Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden [Ingen Artikel!] PLANKET att klottra på

Länk hit:
http://freedom.lege.net/PLANKET_att_klottra_pa/Sourze_style.html .
Klottra ner lite osammanhängande snabba tanker som inte passar in någonstans.Då blir det bättre ordning under de seriösa rubrikerna.

Något extra glatt konstaterande.

Lite sorg över hur världen ser ut.

Kanske lite tacksamhet mot någon eller något.

PLANKET ska ha samma hedersregler ETC som allt annat som skrivs på Sourze.

I annat fall så ingriper säkert vår redaktion!

Så PLANKET ska vårdas som ditt käraste barn!
Det oklart tänkta är det oklart skrivna.

De mest kända historiska orden från kloka personer - är oftast mycket korta.

Den som använder svåra ord söker en liten läsekrets.

Logiskt tänkande och klokskap är inte riktigt samma sak!


Jan Brunnegård//​ Redan i söndagsskolan upptäckte jag att det fanns bonnaspråk, tjänstemannaspråk,missionshusspråk och kanske ssk-språk. ORD som användes i en miljö var obegripliga för andra miljöer. "Kanans tungomål " var ett begrepp som man varnade för. För det stängde ute mkt folk. MEN de olika språken berikade mitt liv och så är det ännu.// När modern svarade i telefon så kunde ett litet barn genast förstå vem hon talade med....kändes bra
Jan - jag får väl vara din än så länge entaliga läsekrets - månne du får både "skriva", "läsa" och "kommentera" då du envisas med att använda så svåra ord som "logiskt" "tänkande" och "klokskap" och dessuton påstår att dessa inte riktigt är samma sak utan att ge en närmare förklaring till det förutom det uppenbara att orden skrivna ser olika ut!

Förvisso anser jag att det är en större synd att underskatta sin läsares bildning än att undersatta mina läsares bilningsbarhet - att detta är sant kan du ta dej själv som exempel på - och som alltid gläder det en god pedagog att kunna notera sina medmänniskors framsteg.

För att återgå till dina ambitioners kärnfråga - förståelsen - vari ligger förståelsen av skillnaden mellan "logiskt tänkande och klokskap" - enligt dej?
Tack för bidraget Bizon. Jag är nog inte tillräckligt fullsinnad för att svara på dina frågor direkt. Men jag återkommer nog. Vore kul att se flera på Klotterplanket!
I USA använder man orden "I love you" dagligdags. Här i Sverige nästan aldrig, om man inte tar efter USA förstås. Jag älskar dig -dagligdags, finns inte i vårt språkbruk. Tänk om det funnits, vilken skillnad det skulle gjort.
Ja Pia, det ger en speciell stämning, sannolikt följt av handling, omtanke osv. Tänker på ett SVT program som går en gång i veckan. En finländare som kan ryska åker allt längr österut. I går måste han lämna fordon bakom sig o ta sig fram med åsna.Men överallt möter han en kollosal gästfrihet....riktigt gripande att se. Nu är han i Azerbadjan - hur det nu stavas!
Ja, ett äventyr! Gästfrihet är viktigt! Hoppas jag stöter på det när jag ska färdas i Indien senare i år- på egen hand. Har alltid varit med folk(hos folk) jag känner förut.
Pia #6
Som du vet har jag inte mycket till övers för usa - men älskat mina ungar har jag och gör - och fast de flesta av dom nu är vuxna så visar vi ofta vår kärlek, bland annat genom att kramas och att yttra orden "jag älskar dej".
Det känns inte i mitt fall som någon formalitet eller som det notoriskt innehållslösa "i love you" som i usa säjs lika slentrianmässigt som dom i detta vårt storebrorland säjer "shit".
Med andra ord förstår jag inte riktigt vilken täckning du har för att säja "finns inte i vårt språkbru" i ditt resonemang.
Jag har nog snarare den uppfattningen genom de människor jag umgås med att vi uttrycker vår kärlek till varandra både verbalt och genom våra handlingar.
Inte i min familj använder vi "jag älskar dig" särskilt ofta. När jag var liten användes det aldrig.Men om du gör det, är det ju bra.Det är fint att älska och naturligt att älska sina barn. Mina barnbarn brukar säga "jag älskar sig" oftare.
Pia #10
Ja kanske att dagens halvvuxna ungar tagit ett steg närmare en mer otvungen kroppskontakt, tillika ett mer känslobejakande språkbruk - bara det inte töms på innehåll som det amerikanska.
Det finns nog gott om både falska och äkta uttryck i USA och på alla andra ställen.
Om jag skriver en artikel om min mormor.....berättar ni något om er då?
Skriv du en riktig artikel o sänd in vanliga vägen. Bra berättelser stimulerar andra...
Skottlossning och storbråk utanför Sahlgrenska i kväll. Tidigare i dag också storbråk inne på Sahlgrenska i Göteborg...
Ja, det är nåt familjebråk. Det är väl bara de inblandade som förstår själva...kan jag tro.Släkten är värst- kommer väl från sånt här. Fast jag gillar släkten.
Holmström eller Holmberg eller vad du nu heter/ Jag är inte intresserad av extrema högerlänkar.
#19/Citat:” Personer som håller sig undan verkställighet av utvisnings eller avvisningsbeslut (”gömda”) och personer som vistas i landet utan att ha ansökt om tillstånd för detta (”papperslösa)…” /Jag som hela tiden trott att alla människor från hela världen hade rätt att vistas i landet. Det rika landet i norr med en enorm kassakista full med skattepengar.
NEJ Lasse det har du aldrig trott, så dåligt upplyst är du inte - men det är tillåtet att skämta.JA jag har nästan fri sjukvård. Mina viktigaste mediciner är gratis, andra är subventionerade. Bara de som jag köper utan recept får jag betala fullt för. Men jag har skaffat apotekets rabattkort! / Mina många dygn på sjukhus förra året betalade jag nog bara med 5 % eller ngt sådant. Fyra timmars magoperation med 5-10 personer aktiva i OP-salen - vad kan verkliga kostnaden ha varit. Sannolikt över 100.000 kr./ Var så god och skölj!
NEJ Lasse det har du aldrig trott, så dåligt upplyst är du inte - men det är tillåtet att skämta.JA jag har nästan fri sjukvård. Mina viktigaste mediciner är gratis, andra är subventionerade. Bara de som jag köper utan recept får jag betala fullt för. Men jag har skaffat apotekets rabattkort! / Mina många dygn på sjukhus förra året betalade jag nog bara med 5 % eller ngt sådant. Fyra timmars magoperation med 5-10 personer aktiva i OP-salen - vad kan verkliga kostnaden ha varit. Sannolikt över 100.000 kr./ Var så god och skölj!
#25/Jan/ Fick också dubbelslag vid mitt förra inlägg då jag sände iväg kommentaren. Blev error första gången, andra gången gick den iväg, även den första hade då smitit iväg, nog om det. En annan fråga gäller tandkostnader, har du en gräddfil där också? Nu gäller EM i SVT1 finalpass.
Nä Lasse - där har jag ingen gräddfil. Jag har mkt stort tandvårdsbehov - som jag inte haft råd att utföra.Har måst prioritera flera andra saker pga av sjukdom handikapp mm.
HURRA OBAMA CAR har vinnit i Högsta Domstolen. 50-60 års kamp som demokartiska partiet utfört är nästan i hamn. MEN kan raseras vid en republikansk valseger i höst. 30 miljoner som nu fått försäkring kan lika fort bli av med den igen. Ty sådan är den bristfälliga demokratin. Även i USA kan de rika o medelklassen sabotera livet för de fattiga och utsatta. MEN HURRA FÖR OBAMA och hel rad andra demokratiska presidenter från Rooswelt och framåt.
HURRA även för författaren Elsie Johannson ca 80 år. SVT har haft en timmes program om denna storslagna människa i en timme nu. Bra SVT. Repriser kommer....
#29 Råkade se Kokvinnorna på ettan och glömde totalt bort en kastrull på spisen! Den blev förstörd! Kokvinnorna var en hemsk film!
#28 Visst är det konstigt, samma "korrupta" domstol som skänkte Bush segern 2000, fast nu ännu mer republikansk och konservativ. Dessutom "svek" de republikanerna även i måndags genom att de till stora delar ogiltigförklarade Arizonas nya lag mot illegala invandrare.

"Individual mandate" som dagens utslag gällde var f.ö. ett republikanskt förslag från början.

Vi får väl se hur det går med Obama-care, Social Security reformen som Roosevelt införde, hotar att ruinera landet eftersom främst Demokraterna vägrar att reformera systemet så som man redan gjort i t.ex. Sverige.

På tal om att hjälpa fattiga, och att hurra för amerikanska presidenter. Undrar hur mycket svenska medier har uppmärksammat att George W Bush anti-HIV/aids kampanj (PEPFAR)nu 10år senare visat sig bli en fantastisk framgång som räddat livet på miljontals afrikaner och brutit den negativa utvecklingen i den världsdelen?
PIA Jag såg nu Kokvinnorna för kanske tredje gången och blir mer illa berörd för varje gång. En i många avseenden sjuk kvinna totalförstör livet för sin syster samtidigt som korna far illa mm. Såg inte slutet nu men jag svagt minne av att det slutade illa...
Ja, det slutade illa, kvinnan sov i ladugården och en man kom och sköt ett djur i alla fall.Jag brände vid min kastrull i förskräckelsen! Men korna såg friska ut. Jag tror de tog hänsyn till den sjuka. En ko bet till henne, så hon hamnade på sjukhus. En mycket märklig historia, som du kan läsa på natet om. Mycket vi inte vet.Här och i hela världen.
Ett vet vi i alla fall - dvs de "vi" som vågar se hur verkligheten ser ut.
En helt annan sak är det att uppleva denna mångfasetterade verklighet som en direkt medagerande, om det så bara är som president eller som en kvinna som funnit för gott att sova hos korna i ladugården.
För vissa är det självklart att ha sin jakthund instängd i en minimal omockad hundgård då hunden inte ska användas till jakt - för andra är det lika självklart att ha hunden hos sej i sängen - åter andra gör allt för sina barn så till den milda grad att barnen aldrig kommer ur sitt föräldraberoende.
Det finns även de som försvarar tanken på ett överhuvud - en despot", en person med förståndet i behåll som utan inblandning får styra ett land efter eget huvud då landets folk knappast kan anses lämpat att blanda sej i så stora ting - sedan finns det de som anser att alla ska vara med på tåget och bidra med sin lilla bit till helheten - ven har rätt och vem har fel?
Ja det är inte lätt att säja - det jag däremot kan se är att så gott som samtliga mänskliga sammanhang är i denna vår tid så ända ner i grunden störda av allsköns mänskligt manipulerande att allt är helt rubbat, och någon sorts återgång till något mer naturligt inte på något vis är möjligt - "vi" måste nog bara inse att detta dårhus "vi" "mänskligheten" har skapat åt sej är vår natur.
Det mesta som sker i världen med mänsklig inblandning förefaller vara resultatet av en hoper lallande dårar på gränsen till genialitet, men så gott som aldrig överskridande denna gräns.

Så vd då göra för att åtminstone klottra något med mening i?
Kanske några insikter är nödvändiga innan något alls kan uppfattas som meningsfullt.
I "räddavärldentråden" konstaterade jag att världen är räddningslöst prisgiven de varelser som bebor denna värld. Jorden går inte under för att människan suger dess blod - nej människan är bara en patetisk liten igel som framskapats ur jordens tunna livsvävs övermodiga överdåd i ansvarslös kreativ yra - där vi som individer förvisso kan se och känna mer eller mindre empatiskt i det lilla, men där vi har föga övergripande inverkan på galenskapen - snarare agerar vi sin våra infekterade hjärnors nervceller som drabbats av demens och Alzheimer vi smittar andra med våra tankar, optimism, pessimism, idéer, farhågor, tro, vanföreställningar och andra föreställningar - vilket alltså är vad som skett.
Den obalans som uppstått har sitt ursprung ända sedan de första erövringarna av andra arters livsrum - iom att vi som art lämnade det symbiosa livsloppet - troligen var dock redan då galenskapen en del av vår natur annars skulle spekulationen vara om inte galenskapen blev en följd av att vi lämnade kärlekens väg om den någon sin funnits - men i så fall - för att lämna den måste galenskapen redan ha varit ett faktum.

Jag uppfattar verkligheten ofta som overklig. Kvinnan som sov hos korna hade sin orsak. Hon kände sig trygg där. Ibland får man(jag) klänga sig fast vid livet på ngt. sätt, det beror på hur det ser ut runtomkring - om man har tid att ägna sig åt eftertanke.
GRYMT OCH OFATTBART är det att nu har man åter hittat ett nytt fall av grövsta djurvanvård. 36 döda kor hittade i 60 cm gödselvatten i översvämmad ladugård. Ett antal levande djur stod kvar.MÅNGA BÖNDER i trakten måste ja ha vetat att här saknades förmåga och kompetens till god djurvård.Ingen av dem har larmat eller åtgärdat! Ägaren har jobbat på annat håll osv. Inte åtgärdat översvämningen på veckor anser nu myndigheterna. // Hur korna mådde hus de sjuka kvinnorna som vi talar om ovanför här, vet jag inte, men även där sakdes ju förmåga i högsta grad.
SOMMAR SOMMAR SOMMAR för SVERIGE SVERIGE SVERIGE.

Så skulle jag vilja ha det. Men nu sitter det en iranier i vårt käraste svenska sommarprogram och talar om allt elände som ingen vill höra.Hans familj hade eleändigt i Iran. De hade det eländigt på vägen hit. Sedan har de i moderna svenska lägenheter haft det för eländigt i Uppsala.De hade en större och bättre trädgård/bakgård i Iran.

Jag lyssnar opå alla slags internationella program i radio TV - även på söndagsmorgnarna. Då är jag beredd att lyssna på jorden problem. Jag är nog väldigt kunnig på sådant.Kunde ett tag namnet på alla statschefer i hela Afrika.

Men i ett SOMMARprogram gjort för hängmattan osv vill jag inte höra en dryg timmes klagomål på allt svenskt. Inte ens från en man som är rådgivare åt Hillary Clinton med flera.

I går talade den goa kunniga Karin Falck om sitt svenska men svåra liv i Sverige. Det var mkt igenkännade från min sida. Så vill jag ha det.

Sänd hur många invandrarprogram som helst i SR. Men spara SOMMAR åt alla svenskar.Som tycker om Sverige.
Pia inlägg 37. Pigan har varit på dans och blivit berusad, hon vågar inte gå in och lägga sig utan lägger sig i ladan. När hon vaknar i mörkret under en ko så säger hon (till koyvret) vänta pojkar, en åt gången!
Sommarpratare/ Karin Falck
Falck (tidigare Sohlman), Karin, född Edström 1932, regissör och TV-producent, anställd vid Sveriges Radio 1956–86

Aktuell i går! 80 år och pigg i rösten.
Den som har facebook, kan gå in på min sida där- Pia Isaksson. Jag är ganska aktiv där med foton och så, annars tycker jag inte det är någon ide´att ha en sån sida.
Skönt att Sourze är uppe igen.  Har varit nere sedan c:a 08:30 i (går!) morse.  Kom upp igen precis före midnatt.
45 Gudskelov finns det ju andra sidor...
Då är det värre med våra respektive myndigheter. Här ger svenska folket sin dom över ett antal, ingen munter läsning.
Framför allt under strecket för t.ex. arbetsförmedlingen, försäkringskassan, socialtjänsten, skolverket och några till.
Efter åratal av misskötsel på sina håll skulle man vilja påstå.
Och var kan felet ligga, i den offentliga sektorn styrd av politisk korrekthet och smalspårigt genustänkande?
Vem skall rädda Sverige? Länk tilll SvD: "Riksbanken får högsta betyget" (!)
[länk]
NU är EMi Fotboll äntligen klart i TV och verkligheten. Så TV kan visa annat. Det blir en lång skön avspänd TVsommar. Tills i morgon då Allsvenskan kör igång./Men lite All-Politik från Palmedalen ska man väl visa åsså.
Fördmar om facebook från dem som inte har sidan och är fördomsfulla. Man behöver inte ha facebook, men det behöver inte heller vara något fel. Tex. i går såg jag Freddie Wadling på Grönan och har bilder på honom på facebook. Det var inga dåliga grejer!
Alla på FB bör undvika att skriva om egna och andras resor, bortavaro osv för det är liksom att beställa inbrott i hemmet. Andras sjukdomar mm hör deras oprivatliv till osv. Men jag gillar FB väldigt mkt....Twitter vet jag inget om...
De gamla höger-moderaterna gör sig rätt LÖJLIGA genom att kalla sig den enda riktiga Arbetarepartiet. Däremot är deras huvudnummer att vara ARBETSPARTIET i stället för ett slags bidragsparti. Ett parti som leder Europas sannolikt mest framgångsrika statsfinanser bör nog ägna sig åt att berätta detta så tydligt som möjligt. Vilka konsekvenser det får - i motsats till Grekland etc. Alliansen har långa stycken genomfört det som var deras målsättning för 2 år sedan och sex år sedan.Berätta om detta och sätt upp några nya Visioner.
Att vi med högst skattetryck har en av Europas starkaste ekonomier borde rimligtvis få de värsta skattesänkar fanatikerna att tänk en extra gång.
Att vi med högst skattetryck har en av Europas starkaste ekonomier borde rimligtvis få de värsta skattesänkar fanatikerna att tänk en extra gång.
Dippen "Att vi med högst skattetryck har en av Europas starkaste ekonomier ..."
Vilka haschdimmor ger dig din världs- och sverigebild?
Tja, Thomas , statsskulden är tex 38% av BNP jmfrt Tyskland som också har en stark ekonomi och ligger på ca 80%
Thomas - vill du förtydliga dig lite. Själv är jag rätt förvånad över att vi efter tre olika borgerliga regeringsperuioder fortfarande har ett av de häftigaste skattetrycken. Jag tror att nästan alla alliansväljare hade räknat med ngt annat.Men samtidigt så ser alla väljare påtagliga brister i många av våra välfärdssystem! Kanske de flesta gör en rätt balanserad avvägning. Vi avbetalar på en rätt låg statsskuld medan några andra stater är på gränsen till konkurs!// Kunde nu bara alliansen enas om ett vettigare Akassesystem så vore det inte illa...
Thomas - vill du förtydliga dig lite. Själv är jag rätt förvånad över att vi efter tre olika borgerliga regeringsperuioder fortfarande har ett av de häftigaste skattetrycken. Jag tror att nästan alla alliansväljare hade räknat med ngt annat.Men samtidigt så ser alla väljare påtagliga brister i många av våra välfärdssystem! Kanske de flesta gör en rätt balanserad avvägning. Vi avbetalar på en rätt låg statsskuld medan några andra stater är på gränsen till konkurs!// Kunde nu bara alliansen enas om ett vettigare Akassesystem så vore det inte illa...
Jag vet Jan :) men uppkopplingen på 3G är lite dålig ibland och jag får error när sidan laddas
Detta med skatteetryck kan även beskrivas som att svenska skattebetalare (Det är riktigt att Sverige har, efter Danmark, OECD:s högsta skattetryck) faktiskt betalar de gmensamma utgifterna idag, inte med lånade pengar, som många andra länder.
#61) Det beror på vad man jämför med, i länder med ett tidigare underfinansierad statsbudget och lägre skattetryck måste man nu dra in vad gäller transföreringssystemen, i.e. lägre pensioner, sjukersättning, a-kassa med mera. Något som Sverige slipper.

Alltid något, sa fan då han fick se Åmål.
Sveriges statsskuld var nere på noll år 1970, sedan syns en stigande kurva år 1975. Finns det något samband med att Sveriges riksdag röstade fram, (över medborgarnas huvuden) att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land år 1975. [länk] [länk] När vi sedan har sålt ut Svensk industri fullt ut och inte kan hålla den höga BNP- nivån uppe, blir vi då ett nytt Grekland eller Spanien? En som undrar.
64) Nu är du ute på djuptvatten, Sverige hade 1995 72,8% statsskuld (Eurostat), Danmark 72,6% och Finland 56,6% . År 2011 hade Sverige 38,4% Danmark 46,2% och Finland 48,6%. Om ditt resonemang att det är "mångkulturen" som ligger bakom den svenska statsskulden, borde väl den ökat relativt grannländerna Danmark och Finland som haft en blygsammare invandring och därför förment mindre "mångkulturella", eller hur?

Från 72,8% statsskuld ner till 38,4 % på 16 år, inte så illa av det mångkulturella Sverige.

Det är ju givetvis god statsmoral att betala ner på skulder medan folket kräver den ena dyra reformen efter den andra. Jag skulle vilja se en tandvårdsreform. Tandläkare jag intervjuat säger att folk ger återbud för de har inga pengar./ Det är ju ett demokratiproblem. Alla möjliga slags grupper kräver mer och mer kostsamma reformer för egen del - men ingen grupp har hitintills krävt snabbare betalning av statsskulden./ Jag vill minnas att Göran Persson slog in på sparsamhetslinjen på ett rätt kraftfullt sätt - men jag har inga siffror på det.Men jag tror att Alliansen långa stycken fullföljer SAP:s påbörjade sparlinje.Detta kan ju vara förklaringen till att SAP ligger ganska lågt i sin regeringskritik.....// Ordförande i sossarnas mäktiga Verkställande Utskott - Österberg? har i dag blivit Landshövding i Norrbotten. Kanske detta säger något...
Den avgörande skillnaden är att svenska politiker öht kan disskutera om där finns utrymme för reformer, för behov finns det absolut. Den andra modellen som Sverige levde med (spendera på lånade pengar) går ju bara till långivarna inte längre vill/törs låna ut. det var då Dennis drog till med 500 procentingen. Dit vill vi inte något mer.
Bengt Dennis var ngn slags socialdemokratisk tidningsman som plötsligt befanns vara lämplig till allt - som Riksbankschef!Som jag minns det så började svenska pengar spruta ut ur landet, reserverna höll på att tömmas...I det läget lovade Riksbanken 500 % ränta för att pengarna skulle stanna kvar. Kan Du beskriva detta lite bättre kanske???
Det var väl i detta läge som Bertil Ohlins dotter sa åt folk som inte orka betala räntor att betala då era lån i stället. Så slipper ni räntorna.Hon var finansminister men jag minns inte namnet. Kanske Ann D.....
#68) Egentligen en slags "Eurokris" i miniatyr. Svenska kronan var fast knuten till en slags "korg" av andra valutor. Eftersom statsskulden skenade, bland annat, var den svenska kronan i verkligheten inte så mycket värd relativt andra valutor, som den fasta växelkursen angav. Därför började man spekulera i en nedskrivning av den svenska kronan. Till en början försökte Dennis hålla den fasta växelkursen genom att försöka få in kapital till Sverige med brutalt höga räntor. Det lyckads inte, de svenska obalanserna var för stora. Sedan släppte man den fasta växelkursen och lät kronan flyta, värdet gick ned en 20% och exporten tog fart. Så småningom ordnade det till sig. Haken just nu för länder som Grekland är att de har ingen egen valuta att skriva ner för att få fart på den egna ekonomin.
#65/ Du kanske inte tittade på diagrammet i den här länken [länk] klara siffror som visar det aktuella läget. Dina procentsatser som du hänvisar till är ju förhållandet till BNP, samma tugg som finansministern brukar köra med för att det ska se bra ut, men verkligheten är en annan (se länken). Om nu BNP drastiskt sjunker vad händer då med dina snygga procentsatser, blir vi då lika sopiga som Grekland eller Spanien? Vilka grupper i samhället har torskat på den förda politiken under de 16 år som du hänvisar till? Kostnaderna för invandringen skulle redovisas för ett antal år sedan och det blev tvärstopp, locket lades på.
#65 Lasse, du länkar till :"Ekonomifakta är en källa till information och kunskap om Sveriges ekonomi. Näringslivets Ekonomifakta ägs av Svenskt Näringsliv och ska inspirera till samtal kring Sveriges utmaningar och möjligheter." Vilka driver sin agenda och presenterar siffror som passar deras syften. Givetvis är de senaste årens invandring från främst MENA-länder en belastning då dessa människor är svåra att integrera och få i arbete. Det har pratats om problemet med att integrera människor från de här länderna under 20 års tid utan vi sett några framsteg, trots diverse satsningar. Att försöka integrera människor som lever strikt efter Islam i en "klankultur" är ett näst intill hopplöst projekt. De vill inte ha vår "demokrati" eller några andra västerländska påhitt.
#71) Oavsett mätt i absoluta eller relativa tal har statsskulden minskat de senaste åren, något annat går ju inte att läsa fram. Jämfört med t.ex Finland som har haft en invandring som är lägre, har svenska staten minskat sin statsskuld mer än Finland, trots denna förkättrade svanska multikulur. Det kan ju bero på att de flesta av oss multikulturella, mig själv bland annat, jobbar på rätt bra och ger vårt nettobidrag till statskassan.
Från det ena till det andra---folk driker väldigt mycket på stan´! Mängder med alkohol en fredagskväll.
#73 Leif-Arne det fina är att man kan tömma egen källas grumliga vatten, genom att fylla kommentatorsrutorna på Sourze. I det klara vattnets källa kan man i stället se siffror som: den danska statsskulden var 2011, 413 miljarder och mångkulturella Svedala hade 1108 mdr, med nästan dubbelt så hög BNP (638 237 milj USD). Drygt hälften av BNP står den offentliga sektorn för. Den privata skulden är 266% av BNP. Siffrorna är katastrofala i jämförelse med övriga Europa. Betänk sedan att bara knappt hälften av befolkningen har egen försörjning via anställning och det är den gruppen som i första hand står för skulderna. Kommunalskatten ligger i vissa kommuner på nästan 35:-. Din positiva inställning, byggger på siffror när statsskulden var som högst. L-A, det fanns en tid före den. Lasse i gatan, anser att locket har lagts på angående kostnader och vinster gällande invandring. Uppgifter finns att tillgå från de tre offentliggjorda metoderna för att beräkna invandringens effekter. Jan Ekbergs, "Cash-Flow modell", Kjetil Storeslettens, "Investeringsmodell" samt Lars Janssons, "Solidaritetsmodell". Alla påvisar negativa effekter. Med en befolkningsökning som består av 77 procent invandrade, måste man be till gud att de som står för majoriteten av Sveriges skulder får behålla sina jobb.
EU chefen säger att de olika ländernas politiker är för fega för att tala om de verkliga läget i landet och orsakerna därtill...Grekpolitikerna skyller på Tyskland och andra som lånat ut pengar. Men de griper inte alla svindlare hemmavid....De har lovat förbättra skattesystemet mm men inspektörerna från EU ser föga av detta....Då vägrar tyska folket att betala i stället....MEN i kväll så talar SAP:s nya ledare i Palmedalen. Då äntligen ska det väl ordna upp sig ;-)
DEN fantastiske norrmanne Peter Stordal har nu pratat i svenska Sommarpratat. Han köpte först 50 hotell i Norge och sedan 50 i Sverige eftersom han ändå höll på. Så köpta han det gamla stiliga Post o Telehuset vid KVST i Göteborg och byggde där ett slags palatshotell. LYSSNA GÄRNA PÅ REPRISEN I KVÄLL PÅ GOD SKANDINAVISKA JAG FÖRSTOD NÄSTAN VARENDA ORD Pappan var förstås ICAhandlare i en liten by!
Leif Ström 75// När man talar om statens och individers Skuld så bör man väl rimligen också tala om motsvarande tillgångar. Om jag har en villa värd 1 miljon och en skuld på en halv miljon så är jag ej att beklaga.Inte så länge jag har en vettig månadslön./ Staten har haft och har väldiga tillgångar som dock delvis sålts ut - så att man har kunnat avbetala på statsskulden. Jag har svårt att se vad som är fel i det. Om landet bara fortsätter att fungera bra.Socialdemokraterna sålde också ut så det tycks inte vara en viktig ideolgisk fråga. Snarare vem sköter ett skogsföretag bäst?//M Men visst är jag orolig för rätt mycket, förändringen av Sverige har gått för fort. I min generation så fick vi ett Sverige, men ett helt annat land överlämnas till våra barnbarn - utan återvändo!

Det är sällan kul att läsxa på Wikipedia men det är storlsget att läsa om

Petter Anker Stordalen, född 29 november 1962 i Porsgrunn i Norge, är en norsk investerare, "hotellmagnat", osv
SÅ har då SAP ledaren visat upp sig och talat väl i Almedalen. Men flera timmar tidigare än vad de andra gjort, vanliga kvällar. Så jag missa det mesta.....kommer repris tro? Det jag hörde var ganska tydligt men ändå inte riktigt konkret! Men trevlig utseende, trevlig röst med mera.
#80
Ja, lite skillnad mot de politiska ryggdunkare som in i det sista försöker hänga kvar vid köttgrytorna. Det finns hopp för framtiden.
Marita Ulsvskogs tvittermeddelande skapade en diskussion i sociala medier. [länk] Den här icke nyheten är på första sidan på ALLA vänstervridna tidningar(nätet) nu.

Att Karin Pilsäter, före detta folkpartistisk toppolitiker, anser att centerledarens klänning liknar ett billigt panikinköp nämns bara i Aftonbladet [länk]

Media i Sverige är verkligen vänstervriden.

#79 Ja, när man talar om statsskuld måste man räkna in vad offentlig sektor hade i pengatillgångar.

Om en stat har en ”skuld” på 130 procent av BNP så är det mycket, mycket mindre än vad ett företag eller en normal medborgare har. BNP är ju något som sker under ett år, medan staters skulder är något som ska betalas under decennier. Inte på ett års inkomst! (Alla som äger en lägenhet har ju skulder på många tusen procent av sin egen BNP, alltså lön.) En statsskuld som Japans (som är mycket större än landets BNP) är inget problem, det enda det handlar om är att staten lånar av sina medborgare istället för att beskatta dem.

Tex USA:s statsskuld beror på Bush-administrationens skattesänkningar (de står för 40 procent av skulden!), kriget i Afghanistan/Irak (tio procent) och ekonomins nedgång (runt tio procent). Halva skulden skulle försvinna om krigen och skattesänkningarna stoppades.
Om man nu skulle lyfta tänket från enbart siffror så handlar det i första hand om hur styret beskattar sin population utan motprestation. Den beskattande makten lånar inga pengar av dess medborgare. Skattekvoten läggs med hänsyn till individens köpkraft. Beskattningen kan används för snart sagt vilket syfte som helst som lagstiftaren finner lämpligt. För att lindra effekten låter man individen ta privata lån. För ett antal decennier sedan, var det orimligt att föra en politik som försatte landet i statsskuld. Samma ekonomiska politik fördes privat. Man sparade och köpte, man studerade och jobbade extra.

//Janne B, knappt 20 procent av de svenska pensionärerna dör med en livslång beskattad egendom som aldrig blev orealiserad under deras livstid. För de flesta var lönerna dessutom knappa.
83 Verkligen uppfriskande när även fruntimmer pucklar på varandra! Ulvskogs grova klavertramp (så får man bara säga om män Ulvskog!) Såg också att Dippen var på Löf (med ett ö) nånstans idag.
Och på en löpsedel som skymtade förbi (möjligen X-pressen) så ansågs det att C var sålt med Lööf som partiledare.
28 år, tjänar 1,8 milj, och invald mest för att hon är kvinna! Vart tog det "social könet" vägen förresten?
Här följer så min egen tolkning av vad C-partiets kvinnliga partiledning tänker om sin position i partiet, så där mellan raderna ej uttalat, i smyg.
Observera genom länkar att C gått från "mest jämställda parti" under Maud O. (enligt SvT sätt att de det) till "minst jämställda"!
F.ö skulle jag föredra en kvinnlig "icke feministisk partiledare" (enligt även KDU:s åsikt) framför en manlig partiledare som Löfven "feminist", eller Reinfeldt "feminist" ej i orden. Men i praktiken.
Centerpartiet
"Vårt parti står stadigt i politikens centrum, liksom att kvinnan står i centrum för mänskligheten. Jag är själv kvinna, dessutom i centrum för mitt parti. Eftersom också feminismen placerar kvinnan i centrum, har jag som Centerpartiets kvinnliga partiledare inga som helst problem med att diktera att vårt parti är feministiskt, i centerform. Detta säger sig ju självt, och genom att den centrala makten i partiet sedan att antal år utgår ifrån - just det, en kvinna i centrum! Under den tiden har visserligen andelen kvinnor i vår centerriksdagsgrupp starkt minskat, från ”mest jämställda kön”*, dvs. med klarspråk i ren majoritet, till ett i minoritet och färre än i de andra partierna, vilket dock inte syns så bra på vår hemsida. Men tre av våra fyra C-ministrar är idag kvinnor, så det så! Och det syns förstås bra och med foto på alla fyra, även han syns minsann, på vår hemsida! Dessutom är vi som sagt det enda partiet i riksdagen som har en kvinna i den centrala positionen, och kvalité har alltid gått före kvantitet i vårt centerparti! Detta förklarar också varför vi är minst närvarande av alla partierna vid voteringar i riksdagen!** Med en kvinnlig partiledare, 75% kvinnliga statsråd och med genusglasögonen på plats*** kan vi iaf med emfas och självklar jämställdhet kräva av de andra i alliansen ”varannan damernas”*** i regeringen, samt att specifikt kvinnofrågor ges en centrerad uppmärksamhet i riksdagen. Krav som är av större mänsklig vikt än voteringsnärvaro, jobbiga diskussioner om bilfabriker och kärnkraft eller om länder som Kina och Saudiarabien.**** Samt diverse andra mansnormativa frågor som manliga partiledare, ministrar och journalister jämt hittar på!"

(*SvT 2006: ”Centerpartiet som tidigare var mest jämställda kön med 54 % kvinnor i riksdagen, är nu det minst jämställda, ned till 38 %.” 2012 - 15 män, 9 kvinnor, inkl Lööf (dock ej i riksdagen) efter att Carlgren åkte ut och ersattes av Abir Al-Sahlani (kvinna) tidigare alltså 16 – 8! [länk]
**SvD (Från Riksdagsrösten): ”Övriga partier ligger över 80 procent, utom Centern med 74 procent. [länk] ***Maud Olofsson 2011. ****Olofsson och Lööf i media.
VEM förlorade slaget om Almedalen.? Sannoligt KD med Göran Hägglund som lär hålla sitt tal om en liten stund kl 1100 söndag. Men jag kan inte se detta i ngn TVtablå eller radiotablå. Han kan knappast ha valt denna tid själv...Han måste ha blivit tilldelad den. Av vem? // I övrigt måste det väl vara Annie Löf som förlorat mest för hon sysslade mest med självkritik = självmål.Kritik är dock nödvändigt, men det gäller att välja sammanhang. Hur mådde de centerväljare som stod framför henne. De som fick reda på att Centern gjort allt fel...Höjde hon entusiasmen hos dessa???
Ulvskog har skrivit på sin hemsida att hon pratat strunt om klänningar etc. Det är bara att instämma. Hade ngn av herrarna fel kostym eller skjorta? Ingen som bryr sig!
Detta har jag nu hittat// Partiledare Göran Hägglund talar idag kl 11 i Almedalsparken. Du kan se talet på SVT Forums hemsida // Bra men knappast nog. Men jag tittar av "rättviseskäl".
# 90---Precis Janne! Vad är det för skitsnack som gäller, när halva världen svälter!? De är så jäkla långt ifrån verkligheten dessa överklasstanter! Hur länge får de hållas med sitt tal om att "frächa upp" här och där i partierna? Det låter ju sjukt! Som om de tänker köpa nya möbler till vardagsrummet, när de gamla är utmärkta! Slöseri på hög nivå!
#92 Pia, dock så mörkar vänstermedia detta: "Karin Pilsäter, före detta folkpartistisk toppolitiker, anser att centerledarens klänning liknar ett billigt panikinköp.
– Det är tråkigt att politiker deltar i detta, säger Gudrun Schyman om attackerna." [länk]
Ser att det börjar röra på sig på spinnsidan, både "där uppe" och "här nere"! Klänningar, möbler, självkritik, top model, oj oj! Kul, och nödvändigt från båda hållen i st för den erbamliga svenska enögdheten i synen på kvinnor och män.
Också en fråga om ekonomi och ekologi, tredje världen, konsumtion och statustänkandet, inte minst i det egna hemmet.
93 Oj, där kommer ännu mer! Och så till slut, rättning i ledet, Schyman, jämställdhetens sanna uttolkare, får gnälla sista ordet. Som alltid, märkligt nog. Verklighetens män, OCH kvinnor vägrar fortfarande anpassa sig efter feminismens "Grand old lady"!
Rena rama Almedalen som Hänt i veckan.
Kommer säkert där, "Så minglade politikerna efter talen på kvällen."
#93 ---Ja, där får man hålla med Gudrun!#95 --Jga har hört från radion, att det är nyttigt att politikerna sitter i Almedalen och minglar över ett glas vin. Hela svenska samhället fylls av "bag in box" som är populärare än nånsin. Svenskarna dricker oerhört! Varför- kan man fråga sig? Två gånger.
#95 Du får nog stå ut med GS i många år till Jocke, media fungerar så att de har ett antal "experter", "sakkunniga" "fd politiker" osv som de vet alltid ställer upp och som de vet levererar, det är därför det alltid är i stort sett samma personer som dyker upp i tex TV-sofforna eller i debattprogram.
#91 KD, ett märkligt parti som gått vilse i den politiska djungeln. Hur kan man säga sig vara anhängare av det kristna kärleksbudskapet och samtidigt förespråka en politik som slår hårt mot samhällets svagaste? Eller har man lämnat det där med den barmhärtige samariten bakom sig?
Jag har lyssnat på Hägglund nu och han förespråkande inga hårda slag mot någon. KD utgör Alliansens mest sociala front, det påstår jag som bara en gång röstat på KD. KD anser sig satsa mer på familj och det nära samhället - inte staten./ Men summan av Almedalen är att föga nytt frmkommit, alla repterade bars sina partiers välkända synpunkter. Men så är det väl ett mellanår. Nästa Almedal så är det ett drygt år kvar till Valet - då kommer det säkert att vara mera eldfängt. Hur Sverige ser ut då avgörs på Europanivå fram tills dess - även om vi verkligen försökt att vara rätt fria mot EU.OM vi har några pengar avgörs hur vi lyckats med exporten till ett allt fattigare EU. Tyskland är vårt främsta hopp!
Det är inte alla människor som kan fördra Kristdemokraternas politik. De flesta förstår inte vad den går ut på, tror jag. De flesta vill ha lite mer speis. Mer frihet, att göra som man vill och strunta i vad andra gör.
KD ska nog betraktas som ett social-konservativt parti. det betyder att de har samma värderingar i familjefrågor mm som nästan alla svenskar hade kring 1970.Sedan har mkt stora ändringar skett i de folkliga attityderna och än mer inom partierna och deras ungdomsförbund.Men jag är övertygad om att ca 15 % av väljarna i huvudsak delar KD:s åsikter i många socikala frågor. "Staten ska inte fatta viktiga beslut åt familjen". Det nära samhället är en människas främsta skydd, inte staten osv. /Jag är inte socialkonservativ men jag har ytterst lätt att förstå dem!
Man kan undra,om det ärnågot fel på mig, när jag inte följt Almedalsveckan? Skulle var aintressant att veta!
Jag förstår i alla fall att Lövén lyckats bra! Det var ju tur det!Där ser man! De lyckades till slut hitta en person sov verkar passa flertalet.
PIA 104// Ja detta parti behövde verkligen en bra ledare och de har nog hittat honom, även om han nu beskylls för att vara för tyst och oklar. Men SAP hade ju nyss motsatsen...Landets viktigaste parti berör oss alla..
Jag tittade på Göran Hägglunds tal i går, han stod där omgiven av flaggor och plakat där det stod Kristdemokraterna. Folk hade tröjor med partiemblem. Folders delades ut av Kristdemokraterna. // Men jag kunde inte höra partiledaren säga ett enda ord som innehöll "krist eller kristet". Då har ett parti en svår identitetskris menar jag./ Kan man tänka sig att de andra partiledarna inte tar ordet social, libedral, moderat, vänster osv i sin mun denna viktiga vecka? Nej det går inte. De använder dessa ord för att skilja sig från andra, undvika förväxlingar osv./ Jag tror att mkt stora delar av folket ställer upp på KD:s familjepolitik, man var kommer den ifrån, undrar nog många! Tror att jag ska nät-läsa "Kristdemokraten" ett tag för att begripa bättre.
Annie Lööf är beskylld för att sprida floskler och klyschor kring sig.Vilket betyder att man på ett pampigt och storslaget sätt säger ingenting, sakligt sett.Är detta en sakklig kritik av henne. Är hon värre än andra talare. "Vatten har en stor inverkan på sjöfarten". "Det verkar som om vädret på sikt påverkar klimatet". JAG BARA UNDRAR!
Partiledare skall jämföras med den absoluta eliten, men ledaren behöver inte vara "byggmästaren" utan skall presentera konstruktionen (reformen), dess omfattning, plus finansieringen utan multipla påståendeargument.

Ju fler påståenden desto sämre underbyggnad.
För många av de relativt unga partiledarna måste det vara ytterst komplicerat att försvara talskrivarens retoriska grepp, då det egna sunda förnuftets kitt saknas vid debatterna.

Annie Lööf är redan kritiserad, helt i sin ordning inga journalister vill var centerpartister. Om Åsa Romson skulle granskas med samma lupp, hade majoriteten gröna journalister upptäckt otakten mellan talskrivarens manus och talare, vilket renderade inte mindre än 36 felsägningar. Charmigt, men visar på en tydlig underskattning av åhörarna.

Nu är det ju i hennes fall inget unikt då gröna reformer och visioner aldrig utsätts för kontradiktionsprincipen. Hon är i vilket fall betydligt mer innovativ än Lööf, då hon lät meteorologen Pär Holmgren, han som vet att ingen vill bo i Göteborg om hundra år, utveckla tesen gör ni inte som jag säger har ingen någonstans att bo. Osannolikt kul, men fortfarande är visionerna starkare än sannolikheten.
Tack Ström, detta var intrssanta synpunker. Fler till debattkvarnen???
Även jag anser att Miljöpartiet nästan alltid gynnas, utsätts för mkt mild kritik osv.
Tja, det är ju upp och nervända världen i media. När MP var nytt och kämpade för riskdagen, blev det enormt angripet och förlöjligat av främst Expressen. Ett enfrågeparti hette det, (vilket man kan påstå om de flesta partier social rättvisa, lägre skatter osv.)
Att MP kom in ser eller såg jag som helt "naturligt".
Idag har partiet fövandlats till ett feministiskt maskroskotteri, under miljötäckmantel, med risk för att gräsrötterna kvävs. Och med diverse politiska grepp helt utanför vetenskaplighet, vilket allt mljötänkande måste bygga på.
För vi är väl, som de flesta politker och även företag idag, överens om att miljön eller biosfären finns, behövs, är sårbar osv, nu med 7 miljarder invånare och en industri som kräver mer och mer "tillväxt"!
Eller Ström? Och apropå "retoriska knep", det skulle vara intressant få veta om Per Holmgren tvärsäkert sagt detta om Göteborg.
Miljö ja, tyvärr har Mp allt mindre med denna att göra, utom diverse självklarheter. Och diverse helt motsatta!
#110, ja Jocke, det var nog inte för att de var ett enfrågeparti som de angreps i media. Det var snarare den olyckliga starten med "säldöden".
Det var inga miljögifter som angrep sälarna, det var en virusepedemi.
Men dom kom in i riksdagen på "moderna myter" som senare har utvidgats till skogsdöden, kommande svältkatastrof, ozonhålet, ny istid, kärnkraftshotet och det allra största KLIMATHOTET.

Kommer du ihåg att Per Gahrton, som folkpartist ville han bilda ett framtidsparti. Det blev "bara miljöpartiet" och det bör räcka, för någon framtid har aldrig funnits. Har du funderat över att jordens största skrämselpropaganda, renderat en win-win situation som genererat en omfördelning av medborgares kapital utan redovisat saldo.
Den enda myt som världens samhällsbevakare reviderat är "myten om den goda kommunismen".

Avslutar med Pär Holmgrens faktiska uttalande i TT aug 2011. "Om hundra år vill de antagligen inte bo i Göteborg frivilligt. Det gäller för övrigt även Malmö, och andra kustnära områden längs syd- och västkusten. Och det beror ju på klimatförändringen, med vattenhöjningen i havet med återkommande översvämningar som följd till exempel. Men det kan även gälla Öland, Gotland och Östersjölandskapen". Han glömde Småland.

Vi bör framledes forma testamentet att ev kvarstående bör finansiera vattenverksamheten i hemkommunen.
11 Leif Ström 1:"meteorologen Pär Holmgren, han som vet att ingen vill bo i Göteborg om hundra år, utveckla tesen gör ni inte som jag säger har ingen någonstans att bo. Osannolikt kul, men fortfarande är visionerna starkare än sannolikheten.

2 "Avslutar med Pär Holmgrens faktiska uttalande i TT aug 2011. "Om hundra år vill de antagligen inte bo i Göteborg frivilligt. Det gäller för övrigt även Malmö, och andra kustnära områden längs syd- och västkusten. Och det beror ju på klimatförändringen, med vattenhöjningen i havet med återkommande översvämningar som följd till exempel. Men det kan även gälla Öland, Gotland och Östersjölandskapen". Han glömde Småland."

Väldig skillnad mellan vad du påstår, och vad han har sagt!

"#110, ja Jocke, det var nog inte för att de var ett enfrågeparti som de angreps i media. Det var snarare den olyckliga starten med "säldöden".
Det var inga miljögifter som angrep sälarna, det var en virusepedemi.
Men dom kom in i riksdagen på "moderna myter" som senare har utvidgats till skogsdöden, kommande svältkatastrof, ozonhålet, ny istid, kärnkraftshotet och det allra största KLIMATHOTET."

Ström forts. Allt det du räknar upp vet du naturligtvis inte så mycket mer om än andra, snarare mindre. Om du nu inte är en avancerad konspirationist som vet allt mer än andra- 9/11 feminism, whatever.

Jag minns bara den debatten vi hade förra året, där du länkade till en organistaion som "motbevisade klimathotet". Men om du minns, så hade du missuppfattat hela upplägget, de ansåg att klimathot fanns, det var bara ett tillägg. Minns Ström?

Sedan att avfärda med en klackspark allting som du gör blir ju smått absurt!
Men säg mig då Leif E Ström, finns det något hot på klotet från något mänskligt håll? Och i så fall vad?
Inte kärnvapen heller, vi får verkligen hoppas! En sak med "hot" typ domedags är nämligen att de i bästa fall har en preventiv påverkan. Och kan skapa bättre alternativ. Ungefär som med barnuppfostran!
Ström forts: "Här t.ex om säldöden från wikipedia: "I Skagerrak har dödligheten varit så hög som 60 procent medan den bara var några procent längs norska och skotska kusten under de båda utbrotten. Varför det skiljer sig så markant är forskarna osäkra på, men man tror att nedsatt immunförsvar på grund av miljögifter i Skagerrak kan spela roll. De kan också bero på genetiska skillnader."
Vet du något mer, som sälforskare? Och om ozon, har du specialkunskaper om det som de andra forskarna på området saknar?
När det gäller klimaten igen.
Om vi följer Leif E Ström och han har fel. Då kan det gå illa. Men om vi följer det som det råder 95% konsensus om bland forskare, och de har fel. Då har vi mest tjänat på det hela, med t.ex bilar som drar under halvlitern idag. Men oljan räcker väl för evigt...

Jag har skrivit en historia om hedersmord. Där har vi ett problem till förutom sionister,semiter, antisemiter, fiskdöden(och sälar)politiker och snart ska jag skriva en artikel om Emine Onatli, som menar att politikerna utnyttjar islamofobin.Klotterplank är bra!
#114, Jocke, bättre kan du, eller börjar för flitigt argumenterande grumla knappt timslånga intervaller? Jag återgav kontentan av en intervjuv med fd meteorologen Pär Holmgren i en tidigare TT-sändning. På begäran roddar jag fram det exakta citatet och får på skallen för det.

Det största mänskliga hotet är hotet från individer som känner sig hotade då omgivningen inte låter sig duperas.

Om du nu skulle följa en klacksparkande icke sälforskare hur tror du dina sista år skulle fortlöpa till skillnad mot om du följer de som har forskar-utbildning och kan borra iskärnor?

Eftersom du ogenomtänkt slänger i väg siffran 95% konsensus för jordens forskare, tydliggör du ditt oförstånd gällande win-win principen. Det finns flertalet forskare som anser att den ständigt stigande exploateringen av naturresurser är hållbar. Den lämnar oftast inte några outplånliga skador på den globala miljön, utom i undantagsfall, men dessa har hittills varit temporära. Bägge falangerna profiterar i första hand.

Känner du till att miljöforskarna förespråkade en tidsintervall på hundratals år för att återställa naturen efter Mount Saint Helens utbrott 1980? Sprängkraften var motsvarande 1500 atombomber i Hiroshima-storlek. 90 procent av alla växter återkom efter TRE ÅR!
//forts.
//övergång: Dina kollegor försökte via ”Scientic American hitta ett nytt hot. Man ville påvisa att klimatet påverkade de kommande vulkanutbrotten. Några av världens främsta vulkanforskare gick i taket och dränkte hotet med fakta. Om istäcket på Island försvinner som nu är 500 meter, så sänks smältpunkten med högst 0,5 grader.

Oavsett vilka vägar du och jag väljer så kommer inte dessa påverka
oljeproducenterna att utverka nya fält på Maldiverna, Falklandsöarna Orinoccobältet, Amazonas, Afghanistan, Grönland, samt ett tjugotal till.

Det brådskar inte heller då världens oljereserver ligger på nivåer som uppfattas som osannolika.

Avslutar med en fråga. Har du hittat lösningen för hur man skall kompensera alla de länder som lever av och på exploatering av
dess naturtillgångar. Du kan börja med ett icke fattigt land som Norge.
Grannlandet påverkar ständigt sin miljö med utvinning av järnmalm, stenkol (på Svalbard), bly, zink, aluminium och koppar. Dessutom fiskar de rent i de flesta haven och skitar ner med sin olja.

Känner du någon forskare som studerar lösningen?
115 Då bör du absolut läsa den här artikeln, av Saga Rosen. Tar du inte med den manliga aspekten, så är inte hela sanningen med!
"Medierna tiger om mordet på en ung man!" (Newsmill)
[länk]
"Det finns en stor okunskap om att killar dagligen drabbas av hedersvåld i vårt land – och att kvinnor kan vara de som förtrycker mest!...
Det är dags att ge pojkarna och de unga männen som drabbas av hedersvåld upprättelse. Att belysa hedersvåldet mot killar, och rapportera kommer att leda till att fler killar vågar ta kontakt med social och polis samt vågaDet är dags att ge pojkarna och de unga männen som drabbas av hedersvåld upprättelse. Att belysa hedersvåldet mot killar, och rapportera kommer att leda till att fler killar vågar ta kontakt med social och polis…"
#118--Du har rätt Jocke! Jag har sett det på nära håll och det är därför jag förstår männen.Jag har skrivit en bok om min barndom, för att upprätta min pappa, som avr en jätteduktig människa, men som fick bar skäll och ovett för det. Alla var fega, vågade inte gripa in. Typiskt!
116/117 Nej Ström, jag kan inte bättre, och vill inte. Inte med den klena konkurrensen. Jag har redan bemött ditt grova felbedöming om en klimatlänk. Och gett en länk om sälarna. 1 miljard svälter idag, igen. Ett plastsjok som två Texas flyter i Stilla havet, med allt mindre partiklar, som aldrig bryts ner helt. Väl känt.
I själva verket är allt detta ytterst en fråga om mänskliga värderingar, önsketänkande, filosofi, vetenskapsteori. Och där är mänskligheten delad, en del tror tuta och kör, tillväxt, exploatering, befolkningsökning osv.
Som jag avslutade nyss, s.k. "domedagshot" är en fråga om riskbedöming, och har ungefär samma inverkan som barnuppfostran. Varning! Men för vissa är det ibland för sent.
forts Nu skall både Tyskland och antagligen Japan lägga ner kärnkraften. Världens två näst största exportländer, f.d. de största fascistländerna. Vissa lär sig, kanske...
119/120 Ja jag har läst detta innan, vad heter boken? Både män och kvinnor kan ha (o)mänskliga egenskaper. Men i dagens debatt och politik har man förenklat det hela, "män är skurkar, kvinnor är änglar".
Hur skall man kunna bygga en bättre värld ifrån sådana ytliga premisser?
forts F.ö. Ekologiskt slöseri är ekonomiskt slöseri. Där står företagen idag. SvD hade en artikel häromdagen om Peek Oil, igår förlöjligat, idag respekterat. Och då är det av Ström avfärdade klimathotet inte medräknat.
#124 Män är inte skurkar Jocke, de får bara betala för något som de inte råddde för, lika lite som kvinnor fattar galoppen.
Klotter PLANKET fungerar bättre än vad jag vågade hoppas på. Perfekt för snabba kort infall och meningsutbyten. Riktiga debbater bör få sin egen rubrik...
127 Janne vilket resonemang, du ger ingen siffra? Däremot tycker jag du skall läsa Pias länk, om att Borg kan tänka sig pengar till moskebyggen och imamutbildning.
För min del tycker jag Borg skall syssla strikt med ekonomin. Som filosof eller ideolog är han en katastrof, med logik på småskolestadiet. Liksom sin chef.
forts 130, anknytning till Pia 126. Här är en av Reinfeldts värsta grodor, på nivå Schyman.
Reinfeldt 2006: ”Det finns kvinnor som separerat från män med alkoholproblem som på det här sättet kan tvinga till sig halva barnbidraget för att finansiera fortsatt alkoholmissbruk.”
Så här lyckas denne statsminister kollektivt skuldbelägga halva folket, sprida fördomar om pappor, använda GBA samt förhindra enkel jämställdhet mellan könen. Plus att fjäska lite för kvinnor, (som "inte fattat galoppen", citat Pia) vilka förstås aaaaldrig super eller shoppar bort barnbidrag.
Allt detta framfört i samma mening. Duktigt?
Hägglund sa i Almedalen att han vill ha delat barnbidrag, även inom familjen. Bra!
Jocke du frågar/ Jag svarar att jag bara i rena undantagsfall hört kvinnor beskrivas som änglar och män som generella våldsverkare mm.Vid mitt skrivbord som soc sekr har jag träffat på hundratals personer som varit besvika på 1-2 personer från andra könet. Men de har inte delat in mänskligheten i goda och dåliga för det.//Vad Reinfeldt sa för sex år sedan ska man glömma och i stället fråga sig vad är Alliansens mening i dag och hur ser deras politik ut framöver.Jag vill veta lite om svenska folkets framtid - hur det varit vet jag redan!
Behöver inte läsa PIAs länk för jag har DAGEN en tid till - periodar med denna unika tidning. Varit Pingsttidning som strävar efter att bli en allkyrklig nyhetstidning. Kommit rätt långt med det...
"den klena konkurrensen", med det uttalandet har du definitivt tagit det avgörande steget in i Sourze twillightzone. Du förmörkar andra människor i din egen skuggbild. Du har fan inte en susning om andra människors intellekt vare sig de är stats-, finansminisitrar eller bara lilla jag. Var och var annnan skribent på Sourze får ett genmäle, vilket i huvudsak bygger på din arrogans.

De två kvinnliga forskarna från Örebros Universitet som 2010 fick vara med på ett forskningsprojekt i Stilla Havet är inte okänt för de som befinner sig utanför miljöbubblan.

Undertecknad skrev ett skarpt brev den 14 sept 2009, till nedanstående: fredric.noren@n-research.se ; sverker.evans@naturvardsverket.se ; livsmedelsverket@slv.se ; caroline.kling@riksdagen.se ; tell@telia.com

Utdrag: "Efter att ha läst miljöbalken kan jag inte förstå hur denna plasttillverkning och försäljning kan få förekomma i Sverige.
Har verkligen så tydliga paragrafer i balken förbisetts, eller är våra vetenskapliga rön gällande plasten "helt åt skogen"?
Befintlig miljövänlig inhemsk produktion skall inte kunna ersättas av en miljö-ovänlig dito. Plast-tillverkarna kan tydligen med oljeindustrins muskler och kapital föra en lobbyverksamhet som vilseleder de flesta forskare och beslutsfattare.

Det är dags för Sverige och EU att sanktionera plasttillverkningen via hårdare restriktioner.

Kan någon ta ansvaret och utreda ovanstående miljö-aspekter?
Klimatfrågorna i all ära men vår närmiljö och våra livsmedel bör komma i första hand i dag. I morgon kan vara för sent".

Ingrid Jedvall på Naturvårdsverket svarade: Att införa ytterligare sanktioner – än de regler som redan finns - för att t.ex. ”förbjuda” vissa typer av verksamheter ligger inte inom Naturvårdsverkets befogenheter. Miljöpartiets ansvarige Caroline Kling, utmärkte sig genom att inte replikera.
132 Janne! Om du följ med i riksmedia: Tex. DN:s kultursida där män beskrivits som dinosaurier, i SvT som gorillor, alla feministiska kolumner i kvällspressen osv osv, så hade du säkert sett, om du velat!
Därför säger också Doris Lessing, som flera gånger tagit upp just detta om nedvärderingen och skuldbeläggningen av män, (som är själva kärnan i nyfeminismens ideologi), från feministiska kvinnor.
Lessing säger i TV4 intervju på frågan vad hon tycker om feminister: "Hemska förfärliga människor!" Precis som artikeln.
134 LE Ström, ja där försvann den sympatiska imagen kan man kanske säga... Varför jag skrev om "den klena konkurrensen", (som svar på ditt "bättre kan du") var för att du vägrade bemöta, 1) att jag visade att du tidigare missuppfattat den där institutionens (kan du länka till dem igen?) budskap som MOT klimatteorin. 2) Att jag länkade om säldöden som inte alls kan avföras med virus, så enkelt som du av någon anledning önskar. Samt 3) Att det är en fråga om både riskbedömning och värderingar, och där Leif E Ströms klimatbudskap kan om det är fel, leda rakt åt helvete. Du negligerade bekvämligt nog dessa tre!
Men motsatsen, dvs klimatteorin om den får fortsatt praktiskt genomslag har alla fördelar för både miljö, utveckling av U-länder (som inte har en chans att följa oss i vårt oljesamhälle!)osv.
Detta ÄVEN om klimatteorin (vilken inte är så tvärsäker som Climatescams anhängare) skulle visa sig vara felaktig, mer eller mindre. Så negligera vänligen inte det du inte har full kunskap om!
Ingen är fulländad i miljöhänseende, vi är alla involverade som syndare eller påverkare, Även MP, Naturvårdsverket SNF med flera. Har själv skrivit till både MP och SNF och protesterat, och det gläder mig att du har gjort samma! Plasten är praktism, men tyvärr ett otyg. Hela Marocko är t.ex. nersudlat med plastpåsar.
Jocke 135 / Nä jag hänger inte längre med på DN.s sidor och kvällspressen bör ingen läsa.Jag undviker att läsa skit här o där, därför är jag sällan uppretad.Men en gång var jag en stridshingst. Du borde ha en piggare person att diskutera med!
Leif Ström / Det är svårt att se de hemska bilderna från Bohuslän där havsströmmarna för i land tonvis med plastprodukter i alla storlekar. Även milimeterstora genomskinliga plastbitar som fiskarna får i sig och långsamt dör av. Just det har jag sett i tidigare reportage.Därtill har Tjörn och Orust drabbats av svåra oljeskador, olja som kommit flytande från danska sidan.// Havsbotten rakt under våra stora färjeleder lär se hemsk ut....
134 Ström. Är jag arrogant? Kanske ibland, men jag är också empatisk. Så här skriver jag om "brinner för" och "brinner inte för" på min sida.
För "Fåglar, träd, rent vatten och en respekterad natur!"
Mot: "Kollektiv feghet, gruppegocentricitet, statsfeminism!"
Vi kanske i denna diskussion skall hålla oss till oss, LE Ström och inte försöka blanda in andra här? OK?
Men när det gäller min syn på offentliga människors intellekt ovan, så är min lilla nedvärdering rent självförsvar. Kläcker man ur sig sådan sexistisk odemokratisk dum smörja som jag citerat ovan, får man skylla sig själv. Eller vad tycker du om den synen på pappor?
Kan du ge ett svar på det åtminstone, där brukar vi ju ha viss samsyn, även om lite mer krut skulle välkomnas...
Plaster hotar fisken i Östersjön. Visst är de sorgligt, och kanske ödesdigert? SvD idag.
[länk]
De som fiskar i Bottenviken utanför Umeå etc säger att det är rekordmycket lax i år. De fyller båtarna. Men Myndigheten säger att det är nästan utfiskat ochh sätter nästan totalstopp på laxfisket! / Jar har många ggr läst motsvarande från Östersjön där Myndigheten ofta sätter stopp på torskfisket medan de som lever på torsk säger att det finns hur mkt som helst.//Vilka är ÅRets Förvillare = en utmärkelse som utdelas av ett lärt gäng?
141 Det är rätt ofta så här. Att vara fiskare är en kamp för tillvaron i nuet. En forskare på området ser förhoppningsvis djupare i havsfrågan, och i ett perspektiv bortom horisonten. Det finns mycket om fisk som inte längre finns, i Medelhavet, utanför Newfoundland, om hur EU dammsuger utanför Afrika, slöseriet/kastad fisk... Odlade jätteräkot kontra mangroveskogar. Och hur mycket som går åt för ett kilo odlad lax (smakar utmärkt...). Ett kilo vildfisk ville odlarna i Norge få det till enligt TV-program. Men svaret lär vara 2-3 kg, förstås.
# Jocke jag är kanske dig svaret skyldig under 139:an. Du kanske har uppfattat att jag jobbat med "Tjejmaffian" på DN. Jag ser inte nutidens mamma-pappa debatt som något nytt substansiellt. Däremot är som du mycket riktigt påpekar, debatten fylld av "sexistisk odemokratisk dum smörja"!

Blev intervjuad av DN:s Marianne Kärre för en omfattande tema-artikel till fars dag 19671112. Hon väntade på att broderskapet skulle ta sitt ansvar då det gällde barnens fostran och utveckling. Men till skillnad mot dagens feminister hade hon den goda smaken att även låta den matriarkala hemma-vid-makten belysas av dess kritiker. I USA visste då varenda psykolog inom försvaret att "Mom" hindrade minst 20% av grabbarna att lämna ett tillstånd som var omoget. Kärre påvisar bl.a. med "Skå-Gustafs" och Anna-Lisa Kälvestens undersökning "222 Stockholmspojkar, att bristen på pappafigurer i lekskolor, daghem, fritidshem", med dess konsekvenser borde ersättas med ett brodersamhälle redan idag och alla andra dagar. Sveket mot våra barn står ju vi för, vi är ju ensamma om att att inte framhäva vår betydelse
samt undviker alla de uppoffringar som krävs. För de hjältar som ändå tog steget in i dagismiljöerna, räckte det med en pedofil för att stoppa förändringen.
143, Jodå jag har läst, både det kryptiska och det mer elegant formulerade, "rågång och implicerad." Jag har också en del egen erfarenhet på området. -78 var jag luspank, utan examen från två universitet...
AF slussade in mig i barnomsorgen, som skrek efter manfolk, av PK-skäl. Jobbade några år, men efter att ha utnyttjats som kön, diskriminerats vid tjänstetillstättning, (jämo brydde sig ej) och fått nog av kvinnliga gliringar i rökrummet så fort en våldtäkt kom i media, fick jag nog.
Jag hade dock fått kontakt med sedermera professorn i arbetsmiljöfrågor, Hans Leyman. Han hade några artiklar i DN om mobbning på arbetsplatser (där han var internationell pionjär, står på nätet) och skrev om detta i DN. Jag talade med honom i telefon, då berättade han att han för en grupp kvinnor nämnt om kvinnlig mobbning mot män i jobbet. "Jag blev utskrattad!" sa han till mig i luren. Han hade bl.a ett fall, där en gäng tjejer dragti ner brallorna på en ung kille. Denne tog livet av sig sa, mycket känsligt för vissa i vissa åldrar, men ej ej så erkänt... Liksom inte sexulla trackasserier mot män.
Iaf så kände Leyman till mitt namn och mitt nya jobb. 8 mars -88 ringde Rapport upp mig, och frågade om de fick göra en intervju med mig med andledning av dagen och hur män behandlades i kvinnlig arbetsmiljö.
Jag skulle visas upp som "förtryckt man" kändes det som, och vägrade. Trots erbjudande om förvrängd röst och bild bakifrån.
Jag hade f.ö. aldrig tillåtit något förtryck, varken min bakgrund eller min person ligger åt det hållet. Men däremot hade jag blivt utnyttjad som kön, och det blev en del bråk när jag sa ifrån.
Min sista kvinnliga chef kallade mig "är du inte riktigt klok", när jag påpekade det orimliga att jag skulle ut i pulkasnön med tio ungar, medan tre kvinnor "förberedde lucnhen" i köket.
Så jag larmade soc-ledningen, inget resultat, chefen ljög.
Det allvarliga idag, som jag tagit upp flera gånger, är den grava diskrimineringen mot pappor i vårdnadsfrågor, genom bl.a. soc. Och vilken späs på av regeringen och dess högsta ledning.
På 1990 talet så dök det ofta upp påståenden om sexuella trakasserier och uppvaktningar på olika arbetsplatser Olika ministrar och riksdagsmän uttalade sig med skärpa. Speciellt några damer i sossarnas Kvinnoförbund var skarpa/ Så kom det fram att det hade bytts partners på högsta nivå många ggr, sedan blev det rätt tyst. På min arbetsplats, en socialbyrå, satte damerna upp en skylt VARFÖR ÄR DET DET INGA SOM SEXTRAKASSERAR OSS?
Här är om Hans Leyman, född i Tysklans som Heinz, dog -99. "Han räknas som pionjär i forskningen om vuxenmobbing" står det.
[länk]
Han tipsade alltså Claes Elfsberg, tror jag det var, på Rapport. Idag hade jag ställt upp på en intervju. MYCKET viktigt att män inte håller käften och tappar rösträtten i debatten.
När det gäller mobbing på just kvinnliga arbetsplatser finns det en hel del om detta, ingen vacker läsning det heller.
För den som följt med debatten från början, inte minst i DN, framstår diverse feministers grova offentliga utfall mot manligt kön som en del av detta, skönmålat som "jämställdhetsdebatt", och av maktskäl sanktionerat från högsta ort...
Alliansen=psykopaternas och de kriminellas intresseorganistaion "Den del av Bilprovningen som i veckan privatiserades kontrolleras i framtiden av ett holdingbolag på Cypern - ett välkänt skatteparadis. Bilprovningens vd Benny Örnerfors undviker att svara på om han kände till ägarförhållandena inför affären. Köparen Opus vd Magnus Greko menar att upplägget ger framtida flexibilitet."


[länk]-[svd.se/naringsliv]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]
Vill gärna spika upp ett nytt klotterplank, som påvisar en allomfattande populistisk slapphet utan motstycke i Stockholms Stads moderna historia.

Under de närmaste fem åren skall politikerna (U Hamilton) finansiera cykeltrafiken med otroliga 18 miljarder kronor. Den summan motsvarar 3,5 procent av hela den spanska åtstramningen för att ta sig ur nuvarande kris. 18 miljarder kronor finns inte vare sig riktade eller avsatta för den kommande finansieringen. Den nya infrastrukturen skall framför allt inte bekostas av brukarna. Enligt Trafikkontoret 2010, cyklade 120000 personer dagligen på länets alla vägar sommartid. SL hade 2009, knappt 2,5 miljoner påstigningar/dag och för detta fick verksamheten knappt 5 miljarder i Landstingsbidrag. Södra sidan av Stockholm Stad är den överlägset mest befolkade delen av staden och har därmed de flesta skattebetalarna. Det finns en ekonomisk barriär mellan norra och södra staden vilket tydliggörs i undermåligt vägunderhåll, samt uteblivna spårdrivna alternativ. Så gott som alla södra stadsdelarna, behöver upprustning i första hand och speciella cykelvägar finansierade av bilisterna i andra hand. I stället för ett gäng demokratiföraktande ja-sägare i Stadshuset, behövs en politikerstyrd E-demokrati som skulle stoppa galenskaperna med ett folkstyrt system, på sekunden. Det gäller som politiker att även odla den mentala miljön för dess medborgare.
150 18 miljarder, verkligen? Tycker man skall kraftigt bygga ut tunnelbanan. Har lite ideer på linjer, hur göra den mer attraktiv också. En cirkellinje t.ex. från Fridhemsplan runt hela innestan?
Att Hässelbylinjen skall gå omvägen över Odenplan är ju heltokigt! Helst nya linjer ovan jord och en cafevagn i varje set?
Märkligt att vi hade råd med alla dessa linjer för 30-50 år sedan. Men inte idag?!
TIGERATTACK I KÖPENHAMN. Nog ser det ut som avancerat självmord och inget annat.Han måste ta sig över tre hinder för att rovdjuren skulle komma åt honom. De försvarade bara sin domän/revir. Det har inte sagts att de åt upp kroppen....
Här är ett mycket intressant förslag för att få fart på elbilen i våra städer, och Sverige som föregångsland. Skapa en ny klass, beskatta inte vanliga bilen när den inte går. (Bara till semester och dylikt). [länk]
Tack Jocke 153 för denna länk. Ska läsa det mesta , funderat på elbil etc sedan 1973.....Funderar nu på att köpa en begnad Prius, det är att gå halvvägs för en fattig man.
# 153, Jocke ett mycket lovärt initiativ. Men det förvånar mej att han går förbi standardiseringen av mopeder i Sverige. Där redogjordes skatteklassen omedelbums. Sen undrar jag om Sture Åström har insett fördelningen mellan yrkesfordon och ren privatbilism. Jag har bara erfarenhet från Stockholm just nu, och i princip är det fåtal färder med privatbil för att enbart åka till stán. Innerstadstrafiken består i mångt av att hämta eller lämna gods för både privat- och givetvis yrkestrafik.
De fast boende i innerstan står för de frekventa resorna med privatbil.
60 bagis/tim och uppåt i P-avgift, håller förortsborna till de kommunala färdmedlen. Den stora frågan är om stadsmänniskorna vill kosta på sig en dyr el-bil för att bara köra runt inom tullarna. Den ändå större är hur man skall kompensera alla dessa skatter, avgifter, pålagor (tull) och P-avgifter som idag försörjer i stort sett de flesta sektorer i samhället. Inte att förglömma de bilrelaterade sjukhuskostnader, vilka är på ytterligare 32% av försäkringskostnaderna som "Skattekostnad för trafik". Dessa pengar är inte öronmärkta för just försäkringstagaren, utan gynnar även cyklisten som körde på dig.
"cyklisten som körde på dig". Har jag nämnt om det? Blev faktiskt påkörd av en när jag stod parkerad i stan, han full fart. Han hade änglavakt, och ölburk i handen i.....n! senare upptäckte jag en lätt skada på bilen.
Men visst åker folk ut och in til stan från förorter, det är ju smockfullt i infarter, allt värre.
Personligen anser jag att däckstolarna gott kan vara i fler färger, och att de kan stå lite glesare.
@ "observant" 2012-07-12 17:26 #154  [länk] :
Om den svenska demokraturen...
[länk]
@ Jan Brunnegård "Janne B" 2012-07-12 17:38 #156  [länk] :
154 Demokratur skriver man för att förtala demokratin....

Atonism = Fascism = Vårt nuvarande styrelseskick, under ett tunt lager demokratifernissa?  Våra symboler säger att det inte finns någon skillnad.
Slutsats:

Demokratin skriver man för att förtala friheten.
I USA så tror fyra av fem på UFON i ngn form och de "ser" ständigt sådana. Alla ser ut som tefat eller cigarrer. Tyxs finnas två fabriker för UFOn. Men i de flesta länder på jorden tror man inte på sådant och ser inga heller. Nog är det underbart med våra mänskliga sinnen, de går liksom att programmera in...
Den tidigare kanadensiske försvarsministern Paul Hellyer om varför ET/UFO fenomenet måste erkännas inför allmänheten:  [länk] .

Det är dock korrekt uppfattat av Jan Brunnegård att våra kroppar är biologiska datorer ("våra mänskliga sinnen [...] går liksom att programmera in" = dator).  Likaväl som vi själva kan ha kontrollen, så kan om vi inte har tillräcklig kontroll över den, denna dator programmeras av andra.  Det klassiska exemplet är "sleight of hand", att magikern gör något med ena handen (= programmeringen) så vi tittar på den (= vår biologiska dator utför programmet), men magikern gör det verkliga tricket med andra handen (som vår biologiska dator därför inte uppfattar åt oss).
Från Sv D//
Kronan slår alla rekord mot euron

Kronan nådde i dag all time high mot euron. Under onsdagen kostade en euro 8,48, vilket är det lägsta sedan år 2000 när euron fortfarande inte fanns i fysisk form, skriver Placera.nu.


/Låt oss ta tillvara på tillvarons små svenska glädjeämnen
PLANKET är till för att klottra små saker på - inte långa diskussioner - tänkte jag mig....
PLANKET är en bra grej- som kanske blir långvarig. Nu tänker jag på Milan och Zlatan. En kamp om mycket stora pengar. Orealistiskt. Överhuvudtaget är verkligen fördelningen av slantar på jorden väldigt orealistisk. Allt bygger på kompetens och framåtanda. Men de som inet klarar det då? Man har smällt igen sjukhusen- i vilket syfte då? Nu sitter de på gatorna, de som inte hänger med- och tigger. Är det bättre det? Och alla blundar. De får göra som de vill. Men jag tror att alla människor vill ha trygghet och en fast plats att bo på. Det är det många som inte har i dag.
PLANKET är till för att klottra små saker på - utan att bli motsagd - menar du?
Jag har i flera år tyckt att det saknats ett PLANK för snabba korta meningsutbyten eller känslor. Om man i stället vill ha en debattserie så startar men den under lämplig rubrik - det är ju så himla lätt på "Skapa ämne" överst här...Det blir redigare på det sättet...
Artikel i Aftonbladet "Vad har vi lärt oss – ett år efter Utøya?" Aftonbladets Jan Helin utbildar pöbeln samtidigt som han skickar sina medarbetare (journalistäckel) till Torekov för att frossa i familjen Rausings misär.
Jag spyr......
Ja frosseriet i fam Rausings olycka nu är verkligen djupt olyckligt...Man förvärrar svåra sorger....
Och apropå allt och ingenting.

Parallella tankar till allas våra existentiella frågor och den undran inför tomheten omkring oss som kanske inte är så tom, men förblir så länge vi antingen bär på osann förväntan eller fikar efter fördomsfulla svar.

Verkligheten i alla sina aspekter är den sanning vi kan lära oss att förhålla oss till, och medan vi sysslar med det åldras vi.

De människokonstruerade religionerna som äter tabberas på det mänskliga förståndet och förvränger människans syn på livets verkliga natur måste svältas ur tiden om vi en dag ska kunna sätta oss förstående ner bredvid vår ungdom och låta våra ännu nyfikna ögon glittra tillsammans med både den, stjärnor och hav...

Intet är omöjligt (..)
Att förhålla sig till livet är något av det svåraste som finns, eftersom alla försöker lägga krokben för varandra- hela tiden.
Men fina Pia / Om det vore så så hade all mänsklig gemenskap störtat ihop för länge sedan. Vår ganska civilisation bygger på samarbete, ansvar för varandra ,gentjänster etc. Men visst kan även jag ibland se dystert på tillvaron. Sedan SJ togs ifrån huvudansvaret för all tågtrafik - så har det mesta blivit sämre...t ex. På rälsen är det nu mera konkurrens än samarbete...
Bizon / visst är dt så här "De människokonstruerade religionerna ".Moses t ex var sannolikt uppväxt i det eghyptiska hovet med all kunskap o visdom som fanns där. Han funderade på vad som behövdes inför en osäker ökenvandring? Var fanns Kanans land, dit de skulle? Jo Moses gick upp på ett berg o inspirerade och konstruerade 7 BUD som handlade om hur människorna skulle förhålla sig till varandra för att överleva under mkt svåra förhållanden, i en öken som blommade en del runt oaserna o kusterna.Så lade han till tre bud om folkets relation till EN GUD och inte många gudar som folken omkring hade. / Vart tog de så heliga stentavlorna vägen, det heligaste som hebreerna hade i fält.
Det talas inte så mkt om dem som föremål, hur kunde de försvinna??Jag menar att de ingår i en fin och intressant myt, de gav Moses och Aron den auktoritet som behövdes för att rädda ett mkt utsatt folk...Gud vare med oss!
Jo Jan - visst är det så - vi skapar de religioner vi för stunden behöver - liksom den sanning som får oss att härda ut. Det besvärande är dock att både religionerna och de till sanning förklädda lögnerna tenderar att bita sej kvar.

En gud eller flera spelar inte så stor roll för mej - jag skulle förhålla mej till vilket som om så vore - det som däremot spelar roll är huruvida den/dom existerar eller ej. Och så länge ingenting tyder på att en eller flera gudar hör till de aspekter av verkligheten som har med livet att göra så håller jag mej till min egen lilla iakttagelse.

Jag säjer inte att den är rätt eller fel - jag har bara inte kommit på något annat som kan förklara livets sanslösa grymhet.

Visst är livet stundom vackert så jag gråter - men mina tårar faller oftare på grund av skapelsens lidande än av dess skönhet.
#176 "Jo Jan - visst är det så - vi skapar de religioner vi för stunden behöver -"
Nu är väl inte tusentals år någon liten "stund" direkt.
Bizon, bättre att tro än inte, visar det sig att det inte fanns nån Gud eller Jesus så kvittar det ju men om de finns så kommer du ju till paradiset, bättre då att ta det säkra före det osäkra så att säga.
Jo Bizon, Dippens invädning är riktig. Religioner handlar aldrig om korta ryck utan om mkt långvariga livserfarenheter och traditioner.Det har inte suttit ett redaktionellt gäng och uppfunnit ngn religion, utan tron är en sammanfattning av många mä'nniskors erfarenheter.Sedan har ju många hållit i pennan, men det har inte varit ett friott skrivande. MKT Intressant att läsa de fyra evangelierna jämsides. Var är man överens och var ser man olika på Jesu liv och gärning. På samma sätt så försöker profeter o andra i Gamla Testamentet beskriva hur de uppfattar både historien och andligheten, mod o feghet,fiender och vänner. Där finns många samstämmigheter och olikheter. En gång var jag rätt duktig o påläst om detta - men jag har tacklat av...liksom.
Finns Gud? [länk]
Kristdemokraten Mats Odell berikar sig på utförsäljning av värlfärden.
#177, 179 Nu har ju inte religionerna, iaf inte Kristendom och Islam, varit oförändrade under tusentals år. Tror t.ex. att många (de flesta?) kristna idag skulle ha svårt för den kristendom som dominerade för bara ca 100 år sedan när man framför allt skulle "frukta" Gud.
#181 Ddet är synd det; "Att frukta Herren är början till vishet " (Ps 111:10)
EN av orsakerna till att ODELL slogs ut som tilltänkt partiledare var dessa affärer, som det mest viskades om då. Dessa affärer gjorde honom till en allt för rik person med tvielaktigt anseende...osv.
Artikeln om Odell är purfärsk o förefaller helt tillförlitlig.....
Artikeln om Odell är purfärsk o förefaller helt tillförlitlig.....
Frukta Gud och Frukta Herren är mkt bra exempel på bibliska uttryck som är nästan omöjliga att förstå i dag för den yngre generationen - om de inte suttit i bibelstudier och fått lite hjälp att förstå./ Jag tror att jag på några timmar skulle kunna få fram 50 andra uttryck i Bibeln som är ytterst svårtolkade, trots att vi har en ny vetenskaplig Bibel år 2000.Men de som jobbade med den kunde ju inte slänga altt över bord. År 2002 gav de ut ett mkt omfattande uppslagsverk som handlade om stort och smått i den nya bibeln. Jag köpte den och har haft väldig glädje av den.Amen.
CMO. Jag har lust att testa dig. När började man i GT tala om Himmel och Helvete?
DIPPEN. Nu ska jag retas med dig! Det är väl muslimerna som lovar Paradis åt sina trogna...Kristendomen talar om Himelen och Himmelriket i lite olika mening. "Guds rike är invärtes i Eder"osv GUDSSTATEN på jorden är ett projekt som många förordat.
Frukta Gud, betyder inte att man ska vara rädd- utan att man ska respektera och tänka på vad man gör, tror jag.
Pia - mkt bra tolkning. Men hur många som vanligen inte tänker religiöst hajar detta - samt 50 andra teologiska ord? Kyrkornas kris handlar nog mkt om språkförbistring mot den yngsta generationen.

PLANKET
Står Damaskus inför sitt fall. Kanske världens äldsta bebodda stad// DAGENS TEXT// JOB 20:18-19 Sin stora förtjänst får han ingen glädje av, ty han har knäckt de svaga och övergett dem och roffat åt sig hus som andra byggt.
//Väl talat JOB från Bibelns sidor.
#189-190, Idag pratar man knappt om Gudsfruktan vad jag vet, det gjorde man däremot förr, för att man då menade att just att fruktan och underkastelse krävdes. Det handlar inte främst om "språkförbistring" utan om hur religionen förändrats. Då fokuserade man på synder och straff, nu fokuserar man på kärlek och förlåtelse. Båda ingredienserna går att hitta stöd för i Bibeln.
CMO Väldigt bra svar CMO,på få rader fick du fram kärnan! Ha det så gott...
Till dippen och jans invändning om den tidsrymd som förflutut sedan diverse religioner först såg dagens ljus kan jag bara referera till den tendens jag nämnde som dessa företeelser tyvär är behäftad med - att inte vilja släppa bettet då dom väl huggit sej fast...
Inte släppa bettet är ett faktum - stora förändringar i teologi o praktik över tid är också ett faktum. Reformationen var inte på låtsas. Väckelserörelserna på 1800 talet var blodigt allvar.NU pågår en inre omvälvning i Sv Kyrkan som kallas OAS_rörelsen.Inte som Theparty...men ändå...
Jag vidhåller- En Gudstro är inte nåt man kan påtvingas - det är en gåva. Att tro, är frivilligt. Människor tror på så mycket. De flesta vet inte vad Gud är eller står för. De bara gissar hej vilt! Vad är tex. "den inre rösten", vad är " din inre vägledare"?Ja, många pratar om det också. Väldigt många.
Pia - här i landet var det inte så länge sedan folk som inte trodde - eller hade en del betänkligheter beträffande kyrkan och dess makt till och med fängslades.
De flesta religioner som kommit upp sej lite bevakar sin position mycket noga - och om dess ämbetsmän känner att deras trosstatuter är hotade så kan deras svartsjuka vara riktigt farlig.
Vi ska vara glada att våra förfäder lyckats knyta upp svansen på kristendomen i alla fall då ju den utgjort det värsta hotet på våra breddgrader - får se hur länge det dröjer innan islam går samma väg - för så är det naturligtvis med all makt oavsett det är religion eller mer profana varianter - det blir en uppgång som följs av ett fall.
Javisst Pia - så kan man uttrycka det, men vad betyder det?

Om vi tar begreppet skenheligt så föreslår jag betydelsen - något som ser ut som något det inte är.
Det passar bra på livet som utan avbrott massakrerar sej själv och ständigt förorsakar minsta lilla medvetande om sin vilja att finnas så outsägliga plågor att begreppet förbarmande endast kan översättas med död och totalt utslocknande.

Tar vi så de omhuldade religionerna så blir dom snart - från de att någon talför predikant kommit på idén och fått ett nödställt folk med sej ett egengenererande självändamål. Och utan nöd blir det just inte mycket till religion.

Mätta och glada människor är betydligt mindre vidskepliga än utsatta och hungriga. Och kikar vi lite på kristendomens ursprung "judendomen" så är det lätt att föreställa sej att potentaterna under 40 års irrande i öknen hallucinerade fram en hel del annat också som berättarna och skrivarna omsider var finkänsliga nog att inte ta med.
Men det som återstår är illa nog, dock följer det trots allt en viss logik.

För det första röner detta att få människan att känna sej utvald en viss framgång - att herren har rätt att vara extra hård i sin fostran av sitt egendomsfolk som ju för sin uthållighets skull en dag ska vara denne herre till hjälp i roddandet av resten av mänskligheten.

Ja då får man stå ut med en hel del - en på andra gudar svartsjuk herre som dessutom inte älskar sitt folk utan nitälskar det och hämnas eventuella oförrätter, synder och svek i upp till sjunde eller nionde led talar för att här har vi att göra med en övermakt det inte är rådigt att leka med - alltså skrämsel till underkastelse och lydnad. En taktik som för övrigt kristendomen fört vidare och som islam även fortfarande bygger sin makt över människors handlingar på.

Men visst - hur ska man annars förklara livets allmänna djävlighet om det inte är vara någon annan mening i det än livets normala framfart med det levande som enligt Darwins tes ständigt förfinar den tillfälliga överlevnadens förutsättningar genom att de svaga och opassande snabbt går under (effektivast blir det om könsmognad inte uppnåtts då eventuellt dålig arvsmassa bäst hindras från spridning.

Men att tänka så och att se detta förlopp som något heligt vars ändamål ligger i en evig framtid då paradisets fulländning åter ska vara livets lott kan vi utgå från att ökenvandrarna inte hade någon möjlighet till, men väl det att om dom inte följde sina profeters instruktioner så skulle dom aldrig få skåda sina drömmars Kanan där landet flöt av mjölk och honung - betänk då att detta land varje dag låg bakom horisonten - en dagsmarsch till bara så var dom där - efter flera generationers slaveri i Egypten får vi ha förståelse för deras envisa men korttänkta rationalisering.

Och som sagt - under dessa omständigheter, nöd och lidande skulle mänsklig vidskepelse ha kunnat förorsaka vad som helst för tokigheter då folk i nöd gärna faller för vilka vidskepelser som helst i brist på annat kan få för sej att förlita sej på en förbarmande gud i form av en kalv gjord av guld eller nått.

Ha en bra dag (..)
Ja ha en bra dag både Bizon o Pia. I dag har jag lite svårt att få grepp om ditt ämne, men jag måste ju inte yttra mig om allting! ;-)
199 Mjaha igen, det var värst vad du får till i vissa formuleringar Bizon! :-)
Men religionen lär finnas, ha funnits, överallt hos alla folk. Tydligen ingående i det mänskliga medvetandet.
Och hur skulle planeten ha utvecklats "utan religion"? De värsta diktaturerna i modern tid försökte väl att avskaffa den? De största av dem genom att avskaffa religionen och ersätta den med klasskamp, respektive att försöka avskaffa folket bakom den här nämnda religionen.
#199 "Mätta och glada människor är betydligt mindre vidskepliga än utsatta och hungriga".
Ja, du ser ju hur människor beter sig mot varandra i detta landet, som har Mammon som gud. Det är hemskt tycker jag. Familjer splittras, folk blir sjuka, hemlösa och tokiga i huvet. Vem tar hand om dem som ingen annan vill röra? En känd person , som fått mycket skitsnack bakom ryggen var Moder Theresa. Sritsnack av dessa som inte fattar varför- hon läger sin tid på de orörbara. På dem som ingen annan bryr sig om och skiter i. Hon tyckte allt liv är heligt, om du förstår bättre då. Känner du till Nelson Mandela eller Ghandi? Bland de största människokämparna. Tror du de håller med om att allt liv är heligt? De som tar hand om många nödlidande där jag bor(ideellt) är Stadsmissonen, kyrkan, Frälsningsarmen m.fl. ideella organisationer. Alla de tycker allt liv är heligt. Det är bara dem, som har Mammon som gud, som inte tycker så. De är bara dem, som vill vara flashiga och bära det dyraste märket, de som kämpar för stora egendomar och sätter pris på människor efter deras penningar, som är omöjliga att komma till tals med och som absolut inte tycker att allt liv är heligt. Men mitt i våldet och bedrövelsen, övergreppen och de omänskliga krigen, har aldrig de som tycker att allt liv är heligt, stått tillbaka ens för en sekund! Det kan du vara säker på!
Och snacka inte om tiden före kristendomen, som om det inte fanns religion! Där dyrkades makterna mycket mer markant än på det förfinade kyrkliga sättet! Och kom inte och säg, att kärleken inte är den bärande kraften, även i krig och elände. Kom inte och säg det!
203 I USA (och på andra håll) dyrkas väl både Mammmon och Gud, (och krigskonstens Gud) utan några störrre betänkligheter?
Mother's Day is an American invention and it's not directly descended from the many celebrations of mothers and motherhood
Alla såna dagar bringar bara lidande till dem som inte får några gratulationer! Gratulera kan man göra varje dag!
Religionen uppstod de de förasta människorna blickade upp emot himlavalvet och började fundera på vad det var som dolde sig däruppe och var de själva passade in i det stora sammanhanget.

Varifrån kom vi och varthän är vi på väg? Ungefär så ställdes frågan av Familjen Neanderthal och religionen har sedan dess varit svårutrotad.

Men den har tagit sig oändligt många uttryck. Ibland helstatlig och ibland helprivat!

Förr kanske lättstyrd från Makten och i dag nog helt omöjlig att styra alls...
PIA Jag tycker att man flitigt ska fira bekantas namnsdagar med vykort,mail och telefonsamtal. Sådant skapar sammanhållning och gemenskap. Jag har inte glömt dig! Jag finns också! En namnsdag är ju sakligt sett inget att fira ens på Margareta-dagen. Men jag har en sådan juvel i släkten, då får känslorna styra mig.Glöm inte heller födelsedagar och DE DINA.
#211 Jag håller med dig Janne! Jag tycker också det är viktigt, men det gör inte alla människor. Vykort , mail och telefonsamtal är viktiga- men de som aldrig får några, förstår kanske vad jag menar.
Trodde aldrig jag skulle få läsa något så öppet rasitiskt på DN ;-)
[länk]
Privat vård=kunden har alltid rätt

Bidrags Sverige i ett nötskal.
#215/ Vad är det som händer? Kan det vara möjligt att en sådan artikel släpps igenom PK-censuren?
Plankklotter // Jag tycker att för varje vecka som går så går datasystemet allt trögare. Jag får sitta och vänta på bilder, som ibland inte kommer fram alls. Vanliga mail till syskon var förr sekundsnabba, som ett chat. Men nu får jag sitta o vänta som katten vid ett råtthåll. VAD UPPLEVER DU???
218 Jag har skrivit ett antal gånger om detta. "Väntar på facebook" kommer upp ett antal gånger i rutan längst ner var gång man byter sida. T.o.m om man går in på sin banksida (tror jag). Va f-n (ursäkta) skall facebook vara med överallt för?!
Det är jobbigt dålig upplösning på denna sidan. Trodde det bara var jag som upplevde det. Allt går i slowmotion.

#218 - Då skall Du betänka den gamla goda tiden,med Kgl.Postverket,en tid då Postverkets sölighet tenderade att förringa replikens spontanitet!
Nu är det trots allt en annan ton i skällan!
Men förallt i världen,det fanns ju en tid då brevbäraren kom 3 ggr.om dagen!
Eller då meddelanden skickades med Stadsbud!
Vår dialog här har bara en mellantid på c;a 25 ynka minuter! - De Du!!!
Vågar herr CMO rekommendera detta - jag är en verklig fegis på nya app som kan förstöra för mig....
Kan berätta att det är själva Sourze webserver som är seg.  Har inga M$Ware.  Har Linux.
#223 Ja det borde vara tämligen ofarligt. Vet inte om man kan välja svenska som språk dock.

Jag tror att det är alla tunga reklamblock med rörliga, hoppande poppande bilder som ska laddas av och an - det äter dessutom gigaite så om man har en begränsad datamängd är den snart överskriden och då går hastigheten ner - åtminstone om man som jag har telia.

Sedan är det ju förståss så att så gott som alla är mer eller mindre uppkopplade på ett eller annat nät - näten har ju trots allt en viss begränsning.
Jan O 221 / När du berättar gamla sanningar så ska du veta att det nog finns yngre som inte tror dig. Jag minns att lantbrevbäraren kom även lördagar,cyklande i ur o skur. Min fader hade en postbox 55 fem km bort. Dit cyklade jag många söndagar och nog låg det alltid ngt i den box i Floby. Det var en lagom träningstud för en kille som var 7-14 år. Med få farliga bilar efter vägen. / På 1960 talet så fanns det brevlåder i Umeå som tömdes tre ggr om dagen, sista gången så sent som vid 22 tiden. Så lade jag nyskrivna protokoll i brevlåda före kl 22 , efter ett möte, så hade fem klubbkompisar brev från mig i arla morgonstund.// Visst hade de stora företagen i Sthlm egna bud som cyklade runt med värdepost till varandra osv
Det enorma chattande måste ja ta mkt kapacitet från nätet. Flera av mina vänner står på grönt ljus nästan alltid då jag kollar. Jag är ofta på nätet, flera ggr per dygn, men bara korta stunder. Sedan stänger jag helt av. // Ja alla reklambilder block som hänger med då jag ska läsa tidningar här måste te enormt med kraft o plats på nätet. Någongång så slår vi i taket. Vem ska betala det. Ett konstlat behov av större kapacitet, kan bli hur stort som helst. Som sjukvården???
Planket// När författaren tecknaren mm Jan Lööf radiopratade i förgår så talade han bla om Restads Mentalsjukhus vid Vänersborg. Där han hade arbetat som 17-åring - exakt så var det med mig också - i tre varv. Jag skrev en rätt hyfsad text om detta här på Sourze och den lästes av massor med folk, den refererades i Lokalradion och några lokala tidningar. Vet inte om den går att hitta här nu! Men där rådde total rätsslöshet,massor av folk i gemensamma sovsalar,folk låg fastspända i bälten dygnet runt. De första psykofarmaka hade nog kommit, Lergigan. Vilket på sikt medförde total neddrogning i stället för bältesspänning.När patienter begravdes skedde det på sjukhusets egen mark. Där står i dag träkors med nummer på. Vill man veta namn så får man söka i ett register på museet. Socknen vill inte begrava dem som varit på sjukhus större delen av livet. Alltså även religiös rättslöshet! Nu har jag tårar i ögonen!
Men det går att förstärka sajten genom att göra en rejäl uppdatering.
Det är ju en ekonomisk fråga som allt annat. Reklamen på sourze drar väl knappast in tillräckligt för att hålla sidan i perfekt skick.
Jan B Jag använder det här programmet för att hålla datorn i trim [länk] på siten finns lite annat smått och gott i program väg, gratis och på svenska ;)
CCcleaner tar dock inte bort spyware utan rensar mest undan "onödiga" filer och lite annat...
#232 Tack för rättelsen, CMO. Det finns program via samma länk som gör detta jobbet. Sen kan gamla reg filer och andra junk/temp filer sega ner datorn, en städning en gång i månaden med CCcleaner är aldrig fel.
President Francois Hollande och premiärminister Jean-Marc Ayrault får sina månadslöner sänkta från drygt 21 000 euro till knappt 15 000. Han mao lägre lön än Annie Lööf som ju har "ungdomslön".
Diskrimeneras äldre män i Frankrike?
Har hittat ett virusprogram som i bästa fall kan ge lindring åt alla som lider av religiöst hjärnvirus. Såg även senaste rönen av hur jorden bildades för någon månad sedan och hur månen kom till. Har man sett något av programmen (se dagens program Jakten på universums slut i kunskapskanalen 22.00) frågar man sig var kommer Gud in i bilden.
#235: "Såg även senaste rönen av hur jorden bildades för någon månad sedan". :) Ja, Lasse i Gatan, det var högst sensationella rön! Bildades månen också för någon månad sedan enligt samma rön?
Virusprogram hjälper nog inte. Det är nog nödvändigt att det kommer in någon "Gud i bilden" för att reda ut den här ur-soppan? ...
#236/ Den meningen blev något bakvänd i hastigheten. Så här kanske det blir bättre.” För någon månad sedan såg jag de senaste rönen om hur jorden bildades och hur månen kom till.” Är du nöjd nu Mr pekpinne?
Ja du Pia. Nog skrattar man många gånger över misslyckade meningar och stavningar här. I synnerhet om man skrivit dem själv! "Strava rätt eller aldrig fel".
Verkligen kul att Lasse i gatan och Lennart Asp kan sprida lite spontan humor här - och tillsammans! Vem hade trott det?
"Sinnesjuk och omgiven av dåliga rådgivare kan jag bara beklaga Erik den XIV:s öde!"
Observant - ja det var mkt man lärde sig i gamla folkskolan - jag tror att du är över 50 år!!!!
Då och då dyker det upp urgamla grejer från t ex 2005-12-20 10:55:00 / i övre högra hörnet här i FORUMET.Ibland lätt att bli av med, ibland segar det.Denna dagen debatterar jag bl a med Leif-Arne. Tiden står stilla. Är ni fler som råkar ut för samma sak ibland??? ;-)
J B #143
Kan det vara någon sorts aktualitetsfunktion som håller liv i dina gamla diskussioner - eller räcker det med att någon är inne och läser i gammalt material?
Man kan tycka att 10 gigg är rätt mycket, särskilt som jag klarade mej med 20 megg på min första dator - uppgraderade efter några år till det dubbla 40 megg genom att sätta in en ny fin och oskriven hårddisk, formatera och partitionera den och efteråt få en känsla av ett närmast oändligt utrymme att leka på.
Häromdan fick jag meddelande om att min hastighet skulle sänkas då jag förbrukat månadens tilldelning med full hastighet TIO GIGG redan efter drygt halva månaden.
Det är reklamen som snor min datamängd - en reklam som jag är ointresserad av. Ett reklamfilter borde min dataleverantör kunna tillhandahålla (telia) redan innan räkneverket börjar ticka - tex om jag kryssat i rutan av att vara ointresserad av allehanda menlös reklam, fiskande tävlingar, fördummande junk som internet är nedlusat av - det kommer att bli internets död om man inte kommer till rätta med detta - vem vill förutom olägenheten att ständigt behöva bortse från eländet dessutom gladeligen betala för det? Inte jag i alla fall.
Planket// TV berättade i morse att man bytt fyra hjul på en F1 racer på 2,5 sekunder. För mig hade det nog tagit 2,5 timmar.Men de fuskade det såg jag. Det var tre man vid varje hjul samt lyftfolk i ändarna på bilen. Inte lyfte min släkt min bil inte.....;-)
Bizon 244 / Jag förstår inte alls varför det är så för i övrigt så funkar min dator ganska bra o snabbt.Men jag är som du förtvivlat trött på all reklam. Håller jag bara musen lite snett så kommer reklamen upp som helbild. Det lär inte bli möjligt att bli av med skiten. Om jag skriver vissa ledord här så kommer snabbt anpassad reklam upp här till höger. Jobbigt! Orwell trodde att storebror staten skulle övervaka oss i detalj, men det är andra som gör det, med vår medverkan.
#246/ Janne B/Reklamen är väl Sourzes inkomstkälla vad jag förstår, förr fick skribenterna betala för att få en artikel publicerad. Remsan högst upp med reklam får vi nog leva med, men att hela skärmen täcks av reklam låter inte bra. Har du aktiverat din pouppblockerare?
Problemet med att blockera pupper äe att sidorna vanligen kräver att poppupper ska vara tillåtna - förmodligen är det ett krav från reklamplatsköparna - annars skulle väl de flesta helt enkelt välja bort eländet.
PLANKET / EU-LIVET är nu sådant att de mest skötsamma och sparsamma EUROländerna måste betala förlustkalaset för de som skött sig sämst.Hur kunde man starta ngt så dumt? Situationen kan liknas vid några hål i botten på en stor båt. Då har det ingen större betydelse var man sitter. Alla får dela ödet.De duktigaste ror allt vad de orkar tills det att de inser att det inte lönar sig. Då kanske de börjar sjunga en psalm. Vilket inte heller hjälper! Men det är kanske inte så djupt? När Wasa sjönk ställde hon sig på botten med en god bit av masterna ovanför vattnet. Där en del kunde klänga sig fast o rädda livet.Var klänger sig Europa fast?? Vid Kina!
VAD ÄR EN BORGARE I SWEDEN I DAG? JAG VET EJ. Träffar aldrig någon som säger att de är borgare, inte ens äldre moderater. Ordet betyder väl från början att man bodde skyddat i en borg eller nära den. Man hade borgarskap eller burgerskap. Burgen kom att betydar rik eller i vart fall att man bodde i eget hus. Det gör en stor del av alla väljare i dag. Även om de kallar sig socialister eller kommunister!ÄR Alliansen borgerlig? Eller är de i snitt social-liberala, samtidigt som sossarna väl också nästan blivit det! Borgerliga kämpar väl för privat äganderätt av hem och land och fabriker. Som väl också SAP gör? Var står nu Vänsterpartiet i dessa ägandefrågor.? Hur bor vänsterns valda politiker.? Bor de alla i hyreshus i hemmakommunen? Eller är de smygborgare hela rubbet. OM SVAR ANHÅLLES
#250: "poppupper ska vara tillåtna"? Jag är skeptisk. Föredrar min barndoms och ungdoms hederliga gammaldags pinuppor ...
Som länken antyder fanns det förstås även flickor i skolan och deras mystiska värld i "syslöjden" att fantisera över. Vi grabbar hade träslöjd! :)
Om syslöjd. För länge sedan var det en man i riksdagen som då och då plockade fram en virkning. Han fotades ganska ofta som en slags sensation. Men jag minns inte vem det var, för jag har ju mina brister...Den som minns kan jag sända ett hemmagjort diplom.
Dagens Nyheter// Svenskar tar jobben för norsk ungdom


Svårast för ungdomar mellan 17-18. Det är svenskarnas fel att Norges unga har problem med att få deltids- och sommarjobb, enligt norsk forskning.
________-
Kan det vara likadant i Finland o andra näraliggande länder tro?

Har polacker och bulgarer osv jagat bort svensk ungdom från skogarna??
Svenskt flyg jagades av Luftwaffe i går berättar media i dag. Hur många hundra ggr har svenskt jaktflyg gått upp och kollat oidetifierade plan som flugit över fosterlandet tro?Ett tag kring1950-1970 så hade vi 21 flyflottiljer jämt spridda över landet. "Tunnan" hade på sin tid hastighetsrekord. Det var nog inte många utländska plan som vi missade att colla! För att hålla övningen uppe...
Vilken skicklig dastanörd har fixat grov text på alla nya inlägg??
jan, nej, hänger inte helt med. oavsett, brukar kolla mina html tags, men goofade (glömde) i kommentaren i 'Jorden växer' tråden [länk]
Osc, vad du gjorde var det här:
några klipp ligger på Neals tube-sida också inkl <B>World Conspiracy of Science- Earth Grows, Science Knows</I>  karl heinz jacob, Heinz Haber mfl ...  [länk]
Du började med <B> men avslutade felaktigt istället med </I>.  Ett misstag man lätt kan råka göra.
ait, varför ser jag inte detta ordentl i Firefox 'View Selection Sourse'? .. ser bara min påbörjade <B> ... jaja tack
PLANKET Jag funderar på att ordna en rent enormt stor demonstration av ren stolthet för oss alla som inte är sexuella med någon slags Bokstav som H B Q Z Å Ä Ö osv.Ja för oss alla gråa tämligen vanliga hetro som inte går kring med plymer mm. Vår flagga är kommunalgrå! Vi är inte emot något, bara för vår egen livsstil.Den är ju tämligen beprövad. Angående tid och plats så återkommer jag sedan jag fått polistillstånd.
Nu klottrar jag på Planket att jag skrattat och gråtit i en timme med Minnenas Television där Sångarpastorn under 60 år Artur Eriksson testades av Hagge Geigert.Det sas att den senare var elak,men jag tyckte bara att han var skarp, han fick rappa svar. Frikyrkligt sjungande o spelande har fyllt mkt av mitt liv.Trots dåliga öron och ej uthållig stämma. Så jag har hela livet suttit med blockflöjt och stor Tenorflöjt en stund varje dag, samt spelat så gott jag har kunnat...till min egen fröjd.
Bästa Plank/
Jag måste erkänna att jag är en rätt naiv person, vilket ni nog redan märkt. Inte kunde jag tänka mig att eliten av damer i badminton på OS valde att spela så uselt som möjligt, för att i nästa kamp få chansen att ställa upp mot ett sämre lag. Jag trodde att sådant var så lätt att genomskåda o bestraffa att ingen OS tävlande ens kunde komma på tanken!Men de kom på tanken men inte jag! Tur att jag inte är tvingad att vara idrotts-referent!
PLANK / Nu mognar de jordgubbar som nyligen planterats på Grönland, är väl dagens unika nyhet.
ÅRETS TRÅKIGASTE DAG kom i går. Jag led av alla för mig ointressanta OS program och så var det lite annat nattståndet också. Ville rymma till en främmande planet.Men så ringde en dotter i morse och jag for genast till henne o Gossen. Så var då denna dag räddad med vackra vyer på olika håll vid Billingen,.Hornborgasjön, Mösseberg mm. Samt näringsriktig mat o dryck....
#269 - Gläder mig åt Din fina dag i dag! - Tacka Din Skapare för en sådan dotter!
#269/Du ska vara glad för ditt nattstånd Jan, många har problem att få något i din ålder.
Ordet "nattståndet" betyder väl egentligen unket, överspelat, nära bortglömt. Men jag håller med Lasse i Gatan: En nåd att stilla bedja om :-)
Det finns nog gott om äldre män som är glada över att de varken har nattstånd eller morgonstånd längre.Livet blir då mer lugnt och harmoniskt. Dessa män blir aldrig beskyllda för att ofreda damer mm.Äldre damer som bara vill kramas o gulla lite har här lysande möjligheter... Tag chansen....
BÄSTA PLANK
Hoppas att ingen sann medborgare i dag har missat Vår Drottnings Namnsdag. Men även i dag går det nog att sända henne ett vykort över din hembygd!
FÖRR så bevakade våra myndigheter
Våra svårartade syndigheter
Ny svarar de själva för syndigheterna
Våra helt opålitliga Myndigheter!

FÖRR så bevakade våra myndigheter
Våra svårartade syndigheter
Ny svarar de själva för syndigheterna
Våra helt opålitliga Myndigheter!

Googles test med självkörande bilar går enligt plan. Nu har de självkörande bilarna gått 48 000 mil, utan olyckor.// Underbar uppfinning. Det behövs varken förare, passagerare eller last. Återstår då bara frågan vad de är bra till!

VARNING
Gotland ska man se upp med för där i söder står det fula gubbar i sten som ser oraukade ut....
#278 - Var får han allt ifrån? -
Är det ur egen fatabur detta också?
"278 Jan Brunnegård, du har väl hört talas om de svenska gudasagorna och här på Gotland har vi monument över dem.
ot. Fick en hänvisning till denna länk och man kan kan undra över varför svenska män ska söka kärleken i Thailand.[länk]
Jan o 278 / Ju de mesta lustigheterna är eget som ramlat runt i skallen, men det kan ju ha varit ett gammalt frö som grott också. Kul har jag...//

Om man går vilse på Alvaret så börjar man känna av livets allvar. För det har jag gjort en sen kväll med dimma då det var sen timma.

OSV Det bara rinner på.
#282 Jan Brunnegård är du en grym person som inte känner människokärlek för alla?
#281 - Länken är en fingervisning om att man skall avhålla sig från alkoholhaltiga drycker!
På det att man skall vara klarsynt,annars kan man bliva "trångsynt"!
#285 Det handlar inte om fullt förtroende, utan om hur han sorterar folk, vilket man ska undvika i största möjliga mån.
Den länk som kom upp för mig var en högerextremistisk tidning som inte handlade om människokärlek-----så den dödade jag symboliskt---jagh har umgåtts med all slags folk i alla tider. Många av mina grannar i detta kvarter är flyktingar, invandrare, handikappade, fattiga osv Vi trivs med varandra!
Mr. Harmoni...
Sourze Red. har tagit bort följande förtal:
heter egentligen Arne Holmström han är aktiv "Nazist" och har stått på nationaldemokraternas valsedel i Sundbyberg [länk] . Förutom att sprida nazist länkar och skriva obegripliga inlägg har han ägnat sig åt att sprida förtal om meningsmotståndare på internet och han har även framfört dödshot via e-mail mot de som vill se en generös flyktingpolitik. Före detta Sourze skribenten Michael Gajditza har t.ex drabbats av förtäckta dödshot. [länk] Han skriver kommentarer på olika forum under bland annat namnen "Stellan Asp" och "ar4ne" googla på de signaturerna. På Sourze har han tidigare gått under signaturerna "ArHo" och "Utforskaren" med flera.
Sprid därför INTE denna arkivversion av "EXPOnerarens" förtalsaktiviteter.  -- Arkivarien.
#293 Mycket möjligt att de låser DIN dator, av okänd anledning. DET BETYDER INTE ATT DE LÅSER ALLA ANDRAS DATORER!
EXPO, tack för avslöjandet som jag hoppas att du har belägg för. Jag kände mig skyldig att varna för länkt då min dator brukar fungera perfekt men nu fick jag stora bekymmer...Jan
CIA-Qaida var bra mot sovjeter i Afghanistan.
CIA-Qaida var dålig mot 9-11 WTC torn i USA.
CIA-Qaida var bra mot Libyen regim.
CIA-Qaida var bra mot Syrien regim.
Eller är inte CIA-Qaida bra, längre?
#279: Då är vi två som undrar! Men svaret på mysteriet finns visst i #283 - "Det bara rinner på". En Gudagåva kanske? :)
#299
Ja undra kan man ju verkligen - ibland blir det riktiga fullträffar - men i detta fall undrar jag om JO inte haft imma på glasögonen - inte tycker jag dom ser oraukade ut - dom ser ju hur raukade ut som helst - fast visst, det blir ju inte lika roligt då.
Ja du Bizon, detta är väl ett exempel på hur en samvetslös person kan svänga till sanningen bara för att få fram en lustighet, ibland med rim i, hämtat från Rimini? Jag har anlitats en del för att rimma till det vid brudlopp och födelsedagar. Så i vart fall jag har haft det kul.Dagsverser skulle jag vilja syssla med på fullt allvar men då inte på Öland.Tyvärr har jag inte Alf Henrikssons bildning men jag har i vart fall några av hans böcker.Nu ska jag strax åka till Vården o lämna blodprov för några av mina käraste sjukdomar. För ett år sedan hade jag ca 10 sjukdomar,handikapp,åkommor mm. Nu är jag nog nere i 7 st så de måste jag vårda väl.
ASP Gudagåva? Ja det hoppas jag för jag skulle bli förtvivlad över motsatsen - som jag inte tror på.!
BIZON - jag gillar skarpt dina små rara skulpturer - men berätta det inte för någon.Kände mig förflyttad till ngt asiatiskt erotiskt tempel...
#302: Okej JAN! Men tycker du inte att Gud fördelar sina gåvor till sina barn lite orättvist ibland? :) Men det viktigaste är väl hälsan och där gör du tydligen framsteg så en annan får gratulera och hoppas att blodproverna på Vården ger positiva resultat!
#302

Där är nog Gud oskyldig. Gud har ingen makt. Det är människorna som har makten.(Min egen tolkning, så hoppa inte på någon annan :-))--)
ASP Jag har aldrig sett någon rättvisa på denna jorden så jag har aldrig trott på en allsmäktig god Gud.Då är tesen att det pågår en evinnerligt lång maktkamp mellan det goda och det onda mer troligt. Symboliserat av Gud och djävulen.Men man ska hålla i minnet att denna världbild är skriven och berättad för folk för tusentals år sedan och fram till nu. DÅ gick det inte att berätta på annat sätt. NU är vi mer vetenskapliga och logiska.. Jag liksom Paulus kan se att människor som vill det goda stundom gör det onda. Samt egoister kan ofta göra saker för det gemensamma bästa.//Nej låt oss lämna den förenklade bilden om en Fader som sitter någonstans och styr allt i detalj. Jag nöjer mig med att läsa mig till hur Jesus Kristus Levde och Lärde.Jag har försökt leva " I Jesu efterföljd" som en bok heter. Ibland har jag lyckats några procent på den vägen.Mina brister är det ingen ide att ha ångest för. Förlåt dig själv så som du vill förlåta andra!
// "GUD har inga andra händer på Jorden än dina" var bland det första jag lärde mig i kristna ungdomsgrupper.
Bäste Brunne, (bara mellan dej och mej) Det glädjer mej mycket att du tycker om mina skulpturer.
Och visst är älskande människor vackra då kärleksviljan och ömsintheten är ömsesidig.
Skulle jag en gång i tidens morgon ha kommit på livet och lagt ner så mycket energi på att få till det som ju uppenbarligen är fallet så skulle jag nog lagt in en del begränsningar för att förhindra att livet hänger sej åt självdestruktion i stället för den kära leken som åtminstone om jag får önska skulle ha varit orsak nog.

Något måste ha gått snett - kärleken måste ha fått förstoppning, än i dag ligger den där i rännsten och kippar efter andan medan alla trötta fötter jäktar förbi.

Drömmen om erotiska tempel har jag full förståelse för och tror att alla skulle må bra av att för en tid få dela cell där som munk eller nunna, en skola i att vörda vår kärleks förmåga, att lära livets möjliga mening att så och skörda älskande, och att avstå från varje handling som inte görs i kärlek - har en känsla av att vår värld då skulle vara en betydligt trevligare plats att leva i.

Tycker du om vår kära leks skildringar även i skriven form? Jag har två fina små noveller som öppnar alla slussar till vår längtans levande ögonblick.
Den ena heter "Te på Murgalskt vis" som jag ska försöka ordna en länk till, och den andra "Äpplen och Bigarråer".[länk]
Jan Brunnegård
Här är en länk till "Te på murgalskt vis" - [länk]

Hoppas du uppskattar läsningen.
BIZON Jag kommer säkert att uppskatta läsningen, efter att ha ögnat den nu. Har du följt den finske reporterns resa på SVT genom ryssland till Vladivistok. MKT orginell man som gav nya vinklar på de märligaste platser...
#306: Den allsmäktige Guden kanske har varit statskyrkans monopol i gågna tider? DIN Gud verkar vara en mer tolerant Gud, Jan! Jag vill ändå gärna tro att det var en tolerant Gud min förfader, klockaren Amben Funcke i Mariestad, trodde på när han ledde församlingens bönesång i Mariestads kyrka i mitten och slutet av 1700-talet, innan någon ny klockare 1785 ringde till den sista bönen för den gamle Funcken, 77 år gammal! ...
Tro ska man, som bekant, göra i kyrkan - både på Gud och sina förfäder. Vad jag vet är att min förfader i kyrkans tjänst tjänstgjorde under den populära prosten D:r P. Lampa då han kom till Mariestad 1751 för att efterträda den impopulära föregångaren på posten, Erik Undén, som domderade för mycket med sina församlingbor för att bli omtyckt. Men ett år efter den gamla klockarens dödsringning klämtade klockan även för dennes överordnade parhäst, D:r P. Lampa den 11 april 1786.
ASP Du skriver så fint - jag har en kompis som sitter i kyrkostyrelsen i Mariestad, kanske det heter kyrkoråd! Han är mkt intresserad av anor, så jag ska fråga honom om han känner igen de namn som du nämner!
Nej Jan #310
Jag har följt radions program ovanligt lite på senare tid. Men i går hörde jag en gammal bekant hålla "Samtal vid dagens slut" - fast det var nog mer en monolog om jag ska vara rättvis. Hon pratade om det hon upplevt då hon stod och pratade med en vän till henne - en romsk tjej i full utstyrsel.
Den utstyrda var ju van och märkte inget, men Lena som hon heter kände blickarna omkring sej och hur hon sammansmälte med utanförskap och "de rättas" dom över de misshagliga.
Det var en obehaglig upplevelse för henne och hon kom att tänka på det som nyligen hände i vårt västra grannland där en grupp zigenare nyligen avhystes från ett sandtag där dom slagit ner sina bopålar.
Samma sak har ju hänt åtskilliga gånger här i sverige - om jag inte är felunderrättad så fanns det på den tiden en lagfäst tid på hur länge ett zigenarläger fick vara kvar innan det måste rivas och flytta utanför kommungränsen.
Jag har genom åren haft en del med zigenare (romer) att göra och har inget agg mot dessa - men trots allt är det respektive kulturbärare som måste ta ansvar för i hur hög grad deras gamla och inte alls alltid så ändamålsenliga traditioner ska hålla dom i det i det faller självvalda utanförskapet. Vilket även gäller en del andra mer eller mindre extrema kulturer som inte vill infoga sej i den kultur dit dom tagit sin tillflykt då dom förjagats från sina hemländer.

Kulturkonservatavismen sitter inte bara i de gästade folkens beteenden och rädslor för det främmande - vanligen mer hos de vars överlevnad hänger på sammanhållning och skarpa gränser mot omvärlden där överträdelser vanligen är belagda med skam och uteslutning - ibland även en snabb död.

Dessbättre har anpassningen till mångfaldens nödvändiga princip "likhet inför lagen" på senare tid givits en alltmer framträdande plats i tänket inom landets gränser - verkligt utanförskap är inte lönsamt vilket flera extrema kulturbärare förstått att förhålla sej till - men då handlar det inte om den alliansa varianten som bara är fördummande slagord utan relevant mening, eller än värre rent vilseledande sådan.
314/ Som tioåring levde jag i ett dygn med töältande zigenare, romer i min hemby Ullene vid Falköping. Du tar upp intressanta trådar, så jag återkommer...
Ja som ca tioåring hängde jag med ett zigernarsällskap på tre vagnar som drog genom byn. Jag visste var de brukade slå läger och såg hur de satte upp sina tält som var i bedrövligt skick. Men mat och fina guldsaker hade de.. Det började regna, marken o tälten blev väldigt blöta. Jag gick hem en dryg kilometer och frågade modern om hag fick ta några utslitna stora mattor som låg på vinden. Jadå. Lånade en cykelkärra och drog i väg med de stora mattorna som lades som golv i tälten men även ovanpå. Det blev rätt komfortabelt. Jag fick stekt kött och ngt mer och somnade i ett tält. Modern kom cyklande och spanade efter mig och hitta mig sovande. Romerne tecknade att jag fått mat. Jaha sa modern och åkte hem och rapporterade. Vaknade i solsken och gick hem mitt på dagen då gänget drog vidare.Ganska minnesvärt.
Bizon, du har intressanta iaktagelser som jag delar, för jag har mött mkt romer.Många har gått helt upp i svenska samhället och antyder att de är italienare eller spanjorer. De har ofta religiösa symboler som antyder att de är katoliker.// Då jag 1962 kom till Umeå så famns en plats där romer från Finland fick vara i tre dygn, sedan blev de ivägkörda av Polis, som då fortfarande var kommunal.Ingen kommun krävde att de skulle stanna för barnens skolgång. Officiellt hade svenska zigenare skolplikt, men ytterst få kommuner försökte att tillämpa detta. På 1970 talet träffa jag på flera av deras barn som gick i skolan så mkt att de lärde sig räkna och läsa - sedan fick det vara nog. Ingen försökte hämta in dem igen...Men allt fler fick fasta bostäder under 1980 talet, det var en stark utvecklibng åt det hållet. Men sannerligen inte konfliktfritt.
Ang. "EXPOneraren".  Ser att hans förtal som dessutom var lögnaktigt (förtal kan vara sant, men det är ändå förtal om det handlar om en privatperson) nu är borttaget av red.  Bra.  Men ang. "EXPO", så är det ö.h.t. en förtalsorganisation.  Man kan anse vad man vill om människors åsikter, men det EXPO och liknande organisationer håller på med är långt mycket allvarligare.  De dödar det öppna samtal vi så innerligt behöver för att komma vidare.  Se vidare tråden "Vad behövs för att vi medborgare ska bry oss?[länk] .
#318 Visste inte att du var så insatt i hans privatliv. Vad skulle vara "lögnaktigt" av det som påstods?
Jan #317
De romer som vill uppfattas som italienare eller spanjorer har förstått att bara det faktum att en människa är född någon annan stans på denna jord är inte tillräckligt för att bli förföljd - nej stämpeln zigenare, jude, eller någon annan suspekt alokal folkgrupp behövs för att de bofasta snabbt ska stänga sina dörrar.
Jag tycker mycket om hur din mamma reagerade - modigt och tillitsfullt - heder åt henne.

Om romerna är katoliker ska jag låta vara osagt, men kristna är dom - min teori är att det är på grund av den tron som dom tvingades bort från den plats i indien där dom ursprungligen lär ska ha utvandrat från.

Nej någon vidare skolgång har avvikarnas barn aldrig fått, men på senare tid har konflikterna mattats av en hel del beträffande zigenarna i vart fall, nu har även romska barn avgångsbetyg och en del till och med högre utbildning - mycket tack vara en del starka romska kvinnor.

Annars har det varit sämre ställt med jämställdhet i den zigenska kulturen - fast kvinnorna hade ett fruktansvärt vapen som var man rädd om sitt anseende aktade sej noga för att utmana - kvinnan kunde göra mannen oren för resten av hans liv - och en oren man blev helt utstött vilket för en zigenare var värre än döden.

Läste detta i en av Mateo Maximoffs zigenarlivsskildringar, själv zigenare visste han en hel del intressant om den kulturens seder under den tidigare delen av nittonhundratalet och framåt. Han dog 1999.
Sedan är det ju alltid så att kulturer influerar varandra - vissa seder dör och andra kommer i deras ställe.
Bizon 320. Ja så är det nog. Men det finns ju stora variationer beroende på om de nyss kommit från Finland, bott 300 år i Sverige, eller kommit från Tyskland på 1930 -talet o senare.Jag har även träffat på baltiska romer. Men de har det gemensamt att de inte vill tala om dessa bakgrunder och de vill inte heller tala om sina nuvarande släktrelationer. Men de säger mkt hårda ord om de medlemmar som brutit sig ut och blivit "spanjorer"eller liknande. De är givetvis på goda grunder rädda för att deras kultur helt ska dö ut, en oro de starkt delar med samerna.
Brunne 321

Citat//De är givetvis på goda grunder rädda för att deras kultur helt ska dö ut, en oro de starkt delar med samerna.//sc.
Ur kulturkonservartistiska perspektiv kan rädsla uppstå då den gamla kulturen förändras eller de förmodade kulturbärarna (barn och barnbarn) visar ointresse för det som varit och vilja att gå sin egen väg i det som är.
Både den romska och den samiska kulturen är i det fallet tämligen snälla även om utstötningsmekanismerna fortfarande är mer uttalade i den zigenska - värre är det dock i de så kallade hederskulturerna då mord inte är något man backar för då någon inte vill foga sej i traditionen.
Själv tycker jag väldigt lite om traditionsbundenhet och ett ängsligt odlande av släktband.
Att erkänna sej tillhöra museala kulturer som visar sin särart genom utanförskap och/eller nedlåtande gränsdragning mellan sej och andra är dömda att få ett besvärligt liv som i längden inte ger någon någon tillfredsställelse - levande kulturer hänger med i omvärldens förändring genom delaktighet och att bidra med vad den har att komma med, andra ytexponerande kulturer som med opraktiska kläder eller extrema vanor seder och bruk gör sej oförmögna till delaktighet marginaliseras ur tiden och blir bott ett minne innan glömskan sluter sin förlåtande famn om vad som en gång var.
De folkdräkter - samernas, muslimernas, zigenarnas och dalfolket samt alla andras liksom midsommarstång och julgran kommer att gå den vägen och helt naturligt lämna plats för något annat - jag ser det inte som någon förlust.
Däremot upplever jag det ytterst löjeväckande att folk envisas med att
klamra sej kvar i det som en gäng var - bättre då att skapa något betydelsefullt nytt som talar till dagens människa.
Tittar på ett svt program om Ingermanland /Karelen Ytterst intressant på samma tema som ovan....
Jasså Pia #324 - med tanke på vilka kriterier du dömer tankar som "gammalmodiga" så känner jag mej lite frågande inför hur du tolkar begreppet "modern" - eller ska detta tolkas som ett du influerats av den putslustige Jan Olssons oftast famlande humor utan att förta det faktum att han lyckas få in en femetta ibland även om det är glest med träffarna.
Huruvida mina tankar om museal kulturkonservatism som sträcker sej tillbaka till 70-talet och som jag har fått på skallen för åtskilliga gånger är moderna kan jag därför inte hålla med om - däremot grundar dom sej på en ovilja från min sida i att ständigt behöva åse människor som apar sej mot betalning i diverse utstyrslar som tappat all annan betydelse än det pittoreska turister och andra tydligen gärna betalar för att få begapa.

#325--- Nej , det var inte ironi. Jag tänkte att det är modernt uttryckt, inför en framtid, som kanske kommer att bli totalt annorlunda än den vi ser nu. Det är inte lätt att hålla isär alla begreppen Bizon. Vi har ju trots allt annat att tänka på än inläggen i denna spalt. När det gäller traditioner så förstår jag varför de finns. Det är en trygghet för somliga. Vad det gäller Jan Olsson, förstår jag också varför han finns. Han är en del av oss.
#322 Bizon sug på den här karamellen, det grunläggande kulturarvet är vår medfödda mentalitet som oftast är mycket traditionsbunden hos var och en av oss, som också har med vår indetitet att göra att få vara någon. Ta bort vår mentalitet som du begär och tänk dig in i vilket sorts samhälle vi då skulle få? Just det, ett samhälle i fullt kaos, ett samhälle utan normer är inte mycket att sträva efter som skulle bli följden, om vi gjorde avkall på vår nedärvda kulturella mönster. Försök motbevisa det här om du kan" att samhället blev ett dygdemönster istället och lyckas du med det så är du värd ett Nobelpris i filosofi.
Nja Mr Harmoni, nu drar du något överdrivna växlar på vad mentalitet och tradition står för - liksom i vilket förhållande vår identitet och vilja att få vara någon samrör med dessa.

Tyvärr är människan mer som flarn som blåser åt det håll vinden drar - uppenbarligen finner sej människan i stor utsträckning i ganska snabba kast mellan den ena moraliska retoriken efter den andra samtidigt som hon är någon och dra sina fördelar så långt möjligt av det som är.

Mitt recept för att skapa det samhälle du är villig att ge nobelpriset för är medmänsklig delaktighet i alla samhällets processer som ALLA ska styras av barnsligt känslig hänsyn - penningens makt måste reduceras till noll - ingen monetär lönsamhet är värd priset av sänkt människovärde och livskvalitet - ett värdigt samhälle måste ha plats för alla och alla måste få känna sej behövda och önskade i det gemensamma byggandet och upprätthållandet av VÅRT samhälle och liv.
Svårare än så är det inte Mr Harmoni.

Ur ett sådant förhållande kan och kommer traditioner och kultur att blomstra, men då och först då med värdighet.
FÅR NI ANDRA upp konstiga texter på FORUM upp i högra hörnet. Jag får ofta upp sådant jag/vi skrev för flera år sedan.Nu står det ngt i otydlig grå text.Inte gör det så mycket men....
#328 Bizon så vårt samhälle har uppstått av nyckfullhet, där vår mentalitet har en underordnad betydelse, vems vilja lade grunden för vårt lands kultur som vi än idag anammar.
Nja Mr Harmoni
Du kanske skulle ta och precisera dej lite mer så jag förstår vad du talar om.
Särskilt måste du skilja på det vegeterande som ligger till grund för det mesta vi lite slarvigt kallar för kultur.
Så pratar du om "mentalitet"?
Visst kan långa tiders umbäranden och avstötningsmekanismer från tidigare kulturstrukturer ha fostrat fram mentalitetsegenskaper som fått visst fäste, liksom även de underkastelsemekanismer som gjort att det inte var vår genetiska bas som stannade där livet var aningen bekvämare.
Det är den i stunden svage som får gå, men genom att de ur de svaga de svagaste aldrig blir könsmogna som de svaga blir starka.

En annan fråga Mr Harmoni är - är det något särskilt du ser i den kultur och de traditioner vi sägs omfatta i detta land du menar dej vilja bevara eller renodla?
#331 Bizon, tänk så här, om alla jordens människor hade samma mentalitet och vår planet inte hade några gränser, skulle inte varenda land stå på samma nivå i utveckligen då och på så sätt ägde vi samma sorts kultur eller hur. Men nu är det ju så varje enskilt land har skapat sin egen kultur, vår är baserad på svensk kultur, som höga vedebörande anser inte existerar, kanske för att andra kulturers folk ska få bygga sina kulturella öar i Sverige.
#332 Mr Harmoni
Nej tänker gör jag på mitt sätt och överlåter åt dej att svara för hur du bär dej åt.
Om alla jordens människor frågar du retoriskt "hade samma mentalitet och vår planet inte hade några gränser, skulle inte varenda land stå på samma nivå i utvecklingen då?

- Nej, svarar jag kategoriskt - därför att förutsättningarna inte är lika och att utveckling initieras inte enbart av mentalitet, slumpen är ävenledes inblandad i processen.

En annan liten sak du förbisett i ditt ponerande är att människan är totalt amoralisk och det har förekommit en hel del erövringskrig och slavjakt vilket på olika vis inverkat menligt på möjligheten till en hedersam utveckling av solidarisk karaktär - det är rofferiet som styrt och fortfarande styr mänsklig utveckling.

Därför äger vi inte samma sorts kultur - herrarna har sin och de underlydande en annan - eller hur?

Och nej - varje enskilt land har INTE skapat sin egen kultur - det har utvecklats mer eller mindre medvetet en mängd kulturvariationer spridda över jordens yta - flertalet av dessa är gränsöverskridande och inte nationalitetsbetingade.

Vad svensk kultur är har du tydligen lite dimmiga begrepp om eftersom du inte besvarar mina frågor, och vad "höga vederbörande" får du nog ta med dom då du kan formulera kriterierna för vad som är vad.

I fråga om vad "andra kulturers folk" sysslar med i sverige så skiljer det sej inte så mycket ifrån vad svenskar sysslar med i andra länder där vi precis som dom bygger kulturella öar som troligen är mer ängsligt nationalistiskt särpräglade och kulturkonservativa än ursprungskulturen - vanligen konserveras språk och kulturutveckling trögt kvar på den status om rådde vid avknoppningen i ursprungslandet.

Fenomenet ser du i svensk tappning både historiskt och i nutid - Bishop Hill, en svenskby i usa - Dagö i Estland - Gammelsvenskbyn i Ukraina, osv. I nutid har du Mallorcasvenskarna, Thailandsvenskarna osv.

De flesta valloner som kom hit på 16- hundratalet för att lära de obildade svenskarna att framställa och bearbeta järn åkte hem sedan deras kontrakt löpte ut, men några stannade och odlade sin särart ett tag, men nu kan vi nog säja att den assimilerats = blandats med ursvensken som är en salig röra av tyskar, danskar, holländare, judar och zigenare och annat löst folk - vari det svenska i dag ligger.

I likhet med andra mer eller mindre extrema särkulturer blir vanligen inte dessa så väl sedda av lokalbefolkningen - det gäller för svenska diton liksom dylika kulturyttringar som kommit hit - de zigenare och judar, valloner och greker som antagit normaliteten på den ort dom hamnat på får sällan några problem - medan de som envisas med att behålla särartsmarkörer som klädnad eller religion drar på sej ett fullt förklarligt utanförskap - kombineras det dessutom med föreställningen inom denna särartskultur att denna eller det särartskulturella folket skulle vara för mer än deras värdfolk så uppstår mer svårlösta problem förr eller senare - åtskilliga exempel på det ser vi både historiskt och i nutid.

Frågan till dej Mr Harmoni kvarstår således - är det något särskilt du ser i den kultur och de traditioner vi sägs omfatta i detta land du som menar dej vilja bevara eller renodla?
# 333--- Ja, vår "kultur" finns säkert kvar i den svenska folksjälen. Ursäkta att jag säger"svenska" men jag är faktisk svensk, om man inte avskaffat det ordet ännu? Landet heter Sverige och här är jag född. Inte i Norge eller Frankrike, där man har en annan kultur, anpassat till den platsen, de förutsättningarna att odla, naturrikedomar m.fl. Det är väl det som blir vår kultur? Hur vi anpassar oss efter det som finns och växer fram i landet? Vad vi vill behålla? Ja, det är väl individuellt. En del säger si och en del säger så.Själv vill jag behålla migsjälv intakt ute och inom min kropp, om det går. Samt att jag gillar palt.
#334 - Ja,Pia,särskilt dagen efter,skivad och stekt! - Mumsfillibabba!!!!
Vill bara påminna om att vårt Sverige på 1800 talet inte var någon enhetskultur.Man levde helt olika liv i fiskaresamhällen, bondbyar,bruksorter, småstäder, växande storstäder. Livsförutsättningar var så olika och skapade olika mentaliteter. Väckelserörelsen, arbetarrörelsen, nykterhetsrörelsen vände upp och ner på alla värderingar över mkt stora delar av landet. Vi har i 200 år haft en mkt häftig omdaningsprocess på gränsen till revolution. Nu toppad med en massiv invandring som redan på måga håll helt förvandlat området.Vi ärvde ett Sverige av våra fäder och kommer att överlämna ett helt annat till våra efterkommande. Det gäller alla aspekter...
PALT är en sammanfattning av det gamla fattiga svenska kosthållet där man inuti en deg stoppade de små rester som fanns kvar av sovel/kött fläsk/ sedan tidigare.Hade man tillgång till lite extra fett och frukt och bär så kunde överleva länge// Alternativet på många håll var sill och potatis som man också kan överleva på oerhört länge.
Radion berättar i dag att Annie Lööf ligger i botten vad gäller popularitet bland partiledarna. Tänk vilken överraskning.;-) I topp rätt jämsides kämpar statsministern och oppositionsledaren. Låter rätt rimligt. Så ser nog opinionen ut just nu.
#336--- Kultur är något som tydligen ändras vartefter. Olika för olika människor. Om vi tänker efter riktigt ordentligt, kan vi inte skjuta bort en enda människa. Sverige är bara ett land på jordklotet. Det är därför orimligt, att det skulle var någon slags medelpunkt i världen. Men på samma gång kan vi inte missunna folk här att känna sig svenska, eftersom de är från Sverige. Egentligen är vi alla världsmedborgare i det stora hela. Man ska inte missbruka någonting här i världen- men världen är bra på att kriga, missbruka och göra så många fel mot människor. Människor gillar att bråka!
Janne B #336
"Vi ärvde ett Sverige av våra fäder och kommer att överlämna ett helt annat till våra efterkommande. Det gäller alla aspekter".

Ja helt klart var och förblir de inomnationella förutsättningarna olika och ibland även oförenliga.
Invandrarnas kulturöar växer fram här i landet medan svensken knotar eller manifesterar sitt gillande allt beroende på vilken folksjälig strömning som gripit den vilsne stackars själen som ingen ryggrad har - ett svenskdrag som gått i arv sedan länge i baltutlämning, tysktransporter och falsk neutralitetsflagg.

Nej den svenska folksjälen ger jag inte mycket för ur den aspekten att vara något att stå efter.

Får se vad Mr Harmoni kan skrapa ihop - han har det inte så lätt på den punkten så lång tid det tar.
Pia har det lättare med sin palt och narcissistiska approach.
#340 Ja Pia - kultur är något som ändras vartefter.
Tror inte att många missar det faktumet, men visst finns det undantag.

Att vi inte kan missunna folk att känna sig som den dom är eller tror sej vara är förvisso sant - men man behöver ju därför inte aplodera det som så uppenbart är tokigt - ta som exempel den så kallade hederskulturen.

Men tänk efter riktigt noga nu Pia - tror du inte att de som är fostrade under den till stor del finner den rätt och riktig?

Att tro att kulturbegreppet är så harmlöst att det endast hänger samman med en geografisk födelseposition är ju förståss tokigt, men det du säjer om att vi alla är världsmedborgare skulle kunna vara nått.

Men detta förstår jag inte citat//världen är bra på att kriga, missbruka och göra så många fel mot människor//sc.

Har jag missat nått Pia då jag är så inpiskat övertygad om att det inte är världen utan människan som krigar, missbrukar och gör andra människor illa?
#342-- Det är svårt att tillfredställa din smakriktning Bizon, man blir kallad än det ena än det andra i dina kommentarer- just nu är jag narcissistisk! Man skulle ju kunna bli förbannad på dig, men du har ju rätt att säga din mening, liksom alla här! Ingen undantagen! "Världen" betyder alltså vi som bor i den.

Hederskulturen är inget svenskt begrepp, även om det förekommit liknande metoder här också tidigare. Män blir ju som galna i bland och mördar av svartsjuka, även om de inte tjänar något på det. Äganderätt , kallas det visst! Skönt att man tagit avstånd från sånt´skit! Skulle jag gifta mig igen( vilket inte är särskilt troligt) inte blir det med någon besserwisser, utan med en snäll, helt vanlig man, utan en massa konstiga ideér. Och speciellt inte med någon som överromantiserar kärleken. Det är extra jobbigt!
#332 Bizon, gott, vi är överens om att befolkningarnas mentalitet är olika i land efter land och därför har vi olika sorts kulturer, snarlika vissa länder emellan men även stora skillnader finns. Du är lite cynisk på sätt och vis när du anser att Sveriges kultur inte är mycket att hurra för och jag tror tvärtom, varför denna massinvandring till vår del av länders kulturer, du som jag vet" att i början av 1980 talet blev Sverige och svenskarna utsedda till det mest Civilserade samhället i världen och det mäste bero på oss och vår mentalitet och att vi har ett högt kulturellt värde som du vill förringa. Jag har inte mycket till övers för folk som ser ner på vårt folk, lika lite har jag något till övers för folk som fördömer sina egna landsmän oavsett vilken nationellt ursprung de har. Betänk varje land har sin överhöghet som nästan kräver vad vi ska tycka och tänka och Sverige är inte något undantag, vi kanske är det mest utsatta folket i världen för att anamma vad storebror tycker och tänker.
Ja du Pia #343
Kallad är väl det minsta problemet i sammanhanget - snarare då att du inte tycks ha någon självinsikt - å ena sidan beskriver du som dej själv den narcissistiska arketypen och å andra sidan slår du ifrån dej då du får höra vad den heter - du är snarare barn av din tid - den narcissistiska eran är ännu ej förbi.

Mr Harmoni #345
Nej överens i din mening är vi tydligt nog inte - befolkningarnas nationalistiska mentalitet är mest en fråga om ett tunnare och ofta ändrat lager kulturfernissa. Det är detta som gör att kulturer vid ett ytligt betraktande ser lite olika ut - men skrapar du lite på ytan så ser du människan och det oavsett hon är svart eller vit.

Nej det är inte cynism att jag anser att Sveriges kultur inte är mycket att hurra för - det är bara det att inte funnit något att vara stolt över i den kultur jag vuxit upp i.
Däremot känner jag en bestämd vämjelse över folk som hävdar sin nationella särarts kvaliteter utan att verkligen visa vari dessa består.

Huruvida sverige skulle ha varit det mest civiliserade samhället i världen på 80-talet vet jag inget om, men vet du vilka urvalskriterierna var?

Och nej - jag vill inte förringa något kulturellt värde som skulle vara värt att framhålla som unikt för någon kultur - men då ska det vara något specifikt som du inte kan återfinna i andra kulturer eller i det att bara vara människa.

Att du inte gillar folk som ser ner på "vårt" folk, har jag viss förståelse för - det finns inte någon orsak till det då alla utan undantag är som dom är - dvs människor.

Att du heller inte tycker om folk som fördömer sina egna landsmän får du nog trots allt förklara närmare - känner du det kränkt som svensk av berättigad kritik mot den falska sverigebilden som våra politiker notoriskt försöker föra sin befolkning bakom ljuset med? Kanske dags att du tar och ser dej om i världen lite så kanske även du kan genomskåda överhöghetens uppblåsta luftslott.

Nej om det vore så väl att vi vore "det mest utsatta folket i världen för att anamma vad storebror tycker och tänker" så skulle den fajten enklare kunna tas på hemmaplan, men du ska veta att kulturimperialismen har fått globalt fotfäste - och du kanske kan gissa var den har sitt ursprung?
#346---Hoppas du finner vad du söker Bizon. Du verkar inte lycklig. Alla är värda att få känna lycka i livet. Men det finns ingen garanti. Enkelhet är det svåraste.
Mr Harmoni har visst insomnat - men Pia är på - tack för din välvilja Pia, men kan man säja "Alla är värda att få känna lycka i livet" och mena det bokstavligt?
Var till exempel Hitler värd att få känna lycka? Eller Sadam, Osama BL, eller Breivik osv.
Skulle man i så fall mena att dom liksom Judas Iskariot en gång lyckats med sitt uppdrag och därför ha orsak att känna sej lyckliga eller lyckade?
Kan det vara så att även dessa som axlat den mantel i historien som förberetts för förverkligande sedan urminnes tider - dessa vad man tycker "psykopater" passar alldeles för bara för att bara vara en slump.

Men annars skulle jag nog uttrycka mej lite försiktigare vad gäller lyckokonsekvensen av människors liv och handlingar.
#346 Bizon Det är bara att beklaga dig som har haft det så svårt i livet och därför är du så bitter, nej jag kan inte hålla med dig i ditt resonemang det låter som du rabblar upp en innantill läxa, som man hör till leda av olika belackare. Är det bara i andra länder som har renodlat folk? Du bör nog lyssna på dina egna påståenden och förstå, att trots allt är det ytterst få förmodar jag som kan hålla med dig.
I inlägg #349 kan man om man gitter läsa - förutom uttalanden som Mr H inte har den minsta aning om även en del andra oklarheter.

Vad är dessa "olika belackare" för diffus samling - och vad är det dom belackar?

Trots att du av någon anledning har ett förnam bestående av endast två bokstäver och som drar associationen åt ett ganska vanligt anglosaxiskt bruk att tillkännage könstillhörighet på, så är det inte mer stake i dina kommentarer än att du gömmer svansen mellan skinkorna och famlar efter stöd från vad du förmodar det flertal som tycker som du.

Ha,ha,,, du framställer underförstått dej själv dansande små grodorna i blågul fylledräkt ivrigt viftande med likaledes blågula pappersflaggor ända tills du traditionsenligt faller stupfull omkull i dina egna och andras rasrena och nationalistiska spyor - lycka till med den baksmällan.

Får jag fråga - är orsaken till att du inte svarar på mina direkta frågor att du är för feg för att i mer klargörande ordalag våga stå för dina åsikter?

Om inte - ser jag fram emot de svar jag efterfrågat.
#350 Bizon Förlåt frågan, men vad är det som har gjort dig till ett allsmäktig orakel, som har alltid rätt och alla andra har fel, vilken planet är du född på, du kan knappast vara en jordmänniska som fantiserar så upp i det blå. Har du kollat upp din härstamning, på vilken planet du har dina rötter. Detta sagt i all vänlighet så att inte några missförstånd ska uppstå.
#351) ArHo syntax och samma gamla "Blut und Boden" svammel. Varför öht byta nick?
Jag litar alltid på Leif-Arnes bedömningar i dessa frågor. Han har ett ytterst känsligt språksinne plus mkt god utbildning etc. Det har jag sett i flera år!
Jag kollade för eget behov// Syntax kommer från grekiska "syn" – tillsammans och "taxis" – ordning.

Satslära eller syntax betyder alltså i grunden hur man ordnar orden tillsammans till en begriplig kommunikation.

I satsläran har man delat in satsen i olika satsdelar, för att man lättare skall kunna skilja dem åt och se hur de fungerar.//

MKT mera hittar man om man söker på satslära, grammatik etc.
#351
Förstår att ditt sinne för logik har sina brister - vad är det som gör att du uppfattar mej som ett allsmäktig orakel, osv. som har sådana brister i mitt oraklande att jag vill ha svar från dej?

Fast på en punkt vill jag ge dej rätt - jag är ett barn av Universum som börjar förstå varför människan har den sorgliga ovanan att ställa till det för sej. På den punkten råder inga missförstånd. Inte heller beträffande orsaken till att du undviker att svara på direkt och tämligen klart formulerade frågor.
#351 Du ger dimmiga påståenden och hänvisar inte till någon källa som gör att jag anser att dina griller är just griller som du vill att jag ska acceptera. När jag skrev om att vår mentalitet styr och har styrt vår kultur och dess utveckling, så fick jag svaret att du inte förstod vad jag menade och då kändes det inte intressant längre att gå i polemik med dig, du hade redan gjort bort dig.
KULTUR är något man inte kan diskutera bort. Det är ett stort ämne.
#357 Pia."KULTUR är något man inte kan diskutera bort. Det är ett stort ämne." Jag håller med dig, var och en har sin syn på vad som är kultur eller inte och vad som är sant eller inte står skrivet i stjärnorna.

Inte för bizon har har alla riktlinjer klappat och klart för sig, därför har jag inte lust längre att diskutera kulturfrågor med honom när han har den västen på sig att veta bäst.
ALL KULTUR har en gång börjat med jordbrukskultur. Ett väl utvecklat jordbruk ger överskott som kan användas till andra kulturaktiviteter. I lyckade jordbruksbygder fordom böhövde inte alla syssla med jordbruk. Då uppstod hantverkare, konstnärer, musiker, poeter osv. Den kultur som står jorden när är sällan dyr och skapar inga milijonärer.Men de ger ett andligt välstånd som alla har nytta av.Nästan alla religioner har behov av de yrken jag nämnt. Det ger status och en del inkomster. Så har jag länge tänkt...
358: Försök inte kränga av dig västen, "Mr Harmoni"! Det är Du som har "västen på sig att veta bäst" , men jag förstår att västen börjar känns lite trång. Rädd att bli igenkänd? "Mr Harmoni" kanske är bekant med "andry ström" som skickade följande epistel till mig den 26/7 med likartat nonsensdillande om att "svenskarna är ett diskriminerat folk" ...
"Hej, Lennart Asp

Jag tillhör en av de flitiga läsarna på Sourze och har en erinran om skribenternas åsikter som är många av varierande slag, blandat med sanning och lögn som håller liv i gamla fördomar.

Inget ont om alla dem som skriver på Sourze, sammantaget representerar de svenska folket hur folk resonerar på gott och ont.

Genomgående kan man säga att Soruze skribenter vill övertrumfa varandra i kunnighet, bortsett några få som verkligen gör det, en del hakar på av medlöparna (jasägarna) alltså dem som vill ta parti för den mest kunniga inget ont i det, men deras personliga åsikter blir tyvärr lidande på det, de blir behandlade med en nypa salt.

Du själv vill gärna gripa in och rätta till folk som du uppfattar att bära fördomar, helt ok, men det roliga är att varenda människa på Sourze äger fördomar, så du förstår vilken börda det är att bära, att strida mot folk när man själv är fylld av fördomar, jag behöver inte syfta på dig för att vara fylld med fördomar, men dem enstaka finns där som du vet.

Sätt igång en politisk debatt då haglar fördomarna till tusen, exakt vad vår journalistkår sysslar med och folk i största allmänhet och diskrimineringen är ett faktum!

Du talar om diskriminering i din profil. Vilket uppdrag du kan få, genom att upplysa alla som vill höra på, att svenskarna är ett diskriminerat folk, du kunde skriva en artikel om det och jag lovar dig att alla vill vara med och kommentera din artikel och kanske slår mitt rekord om en artikel jag skrev på Sourze som handlade om "Vem är svensk" över 11.500 kommentarer och inlägg blev följden.

Alltså jag vill ge dig uppdraget att skriva artikeln "Svenskarna är ett diskriminerat folk" som av mig utvald och rätt person att skriva en sådan artikel i konkurrens bland övriga skribenter.

Lycka till med din uppgift.

Mvh
Andry Ström"
Oj då Mr Harmoni - har jag stört din agenda genom att be dej förklara dej lite tydligare - det var illa, jag som trodde att det var för att jag ifrågasatte ditt trångsynta svammel, och din mentalitet som uppenbarligen vägra inse att din världsbild inte har något med verkligheten att göra.
OK - eftersom jag inte avser att bättra mej så - f.p.
Lennart Asp
Andry Ström tycks mej lika enögd som vissa andra - varför inte komplettera med artikeln "Svenskarna är ett diskriminerande folk"?
Frågan är vad som kommer först - att vara diskriminerande eller att bli det på grund av att vara diskriminerad.

Alltså det gamla temat hönan och ägget.

Sedan kan man ju fortsätta då man ändå håller på och söka svaret om svenskarna i det faller skiljer sej från andra nationaliteter?

Lycka till med det uppdraget :-)
#360
Ja du Lennart - jag fick samma association - särskilt som Mr Harmoni använt samma vokabulär under ordväxlingen här tidigare.
Mr Harmoni och Pia, Den största kulturen är inte andlig, det är gräset och den kan man inte diskutera bort, hur gärna man än vill.
Däremot är jag benägen att diskutera ditt påstående att mentaliteten styr och har styrt vår kultur. "Bizon" har redan blivit konfunderad och jag tänkte klargöra mina ställning. Om vi håller oss till kulturens inverkan på oss svenskar efter allmänna folkskolans inträde, så har vi den praktiska kulturella, vilken gick i arv och var avhängig den miljö individen vistades i. Förmodligen den viktigaste för både folk och fosterland på den tiden. Mentaliteten hade föga inverkan, men då det gäller den icke-biologiska, har den som statsskick och ekonomiskt system påverkat den breda massan genom andras mentalitet. I min värld ett sätt att bibehålla makt genom civilisation, och den makten styrs av den som förfogar över opinionsmakten. Att många gånger anse egen mentalitet påverka valet av kultur, vilken i grunden är någon helt annans, är förmodligen den näst största efter gräset. En kultur jag saknat är en som granskar opinionsbildningen, för dess syfte och utfall.
#363: Tack för att du gav mig ett vettigare uppdrag, Bizon! Men som sagt jag är - liksom du - en fri ande - som inte går i några ledband, speciellt inte främlingsfientliga sådana. Så jag passar pucken tillbaka! Var så god och skriv själv!
Lycka till med det uppdraget! :)
P.S. Det "främlingsfientliga" syftar förstås inte dig, Bizon!
#364: Det kan ju vara två personer i maskopi också? Vår syntaxexpert Leif-Arne kanske kan reda ut syntaxtrådarna? Om han går bet på det lär det väl finnas dataprogram som kan analysera texten? Men det kanske inte behövs? Det är ju ingen Rosettasten precis som "Andry Ström" producerat! :)
[länk]
Märkligt ändå att dessa ljusskygga anonyma personer som säger sig älska det Svenska Fosterlandet och dess Kultur i sina alster så medvetet går in för att misshandla vårt stackars gamla ärevördiga svenska språk! Gustav Wasa skulle rotera i sin grav om hörde eländet! :)
#359 - Är det det som menas med att lägga jorden i kultur?
Att följa den plogade fåran?
Hm. Jag har tydligen en viss tendens att tappa bort en del småord på sista tiden! I #367 var det "på" som föll bort och i #369 var det ett "han" som föll bort i sista meningen om Gustav Wasa. Kanske dags att ta sig en joggingrunda så hjärncellerna börjar fungera igen! :)

Men innan dess lite litterärt smakprov från den första Wasan, speciellt för de ljusskygga och anonyma. Vi börjar med ett brev som Gustav Vasa skrev från slottet Kastelholm på Åland den 5 maj 1556 till slottsskrivaren Peder Månsson i Stockholm ...
"Vi kan icke nog förundra oss över att Vi platt ingen skrivelse har bekommit från dig sedan Vi senast avreste från Stockholm, eller någon undervisning hur den kostgärd är utgjord över hela riket och sedan översänd till Finland ... Därför veta Vi icke hur det står till med dig, antingen du har kommit i något berg och där blivit fasthållen en lång tid. Eller att några käringar har trollat med dig så att du mist antingen minne, eller själ och förnuft, eller ock att fingrarna äro dig skamferade, item munnen så tillsömmad och händerna sammanbundna att du icke mera tala eller skriva kan.
Men om du uti en sådan skada icke kommen är så vill Vi uppmana dig att du med det allra första skickar oss ett visst och klart register uppå all den fettalie som prästerskapet, borgare och den menige man över hela riket haver utgjort ... Detta ingalunda försummandes såframt Vi icke skola bliva förorsakade att tala dig något annorledes till om samma din oaktsamhet. Det du vet dig efterrätta!"

[länk]
Lite snårigare text, men I följande brev till dalfolket 1545 bevisar Gustav Wasa ändå att han visste vad han talade om när han talade med bönder på machiaveliska furstars vis ...
" .. man sigh skulle beflite och winleggie til att optage och bruke Jorden, bortthugge then onyttige skog, göre åker och rödie änger, som ther til mångestedz god legenhett och tilfelle finnes, ther utaf man yttermere bröd föde och bärning hafwe motte och besynnerligen efter folkett (:Gud tess lof:) ther oppe hoss eder förmeres och tilwexer så att jorden och sammeledes motte och i then steden optages och bruket blifwe, ther utaf man föde och uppehälle haffwe kunde, Så förnimme wij att sådane wåre nådige och faderlige förmaninger under tijden blifwe föge achtade, och undersåterne nu intett thes mere sig ther utinnen beflite, utan liggie och trenge hwar annen 4 eller 6 par folk uti en gård, och när hwar någre fattige äre som wele optage ödemarker, och göre sig heman då drage Byegenderne ther stor affwund wedh och thett ingelunde wele tilstädie, utan tilegne sigh hele skogen och marken på någre miler omkring så att thett under theres hemen och byer lyde skal, endoch the thett ej bruke kunne, ther utav Rijkett blifwer förbättredt och undersåterne thesslikeste yttermere nytte och gagn hafwe kunde ..."


" ... Och twifle wij för then skuld intet atti thett och rätzligen warde betenckiandes och sådane wår gunstige och faderlige mening som wij til eder altijd haft hafwe, til hiertett gå lathe, och eder emott oss lydachtige och wälwillige bruke och befinne som rätt rådige och trogne undersåter bör att göre, och för then skuld hafwe wij befalett thenne wår trooman och tienere Erich Håkansson, att han med eder på wåre wegne handle skal om någre flere dugelige karle som wij uthi wår Eed och tieniste gärne hafwe wele.


Ther emott wele wij här efter altijd gärne sökie fordre och förrnere eders och menige Swerigis Rijkes gagn och beste, thett ytterste wij kunne och oss står tilgörendes, som wij thett och här til alstädes gärne giordt hafwe, och bewijse eder synnerlige gunst och nådt, ther till wij och benägne äre. Gud befalendis Datum etc."


[länk]
Lennart A // Tack tack. Helt fantastiskt att Wasa med kammarskrivare kunde förfärdiga dessa synnerligen långa och utförliga brev och befallningar. Jag ser inte bara despoten utan även kommunikatören.
#376: Tackar själv, Janne B! Som du påpekar hade Gustav Wasa som vår tids politiker kanske inte talskrivare, men brevskrivande "kammarskrivare", som slipade på att härskarens maktspråk skulle ha lika maximal effekt på allmogen då som nu på vår allmoge! :)
#365 Leif E Ström, jag har aldrig nämnt andlighet som kultur, det enda jag har sagt och påstått är att vi har mentalt blivit påverkade under historiens gång för att sedermera inta ett mentalt sätt att göra oss hörda på, som är nedärvt i våra gener. Bizon for strax ut om att diskutera helt andra saker som att Sverige har alltid varit en blandkultur och jag skulle redovisa, vad jag tycker har ett kulturellt värde o.s.v. därför ville jag inte hålla med honom och tycker att frågan var utrangerad som ointressant, när det kommer in politiska värderingar in i bilden ifrån bizon.
Ja denne Waasa - ord och inga visor.
Som sakt han fick ett okunnigt och motsträvigt folk på sin hals som inte så lätt rättade sej efter hans syften - inte var det bara danskarna som ogillade uppkomlingen - även de självägande smålänningarna tyckte att han blev för dyr i drift.
Främst var det borgerskapet som hoppades på att dansken skulle jagas tillbaka.
Utan tyska legoknektar hade han troligen fått bita i kulturen :-)
gräset alltså.

Nåja på ett sätt måste man förundras över människans mentalt betingade och outtröttliga dumhet - hade vi varit lite kloka också så skulle vi kunna ha det så fantastiskt mycket bättre på vårt lilla klot.
Wasa ska dock hedras för en och annan sak också.Han gjorde Sverige till en självständig nation,rike. Vi som tidigare i århundranden dominerats av danskar och tyskar.Han var inte den förste Riksbyggaren men den som slutgiltigt lyckades.// Han gav oss ett eget språk genom den första svenska bibeln 1542 - var det nog.Den blev en rikslikare språkmässit, fram tills dess var det rätt fria skrivövningar även hos prästerskapet.Sedan kom Karl den tolftes bibel, som betydde mkt i 200 år.Tills den blev oläslig för dåtidens unga.Så kom Gustav den V bibel år 1917 "gillad och stadsfäst" som det hette då.// Vad är det i dag som styr vår språkutveckling?? SMS-andet? Hu!
PLANKET
Jag måste erkänna att jag inte klarar av sommarpratare som i över en timme beskriver sin omfattande och långvariga underlivsbesvär. Som i går en ung kvinna. Jag är lite överkänslig inför allt jag fått utstå på senare år inom Vården. Så jag stänghde av och på. Men jag funderar på vilken reaktionen hade varit om om t ex en MAN beskrivit alla sina fysiska sexuella problem i en och en halv timme.Då hade det nog ropats snuskhummer, ful gubbe mm över landet.Men kvinnor har större pratfrihet på detta område. Det är förstås bra...
381 Janne. Ja genom media så ser man hur de ytliga könsattityderna går, lever och frodas. Det var ett bra tag sedan upptäckten för min del. Men vissa hittar aldrig...
Bra du tar upp det! Men slutsatsen då, vore det inte bättre med lite mer "jämställd rättvisa" på detta och andra genusområden? Även de icke direkt kroppsliga?
JUST nu kl 11.56 på går en debatt på detta tema i P1, lite surrigt. Förvisso är Aadamo med med sin kvinnobild..
Jaha efter Adamo så kom en dagens dikt om Åtrå åtrå åtrå -SR motionerar mina hormoner!
Ja dessa biblar nytolkningar, omskrivningar och tillrättalägganden - jag har en gammal bibel från sjuttonhundra talet där den tidens adel satte sina godkännande sigill på de första tjugo bladen. Det var ju viktigt att inte prästerskapet spred några vilfarelser bland hjonen utan det skulle vara tukt och förmaning för hela slanten.
--------
Jocke du har hållit dej i bakvattnet länge nu - är du i sverige här där sommaren varit skonsam mot det mesta apropå jämstäldhet - pojkarna har fått ståltsera med sina magrutor och flickorna med sina vackra ben - Asange bjivit jämstäld med vilken yttrandefrihetsterrorist som helst och fått scensurivrarnas maktriarkat att hota med en demoktatisk ambasadintervention i sann millitär comandoanda ala beprövat cia recept.

Livet går vidare så som det alltid gjort makten bestämmer och de flesta hukar så gott det går - och i det fallet är det en av de mer utpläglade svenska traditionerna, och som sagt inget att bygga någon nationalistisk stolthet på.
PLANKET

Göteborgsposten berättar //Judiska organisationer i England rasar mot en minigolfbana där man kan slå en boll in i en plastversion av Adolf Hitler - som heilar.// Ja det var ju smaklöst att göra ett hål vid figurens kön, där man ska slå bollen rakt igenom. Men ngn större proteststorm lär det inte bli. Smaklöst okänsligt - Punkt slut. Men om man nu gjort ett golfhål på en elak kvinnlig politiker- vad hade hänt då? Vet inte! Hur ska man reagera på fånigheter?
Bizon 385 / England har inte hotat med ngn militär intervention men har lagt ut polisfällor runt ambassaden....Sådant har säkert vi gjort också.För att kolla att utvisat folk ger sig i väg...

# 386. Jag hade föredragit Jesus på korset istället. Man kunde ju putta golfbollen i rövhålet.
Ja Jan dumheter och fån kan man bortse ifrån, vilket jag hoppas du gör beträffande 388
Tror inte att det lönar något att gå i svaromål på sånt.

Men vad polisen gör eller millitären i Asange fall är kvittar nog lika - vad det handlar om är snarare vilken makt som satt eller sätter agendan...
Jag känner ju din tro Jan - nu tillkännager du även en viss övertro på de styrandes rätskaffenhet ?
Jag har 3-4 ggr blivit av med jobb p g a jag inte höll på de styrande utan på mina klienter...
Utanför Borås ligger orten Frufällan, där man jagt ner ett Missionshus. Ett av hundratals.Nu säljer man på Blocker en hel radda böcker, biblar o annan äldre litteratur. Om jag var 25 år skulle jag köpa hela rasket. Nu hoppas ja att det hamnar på landets enda Missionsmuseum i stället, 4 mil norr om Borås = Ljurhalla. På blocket finns ibland biblar av varierande ålder. Om man vill hålla sig lite a jour så väljer man väl officiella Bibel 2000.Karl XII är lite ute för mig -;-)
#390 - Fick Du inte svårt att få nytt jobb då? - Det negativa omdömet följer väl med till nästa plats?
Eller är det som med läkarna som bara kan flytta till ett nytt landsting?
#390 - Fick Du inte svårt att få nytt jobb då? - Det negativa omdömet följer väl med till nästa plats?
Eller är det som med läkarna som bara kan flytta till ett nytt landsting?
#390 - Fick Du inte svårt att få nytt jobb då? - Det negativa omdömet följer väl med till nästa plats?
Eller är det som med läkarna som bara kan flytta till ett nytt landsting?
#390 - Fick Du inte svårt att få nytt jobb då? - Det negativa omdömet följer väl med till nästa plats?
Eller är det som med läkarna som bara kan flytta till ett nytt landsting?
Det var värst vad det blev många på en gång! - Varför blir det så?
#396: Förmodligen för att du blev glad när du fick till texten och tryckte till lite extra hårt med pekfingret, Jan? Då är det lätt hänt att det blir ett extra tryck med fingret. Det har hänt mig också att jag dubblerat i mitt tycke lyckade lägen, men jag har inte fyrdubblat någon gång vad jag minns! Sourzerekord? :)
Nu har någon jävel varit och klonat Jan Olsson, en måste väl räcka här på Sourze.
#398: Det skulle kunna vara värre, Owe. Det skulle kunna vara miljontals möjliga kopior av Jan Olsson i parallella universum! :)
#399/Lennart Asp/ Vad är parallella universum för något? är det något som astronomerna har missat?
#391/Jan Brunnegård/ I bibel 2000 står det upprepade gånger "Gud Sade" betyder det att någon har pratat med Gud, vad tror du om det?
372: "Eller att några käringar har trollat med dig så att du mist antingen minne, eller själ och förnuft, eller ock att fingrarna äro dig skamferade, item munnen så tillsömmad och händerna sammanbundna att du icke mera tala eller skriva kan."
Gustav Wasa var nog ingen "feminist". :)
#400: Varför skulle det vara omöjligt? Både strängteorin och inflationsteorin pratar om multiversum. Det är tydligen matematiskt möjligt i alla fall ...
#401 Owe Streger, ett skrivfel "Gud sade" det ska givetvis vara, "Gud sa de" på antiken, att han skapade oss, himmel och hav m.m.
Owe S 401// Hur i all världen skulle jagh kunna veta ngt om det? Jag har aldrig utgett mig för att vara ngt orakel. Jag är en gammeldags kristen med en relation till evangeliernas Jesus. Varken mer eller mindre. Jag är inte klokare, snällare,bättre osv än ngn annan. Men jag behöver ingen dumstrut på skallen heller!
#407 - Nej,Du är förhoppningsvis relativt ensam om igenkännandet,om Du inte är Zigenare förstås? - Eller gammal sjöman! - Eller bägge delar!
#408/Jan Olsson/ Står det något om zigenare i artikel ”Dags att räta på ryggen” [länk] Är du totalt förvirrad eller kan det vara dags för något demensboende?
#409 - Egentligen ingen ide att gå i svaromål med Dig! -
Du kanske minns att det fanns 2 länkar?
Jag antog att Du kanske kände igen Dig,som en gammal Zigensk sjöman?

Eller hade Du länkat fel?
#410/Jan olsson/Att jag tog med huvudlänken på Avpixlat, var enbart för att du ska kunna uppdatera din tjocka PK-skalle,därför blev det två länkar.
Om det är någon som blev konfunderad av #399 och undrade vad jag dillade om kanske det klarnar lite om ni läser följande länk?
[länk]
Swedenborg var också inne på parallella universum när han spekulerade om "världarnas mångfald"...


[länk]
Hm, ännu har inget svar inkommit på mitt #360 från "Mr Harmoni". Tystnaden är talande ...
#417 Lennart du bad om ett svar som jag undvikit, men du tigger om att du är en falsk människa som man inte kan lita på, så det är bara att beklaga den där Andry Ström att du svek hans förtroende och vill starta en konspirationsteori. Folk som du undviker jag att bemöta, var det något mer du ville veta? Och hädanefter så bör du inte blanda dig i andras åsikter vad det än gäller. Bizon och jag hade en dialog varför blandade då du dig i något som övergår ditt förstånd.
#418: Jag skulle inte vilja kalla påtryckning via e-mail för "förtroende". Men det stämmer att du kan inte lita på mig. Om du och eller "Andry Ström" skickar någonting liknande igen kommer jag att publicera det på Sourze igen. Om du tycker att jag därmed är "en falsk människa" så får du väl tycka det då.

Förtroende är någonting man förtjänar. Jag har inget förtroende för dig "Mr Harmoni" och eller "Andry Ström". Men det är aldrig försent att återupprätta förtroendet från dig och/eller "Andry Ström"/"Mr Harmoni". Du kan ju börja med att berätta lite vem du är egentligen ...
Men du kanske tycker att det är okej att utöva påtryckningar på Sourze-debattörer via e-mail? Kanske okej att en del tydligen till och med har fått mer eller mindre förtäckta dödshot via e-mail för att de stått upp mot främlingsfientliga åsikter på Sourze?


Jag tänker fortsätta att blanda mig "i andras åsikter vad det än gäller", speciellt när det gäller främlingsfientliga och rasistiska åsikter. Det var därför jag blandade mig i dialogen som någon anonym "Mr Harmoni" hade med Bizon. Språkbruket om svenskarna som världens mest diskriminerade folk hade formuleringar som påminde mycket om hur "Andry Ström" formulerade det. Men det kanske "övergår ditt förstånd"? :)
# 420 Lennart Asp jag avskyr människor som ska diktera villkor för andra människor, antingen det är du eller någon annan. Vad Andry Ström har för åsikter får stå för honom även om han kanske delvis har rätt vad han tycker, precis som du själv. Vad ska det tjäna till att försöka förklena sina medmänniskor, men det kanske är tidens tand som gör att vi inte kan komma överens längre om någonting, mer än att tala om väder och vind. där vi är överens om att nu skiner Solen igen om den så gör. Jag förstår nog inte mig på "vad ska man skriva om" för att du ska hålla med mig, men vad ska det tjäna till egentligen om alla som skriver här delar varandras åsikter, då förlorar allt sin mening med att skriva något över huvud taget. Du borde själv berätta vem du är som gärna vill sätta dig till doms över andra, som du beskyller mig för att göra, innan jag berättar vem jag är för person. Några frågor, vilka är främlingsfientliga har du stakat ut en viss kategori eller är du hederlig och slår mot vem det än månde vara bland svenskar och invandrare? Dina åsikter som jag inte vet så mycket om eftersom jag inte känner dig, vad tar du ditt stöd ifrån med dina yttringar, ifrån den breda massan eller bygger du dem endast på personlig erfarenhet?

#421: Om "Mr Harmoni" följt med i debatten på Sourze som du och eller "Andry Ström" påstår att ni gjort kan du/ni se vad jag har för åsikter i dessa frågor och vad jag grundar dem på.
#422 Lennart Asp jag har endast följt med i debatten sen jag började skriva här, som har gjort mig konfunderad, hur folk påstår saker och ting som inte alltid stämmer enligt min mening. Skämt å sido, man får väl anpassa sig och själv skriva grodor som faller dig i smaken.
#423: Goddag yxskaft! Är det en groda som faller "Mr Harmoni" och eller "Andry Ström" i smaken? :)
#424 Du Lennart Asp jag försökte skoja med dig, som blev ditt yxskaft att inte tåla när någon skämtar med dig. Varför göra livet så allvarligt i alla lägen, lite sinne för humor piggar alltid upp.
#425: "Mr Harmoni", uttrycket "goddag yxskaft" används för att karakterisera ett "svar" man får som är nonsens eller inte svarar på frågan.

Märkligt ändå att "Mr Harmoni" dök upp på Sourze strax efter att jag fått e-mail från "Andry Ström". Men det är SÄKERT en tillfällighet! :)
Var det ett skämt som föll dig i smaken, "Mr Harmoni"/"Ardry Ström"? Eller börjar "västen" kännas trång igen? :)
Kom att tänka på Hasse Alfredsson,"Varför svalde vi dessa räliga grodor?"
#426 Lennart Asp du vill tydligen erkänna dig som en konspiratör och nu ber jag dig att varken läsa eller kommenterar vad jag skriver hädanefter. Jag orkar inte med människor som ligger på så låg nivå som du, som inte har något vettigt att komma med, för mig existerar du inte lägre mer än till ett namn som är intetsägande.
#428 - Skrattretande inlägg Mr Harmoni,säg,är det namnet taget,kanske ur luften?
DÅ är det verkligen intetsägande!!

#428: Vem pratar jag med? Ett spöke?

Mvh. Eder förbundne och ödmjuka "räliga" groda etc. :)
#431 - Jaså,är det på den "moodishangen",men själv då?,vem är Du?,kanske ytterliggare en "Luftande"?
Eller Du har stake nog att framträda?
#432, Nej vill helst inte drabbas av de dödshot och den nätförföljelse som andra drabbats av.
Välkommen spöke till Sourzes egna lilla spöksupé! Tack för din tjänstvillighet! Jag litar på dig och respekterar att EXPOstudenten inte vill bli känd. Det är bekant att du har kapacitet att se vad få andra kan se. Eller vill se kanske?

Men gubben, direktör Olsson, verkar skeptisk? Direktör Olsson kanske bara ser tomma luften och hör inga anderöster? Ingen kan trots allt ta äran ifrån direktör Olsson att det var när Han kom till spöksupén hos Överste Harmoni, som allt avslöjades av EXPOstudenten!

Under tiden verkar det som om vårt spöke till värd passade på att smita ut bakvägen med svansen mellan benen och utan ett ord slita av sig den falska västen. Men den schizofrene Översten, "Mr Harmoni"/"Ardry Ström", dyker förmodligen upp igen med en annan intetsägande väst, om vi får tro spöket EXPOstudenten. Kanske får vi då också se Mumien, Överstens hustru? Men hon vill visst att dörren skall vara stängd? :)
#435/ Leif tror du att EXPOneraren är Lennart Asp? inte helt omöjligt.
#438/ Det kanske är Jan Brunnegård själv som är inblandad på något vis när det handlar om EXPOneraren?
Det klargjordes ganska bra här för några veckor sedan vem som sannolikt döljer sig bakom 3-4 signaturer här p g a språkliga fingeravtryck o egenheter!
PLANKET


Vår säkerhetspolis
är på sitt eget vis

De kan festa hela natten
så de mår illa som katten


De super för dyra skattemedel
ja de gör slut på varje sedel

När de snart har nyktrat till
ska det vara nyttigt att äta salt sill.

Annars risk att de råkar ut för "dille"
det var väl inte det de ville?

27 aug 2012
Finska statsledningen säger att de litade på att alla europeiska avtal skulle följas - därför gick de med i Euro-samarbetet.Med stor förvåning har de upptäckt att inget land har följt avtalen. Inte ens de ursprungliga sex grundarna av av EG / EU. Jag som trodde att våra finländare var ovanligt stora realister...
PLANKET / OM du vill bli vansinning och för evigt förvirrad, pröva då 70 kanaler för endast 99 kr i månaden. Enligt aktuell reklam...
#441
Våra egna hemliga poliser
är visst en riktiga griser
Att supa upp vår skatt
en glad och munter natt
Tog sig en iskall drink
vi fick en liten vink
Nu sitter några chefer löst
Jag ler och önskar trevlig höst!
Naturligtvis skall man inte köpa allt som kommer från “etablissemanget” (eller vad man nu vill kalla det). Istället handlar det om att undersöka så mycket material som möjligt och bedöma det ur en skeptisk vinkel. Problemet för konspirationsmupparna är att deras material i 99 fall av 100 inte klarar en sådan granskning. De officiella källorna kanske presenterar fynd som bekräftas av flera oberoende källor och som finns tillgängligt för andra att titta på. Jag är så innerligt trött på dessa (jag har skådat ljuset) messias figurer som sprider sin ”thinking outside the box” dynga utan att förstå att man inte kan godta vilka påståenden som helst utan tillstymelse till bevis. Rekomenderar detta Youtube klipp QualiaSoups Open-Mindedness: [länk]

Alla har rätt till sina egna åsikter men inte till sina egna fakta.
Dippen vi tänker på samma sätt men vi uttrycker oss på olika sätt.
Konspirationsmupparna var ett bra ord . De och homeopaterna pratar gärna om pradigmskifte, Enstein var också missförstådd och så vidare. Alltid lurar de någon.
PLANKET lånat av Lars Nilsson// Regeringen satsar 1,3 miljarder på somalisk anhöriginvandring. Äntligen. // Ja nu kommer gatorna att fyllas av jublande människomassor. // Titta nyss på Kunskapskanalen kl 1800 där attityderna i denna fråga i Finland visades. Oj då!
Citat: Microbloggen larsnilsson
23:00:15 "Dags för regeringen igen att hålla tummarna och innerligt hoppas att Mona Sahlin nu äntligen får ett jobb” /Fick hon ingen anställning hos EXPO? Annars kan det bli svårt för en tant med noll arbetslivserfarenhet. Möjligt att hon kan öppna ett frukt o grönsaksstånd på Rinkeby torg, dit har hon kunnat tänka sig att flytta?
Bästa Planket / Jag har denna natt kastat mig fram o åter i sängen o funderat på hur man ska göra med begåvade rader på Microblogg här till Höger. Vill skrivaren där leva i "splendid isolejsen"eller deltaga i pöbelns samtal;-). Jag har behov av att ibland uppmuntra Lars Nilsson och ibland jäklas lite med honom. Giv mig i vart fall en liten bräda med svar på detta!
När jag ev blivit klarare i skallen ska jag studera Bizons filosofi...;-)
När jag ev blivit klarare i skallen ska jag studera Bizons filosofi...;-)
Nu förstår jag inte, är du Janne B samma person som Jan Brunnegård varför denna förvandling? Är det tillåtet med olika nicknamn ett för allmänt käbbel och ett för en seriös framtoning, idén kanske inte är så dum.
Att jag kallar mig för Mr Harmoni beror på att jag är man och känner mig mycket harmoniskt lagd och känner mig tillfreds med tillvaron och märk väl utan att vara troende eller religiös. När jag ändå är inne på tråden och ordet är fritt" så har jag tagit del av att vara anonym har en fördel med tanke på att folk här tycks gilla att mobba varandra, min tanke var i från början att registrera mig här och använda mitt riktiga personnamn! Tyvärr så spolierades den tanken för mig nästan omgående av en viss person och då får det bli att jag skriver med ett nicknamn som dessutom är högst tillåtet enligt regelverket! Samtidigt, förstår jag inte varför den som skriver anonymt skulle vara mindre trovärdig än den som skriver egalt?
Fördelen med att skriva anonymt är att kunna vara öppen och servera sina innersta tankar, vilket den egalt skrivaren har det svårare med.
Mr Harmoni
Jag är lite tekniskt oskicklig så jag har inte lyckats med att få med hela mitt namn i blått under mitt fotografi - som ju kräver full inloggning. Äkta vara! Ofta är jag lite lat eller har brått och skriver hela mitt namn i avsedd ruta, då kommer inget foto med och kan nog vara falskt ditskivet av annan.Men det kan spåras direkt av redaktionen. // Ska se om jag kan gå bakom förhänget o rätta till.
Nu har jag Mr Harmoni tillskrivit RED och begärt internationellt bistånd för att rätta det som ser så tokigt ut....Så kan du också göra en liten ändring kanske....
Då kan jag skriva mitt nicknamn så här tycker du (Hans Larsson) eller varför inte Göran Persson och bli en högaktad person på Sourze, ha,ha
Du har säkert gott omdöme nog att avgöra detta helt själv. Jag är nog överkänslig för vi har haft många olika sorters sabotörer här under åren..
Jan Brunnegård /Här kan du göra en god gärning för den kristna sakens skull. Här avstår jag själv att ge uttryck för mina innersta tankar om religionen islam. [länk]
Bästa Planket.
Om man trycker på den blå texten under ett foto, så får man reda på allt tillgängligt om en textförfattare.Nedanför denna skrivarruta står det nu tydligt Jan Brunnegård. Men sedan jag tryckt på "skicka" så står det förkortade Janne B. Försöker ändra på detta men har ej lyckats...
Lasse - skulle jag kunna få en liten uppräkning på de som förordar fri invandring. Jag har aldrig sett o hört dem i verklighetens värld, möjligen som mediaankor!
#461 Janne B det var dåligt att du inte hänger med i politiken, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Folkpartiet förordar fri invandring som de uttalat sig om i Riksdagen!
Upp till bevis om att dessa partier klart o tydligt sagt att 10-20 muiljoner som har det dåligt ska fritt få invandra till Sverige.Riksdfagen skriver protokoll. Kan jag få paragrafnumjmer och datum. Så kommer jag inte att rösta på varken V eller MP.
Planket
Brott som ska begås i kalkbrott tycks det vara extra brått med!
Moderaterna och socialdemokraterna har en ytterst klar majoritet i riksdagen och de tänker då inte dela ut gröna kort på Öresundsbron!!
#463 Jan Brunnegård du känner säkert till Birgitta Ohlsson i Folkpartiet hon som anser att vi ska göra oss utav med vår svenska Fana och byta namn på Sverige som också leder grupperingen att avskaffa monarkin m.m.
Du får själv skriva till folkpartiet eller ringa dem så får du svart på vitt att de är för en fri invandring.
#463 Jan Brunnegård du känner säkert till Birgitta Ohlsson i Folkpartiet hon som anser att vi ska göra oss utav med vår svenska Fana och byta namn på Sverige som också leder grupperingen att avskaffa monarkin m.m.
Du får själv skriva till folkpartiet eller ringa dem så får du svart på vitt att de är för en fri invandring.
Jag känner Birgitta O rätt väl, hon sitter i statsrådsberedningen, är EUminister mm. Hon har skrivit flera ggr här. Hon är radikal men inte så radikal som du antyder. För även hon vill ha arbete till sina barn och och en dag pension.
#461/Jan B/Citat:”
• Miljöpartiet förespråkar en helt fri invandring till Sverige. Man anser att alla världens människor ska ha rätt att leva och bo där de själva önskar. På kortare sikt vill Miljöpartiet fortsätta med en generös flyktingpolitik och man vill även att illegala invandrare som lever gömda i Sverige, men som inte gjort sig skyldiga till grova brott, ska beviljas asyl automatiskt om de lyckats hålla sig undan myndigheterna i över ett år.[15]
• Folkpartiet vill ha en fri invandring men med krav på kunskaper i svenska och att den nyanlände går en medborgarskapskurs för att få ett svenskt medborgarskap och lättare kunna integreras i samhället. Partiet vill införa ett försörjningskrav för anhörighetsinvandring. Partiet vill ha mer arbetskraftsinvandring.[13]”
[länk] [länk]

#468 Jan Brunnegård, ja,ja hon är så radikal så hon har uttryckt sig så illa. Att Birgitta Ohlsson skickades till EU var inte en slump utan det var ett sätt att bli av med henne, när hon var så obekväm för partiet.
470/471 Mona sahlin: "Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker."
Läs och förundras!
(Turkiska ungdomsförbundets blogg Intervjun del 1 Intervjun del 2Intervjun del 3 Tidningen Euroturk 2002.)
Och så då Birgitta Ohlsson, Margareta Winberg, m.fl. på utlandsuppdrag. Skandalöst! De representerar inte svenskar, de representerar möjligen kvinnor, dvs de kvinnor som är feminister.
Deras obildning och framtoning får mig att tänka på den dåliga svenska skolan, från -70-talet och framåt.
#Jocke det är väl så att vissa kvinnor som sysslar med politik arbetar för en vidare utvecklng av vårt samhälle att bli den ultimata kvinnofällan det är min parsonliga åsikt och då förstår var och en att den typen av kvinnor är inte solidariska med männen och sådana typer bör inte få syssla med politik. Var det inte sossarna som skrek upp till kamp för soladiriteten människor emellan och så har de haft en partiledare som Mona Sahlin" var finns sossarnas trovärdighet?
Birgitta O skickades inte till Bryssel för att FP ville bli av med henne. Hon stred som en Amazon för att få det jobbet, samt har kvar centrala poster både i regeringen och Folkpartiet. Men det är fullt tillåtet att tycka illa om henne och hennes åskter!
Birgitta O skickades inte till Bryssel för att FP ville bli av med henne. Hon stred som en Amazon för att få det jobbet, samt har kvar centrala poster både i regeringen och Folkpartiet. Men det är fullt tillåtet att tycka illa om henne och hennes åskter!/ nu krånglar Skicka...
Minns från min ungdom hur statsminister Tage Erlander plötsligt utsåg en byråchef som hette Olof Palme. Media vågade faktiskt fråga vilken byrå som den mycket unge Palme blivit chef för. Det kunde Tage E inte säga. Det handlade mera om att förse den unge Olof med lämplig titel och därmed LÖN därefter. Så det fifflades lite förr också.// Nog borde man kunna fixa ngt liknande år Mona Sahlin ;-).
Här kommer mer från Mona Sahlin efter förlusten (gudskelov...) i socialistinternationalen:
Mona Sahlin: "Jag ser kvinnor i världen. Jag ser också kvinnor som inte har rätt till sina kroppar. Det är alltid kvinnor som är första offren!"
Hon ser alltså inte män i världen? Hon ser inte män som offrar sina kroppar i dålig arbetsmiljö, i gruvor? Hon vet inte att det alltid är unga män som dör först på slagfältet, eller t.ex. för demokrati i arabländer? Eller som mördades i Jugoslavien, medan kvinnor oftare fick överleva? Inget av detta ser hon, begreppet "enögdhet" har väl sällan varit mer väl på plats!
Hur könsegotrippad får man vara, som politisk/feministisk kvinna? Och hur okunnig? Bevare oss för sådana riksdagskvinnor i Sverige! Grattis socialistinternationalen, som slapp undan!
#478 Utmärkt sammanfattning Jocke. Sahlin, Winberg, Ohlsson... Brr. Och man kan undra hur Sahlin kunde nedlåta sig till att representera Sverige med ett så klart uttalat förakt för det svenska. Hon är säkert jävligt nöjd med de 27 tusen outbildade somalier som i dagarna anländer och skall försörjas i femton-tjugo år. Hon brukar säga "Ett så rikt land som Sverige ska ta sitt ansvar"... Att försörja människor som inte kan hålla sams hemma på grund av sin stenåldersreligion. Vad sker här när dom kommer hit med sina medeltida värderingar?
Jag har i årtionden ansett att denna international är i minst tre delar. Socialdemokratisk, socialistisk och kommunistisk. Edftersom de inte kan komma överens om ngt så betyder gänget nästan inget alls. Varför vill någom bli ordförande för ett sådant gäng?
#477 - Någon som kan Greklands historia? - Hellas,med blonda och ljuslockiga hellener,hur blev de svarthåriga och mörkhyade greker?

Tänk Lennart Lundwall,om vi på sikt kommer att se ut som Somalier?
Då kan vi flytta till Somalia,utan att det märks!

Folkvandringstiden är här på nytt!
Se inlägget med humor i sinnet!
Jan o / Det faktum att folk på båda sidor om Medelhavet har liknande hudfärg kan vara bevis på att folk har haft ganska mkt förbindelser över havet i tusentals år. Minst en romersk kejsare ska ha varit svart osv.
Tja, Jan, sjörövarna i Somalia gör bra stålar. Kapten John Silver med Filter Lundwall kräver: Ge er, usla rederi! Lägg stålarna i den stora papperskorgen på torget i Mogadishu annars är det kokta fläsket stekt.
#479/Jan Olsson/480/Janne B/Hudens pigment och hudfärg styrs av solens strålning. Lite solljus ljus hud, mycket sol mörk hud. Solens strålning ger ett naturligt tillskott av D-vitamin och bygger upp skelettet, för lite D-vitamin kan utlösa en sjukdom som heter ”Rakit” alltså man får krumma och missbildade ben i barnaåren. Sådant har förekommit i England när det nu var? kanske det förra sekelskiftet. Orsaken lär vara trånga bakgårdar med mycket sotföroreningar inga solstrålar nådde ungarna. För mycket strålning av solen ger som bekant malignt melanom (cancer) för ljushyade människor. Mörkhyade människor har då ett naturligt skydd för strålningen, men ett litet upptag av D-vitamin från solen på våra breddgrader. Därför har vi olika hudfärg världen över.
OWE Jag minns att mina föräldrar födda ca 1900 talade om sjukdomen Rakitis,nämnd även i en läkarbok jag köpte 1958.Livslång handikapp med krumma ben,dåliga leder mm. Bra att du repeterade lite grundkunskaper. Rakt under ekvatorn är de flesta mkt mörkhyade, sedan avtar det.Men folkslag som är mkt ute i norr är lite bruna som eskimåer och samer!
#482 - Jaha,Herr Streger,nu förstår jag,det var först när solen började skina i Grekland,som Hellenerna blev mörkhyade? - Eller?
#484/Bäste Jan (halvan) Olsson/Var har du källan till att Grekerna var så mycket mer ljushyade i begynnelsen än vad de är i modern tid? I mytologins och sagornas värld kan berättelser vara vilseledande. Men okej, jag är ingen expert i ämnet och en förklaring kanske finns i den här länken varför utseendet förändras i en befolkning. [länk] [länk]
PLANKET

Piensoho ska predika på riksdagens öppnande

Nyheter Niklas Piensoho, föreståndare för Filadelfiakyrkan i Stockholm, ska predika när rikdagen öppnar efter sommaren. - Det känns fantastiskt, säger ledaren för Sveriges största pingstförsamling. //

Först nu börjar det märkas lite att statskyrkosystemet avskaffades år 2000. Tänk att en vanlig pastor ska få tala till riksdagen!
Planket.
Alla som älskar Flygande Tunnor o lite lagon nationalism kan slå på SVT i eftermiddag och kika på GULA DIVISIONEN. Ingen märkvärdig film men visar tidsandan och har klart underhållningsvärde. Eventuellt var våra J 21:or världens bäsrta jaktplan just då. Kostade kring 1955 en miljon kronor styck, hur hade vi råd med massor av sådana.? Nu kostar en JAS ca 2 miljarder, det måste ha varit en inflation ett tag ;-)
Jodu Brunne - inflation är väl bara det vardagliga smeknamnet på skitigt lurendrejeri därför att vi förutsätts inte förstå vad det handlar om om vi får kalle en företeelse för ett finare namn.
Städare/städerska = saneringsingenjör osv.
Alltså semantikens betydelse i folkförföringsarbetet kallas även folkbildning i dess nuvarande tappning, men är lika långt från samma sak som en enkronas chokladkaka i dag är en jas gripen.
Bizon är den ende som kallar mig Brunne o det låter så trevligt. / Jag sysslar rätt mkt med att fundera över ords betydelse. Vad är neutrala ord och vad är propaganda-ord. Vilket syfte har den som skriver? Jag bodde i Umeå nära Baggböle då skogsskövling plötsligt började kallas föryngringsytor....Sedan dess har jag varit misstänksam./ Sedan kom "folk-demokratierna" i öst. Var de extra demokratiska?
Jan #489 - jag är glad att du uppskattar smeknamnet, eftersom jag använder det med respekt.
Vi har nog i mångt och mycket en del synpunkter på verkligheten som inte direkt stöter sej med varandra, men vi har ju en del annat med som vi får tampas med som det faller sej - och jag har en känsla av att även det är i sin ordning.
490 Jag tycker det är mest givande att prata med en person jag delvis delar kunskaper och värdegrund med, där vi långa stycken har samma språk,menar samma sak med orden. Men vi ska också vara på en del punkter väldigt olika vad gäller åsikter,erfarenheter osv Det ger Spänning, utveckling etc.
#491 Jan Brunnegård, bizon har rätt i sak, men syndar med sitt påstående" smart kille" bara alla gör och tänker som bizon är allt frid och fröjd. Mot mig vill han diktera var skåpet ska stå, det här kan jag vara utan som du bör förstå, ingen ska tala om för någon annan vad han ska tycka och tänka, så är det bara.. Jag gillar dig Jan för du talar betydligt förnuftigare än många här, "samma värdegrund" jag tror att nästan alla delar varandras värdegrunder så till vida, att vi försöker vara renhåriga och ärliga och det kan man hoppas på i alla fall.
EN Person som kallar sig Bizon kan man förvänta sig ha ett lite hårdare häftigare språk än det jag har - uppväxt och varande i frikyrkomiljö. Min Missionskyrka liger i mitt kvarter här./ Det tog sin tid att lära sig att väldigt olika språkbruk ändå kan handla om att kämpa för samma värden.Det händer ofta att såväl Bizon som andra skriver sådana saker som jag absolut inte kan ställa upp på. Men jag går numera inte i polemik med allt och alla. Jag hakar på där det går att med få rader få något vettigt tillagt. /Jag är inte missionerande. De som vill ha bibelkunskap kan lätt hitta några miljoner Biblar i landet och söka o finna själva.Det är den resandes ensak...
Det gäller att passa på när Bizon har "spenderbyxorna" på sig,vill jag lova!
Som i #490,ex.vis!
Kanske Mr.H,kan få en släng av sleven också?
Eller,kanske det rent av blir som i det gamla ordstävet,När F-n blir gammal......o.s.v.!
Om frimodigheten räcker till,vill säga!
Hej och Hå Jano #494
Det vill till att gå med håven - du har väl inte glömt att även du fått del en skvätt av sleven så du ska inte låta dej drabbas av avund.
Och vad Mr H beträffar så har även han fått sina fiskar varma om ej serverade på gyllne fat - det är bara det att varken han eller du har förstått det.
OM en skribent skriver om sig själv att hon "tillhör ett LO-fack" så innebär det förstås inte att LO äger en persom som en slav eller fårskock.Det är dock bättre att skriva medlem, medarbetare, medansvarig mm för att underlätta för personer som inte förstår rätt vanligt språkbruk;-)
VI talade här om Carl SCHLYTER MP för några dagar sedan. I måndags dök han upp här i Alingsås, förort till Herrljunga. Han skulle ställa till rätta illegal ägghandel utanför en butik. Bönderna får nog sälja ostämplade dagsfärska ägg på torget - men en ICAhandlare får inte göra dito utanför sin butik. För ngn ordning ska det ändå vara anser EU!
Skönt att det fortfarande finns länder där viktiga nyheter om våra egna länder kan publiceras, som Iran.  Här en nyhet därifrån om skottarnas frihetskamp  -  tydligen blir det folkomröstning 2014 där om att frigöra sig från det förenade kungariket  -  [länk] .
#501 - Här i mina environger säljes ostämplade,purfärska ägg,till bra priser varje dag! - 30 ägg,30:- Hönsen går ute och skrockar dessutom!
Fast då får man inte räkna med bensinkostnaden för hämtningen!
Gulorna alldeles brandgula av pickandet i färskt grönfoder!
Men vad gör man inte för att den stackars lantbrukaren skall få in någon obeskattad krona,då ock då!
Så lite som han får för mjölken!
Man skulle kunna få köpa mjölk direkt från kylrummet,som förr i världen!
Kommer Ni ihåg slogan,"Ett öre mer för mjölken"
Men,det var då det!!


JAN O / Om inte bönderna på 1930 talet fått några ören mer för mjölk och ägg så hade vi nog haft ett helt annat Sverige i dag.Arbetarna villa ha lägre matpriser och bönderna villa ha mer pengar. Då bildade SAP och Bondeförbundet gemensam regering och gjorde krisöverenskommelser som kallades Kohandel. Det räddade bönderna och en säker tillgång till vår basföda.ca 10 år tidigare hade det varit hungerkravaller på flera håll i i landet.Under andra väldskriget hade vi säker tillgång till mat som ransonerades ut ganska rättvist. Jag hade länge kuponger kvar efter föräldrarna...Minns Jan O kupongerna i flera färger. Kafferansonering fortfarande 1948 tror jag?
# 504 - Om jag minns kupongerna? - Ja,jag fick gå och handla bröd direkt från bageriet vid Södra Förstadsgatan i Malmö!
En man sålde där i bageriet,bröd som var döbakat eller trasigt på annat sätt.s.k. andrasortering! - Halva priset! - Men inte utan kupong!
Han skar ut kupongen med en skarpslipad fickkniv,så exakt som om en maskin hade gjort det!
Kan ännu se det framför mig,70 år senare! - Jag var en trogen kund där,då min Morfar behövde många och stora smörgåsar i sin unikabox,då han var med om att bygga Malmö Stadsteater!
De hade flyttat från Vollsjö till stan 1929,och Morfar blev byggnadsarbetare i stället för kusk!
Invigningspjäsen på Teatern,som alla skolbarn fick gå och se,var En Midsommarnattsdröm!
Det var 1944,och jag var elva år!
#502 Leif Erlingsson jag undrar när vi ska rösta om Malmö som en stad i förvandling till det sämre som Repula inte tycks ha något emot? Det innebär att vi inte röstar på sossarna om vi ska kunna bromsa Malmös utveckling.
Jan O / Tack för den berättelsen.Viktigt att berätta om denna tid för det blir allt färre berättare kvar.Snart finns inte krigs och beredskapsåren.Mina tidigaste minnen är nog från 1043 då man forrtfarande kunde höra Hitler ryta i radion o mina föräldrar stod och darrade. Så minns jag de rädda finska krigsbarnen som lärde oss räkna o lite annat på finska.De tålde inga höga ljud. De var rädda för våra militärfordon osv.
Dubbel Janne! En annan är yngre än er gentlemän, men har haft en mor som inte bara höll ordning på mig, utan även på det kamerala vilket bevisar att man snuddat vid kristiden. Jag har lagt upp mitt personliga ransoneringskort på min blogg för en kortare tid. Är ni intresserade av att minnas hur dom såg ut så varsegod: [länk]

TACKAR unge man! Länken funka inte men det är ofta så för mig, minns korten mkt väl.Vissa ransoneringar höll på länge efter 1945 = då jag var5-8 år. Folkpartiet lär ha haft lysande framgång 1948 då de kritiserade ransoneringen osv.VEM ska vinna nästa val på bostadsbrist, arbetslöshet, trånga skolor , svajande äldrevård etc
Kanske en variant till bilden vore om jag skriver in länken utan http:// som du själv lägger till efter att ha kopierat följande rad: perspektivutifrnagnefit.blogspot.se/
PLANKET
Våra befriade reportrar vistas på hemlig ort berättar hela landets medier. NEJ DÅ. Orten är inte hemlig men det är hemligt att reportrarna är där.Meningstillverkning är inte så lätt! ;-)
Det enda konkreta i Calle Bildts förhandlande för att få hem sina journalister, var väl genom att närvara vid premiärminister Meles Zenawis begravning i augusti. Premiärministern hade redan i maj varit tydlig med att beskriva att just svenskarna skulle ingå i ett arrangemang som kunde liknas vid en manifestation för landets humanism och demokrati. Men den gällde inte de afrikaner som stjäl eller obstruerar, dom kan få sitta tills dödagar utan någon internationell snyftvals.
Olika svenska regeringar har i 50 års tid varit angelägna om goda förbindelser med Etiopien, trots dess påtagliga demokratiska brister.Sv Kyrkan har bedrivit en omfattande verksamhet i Etiopien. Vi sände en gång ett fältsjukhus dit = kallat Ambulansen.Bildt synes fullfölja denna tradition på olika sätt då man anser att landet är på rätt kurs men har lång väg att gå.
#514/Jan B/Här är en kille som var mycket aktiv i Etiopien på sin tid. [länk]
Tack för länken OWE / jag minns mkt väl Biafrahistorien. Mkt självsvåldigt och hältemodigt. har då och de senare repeterat lite om von Rosen. Vår egen Biggles!Det fanns en lång tid en kristen veckotidning som hette Svenska Journalen/ Hemmet o Familjen. De stöttade honom med flera reportage. Stöttade dock Kejsaren som nästan gudomlig, det hade inte gått i dag.
Ett inlägg på annan plats på nätet med knorr på slutet. CITAT.

DET FINNS EN HEL DEL SVENSKAR MED DUBBELMORAL!
Många Svenskar gillar invandringen till Sverige. Men hur är det egentligen, om vi lägger handen på hjärtat.
Gillar du invandringen till Sverige ? Ja, så länge det inte sker i mitt område.
Vad anser du om lönedumpning ? Det är väl okej, så länge dom inte sänker min lön.
Men brottsligheten har ökat tack vare invandringen, vad anser du om det ? Det är väl inte så farligt, så länge jag inte blir rånad.
Men hedersvåldet, det måste väl uppröra dig ? Vad som sker i deras hem, är deras ensak.
Ärligt talat, gillar du verkligen invandringen ? Ja, det står ju i Aftonbladet att ”vi ska gilla blandat”

Mr H Jag antar att det är ett uttryck för den genuina svenska mentaliteten du vill exemplifiera med ditt lilla klipp - ja fördumningen har gått väldigt långt på många sätt, som i ditt exempel där den tänkte svararen är så exemplariskt oseende och fullständigt renons på konsekvenstänkande.

Nu är det ju inte bara sverige som drabbas av uppblandning med folk från andra håll i världen. Amerika är nog världens största blandfolk - frågan är om det finns några oblandade rester kvar av de första kolonisatörerna - inte verkar det gå helt åt pipsvängen med det folket fast dom uppvisar mins lika stor idioti som svenskar.
I england såg befolkningen på gatan för drygt trettio år sedan ut ungefär som befolkningen ser ut på gatan i sverige av i dag - eller förövrigt folkslagssammansättningen bland eleverna på våra skolgårdar - det är oundvikligt i en globaliserad värld - en successiv uppblandning hör detta tillstånd till.
Resultatet blir vackra starka och friska människor om vi kan förvänta oss samma resultat som det som hänt i Västindien.
Men om vi kan förvänta oss vaknare och smartare människor än vad som framkommit ur den svenska folkmentaliteten återstår att se - fast med tanke på den bottennivå som din lilla knorr ger uttryck för så tror jag inte det blir fråga om någon prestation att komma ett pinnhål högre :-)
519 Jovisst, vissa poänger men ganska enögt, och faktiskt delvis okunnigt också. ATTITYDER.
#518 bizon. Orvells 1984 besannas successivt, det ät ingenting att sticka under stol med och vem bär skulden? Jo, väljarna som är dresserade ja-sägare, trots att de protesterar i det tysta och vet att globaliseringen är förkaslig! Jag tror att världen står inför en världsanarki och hur intelligent är det och detta kan globaliseringsdårarna bära ansvaret för och när kommer världsregeringen till stånd, det är frågan?
520/Du vet nog väl att jag inte står på toppen av min livsbana, så jag är glad om du ändå finner vissa poänger.Fick brev för ngn dag sedan om röntgen av uselt?? hjärta. Fick nytt brev i dag om skelettröntgen av höftpartiet. Försök stå ut med mig! För jag är aldrig elak men kanske lite syrlig!
Lasse 519 / Jo d¨å hon var flitig här i många år och bodde i en stuga i Bohuslän där hon skrev många texter, dikter mm. Hon hade lite extra kontakt med vissa skrivare här.
#521 mrh.
Jo Orvell hade blick för det mänskliga vansinnets konsekvenser.

Man kan ju även om man tror att det underlättar försöka bestämma vem som bär skulden, men vad tjänar det till?

Att väljarna är dresserade ja-sägare kan ju tänkas - ja eller nej-säjare. Det är det som är demokrati i nuvarande tappning så verkningslös - vilket ger den verkliga makten mer än fritt spelrum för sin manipulation.

Vad tänker du skulle vara förkastligt med globaliseringen?

Ja du någon världsanarki är inget jag ser fram mot - men det jag befarar kommer att vara den utlösande faktorn för den är den makalöst sinnessjuka penningpolitiken, bonusarna, och de ökande klassklyftorna.

En världsregeringen kan nog bildas men det kommer att dröja.
Bizon 524 / Vad är det som säger att en Världsregering skulle vara bättre än regeringar under Hitler,Stalin,Mao, Napoleon osv.?? Jag har sett denna ide´så många ggr men aldrig förstått den.

Är det inte regeringarna i de minsta länderna som nu verkar vara mest demokratiska - som i de nordiska länderna?
#524 bizon Liberalfascisterna i riksdagen ser för närvarande till att storfinansen har räddad sin välfärd de närmaste 10 åren genom massinvandringsindustrin i linje med vad som är den egentliga bakgrunden till en globaliserad värld, för att rädda det kapitalistiska systemet.
I Sverige står kommunisterna och vrålar slagord mot grupperingar som protesterar mot massinvadringen som garanterar storfinansen sin ökande välfärd, men folkets välfärd struntar man i totalt? Hur sjuka är dessa anhängare till kommunism, utan att inse att de går storfinansens ärende? Samma kommunister som förr i tiden skrek död åt kapitalismen och också mot kärnfamiljen med för den delen. Kärnfamiljen som kunde vara folkets maktfaktor mot politiker, kapitalet och Åsnedrivare till journalister, vill man bekämpa och stryker kapitalet medhårs.
524 / Liberalfascisterna i riksdagen / Eftersom Liberal och facist är varandras motsatser så skapar detta ord bara förvirring - men det är nog avsikten!
#525 Jan Brunnegård vad är EU för något och var hittar du någon form av demokrati i Sverige med tesen om att "makten utgår ifrån folket" har inte våra makthavare gjort makten till sina egna skötebarn och då ska inte dumma väljare blanda sig i vårt görande och låtande, här har du den nuvarande regimen i ett nötskal! Det här är demokratur och ingenting annat än så länge.
#527 Jan Brunnegård, där har helt fel, Fp anses vara ett liberalt parti hur kommer det sig då att de har lierat sig med Moderaterna som är så vänstervridet, finner du en tjusig liberal tanke och mening i detta så får det stå för din åsikt. Jag hävdar fortfarande att nyliberalism som utgår ifrån EU är ett fasciststyre. Har du hört uttrycket vi ska gilla olika. men varför accepterar vi inte detta budskap som gick i graven lika fort som det dök upp och varför då? Fascism är att tänka och tycka lika som dessutom har blivit så politiskt korrekt, att gå emot detta så är man minst främlingsfientlig, plus en massa andra påhittade fnoskler för att skrämma folk till lydnad och detta stöds av liberalisterna!
Jan #525
Ja det är ingenting som säjer att en världsregering skulle vara bättre eller något alternativ att hoppas på - men maktgalenskapen som är en del uppblåsta typers verkliga psykopati även under så kallad demokratisk flagg drar ofta människans organisationer åt det mer storskaliga hållet.

Förenta staterna/EU/Sovjetunionen/Kina är exempel på en typiskt mänsklig strävan att skapa olika former av överhöghet där guvernörer och andra politruker är sätta att med mer eller mindre tillåtande självstyre ta hand om lokalpolitiken - detta under en övergripande enighet som borgar för kontinuitet och styrka mot ännu så länge verkliga yttre fiender. I FN's (Nationernas förbund) grundtanke ligger världsregeringstanken som ett frö.

Skulle en total världsregering bildas med oinskränkt makt fördelad på jordens alla delstater så är åtminstone den yttre fienden undanröjd - återstår då bara de inre som kanske kunde lägga ner sina maktambitioner genom en annan policy i maktfrågor - exempelvis inte som nu där makten i alla avseenden är inriktad på kväsning och primitivt revirpinkeri.

I stället borde människan inrikta all energi på att hitta den bästa lösningen för alla.

Men vad tror du Jan - kommer människan någonsin så långt i sin möjliga mognadsprocess?

Själv tvivlar jag.

Reflektionen att de minsta länderna verkar vara mest demokratiska och då med de mordiska länderna i fokus får man nog studera närmare. Det är ju inte så många hundra år sedan kalle dussin gjorde livet surt för folk ända ner mot Asien samtidigt som han drog på sej en statsskuld som den svenska skattebetalaren fick punga ut med. Man undrar ju varför människan aldrig lär sej - du nämner Hitler, Stalin, Mao, Napoleon, ja dom är samma typ av exempel på vrickade stormaktsambitioner som inte ens var en nyhet då Romerska riket växte sej över huvudet.

usa har i alla fall sedan inbördeskriget valt en annan strategi - en inbördes borgfred mellan staterna, medan deras ambition inriktats på strategisk kontroll av resten av världen som i deras ögon närmast kan beskrivas som deras egna jaktmarker där dom helst skulle vilja haft fortsatt oinskränkt makt, men som läget är nu så har dom fått konkurrens.
Mrh #526
Förstår jag dej rätt menar du att det svenska folket odemokratiskt påtvingas en oönskad liberalism genom rent fascistiska metoder? Riktigt?

Din iakttagelse är förvisso riktig att storfinansen har en betydligt större makt över den så kallade välfärden - både för sin egen del och för samhället.

"Massinvandringsindustrin" som du kallar det skulle kunna innebära lönedumpning vilket inte är vad den lägre arbetarklassen förståeligt nog inte ser med blida ögon, och det är knappast dom som apploderar att det väller in billig arbetskraft över gränserna - fast här måste du nog skilja problemen åt.

Sedan lång tid tillbaka har svensk arbetsmarknad dränerats på låglöneindustrier som exporterats till andra ställen på jorden där okvalificerat tempojobb kunnat köpas ännu mycket billigare än det kunde här - och så tillvida har du också rätt - den "liberala" mesigheten har svenskmentaliteten borgat för genom att ge kapitalet full frihet att sälja svenska industrier och att oinskränkt flytta svenskt kapital ur landet.

Förefaller som om du inte är en förespråkare av att rädda det kapitalistiska systemet. Men inte något annat heller då du gör dina utfall mot allt och alla.

Hur ser din modell ut för en chyst nationell och internationell politik?

Men jag tror du har fel då du menar att det är "samma kommunister som förr i tiden skrek död åt kapitalismen" som i dag utgör populismens högljudda kader av i grunden vilsna medlöpare till vadhelst det går att protestera mot.

De som en gång ansåg att kapitalismen är ett hot mot mänskligheten anser nog det än i dag om dom fortfarande lever.

En tid under förra århundradet skapade arbetarklassen ett riktigt lyft vad gäller makt och inflytande över politik och samhällsbygge, och ett tag såg det ut som om den "lilla" människan skulle kunna bli något att räkna med - men nej - den tiden är över - solidaritetsbegreppet är dött och egokapitalet lägger all energi på att bli så stort som möjligt innan allt går åt helvete...
Bizon 530 / tack för detta. Jag gör väl som ofta tidigare, tar mig en funderare. Bra att du ser skillnaden på USA:s sätt att organisera sig till skillnad från Sovjet.etc.I USA öär båda partierna överens om begränsad statlig federal makt över folket.Alla ropar efter mer personlig frihet och mindre Whasington, kom inte på rätt stavning.I alla andra stormakter genom tiderna har statens makt över individen varit nästan total.Våra storkungar styrde folket lokalt via Sv Kyrkan, en gammal skamfläck!
EG/EU skapades av den generation som själva varit utsatta för nazism och facism. De ville skapa en en garanti för att detta inte skulle upprepas. Socialdemokrater, socialliberaler,konservativa osv stod helt upp för detta projekt. Resultatet är att Europa är den mest demokratiska delen av världen. Men ingen säger att det är perfekt.Men många goda krafter arbetar för ett bättre EU, ett steg framåt i taget....
#535 - Har Du varit där Janne och nosat också?
Hahahahahaha!!!!!
#531 bizon, liberalism för mig ger mig rysningar och kombination med fascism gör inte saken bättre. Vi skulle ta bort alla ismer och utrota alla förlegade ideologier och främst den senast tillkomna att globalisera världen, vi leker med elden för det kan bara gå mot avgrunden med det mesta som mänskligheten byggt upp under årtusenden!
Jag hatar kontrollsamhället där storebror ser dig, men än värre ogillar jag laglöst land som Sverige är klart på väg emot och den nästa som säger att han är för globaliseringen borde spärras in någon stans.
Att förstöra människors alla fina värden genom att göra dem likriktade är otäckt så att det förslår, i en fulländad globaliserad värd skulle råda en brottslighet utan dess like och alla måste vi vara beväpnade för att kunna freda oss.
Tänk till den dagen vi medvetet ger upp ansvaret för vårt land och folk så gör vi oss själva fredlösa se på alla kriminella invandrare vad de sysslar med i brist på något som helst ansvar för någon och knappt för sig själva.
Att gå och införa en ny tågordning med en globaliserad värld för att de rika och besuttna ska bli rikare är en skamfläck för mänskligheten som lever i armmod och generell fattigdom!
Jo Mrh #537 Citat //Att förstöra människors alla fina värden// håller jag med om att det låter fruktansvärt - men vilka är dessa fina värden ur ditt perspektiv?
Det är ju ofta så att ismerna som ställer till det genom att engagera en massa folk inte har samma fina värden att stå upp för som de andra och tvärt om.

Är inte detta problemet i ett litet nötskal?
#538 bizon vi klarar oss inte utan hjälp i många sammanhang och vad jag syftar till människors fina värden är dem som anammar frihet, rättvisa och broderskap den kategorins människor är de fina människorna och massor av folk äger något av det och resten har haft funderingar åt det hållet, men ids inte att göra någonting åt saken för att skapa en gemenskap, utan isolerar sig istället och blir utanför och kan få kriminella tendenser.
Jan O 535/ Jag har sökt visum dit men fått nej. Du finns inte har de svarat!
Mr H skriver // fina värden är dem som anammar frihet, rättvisa och broderskap // I detta utskällda nedvärderade land har jag mött massor av detta hela mitt liv, mest nu när jag är gammal,sjuklig och handikappad. Jan
PLANKET - radion berättar.

I 30 år ska vi växa upp och studera samt kosta en massa pengar.

I 30 år ska vi vara yrkesverksamma och betala skatt och allt annat..

I 30 år ca ska vi vara allt passivare pensionärer som kostar allt mer ju äldre vi blir..

Den ekvationen går inte ihop på något sätt.

När pensionerna infördes för hundra år sedan så kom de flesta? inte upp i någon pensionsålder.Så det kostade inte så mycket.

Radion berättar att de inkommande flyktingarna har allt sämre utbildning bland de unga.De äldsta flyktingarna är allt oftare analfabeter.Hur stor procent av deras 30-60 åringar är i jobb ?
Nog ingen bra ekvation där heller.

I detta underbara land kommer problemen att öka!
Janne - Detta underbara land är en del av en jord vars mänsklighet behöver oöverstigligt mycket ansvarsfull frihet, rättvisa, och solidaritet - det som väntar är en kollaps där de livströtta, sjuka och odugliga kommer att gå under i första svepet - de blödiga och samvetsömma i det andra - kvar blir en psykopaternas kamp om herravälde.

Tror att både du och jag slipper bevittna det helvetet.

Mrh Nej vi klarar oss inte utan hjälp och kommer inte att klara oss med hjälp heller - loppet för att den sansade människan skulle vis vad hennes förstång duger till är kört - den sansade människan fanns inte i sådant antal att det gjorde någon skillnad.

Vist finns det underkategorier av människor som är "fina" och visst finns det många som äger något av de fina värden du nämner - men jag tror inte att problemet är att dom inte ids göra något åt livets övrig jävlighet - jävligheten är för stark bara och går inte att rå på - dessutom är de flesta i den rika världen så insyltade i jävligheten själva att dom vet att deras liv skulle rasa samman det också om jävligheten utrotades.

Hela världsekonomin vilar inte bara på folks kriminella tendenser - den är sjukt kriminell i sin helhet.
"Den ekvationen går inte ihop på något sätt."   - Inte vara orolig, gifterna i vaccinsprutor, chemtrails och radioaktiva moln har snart löst det problemet.

OJ vad jobbigt herrarna har det!NOG ser jag många mörka moln på himmelen, men jag har inte gett upp.NI behövs för att muntra upp, ge mod till nästa generation.Annars går det snabbare utför. Romarriket störta nog samman i brist på tro och ideer. Vårt Västerland är värt att kämpa för.
Jan B, jag har sannerligen ingen brist på idéer, man vad hjälper det när man "talar till en vägg"?!
Ja om väggar kunde tala - jag skulle nog gärna vilja se optimistiskt på tillvaron, men kan inte ljuga.
Jag lider brist på svar till 546-547. Radion mal på om det ena eländet ovanpå det andra...
Jo du Brunne - så är det, och att du inte hittar något som lättar upp verklighetens elände ser jag som ett friskhetstecken.

Jag betraktar mej som realist och som dessutom faktiskt kan glädja mej tillsammans med andra människor - upplever även en hel del av livets yttringar som oerhört vackra - jag tycker mycket om musik och att spela och anser att det inte finns mycket som är finare och mer fulländat än älskande människor, men det kompenserar inte för det helvete som tar glädjen ur livet de stunder min annars ganska välutvecklade förträngningsförmåga inte förletts på avvägar.
Bizon 549 / Du skriver begripligt och jag har inga svårigheter att känna med dig. Jo jag hittar sådant som lättar upp. Din presentation av dig själv stämmer väldigt bra med min bild av dig.God natt o fin morgondag trots Syrien mm Jan
PLANKET
USA Har sänt 50 marinkårssoldater för att skydda ambassader - sannolikt främst i norra Afrika. Jag tror den tid är över då en stormakt kan göra så.Sådana insatser ses som kolonialism mm och bara retar upp folk ytterligare...../ USAs regering är inte ansvarig för den hädiska filmen - men en folkmassa på gatan ser inte saken så.
Jan Brunnegård en modern Jesus har kommit till vår jord han kan t.o.m. gå på vattnet som denna videofilm bevisar. [länk]
Mr H / ja det är alltid bra att hålla näsan ovanför vattnet - hitta flera länkar som förklarade saken....
Tackar och god morgon Jan #550.
Beträffande vädret så ser dagen i alla fall ljus ut. Vi får glädja oss åt det lilla.
19 000 barn per dag dör före fem års ålder - hör jag just nu på radion.
Jag har av ren självbevarelsedrift börjat ransonera mitt mediaintag - jag pallar inte med allt elände.
Jag förstår att unga som inte vant sej klappar ihop och tappar gnistan.

Det finns i filmen "Femte elementet" en scen som griper mej hårt. Det är då Lilo (Det femte elementet = kärleken) läser upp sej på mänsklighetens historia.
Hon har kommit till jorden för att tillsammans med människorna släcka ondskans makt vilket hon kan men inte ensam eftersom kärleken behöver ett "du" att leva sin kärlek för.

Hon plöjer människans historia i ultrafart via snabbspolning av uppslagsverk - då hon kommer till W, ware, bryter hon ihop och tappar all kraft - det är ofattbart det hon får se - massdödandets vansinne går inte att älska.
Men som nu en gång kärleken är funtat så faller även den i förlåtelsens fälla, med hoppet om en möjlig förbättring som skygglappar mot verklighetens realitet.

Man får ha förståelse - i realiteten är ju livet det enda vi har - utan liv ingen kärlek - och än har inte människan uppfunnit något mer storslaget än kärlekens idé.
Varför bry sig om månens mörka baksida, fokusera mer på Sveriges mörka framsida. Någon som kan ge tips? Fanskapet ska ju bara buras in. [länk]
Ja du Lasse 555 - den killen har genom det rånet kvalificerat sitt ringa mänskliga värde för en enkel till komposten.
Tillägg till 556
Tar inte polisen den där totalt empatilöse individen som förmått sej att göra det han gjort och ställer denna inför domstol så står det värre till med den nerdrogade lojheten svensk medborgare vanligen uppvisar än jag hittills trott.

Då finns det synnerliga skäl att anta att det inte handlar om polisiär inkompetens - utan om rädsla för att drogeffekten har vissa begränsningar och att den mycket förståeliga folkliga vreden skulle gå över styr och oskyldiga drabbas.

Men risken är liten - axelryckningen är för de flesta redan gjord och normaldagen går redan på rensade spår - ett fyllo mellan rälsen mer eller mindre rubbar inte medborgarens lugn annat som en tillfällig kittling, bara något att förfasa sej över i brist på annat.

Annat är det där blodet är hetare än det ljumma kvalm som flyter i försvenskade ådror - en liten ynklig karikatyr kan där sätta hela länder i brand - kyrkor rivas och otrogna hundar dödas på löpande band.

Känns rätt skönt att dylika yttringar ännu så länge är långt borta.

USA Har sänt 50 marinkårssoldater för att skydda ambassader - sannolikt främst i norra Afrika. Jag tror den tid är över då en stormakt kan göra så.Sådana insatser ses som kolonialism mm och bara retar upp folk ytterligare...../ USAs regering är inte ansvarig för den hädiska filmen - men en folkmassa på gatan ser inte saken så.


NU Har Baracken sänt dit två jagare också och ännu fler kommer att känna sig förolämpade. Därtill ska han straffa utländska medborgare som är hemma i Libanon och Egypten. URDUMT men han får poäng hemma inför valet..

Filmen är enligt SvD och filmarbetarna som säger sig ha blivit lurase, en provokation av en anonym regissör(?).
Tycker som tidigare, även i en artikel här, att det är dumt att häda i onödan.
Jocke nya glasögon kan ju alltid vara bra - beträffande batteriernas kvalitet i datorer så är dom den svagaste punkten oavsett märke.
Det bästa man kan göra är att enbart köra datorn på nätström, eller som i ditt fall då solen står så att den ger den energi dom behövs - och spara batterit i kylskåpet tills du verkligen behöver det.

Filmen? Menar du den där ett fyllo ramlar ner på spåret och blir lämnad rånad?
Skulle den vara fejk? Att fejka en sån händelse är minst lika straffbart som att göra det rånaren gjort på filmen - det skulle om inte det svenska medborgarskapets rättsmedvetande vore så avtrubbat lätt kunna resultera i upplopp och kristallnätter på löpande band.

Görs detta i en spelfilm har jag full förståelse att det kan höra till handlingen, men här har man gått ut med en vädjan om hjälp från allmänheten att identifiera rånaren.
#562/Bizon/Du har nog missuppfattat Jocke när det gäller filmer? Den han menar är säkert denna. [länk] // Filmen om rånaren som sändes i SVT såg ut så här. [länk] PK-media i sitt esse, med pixlat ansikte. Länken till Avpixlat-filmen som är hämtad från TV-3 Efterlyst. [länk]
#560 - Ja Jocke,bättre att häda när man är nödig!
Ursäkta,kunde inte låta bli!
Jocke 560 / Jag har alltid haft svårt att förstå vitsen med att häda andras tro. Det kan ju aldrig uppstå en pluspoäng någonstans. Men minustecknen har vi sett så många ggr nu senast i dessa dagars muslimvärld. USA hade byggt upp ett stort anseende i Libyien med omnejd, det raserades på några timmar av en privatperson som är anonym. Denna avgör alltså nu utrikespolitien.För övrigt har ingen sett filmen, bara en kort trailer...
Tänk om någon började skämta om att Jesus gick på vattnet eller klättra i berg!! Vem skulle bry sig...
#566 - DET var väl inget skämt!
Skämt är det först när det börjar lukta!
Han kunde ju börjat med Golanhöjderna!

Från en som seglat på Genesarets sjö!
Hur många veckor tar det att segla över detta inanhav? GOLanhöjderna är reservat för Tuppar.
Jaha Lasse 563 - det förklarar saken.
Ja där ser man vilka konsekvenser det kan bli då människor förlorar både vett och sans. Mer blod, mer vansinne och mer lidande.
Händelser av detta slag som inte är så ovanliga i vår tid och inte heller varit det i historisk tid är den tyngsta orsaken till att jag inte ser något värde i religiösa massrörelser och statskick med någon religion som grund.
Det har aldrig kommit något gott ur sådant och kommer sannolikt inget heller i framtiden.
Hur var och en har det ställt med sin gud må vara upp till den, men låt det sedan stanna där.

I övrigt räcker det med att göra för andra vad du vill att andra ska göra för dej.
Med lite hänsyn och övad fördragsamhet kommer vi långt med det.
#555: Tack Lasse i Gatan att du fick mig att ta bort fokus från "månens mörka baksida" i en annan debatt. Jag såg din länk och följde Avpixlats råd att "ta ett djupt andetag" innan jag kommenterade den fruktansvärda händelsen, men jag var tvungen att gå inte bara ett varv utan flera varv runt husknuten för att lugna ner mig lite innan jag kunde skriva ner följande reflektioner ...
Första tankarna gick förstås till den stackars mannen som blev rånad och påkörd av tunnelbanetåget och hans anhöriga. Men så dök ytterligare en tanke upp i mitt huvud under min timslånga promenad runt husknutarna. Hur i helvete kan den här djävla "svartskallen" vara så idiotisk att han utmanar den vite mannens historiska våldsmonopol? ...
Nu när Breivik så pedagogiskt hade påmint oss om den vita mannens koloniala förflutnas folkmord! Och Avpixlat efter dådet på Utö hade uppmanat sina anhängare att ta ett ett djupt andetag och inte skriva något hatiskt mot Breivik förrän de gått "en runda runt husknuten först"?
P.S. Jag tror att det är mer konstruktivt att titta in i denna sjuka människas hjärna än att analysera hur mycket mörk hud han har!
#563: Mord kan förstås aldrig försvaras, men muslimernas ilska mot filmen i Jemen, Egypten, Iran och andra muslimska länder har nog inte bara träffat religiösa nervtrådar, utan är nog lika lika mycket ett politiskt utryck för hat mot den vite mannens kolonialism, i nutid främst symboliserat av USA, världens dominerande militärmakt. Samma som hatet mot Israel i dessa länder inte främst har religiösa orsaker ...

Demonstranterna i Jemen skrek inte - Död åt Kristendomen! - Död åt Judendomen!

De skrek - Död åt USA! - Död åt Israel!
Aspen darra din löv - nu kommer hösten och du får frysa utan skrud.
Nåja - ta det inte bokstavligt, men det ligger en hund begraven i mina ord.
Hur många kolonier har usa lämnat i Afrika?
Hur kommer det sej att en stor del av den afrikanska befolkningen har sitt genetiska ursprung i den av främst europeer våldtagna Afrikanska kontinenten.
Och hur kommer det sej att usa tvingas se den ena efter den andra av sina afrikanska knähundar bita dom i benet - deras öde blir ju förr eller senare munkorg och avlivning hos veterinären (av militären ska det ju förståss vara).

usa har många gånger om förtjänat att få på pälsen av alla de förtryckta dom utnyttjat och utnyttjar fortfarande - det har inte kommit mycket gott från det landet som startade med en av historiens värsta våldtäkter.

Till den fråga du ställer "Hur i helvete kan den här djävla "svartskallen" vara så idiotisk att han utmanar den vite mannens historiska våldsmonopol?" finns det säkert många svar, men även invändningar.
Jag kan inte se att den vite mannen har haft något sådant monopol - människan med alla de kulörta chattringar du kan tänka dej har alltid krigat, mördat och betett sej som äckel så långt tillbaka du kan räkna.

Att muslimernas ilska mot filmen i Jemen, Egypten, Iran och andra muslimska länder egentligen triggas av andra orsaker är lika klart som ilskan jag nämnde utlöst av några i grunden harmlösa och dessutom inte särskilt osanna teckningar är ju helt klart - i en så utpräglad machokultur som den som odlas i mellanöstern och norra afrika samt runt gulfen och ner, har strid och stridbarhet blivit ett rituellt behov lika viktigt för kvinnorna att bejaka som för män att leva ut.
Det blir aldrig fred med israel på den kontinenten - flyttas inte israel till amerika så kommer det kriget att bestå till människans dagar räknats färdigt.

Det är så tydligt att hudfärgen som sådan inte är avgörande för uppkomst och odlandet av hat - forna krigsförluster räcker långt - man kan inte säja att albaner inte älskar turkar eller hatar dom bara för att deras hud och hår är olika. Man kan inte heller påstå att det är så stor skillnad mellan hudfärgen hos semitiska israeler och semitiska pallestinier - folk har bara så väldigt svårt att glömma forna övergrepp och gamla förluster - se bara på tyskarna - detta idogt arbetande och effektiva folk - inte kunde dom glömma att dom fick på nöten WW1, nej dom ville lära läxan ordentligt under reprisen - och frågan är om dom inte fortfarande när en och annan herrefolkstanke.
Säj mej ett enda genuint fredligt folk - möjligen skulle det vara eskimåerna som av någon anledning jagats upp i polartrakterna och blivit späckätare - under sådana omständigheter kanske det inte finns något överskott att bygga arméer av varför det nog är bäst att hålla sej i anoraken - något att fundera på under nästa varv runt kvarteret.
ASP 575/ Vad skrek de då kamerorna inte var på? Jag är kroniskt misstänksam på dessa ytterst korta redigerade snuttar. Folk kommer r rusande mot filmkamerorna så fort de ser dem. Vilka nyanserade sanningar åsikter kommer fram då?
#576, Bizon, till att börja med, din tjusiga inledning gäller inte bara herr Asp, utan för de flesta som kan reagera och reflektera över inte bara den kommande meteorologiska kylan utan även ett icke årstidsbaserat känslokallt samhälle.

Jag låter här den oskrivna historien över det eviga religionskriget bero och belyser i stället de fakta som finns att tillgå då det gäller att förslava andra folkgrupper. Jag har ganska god kännedom om USA:s bödlar på utländsk mark och i en av mina artiklar om USA:s agerande i bl.a Guatemala, försöker jag påvisa, den paradoxala utrikespolitik som USA fört efter Franklin Roosevelts död. Han var den som satte tumskruvarna på Storbritannien Chrchill och andra frifräsande kolonialister.

Har även i en annan artikel försökt belysa kolonialmakternas projicering på nazismen, för att kringå de verkligt stora transportörerna av mänskligt lidande. Av den beräknade totalen utav transtatlantisk slavhandel, hamnade ”bara” 300,000 i USA, restrerande 14,700000 i Karibien och Sydamerika.

De stora skurkarna Portugal, Storbritannien, Holland och Spanien, är fortfarande lomhörda, när FN-organet ”International Labour Organization” redovisar att än idag finns det nästan 15 miljoner människor som lever i slaveri. Klockan har klämtat så länge för de lidande, att just debatter runt politiska ideologier inte kan ses som annat än kosmetika.

Först den dagen då koranen är omskriven då det gäller slaveri, kan vi alla ta oss den universiella rätten att tro på vad som helst. Varför - muslimer gjorde svarta afrikaner till slavar långt innan några slavskepp seglade till den "Nya världen".
Ja Leif #578
Långt innan det till och med ens fanns muslimer att tillgå i denna värld så förslavade människor varandra - inte minst livegenskapen i europa och träldomen här i norden är sorgliga historiska sår som ingen kan vara stolt över.
Re:  Jan Brunnegård 2012-09-13 15:04 #565  [länk] :
Jag har alltid haft svårt att förstå vitsen med att häda andras tro.
Har inte sett till dig i dag.  Jag har väl inte hädat mot din tro med Keshe-reaktorn som skapar himlakropparna, undrar jag oroligt?
Det vill jag inte kalla det - hjärnan har gått som på räls.  Kul att du är med, tråkigt att du har haft det svårt.
Här i Herrljunga går järnvägarna åt flera håll. bara att byta spår o färdriktning om man vill. Landskapet hade flera sådana JV-knutar men snart är de ett minne blott.Nu gäller det i stället att köra rakt fram så fort som möjligt. SJ har hastighetsrekord mellan Skövde och Töreboda - rakt över Slätten.I dag har jag sett ett tåg som såg helt svart ut på håll!
Re:  Jan Brunnegård 2012-09-13 15:04 #565  [länk] :
USA hade byggt upp ett stort anseende i Libyien med omnejd, det raserades på några timmar av en privatperson som är anonym.
Faktiskt verkar det vara en grupp i Las Vegas direkt knuten till Romney-kampanjen som finansierade filmen.  The Right Honorable The Earl of Stirling, hereditary Governor & Lord Lieutenant of Canada, Lord High Admiral of Nova Scotia, berättade i förrgår detta på sin blogg  [länk]  och rekommenderar mycket starkt att vi tar del av  [länk]   Gordon Duffs artikel om det på VeteransToday.  Gordon Duff är där Senior Editor.  Han misstänker att det är CIA och Mossad som ligger bakom.  Kommentar:  Världen behöver destabiliseras ytterligare om det ska kunna bli ett Harmagedon/Ragnarök/etc.
PLANKET
De flesta som nu vill bränna ambassader har inte sett en enda ruta ur denna film, som kanske inte ens exiterar. På tuben ligger visst ett slags kort smakprov, illa filmat...Demonstrationerna har en helt annan bakgrund, men en påstådd film kan fungera som en stubintråd.
#576: Bizon, tack för din omtanke om mig inför den annalkande kalla vintern. Jag ska nog överleva den, till förtret för somliga och till glädje för några andra. :)
Om du med en begravd hund menar en kolonialhund, så har du rätt i att jag glömde att nämna kolonialismens storebrorsa imperalismen som är ett mer korrekt beskrivning av USA:s agerande efter andra världskriget ...
Den vita mannens våldsmonopol kan du studera i Joseph Conrads "Mörkrets Hjärta" ...
Rasideologin bakom den vite mannens kolonialism och imperalism uttrycker Rudyard Kiplings i sin dikt om "den vite mannens börda ... att ge en vettlös hord, ett vilt, nyss fångat folk – halvt barn,
halvt djävlar – värn och vård"

Cecil Rhodes är mer specifik att det är den Engelska rasen som är bäst lämpad för denna uppgift ...

"Jag påstår att vi är den bästa rasen i världen och att ju större del av världen som vi har under oss, desto bättre är det för den mänskliga rasen. Jag påstår att varje acre som läggs till vårt territorium ger födsel åt fler av den engelska rasen, som annars inte skulle existera. Jag anser det vara min skyldighet till Gud, min Drottning och mitt land att måla hela den afrikanska kartan röd, röd från Kapstaden till Kairo. Det är min tro, min dröm och mitt uppdrag."

Verkar som om han tyckte om den engelska mentaliteten var att "måla hela den afrikanska kartan röd"? Låter inte det som våldsmonopol?


"Verkar som om han tyckte att den engelska mentaliteten var att "måla hela den afrikanska kartan röd"? Låter inte det som våldsmonopol?" ska det vara.
Jag hänger inte upp mig på om din begravda hund är vit eller svart. Den historiska utvecklingen kunde lika väl ha gått till att det var den svarta mannens imperalism, kolonialism och rasism som styrde världen.
#579: Det stämmer, Bizon. Men Leif har en poäng i att araberna hann före att förslava afrikaner och sedan hjälpte europeerna när de kom på samma ide´. Och dessutom kunde araberna till skillnad mot de kristna hämta stöd i sin religionsstiftares höga föredöme att ta slavar i krig.

BRUNNEN 577/ Det kan man ju undra förstås! TV i sig själv är nog alltid en medaktör. Om ingen ser demonstrationerna blir det ju meningslöst.
Nu ser hela världen på i direktsändning. Demonstranterna vill säkert inte bara demonstrera utan också visa den muslimska världens styrka. Eller så är det krafter bakom demonstranterna som vill åstadkomma något konkret, som ett mord på en amerikansk ambassadör ...
#585: Ganska lätt att vid fredagsbönen manipulera och elda upp en massa som växt upp i medeltida mörker där staten bestämt allt. Det behövs inte se någon film. Endast den högsta bossen Obama kan ha kontroll över all filmproduktion i USA och nu måste han ge order att filmakarna ställs inför rätta för hädelse. Det verkar som om den arabiska våren måste passera medeltidens europeiska mentalitet om den inte ska vissna ...

[länk]
Aspen
Som våld låter det, men just de där med monopol är jag lite tveksam till riktigheten av - folk i alla kulörer har våldfört sej på andra oavsett kulör i alla tider.
Sedan kan vi förståss även lägga till imperialismen som ännu en grav belastning beträffande usas världssrategi - alldeles rätt.
#592 Aspen - Jo och det hänger väl samman med att araberna på den tiden hade en blomstrande högkultur. De där med utvecklingsnivån kan tydligen vara ett aber ur etiskt humanistisk synpunt.
Fast å andra sidan är inte det medeltida mörkret mycket att stå efter det heller tydligen.
I adventstid blir svenska folket väldigt kristet och fyller alla kyrkor av alla de slag.Varför springer de inte ut på gator ocgh landsvägar efteråt och manifesterar för något eller demonstrerar mot något?Hur slöa är vi egentligen?
#598 - Förmodligen för att vi bor i Landet Lagom, Mellanmjölkens Land!
Mätta och Glada,av mat,orkar vi inte demonstrera och bränna små röda stugor!
Och det,det får vi vara tacksamma för!
Ohoj vad jag är glad över det mesta i Landet Lagom - men ibland skulle vi vara bättre på att säga ifrån. Stax kommer ett litet barnbarn med tåget o ska få våfflor av morfar....va gla ja ä!
PIA / När höger o vänster kristna från USA kommer hit o hälsar på i våra kyrkor, församlingar så tycker de att vi är ena mesar - som inte vågar stå för något alls.Sådant kan man läsa i DAGEN ibland.
#602, salve min gode Jan, det behövs inga evangelier i händerna på människor från andra kulturer då skall sätta epitet på oss svenskar. Om du funnit en intressant artikel i "Dagen" så länka gärna den.
Ström 603 / Viss kan jag sända till dig, just nu har jag inte Dagen annat än på nätet, läser där bara sporadiskt.Men tidningen är ju unik i landet.
Bästa Plank
För de som älskar Margot Wallström så är det högtidsdagar nu. I rader av program på SVT o annat håll så hoppar hon fram och talar om sin bok och den hemske Göran Persson. Hon låtsas vara irriterad över all denna uppmärksamhet. Jag såg henne i morse, I kväll kommer förstås MARGOT i kl 18.15 och sedan i nyhetssändningar osv. Detta måste vara Rekord-Reklam för hennes bok! Rik blir rikare enligt skriftens ord!
Bästa Plank
För de som älskar Margot Wallström så är det högtidsdagar nu. I rader av program på SVT o annat håll så hoppar hon fram och talar om sin bok och den hemske Göran Persson. Hon låtsas vara irriterad över all denna uppmärksamhet. Jag såg henne i morse, I kväll kommer förstås MARGOT i kl 18.15 och sedan i nyhetssändningar osv. Detta måste vara Rekord-Reklam för hennes bok! Rik blir rikare enligt skriftens ord!
Allt fler börjar förstå varför de folkvalda har upphävt demokratins frågor, för att de vill inte framstå som främlingsfientliga.
FN innehåller en majoritet av medlemsländer som är emot demokrati och det här avspeglar sig i hela globaliserade Europa och inte minst i EU" att demokrati går inte att ha av nämnda skäl, som kommer att uppfattas som främlingsfientligt av det invandrade folket.
Jan, det kallas för promotion, och det är enligt lagen en verksamhet som är förbjuden inom publik service. I klartext säljfrämjande åtgärder.

Hennes inrikespolitiska karriär, vittnar om en fd SSU-ordförande som förflyttades efter drygt två år på varje ministerpost.

Om man sedan betraktar att hon fick i det närmaste £ 1.800.000 när hon lämnade EU-kommissionen, efter att ha totalt misslyckat med hennes stora och för oss viktiga uppgift att förmedla information och dokumentation till oss och alla andra EU-medborgare är hon i mina ögon
bara unik då det gäller avgångsvederlaget.

Hon hade även en uppgift att öka valdeltagandet i unionen som kostade skattebetalrana 10 miljoner Euro, den minskade dessutom till rekordlåga siffror under hennes ämbetsperiod.

"The Economist" sammanfattar i en artikel att hennes största talang var
att driva en liten sluten lobbygrupp som pläderade mer integration. Här hemma är hon en stjärna i höstsofforna, som har problem med vad hon skall göra när EU-stålarna tagit slut.Jan har du läst.... och har du någon uppfattning om du tex skulle jämföra henne med Mona Sahlin?
#609 Leif E Ström försöker du driva med Jan? Eller kärringarna är av samma skrot och korn som nollor.
Tidigare fick SVT bara göra reklam för kultur.Nu när böcker i huvudsak ges ut för att ge pengar - inte kultur - borde stränga regler gälla.Vad gäller Margot W så var hon även med i Skavlan,,,,bättre promotion kan inte tänkas. Hon kommer nog att tänka mest på bankkontot då hon nu plockar lingon utanför Karlstad...
Herr Kamprad på IKEA är nästan nittio år. Han har nu kommit fram till att han ska överlåta företaget på sina tre söner. Men är de verkligen redan mogna och redo att ta över Faderns Verk? Man kan bli orolig för mindre! Tre nya kungar över Platta Paket! Samt sexkantsnyklar. "Hur ska det gå för dem, för dem osv"
En tanke slog mig i går.  Kan det vara så att vissa ska upptas till hyckelriket innan prövningens stund?  Och var & vad är då detta hyckelrike?

Det här är alltså ingen genomtänkt tanke, utan något som kom till mig men det kändes så slående att jag ville lägga ut det som ett hugskott.  För dels har en massa olika människor förhoppningar om att bli räddade på olika sätt innan det blir för djävligt.  Men samtidigt har andra "tankat av" att "kopiorna", d.v.s. de "icke äkta", de som inte verkligen är sig själva utan bara kopierar och apar efter vad de tror man ska göra, att dessa inte kommer att vara kvar särskilt länge till.  För vi kan inte överleva om de ska vara kvar.  Och det kan man ju tro, när man ser hur världen ser ut, med alla följare utan självständigt tänkande.

Så kanske mitt hugskott från i går om att vissa ska tas upp till hyckelriket innan prövningens stund verkligen är riktig.  Hmm.
#613 Leif Erlingsson, hyckleri-branschen är en lönsam affär för våra folkvalda och de lär få förtur till hycklarriket!
#613 Hyckel. Hyckleri. Ett sånt härligt ämne för en tramsig kåsör. Hyckeltävling. Hyckelnyckel. Hyckleri AB Svea. Tack Leif.

Tack Lennart.  Jag Googlade först "hyckelrike" och "hyckelriket", utan träffar.  Så alla framtida träffar kommer att utgå från inlägg #613 i denna tråd.  :)
Jäää... Med men ovan menar jag - med. Tyrckfälsnietsche strikes again.
ÅR 1950 så satt det en tioåring på en missionshustrappa, efter söndagsskolan. Jag tänkte att himmelen de talade om där inne var nog inte konkret och himmelen ovanför mitt huvud var inte heller konkret.Två symboliska världar. Ngt helvete hörde jag aldrig om under 5 års söndagsskola. Så jag har aldrig haft några bekymmer med Kristen Tro, Judendom etc...Jah är så Himmelskt bortskämd! För jag vet ju hur andra är bokstavstrogna och mår så illa av det. VÄRST är humanisterna som kräver av nutiden att Bibeln ska tolkas så som folk gjorde för 500 år sedan. INGEN annan gammal bok kläses väl på det sättet.Darwin och Linné läses o tolkas efter de senaste rönen o bästa förståndet. Svalor övervintrar inte längre på botten av olika sjöar / Linné....
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .