Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Björn Ranelid i Melodifestivalen 2012

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Bjorn_Ranelid_i_Melodifestivalen_2012/Sourze_style.html .
"Vad är meningen med tävlingen? Är det inte att få fram bra musik?" ... Nej, strängt taget inte. "SM / EM i Sjung" är ett underhållningskoncept där "bra" respektive "dålig" definieras i tittarsiffror. Söker du bra musik så söker du definitivt på fel ställe. Försök med närmaste Blues festival i stället, till att börja med. Inget slår livemusik!
Han är i alla fall "rapp" i käften! - Det kan man inte säga annat! - Trodde först att han skulle vara programledare! - Kunde ha blivit kul! - En sentida Sten Broman,fast i en lättsammare genre! - Lika egotrippad som Sten,salig i åminnelse! - Ja,dessa Skåningar! - Mvh.
Jag håller med Leif-Arne.. det är väl bra musik man ska luska fram .. Björn.R tex. har ju fått så mycket publicitet att han inte behöver ställa upp och kanske? göra bort sig.. Men han är vad det verkar en stark person och slår oss kanske alla, med häpnad.. och som det verkar mycket modig! Lycka till i alla fall, det är du faktiskt värd!ILS/
Syftet har aldrig varit få fram "bra musik". Det är och har varit att sälja artister och skivor.
#4) Tror inte ens eventet ger någon speciell bost för deltagande artisters skivförsäljning. Grejjen med EM i sjung är mera att det är en orgie i kitsch "Extra allt hela tiden", liksom. Man provar frenetiskt olika grepp fär att sticka ut: "Troschocker" (Kvällstidningsbegrepp för den händelse någon kvinnlig artist bevisar att vederbörande bär underbyxor), pyroteknik eller stackars, till orcher, muterade munimtroll. Om eventet är berättigat? -Självklart! Så länge det har tittare så har det berättigande. Där finns medmänniskor som går in till hull och hår och varför inte, smaken är som bekant delad.
Numera tas pengarna in på liveuppträdena på turnéer. Det räcker att vara med i den svenska finalen. Ta t ex Sara Varga, som tidigare var okänd, och af Ugglas.
#6) Nåja, åtminstonde fram till nästa event. Fast C a U hävdar jag, ändå har egna kvaliteter och hade en publik, om än mindre innan.
#8 - C a U,som Du så träffande skriver henne,är en frisk fläkt med sina färgglada kläder,lite som en Clown,utåtriktad och verbal. - Har fullt berättigande på denna jord! - Hamnar B J på samma hedervärda plats som C a U gjorde då,kanske han också får en tydligare plats i mångas medvetande! - Inte bara i litteraturen!
#9) Jag gillar C a U därför att hon, verkar ha någonslags idé om vad hon vill komma ut med, hön är inte bara ett slags hittepå av någon manager eller stylist. När musik är som bäst är det kommunikation direkt förbi intellektet, till känslorna, inte bara yta. Mitt favoritstycke är "Kanniballåten" (J S B Golbergvariationerna) Jag har lyssnat till stycket minst 200ggr och tröttnar inte ett dugg. Är jag lite ur fas så kan jag sätta mig ned och lyssna på stycket, redan ett par takter in i första arian så är det precis som om man får bomull i magen.
Vad Ranelid beträffar, så är jag imponerad... av hans förmåga att marknadsföra sig själv.
Får man svära i kyrkan? Alla noterar Björn R:s abnorma ego men ännu skriver ingen att han är en överskattad författare. Nu gör jag det.
Hans språk är tråkigt,virrigt o pretatiöst o endast genom att skriva om Stig Dagerman fick han mig att både läsa o köpa en enda bok jag av honom. De andra läste jag bara början av.
#12 - Ranelids författarskap är enligt mig,underhållning för många människor! - Språket är kanske inte tillgängligt för alla! - Uppenbart är att Ni inte passade ihop! - Han har dock fått en del priser för sitt skrivande! - Varför? - Är en fråga,man då kan ställa sig! - Mvh.
Håller nog mer med Sunny här. Ranelid är en driven tekniker vad gäller språket, men som en del tekniskt skickliga personer blir han mer intresserad av att briljera med sin teknik än att faktiskt anstränga sig för att vara intressant. Tekniskt fulländad, men tråkig.
Som Sourze självutnämnda litteratrurreporter, sportreporter, världsreporter med mera med mera hade jag fräckheten och modet som ingen annan här på Sourze att själv be Björn Ranelid att själv kommentera kontroverensen på Sourze om hans kontroversiella person;
"Så enkelt är det. Nu ligger bokstäverna. Nu lyfter jag Björn Raaanelid och björnen liknar en liten svan som lyfter med pengar på vingarna som faller ner på TV-huset i Stockholm och där ligger jag och så krymper jag mig till en liten ärta och stoppar upp mig i AMS-inrättningens anus. Nu är matchen slut. :)
#15 - Lennart Asp,Lennart Asp,vem är Du,att så skalda här!? -
Jan O: Kan du nämna en enda bok av BR som du sträckläst o vilken i så fall? En bra bok är oftast svår att lägga ifrån sig .Ranelids böcker har inte haft den efekten på mig någon av dem .Som sagt: "Ditt namn ska vara Stig Dagerman" har jag läst om några gånger men det beror endast på intresset för objektet o inte på Ranelids stela välfriserade men ganska tomma,livlösa språk.Det påminner om vackra pappersblommor.De kan te sig underbart vackra men vid närkontakt saknar de liv o doft.Det är nog den enda liknelsen jag kan kommma på varför jag aldrig fängslas av hans böcker?
#19 Det finns många "bra" böcker (inklusive litterära mästerverk) som man inte gärna sträckläser och många litterärt usla som är svåra att lägga ifrån sig. Om Ranelids böcker har jag f.ö. ingen uppfattning eftersom jag inte läst nån av dem.
Mjau, bara inte björnen pinkar på mitt aspträd när den egotrippade Skåningen i förväg ska markera revir på Melodifestivalen som "en sentida Sten Broman". Det är väl ingen som tror att han nöjer sig med att sjunga på nästa Melodifestival? Den skånska björnen har en räv bakom varje öra, sanna mina ord. :)
För Sverigedemokrater och andra PK-muppar som är intresserade av Politisk Korrekhet finns det givetvis en PK-version i Sportspegeln, den 14/11 2011, av mitt referat av Björn Ranelids poetiska utläggningar :
"Så enkelt är det. Nu ligger bokstäverna. Nu lyfter jag Zlaatan och Z:at liknar en liten svaan som lyfter med kriita på vingarna som faller ner på Camp Nou, i Amsterdam, i Turin, i Milano, i Barcelona,i Milano igen och där ligger det där och så kryymper jag fotbollen till en liten ärrta och stoppar upp in den i domarrens pipa. Nu är matchen slut." :(
-"Det doftar öl", skrev en rätt hygglig poet och sångare. Dessvärre är det för sent att ta med honom i EM i sjung, DET hade varit något. (Jacques Brel).
[länk] Det doftar öl, Tommy Körberg och Stefan Nilsson. *Detta* är en bra låt.
Lennart, inlägg 21. De enda björnar vi har i Skåne är instängda på Skånes Djurpark!
Okej Thomas, kanske inga frigående björmar, men någon räv bakom örat tror jag att ni skåningar/danskar har i alla fall. Dessutom verkar en typisk Skåning vara ganska "egotrippad", om man får tro urskåningen Jan Olsson. :)
Denna oerhörda press på känt folk... Fan tar den som inte hörts i P1 "Sommar". Nu ska dom dra igång ett "Vinter" i radion också, där kända kultur- och mediapersoner förväntas strö sin visdom mellan de senaste poplåtarna. Nåja, de kulturellt besudlade ser kanske som sin plikt att välja musik ur SR:s klassiska skivhyllor. Greppet att använda sig av en 50% älskad/hatad ordbrukare som Björn Ranelid i Melodifestivalen förvånar inte. Hans namn i sammanhanget har efter bara några dagar givit önskad folklig respons till fromma för såväl tittarsiffror som hans egen bokförsäljning.

Många funderar på varför "Melodifestivalen" hållit sitt grepp över så många miljoner europeer i ett halvsekel. Tävla i musik? Numera tar evenemanget flera timmar på bästa TV-tid varje helg i månader före finalen. Somliga påstår att syftet är att få fram bra musik. Jag har bara sett märkliga balettsteg, kameraåkningar och belysningstrick. Se i stället för höra. Och bra musik har inte gjorts efter Beatles. Nog så.

Jag tackar makterna för TCM (Turner Classic Movies). Och Canal+, som efter att TV4 Film givit upp och blivit reklamkanal, kommer att rädda mig från Melodifestivalens kompakta ljud- och ljusmassa.
Lennart inlägg 28. Vi måste ha en räv bakom örat. Vi är ockuperade av er (svenskar). Och ni har slagit ihjäl en tredjedel av våra förföder 1658 - 1710!
"Vi"!? Har du slutligen integrerat dig till Skåne och slutat vara dansk? :)
Annars håller jag med dig Thomas om att det var ett fruktansvärt folkmord och tvångsassimilering som Sverige begick i Skåne 1658-1710. Som svensk beklagar jag det. De flesta nutida svenska historiker verkar ha den analysen av händelserna på den tiden. Så det kanske är på sin plats att Sverige officiellt ber om ursäkt till Danmark? Som vi gjort för behandlingen av samerna ...
#32 Visst, när danskarna ber om ursäkt för sina övergrepp under Kalmarunionens dagar, t ex Stockholms blodbad.
Svenskar och Danskar har väl bytt och blandat övergrepp mot varandra genom historien. Där finns 23 dokumenterade väpnade konflíkter ländera emellan, om man med Sverige avser Sverige från kung Gustav och framåt. Första halvlek vann Danmark men svenskarna kom starkt i andra, delvis på grund av enväldet och isen.
Per W inägg. Jämför du verkligen en hop adelsmän. Med tiotusentals (pluralis - flertal) skåningar?!

[länk]

"Skåneland utan förskoning! LÄS den!!!!!!!!!!!!
#35) Det är rätt tramsigt att älta gågna tiders oförätter och göra någonslags landskamp av dem. Det du refererar till har visserligen skett, men det fanns åt båda håll. Danmark har även sina egna lik i garderoben, dansk kolonialism på Grönland e.g.. Jämtland, Blekinge Bohuslän Halland var i ungeför samma situation som Skåne. I Jämtland bytte Danskar och Svenskar om i ansträngningar att pina Jamtarna. Det gör inte den ena parten bättre eller sämre än den andra. Ditt eviga hackande på svenskar är rätt tramsigt och faktiskt rätt historielöst.
Mjau. PerW och Leif-Arne, jag tror att ni båda av misstag har råkat ta på er de enfärgade blågula glasögonen. Byt ut ena glaset mot en rödvit, gulröd toning så kanske ni ser lite klarare. :) Visst, speciellt under 1500-talets hänsynslösa krigföring strider var det nog så att vi bytte och broderligt blandade "övergrepp mot varandra" och även spektakulära "blodbad" med varandra. Även om blodbadet i Stockholm blev extra spektakulärt och symboliskt på grund av att ett antal höga svenska herrar avrättades mitt i centrum av Stockholm. Som bekant skriver ju segrarna historien. I Sverige kallades Kristian II för "Kristian Tyrann", men i Danmark för "Kristian den gode" ...

Visst, om Danmark fått Sveriges chans att få "enväldet och isen" på sin sida hade de kanske också begått folkmord och bränt och plundrat och tvångsassimllerat speciellt Halland och Blekinge på ett motsvarande sätt. Nu är det ju inte så utan det var Sverige som härjade och plundrade speciellt Skåne hejvilt under flera år, 1658 -1710, som om dem var nazister på marsch genom Sovjetunionen. Gerillakrigande "snapphanar" försökte förgäves göra väpnat motstånd. I nutidens språkbruk brukar sådana gerillakrigare kallas för "terrorister" och den invaderande staten för "befriare". Ingenting nytt under solen. Något motsvarigt systematiskt folkmord från dansk sida finns bara inte. Fortfarande lever svenskhaten kvar i vissa bygder i Göinge där människor inte ens tål att se en sedel med Karl XI på. Så nog är en symbolisk ursäkt på sin plats från svensk sida. Visserligen en allt för sen sådan, men en sådan ödmjuk och självkritisk gest skulle säkert uppskattas från dansk och skånsk sida och vem vet kanske till och med minska lite av svenskhatet och fördomarna mot dryge "storebror" Sverige även på andra sidan sundet. När det gäller slagsmål på skolgården eller i hemmet är det ju som bekant svårast för den starkare parten att be om ursäkt och försoning, men det behövs nog om det ska bli någon förbrödning mellan nationsbröderna ...

#37) Nu råkar mina glasögon i grunden vara röd-vit-blå, så de så.

Emedan, en sådan här "Balkanisering" av historien är faktiskt rätt patetisk och till och med farlig. Man utvecklar en bias som leder till att gamla tiders oföråtter ätas i oändlighet samtidigt som man inte är kapabel att se den egna sidans fel. Den etniska resning som skedde i skåne var mer regel än undantag på den tiden. Den som på våra breddgrader bröt traditionen var Karl XIV Johan. När Norge i efterdyningarna av Napolionkrigen blev svenskt motsatte han sig en "försvenskning" som var planerad. Kalle XIV var klok och insåg att en union där Norge tillerkändes långtgående självständighet tjänade Sveriges intressen bättre.

Man måste kunna se historiska händelser kontextuellt och inte snöa in på gågna oförätter, det är tramsig och kontraproduktivt.

Till sist: "Något motsvarigt systematiskt folkmord från dansk sida finns bara inte." Är du helt säker, riktigt, riktigt säker?
#38 Norge kunde ju också behålla grundlagen från den 17 maj 1814 under unionen, som upplöstes fredligt som ett gott exempel för andra (som t ex Tjeckien och Slovakien. En del andra länder att förglömma...)
#Helt riktigt. En lyckad upplösning av en union i båda fallen, mest beroende på an framväxande demokrati (Sv) och demokratiska traditioner (Tj) , som inte lyckades underkuvas av Stalin, men även en frånvaro (huvudsakligen) av en Balkaniserad historiesyn, dvs man ägnade sig mer åt att se framåt än att älta historiska oförätter.
Mycket historia har det blivit! - Ranelids framträdande i Melodifestivalen verkar ha kommit i skymundan? - Kanske lika bra det! - Tills han verkligen har framträtt! - Bejublad eller utbuad,det är frågan? - Vi får vänta och se! - På tal om historia,har Öland alltid tillhört Sverige,ni som kan? - Mvh.
#42) öland har hört till Sverige åtminstonde ända sedan Sverige uppstod som nation, vilket kan sägas vara iom. Gustav Knäckebröd. Men ända sedan kristen tid hade Öland kontakter mot det som skulle bli Sverige då det från 1200 ca kyrkligt hörde ihop med Östergötland. Danskar, Vender och diverse sjörövare har från tid till annan härjat och så, men inte haft någon permanent kontroll. Mest härjade nog de svenska kungarna Öland, som tidvis betraktades som ett kungligt jaktnöje.
#38: Ursäkta Leif-Arne, glömde i stridens hetta att du ursprungligen är röd-vit-blå. :) "Balkanisering"!? Förstår inte vad du pratar om. Jag pratar inte om hämnd som i Balkan, utan om försoning. Med anmärkningen att bara den starkare/segrande makten har makt att ta det första steget och skapa denna försoning. Eller ska offren be om förlåtelse för att de gjorde motstånd? Om det vore tvärtom skulle Danmark ha ansvaret till försoning på sina axlar.
Det gäller att utvärdera historien. Inte minst när Sverigedomkraterna försöker tolka historien till sin fördel där vi stått på samma sida av barrikaden i tidigare debatter. Att påminna om "gågna oförätter" är viktigt om vi vill lära av historien för att inte upprepa våra förfäders misstag. Det är inte "Balkanisering", Leif-Arne.
#39: I systematik och antal år som det pågick under vår gemensamma svenskdanska historia , inte vad jag vet. Men du kanske vet bättre? Per W:s blodbad begicks visserligen på högt uppsatta svenska herrar och andra stackare som råkade komma i vägen. Under några dagar mördades max 100 personer. Ett förlorat liv är alltid en tragedi. Men det ligger inte i samma division som det skånska folkmordet. Du kanske tänker på Daniel Rentzlaus härjningar i Sverige med sina styrkor under några vintermånader 1567 till 1568 då han hann med att bränna ner de städer som inte svenskarna själva brände ner?
Det ligger inte heller i samma division som det skånska folkmordet, i systematik och antal år som det pågick.
#41: Framåt ska vi se, Leif - Arne. Helt einig med dig. Men om vi inte ser i bakspegeln ibland riskerar vi att gå vilse i framtiden. Som inte minst Du har visat i dina utmärkta artiklar om den svenska invandringens historia och även debattinlägg mot Sverigedemokraterna. Finns väl en hel del "historiska oförätter" där som du dryftade? Sedan vill nog judar, romer, kurder, palestiner , armenier, syrianer med mera fortsätta att "älta historiska oförätter" tills rättvisa har skapats. Armenierna har nog svårt att se "kontextuellt " på det armeniska folkmordet förrän Turkiet åtminstone erkänner att det ägt rum ...
#42: Jan, du som är urskåning kan ju fråga den skönsjungande skånska vildbjörrnen om han betraktar sig som skåning, svensk, dansk eller europe´ och om han är intresserad att "älta historiska oförätter." :)
Fantastisk debatt - miltals från trådstarten och artikeln. Här övergår diskussioner om melodifestivalens berättigande till småländska stamkrig och snudd på freden i Brömsebro. Inga lösa tampar här inte. :-)
Nog kan man betrakta 1700-talet med 2000-tals glasögon och konstatera att oförätter begåtts, med dagens synsätt, men att be om ursäkt för saker som inträffade innan ens farfarsfar var påtänkt tycker jag verkar urbota fjantigt. Man vet ju iaf aldrig vems stenåldersförfäder som var de brutalaste sällarna. Troligen är det inte de barmhärtigaste hedenhösarnas gener som förts vidare till oss.
49/ Instämmer med CMO. Att börja be om ursäkt för saker och ting som hände för 300 år sen verkar minst sagt lite larvigt! Dessutom tror jag inte att så värst många skåningar, blekingar, hallännigar, bohuslänningar, gotlänningar, härjedalingar eller jämtar känner en så där fruktansvärd längtan till att åter bli danskar! Historien har haft sin gång och resultatet har väl i alla fall för Skandinavien blivit ganska gott? För övrigt var det i regel Danmark som förklarade krig emot Sverige. Att de sen fick på tafsen är en annan historia. Men Danmark var precis lika enväldigt styrt som Sverige - det var så på den tiden och kungarnas enda nöje var egentligen att ställa till med lite krig. De hade ju inte så mycket annat att ta sig för.
#48: Är det inte underbart? Man vet aldrig var en debatt på Sourze slutar. Jag försökte dock föra över debatten till huvudspåret i inlägg 47. Får se om det lyckas? Bollen ligger hos Jan. :)
48/ Lennart Lundwall, jag instämmer med att diskussionen hamnat långt, långt ifrån artikelns ämne - men det är inte särskilt ovanligt på sourze. Snarare regel än undantag. Och nu skall jag skriva något som avviker ännu mer, och t.o.m. med versaler: JAG TYCKER ATT DET ÄR EBARMLIGT DÅLIGT AV REDAKTIONEN ATT INTE KUNNA SKYDDA ETT ANVÄNDARNAMN FRÅN INTRÅNG! DET SPELAR INGEN ROLL OM ANVÄNDARNAMNET ÄR GUNNARL, CMO ELLER HASSE NILSSON! ETT ANVÄNDARNAMN SKALL SJÄLVKLART VARA UNIKT OCH INTE KUNNA MISSBRUKAS AV VILKEN IDIOT SOM HELST! Det är fruktansvärt dåligt behandlat av Sourze´s redaktion! Kräv inloggning så att inte vem som helst kan använda vilket namn som helst!
#49: CMO, om du vore indian eller same skulle du nog inte tycka att det var "urbota fjantigt". Du skulle nog känna att ditt folk äntligen fått upprätelse efter allt lidande som du och dina förfäder fått utstå. Kanske du rent av skulle fälla en tår? Värre under har skett. Även om det inte läker alla historiska sår är nog både indianer och samer tacksamma att kanadensiska staten respektive svenska staten bett om ursäkt för att "oförätter begåtts". Men jag tror inte att U.S.A har nått ditt ännu? Kanske nationalismen och chauvinismen måste flagna av lite först?
Enligt gamla skolan har du rätt med "hedenhösarnas gener". Men den "sanningen" börjar utmanas av dagens forskare och författaren Lasse Berg som hävdar motsatsen. Att det var just de barmhärtiga sociala människorna som förde sina gener vidare ...
GunnarL, jag anser att jag besvarat #50 i mina andra inlägg. Så jag ska inte repetera dem. Dessutom vill Du ju hålla dig till det ursprungliga ämnet. Eller? :)
GunnarL: Jag instämmer helt i att det är väldigt irriterande att kända namn på Sourze kidnappas av anonyma personer enbart för att dessa personer ska kunna ägna sig åt sin sjuka personförföljelse . Jag blev själv utsatt för det när jag som enda debattör försökte stoppa upprepat grov förtal av en annan debattör. :(
#52 Håller med. Det torde tekniskt sätt vara lätt som en plätt att matcha en ologgad signatur mot registret med användarkonton. Skärpning Schlyter!!!!!!
#53 Så har vi ju Gustav den II Adolfs härjningar i Centraleuropa som drabbade ett stort antal människor i diverse grevskap och furstendömen i nuv Danmark, Tyskland, Polen och Tjeckien. Väldigt mycket "ursäkter" finns det att kräva....

Och..Lennart, vilka belägg har du för att ett folkmord ägde rum i de f d danska landskapen?? Att folk blev förtryckta är väl helt klart, men vilka blev inte det under 16-1700-talet? I övrigt var Kristian och andra danska kungar inte bara skyldiga till ett blodbad i Sverige.
#57 Instämmer ... men nu tycker jag att vi alla i denna sal sjunger "We shall overcome"...
59/ Attans! Jag som precis hade börjat sjunga upp mig. Men Bildt har aldrig gjort mig glad - Friggebo var betydligt roligare. Fast Bildt sa nog egentligen: "Äh, nej, ääääh, nej" tror jag. Det låter mer bekant.
För övrigt anser jag att Carl Bildt alltid varit en överskattad skitstövel! Och därmed börjar vi åter närma oss ämnet Björn Ranelid.
Nej nej sa katten, som faktiskt har spelat "Friggebo" i denna klassiska "We shall overcame"-scen med en kurdisksvensk teatergrupp. Just den speciella scenen var alltid mycket uppskattad av publiken. :)
Innan vi återgår till om Björn Ranelid är "en överskattad skitstövel" eller inte måste jag säga att jag tror att mina opponenter har missuppfattat mig. Jag har inte begärt att varje stat på jorden ska be varandra om förlåtelse för att de krigat mot varandra. Jag pratar här om folkmord mot danskar/skåningar från svensk sida. Fullt jämförbart med folkmordet på indianerna, samerna, judarna, armenierna, kurderna, syrianerna och givetvis folkmordet i Ruwanda.
Skillnaden mot "vanligt" krig är att folkmord betyder en avsiktlig och systematisk utplåning av en bestämd folkgrupp ...
63/ Man skall inte devalvera ordet "folkmord". Jag har aldrig hört talas om att det skulle ägt rum något "folkmord" i Skåne. Mycket talar ju för att det i så fall är en skröna, eftersom antalet skåningar exempelvis är - och alltid har varit - betydligt större än antalet smålänningar. I Småland utrotades en stor del av den manliga befolkningen efter Dackefejden - men inte fan är vi sura för det! Även om vi naturligtvis har en innebyggd aversion gentemot stockholmare - förmodligen ett arv från 1500-talet. Under århundradena har det ju ägt rum en hel del befolkningsomflyttning, vilket gör att begreppet skåning, smålänning, osv. tunnats ut en del. Jag har exempelvis en dotter som bor i Halland, en son som bor i Skåne och en dotter som bor i Stockholm. I Småland vimlar det av danskar och holländare. Bytänkandet håller med andra ord på att försvinna. Och det tror jag är positivt.
Dock brukar man säga att "man kan ta en smålänning ut ur Småland" men aldrig "ta Småland ut ur en smålänning". Både vackert och sant tycker jag.
Jo jag kan hålla med om att folkmord är ett starkt begrepp som riskerar att devalveras om man kallar alla konflikter för folkmord. Skåningarna blev utsatta för en slags etnisk rensning liknande sentida dito på Balkan. Samer har varit utsatta för tidvis orättvis och hårt förtryck, e.g. Nasafäll under 1600 talet och under 1800 talets senare hälft, men däremellan fått sköta sina affärer rätt ostörd. Men inte folkmord. Vad gäller smålänningar så kan man tom bli småländskt "kontaminerad" om man bor i Småland tillräckligt länge.
Och jag tycker fortfarande att att ursäkter från de oskyldiga, riktade till de icke drabbade, 300 år efter en eventuellt förseelse är urbota fjantigt.
"Först på 1670-talet började svenskarna gå riktigt hårt fram i Skåne. Då vidtar den svenska regimen en hel rad drakoniska åtgärder som vi idag skulle benämna folkmord eller etnisk rensning. Man bestämmer att alla i Örkeneds socken ska utplånas och alla byggnader ska brännas ned på 1670-talet för att statuera exempel. Det är sådant som idag lett till någon förhandling vid krigstribunalen i Haag, sade historikern Dick Harrison på Historiska institutionen i Lund i en radioutsändning "Skåne en del av Sverige sedan 350 år " på SR (2008-02-26) ...
"som vi idag skulle benämna folkmord" Nyckelord idag

Dessutom verkar det inte som om det blev så mycket av folkmördandet ens i Örknereds socken. Brottsrubriceringen idag skulle kanske bli "försök till folkmord" ...

[länk]
Och? De flesta som lyckade fly kanske överlevde för tillfället. Men hur länge? Åkrarna var ju skövlade och boskapen konfiskerad. Återstod bara skogen och därmed bli en "snapphane". Kanske alla som flydde dödades i strid efter ett år? Eller så hade de "tur" och fångades in och tvångsutskrevs till soldat på den skånska sidan och deporterades till Baltikum. Under tiden fylldes de plundrade byarna på med med svenska bönder. Ganska effektiv genomförd etnisk rensning, folkmord ...
"skånska sidan" ska var "svenska sidan". Jag får skylla på glöggen. :)
"idag"!? Jaha, jag förstår du talar om "kontextualitet". Det är snart 100 år sedan det judiska folkmordet. Kanske dags att judarna slutar upp att "älta historiska oförätter" och inte vara så "tjatiga" och "tramsiga" och sluta upp med "bytänkandet" och "Balkaniseringen"?
#71 Ja många "kanske" blir det ...

#73 De flesta som "ältar" om folkmordet på judar verkar iofs tyvärr vara de som anser att det är en påhittat och om det inte var det så var det iaf judarnas eget fel. Sedan finns det flera skillnader. Många av offren och deras barn lever än och deras liva har direkt påverkats. Judehatet lever och frodas såväl i väst som i Arabvärlden. Den judiska staten angrips fortfarande dagligen och hotas med förintelse från omgivande stater. Judar angrips pga sin etnicitet (även t.ex. i Skåne).

Trots det skulle jag tycka att en ursäkt från det demokratiska efterkrigstyskland för nazisternas brott vore i stort sett lika fjantig och meningslös som den ursäkt du efterlyser. Jag tror faktiskt att många judar skulle instämma. Floskler och "vackra ord" är nog inte vad de värderar högst utan en försäkran om att det inte upprepas. Jag tror att de har större orsak än skåningarna att känna att det fortfarande inte är en självklarhet.
Nåja, som nordman hör jag till den lilla minoritet som är fri från skuld, eftersom Norge i stort sett förlorat varje krig som Norge deltagit i. Undantaget möjligen då Brikebeinerne som slog en Jamsk bondehär på Revsundssjöns is 1300 någonting och Peder Wessel som säkte svenska flottan och därmed även Kalle Dussins belägringsartilleri i slaget vid Strömstad.
Lennart ASP:Du får förintelsen att verka som en historisk händelse.Riktigt så är det ju inte.Jag bodde 5 år i Norge under 60 talet o min mans jämnårige judiska kamrat Herman var en som ensam i en deporterad familj på 12 personer överlevt Auchwitz.Rolf hade varit kamrat med hans bröder o den 2 år äldre systern Marie som var en lokal barnstjärna i sång.De gasades alla medan Herman spelade i lägerorkestern:därav hans överlevnad.När de kom ut ur bastun såg vi alltid på Hermans intatuerade fångnummer på hans arm.Vi vågade sällan fråga mera ingående:något jag ångrade när jag efter flytten från Norge läste han bok :"Det angår også deg." Han hade inte kunnar sova en enda natt efter hemkosmsten så vi hade lika gärna kunnat tala mera om det som hänt.
Nu är han borta:han dog i canser o Rolf blir 88 nästa gång så de av tyskarna i hop med Rolf o oxå gubbarna som var unga aktiva pojkar i motståndsrörelsen o dödade tyskar med akut egen dödsrisk.I värsta fall för hela familjen eller var 10:e i hela byn:represalierna kunde se ut så.Men jag tycker nog att åren i Norge var nutid:I alla fall för mig.Den dotter som då skämdes bort av dessa gubbar skulle ju bara varit 40 + om hon fått leva.De var ju en självklar del av hennes barndom. Herman var omtyckt särskilt av barnen. När han kom tillbaka till byn -45 gick han runt i familjens trädgård.Detta var tidig vår o alla de körsbärsträd som fadern planterat var gång ett av de 8 barnen föddes blommade för fullt.Men han var alldeles ensam kvar.
OBS:En rad har fallit bort."Så de av tyskarna i hop med Rolf internerade grabbarna i arbetslägret o oxå gubbarna "ska det självklart stå.
#74: Det finns många "kanske" i alla folkmord, även i det judiska folkmordet., CMO. Det "kanske" var cirka 6 miljoner judar som mördades i koncentrationslägren? Några miljoner mer eller mindre,"kanske"? Romer, homosexuella, bisexuella, transpersoner, kommunister, anarkister i koncentrationslägren ansågs tydligen också som "untermenschen" i praktiken, även om det inte finns några dokument som visar tydligt och klart att dessa grupper också "kanske" skulle utrotas ...
#74: Förstår inte ditt snack om att "många av offren och deras barn lever än och deras liv har direkt påverkats."!? Jaså, jag har hört precis tvärtom att det är väldigt få överlevande offer kvar. Men, so what? Inte för de få överlevande offren och deras barn förstås, som bara är att beklaga. Men för begreppet folkmord. Finns det bäst före datum för folkmord? När offren och deras barn har dött är det inte folkmord längre ? Undrar vad FN säger om den nya definitionen? FN:s definition av folkmord kräver att det finns en avsikt bakom ...
#74: Ännu mer nya sensationella definitioner av folkmord. Om folkgruppen forfarande är hatad av "väst" och "Arabvärlden" är det folkmord. Om folkgruppens apatheidstat "angrips dagligen och hotas med förintelse från omgivande stater" är det folkmord. Om folkgruppen "angrips pga sin etnicitet( även t.ex. i Skåne)" är det folkmord. Det var mycket på en gång. Har du skickat in din omdefinition av folkmord till FN, CMO.? :)
#74: Jaså, "många judar skulle instämma"? Jag har för mig att "det demokratiska efterkrigstyskland" upprepade gånger har bett om ursäkt för det judiska folkmordet, inte minst genom att besöka platser för förre detta koncentrationsläger. Jag har inte hört att några judar skulle ha klagat på det och ansett att det var en "en fjantig och meningslös" ursäkt.
Sunny: Förintelsen är "en historisk händelse", även om det finns offer och efterlevande kvar, som du ger ett fint och levande exempel på. Jag har också sett ett intatuerat fångnummer på en underarm. Jag ångrar också att jag inte frågade mer om hans upplevelser, men jag har för mig att han inte var så sugen på att prata om det. Han var ingift i min släkt så vår familj umgicks ganska ofta med honom och hans fru. Men han var inte jude, han var tysk kommunist. Det kanske är en indikation på att det inte bara var judar som skulle utrotas, även om dem utgjorde en majoritet av offren? Judarna har inte monopol på att ha varit utsatta för folkmord, Sunny ...
#70:Dick Harrison poäng med sitt exempel var givetvis inte att visa exakt hur många skåningar som lyckades bli utrotade vid detta speciella tillfälle. Utan mer att bevisa att det även i skånska kriget fanns en avsiktlig(!) plan från den högsta ansvariga(!), svenske kungenKarl XI, att han verkligen ville utrota sina motståndare, även civila kvinnor och barn. Nyckelordet är "bestämmer". :) Det finns en avsikt. Det finns precis som i det judiska folkmordet många dokument som bekräftar den bilden ...
Det är ingen som bestrider att Skåne blev utsatt för något som kan beskrivas som etnisk rensning. Det finns belagt. Däremot så är den händelsen bara en av en mängd historiska händelser där svenskar och danskar bytt övergrepp mot varandra. E.g. i somras högtidlighölls 650 års minnet av slaget vi Mästerby på Gotland. då besegrades en gotländsk bondehär av Valdermar Atterdag, danskarn högg sedan ihjäl varenda gute, efter det de besegrats, ca 1800 stycken. Den gotländska landsbygden blev sedan nästan tom på vuxna män med svält och umbäranden som följd.

Ergo Svenskar och danskar kar stridit mot varandra fram till slutet av Napoleonkrigen. De som fått sitta emellan är som alltid småfolk, varhelst striderna utspelats. Att i en kontexten hävda att Sverige skall be om ursäkt för en just en specifik historisk händelse blir tramsigt. Vem skall Sverige be om ursäkt? Danmark för att de förlorade 2 halvlek? Skåne, som är en del av Sverige?
Skåningar som bor i Skåne men som kan vara ättlingar till de som flyttade till Skåne i samband med just den historiska händelsen?

Skall en ursäkt vara vettig måste det åtminstonde finnas någon drabbad i livet att rikta ursäkten till.[länk]

Slagen vid Mästerby/ Visby Någon kanske kännerigjen en specifik professor.
Lennart: jag menade inte att det inte var historiskt men bara att det ännu är väldigt nära oss:det är nutid för oss över 50 år .Att det inte bara hände med judarna är jag smärtsamt medveten om.Som f.d sexarbetare med egen strippatelje vet jag att många prostituerade o även homosexuella gick samma väg.När vi registrerade den första föreningar för sexarbetare i Stockholm på 70 talet hade jag kontakt med 2 överlevade f.d prostituerade som överlevt just Auchwitz o under en resa i Rumänien under 80 talet mötte jag några tyska kvinnor som i egenskap av Jehovas vittne överlevt samma läger.Så har jag träffat överlevande i Tyskland från det tyska lägret Dachau samt Theresienstat mellan Prag o Dresden.Det senare var inte så illa från början men därifrån deporterades man ofta vidare till något polskt utrotningsläger. På 80 talet gjorde jag några resor till de läger som finns kvar.Några är faktiskt museum:andra är överväxta spökträdgårdar men de är platser för eftertanke. I Sverige var vi först med den rasistiska raspolitiken o jag var själv väldigt nära att bli tvångssteriliserad p.g av "fel" ursprung i början på 60 talet då jag var flicka.Det hände flera vänner till mig.En rymning ur landet i sista minuten räddade mig.
Sunny: Jag är också över 50 år, men född efter kriget. Jag blev ganska less på skolans historielektioner som bara reducerade nutidshistorien till den judiska Förintelsen och det kalla kriget, med lärare och historieböcker som var väldigt senfärdiga med att ta upp min dåtida nutids Vietnamkrig.
Bra att du tar upp prostituerade, homosexuella och Jehovas vittnen också som offer. Folkmord har inte något bäst före datum. Judarnas Förintelse föregicks av armeniernas Förintelse. Nassarna lärde sig mycket av den föregående Förintelsen. Bland annat att man kan packa i genomsnitt nittio människor per boskapsvagn. Jo, jag känner till Rasbiologiska Institutet och tvånssteriliseringar. Tur att Du klarade dig undan. Det är nog svårt att säga att vi är "fri från skuld", som Leif - Arne med mer rätt kan hävda. :(
Lennart: Ja Vietnam är ju ändå närmare :Det präglade ju hela min ungdom.Och när jag bodde i Spanien fanns Franco kvar.Mina barns första spanska ord var nog el asesino (mördaren) från demonstrationer vid Spanska ambassaden. O sonen var med om "atomdagen": en liggdemonstrationen på Hirochimadagen på Sergels torg de åren. Folkmorden pågår hela tiden.De bara byter skepnad .Irakkriget är ett exempel på Usa:s många folkmord trots försöken att rättfärdiga detta med terroristutrotning.O hur är det med den s.k arabiska våren o hur har palestinierna det under Israel? Gårdagens offer blir dagens förrövare.Cevilisationernas fernissa är mycket mycket tunn.
#79-80 etc. Rudimentär (läs)förståelse är en förutsättning för konstruktiv diskussion.
Tycker du till exempel att judarna har monopol på folkmord och Förintelse?
CMO: Slingra dig inte, svara på frågan i stället. Måste jag repetera den? Tycker du till exempel att judarna har monopol på folkmord och Förintelse?
Om jag skrev det så tycker jag väl det, annars troligen inte.
CMO: Jag noterar att du inte vill ge något klart besked om du tycker att den judiska Förintelsen är unik ...
Sunny: "Världen är full av större och mindre folkmord. Några känner vi till från åtskilliga vittnesmål och andra har vi blundat för ..", skriver den flerfaldigt journalistprisbelönade brittiska journalisten och författaren Robert Frisk i "Det stora kriget för mänskligheten Kasmpen om Mellanöstern, Norstedts, 2007.
På vilken grund noterar du det? Det har vi ju inte diskuterat.

Naturligtvis är nazisternas utrotningskampanj mot judarna unik på flera sätt.

GunnarL: Du behöver med andra ord inte vara orolig för att man skall devalvera ordet "folkmord".
Leif-Arne: Du får nog stå ut med att det fortsätts att "älta gågna tiders oförätter" tills oerkända folkmord har erkänts som folkmord. Även om det inte finns kvar några överlevande offer från folkmorden, vilket lär vara vara fallet med den armeniska Förintelsen och snart den judiska Förintelsen.
CMO: På vilka sätt är "nazisternas utrotningskampanj mot judarna unik på flera sätt."?
#101 Genom hur systematisk och industriellt den genomfördes t.ex.
#102 Det finns bara ett folkmord som kallas så i allmänhet. Antagligen pga att Nazisterna själva använde just den termen.

T.ex.
"daß dieser Krieg nicht so ausgehen wird, wie die Juden sich es vorstellen, nämlich daß die europäischen arischen Völker ausgerottet werden, sondern daß das Ergebnis dieses Krieges die Vernichtung des Judentums ist.

Annars är det väl upp till var och en, vill du prata om den skånska förintelsen så varsågod...
CMO: Ditt första påstående: Ge mig detaljer på vad som är unikt.
Ditt andra påstående: Så det har aldrig funnits ett armenisk Förintelse?
"Du får nog stå ut med att det fortsätts att "älta gågna tiders oförätter" tills oerkända folkmord har erkänts som folkmord"... Ser inte bättre ut, får försöka bita ihop och gilla läget.
Var kommer Björn Ranelid in i detta sammanhanget? - Slåss han månne för Skåne? - Eller dess befrielse från melodifestivalen? -
#104 Du domderar som den värsta Gestapo kommendant.

Jag gav exempel på vad som är unikt. Detaljerna om andra världskriget och tyskarnas planering av judeutrotningen finns lätt tillgängliga om du inte är bekant med dem. Jag har inget intresse av att repetera dem här.

Som jag skrev du får gärna referera till folkmordet på skåningarna eller armenierna som "Förintelsen", med eller utan stot F, om du vill.

Varje folkmord är för övrigt unikt, samtidigt finns det naturligtvis också finns likheter mellan dem.Leif-Arne: Bra att du visar en ödmjuk inställning. Vad som inte är folkmord idag kan vara ett folkmord i morgon om nya bevis kommer fram.
Leif-Arne: Samtidigt finns det ju starka krafter som vill förneka att ett folkmord verkligen har ägt rum fast det finns övertygande bevis på att det ägt rum. Till exempel kallas den armeniska Förintelsen fortfarande officiellt för "det så kallade armeniska folkmordet" i Turkiet. :(
Jan: Björn Ranelid har redan avslöjat att han "inte har några ambitioner att vinna tävlingen". Då återstår ju frågan Varför han utsätter sig för författarkollegernas spott och spe och experternas utdömande av honom i förhand att de inte tror på något mirakel för hans Mirakel. Kort sagt, vad är hans motiv? Kanske hans motiv har mer beröring med vad vi diskuterar än du tror, Jan? Björn Ranelid säger själv att han ska göra "någonting som är spännande och oförutsägbart". Jag för min del tror att experterna och hans avundsjuka författarkolleger har underskattat honom och att han kommer att göra skandalsucce´, som det kommer att talas länge om i stugorna ...
... Ponera att hans "nummer" börjar med att några på scenen strategiskt utplacerade kanoner från gamla Wasaskeppet samtidigt fyrar av en öronbedövande kanonad av rök som sakta övergår till ett stort moln tätare än Lützens dimma. När dimman skingrats står han där plötsligt bredbent i bästa Lets Dancekostymeringen, svart väst och uppknäppt vit skjorta. Han spänner blicken mot publiken och utan att säga ett ord knäpper han av sig västen och sliter av sig skjortan så att knapparna rycker och kastar ut från scenen klädespersedlarna som genast fångas in av kulturtanterna närmast scenen som skrikande börjar slåss om klädessouvenierna. Ljuset visar nu också artisten Sara Li som lika bredbent som Björn står och tittar beundrande på honom. Med sin blottade bringa riktar Björn sin blick mot Sara Li, och bräker loss på sin värsta skånska, "Miraikääl, miraikäll, vill du säj itt miraikäll? Säj på mai! Du får mycket gjäärna säj på määi". Som svar byter Sara Li snabbt om till en gammal militärrock och hatt från slutet av 1600-talet och svarar med en motsång till Björn, "Näää! Jaaa vill inte see på dig! Din djäävla halvdansk! Den eeenda braaa skåningen är en dööd skåning! Dööö! Dööö! Vi ska plundra! Vi ska döda! Vi ska bränna! Vi ska våldta! Vi ska urota! Vi ska förinta! Jaaaag är den svenske kungen! Karl den eeelfte! Ni ska brinna i helvetet! Om ni inte ger upp! Och blir sveeeenskar!", varpå Sara Lis "kung" avlossar ett lösskott med en gammal hjullåspistol från 1683 mot Björn som genast faller ihop på scenen under typisk ranelidsk teatralisk veklagan, "Ååååååh! Jag dööööjjrr! Kan ingin hjälpa maai? Skåoone döör! Kan ingen hjäälpa Skåoone?". Sedan tar kören över och avslutar showen med att sjunga en gammal snapphanevisa om att göra väpnat motstånd mot svenskarna till siste man. När sista tonen också klingat ut bryter kaos ut när publiken i extas omväxlande visslar och buar, jublar och applåderar och ropar glåpord och hurrarop mot Björn och kastar stolar mot scenen. Dagen efter har förstås skandalpressen julafton med kriggsrubriker, "Björns nakenchock!", "Björns politiska chock!" "Björn talar ut om skandalsucce´n!" ...
CMO: "Gestapo kommendant"? Den var bra. :) Jag noterar att du inte kan ge mig några som helst detaljer på vad som är unikt med den judiska Förintelsen. :(
CMO & Per W: "Grymheterna tillhör 1900-talets värsta folkmord.", säger DN:s korrrespondent i Asien om röda khmerernas folkmord. Verkar som om den judiska Förintelsen blir mindre och mindre "unik" för 1900-talet. :(
Jag noterar också, med en suck, att CMO & Per W:s argument verkar ha tagit slut och att de båda herrarna nu övergår till det obligatoriska pajkastarsstadiet i debatterna här på Sourze ...
#116 Jag håller inte med om att mina argument tagit slut efter som du inte bemött dem du redan fått.

Du kan få fler exempel på hur det var unikt om du visar att graden av Nazisternas systematisering och industriella hantering av utrotningen var likvärdig med något annat folkmord som tex det på Armenierna.

Eller också kan du sluta larva dig och tala om vad din poäng är med att försöka leda i bevis att Judeutrotningen inte var "unik".

Vart är det du vill komma?
Lennart: Visst är det så. Jag såg en glimt av det själv för en tid sedan när en medvetslöshet efter ett svårt kärlkrampsanfall fick en lite sjuk ambulanstant att släpa in mig med poliserskot till psykakuten i höstas.(När jag återhämtat mig någolunda tänker jag skriva om detta här men ännu har jag bara orkat med polisanmälan) Nå jag låg halvnaken på golvet o frös så att jag hackade tänder o min yngre man hade kommit till sjukhuset för att försöka ge mig min livsviktiga medecin o lade en varm jacka runt mina axlar när en vårdare som var lika bred som lång med våld slet av den o knuffade ut maken o röt att Här är det jag som bestämmer! o kastade ut maken o jackan efter. Han tog ifrån mig min medecin incklusive nitrosprayen o nekade mig en rullator fast jag inte kan ta mig till en toalett utan.När nästa stora kärlkrampsanfall kom o jag kände medvetslösheten komma kröp jag med stor möda ut på korridorgolvet fram emot receptionen i hop om att någon skulle se mig ifall jag svimmade.Då stod han där över mig o skrek de hemskaste ord om vad han ville göra med mig om jag inte genast reste mig upp o när jag inte ens kunde svara börjde han sig ner o höjde armen mot mitt ansikte men en blick bort på tanten i receptionen stoppade slaget men inte ordströmmen.Det hat som lyste ur hans ögon väcker mig nu varje natt :jag skriker så att hela huset kommer på benen.Vad den mannen gärna hade dödat mig! Sådana som hans finns överallt o när de får fria händer som i nazi Tyslkland behöver ingen be dem döda:de vill inget hellre.
CMO: Okej, bra att åtminstone Du övergav pajkastandet. Men vad är det för "argument" jag ska bemöta? Det är väl solklart att "folkmord som tex det på Armenierna" var "likvärdigt" med "Nazisternas systematisering och industriella hantering av utrotningen"? Vilket folkmord tror du nassarna lärde sig av? Ja just! Det senaste folkmordet, det armeniska folkmordet, inte bara hur man genomför ett folkmord systematiskt och industriellt. Hitler insåg även att man kan komma undan med krigsförbrytelser och belönas med straffrihet ...
"Vem talar när allt kommer omkring om utrotningen av armenierna idag?", som Hitler frågade retoriskt till sina generaler i augusti 1939 angående polackerna.
Så jag frågar en gång till om du kan hitta någon en enda detalj som skiljer den armeniska Förintelsen från den judiska Förintelsen? Om du inte kan det kan slutsatsen bara bli att den judiska Förintelsen inte är unik ...
Ja, Sunny som du skrev i inlägg #88: " civilisationernas fernissa är mycket mycket tunn." Det som hände i Nazi-Tyskland kunde lika gärna ha hänt här, med en större befolkning, större ekonomisk kris och med en tillräckligt karismatisk svensk fürher som kunnat utnyttjat människors fördomar och hittat lämpliga syndabockar. Det fanns ju en bra grund att bygga på med Rasbiologiska Institutet och tvångstilisering. Faran är väl inte helt över med SD i riksdagen. Som tur är så är ju inte Jimmi Åkesson en särskilt karismatisk folkuppviglare. Så det finns väl hopp att det blir ett tillfälligt gästspel i riksdagen, som med Ny Demokrati ...
Lennart 120 : ja det är detta jag är lite rädd för.Vi får aldrig tro att just vi är "bättre" eller friare för ondska än något annat folk eller i någon annan tid.Vi måste försöka öva oss att medvetet försöka lyfta fram våra ljusare sidor.
@ Sunny 2011-11-23 15:52 [länk] ,
@ Lennart Asp 2011-11-23 00:51 [länk] ,
@ Sunny 2011-11-21 13:26 [länk] ,


  - Den dolda nazismen styr oss - därför lockas många till öppen nazism  <http://staten-hyperdialog.blogspot.com/2010/08/den-dolda-nazismen-styr-oss-darfor.html>  [länk] , Ola Alexander Frisk förklarar varför öppen nazism är naturlig för ett samhälle som vårt, där den dolda nazismen styr och ställer.  Jämför gärna "Satir om att vara normal"  <http://hyperdialog.110mb.com/normal/front2.htm>  [länk] , som jag i går länkade till från min text "Den stora förintelsen av mänskligheten"  <http://www.sourze.se/forum/thread/10769815/page1#post10770370>  [länk] , som även finns på min blogg  <http://blog.lege.net/>  [länk] .
7 länkar,det blev ju nästan en liten kedja,vad duktig du är! - Kan du föreställa dig ett liv utan dator? - Hur många proselyter har du? - Kan du förklara vad inlägg 122 har med Melodifestivalen att göra? - Platt intet!
Det blev oestetiskt.  Sånt stör mig.  Men utan förhandtitt händer sånt ibland.  Ang. vad som verkligen pågår så är dettas enda relation till Melodifestivalen 2012 att den senare ska få oss att glömma bort det.
#119 Lennart, du fortsätter att kräva att dina svepande påståenden ska bemötas med "detaljer". Visa mig motsvarande dokument från turkiet till protokollen från Nazisternas Wansee konferens. [länk] Visa hur turkiet planerade och iscensatte utrotningen av armenier i en hel världsdel. Visa armeniernas "Treblinka" och Einsatzgruppen. Visa hur turkiet fastställde vem som hade tillräcklig lite "armeniskt blod" för att slippa gaskammaren.
CMO: "Armeniskt blod"? Den armeniska Förintelsen kallas även för "folkmordet på alla kristna i Turkiet", som till exempel armenier, assyrier/syrianer, greker med mera. När det gäller folkmord spelar det ingen som helst roll om det rör sig om en etnisk, religiös, eller nationell grupp. Turkarna gjorde ingen skillnad på olika armenier, som nazisterna, det fanns inga halv- eller kvartsarmenier...

CMO: "Motsvarande dokument? Var ska jag börja? Om jag ska redogöra för alla bevis det finns från ögonvittnen, diplomatiska rapporter, telegram och en och en halv miljon människors ben och skallar att den armeniska Förintelsen är minst lika "unik" som den judiska Förintelsen blir mitt svar längre än en extra extra lång artikel här på Sourze. Många av vittnesmålen kommer ifrån amerikanska missionärer i Turkiet och från italienska, danska, svenska(!), grekiska, amerikanska och tyska diplomater och arkiv.
CMO: De tyska nazisterna lärde sig mycket av denna händelse, inte bara Hitlers insikt om straffrihet som jag nämnde sist. En av lärdomarna är också svar på din fråga. Hur man organiserar och utför ett folkmord lärde sig tyskarna av det armeniska folkmordet. Det fanns många tyskar i Turkiet som kunde inspektera och dra framtida lärdom av den armeniska Förintelsen. Frans von Papen till exempel , Hitlers vicekansler 1933, var den 4:e turkiska arméns stabschef under kriget 1914-18. En annan tysk som hade ingående kunskaper om folkmordet på armenierna var generallöjtnant Hans von Seeckt, som var den ottomanska generalstabens chef 1917. Han lade grunden för Wermacht på 1920-talet. Slutligen har vi ju också Rudolf Höss som anslöt sig till de tyska styrkorna i Turkiet som tonåring. År 1940 utsågs han till kommendant i Auschwitz, och han blev ställföreträdande inspektör av alla nazistiska koncentrationsläger vid SS högkvarter 1944.
Turkarnas "Wanseekonferens" dröjde inte några år som nazisternas med hur de "planerade och iscensatte utrotningen av armenier". De behärskade inte Europa, däremot det stora Ottomanska imperiet . De gick direkt från ord till handling, så att säga, med det som nazisterna först 1942 i Wansee skulle göra - "att organisera och koordinera deportationen och förintandet"
Det övergipande syftet med "den slutliga lösningen" var att förinta Europas judiska befolkning.Den armeniska Förintelsen var minst lika systematisk. "Ledande statsmän hade i krigstid tänkt ut ett program för folkmord. De kontrollerade "våldets maskineri, både det formella och det informella", som en historiker formulerade det."Den 15 september 1915 skickade till exempel den turkiske inrikesministern, Talaat Pasha, ett telegram med anvisningar till sin prefekt i Aleppo - "Ni har redan blivit underrättad om att regeringen .. har beslutat att helt förinta alla angivna personer som bor i Turkiet ... Vi måste göra slut på dem, hur tragiska de åtgärder som vidtas än är, och man får inte ta hänsyn till vare sig ålder eller kön, eller till samvetsbetänkligheter."
CMO: Minnesdagen för folkmordet på armenierna är den 24 april 1915. Det var det datum då alla ledande armeniska intellektuella greps och mördades. Du kan ju kalla den "armeniska folkets Kristallnatt", eller motsvarande genomförandet av Heydrich första punkt på Wanseekonferensen - ""Uteslutningen av judarna från det tyska samhällslivet." I likhet med nazisternas "Kristallnatt"följdes denna progrom av att större delen av det armeniska folkslaget i Turkiet systematiskt förintades.
Det fanns många mindre "Treblinka" och "Auschwitz", avrättningsplatser, utspridda över ett stort område i den syriska öknen och i tusentals byar i det som var turkiska Armenien. Detta är det "det armeniska folkets Auschwitz", platsen för världens första, glömda, Förintelse. En sådan plats är Margada i den syriska öknen där omkring 50 000 armenier mördades på ett bestialiskt sätt. Boghos Dakessian,vars farfar halshöggs av en turkisk gendarm i staden Marask 1915, berättar för Independents journalist, Robert Frisk, hur det gick till. - "Turkarna tog hit hela familjer för att mörda dem. Det pågick i flera dagar. De band ihop dem i rader, män, barn, kvinnor: de flesta av dem var utsvultna och sjuka, många var nakna. Sedan knuffade de ner dem från berget i floden och sköt en av dem. Den döda kroppen drog då de andra med sig ner så att de drunknade. Det var billigare på det viset. Det kostade bara en kula."
Turkarna bildade även en "Speciell Organisation", "Teshkilat -i Makhsuiye", för att genomföra denna utrotning. Till och med nazisternas användande av andra folkgrupper för att utföra mördandet som nazisterna gjorde med litauer, ukrainare och kroater har sin motsvarighet i hur kurder fick spela samma roll av bödlar för turkarna.
Motsvarande Heydrichs andra punkt på Wanseekonferensen genomfördes också - "Utvisningen av judarna från det tyska folkets livsrum." Enver Pasha, den turkiske krigsministern, sade till USA:s ambassadör i Konstantinopel att armenierna skickades till "nya kvarter", precis som nazisterna senare påstod att judarna i Europa skickades österut för "omflyttning". Armenierna dog i det som turkarna kallade "karavaner" eller "konvojer", på samma sätt som de europeiska judarna skickades med "transporter" till utrotningslägren. I södra Turkiet använde turkarna ibland järnvägsvagnar för boskap för att fösa armeniska män till deras massgravar. Tyskarna hjälpte inte bara till att omorganisera den ottomanska militären. De var inblandade när Turkiets järnvägsnät byggdes och såg med egna ögon hur boskapsvagnar för första gången användes för att deportera människor. Nittio män packades in i en vagn på järnvägslinjerna i Anatolien och de till Bagdad - samma genomsnitt som tyskarna nådde i sina transporter till de nazistiska utrotningslägren.
Det finns en karta som armeniska forskare har utarbetat som är precis lika detaljerad som de över Europa som visar järnvägsrutterna till Auschwitz-Birkenau, Treblinka, Dachau och de andra nazistiska lägren. Armenierna i Sivas fördes till Malatya, från Malatya till Aleppo, eller från Mush till Diyarbekir till Ras al-Ain eller via Mardin till Mosul och Kirkuk och andra armenier deporterades från Svartahavskusten och från det europeiska Turkiet till den syriska öknen, en del av dem förflyttades söderut, ända till Palestina.
1900-talets första gaskammare utprovades i den syriska öknen, öster om byn Shedadi. Under deportationerna föste turkiska soldater in omkring femtusen tusen armeniska män in i en grotta och skapade ett litet "mini- Auschwitz". Boghos Dakessian, berättar vad som hände - "De packade in dem i grottan och tände sedan en brasa här i öppningen och fyllde grottan med rök. De kvävdes. De hostade alla tills de dog."

Slutligen har vi tyvärr fortfarande en annan detalj som den armeniska Förintelsen har gemensamt med judiska Förintelsen. Förnekandet att massmorden över huvud taget ägt rum. Iran förnekar den judiska Förintelsen och Turkiet förnekar den armeniska Förintelsen och kallar den, av kända skäl, officiellt för "det så kallade armeniska folkmordet".
Skillnader: Till skillnad från den judiska Förintelsen kände världen till det turkiska folkmordet i nästan samma stund som det inleddes. Den förste författare som kallade folkmordet på armenierna för förintelse var Winston Churchill, som på en lista över turkarnas illdåd under kriget tog med "blodbadet på otaliga tusen hjälplösa armenier, män, kvinnor och barn tillsammans, hela distrikt utplånade i en administrativ förintelse..." USA:s ambassadör i Konstantinopel, Henry Morgenthau, som själv var jude, beskrev vad som hände i ett telegram till det amerikanska utrikesministeriet: "Rapporter från vitt spridda områden tyder på ett systematiskt försök att rycka upp fredligt sinnade armeniska befolkningsgrupper genom att godtyckligt gripa dem, underkasta dem fruktansvärd tortyr, fördriva och deportera massor av dem från ena änden av riket till den andra medan de ofta utsätts för våldtäkt, plundring och mord som övergår i massaker, förintelse..."
En sista skillnad och den viktigaste skillnaden som gör den armeniska Förintelsen mer tragiskt unik än den judiska Förintelsen. Straffrihet för de högsta ansvariga. Bara tre lägre ämbetsmän hängdes. "Själva triumviratet - Jemal, Enver och Talaat -dömdes till döden in absentia. Men de turkiska domstolarna saknade den politiska viljan att fortsätta, och de västallierade ... som djärvt hade lovat en rättegång mot de viktigaste turkiska krigsförbrytarna, saknade intresse för att tvinga dem att göra det. " ("Det stora kriget för mänskligheten Kampen om Mellanöstern", Robert Frisk, Norstedts, 2007.)
Som en reaktion mot denna straffrihet skickade Partiet Armeniens Revolutionära Federation under åren 1920-1923 i "Operation Nemesis" ut lönnmördare som lyckades mörda en i "triumviratet", Mehmet Talaat (lade fram lagförslaget som gjorde folkmordet möjligt). Andra som ansågs skyldiga mördades också; Achmed Cemal (osmanske försvarsministen), Said Halim (osmansk storvesir), Bahattin Sakir (ledde dödspatrullerna), Cemal Azmi (guvenör i staden Trabzon), Behbud Khan Javanshir (osmansk inrikesminister), Khojski (Azerbajdzjans premiärminister) och Ismael Enver (osmansk härförare). (Armeniska folkmordet Wikipedia). SLUT
Puh! En och en halv sida! Verkar som om mina svar till CMO råkade bli lite "längre än en extra extra lång artikel här på Sourze." :) Ursäkta Jan, mina svar har "platt intet" med Melodifestivalen att göra. Men å andra sidan kanske jag lyckades med min systematiska Förintelse, med stort F, av CMO:s argument så att krutröken kan skingras och vi nu kan återgå till Melodifestivalen och pudelns kärna, allas vår gemensamma favoritdebattämne, Björn Ranelid. :)
Det var en utmärkt allmändebatt. Om man låtsas om Björn Ranelid - då blir han odräglig. :-)
Okej, Lennart. Då kanske vi kan prata om en annan dryg skåning, Björn Ranelids egen favoritskåning som gjorde mål och allt mot Barcelona? :)
Ja, denne Zlatan. Jag kan berätta att han nyligen syntes på visningen här av Sigtunas flottaste villa. Tänk om han blir upplänning med sjöutsikt...
Lenart: Ja det har aldrig varit ont om folkmord.O vi svenskar tvingade på tyskarna detta J i judarnas pass så att vi kunde neka dem asyl här.Det gör oss i hög grad medskyldiga alldeles utan rasisternas olika svamel om rasrenhet o vår då så populära rasbiologi som ledde till så många tvågssterliseringar långt in på 70 talet.
Angående Ranelid har jag blivit nyfiken nog att se melodifestivalen.Sist var när Norges Bobysocks vann ( hade norskt besök ) o det är väl kanske 20 år sedan. Någon som vet?
Tillägg ang. CMO [länk] "122 Översättning: döda ni-vet-vem innan de dödar oss".

Ännu så länge är det inte judar utan Z-gänget, d.v.s. det internationella brottssyndikat som står över alla lagar och som kontrollerar finans, militär, politik, media, forskning o.s.v., som folk alltmer får upp ögonen för.  Men om vanliga judar fortsätter att skydda dessa brottslingar så kan det förvisso gå illa.  Folk håller på att förlora tålamodet, oavsett att det sitter långt inne.

Folk som Lasse Wilhelmson är judarnas bästa vän.

Z-folket är judarnas värsta fiender.
Hoppas att Lennart L har rätt i att det stora Z:et blir "upplänning med sjöutsikt" och att det blåögda "imifif" mitt framför sina ögon blir snuvade på guldklimpen, när den kallt ekonomiskt kalkylerande skåningen mot alla odds väljer att avsluta sin strålande karriär i det mer lukrativa ... a ... iii ... k! :)

Sunny har helt rätt i att "det aldrig har varit ont om folkmord". Folkmorden varken började eller slutade med nazismen. Auschwitz var "den moderna, industriella tillämpningen av en förintelse, på vilken det europeiska världsherraväldet sedan länge vilade", skriver Sven Lindqvist i sin utmärkta bok "Utrota varenda jävel" från 1992. Jag tror att en symbolisk bild av Sverige under kriget visades i TV-serien "Någonstans i Sverige", där överklassfamiljen som haft en bild på Hitler i bokhyllan, efter Hitlers motgångar i Sovjetunionen bara vände på porträttet och visade ett foto på Churchill istället. :(
Jag vet inte när Norge vann Melodifestivalen och jag kan inte se att norrbaggarna skulle vinna den här gången. Men jag vet att "björnar ser inte särskilt bra!". Det sade de på naturprogrammet på TV i går. Den skånska björnen kanske inte heller har mer än ledsyn, men jag tror ändå på den i Melodifestivalen och att han ser tillräckligt bra för att se till att min profetia om "skandalssucce´" slår in. Men vilken löpsedel får vi se? "Ranelids nakenchock!", "Ranelids politiska chock!", eller "Ranelid talar ut om skandalsucce´n!"? Den som lever får ... se! :)
CMO har inte rätt. Det tycker jag att jag övertygande bevisat. :) Om Leif E får rätt i att folket förlorar tålamodet får framtiden utvisa ...
#128 Det var alltså inte lika systematiskt.
#129 Du kan alltså inte visa upp motsvarande dokument.
#130 Inget av det motsäger att Nazisternas folkmord riktat mot judarna var unikt i fråga om systematik och industrialisering. Om något så styrker det mitt argument.
#131 Källa?
#133 Ett "mindre Treblinka" är inte ett Treblinka. Det är bland annat skalan på Nazisternas utrotningsanläggningar som gör dem unika.

Källor f.ö "Teshkilat -i Makhsuiye" ger inga träffar på Google (utom din komentar på Sourze).

Du verkar luta dig väldigt mycket mot Armeniska källor, de kan ju stämma för det men neutrala källor borde också finnas.


Lennart Asp och övriga får naturligt vis hysa åsikten att Nazisternas folkmord var ett bland flera ekvivalenta sådana.

Utan tvivel var Turkiets behandling av Armenierna brutal och oförsvarlig.

Man kan fråga sig varför det inte fått mer uppmärksamhet.

Man kan ju också fråga sig varför den kurdiska befolkningens situation som har paralleller med Palestinernas situation, men där Turkiet far fram mycket brutalare än Israel, får så lite uppmärksamhet. [länk]

Alla har rätt till syvende och sist till sin egen åsikt, däremot har man inte rätt till sina egna historiska fakta.
Judarna har begått folkmord i 60 år snart men det får inte pratas om. Då är du antingen konspirationsteoretiker eller antisemit. Konspiratörerrna har redan funnits så länge att de har lyckats manipulera nästan hela mänskligheten men några tappra krigare smet igenom spindelnätet. Den värlsomfattande konspirationen har snart nått toppen av sin utveckling ändå.
#154 Stefan: "J-u-d-a-r-n-a har begått folkmord i 60 år snart men det får inte pratas om".
Konstigt att du betraktas som antisemit.......
Vad är det färre antisemitiskt med det? Det är ju enbart sanningen.
#157) 1) Det är inte sant 2) Det är en tes avsedd att stigmatisera en specifik grupp, utifrån attributet "judiskhet" 3) Du är ett internettroll som skriver dumheter för att provocera.
Gör det ont att höra sanningen? I den mån att du måste peka ut en som troll. Det är du leffe som beter dig som en konspiratör och troll.
Vi skriver om ordboken, föreslår jag:  "Antisemitism:  Kan antingen betyda missaktning av judar, men har i dag övergått till att vanligen betyda missaktning för och sanningssägande kring brott gjorda i judars namn, brott som ofta nog faktiskt är begångna av andra judar."
Den som påvisar den inneboende rasismen i sionismen kallas ju regelbundet antisemit, så såvitt jag kan förstå vi måste sluta oss till att antisemitism i modern tolkning är motsatsen till rasism.
..."du leffe som beter dig som en konspiratör och troll".. -Nåja, ett troll är en anonym provokatör, vem av oss är anonym?
Det har väl ändå ingen betydelse om jag är anonym eller öppen så länge jag håller mig till sanningen.
#163 och 165 Nu var det ju så att stefan skrev att "judarna har begått folkmord i 60 år", inte "sionisterna" eller "Israel".
"Amerikanarna har..."  Jämför det talesättet.  Avser amerikanarnas stat.  "Judarna har..." är korrekt när de har en "judisk stat".  Har en grupp en stat så man man tala om att gruppen har... det staten ifråga har gjort.

Helt korrekt.  Man kan inte både äta kakan (få en egen stat) och ha den kvar (kunna fortsätta gasta om antisemitism så snart man kritiseras).
Att falskeligen anklaga Israel eller "sionisterna" för folkmord är desssutom en av de vanligare taktikerna för dagens antisemiter.
@ Cirkelresonemang [länk] 2011-11-28 17:34, typisk CMO taktik.  Alla(?) vet ju att den som effektivt kritiserar Israel eller sionisterna enl. CMOs exempel per CMO-definition är antisemit, så betydelseladdningen i det CMO skrev kan räknas samman till
0
#171 Typiskt för antisemiter är också att anse att förvanskningar lögner, och myter är "effektiv kritik".172 kommentarer! Många som engagerar sig i hur det ska gå i Melodifestivalen. Han är het, den gode björnen! :)
CMO, du verkar också vara en envis rackare. Jag trodde att du hade gett upp för länge sedan. Jag borde ha vetat bättre - " Jag har njutit av kommentatorer som CMO, Leif-Arne, Stålis, Unto, m.fl. - människor som aldrig ger sig hur fel de än har." :) Källa: GunnarL:s kommentar #4 från "I have a dream" av Carl Olof Schlyter, som diskuterar Sourzes tioårsjubilem. :)
Skämt å sido. Jag tror att du är lite förblindad av din fanatiska USA & Israel- beundran. Kanske resultat av att du har sett för mycket "dokumentärer" på kabel -TV där Hitler utmålas som en ensam galning som kom från Mars och lyckades lura det tyska folket att följa honom blint. Naturligtvis är det också bara judar som utrotas. De andra, till exempel romerna, "glöms" lätt bort när spänningen är som störst vem som ska vinna andra världskriget. Uppriktigt sagt har jag lite svårt att förstå dina invändningar. Ska jag repetera vad jag redan sagt? Tror du inte på vad jag säger dig? Ska jag uppfinna hjulet på nytt?
Den f.d. franska utrikesministern säger att franska underrättelsetjänsten är helt styrd av Israel samt att Obama är styrd av den Israeliska lobbyn i USA [länk] .  Men ingen som säger något ont om någon av dessa är naturligtvis att lita på.  Heil Israel!
#128: "Det var alltså inte lika systematiskt". #129: "Du kan alltså inte visa upp motsvarande dokument".
#130: "Inget av det motsäger att Nazisternas folkmord riktat mot judarna var unikt i fråga om systematik och industrialisering. Om något så styrker det mitt argument."
Lite mer konkrektion kanske och lite mindre "svepande påståenden"? På vilket sätt "styrker det ditt argument?". Dimma, dimma, bara dimma. Kan du skingra dina dimråder lite?
Och redovisa hur kom du fram till den ståndpunkten? Du ska ju motbevisa mig . Eller hur? Kom med egna argument då om du har några.
Hur många neutrala ögonvittnesrapporter och dokument ska jag nämna för att få dig att förstå att det i grunden inte är någon skillnad mellan den armeniska Förintelsen och den judiska Förintelsen. Annat än att den första visade den andra hur ett folkmord i modern tid systematiskt och planerat folkmord kunde utföras.
Lite barnsligt att diskutera vilket folkmord som var mest systematiskt. DU verkar luta dig väldigt mycket mot Judiska källor, de kan ju stämma för det men neutrala källor borde också finnas för judiska Förintelsen. Den armeniska Förintelsen var minst lika "unik"och systematisk som den judiska som jag har visat och jag har också visat att tyskarna lärde sig av armeniska folkmordet många läxor ...
Lennart, är du verkligen säker på att den armeniska Förintelsen var lika unik?  Jag hörde att inte många testiklar hos de förhörda och dömda i Nüremberg var hela efter förhören.  Kan verkligen den armeniska Förintelsen visa upp något likvärdigt?!
Till exempel hur man effektivt deporterar oönskade element, vilket jag i och för sig redan gett exempel på. Me om du inte är mätt kan jag ge dig mer kött på benet från "The Treatment of Aermenians in the Ottomsan Empire 1915-1916", en rapport för den brittiska regeringen 1915 av Viscount James Bryce och Arnold Toynbee ... "Manuskript, handskrift, avtal, arkiv, korrespondens, deklarationer
ANNEXE C. : ALLEGED TEXT OF THE OTTOMAN GOVERNMENT'S PROCLAMATION ORDERING THE DEPORTATION OF THE ARMENIANS; REPRINTED FROM AN ARTICLE BY MISS ELEANOR FRANKLIN EGAN IN THE PHILADELPHIA "SATURDAY EVENING POST" 5th FEBRUARY, 1916(275) ...
"Our fellow countrymen, the Armenians, who form one of the racial elements of the Ottoman Empire, having taken up, as a result of foreign instigation for many years past, with a lot of false ideas of a nature to disturb the public order ; and because of the fact that they brought about bloody happenings and have attempted to destroy the peace and security of the Ottoman state, and the safety and interests of their fellow countrymen, as well as of themselves ; and, moreover, as they have now dared to join themselves to the enemy of their existence and to the enemies now at war with our state---our Government is compelled to adopt extraordinary measures and sacrifices, both for the preservation of the order and security of the country and for the welfare and the continuation of the existence of the Armenian community. Therefore, as a measure to be applied until the conclusion of the war, the Armenians have to be sent away to places which have been prepared in the interior vilayets ; and a literal obedience to the following orders, in a categorical manner, is accordingly enjoined on all Ottomans :
#173-177 Mycket ord, inte mycket sagt, dvs i vanlig ordning från Lennart Asp.


▪ First.---All Armenians, with the exception of the sick, are obliged to leave within five days from the date of this proclamation, by villages or quarters, and under the escort of the gendarmerie.
▪ Second.---Though they are free to carry with them on their journey the articles of their movable property which they desire, they are forbidden to sell their lands and their extra effects, or to leave the latter here and there with other people, because their exile is only temporary and their landed property, and the effects they will be unable to take with them, will be taken care of, under the supervision of the Government, and stored in closed and protected buildings. Anyone who sells or attempts to take care of his movable effects or landed property in a manner contrary to this order, shall be sent before the Court Martial. They are free to sell to the Government only the articles which may answer the needs of the Army.
▪ Third---Contains a promise of safe conduct.
▪ Fourth.---A threat against anyone attempting to molest them on the way.
▪ Fifth---Since the Armenians are obliged to submit to this decision of the Government, if some of them attempt to use arms against the soldiers or gendarmes, arms shall be employed against them and they shall be taken, dead or alive. In like manner those who, in opposition to the Government's decision, refrain from leaving or seek to hide themselves-if they are sheltered or given food and assistance, the persons who thus shelter or aid them shall be sent before the Court Martial for execution."

Okej mister CMO, kom med ETT argument. Jag säger ETT argument. :)
B:#131: "Källa?". "Det stora Kriget om mänskligheten Kampen om Mellanöstern", Robert Frisk, Norstedts, 2007.
#133: Som jag har sagt finns det 1000-tals "Treblinka" spritt över Ottomanska imperiet, speciellt i den syriska öknen där man fortfarande finner rester av den systematiska förintelse, som till exempel Robert Frisk beskriver i sin bok om Mellanöstern att han själv gjorde tillsammans med "The Independents" fotograf. Robert Frisk uttrycker det så här -"Margada och den syriska öknen runtomkring den, liksom tusentals byar i det som var turkiska Armenien, är det armeniska folkets Auschwitz, platsen för världens första, glömda, Förintelse." ...
"Teshkilat -i Makhsuiye": "ger inga träffar på Google(utom din kommentar på Sourze)". Tror du att jag hittade på allting och hoppades att Du inte skulle kolla fakta? :) Anledningen till att du inte hittade "Teshklilat-i- Makhsusiye" beror på att den tidens ottomanska skrevs med arabiska bokstäver som inte har ett exakt uttal.Min stavning hämtade jag från Robert Frisks bok om Mellanöstern"Det stora Kriget för Mänskligheten Kampen för Mänskligheten". Du kan ju pröva "Teskilat -i- Mahsusa", eller ännu enklare "Special Organisation (Ottoman Empire). Titta även i Robert Frisks bok i kapitel 10 "Den första Förintelsen".
"Utan tvivel var Turkiets behandling av Armenierna brutal och oförsvarlig.

- Man kan fråga sig varför det(armeniernas Förintelse) inte fått mer uppmärksamhet."

Det beror på att Turkiet inte vill erkänna den armeniska Förintelsen utan fortfarande officiellt kallar den för "det så kallade armeniska folkmordet". Turkiet sätter i sin tur press på USA och västländer som vill erkänna att det armeniska folkmordet har ägt rum eller åtminstone ta upp frågan på agendan. . Frisk beskriver i sin bok hur Turkiet har fått USA och Frankrike och att backa när de försökt ta upp det armeniska folkmordet på agendan. Mot USA genom att år 2000 hota med att stänga flygbaser för amerikanska flygplan som flög över de irakiska flygförbudzonerna och hota med att säga upp vapenkontrakt med USA. Mot Frankrike, när den franska senaten år 2000 erkände folkmordet på armenierna 1915. Turkiet svarade med att säga upp "ett kontrakt vär 200 miljoner amerikanska dollar på spionsatteliter med det franska företaget Alcatel och bröt ett avtal värt 7 miljarder amerikanska dollar om strisvagnar med vapenföretaget Giat."

- "Man kan ju också fråga sig varför den kurdiska befolkningens situation som har paralleller med Palestinernas situation, men där Turkiet far fram mycket brutalare än Israel, får så lite uppmärksamhet."
Här är jag faktiskt beredd att delvis hålla med dig att Turkiet faktiskt i många fall är ett strå vassare än Israel när det gäller brutaliteten. Även om det var lite lustigt att du tog en källa från Israel. Läser du bara amerikanska och israeliska tidningar på internet? :) Sedan är det ju det här med att kasta sten i eget glashus. Som både Israel och Turkiet kan fundera över innebörden av, innan de anklagar den andra staten för dålig behandling av palestiner respektive kurder. :(
Leif: Ett sätt som den armeniska Förintelsen är unik i förhållande till den judiska är att högsta ansvariga fick straffrihet, vilket Hitler felaktigt trodde skulle ske med den judiska Förintelsen. Jag känner inte till det du nämner, men det är nog inte helt omöjligt att något liknande ägt rum. Det har vi ju lärt oss av historien att den segrande sidan tar gruvlig revansch. På sätt och viss förståeligt kanske att det är svårt att tygla känslorna när man varit i underläge hela tiden och plötsligt sitter i överläge. Och så går den onda spiralen vidare, hämnd föder hämnd och så vidare i all evighet. :(
Leif: Guido Knopps bok "Krigsfångarna", pocket 2010, tar upp temat. Baksidestexten säger bland annat följande- (CMO kan ju blunda för verklighetens många ord.)
"Andra världskriget är ökänt för sina fasansfulla krigsläger och förintelsen har skakat om efterkrigstidens människor. Men några som ofta glöms bort är de elva miljoner tyskar som fördes till läger runtom i världen. Nästan en miljon tyska fångar återvände aldrig och än i dag räknas fortfarande hundratusentals som saknade ...dödsmarscherna till öst och fasorna i de sovjetiska lägren ...Knopp berättar även historien om de som hamnade i tyska läger, såsom de omkring tre miljoner sovjetiska fångar som dog i tyskt förvar."
Än en gång grabbar,vad har Björn Ranelid och Melodifestivalen med Krig att göra? - Lennart Asp,ditt engagemang för 2;dra Världskriget hedrar dig! - Men starta en egen artikel om det! - Mvh.
@ [länk] Lennart, mitt ex. av Robert Frisks bok "Det stora Kriget för Mänskligheten: Kampen för Mänskligheten" köpte jag signerat av honom själv när han var i Stockholm den 10 maj 2007.  Var du också där då?  Det hela inspirerade mig den gången till denna bloggning:  "Det stora kriget för mänskligheten: kampen mot förnuftet" [länk] .  Som jag förklarar där, "Låter det snurrigt?  Inte snurrigare än den orwellska bakgrunden till titeln på Robert Fisks nya bok "Det stora kriget för mänskligheten: kampen om mellanöstern" (Norstedts, april 2007).  Fisk förklarade själv, den 10 maj 2007 i Stockholm, att bokens titel kommer av de stridsmedaljer som delades ut till män som hans far, engelsman, och till amerikanerna vid första världskriget, där det på medaljerna står 'The Great War For Civilization' - det stora kriget för civilisationen.  Robert Fisk kommenterade att alla han träffar tror att de deltar i krig för civilisation, och att alltihop är skitsnack."  "Själv fick jag spontana och nästan unisona applåder från den övriga publiken när jag vid ett seminarium om yttrandefrihet och övervakning den 7 maj 2007 i Stockholm kommenterade "det här kriget mot förnuftet, som USA och andra bedriver.  De kallar det kriget mot terrorismen, men det ÄR kriget mot förnuftet.  Och det gör att de befinner sig på en tankemotorväg som gör att dom kan inte se era rationella argument."."
@ [länk] Jan, jag var inne på det redan 2011-11-23 18:10 [länk] med att ang. vad som verkligen pågår så är dettas enda relation till Melodifestivalen 2012 att den senare ska få oss att glömma bort det, vilket alltså innebär att Björn Ranelid och Melodifestivalen liksom mycket annat är till för att byta ämne bort från de viktiga ämnena, varvid jag och några till byter tillbaka ämnena till de viktiga ämnena igen.  Så enkelt var det med det.  Men jag är fullt på det klara med, Jan, att du själv tar alla chanser att istället byta ämne bort från viktiga ämnen som tas upp i artiklar här på Sourze med något nedlåtande avslutat med Mvh, så din agenda är densamma som alla andra som byter ämne så snart något viktigt diskuteras.  Och vad gäller respekten för denna tråds artikelförfattare så hänvisar jag till Lennart Lundwall 2011-11-24 11:11 [länk] .  Dessutom håller en aktiv tråd en artikel synlig länge, oavsett vad som diskuteras.  Sedan läste jag i går ett NSA-dokument från 1957 som analyserade ett radiomeddelande utifrån.  Meddelandet är lite åt samma håll som vi sedan själva klistrade på en sattelit vi skickade ut i rymden.  Jag bytte alltså nu ämne till ett annat viktigt ämne, frågan om utomjordingarna.  Dokumentet kan laddas ned från NSAs server här:  http://www.nsa.gov/public_info/_files/ufo/key_to_et_messages.pdf  [länk] .

Orsaken att vårt samhälle befinner sig på full back vad gäller förmåga att tänka och dra intelligenta slutsatser är att så många inte förmår släppa rädslan inför att låta gamla trossystem försvinna och att man är alltför rädd för förändring.
Från "Det stora kriget för mänskligheten: kampen mot förnuftet":

En teknik i kriget mot förnuftet är att vi individuellt ska känna skuld.  Mycket effektiv kontrollmekanism, vill jag lova.  [...]  vi är alla konsumenter [...] Så vi får [...] känna skuld över vårt bidrag till miljöförstöringen och global uppvärming, etc.  DU KAN GÖRA NÅGOT ÅT DETTA!  Det ojämförligt viktigaste du kan göra för miljön är att sluta stödja krig, krigsmakter och krigsindustri!  Dessa sektorer står för en oerhört stor del av den totala miljöbelastningen och en OERHÖRT stor del av mänsklighetens totala petroleumkonsumption.  VAD GÖR DU FÖR ATT STOPPA DETTA?  GÖR DU PERSONLIGEN DIN DEL HÄR?  Om vi nu tillåter oss att må dåligt av vår del av ansvaret för att vi förstör miljön, kanalisera åtmindstonde denna energi till att arbeta på det område där det kan göra störst skillnad, att stoppa krig och krigsmakter!

Robert Fisk sa lite senare, fortfarande den 10 maj 2007 i Stockholm, att han inte tror att vi i väst vill ta demokrati till mellanöstern, utan att vi vill arbeta genom diktatorer som kör med tuffa tag.  ("I don't believe we want to take democracy to the Middle East.  We want the dictators there who work rough.  I think the Arabs would probably like democracy.  And I think they'd like some packages of human rights on our western Supermarket shelf.  But I think they want a different kind of freedom.  I think they want freedom from us.  And this we do not intend to give them.  Which is why the Middle East is now a Hell Disaster Zone." -- Robert Fisk, ABF Stockholm, 2007-05-10.)

Läs mer om hur Sverige totalt fördummades på [länk] .
Misströsta inte Jan, jag tänkte faktiskt precis skicka in en artikel som delvis har med den armeniska Förintelsen att göra, men var tvungen att först bemöta andra debattörers okunnighet som gjorde att de trodde att den judiska Förintelsen var en unik och aldrig förut sedd händelse i världshistorien ...
Om det finns någon därute som vill fortsätta att debattera Björn Ranelid och Melodifestivalen kan den kanske ta sin utgångspunkt från dagens Dagens Nyheters kultursideartikel av Hanna Fahl? Hanna tycker i rubriken till sin artikel att att "Det är något Dickenskt över berättelserna om fiasko, framgång och fall".
"Att ingen redan har gjort den dramatiserade tv serieversionen om livet bakom kulisserna på Melodifestivalen är ett Mysterium. Den skriver sig själv. Redan på de första presskonferenserna där 2012 års artister presenteras spelas de små tablåerna upp ... Björn Ranelid, fräser åt SVT:s webbreporter som vågat antyda att hans medverkan kan vara på skoj, och svarar förnämnt på alla frågor med frasen "inte vet jag, det kanske är ett skämt ... Jag antar att SVT själva inte kan göra det, men varsågod TV 4 för idén: Ola Rapace som den Faginliknande Christer Björkman, några Pernilla Wahlgren-avkommor oi rollerna som det nya pojkbandet Youngblood, och, tja, Björn Ranelid som Björn Ranelid ..."
Verkar som Björn lärt sig av sin mentor Zlatan hur man injagar fruktan och respekt i frågvisa journalister. :)
Leif, jag missade tyvärr i det dagliga informationsflödet att Robert Frisk var i Stockholm 2007. Men jag köpte den på rea i våras. En fantastisk bok. Det vill säga OM man vill förstå vad som händer, har hänt och kommer att hända i Mellanöstern. Om Churchill kunde få Nobelpris i litteratur är det inte mer än rätt att hans överman, Robert Frisk, får det för sin fantastiska undersökande journalistik/historieskrivning. Norstedts beskrivning är inte i underkant - " ett mästerverk ifråga om äventyr och tragik, men också en berättelse full av humor och medkänsla. Det är berättelsen om den våldsamma värld som formar våra liv - och vår framtid." Har Peter Englund och hans polare i Akademin satt upp den på sin litteraturlista? Om inte, gör det NU, snälla Peter! ...
Robert Fisk som han heter och ingenting annat, har bland annat gett upphov till begreppet "fisking" [länk] pga hans förmåga att med torterad logik och de mest osannolikt långsökta resonemang få vad som helst att passa in i hans narrativ om västerlandets skuld för allt ont som händer i mellanöstern. Han är otvivelaktigt en driven journalist med stort patos.

Som kallsinnig och neutral historiker är han förmodligen inte den man bör luta sig alltför mycket emot.

(Man bör nog inte heller nog luta sig mot förintelseförnekare som herr Erlingsson)

Vad gäller källorna till förintelsen så finns det ju inget behov att förlita sig enbart på judiska källor eftersom tyskarna själva noggrant dokumenterade sin verksamhet.

Att Erlingsson sedan tror att bevisen för förintelsen är fabricerade med hjälp av tortyr ligger helt i linje med hans tidigare påståenden att de överlevande som vittnat om sina upplevelser i koncentrationslägren är mytomaner.

Se för övrigt #181
Okej, CMO, vem/vilka/vilka stater är skyldiga "för allt ont som händer i mellanöstern."? ...
@ [länk] CMO, fråga vad jag menar innan du drar förhastade slutsatser!  Att jag frågat om Förintelsen inte mer eller mindre är en sionistisk uppfinning med bistånd av Tredje Riket och Hitler i en diskussion är inte detsamma som att vare sig fråga sig eller påstå att den var ett påhitt.  Jag har inte förnekat och har inte ens i det du citerar ifrågasatt den, jag har bara frågat om inte sionismen har stor skuld i den.  Jag ser sionismen som föregångaren till nazismen, och tror att Hitler lärde mycket av sionismen.
Sionism är nazism.
Eller snarare tvärtom, nazism är en förtyskning av sionism.
#200 Jag är medveten om att du inte är förintelseförnekare enligt din egen definition av det ordet, eftersom du medger att en annan jude förmodligen omkom som en följd av andra VK men att det i så fall var judarnas/sionisternas fel.

Enligt gängse defintion (vilket naturligtvis är en sionistisk sådan i dina ögon) gör dina uttalanden dig emmellertid till förintelseförnekare.

Se t.ex. [länk] i samma tråd.
CMO, skyll inte alla judar för sionismens trix.  Du citerar diskussioner och frågeställningar, inte ställningstaganden.  Jag vet att nazist.. flåt, sionisterna menar att man är antisemit om man ställer frågor, men vad sånt folk tycker skiter jag i.
Jag noterar att CMO tycker att om man frågar vem/vilka/vilka stater som är skyldiga för allt ont som händer i mellanöstern är man "barnslig" ...
Den som vill se sammanhangen i vilka jag fällt olika kommentarer kan ha glädje av denna sida med samtliga mina kommentarer på Sourze någonsin, där länkar finns till de trådar där kommentarerna fällts (om en länk inte leder någonstans så beror det på att tråden försvunnit från Sourze, har hänt med ett par trådar jag kommenterat i).
  • Framlänges kronologiskt sorterat:
    http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson.html  [länk]
  • Baklänges kronologiskt sorterat:
    http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson__reverse.html  [länk]
  • Ditto, men bara sedan 2011-07-22 (kortare sida, om man inte behöver gå längre tillbaka)
    http://freedom.lege.net/sourze_records_Leif_Erlingsson_efter_Oslo_20110722.html  [länk]

Alla kommentarer är med.  Jag står för att jag har skrivit vad jag har skrivit, men märk väl, en diskussion är en diskussion.  Endast diktaturens kreatur håller det du framkastat i en diskussion som vardande dina åsikter, så om du inte är ett diktatur-kretaur, fråga!
2011-11-23 17:39 postade jag här i tråden [länk] om Ola Alexander Frisks slutsatser ang. den dolda nazismen som styr den västerländska förbannelsen, det västerländska samhället [länk] .  Jag menar alltså med Ola Alexander Frisk att normalitetstillståndet i vårt samhälle är nazism.  Sedan finns det ungdomar som dessutom kallar sig nazister.  Men, hävdar jag, jag själv och några till tillhör inte detta normalitetstillstånd.  Det är därför vi blir angripna.  Paradoxalt nog med just det vi inte är...  Men så är ju världen upp och ned.

PS:  Jämför gärna "Satir om att vara normal" [länk] och min egen tidigare Sourze-kommentar "Den stora förintelsen av mänskligheten" [länk] .
Har miraklet inträffat att CMO givit upp sin hopplösa kamp och att vi äntligen kan återvända till Björn Ranelid och Melodifestivalen? På tal om "Mirakel" är det titeln på nya albumet som den populära folksångaren, "Turkiets Sinatra" inklusive misstänkt maffiakoppling, Ibrahim Tatlises ska släppa. Tatlises mirakel har inget med Björn Ranelids mirakel, det har nog mer att göra med att han överlevde ett skottattentat tidigare i år. [länk]
Blev lite nyfiken på vad det var för diskussion CMO hade plockat min fundering från i hans "Var inte barnslig" kommentar 2011-11-29 18:00.  Om man byter ut hans länk till en som pekar ut kommentaren i sitt sammanhang så blir den [länk] .  Min källa står i följande kommentar [länk] tre minuter senare, men den kanske inte passade CMOs syften.

Hittade senare i samma tråd en fråga jag upprepade gånger ställt till CMO, som han ännu ej besvarat.  Finns här: [länk] (2011-05-30 11:40).  Som Aguirre summerar i kommentaren efter, "Gott nu ligger diskussionen där den skall ligga...För judarna och mot sionismen."

Men de verkliga guldkornen i den tråden var på olika sätt två andra kommentarer, en av min namne Leif Bengtsson (signatur LeifB), som bl.a. skrev "Det stora hindret för att folk skall ta in de verkligheter som verkligen hänt är att någon annan redan rotat i skiten och ritat nya egna mönster.  De som kommer därefter får analysera skiten för vad den är utan att kolla mönstren.  Problemen är att mönstren nu kopierats i massupplaga i en sådan omfattning att all skit ser lika dan ut.  Att nu börja studera den är visserligen inte förbjudet i Sverige men det luktar riktigt illa om personerna som tar sig omaket.  Gemensamt för dom är att dom går under beteckningen antisemiter.  Nästa gång du hör någon kallas antisemit kom då ihåg att skiten fanns där redan men mönstren ritades efteråt.  Dom här illaluktande antisemiterna vill bara veta hur den kom dit och varför och eventuellt om det finns substans för vidare kunskap."  - LeifB 2011-05-29 23:49 [länk] .  Och så är det ju, den som vill förstå "blir antisemit".

Och så min egen [länk] 2011-05-30 10:48.  Läs den!  Min källa är ett sammandrag av kapitel 6 ur Peter Anstrins bok "Ett sekel med psykiatrin".  Det är inte alls säkert att det var Hitler som ville ha Förintelsen.  Han kan, liksom dagens ledare, ha varit offer för en större agenda.  Om så är, då försvann inte agendan med honom.  Om så är, då fungerar demoniseringen av honom som avledningsmanöver.  Dessutom, om de verkliga skyldiga aldrig blev fast så kan de ha skapat en ofantlig desinformation med planterade bevis både hit och dit även efter krigsslutet, så inga historiska fakta åt endera hållet, inte heller vad avser ifrågasättande av Förintelsen alltså, blir då att lita på.  Det är viktigt att gå till botten med Förintelsen, för annars kan vi själva bli just Förintade.
#181: I ärlighetens namn måste jag ge dig rätt i namnfrågan, CMO. Författaren heter Robert Fisk "och inget annat." Slarvigt av mig. :(
Rättelse:  Klippklistrade slarvigt Robert Fisk från Lennarts annorlunda stavning i min 2011-11-29 10:29 [länk] kommentar.  Robert Fisk ska det vara, och inte vad jag skrev i inledningen av denna kommentar.
Vi vill inte ha såna antisemiter här som dig som postade 19:42 ovan.
19:42, 19:48 antisemiten är uppenbarligen en smådjävul som jobbar åt den anglosaxiska agendan (som även ligger bakom sionism och nazism), se vidare [länk] och http://projectcamelot.org/lang/sv/anglo_saxon_mission_sv.html [länk] .
Kunde inte ha sagt det bättre själv:
"Är det en metonymi - när zionisterna angriper och avfärdar all kritik mot deras politik med att kalla den anti-semitism?  Det är uppenbarligen zionisterna själva - och deras trogna och/eller nosringsförsedda natotrupper - som är det verkliga antisemiter.  Djävulen kunde inte ha räknat ut det bättre.  Zionisterna vill utrota semiterna.  Och de som vill försvara semiterna blir då kallade antisemiter.  Detta är helt enastående!"

  - Dag Nilsson 2011-05-30 11:11 http://www.sourze.se/forum/thread/10754518/page22#post10755305  [länk] .
#205 Bra att du noterar Lennart, det är ett första viktigt steg för att nå insikt. Nästa steg är att fundera, det är också viktigt, så lycka till med det..
Om man inte ens kan/vill/vågar besvara en enkel fråga, CMO, har man långt kvar till något som kan påminna det minsta om insikt. Är ni rädd för mina frågor herr CMO? :)
Jag repeterar: Okej, CMO, vem/vilka/vilka stater är skyldiga "för allt ont som händer i mellanöstern."? ...
CMO och Lennart Asp,

är ni inte lite bjäbbiga nu? Eller är det bara den andre som är bjäbbig?
#220 - Anonyma inlägg bör förbigås med tystnad! - Som om de äro obefintliga!
Lennart Asp #220,

"Vem är Du?"

Någon som hoppas att ni kan överge ert bjäbbande. Kanske genom att bli arg på mig (för att jag har fräckheten att påstå att ni bjäbbar) istället? Jag söker så endräkt och vänlighet er emellan. Bättre att ni är sura på mig än varandra.
Missförstå mig inte. Jag tycker absolut att ni ska klargöra respektive ståndpunkter. Jag tror heller inte nödvändigtvis att ni kommer att bli eniga. Men jag vill att ni bemöter varandra med respekt och artigt svarar på varandras frågor.
#218 Om någon ställer den "enkla frågan" om vilken sorts ost månen är gjord av så drar jag slutsatsen att frågan bygger på en felaktig premiss pga en "barnslig" uppfattning om planeters beskaffenhet. Vad månen faktiskt består av har vi rätt begränsad kunskap om även om vi kan "skrapa lite på ytan".

Det är precis likadant med din "enkla fråga".
Försök med att taga en Biopsi på vederbörande,och se vart det kan leda?
#222: Jag är inte det minsta arg på dig , Du anonyma, inte heller på CMO. Även om jag kanske skulle lyda Jan O:s råd att "Anonyma inlägg bör förbigås med tystnad!"
Det har nämligen förekommit tidigare att en del debattörer har använt två och till och med tre olika identiteter för att blanda bort korten i debatterna. Jag trodde att det var fråga om det. Helt säker att det inte är fallet kan jag ju inte vara. Eller hur, Du anonyma?
Vad beträffar CMO är han ökänd som en av de debattörer som har tuffast debattstil här på Sourze och det vill inte säga lite.
Då får den gode herr CMO vara beredd på att få lite tjuvnyp tillbaka.
Bra ide´Jan O med Biosopi. men jag tror inte det är tekniskt möjligt över nätet. Men kanske i framtidens Sourze om hundra år? Kan bli intressanta debatter. :)
Om någon av herrarna och Du anonyma av okänt kön är intresserade att fortsätta debatten om olika Förintelser finns det lämpligare forum, till exempel utgående från min sista artikel som tar upp en Förintelse. CMO, du har väl redan läst och betygsatt den? :)
#226

Jo, jag har iakttagit CMOs debattstil. Till hans försvar kan möjligen sägas att han kan vara ganska rolig i sina elakheter ibland.

Men jag är inte här för att blanda bort kort eller något sådant. Kände bara ett plötsligt behov av att se vänlighet i debatten.
#227: Jag erkänner mig skyldig. Det var Jag som inte ville sjunga "We shall overcome" med de andra grabbarna och därmed startade allt "bjäbbande". Jag erkänner också att jag kanske var lite hård i mitt fördömande av CMO:s debattstil. När jag tänker efter finns det nog några debattörer som är värre än till och med CMO och han har ju lite humor - ibland. Jag förlåter allas övertramp i debatten inklusive mina egna plumpa övertramp. Tack, Du anonyma. Du har fått mig att bli en bättre människa. Jag känner frid och ser ljuset. :)
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .