Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Historiens vingslag

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Historiens_vingslag/Sourze_style.html .
Briljant artikel!!!! Din analys är så fullständigt korrekt. Det enda jag inte håller med om är när du hävdar att frihet och solidaritet aldrig någonsin stått i motsats till varandra. Detta stämmer inte. De har stått i motsats till varandra när resurserna blivit knappa. Jag tror att detta är motorn som driver det som hänt Sverige och resten av världen. Ytterst drivs denna motor, i sin tur, av befolkningsökningen. Men bortsett från detta håller jag helt med dig även här. Det finns ingen motsättning mellan frihet och solidaritet, så länge resurserna inte är för knappa.
Kul att jag inspirerar till tankar. Det må vara sant att frihet och solidaritet i vissa speciella fall kan stå i motsats till varandra. Men vad jag ofta menar på är att motsättningen idag är gravt överdriven, och att våra etablerade politiker använder denna överdrivna motsättning för en icke-konstruktiv skendebatt. Till grund för denna felaktiga föreställning finns idén om att alla värden skapas genom arbete enbart, varvid man bortser från kapitalets och naturresurserna som faktor för ändamålet. En skatteväxling från skatt på arbete, till skatt på land och naturresurser skulle skapa frihet för individen, samtidigt som alla människor ges en grundtrygghet. Tankesmedjan TheRenegadeEconomist förespråkar just detta, t.ex. i följande dokumentär: [länk] . Ett systemskifte från välfärdsstat till basinkomst skulle ytterligare förstärka friheten, samtidigt som jämlikheten garanteras. Men det finns mörka krafter i världen som inte vill ha ett både fritt och jämlikt samhälle, varför den här typen av lösningar förtigs. Den fråga man ska ställa sig är vilka dessa krafter är.
Tror du att ni rödgardister har monopol på orden "frihet och solidaritet"!
Thomas L. Aabo: Du säger att jag är rödgardist, varför? För att vara exakt så är jag "geolibertarian", vilket på svenska möjligen skulle kunna översättas till "äkta vänsterliberal". Men "rödgardist" vilket för tankarna till kollektivism, socialism eller socialdemokrati? Njae, inte riktigt. Jag har visserligen med ett klipp av Olof Palme, men det betyder inte att jag är socialdemokrat själv.
Thomas L Aabo: Jag menar att hela höger/vänster debatten i sig är en sken-debatt. Ett spel för gallerierna som är till för att förleda vanliga väljare att tro på etablissemanget. Vad spelar det för roll om vi har en totalitär stat, eller om vi har ett totalitärt bankväsende, eller ett totalitärt storkapital? Vad som är viktigt är att värna om den enskilda människans frihet från stora institutioners kontroll, eller skydda dem från att förtryckas av stora institutioner, oavsett om hotet kommer från höger eller vänster. Blått och rött är på många sätt förlegade politiska koncept.
Dokumentären Novemberrevolutionen var otroligt bra. Tack! Fast djupt upprörande. Att dessa skurkar inte straffats är för mig helt obegripligt. Måste man göra det själv? Och när ska vi återreglera? Har inte detta vidriga nyliberala experiment pågått länge nog?
Tillät verkligen lagar och författning ett sådant förfarande som skurkarna använde? Ser det fortfarande lika illa ut? Att demokratin kan åsidosättas i sådan omfattning? Detta måste, i så fall, genast åtgärdas. Och återreglering måste genast genomföras.
"Om du tror att du är för liten för att göra någon skillnad, så har du aldrig haft en mygga i sovrummet".
Trevlig artikel. "Det är så lite du kan göra..Gör det !"
Vilken vidrig historia novemberrevolutionen var. Vilken våldtäkt på demokratin. Vidriga skurkar.
Högerkrafterna - de så kallade friliberalerna - har en enda sak på gång. Kör sönder ALLA gemensamägda funktioner i samhället. Absolut ALLA! --- Skolor, vägar, elsystem, gator, socialförsäkringssystem, militär, polis, sjukvård, åldringsvård, telenät, transporter av såväl god som person osv osv. ALLT SKALL KÖRAS I BOTTEN. --- Vartefter delar av det allmänna inte fungerar längre finns bara en sak - privatisera! Sälj ut till globalt privatkapital. Om man kör enheterna i botten först kan man rea ut verksamheterna. --- Novemberrevolutionen utgjorde det i särklass största steget mot den fullständiga nedmonteringen av allt gemensamägt hos medborgarna i Sverige. Det var en statskupp. Allt som följt på den kuppen - inklusive Palmemordet och mordet på Anna Lindh - ligger i logisk linje med vad jag här hävdar. Sverige är i praktiken en diktatur alltsedan november 1985. Grundvalarna är redan omskakade, i enlighet med Hans Holmers farhågor hösten 1986 på DN Debatt. Svenska folket är i förnekelsefasen så när som på den så kallade eliten, vilka är iscensättare av kuppen. Statskuppen i Sverige är samordnad med motsvarande rörelser i hela västvärlden. Det är så stort att folk blundar för att slippa se. Sverige är slut som ett enskilt rike.
Det är märkligt att kommunisterna genom revolutionen har fått så stor ära, för vad de gjorde var ju att störta en flerpartiregering som av satt envåldshärskaren Tsaren. Man höll på att träna sig i demokrati, yttrandefrihet, mötesfrihet med mera. Men LENIN samlade i hop ett gäng på kanske några tusen personer och stormade den begynnande demokratin. Regeringen hade inte väntat sig något sådant, de hade avvecklat Tsarens säkerhetstjänst och inte skapat en egen. Så tyvärr var det hur enkelt som helst för Lenins revolutionärer att vända upp o ner på det nya Ryssland. Det är få som förstår att Lenins främsta insats var att störta demokratin - tsaren var redan borta.
Jan: Intressant att du nämner detta. Men vet du vem det var som backade upp Lenin finansiellt? Rothchilds. Samma bankfamilj som ligger bakom den amerikanska centralbanken Federal Reserve, som dock är en privatägd bank hur sjukt än det kan låta. Den internationella bankeliten är inte att leka med.
Visst, kul. Bloggaren Rik Clay med bloggen "The Cosmic Mind" skrev om "Zion 2012 Olympics" och talade om det i Red Ice Radio sommaren 2008. Strax efteråt var han död. 1 av 4, presentation: [länk] , 1 av 4, ljudfil: [länk] , 2 av 4, presentation: [länk] , 2 av 4, ljudfil: [länk] , 3 av 4, presentation: [länk] , 3 av 4, ljudfil: [länk] , 4 av 4, presentation: [länk] , 4 av 4, ljudfil: [länk] . (Re: CMO #14, [länk] .)
16 Det blir för många. Men hör du Leif, det skulle hända något nu i mars redan, enligt mayakalendern som du länkat till innan. Jag lovade hålla koll, men har glömt datum och innehåll. Kan du berätta kort, utan länk tack. Tar sån tid med min dator på en sådan här plats, bryts ibland också.
#16 Usch då bäst jag passar mig. Ring Alex Jones om jag inte dyker upp i morgon. #17 Jo men jag tror "Aliens" är kod för j*d*rn*...
Jocke, tänk inte på det. Du kommer inte att märka av det. Det var ett skifte i medvetande. (Re: #18, [länk] .)
Det tar aldrig slut, med dessa konspirationsteorier. CMO: "jag tror "Aliens" är kod för j*d*rn*..." (Re: #19, [länk] .) Dessutom sa Rik Clay på Red Ice (mina länkar ovan, i #16, [länk] ) att det handlade om en FALSK Alien invasion. I CMO:s tolkning bör detta alltså av CMO utläsas "en FALSK j*d* invasion". Vad i hela friden är det för fantasier?! Om det är Israel han tänker på, så brukar de ju göra saker redigt, inte på låtsas... Nä, nåt snurrigare än CMO:s fantasier har jag sällan sett.
20 Jamen nu tänker jag på det, missunnar du mig det? Hur kommer du att märka det då menar du? Så kan du ge mig länken och sluta med dina upprepade rundlänkar. Jag vet att du är en hejare på det. Men du förändrar inte världen genom detta! Får jag be om länken tack. DEN länken!
"Ja du Dag, vi närmar oss "Enhetsvågens gryning" [länk] " -- Kommentar på artikeln "Foliehattar spekulerar om 11 september" Leif Erlingsson 2011-02-14 23:50 #1328, [länk] , Re: fråga från Jocke #23 ovan (han får ingen länk till sig själv, för dessa irriterar honom.)
25 Ja du Leif Erlingsson, då tar jag det igen! Får jag någon länk till mayakalendern? Eller har den mist sin aktualitet? Nu har ju Eva Lundgren släppts lös från Uppsala universitet. Hon med sina barnoffer. Och Maya folket hade gosseoffer. Jag ser här en konstellation, efter den 8.de mars. Detta skulle ju hända den 9 mars, enligt maya. Leif Erlingsson - Eva Lundgren, LE-EL; IKD 110308 - Maya -110309.
Jocke #26, länken finns i inlägg #25, [länk] . Länken som finns i inlägg #25 som svar på din fråga postades tidigare i en annan tråd. Den postningen citerades i inlägg #25 (ovan). I den tidigare postningen så är länken "Enhetsvågens gryning" [länk] . Svara igen om det är förvirrande.
27 Jaja, det där har jag upptäckt för länge sedan. Kanhända du har för många länkar som gör dig något trög i kommunikationen? Liksom Bolon Yokte Ku, som inte står i Wikipedia. Jag undrar om inte mayakalendern därmed också är out of date. Hur som helst, inga gosseoffer med Eva Lundgren och Maya-Bolon den 8-9 mars! På ett högre medvetandeplan eller ej!
För den som är intresserad, och orkar, finns fakta och bakgrund till de gamla dammiga och illaluktande konspirationsmyter som "erobwen" försöker sprida, här: [länk]
CMO: Du låter dig vilseledas. Federal Reserve är i själva verket bara toppen av isberget. I själva verket skapas 90% av alla pengar i den privata banksektorn genom fraktionella bankreserver. Det vill säga att banker förfalskar pengar, och lånar ut pengar de egentligen inte har. Frågan gäller inte huruvida detta är sant eller ej. Alla vet att det är sant, utan frågan är bara om man tycker att det är bra eller ej. Du kanske gillar att leva i en bankernas planekonomi, men jag och många andra gör inte det. Det är ytterst en politisk fråga, inte en fråga om konspirationer.
#30 - Robert, det här är inte en riktig beskrivning av hur våra pengar kommer till. Det är inte genom de fraktionella bankreserverna pengarna skapas. Dessa reserver utgör istället en säkerhet för beviljade lån som bankerna måste deponera i Riksbanken. Enligt Basel II är det 8% deponi som sedan procentuellt minskas ned till 0% beroende på den s.k. riskvikten. ---- Pengarna är inte alls "förfalskade" - dvs utgivna utan täckning - som ofta skedde på den gamla guldsmedstiden. ---- ALLA pengar är skuldsedlar. Pengar är en fordran som innehavaren har på någon som har en skuld. Skulden är ett krav på prestation som någon människa är tvungen att utföra. Till varje krona är kopplad en underliggande skuld. Förfalskade pengar är inte kopplade till en underliggande skuld. Man kan inte tvinga någon att leverera mot förfalskade pengar eftersom de inte är kopplade till vare sig guld, silver eller löfte om framtida arbetsprestation. OBS att med guldmyntfot menas att innehavaren av guldet är SKYLDIG är leverera guld som motsvarar mina kronor när jag så begär. Alltså, pengar är skuldsedlar även vid guldmyntfot. --- När banker gör pengar så läggs - framtida arbetsprestation - till grund för skulden istället för guld. I praktiken är det ett skuldebrev till banken, där något förbinder sig att betala en viss summa längre fram, som motsvarar guldet. Det är framtiden som intecknas på detta sätt. Men det är på inget sätt en förfalskning. Däremot kallar jag det för tidernas största lagliga bedrägeri, därför att människor inte tillåts inse hur systemet fungerar. VI LURAS BETALA RÄNTA PÅ VÅR EGEN FRAMTID! Banken använder mitt framtida arbete som bas (istället för guld) för pengarna jag lånar. I praktiken luras jag låna av mig själv till ränta!!! Den räntan innebär att om jag lånar ett år av min egen framtid så skall jag ofta betala tillbaka med två eller flera år av min egen framtid. Varför kan detta pågå? ---- I och med avregleringarna i nov 1985 blev det fritt att skapa i det närmaste oändligt med pengar genom att inteckna framtid. Förståndet reser sig vid tanken på hur vidrigt systemet fungerar.
Alltså, när jag sa "förfalskning" så var det mera av retoriska skäl, snarare än att ge en så korrekt beskrivning som möjligt. Naturligtvis är det inte förfalskning i vanlig bemärkelse, men för att människor ska förstå hur sjukt systemet fungerar kan man likna det vid det. Att låna ut pengar som man inte har skulle nog många kunna betrakta som en sorts förfalskning. Men vad som ändå är sant är att den största delen av kreditexpansionen sker i den privata banksektorn, utanför Federal Reserve och andra centralbanker. Men centralbanken har alltid fördelen att den kan skapa pengar utan någon säkerhet alls, annat än låntagarens löfte om att betala tillbaka. Centralbanken behöver alltså inget tidigare kapital alls.
Att ha pengar som bytesmedel är schysst...att ha det som skuld...enbart baserad på "förtroende" att man tänker betala sin skuld eller lösa in sedeln mot förväntat värde..är ju att locka bedragare till verksamheten...självklart kommer regeringar,affärsmän och rent kriminella element att flockas runt en sådan lysande ide....Vi knappar in några miljarder till på våran bankdator och hoppas att ingen synar korten..att förtroendet för oss är orubbat...det skapar också en slags gisslan situation...vem vill pröva sanningen..vill du verkligen veta om den som är skyldig dig pengar inte kan betala tillbaks ?...bättre då att hoppas på att systemet vet vad det gör..annars förlorar ju du din finansiella trygghet...bättre då att leva i visst tvivel med visst hopp..
# 32 - Centralbanker skapar pengar på samma sätt som banker. Skillnaden torde vara att man kan acceptera sämre säkerheter, därför att Staten går in som garant om bankerna skulle gå omkull. --- När Riksbanken skapar och lånar ut en miljard till banksystemet så sker det mot skuldebrev från de lånande bankerna. De nya pengarna kopplas alltså till nya skuldebrev, vilka blir underliggande värde. --- OBS - ALLA PENGAR ÄR SKULDER.--- DET GÅR INTE ATT TÄNKA SIG PENGAR SOM INTE ÄR KOPPLADE TILL SKULDER.--- PENGAR I SIG ÄR INGENTING. --- DET ÄR DEN UNDERLIGGANDE SKULDEN SOM GER PENGEN DESS VÄRDE.
#30 Jag syftade på mytspridandet du ägnade dig åt i inlägg #15. Hur penningutbudet regleras i moderna ekonomier kan man naturligtvis ha synpunkter på. Vad du menar med "en bankernas planekonomi" har jag ingen aning om.
CMO: Bankernas planekonomi innebär att bankerna i för hög grad styr den ekonomiska verksamheten i ett land. I ett system av ständig tillväxt och hög inflation, kommer den ekonomiska makten alltid att ligga nära kreditexpansionen. Det vill säga, i en marknadsekonomi är tanken egentligen att den duktiga företagaren som lyckas spara ihop kapital, kan fortsätta att expandera. I en bankernas planekonomi så urvattnas hela tiden sparkapitalet hos de sparsamma genom inflation. Vem som får expandera sin verksamhet beror istället på vem som har bäst kontakt med banksektorn.
Problemet är att bankernas långivande börjar styra ekonomin. Den klurige uppfinnaren kan inte längre spara en del av sin lön, bygga upp ett kapital och skapa en ny verksamhet, dels på grund av bankernas räntor, och på inflationen. Istället så ger fackmannamässigt okunniga banktjänstemän lättvindiga lån för att bygga upp ännu ett köpcentrum, eller någon annan fantasilös ekonomisk verksamhet. Precis som i en planekonomi så börjar ekonomin styras från toppen av okunniga byråkrater, av storbankerna, och privat såddkapital blir allt mer sällsynt.
#36 Vi har inte speciellt hög inflation. Sparande påverkas av främst av realränta och skatteregler. #37 Nya uppfinningar och köpcentrum har olika riskbilder. Marknadens ide är naturligtvis att det ska finnas olika typer av investeringar som passar olika typer av investerare. Att döma ut en typ av investering som ”fantasilös” och ställa den mot en annan ”bättre” typ av investering är ett snarast ett exempel på ”planekonomiskt” tänkande. Tillgången på riskkapital är naturligtvis viktig men den styrs nog inte i speciellt hög grad av bankerna. Svepande formuleringar om ”fackmannamässigt okunniga banktjänstemän” och ”lättvindiga lån” tillför inget.
CMO: Om vi säger så här då. Medelklassen i det här landet blir allt fattigare, och får allt mindre att säga till om. Den rikaste 1% äger nu 30-40% av alla resurser, en siffra som bara ökar. I den typen av samhälle så får en relativt liten grupp banktjänstemän tillsammans med en rik elit av finansiärer en historiskt sett stor betydelse för samhällsutvecklingen. Det blir ett system där de få styr över de många. Med eller utan svepande formuleringar så är detta planekonomi. Banktjänstemän kan vara hur duktiga som helst på att finansiera projekt, precis som Sovjetunionens ledare kunde vara duktiga, men i slutändan handlar det bara om att det är få personer som styr över de många.
#39 Vad har du för stöd för påståendet att medelklassen blivit fattigare? Hur definierar du de”resurser” som den rikaste 1% äger? Den ojämförligt största ”resursen” i ett land är nog de kunskaper och färdigheter som finns hos befolkningen och de är relativt jämnt fördelade, dessutom finns ju infrastruktur som vägar, telenät utbildningsanstalter etc tillgängliga för alla. En kapitalackumulering hos en rik ”elit” är för övrigt positivt just för tillgången på riskkapital, som du klagade på nyss. Din definition av ”planekonomi” verkar dessutom något okonventionell. Makt är ett nollsummespel så om du ska analysera makten som kontrolleras av en rik elit så måste deras makt sättas i relation till makten hos andra grupper och strukturer och hur samhället i stort skulle gynnas av att den makten flyttades till någon annan grupp.
De svenska övermänniskorna kallar sig Sverige. Det går bra för Sverige, säger de. Deras Sverige. Inkomstskillnaderna mellan över- och undermänniskor ökar på ett lavinartat sätt i Sverige. Alltså i det Sverige som det går bra för. --- Ägarkoncentrationen är numera sådan i Sverige, att 1% äger mellan 40-50% av de samlade tillgångarna hos svenska medborgare. Ökningstakten i ägarkoncentrationen torde inte vara i fallande - tvärtom. --- Självklart hatar jag de giriga djävlar, som via ett djupt orättfärdigt ekonomiskt system lägger vårt gemensamma land, där vi alla är medborgare, under sig. Och lika självklart kommer jag inte att förespråka våld för att försöka forma rättvisa. Jag är alldeles för insiktsfull för att välja fiendens vapen och föra striden på hans planhalva. --- Jag vet att övermänniskorna går under inifrån. De imploderar i sina omogna psyken, desperat famlande efter liv.
CMO: Du pratar om en rad olika resurser, men faktum är att det är brist på arbeten i det här landet. Det är inte brist på kunskap, det är inte brist på arbetsförmåga, det är inte brist på vilja att arbeta. Nä, det är arbeten som saknas! Detta borde föranleda en djupare begrundan av sakernas tillstånd, hos varje människa med en ambition om att förstå världen. Det är inte alls positivt att en liten grupp människor håller i de resurser, fabriker, maskiner och likvida tillgångar som hade kunnat skapa jobb för andra människor. Sedan är vurmen för riskkapitalets saliggörande kraft gravt missriktad. Vad Sverige behöver är inte mer riskkapital, som attraherar relativt färdiga produkter med bevisad effekt. Vad Sverige behöver är SÅDDKAPITAL, sådant kapital som innovatören själv förfogar över under förutsättningslösa förhållanden, utan att behöva förklara sina tidigare teorier till en tekniskt okunnig riskkapitalist. Detta har visats i otaliga rapporter, men ändå ignoreras detta faktum.
#42 Jag tror att du får vissa problem om du försöker påvisa en klar korrelation mellan förmögenhetskoncentration och arbetslöshet när du jämför olika länder och tidsperioder. Inte heller begriper jag varför det skulle ligga i kapitalägarnas intresse att låta fabriker och maskinparker etc vara tomma och oanvända, att låta jordbruksmark eller skog stå outnyttjad osv. Distinktionen mellan såddkapital och riskkapital verkar något krystad eftersom såddkapital är en form av riskkapital och för många affärsideer är det orealistiskt att entreprenören ska klara sig utan extern finansiering. Men visst, åtgärder som radikalt sänkta marginalskatter och bättre avdrag för förluster i egen verksamhet är säkert bra även om det inte löser alla problem för entreprenörerna.
Robert Wensman! Utmärkt analys! (Artikeln - har inte hunnit gå igenom kommentarerna ännu.) "Något måste ha hänt längs vägen", konstaterar du. "Det verkar som att landet till sist, trots alla fantastiska krigsmaskiner blev invaderat av en makt som var oss övermäktig." Du nämner en revolution utan vapen. "Om det finns en enda dokumentärfilm som alla Svenskar borde se, så är det Dan Josefssons ständigt lika aktuella film Novemberrevolutionen." "[S]amhällets självförtroende försvann. Vi blev ett samhälle präglat av rädsla." Precis som du också påpekar så kan Palmemordet vara en del av denna revolution. Så några skott kanske ändå avlossades - fler har strukit med i kölvattnet av detta. Och som anders61 konstaterar i tråden "Palmemordet fortfarande en gåta", "För att hitta svaret på den gåtan så måste man våga ta reda på svaret. Skulle tro att detta är ett politiskt mord utfört av SÄPO och ordern kom säkerligen från M kretsar." ( #28, [länk] ). Ja, fast bara om man tittar från svenskt perspektiv. Ordern kom givetvis från USA. tobias postade en koncis sammanställning i den tråden, [länk] , i inlägg #13, [länk] , som jag har tagit del av. En detalj var att registren på svenskt vänsterfolk av allt att döma kopierades till flera andra länder. Ännu 1992 kunde TV, Norra Magasinet Special (programledare Lars Borgnäs och Tomas Bresky), intervjua en av de tilltänkta Palmemördarna. [länk] . (En rolig herre, som än i dag gärna slår upp samtal på stan med folk om olika konspirationer.) I dag är Internet översvämmat av folk drabbat av Stockholmssyndromet, att älska förövaren. Se vidare "Extremt engagemang mot alla konspirationsteorier utan något som helst intresse för att förstå något kan ha väldigt enkla orsaker." o.s.v. i min kommentar #6, [länk] i "Palmemordet kunde ha fått sin lösning nu" tråden. Och se att TV4 Fakta körde "tredje graden" mot en svensk riksdagsman som före denna process velat att 9-11 undersöktes, o.s.v., som jag kommenterar i slutet av inlägg #2025, [länk] i "Foliehattar spekulerar om 11 september". Som min källa där konstaterar, "Kalla Fakta kallar detta för en granskning, men det handlar egentligen om en opinionsbildande pseudofolkbildning." [länk] . "Det som för mig fortfarande är den gåta jag vill ha svar på är om svenskar i gemen är kapabla att förstå vad som har hänt." o.s.v. #19, [länk] i "Palmemordet fortfarande en gåta.": "Om det nu var så, som antytts, att Palme mördades av patrioter längst in i underrättelsetjänst och polis[...] hur går vi vidare? Vi kan glömma att "straffa de skyldiga". Till att börja med agerade de antagligen i deras ögon för vårt bästa. [...][O]m man verkligen ville skulle man kunna utförda en amnesti-lag, som gav amnesti för mord och andra brott i samband med denna affär under förutsättning att man berättar allt i en sanningskommisionsprocess.[...]"
Funderade vidare ang. den som jag ser det oundvikliga dumhetskollapsen som beror på att kloka människor i dag utrensas av de dumma (jämför även #20, [länk], #23, [länk] och #24, [länk] i "Libyen dyr reality-reklam för JAS" tråden). Den patriarkala makten har "soppatorsk" - ja, den har så förlorat vettet att den själv kastar bort den sista "soppan" (= de sista tänkarna). Då känns det för mig att jag bara förlänger dess och vårt lidande om jag ger någon energi till det, om jag fäster någon vikt vid dess politiska processer, etc. Det är bl.a. därför jag inte längre röstar. Man kan fråga sig om denna "soppatorsk" är planerad. "Enligt John Taylor Gatto:s analys så är orsaken till vårt nuvarande närmast globala skiktade okunskapande skolsystem det genomslag Charles Darwin:s andra verk, "The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex" (1871), fick i salongerna, då han redan var vida känd. ("Människans härledning och könsurvalet och botanik".) Tanken skulle vara att endast en elit förtjänade att fortplanta sig för annars skulle människosläktet de-evolvera och försvinna. Av någon anledning skulle denna elit vara de som sitter överst i samhällshierarkin... Det handlar alltså om att "RÄDDA MÄNSKLIGHETEN FRÅN UNDERGÅNG"." ( [länk] eller [länk] .) Denna patriarkala vansinnesyttring är naturligtvis helt felaktig. De GRUPPER som stöder varandra överlever och de som strider inbördes går under. Mänskligheten är för närvarande en sådan grupp som strider inbördes och som därför skulle komma att gå under om detta inte nu höll på att vändas. Ditta Rietuma med Gender Economy (GE) och femimasculism har här något intressant att säga, om hur förena det bästa ur gudinneenergier och maskulina energier, utan att hon direkt använder de termerna: [länk] . Det Lucia René säger - [länk] - är långt vettigare än de pyramidala vansinnestankarna från 1800-talet. Hur låter vi det gamla krascha på smidigast möjliga sätt, utan mänskligt lidande? För ni har väl märkt att ingen tänkare längre vill vara inblandad i makten?... Det kan bara bli kraschlandning.
Fox news rapporterar om det svenska förbudet mot hemskolning som bland annat Jan Björklund stöttat.  Senast ett land i demokratisk tid förbjöd hemskolning var då Tyskland på 1930-talet när nazisternas dominerade Tysklands parlament förbjöd hemskolning.

Domaren Andrew Napolitano rapporterade även om omhändertagandet av Dominic Johansson.

[länk]
#46 De måtte väl vara drömmen för alla trudis muppar, religiösa fanatiker, charlataner etc att få indoktrinera sina barn lugnt och metodiskt i hemmets lugna vrå. Hemskolning kan förvisso ha sin fördelar men nackdelarna väger över, det gäller förövrigt även de sk religiösa friskolorna som förvandlar tusentals barn till sociala analfabeter varje år.
"Utbildning bör syfta till att förstöra fri vilja[länk] .

Hemskolning saboterar detta mål.  Såvida den förstås inte bedrivs av fundamentalister.
PS:  John Taylor Gatto om "History of Education, Social Engineering & Indoctrination in the School System[länk] .

Enligt John Taylor Gattos analys  [länk];amp;hl=en   så är orsaken till vårt nuvarande närmast globala skiktade okunskapande skolsystem det genomslag Charles Darwins andra verk, "The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex" (1871), fick i salongerna, då han redan var vida känd.  ("Människans härledning och könsurvalet och botanik".)  Tanken skulle vara att endast en elit förtjänade att fortplanta sig för annars skulle människosläktet de-evolvera och försvinna.  Av någon anledning skulle denna elit vara de som sitter överst i samhällshierarkin...  Det handlar alltså om att "RÄDDA MÄNSKLIGHETEN FRÅN UNDERGÅNG".  Jag har skrivit om detta bl.a. här:  [länk] .
Jag känner helt igen mig, citerar ur artikeln [länk] :
"Jag har en del minnen ifrån 80-talet.  Jag minns den framtidstro som en gång i tiden genomsyrade samhället.  Visst fanns det problem.  Visst var det socialdemokratiska betongsamhället trist och tråkigt på många sätt, men det fanns i alla fall en grundläggande trygghet som jag tror att människor som växer upp idag har svårt att förstå.  Det var självklart att alla människor skulle få jobb, åtminstone de som gjorde en minimal ansträngning.  Det var självklart att framtiden var ljus, och att vi snart skulle lösa samhällets alla problem.  Det var självklart att framtiden var ljus, och att vi snart skulle lösa samhällets alla problem.  Jag minns min Amiga-dator, och den bekymmerslösa och pojkaktiga andan i tidningar som Data Magazin, som många av oss datanördar läste på den tiden.  Men samhällets självförtroende försvann.  Vi blev ett samhälle präglat av rädsla."

  - Har en känsla av att denna grundtrygghet var "förspel" för att så att säga "sätta stämningen", som man ju gör i en pjäs eller i en film.  Tänk en skräckfilm, den börjar alltid med förrädiskt lugn...  Visst stämmer det?!

Vi spelar en pjäs åt oss själva, vars syfte är att väcka oss till en högre grad av verklighetsförståelse.  Nästa nivå.  Märk väl, jag påstod inte att det var den sista eller slutgiltiga nivån i spelet, utan bara att vi syftar att väcka oss till nästa nivå i spelet.

Jag valde denna tråd, "Historiens vingslag", dels för att artikeln verkligen ger genklang i mig även om jag själv inte hade Amiga utan Sinclair QL, men denna grundtrygghet som gjorde att jag sorglöst kunde använda oändliga timmar på att tränga in i tekniska detaljer, en sorglöshet som jag helt enkelt inte har i dag.  En stund kan jag i dag glömma mig i tekniska detaljer, särskilt när jag får betalt för det för då ger det ju faktiskt ökad trygghet, men i dag finns en rastlöshet att gå igenom personlig utveckling för att "komma till nästa nivå" i spelet, för det känns som så att säga "liven på denna nivå håller på att ta slut", för att åter göra en dataspelsanalogi som kan vara mycket mer träffande än man först tänker.

Nästa nivå.  Nästa nivå "i verklighetsspelet" tror jag innebär historiens slut.  Vad menar jag med historiens slut?  - Ja, vad menar jag med historien?  Med historien menar jag kronologiska orsakssammanhang.  Grundförutsättningen är "kronologisk", tid, att det finns före, nu och efter.  Men som fjärrskådare har observerat, orsakssammanhang behöver inte vara kronologiska!  Något kan redan ha hänt i framtiden, och något kanske ännu inte har hänt i det förflutna, men kommer att hända!  Tidigare har jag tänkt att verkligheter kanske splittras (a' la' Köpenhamnstolkningen av kvantmekaniken) när man reser till ett "förflutet" datum och ändrar något, men i går stötte jag på tanken att "nej, verkligheten delar sig inte, men den blir ännu konstigare".  Vilket får mig att tänka på min egen fundering "Lever vi i olika verklighetsmängder?"  http://blog.lege.net/?/314-Lever-vi-i-olika-verklighetsmaengder.html  [länk] .

Häpp.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .