Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Skolproblemen behöver kreativa lösningar

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Skolproblemen_behover_kreativa_losningar/Sourze_style.html .
Astrid Lindgren sa en gång.
"Ge ungarna kärlek, kärlek , kärlek och mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv"

Hur skall vi kunna begära att ungarna skall förstå vikten eller vara nyfiken på livet då vi aldrig pratar om det i skolan.
Till skillnad från barn i utvecklingsländer är studiemotivationen väldigt låg.

Inte beroende på att dom är duktigare utan för att dom ungarna har en roll i samhället eller familjen och kan se fördelarna av att äga kunskap och därmed möjlighet till förändring.
Här är deras roll att fylla kvoten av godkända elever så att inte skolan tappar statistikpoäng.
Ge alla föräldrar informationen inför åk7 att just ditt barn har möjligheten att gå 10 år i skolan och att eleven också kan få anpassad studiegång och läsa de ämnen som intresserar ditt barn.
Efter grundskolan har den också möjlighet att gå exempelvis preparandutbildning för att läs in de ämnen som valdes bort.
Så vist inrättat är det just för att ditt barn i lugn o ro skall kunna få den fyrkantiga kunskap som skolverket bestämt.
Varför berättar ingen detta för föräldrarna, jo det kostar både pengar och statistikpoäng.
Istället får vi sönderstressade 15-16 åringar som sover och mår dåligt och startar sitt vuxenliv med ett psykosocialt kapital på minus.
Nä ungarna är inte lata. Det är vi vuxna som glömt bort vad livet innebär och därför inte längre kan förmedla denna viktiga kunskap.
Vi ersätter denna istället med mätbara komponenter översatta till något som skolbudgeten kan försvara.

Så vem skall ge barnen kärlek så att vi får tillbaka folkvettet.
Reinfeldt har ju så tydligt redovisat vad livet skall gå ut på.

Under stenåldern jobbade man tydligen fyratimmarsdagar. Annars flyttade man till ett annat ställe. Inte heller hade dom hört talas om arbetslöshet som en framtidsfaktor att räkna med.
Var gick det snett?
"Var gick det snett?"   - Låter som "människodatorn" fått virusprogram.
Jag rekommenderar boken "den dolda läroplanen" och för att klargöra en gång för alla så är "svenska skolan den mes politiserade skolan i världen". Detta finns omvittnat i ett stort antal böcker och skrifter.
Bara det faktum att vi inte längre kan påverka ett dyft av det som vi finner viktigt att lära sig finns med i läroplanen.
Var fan kommer livet in i bilden?

De flesta av dagens elever kommer att konstatera att livet var det som passerade då dom själva var upptagna med att följa föreskrifter och fylla i av staten begärda formulär o handlingar.

Dags att införa det som av tyskarna kallades "Lebensraum" på schemat.
Jag menar tanken i sin helhet även de mera våldsamma delarna. Jag avser den intellektuella och inte den geografiska kartan.
Folk sitter verkligen i ett mentalt fängelse med så effektiva intellektuella galler att de inte ens kan se friheten genom detta.

Se gärna denna film med Charlotte Thomson-Iserbyt
[länk]

eller varför inte dra ner denna skrift där
Charlotte Thomson-Iserbyt, chef i det amerikanska utbildningsdepartementet under President Ronald Reagan, vittnar om hur den dolda makten (bl a genom Skull & Bones) med ingenjörsmässig noggrannhet förstörde skolväsendet i USA..
[länk]

I sanning finns det ingen skillnad mellan svenska skolans utveckling och den amerikanska.

Jag kan inte nog understryka att skolan är till för makten och inte folket. Makten har ingenting med Regering eller Riksdag att göra då dessa endast utgör verkställighet från den verkliga makten.

Jag har skrivt det tidigare men vill verkligen påminna om texterna på regeringens hemsida.
[länk]
Bläddra ner till "All offentlig makt ...."
där finner du
"Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i vårt land."
vilket dom flesta redan vet men så kommer det roliga..liksom i förbifarten ett konstaterande uppgivet rop på hjälp till medborgarna.
"Dessutom har riksdagen stort inflytande på utrikespolitiken."

Dvs inte ens där bestämmer vårt högsta politiska organ och spjutspetsen för sveriges demokratiarbete i världen ett skit.
Bara inflytande dvs samma möjlighet som du har då du väljer vart dina skattepengar skall gå.
Moder Svea står naken och har små utsikter att med utbildning från skolväsendet skaffa sig ens ett höftskynke att skyla sig med.
Svensk demokratiarbete kommer i framtiden att finnas i bibliotekens bokhyllor under rubriken "fiction".

Direktlänk hela boken, 738 sidors PDF:  [länk] .  Se även kommentar i annan tråd:  [länk] .

Finns också en del två av intervun, som dock inte är lika informativ.  Oscar gav oss länken dit:  [länk] .  (Från ytterligare annan tråd:  [länk] .)
Ska ikväll gå in på era länkar och sätta mig in i vad ni skriver, så fort jag jobbat färdigt !
#1 Leif B, tack för att du vill, kan eller vågar redovisa din statiska, empiriska och logiskt mätbara ”fyrkantiga” kunskap, tänk och handling, samt svar på din fråga: Var gick det snett?:

1.”att ditt barn i lugn o ro skall kunna få den fyrkantiga kunskap som skolverket bestämt.”
2.”att dom ungarna har en roll i samhället eller familjen och kan se fördelarna av att äga kunskap och därmed möjlighet till förändring.”
3.”att det är vi vuxna som glömt bort vad livet innebär och därför inte längre kan förmedla denna viktiga kunskap.”
4.”att vi ersätter denna istället med mätbara komponenter ”
5.”Så vem skall ge barnen kärlek så att vi får tillbaka folkvettet.”

Min fråga: Vill, kan och vågar du mentalt vända upp och ner på Jante, Luther och Ågrens hjulspår i din mentala fyrarummare?

Mvh
re #6

Att sticka ut hakan o få på käften risker alltid den som vågar att lämna ut sitt namn.
Dom andra anonyma har möjligheten att spårlöst försvinna i de förklädda marionetternas ständiga cirkus.


Vad gäller din fråga :"Vill, kan och vågar du mentalt vända upp och ner på Jante, Luther och Ågrens hjulspår i din mentala fyrarummare? "
förstod jag allt till fram till mental fyrarummare. Där fastnade jag.
Sorry
På delfrågorna "vill och vågar svarar mitt inlägg för sig själv och JA. PÅ delfrågan "kan" beror framgången mera på dej och övriga vuxna i landet.
Risken är överhängande att jag mfl. utan massivt stöd från insiktfulla medsvenskar likt don Quijote tvingas slåss mot väderkvarna .
Frågan är, ställer du ut kvarnar genom att sitta overksam i en trea med utsikt över slagfältet eller vill du vara med då förändringar måste till?
"Risken är överhängande att jag mfl. utan massivt stöd från insiktfulla medsvenskar likt don Quijote tvingas slåss mot väderkvarna"  En bara alltför sann observation.
Angus: Vi behöver absolut bra , nej de bästa lärare till våra skolor o även förskolor:de har ett mycket viktigt arbete.Barnen är vår framtid.

Ang melodifestivalen så är jag inte gumma ännu om man måste se på den för att klassas så:) :) :)
Leif: Astrid Lindgren var en mycket klok o kärleksfull kvinna som älskade barn o alltid stod på deras sida.Jag läste henne,barnen gjorde det liksom barnbarnen o får jag leva ska jag läsa henne för barnbarnsbarnen oxå.

Var med alla barn o barnbarn på teatern vid Nyår:Vi såg Ronja Rövardotter .Den var mycket effektfullt upsatt.De minsta blev lite rädda för vildvittror o Rövare som hoppade ner i salongen men de älskade de! Genom åren har vi nog aldrig missat hennes pjäser?
re Sunny.

Har själv gjort o upplevt på samma sätt o misstänker att mina barn för traditionen vidare.

Astrid var fantastisk i barnperspektivet. Men vi får inte glömma hennes rakryggade civilkurage som hon ofta visade upp.

Hon sa en gång "Man måste lära sig att leva så att man blir vän med döden. Tror jag tralala."

Det ligger mycket sanning i det, kanske hela. O då måste man som du säger ha duktiga o engagerade lärare i skolan.

Jag tror dock inte ett ögonblick på att kravet på lärarlegitimation
skapar engagemang.
Har sett alltför många "utbildade med fina vitsord" flytta runt mellan skolor för att det inte funkar. Jag kommer inte ihåg att någon enda av dessa bytt karriär. Inom andra yrkesgrupper byter man
arbetsuppgifter om det inte funkar- Eller blir man ombedd att göra det.

Vilken person som helst med empati och livserfarenhet kan idag
genomföra en kurs i något för denna intressant ämne.

Till varje kursbok finns det färdiga arbetsböcker, fördjupningsuppgifter lärarhandledningar mm
Räcker inte det så finns det exempelvis lektioner att plocka ner från nätet som här lektion.se
En bra plats för den som vill jobba hemma med egna ungar eller varför inte lära sig själv.

Jag har mött många lärare som helt frankt i tex. NO undervisningen säger "detta är för svårt för er så vi hoppar över det". Ingenting i Grundskolan är för svårt för en normalbegåvad unge och därmed också vuxen dito att förstå. Det vill säga om man är intresserad.
Intresserade blir eleverna om dom har en engagerad o framförallt nyfiken lärare. Sedan spelar det ingen roll om det är språk eller mera faktainriktade ämnen.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .