrig lyckats med en dialog med Leif E.
LEIF Jag har i ett år ca hoppats att du finner ett forum på din nivå där du blir accepterad för all din erfarenhet och begåvning.Som inte kan ifrågasättas.Har nu läst mkt på din Länk och kan bara gratulera både dig och dom!
Indirekt har du Jan Brunnegård nu besvarat min fråga, som var vad din avsedda effekt med att skriva här månde vara?  Den tycks vara att hålla ned nivån på Sourze.se till en nivå som av någon anledning tilltalar dig.  Medlen har varit många, inkl. de Lasse i Gatan beskrev, bl.a. hycklad ödmjukhet och t.o.m. smicker.  Men resultatet har varit entydigt, att driva bort de många som sökt skapa dialoger om verkliga lösningar eller som talat om vår verkliga situation.

Det kan vara OK på sociala nätverk utan ambition att vara en positiv förändringskraft, men det är inte OK på Sourze.se.  Inte för den som känner respekt och vördnad för livet.  Tacka vet jag de många röster som tar sig själv och sina budskap på allvar, som öppet deklarerar att de anser sig ha något viktigt att säga och inte låtsas skämmas för sig.
Artikeln gör ett glädjande undantag från de gängse från det hållet för i detta skriveri angrips inget kön - bra.
Men i stället angrips försåtligt alla som inte är hjärndöda sedan utgången av grundskola och gymnasiet och därför känner tycker och tänker och ger uttryck för det.
Nej artikelförfattaren - förklena inte människors engagemang!
Det får vara så taffligt det är - alla är inte proffstyckare som vederbörande som inte bevärdigar sina läsare med ens ett litet klargörande om någon fråga skulle ha uppstått under läsningen av författarens aningen och oftast suspekta utgjutelser.
Här särskilt uttryckt i innebörden i begreppet "debatten om debatten" som om just detta är det generella - et är väl naturligt att människor undrar vem och varför!
Att bombdåd leder tankarna till primitivare avrättningar i massmordssammanhang än vad amerikaner vanligen sysslar med behöver man inte sticka under stol med att någon tänker - amerikaner använder oftast skjutvapen och gärna automat dito.
I primitivare kulturer och då särskilt religiöst färgade används oftast dynamiten in på bara skinnet - ett skinn som får borstas bort från allt och allah som bevismaterial vad det nu ska vara för mening med det - den typen av förövare brukar ju vanemässigt se till att bomberna har en adressat vilket räcker väl till för att låta hatet växa mot dylika kulturer.

Själv är jag inte informerad om någon har tagit på sej dådet än - men det lutar åt någon md ännu grumligare motiv än de religiösa. Bomberna satt inte på någon - personen som levererat dom avlägsnade sej från epicentrum och lever sannolikt fortfarande - en hämnare för något tidigare års förlust elle diskvalificering pga doping eller dylikt - en sådan person skulle kanske föredra att inte deklarera dådets motiv - denne har nu ändå fått sin hämnd och kan gå vidare. Även om samvetet gnager så kanske kan denne hålla detta ifrån sej och leva vidare, men ganska vanligt är att sådana människor avslöjar sej själva efter ett tag.

Skulle dåden vara någon variant av politisk markering så lär ett avslöjande komma snart. Skulle motiven vara de som Leif talar om så räcker tystnaden bra - spekulationerna kommer att för att nå till den sortens avsändare söka sej till osannolikhetskonspiratoriska regioner och därmed hänvisas till de freak som sysslar med sånt och därmed vara passé som olösliga, men ännu inte glömda av historien.

Så vad har vi då här - kanske får vi veta kanske inte.
Märkligt lite spekulationer i bild av Svensk media. Här finns några tänkbara gärningsmän fångade på bild i Boston. [länk]
Muslimer!
Två muslimska bröder från Tjetjenien? Varav den ena i alla fall varit omtyckt och levt ett normalt medelklass-studentliv i amerika - den yngre sedan 10-årsåldern.
Hur jävla korkade kan människor bli! Man borde inte skjuta den som eventuellt inte är avlivad ännu - vilka motiv kan rättfärdiga detta i en människas sinnen.

Andra dåd som utförts av mobbade pojkar kan förstås - särskilt om det riktas mot de lärare och elever eller andra plågoandar som tidigare förpestat förövarnas liv, men i detta fall borde den återstående broderns talförmåga sparas - samt eventuella medhjälpare.

Frågan är om inte dödsstraffet borde avskaffas i preventivt syfte - man borde inte avstå från möjligheten att förstå psykologin hos människor som är kapabla till dylika handlingar.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .