Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Glöm inte förintelsens offer

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Glom_inte_forintelsens_offer/Sourze_style.html .
Efterverkningarna syns än i dag på generationer som följer och präglar en hel del av ångesten från föräldrar till sina barn som upplevde denna ondska. Många överlevde och många dog under fasansfulla omständigheter. Du har rätt att en påminnelse och öppnandet av arkiv för att lära av historien behövs...för nu när Sverige är inblandad i två krig långt borta är det skillnaden vi vill se och uppleva och lära oss mellan demokrati och diktatur.
Det är bra att vi påminns om Förintelsen. I synnerhet är det bra att vi påminns om att förintelsen sker oavbrutet. Siffror från FN uppskattar att 16.000 barn per dygn dör av svält eller svältrelaterade sjukdomar. Alltså det är inte en olycka som plötsligt drabbar och dödar dessa barn. De dör efter ett långdraget lidande. Ofta oändligt ångestfyll för deras föräldrar. 16.000 barn x 356 dagar blir ca sex miljoner dödade barn per år. Detta innebär en ny förintelse varje år. Om DETTA ska vi också berätta!
Glöm inte alla traumaoffer i Israel, nya varje generation!
Såg förresten en märklig uppgift i artikeln, som jag gärna skulle vilja se en trovärdig källhänvisning för. Det stod att det skulle finnas folk som menar att det inte funnits koncentrationsläger. Jag har själv aldrig stött på någon sådan människa, vare sig i skrift eller på annat sätt. Var hittar man dem? Har de något inflytande, o.s.v.?
Sedan om dödslägren, det förekom sådana efter kriget. Otaliga tyskar strök med i dem. Drevs av de allierade. (Antar att beteckningen dödsläger är korrekt med tanke på omfattningen av döda.)
PS: Givetvis dog många även i tyskarnas läger, inget ursäktar de övergrepp mot minoritetsgrupper som faktiskt har gjorts.
#4) Är det här ditt sätt att försöka smyga in någon av revisionisterna? Glöm det!
Och glöm heller inte Sveriges bidrag till nazidödandet...undfallenheten..flatheten och våra stora industriers glada profiterande på eländet.Transportförbudet på tidningar,registreringarna..och våra egna koncentrationsläger. Vi var det första landet att stämpla J i judarnas pass...skamliga minnen.
Är det någon som vet när Förintelsen först dök upp i uppslagsverken?
Jag har en artikel som ligger och väntar på att bli publicerad om just de ämnet som #8 talar om, och till Leif Erlingsson du efterlyser en källhänvisning till att det finns och funnits människor som förnekar förintelsen, prova att gå in på olika höger extremisternas hemsidor eller liknande, just nu mins jag inte namnet på en del av dessa dårar men tro mig dom finns.
#10 - Hansson, innantilläsning tyder på att Leif i inlägg #4 undrar över vilka det är som förnekar att det har funnits - koncentrationsläger! Även jag är intresserad av vilka som förnekar det. --- Att Förintelsen är ett begrepp med speciell innebörd vet jag. Men att ordet Förintelsen skulle vara synonymt med ordet koncentrationsläger, har jag inte hört tidigare. Är det det?
Så här står det att läsa om ämnet på wikipedia: Förintelsen är nazisternas försök att utrota de europeiska judarna under andra världskriget och en översättning av tyskans die Vernichtung. Den judiska benämningen på förintelsen är "Shoah" (hebreiska: השואה; katastrof), på engelska kallas den Holocaust efter grekiska holókaustos. Är de svar nog?
För den som vill läsa mer innan nästa artikel av detta slag publiceras kan läsa mer av detta slag på denna adress:[länk] Kommentera gärna på [länk] under mitt namn. Fredrik Hansson
Här finns historisk dokumentation på att "6 miljons in a Holucaust" är ett begrepp som har funnits i många varianter långt för Andra världskriget. [länk]
#14) Väljer man att stå sida vid sida med neonazis så är den här typen av inspel inte förvånande. Snart tillstöter väl universalgeniet själv och vill länka till SVP.
Vilken sanning? För sanningen stirrar en i ansikten den dagen då man sätter sina fötter vid Auschwitz och själv kan konstatera att de har hänt och att de händer igen och igen världen över både i tysthet och i öppenhet. För den som nu skulle misstro att det har hänt läs detta [länk] Jag tror inte många kan glömma "Arbeit macht frei" är en tysk paroll som betyder arbete ger frihet, arbete ska befria dig eller arbete befriar; den mer bokstavliga översättningen är arbete gör (en) fri. Parollen är främst känd för att den placerades vid ingångarna till flera av de tyska koncentrationslägren som upprättades före eller under det andra världskriget. Så igen vilken sanning efterlyses #16?
På sätt och vis har någon lyckats med något dåligt..när en sån som jag tvekar att säga nåt i denna fråga...hela sörjan är så laddad, det känns som att man inte kan yttra sig utan att hamna i lag med nån eller några man inte delar uppfattning med. Redan att jag..och många med mig skyggar för att prata om saken ens, är ett nederlag för mänskligheten och för fria tankar.Jag är helt enig med de källor LW framför...det fanns en tidig sionistisk krigsförklaring mot nazityskland,det finns en historia av välutnyttjat martyrskap hos judiska grupper...men detta får inte under några omständigheter användas som ett uns ursäktande för vad som hände med judarna och alla andra i nazityskland...det kan bidra till historisk förståelse av ..varför just judarna ? Men brottet,lägren och bränningarna...är alltid brottet lägret och bränningarna.
Tänk själv judar har i alla tider jagats och mördats men när nazisterna tog makten i Tyskland då började förföljen av oskyldiga människor,i börja var det utvecklings störda sedan homosexuella där efter judar, sedan personer som misshagade makten. Jag kan rekommendera filmen V för vendetta den har en ton av det jag försökt förmedla. Kan den som vill lyssna på neonasiatiska idéer dra åt helvete för jag vill inte ha med er sort att göra, varse nu eller någonsin ! ! !
Ja..du ser Hansson...tydligen ser du neonazis...även i ett fördömande av Förintelsen...Någon har verkligen lyckats med att göra frågan onämnbar.
what are historical facts? [länk] ... jag har stundom tappat förtroendet för Chomsky, men han har iaf rätt i det att få uttrycka åsikt och teori om vad och hur en historisk passus kan ha sett ut. Tabun, oskrivna OCH skrivna lagar för vad vi ska få forska i och diskutera (utan att stämplas) är ett fasans predikament, så Jag kan inte erkänna det sätt Irving, Zundel eller Fauriosson mfl hängs ut. Revision är inget fult i sig, tvärtom en korrekt vetenskaplig hållning Oavsett historisk händelse.
Artikelförfattaren skriver: ” Men ett är säkert - att dessa läger fanns.” och i stycket ovanför: ” men vad nazisterna […] gjorde var att göra dessa läger till dödsfabriker”. Jag tolkar det som att Fredrik Hansson menar att koncentrationslägren var ”dödsfabriker”. Hur står det egentligen till med den tekniska bevisningen för detta?
#22) Nu kryper de fram anonyma, "Lassar" som bruna revisionistsupporters. Kryp tillbaka till hålan under din sten där du brukar sitta och heila för dig själv.
Hansson #10, [länk] , på vad sätt, förutom målgrupp, skiljer sig det du gör här mot vad nazisterna gjorde mot gruppen judar? (Du skrev "och till Leif Erlingsson du efterlyser en källhänvisning till att det finns och funnits människor som förnekar förintelsen, prova att gå in på olika höger extremisternas hemsidor eller liknande, just nu mins jag inte namnet på en del av dessa dårar men tro mig dom finns.")
Leif Erlingsson du efterlyser fortfarande namn på förnekare och efter ca två min hittade jag dom, det är t.ex Fred A. Leuchter och Ernst Zündel samt David John Cawdell Irving. Dessa personer förnekar att förintelsen, Lasse, ja Auschwitz och Gulag är exempel på dödsfabriker som fångarna fick arbeta sig till döds utan att någon brydde sig. Se vidare [länk] eller [länk] samt [länk] sedan kan den som inte förstod eller kan begripa att DETTA HAR HÄNT ! Sedan var det väl själva f-n om det ska behöva få fler kommentarer på ämnet förnekare och käl hänvisningar, jag rekommenderar att läsa [länk]
#25 - Hansson, har du fortfarande inte sett att det är förnekare av - KONCENTRATIONSLÄGER - Erlingsson efterlyser? Har du en ordväxlare inne i huvudet? --- Hansson, kan du förklara varför du inte ser det ord som är utskrivet utan istället argumenterar, som om det stod ett helt annat ord - med en helt annan innebörd?
Tack, Dag. Nu fattar jag, Hansson menar inte att det finns de som förnekar "koncentrationsläger", utan att det skulle finnas de som ifrågasätter systematiken och omfattningen i den fysiska verkligheten bakom den mytologiska "Förintelsen". I så fall är väl alla utom de mest obildade propagandatroende "förnekare" enligt hans terminologi. Själv ifrågasätter jag t.ex. inte att Förintelsen har skett i medvetandena, men jag vill gärna också veta i vad mån den har skett i det fysiska = materiella. Har Hansson några referenser till det senare förhållandet?
Det Hansson alltså menar är att det finns människor som förnekar dödsfabrikernas existens. Men vilka var då dödsfabrikerna? Det framgår ju när man lusläser artikeln att alla koncentrationsläger inte var dödsfabriker. När blir man alltså "förnekare"? Vilka dödsfabriker blir man förnekare av att ifrågasätta, undrar jag?
Rättelse, sista meningen: Vilka är dessa dödsfabriker som blir man förnekare av att ifrågasätta, undrar jag? Sedan: Det står så här i artikleln: "Många av dödslägren är idag borta, men Auschwitz är kvar". Ska det tolkas som att Auschwitz var en dödsfabrik?
Nu hittade jag faktiskt en referens, översatt från Pravda, den 2 februari 1945: "De stationära gaskamrarna i den östra delen av lägret hade byggts om. Man hade byggt till små torn och arkitektoniska utsmyckningar, så att de såg ut som oskyldiga garage... De [tyskarna] jämnade ut de med kullar försedda så kallade gamla gravarna i östra delen av lägret, avlägsnade och förintade spåren av de löpandebandsystem där hundratals människor samtidigt dödades med elektrisk ström..." Finns det andra källor?
Läste Hanssons #25, [länk] slarvigt förut. Han skriver ju faktiskt där att "Auschwitz [...] är exempel på dödsfabriker som fångarna fick arbeta sig till döds utan att någon brydde sig." D.v.s läger där folk dog = dödsfabriker. Då undrar jag varför Hansson enbart ger sig på nazisternas men inte de allierades "dödsfabriker". Vad är skillnaden? Och varför detta fokus på vad som hände för 60 år sedan, när det fortfarande pågår och blir värre?!
PS: Har Hansson några belägg för att Fred A. Leuchter, Ernst Zündel, David John Cawdell Irving eller någon annan förnekar att folk arbetade sig till döds, eftersom detta verkar vara Hanssons definition av dödsläger?
Någon har sagt att amerikanska slavdrivning skördat 50 miljoner offer. Erövring av nord och sydamerika runt 100 miljoner. Någonting att 'inte glömma' månne (siffror i dessa sammanhang inte validerade)
Leif, vad jag läst om Irving, Zündel, Faurisson har de enkom pratat dokument och historisk validering kring detta. En del motsäger skolversionen kring div läger andra inte. Detta är inte konstigare än Lavenda, Hoagland, Marrs el Farrell om deras forskning kring Nazismen och det esoteriska, ockulta som föregick partiet. De har ambition att leta ev bevis bland arkiv och uppdaga saker som inte finns med i många andra historieskrivningar. Hedervärt och inget konstigt. What are historical facts? ... finns det någon som kan lägga 100% dom, någonsin (?)
Nääppp, det fanns ingen förintelse Hansson, så känn dig äcklad över det faktum att sex mlijoner judar INTE dog.
Funderar på om Hansson accepterar bekännelser under tortyr, och hur han ställer sig till den historiska validiteten i sådana efter t.ex. 9-11 eller andra större händelser, då denna typ av bekännelser har varit viktiga för vår "skol-verklighet"?
#35 Varför är det 'äckligt' att förintelsens omfattning var så mycket mindre? Varför inte glädjas istället?
Glöm inte dessa offer: "Den amerikanske historikern och människorättsprofessorn Alfred-Maurice de Zayas, skriver i sin bok, The German Expellees. Victims in War and Peace (1993), om de 15 miljoner tyskar som 1945-47 fördrevs i Europas mest omfattande etniska rensning någonsin. Över två miljoner dog/dödades. I inledningen till kapitel 3, War and Flight, skriver de Zayas: "Många ignorerar eller förringar fasorna i samband med fördrivningen av tyskarna. Journalister och politiker talar sällan om det. När de gör det nämner de 'transfers av folk', vilket låter tillräckligt harmlöst. Till och med historiker i öst och i väst har haft en tendens att använda liknande eufemismer." Ändå finns det massor av ohyggliga ögonvittnesskildringar, inte minst i tyska arkiv, av vilka åtta band utgavs på 1980-talet av pocketbokförlaget dtv under titeln ”Dokumentation der Vertreibung der Deutschen aus Ost-Mitteleuropa”. Dessa vittnesmål granskades av vetenskapsmän på professorsnivå ett par decennier tidigare men av politiska hänsyn ville man inte ha någon större publicitet kring det. På 1950-talet fanns det fortfarande tyskar som var fångar och tvångsarbetare i Sovjet, och man ville inte i onödan riskera deras väl och ve." [länk]
Det finns mycket historiska data och "bevis" att diskutera kring Förintelsen...men finns det nån anledning att klyva hår här ? Det faktum att man inte kan jämföra döda i krig...och döda i historiens första industriprojekt i dödande...att man gjorde fabrik av dödandet, för mig veterligen första gången i historien...det är ju det som gör den moraliska katastofen så mycket större för Adolf...det var inte fiender och motståndare som dödades i strid...Det var "undermänniksor" som dödades i fabrik ! Vidrigheten tagen till en ny dimension.
Mer: Ännu mer kompakt är tystnaden om segrarnas förbrytelser under och efter andra världskriget. Det hänsynslösa bombkriget, som dödade miljoner tyska och japanska civila är lika lite uppmärksammat som behandlingen av fångar. Det påstås att över 1,5 miljoner tyska krigsfångar dog i lägren. Liksom andra siffror på offer i kriget är det sannolikt i överkant. De flesta av dem skall ha dött i sovjetisk fångenskap. Sant är att de sista av de överlevande tyska krigsfångarna i Sovjet frisläpptes först i mitten av 1950-talet men dödstalen i Sovjet motsägs av den kanadensiske journalisten och historikern James Baques’ bok Other Losses (på tyska: Der geplante Tod). Han menar att dödligheten i amerikanska och franska fångläger var mycket högre än vad som uppgivits. Som vanligt blir sifferuppgifterna svårkollade, men i varje fall var förhållandena i lägren efter Rhen helt förfärliga och de franska lägren ännu värre. Tyska krigsfångar dog som flugor efter kriget." [länk] Jag vet att jag har läst mer detaljerat om hur det gick till i dessa dödens läger efter kriget, men kommer inte ihåg exakt var jag läste det. Men jag kommer ihåg att det var i ett mailutskick eller i en webbsida från Radio Tuff, så det kan finnas om man botaniserar vidare från länkarna ovan.
Aguirre, "historiens första industriprojekt i dödande", eftersom indianutrotningarna i syd och nordamerika skedde före industrialismen så menar du förstås dödandeprojekten efter industrialismens införande. Men vad skiljer de senare från de förra mer än det faktum att de har skett i vår tid, och på vilket sätt skulle nazitysklands arbetsläger vara värre än folkmordet i Irak -- över 25 miljoner människor beräknas där, visserligen på en mycket lång tidsrymd, komma att förlora livet p.g.a. utarmat uran.
PS: På tal om "undermänniskor": "Tyskarna är inte mänskliga varelser. Hädanefter är för oss ordet 'tysk' den värsta tänkbara förbannelse. Hädanefter träffar oss ordet 'tysk' ända in i själen. Vi skall inte förivra oss. Vi skall döda. Om du en dag inte dödar en tysk har du förslösat den dagen.... Om du inte kan döda din tysk med en kula, döda honom med bajonetten. Om det är lugnt på ditt frontavsnitt eller om du väntar på att få slåss, döda en tysk under tiden...Om du dödar en tysk, döda en till, ty för oss finns det inget mera lustfyllt än en hög med tyska lik" (Ilya Ehrenburg, appell som spreds bland Röda arméns soldater, [länk] )
men ska det var så enormt svårt att kunna se vad ämnet är och inte flyta ut i anklagelser på andra, om den som har svårt att fatta så har jag vid flera tillfällen påpekat att det var dödsfabriker=dödsläger både i nazi Tyskland och i Stalins Sovjetunionen där man lät folk arbeta sig själv till döds i läger i Sibirien som det mes beryktade Gulag, japanerna hade också läger och sådana fanns även i Sverige. Det kan inte jämföras med moderna förbrytelser. Jag har försökt att belysa de mas mord som hände i Europa och i Asien före andra världskriget och under kriget. Så kan jag nu slippa få fler rätt jönsiga kommentarer. För den som önskar läsa mer kan gå in på [länk] eller [länk].
Hansson, anser du att de besegrade såsom i det här fallet Tyskarna är särskilt undermåliga människor, som det är OK att demonisera extra mycket? Jag har besökt din blogg. Den är så full med spamkommentarer att jag aldrig skulle svärta ned mitt goda namn med att kommentera i den.
Men ska det vara så förbanat svårt att låta bli att förvränga argumenten, föra sök hålla er till ämnet.
#46) Det finns en grupp skribenter vilka i stora stycken använder Sourze som ett slags skytfönster för sina egna siter. Siter där de torgför de mest aparta och besynnerliga teorier. Den tid dessa skribenter tar i anspråk för att om och om älta sina käpphästar, det kan vara allt från "en världsomspännande sionistisk konspiration" till 9-11 konspirationer, dödsstrålar och rymdödlor; är imponerande. Dock är det rätt meninslöst att föra debatt med dem, det blir som att bemöta påståenden om att jorden är platt. Trots allt ändå är de levande bevis på att vi verkligen har yttrandefrihet, även stollarna har den rätten. Tack för den.
47/ "Den tid dessa skribenter..............är imponerande." Jag tycker faktiskt inte att det är särskilt imponerande, eftersom det är det enda de syssalar med. Och visst skall vi vara tacksamma för tryckfriheten - men fan vet om en del inte skulle vara intagna för psykvård i stället för att fritt få gödsla ut all sin själsliga dynga i det offentliga rummet.
#48) Det var smeden i Virserum som om söndagen varit på tältmöte och blivit frälst. I arbete måndagen efter råkade smehalvan slå smen på tummen med handsläggan, smen såg på smehalvan och ögonen tårades: -"Gud välsigne dig pojk,...... men du vet vad jag menar!"
Agurre #39 ”att man gjorde fabrik av dödandet, för mig veterligen första gången i historien...det är ju det som gör den moraliska katastofen så mycket större för Adolf” _____Hur definierar du ditt hårklyveri bättre än någon annans? Vilket sublimt dömande hämtar du axiomet 'mer moraliskt katastrofal' från?
Leif-Arne #47 ”Dock är det rätt meninslöst att föra debatt med dem” ____återigen detta är ett debattforum, där man väljer olika ämnen att dryfta. Passar inte ett ämne så gör man, ja vad kan passa bättre Leif-Arne?____”Det finns en grupp skribenter vilka i stora stycken använder Sourze som ett slags skytfönster för sina egna siter. ” Du menar inte att du klickat iaf? fy!
49/ Leif-Arne, Kanske man skulle göra det till en god regel att lite oftare säga vad man menar utan alltför mycket inlindande - även om man till äventyrs skulle råka vara frälst.
Min namne, Gunnar (faktiskt också en namne) och dem som tycker som ni ovan, glöm inte vad man i Sverige och i Nazi-Tyskland gjorde med intagna för psykvård. [länk] . Förbereder ni en upprepning? (Re: #47, [länk] , #48, [länk] ) Mina egna "de mest aparta och besynnerliga teorier" tycks ju hittills vara bättre dokumenterade än något ni har åstadkommit... och att skicka en länk till Wikipedia är inget bevis. Ingen har ännu svarat på min fråga när Förintelsen först dök upp uppslagsverken. Jag vill gärna se en Förintelsens historia, någon? Däremot tackar jag helst nej till att själv bli nästa offer.
Då tycker jag du ska köpa en dvd från national geografic eller BBC.s dokumentärer. Eller gör så här slå upp ordet på någon sida, de är ingen konspiration eller sionistisk idé eller liknande fantasier. Staten Israel bildades 1947 och före detta var det ingen stat med namn Israel och efter 1945 delades Tyskland upp i öst och väst. Stalin förtryckte sina egna och lät mörda de som han ansåg vara emot honom precis som Hitler, från början var de allierade men sedan 1941 invaderade nazi trupper Sovjet och som är väl dokumenterat. För övrigt förstår jag inte varför jag ska visa vilka källor jag haft eller inte haft. BASTA ! ! !
#53 Redan 1919 hade 6 miljoner judar dött på på grund av ww1: "New York Times, November 12, 1919 -- Felix M. Warburg says: "The successive blows of contending armies have all but broken the back of European Jewry, and have reduced to tragically unbelievable poverty, starvation and disease about 6,000,000 souls, or half the Jewish population of the earth. . ."
Jag är också imponerad av att den judiska gruppen enligt förefintlig statistik under båda 6 miljoners avbräcken klarat av att öka i antal.
Hansson, du "behöver inte kunna bevisa något" eftersom du upprepar propaganda. Men jag gör inte det. Jag är mer intresserad av verklighet. DVD:er... Du är inte seriös. Sedan var Stalin värre än Hitler... [länk] . Min egen farfar förstod i Ukraina vårvintern 1933 att Stalin hade gjort sig av med alla bönder. (Se artikeln på länken nyss.)
I krig kan man generellt säga att det är en demoniserad fiendemassa av "De andra" "Fienden" som bekämpas. Driver man krig med utbränt uran,atomvapen,minor som är förklädda som dockor ,accepterade våldtäkter m.m. vilket har förkommit och förekommer är detta givetvis värre ur moralisk synpunkt än "vanliga" vidriga krig.Men det absolut lägsta vi skådat historiskt, är att göra vetenskap av att vissa människor är "undermänniskor" och därför utan samvete öppet politiskt projektera och motivera en industriell utrotning på grundval av en förment vetenskaplig klassificering.Jag kan tänka mig ett krig mellan Norge och Sverige under mycket tragiska omständigheter,jag kan till och med föreställa mig ett sådant krig där det används utbränt uran och våldtäkter i en ännu tragiskare variant.Men nåt så jävla sjukt som att vi sätter upp fabriker för att bränna enligt svensk vetenskap norska "undermänniskor" det kan jag faktiskt inte tänka mig att de sjukaste krafterna i våra samhällen kan få till igen...detta p.g.a. lärdomarna från nazitiden.Det behövs inga moraliska teorier för att urskilja de grova stegen i dessa olika beteenden.Detta är tre grader av djävliga beteenden..och det går att urskilja tre tydliga grader av moraliskt förfall i dödandet...och då är inte antalet det viktigaste..
Aguirre, det är "tur" att det finns bekännelser under tortyr, för hur annars skulle vi ha bevis för detta fruktansvärda?! (Re: #58, [länk] .) Märk väl: Jag avskyr att man har utnyttjat slavarbetskraft utan hänsyn till liv och hälsa, men ännu mer avskyr jag att man alltjämt efter över ett halvsekel "trycker stövelklackarna i ansiktet på de besegrade" samtidigt som man överser med många andra pågående övergrepp.
#58 Den enda 'industriella utrotningen' som ska ha utförts av nazisterna ska ha skett i lägren Auschwitz-Birkenau, Chełmno, Bełżec, Majdanek, Sobibór och Treblinka. ([länk]) Den 'dödliga gasen' genererades i samtliga fall med dieselmotorer utom i fallet med Auschwitz-Birkenau (där man inte kan mäta halterna av Zykon B utan att bli åtalad) På den tiden hade tyskarna uppfunnit jet-flyget, men konstigt nog inget bättre sätt att skapa dödlig gas än genom utsläpp från dieselmotorer. Detta var vad 'high tech' kommunisterna kunde komma på för att snabbt (1-2 månader tills de allierade nådde fram) skapa 'tyska utrotningsläger'.
Kretchmer,Riefenstahl och der Sturmer,kristalnatten m.m....det finns för mycket rediga bevis för att det också i Tyskland pågick en kvasivetenskaplig kampanj för att klassa handikappade,dårar,judar i samma untermenchgrupp för att sedan terminera dem...och samtidigt avlade man på "äkta arier"lika industriellt...det spelar ingen roll om det fanns judehat i Öststaterna och i Sverige samtidigt..det nazismen gjorde var ett nytt och kvalitativt jävligare steg i mänsklighetens historia. Hur många,hur high-tech, eller jämförelser med andra jävligheter spelar ingen roll för hur nazismens dåd skall bedömas...För vilken saks skull man nagelfara detaljerna ?...på vilket sätt skulle nån "alternativ" sanning sätta saken i annan dager ? Är det för att historien måste vara exakt rätt skriven ? eller ? Vem tjänar idag på att vi skulle förringa den första rejält genomförda eugenetiska kampanjen i Världen ? Vem ?
Jag hoppas vid Gud att jag efter att ha blitt kallad antisemit och annat av Israellobbyn här..att jag nu blir kallad proisraelisk för att jag inte vill hålla med om "nyanseringar" av förintelsen.. :-)
Aguirre # 61 Som jag skrev tidigare i #34 [länk] finns andra 'revisionister' som tar in nya detaljer i vad 'nazism' och det ockulta handlade om. De sanna 'troende' i det esoteriska i Thule, Vril och nordiska/tibetanska ariska tänket (tänk inte ras utan snarare spirituell perfektion). Dels har du eng/am ekonomiska intressen från industri och bank magnater. Jag tror att allt handlade om arbetskraft i grunden (läs framförallt in hemliga vapenprojekt), som årtusende av oligarki/plutokrati ALLTID har nödgats driva .. arbetskraft är mer värt än att bara ha ihjäl (en meningslös kostnad). De skall arbeta först. Detta är tamigtusan inget nytt. Och även om det verkligen fanns en agenda att 'utrota', ja då är det en tuff fråga om motiv. I det 'praktiska? Jag kan inte se skillnad i att gasas ihjäl (oavsett agenda) och smartbombas via AUV via satelit (oavsett agenda). Antalet döda var inte högsta prioritet vad jag försod så det kan vi hoppa denna gången. Graderna i helvetet, visst vi kan prata, men hårklyveri är det från alla parter i diskussionen. Det kollektivt sublimt 'sanna', står inte jag för
Aguire, tillägg om motiv. Är det 'mer' ok att döda för att man vill åt ett stycke land, eller för att man 'hatar' en viss grupp? ... jag tror jag är löjligt förskonad fr endera alternativa trauman/lidanden, således ser jag inte givet svar. (Eller vad sägs om att döda för spridandet av 'frihet och demokrati'. Hoppas du anar att jag ser ett så förbannat skenheligt i det sistnämda)_____ Det att uppvigla en masse i dödande som slägfälen sett ut historiskt går att göra oavsett eg bakomliggande 'motiv' (vem är den sanna uppviglaren?). Du får inte glömma att militarism inte bara innefattar de faktiska dödsteknikerna och vapnen utan enorm budget läggs i propagandan (som vi inte ser) [länk]
ok ett hett ämne för mig :) och sängdags, men, ”För vilken saks skull man nagelfara detaljerna ?...på vilket sätt skulle nån "alternativ" sanning sätta saken i annan dager ? ” men, aguirre, som jag skrev, gör ju du det oxo! Om den ena (jag) skall finna sig att axiomet/sanningen är ett faktum, vad för nagelfarande måste inte ha föregått för att etablera densamma? En moralisk definitionskamp, jojo. Det finns inte en jurist, domare, präst som kan inbilla mig att de kan se den moraliska sublimiteten och evigt etablera den. Du får givetvis tycka du har mer rätt, men vill du diktera det?
Det väsentliga här, för mig,är den förment vetenskapliga rasläran, öppnar man den dörren, med mer eller mindre värda människor,eller rent av riktiga och inte riktiga människor,då lämnar man en diskussion och börjar driva nån slags agenda. Det är ok att driva agendor,det är ok att diskutera vad som helst,men då skall man redogöra varför. Och jag ser inget rimligt gott i att under rubriken "Glöm inte förintelsens offer" ta upp fel som sionister och judar gjort under historien,det blir ett karaktärsvittnesmål till offrens nackdel i detta fall, det blir en stark känning av att -de var minsann inte oskyldiga själva - som man sår får man skörda m.m. Min åsikt om staten Israel och sionismen är klar och fördömande...men detta har inget alls med att göra att det är judar eller utnämnda judar som driver skiten. distinktionen vem som är jude eller inte är helt irrelevant. Nazisterna gjorde detta relevant, genom rasläran, och såg häri motivet göra världen "Judenfrei", givetvis utnyttjades de till slavarbete så länge de höll, och sexuellt,som medicinska försökskaniner, för att det var "Untermenchen" Att folk historiskt har förgripit sig på varann av olika skäl är hemskt.Jag kan givetvis inte "diktera" att övergrepp med en totalgenomförd samhälleligt likriktad statsapparat som producerar falsk vetenskap,historieomskrivning och bygger fabriker för ändamålet att utnyttja, döda och t.o.m. göra tvål och lampor av kadavren är värre mördande än annat..men jag tycker inte att det behövs så mycket kunskap för att inse nazismens upptrappning av rent djävelskap till en ny och oanad höjd, är ett faktum vi skall lära oss av, och inte ställa i jämförelse med vad som fanns innan.Att skiten göddes av storkapitalet och så stora delar av Europas folk att Adolf var folkvald,är gemensamt för alla krig nästan...men att ställa om en statsapparat,med utbildningssytem,barn och ungdomsorganisationer,avels och dödsanstalter, och basera den på Uber und untermench...och dessutom ståta med vansinnet. Det skall inte diskuteras i dimension till andra eländen, det är unikt djävligt.
Att det eugenetiska perspektivet måste hållas hett och inte glömmas skall också sättas i ljuset av att det snart slutförts en total kartläggning av människans gener..Human Genoma Project..mest marknadsfört som -ohh så bra det blir för medicin och vetenskap. Men redan i inledningen av projektet kröp våra rasförädlare in med vinklar som...-då slipper vi dras med sånt..-och det kan vi ta bort då...-det kan vi "bota"...implicit..-detta kan vi framhäva -så bra kan vi bli......Tro mig...lär vi oss inte läxan om raslärans vanvett, så löper vi stor risk att få se eländet..nu i en "vetenskapligt" förfinad och global skala.
suck, vi kan inte påstå att detta ämne inte är laddat med känslor. Jag har alltid haft en olustig känsla vart detta laddande 'tabumässiga' kommer från ... du e tolerant aguirre, vet att jag annars säkert sågas med alla möjliga ad hominem epitet, men ok, jag tror att om Jag måste definiera 'värre' moral, då ligger det i vad vissa vill mena föregått i princip alla konflikter och krig. Nämligen de berömda string pullers (jo, jag tror 'de' finns) i enlighet med ”Permit me to issue and control the money of the nation and I care not who makes its laws” ”banking establishments are more dangerous than standing armies” ... höjden av usel moral är när människors rädslor spelas mot varandra för någons ekonomiska intressen, den destruktiva hegelska dialektiken som jag tror anammats. Läs min korta text om vad jag bla tror 'backade upp' det 'hiskeligaste av brott' [länk] .. det är den iskalla dubiösitén jag försöker visa på, den som inte står i mainstream. Kolla (några 'kända') Project Paperclip, Ford, Gehlen, Harriman, Prescott Bush, IBM, ... de som alltid kommer undan ...
återigen jag som lyxlirande svensk kan kosta på mig att ha distans till motivfaktorn, hat, pengar, religion, makt etc etc, dödandet av någon för personlig vinning el vad man vill kalla den springande punkten -superiority tänk i någon form .. sen va fan det kläs i för ord ... don't f*ing kill for your personal gain .. punkt g'natt
Jag har inte nån tanke om att du skulle polera läderstövlar och koppel hemma oscar :-)...snarare tvärtom...då skall man vara hur tolerant som helst...det är klart att det är problematiskt ibland att urskilja vad som är det jävligaste av alla jävligheter som finns...men som du säger..det är big banking bakom det mesta....och big banking kommer med en offensiv på nåt vis grundad i Hugo-projektet...det kan jag sätta min hatt på...eugenetiken,påstådd överbefolkning,påstådd resursbrist...skiten kommmer i ett sockrat väldoftande grönt paket tror jag...levererat av äppelkäcka världsförbättrare....Världen skall räddas...kommer det att heta....som det alltid gör.//....Morgonen...den tid då förnuftigt folk går och lägger sig :-)
#66 Det finns ingen seriös historiker idag som stöder historien om tvål och lampskärmar gjorda på judar. Du är helt enkelt dåligt uppdaterad på området vilket även textmassorna i övrigt vittnar om., med sovjetpropaganda från 40-talet, hollywoodskrönor och tyska idioten-worten i en salig röra :)
#66)Det är helt riktigt att man behöver vara sparsam med bruket av ordet antisemit. För mig är kritik av Israel inte nödvändigtvis antisemitism, det beror på utgångspunkt. Kritik av faktiska handlingar är inte antisemitism, kritik av Israel som utgår från de gamla konspirationsteorierna om en judisk världsomspännande konspiration är antisemitism. Det finns skribenter på Sourze som fortfarande förfäktar den gamla falsifikatet "Sion Vises Protokoll", ett av tsarens hemliga polis producerat dokument, detta dokument ingick som en del i den stigmatisering av judar som ledde fram till förintelsen.
#72 Instämmer. På Sourze är det Lasse Wilhelmsson och hans lakejer. Undrar var han hittar alla förvirrade sådana? Bara 1 ref.länk: [länk]
Aguirre #70 [länk] m.fl., jag tror detta leder till något gott: Att vi snart genomskådar att samma demoniseringsprocesser pågår nu. Att vi inte blir ensidiga. Det var inte bara tyskarna, nämligen! ALLA sysslade med det. OCH SYSSLAR I DAG MED DET! Lampskärmar! Lampskärmar är alltså nonsens. Ingen historicitet. En detalj i Psy-Opsen som man aldrig brytt sig om att förfalska bevis för. Demoniseringen av utsatta grupper i Tyskland var fel. Det nazi-inspirerade dödandet av psykiskt sjuka i Sverige var fel. Demoniseringen av Tyskland efter kriget var fel, och den som gitter kan spåra hur bevisen skapades och av vilka, och var dessa vilka senare hamnade i det globala propagandasystemet. 44 minuter in i den här [länk] filmen berättas hur det gick till när myten först skapades och vilket Psy-Op teamet var. Men Tyskarna hade antagligen fabricerat bevis mot de allierade om inte verkligheten hade ansetts vara illa nog, om de vunnit. Ingen var bättre eller sämre. Det var så här vi människor var, denna tid. Acceptera det!
#73 - På Ingers länk finns ett citat: "Det farliga med antisemitismen är inte de bekännande antisemiterna, utan de andras villighet att tillerkänna delar av deras trosbekännelse ett visst mått av rimlighet och berättigande." -Inge Lønning --- Jag menar att detta citat är typiskt för människor som tänker i - antingen eller. Om Hitler sa att 2+2=4 så förtjänar det ingen tilltro, eftersom Hitler hatade judar. --- Antingen är ni med oss eller emot oss. Den som lyssnar det allra minsta på fienden är en svikare. --- Denna omogenhet, som grundar sig i oförmågan att se att alla människor har BÅDE onda och goda sidor, kommer att förgöra Världen om den inte övervinns. --- Psykologi som vetenskap har kommit mycket långt då det gäller att förklara våra beteenden. Det är först när en människa står ut med att se det onda i den hon älskar - utan att ge efter för ett oövervinnerligt behov att demonisera henne - och därefter se det onda i sig själv, som hon även förmår att känna igen onda makthavare. --- Den som inte förmår att se det onda inom sig själv kan inte ta till sig att 9/11 är utfört av Israel och USA tillsammans. Hur skall de kunna det när de älskar Israel och USA, som vore de deras underbara föräldrar. De jag älskar och litar på kan ju inte samtidigt vara onda - Eller hur?
Leif-Arne #15 [länk] , jag googlade "SVP" när jag läste din kommentar, men det blev för många träffar och jag förstod inte vad du menade så jag släppte det. Men i dag p.g.a. Inger så gick jag in i en gammal tråd där du använt "SVP" i samband med Sions Vises Protokoll. Nu förstod jag din referens. Ett tips: Alla har inte Sions Vises Protokoll på hjärnan, så det kan vara svårt att koppla "SVP" till "Sions Vises Protokoll" om du inte skriver ut det.
#76) "Alla har inte Sions Vises Protokoll på hjärnan, " Dessbättre är det inte så, men i ditt fall är du alltför blygsam.
Dag #75 [länk] , "oförmågan att se att alla människor har BÅDE onda och goda sidor, kommer att förgöra Världen om den inte övervinns". "De jag älskar och litar på kan ju inte samtidigt vara onda - Eller hur?" Precis: Vi är både och, och vi måste älska oss själva ändå. Den som hatar sig själv projicerar det på "onda andra". Och det tar aldrig slut! Som en vän kommenterade, som faktiskt kollat i svensk uppslagsbok (1947-1955) vad det stod om förintelsen -- inget alls, men som också kollade koncentrationsläger, och där fanns det en hel del. Bl.a. om de tyska, och att fångarna vaktade varandra, och att lägren efter kriget fylldes av vanliga tyskar av segermakterna så att även vanliga tyskar var koncentrationslägersfångar. Det stod också om koncentrationsläger i många andra delar av världen, både före och efter kriget. Iallafall, vännen kommenterade att hon inte oroade sig för de tyska interneringsläger men desto mer för att de oliktänkande först utpekas och senare avrättas om tillfälle ges. Processen är mycket tydlig här på Sourze, för den med ögon att se. "Detta "oss" vs. "dem" har inte dött ut, det finns fortfarande oförändrat i folks blick. Så det är inte glömt, det kommer att hända igen. Med rätt sorts agitator så kommer samma sak att uppspela sig igen och igen. Detta för att vi, folket, har inte förändrats ett dyft." Och de som aldrig kan släppa en viss grupps lidande men vägrar se balanserat på alla andra gruppers lidande är de som -- med de bästa motiv -- jobbar på det moderna Förintelseprojektet.
Leif-Arne Undvall #77) Hade jag haft allt på hjärnan hade jag inte ständigt behövt söka efter mina referenser. Hade varit bekvämt. Tur att jag har en del data-trick varmed jag hittar i mina referenser, någon nytta ska det väl vara med att vara gammal systemprogrammerare. :) Med dessa trick hittar jag: [länk] : "Att likställa tro på protokollens äkthet med rasism är att flytta bort fokus från protokollen, och endast den som har agendan i protokollen som mål kan ha intresse av att göra det, som jag skrev [länk] i annan tråd 2011-02-26. Och som jag skrev 2011-01-17, "Läs manualen, Maurice Joly's "Dialogue in Hell" mellan Machiavelli och Montesquieu" = "Umberto Eco Foucault's Pendulum" = i stort sett protokollen." ( [länk] , upprepat 2011-02-26 i ett PS-inlägg , [länk] .)"
Aguirre #70 tre länkar som flög opp; om transhumanisterna och det eugenetiska tänket idag Age of Transitions [länk] .. om gener på ett mycket mer positivt dynamiskt vis [länk] som jag oxo länkade till i denna trå'n. Det nya paradigmet [länk] Slutligen Noami Wolf och hennes ten steps how to close down an open society [länk] om hur man inte känner fascismen krypandes ... (kopplingar till nazism) _____ skall tillägga att mina två citat i # 68 om banking, var rothchild och jefferson i den ordningen.
Leif-Arne #72 det viktiga i 'SVP' är inte vem som skrev utan att ha perceptionen att se att mycket av det som sägs där implementeras (se oxo ovan Wolf föreläsning) Sen var det då trol Inte från början (som Leif #79 nämner) den koppling till zion/judarna som du tar som sanning; So forgery or imitation, personal vendetta or world conspiracy, the text is written, though perhaps less importantly by whom. Much of the design and methodology (banking, education, entertainment, global governance etc) in the Protocols seems non the less to be implemented by certain elements of power, innately by greed, not religious practice. ref. [länk]
#81) Jo det har betydelse vem som skrivit, därför att hela "judiskavärldskonspirationsiden" är ett resutat av sjuka hjärnor, vilket ligger bakom den antisemitism som ledde fram till förintelsen.
Lord..Tvålen,lamporna och de utskurna tatueringar betingar ett högt pris när de auktioneras ut bland pervonassar..om den sedan har kopierats eller förfalskats p.g.a. det ekonomiska affektionsvärdet för dessa människor är en annan sak. Jag har träffat tillräckligt med folk, mest icke-judar som satt i lägren och bodde runt dem för att slippa gå till Hollywood eller till Stalins propaganda för att verifiera eländet. Tacka vet jag riktiga nazister som står upp för att de gillade Hitler och övermänniskoteorierna...de vet man var man har...de nya övermänniskorna som tror att Adolf var ganska reko ändå...vad blir de av dem ? Hur anarkister som jag behandlades i Nazityskland vet jag alltför väl...de sköts före både zigenare,homos och judar...det är jag faktiskt stolt över.
#82 "judiskavärldskonspirationsiden" Det är inte ett resultat av några sjuka hjärnor. Vart har då dessa anklagelser kommit från tomma intet eller. Dessutom är det ingen ide utan en verklig händelse som pågår just i detta nu och är högst verklig hur mycket du än försöker avfärda det... I vilket fall så visar världsmajoriteten sitt tycke om detta när som helst.. Och då sitter jag på min solstol och dricker mitt härliga och ser det hela utspela sig som en katt och råtta lek... [länk]
#81) om du kan lätta röven nån gång Undvall och klicka på ref., så säger länken just att den INTE skrevs som en dylik 'judisk konspiration' .. jeesas! Sen som en 'bonus' ser jag det oavsett vem som skrev, indikativa sanningar i texten ... du känner kanske truismen, 'det finns sanning i lögnen' och tvärtom. Se på det som sker, snarare än det som sägs. Så har du förmågan att surfa genom politisk BS ...
#85) Ungefär lika konstruktivt som att hålla på att klicka på länkar som diverse stollar hävdar bevisar att jorden är platt eller att vi styrs av rymdödlor, där finns oftast de mest fantastiska bevis som i sin tur verifieras av andra stollars siter mm. Jag håller mig till de fakta som etablerad historisk forskning visar, däribland faställdes redan 1920 att SVP var ett falsarium.
John....vilken länk !!?..Här har man lyckats korsa judehat med McCarthy och Vit maktrörelsen...trist att Den anti-Israeliska opinionen som stödjer Palestiniernas sak skall behöva kopplas ihop med dessa amerikanska vettvillingar...Det stinker av osunt sekteristisk hat om upplägget...med sådana "motståndare" kan Israelserna sova lungt i palestiniernas hus.
#87 visst, men för att tro sig ha den etablerade sanningen, måste du ju läst på? Referens liksom. Om det kommer nya data om tex estonia, titanic, lusitania (varför båtar vettefan) ... JFK el sion vises, skall du vägra all ny referens då? Jag hoppas du får ändan ur vagnen nån gång iaf. _____lite mer om vad jag menade med 'sanning i lögnen' efteresom jag ser det ytterst intressant. konnotation-denotation, eller information-exformation [länk]
#87 Där satte du huvudet på spiken... Historiska händelser och dokument visar vad som hänt och händer... 1000 anklagelser är inte taget ur tomma intet... Och fler blir de bara ju mer historia som dokumenterats. SVP är även det ett historiskt protokoll. Vi är på väg in i tiden då all historia sammanfaller.. AJ då... Vem tror du det ställer till det mest för.Vilka är det som konspirerat mest, är det inte FANTASTISKT med dagens utvecklade informationsspridning...
Leif Arne #87 ”Jag håller mig till de fakta som etablerad historisk forskning visar, däribland faställdes redan 1920 att SVP var ett falsarium. ” eg tänker vi inte helt olika. Texten enl ref. se Leifs post #79 [länk] alltså en text långt innan 1920. Tolkningen ATT det är en judisk/sion konspiration är ett 'falsarium' .. så wth ...
#88 Men det mesta finns där.. And he is the most dangerous jew in the world...
Nej, Leif-Arne #82 [länk] , det var och är den sorts enögdhet som du uppvisar som leder fram till demonisering av den andre, nu som då. Inte teknikaliteterna du är fastlåst vid. Det är inte vapen som skjuter människor, det är människor som skjuter människor.
Det härliga är att försvarsmekanismen är utarbetad till max medans motståndet bara växer och riktar sig åt samma håll... De borde ha tänkt på karma för förr eller senare slår den tillbaka. Har man ställt till med mycket skit kan man räkna med mycket skit tillbaka...
#93. "Det är inte vapen som skjuter människor, det är människor som skjuter människor", skriver Du. Gud så förnuftigt. Det är just därför många anser att det är en mänsklig rättighet att ha en rejäl vapenarsenal hemma. Gärna kompletterad med en husbehovsatombomb.
Vad gäller attt värdera informaton håller jag mig till Karl Popper. Teser och utsagor somm håller för initierade kollegors granskning har bäst trovärdighet, i.e. peer rewived sites har stor trovärdighet, ogranskade siter liten.
eftersom det ska va så omöjligt att tro att tex jesuiterna kan konspirera, är det smart att använda pamfletten/texten som propaganda just för denna 'crazy omöjlighet' och återanvänder just detta knep för att bevisa sin sak .. osv. jag har aldrig trott på den 'judiska konspirationen' däremot på -konspirerandet-
THE "PROTOCOLS" What The Protocols Said Has Been Done by the Jews... In 1905, professor Sergyei Nilus, an official of the Dept. of Foreign Religions at Moscow, published a book containing what was purported to be THE PROTOCOLS OF THE MEETINGS OF THE LEARNED ELDERS OF ZION. A copy of the original Nilus publication sits in the British Museum in London, bearing the date of its reception, August 10, 1906. These Protocols are said to give the substance of addresses delivered in Switzerland in 1897 to the innermost circle of the rulers of International Jewry. They are said to reveal the secret plan for world domination as concocted by the Jewish Nation for centuries, as developed through the ages and edited by their Elders up to that date. The Jews, of course, have vehemently denied that such a meeting of "Learned Elders" ever took place, or that any kind of secret Jewish international organisation or conspiracy exists. And though they claim that the Protocols are forgeries (the definition of forgery is an unauthorised copy of the original! In this respect, and since the Jews didn't want their existence known to the world, they probably ARE forgeries!), and have spent a fortune to suppress and discredit them, even making it illegal to possess them in some countries, they have never attempted to address or answer the real question that the existence of such a document raises: Have they fulfilled the Protocols while claiming they did not write them? Yes.
Then, what is the difference whether they wrote them or not? Many scholars have noted the correspondence between the prophecies of the Protocols and their fulfillment. We can see the Protocols being carried out word-by-word in the world-power the Jews at the top have achieved. These are the incredibly motivated schemers who were involved in the worldwide conspiracy to create Israel. They controlled the media to accomplish that, and they still own all of it. The Jews at the top, the ones who are conspirators against all of mankind today and always have gained power and maintain it through world domination and control of all means of communication (the media.) What these Jewish power brokers have attained today is too glaring to be set aside or deemed as merely coincidental. Most Jews of course realise this even though they are uninvolved. Yet they support the Protocols out of national Jewish Pride, and therefore always evade this aspect of the Protocols entirely. When the Protocols were first published, they were the typescript of a drama which had not yet been performed. But today it has been running for over eighty years, and its title is "The Twentieth Century." The ideas of power development depicted in it move on our contemporary stage, play the parts foretold and produce the events foreseen. So even if you don't believe in the authenticity of this remarkable document, one thing you can't deny is their fulfillment. You can toss the Protocols out the window if you want, but you can't deny the fact that everything they plotted, planned and predicted has either already happened, or is happening now. This is the greatest proof of their authenticity: That they are now fulfilled. The Protocols describe what the "Learned Elders of Zion" planned to do almost 100 years ago and have accomplished.
#83 'Pervonassar', finns det sånna egentligen? Jag tvivlar. Möjligen de du ser på tv, men de är noggrant utvalda för att dra skam över envar som tar bladet från munnen och står upp för rimliga krav på bevis i saken. Sedan pratar du om 'riktiga nazister', som tydligen ska vara lite bättre. Det blir rörigt. Aguirre, jag är lite förvånad över din plötsliga blindhet här, emedan du i många andra fall visar prov på öppenhet i tanken finns plötsligt en tung blockering.
Länkar som postas av uppenbart förvirrade personer är inget som väcker mitt intresse, däremot kan länktips från personer som visat sig ha substans i sitt skrivande, om än av motsatt åsikt än min, vara intressanta.
ett tecken på rädsla, ett slags appeal to authority där Leif-Arne. Jag säger inte att all etablerad historieskrivning är fel pga peer review. Men allt är inte rätt heller. Visst klyschigt ... men allt nytt uppdagat i arkiv eller i innovation osv är ju ännu icke peer reviewat, och i värsta fall aldrig blir det. Dessutom finns styrd forskning, nepotism, ekonomiska intressen ... som P1 2006 pratade om, Är den fria forkningen hotad? Allt etablerat tål inte grannskådning, och inte sällan försöker täppa till dess ventiler
Ett fundament i ett kritiskt förhållningssätt till sin omvärld är principen att det egentligen inte finns några sanningar, det finns endast teorier och hypoteser ännu inte bevisade osanna. För att upprätthålla den prövningen måste teorier och hypoteser igjenom den eklut som kollegornas kritiska granskning innebär, om och om på nytt. Det räcker med att en hypotes kunnat bevisats osann en gång så faller den. De förhärskande konspirationsteorierna är lång ifrån att kunna klara en kritisk granskning. Dett lilla problem löser oftast konspirationsteoretikerna genom att förklara att de granskande kollegorna, media, etc minsann åxå är med i konspirationen e.g. inlägg #102
Tycker nog att många judeexperter här borde flytta till Flashbacks diskussionsform. Där slutar de flesta ämnen (från barnuppfostran till sparrisrecept)i frågan om hur judendommen påverkat ämnet. Därpå följer en intensiv diskusson inkl bibelcitat, av vilka typer av judar som finns, och vilka som är värst lömska och snikna. Här skulle nog många på Sourze trivas. Ett gratistips, alltså, i all välmening, till alla Er i den svenska obegåvningsreserven.
Likt dåren på ett sjunkande skepp ropar den bekväme först och främst på bevis för sin nöd.
Om alla konspirationer bara är lögner eller påhitt hur kommer det sig att ingen konspiratör får svar på deras frågor. Om fallet vore självklara så skulle svaren finnas där på nolltid. När enkla frågor till och med avfärdas och försöker tystas så måste ju frågorna skapa svar de frågade inte kan svara på utan att falla med i informationen som stämmer. Vilka av alla frågor är det som verkligen får svar på tal?
Vart är allt det positiva som skapats av dessa som är utpekade som den destruktiva framfarten.. LA lyft gärna fram lite positiva delar till dess försvar.. Vad finns det för positiva saker som uppnåtts själv har jag ingen aning och kan verkligen inte hitta något annat än destruktiv information...
#108 Ja hur enkelt vore det inte att skjuta konspirationsteoretikerna i sank med ärliga och öppna debatter i TV, radio och tidningar. Om dessa vore ytterst få kan man förstå att detta inte sker, men nu lär ju t ex 89% av tyskarna (hittar ej länken) anse den officiella förklaringen av 9-11 vara lögnaktig. Å andra sidan, medias tystnad är i sig är svar nog för den tänkande människan.
#111 De flesta länder som har fri tillgång till internet utan censur så är majoriteten övertygade om att den officiella 9-11 förklaringen är lögn.. Många lögnare här i välden.. lol
en historieskrivare är bara ett PK titel på en konspirationsteoretiker. Felaktiga och sämre konspirationsteorier finns, då lämpligen använder man dylika adjektiv före ordet. Mindre laddat exempel som ordet 'teori' då. Dåliga ohållbara teorier finns utan att 'teorier' som fenomen smutskastas/förlöjligas. Tom. Erik Åsard säger att 'riktiga konspirationer förekommit' ... låt oss prata trovärdigheten sålunda. Jag är endast här för att hitta 'sanning' så gott det nu kan gå i vår märkliga värld, och respektfullt dryfta det. Jag kan ha fel, tjo, men det trodde jag alla härinne gick in med som förutsättning i diskurs om dessa ämnen.
ska tillägga att en nära vän till mig fakt trodde att en konspirationsteori i sig var en del av en sinister konspiration för att vilseleda. Jag tror fler läser in likn extra spin i ordet. _____Å ena sidan önskar man lämna ordet helt då det är så jäddrans laddat. Å andra sidan är ordet en beskrivning på något högst männkligt och många gånger kreativt/positivt; "... två eller fler sammanstrålar och 'andas', kon; med, tillsammans och spirare; att andas, (spirit; ande), och med den ovan mildare versionen av konspirera så anar man att det egentligen räcker men En människas agenda. För att bli två krävs först en. Att andas är vår orsak och verkan för överlevnad. Det är det första vi gör och det sista, och i mellan så 'spirerar' vi betydligt. Vi transpirerar, inspirarar, aspirerar, respirerar och exspirerar. Världen vi är födda i och del av är en väldig konspirerande sfär oavsett vi vill eller ej och vi kan knappast se alla aspekter av det även om vi medvetet och energiskt försöker ..." [länk]
Oscar, det sägs ju att den som inte kan lära av historien är dömd att upprepa den. Den som kan se balanserat på historien och som kan lära av den brukar ligga risigt till. Se upp med de som inget vill förstå! Och det inte sagt för att demonisera oförståndet, utan för att vi måste förstå det!!! (Re: #114 [länk] .)
# 116 :) visst, ett gott exempel på oftast god kon-spiration. Här min analys om 'teorin', på pappret den perfekta 'vetenskapliga metoden' vs den implementerade; __Logik och vetenskaplig metod är enl mig Inte den heliga graal som ger sannare svar än några andra metoder i sig, ty de kan i precis samma mått korrumperas och grumlas av nyss givna mänskliga faktorer, yttermera utlagt; affekt, rädslor, ambitioner, inspirationer, konspirationer. Theosofisk metodologi liksom katarisk, semiotisk, sufisk el anarkistisk kan alla i sig vara 'fulländade' i att de som ren ursprunglig metod och teknik inte har något dömande i sig. De är amoraliska, i harmoni och i ett 'varken eller' tillstånd. Allt ligger i efterföljande handling, vad du gör med givna metod. [länk]
#117) Antigen har du inte en blekaste, eller så är du desorienterad på riktigt.
#113 Apropå konspirationsteorier i allmänhet, jag besökte nyligen Flat Earth Society ([länk]) för att se vilka argument som anförs för idén om en platt jord. Sagt och gjort, de argumenterar mycket skickligt och förklarar att nordpolen ligger i mitten av 'plattan/cirkeln' och att sydpolen omger hela plattan (som omkretsen av cirkeln). Horisonten - jordens krökning - förklaras med att plattan trots allt inte är en platta utan snarare en ellips (!) och därmed något välvd. De förklarar också hur en kompass 'egentligen' fungerar. I slutänden ändå ohållbart eftersom idén strider mot universums ordning i övrigt. Intressant läsning dock.
Oscar #117 [länk] , och sedan duger metoden dessutom enbart till att rationalisera det man redan sett. Dvs, för att se vad som KAN KOMMA ATT SKE så behövs något annat.
#118 Trol är det du som inte förstår mig. Vilket du ju tidigare bekräftat. Du måste nog läsa Scientism Teapot jag länkade till just [länk] . Alldles för många nedslag för att klistra in här. men; ” ... He points out that scientific theories change from time to time, and that what recommends a theory is that it ”works”. When new phenomena are discovered, for which it no longer ”works”, it is discarded. A theory–so Dewey concludes–is a tool like another; it enables us to manipulate raw material. Like any other tool, it is judged good or bad by its efficiency in this manipulation, and like any other tool, it is good at one time and bad at another. While it is good it may be called ”true”, but this word must not be allowed its usual connotations. Dewey prefers the phrase ”warranted assertibility” to the word ”truth”. Bertrand Russell, ____ –konsensus–, (what works, for now) det tveeggade svärdet, vår frälsning och vår förbannelse på samma gång.
Nja länkar från en desorienterad debattör, då håller jag mig till Karl Popper i stället, han håller i alla lägen.
Idag har jag kommit till den övertygelsen att samma politiska krafter hittade på och iscensatte - ambassadörsdotter med bebisar kastade ur kuvöser i Kuwait och Saddam Husseins WMD i Irak och Israels/USA:s 9/11 och London 7/7 samt att dessa krafter även har skapat den komplexa och propagandafyllda historieskrivningen kring Förintelsen. --- Jag tror inte längre på det som jag tagit för sanningen sedan jag läste om det i grundskolan. Jag väljer att lämna frågorna om vad som är sant och vad som är politisk propaganda helt öppet. --- I och med att jag lämnar öppet för att man tidigare matat mig full med förljugen propaganda så har jag lämnat tron på Förintelsen som fenomen. Detta är inte samma sak som att jag förnekar den. --- När det gäller 9/11 påstår jag rent ut att den officiella förklaringen är direkt och avsiktligt falsk. Den övertygelsen har fått mig att tappa tron på alla auktoriteter i samhället. --- Det är det ytliga människorna - utan ett inre djup - som skapar helvetet på Jorden. Dessa kan inte leva utan att missbruka medmänniskor. De kommer inte åt liv i sig själva och drivs därför att pressa det ur andra. Det gäller alla fascister. Alla dödsmärkta människor som plågar sin omgivning med sitt - förakt för svaghet!
# 122 ”desorienterad debattör” desillusionerad snarare, jag ser genom illusionen ;)
#123 Tappert försök, men när du "lämnar öppet" det som är historiskt belagt blir du en historieförnekare. Du kan lika gärna steget fullt ut och bli lika öppet rabiat antisemit som LordChaos, Callenius och Erlingsson, du har inte något anseende att bekymra dig om.
# 120 Leif ”och sedan duger metoden dessutom enbart till att rationalisera det man redan sett.” Yes de e de där 'cirkulerandet på samma ställe'. Leif-Arne btw som exempel fr min text på styrd forskning och 'på samma ställe tänk' Hugo Lagercrantz SvD 22 februari 2011 Jakten på anslag tar över i forskningen. ”Att söka anslag har blivit viktigare än att söka efter sanningen i dagens vetenskapssamhälle.”[länk] och ”Beställningsjobb och köpt tystnad - är den fria forskningen hotad? SR Kaliber 2006 [länk]
Leif-Arne #122 [länk] ser "desorienterad" eftersom han inte [in]ser vad Oscar och jag ser. Olika nivåer av [in]seende får den effekten på den som ej [in]ser vad andra ser.
#127) Jo så illa är det, jag är varken tillräckligt esoterisk eller holistisk, kan inte ens se in i framtiden.
Undvall #128 alltså, vetenskap e dess metod, empiri, repeterbarhet och peer review mm. Men det måste alltid finns innovation eller hur? Det är det jag pratar om i att våga revidera det fundament man står på. Vad tror du 'fri' forskning i annat fall ska vara?
#129) Det sker hela tiden, det undantar däremot inte från kraven på validering.
nåja, Leif Erlingsson, det ligger massor i det där McKenna säger om vad för kod ditt operativsystem är programmerad att se. De I/O, protokoll/interface [länk]-à-vis_AI vi har eller inte har
fel i länk, så symptomatiskt; Intelligens vis-a-vis AI [länk]-à-vis_AI
hm sourze klipper i länken wik.inormous.net/sv/index.php?title=Intelligens_vis-à-vis_AI
Dag #123 [länk] , som jag skrev förut (#78, [länk] ), den som hatar sig själv projicerar det på "onda andra", medan den som älskar sig själv känner igen andra som aspekter av sig själv. Det är förresten därför det är någon vits med att försöka lösa upp gamla trauman i dialog med andra, om bara du och jag Dag kommer en bit därvidlag så har hela det allmänna medvetandet gjort en vinst därmed. Då har vi gjort en viktig insats för alla, för fred och rättvisa! Sedan, hade först tänkt låta bli att kommentera Aguirre #83 [länk] trots att jag för några timmar sedan formulerade ett svar inom mig, men jag tror du tar det med humor, Aguirre: Vi måste också se upp med halloween-monstren, för du har säkert sett de hemska monstermaskerna som säljs! Detta alltså som kommentar till diverse sjuka reliker som uppenbarligen är specialtillverkade för att kunna säljas till mindre friska köpare. Det finns ju en massa mänsklig perversion, men vad har det med "Förintelsen" att göra?!
Lordchaos..Jag är öppen i tanken...ja..men inte så öppen att innehållet ramlar ut :-)...Pervonassar är de som idag samlar memorabilia...tvålar,tomma ZyklonB-burkar..medaljer och annat och betalar bra...det är faktiskt rätt högt på pervoskalan. Min plötsliga "blindhet" i Förintelsefrågan är inte plötslig...min uppfattning har stärkts under 40 år som anarkist i kamp mot allt förtryck och jävelskap...Historien är en sammanflätad väv som kan ses från många håll...men den som inte ser raslärans vanvett och nazismens förbrytelser mot allt genuint mänskligt...den har hjärnan öppen..vidöppen så att blåsten kommit in. Det skulle ju passa mig som hand i handske som motståndare till staten Israel, att kunna skylla förintelsen på judarna...men dit kommer man inte om man vill ta sanningen med sig.
#125 Det handlar inte om inte om att förneka historien, det handlar om otillräcklig bevisning för en extraordinär händelse, samt bevisbördans placering på den som ifrågasätter istället för på den som påstår. Tvål och lampskärmar gjorda på judars kvarlevor är en historia jag växte upp med men som senare bevisades vara fel. Att Dachau var ett utrotningsläger, men senare 'reviderades' till arbetsläger, 'ögonvittnesskildringar' om massgasning av människor till trots, är ett annat exempel. Det är väl ändå märkligt om man ska stämplas som antisemit när man i det läget väljer att hålla frågan öppen.
#125 - CMO och övriga: Är det verkligen så här - "när du "lämnar öppet" det som är historiskt belagt blir du en historieförnekare."? --- Min språkkänsla säger mig att min hållning till Förnekelsen nu motsvarar agnostikerns hållning i frågan om Gud finns. --- Vad innebär begreppet "historiskt belagt"? Inte ens när dom faller i en rättegång påstås att man har dömt på en absolut sanning.
# 135 hur gör man det lätt å ledigt då, utan att direkt kunna ascii/html/iso tjofräs i huvudet? härmar din kod här; [länk]
"Historiskt belagt" är en tolkningsfråga. Ang. de däringa protokollen så kom t.ex. en amerikansk underrättelsetjänst redan 1919 fram till att de förmodligen var autentiska, jag förmodar i den meningen att de beskrev faktiska planer. För jag förstår ju att de samtidigt kan anses vara falska i betydelsen otillåten kopiering av original samt i att originalen i sin tur är plagiat av plagiat av plagiat o.s.v, se vidare #79, [länk] . Källa har jag angett i denna min bloggning: [länk]
Det är 60-70 år sedan nazismen var igång...knappast har väl något genomlyst så som den...den som "håller frågan öppen" kan endera beskyllas för intellektuell lättja eller för att ha en annan dold agenda där nazibrotten inte passar. Det kryllar av konspirationer..och bedrägerier...bizznizzmän,reklammakare och kapitalförvaltare, anslagsforskare,underättelsefolk och politiker har som jobb att åstadkomma konspirationer, det är inget konstigt med det.Det behöver vi inte uppfinna hemliga sällskap och mystiska urkunder för att se. Hitlers makttillträde var en produkt av en massa sådana samverkande konspirationer...och så ledde det till ondska i en makalös omfattning också...de som försökte avslöja den konspirationen tystades ned på 30-talet och hånades..för att de varnade för Hitler.Men fick upprättelse efter kriget då skiten lades i öppen dager.
oscar berven #139, jag bara öppnade din länk i min Kazehakase webbläsare, som kodade den åt mig utan ansträngning från min sida. Jag använder alltid denna läsare för att få välkodade URL:er även om jag annars surfar Firefox.
#138 Nej man dömmer när något är bevisa bortom allt rimligt tvivel. Nazisternas förintelse är bevisad bortom allt rimligt tvivel och det till betydligt högre grad än vad som krävs i någon domstol. Käbbel och trams om detaljer som är ifrågasatta på god eller bräcklig ändrar inte en millimeter på den saken.
Aguirre, Psy-Opsen började ganska snart p.g.a. de allierades grova övergrepp som krävde en ännu ondare fiende. Elementärt, min käre Watson, som en känd litterär kollega skulle ha sagt.
#136 Det är ok Aguirre att du rör dig med tonårs-vokabulär och humoristiska påhopp, jag känner mig inte träffad förrän du kommer upp med nå't vettigt.
Jag hade förstått en historierevisionism kring Djingis Kahn...det saknas mycket i källorna där...här levde folk av alla sorter i vår tid kvar efter kriget...och Psy-Opsen till trots kom det mesta fram..även de svenska lägren och det svenska kapitalets stöd till Adolf...Psy-Opsen misslyckades..sanningen vann.
? Lord...vad är påhopp och tonårsaktigt ?...Håller du inte med om att det är pervo att samla på nazimemorabilia ?
Aguirre de var ingen konspiration utan de var ett makt vakuum efter första världs kriget som bidrog till att Hitler lyckades kupa sig in i maktens korridorer, när ha väl lyckats lura brallorna av det tyska folket var det försent att stoppa honom. Hitler ville ha krig för att hämnas den förlust som Tyskland stod inför efter första världs krigets slut. Man förbjöds att ha någon större armé, flotta och fick inte ha något flygvapen, man förbjöds att tillverka vapen, men de sågs aldrig över.
Ang. "Nazisternas förintelse är bevisad bortom allt rimligt tvivel och det till betydligt högre grad än vad som krävs i någon domstol" så javisst, som att den förste Auschwitz-kommendanten Rudolf Höss under tortyr tvingades erkänna att han redan i juni 1941 besökt lägret Treblinka, som upprättades först tretton månader senare. Detta är ju ett sätt att bevisa saker "bortom allt rimligt tvivel och det till betydligt högre grad än vad som krävs i någon domstol", det kan jag hålla med om, på ett perverst sätt.
#148 De som köper tvål och lampskärmar av nämnda 'fabrikat' är inte att ta på allvar Aguirre, att dra historierevisionisterna över samma kam blir som att säga att alla anarkister är personer som "cyklar på stulna cyklar och och dricker billigt vin från systembolaget" :)
CMO # 143 , lordchaos tror jag nämnde att det är ett felslut att kalla det 'förintelse' då judar INTE är förintade. Som jag redan sagt till Aguirre ang detta med nagelfarandet i detaljer och definitioner, som förvisso är väldigt hemskt men nödvändigt (skapa inga tabun) # 65 [länk] Om den ena (jag) skall finna sig att axiomet/sanningen är ett faktum, vad för nagelfarande måste inte ha föregått för att etablera densamma?
Redan 1921 kunde Philip Graves i en artikel i the Times påvisa att SVP var ett falsarium, stora delar av texten var hämtade från en fransk satirisk bok "Dialogue aux enfers entre Machiavel et Montesquieu," som kommit ut 1864 dvs innan protokollen påstås ha skrivite Där finns även utdrag som hämtats från en ansisemitisk novell "Biarritz," skriven av en underordnad preussisk underättelseofficer som skrevs 1868. SVP påstås vara skriven av Theodor Herzl vid den första sionistiska världskongressen i Baasel 1897. Ergo ett falsifikat. Myten om protokollen har används av anitsemiter, först de tsarryska trupperna, sedan nazisterna. Trots att det redan 1021 tveklöst faställdes att de är ett falsifikat så används de för att sprida antisemitism. Det handlar inte om att där finns historiska tveksamheter, att åberopa protokollen och inlemma den som ett stöd för judiska konspirationsteorier är ren och skär antisemitism. De som gör gör detta är därför per definition antisemiter.
Undvall .. vi är långt passerade detta. läs in tempelriddare, vatikaner, jesuiter och andra maktkamper
Aguirre #148 [länk] , som jag redan skrev i #134 [länk] , Det finns ju en massa mänsklig perversion, men vad har det med "Förintelsen" att göra?!
#155) På vilket sätt har detta bäring på SVP och i de kontexter SVP används för att motivera antisemitism?
Leif-Arne Undvall #154 [länk] , det där var ju åt det autistiska hållet, givet att både Oscar och jag upprepade gånger framfört samma sak, som jag i inlägg #79, [länk] , i svar till DIG !!! Men vi har också påpekat att strategin bevisligen HAR ANVÄNTS !!! D.v.s. det är inte i dag intellektuellt friskt att påstå att protokollen inte har utförts. LÄS DEM !!! Fast givet din närmast obefintliga intellektuella perceptionsförmåga, så kanske det är bättre att du stänger av datorn och går ut i naturen. Det skulle vi nog alla förresten må bra av.
#154 Att protokollen överlevt alla försök till kvävning genom förbud (i Sovjet), ignorerande och falskförklaringar tyder på att de har substans.
#158) Visst gär det ont när knoppar brister och visst gör det ont när revisionisten står med brallorna nere. Håll dig till dina egna siter om du blir störd av det ifrågasättande som du uppenbarligen störs av.
#159) De är bevisligen fejt, stora stycken av texten kommer från en bok (om Napoleon III) som gavs ut ca 30 år innan protokollen påstås ha skrivits.
#154 "Att protokollen överlevt alla försök till kvävning genom förbud (i Sovjet), ignorerande och falskförklaringar tyder på att de har substans. Om man tror det tyder det på att man saknar hjärnsubstans.
# 157 har nämt tidigare i trå'n .. nu skall det lagas pizza ajöss
Ska det vara så svårt att fatta att det inte spelar någon roll hur plagierad texten är när den har utförts mot oss ?! Det är för att somliga bara kan se den som ett propagandaverktyg, när den är så mycket mer !!!
#166) Ett påstående från en person som underkänner vetenskaplig metod och validitet och i stället hyllar sin egen esoteriska och holistiska förmåga. Texten är inte "plagierad" den är ett rent falsifikat.
#166 Precis så, det spelar ingen roll om självaste Nalle Puh har skrivit protokollen, de fungerar och används, att inte se detta är oärligt.
#141 - Aguirre, nu har vi olika åsikter. Det är inte intellektuell lättja att förhålla sig avvaktande innan man känner sig helt övertygad om huruvida påstådda händelseförlopp är sanna, falska eller delvis sanna/falska. Jag har inte varit på plats eller ingående studerat de dokument som kan finnas angående Förintelsen. Jag har däremot tagit del av - och utan vidare som sanning accepterat - vad mina historieböcker och historielärare påstått. --- Jag har sedan tonåren hört talas om att det finns de som förnekar att förintelsen ägt rum. Dessa människor har jag sett som nazister och avfärdat på förhand eftersom jag redan visste sanningen. --- Efter 9/11 har allt jag trott på, därför att auktoriteter har sagt det, kommit att rakt av hamnat i lådan för eventuell propaganda - kanske ren lögn. WMD och hulkande oskuld i Kuwait har bara stärkt min misstro. --- Aguirre, jag anser att det är både intellektuell och moralisk lättja att ta någonting för sant - i synnerhet om det har politisk/militär betydelse - bara för att det kommer från något etablissemang från vilket de flesta anser att det kommer sanningar. Och att du som är anarkist inte tycker detsamma som jag här är faktiskt obegripligt för mig. --- När det gäller 9/11 har jag lagt ner den tid på studier som jag anser räcker för att jag skall ta ett beslut inom mig. Det leder till att jag direkt avvisar det officiellt accepterade som lögn. När det gäller Förintelsen har jag ännu inte lagt ner mer än bråkdelar av den tid jag givit 9/11. Varför skall jag då redan innan jag gjort det bestämma mig för att samma auktoriteter som ljuger om 9/11 är sanna om Förintelsen? Det är väl snarare intellektuellt hederligt att jag nu efter erfarenheten av 9/11, håller mig öppen för att det kan vara lögner invävda även gällande Förintelse. --- Iscensättningen av 9/11 är ingen liten historisk parentes och eftersom man kan blåljuga om den, så kan inte jag se varför det skall vara uteslutet att man av politiska skäl kan ljuga om Förintelsen.
De påstådda protokollen är ett hittepå, en tjänsteman i den tsaryska hemliga polisen skrev den och lånade då från bl.a. en 30 år gamman fransk bok, fast han bytte ut "frimurare" mot "judar". Syftet var att ha som krigspropaganda i det kriget mellan vita och röda som följde på den ryska revolutionen, syftet var att elda under den antisemitism som redan fann genom att påstå att judarna låg bakom de röda. Hitlers propaganda stödde sin antisemitiska propaganda på de påstådda protokollen. Fastän de redan 1921 påvisats falska. Visst har de betydelse idag, bland de hatet och illviljans kolportörer som verkar för att sprida sin antisemitism, för dem har de förmenta protokollen betydelse. På ljusskygga siter sprids konspirationsteorierna, ingen lögn är för smutsig för att inte kunna användas. En av de mest smustiga och fula är påståendet om protokollen.
Dag #138 [länk] , svarar såsom "övrig": Jag ska söka efter detaljerna, kommer inte ihåg i vilket Europeiskt land detta var, men i Europa - kanske det var i Frankrike - kom en intellektuell i fängelse för att ha ifrågasatt lagen om att man ej fick ifrågasätta historiska omständigheter rörande Förintelsen. Ska leta ut det och återkomma med detaljerna och referenserna. Däremot kan jag leverera denna länk: [länk] Där finns en lista på Europeiska politiska fångar. På denna [länk] Wikipediasida finns en översikt över det juridiska läget i olika länder. Jag anser att vi i Sverige har ett särskilt ansvar att vända tankeförbudet innan det blir olagligt även här att ifrågasätta tankeförbud.
#171 ok mitt i pizzasåsen ... Undvall, du har just nämt det som historien dräller av, och hör och häpna det jag redan nämt (och ve å fasa länkat). Att texter och (spirituella) metoder och ideologier –hijackas– [länk] druider, gnostiker, katarer, theosofer (esoterism nazism) .. protokollet var alltså hijackat! .. du får låta dem grå processa detta alldeles själv .. såsen kallar å degen ... å ölen
#171 Hmmm, så det faktum att minst 90% av den nya regeringen utgjordes av judar, att Trotskij var jude och att Lenin var jude säger dig inget om hurvida judar låg bakom de röda. "Who was a Jew? Why, Lenin of Course!", Jerusalem Post International Edition, January 26, 1991". Listan på partiets medlemmar har postats här innan. Att sedan Hitler skulle haft protokollen som ngn slags bibel ser jag som ett jätteskämt.
Hittade inte personen jag tänkte på, men väl vilken lag han förmodligen bröt mot: Gayssot Act [länk]
On September, 5th 2010, Noam Chomsky released a statement criticizing the law, stating: (I) regard the Gayssot law as entirely illegitimate, (and) inconsistent with the basic principles of a free society as these have been understood since the Enlightenment. The law in effect grants the state the right to determine historical truth and to punish departure from its edicts, a principle reminiscent of the dark days of Stalinism and Nazism. If the justification of the Gayssot law is to ban "horrendous views", or to protect the right to "live free from fear of an atmosphere" of prejudice and racism, then it should be obvious that, if such laws were applied impartially, they would criminalize a vast range of public discourse, which, however despicable one may find it, should certainly be permitted in a free society, and indeed is, with no question being raised.
#174) Lenin hade även en svensk mormorsmor, får det dig att misstänka att revolutionen var en svensk konspiration?
Det Oscar skriver i #173 [länk] är alltså att allt kapas. Så även protokollen. Vilket är vad han och jag har sagt hela tiden. "Ska det vara så svårt att fatta att det inte spelar någon roll hur plagierad texten är när den har utförts mot oss ?! Det är för att somliga bara kan se den som ett propagandaverktyg, när den är så mycket mer !!!", som jag skrev sist i mitt energiska men fruktlösa "hamrande mot en stenvägg". ( #166, [länk] .) Jag tycker att det är smutsigt att detta sker, men jag skulle önska att Leif-Arne Undvall kunde upphöra med att kleta det på mig och Oscar -- vi har inte gjort det!
#178) Du är en riktigt illful hatspridare Erlingsson, du kan drömma om att du får sprida ditt gift oemotsagd.
Den ryska statskuppen finansierades med guld via Stockholm, styrt av finansimperierna. Bankiren Olof Aschberg hade ett stort finger med i spelet, farfar till Robert Aschberg.
#177 Jerusalem Post anser att Lenin var av judisk härkomst, detta bör räcka långt, annars har jag länkar som ytterligare bekräftar saken.
#182) Lenin var kvartsjude, hans morfar var jude hans mormors mor svenska, på faderns sida kalmuck. Definitionsmässigt så var han inte jude eftersom man är jude endast om man föds av judisk mor, han döptes in i den ryskokortodoxa kyrkan men blev ateist som 16 åring. Således såg Lenin sig själv som jude, sannolikt inte han var ateist och marxist, såg andra honom som jude,i en del fall han hade sannolikt kvalificerat sig för gaskammrarna. Det är intressant hur man bygger upp konspirationsteorin, här finns en ledare som judisk härkomst några andra än mer. De är marxister alltså även ateister, de ser religion som ett slags "gift", ändå skall den förment judiska identiteten vara det sammanhållande i den ryska revolutionen? En slutledning på nivå IQ fiskpinne.
#183 Låt oss inte glömma hur vi startade. För det första hävdade du att 'de röda' i revolutionen inte var judar, på detta kontrade jag att 90% av den nya regeringen utgjordes av judar, samt att Trotskij var jude, men även Lenin. Om nu Lenin endast var kvartsjude, vilken skillnad gör detta för själva saken? Faktum är att revolutionen hade varit än mer judiskt om Lenin inte var jude alls eftersom historien sällan eller aldrig uppvisar judar som statschefer, utan endast som rådgivare. Sedan lyckas du snubbla över orden så det blir obegripligt. Vems gaskammare talar du om här, och vad har detta med saken att göra att Lenin ansåg religionen vara ett gift? Jag antar du i stort menar att kommunisterna var ateister och judehatare och att regeringen därför inte ej kunde utgöras av judar, allra minst Lenin själv? I så fall är du pinsamt fel ute. Begreppet jude avser ras inte religion, det finns kristna judar, det finns ateistiska judar osv. Sovjet var en judisk apparat, av den anledningen var SVP förbjudet, av den anledningen revs de kristna kyrkorna medan inte en enda synagoga rördes, och av den anledningen förekom naturligtvis ingen öppen 'antisemitism' i Sovjet, detta var belagt med dödsstraff. Att dina anföranden ofta avslutas med en förolämpning ser inte heller bra ut, stackare.
Att 90 % av den första bosjevikiska regeringen var judar får du gärna verifiera. Emedan Trostji fädd jude och Lenin hade en judisk morfar men däpt in i den ryskortodoxa kyrkan. Det viktiga är att de som marxister var ateister, de ansåg sig inte hära till någon religion alls. En anledning till att bl.a. judar i början anslöt sig till marxisterna var att de inte , inledningsvis, diskriminerades på grund av sin härkomst. Vad gäller ras så är du ute och cyklar, att du för in rasbegreppet visar med otäck tydlighet var du har på agendan, lite Herman Lundborg kanske?
I dagens googlingar m a a denna tråd så lärde jag mig förresten något nytt: Det finns ett etablerat begrepp för det jag gör t ex i "Something seismic happening" [länk] , nämligen "Temple Denial" [länk] . Detta genom denna mening: "according to Abdel-Masih Wazir, ‘The Temple Of Solomon’ is but another historical fake." Och enligt Wikipediaartikeln så är detta jämförbart med Förintelseförnekelse. Det är bara att acceptera, jag är anti-patriarkatet från Adam och framåt, alltså per definition lika "ond" som "ormen" i Edens lustgård... Som är Gudinnan. Som fick ben och blev djävulen. Skräm små barn med min bild! :)
#184 Citat: "Begreppet jude avser ras inte religion, det finns kristna judar, det finns ateistiska judar osv"... Du gör samma tankesprång som t ex Adolf Hitler gjorde i sin "raslära". När man talar om "ras" handlar det om genetik inom biologin. Det har absolut inget med kultur eller tro att göra. /// Usch! Dessa galna och hatiska antisemiter. Inte att förglömma Jan Myrdal...
#186 Den här listan finns på många ställen, men här ett av dem: [länk] För övrigt, vad angår diskriminering av judar i Ryssland så förekom detta under Tsar Nikolaj som ansåg att judarna utgjorde ett hot mot staten, av den anledningen hatades tsaren och tsarfamiljen dödades på ett grymt sätt. Vad angår 'ras' så har inte jag infört rasbegreppet. Ordet arab avser ras, ordet jude avser ras, så även ordet kaukas osv, inget konstigt i detta, ingen 'agenda' heller. En äkta jude är ättling av Abraham -> Isak -> Jakob -> Juda osv, detta är allt. Men kanske är 'etnicitet' ett mer gångbart ord, eller 'biologisk härkomst'. Ska fundera på saken.
Judarna själva är också noga med ras. Som ska vara från modern. De är kanske också galna och hatiska, månntro?
#170 Nå, att den som är korkad nog att tro på truther-stollerierna också är korkad nog att också vara förintelseförnekare och väldigt ofta också ÄR det är ju inte förvånande för den som lyssnat på dem ett tag, speciellt de som huserar här. I övrigt är ditt resonemang lika korkat som om du skulle hävda att eftersom månlandningen var fejkad varför skulle inte Elvis död kunna vara fejkad. Vämjeligt är bara förnamnet...
#188 "När man talar om 'ras' handlar det om genetik inom biologin. Det har absolut inget med kultur eller tro att göra." Rätt, och genetik har med bilogiskt arv att göra, släktskap helt enkelt. Vari ligger mystiken? Att Hitler intresserade sig för ämnet? Men Hitler ansåg även 2 +2 = 4, är också detta fel ? :)
#191 Gäsp, månlandningarna ja, det var 40 år sedan sist. De startade året efter Woodstock-festivalen 68 har jag för mig. Jag minns Janis Joplin, Jimi Hendrix och speciellt Ten Years After' med låten 'Going Home'. Tänk vilken teknik man hade på den tiden, undrar om den kommer tillbaka.
Lite kul... Det finns många fler balans- och förnuftsspridare i Israel och bland intellektuella judar, än vad vi är vana att se i Sverige. Det är som att Sverige är den sista Sovjetstaten plus den sista Sioniststaten plus en massa annat, medvetandets Nordkorea, har yttrats. Fast eg. tror jag att svenskar är bra. Många bra svenskar har bara inte fattat att de varit förda bakom ljuset, ännu. Men när poletten trillar ned även här, då du. Förnuftets stilla ljus hjälper oss att se vad människor EGENTLIGEN säger till oss, snarare än vad våra egna rädslor säger oss.
191/ I sanning vämjeligt! Jag instämmer CMO - här känner jag rent äckel.
Dag...man måste skilja på frågor som det funnits mycket tid och gott om materiel att undersöka sakfrågan med...det har det funnits i fallet med Förintelsen som jag tycker den skall kallas även om man inte lyckades förinta alla. Redan tidigt under 30-talet larmade många fria tänkare om att här är det nåt läskigt på gång...de blev inte trodda...de tystades, och den tidens tyskvänner som var PK då...var i majoritet i Europa..det var de som sa att - de inget visste...när skiten var tydlig 1945. 9/11 har nyligen hänt och de som pekar på det orimliga i att tre höghus rasar av två flygplan,hånas på samma sätt som "trudisar" och gud vet vad av PK-mobben...om 10-20 år kommer de att vara de samma som sa..-vi visste inget...Att föringa eller förneka nazismens brott och agenda är i mina ögon samma antiintellektuella hållning som att förneka den stora hopen av frågetecken kring 9/11. Det är de intellektuellt lata ..de är de skocktänkande intellektuellt lata, de som ropar ut PK-meningen, som CMO och Gunnar ovan...de som inget vet, för att de inte vill veta...som är faran vare sig det gäller tyskvännerna vid nazismens uppgång eller USA-vännerna vid 9/11....den slappa massan som skiter i fakta som gör det onda möjligt.
Att judar var aktiva en masse, i den ryska revolutionen förvånar inte...nästan alla som upplevt förtryck och kunde läsa eller lyssna, brann för fenomenet judar...egendomslösa...homosexuella...statare..anarkister etc.etc. Att välta tsarväldet och föra över egendom och makt till de lägsta av de låga i hierarkin...den ideen var tilltalande...många svenskar utvandrade till Sovjet i glädjeyran...att det gick käpprätt ganska snart är en annan femma...att man idag räknar judar i ledande position...är lika upplysande som att räkna judar i ledande position var som helst...och varför räknar man judar ? om Lenin var kvartsjude ? ..ett folk som varit utsatta sen medeltiden och kanske längre utvecklar en ganska försvarsinriktad och lite sluten kultur av nödvändighet...som alla utsatta grupper...nu skall även detta lastas dem ? Världen har stora problem,mäktiga intressen som kör över folkens väl och frihet...över hela planeten...men fortfarande lyckas man med att få folk att räkna judar, och lasta dem för nästan allt elände...När skall det räknas judar i de svenska politiska organisationerna ?...Ja menar bara...har dom inget fuffens för sig så kan de väl redovisa judeprocenten i partitoppen ? bara som upplysning till allmänheten alltså...eller ? Och har vi inte judekortet att spela så spelar vi muslimkortet...Adolf ansåg ju att 2+2=4 och det stämde ju...allt kan ju inte vara fel ? Hade jag varit makthavare hade jag skrattat mig harmynt över "oppositionella" och "alternativa samhällskritiker" som räknade judar och kollade varandras rasbakgrund...ett underbart sätt att sitta i orubbat bo..Machiavellis skratt hör man ju ända från graven.Drängarna slåss med varann på dyngstan så det skvätter,men Baron sitter i herrgården med punchen och blickar ut över gården...
det finns väl en tydligt sak som trådar som denna tar upp. Laddade ord och definitioner och evigt debatterande om vem som vet mest och bäst om dessa. De eviga definitionerna om vem som är jude, kospirationsteoretiker, rasist, smygande ad hominem OM debattörerna ... Kan vi inte vara eniga att gemensamma nämnaren är –människor–? Det var människor, barn, vuxna och gamla som bombades, torterades, avrättades och led i ett meningslöst krig, som jag tror i botten hade med alldeles nyss givna 'definitionsdebatt' ... suck ... –Vi är bättre, vi har rätten till detta land för vi är av detta slag, denna religion är bäst, etc etc ... .. vad vi verkligen är? Ganska dumma i huvudet
"Redan tidigt under 30-talet larmade många fria tänkare om att här är det nåt läskigt på gång...de blev inte trodda...de tystades, och den tidens tyskvänner som var PK då...var i majoritet i Europa..det var de som sa att - de inget visste...när skiten var tydlig 1945." BÖRJAN ÄR BRA, Aguirre. Men sedan ser du inte. Början beskriver oss, inte minst Oscar, mig själv, Dag m.fl.. Ja, inte att förglömma, Lasse Wilhelson som en vårdag på Medborgarplatsen på söder när vi båda var tidiga till en solidaritetsdemonstration sådde ett litet frö av tvivel på det jag förut trodde angående faran med sionismen. Vi har haft flera Holocausts i Europa, och fler lär det bli innan vi har genomskådat Förintelsen inom oss själva. "Förintelsen i våra hjärtan", för att skoja till ett mycket allvarligt ämne. En tidigare Holocaust kallas Inkvisitionen, som inleddes med en till två miljoner katarer ("Albigenserkriget" 1209-1229) och huvudsakligen avslutades med häxprocesserna som bara i Europa ska ha skördat c:a 2 miljoner liv, 80% kvinnor. Men så sent som för ett årtionde sedan hade tydligen Inkvisitionen ett kontor i Peru för schamanjakt, så eg. har den väl aldrig tagit slut, denna Förintelse. Så "praktiskt" att använda verktyget "Förintelseförnekelse" för att förbereda nästa rond av spelet... Vi måste SE!!! Inte projicera. Det är inte DEN FÖRRA förintelsen som vi ska vara rädda för. Vad är det för förföljelse som är politiskt korrekt i dag? -- Där har du, vi, svaret för vad som är den nya faran! (Re: #196, [länk] .)
Politiskt Korrekt, som illustration till min förra kommentar: "191/ I sanning vämjeligt! Jag instämmer CMO - här känner jag rent äckel." (GunnarL 2011-04-18 00:11, #195 [länk] .) "#170 Nå, att den som är korkad nog att tro på truther-stollerierna också är korkad nog att också vara förintelseförnekare och väldigt ofta också ÄR det är ju inte förvånande för den som lyssnat på dem ett tag, speciellt de som huserar här. I övrigt är ditt resonemang lika korkat som om du skulle hävda att eftersom månlandningen var fejkad varför skulle inte Elvis död kunna vara fejkad. Vämjeligt är bara förnamnet..." (CMO 2011-04-17 23:11 #191 [länk] .) Det är DETTA I OCH MED ATT DET STÖDS AV ETABLISSEMANGET som är den nya faran.
Några viktiga citat ur en text som bör läsas om i sin helhet även om du har läst den förut: "Ibland är sanningen farlig" [länk] , ex. ""Förintelsen" har i dag blivit ett politiskt vapen, inte för att förhindra nya brott, utan för att rättfärdiga dem." "Historiska fakta är att den så kallade världsjudendomen förklarade krig mot Tyskland redan 1933, det år Hitler och Roosevelt kom till makten under den stora ekonomiska krisens år och den stora hungerssvälten pågick i Ukraina, det som senare kom att diskuteras som Stalins folkmord." "Denna ekonomiska bojkott blev orsaken till överenskommelsen som snart därefter träffades mellan den så kallade Världsjudendomen och Nazityskland - The transfer Agreement - om reglering av utvandring av judar från Tyskland till Palestina. Det torde vara uppenbart att denna krigsförklaring, ledd av judiska bank- och affärsmän på Wall Street, med påföljande Transfer Agreement blev en avgörande faktor för att koloniseringen av Palestina skulle kunna leda till en judisk stat." "de flesta judar utnyttjas av den sionistiska makteliten - som består av även andra än judar. Jag anser vidare att sionismen har kapat judendomen och i dag är judarnas största fiende, liksom andra folks. Men vi måste kunna diskutera judarnas roll i 1900-talets historia, eftersom de spelat en så stor roll både positivt och negativt, jämfört med andra folk och grupper."
Leif Erlingsson ref. till Lasse Wilhelmsons artikel "Ibland är sanningen farlig". Men Lasse Wilhelmson glömmer visst i denna artikel att åberopa sin "hjälte" Jan Myrdal. Det var J M som drog igång snacket i Sverige om att det kunde inte vara sex miljoner judar som hade förintas... Om det var, låt säga, 5.8 miljoner så var inte detta i grunden intressant för honom. Det är det heller inte för L W eller L Erlingsson och t ex Dag Nilsson. Det här är mycket, mycket rädda män med svag självkänsla och som därför ständigt måste "predika" om rädsla och "domedagen". För andra./// På sin sedvanliga "intellektuella" nivå var alltså Jan Myrdals syfte ett annat. Hans ständiga hat mot USA och religion och sina egna föräldrar var hans yttersta personliga skäl. Jan Myrdal har, de facto, därför försvarat många folkmord i världen men är sjukligt fast i sin egen "rasideologi". En klar sociopat med en ensidig politisk bild om verkligheten. Han gör ständig "intellektuell" rekvisita och dödar barnet inom sig. Gång på gång. /// På tal om Adolf Hitlers sjuka dröm i ingressen. En sjuk dröm är i grunden en "våt dröm". Ett grundläggande hat ger svåra sexuella störningar av sadistisk natur.
forts. I övrigt tycker jag redaktör Schlyter ska vara mer observant. Han förstod uppenbart SD: s agerande för sent och de kunde obehindrat använda forumet för grov rasistisk spridning under åratal. Nu bör han ifrågasätta typer som t ex Leif Erlingsson. Han verkar ha propagandaverksamhet som ett "jobb". Fas3 eller?
#196 Aguirre,jag har kanske uttryckt mig otydligt. Jag påstår ingenting om huruvida det finns mycket obestridliga fakta att tillgå angående förintelsen eller ej. Det jag säger är att jag själv inte har gått till källorna, utan endast tagit för givet att mina historieböcker talat sanning. När jag upptäcker att min övertygelse har grund i auktoritetstro - och inte i egna efterforskningar - så anser jag det vara helt rätt av mig att jag intar neutral hållning och lämnar öppet för att mina auktoriteter kan ha fel eller kanske använt sanningen på ett propagandistiskt sätt. --- Jag har inte sagt att jag ämnar stanna kvar i den position som jag nu är. Ingen kan därför på denna grund och redan nu kalla mig för intellektuellt lat. Jag anser att jag, i och med att jag omedelbart går till neutral hörna, i samma stund som jag blir varse att jag trott på auktoriteter, utan att jag på ett källkritiskt sätt kontrollerat dem, intar den intellektuellt sett enda rimliga hållningen till en plötsligt uppdykande insikt. --- Hur kunde jag göra på annat sätt?
En av mina kommentarer till "Med antisemitismen som politiskt vapen" känns relevant: [länk]
Till Dag: Det är ej tillåtet att inte tro! (Men eftersom jag är olydig så skiter jag i det budet.)
#200 - Leif - "Det är DETTA I OCH MED ATT DET STÖDS AV ETABLISSEMANGET som är den nya faran." --- I brist på bevis kan vi köra med sentimentalitet. Om argumenten tryter - höj rösten. --- De tvådimensionella människorna kan inte fatta att ett visst fenomen kan tolkas på olika - och ibland motstridiga - sätt beroende på vilken nivå det behandlas på. De kan inte fatta att Förintelsen visserligen på ett plan kan ha ägt rum på ett sätt som i all väsentligt överensstämmer med etablerad historieskrivning OCH SAMTIDIGT på ett annat plan, kan användas i ett propagandistiskt syfte med mycket allvarliga och farliga konsekvenser för mänskligheten. --- Den som kan surfa på vågor är inte den som åstadkommer vågorna. Men den skicklige surfaren har blick för vilka vågor som kan användas till vad. --- Att sionisterna surfar på förintelsevågen är jag övertygad om. Men detta betyder på intet sätt, att jag därför tror att sionister även ligger bakom - eller ens på minsta vis är delaktiga i - Förintelsen. I den frågan har jag - med en rätt som jag ger mig själv - ännu ingen åsikt! --- De tvådimensionella människorna saknar det nödvändiga djup, som måste till för att man skall kunna se fenomen från flera håll samtidigt. För dem finns bara svart eller vitt. GunnarL, CMO, Inger Olsson m.fl. saknar mentala förutsättningar att förstå det jag här skriver. Tyvärr hör de inte till undantagen. Dessa människor kommer att förgöra Jorden med sin enögdhet om inte Livet själv ingriper med ett kollektivt uppvaknande.
#203) Nog ligger en del av Universalgeniets skriverier inom HMF. Å andra sidan ge en sådan tillräckligt mycket rep, så kommer han att hänga sig själv, något han är i full färd med just nu.
#208: Personligen undrar jag vem som är den s k "ledaren". Sätter en hundring på Lasse Wilhemson... Leif Erlingsson och Dag Nilsson är hans liksom lakejer och får göra "smutsjobbet". L W kommer bara när det osar bränt och försöker rädda det lilla skinn som kvarstår. Tycker den lille poeten Dag beskriver deras undergång faktiskt bra Citat: "Dessa människor kommer att förgöra Jorden med sin enögdhet om inte Livet själv ingriper med ett kollektivt uppvaknande"... M a o kanske vi kan påverka honom (och några ungdomar här) att söka stöd och hjälp för att komma ur denna mentala hjärntvätt i tid? /// (Läsplatta vet jag vad det är nu men HMF?)
Jag förstod inte heller koden min namne använde, men det var lättare att få svar på den med Google än med hans förra hemliga kod.
#209 - Hej Inger! Detta är ju en konspirationsteori så god som någon. Faktum är att även jag anade samarbete av ett lite mer organiserat slag när det gäller CMO och dig m.fl. Men jag har släppt de misstankarna. Jag tror istället att lika har en tendens att dras till varandra utan att det utses en - s k "ledaren". --- Jag tror att vi här på Sourze för samma kamp, som fördes mellan judendom och urkristendom för ca 2000 år sedan. Den nya tiden talar om att älska sina fiender och om att be för dem som förföljer oss. Den gamla tiden kan omöjligt förstå sådana ord. --- Den nya tiden talar om att det stora vi längtar efter skall komma inifrån varje individ, medan den gamla tiden ser en mäktig konung, som skall komma till Jorden och sedan styra över folken. --- Den gamla tiden kunde inte förstå vad den nya tiden vittnade om. Istället tystades vittnet.
Fas3, är det maktgalningparadigmets ersättning för Dharma? Jag är inte i deras paradigm, så se istället min Dharma - börja på min profil, se mitt livsprojekt o.s.v.. (Re: #203, [länk] .)
Trist dag att du nu ställs inför inkvisitionen för ditt "extrema" ställningstagande av neutralitet :) CMO känner vämjelse, gunnarL är äcklad, och 'main stream' Aguirre försöker tala förstånd... är detta medeltiden eller vad
Dag #211 [länk] , frågan är om det finns något annat än kampen inom oss själva... Representerar dessa blockerade personer blockeringar inom oss själva... Kan vi förlåta oss själva... Även rädslan och blockeringen är en form av kärlek. Kan vi "ta in" den, helt fullt förstå den inte bara intellektuellt, utan i hela vår varelse... Blir det inte bara kärlek kvar? Vare sig det som här sker är en inre upplevelse för mig, att jag bara bearbetar mitt eget inre, eller om det finns en yttre verklighet, eller lite av båda, så är förlåtelse och förståelse och kärlek svaret. Att se hur vi lidit, hur vi skadats. Tror vi på reinkarnation så har vi kanske alla varit både bödlar och offer i olika Förintelser många gånger om. Men ... vi har gjort det mot oss själva! (Räckte repet, om någon fortfarande vill leka bödel?) Jag vill gärna hoppa av denna vansinneskarusell. Fler som är med på det?
#209 inger. Vi behöver inte leka lakejer och försvara någon av varandra varken dag Leif eller dom andra behöver stöd till sitt skrivande. Tycker de klarar det själva med innehållsrika meddelanden utan några större smutskastnings. Det är väl upp till var och en att bestämma sig vad som låter vettigt i deras ögon. Då pekas de ut som lakejer. Eller du kanske talar om dog själv?
Leif Erlingsson - "Jag vill gärna hoppa av denna vansinneskarusell. Fler som är med på det?" Ja! Bra förslag. Jag tror att vi börjar bli klara med denna karmiska dans. Förlåtelse och kärlek är vägen framåt.
#202, Inger, Säga vad man vill om Jan Myrdal, han tror åtminstone på sig själv. Den insikten verkar vara en bristvara nu för tiden. Det finns vissa taggar som aldrig går ur. 1944 blev Jan Myrdal ombedd av Per-Albin att ”hålla käften”. Året innan hade pappa Gunnar i rollen som finansråd fått sig en läxa i USA, vilken han aldrig kom över. Jan Guillou tillhör gänget vars taggar aldrig slutar att infektera. Men det tycks som om dessa små "katalysatorer" ger den energi som skapar intressanta författare. Vill du läsa mer om handelsminsiter Myrdal och hans belackare Tingsten, finns den här på Sourze? [länk]
Jag har för mig att det var illuminati tillsammans med den amerikanska staten som först använde atombomben mot japanerna för att vissa vad dom hade att tillgå. Samtidigt skulle Hitler ta fram en egen atombomb som var ämnad för afrika.
olo #216 [länk] , då säger vi det. Känner mig färdig här på Sourze.
OM man skriver i tio år på Sourze så blir det lätt en vana....
Jag instämmer helt och fullt i #214 och #216. Frid med er alla!
#217 Leif E Ström: Intressant länkartikel du gav. Jo, H Tingsten var en av Sveriges bästa bl a politiska skribent/skriftställare. Påläst och insiktsfull. Han gick den långa vägen och då "riskerar" man att bli sådan ;-)/// Instämmer i din metafor: "Jan Guillou tillhör gänget vars taggar aldrig slutar att infektera". Jag retar mig ännu på att han saknade totalt omdöme, i det han försvarade Keith Cederholm på ett mer själviskt plan. Det hade i grunden inget med rättspatos att göra. Hade man stoppat K C däremot i tidigt skede skulle många liv ha sparats, ja du förstår... Guillou har fått alldeles för mycket cred ang. IB-affären. Han var endast en feg skit men snodde åt sig äran.../// "Myrdalssyndromet" (föräldrarna till Jan) uppfattar jag fortf. vara en tragisk del av SAP: s historia, vilket skulle få konsekvenser, som du vet, på många plan. /// Jo, du kan ha rätt i att Jan Myrdal tror på sig själv. Men självförtroende är inte detsamma som självkänsla. Ens självkänsla (eller brist på den) formar ens människosyn. Ens människosyn formar en världsbild. Inte tvärtom. Det är nog en förklaring varför Jan Myrdal har stöttat folkmord för att i nästa andetag, på ett kallt sätt liksom, anklaga andra folkgrupper och länder för att begå detsamma. Utifrån hans egna "intellektuella" preferenser förstås.
Dag..vad gäller nazismen så borde det inte finnas nån neutral hörna egentligen...men jag håller med dig på så vis att...sån skit dom lärde ut i skolan borde man dubbelkolla själv extra noga...auktoritetstron är för stor generellt // Jag har just blivit infogad i "mainstream" facket för att jag inte är extrem nog i judefrågan :-)..som att jag skulle vara "extrem" sakens egen skull...oscar gör den enda vettiga poängen här...vi ska räkna människor....Leif ...att bekämpa sionismen...har inget med att räkna judar, eller utså tvivel om Förintelsen att göra..det är farligt att vara pragmatisk och göra alla sionismens fiender till vänner...Sionismen och staten Israel skall bekämpas för sina egna brott.
Aguirre mfl, jag vatt inne på det där med klassificering och namnkallande förut, även namnkallande utan eg illvilligt uppsåt ... tex Kissinger, mig veterligen har han åtal mot sig, tror på rak arm om Indokina, Cambodia å Östtimor. Han e sionist, judisk genom sina föräldrar, en skicklig, milt uttryckt, streber till politiker i topp. Var i dessa klassificeringar är han möjligt 'skyldig'? Inte e de jude, inte som sionist/nationalist i sig (vem har inte claimat rätt till territorium förut?), streber med insikt i hierarkiska toppskikt? .. nej, han är skyldig som 'han är' trol med motiv som ligger i det enklaste, girighet, maktbegär och de mänsklig övertramp han gjort med 'ändamålen helgar medlen' (am terrorism tex [länk] ) Han är en människa som du och jag.
forts. ___Alla ideologier och metoder kan missbrukas och kapas som nämts i tråden några ggr. Så låt oss prata, om vi nu skall ösa ur faktiska 'skyldiga' potten, de konkreta övergrepp som skett. Är sionism i sig som grundideologi 'på pappret' illegal? Jag tror inte det. Men väl de metoder/fakt illdåd som brukas för dess propaganda. Vem har gjort dem? Vilka fakt illdåd görs just nu i Afganistan och Libyen el tidigare i Panama el Sudan, Irak osv ... Det är oxo terrorism när vi gör det, likaså 'de', utan att Alla israeler, judar, amerikaner, svenskar, minoriteter ('extremister') el majoriteter är 'skyldiga' .. Jag vet att Dag inte hållt med om att inte peka ut 'sionism' som 'skyldig', och visst fan blir man mörkrädd när man läser Hertzl el Rhodes, Hitler (se sionism nazism deal [länk] [länk] ), Rothchild, Milner, Hess, Disraeli ... men jaja nu pallar jag inte längre heller mina hårklyverier (behöver klippa mig dock) ... dags som fan att vara och verbifiera och leva, inte hacka upp, substansifiera ... dags för coagula, snarare än disolvé, för den som orkar klicka på [länk]
ett aber, är förvisso 'de som alltid' kommer undan, de i kostym, de riktigt skickliga konspiratörerna, de 'Utför ju aldrig dåden'. Som klassiska maffiametoder vi sett på film. Men låt oss oavsett detta prata –människor–, och deras motiv och handlingar. ... så, Om motiven är kärlek, som några nämt, då blir de flesta handlingar därefter ...
#224 - Under första halvan av mitt liv trodde jag att det inte fanns någon eller någonting man verkligen kunde lita på. Plötsligt kommer en insikt till mig att det finns något som aldrig ljuger, men som alltid talar sanning - min känsla! I snart trettio år har navet i mitt liv varit - En känsla är ALLTID sann! --- När känslor kommer kaotiskt, med motstånd eller bara upphör då löser jag komplexen genom att ställa frågorna - vem, var, när, hur och varför. För det rör sig då alltid om att skräck är med i bilden, skräck som tillförts utifrån genom aktiv ondska eller passiv ondska. Det senare sker när den vuxne överger ett barn som har för svåra känslor för att kunna hantera dem själv. --- Övermänniskoideal i vilket alltid ingår förakt för svaghet - är inget annat än förakt för det svaga och behövande barn man var som nyfödd och de allra första åren. Fascismen/nazismen/sionismen förenas i övermänniskoideal. --- Aguirre, jag har vuxit upp under järnhälen. Och jag var tvungen att hålla tungan brun för att undvika att bli ihjälslagen. Jag var tvungen att helt och hållet säga nej till mig själv och gå in i en flinande anpassning, som tyvärr fortsatte långt längre än som behövdes. --- Nu kan du säkert veta att hos mig göre sig inte nazisten besvär! Men - från regeln - Vem, var, när, hur - och om det går - varför, gör jag aldrig avsteg. Det skulle i så fall ske till priset av att jag tappade orienteringen i tillvaron. --- Hur mycket jag än avskyr nazister så gäller objektiva fakta även för dem. Om det är så att vissa "sanningar" om vad som skedde i koncentrationslägren har torterats fram av de allierade, då är detta ett faktum jag tar ställning till. Och jag ser varje torterat vittne som helt förbrukat. Oavsett om vittnet är nazist. Och oavsett vilka vidriga brott mot mänskligheten nazisterna begick. --- Att USA inte heller idag drar sig för att använda sig av torterade vittnen när de utreder "sanningen" visar att den staten inte är en rättsstat. --- Efter 9/11 så tror jag inte på någon händelsebeskrivning som är av större politisk betydelse. Inte någon! Tvärtom räknar jag med att allt är tillrättalagt för någon eller några parters syften. Även när det råkar vara objektivt sant, så ingår det i propaganda. För varje ny politiskt intressant uppgift som når mig så tänker jag: Hur ser förvanskningen ut denna gång? Vem tjänar maktposition på förvanskningen? --- Aguirre, jag förstår att du har något privat skäl att se explosivt rött när nazister kommer på tal. För mig gäller det alla grandiosa övermänniskor jag stöter på. --- Jag tror att du nu vet varför jag även skulle försvara en nazist om han angavs ha gjort något han bevisligen inte gjort. Känsla och sanning står över allt annat i mitt liv. Sakta, sakta tar det nedtrampade i mig form, men jag tror inte det klarar av ett enda svek till.
#227 Ja där ser man vad en gravt narcissitisk personlighetsstörning med heltäckande skygglappar och konsekvent applicerande av cirkelresonemang kan leda till. Sourze borde donera Dags och Leifs samlade kommentarer till något psykiatriskt forskningsinstitut, det finns säkert materia för flera avhandlingar där.
#228 - Tack CMO! - dina små kvitton är så underbara att jag har svårt att tro mina ögon.
#228 cmö nu har du verkligen visat vilken idiot du verkligen är. Sällan har jag skådat dess like så som jag ser det så beskriver det du skrev dig själv detaljerat.
Falsk eller äkta - förstärka ytan eller låta den brista. Du väljer - [länk]
Dag # 227 ”som alltid talar sanning - min känsla!” jag håller med om detta. Och kommer att tänka på 'vediska svanar' som kunde dricka upp mjölken och lämna kvar vattnet. The swan is white, the duck is white, so how to differentiate between both of them? With the milk-water test, the swan is proven swan, the duck is proven duck! Använder vi liknelsen för att finna sanningen ur allt brus så går det till viss del med hårdevidens, MEN jag känner instinktivt att det mesta inte ligger i sådant positivistiskt tänk. Hur definierar vi 'moral'? Rätt och fel osv ... Mycket ligger på ett helt annat plan. ..
[länk] Från DN idag läs och det är ingen sionistisk konspiration eller larv, detta är verkligheten. Det jag skrev var också verklighet trots att vissa här tycks ha en annan åsikt som de mer än gärna torgför och sa har vi andra som inte kan hålla sig till de som står i artikeln. Det jag skrev baseras på olika böcker jag läst program jag sett och egna kunskaper. En sak till sanningen är att nazi Tyskland lät mörda icke arier och andra som inte var nazister, detta går inte att försöka förklara bort, vad staten Israel gör i dag är bara att fördöma men staten Israel existerade inte förens 1947 detta är fakta som inte går att förklara bort. Vad USA och dess alieraerade gjorde eller inte gjorde är en annan del av krigs historien som inte hör hemma här. Fakta är att Göring fega ur och tog sitt eget liv och flera andra dömdes till döden, detta är också fakta. Den som trots detta fortsätter förneka förintelsen måste ha mins en skruv lös. Med detta hoppa jag att de blir slut på allt dravel och rent wc snack. MVH FH
Dag..helt rätt tänkt...felaktiga anklagelser är felaktiga anklagelser även när det gäller en nazist.Jag ser inte speciellt mycket mer rött mot nazistiskt förryck än mot annat förtryck...men jag ser en extremhöger i Europa som bara väntar på att få återupprätta Adolf...och dessa har fått fint svängrum..och har starka ekonomiska uppbackare...det är inte bara SD i sverige..det är Sannfinländare och LePens avkomma och Flamländska blocket m.m....ekonomisk kris har vi tillika i Europa...Historien ser väldigt lika ut...börjar man då implicera att juden får skylla sig själv..då är vi i mörkret igen...Jag kan förstå att din historia gör att du inte litar på nån...den inställningen skall du behålla...Men att vid våra år i vår tid, ge Adolf "the benefit of a doubt" är väl generöst.
Tack för din svar Aguirre jag ser också vissa synbara farhågor i de som sker i dag och då är det lätt att glömma historien som våra politiker är så duktiga på. Men det är nu viktigt att inte glömma de mörka krafter som fanns bakom Adolf och hans hantlangare, dessa män har även dom blod på sina händer och så har även Sverige som stod vi sidan av och såg på i tyst samförstånd, man lät t.ex division Engelbrekt åka genom Sverige till Norge och Finland fult beväpnade trots att de skulle vara sk permitions tåg. Så Vi får aldrig och jag menar ALDRIG glömma denna mörka tid i vår nu tids historia.
Aguirre vet inte om du såg, ang dina farhågor min post # 80 [länk] och jag avslutar med Russell om den 'perfekta' fascismen, som brave new world, där servitude is bliss, som Sthlm Syndomet ... Gradually, by selective breeding, the congenital differences between rulers and ruled will increase until they become almost different species. A revolt of the plebs would become as unthinkable as an organized insurrection of sheep against the practice of eating mutton.” Bertrand Russell, The Impact of Science on Society, 1952, pg 67 (Russell beskrivande ett mardrömslikt scenario om Nazisterna hade vunnit WWII, som vissa forskare menar de gjorde i det dolda) [länk]
Hansson #237, jag har beskrivit delar av 'dessa bakom Hitler', what say you? [länk]
Oscar..de är mkt. intressanta länkar...visst kan man på sätt och vis säga att Hitler vann på det viset att demokratin förlorade,andra stater stärktes m.m. Hitler blev slagen men ideen om massförtryck/statsmakt blev inte slagen..de som "skapade" Hitler blev inte slagna och lagförda etc...och framförallt..i det som Fuller påpekar...man vinner inget på att banka ned ett system..man vinner genom att bygga upp nåt nytt som är bättre än det gamla...Men detta vet även härskarna...och man får bygga nytt samtidigt som man kämpar ned de andra...det finns inte rum för konkurrerande system inom systemet..Här är ett pågående arbete om "Open Source Goverment" som jag uppskattat att ta del av.. [länk] ..här knyts produktionsmedlens utveckling samman med ett nytt sätt att se människan/humankapitalets agerande ihop, på ett modernt sätt som t.o.m. gjorde mig lite delvis förvånad...detta är utanför denna diskussion..men det rör demokratins väsen.
den länken och din tidigare ubuntirising länk passar ju bra till ; Terence McKenna sa, Culture is your operating system. Följdriktigt frågar man sig; Vem installerar det?, Vem uppgraderar det? Är fri mjukvara/Open Source bra nog?
Bra frågor oscar.. som jag inte utan att geniförklara mig skall svara på...men som ett av mina favoritcitat lyder...(ang fri mjukvara)..."Det är alltid fri ost i en råttfälla"
ook, so how's that workin' out? Fällan har redan slagit igen och fältet öppet?
få gratis program (och var beroende av nåns tillfälliga väl/illvilja) eller lär dig programmera....det är väl alternativen...Om kulturen är ditt medlevererade operativsystem....så bygg ett eget....format:oscar/install:fuzzylogic.exe/language;binaryrheomode
...kanske skall du ta "save copy of last working installation" ifall det skiter sig :-)
a'it then friends ... jag ser fållan/fällan som redan ihopaslagen, inget är fritt och vi är faktiskt programmerade [länk] , och ett systemfel har uppstått [länk] fågel fenix har nu gått under i sig själv .. det är bara att kicka igång ny –fri kod– .. yes .. som fuller sa “You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”
Halkade in på den här debatten och fastnade för den flera timmar och kunde sedan inte sluta förrän jag läst varje inlägg 1 - 247! Lite småbusigt anarkistiskt gav jag artikeln betyget 5, höjande betyget från 2,2 til 2,4, för att jag på något sätt ville belöna själva debatten, fast själva artikeln kanske bara var värd en godkänd 3:a. Varför jag blev så fascinerad av debatten att jag försakade den goda nattsömnen? Tja, det kändes lite grand som att andas in en fläkt av frisk luft efter att tvingats vistas allt för länge i ett litet kvavt rum i tidigare "debatter"! 247 mestadels kunniga och insiktsfulla inlägg som håller sig till ämnet nästan hela tiden utan att helt flippra ut i den vanliga pajkastningen och allt för uppenbara sidospår, såsom "statsfeminismen" som smittar ner så gott som alla andra debatter. Måste var rekord på Sourze att hålla sig till ämnet nästan hela tiden så lång tid? Och att argument mestadels bemöttes med motargument och inget annat! Skulle vi inte kunna kulturminnesmärka den här marathondebatten?
Ett påpekande bara innan en viss person som kanske hade semester under ursprungsdebatten (?) kommer och kidnappar den här debatten också; Det nazistiska folkmordet på judar, romer, anarkister, kommunister homo/lesbiska m.m. föregicks av det armeniska folkmordet...
"Jag har givit order till mina dödsenheter att utan nåd eller medlidande utrota män, kvinnor och barn av polskt ursprung och språktillhörighet. Det är bara på detta sätt vi kan få det vitala territorium vi behöver. Trots allt, vem kommer i dag ihåg utrotningen av armenierna?" (Adolf Hitler, 1939).
Kanske behövs lägga till polacker och ryssar också till offren för det nazistiska folkmordet?
248 Du är ju helt skruvad, fullkomligt väck! Vem är det som halkar in på "statsfeminismen" hela tiden? Du! Och då svarar jag. Jag tar f.ö. upp ämnet när det är relevant. Och det är det allt som oftast. Håll inne med dina antydningar, och skall du cencurera, gör det med dig själv!
Det är i vilket fall bra att israelerna förstått det hela nu och protesterar för fullt. [länk]
Open minded #251: Intressant! Förstår inte vad demonstranterna skriker. Av tidpunkten att döma gissar jag att det rör sig om en allmän protest mot Turkiet och speciellt Turkiets del i Ship to Gaza? Även om demonstranternas motiv kan ifrågasättas har dem rätt i princip. Turkiet är inte den rätta staten att peka finger mot ett annat land när det gäller folkmord ...
Lennart nä det är mer att folket har börjat protestera mot deras sociala system i israel som inte fungerar. lite av samma karaktär som i resterande länderna med revolutionerande övertaganden. Verkar vara israels tur nu. [länk]
Se där! Då blir det ännu mer intressantare! Det kanske finns hopp för Israel trots allt ... Annars är relationen mellan Israel och Turkiet ett intressant ämne att utveckla. Officiellt "fiender", men i praktiken är båda USA:s poliser i Mellanöstern ...
Ja...där ser man....det kanske ändå blir judarna själva som kastar sionismen åt helsike till slut...det vore ju det vackraste slutet på våldets Israel.
Fortsättning# 254: Båda Israel och Turkiet är NATO-medlemmar och har mycket bra militärt samarbete i praktiken med gemensamma militärövningar och Israel säljer vapen till Turkiet, t.ex. helikoptrar. Lite tragikomisk skillnad mellan den turkiska religiösa regeringens tuffa officiell propaganda mot Israel och Turkiets militära realpotik. När det turkiska folket upptäcker skillnaden kanske de är mogna att kasta sin unkna ataturkiska nationalism åt helsike och ersätta den med något bättre?

Aguirre, jag delar din förhoppning att judarna själva ska kasta "sionismen åt helsike till slut .. det vore ju det vackraste slutet på våldets Israel." Kan vi enas om att "våldets Israel" och våldets Turkiet inte verkar vara några goda stater? :)
Nja, Lennart, vi kan ju konstatera att Israel står, bland annat, USA mycket nära men medlemmar i NATO är dom väl ändå inte?
Förresten, den tragikomiska skillnaden Du pekar på, Lennart, får mig osökt att tänka på 60-talets Sverige. När Olof Palme var en av huvudansvariga för ett långtgående militärt samarbete med USA samtidigt som han traskade i vietnamdemonstration med Nordvietnams Moskva-ambassadör. I sina dagböcker skriver Tage Erlander hur han allvarligt tillhåller ÖB att betona för USAs företrädare att samarbetet skall fortsätta och man inte skall bry sig om den kritik regeringens företrädare framför officiellt. Vi skickade svenskt militärt flyg med amerikansk signalspaningsutrustning för att provocera Sovjet/WP för att se hur de öppnade upp sina flygspaningsresurser vid baltska territorialhavsgränsen. Detta gjorde man för amerikanerna med livsfara för svensk militär personal (DC3 och Catalina)

Visst är det spännande när man tittar på diskrepensen mellan politisk retorik och dito pragmatism i spelet under täcket? Själv väntar jag (dreglande) att ytterligare hemligstämplar skall hävas i ämnet. :o)
Mats Persson # 257: Det stämmer förstås! Blev lite fel i min formulering i hastigheten. Man skulle nog ändå kunna säga, utan någon överdrift, att Israel är inofficiell Natomedlem, ännu mer än Sverige till exempel ...

I
Mats Persson: #258: Jag väntar i likhet med dig med spänning på att alla hemligstämplar hävs!
Jag är ju en gammal medelålders gubbe men kommer ändå ihåg mina grundskoleböcker i historia. Resonemanget i dem gick ut på att vi behöver ett starkt svenskt försvar för att bibehålla vår neutralitet i händelse av krig i omvärlden. Den valsen gick man ju på, tills man växte upp och det stegvis upptäcktes att Sverige hade mycket nära samarbete med NATO. Som du säger kan man ju förstå att Sovjet blev provocerade och sköt ner våra spionplan, även om det var mycket tragiskt för de omkommna/försvunna svenskarna och deras familjer. I svensk massmedia vid den tiden var det förstås helt oprovocerat att Sovjet sköt ner våra stackars oskyldiga flygarmartyrer ...


inlägg #260 Lennart, vet inte om Du kommit i kontakt med kommendör Nils Bruzelius licenciatavhadling om planen för de första ubåtsburna polarisrobotarna? De hade en räckvidd begränsad såpass att det enda "fria" hav man kunde avfyra från och nå Moskva var på svenskt vatten vid Vinga. Han menar där att detta bland annat var anledningen till vårt spektakulärt stora flygvapen. Man ville vara säker på att Sverige skulle kunna uppehålla flygherravälde i hela sitt luftrum för att försäkra att WP inte skulle kunna operera i området och utgöra ett hot för polarisubåtarna. Vill minnas att just de ubåtarna till och med hade sitt pitotrör annorlunda placerat än andra ubåtar brukat just för att kunna medge att man kunde ligga på sandbotten medan polarissystemets datorer med program i stora hålkorts-packar skulle kunna positionsberäkna.

Spännande och inte alltför omfattande avhandling som finns på biblioteket om Du har lust och inte redan har läst den.
inlägg #261 tillägg till 261 - OM det nu möjligen funnits WP ubåtar på svenskt inre vatten är det ju lätt att förstå efter att överste Wennerström berättat om ovanstående planer kring Vinga. Det gäller att hålla rent på bakgården!
Tja..."om" det funnes svenska ubåtar på WP vatten i t.o.m. större utsträckning än WP båtar här...så skulle ju historien se helt annorlunda ut....men som sagt det är dubbla röda stämplar på de pappren ett tag till...hur svårt var det inte att erkänna att vi gjorde "enstaka" spionflygningar...Sverige är verkligen ingen dununge i spionsammanhang...det är bara vår befolkning som bibringats den uppfattningen.
anonymt inlägg #263 ...men medge att det gav något att "deala" med när man behövde teknik och vetande västerifrån? :o)

Jag kan förstå regeringens bevekelsegrunder men det skall som sagt bli intressant om nu inte kommande regeringar bestämmer sig för att förlänga sekretessen. Har ju hänt förut. W Agrell har ju skrivit en del lättläst om Sveriges "skyddsforskning" om kärnvapen som pågick långt in på sextiotalet.
Japp...Mats...dealandet är det vi inte får se av krigsmakternas verksamhet...och det är den stora delen.Det har t.o.m. gått så långt att dealandet ställs inför våra politiker som ett de facto att finna sig i..det finns lojaliteter mellan militärkomplexen på denna punkt....annars svurna fiender officiellt...hjälper varann gärna att övertyga varandras politiker att de är viktiga och behöver mer skattemedel....så går det när man syltar ihop privat storindustri med höga militärer utan militära uppgifter.Den internationella vapenhandeln och militärbudgetarna är ett självspelande piano...där militära överväganden bytts ut mot marknadens krav på tillväxt
Där vill jag - av mångårig erfarenhet från både försvaret och annan statlig verksamhet - bestämt hävda kommer sig av tjänstemän/ämbetsmän som "kommit upp sig" så att de tror att de är politiker. I försvaret är det enklast. Där brukar det hända ungefär när man blir kommendör/överste. "Ren anarki" skulle jag sagt om det inte var Dig jag talte med, Aguirre!
Vet Ni,ärade debattörer,att de sista åren av andra världskriget,då släckte man landningsljusen på Bulltofta,då s.k. Flygande Fästningar kommit på avvägar in över Skåne,en del skadskjutna av Tyska plan,med följden att de störtade till marken,och på Södra Sallerupsvägen i Malmö.- 2 km.från min Skola. - På Östra Kyrkogården i Malmö finns en monumental propellor uppsatt,under den små vita kors över alla de amerikanska flygare som fick sätta livet till,för vår skull! - Glöm inte heller de offren! -
Nostalgi, och Gamla Bulltofta, snyft... Därifrån gjorde jag min första flygrsa "världens kortaste" med DC3 till Kastrup. Med min pappa. Senare -64 gjorde jag så den sista delen av lumpen där, efter avhopp från P2 och snabbutbildning på Arlanda, som flygbrandsoldat. 3 månaders påbakcning. Det jobbigaste var att bära hadikappade från charterresor, den enda gången något hände, en Curtiss som brann, då var jag ledig!
Om detta har jag skrivit här, om man får länka? Fick bara 3.1* av 14. "Vägra döda, vägra värnplikt"! Den måste du läsa Jan Olsson, vapenvägrare eller ej!
[länk]
Mats...detta fenomen är generellt på nåt vis...kanske går spärren inom försvaret vid överstegrad...i fackföreningar på sektionsordförandenivå..I ämbetsverk på avdelningschefsnivå, i kommuner på en annan nivå...etc...plötsligt vill alla leka på de privata företagens direktörsnivå...alla vill bli bjudna på samma event och konferanser... och prata som de viktiga männen gör...om viktiga saker...som avkastning,räntabilitet, och marginaleffekter..vi som inte får, eller inte vill leka på deras gård...blir tillslut ändå tvugna att gå dit och ta ungarna i örat.
Även jag gjorde min första flygresa från gamla Bulltofta. Det var 1967 och jag var 19 år. Jag och en kompis semestrade i rumänska Mamaia i tre veckor till det facila priset av 622 kr och vi flög med ett propellerdrivet plan från bolaget Tarom. Lite nervöst var det - så vi stärkte oss med några whiskypinnar på toaletten innan vi gick ombord. Där fick vi dock mat och plommonbrännvin så att man mådde som en prins - trots att när vi landade i Constanza gick igenom ett mycket kraftigt åskväder. Vi bodde i en bungalow, vilket var det absolut billigaste alternativet att bo på. Men det var trevligt, för där bodde i stort sett bara ungdomar från dåtidens öststater. Bra kontakt med flickor från Tjeckoslovakien, Östtyskland, Ungern och naturligtvis Rumänien. En semester man aldrig glömmer! Detta a propos nostalgi.
Mats Persson #261: Jag har inte läst kommendör Nils Bruzelius avhandling. Men tack för tipset! Om jag får tid kanske jag letar upp och läser den. Intressant information du ger!
Ursäkta att jag bryter in i allt i och för sig trevligt nostalgisnack! Ingen som har funderat på Sveriges eventuella NEUTRALITET under World of Warcraft 2 (andra världskriget på icke-anglifierad svenska)?
I
" a propos nostalgi" ... Här kommer mer nostalgi ... : Dagens Nyheter, söndagen den 18 juni 1939: " TYSKA STUDIEDELEGATIONEN I DALARNA. SANDVIKEN, lördag. Den tyska studiedelegationen som för närvarande gästar Sverige anlände på fredagen till Sandviken, där Sandvikens jernverks anläggningar besågos. På lördagen fortsattes färden till Dalarna, där Rommehed, Rättvik och Mora besöktes, och resan går därefter vidare till Västerås, där bl.a. Asea blir föremål för studium. Vid den bankett som disponent Göransson i Sandviken gav för de tyska gästerna erinrade d:r Draeger, president i Nordische Verbindungsstelle, i sitt tacktal om konung Gustafs 81-årsdag. Konung Gustaf är, sade han, icke blott "Sveriges patriark", utan även den överallt ärade patriarken bland världens statsöverhuvuden."
Asp...här kartlägger jag och Mats omfattning och nivå på kulturkorruptionen i våra översta samhällslager och så lägger du in frågor om animerade dataspel !? Nåväl...du skall gå över till att spela CS...där kan du välja om du vill vara Counterterrorist eller Terrorist...det är ett enkelt och svartvitt sätt att se världen fast i färg (den du)..Det går även bra att försörja sig på att spela det..det finns några tusen proffs världen över..WoW är massa alfer och djur och skit i...inget för en karl.
#272: Korrigering! Ingen som har funderat på Sveriges roll som BYSTANDER under Andra Världskriget?
Och Sveriges leverans av järnmalm och kullager till Tyskland, båda artiklar nödvändiga för den tyska krigsindustrin ...
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .