Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Humanisterna stödjer böneutrop i Sverige

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Humanisterna_stodjer_boneutrop_i_Sverige/Sourze_style.html .
En av få svenskar som inte hymlar som förtroendevald. De humanister som anser sig tillhöra ett trossamfund, är lika trovärdiga som begreppet "svenska samhälle har EN allmänhet". Den allmänhet som i huvudsak hade gemensamma värderingar, vilket återspeglades i alla beslutsprocesser tillhör numera en gången tid.

De extremgrupper som i dag är i minoritet, kommer inte framledes att behöva fria till etablerade extrem-politiker, utan kommer få sina krav sanktionerade via egna riksdagspartier. I en demokrati kan alltid humanismen finna odemokratiska vägar. Framtiden får utvisa om den nya majoritetsgruppen vid makttillträdet kommer vara lika tolerant och timida, då ursprungsextremisterna friar till de nya "humanisterna"?
Som sagt vara - frågan blir mer principiell än kulturpolitisk då den hamnat på humanisternas bord.
Tysta skramlet från kyrktornen som de facto inget annat är än en relik från vidskepelsens tid - tydligen ännu inte över.
Se till att några islamska böneutrop aldrig får fäste - kommer dom igång så kommer det att bli lika svårt att bli av med dylika tokerier som glassbilens "helan och halvan tortyr" - en styggelse spridd över hela detta mjäkighetens förlovade land...
Jag kanske misstolkar dig, men det verkar som att du tror att religionsfrihet betyder frihet från religion, men det betyder ju frihet att välja vilken religion man vill och utöva den inom landets övriga lagar utan att bli förföljd eller diskriminerad. Ursäkta om jag missförstått dig, men annars är det en viktig grej du missat.
Religionsfrihet innebär att du kan utöva vilken religion du vill, men du är underställd svensk lagstiftning, eller du kan välja att inte tillhöra någon religionsyttring. Om vi skall diskutera vad som är påträngande borde inte heller klockringning förekomma.Den som vill utöva sin kristna tro vet var kyrkan finns och på vilka tider som man kan delta i gudstjänst. På samma sätt som muslimer vet var moskèn finns och när fredagsbönen utförs.

Sverige sägs var ett sekulariserat land ändå skriver artikelförfattaren att vårt kristna arv är viktigt för vår kultur. Vi är alltså fortfarande per definition ett kristet land där inga andra religioner får "göra reklam" för sin tro? Vi tillåter att Jehovas vittne, Pingstvänner etc knackar dörr och argumenterar för sin sak. Jag har aldrig varit med om att en muslim kommit och frågat om jag vill tillhöra islam. På något sätt får jag känslan av att detta bara är en fortsättning på den konflikt som sedan urminnes tider har funnits mellan kristendom och islam.

Huruvida humanisterna skall omfattas av statsbidrag eller inte undandrar sig min bedömning, och är egentligen en helt annan fråga än den om religionsfriheten.
Klockringning i kyrkan är en gammal fin Svensk kulturtradition som vi ska bevara åt efterkommande generationer. En fin och värdig sista hälsning till den som går till sista vilan, exempelvis. En folkomröstning vore inte helt fel att genomföra om vi ska behöva stå ut med böneutrop fem gånger per dag. Här blir vi tvingade att ta del av en religion som fortfarande befinner sig på sexhundratalet och utövas fortfarande som om det var år 600, förstår inte hur den religionen går ihop med Svensk lagstiftning överhuvud taget. Men fega Svenska politiker ändrar lagar efter behov och viker ned sig hela tiden för passa in i bygget av det mångkulturella korthuset, som redan är på fallrepet och kommer att sluta i en härdsmälta. Så här kan det gå om folket själva fick bestämma. [länk]
#6 Lasse i Gatan, jag läste om hur folket röstade emot minareter i Schweiz och förmodligen det enda landet i hela Europa?
Det skulle inte förvåna mig i vårt vänstervridna Sverige, om vi fick rösta om Islams bevarande så skulle det röstas ja för Islam. Svenska folket är så förgiftade av de politiskt korrekta lögnerna, så att de har slutat att tänka självständigt, tyvärr är det nog så. Men vi vet vad det beror på, under hela nittonhundratalet så blev svenskarna politiskt indoktrinerade och det här lever kvar hos dumskallar till svenskar, som inte förstår sitt eget bästa, men gnälla och klaga gör de och skyller allt på andra, men tänker inte så långt att de har självmant röstat på det svenska eländet, just på grund av att vara politiskt indoktrinerade!
Att ta principiella ställningstaganden utan någon grundlig vetskap, framstår i dag som ett axiom, för de vilkas beräkningar begränsas till logiken.

Problemet med religion ligger nästan aldrig inom logikens ramar. Att som i det här fallet påvisa att vissa påståenden av artikelförfatttaren är fel är lika enkelt som svårt för dem som inte vill inse att gudomliga mirakel strider mot förnuftet.

Revideringen av Koranen vars verser förbiser mänskliga rättigheter, borde var betydligt viktigare, än om någon falang skall få tuta i luren på fredagarna.

Först när alla svenska medborgare kräver att det är människan som skall stifta de moraliska lagarna, först då skall jag återge för Bizon, varför man i första hand ringde i klockorna i Sverige. Det hade i vart fall inte med gudomligheten att göra.
En relevant fråga, vad har vi Agnostiker till fördel, mer än att vi använder sunt förnuft och de troende ska omhuldas och beskyddas precis om de vore bättre slags folk än vi, som försöker se verkligheten med öppna ögon? Nej vi blir bespottade, oftast för att vi vägrar att acceptera den vansinniga religionen som fortfarande står för så mycket ondska i världen! Människor har rätt att tro vad de vill och då ska de inte styras av ondskans lakejer som hävdar sin religionsfrihet likt mörkermännen i den politiskt ideologiska rörelsen Islam!
Det kan vara bra att komma ihåg att religionsfrihet inte innebär religionsrättighet.  (Abdel-Masih Wazir.)  Jag, vi, har rätt (och en moralisk skyldighet!) att försvara oss intellektuellt mot 'tankevirus'.  [länk] .
#10 Leif Erlingsson kan du förklara varför Islam har fri lejd i Sverige och få protesterar i etablissemanget, är inte det så att Islam tar sig rättigheter som strider mot svensk grundlag?
Är det så illa ställt, för att Moderaterna har en islamist i sin regering, är det likvärdigt med att Islam har rätt och ställa vilka krav som helst.
Tack Wamberi för din insats till att vilja göra Sverige till ett primitivt samhälle som är anpassat efter rövarhövdingen Muhammeds önskan, att människor ska behandlas sämre än ert hat mot hundar och kallar oss som inte är med er för otrogna hundar. (som helst ska tas av daga efter vad som är skrivet i Koranen)
Vad tyckte du om den beskrivningen Leif, vill du ta striden mot dem som anser att Islam har med kärleksfull religion att göra, som dessvärre ingår i det politiskt korrekta perspektivet, att så måste vi betrakta Islam, som kärleksfullt! Jo tack, vi ser det i Rosengård hur kärleksfullt det är!
Leif du får ursäkta, står du på de kommentatorers sida som förespråkar en tänkt rättvisa, före moraliska skyldigheter då det gäller lagstiftning?
Mr Harmoni och Leif E Ström, jag uttalade mig principiellt.  Enär Sverige de-facto är en provins till ett internationellt brottsyndikat, så är det inte läge för mig att diskutera lagstiftning.  Först måste frågan om att göra om Sverige till ett land byggt på goda principer hanteras.  Det finns anledning att kritisera religion, och jag gör det, men man bör alltid tänka på vad som är strategiskt viktigast.  I dag är det strategiskt viktigast att undvika det totala kriget, vilket skulle resultera i det totala förslavandet av mänskligheten.  Mänsklighetens motståndare i denna konflikt försöker just nu få oss att fokusera på Islam.  Islam kan vi komma till senare, för strategiskt viktigast är just nu den kristna sionismen och den judiska d:o.  Dessutom tycks Turkiet segla upp som nytt flaggskepp mot Islam.  Intressant nog har även Turkiet sina egna förintelsetabun.  Vi "spelas", och om vi inte förmår se hur, så är vi bönder och marionetter i detta spel.  Begrunda nu min länk, ger den igen:  [länk] .
PS:  Orsaken att Islam får fri lejd i Sverige är "Balkanisering".  En väl beprövad splittringsteknik.  Det är avsiktligt, och i varje land faller folket för det...
#9 Herr Harmoni, jag frågar om du känner igen detta inlägg från i somras? Glömt var jag hittade det.

"Intressant att du noterat likheten med kriminella nätverk och deras hierarkier, ta det här med sjalar, niqab etc. Uniformerna är inte ens religiösa utan syftar till att inge "respekt", dvs rädsla, ungefär som Hells Angels (som inte heller är särskilt religiösa) ryggmärken och emblem, rör du så dör du.
De muslimska uniformerna visar kvinnans liv går ut på att kämpa för islam och för klanen. Hon är en soldat. Och varför kvinnorna har den här positionen, att det är de som ska bära uniform, beror på att det är de som ses som de viktigaste soldaterna eftersom det är de som föder fram nya soldater och det är just den förmågan som ska beskyddas på alla sätt. Allt enligt principen att den som har många soldater vinner över den som har få soldater. En klan ser människor utanför klanen som utomstående ev. som fiender om de står i vägen för klanens intressen. Soldater som vägrar lyda order ses som förrädare. Det är lätt att förstå varför muslimska kvinnor mördas för att de inte gifter sig med den utvalda kusinen. En klan är definitionsmässigt i krig. En klan är uppbyggd för att utkämpa krig. I krig accepteras inte förrädare. De muslimska kläderna är alltså inte religiösa och det är fel att använda svensk religionsfrihet som argument för att de ska få användas på skolor och arbetsplatser. Uniformerna visar att personen är medlem i en klan, m.a.ord en maffiaorganisation. Och så finns det folk som inte förstår varför brottsligheten i invandrarförorterna är så hög och varför inte integrationen fungerar. Ja, undra varför..."

En övertygad islamskeptiker måste författat. Han tar verkligen i så man ler lite snett och han tassar på anständighetens gräns. Kan man man baxna så gör man det.
Leif ditt PS är mycket sannare än du har vetskap om, jag ska inte redogöra för det. mer än att säga att fd Presidenten George Bush ligger bakom den islalmisering av Europa som pågår. Alltså muslimerna i sina svarta kokonger är islams soldater som ska se till att så många islamister som möjligt ska födas i Europa, för att muslimerna på det sättet snabbt kommer i en betydande folkmängd i varje land, för att ta över i våra samhällen! Bush har kohandlat med mellanösterns oljeländer för att USA ska garanteras deras olja och i gengäld hjälper USA Arabstaterna med teknologisk utveckling och fri lejd in i Europa och vår regim följer detta koncept och därför omhuldas muslimerna i Sverige så vi lär få vänja oss med bönerop ifrån många minareter inom en snar framtid!
# Lennart Lundvall om jag har hört, det skrev jag nyss om som du märker, jag har hur mycket info som helst när det gäller svenskfientlig politik och därför kan jag inte förlika mig med dem som skriver här som är katastrofalt okunninga" och är de inte det, om den egentliga sanningen så är de inte äkta svenskar i mina ögon! Alternativt så har de ett förhållande med kvinna eller man ifrån mellanöstern och har i grunden klara kommunistsympatier och är i mina ögon likt vilken islamist som helst som vill skada vårt folk och land!
#13; Erlingsson, min kollektiva uppfostran och mina fria ställning kolliderar med varann, då jag i det närmsta vill tillkännage ditt påstående "enär Sverige de-facto är en provins till ett internationellt brottsyndikat... som ett underbyggt sådant. Men vill du verkligen "starve the beast" om processen även innefattar EU?
Jag förstår att folk är skeptiska till moskeer här i Sverige. Sverige är ju ett kristet land. Många människor i Sverige, lever som i en ankdamm. De förstår inte vad det innebär, att möta en så stark religion med en så stark sammanhållning som islam har. Sverige har ju ingen sammanhållning alls och är lätt att köra över.Folk som har en romantisk föreställning om religioner, tycker det är snyggt i stadsbilden med en moske, tjänar nog ganska bra och har råd att bjuda in till allehanda kulturella evenemang. ----Det är inte bara att tillåta moskeer bara för att några vill det, alla borde få bestämma. En folkomröstningskulle var på sin plats(tycker jag) Jag förstår som sagt rädslan, som många har.
Å andra sidan befinner jag mig i Indien just nu. För mig är Indien vaggan av kultur och religion. Här struntar man i om det finns moskeér. Det finns muslimska områden och man hör böneutrop. Indierna är mycket toleranta till olika religioner. Det känns befriende. Men svenskarna har inte samma historia som Indien. De hade ingen Ghandi heller.
#19, Pia, först välkommen till det långväga inhoppet. Men ditt påpekande
gällande indierna som mycket toleranta till olika religioner, det måste tyvärr revideras. Sedan 2000-talets början har ett tjugotal större terrordåd utförts och många muslimer lever som andra klassens medborgare.
De diskrimineras i arbetslivet och av rättsväsendet.

Tidigare var hinduismen genomgående tolerant i avsaknad av centrala religiösa auktoriteter. Men i stort har du säkert rätt då hinduismen utövas av 80 procent av en befolkningen på 1,1 miljarder.
Kanske är Indonesien det mest toleranta landet beträffande religion? Där finns de flesta, buddister, hinduer, kristna, diverse kinesiska religioner, och så muslimer, de flesta. Däremot gillar de inte kinesisk skrift, som är förbjuden till skillnad från i närbesläktade Malaysia.
#21 Jocke ge ett enda bevis för, att vi ska vara toleranta mot religioner!

Jag finner inte någon religion som tillfört något sunt och riktigt, som vi alla kan samlas runt för ett humant samhälle som vi alla kan trivas i. Min erfarenhet är att religionen liksom politiken är till för att härska och söndra och tillfredsställa maktgalningarnas sjuka behov av makt som måste bero på ett medfött genfel!
22 Nä, varför skall man var tolerant mot nånting som man inte själv tillhör? Andras kultur, religion, ras, ideologi, musiksmak och f-n och hans mormor? Det är väl bättre, iaf enklare, att vara intolerant
mot allt detta?
Sedan kan man ju var intolerant mot själva intolernasen också, eller mot dess förutsättning, inskränktheten.
Eller att tvärtom, försöka se kritiskt men nyanserat och lite humant, på det hela?
Skulle tro att största skälet till min tolerans är att jag hoppas på att bli tolerant behandlad själv. Oavsett majoritetsförhållanden o dyligt! Sedan finns det förstås ideella o moraliska skäl till Medmänsklighet, men sådant sitter ofta trångt. Även kl 22.33..
#23 Jocke nu for du ut i det blå på sätt och vis om religionen, ingen går ju religionen obemärkt förbi, så du kan inte bara slänga ur dig besvärjelser hur som helst utan att tänka på vad du säger, det finns alltid ett om eller men.
Märk väl att folk får tro vad de vill på. Jag högaktar Jan Brunnegård som är troende men inte religiös för organiserad tro är jag absolut emot!
Jag vill inte ses som vara ett Lamm och gud eller Jesus vara min herde, den tron gör mänskligheten passiv, om alla ska tro att gud fixar allt åt oss.
#20 Jag lyssnar till vad folk säger här, men det är kanske som att lyssna på vad folk tycker om kurderna i Turkiet? Där säger man bland folket, att man gillar kurder......men sanningen kanske är en annan. Om du har facebook, så kan du se foton från Indien på min sida/ Pia Isaksson...
#25 Har du tänkt på att alla kanske inte tycker så...om religionen? Men jag förstår vad du menar.Jag menar att man kan se på religion, som ett sätt till hjälp, en tro på hopp i ett svårt liv. Många människor känner sig små....och i verklihheten är alla små. Därför ser en del människor upp till en högre makt, som står över alla sorger och bekymmer här i världen. Det kan var aett sätt att fortsätta, trots motgångar. Sen tror jag att man måst estudera vad saker och ting går ut på. Man kan inte bara kasta ur sig något, om saker man inte känner till.Det finns alltid en orsak till allt oxh krig och elände, kan man inet skylla påprofeter, som predikade om karlek och fred mellan människor. Bovarna i dramat är endast människan själv. Det är min tro.
Ulf Lönnberg
Jag anser inte att frågan om införande av böneutrop hör hemma på kommunnivå då det blir alltför godtyckligt - i kommuner där exempelvis muslimsk kolonialism skaffat sej majoritet kan då sharian komma att få en plats bakvägen. Om kommunala nämnder, utskott och tingsrätter besätts av främmande kulturer eller främmande religiositet kommer inte jäv bli en fråga - snarare vardag. Rättsprocesserna kommer då att tvingas tas om i det oändliga.

Önskvärt vore att den kristna så kallade idétraditionen tonades ner i diskussionen då den lika lite som islamska idétraditioner har något av värde att komma med i ett sekulärt rättvisesamhälle.

Att påstå sådana dumheter att det kristna är viktiga bäraren av vårt kulturarv och av vår identitet tillkännager grava luckor i vad människor i detta land sedan länge försökt frigöra sej från - alltså det religiösa förtryck som kristenheten administrerat över hela europa - sekulariseringen är däremot en idétradition under utveckling vi bör vara rädda om vilket borde gälla alla individer som lever och verkar i detta land.

Att bevara och utveckla samhällets sekulära hållning har även särskild betydelse för de muslimska falanger som på andra platser ligger i fejd med varandra - vilket de facto är en av orsakerna till att många tvingats fly från detta religiösa förtryck.

Jag anser att den sekulära rättsstaten i första hand ska säkra rätten från religiösa inslag i det offentliga rummet - men även säkra rätten att var och en får utöva sina respektive religioner så länge de inte strider mot svensk lag.
mrh 7
Du gnäller och klagar på som vanligt på det stackars svenska folket som inte förstår sitt eget bästa :-)

Inte förstår dom heller - enligt dej - då de skyller allt på andra att dom själva röstat fram vad som i dag är.

Om det är det du menar med att ha slutat tänka självständigt så är det illa nog om det inte är så att det är såhär det svenska folket vill ha det - du är ju enligt egen utsago svensk, så vad skulle du ta dej till om du inte hade något att klaga och skylla på?

Att det skulle bero på att det svenska folket blivit politiskt indoktrinerat av "den lede fi" vilket lever kvar hos de svenska dumskallarna. Tja du mrh - du har det inte lätt :-)
Leif E Ström 8
Just det - religionsproblematiken är svår att greppa med logik, men detta till trots måste denna behandlas inom logikens ramar då en annan behandling tenderar till att bli religiös i ordets sämsta bemärkelse.

Beträffande den nödvändiga revideringen av koranen så krävs det nog ett gudomligt mirakel för att få till nått sånt och eftersom sådana strider mot förnuftet så lär vi nog få vänta på något sådant.
Att det säkerligen är viktigare än ofantliga böneutrop kan jag hålla med om, men det ena utesluter inte det andra - att tillåta böneutrop av vad slag det vara må blir ett erkännande av det som i detta fall islam står för varför en revidering skjuts än länge in i en eventuell framtid.

Leif - du är inte nådig mot en nyfiken själ som min - jag lär få vänta för länge för att få någon glädje av ditt generösa erbjudande om du står vid ditt ord att "först när alla svenska medborgare kräver att det är människan som skall stifta de moraliska lagarna, först då skall jag återge för Bizon, varför man i första hand ringde i klockorna i Sverige."

Nej att det inte hade med gudomligheterna att göra har jag förstått - jag hade för mej att det var för att skrämma bort jättar och troll.
Dessutom vet jag att klockklangen en gång i tiden användes som "Hesa Fredrik" dag - det var alltså ett varningssystem för att varna för angrepp och att påkalla förstärkning från byarna runt omkring - men du vet nog bättre...
Leif Erlingsson 13,14
I myten om kunskapens träd då Eva lär ska ha övertalats av den degraderade Satanael att äta av kunskapens frukt valde hon inte kunskap då hon knappast ens viste vad kunskap var - för övrigt lika lite som vad Adam viste om den saken.
Dessa båda primater valde inte heller "liv" då ju livets träd var ett annat skilt från kunskapens träd.

Det är lite att ta i att tro att dessa primitiva existenser inte skulle ha låtit sej bedras av Jahve som du menar skulle ha ambitionen att hålla oss i mörker och okunnighet.

Om vi nu ska hålla oss till myterna så anser jag att det var oerhört dumt av de där första två att inte välja frukten från "livets träd" - vad ska människan med all kunskap till? Vad för den ständigt med sej - jo död och pina.

Att Eva gjorde ett ickeval är nog i detta fall betydligt närmare sanningen. För att kunna göra adekvata val fordras kunskap om konsekvenserna - den kunskapen hade varken Eva eller Adam - dom kunde inte ens sätta sej in i vilken skillnad det var mellan livets frukt och kunskapens frukt.

Hur menar du att kvinnan (Eva) står för sanning och liv?

Satanael den sekulariserade demokraten som önskade delaktighet i envåldshärskaren och despotens makt är väl den som närmast hade fått insikt i hur den stores menageri styrdes i både himmel och jord och visste vad den högste förväntade sej av sina små husdjur satta att framleva sina dagar i dennes paradisium.
Satanael - den första kända människorättsaktivisten - dock med en egen agenda som den missförstådde och djupt kränka varelse denne var inte blev så ensidigt humanistisk - tyvärr - i första hand kände sej denne ärkeängel försmådd och bitter på sin skapare och använde de skyddslöst okunniga människorna som verktyg för att få upprättelse.

Dessa fantastiska myter, nedtecknade efter en lång tids muntligt traderande där insikten och kunskapens förfinats om mänskliga beteende och vars symbolfigurer och deras roller utgör stiliserade beteendevariationer av mänsklig art som berättats som moraliska rättesnören och konkret varning för hur det går för de som inte fogar sej i överhetens påbud.

Detta och liknande sagor grundas den, och liknande religiösa fanatismer på som du gav exempel på i länken [länk]
vilken visade ett skrämmande exempel på religiöst fundamentalistisk hjärntvätt och indoktrinering.
Inte konstigt att det blir krig i religionens namn, när människor uttrycker sig så säkert om religionens verkan och andra förhållningssätts verkan på människan. Värsta halsstarrigheten förekommer här, värsta självsäkerheten. Inte underligt att det blir bråk. En del människor har förmågan att stampa ner foten ljudligare än vad kanske är avsett. Jag tyker det är konstigt att vi i Sverige inte får eller kan ha åsikter om Sverige längre? Gå till vilket annat land som helst, så får ni se olikheten. Sist jag var i Turkiet, hängde turkiska flaggorna på balkongen och ingen sa något om det. Skulle man göra likadant i Sverige, skulle helvetet bryta lös. Men Turkiet är ett intressant turistland för svenskar. Svenskar beundrar månag land utom sitt eget. Därför blir de också lätt överkörda. Jag är jättebesviken på Sverige och svenskarna. Sverige är ett marknadsfundamentalistiskt samhälle. Till glädje för vem? Jag trodde man skulle var glad, nöjd och stolt som människa? Men inte som svensk!Då ska man var sur.
Jag förstår vad Pia försöker säga. Men åsikts- och tryckfrihet betyder faktiskt att om jag är lika irriterad på religioner och dito filosofi som Pia är på Sverige, så är jag i min fulla rätt att framföra det. Och tänker fortsätta intill dess Stasi eller Securitate eller själve fan och hans mullor sätter stopp.

När Pia påstår att det är tvivlarna och deras bestämda ställningstaganden som är orsaken till krig och örlig i Jesu eller Mohammeds namn så godkänner hon ju samtidigt mullorna och deras kvinnoförtryck. Och att bli marginaliserad, rent av raderad, ur en broschyr är ingen vidare kvinnokamp.

Ha det gott Pia. Akta dig för alla obskyra religionsutövare därborta.
Helt otroligt att religionerna har överförts till generation efter generation utan att det minsta tecken på någon gudomlig närvaro har existerat, inte ens sonen har hört av sig, sedan han uppstigit från de döda. Att gud måste vila efter det att han skapade jorden och universum på sex dagar, det kan man förstå, han gick med andra ord in i väggen. Skulle det inte funnits några religioner tidigare och någon år 2012 fick för sig att skriva en bok om gud och skapelsen, blev det nog på barnavdelningen, hylla sagoböcker den skulle placeras. Att sedan gå ut på gator och torg för att missionera om det hela skulle bara resultera i en plats på hospitalet för den personen.
23 Lennart L. Du vet ju inget om skälen bakom detta förvisso otidsenliga med "inga kvinnnobilder" (Fast de finns, på sina håll). Från början var det inga bilder på människor godkända i Saudiarabien.
Det kan ju faktiskt vara så att det ligger en form av överbeskydd bakom restriktioner mot/för kvinnor, likaväl som förtryck? (En manlig polis får ej röra en kvinna t.ex. Här hos oss får kvinnor ej visiteras av män, men tvärtom är OK!) Eller en kombination? Och bara "männens fel"?
OBS, jag tycker de har halkat efter i människosynen, men de, även en hel del muslimska kvinnor, tycker med viss rätt följande:
Att våra kvinnobilder är mycket värre. Det är ju så hos oss i väst att en del kvinnor exponeras/exponerar sig i diverse poser på nätet, (har du missat det?) mot betalning, och så blir det "männens fel", här också!?
34 Och här har vi en som har hela universums tillkomst klart för sig. "Ingen Gud", påstår han tvärsäkert, men har heller ingen annan förklaring.
Vi väntar på denna från din egenupphöjda position Lasse i gatan.
Eller lite mer ödmjukhet inför tillvarons mysterier kanske?
Pia 32
Du får nog försöka tala ur skägget - alltså minimera slöjorna och antydningarna om vad och vem du talar om - det där med "människor" som uttrycker sig så duger inte det - ven och vad är det som du menar skapar dessa krig som du anser att dessa människor förorsakar?
Konstigt nog så är det inte krig här i yttrandefrihetens land - hur kan det komma sej tror du?

Det är däremot krig i de religiösast styrda länderna - varför då tror du?

Kan det ha något att göra med religionens verkan på människan.

Hur är det Pia med den "värsta halsstarrigheten" som du företräder då du uttalar dej mot bättre vetande och de människors erfarenhet som flytt från religiöst vansinne för att undkomma i en som jag hoppas fortsättningsvis än mer religionsfri kontext.
Den värsta självsäkerheten du manifesterar då du anklagar de som har en restriktiv hållning till religionernas maktanspråk på våra liv för allt ont bådar inte gott - med det förhållningssättet är det inte underligt att det blir bråk.

Förstår inte att du med berått mod förmår dej att stampa ner foten på det viset om det inte är så att du avser att röra upp onda känslor.

Vad jag vet så får vi i sverige ha åsikter om sverige längre - vem skulle hindra om inte en och annan klagosångare?
Dessutom får folk ha svenska flaggor på balkongerna och har - var bor du någon stans?

Du säjer att "om man skulle göra likadant i Sverige, skulle helvetet bryta lös." - nej det har jag inte märkt något av - och kolla på alla flaggstänger - där vajar minsann svenska flaggor.

Du ska väl inte vara så jättebesviken på Sverige och svenskarna - du får tänka på att dessa stackare inte är mer än människor och likt andra folkslag ibland är glada att dom råkat vara födda i just det land dom fötts, men i bland har all anledning att både gråta blod och förblöda då vissa av deras medborgare spränger sej själva och andra i luften.

Du sätter däremot fingret på ett av de verkliga problemen då du konstaterar att sverige är ett marknadsfundamentalistiskt land - där liksom hos de fundamentalistiska religionerna har du rötterna till mycket ont - MEN! än så länge har inte bombbältesförsedda kvinnor och män sprängt sej själva och andra i luften till stöd för uppförandet av ännu ett köpcentrum.

Mammon kräver visserligen människooffer, men i jämförelse med religiös patologi som förmår individer till vilka galenskapens dåd som helst i en gud eller i kärlekens namn så föredrar nog den enskildes girighet och statusjaktens vansinne även om det leder till hela mänsklighetens undergång - den utger sej ju i alla fall inte för att vara annat än ond.

Så då undrar jag - till glädje för vem klagar du på att andra människor uttalar sin mening? Du vill ju själv kunna göra samma sak - klaga på svenskarna.

Att du trodde man skulle var glad, nöjd och stolt som människa måste ju bero på att du inte förstått en väsentlig skillnad mellan orsaken till varför man kan vara "glad, nöjd och stolt" eller varför man kan känna motsatsen, och så länge du inte förstått det får du nog fortsättningsvis finna dej i att vara en sur svensk.
#29 bizon tack för din kritik som du måste hålla på sparlåga för i mina meningar innehåller lika förbaskat en stor portion sanning och det vet du och hade du skrivit dem så hade du formulerat dig på ett annat sätt men slutprodukten hade blivit densamma. Du nämner att jag har det inte lätt men glöm inte de övriga miljoner av människor, skulle de vilja påstå att vårt samhälle är underbart att leva i? Glöm alla sådana synpunkter om att jag skulle vara mer utsatt som person än du själv och övriga för den vansinniga politiken i landet. #28 detta stycke kan jag inte annat än att hålla med om och här visade du verkligen på att du har tänkt till ordentligt och att du inte är så dum som du själv kanske tror, utan nu har du visat på, vilken stor betydelse det har att använda sin intelligens på rätt sätt. Väl bekommet bizon.
#32 Pia jag håller med dig det är fult att vara svensk och det kan bison intyga om det har han med all oönskad tydlighet förkunnat för mig och det var väl bland andra honom du syftade på kan jag tänka mig förutom L.A. den kommunisten.
#36 Jocke när ska du ta del av vetenskaplig forskning någon gång? Du bör nog endast surra om kvinnornas för och nackdelar som du tycks behärska, men när du kritiserar Lasse som inte tror på gud är du vidskeplig av dig, det måste du väl själv begripa. Jag kan inte heller tro på någon gud för det strider mot alla forskningsrön som jag följt, sedan jag som liten grabb såg Sputnik på himlavalvet 1957.
#37 Okej Bizon! hur ska man uppfatta dig då? Du tar dig friheten att tala om alla religioner som om du visste hur alla dessa människor lever. Jag tycker heller inte illa om svenskarna eller Sverige, jag tycker bara det är synd, att vi är så förbannat flata! Det är bara snack från din sida, att folk vågar framförra sig som svenskar. Det vågar de inte alls! Och du som är så tolerant mot allt och alla----vad ska du skylla på när vi verkligen får de bråk här du talar om finns i andra länder?

Om jag inte minns fel, sa jag förut att det är befriande när människor kan leva ihop med olika religioner? Men realiteten är en annan. Svensken vet inte vad han vill! Så tycker jag att det är och fungerar , både i familjer och annorstädes. Men som du säger, Sverige har yttrandefrihet och då är ju allt bra då!
folk vågar inte framföra sina åsikter som svenskar, då har man ju ingen nytta av yttrandefriheten?
Teddy Widegren!

Myter kan användas för att påvisa olika saker.  Din användning  ( Bizon 2012-10-12 09:22 #31  [länk] )  är en annan användning än min, och i sig en intressant text.  Möjligen skulle man kunna tolka det du skriver om "den första kända människorättsaktivisten" som en kritik mot min upplysningsverksamhet, genom det du skriver om hans användande av "de skyddslöst okunniga människorna" och sedan i påföljande stycke tycks mena att det inte finns några alternativ till att foga sig under överhetens påbud.

Min text däremot
( länkad från min #10 & #13, "Gamla testamentet är i högsta grad relevant för vår nuvarande verklighet[länk]  från 2009-01-24 ,  som med fördel läses tillsammans med "Krigslegitimerare[länk]  från 2009-02-03 )
den ger envar som så önskar effektiva tankeverktyg att bryta sig lös ur förtrycket med.

Och det hastar f.ö., då lagar håller på att sättas på plats som gör att kritiker kan sättas i fängelse på helt godtyckliga grunder.  Det är nu eller aldrig.  Iallafall vad gäller vår, våra barns och barnbarns liv, och kanske några 10-tusen eller 100-tusen år därtill.

På din fråga hur jag menar med att kvinnan (Eva) i myten står för sanning och liv, så är det ju kvinnan som har den fysiska gudskontakten genom att hon fungerar som transdimensionell mottagare för de själar som inträder i vår verklighet.  Kallas födelse.  Så hon ger liv.  Men enligt överheten/kontrollsystemet så ska hon böja sig under mannen.  Mannen ska stå för gudskontakten, och hon ska gå till mannen/prästen för den.  Vilket är ren bullshit.  Det mannen däremot ofta är bättre på än kvinnan så är det den här typen av filosofiska resonemang som vi just nu för.  Så med många fina ord luras kvinnan att hon inget begriper!  Häpp!#10 på nytt:

Det kan vara bra att komma ihåg att religionsfrihet inte innebär religionsrättighet.  (Abdel-Masih Wazir.)  Jag, vi, har rätt (och en moralisk skyldighet!) att försvara oss intellektuellt mot 'tankevirus'.  [länk] .
Nu har humanisterna fått sin vilja igenom genom att låta EU få Nobels fredspris, endast vän av av ett degraderat Europa kan tycka att EU är värt ett fredspris. Nästa år blir det väl Nordkoreas President som får fredspriset eller Ryssland för att tillfredsställa vänstervridna Sverige som har detta land som sin förebild och behandlar svenska folket som om vi vore ryssar.
#43 Leif Erlingsson det märks att du inte är bortkommen när det gäller modern forskning , vilket bizon har en brist i, han utgår ifrån gammal filosofi som ägde mer sin giltighet på antikens dagar? Visst han hittar ett guldkorn ibland, det kan inte förnekas och om religionen har han i stora drag rätt i med sin åsikt.
Men du Leif vad begära att alla ska förstå dina skrivna rader när vissa inte har någon grundutbildning när det gäller vetenskapliga rön och syften och förlitar sig på religionen och massmedias lögnaktiga skvaller som den enda sanningen.
Självklart har folk rätt att tro vad de vill, men när man försöker pådyvla andra sin tro har man gått för långt.
Att förbjuda människorna sina rättigheter som vår regim sysslar med så blir det avtryck med all tydlighet på nästan varenda forum på Internet! Osämjan är total och beskyllningar om en det ena och det andra står som spön i backen och här kommer du in i bilden och vill oss att förstå, att vi måste tänka om, med dina hänvisade parametrar så förklarar du hur det ska gå till, men få fattar det här tyvärr, för att de inte har den förmågan att tänka längre än näsan är lång.
#34, #35 Haha, Gud har gått in i väggen, säger Lasse och jag tänker precis så med en vuxen dotter som håller på att ätas upp av cancer. Inget kan man göra till hennes hjälp, så jag nöjer mig med att häda. Det är ofarligt eftersom det inte finns någon gud...

Fråga till Jocke: Har du någonsin sett en bild i media på kvinnor som ligger på knä i moskén och ber till sin Mohammed och hans farsa Allah? Nej, just det. Bilderna visar med all tydlighet att religionsutövning är karlgöra.

I dag har dom helg och fredagsbön och efteråt ska någon fatwa utfärdas och åtgärdas. Huka er gubbar och kärringar - nu laddar dom om.

#46 Lennart Lundvall jag känner största medlidande med din dotter och du själv med familj, var tar du din styrka ifrån som orkar skratta åt gudseländet mitt upp i alltihop, du måtte vara en mycket psykiskt stark person och är Sourze en ventil för dig att få skriva av dig, som jag anser är ett bra sätt att bearbeta sorg och bekymmer.
Missade först denna:
Leif E Ström 2012-10-11 19:31 #18  [länk] :
#13; Erlingsson, min kollektiva uppfostran och mina fria ställning kolliderar med varann, då jag i det närmsta vill tillkännage ditt påstående "enär Sverige de-facto är en provins till ett internationellt brottsyndikat... som ett underbyggt sådant.  Men vill du verkligen "starve the beast" om processen även innefattar EU?
Processen innefattar även EU, och vad har vi för val?

Samtidigt, som jag visat med mina filosofiska texter/verktyg, så är hela problematiken hur vi tänker.  Tänker många fler av oss annorlunda så innebär det per automatik att "Odjuret" svälts ut.  Det är ju också så att det inte bara finns hemlignissar som arbetar mot mänskligheten.  Dels finns det en majoritet i dessa nätverk som hellre skulle arbeta för mänskligheten bara de trodde det skulle fungera.  Att de skulle få uppbackning snarare än "kniven i ryggen" av mänskligheten för det.  Och dels finns även Gnostiska Illuminati (= frihetsvänner) kvar och jobbar under ytan med olika förberedelser.
Re:  Mr Harmoni 2012-10-12 14:31 #45  [länk] :

Du frågar om man kan begära att folk utan vetenskaplig grundutbildning ska förstå det jag skriver.  Ja, kanske det är svårt om man inte ens har gått naturvetenskapligt gymnasium, men det har många.  Däremot är det en fördel att inte ha blivit alltför djupt indoktrinerad i vetenskapssekten, för så mycket är ju fel.
#49 Leif Erlingsson nu syftar jag mest med det som har med rymdforskningen att göra och du tangerar den forskningen och rent utav tar citat ur den medvetet eller inte och just därför kan jag hålla med dig i många av dina sakfrågor, som att vi måste skaffa oss en annan förståelse om livet och mer gör avkall på det materiella när vår "energi" fodrar högre existens, fast tyvärr är inte alla medvetna om den och definitivt inte de religiösa som inte accepterar rymdforskningens rön.
En rak fråga accepterar du begreppet kosmisk sådd som slumpvis är an-moder till allt biologiskt liv på jorden med dess biologiska skillnaderna på vår hudfärg. Logiskt sett om vi härstammade ifrån samma stam skulle vi alla se likadana ut, men de lärda skyller på evolution som skapat denna skillnad, vilket inte jag tror på, möjligtvis på det sättet att alla är vi isf blandras och då är vi inte några äkta rymdvarelser, såvida vi inte härstammar ifrån olika planeter förstås, vilket jag tror ligger närmast sanningen. Vilken planet kommer du ifrån Leif? Skämt åsido.
Re:  Mr Harmoni 2012-10-12 16:43 #50  [länk] :
En rak fråga accepterar du begreppet kosmisk sådd som slumpvis är an-moder till allt biologiskt liv på jorden med dess biologiska skillnaderna på vår hudfärg.  Logiskt sett om vi härstammade ifrån samma stam skulle vi alla se likadana ut, men de lärda skyller på evolution som skapat denna skillnad, vilket inte jag tror på, möjligtvis på det sättet att alla är vi isf blandras och då är vi inte några äkta rymdvarelser, såvida vi inte härstammar ifrån olika planeter förstås, vilket jag tror ligger närmast sanningen.  Vilken planet kommer du ifrån Leif?  Skämt åsido.
Det här är ju bara gissningar, men min gissning är att livet först uppstått på jorden under påverkan av motsvarande och kompatibla livsmönster från universum, så att säga bakvägen in i den uppfattbara materien från vibrationer i det underliggande (av vetenskapen inte riktigt accepterade, även om det beror på vem du talar med) fältet.  Det finns experiment i vår tid där t.ex. grodyngel utsätts för livsmönster via s.k. energimedicinmaskin och därvid utvecklas till den varelse som frekvensmönstret var inspelat från, har glömt vad man använde.  Men förutom denna naturliga process så finns det många som misstänker att olika utomjordingar har varit här och manipulerat i vårt DNA.  Kanske detta bara är deras desinformation, önskedrömmar.  Kanske vi gör fel om vi introjicerar sådana tankar.  Jag lämnar det öppet.  Inte heller har jag några dagsmedvetna minnen från varifrån jag ev. tidigare skulle ha kommit.
#51 Leif Erlingsson självaste Carl Sagan var inne på denna möjlighet, eftersom det finns gott om Aminosyror på nästan varenda himlakropp så är tanken inte helt fel, men lägga fram klara bevis om någon kosmisk sådd lär det nog ta många år framöver att framställa. För närvarande har man gjort undersökningar på de mest otillgängliga platserna på vår jord och funnit vissa pusselbitar som kanske bekräftar vår existens som kosmisk sådd i begynnelsen för flera miljarder år sedan, medans vår atmosfär bildades.
#36/Nu får du ge dig Jocke, ditt miljösnack går jag inte på, när du själv åker omkring i en gammal husbil och förpestar luften. Sen till ditt tillkortakommande när det gäller kvinnor beror väl på att du är en riktig mes, ryck upp dig grabben. Varför flyttar du inte till ett muslimskt land där kvinnan anses vara ett lägre stående väsen, skulle passa i din mentala syn på kvinnor.// Vad är det du inte förstår av universum? Du menar på fullt allvar att det är gud som har skapat jorden och universum? trams och åter trams.
Religionsfriheten står mot en ljudmässig olägenhet. Ett modernt samhälle mot medeltiden. Ett böneutrop är ett religiöst ställningstagande och en påminnelse om hur nära medeltiden vi befinner oss, en klockringning en kulturell kvarleva.
Varför hukar alla?

Folkpartisten Erik Ullenhag “vill inte leva i ett land som inte ger skydd åt människor”, svarar han i Svt:s “Debatt”, när Södertäljes kommunalråd berättar om att pengarna är slut och man bor 19 i en tvårummare. Men Erik Ullenhag bor i Vasastaden. Det har ingenting med Sverige att göra i meningen “ta emot flyktingar”. Jag tror vem som helst kan bo i Vasastan och inta en generös flyktingpolitik och när Södertäljes kommunalråd säger “Våra pengar är slut och vi har ingen möjlighet att ta hand om detta”, så svarar Ullenhag “jag vill inte bo i ett land som…” och får applåder för det? Sen sänker han skatterna.

Ska vi skicka tiggarbrev till riskkapitalisterna, eller hur ska detta finansieras?


Samtidigt står 850 miljoner utan rent vatten, WHO beräknar att tre miljoner flickor könsstympas varje år, och att totalt 100 till 140 miljoner kvinnor i världen är könsstympade.

Där har vi en miljard människor som vi kan börja med att ge skydd.

I miljard i Vasastan och ett minskat skatteuttag för att öka företagens konkurrenskraft och “jag vill inte leva i ett land som inte ger skydd…”??

Och alltmedan Sverige går djupare och djupare in i en recession, med dagliga företagsnedläggelser (och då talar jag inte om kebabkök och damfrisörskor) så apterar Erik Ullenhag en social bomb från kommandobryggan i Vasastan.

Fullständigt ansvarslöst.
#47 Tack Mr Harmoni för uppmuntrande tillrop. Jo man är sömnlös och gråter i ett halvår men när inget hjälper och sjukdomen visar sig starkare än vetenskapen så ser man ingen annan råd än att bita ihop, häda, svära över sitt öde - varför goda glada vackra starka hon, varför jag, varför vi. Och vi gläds över de få dagar hon kan leva normalt.

Gud har gått in i väggen - nog är det så.
#55 KÅM Utomordentligt språkbruk, utomordentligt viktig fråga. Jag undrar själv hur många somalier den gode Erik avser att hysa i sin rymliga bostad i Vasastan, där vår välsituerade medelklass häckar i sina övervärderade lägenheter från 1800-talet.
53 Lasse i gatan. Går du på gatan eller åker du kollektivt, eller har du själv bil? För det mesta står min bil stilla.
F.ö. vet du inget om mitt leverne, och vi debatterar principer här. De flesta här sysslar alltså inte offentlig moralkontroll, över nätet a la diverse -ismer, oavsett vilken.
Läs en kurs i logik, du är för sorglig!
"sysslar alltså inte med offentlig moralkontroll över nätet" skall det vara, till Lasse i gatan.
Lennar L, ja vad skall jag säga, beklagar det som drabbat din dotter och din familj.
När det gäller religion så är vi en del av den, även muslimerna. Oavsett någon gud eller ej. Kvinnor och män har vars en lokal i Islam vad jag vet. Och det är inte så länge sedan som kvinnor och män satt på var en sida i svensk kyrkor.
Även jag beklagar Lennart Lundwall med dotter och familj.  Dock är det här inte gud som gått in i väggen utan den tragiska sanningen är att den företagsstyrda vetenskapen är motståndare till riktigt effektiva cancer-kurer.  Se t.ex. "Burzynski The Movie" som jag tidigare länkat till, man kan hitta den och mycket annat via:  [länk] .  På  [länk]  finns en översikt artiklar i ämnet huvudsakligen eller om det är enbart ur engelskspråkig gammelmedia, och på  [länk]  kan man läsa om Tullio Simoncinis hårt motarbetade men för patienterna mycket framgångsrika arbete huvudsakligen med Bikarbonat, sprutat in kring cancern.  Även D-vitaminer i höga doser hjälper till, och det kan man ju själv köpa i hälsokosten.
#55, KÅM, god välunderbyggd agitation är en bristvara inom svensk politik. I den parlamentariska sfären agiteras det inte alls, beroende på att förnuftets räkneverk har stannat. Svensk politik innefattar inte sanningen eller dess konsekvenser, då man slappt fördelar, reducerar och devalverar det svenska samhället.

VI är numera enbart de som bor på några av malmarna i Stockholm. När jag växte upp var vi DOM, vilka hade samma åsikter som idag, och liknande åsikter gick bara att framföra bakom skål och vägg.

Du undrar "varför vi hukar" vi hukar inte, vi funderar på varför ett tidigare avlångt kulturland i två färger, idag omformats till "Rubiks kub", lika färgglad men till skillnad mot originalet omöjlig i att förena varje sidas/skikt med en gemensam färgsättning. Först när politikerna inser att paletten skurit sig kommer de anamma den gråa färgen för oss andra, vilken innehåller allt mellan svart till vitt och dina problem är lösta.

Egentligen bör du skita på kuben och fundera över varför det inte finns några folkbildare i politiken, eller inom bildningsförbunden?Det finns bara 2 hållningar:

1. Det krävs en budget för flyktingpolitiken, inklusive alla problem som finns idag och som måste lösas.

Det krävs en flyktingpolitik och det krävs en tydlig markering mot religiösa grupper som inbillar sig att Sverige accepterar att 100 års politisk och social utveckling ska skänkas bort i något allmänt flum om “religionsfrihet” eller “jag vill inte leva i ett land som…”.

2. Öppna gränserna och låt det som händer hända i det landet som Erik Ullenhag inte vill leva i om det inte händer.
(Då förslår jag också att migrationsverket köper upp alla lägenheter i Ullenhags trappuppgång, så han verkligen får leva i sitt land.)

Tystnaden bär det största ansvaret.

Over and out.
Leif Erlingsson 43
Nej du ska inte tolka min tanke om Satanael som "den första kända människorättsaktivisten" och den modige som vågade sätta sej upp mot despoten och allhärskaren gud som en kritik mot din upplysningsverksamhet.
Så är det inte menat.
Däremot invänder jag mot ditt särartstänk om kvinnan som "livgivare" - hon är i sitt gravida stadium endast ett käril - om än ett underbart sådant, men jag tror inte att det gagnar någonting att höja henne till skyarna då hon inte annat gör än att låta sej på samma sätt som myten beskriver lockas av den kunskap som leder till död och förintelse - inte liv.
Hade hon symboliskt sett ratat kunskapens frukt och i stället valt livets frukt då hade situationen varit en annan, men nu gjorde hon inte det. Den "sanningen" får hon alltså mytiskt bära - precis som judas får bära sin kyss och sina penningar.

Att kvinnan skulle ha den fysiska gudskontakten genom att hon fungerar som transdimensionell mottagare för de själar som inträder i vår verklighet låte flum och "new age", men vackert och ett kärt motiv i min konst - dock endast ett romantiskt sådant - några andra hinder för de eventuellt livsökande själarna än lite hud och köttsliga hinnor finns inte vilka en jäl inte behöver någon anten för - dessutom är ofta graviditetsrollen ofrivillig och oönskad och då närmast att betraktas som ett rent övergrepp av de krafter som skulle kunna vara inblandade.

Nix Leif - Det är inte alls så att kvinnan luras till att hon inget begriper - det finns väl så skickade kvinnor som män - men i dag då kvinnans representation i alla sammanhang ska visa framfötterna så kommer många fram som inte håller måttet.

I de mytiska tider vi talar om var människan inte skickad att välja - världen var paradisisk - det vill säja våra instinkter var oss nog.

Dock - realiteten och verkligheten utanför myterna var en annan - där rådde brister och umbäranden, dragiga grottor och rovdjur - där utvecklades vår kunskaps grund, där lärde vi oss att hålla oss torra och varma eller skydda oss från solens hetta under dagen och klättra högt upp i träden för att sova på natten eller att täcka grottöppningarna så att de blev rovdjurssäkra.

Och ärligt talat Leif - något "livets träd" har inte funnits som vi skulle ha kunnat äta av mer än att ta emot och slutleva livets mångfasetterade biotop var och en efter sin art så som livet för oss varelser ter sej, och i denna häxkittels kokande gryta var vi betydligt mer "skyddslöst okunniga" än vi är i dag då vi lagt under oss hela jorden, och i det fallet är det inte enbart kunskap utan även en väl tilltagen reproduktionsförmåga som lett till nuvarande resultat.

Vad jag förstår så förefaller just den mänskliga reproduktionsförmågan vara så funtad att den passar utmärkt för den mänskliga artens överlevnad under de skuggors ständiga hot som predatorer, pandemier och krigiskt leverne innebär, men till slut når även människan sin övre gräns.

Och som du menar - myter kan användas för att påvisa olika saker. Min användning är inte mindre relevant för mina syften än din användning för dina - och kikar du noga så kommer du att se att dom sammanfaller i en gemensam nämnare - människans frigörelse från vidskepligt förtryck.

Du har även helt rätt vad gäller myternas användning för att legitimera krig.

Hastar gör det även förvisso, men hastat har det alltid gjort - dock kommer vi inte till vägs ände fortare för det, och redan i dag fungerar rättsväsendet så godtyckligt som det behöver för att gagna makten.
KÅM varför skriver du bara, eller är inte påståendet relevant?
Tack vänner på sourze för medkänsla. Själv undrar jag varför en ärrad agnostiker ö.h.t. blandar in någon sorts gudsbegrepp i problematiken. Varför skulle en ev. gud bry sig om familjen Lundwall och skita blankt i tjugu tusen ganska oskyldiga syrier eller sextio miljoner människor under andra världskriget. Typ. Men man mjuknar mentalt vid ovana påfrestningar och prövningar och ser sig omkring och tvärsäkerheten falnar och gamla ideer krackelerar. Men om Gud finns så gick han nog in i väggen redan 1914. :-)
Bizon #64,

självklart får du använda myterna för dina syften.  Det är ju väl att vi är överens på några punkter kretsande kring människans frigörelse från vidskepligt förtryck och från krigslegitimering.

Dock en kommentar ang. livets träd.  Du tycks förutsätta att du förstår vad myten betyder, eftersom du kan påstå såsom fakta att "något "livets träd" har inte funnits".  Själv skulle jag aldrig vara så självsäker att jag avfärdade en myt på detta sätt, särskilt inte när den är genomgående i alla kulturer.  Snarare skulle jag misstänka att den representerar en mycket djup sanning om den fysiska skapelsen.  Kanske den portal genom vilken materien materialiserades.  Om så är, så förstår man kanske lättare fascinationen inför den "portal" genom vilken vi inträder i det fysiska.  "The Vesica Pisces is easily one of the most profound geometrical images of ancient and modern times.[länk] .

Världsträdet, livets träd o.s.v. kan mycket väl vara en mytologisering av motsvarande process som skapar stjärnor och planeter enligt de principer Mehran T. Keshe beskriver hur det sker i kosmos eller i laboratoriet i hans patent EP 1 770 717 A1 från 2007  "EP1770717A1.pdf[länk] .

Wayne Herschel  [länk]  har ju f.ö. mycket intuitivt skissat utifrån någon slags egen upplevelse, väl sammankopplat med alla olika gamla världsträdsmyter på hans sida om det kosmiska världsträdet  [länk] .  (Jag fick leta bakåt i mina länkarkiv till 2010 för att återfinna detta.)
Pia 41
Ja du - hur ska man uppfatta mej?
Jag är född i sverige - jag tar mej friheten att ha synpunkter om religioner i allmänhet och juden/kristen/och islamdom i synnerhet och detta med utgångspunkt från vad jag lärt mej om dessa - och skiter fullständigt i om det tar hus i helsike av den orsaken.

Ja - här är det något som jag kan hänga med på "det är synd, att en del människor är så förbannat flata så att dom låter sej våldtas av andra utan att reagera.

Sedan anser jag inte att det bara är snack från min sida då jag påstår att folk vågar framföra sina åsikter med större kraft nu då det demokratiska system vi utvecklat i detta land visat sitt rätta ansikte - ta sverigedemokraterna som exempel - dom hånas av etablissemanget, men dom står för vad dom anser rätt och riktigt - och dom är svenskar, (i alla fall skåningar) och dom får gehör. Det kallar jag för att våga.

Ja, jag är tolerant - det är de flesta människor, men när vi ser att saker och ting går över styr så förstår vi att det är nödvändigt att sätta ner foten och gör det.

Ja - vad jag ska skylla på när vi verkligen får de bråk här jag talat om finns i andra länder kan du ju fråga dej själv - vad har du gjort för att bibringa lite vett hos de människor som kommer hit och skiter oss infödingar på näsan - jag har i alla fall förutom debatterat och tillkännagivit min syn på tingens ordning även umgåtts folk från när och fjärran och då varit lika tydlig som här med vad jag tycker - fast det tycks mej ha gått dej helt förbi då du verkar mena att min tolerans inte känner några gränser.

Men saken är den att jag inte ensidigt ser ett rött skynke så fort det handlar om invandrare och deras beteende - det handlar i mitt fall om ett värdigt bemötande av människor i nöd - några andra och rena snyltare finns det inte plats för i det svenska samhället just nu eftersom de i nöd är fler än förmånga för mycket.

Dessutom anser jag att interimstiden för medborgarskap måste vara minst tio, och gärna tjugo år. Har situationen i hemländerna återställts bör tanken vara att folk åker tillbaka - gärna hyggligt skolade - det kan tolkas som ett extra bidrag till de länders utveckling vars inre slitningar dränerats på sina bästa krafter - dvs folk som hade förstånd nog att sätta sej i säkerhet.
Bekvämlighets- och ekonomiska- flyktingar som sökt asyl och ändå åker skytteltrafik till sina hemländer samtidigt som dom skickar hem sina flickor för kusingiften i omyndig ålder har inget här att göra - oftast bidrar dom inte med något annat än att förbruka de slantar som socialen placerar på deras konton.

Människor som beter sej schyst behöver ingen ha något emot och där är det heller sällan några problem.

Men med de som efter interimstiden skulle vara kvalificerade för ett återvändande om förhållandena förbättrats där dom en gång kom ifrån måste helt klart ha ett ord med i laget och inte återsändas hur som helst - ensamstående är det i det fallet mindre problem med, men de vuxna som har barn som rotat sej i det svenska samhället bör få välja själva om dom vill stanna - förutsättningen är att dom försörjer sej och har lärt sej språket så att dom klarar ett normalt liv i landet utan tolk - om inte - ja då är det en enkel, och lycka till!

De som ägnat sej åt brottslig verksamhet ska bara tillbaka direkt. Sånt kallas att missbruka gästfriheten.

Religiösa fanatiker med rekrytering på agendan till diverse heliga krig bör jämställas med brottslingar och skyndsamt skickas till sina fronter.
Leif #67
Ja Leif det är väl att vi är överens om vår önskan om människans frigörelse från vidskepligt förtryck, helst också från krigiskhetens adrenalinstinhet som bara behöver lite lämplig input för att flamma ut i ond bråd död.

Men kanske är det med människans nuvarande förstånd nödvändigt med lite åderlåtning av vår digra numerär - jag har tidigare nämnt att vår felutveklade reproduktionsförmåga inte är lämpad för en predator, men väl för en predators bytesdjur.

Ja Leif - jag förutsätter att jag förstår att tolka vissa myters betydelser - dock är jag inte mer rigid i min uppfattning än att jag kan ändra inställning om jag får annan information.

Vi pratar om den gammaltestamentliga beskrivningen av "livets träd" som nu är satt under sträng bevakning så att människan inte ska komma åt det.

Andra symboliska myter blandar jag för tillfället inte in och vi hade även i detta fall relevansen av gammla testamentet för vår tid - inte sant? I så fall står jag fast vid min uppfattning och kan ytterligare bygga på den om så erfordras.

Visst vi kan laborera med tanken att begreppet "livets träd" (frukt) skulle representera något i den fysiska skapelsen, men om vi ska tala om gamla testamentet översatt till svenska i godkänd upplaga så som varande en del i den kristna idétraditionen som kristenheten ärvt av judendomen så kan det ju vara bra om vi håller oss till det.

En eventuell portal genom vilken materien materialiseras - ja,,, andra änden i ett svart hål? Den pulserande kommunikationen mellan skilda dimensioner. Timglasets nålsöga dit allt känt och okänt dras för ännu en transformation ur varat in i ett annat vara.

Jag har inte några problem med att förstå min fascination inför den "portal" genom vilken vi inträder i det fysiska - nej då, tro inget annat - denna passage är centrum för två av livets stora ögonblick.

Jag förutsätter att myter kan ge kunskap - men främst om mänsklig mentalitet och tänkande. Sedan är det helt i sin ordning att människor snickrar lite nya myter - alltid roar det någon, men låt oss inte vara så högtravande ödmjuka att vi inte vågar stå för det vi tycker oss se utan att vi ska rulla oss i stoftet - lite frejdighet skadar inte.

Det som för ögonblicket intresserar mej i mytsammanhang är hur samma grundmyt letar sej fram genom historien och dyker upp i ungefär samma tappning med några hundra års intervaller på helt skilda geografiska platser på jorden och i olika kulturer. Det kan tyda på minst två saker - det ena att vi har en så otroligt begränsad fantasi, och det andra att de maktambitiösa funnit ett verksamt koncept, men jag är mest böjd att tro att det handlar om en kombination av de två.
"Dock en kommentar ang. livets träd. Du tycks förutsätta att du förstår vad myten betyder, eftersom du kan påstå såsom fakta att "något "livets träd" har inte funnits". Själv skulle jag aldrig vara så självsäker att jag avfärdade en myt på detta sätt, särskilt inte när den är genomgående i alla kulturer. Snarare skulle jag misstänka att den representerar en mycket djup sanning om den fysiska skapelsen. Kanske den portal genom vilken materien materialiserades. Om så är, så förstår man kanske lättare fascinationen inför den "portal" genom vilken vi inträder i det fysiska. "The Vesica Pisces is easily one of the most profound geometrical images of ancient and modern times." [länk] .
#68 "vad har du gjort för att bibringa lite vett hos de människor som kommer hit och skiter oss infödingar på näsan - jag har i alla fall förutom debatterat och"

Jag har nästan bara umgåtts med invandrare i hela mitt liv, finns papper på det. Just nu är jag i Indien, där jag har vänner. Men jag anser att det är synd att svenskar i gemen är så undertryckta. Då kan man fråga sig varför(jag låter någon annan förklara) Det finns ingen sammanhållning eller gemensamma värderingar i det svenska samhället, där alla gör vad de tycker och skiter i vad andra gör. Det ser jag inte som något positivt, men förstår att det har sin sociologiska förklaring.

F.ö. får du tycka vad du vill. Det är ju din sak. Men personlligen förstår jag bättre en mjukare syn på tillvaron, människor emellan. Man kan ju hata religionen(vilket jag nser överdrivet)men man kan ju vara förstående för det. Allt har sin förklaring om varför olika liknelser och formuleringar kommit till. Som "livets träd" tex.
Bizon, ang. det gammeltestamentliga "livets träd" så är ju min ansats att den myten försöker maskera och dölja en äldre myt för oss.  Likaväl som dagens nordiska kristendom inkorporerar fornnordiska riter så måste den gammeltestamentliga desinformationen inkorporera äldre traditioner för att någon alls skulle tro på den.  Självklart sätter den livsfientliga myten vakter framför livets symbol!  F.ö., som jag nämner sist på min  [länk] ,  det finns från civilisationens barndom en starkare idé.  Nämligen att ur många enade, mångfald; ingen begränsning av kreativitet och tänkande.  Alltså själva inversen av det som på latin står på baksidan av varenda dollarsedel.
#71 Pia Hur illa ställt är det med ett logiskt resonemang? Jo, det är verkligen illa ställt med dem som motsätter sig det logiska tänkande. Vad man än har för åsikter och förklarar dem aldrig så noga, så vänds det på och plötsligt får man de mest idiotiska påståenden om sin person till svar. L.A tillhör den kategorin, som måste handla om ett mindervärdighets komplex.
coup d'états tekniker används tyvärr ofta, på andligt/mentalt el fysiskt plan (mer el mindre handgriplig 'geopolitik') Man hijackar tempel och kyrkor, gärna genom att riva tidigare och bygga upp ovan ruinerna, man anv gamla symboler och missleder (alla dessa 'olika' kors tex). Livets träd är som bekant gammalt tänk (as above so below, hermetism, kabbalah, druidism and way back) och man divergerar (om det nu är förleda man vill) fr ursprungliga andemening i myten/metoden genom att att bara så 'lite' förvränga den (säkert finns oxo historiskt oavsiktlig/omedveten 'förändring').

Livets träd går i spiral genom kroppens (templets) chackror from base/root to crown ... från ovan ser det ut som en spiral, vortex, kors och från sidan ser det ut som ett träd ... där krona, om fulländning, når rot. Och då ser vi det kosmiska ägget! Enkelt :)
anonymt inlägg #39: " ... L.A. den kommunisten". :)
anonymt inlägg #73: " ... L.A tillhör den kategorin, som måste handla om ett mindervärdighets komplex."
Tog ditt smör slut? :)
Tack så mycket "Mr Harmoni" att du förärade mig en pseudonymen, "L.A.", men jag har inga främlingsfientliga/rasistiska åsikter som jag behöver gömma bakom någon feg pseudonym ...
Men jag förstår att du vill locka in mig på pajkastningsdebatten! :)
tack själv Leif ...

the hero with thousand faces mm fr joseph campbell e ju bra stoff asså ang alla dessa myter och symboler som har många gemensamma nämnare.

Santos Bonacci [länk] forskar i liknande (var på redicecreations.com nydl [länk] )
Lennart Asp du måste vara ifrån vettet, är man rasist för att man inte gillar kommunister? Är det du får lära dig hos EXPO!
#52 La. Carl sagan var ingen rasist...Förklara vad du menar egentligen med den kommentaren!
Östberlin 28 oktober 1962: Soldater från Fidel Castros armé träffar östtyska officierare. Två dagar tidigare hade tysk underrättelsetjänst fått reda på att tidigare SS-soldater rekryterades i landet av Fidel Castro.
LA. läs det här så att du kan sopa rent framför egen dörr innan du öppnar käften och beskyller folk för något de inte är! [länk]

Så dina sympatier för att Cubas Castro har fått en knäck nu, så att du inser att du står för ondska som kommunist, som för övrigt sympatiserar med Islam och Hamas i Palestina.
Leif
Inskriptionen på en endollar du undrade över - "Vi litar på gud", vidare står det på latin - ANNUIT COEPTIS, som ungefär betyder "Gud är med oss i vår kamp" Under pyramiden står det NOVUS ORDO SECLORUM, som betyder att en ny ordning begynt - år 1776.
Politiska slagord har inte på mycket länge varit något nytt . och tar vi de områden dylika enande sentenser skulle kunna handla om så begränsar det till några få områden där gud är ett element - den samlade folkliga kraften ett annat - olika former av grödor ett tredje och havets gåvor ett fjärde osv.


Är du så säker på att det ligger i mytmakarnas ambition att de försöker maskera och dölja en äldre myt för oss i symbolerna livets träd och kunskapens träd?
Kan det inte vara så att en nytolkning gjorts då nya kunskaper och idéer sammanställts?

Och visst har det hänt att äldre myter och seder sugits upp i nytolkningar vilket kanske inte i alla lägen har med desinformation att göra - dessa kan ju även ha passat in på ett sätt som gynnat både det nya och det gamla - precis som du säjer "för att någon alls skulle tro på den".

Nu vände jag mej inte mot just de formuleringarna i din text - det var detta med "liv" det handlade om som du menade att kvinnan specifikt som kön skulle stå för - men då enligt mej handlat ytterst oklokt då hon valde att bjuda mannen på kunskapen om död och förintelse.

Som jag menar är just myter och sagor något som människan sysslat med så långt tillbaka som då hon förstått underhållningsvärdet av en god historia samt det sedelärande den kan föra med sej.

Tyvärr kan man ju tycka så är den judiska berättarkonsten affekterad av både tvivel och bristande logik om vi ska hålla oss till GT. Och än mer tyvärr har kristenheten ärvt allt detta tokeri och förtvivlat försökt bringa lite ordning i de hela - där kommer treenigheten in som en nödlösning då man önskade kontakt mellan det mänskliga och det gudomliga.

Egendomligare konstruktioner än så har andra religioner presterat så det är just ingen bedrift precis - men det handlar om sanktionerade kreativitet i en hierarkiskt pyramidal kontext - så vad annat kan man begära av maktens folk?
Bizon,

Jag undrade inget.  Du har själv citerat en länk ur min text  [länk]  så jag vet att du läst den.  Som jag där konstaterar:
På baksidan att USA:s nuvarande dollarsedel finns ett måtto "E pluribus unum", som betyder att ur många kommer en - enandet av mångfald.  Och det passar ju in på den amerikanska drömmen att ena många nationaliteter till en stark nation.  Från mångfald, enighet, etc.

Det finns från civilisationens barndom en ännu starkare idé, som vi kanske har glömt bort, och måste återupptäcka.  Nämligen att ur många enade, mångfald; ingen begränsning av kreativitet och tänkande.

Den senare principen kallar den nutida Mesopotamiern Abdel-Masih Wazir, son till brigadgeneralen och den konservativa protestanten Annis Wazir, för The "Inanna principle" (IP).  Läs mer ur hans anteckningar och förklaringar på:
  • "From Inanna To the Internet and beyond"  [länk]
  • "From Mesopotamia to tomorrow, and the day after"  [länk]
  • "Inanna keramik och smycken"  [länk]
Du försöker i din kommentar dra ned nivån till politiska slagord.  Men "E pluribus unum" ovan är långt mer än ett slagord.  Det är en invokation, en besvärjelse, en rit.  När du använder sedeln deltar du i riten.

Ang. mytmakarnas ambitioner så är jag inte tankeläsare, men konsekvensen är maskering av äldre myter.  När det sedan gäller liv hänvisar jag till
  1. oscar: berven 2012-10-13 15:30 #74  [länk]
  2. oscar: berven 2012-10-13 17:32 #80  [länk]
som ju på ett utmärkt sätt vidarehänvisat till den värld av symbolik som förknippar kvinnan med liv.  Och även "Flower Of Life", "Vesica Pisces", o.s.v. som jag redan själv länkat till.  För mig är det inte svårt att se hur kvinnan kan anses vara närmare livets tillblivelse än mannen, oavsett den lilla spermien.

Jag noterar att du liksom gamla testamentet tycker att kvinnan gjorde fel där med kunskapen.Sedan:

Jag har grunnat mer på din #69.  I den framkastar du frågan om det med tanke på människans nuvarande förstånd måhända är nödvändigt med en åderlåtning av vårt antal.  Detta är den dolda maktens plan, befolkningsreduktion, att göra sig av med "de onödiga ätarna".  Jag har ju jobbat hårt i ganska många år nu på upplysning för att vi många enade ska kunna skapa mångfald; ingen begränsning av kreativitet och tänkande.  För om vi visar att vi tål sanningen och att vi tillsammans kan arbeta konstruktivt med de verkliga frågorna, då tror jag inte det finns någon orsak att vi inte skulle få leva.  "Den som ser får leva", som jag myntade 2007-08-16.  Det jag har fokuserat på och vill fokusera på är att öka människors förstånd.  Kanske understundom med drastiska debattmetoder, men jag vill ju så varmt att vi ska klara det.  Alla.
#82: Mr Harmoni man är inte rasist "för att man inte gillar kommunister?" och jag tror inte att man får lära sig det på EXPO? :)
#83: Jag menar att Carl Sagan inte tyckte att amerikanarna var världens mest förtryckta folk ...
#90 Lennart Asp om du skriver till mig och du anser att jag skriver med en psedonym, hur ska man tolka denna mening? " "L.A.", men jag har inga främlingsfientliga/rasistiska åsikter som jag behöver gömma bakom någon feg pseudonym ..." Insunerar du då inte på att jag skulle vara rasist? Nej vet du vad, jag skulle isf inte kunna jobba ihop med en firma som består av flertalet invandrare, tvärtom jag är nog extra bussiga mot dem för att de ska förstå svenskt affärsliv, förvisso tjänar jag på det att de inte gör dåliga affärer och vi alla i slutenden. Och vad det anbelangar i Europas lågkonjunktur gäller det att vända på slantarna.
Tack själv, Pia.

Jag tror grundskillnaden i Teddy Widegrens och min inställning till människan för några tusen år sedan är att han tycks tänka att vi i stort sett just klättrat ned från träden då, medan jag är inläst på allsköns bevis för tidigare högkulturer - som t.o.m. haft antigravitationsfarkoster, något vår egen kultur fortfarande bara har i militära projekt eftersom det strider mot fysiksektens trossatser.  (Se t.ex. "The Hidden Records" av Wayne Herschel  -  [länk] .)
Leif - självklart läser jag det du skriver och i din välvilja vill delge oss sökande noviser - därmed inte sagt att jag sväljer allt.
Jag vet att du tycker det är besvärligt att bli ifrågasatt, men verklig kunskap har inget med korvstoppning att göra - det handlar om att undersöka och komma fram till en om än tillfällig sanning då som du vet nya rön och frågeställningar titt som oftast kullkastar de gamla.

Säkert är det även så att det i ett land som usa skapats olika varianter av slagord ägnade att ena detta sammansatta folk - du ska veta att usa är den skenande reklamens hemland där man inte skyr några medel att fördumma sin befolkning bara dom snällt deltar in cirkulerandet av de små gröna papperslapparna - att man där så storståtligt använder de lärdes språk visar bara på den enorma kulturlöshet som dessa förenade stater lider under.
Dock är jag tveksam till att i usas fall att ta det som inteckning för annat än det maktbygge det är att slåss om en kontinent efter den första tidens huggsexa för att därefter söka styrka i enandet. Och så långt får man väl ändå ge dom lite kredd för den goda viljan.

Säkert har en del potentater från den katolska kyrkan figurerat i bakgrunden genom tiderna i detta bygge vars maktambitioner är väl kända från den europeiska historien. Konstigt nog lyckades dom inte med enandet av mångfalden i sydamerika, men det har säkert sina skäl - däremot råder det ingen tvekan om vilken typ av religiositet som fått fäste.
Jag föreställer mej att det har med grundnationaliteten i centralamerika att göra - alltså denna är redan inledningsvis affekterad av stormaktsideologiska ambitioner som ju som vi vet utvecklades till supermakt.

Kul att du tar upp detta med "civilisationens barndom" i din kommentar igen då jag fäste mej vid det begreppet i ditt föregående. Ja vad hände egentligen i civilisationens vagga? Vet vi något med säkerhet? Du använder försiktigtvis ord som "kanske" vilket jag anser är absolut nödvändigt.

Själv tror jag mindre på enighet i det fallet - men mer på en mångfald av tankar och idéer vilka skapade sina egna symboler vilkas rester omsider vi ser i dag men inte tillfullo kan tolka - det mesta förblir spekulationer och inget fel i det - det är ju både intressant och i viss mån kreativt.
Fast jag har ju som du vet invändningar att göra även här då jag menar att om något verkligen haft ett absolut värde av kunskap och vetande samt givits kraft av äkta närhet till bärande livsprinciper VARFÖR SKULLE DET I SÅ FALLA HA LÄMNATS FÖR ATT DÖ ELLER FALLA I GLÖMSKA?

- då en ännu starkare idé, som vi har glömt bort, och måste återupptäcka. Nämligen att ur många enade, mångfald; ingen begränsning av kreativitet och tänkande.

Jag återkommer till mesopotamiern Abdel-Masih Wazir, son till brigadgeneralen och den konservativa protestanten Annis Wazirs tankar om "Inanna principle" - som ju är en idétradition bland många - dock huruvida den har relevans i dag för de problem nutidsmänniskan står inför kan man undra över. Jag skulle tro att vi måste titta framåt med utgångspunkt från vad som är mer än vad som osäkert skett i det förgångna - som du vet har jag påpekat det förut - det som inte har överlevandets potential dör ut - att vi då verkar vilja återvända till det är väl snarare ett suicidalt beteende.
Bizon / Teddy,

Du tycks vilja börja om från rent bräde.

Medan jag anser att vi måste - iallafall intuitivt - förstå vår verkliga historia.
Ja Leif - om så vore möjligt skulle en nystart vara att föredra i stället för att tvingas släpa på alla mänsklighetens misstag och dårskapen i att inte kunnat lära sej ett vitten av dom.

Men så vist är det knappast ordnat - dock skulle jag som ett samtida råd vilja uppmana till en liten studie av vår närmaste historia och att där se medan minnena är färska vad som kunde gjorts annorlunda - jag är nämligen övertygad om att det är lättare att ta ett steg tillbaka än det är möjligt att vrida det mänskliga sinnena till ett tänkande som gällde för sextusen år sedan. Det är inte möjligt - och om något ska tjäna något till så bör vi nog helt pragmatiskt inrikta oss på det möjliga i stället för det som är dömt att misslyckas redan i sin linda.
#93/Leif E./Citat:…”jag är inläst på allsköns bevis för tidigare högkulturer - som t.o.m. haft antigravitationsfarkoster”//Var det sådana de använde för att kolla att jorden verkligen var platt?
Leif
Så återkommer jag då till mesopotamiern Abdel-Masih Wazir, son till brigadgeneralen och den konservativa protestanten Annis Wazirs tankar om Inanna principen.

Alltså en idé som mejslats fram för så där en 5500 år sedan och som redan då influerats av andra kulturer.
Nu är det ju så att vidaretänket och myntandet av begreppet "Inanna principen" har Abdel-Masih Wazir stått för och något han föreställer sej ska leda till ett relevantare hanterande av osäkerheten inför framtiden.

Han menar att mänskligheten därmed kan förverkliga en gammal dröm om en gemensam uppgift för hela mänskligheten. - Ja en vacker tanke som även återfinns i de judiska skrifterna där "herrens folk "israel" föreställts vara det folk som ska sköta mänsklighetens angelägenheter"". Även tyskarna har på senare tid (1900-talet) haft sådana ambitioner - möjligen kan tanken spåras även i eu-projektet fast jag där mer spårar förenta staternas modell.

Många andra med dessa i historisk tid - samt diverse messiasgestalter som ibland fått något folk med sej eller det skrattats åt - eller än värre, men kanske mest av godo kommit att förvaras i mentalsjukhusens mörker. Så någon brist på despotisk övertro har mänskligheten aldrig lidit.

Själv tycker jag att innanaprincipens universella matris som ska omfatta alla får många varningsklockor att skramla så att ingen borde missa faran med likriktning och fixerat tänk - alltså just det som vi i sekulariserande termer äntligen börjat kunna frigöra oss från till förmån för den självtänkande människans orädda sanningssökande.

Alltså - bort med alla gudar som inte kan nedlåta sej till att sätta sej ned i laget och dela sin vishet med människan som likvärdig kamrat - handlar det om att rädda livets möjlighet till fulländning eller handlar det om att sprattla i marionettens styrtrådar? Ett vägval!

Och diverse gudomliga principer hit och dit är inte heller mänskligheten hjälpt av om dom inte visat sitt värde redan för tusentals år sedan i utmejslandet av livets värde - ett värde som måste kunna förstås av de som lever - och då vill jag inte höra några segregationsförklaringar som att folk inte förstår sitt eget bästa - i det fallet är det inte fel på människan utan på pedagogiken.

Jag säjer inte att vi inte kan lära av gamla eller nya myter - det går alldeles utmärkt att tolka in det mesta i dessa, men det måste omtolkas till varje tids förutsättningar och bara där ligger det en fara - därför litar jag hellre till den levande erfarenhetens vakna nu.

I dag ligger en tanke om en mer allomfattande globalisering i luften - kanske börjar den svalna något nu då konkurrensen om råvarorna blivit än mer påtaglig, men fortfarande lever den idealistiska tanken på "en värld ett folk" och även den utan grund i gamla myter - bara med en empatisk logik som säjer att vi människor inte kan hålla på och slåss om allting.

OM antigravitationsteknik är möjlig eller inte är knappast en relevant fråga - det är klart att den är möjlig. Om den sedan en gång i historien har praktiserats är en annan fråga som vi endast kan få svar på genom lämningar från en sådan tid - om den varit en verklighet en gång är den viktigaste frågan - varför upphörde den?

Tankar kring Atlantis försvinnande har pekat på att det energiuttag som där gjordes utarmade grunden som den kontinenten vilade på varför den kollapsade och sjönk - var det något liknande som hände med antigravitationskrafterna ska vi nog vara försiktiga med att än en gång försöka praktisera de principerna.
Teddy Widegren / Bizon 2012-10-14 10:57 #96  [länk] :
Ja Leif - om så vore möjligt skulle en nystart vara att föredra i stället för att tvingas släpa på alla mänsklighetens misstag och dårskapen i att inte kunnat lära sej ett vitten av dom.

Men så vist är det knappast ordnat - dock skulle jag som ett samtida råd vilja uppmana till en liten studie av vår närmaste historia och att där se medan minnena är färska vad som kunde gjorts annorlunda - jag är nämligen övertygad om att det är lättare att ta ett steg tillbaka än det är möjligt att vrida det mänskliga sinnena till ett tänkande som gällde för sextusen år sedan.  Det är inte möjligt - och om något ska tjäna något till så bör vi nog helt pragmatiskt inrikta oss på det möjliga i stället för det som är dömt att misslyckas redan i sin linda.

Men min käre Bizon, Sourze är ju fullt av exempel på just förmåga att analysera historien.  Se t.ex. Michael Delavantes produktion:  [länk] !  Det finns många andra.  Att sedan några pensionärer utan att någonsin försöka förstå något ägnat sina dagar åt putslustigheter i kommentarsfälten på dessas bekostnad visar möjligen att dessa pensionärer har dömt sig själva till att misslyckas förstå något.  Men det säger inget alls om mänskligheten i sin helhet.  Tänk alla dem som läser men inte skriver just p.g.a. dessa putslustigkurrar.

Tvärtom tror jag vi behöver inse att det redan finns en sektor av mänskligheten som såväl behärskar historien som tiden och gravitationen.  Som förstår vad man visste innan våra senaste årtusendens myter drog ned en mental rullgardin i våra medvetanden.  En bra start för den härvid obildade kan även här vara Henning Wittes site, som jag nyss rekommenderat i annan tråd och annat ämne.  Han har nämligen en bra översikt över historieförfalskning på följande  [länk] .  Märk väl att det var Wehrmacht som skrev fredsfördrag med de allierade.  Och fick väldigt mycket i utbyte, då de hade en extremt bra förhandlingsposition.  Den tyska regeringen däremot hade inget att förhandla med, och fick inget fredsfördrag.

Ibland får jag en gnagande känsla av att jag debatterar med människor som redan vet allt detta och gör allt i sin makt för att bromsa vår förståelse.  Utan full förståelse är vi helt i händerna på dem med förståelse.  Det borde inte minst de här på Sourze som känner sig "i universum utan daglig parallax[länk]  kunna känna igen sig i!

Brasklapp:  Även jag befinner mig på en inlärningskurva.  Hypoteser jag har luftat på vägen förkastar jag utan nåd inför ny kunskap och insikt.  Mina viktigaste verktyg är intuitionen och att vara beredd att offra varje antagande på vägen inför ny kunskap.
#93 Leif Erlingsson Jag har studerat din länk och blev lite förvånad att Indiens Virmanor omnämns inte, som idag finns att beskåda som avbildning likt kupoler på ett gammalt Tempel i en av Indiens städer, kommer inte ihåg vilken. Kremererna som bodde i nuvarande Irak omnämns inte heller, som hade civiliserade färdigheter som skulle förbluffa oss, vi nutidens folk.
Teddy Widegren / Bizon 2012-10-14 12:07 #98  [länk] :
Själv tycker jag att innanaprincipens universella matris som ska omfatta alla får många varningsklockor att skramla så att ingen borde missa faran med likriktning och fixerat tänk

Den totala öppenhetens tanke ger dig varningsklockor.  Antingen har du missförstått Inanna principen (IP) (står för från många enade, mångfald; ingen begränsning av kreativitet och tänkande), eller så skrämmer detta dig.  Rekommenderar alla att läsa på:  [länk] .  Självfallet är det ingen som menar att man ska använda denna myt för bokstavstro.  Den är ju själva motsatsen till bokstavstro!

Ang. experiment med tid och rum och Atlantis kulturens undergång, så anser jag det bättre att förstå vad som gick snett än att upprepa historien i blindo.
Leif Erlingsson jag tror att mänskligheten är rädd att förnya sig och föredrar att tänka i sina gamla ensidiga banor, även de mest avancerade forskningsrönen som ger oss verktygen till att tänka, vad kan deras resultat ge mig i förlängningen, så resonerar jag när det gäller all forskning, jag behöver inte svälja allt utan jag plockar de russin i kakan som bevisligen är fakta. Hypoteser behandlar jag som en möjlighet, exakt som vetenskapsmännen ser det, bara för att det kan skapa nya insikter, alltså man vill förnya sig som människa och detta är det många som skulle behöva. Min förnyelse kom för kanske 10 år sedan, när jag insett vilket svek och bedrägeri vi är utsatta för av våra sk samhällsbärare och därför är jag partilös och har inte några politiska sympatier för någons form av politisk ideologi som är förlegad och vilseleder oss in i lögnernas dårskap, som våra politiker försvarar med näbbar och klor.
Mr Harmoni 2012-10-14 12:54   [länk] :
#93 Leif Erlingsson Jag har studerat din länk och blev lite förvånad att Indiens Virmanor omnämns inte, som idag finns att beskåda som avbildning likt kupoler på ett gammalt Tempel i en av Indiens städer, kommer inte ihåg vilken.  Kremererna som bodde i nuvarande Irak omnämns inte heller, som hade civiliserade färdigheter som skulle förbluffa oss, vi nutidens folk.

Tack.  Uppgifterna om Indiens Virmanor var säkert en inspirationskälla för Nazitysklands antigravitationsforskning.  Jag har haft dessa i bakhuvudet, men med tanke på att det är - om jag inte missminner mig - information ur de mycket gamla Veda-skrifterna så har jag avstått från att nämna dem i detta sammanhang.

Vill passa på att nämna två bra böcker som omfattande tar upp den tyska krigsmaktens undervapen-forskning, som jag läst i slutet av 2008:
  1. Joseph P. Farrells "Reich of the Black Sun".
  2. Nick Cooks "The Hunt for Zero Point", som citerar omfattande ur den förra.  {Korr 2012-10-18 00:50:  Det är tvärtom, se #149  [länk] ,  Joseph P. Farrells bok från 2004 citerar ur Nick Cooks från 2002.}  Dumt nog har den senare varken index eller innehållsförteckning.  Den förra har en bra innehållsförteckning.

Det är för den tänkande holistiska detektiven rätt uppenbart varför NSA står över lagen, och vad NSA i verkligheten är i vår kultur.  Tänk själva, så kommer ni också på det!  Den här forskningen föraktade den "judiska vetenskapen", och i så måtto att den fysiksekt vi lever under är en falsk vetenskap, så hade de rätt.

[Ovanstående Korr/rättning endast i denna kopia.  Även på Sourze finns dock en rättelse inlagd senare i tråden 2012-10-18 00:50 #149  [länk] .]
Det finns många olika inriktningar inom religiös tro som har utvecklats genom årtusenden.Om vi skulle ta och gå ännu längre tillbaks, till den tid då vissa grupper utvandrade från den afrikanska kontinenten, för att sedan sprida sig över det som vi idag känner som Europa.Skulle dessa grupper ha ägnat sig åt att bekämpa varandra och slåss om resurserna hade de förmodligen inte överlevt.De var visserligen betydligt färre än vi är idag,och hade säkert olika åsikter i sakfrågor, men grundinställningen var samarbete.

#68 talar om att de som kommer till Sverige "skiter infödningarna på näsan" ett resonemang som kanske skulle kunna utvecklas en smula.
Min fd svärmor kom från Danmark i början på 50-talet. Hon arbetade bla med att servera på olika privata fester. Hon fick höra att "vi vill inte bli serverade av en utlänning". Det var nog snarast hon som fick skit på näsan av infödningarna. Något som tyvärr i viss mån lever kvar än idag.

#69 talar om en "åderlåtning av vår digra numerär" något som ger mig rysningar efter ryggraden. Vilka är de som skall omfattas av denna åderlåtning och vem/vilka skall bestämma om den? Vad är ett lämpligt antal innevånare på vår jord?

Jag är så ofattbart naiv och korkad att jag faktiskt tror att resurserna skulle räcka om vi fördelade dem på ett annat sätt. Vi kanske måste ta ett steg tillbaka och fråga oss vad en människa egentligen behöver. Försöka hitta tillbaka till samarbete människor emellan och inte vara så inställda, särskilt i Sverige, på att auktoriteter alltid har alla svar.

Varför alla dessa religiösa riktningar en gång uppkom kan ju också diskuteras. Varför måste vi ha olika former av levnadsregler, var det för att människor i allmänhet inte kunde uppföra sig eller var det för att kunna kontrollera de samma? De stora religionerna bygger ju i huvudsak på samma idèer. Namn på den högste och ceremonierna skiljer sig åt men syftar i stort sett till samma sak. Och som grund till att så split mellan folk och skapa konflikt när så önskas, fungerar de utmärkt.

Leif E, skrev i #99 ”Även jag befinner mig på en inlärningskurva.”

Leif E, har du kvalitetssäkrat att du i nutid och nära framtid befinner dig på eller i rätt inlärningskurva?

Är din inlärningskurva att utveckla kunskap i harmoni med att lyda Jante, Luther och Ågren ELLER att förstå Jante, Luther och Ågren?

Mvh
#104 Arifi du har just förklarat för bizon med väl valda ordmeningar som jag själv har försökt åstadkommit för att bizon ska förstå vad jag är ute efter, så tack för det.
Jag menar på, om vi tänker oss Sverige i sin vagga långt innan namnet Sverige kom till stånd och för 8 tusen år sedan då vårt land blev befolkat efter att Inlandsisen smälte undan, dessa människor måste överleva och livnärde sig på jakt och fiske och förmodligen fördelade allting rättvist till vänner och grannar och givetvis till sin familj (En sund fördelningspolitik) Sedan alltefter människornas uppfinningsrikedom utvecklades vårt land till vad det är idag och det kan man lugnt säga är ett rent vansinne! Jag skulle kunna tänka mig att vi gör avkall på det materiella och närma oss ett naturligt liv där vi umgås på ett intellektuellt plan istället som skulle göra oss mer harmoniska i vår tillvaro som jag faktiskt tror att vi var på väg emot med en suverän kulturell utveckling, men mångkulturen har satt tvärstopp på en sådan utveckling! Men det finns folk som är bakåtsträvande tyvärr, att någon svensk kultur finns inte enligt bizon" all kultur är hämtad utifrån och inte heller finns det någon svensk homogen befolkning utan vi är en blandras. Alltså han nedvärderar oss svenskar och vårt land. Självklart pratar bizon i nattmössan och få skulle vilja hålla med honom. Nåväl, du nämner att vi borde göra avkall på vårt sätt att leva , helt rätt, vi måste börja se oss själva som människor och inte som "politiskt styrda Robotar" för att överhögheten har så bestämt och för att vi har gått på deras lögner och alltid med ett måste, för att vi ska kunna behålla vår välfärd, men de syftar givetvis på sin egen välfärd så här är det bara och därmed batsta.
Mental kvalitet i EU 2012-10-14 14:08 #106  [länk] :
Leif E, har du kvalitetssäkrat att du i nutid och nära framtid befinner dig på eller i rätt inlärningskurva?
Frågan förutsätter en mall, och är därför ställd inom en "innanför ramarna tankemodell" enligt alt. b) i början av min text "Gamla testamentet är i högsta grad relevant för vår nuvarande verklighet[länk] .  Själv söker jag mig till "ingen begränsning av kreativitet och tänkande", ett öppet förhållningssätt.  Kanske jag ur Ola Alexander Frisks arbete  [länk]  kan finna ett sätt att "kvalitetssäkra" detta arbete, men det kan jag ännu inte svara på.
Är din inlärningskurva att utveckla kunskap i harmoni med att lyda Jante, Luther och Ågren ELLER att förstå Jante, Luther och Ågren?
Svar nej.  Jag är nog ganska stabilt förbi jantezombiestadiet.  Ågren låter som huvudvärk, det har jag nästan aldrig.  Eller menar du ångest för något du enligt andras förväntningar på dig skulle ha gjort?  Det har jag inte heller.

Leif E, tack för svar i ditt inlägg #108 på mina frågor!

Frågan förutsätter enligt min mentala kunskap, tänk och handling i nutid och nära framtid ingen mall, om din avsikt och mål är att förändra din under historisk tid inlärda mentala kunskap och inte det laglösa kollektiva pronomenet ”vår” i nuvarande verklighet, med eller utan läror och irrläror.

Du söker dig till "ingen begränsning av kreativitet och tänkande, ett öppet förhållningssätt" enligt din mentala tro och vetskap, men min mentala kreativitet och tänkande styrs och ställs av den mentala kunskap Jag har utvecklat i livet. Ola Alexander Frisks arbete är egosmart för den som vill, kan och vågar förstå att mental kunskap inte kan köpas bara utvecklas mentalt i fyrarummare som vill, kan och vågar förstå, när, var och varför.

Enligt min mentala kunskap, tänk och handling är du inte mentalt förbi läran om Jante, Luther och Ågren (ångest i din enskilda mentala fyrarummare), så länge din mentala kunskap inte vill, kan eller vågar styra ditt mentala tänk och handling att i fysisk skrift här på sourzeXse, sluta upp med att använda laglösa kollektiva pronomen, som lurar (blåser) dina läsare på enskilda rättigheter och möjlighet till skadestånd av det allmänna, lokalt i en delstat i USA eller lokalt i en medlemsstat på den inre fria marknaden i EES (1994) eller EU (1995 t.o.m. 2012 i nutid och nära framtid).

Ågren eller det ord som du vill använda för de mentala motstånd som din kreativa och tänkande mentala fyrarummare utvecklar i nutid och nära framtid. Mental förnekelse och förvirring, vill, kan och vågar vara livslång (> 30 år), om du i nutid och nära framtid inte vill, kan eller vågar tvätta bort (hjärtvätta) din mentalt felaktiga programvara som i tid och rum styr och ställer med din förmåga att i tid och rum värdera, värdesäkra och välja information från humana resurser som i en delstat i USA eller lokalt i en medlemsstat på den inre marknaden i EES eller EU, har STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist i producerat resultat, i handläggning eller beslut kvalitetssäkrat brev adresserat till EN drabbad enskild medborgare, som i tid och rum utvecklat rätt mental kunskap, tänk och hanndling.

Mvh.
Mental kvalitet i EU 2012-10-14 17:01 #109  [länk] :
Enligt min mentala kunskap, tänk och handling är du inte mentalt förbi läran om Jante, Luther och Ågren (ångest i din enskilda mentala fyrarummare), så länge din mentala kunskap inte vill, kan eller vågar styra ditt mentala tänk och handling att i fysisk skrift här på sourzeXse, sluta upp med att använda laglösa kollektiva pronomen, som lurar (blåser) dina läsare på enskilda rättigheter och möjlighet till skadestånd av det allmänna, lokalt i en delstat i USA eller lokalt i en medlemsstat på den inre fria marknaden i EES (1994) eller EU (1995 t.o.m. 2012 i nutid och nära framtid).

Nu förstår jag.  Tydligen har det inte framgått klart nog att jag försöker skapa ett nytt "vi".  Jag har med bifall = medhåll citerat det förut, men kanske inte här på Sourze.se:
"anonymously yours" 2008-09-11 17:35  [länk]  &  [länk] :
"De" vill inte att du ska vakna.  "De" vill att du ska somna, för gott.
"De" är inte ens värda din depression.  Då gottar de sig bara.
"De" förtjänar vad de får.  Bevakning och mental likvidering.
Sanning är var och ens sak, kollektiven kan aldrig vakna.  Kollektivt kan ingenting hända.
Bara slakt och masshypnos gäller för det kollektiva.
För ett kollektivt tänkande finns inte.  Men var och en kan vi.
Ensam är inte svagt.  Ensam är det enda möjliga.  Allt annat är virtuellt humbug, madness.
Men ensam betyder inte utan kontakt med andra ensamma.
Tillsammans är vi starka, men inte det kollektiva tillsammans, utan det ensamma tillsammans.

anonymously yours
2008-09-11 17:35

Den som följt med i det jag bloggat i snart ett årtionde vet att det är detta ensamma tillsammans jag avser med "vi", men jag får be om ursäkt för att jag inte varit tillräckligt tydlig med det här på Sourze.se.  Även om jag kan tycka att det lyst igenom i allt jag skrivit om att ta personligt ansvar, själv delta i rättsliga processer mot brottslingarna som sitter vid köttkvarnarna, o.s.v..  Se t.ex.  [länk]  =  [länk]  här på Sourze.se.  I kommentarerna till den tråden kan man samtidigt se hur jantezombies reagerar enligt Ola Alexander Frisks beskrivning i "Zombietestet[länk]  =  [länk] .  Ber åter om ursäkt för otydligheten, jag har ibland svårt att komma ihåg att det som är självklart, uppenbart och glasklart för mig inte måste vara det för andra.
PS ang. Mental kvalitet i EU 2012-10-14 17:01 #109  [länk] ,  som jag redan svarat på i #110  [länk] ,  men här då ett tillägg:

I min andra "anonymously yours" länk skriver jag 2008-09-16 15:48  [länk] :
Själv jobbar jag med intuition + kunskap.  Kollektiven tror jag inte längre på.  Som "anonymously yours" skriver [...]
DS.
Ett förenklat svenskt språk så att alla förstår efterlyses, själv använder jag inte det högtidliga vokabuläret för att vardagsvenskan går hem hos de flesta som torde vara bekant. Krångliga låneord är inte riktigt att hålla sig med på Sourze anser rätt många läsare har jag hört, så de hoppar över när någon krånglar till sin skrift helt i onödan, men givetvis korrekt, om han/hon inte vill att deras rader ska bli olästa förstå. så var så god!
Rättelse; om han/hon vill att deras rader ska bli olästa förstås, så var så god!
Arifi 104
Ja i 68 nämner jag att de som kommer till Sverige "skiter infödningarna på näsan" - och då inte generellt alla vilket även framgår av både tidigare trådar och texten efteråt där det står "att jag inte ensidigt ser ett rött skynke så fort det handlar om invandrare och deras beteende - det handlar i mitt fall om ett värdigt bemötande av människor i nöd - några andra och rena snyltare finns det inte plats för i det svenska samhället just nu eftersom de i nöd är fler än förmånga för mycket."

Är det tillräcklig förklaring ? Eller vill du veta att jag även umgåtts med människor som inte får nämnas vid namn då det kan uppfattas som hets mot dessa - något som även de sociala myndigheterna som ordnar med deras försörjning är ytterst rädda för - så vad som händer är att dom försörjs, får lägenheter och möblemang och klagar på att dom inte får mer - samtidigt åker dom omkring i dyra bilar registrerade på andra som inte försörjs av samhället - dessutom skaffar dom sej ganska dyra konsumtionsartiklar som socbidragen inte skulle räcka till vilket tyder på andra inofficiella tillgångar - dessutom som lök på laxen praktiserar dom hedersvåld och kusingifte på löpande band.
Detta är vad jag kallar att skita oss infödingar på näsan.
Arifi 104 fortsättning

I 69 talar jag om oss som de predatorer vi är vilka genom att vi inte har några direkta fiender längre de facto har en ganska slående tendens att bli för många för denna jord att bära - överbefolkningen som mänskligt problem kanske är okänt för dej, men annars är det ganska många som oroar sej för vad som håller på att hända.
Jag tycker inte att du så enkelt ska degradera dej till naiv och korkad då jag inte ser något fel i att ifrågasätta sånt man tror sej inte förstå.
Ta i stället och gör en liten skiss på vad som ska till för att jordens växande befolkning ska kunna försörja sej utan att den övriga livsbiotopens innevånare ska ta stryk - det skulle vara intressant att se en liten realistisk kalkyl.

mrh har gång på gång hävdat att befolkningen i sverige borde reduceras till ca 5 miljoner - jag har i det fallet frågat mej samma sak som du.

För övrigt är detta du säjer ungefär som om jag sagt det själv citat//Vi kanske måste ta ett steg tillbaka och fråga oss vad en människa egentligen behöver. Försöka hitta tillbaka till samarbete människor emellan och inte vara så inställda, särskilt i Sverige, på att auktoriteter alltid har alla svar.//sc.

Möjligen skulle jag formulera mej lite annorlunda vad gäller det att "hitta tillbaka" och auktoriteternas = överhetens roll - det var ju dom som genom sitt förtryck fick människor att utföra de sysslor dom inte annars skulle göra.
Jag gör mej inte några romantiska tankar om samarbetsförmågan hos jägare och samlare - det finns åtskilliga berättelser om revirstrider och dylikt från tiden det begov sej - och närmare i tid ligger amerikas indianer som inte alls varit så fredliga av sej då det gällt att muta in sina jaktmarker. Samma sak med samernas hävdande av sina renbeten och stölder vid renskiljning och annat - jag tycker mej se att människan är ganska homogent blandad av goda och dåliga - egoister och gemensamhetsorganisatörer.

Tycker inte heller att människans nuvarande förstånd i generella termer - kina införde födelsekontroll i sin kamp för överlevnad och samhällsutveckling.
Eruropa råkade ut för ett par pandemivarianter - ändå har vi trängt undan de tidigare innevånarna på den amerikanska kontineneten, australien och nya zeland - denna reproduktionsförmåga är inte direkt lämpad för en predator som människan, men väl för en predators bytesdjur. Så var är vår predator? Är det våra bakterier som i allt högre grad blir resistenta mot antibiotika, eller blir det vår riktigt korkade krigsdrift - det återstår att se.
Här kan alla Sourzeläsare bedöma sannigshalten i det påståendet att det var Gud som skapade jorden. Länk till den nya bibeln från år 2000 som är bekostad av statliga medel. [länk] Går det att hitta något i den boken som har med verkligheten att göra så är det bara att gratulera. Mycket pippande kan man läsa om och hur gamla de flesta blev. Över niohundra år var en vanlig ålder för många personer, säkert vegetarianer. Och det bästa av allt, eftersom boken heter Moseboken så är det en person som heter Mose som Gud talar med, ”Gud sade” återkommer regelbundet. //Religion är lika med politik på högsta nivå, ett sätt att skrämma och hota människor till lydnad, så har det varit i alla tider. Att historien om en Gud har planterades i folks hjärnor har säkert att göra med de naturkatastrofer som förekom oftare och med våldsamma oväder som följd. Några var lite smartare och insåg att det här kan vi skrämma folk med. Gör du inte som vi säger kommer du att hamna i helvetet, men gör du som Gud har befallt då kommer du till himlen, var nu de platserna ligger någonstans? Saker och ting blev inte lättare att förklara när det ansågs att jorden var platt och det IQ som dåtidens människor hade försetts med gjorde att de blev lättmanipulerade. Men att en del religiösa människor ligger kvar på den IQ nivån år 2012 gör mig orolig för framtiden.
116/117 Resonemang på gatuplanet? Att religionen använde makt var nog ett senare påfund. Alla religioner har f.ö. inte med något helvete, och andra ser det symboliskt.
Det går inte att bevisa om "Gud" existerar eller ej. Men även vetenskapsmän, med högre IQ än vissa, avstår att avfärda frågan, oavsett Bibeln eller ej.
Men Lasse i Gatan kan väl förklara tiden innan Big Bang?
#118/Hur ska jag kunna svara på det? När astronomerna inte kan ge ett svar. Hur dumma frågor får man ställa på Sourze? I vart fall som helst skulle Dynamit-Harry i Jönssonligan ha sagt,” vilken jävla smäll.”
Bizon 116
Det fattas lite text i sista stycket där det står - Tycker inte heller att människans nuvarande förstånd i generella termer.

Det ska stå - Tycker inte heller att människans nuvarande förstånd i generella termer är mycket att skryta med, men kina införde födelsekontroll i sin kamp för överlevnad och samhällsutveckling.
Kommentarer är överflödiga(repris).Här finns en text som talar om vem Hilbo är efter bildspelet. [länk]
Aj,aj den här videon kan ge Fredrik Reinfeldt inspiration att lägga till som politiskt korrekt, att vi får inte kritisera Islam, de måste få ha sin vandel ostörd, likt den som de hade i London som kan smitta av sig till Sverige. [länk]
#114 Ja det finns människor som kommer till Sverige från olika delar av världen, och vissa av dem lever på socialen och har en förvånansvärt hög standard. Det finns svenska sjukpensionärer som turar över sundet och köper sprit som de säljer svart. Frågan är snarast hur stor är andelen som sysslar med ovanstående i förhållande till dem som faktiskt vill arbeta och skapa sig en bra tillvaro här i Sverige? Vi hör sällan talas om dem.

Vilka de människor är som du har umgåtts med och som inte får nämnas vid namn, vet jag inte. "De praktiserar hedersvåld och kusingifte på löpande band". Problemet där är väl snarast att vi kallar det hedersvåld när det i själva verket handlar om grov misshandel och i en del fall mord.I en domstol skall gärningen benämnas så och straffet för det utmätas enligt svensk lagstiftning. Jag vet inte om kusingifte fortfarande är tillåtet i Sverige(det har varit det)och det är samma sak där, och speciellt om det handlar om minderåriga.

Så det finns alltså ingenting rasistiskt i själva tanken att alla skall vara lika inför lagen. Däremot kan den sk. terroristlagen kritiseras eftersom den endast kan tillämpas på utlänningar och inte är vad vi benämner rättssäker. Den anklagade och dennes försvarare får inte ta del av den bevisning som finns och kan då naturligtvis inte bemöta anklagelsen på ett riktigt sätt. Vilket ju faktiskt är grundtanken i ett rättssamhälle.

#115 Jag har inga romantiska föreställningar om att allt var frid o fröjd mellan olika folkgrupper historiskt sett.På samma vis som att min man och jag kan ha rejält skilda uppfattningar i sakfrågor och "kriga" om det.Det förändrar inte det faktum att i grunden går vårt förhållande ut på samarbete för ett gott liv åt oss båda. Det är skillnad på att ex. indianstammar krigade mot varandra av olika skäl och på dagens krigssituationer som mer går ut på att kunna förgöra sin motståndare genom att uppfinna mer och mer avancerade vapen.

Du efterfrågar också en sorts kalkyl över hur jordens växande befolkning skall kunna livnära sig. Svaret finns delvis i det som jag skriver om att fundera på vad en människa egentligen behöver. Det finns exempel på hur storföretag köper upp mark i afrikanska länder för att odla olika former av grödor.

De boende i landet får inte del av detta utan det exporteras till framförallt Europa och övriga Västvärlden.
Behöver vi mer mat än de som bor i de afrikanska länderna? Eller att vi skall kasta tonvis av mat bara för att bäst före datum har gått ut?
Det finns naturligtvis ett samband mellan vår konsumtion och att den skapar kapital och arbetstillfällen. Dock kan vi inte äta pengar när vi har uttömt de resurser vi har.

Att människor i det som vi kallar U-länder skall begränsa antalet barn vilket ibland framförs i debatter, tycker jag inte är ett hållbart argument. Inte så länge som vi här i I-världen i vissa fall betalar dem för att föda barn åt oss. Det här med jordens befolkning och om vi är för många eller inte är en komplicerad fråga. Mitt inlägg avser inte att ge ett uttömmande svar på alla frågor, eller en fullständig lösning av problemet, det är bara en del av de tankar som jag har.
Våra invandrares födgeni är det inte något fel på i alla fall!
Såg TV-programmet där de såg till,att uttjänta bilar i vårt land,inte står och skräpar i naturen!
Utan blir förpassade till en större kontinent än vår!
Samt att de såg till så att bilägaren fick en någorlunda slant för skrotet!
Det verkade som om denna förtjänstfulla handel endast kunde utföras av invandrare!
Typiskt,allt skitjobb får de taga hand om!
För en vanlig hederlig svensk är det nog inte att tänka på!
Han går nog hellre och stämplar för understöd!
Tur att det finns kreativa personer att tillgå!
Språkkunniga är de också,slängda i diverse rotvälskor!
Vilket förmodligen är en förutsättning för deras lyckade värv!
Heder åt så framsynt folk!
JAN O 125 / DIN TEXT går att tyda på flera olika spännande sätt. Jag tycker det vore fint om flera ville lägga olika synvinklar på detta. I BLOCKET kan man se att svenskar inte vill göra bilaffärer med folk som talar dålig svenska....osv.Många av de bilar som säljs till Senegal är givetvis livsfarliga...
#125/Jan pricken Olsson/Du som såg programmet var det okej med betalning av skatter,moms på förtjänsten och hela den biten? En fråga från en som inte såg programmet. Du tror inte att det finns någon koppling till den verksamhet som visas i den här länken? [länk] För sådan här verksamhet vill nog inte någon ”Hederlig Svensk” befatta sig med.
#124 Arifi " Däremot kan den sk. terroristlagen kritiseras eftersom den endast kan tillämpas på utlänningar och inte är vad vi benämner rättssäker"
Du glömde bort en väsentlig sak endast svenskar i Sverige kan vara rasister, har du någonsin hört någon i etablissemanget säga att invandrare beter sig rasistiskt Nej, det har du aldrig hört, hur tror du det känns för vanliga svensson att uppmärksamma klart rasistiska tendenser i ord och handling av invandrare, om du nämner detta blir du stämplad som främlingsfientlig.
Vad är det för hönsgård vi lever i egentligen, tycker du det är snyggt av den mångetniska gruppen antirasister visar upp en banderoll där de erkänner sig som svenskfientliga?
Tror inte du att det inte uppstår hat och inre motstridigheter både bland svenskar och invandrare, men det politiskt korrekta ber oss blunda för det här!
Tala om vilket hycklarland Sverige är och omvärlden är inte sena med att kalla svenskarna för dumma i huvudet!
Du efterlyste de som har kontakt med invandrare, ja det har vi väl alla de finns överallt och vad berättar de om ibland, jag har fäst mig vid detta, som jag har hört otaliga gånger av olika invandrare, "de värsta rasisterna är invandrarna själva" Det här är något som politikerna skulle gräva i, massor av invandrare blir förföljda i Sverige och främst av islamister, men det här skriver inte gärna massmedia om i rädslan för att bli kallade främlingsfientliga!
#127 - Titta på reprisen!
Inlägg 125 kan Du tyda som Du vill!
Ha de!
Tanken med Uppdrag Gransknibng är givetvis att vi ska suga i oss det som är fakta och sedan tänka jälva o försöka hitta mera fakta - eller egna erfarenheter. UG är ett viktigt program - men de har inte monopol på Sanningen.

LASSE det fanns nog inga kvitton o skatter i denna verksamhet....så bäst att vara skriven i utlandet...eller ha en helt uppdiktad identitet....DOCK svårt för mig att få ut pensionen i sådant fall...
En 10.000 kronors fråga, vilken sanning vill vi höra och den egentliga sanningen som måste existera, tummar vi på eller hur?
Arifi 124
Om människor kommer till Sverige från olika delar av världen i akt och mening att få jobb men inte får det då det inte finns några jobb att få - är det då rätt att det övriga samhället genom socialen ska försörja dessa?
Jag utgår från att svaret på frågan är nej.
Att så ändå sker är en skam och en belastning för andra som inte kommit hit som lycksökare utan av skäl som mänskligt vansinne i form av krig och fanstyg innebär.

Billigt att dra in några futtiga sjukpensionärer som köper sprit som de säljer svart. Här handlar det om hela stadsdelar spridda över hela sverige, möjligen där kan din fråga om andelar vara på sin plats.

Hur stor andel är det av de utifrånkommande som inte av tvingande skäl befinner sej här "vill arbeta och skapa sig en bra tillvaro här?"

Frågan är även varför "vi sällan hör talas om dem" - kan det bero på att det är en så försvinnande liten grupp så att dom inte hörs i mängden.

Ja - i fråga om den ickenämnda folkgruppen som bland många andra uppmärksammade fall av s.k hedersvåld figurerat i Uppsala så lyssnade jag på några av medlemmar i den i Uppsala av denna folkgrupp bildade förening där dessa försvarade sitt våldsbeteende och dessutom ansåg att dom själva som folk var så mycket bättre än svenskar som inte var annat än lort och inte kunde hantera sin döttrar. Inte så kul att höra för oss andra som inte vill våra döttrar annat än väl.

Dessutom utmärker sej dessa inte sjukpensionärer, men som försörjda av socialen i vissa fall även med av soc betald biljett till sina hemländer tur o reutr - även om just den här gruppen inte har något territorium så kan dom tydligen fritt åka in och ut därifrån dom fått mig-verket att sanktionera någon form av asyl - ganska konstigt när sånt förekommer.

Och så klart heders- är det minsta deras släktvåld kan benämnas som.

I fråga om terroristlagen som du menar skulle skilja sej från annan lagföring i det att den anklagade och dennes försvarare inte får ta del av den bevisning som åklagaren har - kan inte tänka mej att annan kriminalitet får det annat än under rättegången heller. Sedan finns ju alltid en del skyddsvärda uppgifter som har med landets säkerhet att göra som måste skyddas.

Fint att din man och du kan samarbeta för ett gott liv - men ni konkurrerar ju inte heller om samma råvarutillgångar eller jaktmarker.n.

Ja att efterfråga en rimlighetens kalkyl över hur stor jordens befolkning skulle kunna vara om rättvisa rådde mellan alla vitt skilda folk finner jag inte direkt felaktig - (om inte helt PK) - inte minst med tanke på det du nämner som har med multinationella storföretags rovdrift på andras odlingsbara jordar.

Jo det är verkligen ett hållbart argument att människor i U-länder skall begränsa antalet barn då deras nuvarande digra barnaskaror inte kan mättas och hälften dör av undernäring - vanligen sjunker födelsetalen om välståndet ökar, men man måste nog jobba parallellt med att minska nativiteten och att öka välfärden.
Att det skulle uteslutas bara för att vissa i väst-världen betalar för att andra ska föda barn åt dessa - förmodar då du menar de uppmärksammade surrogatmammorna - anser jag är att lägga krokben för sej själv. För det första är det inte särskilt många som väljer detta även om det handlar om tusentals - barn dör av svält i u-länderna i miljontal.
Dessutom handlar det om en företeelse som vuxit fram i sann entreprenörsanda i Indien som knappast kan betraktas som ett u-land även om man kan tycka att det är på gränsen i vissa provinser.
#129/Jan O/#130/Jan B/För några år sedan var premien skapligt hög om man skrotade sin gamla kärra. Den möjligheten försvann nästan omgående. Hade den kampanjen fortsatt hade vi inte haft den sämsta bilparken i hela EU. Till och med SAAB hade kunnat sälja lite fler bilar. Miljöpartisterna i Sverige jublar när det går gamla bilar till export, för då slipper vi luftföroreningarna här, nu sker utsläppen i något annat land i stället. De samvetskvalen sopar våra miljöpartister bort genom att klämma åt de Svenska bilisterna rejält, med ytterligare skatt på bensinen. Så varför bry sig var skiten hamnar någonstans bara våra miljöpartister får leka bror duktig här hemma. Nä, rösta bort miljötalibanerna från riksdagen, det finns andra partier som har miljö på sitt program.
Haha, Lasse, jag delar ditt tvivel på miljöpartister... Som motordåre konstaterar man att (MP) försurat livet för oss mest av alla s.k. politiska organisationer det sista decenniet. Det är en njutning att tänka sig deras siffror sjunka under 4%-gränsen och dom har själva tuggat till det, som gamla mor sa.
#135/Lennart L./Hade bensinpriset varit lägre kunde säkert många bilister sparat och köpt sig en nyare miljövänligare bil. De som bor på landet utan några kommunikationsmöjligheter kör inte mindre bil för att bensinskatten höjs om några talibaner trodde det. Kommer ihåg snacket i fikarummet i början på 60-talet, om bensinpriset höjs till över en krona var det dags att sälja bilen.
#136 Sant, Lasse, själv ville jag sluta med motorfordon när bensinen blev dyrare än mjölken. Det var nog 30 år sen och jag kör fortfarande... Tyvärr gick biljäveln dåligt på lättmjölk så jag testade inte starkmjölken... Sonen körde sin 340 på rapsolja så det luktade grillkiosk lång väg.

Man blir förb-d på Alliansen som lovade sänkta drivmedelsskatter samt att fordonsskatten skulle bakas in i priset vid pumpen. Sen höjde dom båda för dom visste hur flata konsumenterna och väljarna är. Pilitok.
Hmm, är det MP som bestämmer bränslepriset? Detta är ungefär lika dyrt i nästan hela västeuropa. Men kolla här: "Kör bilen på solsken, pendlar till jobbet utan att tanka varje dag". (Dock reklam för företag som skitar ner med kolkraftverk i Tyskland.)
[länk]
Jocke 139 - jag vill minnas att du har en del erfarenhet från solpaneler - skulle förvåna mej om inte din husbils tak pryds av några sådana ordentligt fastskruvade. Men du kanske då också har provat dessa i tiden några månader på var sida om vintersolståndet här i norden där man menar att en sådan anläggning på ett vackert översnöat solpaneltak sägs ska kunna ladda elbilen för pendling fem mil tur och retur lindköping något jag av erfarenhet inte tror på om man inte först och främst får bort snön från panelerna och sedan vintertid har en yta på dom jämförbar med två fotbollsplaner.
Jag såg reklamen för dom där solpanelerna och skrapar man bara lite på ytan och får fram det finstilta så visar sej en betydligt mindre anläggning kosta närmare 100.000 Skr - dessutom några möjligheter till energisparlån och andra statliga subventioner.
Jag anser att detta är en ren bluff som märkligt nog så stora energibolag ställer sej bakom.
Jag har inget alls emot solenergi som jag anser är den bästa tänkbara och nog kan garanteras inte ha andra biverkningar annat än under tillverkningsprocesserna, men jag anser det ohederligt att lura konsumenten - i detta fall både att sätta upp patetiskt lite solpanel för sin uppgift på sitt tak och att köpa en bil som säkert hör till de dyrare hybriderna på marknaden.
Peugeot gör en som jag har lite erfarenhet av - skulle inte förvåna mej om den inte kostar mer än hälften - den har även skjutdörrar så man slipper gångjärnsvarianterna som riskerar både cyklisters liv och lacken på grannbilarna på köpcentrumens parkeringar där det bara blir trängre och trängre.
I fråga om innovativt tänkande har fransmännen visat framfötterna även före CV2'an med en motor på 9 hästkrafter för lugn och säker körning.
140 Tja, det är väl inte solens fel att reklamen luras titt som tätt? Kina satsar ju på detta, och Tyskland anser sig kunna ha 25% vind och nästan lika mycket solenergi kring 2025. Mycket i Spanien nu också. Och i Norge går det undan med elbilar!
Jag har en 85 watt (eller ampere?) som ger mig ljus på kvällen och värmefläkt på natten, och ev lite TV (kollar sällan då jag ej får in ljud på TV1/2. Varför?)
Sedan på villor, om panelerna är riktade på tak mot söder, så blir det knappast mycket snö på dagen söder om Dalälven.
Såg i Hbg att man på minst två ställen hade uthyrning till pool med summa 5 Nissan som stod under tak med solpaneler. Säkert behövs tillskott ibland från nätet.
141
nej då - solen ska vi inte beskylla, men fel är det inte att skärskåda de glädjekalkyler säljarna visar - och det oavsett vad det handlar om.
Översnöade tag har jag sett både i småland och skåne och här i stockholmstrakten kan man dessutom se dom mot en bakgrund av grå himmel - att du får ut så många watt från din som max ger 85 beror på att du vistas i södra europa eller norra afrika där du har tolv timmars dagsljus - här kommer solen knappt över horisonten under en stor del av året - men solenergi är bra - bara att anpassa sej till hur mycket det går att ta ut beroende på lattitud och årstid.
Min panel är på 85 watt. Vad det innebär vet jag ej, det är väl max. Solpaneler laddar även när det är grått. När det gäller snö, så är det väl fråga om några få procent dagar i Skåne, vissa vintrar ingen snö alls, jämfört med icke snödagar. Även i Stockholm utom de två tidigare vintrarna.
Skulle tro att den mesta snön trillar av panelen söder om Dalälven, i alla fall om solen skiner. Är f.ö. i Sverige f.n.
Tyskland räknar alltså med 20-25% från solpaneler, fråga mig ej hur.
Den vindkraft de har idag skulle i princip, om jag räknat ungefär rätt, räcka till hela Sveriges fasta energibehov.
#143 Jocke det finns en ny uppfunnen vertikal vindpropeller som med fördel kan monteras upp på stora hyreshustak, som garanterar ge full el oavsett om det blåser väldigt svag vind, nu när man vet att hustaken samlar in vinden uppströms som virvelvindar som denna propeller är specialtillverkad för, som kommer att fungera perfekt inne i städerna, något mer än när det gäller enskilda hus ute på landsbygden, så lär det här bli framtidens energikälla.
Made in USA som har kommit längre med utvecklingen än vi har gjort när det gäller att utnyttja sol vind och vatten. Felet är bara det, att folk är alltid skeptiska mot nya rön och upptäckter.
Här har du en provkarta på vertikala propellrar men den jag talar om finns tyvärr inte med på bild. [länk]
Sol vind och vatten - vågkraft och motkraft och att minska det allmäna slösandet är bra steg - led-lamporna drar mindre men än så länge dyra.

Solpanelerna har ju även dom blivit billigare men kostar ändå ganska mycket.
En hästkraft är nån stans 785 watt - ett värmeelement på en kilowatt förslår inte långt då temperaturerna går ner under nollan om inte isoleringen är osedvanligt god.

Luftvärmepumpar ger bland det bästa utbytet av insatt egi i förhållande till den värme du får ut - vanligen kan du driva en luftvärmepump på en tioamperssäkring där du kan ta ut nära 2400 watt och med den värma en mindre villa.
Nackdelen är att anläggningarna är för stora för små bostäder som husbilar.

I ditt fall antar jag att du har ett par rejäla ackumulatorer på så där 130 amper - har du två sådana för din förbrukning och ett mindre 80 ampers separat som startbatteri och kör lite då och då betyder det att du huvudsakligen laddar med husbilens generator - solpanelen ger i bästa fall på våra breddgrader vintertid bara ett litet tillskott - en 85 wattspanel ger max 85 watt under den tid på dagen då det är full instrålning och den står plant 90 grader mot solen - ju mindre vinkel ju mindre laddström.

Men tro inte att jag har något emot dessa energikällor - nej jag gillar dom skarpt, men tycker att det är bra att klart veta vad man kan förvänta sej.
Mr Harmoni 144
Många av dom där snurrorna va ju riktigt snygga.
Det byggdes ett fartyg med tre fyra vertikala snurror monterade som master med direktdrift över ett backslag på propelleraxeln. Hon gick fortare mot vinden än i halvvind eftersom mot vinden adderades fartvinden till till realvinden.
Den gick i trafik, men vet inte vart eller var den blev av - har inte hör mer om den på länge.
144-146 Jag har faktiskt skrivit om dessa vertikala vindkraftverk här innan, utan att veta så mycket och ej sett dem på bild. Så tack för det. Då hade jag uppgiften att det var en kinesisk uppfinnig för deras arme´...
Sverige ligger långt bakom på området, Danmark får visst 20% från vinden, och Spanien och Tyskland 10%, med mångdubbel befolkning och mindre yta.
Problemet är förutom kärnkraften, vad som händer med oljan, klimatet och tillgången, och om dessa båda faktorer motverkar varandra.
Att ersätta all billig olja blir inte lätt, men nödvändigt. När?
#147 Jocke jag är för energikällor som inte förstör vår hälsa eller kan bli ett hot mot vår hälsa på sikt. Du nämner en kinesisk uppfinning, men vem vet att denna vindkraftverk blir lanserat i USA vilket jag inte vet hur det förhåller sig med den saken, men det spelar ingen roll huvudsaken är att det fungerar som utlovat. Jag har varit ute efter att själv tillverka ett sådant vindkraftverk och ha på stugans tak i Dalarna.
Ett tillrättaläggande.  Upptäckte precis att jag vänt på uppgiften mellan vem som citerade vem i mitt inlägg 2012-10-14 13:39 #103  [länk] .  Det är
  1. Joseph P. Farrells "Reich of the Black Sun", som citerar omfattande ur:
  2. Nick Cooks "The Hunt for Zero Point", och inte tvärtom som jag felaktigt skrev förut.
Dessa båda böcker berör alltså omfattande den tyska krigsmaktens antigravitations- m.m. forskning, och jag läste dem i slutet av 2008.  Rätt ska vara rätt, Nick Cooks bok kom ut 2002 och Joseph P. Farrells 2004.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .