Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Kristina Lindquist (DN), lögnretoriken och demokratiföraktet

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Kristina_Lindquist_DN_lognretoriken_och_demokratiforaktet/Sourze_style.html .
Freedom of speech isn't something somebody else gives you. That's something you give to yourself.
Freedom of speech isn't something somebody else gives you. That's something you give to yourself.
Re:  Mats Sederholm 2012-07-16 11:48 "Stimmet och lögnretoriken[länk] .

Tack, Mats.  En precis lägesbeskrivning.


Re:  Dippen 2012-07-16 14:28 #1, #2  [länk] .

Meningslös truism.  Det är ju det Mats, jag och många andra kämpat så länge med.  För att yttrandefrihet ska vara något värd så ska den ej vara förpassad till fysiska eller mentala "yttrandefrihetsytor" utan just vara på lika villkor - blir du angripen så ska du få gå i svaromål på samma villkor, o.s.v..  Flera av mina vänner har angripits i media utan att beredas möjlighet att gå i svaromål.  Rena medieavrättningar förekommer.  Den som har benämningsmakten har makten över omedvetna människors åsikter, och därmed den politiska makten så länge uppvaknande ej har skett.  Vilket givetvis också är orsaken att jag och andra arbetar för just medvetandemässigt uppvaknande så att människor ska bli sant seende, bortom hjärntvätten från de med benämningsmakten - för det är en makt vi har gett till dem och därför en makt vi kan ta ifrån dem.  Personligen har jag för länge sedan tagit ifrån dem den makten vad gäller mig själv, men alla har inte gjort det.  Många tycker fortfarande att jag är konstig för att jag redan har gjort det.
Massa dravel och trams,mycket text och ingen substans,typiskt för
konspiratörer!
Majoriteten har rätt i ett demokratiskt samhälle!
Foliohattarnas klubb kanske nappar?
Mats, i en av dina tidigare artiklar uppmanar du oss att bli fler. Vi är många - men kan inte hitta ett samlande forum med ett kluster vars medlemmars politiska hemvist spänner över hela den politiska färgskalan.

Att sedan samordna dessa medlemmar för att förändra det klassiska systemet med huvudideologier: socialism, liberalism och konservatism, bör inte vara en omöjlighet. Hittar du någon höger vänsterskala i dag när du lyssnar på riksdagsdebatterna? Svaret är nog ett svagt ja, då det gäller skatter. Sverige är en ö, och dess medborgare vet inte att Danmark är liberalerna vänster.

Och kikar man på Sveriges offantliga offentlighet, så kanske man finner svaret varför inga paradigmskiften sker. Offentlighetens företrädare är så otroligt många, så det framstår som en självklarhet att de som står för halva vårt BNP inte vill ha en förändring.

I ovanstående artikel är det journalistkåren du är ute efter, i vad skulle en samhällsförändring för dessa formatiserade skribenter ses som ett lyft. Politiseringen är ett verktyg för split och konflikt. Via organiska värderingar kan politiska visioner konstrueras och användas som verktyg för att splittra och styra gemenskapen.

Frågor som idag anses som politiska, anser jag oftast som patetiska hötorgsmålerier där fortfarande den bleka färgskalan är den viktigaste, inte motivet. Denna kreativa verksamhet upptar 349 högavlönade lagstiftare, vilken bubbla har Universums starkaste hölje.

Paradoxalt nog är det enda politiska verktyg som har en framtid är av-politisiering.

Om frågan vad subversion betyder skulle dyka upp i en miljonfrågetävling, vore det inte många svenskar som skulle ro hem potten.


Enligt Jan Olsson är en genom medieavrättningar och benämningsmakt skapad majoritetsuppfattning lika med ett demokratiskt samhälle.  För det är konsekvensen av vad han skriver.  Jag vet fler som tycker att detta är demokrati, eftersom makten inte fysiskt mördar sina motståndare.  Men att göra det omöjligt att offentligt komma till tals - Sverige verkar ha världens effektivaste självcensur - ger samma resultat för demokratin.  D.v.s. den fungerar inte.
Ja om folk bedriver självcensur så är det fortfarande demokrati - helt rätt.Jag censurerar mina ord till dig - det är också demokrati, hänsyn mm
När Public Service ägnar sig åt självcensur i form av medieavrättningar och att hindra folk att replikera på sådana samt när de bestämmer vad som är sant i landet, då är det varken demokrati, hänsyn eller folkvett.  Och bara om folket är fascister hela bunten så är det Public Service.
Re #4 Jan Olsson.

Precis det du säger är ju vad artikeln handlar om.
I gammelmedia, tydligen också här, behövs ingen eftertanke eller djupare önskan att vara hederligt korrekt i återgivningen av händelsen eller ämnet.
Bara att pladdra på utan att först ha kollat upp det andra seriöst försöker diskutera eller förstå.

Bra att artikeln skrevs så åtminstone Jan hittade sin plats bland de verkliga konspirationsteoretikerna.

Bättre kan du Jan, jag har läst annat du skrivit..
Re #4
sorry råkade klicka på fel ställe...

Vad gäller majoriteten och dess "rätt" har du ju en poäng.
Men detta gäller ju bara om majoriteten har tillgång till all information.
Annars handlar det ju om inget annat än "dold makt" som inte har med ett sunt samhälle eller domokrati att göra.

Läs gärna lite nyhetsartiklar av internationell dignitet i olika medier från olika länder. Jämför sedan med svenska mediers återgivning.

Bara senaste dygnet har Syrien belysts ett antal gånger.
Man talar om "en människorättsorganisation" som uttalat sig.
En "högt uppsatt militär" som uttalat sig
En "Syrier bosatt i Sverige" som uttalat sig.

Tidigare sa man "enligt vanligtvis välunderrättade källor"
Nu hänvisar man till det som passar agendan.

Kolla bara in denna om de svenska våldtäkterna som nu florerar i media.
[länk] Bläddra ner ett stycke.
Läs artikeln med rubriken :"»Bølge af voldtægter i Sverige,« – virkelig?"

Måste man konsultera "utländska medier" för att möta nån som tänker
innan det skrivs.

Visst är det dags att dessa fatalt odemokratiska och vilseledande journalister hängs ut offentligt.

Det kommer dock alltid att finnas folk som kommer att uttrycka samma som Jan dvs
"Massa dravel och trams,mycket text och ingen substans,typiskt för
konspiratörer! "

För sanningen är svår att möta och det är då lättare att blunda och Zappa vidare i TV-tablån till nästa illusionsnummer.

Hej

Först så vill jag säga att Sourze trots min vädjan inte ville använda sig av mitt namn på artikeln "Kristina Lindquist (DN), lögnretoriken och demokratiföraktet." Det är andtra gången på kort tid som de INTE vill ha med journalisten eller tidningens namn i namnet på artikeln. Det mest häpnadsväckande är kanske att de vägrar ta en dialog om det, Carl-Olof Schlyter inräknad. Börjar man ana att även Sourze är på väg in i Stimmet och nu måste följa med i ledbanden. Det vågar alltså inte ens kommunicera vilket är ett helt nytt beteende vad gäller sourze-redaktionen. Skrämmande.
Just nu pågår ett stort krig mot våra medvetanden. Mats är en av många
som ingår i de försvarsställningar vi har tillgång till.
Det är därför viktigt att de alternativa medier som just detta Sourze också
har en massa "konstiga artiklar med suspekt innehåll".
Hade siten fått en stämpel som "absolut seriös" skulle den inte
kunnat få fortsätta. Folk skall inte kunna avgöra vad som är seriöst eller
bara dravel. Bättre med en profil som "Se o Hör"

Som verktyg i kriget mot våra medvetanden pågår informatyionskriget i o runt Syrien. Synd bara att man måste ta till riktiga vapen och folket i Syrien får vara fysiska måltavlor där det egentliga målet är programmering av oss andra icke syrier.

Media har inget minne och därför kan man köra samma mediastory som i Libyen.
Helt otroligt att man inte bara kör det rent i repris.
[länk]
Jämför innehållet i dagens mediaflöde för Syrien.

Här ett bra klipp som visar hur man i USA ser på media
[länk]

Ja det är RT som sänder inslaget... det är viktigt att vi svenskar har uppfattningen att "ryssarna ljuger" och "muslimer är terrorister".
Men ändå kolla gärna in denna från iranska TV-kanalen PressTV
[länk]

Naturligtvis kan man förfäkta att det finns ett uppsåt bland de som säger sig vilja försöka förstå och hitta sanningen som vaken.se
Men jag anser att det är konspiratoriskt att inte se den stora konspirationen som hela tiden omger oss och som just nu kommer
att stjäla alla våra tillgångar och försätta oss i nya krigsteatrar.

Ta och kolla in filmen om just detta ämne.
Titeln för föredraget är "Understanding Deep Politics: Driving Forces Behind World Events"
och här finns den att se och lyssna på.
[länk]

Vi är alla målet och dom utan foliehatt faller först.


#3
"mentala "yttrandefrihetsytor""
Bra benämning!

""Den som har benämningsmakten har makten över omedvetna människors åsikter, ""
Exakt så.

Mats
#5

Leif S

"Vi är många - men kan inte hitta ett samlande forum med ett kluster vars medlemmars politiska hemvist spänner över hela den politiska färgskalan. "

Det är ett problem att det inte funns en större enighet och fokus som till exempel genom en gemensam politiskt överskridande site. Jag tror inte att motståndet ännu funnit den nivån. Men det kommer. Alltfler vaknar till liv inom olika "alternativa" områden. Många är lite osäkra och vill inte ge sig i kast med andra som inte i sak kämpar för samma sak. Men de kommer att bli tvingade till det. För Stimmet kommer att stänga ner och mörka på alltfler områden och till sist så ramlar slanten ner. Det som pågär just nu är större än "min lilla fråga".

"I ovanstående artikel är det journalistkåren du är ute efter, i vad skulle en samhällsförändring för dessa formatiserade skribenter ses som ett lyft."

Ingen föränsring alls. De vill ha status quo, de vill ha ägarskap om det "rena och rätta". De vet inget mer.

"Frågor som idag anses som politiska, anser jag oftast som patetiska hötorgsmålerier där fortfarande den bleka färgskalan är den viktigaste, inte motivet"

Snyggt formulerat!!

Mats
#12

Leif B

"Det är därför viktigt att de alternativa medier som just detta Sourze också har en massa "konstiga artiklar med suspekt innehåll".
Hade siten fått en stämpel som "absolut seriös" skulle den inte
kunnat få fortsätta."

Intressant och förmodligen en helt riktig reflektion.

I övrigt fyller du på med sådant som är en direkt förlängning av andemeningen med min artikel!

Mats

"11 Tja, det är väl bara så att Schlyter är ansvarig utgivare för Sourze och alltså ansvarig för allt som skrivs här. Läs dessutom igenom Sourze´s publicistiska regler där bl a förtal av enskilda personer inte accepteras.
Muhahaha, som jag skrev i en annan tråd är jag medlem i ett mycket mycket hemligt nätverk, vi har manifesterat vår makt genom att ta över media i Sverige. Inga angrepp på kvinnor tillåts eller annan antifeministisk kritik. Vi i FIS (feministiska sionister) kommer under OS i London ge världens män ett ultimatum: hormonbehandling & operation före 2020 eller en enkel resan till mars där Ni hör hemma. Vår kvinnliga Alien medlem har visat oss vägen till GATE feminina, paradisets port. Viva Femina!
Aj aj Dippen. Kanske bäst att duktiga män konstruerar ett slags kyskhetsbälte så att de blir oåtkomliga för för FIS planerade operationer.
Per W / Citat det är väl bara så att Schlyter är ansvarig utgivare för Sourze och alltså ansvarig // Just det och det är bättre att vår vän redaktörn får vara ute i det fria denna sommar än sitta på Kumla för tryckfrihetsmål. ;-)
Gammelmedias död?

Antingen tror folk på gammelmedia och låter sig styras i sin uppfattning av sant och falskt.  Man kontrollerar inga andra källor eller tror iallafall inte att någon annan kan veta bättre.  För denna grupp är det onödigt med faktakontroll och att ha ordning på sina källor.  Det räcker här att dra till med något som passar ens egen agenda.  "Enligt vanligtvis välunderrättade källor", "TT", "Reuters" och liknande har media kommit undan med så länge jag kan komma ihåg.  Dessa människor tänker inte på att "TT", "Reuters" o.s.v. är någons sätt att bedriva en agenda.

För en annan och växande grupp som har lärt sig att själv söka och värdera källor så är gammelmedia bara en av många källor, och dess uppgifter underkastas samma kritiska granskning som vilken som helst annan källas uppgifter.  Gammelmedia är här långt, långt efter många andra som har lärt sig att kunna dokumentera sina påståenden just för att de inte har haft ett gammalt förtroendearv att luta sig mot.  För denna grupp framstår gammelmedia mer eller mindre som propagandaorgan med vissa agendor.

Sedan har vi också en växande grupp cyniska människor, som förstår att gammelmedia är opålitliga, men som inte orkar engagera sig i att själv söka information.  Denna grupp är nog tyvärr den största.

Den enda gruppen gammelmedia fortfarande har i sin hand är den första gruppen.  Över dessas åsikter har de fortfarande makten, och det är här irrelevant om det finns någon verklighetsanknytning i det sagda eftersom denna kategori aldrig kommer att kontrollera eller ifrågasätta så faktakontroll är här kontraproduktiv och onödig.
Den som har benämningsmakten har makten över omedvetna människors åsikter, och därmed den politiska makten så länge uppvaknande ej har skett.  (2012-07-16 15:55  [länk] .)
Men genom att gammelmedia alltmer lämnar det rationella förhållningssättet till fakta för att alltmer bli rena mytologiproducenter så växer särskilt gruppen cyniker, som skiter i hur det går med världen och framtiden eftersom de inte tror att de kan påverka.  Men även den enda grupp som verkligen kan göra någon skillnad växer, de som tänker och själva värderar information.  Den grupp som har framtiden i sin hand.  Och deras anledning att lyssna till gammelmedia avtar i lika snabb takt som gammelmedias verklighetsanknytning.

Detta blir gammelmedias död.  Deras enda chans är att återfödas likt Fågeln Fenix.  Men då är de heller inte längre gammelmedia.
#21

Bra formurat och strukturerat!

Inte minst:
"Gammelmedia är här långt, långt efter många andra som har lärt sig att kunna dokumentera sina påståenden just för att de inte har haft ett gammalt förtroendearv att luta sig mot. För denna grupp framstår gammelmedia mer eller mindre som propagandaorgan med vissa agendor."

Mats
Bra bok Mats Sederholm, den gör ordentlig nytta och den massmediala tystnaden runt boken "Det enda rätta" [länk] indikerar bara att den är laddad och behövlig.

Som ett alternativ till den allt mer aggressivt förespråkade nyateismen finns även föreningen Humanism och Kunskap [länk] som tar nya friska tag i begreppet humanism. Föreningen något stormiga entre på scenen var väntad.

Den nye redaktören på Newsmill bidrog själv till att puffa för alternativmedia genom sitt inlägg i debatten “Politikerna måste skydda journalistik även på nätet” [länk] .
Tänk att den mediala tystnaden består. Det finns förmodligen ändå en hel del rättstrogna i stimmet, som kommer att gå vidare i sanningen.
En bra bok som avslöjar att vi blivit itutade konstlade naturlagar som inte är det. Sanningar som bara "stimmet" hittills ägt, men ingen granskat.
Jag är oerhört tacksam att det finns folk som orkar kämpa för att vi alla skal få tillgång till riktig och ibland annorlunda tolkad information.
Media är väl den enda verksamhet eller näringsgren som "staten/makten" inte vill konkurrensutsätta. Där gör man allt för att upprätthålla monopolet.

Här på Sourze återfinner man flera som verkligen vill upplysa, peka på anomalier eller alternativa sätt att se på vår omvärld.

Ännu fler verkar vara rädda att ta till sig än mindre se i andra riktningar.
Men fortfarande vara så intresserade att dom ger sig in i dialogen som man gärna söndrar.
Då någon ger länkar till information kommenteras denna gärna dock är det oftast tydligt att man antingen inte läste, kollade upp och än mindre reflekterade över ny eller alternativ information.
Artikeln visar ju att det ta fenomen även är regel bland de rättrogna journalisterna.
Är väldigt säker på att få läste de länkar jag hänvisade till.
Trots detta vill jag i min enfald komplettera med ytterligare en text som belyser just artikeln och Mats korrekta tolkning av medialäget eller medias intention.

Denna länk går till Global Research som finns i Canada men har en global spridning på artikelförfattare. Mycket sällan om än någonsin har jag funnit att "gammelmedia" kritiserat Global Research för faktafel.
Den artikel jag gärna vill sprida har titeln "US "Intelligence Assets" leading the Syrian "Opposition", the Role of the Bilderberg and the CFR"
och den finns här
[länk]

Någon hänvisade till att man inte får smutskasta någon i artiklar här på Sourze. Det gäller naturligtvis alla medier eller borde i vart fall gälla.
Men vissa saker är lättare än andra att vinkla till "typ" smutskastning då någon företeelse kritiseras. Som just det Mats och Vaken råkat ut för.
Det funkar fortfarande rätt bra att skriva att något är "antisemitiskt" för att de flesta inte skall våga undersöka själva. Lägg till det märkliga begreppet "den judiska världskonspirationen" så ramlar ytterligare en stor del av presumptiva självväckare bort.

Rockefeller har visst sagt någon gång att han är oerhört tacksam mot media som genom sin 40-åriga tystnad gett "makten" möjlighet att driva sin agenda. Detta skulle annars inte varit möjligt.

Att samma sak händer här dagligen är ställt utom allt tvivel.

Läs min länk om du vågar eller se filmen jag länkade till i tidigare inlägg. Att vakna är smärtsamt.
Leif Bengtsson 2012-07-18 13:36 #26:
Ännu fler verkar vara rädda att ta till sig än mindre se i andra riktningar.
Men fortfarande vara så intresserade att dom ger sig in i dialogen som man gärna söndrar.
Då någon ger länkar till information kommenteras denna gärna dock är det oftast tydligt att man antingen inte läste, kollade upp och än mindre reflekterade över ny eller alternativ information.
Artikeln visar ju att det ta fenomen även är regel bland de rättrogna journalisterna.
Råkade strax efter att jag läst det läsa "Naturbrukaren" 2012-07-04 20:14  [länk]   på en annan webbsite:
De kallas absolutister och den bild de projicerar som den rätta och enda är inte att likställa med vad de själva tror på om de tar bort just de glasögonen.  Det faller på sin egen orimlighet därför att, precis som du påpekar skull leda till ett nervöst sammanbrott.

Absolutister är först och främst projektionister, som främst vill se att andra skall ta ansvar, andra skall känna oro inför eventuella händelser.  De själva är inte inbegripna, de är upphöjda.
Jag fick fundera en stund över den senare, men sedan insåg jag att den ju är en genialisk perception; De som vägrar ta till sig information kan knappast på riktigt tro på sin egen ståndpunkt eftersom den ju inte baseras på någonting alls utan det måste röra sig om att de inte tycker sig behöva ta känslomässigt ansvar för det som sker.  Så de projicerar bort från sig själva med alla tillgängliga medel.  Förklarar ju också att de aldrig reflekterar över alternativ information.
#11 Förfärligt Sederholm! Tycker att du och resten av "alternativa klubben" bör bojkotta Sourze som vedergällning.
Re #31 CMO
Menar du helt avstå från siten eller bara som du
avstå från intellektuella och relevant reflekterande inlägg?

#32 "avstå från intellektuella och relevant reflekterande inlägg"
Eftersom det under alla dessa år inte kommit några hitills så tror jag CMO är villig att ta den risken.
Tack alla som frivilligt illustrerar hur dynamiskt tänkande - verkligt tänkande och verklig förståelse - blir till värdelöst babbel för den som inte förstår grunderna i hur kunskap skapas.  Det har sedan barnsben projicerats på oss att vi inte själva kan skapa kunskap.  Den som ifrågasätter det är "ologisk" i det västerländska mobbningssystemet.  Fantasi är en bärande del av vår förmåga till dynamiskt tänkande.  Den som försöker använda dynamiskt tänkande för att göra något viktigt blir dock genast mobbad för det.  "Vi ska vara vuxna" och endast tänka sånt som är logiskt, enligt systemets snörpta tankesystem.

Tänkaren Abdel-Masih Wazir sa för flera år sedan till mig att man behöver bara påpeka en filosofisk sanning så ser tänkare att det är riktigt.  Man behöver inte göra mer än påpeka den, poängterade han.  Däremot såg han inte särskilt många som hade kapacitet att förstå sådana sanningar i Sverige.  Han såg (ser förhoppningsvis fortfarande, men jag har inte talat med honom på länge) mig som en sådan person, kanske just för att jag inte har fått min bildning genom svenska eller några högskolor överhuvudtaget.

Jag funderade efter våra samtal mycket på hur humanistiska och filosofiska idéer upphöjs till vetenskap.  Jag insåg ju att min vän tillhörde de kretsar för vilka det var naturligt att skapa vetenskap, vilket kräver knivskarp tanke.  Men jag förstod just detta att vetenskap kan skapas direkt av tanke.  Det har jag nu grunnat i flera år på.  Det är ju inte direkt så man blir lärd i skolan. Man lär sig inte att skapa vetenskap ur egen tankeverksamhet!  Utan, projiceras det, vetenskap är något som man pluggar in från böcker!

Ola Alexander Frisk har hjälpt mig vidare i min förståelse.  Citerar ur hans arbete i nästa inlägg.
Fortsätter från föregående inlägg.

Ola Alexander Frisk, "Så knullar staten Din själ - 2:II" s 227, min fetning:
        Här är kärnan.  Det västerländska tänkandet styrs av två, samverkande dogmer som kyrkan etablerade som vetenskap år 1277.  Den ena dogmen säger att vi enbart kan förstå vad som kallas för logik, eller mer precist; vi ska bara förstå sammanhang som är logiska.  Medan den andra dogmen säger att allt annat än logik, måste vara mystiska förhållanden; som ska förklaras av kyrkans teologi.
        Här är det hela lite mer ingående.  Kyrkan genomförde tricket, det västerländska tänkandet, genom att eliminera halva Aristoteles förklaring till hur människan kan tänka.  Aristoteles menade att människan har två grundläggande förmågor som han kallade för Analys och Dialog.  Aristoteles menade att vi i en analys kan komma fram till att något kan stämma eller att det inte stämmer.  Medan vi med hjälp av dialog kan nå fram till att få det, som till att börja med inte stämmer; till att stämma.  Aristoteles hade därigenom en hel eller fullständig förklaring av grunden för hur vi kan förstå och tänka.  Aristoteles gick dessutom lite längre och kom fram till vad som var skillnaden mellan analys och dialog.  Han briljanta svar var: att det är motsättning.  Alltså, vi har en förmåga att förstå att det finns eller saknas en motsättning (analys) - och vi har förmågan att lösa motsättningar (dialog).  För den som vill ha total kontroll över människan är därför Aristoteles förklaring en fullständig katastrof.  För Aristoteles menar ju att människan självständigt - kan finna vad som inte stämmer - och kan dessutom självständigt nå framtill en lösning.  Därför tog kyrkan bort dialog som ett tankeverktyg och - och hävdade helt fräckt att vi kan bara förstå det som är fritt från motsättningar - något som de kallade för Logik (vilket betyder det vi kan tala om) - samt att detta var Aristoteles hela budskap.
        Resultatet är att vi än idag blir lurade till att tro att det enda vi kan förstå är logik - medan vi är tvingade att se vägen till att nå fram till vad som är logiskt som fullständigt obegripligt.  Och när allt annat än logik ska vara mystiskt blir även allt annat än att lyda detsamma som oförnuft - för allt annat än att lyda - är ju en motsättning till att lyda, som per definition, måste vara oförnuftigt.  Nu när du läser mina ord låter det förhoppningsvis enkelt - och just därför är det svårt att greppa att det är detta enkla som är orsaken till det helvete som är vår ruttna värld.  Men så är det.
Ibid, s 232:
[...] sedan år 1277 har kyrkan, den akademiska sekten och den politiska eliten format medborgarna till soldater och gjort samhället till en armé [...]
(Boken kan hämtas digitalt från:  http://www.staten.co.nr/  [länk] .)
"
[...] sedan år 1277 har kyrkan, den akademiska sekten och den politiska eliten format medborgarna till soldater och gjort samhället till en armé [...]"

Vilka ingår i den akademiska sekten och den politiska eliten?
Vad har de för agenda?
Är du malaj?

Leif E Ström 2012-07-18 09:38 #24  [länk]  m.a.a. Jan Brunnegård 2012-07-17 17:17 #1  [länk]  och hans "Vem förvillar vem?" tråd:
Läsarna behöver väl knappast någon namngiven för att inse vem som har påkallat detta inlägg.  [...]  Oavsett om de flesta kräver en debatt med utgångspunkt från korrenspondensteorin, vilken kräver att fakta överstämmer med verkligheten eller om några falanger vidhåller andra underliggande teorier, avslutas debatterna av samma person.  Mentalt ser jag ingen vinst i debatter där "någon" finner konsensus med enbart en person (sig själv)  [...]  Har jag fel?
Jag blev först inte klok på vem som avsågs och släppte därför detta utan kommentar, för att vi inte skulle bli mer förvillade.  Nu tror jag dock jag anar lite bättre vad som avsågs och tar det därför här istället, där det nu synes mig passa bättre in.  Jag vill därför här svara Leif E Ström å allas vägnar som försöker inbjuda till äkta kunskapssökande med det "oscar:berven" en gång här på Sourze uttryckte som:
med förväntan på en frodig, kreativ hermeneutisk svängom
("oscar:berven" 2011-01-30 01:07 #550  [länk]  i "Foliehattar spekulerar om 11 september" tråden.)
Det krävs alltså, vilket Leif E Ström förstår, två för att dansa.  Fast om man inte hittar någon partner och ändå är danssugen så kan man faktiskt dansa solo också.  Till sist kanske någon annan blir sugen, av att titta på?  Jag använder här dansa som allegori för dialog.  Leif E Ström gör klart att det för honom ej är meningsfullt med dialog med någon som har en - som han implicerar - felaktig verklighetsuppfattning.  Projicerande att hans uppfattning är den riktiga, och de han ej vill gå i dialog med står för den felaktiga.

Vidhåller han denna syn så besvarar han delvis "Dippen" 2012-07-19 13:24 #38, som bl.a. undrar vilka som ingår i den akademiska sekten.

Se även det nyaste multitrådiga kompilatet, där jag försöker skapa en meta-dialog:  [länk] .  Samt:
        I den första sektionen utmålade jag den akademiska sekten till de skyldiga - det är ett perspektiv jag behåller.  För det är den akademiska sekten som säljer sig till den politiska eliten och tillverkar lögnerna.  Men, visst det är samtidigt så att den politiska eliten betalar för den så kallade undervisningen och forskningen som går ut på att förstärka det västerländska tänkandets dolda religiösa dogmer.  Anledningen till att jag trots allt håller mig till att se den akademiska eliten som de mest skyldiga är: att vi med hjälp av en politisk elit, oavsett vem det är, kan bli av med den akademiska sekten.  Och observera att bli av med den politiska eliten går inte.  Det finns alltid någon som är bäst och som vill leda.  Summa summarum.  Det enda listiga är därför att sträva efter att bli av med den akademiska kulten - de som förleder människor till att ljuga och förtrycka.
(Ola Alexander Frisk, "Så knullar staten Din själ - 2:II" s 15.)
Re:  Mats Sederholm 2012-07-16 11:48 "Kristina Lindquist (DN), lögnretoriken och demokratiföraktet", den Red. helt i onödan rubriksatte "Stimmet och lögnretoriken" då KL som journalist är en offentlig person och därför offentligt får kritiseras för offentligt begångna fel, [länk] :
Efter artikeln i SvD där man som sagt använde sig av vaken.se:s information så gick det inte bara en propp hos DN, även programmet i P1, "Medierna" gick till angrepp mot SvD.

Och även här finner man det problematiskt att alla åsikter värderas lika.

"Och allas uttalanden finns synbarligen på samma nivå.  Alla framställs för läsaren som lika mycket värda.  Det här bekymrar Ulrika Björkstén här på vetenskapsradion på SR"

"Men då hamnar man i att man inte har gjort sitt journalistiska jobb, nämligen att värdera vilka de här två olika uppfattningarna står för och var de kommer ifrån och vilka som faktiskt har en saklig grund och då menar jag att man sviker läsarna som i den här artikeln."

"Som det är nu så får ju smittskyddsinstitutet och Vaken se munhuggas, men vem är tyngst?"
Och:
Problemet är att detta enbart gäller de auktoriserade källorna.  Alltså, det är inte saklighet och fakta som går först, det är vilka som ger saklighet och fakta som går först.  Det är vilka man subjektivt väljer att tro på som har yttranderätten.
Senare:
En konformare journalistkår med Kristina Lindquist som en perfekt gestaltning, där hat, lögner, förakt och glåpord tillåts gå före saklighet och lusten till sanningsförmedling, är trenden.
Som Mats också skriver, 2012-06-29 12:54 i tråden "Informationskriget närmar sig" #20  [länk] :
I övrigt kan man åter igen konstatera att alla de som är emot en djupare och vidgad bild av samhället återkommande saknar argument.  [...]  För oss som försöker se längre är det bekvämt att aldrig behöva få en rejäl "motståndare" i diskussionerna.  Men dessvärre så är det just de "skrikande barnen" utan kommunikationsförmåga som får mest utrymme såsom Kristina Lindqvist i artikeln.

Sen är ni Oscar och Leif inne på en intressant punkt jag själv noterat.  Man får inte veta mer om samhället, människor och hur saker utvecklas än andra.  Att vara en tränad och erfaren snickare går bra, men inte tränad en samhällsanalytiker och seende, då tillhör man en otäck elit.

Vi ser alltså såväl i gammelmedia som här på Sourze hur vi som försöker se längre på förhand avfärdas för att vi definitionsmässigt måste ha fel.  Så dialog uppstår ej.  Trots att vi inte gör annat än inbjuder "till dans".  Se även min förra här i tråden som är relevant till detta med utebliven dialog.  Vad gäller de akademiska och de vetenskapliga blockeringarna som ju kan påverka inte minst Ulrika Björkstén på vetenskapsradion så är även de ännu tidigare två inläggen av mig här i tråden mycket relevanta och med stort förklaringsvärde.  Genom att etablissemanget har blockerat dialog med "fel" personer så länge så har de målat in sig själva i ett hörn de inte kommer ur.
Leif Du skriver att DIALOG UPPSTÅR EJ. Det har jag sett sedan du första gången skrev här.För i din värld av en mindre grupp Elitmänniskot högt över oss andra, så har ni ett språk och sätt som ej når utanför er glasbur.Vi är några som knackar på glasburen ibland men då er verklighetsbild är så säregen så når vi inte varandra.Så du skriver och skriver - men det är oklart till vem eller vilka!Vem vill du övertyga om att pyramiderna byggdes med andekrafter och inte muskler..?
Hej Jan Brunnegård!  Roligt att du vill "dansa".  Du vet, när man dansar måste man hänga med sin partner.  Annars kommer man i otakt, och det är inte vackert.  "oscar: berven" länkade i februari här på Sourze till en videointervju med Charlotte Iserbyt där hon förklarade hur det gick till när man i USA planerade begränsandet av amerikanarnas förmåga till självständigt tänkande.  Kan du inte faktiskt lyssna på den, länkarna finner du från  [länk] ,  där jag har samlat alla Sourze-kommentarer kring Charlotte Iserbyt och hennes budskap.  Läs sedan även Ola Alexander Frisk  [länk]  på svenska om hur den västerländska förbannelsen sedan år 1277 begränsat vår skapande- och tankeförmåga så att vi nu har blivit helt impotenta i att skapa eller i att känna igen och anamma äkta skaparförmåga.

Återkom efter det med dina reflektioner på dessa tankar.  Det är först när vi utifrån egna efterforskningar och studier har bildat oss en egen uppfattning som vi har något att tillföra en dialog, och därför kan ha någon intressant åsikt.  Det är inte vi som av eget intresse för mänsklighetens överlevnad och framtid har studerat som är elitmänniskor utan det är det etablissemang i kyrka, stat, media och vetenskap som i ett årtusende har begränsat vårt tänkande som är elitmänniskor.

Du skrev:  "utanför er glasbur".  Nej, det är inte vi som är i en glasbur.

Bästa hälsningar,
Den holistiske detektiven, Leif Erlingsson
42 Leif E. Hur man än vrider och vänder så är det en fråga inte bara makt och delvis subjektiv kunskap, utan om personliga värderingar, och hur man framför dem, pedagogiskt.
"Vi/ni" är inte eniga, någon objektiv samhällskritisk konsensus råder inte heller mella t.ex dig och den här gruppen eller paret som anser sig som mer vaken.se
De ser t.ex. Schyman som ett rättessnöre och undrar (i text här tidigare) varför inte fler röstar på hennes Fi!
Svaret är förstås att ibland funkar demokratin bättre än i flera media, där Schyman ÄR ett rättesnöre.
Men inte hos Leif E väl, som om jag läst rätt mer dras till Tanja Bergkvist? Fil.dr. i matematik, och återkommande skarp genuskritiker.
Jocke, du är också välkommen med reflektioner på de tankar jag länkade till ovan.  Genus tar vi i en annan tråd.  Att vi lär oss tänka är för mig det primära.  De åsiktsskillnader som eventuellt därefter finns kan vi ta då, tänker jag.
Ytterligare reflektion m.a.a. Jan Brunnegårds undran vilka jag skriver till.  Jag skriver inte till den elit som har uppdrag, titlar och privilegier i vårt samhälle genom det västerländska tänkandet.  Dem har jag genom min blogg, epost o.s.v. vänt mig till i många år och de är inte intresserade av tankar som kan ifrågasätta de strukturer de får sin position, lön, status o.s.v. genom.  "...dessa äro Coloradoskalbaggar på samhällskroppens potatis" -- Tage Danielsson.

Nej, jag vänder mig till den vanliga människan utanför elitens strukturer av kyrka, stat, media och vetenskap.  Den människa som borde kunna genomskåda dessa.  Samma f.ö. som många andra gör här på Sourze.

Ang. pyramider och annat så är jag inte överdrivet intresserad av sakfrågor annat än som medel för att väcka självständig tanke - orsaken att jag tar upp många olika till synes udda företeelser.  När jag får frågan "om jag verkligen tror..." så svarar jag förstås.  Och så tydligt och exakt jag kan.  För att visa mig själv och den som frågar största möjliga respekt.  Men det primära är att vi befriar tanken.  Sedan följer allt annat på det.  Därför ingen vinst som uppnås på något område utan att tanken först befriats är av beständigt värde.  För strax har någon tagit ifrån oss den igen.

Vi kan endast försvara och vinna nya framgångar om vi först har befriat vårt eget tänkande.  Jag har förstått detta i många år.  Det är därför jag struntar i ideologiska diskussioner, såvida jag inte använder dem för att försöka befria tanken.
Janne B

Är det så att du är nyfiken och intresserad av vad som skrivs men upplever att språket och innehållet är för abstrakt?

Mats
#45 Häftig tanke och så klokt talat om att gå förbi inlärda mönster för vad som är rådande, för att finna något nytt att spinna vidare på. Det är bara att bocka och buga sig.
#47 Man bugar sig.  :)

{Korr.  Hann inte stoppa tangentfingret förut.  :-( }
#47 Utan att på något sätt, ta äran av ditt sätt att skriva och dess innehåll, så umgås jag med tanken, att varför ska vi anamma talet och språkbruket, med orden så här är det. Vi äger alla en form av intellekt tänkande och då tycker jag att vi ska använda vårt rörliga intellekt på bästa sätt och kunna tänka i nya banor.
Vad är egentligen gammalmodigt och samtidigt modent, en klurig fråga kan tyckas, men inte alls svaret är enkelt i generation efter generation tar vi med vad tidigare generationer har lärt oss och därför förblir det gammelmodiga ständigt modernt.
Mr Harmoni, bryta med språket?...  Språkbrytare...  Jag berättade om var jag fick det från här:  [länk] .  ("Bland de levande och de döda" tråden, 2012-07-17 10:08 #22.)
#51 Leif Erlingsson då har du en anhängare till din och min filosofi, att vi måste förnya vårt språkbruk och bryta mot de gamla talesätten som en gång i tiden var gångbart, där var och en genast förstod vad man sa, men inte nu längre.
Jag hann läsa vad vår gentleman Jan Brunnegård ifrågasatte "vilken skriver du till" jag utgår ifrån att den mannen är religiös och med all respekt för det, så lär det inte att kunna övertyga honom om, att hans tro är ett sätt att styra befolkningar, likt vad alla andra religioner gör. Om vi kan vända på det här och låta oss styra över oss själva, tror jag mycket är vunnet.
44 Leif E, 1) Nä nä, inte byta ämne bara för att det blir lite svårt och spänt. En äkta sanninsägare smiter inte undan, utan trivs med svåra frågor. Genus och kön, männiksans två delar, hör absolut ihop med det här! Det har Mats C, antagligen under viss dominant inflytande från partner tydligt påpekat.
Sedan så svart-vit målar du något helt enormt, "som det passar"!Vetenskap är just nu svart, Leif E själv vit. Men om nu en av dina rätt flyktiga teorier (hur var det med pyramiderna?) skulle visa sig vara sann, och erkännas vetenskapligt? Då är det enligt dig dags att skrota den just därför, "vetenskap".
Inse, att all vetenskap börjar som lösa, ibland fantasifulla teorier, som iblad visar sig antagligen stämma (fortfarande "teorier"). Det är vad den filosofiska (delvis spekulerande ) vetenskapsteorin handlar om. Och en äkta pedagog är inte tvärsäker! Inte i uttryckssättet!
Jocke, "Ovetenskapsparadigmet" är en annan tråd.  Där tog jag upp hur dagens vetenskap är falsk sådan.  Jag får intrycket att du märker ord, istället för att försöka förstå.  Själva orden har tagits från oss, och det gör det svårt att uttrycka det som måste uttryckas.  Som att dagens vetenskap inte egentligen är det, men gå till den andra tråden för det!  Inte heller vill jag diskutera Genus i den här tråden, se mitt senaste till Jan Brunnegårds undran vilka jag skriver till där jag preciserar vad jag ser som det primära.  Denna tråd bör annars handla om det Mats artikel tar upp, hur skrik och skrän "journalistik" förstör demokrati  -  "Kristina Lindquist (DN), lögnretoriken och demokratiföraktet[länk] .
54 För mycket yxskaft Leif E, kräv inte att andra skall förstå dig, om du inte förstår dem, som den pedagog inför oskolade elever du vill framstå som!
Jocke, "Ovetenskapsparadigmet" tråden finns här:  [länk] .  Jag kapar ingen, vill bara flytta den tråden till rätt plats, som inte är ang. hur oansvarigt, lögnaktigt och oetiskt media beter sig.  Det jag förutom det ämnet tagit upp i denna tråd är en filosofisk diskussion om varför det har blivit så.  Det är en meta-diskussion som passar i de flesta trådar.  Genus är dock ingen metadiskussion, det nuvarande läget är ett symptom på det jag skriver, men det finns andra trådar för det.  Som du vet har jag valt att inte skriva i det ämnet.
MR Harmoni skriver "så lär det inte att kunna övertyga honom om, att hans tro är ett sätt att styra befolkningar, likt vad alla andra religioner gör". Ja det där skulle ju kunna stämma om jag var mkt aktiv i katolska klyrkan eller Sv Kyrkan på dess storhetstid. Men jag är som gammal och sjuk en mkt passiv medlem i lilla Missionskyrkan, så mitt inflytande torde vara obetydligt. Om jag har ngt inflytande HÄR så beror det helt på om flera här anser att jag oftast säger ngt vettigt. Om jag lyckas hålla igång en begriplig dialog osv. Jag skriver här av kunskapsskäl men i stor utsträckning också av sociala skäl. Periodvis så har jag haft mkt vänner här, som jag träffar på ett annat fora!
56 Genus och feminism är en "metadiskussion" som den mesta human-diskussionen rör sig omkring i svensk inrikespolitik, pedagogik, lagstiftning och inte minst i media!
Men jag förstår, du innehar en helt annan ståndpunkt här, än Mats C och hans partner. Så det är väl klart att du "inte vill diskutera" detta här. Du saknar dessutom en pedagogisk läggning Leif E och dina "föreläsningar" är mestadels ren kuriosa!
Vad säger CMO då, eller vill du ha hjälp av AA?
Eller riksdagiset? Herregud...
Aftonbladet idag, "12:19 De två fotbollstjejerna stod och gjorde sig i ordning på sitt rum mitt under fotbollsturneringen Gothia cup i Göteborg.
Tre killar som bodde på samma ställe ska då ha kommit in i rummet.
– De låste dörren och höll fast mig och gav sig på min kompis, säger en av flickorna."
Märkligt att man aldrig får läsa om tjejer som begår övergrepp.
60 Dippens "ironi" börjar bli något enformig. Men visst är det, ibland "märkligt". Orsak 1) T.ex. Varken kvinnliga sexsäljare eller köpare lagfars, fastän allt sexköp är kriminaliserat.
Det kallas PK, och både polis och media är mindre intresserade. Mörkertalet är stort om kvinnligt våld.
2) Men det förekommer i media, och jag har gett ett antal länkar, obesvarade av Dippen, bekvämast så?
Även länkar varför manlig kriminalitet överväger(när det är frågan om verkliga kriminalitet).
3) Här har du en radda till. "Kvinnliga brottslingar".
[länk]
4) Det viktiga vore väl att både se orsakerna till individers brott, och finna metoder för minskning resp rehabilitering. Men politikerna är fortfarande inte tillräckligt intresserade.
"när det är frågan om verkliga kriminalitet)" finns det overklig kriminalitet ?
Vad jag vet så finns det behandlingsplaner och diverse olika stöd för kriminella,
sen kan man väl diskutera hur effektiva dessa är och hur mycket "vård" det handlar om.
Problematiken är känd, bl.a. att aAndelen som har ADHD, Aspergers el likn är stor
bland kriminella.
#60, Dippen den här rapporteringen belyser två diametrala problem men bägge är ytterst allvarliga. Artikeln är signerad av tre kvinnor, inga källor, annat än att någon av utsatta säger något till någon. När Aftonbladet talat med någon, framstår det inte till vem av signaturerna eller om det är en fjärde som vidarbefodrat uppgiften. Polisens skrala uppgifter verkar vara allmänna. Åtgärderna som vidtagits har inga frågeställningar och presschefens uttalande, kunde inte heller ifrågasättas då dessa förmodligen är andrahandsuppgifter. Artikelns viktigaste och förmodligen den enda adekvata informationen är bildtexten.

En funktionär (ordningsman), vilken Aftonbladet garanterar som icke inblandad. Inte fan behövs det tre journalister till dylikt!

Den andra är flatheten och det unisona utelämnandet av våra flickor, i sammanhang där det manliga släktet förgriper, fönedrar eller utnyttjar
dem i skydd av svensk kulturskräck, vilket i andra länder skulle rendera förövarna en garanterad påminnelse att detta var sista gången du rörde min mor, dotter, syster eller kvinnliga släkting.

Flickornas krav på aktioner, eller ledarnas agerande nämns över huvud taget inte.

Dippen det här är oftast viktigare, än många genusdebatter.
Anser jag?
#60, Det blev en dålig start, artikeln varken rapporterar eller belyser, den innefattar vaga uppgifter!//Sorry.
Dippen, Verklig kriminalitet till skillnad från konstruerad (t.ex. sexköpslagen som¨frikänner kvinnor, för att uteslutande skuldbelägga och kriminalisera män. Capito? Eller börjar det bli för svårt för dig Dippen? I a f så tror jag knappast att du kan komma längre...
"It's over for the banking cabal. 4.jul.2012"   VIEWPOINT with Eliot Spitzer   [länk] .
Här till Dippen på söndagsmorgonen. (Från "Ann Maries blogg") Om en nyupplaga av boken "Gärningsmannen är en kvinna" (av två kvinnliga författare)

"Brottslighet förknippas framför allt med män, men faktum är att kvinnors brottslighet ökar mer än mäns och allt fler kvinnliga förövare begår brott som anses vara typiskt »manliga«.


Synen på kvinnlig brottslighet präglas av inrotade könsroller. En kvinnlig brottsling ses ofta som offer, snarare än en medveten individ med egen handlingskraft. Generellt får hon mildare straff än män. I boken skildras kända och okända rättsfall. Kvinnor berättar själva om sina brott och om hur omgivningen har bemött dem. Boken tar också upp medias rapportering och går igenom domar för att se som det finns könsskillnader i bedömningarna.

Boken kom första gången ut 2006 på Bokförlaget DN och fick stor uppmärksamhet i media. Denna pocketupplaga är grundligt reviderad med nyskrivna exempel från några av de senaste årens mest uppmärksammade rättsfall.


Här är några nyheter som kommer fram i boken:
• Kvinnors brottslighet ökar mer än mäns
• Allt fler kvinnliga förövare begår brott som anses vara typiskt manliga.
• Kvinnliga brottslingar ses ofta som offer snarare än som medvetna individer.
• Kvinnor får generellt mildare straff än män.


Boken finns att beställa på Bokus för 45 Kr."
#71 Tack för tipset. Jag är oerhört bekymrad, kvinnors våld mot män kommer säkert nå gigantiska proportioner inom en snar framtid om vi inte gör något.
Anledningen till den rådande lagstiftningen vad gäller sexköp är naturligtvis den att kvinnor oftast är offer och på ett eller annat sätt tvingas prostituera sig. Hört talas om trafficking? Vad är det för fel på alla dessa män som så uppenbart och medvetet utnyttjar unga tjejer och kvinnors situation och gynnar kriminell verksamhet, maffia. Tänker man med fel huvud? Eller saknas en stor portion empati hos så många män?
Hur kunde jag missa det Leif E, Denver skjutningen var naturligtvis en false flag operation. Liksom Utöja massakern.
Skillnaden är att vi som inte är gravt efterblivna faktiskt kräver lite mer källkritik än länkar till muppsidor.
När Jocke skriver i kvinnofrågor är han för mig ensidig och obegriplig.De frågor han ställer har självklara svar som inte kan tuggas hur mkt som helst. När Jocke skriver om annat är han medveten,kunnig, nyanserad. Då läser jag gärna Jocke som stundom gör mig klokare...
76 Då har jag ett förslag Janne B, Läs det av mig som handlar om annat, strunta i "kvinnofrågor". Jag sysslar f.ö. mest med mansfrågor (utom när Dippen vinklar gensufrågor, där kan du ju komma med något om du vill).
Du är en typisk svensk man, som hukar under den statsfeministiska piska som viner över misshandlade, skuldbelagda och diskriminerade män. Jag kan verkligen inte förstå det, och det gynnar inte heller kvinnan!
Ty som du kanske sett här, så har jag ofta länkat till kvinnor mot feminiism, eftersom den undallande svenske mannen har har mist rösträtten i frågan. Eller möjligen vill ha kvar kvinnan på oskuldens piedestal.
76 forts, Janne B.
Du vet vem Doris Lessing är? Läs gärna vad hon skriver i frågan.
En klok kvinna, till skillnad från många offentliga enfaldiga män på högt uppsatta platser och som silar sanningen såsom den passar makten. Har du inte insett detta?n Sedan har jag givit ett antal länkar som handlar om - verkligheten, forskning, oftast dold i våra media och i riksdagen. Vi är två kön, som måste bemötas från två håll, eller hur? Eller inte?
Och nu har du gett mig tillfälle att bemöta detta! Min röst går ej att tystna med dylika bristfälliga argument Janne B! Du vet uppenbarligen för lite om ämnet, och verkar inte vilja veta mer!
OK?
72/73 Typiskt hopblandning. Traffikingproblemet, som f.ö. är överdrivet (Dick Wase), har inget med svenska kvinnors frivilliga prostitution att göra! Kvinnors sexköp har inte heller med detta att göra, det handlar om en lag som är könsdiskriminerande, sexistisk och kontraproduktiv (Nertystad forskning visar detta)!
Och Dippen, du är uppenbarligen i ironifasen, men knappast i debatt- eller realistfasen.
Frågan: Men hur har du tänkt dig, att om man nu gör endast mannen till problemet, hur detta "problemet mannen" skall lösas?
Janne har kanske svaret, i stället för allmänna vänliga PK-klappar mot kvinnor? Eller ni menar kanske, var och en för sig, att vi skall strunta i problemet? Locket på? Hysch-hysch!
Det kanske är för mycket begärt att kräva lite saklighet i frågan, och inte bara allmänna attittyder? Typ: "Sånt där vill vi inte höra talas om, det har överheten, media och riksdagen bestämt....Sorgligt, man kommer att tänka på andra tider, när tabun bestämde, och civilkuraget satt löst!
OM män missgynnades så som Jocke beskriver det och kvinnor gynnades så som Jocke skriver, så skulle det sannerligen märkas från FLERA skribenter här genomn åren.Det skulle också förekomma massor av program i olika slag av fria media om detta.Jag har naturligtvis varit i samtal om allt möjligt med grupper av män massor av gånger, men jag tror att ingen tagit upp detta tema någon gång.

Men givetvis har jag träffat män många gånger som varit svårt besvikna på 2-3 damer som de umgåtts med under livets gång. Fruar,fästmör och systrar som grovt svikit dem i viktiga tillfällen i livet. Men de har inte dragit några generella slutsatser av detta för de flesta kvinnor de mött har varit helt korrekta, solidariska, hjälpsamma med mera. Själv skulle jag kunna bidra med både sorgliga exempel och underbara exempel.

Hälsar en socionom, socialarbetare,diakon,folkrörelsemänniska, fritidspolitiker med mera. Jag har hela morgonen lyssnat på budskapet om FRED människor emellan från Norge.
Det jag tar upp är inget nytt på sourze, tvärtom. Det som är nytt , är att en anonym besökare här, tidigare också med rätt kraftiga personangrepp (blivit bättre!) dock fortsätter att ironisera osakligt. Och att hen för denna oskalighet får applåder från Janne B, som tydligen även vill lägga lägga lcoket på i frågan! Mycket sorgligt!
Men här alltså två sedan länge kända skribenter, även på sourze:

Dick Wase, författare och forskare (på flera områden) har skrivit om detta här, senast förra året: "Sexköpslagen tecken på att Sverige håller på att bli en diktokrati!"

[länk]
Sexköpslagens struktur av "raslag" är i längden ett hot mot det demokratiska samhället.

Och om: "Sextrafficking, en myt."
[länk]
"I 20 år har vi matats med påståenden om den gigantiska sextraffickingen, men under dessa år har man aldrig kunnat hitta mer än en bråkdel av dessa påstått traffickerade kvinnor och barn."

Stefan Whilde, författare, som också skrivit ett stort antal artiklar på sourze, här om "Gärningsmannen är en kvinna!" Och en annan bok som vill föklara manlig kriminalitet.
[länk]

"Medan Hagberg pekar ut unga, marginaliserade män som presumtiva förövare vill journalisterna Suzanne Kordon och Anna Wetterqvist rikta lampan mot kvinnlig brottslighet i Gärningsmannen är en kvinna (bokförlaget DN). Båda böckerna studerar brott utifrån genusperspektivet, men Kordon och Wetterqvist menar att om patriarkatet övergått i matriarkat skulle 80-90 procent av alla våldshandlingar utföras av kvinnor. Makten förblindar alltså. Som det är nu håller sig kvinnor till sin roll också när de våldtar, misshandlar sambon eller tänder eld på huset."
Kommentarer, Dippen Janne B? Eller det kanske är ni som boorde vara tysta? Har nyss träffat en man som blev missshandlad av sin kvinna, men HAN blev häktad ett dygn, fick sedan en ursäkt av polis.
Med henne som dessutom ljög, hände inget!
Medan han misste sedan både sitt inköpta hem, och sina barn som han inte sett på flera år. Just det senare händer alltså mest män och pappor, observera! Mot FN:s stadgar för barn bl.a.Tiotusentals! Gissa EN orsak till en del grovare f.d. partnerbrott på området, mord mm!
Saklig kommentar? Eller locket på?
Ja Jocke, då ska jag försöka! vara tyst i detta ämne ett tag. Men vad jag egentligen önskar dig är en VERKLIGT BRA samtalspartner i detta ämne där ni ömsesidigt kan respektera och förstå varandra. För det tycker jag verkligen att du är värd!
Re:  Dippen 2012-07-22 11:33 #74  [länk] :
Hur kunde jag missa det Leif E, Denver skjutningen var naturligtvis en false flag operation.  Liksom Utöja massakern.
Skillnaden är att vi som inte är gravt efterblivna faktiskt kräver lite mer källkritik än länkar till muppsidor.
Men Dippen, vet du inte att det är "efterblivna muppar" som styr världen?  Hur ska du få veta något viktigt om du inte analyserar innehållet på "muppsidor", tänkte du?
#84 - Är kanske Leif Erlingsson den ansvarige utgivaren av dessa Muppsidor?
Eller är han "bara" återgivare av innehållet?
Är det ett "lönsamt" företag?
#82 Naturligtvis tragiskt för denne man, att inte bli trodd osv. Omkring 28 000 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år anmäldes under 2011. Andelen kvinnor som uppger att de utsatts för våld eller hot i arbetslivet har ökat påtagligt.
[länk] Lite andra proportioner eller hur?
#84 Tänkte inte på det =( Jag skall ta upp detta på vårt FIS( Feministiska Sionister)möte nästa vecka.
"Frågan: Men hur har du tänkt dig, att om man nu gör endast mannen till problemet, hur detta "problemet "
Tex [länk]
75 000 kvinnor misshandlas i en nära relation varje år. 200 000 barn bevittnar våld i hemmet varje år. Endast 1500 män årligen genomgår behandling för sin våldproblematik. Det är dags att mer fokusera på förövaren och att arbeta förebyggande med männen som slår.
Dippen. Har kollat din länk.
1)Landsting och kommuner är inga forskare, inte ens alltid politiker. De är filialmyndigheter, som är högt beroende av eliten i riksdagen och de olika departementern i Sthlm som pytsar ut pengar. De som även internt bestämmer Annie Lööfs fantasilön!
Peter Gill, professor, är forskare på området, på ett internationellt plan. Han har visat, liksom en norsk kvinnlig professor (länkat innan), att partnervåld tvärtemot maktfullkomliga riksdagsmän/kvinnor från V till M, att detta är ett allmänmänskligt problem, där kvinnor deltager!
Det deltagande som politiekrna negligerar och därmed faktiskt indirekt LEGITIMERAR kkvinnors våld med konsekvensen ökat partnervåld!
3)För OM dessa siffror skulle stämma i din länk, så innebär det ju att detta våld då skulle vara värre i Sverige än i andra länder!
Världens mest MEST jämställda land sedan decennier! Men således med en misslyckad politik! Trots alla 100-tals miljoner mot denna utskurna tårtbit av våld mot kvinnor. Logik?
Dippen. När det sedan gäller problemet mannen så har jag förklarat. I "patriarkatet" så är det uppenbarligen bara kvinnors problem som ger poänger! Att kolla in våldets grundorsaker borde vara en prioritering, inkl vårdnasfrågor och kvinnors deltagande, från verbalt till fysiskt.
Du skojar om "FIS", vet du att israeliska kvinnor, även feminister, gör värnplikt?
Det finns en svensk/israelisk kvinna och förf, som skrivit en bok om kvinnor och våld. Den kom upp i en artikel på DN för kanske 15 år sedan. "Grymmare än männen!"
Om kvinnor som soldater, gerillakrigare, terrorister osv. Och hon nämner att t.ex, på Fidji så var kvinnorna torterare av krigsfångar, de var "särskilt lämpliga".
Anita Goldman: "Snäckans sång Kan kanske vara intressant för dig?
Kvinnor och män är två sidor av samma människa. Eller hur?
"högt beroende av eliten i riksdagen och de olika..." Där kom den igen, "eliten"
En ondskefull feministisk elit styr media och beslut. Jag tror jag smäller av!!
Jan Olsson 2012-07-22 15:37 #85  [länk[fixad i denna kopia !]]  (som är svar på min 11 minuter tidigare, #84  [länk] ) :
#84 - Är kanske Leif Erlingsson den ansvarige utgivaren av dessa Muppsidor?
Eller är han "bara" återgivare av innehållet?
Är det ett "lönsamt" företag?
Jan Olsson, du ställer filosofiskt intressanta frågor.  Man behöver bara definiera upp begreppen lite först.

Som "lönar sig".  Det system vi har i dag håller på att förstöra livet på jorden, så det lönar sig uppenbarligen inte.  Inom detta olönsamma system finns det papperslappar och siffror i datorer som delas ut till folk som förstår att "spela systemet".  Om man med "lönar sig" avser dessa virtuella värden, som förvisso fortfarande behövs eftersom så många människor kräver dem av dig för att du ska få bo kvar, få mat o.s.v., ja då "lönar det sig" sällan att effektivt ifrågasätta det.

Sedan måste vi definiera Dippens "muppar" och "muppsidor".  Dippens användning tyder på att definitionen är de som försöker förstå hur saker verkligen hänger ihop och webbsidor för detta.  Som Ola Alexander Frisk visat är detta galenskap enligt det sedan år 1277 snöpta västerländska tänkandet.  Detta kunde inte ha illustrerats bättre än när Apples grundare Steve Jobs med tre berättelser ur sitt liv skulle förbereda Stanforduniversitetes avgångsklasser 2005 på hur man skulle bli framgångsrik, för han sa rent ut att man måste bli galen.  Detta är nämligen det enda sättet inom det västerländska tankesystemet att beskriva hur man skapar.  Nu är det naturligtvis inte galenskap som skapar, men det västerländska tänkandet kan inte förstå det på annat sätt.  Därför blir sant skapande och kreativa människor antingen beskrivna som galna, genier eller både och.  Lyckas man som Steve Jobs får man till och med tala om för studenter att vara galna för att lyckas och att det är bättre att inte följa färdiga studieprogram, vilket han ju också sa (se vidare Ola Alexander Frisk i hans "Så knullar staten Din själ - Del 2 - Sektion II". s. 23, där länk också finns till video med talet).

Med dessa definitioner, som är ofullständiga och kräver att du läser nyssnämnda referens, kan jag svara på din fråga att det förvisso lönar sig.  Det finns inget mer lönsamt.  Om det lyckas.  Och misslyckas det kan det kvitta, för då lönar sig inget annat heller.  Men det lönar sig sällan inom det olönsamma och därför döende systemet, och inte heller står jag själv för mer än några enstaka egna sanningssökarsidor - se [länk] .
[länk]

Våld mot kvinnor är inte en kvinnofråga "
— Män måste ta ett större ansvar, säger Jackson Katz. Historiskt sett så har de här frågorna alltid benämnts som kvinnofrågor, något som gett många män en ursäkt att ignorera problemen. Är våldtäkt ett kvinnoproblem när över 99 procent av våldtäkterna utförs av män? Detta synsätt har lett till att man på campusområden i USA fokuserar mer på att lära kvinnor minimera risker, än att arbeta preventivt för att ta itu med själva problemet."
[länk]

I snitt dödas 17 kvinnor om året av sin make, sambo, pojkvän eller före detta sådan. Det är en minskning med 20—30 procent om man jämför med perioden 1971—1984. I en ny studie kartlägger Brå samtliga fall mellan år 1990 och 2004.
93 Dippen: "högt beroende av eliten i riksdagen och de olika..." Där kom den igen, "eliten"
En ondskefull feministisk elit styr media och beslut. Jag tror jag smäller av!!"
Smäll du av om du vill, ditt problem! Och strunta i mina länkar?
Var har jag skrivit om en feministisk elit? Visst, i vänstern, från V till MP, tydligen nödvändigt för att inte visas ut i kylan.
I alliansen pratar man hellre om "kvinnan". Men det är i princip samma ovetenskapliga resonemang, som leder till samma statsfeminism, introducerad av sossarna genom särskilt sexköpslagen.
Du har uppenbart bara velat läsa in dina egna förutfattade meningar om mig, och sedan uttrycka känslomässiga (ett kvinnligt privilegium i debatten?) "argument"!
Läs mina länkar eller t.ex. Anita Goldman "feminist"! Eller Dick Wase? "Sexköpslagen tecken på att Sverige håller på att bli en diktokrati! Sexköpslagens struktur av "raslag" är i längden ett hot mot det demokratiska samhället."
Eller Doris Lessing! "Ondskefulla"? Iaf "hemska förfärliga människor"!
"46 Och vad säger Mats C, om genusvetenskap t.ex.? Är du vaken ännu? "

Hej
Ämnet är den i särklass största "Elefanten i rummet" frågan som finns. Här finns nog den enda kritik jag har mot sanningsrörelsen, att den inte tas upp oftare. Den är inte en sakfråga, den är, om man pratar om feminint/maskulint och inte enbart kvinnor/män, en grundvärdefråga för alla former av maktmissbruk.

Men den här inte hemmai denna tråd. Varför jag inte går in i sakfrågan här.

Jocke, två fel bara, 1 referera till mig som Mats S 2 Jag kan garanetra dig att jag står helt självständigt i denna fråga liksom min fru gör.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .