Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Drömtillståndet och informationskriget

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Dromtillstandet_och_informationskriget/Sourze_style.html .
Ja,man blev nästan "bländad" - så lysande var det - fast man inte förstod ett enda dugg! - jo,kanske lite - men för lite - fast bländad blev man ju - men jag trivs bäst i drömmarnas värld - där händer de mest konstiga saker - och sen vaknar man!! - Läsförståelsen för slika texter är inte på topp! -
Helt underbar text, men mest lycklig blev jag av att du satte fingret på något jag inte kan påminna mig att jag sett belyst i så klart ljus förut: Den intellektuella främlingsfientligheten, utövad av de rädda som ej vill mista sin samhällsillusion. Det känns verkligen som att bli utsatt för grovt övergrepp, och detta är rätt ord att beskriva övergreppet med. De intellektuella våldsverkarna är naturligtvis omedvetna, men det är ju även problemet i gammeldags främlingsfientlighet - rädsla för det man inte förstår. Angående de akademiker som försvarar systemet så har de nog på något plan fattat att om de inte lyckas införa censur i samhället så kommer deras positioner att försvinna.
Enastående bra skrivet, en riktig höjdare, vad kan man tillägga?
Här en till som gillar skrivningen. --- Blev förundrad över citatet ur Framtider - "Genom...internet...bildas slutna kretsar med likasinnade som söker sig till varandra. Resultatet är virtuella gemenskaper eller "pseudooffentligheter" avskärmade från verklig debatt-gemenskaper som dessutom kan fungera som grogrund för extrema rörelser och idéer." --- Jag trodde absolut först att det var svenska regeringen man beskrev, men sedan visade det sig att det var från regeringen det kom. Sådant blir jag förvirrad av. Mera klarhet behövs, tycker i alla fall jag!
#5 Säga vad man vill men (paret) Sederholm har ännu en bit kvar till de stratosfäriska höjder som dina pekoral når Dag. Fast det där om pelarna i Atlantis var rätt tjusigt...
Ja, hur skall man kommentera en sån här text..ett pekoralt balanstycke mellan dröm och verklighet, sådär lagom mystiskt och diffust.
Den här artikeln borde bli nominerad till "årets bästa artiklel" på Sourze! Jag önskar att jag hade sett filmen "Inception" med Leonardo DiCaprio eftersom den tar upp viktiga frågor om information och kunskap. Men mycket snart kommer jag att hyra den :-)
Hej på er Och vad ska jag säga annat än tusen tack till er alla! Det värmer. Mats
Tack Mats för fin artikel! Får jag skicka vidare i mitt nyhetsbrev? Då når du ytterligare tusen intresserade läsare. Och ja, de där pseudo-"intellektuella" är rena mardrömmen. Jag tycker att här i väst bör vi gå ut och demonstrera mot dem, precis som araberna demonstrerar mot polisförtrycket:) Den revolution vi behöver i våra "demokratiska" system är en revolution mot s k experter och akademiker som sålt sin själ för ett lönekuvert.
Jag har lyckats bli 50+....hela mitt liv har jag kört skallen i väggen med glädje....nu växer antalet skallar som körs i väggen...en sån här artikel får mig att undra vad väggen egentligen håller för..jag kanske får se sprickorna innan Fonus tar hand om mig...det känns gott..väldigt gott.
Tack för din fina .. och förhoppningsvis "uppväckande" artikel ! :-) ~ Sufi
"Så hur gör vi för att lämna det gamla?" frågar Mats Sederholm. [länk] . De som skyddat lögnerna kanske inte vågar sluta. Jag försöker få igång en dialog om hur lösa upp detta, här, i tråden "Forskare vill se censur på internet" [länk] .
Dina punktade reflextioner i stycket "klimat debatt", är geniala. Stå på dig och försök finna mekanismerna för en omvänd debattordning. Som det ser ut i dag förs debatterna sinsemellan konkurrerande elit. Denna form ibjuder till viss folklig insyn, men delegerar aldrig besluten. Den nuvarande demokratins elitistiska agerande har gjort valet att rösta in företrädare underställt valet att rösta bort densamme. För att genomföra ett maktbyte i dag behövs inga vapen, det räcker med vaktbyte hos media.
Härlig och slagkraftig artikel som får en att dra på smilbanden. Min mor kan bli lite ledsen ibland när hon får för sig att vi är för få för att kunna vända detta skepp. Men jag säger till henne att vi är många, men alla är inte medvetna om det än. Alla attacker på oss "oliktänkare" ser jag som en bekräftelse dels på att vi är på rätt spår, men även att odjuret är sårat och slår desperat ifrån sig. Det fanns en tid när man kunde prata förnuft med folk men idag gäller det att informationen kommer från "rätt" håll för att den skall uppfattas. Hypnosen är djupare än jag först trodde men allt gott i historien har föregåtts av en turbulent förändring och den är jag så glad över att få vara en del av idag, här och nu.
Spartacus, jag tror att när intelligensen hos systemets agenter från perspektivet för den som börjat bli mer medvetna om vad som pågår till synes närmar sig den absoluta nollpunkten [länk] [länk] då fungerar detta som en katapult för vårt uppvaknande, ungefär som en rymdsond kan falla nära solen, för att använda detta fall såsom slunga till en högre bana. På liknande sätt använder vi att falla nära deras omedvetenhet som slunga för vårt eget uppvaknande. Deras omedvetenhet är nödvändig, för hur skulle vi annars kunna bli medvetna om vår egen omedvetenhet? Till sist är detta ett projekt vi alla gör tillsammans. Bra att inte tappa bort det. Det är en pjäs, i flera akter. Men "The Show Must Go On." (Svar till Spartacus70 #15 [länk] .)
leif ”fall såsom slunga till en högre bana.” Just! Och inte eg 'vända' den gamla skutan, spartacus. Det går inte. Du kan möjl inspirera enskilda. Det vi skall göra är att från 'detta forum' gå till handling och bygga ett 'nytt skepp'. Det mesta av det gamla paradigmet är alltför cancerogent. Det får dö bort sas. –Cancerogena motiv och distribution av energi– [länk] ... men vi skall nog inte ha för förutbesämda mål à la Venus Project tex, då är looprisken nästan ett faktum. Vi måste hitta 'Metoden Frihet', med en sådan tror jag 'målet är medlen' och de ev samhällsbyggen vi kan frambringa blir skapade med minsta möjliga 'agenda' ... inte så elegant formulerat, trött litet ...
robert broberg hade minns jag i en låt "målet är ingenting, vägen är allt”, om vägen är byggd på frihet, kreativitet och öppenhet, kan vi aldrig veta vad som väntar runt hörnet. När vi tror el projicerar 'målen' har första feltänket och dogmatiska stegen tagits.
oscar, som du nog kommer ihåg så har jag sedan 5 år läst de texter Paul Levy publicerat. Jag fick namnet av Eric Beeth i ett mailsvar i februari 2006 på min text Verklighetsbubblan [länk] . Pauls site heter "Awaken in the Dream". Alltså "Vakna inne i drömmen". Eric hade sommaren 2005 skickat tipset om en av Pauls artiklar i Baltimore Cronicle från 2005-01-13 [länk] till "Kära vänner på Svenska kyrkan", en maillista, dock utan att få någon respons. I början av mailet hade han till dem nämnt David Ray Griffin's kritiska analys av den officiella undersökningen "The 911 Report". ° ° ° ° Denne Paul Levy vill alltså att vi ska upptäcka vår gemensamma själsliga sjukdom, den sjukdom som manifesteras i den värld vi delar. Hans senaste tre artiklar menar han är det viktigaste han har skrivit. Den senaste kom natten till lördag, och jag ska läsa den i dag. De andra två har jag tidigare läst. Här är länkarna: 1: [länk] 2: [länk] 3: [länk] . Intressant text du själv länkade till, "Cancerogena motiv och distribution av energi" [länk] . "Inskränkt rädslobaserad distribution är cancerogent, något som mer eller mindre snabbt dödar flödet av livsenergi, som slutligen dödar hela kroppen." Jo. "Frihet ligger i att alla potentialer ligger öppna. Kan vi möjligen hitta 'metoden frihet', med en sådan tror jag 'målet är medlen' (i kontrast till ändamålet helgar medlen) och de ev samhällsbyggen vi kan frambringa blir skapade med minsta möjliga 'agenda'. Om vägen är byggd på frihet, kreativitet och öppenhet, kan vi aldrig veta vad som väntar runt hörnet." Jo. Vi ser här på Sourze hur frihet skrämmer skiten ur folk. (Svar på: oscar berven #17 [länk] #18 [länk] )
Från min text Verklighetsbubblan [länk] : "Efter 11 september 2001 var vi alla förenade i chock, avsky och sorg. Förutom agenterna från Mossad förstås, som jublade, dansade och filmade. När känslorna avtog så fortsatte de flesta med sina liv som vanligt. Men några kliade sig i huvudet, fick inte fakta att gå ihop. Efter omfattande grävande och forskning insåg dessa personer att den officiella historien inte kunde stämma, och det faktum att tjänstemän vägrade besvara de frågor som uppstod resulterade av naturliga själ i en "konspirationsteori". Inte långt efteråt gav sig "911 apologisterna" in i diskussionen, inte för att de hade några svar på de frågor som fanns utan för att deras känslomässiga knappar var tryckta på av att någon sa att deras regering ljög. Själv insåg jag inte förrän långt senare att det måste vara fråga om någon slags statskupp, som dock delvis misslyckats. ° ° ° ° [...] ° ° ° ° Att ifrågasätta någons verklighet uppfattas på ett känslomässigt plan som en krigshandling, och i krig gäller i praktiken som bekant inga lagar och ingen moral. För den som får sin verklighet ifrågasatt är det istället verklighet att vi som ifrågasätter är t ex sjuka, missledda, onda, oförnuftiga, vägrar inse fakta, är rädda för fakta, tar in information väldigt selektivt, endast tar in information som bekräftar det vi redan bestämt oss för vara sant, inte själv tror på det vi själva skriver/säger, att orsaken att vi kan tro det vi påstår är att vi är bra på att argumentera för och försvara våra idéer, etc. Det är bara att välja något som passar den egna självbilden. ° ° ° ° Anfall är bästa försvar, heter det ju. Exakt de argument jag här använder mot förnekarna vänder dessa därför givetvis i andra riktningen. För att det ska fungera måste dock verkligheten förfalskas och skrivas om, se beskrivningar av förnekelsemekanismer, bortval och urval, etc. Givetvis används samma argument tillbaka. Det är omöjligt att vinna en sådan diskusson, vilket även Dr. Lobaczewski konstaterar i sin bok om "Politisk Ponerologi" ("Political Ponerology: A science on the nature of evil adjusted for political purposes", Andrew M. Lobaczewski, Ph.D. (psychology).)"
Såg att jag lagt ut en förkortad version av "Verklighetsbubblan" här: [länk]
Läser ju Paul Levy ( [länk] ; 1: [länk] 2: [länk] 3: [länk] ). Han skriver om "Wetiko" och Jack D. Forbes bok "Columbus and other Cannibals". "Wetico" är en term använd av Cree-indianerna. Ojibway använder "windigo" och Powhatan använder "wintiko". Gnostikerna kallade ungefär samma sak "Archons". (Sök på textsträngen "Nag Hammadi texterna och gnosticismen om de konstiga krafter som avundas oss samtidigt som de manipulerar vår verklighet" i [länk] .) Levy (se "3: [länk]" ovan) hur "Wetiko" försvarar sig själv från upptäckt och hur slutresultatet är civilisationens död. EFTER att jag förstått att vår kultur var dödssjuk, MEN INNAN jag förstod hur sjukan fungerade, så visste jag varken ut eller in angående vad jag skulle kunna förvänta från medmänniskor som ju var delaktiga i att massmörda människor genom krig i andra världsdelar. Men i dag förstår jag att i deras egna ögon så är de trots dessa brott goda. DÄRFÖR kan de inte bara stolpa över till min gata och mörda mig, för då faller ju hela deras självbild som just goda. INNAN de kan göra något sådant SÅ MÅSTE DE DÄRFÖR FÖRST "göra om mig" till "ond". För orsaken att de utan att skada sin egen självbild kan vara delaktiga i massmord genom krig är ju att de ljuger så de tror sig själva om att det är för att dessa andra skulle vara just onda. Jag personligen har alltså ett tillfälligt skydd genom att vara född svensk och att jag per definition tillhör "deras grupp". Dock ser vi att processerna som leder mot att jag och andra i samma situation ska kunna omdefinieras till att vara tillräckligt onda för att dessa människor ska kunna rikta våld mot oss utan att deras självbild tar skada är i full gång. Jag lovade citera detta: "Många extremgrupperingar använder sig av just m e d v e t e n desinformation för att nå fram med sina sjuka budskap" -- Inger Olsson i tråden "Forskare vill se censur på internet" #35 [länk] . Det finns många exempel i trådarna "Sanningsrörelsens diaboliska sammansvärjning" [länk] , "Forskare vill se censur på internet" [länk] och "Drömtillståndet och informationskriget" [länk] här på Sourze. Vi "måste alltså vara onda", det är "enda förklaringen" som inte spräcker hela självbilden och öppnar det egna hjärtat för jobbig självrannsakan. ÄNDÅ, det är INTE dessa människors fel. NEJ, det är vår kulturs fel. Men det kan ändå bli allas vår död om vi inte tillsammans övervinner det. Det, **INTE** "dem"!!! "Wetikos' modus operandi, their 'M.O.,' becomes to root out and kill everything that feels tender, vulnerable and alive within themselves, thus systematically murdering anything and everything within them that could possibly melt or produce a crack in the ice that encases their heart." Imperialismen är ett symptom på detta virus, citerar Levy Forbes. Levy skriver också att man endast kan få syn på "Wetiko" genom att frångå vårt vanliga bokstavliga sätt att tolka skeenden till att istället börja se dem symboliskt. Att själva detta "Wetiko" kan hjälpa oss att se att världen är en kontinuerlig uppenbarelse som talar till oss likt drömmar, i symboler.
leif; hastigt tänker jag på David Bohm som jag citerat förut; “If one approaches another man with a fixed ’theory’ about him as an ’enemy’ against whom one must defend oneself, he will respond similarly, and thus one’s ’theory’ will apparently be confirmed by experience.” ... den ständiga tudelningen, dvs den negativa tudelningen, som gärna går över till polemiska bättre-sämre, min moral e bättre än din, ful-vacker, ond-god, terror-antiterror etc etc ... skall ta mig lite mer läsning/funderare på Levy när tid tas, är eg i viloläge ...
oscar berven #23 [länk] , precis, det är onödigt att i onödan se en fiende om det är möjligt att istället (utan att bli rökt) i situationenn se en allierad. Här på Sourze finns det gott om människor som har god vilja men som föreställer sig att andra agerar av illvilja - hellre än att ta en närmare titt på sina egna fördomar, för det är där knuten sitter.
Jag råkade återvända till en kommentar av signaturen "Kalle Trixter" i tråden "Foliehattar spekulerar om 11 september". (Han använder annars vanligen Kalle Tuntolej men även Kalle Timotej och kanske även "jästen som göret".) Kommentaren är mycket avslöjande angående författarens värderingar. Det underförstås att det är hierarkisk position som är något värt. Vi häcklas för att vi antas hävda sådan position, utan täckning för den. Det är naturligtvis ett missförstånd av vad vi står för, men just därför så avslöjande. Jämför "Wetiko" ovan [länk] . Här, kommentaren av "Kalle Trixter": "Bäste Spartacus! SANNINGEN kommer att chocka tvivlarna. Då det stora RIKET faller, kommer TVIVLARNA att skämmas att de förnekade det uppenbara. SE HERRENS ORD! Utomjordingarna kommer i december. Gasbomberna är bara en del av DEN STORA HJÄRNANS TANKAR. Då vi är TIO MILJARDER är hjärnan klar. VI är FRÄLSARNA. Vi ser det de INTE kan se. VI är de hemliga GENIERNA, som PENTAGON fruktar, ehuru de kan se via sin massiva underrättelseverksamhet hur SPARTACUS, LEIF och DAG lämnar deras sinistra planer alltmer i öppen dager. DÖM OM DERAS BESTÖRTNING! Nu skall jag som den enkla människa jag är stiga ut och räkna rördelar. /Som alltid på knä för RIKETS HERRAR och deras SÄNDEBUD. amen" -- Kommentar på artikeln "Foliehattar spekulerar om 11 september" Kalle Trixter 2011-01-26 14:22:00 anonymt inlägg #262, [länk] .
Mycket intressant utveckling, relevant till artikeln i denna tråd, just nu i tråden "Foliehattar spekulerar om 11 september". Efter att signaturen CMO av undertecknad avfärdats med "alla är uttråkade av din förolämpa-istället-för-argument-strategi" så gick plötsligt GunnarL in med en massa inlägg uppenbarligen för att helt förstöra diskussionen genom mycket omogna personangrepp bl.a. på undertecknad, av typen borde sitta på mentalsjukhus. Det hela är ett helt underbart åskådningsexempel för det Paul Levy beskriver, se min kommentar #22 [länk] ovan! Här länk till "Foliehattar spekulerar om 11 september" - tråden: [länk] (om inläggen tas bort, kontakta mig via epost för kopior!). Här kan vi i realtid studera "Wetico"!
Håller med dg Leif. Det finns så många trådar att skriva i så delar man inte uppfattningarna så kan man bara bläddra vidare. Detta ska ju vara vuxna människor men det känns värre än ett dagis ibland. Här inne kan man verkligen prata om intellektuell främlingsfientlighet.
Spartacus70! Skulle vilja ge dig ett tips, men offline. Har du något sätt vi kan kommunicera utanför www ? E-post: leif@lege.net. Eller ring, se [länk] . ( #28 [länk] .)
#1065 i "Foliehattar spekulerar om 11 september" [länk] handlar eg. om ämnet för denna tråd, så jag återpostar den här: "De[n] stora gåtan rent mekaniskt/tekni[skt] är hur pulvriseringen kunde bli så omfattande." (Dag Nilsson #1063 [länk] ), nej, det är inte en så särskilt stor gåta. Inte för den som studerat hur John Hutchinson kunnat reproducera märkliga effekter med molekylär upplösning i samband med orkaner. Han använder bara några watt, för att lösa upp de molekylära krafterna. Det är inte energin det hänger på, utan hur den används - används den som "bulldozer" (MASSOR AV ENERGI), eller "för att vrida om nyckeln" (NÅGRA WATT). Det är detta som "Wetico" är vettskrämd över att vi ska upptäcka, för då slipper vi ur dess grepp. Utan ansträngning "vrider vi om nyckeln", och slipper ut! Det är därför "Weticos" (omedvetna) agenter agerar som de gör. Se vidare mina referenser i "Drömtillståndet och informationskriget" #22 [länk] . Som Paul Levy skriver, man kan endast få syn på "Wetiko" genom att frångå vårt vanliga bokstavliga sätt att tolka skeenden till att istället börja se dem symboliskt. Men genom sitt sätt att agera genom hur världen runt om oss reagerar så uppenbarar "Wetiko" samtidigt sig själv för oss, så vi kan upptäcka att världen kan ses som en kontinuerlig uppenbarelse som talar till oss likt drömmar, i symboler.
Missa inte heller min kommentar #1078 också i "Foliehattar spekulerar om 11 september" - tråden, 2011-02-10 13:45, [länk] , och andras reaktioner där till ovanstående kommentar. Dynamiken i den tråden illustrerar artikeln i denna tråd. Den tid vi lever i är helt fantastisk. Spännvidden av medvetenhet och omedvetenhet har sannolikt aldrig varit mer synlig, med skarpare kontraster. Det som gör detta möjligt är att saker avslöjas så snabbt att det är omöjligt att hänga med, och olika människor hänger med dels på olika saker, och dels olika mycket. Jag själv vet iallafall med mig att jag inte hinner med.
Har visserligen tidigare postat denna inlägg såsom #40 i tråden "Det var inte ett flygplan som flög in i Pentagon", men "Esoteric Agenda" i 13 delar är OERHÖRT relevant! Postar därför länken på nytt: [länk] . (Tidigare Sourze-postning här: [länk] .)
Leif här har du hela Esoteric Agenda utan pauser. [länk] Fast jag tycker Improbable Collapse är viktig den med [länk]
År 2005 blev jag hembjuden till en O'Brien-typ ( jmf [länk] ). Det som gjorde att jag fick dessa vibbar var bl.a. att han liksom vore det en rutingrej gick igenom en ganska heltäckande lista med konspirationsteorier och "checkade av" min syn på dessa. UFO, Estonia, 9-11, JFK och en del annat. Han var mkt intresserad av exakt vad jag trodde stod bakom UFO, men han gav inget alls av vad han själv tänkte. Han hade noll förståelse för varför jag tyckte det var viktigt med hur det låg till med 9-11, det var något fel med hans värderingar. En annan två samtal han fick medan jag var där. Han förde sig som en underrättelse-officer. Medan han var ordförande i en civil förening. Sparade kopia av hans visitkort i datorn 2005-11-11, och antecknade efter att ha varit hemma hos honom att han var som O'Brien i 1984, och att han måste vara medlem av the World Management Team. En sak till, han försökte få mig att starta ett politiskt parti, som han menade saknades i Sverige. Han riktade sig till mitt ego, tillhandahöll en del programskisser och försökte få mig fokuserad på att utveckla detta. Senare insåg jag att det inte fanns någon politisk plattform av det slag han påstod. Lyckligtvis kändes det bara fel, och jag la aldrig ned mer än några timmar på projektet. Han ska få förbli anonym, då han ej längre är aktiv. Däremot har vi nog hans kollegor här i Sourze. Man kan också fråga sig hur många svenskar som faktiskt enkelt avletts av denna typ av manipulationer, till att starta diverse tidskrifter och allt annat avsett att avleda från verkligt arbete. För som sägs i The Esoteric Agenda - [länk] - det är viktigt att inte fångas i falsk radikalism, att inte ledas av någon annan. Det betyder att ni inte heller ska följa mig. Det är därför jag bara är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv. Se min profil på Sourze!
open minded #34 [länk] , tack för hela Esoteric Agenda utan pauser [länk] . Dock rekommenderar jag att klicka "Site hosted by TheCrowHouse.com [länk] " på "min" länk, och att där klicka sig in... [länk] och scrolla ned till "Dont Fall into the Sheeple Pit...". Den bilden säger "allt". [länk]
Såg en helt nygjord intervju i dag som ger starkt gensvar i mig, "Lucia René: Unplugging the Patriarchy" [länk] eller direkt på [länk] . Jag blev så starkt berörd att jag halvvägs beställde boken... [länk] . Kanske för att jag kände igen material från mina viktigaste drömmar, som denna... [länk] . Alltså att det hon sa redan bekräftats från mitt eget inre.
Vi genomgår som civilisation en process för uppvaknande.  Att som civilisation upptäcka hur religionerna och vetenskapsreligionerna skapats, och av vilka intressen, är viktigt.  Det är viktigt att vi förstår hur vi kom dit vi är, för att vi ska kunna komma vidare på ett bra sätt.  Det rådande vetenskapliga paradigmet tjänar de härskare som har skapat det.  De bygger i dag sin auktoritet på tron på att vetenskapen redan i princip förstår allting, och att vi nu bara håller på att fylla i detaljerna.  Detta är vetenskapsvanföreställningen.  När den vanföreställningen diskrediteras så diskrediteras alla våra härskares inflytanden.

Samtidigt är det viktigt att förstå varför vi trodde på vad vi trodde på.  Vi måste se var vi gick vilse, och varför.  Jag har själv gått igenom en livsresa som innebär att jag själv har förstått varför jag tidigare trodde på vad jag trodde på, hur jag gick vilse, och varför jag nu tror annorlunda.  Mitt skrivande handlar om och kommer alltmer att handla om hur vi hamnat där vi hamnat, och hur vi kommer framåt.

Forskaren Miles Mathis menar att det kan vara så att för att förhindra viktigare upptäckter fysikvetenskapen övertagits av underrättelsevärlden, och att vissa vassare fysiker i den öppna världen är avsiktliga grindvakter men att de flesta i universitetsvärlden bara tror på "vetenskapsreligionen".  Jag tror att det är så.  Jag har även sett hur trollen sannolikt från underrättelsevärlden saboterar och avleder all vettig diskussion på olika Internetfora.  Några är medvetna, resten är bara "nyttiga mobbare".  De senare vet inte ens att de jobbar åt underrättelsevärlden, de jobbar gratis.  Desinformationen behöver tydliggöras, och jag behöver bli tydlig.

Leif Erlingsson, Bruzaholm 2011-12-12
Tips för ominstallation av ditt personliga operativsystem (= paradigm), eller hur du själv också kan bli "en stolle", så du förstår vad vi pratar om.
  1. "Nyhetskanalen[länk] .

  2. "Uppvaket[länk]   --  Extremt lite men mkt. verksam info för milt uppvaknande.  Klicka "Blogg".

Lycka till!
Det talas om kunskapens ljus.  Men kunskap är det sista många vill veta av.  De vill ha det behagligt mörkt, eventuellt med något stearinljus.  Bort onda ljus, ropar de.  "Vik hädan, ljus."

Ändå är kunskapens och människokärlekens ljus allt som kan rädda oss.
Jag tror folk skräms av alla de härskartekniker vi ständigt är omgivna av, och därför inte vågar delta positivt för överlevnad o.s.v..  Om man inte älskar sina förtryckare så är man fritt villebråd, Sourze bevisar det.  Att jag är en sådan - jag har kallats det - "Shmock", är för att hur i hela friden ska man annars kunna avslöja småtyrannerna?  I Sverige har det gått så långt att härskartekniker ingår i lagstiftningen.  Ta begreppet "Vetenskap och beprövad erfarenhet".  Det finns i lagtexter, men nu visar det sig att begreppet är innehållslöst.  Michael Zazzio hade nämligen utfäst en belöning på 10 000 kronor till den som kunde definiera begreppet, och ingen nappade.  Det hela annonserades i näst sista numret av 2000-Talets Vetenskap och spreds via en intervju i Svenska Dagbladet och genom en 140 kommentarer lång diskussion på Dagens Medicins hemsida (enligt nyaste numret av 2000-Talets Vetenskap, 3/2012).  Även NewsVoice skriver i dag om detta - [länk] .

Detta var bara ett av många exempel på hur härskartekniker institutionaliserats i vårt land, som av vissa kallats den sista Sovjet-republiken.  Folk har flytt till Moskva härifrån, för att undkomma förtryck.  Det är sant.  Ett annat exempel är det svenska begreppet "rättshaverist" som knappast finns i något annat land.  Det förlöjligar den som kräver sin rätt.  Att kräva sin rätt ses inte som löjligt i normala länder.  Det är något särskilt med Sverige.  Att uttrycka sin personlighet är misstänkt i Sverige.  Man "ska" här låtsas att man är "som alla andra".  Förtrycket är svårare i Sverige än i andra länder jag kan komma på att jämföra med, men det är ett förnekat förtryck.  Just för att det är förnekat kan förtryckarna ej ha råd att det blir tydligt för de förtryckta.  Och därför får det aldrig bli öppet.  Endast utlänningar kan hämtas med nationella insatsstyrkan, inte "svenskar".  Ja, och så "brottslingar".  D.v.s. kriminella som inte har justitsieministeriet och domstolsväsendet bak ryggen.

Sakernas tillstånd ger vårt land en väldigt märklig psykologisk atmosfär.  Ser man klart vad som är kan man dock använda detta tillstånd på ett kreativt sätt.  Förtrycket är ju av sig självt ålagd mycket strikta begränsningar för att inte genast bli synligt för alla och envar.  Begränsningar som även småtyrannerna måste rätta sig efter, de som utövar härskartekniker i webbforum och på andra ställen.  Annars gör de bort sig.  Och det är förstås vad spelet kan gå ut på, att låta tyrannerna göra bort sig!  Nu ska man vara på det klara med att småtyrannerna själva inte är friska, då de ingår i ett sjukt system.  De är sjuka, inte onda.  Men de måste för allas skull avslöjas.  Helst med humor och värme.

Kram från den holistiske detektiven

PS:  Den multitrådiga m.m. dialogen här, den kan ge en hel del att kontemplera:  [länk] .
Jag uppmanar till kopiering!  DS.
Leif skriver "Jag tror folk skräms av alla de härskartekniker ...." TÄNK om det är värre än så...att de flesta är helt omedvetna om begreppet härskarteknik...
43 Janne ..."att de flesta är helt omedvetna om begreppet härskarteknik...". Precis, som synes, omedvetna, för att inte säga flata.
Men nog jäser det under ytan. Kanske Janne missat folkets dom över offentliga sektorn/myndigheterna nyligen redovisad i media?
Med lägsta siffror för socialen, AF, FK, skolverket? Vars återkommande inkompetens drabbat (faktiskt!) vanliga medborgare? Här från SvD.
[länk]

#44 Du skall nog inte dra för stora växlar av den undersökningen . I vilken mer eller mindre pressad situation befinner sig inte människor som tar kontakt med soc, AF, FK? Bidragskranen dras alltid åt under borgerliga regeringar och det är klart att vissa kommer i kläm och de flesta med förhoppningar om generösa bidrag blir besvikna när de ser vilka summor som hamnar på bankkontot.
45 Är det något jag inte drar för stora växlar av så är det Dippens inlägg, även om det här var osedvanligt hovsamt, fast ändå lika okunnigt.
T.ex. Att den svenska skolan är under all kritik är välkänt, att FK flera gånger missat utbetalningar till mängder av människor, och att soc t.ex. bryter mot FN:s regler om barns rätt, allt detta finns väl dokumenterat. Polisen, sjukhusköer, vårdskandaler?
Men omedveten och PK-flatheten är legio på sina håll. Och hos nämnda myndigheter råder som kanske bekant uppifrån dirigerad och statsfeminism, inkompetent men med genusvetenskaplig "legitimitet"! Än så länge.
Att friskolereformen var en ovanligt korkad ide vilket vi ser resultatet av idag kan vi nog vara överens om, men någon katastrof är det inte än. Hur många utbetalningar gör inte FK varje dag? Att några blir fel eller missas är väl inte så konstigt, det är trots allt människor bakom siffrorna. Flygbranschen är också under all kritik ja menar det störtar ju flera plan varje år tack vare pilotfel. Men det är klart vad är det mot att nån inte fått sina pengar i tid.
Friskolereformen handlar om medborgerliga rättigheter, föräldrara rätt att välja en bra skola åt sina barn om de upplever att de har en dålig skola. MEN reformen skulle ha inneburit en rad begränsningar. Skolorna skulle bara få drivas av kooperativ eller i stiftelseform - utan vinstintressen.Av föräldraföreningar och liknande. Bolag ska inte sköta skola ekller ngn omsorg.Men jag antar att det blev för mkt moderat i starten och att de sedan bromsat motvierade begränsningar...
I dag är jag arg på Trafikverket. De skulle sänt åter Bilskattepengar till mig för flera veckor sedan - men tji. handlar om ca 1000 kr.
Anpassningsbar intelligens

I den nya världen är det anpassningsbar intelligens, så kallad "Fluid Intelligence", som är hårdvaluta.
Fluid intelligence has little to do with IQ or "book" intelligence.  It is rather the ability to step outside of our beliefs and consider information which does not fit into our previously accepted view of reality.  (wanttoknow.info:  "Fluid Intelligence: Is Your Brain Optimized For Fluid Intelligence?[länk] .)
Först tycks det dock som att somliga insisterar på att få göra färdigt sitt 2000-åriga Harmageddon-projekt.  Där det då är "viktigt" att inte låta det fria ordet komma ivägen för Harmageddon.  Man får förstå att när man nu i 2000 år har sett fram emot och haft detta mål i fokus så kan det vara lite svårt att släppa taget om det alldeles så här på mållinjen.  Vi får bara hoppas att de som inte kan släppa taget får sitt Harmageddon utan att helt förstöra för oss andra.  Att de nöjer sig med att ha ihjäl varandra.  Särskilt som de ju hursomhelst inte direkt tycks ha särskilt mycket anpassningsbar intelligens.
Den anpassningsbara intelligens jag skrev om i inlägg #50  [länk]  är förstås identisk med Ola Alexander Frisks dynamiska tänkande, se vidare mina kommentarer i "Kristina Lindquist (DN), lögnretoriken och demokratiföraktet" tråden, den Sourze red. satte namnet "Stimmet och lögnretoriken" på, Leif Erlingsson 2012-07-19 12:27 #36  [länk]  och framåt.
Det jag själv känt på mig är hur alla dramer liksom verkar fake, inte håller ihop, och samtidigt verkar syfta till att dra ur oss kraft - faktiskt ungefär som i The Matrix.  Att alla dramer inte är inbördes konsistenta längre.  Tidigare har jag tänkt att det är för att allt är en slags dröm, och i drömmar är det ju drömskt och saker som är ologiska inträffar.  Men om det faktiskt är så att denna värld som jag också tänkt manifesteras av oss själva och det vi manifesterar manipuleras genom den manipulation vi utsätts för men vi håller på att bryta igenom manipulationen eller manipulationen håller på att bli alltmer absurd och därför förstör för sig själv till och med, inte fixar det längre....
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .