Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden USA - världens värsta polisstat?

Länk hit:
http://freedom.lege.net/USA__varldens_varsta_polisstat/Sourze_style.html .
Skulle det vara önskvärt att alla stater hade samma procentsats av intagna i fängelse i förhållande till sin folkmängd?
Kan det inte finnas olika skötsamma människor i olika folkslag?
Att jämföra Kina med Amerika verkar på mig tendensiöst!
Anser att artikeln är väl värd sitt frågetecken i slutet!!
Men däremot en låg poäng i sin helhet!
Tänk om alla länder på Jorden hade ett gemensamt Centralfängelse dit man skulle leverera fångar i relation till sitt befolkningstal. Nog vore det rättvisa! Frankrike har nog ca 1 % av Jorden befolkning och skulle då leverera 1 % missdådare.JRS hade kommit i gång = Jordens Rättvisa Stater.
Värsta Polisstaten har i dagarna två jättelika partikongresser för att utse presidentkandidat.Kvinnor gråter av hänförelse! Man har varit fantastiskt duktiga på att dölja att den Federala Polisen styr allt och att det är tillfälligt fria fångar som står och hurrar och skriker!
Hans, som agnostiker är det helt följdriktigt att ställa frågor, men som vuxen måste man väl efterhand fått en hoper svar? Artikeln visar på effekterna då svaren är givna, men man vill inte ta åt sig innebörden då det inte stämmer med egen filosofi. Påverkas inte din analys då uppgifterna kommer från "Black Agenda Report, News, Commentary & Analysis from the Black Left"?

Skillnaden mellan antalet interner i USA och Ryssland är 0,15%. USA får ett tillskott på 1 milj invandrare varje år. Varav nästan hälften är illegala. I Ryssland, finns absolut ingen amerikansk "vänstersocialism", som ger möjlighet att bo permanent som illegal invandrare.

Hans, du slog nog ett "Sourze-rekord", när du sammankopplar hög mängd brottslighet med bristen på kollektivtrafik. Var någonstans rånas, våldtas och knivskärs dina medmänniskor i det här landet, på motorvägarna - där jag tror du aldrig har befunnit dig?
Artikelförfattaren menar kanske att ryssarna också fejkade att de var före USA med att flyga förbi månen, landa på månen och ta kort på dess baksida?

Och att Apollo 12, 14, 15, 16 och 17 också var fejk, inklusive Apollo 15:s månbil och Apollo 17:s 110 kg sten och markprover från månen? ...
Motsvarande länderstatistik när det gäller AVRÄTTNINGAR, tack!
Månen, dit kan man kalla en resa (ur "Spik i foten"), men vad är det mot Marianergraven, dit törs bara dom tuffa grabbarna. Tolv pers har bestigit månen, men bara tre har vågat sig ner till helvetets djup på 10971 meter.
Bra är vetskap om saker och ting, däribland att världens högsta berg inte är Mount Everest.
Först vill jag svara Jan Olsson: om du läser vad som står i artikeln förstår du nog att jag anser att det vore önskvärt med så få människor som möjligt i fängelse. Överallt i världen. Det hoppas jag du är överens med mig om. Och vad är det här för svenska:

"Kan det inte finnas olika skötsamma människor i olika folkslag?
Att jämföra Kina med Amerika verkar på mig tendensiöst!"

Det finns säkert åtskilliga skötsamma människor i varje folkslag. Och att det "verkar på dig tendensiöst", vad menar du med det? (Felstavat är det också.) Bör man som skötsam undvika att jämföra USA med Kina? Är det anstötligt?

Jan Brunnegård blir tydligen lika hänförd som blåhåriga amerikanska käringar över de två vämjeliga uppvisningar i "demokrati" som partikongresserna utgjorde. Såg du inte hur de behandlade Ron Paul?
Och vad gäller FBI, Säpo osv, googla på "repressiv tolerans". Det är den som låter dig och mig skriva som vi vill. Än så länge. Det är otroligt arbetsbesparande för alla tankepoliser att vi envisas och gör det på nätet.

Leif Ström ondgör sig över att "uppgifterna kommer från Black Agenda Report, News, Commentary & Analysis from the Black Left." Är Ström rasist? Han har i vilket fall fel: uppgifterna kommer från FN, jag hittade dem via Glen Fords artikel på commondreams.org. Och så tror han tydligen att jättemånga som "illegalt" invandrar till USA hamnar på kåken för det. Det är arbetskraft som invandrar dit, Leif. BILLIG sådan, du vet.

Bilkramare är du tydligen också. Jämlikheten i samhället minskar av dålig kollektivtrafik, måste du väl hålla med om, och de mångas nöd och okunnighet befrämjar såväl den sorts brottslighet som du stirrar dig blind på som de riktigt stora kupperna, där t ex FOXnews flyttar in i din hjärna som rättesnöre för sanningen eller regeringen skickar ut dina barn som kanonmat.

Och något lika löjligt som att jag aldrig skulle ha befunnit mig på motorvägar – använt som dräpande slutkläm! – nu får du ge dig, Leif.

Lennart Asp kan räkna till Apollo 17 och får det till 110 kg mångrus. Ingen kommentator tar upp frågan varför bragden aldrig har upprepats, trots teknikens alla landvinningar på de 40 år som gått. Varför har så inte skett?

Och det är där skon klämmer: ifrågasätter man intrummade "sanningar" så får man fan för det, oavsett om det gäller huruvida jorden är platt eller 11 september eller månlandningar eller vilka gudar man ska dyrka.

Ingen av er kan ens ta FN:s statistisk på allvar när den strider mot era förutfattade meningar om hur en polisstat ska se ut.

Per E vill ha statistiken över AVRÄTTNINGAR, som om kinesiska eller ryska avrättningar skulle rättfärdiga 2 miljoner fängslade i USA (+ många avrättade). Men den statistiken får han leta rätt på själv.
Tack för ordet.

Såg på annat ställe att Jan Olsson inte ger sig in i diskussioner med anonyma, vilket jag kan förstå, och därför vill jag försäkra att Gonzo Long är Hans Berggren som dragit dit pepparn växer och där motorvägarna skördar mångdubbelt fler offer än Jan vill tänka sig, och där man kan köra ihjäl folk på fyllan och fortsätta lös och ledig, bara man har tillräckligt flott bil och pappas pengar bakom ryggen.

Bristen på järnvägar är det stora hindret för Brasiliens utveckling men den bristen passar kapitalet förträffligt.
Allt fraktas så dyrt som möjligt, dvs med långtradare på landsväg, och de som tjänar på sanslösa "transportlösningar" som gummidäck på asfalt i st för stålhjul på stålräls gnuggar händerna.

Landet har tyvärr 241 fångar/100 000 invånare, det dubbla mot Kina, ändå har ingen kallat Brasilien polisstat sen militärdiktaturen tröttnade 1985. Det är inte den bilden vi vill se, här vill vi se samba och fotboll och fest. Och när vi tittar på Kina, som vi inte heller vet ett dugg om, är vi programmerade att se en polisstat. Vilka tror ni sitter på kåken här? De fattiga, så klart. Som överallt. De okunniga, de som aldrig fått en chans. Plus en och annan psykopat som inte lyckats så bra som han räknat med.

Här syns klassamhället bättre, men att det är samma som ni har därhemma, det svär jag. Pengarna är globala numera.
Tack Gonzo Long = Hans Berggren för referensen till "repressiv tolerans" i #9.  Slog upp det, det är helt enkelt hur man behandlar sanningssägare:  Man tiger ihjäl dem, låter dem skriva vad de vill bara inte där massorna kan komma i kontakt med det skrivna.  Metoder älskade av många här på Sourze.  Eventuellt kryddat med förakt för det skrivna.
SVT's nyheter, Gonzo inlägg 9, är ju lika röda som Fox News är blå. Snacka om att kritisera grandet i din nästas öga men inte se bjälken i ditt eget.
[länk]
#9: En kedja är inte starkare än dess svagaste länk, Gonzo. Därför hängde jag upp mig på dina månlandarspekulationer. FN:s statistik har jag inte kommenterat och jag vill inte buntas ihop med några andra debattörer.

Och jag kan räkna till 18! :) Armstrong och Aldrin var ännu duktigare och kunde räkna till 20! 20 kilo mångrus och stenar som de samlade ihop på månens yta. Vetenskapsmännen kunde räkna till sammanlagt cirka 400 kg mångrus från amerikanska månfärder plus mångrus från Sovjets obemannade sonder 1970, 1972 och 1976. Och USA var inte ensam på bilfronten. Sovjet kunde räknade in två fjärrstyrda bilar på månen.
Och, nej det verkar inte som om NASA skrapat ihop gruset och stenarna från närmaste parkeringsplats ...
[länk]
Och vad skulle vitsen vara att åka till månen igen? Månen är mycket väl utforskad både på framsidan och baksidan. Tror du att det är gratis med en månresa? De bemannade månlandningsbragderna har inte upprepats för att pengarna har lagts på en fejkresa till Mars för att samla in fejkat Marsgrus och förbereda en kommande bemannad Marsresa, precis som under Månkapplöpningen ...
[länk]
Indien vill också vara med på ett hörn i Marskapplöpningen med fejkresor till Mars 2014 för en fejkad kostnad av cirka 600 miljoner kronor ...
[länk]
Lennart Asp 2012-09-13 02:28 #14, lägger mig i lite.  Förvirringen om månfärderna beror på att filmbilderna som vi fick veta var direktsända därifrån istället spelades in i studio, och att de alltså inte sändes från månen.  Detta är nu erkänt, se nedan.

Man kan spekulera om varför.  Min tippning är att det var för många intresserade och nyfikna olika prober, droner, och kanske en och annan alien också på den verkliga lokationen, och det passade inte riktigt in på den jordiska publik till vilket materialet var avsett.  Så därför var man tvungen att fejka hela grejen.  Sedan har jag väldigt svårt att tro att de kunde resa till månen och tillbaka enbart med den teknologi de visade upp för allmänheten, men det är en annan femma.  Här kan det vara klokt att komma ihåg att redan nazityskland experimenterade med levitationsfarkoster, så min gissning är att de verkliga färderna skett med helt annan teknologi än den som visats upp.  Eventuellt har man med den verkliga teknologin transporterat någon av de fejk-kulisser vi fått ta del av även till månen.  Det är tänkbart.

Tidigare egna Sourze-kommentarer i ämnet:
 1. 2012-06-15 20:31 i "Världens bästa jobb står utan sökanden" tråden #6  [länk] :
  [...]
  Månens mörka sida

  Såg svt.se Kunskapskanalen i kväll 22.30, "Månens mörka sida"  [länk] .  Stanley Kubrick filmade månlandningen i en studio.  Men tablån har nog rätt om att hälften av vad Donald Rumsfeld och grabbarna sa i filmen var lögn, fast de sa detta.
  (Leif Erlingsson 2012-03-26 23:57 i tråden "Månens mörka sida" #1  [länk] .)
 1. 2012-03-28 07:37 i "Månens mörka sida" tråden #22  [länk] .
 1. 2012-03-27 18:33 i "Månens mörka sida" tråden #15  [länk] .
 1. 2012-03-26 23:57 i "Månens mörka sida" tråden #1  [länk] .
#15 Leif Erlingsson varför hänvisade du till utbildningsradions hemsida i en länk där propagandalögner utgår ifrån, för att döva folket och förändra våra medvetande, så att makthavarna kan jobba ifred utan störningar av allmänheten?
#15/Leif Erlingsson/ Du hade i en länk funderingar om riskerna för astronauter när det gäller strålning. Kan det den här texten vara till någon hjälp.//
”För att skydda mot solens ultravioletta strålning är visiret belagt med ett tunt lager guldfolie, och hela dräkten är uppbyggd av många tunna lager, varav i synnerhet det yttersta kan stå emot både mikrometeorer och små bitar rymdskrot. Dessutom är rymddräkterna vita för att på bästa möjliga sätt reflektera solens strålning. Dräkterna kan klara temperaturer från –180 till +150 °C.” //läs vidare länk. [länk]
Månen är tydligen intressantare än man kan tro, trots att den är så väl utforskad, för visst är den väl det, Lennart?
Ni diskuterar hellre månresor än utreder vad som kännetecknar en polisstat, och det var om polisstater mitt inlägg handlade. Vilka de kan vara, hur de ser ut osv.

Säger någon att USA är en polisstat så får ni kortslutning i hjärnkontoret. Det strider mot allt vad John Wayne, Clintan och Rambo har tutat i oss i alla år och kan alltså inte vara sant. Är det så ni resonerar? Eller drar ni bara till månen illa kvickt så fort ämnet kommer upp?

Att hoppa över månen nästa gång och lägga pengarna på en bemannad marsresa i stället stämmer inte med mänsklig psykologi. Självklart att vi skulle resa till månen igen om vi kunde! 1969 var folk lyriska över hur fantastiskt det skulle bli att resa dit med rymdraket! Och snart skulle det bli möjligt! Charterresorna skulle ha börjat för längesen, det hade Marknaden sett till vid det här laget. Dessutom skulle en bas på månen för mellanlandningar göra alla andra rymdresor mycket billigare. Månen har som bekant bara en sjättedel av jordens dragningskraft.

Men med den teknik som officiellt erkänns går det inte att ta sig dit, av två orsaker: Strålning och massa. Beger man sig utanför jordens magnetfält utsätter man sig för så mycket skadlig strålning från solen att man ganska snabbt skulle avlida efteråt. Tänk Fukushima upphöjt till x. Bly skyddar mot strålning men gör farkosten mycket tyngre. Att det var nazistiska forskare och ingenjörer som fick NASA i present gör knappast organisationen trovärdigare. Det vill ni säkert inte heller prata om, det sållas bort i er hantering. Strider mot bilden av USA. The American Dream. Men det är sant. Werner von Braun var faktiskt SS-officer innan han värvades till USA och $$. Åter till ämnet:

Per E ville ha statistik över AVRÄTTNINGAR (sic!) och den ska han få: [länk]

Även här ligger USA högt: 504 avrättade mellan 2007-2011 mot t ex Indiens 435
(Indien har tre ggr USAs befolkning)

Och #15 mr Harmoni: statliga kanaler har inte en chans längre mot all kommersiell propaganda som folk lapar i sig från alla kanaler utom de samhällsägda. I bästa fall kan "våra" kanaler vara förnuftiga, sansade röster i en värld som med avsikt görs dummare för varje dag därför att Marknaden vill ha det så. Och tycker att det är vi värda.
Klart slut.

Du måste skriva länken så här för att den ska funka på Sourze:
http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/mar/29/death-penalty-countries-world  [länk]
#15: Varsågod Leif, ordet är fritt på Sourze. Du får gärna lägga dig i lite! Men jag tror att Din svaga länk är de fysiska bevis som du också undviker att kommentera?
#19: Gonzo, naturligtvis är inte månen -eller jorden för den delen - fullständigt utforskad. Utforskningen har ändå gett mycket material, till exempel dina förnekade mångrus och stenar att studera vidare mycket billigare och mycket praktiskare - på jorden. Men visst kan fler människor åka dit för nöjes skull inom en inte så avlägsen framtid ...

Kruxet för dig och mig är än så länge biljettpriset. En biljett till ett land där "pepparen växer" kan vi nog skrapa ihop om det är nödvändigt, som du har bevisat. Men jag kan i alla fall bara drömma om att skrapa ihop 1,1 miljarder kronor. Ändå beräknar det brittiska företaget "Exalibur Almaz" att sälja minst 30 biljetter för detta pris mellan 2015 och 2025 till privatpersoner för att resa i omloppsbana runt ... månen!
Rysslands rymdbolag har tagit 20 miljoner dollar för nöjet att "bara" åka ut i rymden.
Men utvecklingen går framåt. "Spaceport Sweden" är en av aktörerna som ser en framtid i rymdturism i konkurrens med "Spaceport America" med världens första rymdhamn byggd speciellt byggd för kommersiella rymdfärder. De hutlösa biljettpriserna beräknas gå ner framöver. Allting är packat och klart, ännu inte för billiga charterresor, men för once in a lifetime resor ...
[länk]
[länk]
Slutligen börjar det bli lite tröttsamt att du envisas med att blanda in mig med andra debattörer. "Är det så ni resonerar?" Vilka "ni"?

De andra i debatten får stå för vad de skriver. Jag står för vad jag skriver. Några reagerade på din slutsatser om statistiken för fångar. Jag reagerade på dina konspirationsteorier om månen ...
Om du följt med i debatten här på Sourze den korta tid jag varit med och kollat upp mina artiklar vet du nog att de andra debattörerna inte verkar se mig som någon USAkramare precis. Vilket framgår med all tydlighet redan av min första artikel ...

[länk]
Gonzo, jag tänkte också ta upp nazitråden men glömde bort det. Det är väl ingen hemlighet att "nazistiska forskare och ingenjörer", speciellt nazisten och senare SS - Sturmbannführen Werner von Braun var mycket viktiga fömågor för månkapplöpningen?
Människan är dualistisk på gott och ont och så var nog herr von Braun i likhet med herr Albert Speer, Två opportunister som båda valde att blunda för ondskan för att förverkliga sina respektive karriärmål på jorden och i rymden?
Människans dualism, ondska och godhet, har på gott och ont drivit på människans utveckling.

Rymdkaplöpningen började som bekant med att kineserna uppfann krut som man kunde avfyra raketer med och fortsatte med att nazisterna bombade bland annat London med mer avancerade raketer vartefter USA och Sovjet anställde nassarna i sina respektive rymdprogram och slutade med att USA tog bäst hand om nazisterna och kom före ryssarna till månen!
Vet inte vilken tid det är på dygnet där "pepparen växer" men önskar dig ändå en GOD NATT!
Typiskt kulturmarxisterna. USA och Israel ska svärtas ned så fort de får chansen. Svenska kommunisternas idoler Stalin, Mao, PolPot och ett hop av diktaturers representanter de är fina dem. Ett parti som Vänsterpartiet borde inte få finnas till, för att citera moderaten Staffan Burestam Linder som han också sa rakt i nosen på kommunistledaren CH Hermansson i en studiedebatt. Dessa bevingade ord borde ungarna i skolan få lära sig innebörden av. Utan den Marxistiska kulturrevolutionen i Sverige så hade allt sett annorlunda ut för svenska folket, t.ex inte en enda muslim hade släppts in i Sverige de kan vi ha varit hundraprocentigt övertygade om. Islam som är i paritet med Nazism hyllas av vänstern som också förvandlat Moderaterna till ett vänsterextremistiskt parti som hyllar Islam, man kan se svenskar som är proislamister och betänk Moderaternas Wamberi denna nazistislamist som vill ha Sharialagarna införda i Sverige! Och sedan går det bra att kritisera USA som också har tagit till sig Islam" halleluja, det finns galna människor överallt på denna jord det behöver ingen tvivla på!
#28, Mr Harmoni, "halleluja, det finns galna människor överallt på denna jord det behöver ingen tvivla på!" Efter att ha läst slutklämmen på ditt inlägg, så reflekterar jag helt ogenerat på mitt försök att verka för den slutliga lösningen till alla som fått nog. Har lagt märke till att myndigheten för samhällsskydd och beredskap numera samarbetar med Kiruna kommun, som nu tagit över tidtabellen för alternativet till månen. Kruxet med resan är att den är gratis, men risken finns utifall debattlustan återkommer, finns det inga garantier för återresa utan rätt åskådning.

[länk]

Halleluja en gång till!
Mrh 28
Inte för att jag är bekant med "kulturmarxzist" som begrepp, men islam och islamizt känner jag hyggligt till. Islam är en statsbärande religion vars maktpolitiska gren kallas "islamizm" och är att jämställa med den judizm som nyligen utnämnt staten izrael till en judizk stat. Denna statsbärande ambition har vuxit fram i en kulturell och demografisk kontext där även kriztendomen har sina rötter - den utbrytarreligion som en gång med all rätt uppfattades som ett hot mot judendomens herrefolksdrömmar.
Åtminstone här i zverige har sedan många års plåga kriztendomen förpassats ur rampljusets maktsfär till ett sekulariserat bakvatten. Men fortfarande åberopas så kallad "kristen värdegrund" som den faktor som svensk kultur lär ska vila på - vilken i praktiken bara är ett annat ord för "lögn".

Samma gäller för izlam och islamizm där allt mänskligt liv ska lyda under sharian "lagen" - det vill säja all politik och alla mänskliga göranden och låtanden. Inte nog med att dessa religionsidiologiska maktyttringar har mycket gemensamt med nationalzocializmen som förespråkade enhet och diziplin och byggde hela sin existens på blind lydnad för att undgå döden - liksom både juden- kristen- och den i dag dominerande domen islam gör.

Dessa domar som drabbat mänskligheten är ett resultat av egoistisk maktsträvan och har väldigt lite med en verklig andlig kontakt med en gud att göra, inte heller någon lyhördhet för en verklig guds vilja att gå denne guds vägar.
Att människan alls tar fasta på dessa yvigt uppmålade tankekonstruktioner beror uteslutande på mänsklig rädsla parad med vidskepelse, samt den känsla av makt som horddjuret upplever då det kan räkna in sej själv i ett flertal. I det fallet har en eventuell sanningshalt hos den samlande faktorn ingen betydelse.

Marx har gjort en världsekonomisk analys och ur den ställt upp ett kommande troligt scenario för den utveckling som de politiska svängningar för med sej för mänskligt framtida liv med utgångspunkt från den tid då han levde - liksom dagens analytiker ofta har rätt men även fel så gäller det säkert även Marx - grundtesen dock att kapitalism och frisläppta marknadskrafter inte är ett överlevnadsdugligt koncept är det i dag inte många som har något att invända mot efter en stunds ärlig övervägan - inte ens de mest liberala krafterna i uza tror på fullt allvar på ett mänskligt liv utan lagar.

Anarkisterna har visserligen högre tankar om människan, men de tankarna revideras snabbt då den starkaste anarkisten tar den rätt den anser sej vilja ha.

De i dag problembärande religionerna från mellanöstern är ett multipatologiskt tillstånd som förgiftat och ännu en tid kommer att förgifta mänskligt liv. Sekularismen troddes en tid vara lösningen på det tillfrisknande man hoppades på - man tänkte sej att genom att de religiöst hängivna helt lugnt och utan pekpinnar fick hållas med sitt i det sekulära "avsnörda" tillståndet och där så småningom komma till insikt. Det som skulle kunna vinnas på detta är att grövre och mer fysiska konfrontationer undviks.

Religion är politik, och framför allt politisk makt - religionsutövare låter sej sällan snällt nöja med att vara så harmlöst marginaliserade att deras indoktrinerade föreställningar inte får den önskade betydelsen även för andra i det dagliga livet.
Därav poppar moralisterna upp som svampar ur jordens mörker och proppsar sej fram till samhällspositioner med slagord som islamistisk eller kristen värdegrund - något som mänskan måste försvara sej mot.
#29 Leif E Ström jag läste din artikel som du hänvisade till och fick mig ett gott skratt trots att allvaret finns mellan raderna. Du nämnde Nationalism motsatsens till kommunismens Internationalism att återskapa Sovjetväldet eller vad de vänstervridna har i åtanke?
Nationalism för mig är att att ge alla olika folkslag rätten till sitt land vilket ingen bör bestrida och inte ens den värsta kommunist för då är han totalt motsägelsefull, såvida han inte är ute efter att förgöra alla mänskliga raser och endast en får existera, är det så? Vi svenskar är på väg att tappa rätten till vårt eget land och allt blir bäddat för det anarkistiska samhället där allt av ansvarfrågor inte kommer på tal något mer och alla ska gå beväpnade för att värna om sitt liv, den här utvecklingen är vi på väg emot.
I övriga Europa och dess länder börjar man inse denna fara och därför stryper man allt på vad massinvandring heter men inte i Sverige, vi gör allt för att skynda på den hägrande anarkin för att få ta lagen i egna händer, detta är kommunisternas stora mål och är politiskt korrekt!
Re:  Lennart Asp 2012-09-13 20:55 #21  [länk] :
#15:  Varsågod Leif, ordet är fritt på Sourze.  Du får gärna lägga dig i lite!  Men jag tror att Din svaga länk är de fysiska bevis som du också undviker att kommentera?
Antar att du menar Owe Stregers tunna guldfolie mot ultraviolett strålning, etc.  Tyckte inte det var värt att kommentera, och dessutom sågade Gonzo Long = Hans Berggren det alldeles utmärkt själv samma eftermiddag.  Fjärde stycket, #19.  För om en rymddräkt skyddade mot strålning, då kunde man ju klä de robotar som inte fungerade i Fukushima p.g.a. för hög strålning i rymddräkter!  Fast det tänkte du kanske inte på?

Hela detta med månen är en psykologisk undvikandereaktion mot att ta i artikelns verkliga budskap.  Det var bara därför jag kastade grus i det undvikandemaskineriet.  Det viktiga är de frågor Hans Berggren ställer i artikeln.
#30 bizon det var hårda ord och inga visor som jag delvis håller med dig om, men inte en värld med öppna gränser då en tung beväpnad världspolis måste hålla ordning på massorna och denna världsregering blir den värsta diktatur som mänskligheten skådat och därför tror jag att varje att folkslag ska ha rätten till sitt eget land.
Mrh 33
Ja att det politiska, agrara och det industriproduktiva livet huvudsakligen ska skötas lokalt är den enda vettiga lösningen, men allt detta måste samstämt ballanseras med de globala förutsättningar livet erbjuder - tar någon åt sej för stor del av kakan blir andra utan.
Om vi ska få bukt med krig och annat elände måste de globala rättvisefrågorna stå främst på dagordningen - människan är inte funtad att böja sej för tokerier under någon längre tid - det ser du i den svenska demokratiska politiken - har de styrande trampat runt i klaveret för länge åker dom ut - därmed inte sagt att det skulle avlösas av något mindre tokigt, men frustrationen måste få utlopp.

Me frågorna blir än mer komplicerade att få rätsida på då du menar att varje "folkslag" ska ha rätten till sitt eget land.

Vad är ett "folkslag"?

Och vad göra i dag med den historiska bakgrund som kolonialism, slavhandel, och exploatering fortfarande visar på - att någon sådan rätt inte existerar?
Dessutom har vissa expansiva utsugarambitioner med våld rört om i folkhavet så att knappt någon känner sej hemma där dom bor?
#34 bizon i världen finns det olika folkslag som äger skilda mentaliteter som är själva stommen i länderna. Att vi i Sverige får ge vika och blir koloniserade av andra länders befolkningar visar bara på att globalisering är av ondo. Vi själva har fördömt andra länder för att de koloniserat i Afrika och Indien, så enfaldigt idiotisk utvecklingen har blivit, vi låter oss självmant bli kolononiserade eller utsugna som det handlar om i praktiken, undrar hur lång tid det tar innan vi hamnar i Greklands dilemma och går i konkurs? Skulle Sverige drivas som svenskt AB hade styrelse efter styrelse fått avgå på grund av missbruk och vanskötsel!
Mrh #35
Jag förstår att du inte ändrat uppfattning om olika folkslags rasbiologiska mentalitetsskillnader som om jag får anta du menar - gör vissa folkslag mer skickade att bebo ett lands territorium än något annat.

Ja skillnader finns det både inom och utom de i dag erkända territoriella gränserna globalt - liksom det säkert kan mätas någon skillnad mella skånebor och boende i lappland.
Men har det så stor betydelse om de som bor där de bor bara följer de grundläggande lagar som gäller på platsen och respekterar varandra?

Att Sverige blir koloniserade av andra länders befolkningar har ingenting med just globaliseringen att göra - det handlar mest om maktkamp inom de länder där de hit kommande tidigare bodde innan dom jagades på flykt.

Men du har rätt om vi flyttat blicken från just folkgrupper och i stället fokuserar på storkapitalet och den rentabilitetshungrande finansmarknaden - den är en inte så liten bov i dramat - snarare är den ytterst drivande, både i att få igång krig och konflikter och att spekulera mot diverse nationella valutor som i praktiken raderar värdet av andra människors pengar.

Utan maktkapitalismens hänsynslösa framfart skulle världen vara en betydligt trevligare plats att vistas i.

Sedan den öppna kolonisationen avpopulariserats har sverige mycket riktigt fördömt andra länder för att de koloniserar - men vi hade också åtminstone en koloni en gång och kunde nog om svensk stormaktstid hållit i sej haft fler - inte är vi så mycket bättre än andra - inte just sämre heller.

Men om vi nu skulle ta sverige som exempel - vad menar du är så skyddsvärt i det svenska och som dessutom är så svagt att det inte står pall för lite varierande influenser från andra kulturer?

Med tanke på alla de negativa exempel du framför på hur den svenska kulturen utvecklas där du inte ser något gott som är möjligt att specificera.

När det nu är så illa och svensmentalitetens kraft och självbevarelsdrift inte räcker för att överleva på egen hand, är den då så skyddsvärd? Är inte det bara ett tecken på att den är undermålig och enligt darwinistiskt synsätt bara har undergången att vänta på?

Andra länders folk verkar ju ha lite tåga måste man väl i alla fall erkänna som släpar med sej sin egen kultur och religion som uppenbarligen ställt till med allt möjligt lidande - men icke då, sånt släpper dom inte ifrån sej så lätt - medan vi klagar på att folk utan ett vitten, många lemlästade och starkt traumatiserade efter att ha stirrat döden i vitögat i den ena granatexplosionen efter den andra kommer hit och förstör vår mentalitet och exploaterar vår kultur - vilken jävla kultur?

Och beträffande "mentalitet",,, nja, jag är inte lagd åt lyteskomik, men man kan ju undra...
#36 bizon kallar du folkslagens igenkännande mentalitet för lyteskomik , så t.ex samernas mentalitet är ett komiskt lyte och ingenting annat.
Det finns ingen dynamik i att byta ut en befolkning mot hundratals andra folkslag då majoriteten av kolonisatörerna inte är självgående. Om tesen "Sverige behöver hjälp" haft någon substans, skulle vi inte nedmonterat arbetskraftsinvandringen redan 1973.

Att medlemskapet i EU förvirrar debatten och samtidigt är ett slagträ då makthavare och rörelser vill åstadkomma det kortsiktigt förföriska, det kan man förkasta genom att bara kontrollera skatteverkets regler för de som vistas kortare tid än sex månader i landet. Denna sexmånaders-rotation utan skatteintäkter är en den stora tystgående sociala nedrustning av arbetsmarknaden.

Ändå tystare är maktfullkomligheten då svenska folket åldras och dör. Allmänna arvsfonden som hittills alltid varit krävande då de skall stödja projekt, har from 2012 tvingats att fördela pengarna till det "Moderna Sverige. Det innebär att allt ifrån projektet "Allahs barn i folkhemmet" (290 000 x 2 år), "Roma Community Leadership 1 159 000 x 3 år", "Romskt informations- och rådgivningscenter 855 000 x 3 år", inalles 22 projekt/organisationer finansieras av de utan röst.

Våra röster hörs kanske inte heller och det tycks mig att även du Bizon är otydlig då du använder "skyddsvärdet" för hela problematiken. För mig är det klart som korvspát att vår enda kultur utgör en försörjningsplikt för oss själva, samt till de nya kulturer som var tänkta att hjälpa till.

En bra början innan det börjar vevas åt ena eller andra hållet är att ha följande siffror i åtanke. Den 1 augusti redovisade SCB en sysselsättning på 4 738 000 individer mellan 15-75 år. En ökning av arbetslösheten sen föregående år på 0,6%. Lika bra att ni samtidigt uppdaterar er på den aktuella befolkningsmängden, som är nästan exakt 9,5 miljoner boendes i Sverige. Är det dessa tydliga siffror, som skapat 9,5 miljoner olika parametrar?

Det största problemet är alltså inte kulturellt, utan att siffror från världens äldsta statistiska byrå, inte kan tolkas av de myndigheter som beställt statistik enligt föreskrifter av regeringen, vilka skall används för forskning, utredningsverksamhet, och framför allt för allmän information. Bizon, hur röstar man om än förändring.
bizon om du kunde förstå att i FN talar man om raser och olika folkslag, men dessa är ju förstås en massa okunniga idioter som inte skulle kunna förstå vad du har för åsikter om länderna och folks olika mentaliteter som är stilbildande i land efter land. Är vi svenskar helt renons på en stilbildande mentalitet som har genomsyrat vårt land i århundranden, har du aldrig hört talas om den svenska flatheten som ett typexempel på vad som menas med folkets gemensamma mentalitet eller tyskarna som i evinnerliga tider kallat sig herrefolket eller de fryndiga danskarna och de nationallyriska norrmännen eller Nordkoreas tennsoldater osv, osv?
att inte du har fattat det här för länge sedan att det finns mentala skillnader på jordens folkslag.
bizon om du kunde förstå att i FN talar man om raser och olika folkslag, men dessa är ju förstås en massa okunniga idioter som inte skulle kunna förstå vad du har för åsikter om länderna och folks olika mentaliteter som är stilbildande i land efter land. Är vi svenskar helt renons på en stilbildande mentalitet som har genomsyrat vårt land i århundranden, har du aldrig hört talas om den svenska flatheten som ett typexempel på vad som menas med folkets gemensamma mentalitet eller tyskarna som i evinnerliga tider kallat sig herrefolket eller de fryndiga danskarna och de nationallyriska norrmännen eller Nordkoreas tennsoldater osv, osv?
att inte du har fattat det här för länge sedan att det finns mentala skillnader på jordens folkslag.
#32: Nja Leif, jag menade några så konkreta fysiska bevis som inlägg #13:s mångrus och stenar ...

[länk]
#41: Lennart, berättar gruset med vilken teknologi det förts hem?  För om du varit uppmärksam så har både artikelförfattaren och jag lämnat öppet för att det kan finnas hemlig teknologi som klarar biffen.  I andra sammanhang har jag redogjort för sådan - som skapar ett fält igenom vilket ingen strålning kan tränga in.  Även den Keshe teknologi jag länkat till i andra trådar har ju den effekten, och den Casing Theory (= Höljes teori) jag länkade till från min egen detektivbyrå site för några år sedan skapar ju också ett eget fält - det är där själva metoden att förflytta sig, att skapa det fält som motsvarar destinationen så man per definition är vid destinationen i tid och rum.  Men som sagt, berättar gruset vilken teknologi som fört det hem?

Noter:
Keshe  [länk]
Casing Theory  [länk] [PDF]  [länk] [www]
Viktor Schaubergers Repulsin med flera  [länk]
#42: Man kan lämna fältet öppet för mycket här i livet, Leif. Förutom att månens geologiska historia berättas av gruset och stenarna och att några måste ha plockat upp de fysiska bevisen att människan varit på månen. Om inte Neil Armstrong och Buzz Aldrin plockade upp forskningsmaterialet och samtidigt fotograferade insamlingen måste man fråga sig vilka andra varelser som som kan ha plockat upp gruset? ...
Om allt var en fejk kan man ju dessutom undra varför Neil Armstrong inte lättade på sitt dåliga samvete av att ha lurat en hel värld innan han dog?
Man kan jämföra med många dopade idrottsmän som känt pressen och i något fall gråtande
lättat på trycket och erkänt bluffen. När ska den första av männen som promenerat på månen, kört bil på månen och tagit upp månprov bryta ihop och erkänna bluffen?
Lennart, det är väl ingen här som har påstått det du skriver?:
Om inte Neil Armstrong och Buzz Aldrin plockade upp forskningsmaterialet och samtidigt fotograferade insamlingen
Tvärtom föreslog t.ex. jag tidigare att
Eventuellt har man med den verkliga teknologin transporterat någon av de fejk-kulisser vi fått ta del av även till månen.
(Leif Erlingsson 2012-09-13 08:09 #15  [länk] .)
Och vad skulle astronauterna i dag säga till en oförberedd allmänhet?  Om sanningen är så här långt från vad folk tror på, så skulle alla bara anta att de blivit galna.
OM USA helt bluffat med Aldrin och Armstrong så hade givetvis det gamla Sopvjet genast avslöjat bluffen. Men all tyder på att de följde T&R resan med sin finaste utrustning.Vilka andra länder som vid denna tid hade möjlighet att kritiskt granska resan vet jag inte säkert. Men Kina, Indien, England, Frankrike hade säkert tillräcklit avanacerad utrustning för att kunna avslöja en fejk.// Om ryssarna bluffat om sina rymdbravader så hade givetvis USA o Co avslöjat detta. I stället satsade de på att gemensamt använda en rymdstation...
Mrh - jodå jag har hört talas om diverse mentala steriotype som skullr vara betecknande för mänskliga särdrag och ibland nationella egenheter, men anser att om dessa inte uppvisar egen livskraft är det inget att stå efter.
Lyteskomiken kommer in först då du inte kan klargöra vad det är hos det svenska som är så behjärtansvärt att bevara avgränsatt från andra sådana kulturella egenheter.
Kan inte en kultur överleva av egen kraft ska den gå under - det museala tänket du sysslar med med någon sorts hjärtnupen föreställning om de stackars svenskarna som våldtas av andra kulturer har jag lite svårt att se som ett verkligt världsproblem.
Leif E Ström citat//Våra röster hörs kanske inte heller och det tycks mig att även du Bizon är otydlig då du använder "skyddsvärdet" för hela problematiken. För mig är det klart som korvspát att vår enda kultur utgör en försörjningsplikt för oss själva, samt till de nya kulturer som var tänkta att hjälpa till. //sc.
Aldeles riktigt och talar vi i klartext om detta fenomen och ställer de krav på hjälpsökande från andra länder då börjar vi närma oss pudelns kärna - allt annat är dumheter.
Det är ingen brist på olika arbetsuppgifter i detta land för att göra livet trevligare för oss som bor här - och eftersom de som kommer hit i alla fall måste ha mat och någonstans att bo så borde det vara helt naturligt för de hjälp och skyddssökande att hugga in varhelst dom blir anvisade den möjligheten, bara att organisera det hela så att det blir bra för alla.
Det borde vara det självklara kulturella ansvar vi ändå till slut kommer att tvingas ta. Dessutom om detta sköts ppå ett bra sätt kommer det att skapa ett mervärde som alla komera att få glädje av.
Jan Brunnegård, rymdstationen var aldrig utanför jordens magnetosfär  [länk] .
#47 bixon att förstå vikten av en igen-kännande identitet för ett folk är oerhört viktigt och det är vad jag syftar på, om vi svenskar förlorar vår identitet vilka är vi då? Du måste ha läst om, att ungdomar tar livet av sig för att de saknar en identitet att tillhöra en grupp, den normala flock-känslan vill du få bort och göra alla människor till individualister och då har vi också skapat det anarkistiska samhället. Sedan kan du sluta med din lyteskomik om du ska bli respekterad som en mogen vuxen människa och inte som en nykläckt barnunge, för du är förkov naiv i dina påpekande måste jag tillstå.

Det här gör att du genom dina påstående att alla människor är lika, för det spelar ingen roll vilket land folk tillhör, så anpassar sig de (tror du ja)automatiskt till vårt forna svenska förhållandet där lag och moral efterlevdes, men det har redan blivit en katastrof!
Vi har förlorat allt av ordning och reda i landet för att vi själva tagit en idiotisk hänsyn till att utlänningarna som får leva ut sin mentala kultur i Sverige, så kom inte och påstå att det inte finns en svensk kulturell mentalitet bland oss svenskar som bör försvaras och inte som du försker med att förlöjliga och förklena den!
Gå ut och be alla araber i landet att skingra på sig för de ska minsann inte ta några intryck av sina landsmän som skadar den individuella tanken att bli egotrippad, i dina ögon är det ju förkastligt att bevara folks ärvda mentalitet, men det tycker inte jag, får inte jag vara svensk med våra seder och bruk skulle jag fly Sverige och du ska veta att varje år emigrerar ca 20 tusen svenskar till annat land just av den orsaken, att inte få vara svensk i sitt eget land!
#45:Gonzo är mycket tydlig i sin artikel med att börja med att ifrågasätta etablerade sanningar som att Apollo 11 landade på månen och frågade retoriskt varför bragden inte återupprepats på 43 år om det var så. Det betyder att han också förnekar de följande månlandningarna.

Du är däremot mindre tydlig, Leif. Å ena sidan säger du att det var en filminspelning på jorden. Men å andra sidan att händelsen kan ha inträffat, men att det kanske fanns andra varelser på månen som USA inte ville visa upp, "det var för många intresserade och nyfikna olika prober, droner, och kanske en och annan alien också på den verkliga lokationen, och det passade inte riktigt in på den jordiska publik till vilket materialet var avsett".  Och du tror att det kan ha varit "fejkkulliser" som transporterades upp till månen.

Men du glömde bort mångruset och stenarna? Har Nasa först manipulerat grus och stenar från närmaste parkeringsplats och sedan gett Armstrong i uppdrag att var den första människan från jorden att dumpa parkeringsskräpet på månen? " - Litet skräp för människan, men ett stort steg för mänskligheten!", kanske han sade i verkligheten, vilket NASA givetvis censurerade? :)
Snälla Lennart, allt hänger ihop logiskt och rationellt.  Om Apollo 11 etc inte gick för egen maskin utan fraktades som rekvisita dit upp.  Jag hävdar inte säkert att man tog Apollo 11 till månen, men om det skedde så skedde det så här.  Att man spelat in material i studio som då för tiden påstods vara direktsänt är i dag erkänt.  Ifrågasätter du det?  Ang. mångruset och stenarna så har jag ingen särskild åsikt.  De kan vara därifrån, de kan vara från Mars eller de kan vara från en parkeringsplats i New Mexico.  Ang. "hur de första stegen på månen" och de högtidliga orden togs och sades så var det enligt vad man nu erkänt i Borehamwood, England.  Se vidare
Googling på
Apollo Kubrick  Borehamwood "NASA EAST" 1968  [länk] .
Programmet i kunskapskanalen bygger sannolikt på Jay Weidners forskning i ämnet, som har funnits på nätet - jag har kopior - men som nu endast finns via köpe-DVD.  Dock finner du en hel del av samma information i denna artikel av honom själv på extern webbplats:  "How Stanley Kubrick Faked the Apollo Moon Landings[länk] .

Forts...
Forts...

Enligt Weidner är motivet för skuggregeringen att visa upp leksaksteknologi istället för den riktiga och att lura oss alla så att John F. Kennedy (JFK) inte skulle få sin vilja igenom med rymdprogrammet.  JFKs avsikt med rymdprogrammet skulle nämligen ha varit att tvinga NASA att släppa ifrån sig exotisk teknologi, som skulle kunna rädda planeten.  Bl.a. då den nazistiska flygande tefat teknologin.  Redan Viktor Schaubergers Repulsin står sig ju, som en ny kommentar på min artikel från 2008 om att bygga sig sitt eget UFO säger, bra i mot dagens teknik som en grundskiss.  Medan
Keshetekniken visar hur man skapar den magnetiska materiaomsättningen i praktiken och Miles Mathis teori om laddningsfält bevisar den matematiskt.  Allt byggs på variation i protonkonfiguration, dvs skillnader i omsättningen av laddningsfältet.  Schauberger var med sin tid men fysiken kollrades bort av etablissemanget.
(Jan Rosbäck 2012-09-15 13:13  [länk] .)

Hade alltså John F. Kennedy lyckats så skulle vi sedan i slutet av 1960-talet kunnat åka var vi ville i solsystemet för mindre än det kostar att köra bil till jobbet.  Vi skulle ha haft fri miljövänlig energi, o.s.v..

Angående astronauterna så är min tro att även de lurats.  Min hypotes är att de från början utvalts för att vara möjliga att hypnotisera så de själva skulle kunna tro att de varit på månen.  Och allt detta har då visats upp på dumburken och inför publiken vid raketuppskjutningarna för att vi alla ska stanna kvar i kuliss-fejk-versionen av verkligheten istället för att komma ut i den riktiga verkligheten.

Istället mördades Kennedy 1963, och NASA fick i uppdrag att skapa den förfalskade serien månlandningar för att vi inget skulle fatta.  Även Marilyn Monroe tycks ha mördats p.g.a. detta.  Jag har sett ett CIA telefonavlyssningsdokument daterat 3 augusti 1962, dagen innan hon dog  [länk] .  Dels hade journalisten Dorothy Killgallen och hennes vän Howard Rothberg avlyssnats när de diskuterade att Marilyn Monroe för utvalda Hollywood insiders berättade hemligheter om hennes relation med presidenten samt om hans besök vid en hemlig flygbas för att inspektera saker från rymden.  Dels hade Marilyn Monroe själv avlyssnats när hon talade med John F. Kennedys bror justitieminister Robert F. Kennedy om hennes ilska mot Kennedys och om den känsliga information hon hade i sina dagböcker och om hennes vilja att ordna en "berätta allt" presskonferens.  Signerat James Jesus Angleton, chef för Counterintelligence vid CIA.
Nu läste jag din   [länk]   om nanopartiklarna, Lennart.  Intressant.  Visste du att det även uppstod nanopartiklar vid 9-11 och att de uppstår i samband med att Sädescirklar/Crop Circles bildas?  Jag nämnde det 2012-01-24 23:18 i "Sädescirklar - människohand eller UFO:n?" tråden  [länk] .  Se vidare Dr. Judy Wood, "Where Did the Towers Go?  -  Evidence of Directed Free-Energy Technology on 9/11" (2010).  Vill minnas att jag har läst om det även i samband med flygande tefat observationer.  Kanske de orsakas vid start av magnetogravitationsmotorer?
Tappade bort halva referensen:  Se vidare Dr. Judy Wood, "Where Did the Towers Go?  -  Evidence of Directed Free-Energy Technology on 9/11" (2010), fig. 347 på sidan 332.  Skulle det förstås vara.
#56 Dippen ditt fniss är ett typexempel på när kvinnors logik tar tvärstopp och fattar nada.
Pastorn som kom in i kylan, är väl värd att lyssna på, som samtidigt bevisar att religionen är en politisk konstruktion och har alltid så varit sedan 400 hundra år efter kristus tid som grundbult för mänskligheten. [länk]
Re:  2012-09-15 15:58 #46  [länk] :
OM USA helt bluffat med Aldrin och Armstrong så hade givetvis det gamla Sovjet genast avslöjat bluffen.  Men all tyder på att de följde T&R resan med sin finaste utrustning.  Vilka andra länder som vid denna tid hade möjlighet att kritiskt granska resan vet jag inte säkert.  Men Kina, Indien, England, Frankrike hade säkert tillräckligt avancerad utrustning för att kunna avslöja en fejk.

Om ryssarna bluffat om sina rymdbravader så hade givetvis USA o Co avslöjat detta.  I stället satsade de på att gemensamt använda en rymdstation...
Har redan svarat på sista stycket, med att rymdstationen var aldrig utanför jordens magnetosfär.  Men första stycket röjer bristande insikt om att på skuggregeringsnivå finns inga normala landsgränser.  Kalla kriget var en konstruktion för att hålla oss vanliga människor på mattan, inte Sovjet.  I hemlighet hjälpte USA hela tiden Sovjet.
CIA Intelligence Report
Soviet Economic and Technological Benefits from Detente
ER IR 74-2 February 1974  [länk]

Här dokumenteras ekonomisk hjälp och teknologiöverföring 1966 - 1974.  Det är ett mycket intressant dokument, som verkligen rekommenderas.  Om du inte vill hämta det från CIA på den officiella länken nyss så har jag lagt upp en kopia på  [länk] .
Michael Delavante här på Sourze har säkert skrivit hur mycket som helst i ämnet, vill minnas att jag läst det även hos honom.

Vad gäller folk på lägre regeringsnivå o.s.v. i de olika länderna så fattar de förstås inte sånt här.  Jag förmodar att man tar in folk som av olika orsaker inte har kapacitet att se saker för vad de är i sådana system.  Korrumperbarhet är förmodligen det viktigaste kriteriet för anställningsbarhet.  Att veta på vilken sida brödet är smörat, och låta det avgöra hur man agerar.
Kanske Dippen är en sådan person som beskrivs i sista stycket nyss?
#59 Leif Erlingsson vad folk inte vet, är att ryssarna och amerikanarna har samarbetat när det gäller rymdforskningen i det tysta och därför har de inte avslöjat varandras fejkade stordåd som oftast handlat om att staten ska pumpa in mer pengar till NASA och ryssarnas motsvarighet som jag inte just nu kommer på vad det heter.
#61 - Vad folk inte vet,det vet tydligen Mr Harmoni?
Klart att man inte sätter sig själv på pottan!
Om det inte tränger på!
Nu har vi 64 inlägg om den här artikeln och "undvikandemaskineriet" rullar vidare. Jag kan inte se annat än att alla kommentatorer utom Leif Erlingsson gör allt för att slippa ta ställning till om USA är en polisstat eller inte, vilket var kärnfrågan. Mångruset är betydligt lättare att hantera än detta angrepp mot våra käraste vanföreställningar om vilka länder som är polisstater och vilka som inte är det.

Och för dem som tycker att det är svårt att veta om man ska skriva "de" eller "dem" kan jag tala om att det heter "till/av/från/åt dem" även om det kommer ett "som" efteråt, och "även om det drabbar dem som ännu går i skolan". Det där med subjekt och objekt har skolorna tydligen slutat lära ut, förmodligen därför att "det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta", och ju mer man tar ifrån folk deras språk desto svårare får de att försvara sig mot makten och dess propaganda.
Ju fattigare språk, desto trubbigare verktyg för tanken.
Vilket drabbar dem som minst anar det. Och leder tanken till årets absoluta bottennapp ifråga om intellektuell debatt: Det idoga men ändå märkligt kraftlösa puffandet för "ordet" HEN.

Ord uppstår inte gärna på befallning, kära överhet. De uppstår ur behov. Och vad gäller "hen" har vi redan det oklanderligt könsneutrala "den" som har fungerat på lapparna i tvättstugan så länge jag kan minnas:
"DEN SOM INTE TAR BORT LUDDET SKA DÖ!"
Hej svejs!
GONZO / Det går inte att bara svara ja eller nej på en så ytterst komplicerad fråga. Om detta var en vetenskaplig sajt så skulle man kunna ställa upp tio punkter som talar för tesen samt tio som talar emot tesen. Därefter skulle man kunna ha en nyanserad överläggning. Kan en stat som har regelbundna val på flera nivåer vara polisstat?
#64 Jan Olsson säkert vet du mycket och hur är det när du väter till ordentligt t.ex på toaletten lär du dig någon ny kunskap?
Polisstat och demokratiska val är olika begrepp.  Om 51 % röstar för att 49 % ska förföljas så kan det vara en polisstat.  Dessutom saknas äkta val i USA, det var det "Nya världsordningen tillåter aldrig Ron Paul som president" tråden handlade om.
#65 Gonzo Long gråt inte, trösta dig med att det finns dem som inte får en endaste kommentar för sin artikel. Men så här är det, majoriteten har ett oskrivet föbund att bara vissa ska ha extra mycket uppmärksamhet, så har jag tolkat det under den relativt korta tid jag skrivit här på Sourze. Själv skriver jag för att intressera den breda allmänheten och nöjer mig med att få ett jaså som svar, om så skulle vara fallet, av dem som skriver här. Det är ganska ointressant att läsa och debattera självklara saker för mig, men för andra tycks det som rena nyheterna i vissa teman i olika ämnen om hur och varför.
Tack, Jan B, då är vi tillbaka vid ämnet, och jag ska försöka vara saklig som du.

Ja, en stat som håller nästan 1% av sin befolkning i fängelse medan de flesta andra inte ens låser in en kvarts procent måste väl kallas en polisstat? Eller berättigas inspärrandet av en abnormt hög brottslighet i landet?
Om USA håller dubbelt eller sex gånger så stor del av folket bakom lås och bom som "etablerade" polisstater som Vitryssland eller Kina kan det väl inte kalla sig "the land of the free, the home of the brave"?

Och Jan, vad har de att välja på där i Amerika? Sockdockorna Mitt och Barack.
Inte en president värd namnet sen JFK, och se hur det gick för honom ....
Cynthia McKinney blev utfryst av demokraterna, Ron Paul avfärdades nogsamt och på föga demokratiskt maner av republikanerna, och alla amerikaner itutas ständigt att om de röstar på något annat än de två stora ger de bara "fienden" segern. Ser man att "fienden" är de som styr och ställer i "opinionsbildningen", de som inte ansvarar inför någon annan än aktieägarna, då stämplas man automatiskt som "konspirationsteoretiker om inte värre.

Enligt min mening var det länge sen "demokratin" var något mer än ett spel för gallerierna. Den fick en chans av kapitalet under industrialiseringen pga behovet av läskunniga arbetare och började visa tecken på att bli verklighet under de första två tredjedelarna av 1900-talet, vilka sammanfaller med socialdemokraternas storhetstid i Europa. Sen kom "tredje vägen" och nyliberalismen och nu sitter vi i skiten, inte på grund av demokratin utan på grund av den kapitalets diktatur som så smidigt har verkat utan att synas bakom demokratins dimridåer...

Om man vill kan man förstås påstå att vaccinskandaler, oljekatastrofer och härdsmältor är konsekvenser av demokratiskt fattade beslut, men så enkelt tror jag inte det är. Det finns alltid djupare förklaringar. Och de är ofta "ekonomiska", dvs handlar om ren, snöd vinning för dem som aldrig inriktar sig på något annat.
#60 Söta Leif Erlingsson "Dessutom saknas äkta val i USA," Visst kan man ha synpunkter på US valsystem men sist jag kollade var det fria val.
#57 Mr H, Du och den Holistiska detektiven har med all önskvärd tydlighet visat att två fel gör inte ett rätt. Inte ens i matematiken.
#72 Dippen, det är klart visat att de elektroniska röstsystemen som sist jag kollade flertalet stater använder är enkelt manipulerbart i samband med sammanräkningen av totalerna.  Ingen nyhetstidning var dock intresserad av det här hemma eftersom det inte skulle ändra något.  I dag fattar jag varför inte:  Det var inte planerat så.  Se vidare:  "Det andra valfiaskot – och den pinsamma tystnaden[länk] .
#65: Lite självkritik kan nog inte skada, Gonzo? Jag tror att alla förstår att du vill ifrågasätta officiella sanningar. Ingening fel i det. Men om du bara ville ha en debatt i "kärnfrågan" hade det kanske varit bättre att dela upp dina tre ifrågasättningar på tre artiklar? Jag visade att ditt ifrågasättande av månlandningarna byggde på lös imaginär grund. Du kunde inte förklara "mångruset" från alla månlandningar så Leif var tvungen att rycka in och rädda ditt ifrågasättande, men lyckades inte övertyga mig om aliens och Kubricks inblandning i det hela. Jag undviker ingenting, men föredrar att tar en sak i taget och några ord till om "mångruset" måste sägas innan jag tar itu med USA som polisstat ...

#54: Leif, nanopartiklar, uppstår varje dag i den tunga Stockholmstrafiken, speciellt vid Hornsgatan som har de högsta uppmättna halterna av inandningsbara partiklar i Sverige ...
[länk]
#52: "De kan vara därifrån, de kan vara från Mars eller de kan vara från en parkeringsplats i New Mexico."
Geologen Harrisson Schmitt från Apollo 17 skulle nog bli ledsen om du ifrågasatte hans forskningsinsats på månen och att han lärde upp de föregående austronaterna att bli geologiska observatörer och att han efter varje månlandning analyserade de insamlade månproverna. Han fångades även på film när han snubblade och sjöng under en månpromenad. :)
Reublikan och klimatskeptiker. Men intressantast för vår diskussion är att han ville fortsätta med färderna till månen för att det skulle snabba upp processen mot en bemannad Marsfärd och att han skrivit en bok om ämnet,"Return to the Moon: Exploration, Enterprise, and Energy in the Humasn Settlement of Space", 2006 ...
"While on the Moon's surface, Schmitt — the only geologist in the astronaut corps — collected the rock sample designated Troctolite 76535, which has been called "without doubt the most interesting sample returned from the Moon". Among other distinctions, it is the central piece of evidence suggesting that the Moon once possessed an active magnetic field."(Wikipedia)

[länk]
Mrh #50
Dehär inlägget ska jag ta mej ann då jag kommer till skrivarlyan - det är egentligen för dumt för att tas på allvar, men då du uppenbarligen vill mena det du skriver så är det inte mer än rätt att jag inte bara ler och bortser från de hela.
Du menar alltså att det att 20 000 svenskar per år flyttar från sverige för att deras kultusvaghet inte har något att komma med inför trycket av en utifrån kommande kulturimperialism som trampat det genuint svenska till intet.
Jasså - och då vill du ha en syddad verkstad åt det fega,fadda, folket utan ryggrad som inte kan stå upp för sina värden?
- tja,,, lycka till du.
Återkommer.
#80, Morning Bizon, du behöver inte leta efter bekräftelse på MrH:s siffror, här kommer SCB:s siffror publicerde i DN 2012-02-20. 51179 varav 22000 var svenskfödda. Läser man SCB:s statistik för 2011, får man inte vara petnoga, utan betrakta alla med svenskt medborgarskap som svenskar. Annars hamnar man fel, eller ingenstans. En familj med uppehållstillstånd utan medborgarskap, som under sin tid i Sverige föder 3 barn, kan efter ansökan emigrera som två utlandsfödda och tre svenskar. Ett statslöst barn kan efter ansökan bli svensk medborgare efter tre år. OBS! Den största gruppen som "emigrerar" från Sverige, åker hem till sina resp nordiska länder.
#81 Leif E Ström, du nämner att man inte får vara så petnoga och det är inte SCB heller som tar sin information av BRÅ och då förstår du vad jag syftar på, att SCB är inte alltid korrekta när de bollar med siffror enär de förlitar sig på BRÅ som bevisligen är specialister att vända lögner till fakta och tro att vi ska låta lura oss av dem? Deras konstruerade uppgifter som många avslöjar, är och kan vara rena falsarierna och SCB presenterar falska uppgifter som fakta.
1977 kunde man läsa om att Sverige har 1,7 miljoner svenskar i landet med utländsk bakgrund i statens årskrönika, men man hade gjort en blunder man hade tagit med även avlidna människor in i statistiken. (förmodligen för att hävda att Sverige hade alltid varit mångkulturellt?) Hur som helst siffrorna rättades till illa kvickt innan statistiken nådde allmänheten, Källa; en insidersuppgift av anställd)
MrH, du är lite spretig i din övertygelse i att "du vet och SCB ljuger".
Så enkelt är det inte ens att bli betrodd på "Såsen".
Enligt filosofen Kant, så bygger kausualiteten (nödvändigheten) i statistiska sammanhang på orsak samt skäl, och den senare är i SCB:s fall den grundläggande faktorn för att uppfylla de krav som staten ställer på uppgiftslämnadet. SCB ljuger inte men lämnar bara de uppgifter som staten anser nödvändiga och tillräckliga. Denna beskrivning är inte heller kortfattad sanning, utan bara en personlig hypotes, förmodar jag.
Men att SCB:s personal arbetar under ett regelverk som hela tiden revideras, är nog en sanning utan överdrift.
#83 Leif E Ström givetvis är det min och tusentals andra som delar den uppfattningen att när SCB tar fasta på BRÅ som man har kommit på att frisera siffror för att inte folk ska få veta den exakta sanningen, de liksom politiska partierna snällt sagt måste försvara sin politik med lögner! Under sådana omständigheter så måste SCB ifrågasättas helt naturligt eller hur, att inte vara tvärsäker på att deras statistik är absolut sant?
Att ta ifrågasättanden av månlandningarna(pluralis!) och 9/11 som bevis på att USA är en polisstat kanske är mindre advekat än att jämföra med Kinas fängelser och Kina som en polisstat? ...
USA:s fasad som utopisk "demokrati" kan ifrågasättas lika mycket som Kinas fasad av lika utopisk "kommunism". Samma kapitalistiska klassamhälle på båda ställena och fängelseindustri på båda ställena. Skillnaden är kanske att USA är mer krigiskt och försöker provocera fram World War III med Iran? KIna verkar än så länge nöja sig med det lönsamma World of Warcraft III ...

[länk]
#19/Gonzo Long/”Men med den teknik som officiellt erkänns går det inte att ta sig dit, av två orsaker: Strålning och massa. Beger man sig utanför jordens magnetfält utsätter man sig för så mycket skadlig strålning från solen att man ganska snabbt skulle avlida efteråt. Tänk Fukushima upphöjt till x. Bly skyddar mot strålning men gör farkosten mycket tyngre.”//#32/Leif Erlingsson/”Antar att du menar Owe Stregers tunna guldfolie mot ultraviolett strålning, etc. Tyckte inte det var värt att kommentera, och dessutom sågade Gonzo Long = Hans Berggren det alldeles utmärkt själv samma eftermiddag. Fjärde stycket, #19. För om en rymddräkt skyddade mot strålning, då kunde man ju klä de robotar som inte fungerade i Fukushima p.g.a. för hög strålning i rymddräkter! Fast det tänkte du kanske inte på?” //Tänkte inte kommentera ovanstående två inlägg, då de är skrivna av konspirationsfanatiker, som utan vidare diskussion är kvalificerade för varsin foliehatt. Märkligt tyst på Sourze när det gäller falska påståenden och rent svammel. Den enda som protesterade var Lennart Asp.// Lite fakta om strålning och normalt talar vi om ms (Sivert). En Sivert är en hög siffra i detta sammanhang. Reaktorstrålningen i Japan låg på 73 Sivert. En tabell som visar olika nivåer.” Stråldoser och konsekvenser/
• 0,01 mSv Tandröntgen.[1]
• 0,1 mSv Mammografiundersökning.[1]
• 0,3 mSv Kosmisk strålning per år från rymden.[1]
• 1 mSv – Dosen från en genomsnittlig röntgenundersökning.
• 1 - 4 mSv – Normal årsdos från naturlig bakgrundsstrålning i Sverige
• 2,2 mSv Datortomografi av buken.[1]
• 50 mSv – Högsta tillåtna dos för personer som arbetar med strålning. [2]
• 100 mSv – Risk för fosterskador.
• 1 Sv – Förändringar i blodbanan.
• 3 - 4 Sv – 50% chans att överleva, procenten varierar beroende på bl.a. ålder och hälsa.
• 10 Sv – Dödlig dos i 100% av fallen. ”
[länk]
fortsättning.
fortsättning.
• ”Här visas de doser som Apollo astronauterna utsattes för. ” Rymdfarkosten förflyttas genom remmarna i ca fyra timmar och astronauterna var avskärmade från joniserande strålning av aluminium skrov i rymdfarkosten. Dessutom var orbital överföringen bana från jorden till månen genom remmarna valt att minska exponeringen för strålning. Även Dr James Van Allen , upptäckaren av Van Allen strålningsbälten, motbevisas påståendena att strålningsnivåerna var för skadlig för Apollo uppdragen. [ 77 ] Fläta citerade en genomsnittlig dos på mindre än 1 rem (10 mSv ), vilket är motsvarar den omgivande strålningen som mottas av lever på havsnivå under tre år. [ 78 ] Rymdfarkosten passerade genom intensiva inre bandet och energisnål yttre bältet. Den totala strålningen emot på resan var ungefär samma som tillåts för arbetare inom kärnenergiområdet i ett år. [ 79 ] ”// Ovanstående rader (se vidare länk och miljö) där också allt svammel av konspirationskaraktär monteras ned bit för bit, vajande flaggor, saknade stjärnor, m.m. Google-översättningen funkar bra. [länk] Lycka till!
Apollo 13 fick stora problem på sin resa till månen som Stanley Kubrick gjorde en film om. Här finns säkert många som inte kan skilja på dikt och verklighet. Skulle första månlandningen 1969 vara inspelad i en studio med så många människor inblandade som en del påstår, utan någon har öppnat pipen på alla dessa år är helt obegripligt. Leif Erlingsson var vid det här tillfället 15 år gammal och fattade säkert noll om vad som hände. Nu vill han ta revansch för den missen och vad jag förstår fattar han fortfarande noll. Någon påstod att månen inte hade någon atmosfär? Den har en tunn sådan. Läs vidare om detta och alla farkoster som besökt månen åtskilliga gånger. Läs fakta alla ni som nu sitter med en foliehatt på huvudet. [länk]
#84, MrH, inte bara helt naturligt, utan nödvändigt för att över huvud taget kunna bearbeta egna hypoteser.
Owe, En anledning till att det blir "tyst" när det gäller vissa påstående beror säkert på att det skulle vara en heltidssysselsättning att bemöta allt foliehattarna påstår, kolla upp tråden Foliehattar spekulerar tråden så förstår du vad jag menar. Det fanns bl.a. en viss cmo som med oförtröttlig energi bemödade sig med att bemöta den ena stolligheten efter den andra med fakta och argument som skulle fått en 11-åring att reversera sina påståenden och ta ett steg tillbaka för att reflektera över om kartan stämmer med verkligheten. Det är en religion för dem, och de är fanatiker.
Ja, det finns sådana "Foliehattar" som vet att sedan 1997 har "vetenskapen" erkänt månens atmosfär, min understrykning:
Ingo Swann "Penetration: the Question of Extraterrestrial and Human Telepathy":  "The process of constructing a reality requires three activities, all of which require information-management talents:  (1) facts, evidence, and information that might support the reality (thereby proving it real) need to be emphasized and, best of all, taught as the truth;  (2) facts, evidence and information that would tend to deconstruct the reality need to be disposed of somehow;  (3) the willful introduction of useful illusion if and when (1) and (2) above cannot be made to seem consistent or to be creatively managed." (p.68.)  "In this sense then, the counter-cover-up enthusiasts work to demobilize the cover-up by attempting to put the lie to the cover-up.  However, this in turn means putting the lie to the official echelons which have promulgated the cover-up - and continue to do so regardless of the availability of counter-cover-up information.  In this way, a powerful dichotomy has come into existence.  DICHOTOMY is defined as a division or the process of dividing into two - especially into two mutually exclusive or contradictory groups, or into two contradictory information sets.  [...snip...]  This kind of rather astonishing situation suggests that if the cover-up was to be submitted to legal procedures and dragged into court where not insignificant amounts of evidence would be considered, the most probable outcome might be that the cover-up would undergo indictment.  The cover-up, however, is not submitted to legalistic inspection.  Instead, it is "submitted" to science, and to scientific oversight - and the whole of which not only pompously comes down with a mainstream bang on the side of the cover-up, but can be seen as giving sustenance and artificial life-support to it.  As but one easily accessible example of this, the atmosphere of the Moon had been identified as early as the 1920s, and, as well, identified by prominent scientists of that decade.  With the advent, however, of the Earthside space race to colonize the Moon, the prevailing wisdom of Science obstinately downloaded into public cognizance the authenticity of the airless Dead Moon Dictum.  The airless Dead Moon Dictum was maintained in place by SCIENCE until 1997, when Science thence "discovered" the lunar atmosphere." (p.109.)
(Leif Erlingsson 2011-02-10 19:29 i  "Foliehattar spekulerar om 11 september" tråden #1100  [länk] .)
91/ Nog så sant, Dippen. Det finns liksom ingen anledning att debattera med fanatiker - oavsett vilket ämne det gäller. Det är därför den här sidan har reducerats till en litet forum för män i övre medelåldern med väldigt underliga åsikter. Du tillhör emellertid den lilla skara som fortfarande står för något så när förnuftiga tankar. Själv skiter jag numera i Sourze.
#90 Leif E Ström ja,jo så är det naturligtvis, det är upp till var och en att granska påstådd fakta och det var väl detta jag borde lagt till redan med den första kommentaren.
GunnarL / Jag sörjet över förfallet och söker andra fora. Tack för goda år.
#95) Instämmer med Jan B. Som tysken säger; auf wiederhören.
#89 Owe Streger, räkna med att t.ex UFO motståndare är oftast ointresserade att veta reda på fakta utan utgår ifrån sin lilla värld, jag har aldrig sett ett UFO och därför existerar de inte och likadant är det med månlandningen är man inte väl insatt och läst det mesta av kritik om de hade landat på månen eller inte, så är det valfritt vad man tror, för att det handlar om tro.
Leif Arne . Jag har följt Sourze så länge att jag känner ett slags ansvar i sammanhanget.Men nu möter jag sida upp o ner ren vidskeplighet, då orkar jag inte längre. Social-Liberala Källan var en gång det finaste som fanns J
#98 Jan Brunnegård undrar om du är den rätte mannen om att ifrågasätta vidskeplighet? Gör gärna en redovisning om vad Social-Liberala källan innehåller som måtte vara förlegad och obrukbar eftersom du saknar den.
Läser ett gäng olika personer här som vill lämna forumet.  Då infinner sig frågan hur budkavlen ska nå alla de fina människor som drivits härifrån under åren, att de nu kan återvända, att Sourze nu är till även för dem?
#100 Du menar sådana som open minded, Spartacus, Dag Nilsson, Lord Chaos, Aguirre, Blackie mflr, ja det har försvunnit en del intellektuella giganter, en del är förvisso tillbaka med nya nick som det verkar. Saknar mest Dag och open minded vars påståenden och argument osv på ett förtjänstfullt sett demaskerade hela den sk sanningsrörelsen eller vad man nu vill kalla den.
#91/ Dippen/”Typiskt är dock att det finns ett antal personer, konspirationsteoretiker, som genomskådat ränksmideriet. De ser det som sin uppgift att avslöja sanningen för den ovetande allmänheten, och upplever sig ständigt vara under hotet att bli nedtystade på grund av sin kunskap.” // De här meningarna stämmer väl med Leif Erlingsson och Hans Berggrens verksamhet här på Sourze. Läs vidare. [länk]
#97/Mr Harmoni/Tro får var och en göra i kyrkan, men den dag någon påstår att de vet, då kommer jag att bli orolig för den personen.
Nej de troende vill inte konfronteras med verkligheten, som jag konstaterade för några timmar sedan på min blogg.  [länk] .  Är hela Sverige en sluten sekt?!
#105 Owe Streger rolig kommentar, men vem har bestämt vad som är sant du eller konspirationteoretikerna, jag vill nog påstå att konsprationdteoretikerna ligger steget före alla medlöpare till tron att det som sker i världen kan inte handla om ondska för sådana människor finns inte" Jag skulle innerligt önska att det är de goda människorna som styr världen, men det är precis tvärtom och då ska vi vara glada över att konspirationteoretikerna försöker väcka folket så att de inser att allt är inte som de vill tro! En GunnarL är den saligas apostel som är av naturen aningslös när han angriper konspirationsteoretikerna och en Jan Brunnegård som kallar verksamheten för vidskepelse, att onda krafter skulle verka i världen och då kan man undra över vad religionen är för någonting, vidskepelse att ingå i ondskans värld?
Jaha, 11 sidor kommentarer blev det, om allt från mångrus till foliehattar och alla blev sura på varandra ...
undvikandet irriterar, och svara på frågan var det ingen som ville.

Ämnet "Är USA världens värsta polisstat?" visade sig vara tabu i dessa vidskepliga tider, utom för vår holistiska detektiv som i likhet med mig och Tage Danielsson är övertygad om åtminstone en sak:
"Utan tvivel är man inte klok."
Men det är väl inte klok man ska vara. Det blir allt oklokare att vara klok, som det tycks. Man ska hålla med den som verkar starkast. Det är säkrast. Naturlagarna står sig slätt mot terroristlagarna och protesterar man mot de senare är man snart misstänkt terrorist själv. "Den som inte är med oss är mot oss", som Bush d.y. fastslog. Numera förväntas svenskarna sluta upp kring USA eftersom vi är indragna i deras krig i Afghanistan. Samma svenskar som mestadels instämde i Palmes svidande kritik mot USAs och Israels och Sydafrikas politik har nu barn som blivit rasrena och röstar på Jimmie Åkesson eller Annie Lööf! En stor ynkedom är vad det är, och inte undra på att folk som har ett eget huvud att tänka med flyttar från landet.

Förresten, det var en sak till som jag berörde i förbigående som ingen gitte nämna utom Leif: 11 september och naturlagarna. Lika bra det.

Det blev mest mångrus och grums i glädjebägaren över att foliehatten varken passar bra på andra eller skyddar mot strålning. Nu lägger vi ner för den här gången, tycker jag, men konstaterar, oavsett hur månen har beträtts av astronauter eller inte:

USA är världens värsta polisstat eftersom hypotesen inte ens får diskuteras för de många personer som helt präglats av den amerikanska självbilden av hyvens hyggliga grabbar som bara försvarar sig när de hoppar på försvarslösa sandniggrer och lägger ner mer pengar på att beväpna sig än hela resten av världen tillsammans. Titta, vad de värnar demokratin, hur de än slaktar och löper amok, numera med fjärrkontroll, som på lek.

Att se vad USA gör dag efter dag och fortfarande tro att landet är en verklig demokrati, och inte en snyggt sminkad korporativ fasciststat, är för mig obegripligt.

Omfattningen av den amerikanska fånghållningen är tydligen en olidligt ful spricka i USA:s demokratiska fasad och bör därför tigas ihjäl. Och i och med den tystnaden finner jag det bevisat att den amerikanska polisstaten har flyttat in i huvudet på många svenskar, etniska eller inte.
"Är hela Sverige en sluten sekt?" frågar Leif. Nej, men det jobbas på det.

Jaha, 11 sidor kommentarer blev det, om allt från mångrus till foliehattar och alla blev sura på varandra ...
undvikandet irriterar, och svara på frågan var det ingen som ville.

Ämnet "Är USA världens värsta polisstat?" visade sig vara tabu i dessa vidskepliga tider, utom för vår holistiska detektiv som i likhet med mig och Tage Danielsson är övertygad om åtminstone en sak:
"Utan tvivel är man inte klok."
Men det är väl inte klok man ska vara. Det blir allt oklokare att vara klok, som det tycks. Man ska hålla med den som verkar starkast. Det är säkrast. Naturlagarna står sig slätt mot terroristlagarna och protesterar man mot de senare är man snart misstänkt terrorist själv. "Den som inte är med oss är mot oss", som Bush d.y. fastslog. Numera förväntas svenskarna sluta upp kring USA eftersom vi är indragna i deras krig i Afghanistan. Samma svenskar som mestadels instämde i Palmes svidande kritik mot USAs och Israels och Sydafrikas politik har nu barn som blivit rasrena och röstar på Jimmie Åkesson eller Annie Lööf! En stor ynkedom är vad det är, och inte undra på att folk som har ett eget huvud att tänka med flyttar från landet.

Förresten, det var en sak till som jag berörde i förbigående som ingen gitte nämna utom Leif: 11 september och naturlagarna. Lika bra det.

Det blev mest mångrus och grums i glädjebägaren över att foliehatten varken passar bra på andra eller skyddar mot strålning. Nu lägger vi ner för den här gången, tycker jag, men konstaterar, oavsett hur månen har beträtts av astronauter eller inte:

USA är världens värsta polisstat eftersom hypotesen inte ens får diskuteras för de många personer som helt präglats av den amerikanska självbilden av hyvens hyggliga grabbar som bara försvarar sig när de hoppar på försvarslösa sandniggrer och lägger ner mer pengar på att beväpna sig än hela resten av världen tillsammans. Titta, vad de värnar demokratin, hur de än slaktar och löper amok, numera med fjärrkontroll, som om det vore videospel.

Att se vad USA gör dag efter dag och fortfarande tro att landet är en verklig demokrati, och inte en snyggt sminkad korporativ fasciststat, är för mig obegripligt.

Omfattningen av den amerikanska fånghållningen är tydligen en olidligt ful spricka i USA:s demokratiska fasad och bör därför tigas ihjäl. Och i och med den tystnaden finner jag det bevisat att den amerikanska polisstaten har flyttat in i huvudet på många svenskar, etniska eller inte.
"Är hela Sverige en sluten sekt?" frågar Leif. Nej, men det jobbas på det.

Den totala förakten för fattigdom o sjukdom (var o en kan bli hur rik han /hon vill)är lika illa som alla de inspärrade i fängelser ,varav många oskyldiga. Att 46 milj.människor Lever UNDER fattigdomssiffran (eller existensminimum) i det land som förbrukar mest av jordens resurser per person tyder på en hisnande snedfördelning.

O en gång var det landet en tillflykt för fattiga o kriminella,utstötta människor....så kan det gå!
...och ändå så är USA det land opå jorden som har den absolut största invandringen, ofta livsfarlig och olaglig.För miljoner bedömer att de med lite tur får en sista chans i livet. /Hur stor är invandringen till Ryssland och det gamla Sovjet, Kina osv...
Det där strömmen med invandrare kan ju snabbt förvandlas till en flyktingström i dessa tider.
[länk]
Trötter:USA är ju en kontinent i storlek så du får väl jämföra med den flyktingström som når Europa?
O allt beror på vad du flyr IFRÅN.

O om du hoppas kunna leva legalt i det nya landet eller inte.
112/ O allt beror på vad du flyr IFRÅN.
// Ja visst är det så. Jag vet inte hur stora strömmar det är mellan de olika länderna i Syd o mellan Amerika. Eller dito i Afrika. I Afrika går det väl inte att få legala papper på någonting, på de flesta håll. Varierar i Sydamerika!. Men USA har varit det stora invandrarlandet i minst 200 år med alla de för och nackdelar.Den amerikanska drömmen lever. Var annars finns denna dröm. Kanske finnarna ett tag drömde om Sverige...
#111 Jan Rosbäck, menar de att privata banker vaktas av privata "patriot-poliser"? Tänk om polisen tar dem, kan inte staterna förbjuda dem?
#114
När man beväpnar privata vakter med skattepengar utmanas statens våldsmonopol. Det är ett embryo till en väpnad politisk konflikt.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .