Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Bättre arbetsfri än arbetslös

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Battre_arbetsfri_an_arbetslos/Sourze_style.html .
Det finns hur mycket jobb som helst. Däremot så finns det inga pengar att anställa för. Här är grunden för arbetslösheten i vårt samhälle.


Artikelförfattaren har överhuvudtaget inte förstått ovanstående problem. Det enda han vill är att slippa arbeta och låta ngn annan betala för hans fritidsforskning.
På mig verkar det som om Karlsson har dristat sig till att ironisera över ämnet? - Vad kan komma ut ur detta? - Knappast något produktivt! - Bortsett från Karlssons egen tillfredställelse? - Mvh.
Den stora frågan är väl vem du jobbar för och varför (motivfrågan). Är du kreativ åt någon annan, eller för dig själv?

själv har jag 'tagit mig frihet' snarare än 'tagit jobb', vilket inte var en självklarhet enligt konventionen -att man 'måste jobba för att leva' (work for a living) ...

create for a living, blir en mer följdriktig devis



massor av kreativitet, men för vem?

Alla möjliga yrken och arbetsplatser är kreativa, inte bara dem 'som utger sig att vara det'. Men den viktigaste aspekten oavsett om man jobbar på Pixar, Statskontoret eller Allstäd, är motivet. På vems uppdrag är du kreativ? Och varför? Alla möjliga incitament, vinstintressen, agendor och strategier för skapandet av en underhållande film tex, är delar av programmeringsfaktorn i ditt I/O (input/output).


"In latter times I think that artists and writers have allowed themselves to be sold down the river. They have accepted the prevailing belief that art, that writing are merely forms of entertainment. They are not seen as transformative forces that can change a human being, that can change a society ... It is not the job of artists to give the audience what the audience want. If the audience knew what they needed, then they wouldn't be the audience. They would be the artist." Alan Moore [länk]



@ [länk] Tomasz Striner kl. 15:42:
Det finns hur mycket jobb som helst.  Däremot så finns det inga pengar att anställa för.  Här är grunden för arbetslösheten i vårt samhälle.
Varför då inte göra som kolonisterna gjorde i Lexington när brittiska kronan ville ha massor av skatt av dem?  De bestämde ju sig för att hålla igång sin ekonomi trots det hårda skattetrycket, och skapade därför räntefria pengar uppbackade av det egna arbetet som säkerhet.  Och det gick mycket bra för dem, tills bankirerna i London City lyckades få stopp på dem.  Finns flera liknande exempel, alla framgångsrika tills bankierna lyckas stoppa det hela genom att lura tillbaka boskapen in i hagen, skrev jag visst faktiskt.  Men vi måste inte vara boskap, och arbete finns det ju hur mycket som helst så vad väntar vi på?!
Striner är ju inne på rätt tänk, det finns hur mycket 'jobb' som helst, men jag använder ordet 'kreativitet'. Jobb måste inte vara efter lönetariff, utan helt enkelt från egen initiativ och innovation. Du kan senare byteshandla med denna 'äkta' kommoditet (pengarna är en symbol inte den äkta varan) Nåväl, pengen som symbol kan underlätta byteshandeln som vi alla vet ... MEN, pengen kommer från tredje part! Denna tredje part är inte att lita till, har aldrig och jag kan aldrig tro den kommer, om du inte Själv skapar denna kommoditet eller möjlighet för transaktion och handel.

Det är som ett förtroligt samtal, vilket sker mellan fyra ögon, inte via en tolk som kan manipulera orden och värdet däri, vilket jag tycker mig sett i bankhistorien i millenium, förutom liknande exempel Leif är inne på
"Fler familjer överger veckopengen.
Visserligen får två av tre barn en bestämd summa varje vecko- eller månadsslut, men trenden går allt mer mot "pengar vid behov".

- Det är bättre att barnen får en avtalad peng än att de blir tillstuckna pengar. De är viktigt att de lär sig hushålla med pengarna de har, säger Kristian Örnelius, Institutet för privatekonomi vid Swedbank." [länk] Stor humor, Swedbank knäpper föräldrarna på näsan. Swedbank ett verkligt föredöme när det gäller att handskas med pengar, minns den lettiska krisen bla.
Intressant.  Undrar om vi inte har underhuggare här från de moderna templen; de tempel som vill ha monopol på att trycka pengar, den tredje och onödiga parten som Oscar Berven talar om.  Där kan vi f.ö. tala om folk som skulle göra mer nytta som arbetsfria.
”Där kan vi f.ö. tala om folk som skulle göra mer nytta som arbetsfria.”

:) .. så de kan se värdet av äkta mänsklig interaktion och kreation snarare än virtuella värdeindex och bubblor

hur många i västvärlden skapar något faktiskt idag fö? Sitter inte de flesta vid skärmar och räknar siffror? Och när vi väl är interakriva är det virtuellt via facebook ...

tredjepartens penninglösning gör det så 'enkelt för oss'. Vad det eg gör är att skapa knytta människor som inte kan se varandra i ögonen längre.

Det finns en anekdot som jag hörde Jim Marrs berätta om en fiskare och skicklige båtbyggare i Miami, som byggde lite på inspiration och vid behov, men som annars tog det mycket lugnt och njöt av livet. En vän till honom ville dock liva upp hans verksamhet med mången intressenter i Miami/Florida som ville köpa hans båtbyggarkonst .. han kunde bygga upp ett imperium och tjäna mycket pengar. Men invände fiskaren, han skulle få så lite tid över till sigsjälv och sitt behagfulla liv. Men det menade vännen att han skulle säkra pensionen och att han kunde ta det lugnt då ... historien är självevident vill jag mena ... För 'vem' skulle han då bygga detta imperium, när han redan hade sin behagliga tillvaro?
"de tempel som vill ha monopol på att trycka pengar".. Kära nån... inte finns det något monopol på att trycka egna pengar. Erlingsson är fri att trycka sina pengar, eller leta fram sina kladdkritor för att på egen hand framställa sedlar. Haken är att en mycket begränsad krets utanför universalgeniernas holistiska krets skulle acceptera dem som betalningsmedel. Förmodligen beror detta på en konspiration.
Undvall ... du är på det igen med sofismer som slår mot dig själv. Var är dina argument? Vi önskar gärna dina argument, inte epitetsuppkastningar ...
Ja symbolerna som betyder pengar är inte så tillförlitliga. Symbolerna är beroende av vad folk godtycker och det är nog bara fysiskt jobb som är av betydelse om man tänker på att producera värden i mat kläder och dylikt. Hur lever vi egentligen?
@ [länk] Leif-Arne Undvall 2012-01-26 23:33:
Erlingsson är fri att trycka sina pengar
Du missade nog att detta är något som bäst görs tillsammans med andra, se mitt inlägg [länk] 2012-01-26 19:13:
@ [länk] Tomasz Striner kl. 15:42:
Det finns hur mycket jobb som helst.  Däremot så finns det inga pengar att anställa för.  Här är grunden för arbetslösheten i vårt samhälle.
Varför då inte göra som kolonisterna gjorde i Lexington när brittiska kronan ville ha massor av skatt av dem?  De bestämde ju sig för att hålla igång sin ekonomi trots det hårda skattetrycket, och skapade därför räntefria pengar uppbackade av det egna arbetet som säkerhet.  Och det gick mycket bra för dem, tills bankirerna i London City lyckades få stopp på dem.  Finns flera liknande exempel, alla framgångsrika tills bankierna lyckas stoppa det hela genom att lura tillbaka boskapen in i hagen, skrev jag visst faktiskt.  Men vi måste inte vara boskap, och arbete finns det ju hur mycket som helst så vad väntar vi på?!

Men även pengar = åtagande om arbete eller tjänster     uppbackade av mig själv är nog, ska du snart se från vissa håll i världen, mer pålitliga än dem som inte har någon annan uppbackning än allt snabbare försvinnande förväntningar.
"Erlingsson är fri att trycka sina pengar
Du missade nog att detta är något som bäst görs tillsammans med andra, se mitt inlägg "... Det är förvisso ett understatement, däremot inte något monopol som du skriver. Allt vi anser oss kunna leverera har ett bytesvärde, stort eller litet. Är efterfrågan/bytesvärdet på mina förmågor och tjänster litet så kan jag antigen omorientera mig och tänka ut en annan affärside (To separate the people from the money, and keep them smiling), eller hålla fast vid min gamla icke fungerande.
Leif-Arne Undvall, du har rätt
inte något monopol
såtillvida att inget yttre stoppar oss från att ge ut egna värdebevis.  Spärrarna sitter i vår kognition, ingen annan stans.  Men sådana fängelser är de effektivaste.  Och det är sådana osynliga murar jag vill vara med om att så att säga riva.  Ska vi hjälpas åt?
Där finns lokalt här och var koncept med "Lets", bytesringat etc. Själv har jag verkat i perifering av några sådana. Det du kan göra är att se om det finns någon sådan i din närhet. Det är viktigt att fundera över om de tjänster man vill byta med de andra i ringen är efterfrågade. Är de inte de så fungerar ringen dåligt i längden. Det är ändå viktigt att komma ihåg att om man förutsätter ett samhällsbygge med en viss omfördelning så kan bara den typen av bytesringar fungera parallelt vid sidan av det befintliga monetära systemet. Som faktiskt fungerar rätt bra.
Tack Leif-Arne Undvall för konstruktivt svar.  Om vi då utökar bytesringen till allt som produceras och konsumeras i vårt land så slipper vi räntan och därmed vidhängande problem samt knyter värdet till arbete -- då upphör arbetsbrist i ett trollslag.  Finns ju mycket som behöver bli utfört, inte minst omvårdnad av våra gamla vilket avlastar anhöriga som då kan arbeta även med annat de brinner för.  Som underhåll och uppbyggnad av vår infrastruktur, vilket innebär äkta långsiktig insättning i vårt samhälles verkliga sparkonto.
.."Om vi då utökar bytesringen till allt som produceras och konsumeras i vårt land så slipper vi räntan och därmed vidhängande problem samt knyter värdet till arbete -- då upphör arbetsbrist i ett trollslag".. Nja inte direkt, med nödvändighet kommer efterfrågan på olika varor och tjänster att skilja sig åt varför någon kommer att bestiita en mycket bättre position för att byta än andra, varför ändå någonslags system för omfördelning kommer att behövas. Samma gäller allokering av resurser. Antigen allokeras resurser genom någonslags plan, eller så dit där avkastningen på en investering är bäst, i det sammanhanget är räntan det som styr detta. Att systemet är effektivt och ändamålsenligt visar historien. Då Anselmo av Canterbury hävdade skärseldens existens försvann tabut mot ränta i den katolska västra delen av Europa, medan i de muslemanska och ortodoxa områdena behöll tabut mot ränta.Utvecklingen från den tidpunkten visar att ränta är ett oöverträffat system för att allokera resurser jämfört med makt och plan där det funnits ett tabu mot ränta. Det är även i det räntebejakande västra Europa idéernaom demokrati, liberalism och humanism vuxit fram från Spinoza, Kant, Smith och Mill till Popper.
@ [länk] Leif-Arne Undvall kl. 12:58:

Jag kanske var otydlig, det jag menade är att vi kan skapa de pengar som behövs och att pengarna inte kan ta slut som med räntesystemet som ju är en matematisk och praktisk omöjlighet där fantasibelopp som blir ännu mer löjliga måste skapas för att betala centralbankerna för pengar varför det i sin tur behövs ännu mer kvantrillioner skapade i samma pyramidspel i en aldrig sinande exponentiell vansinnesdans.  Dina argument ang. omfördelning gäller bara när all potentiell arbetskraft redan är i arbete och det handlar om att omfördela mellan sådant som faktiskt redan utförs till annat.  I dag är ju situationen istället att det saknas pengar till att göra sådant som behöver göras.
"Dina argument ang. omfördelning gäller bara när all potentiell arbetskraft redan är i arbete ".. Nej tvärs om, behovet av omfördelning är större då någon endast kan/vill leverera något som ingen efterfrågar. Oavsett system så uppstår hos vederbörande en resursbrist. Om du vill leverera teckningar av kladdkrita men efterfrågan i stället finns på omvårdnadstjänster så uppstår till slut en resursbrist hos dig om du inte anpassar det du levererar till efterfrågan.
@ [länk] Leif-Arne Undvall kl. 13:46:

Annars brukar det vara omvårdnadstjänster som det dras ned på, eller vikarier som tas bort ur vikariepooler, för att kommunpolitiker uppfattar sig sakna pengar.  Har aldrig hört talas om att kommuner dragit in på kladdkriteteritningstjänster, eller att de ens har haft några.  Men folk som gärna jobbar med sådant som verkligen behövs, men som inte får vara kvar för att "det saknas pengar", det känner jag mycket väl till.  F.ö. avslöjar din lista i slutet av ditt tidigare inlägg [länk] kl. 12:58 rätt väl ditt ideologiska bias.  Ska vi komma ur vårt nuvarande predikament måste vi kunna koppla loss från sånt.
Leif Erlingsson inlägg 19 verkar vara en riktigt röd marxist-leninist.
Thomas L. Aabo inlägg #24

kan du utveckla vad som är bra el dåligt utan att kalla folk vid namn/ism?
Oaktat neddragingen finns det en efterfrågan på omvårdnadstjänster, den blir under de närmsta åren ännu större. Givet att huvudparten av finansieringen av omvårdnadsstjänster finansieras av gemensamma/ omfördelade tillgångar, så beror förmågan att efterfråga på den ackumulerade resultatet av efterfrågan av varor och tjänster och graden av omfördelning. Man kan antigen utgår från en analys av hur det faktiskt fungerar och utifrån detta laborera med konkreta förändringar som något kan bidra till att optimera systemet och konkret omsätta dem i praktisk handling eller rena tankeexperiment som endast förblir tankexeperiment.
@ [länk] Leif-Arne Undvall kl. 14:51:

Visst ska man titta på hur det ser ut, men också på vad som går att förändra.
#25 Det är ingen ide de är fast beslutna av att vara övermäktiga alla andra. Men skiter man i det blå skåpet för många gånger så rinner det snart tillbaks ut på dem.
Oscar inlägg 25. Läs den kommentaren som jag kommenterar - då blir de ganska uppenbart (för den med hjärnceller)
Thomas L. Aabo #29 hur någonting 'verkar vara' till skillnad mot 'verkligen är' blir alltför omfattande i några korta kommentarer i fora ... om leif har en tanke om hur pengar och jobb 'skapas' gör jag bäst i att inte dra förhastade slutsatser och drar paralleler till gamla ismer.


man bör tex kunna prata om att 'dela med sig' (vad nu det verkligen betyder) utan att det förknippas med kollektivism och i sin tur till marxism. Man 'laddar orden' vilket lätt skapar missförstånd och vidare förutfattningar .. osv

Visst fan låter det förnumstigt, men håller du inte med?
Tänker på en annan sak.
Några av de arbetslösa har varit med om att bygga starka ekonomiska imperium. Nu är de arbetslösa och får lite nytta av det de arbetade för. De få lite a-kasse ersättning i fas ett två eller tre. Då undrar jag, är det bra ersättning för de arbetslösa. Om man tänker som jämförelse på det imperium som byggts upp med deras hjälp?
@ [länk] oscar: berven 2012-01-28 14:52:
Thomas L. Aabo #29 hur någonting 'verkar vara' till skillnad mot 'verkligen är' blir alltför omfattande i några korta kommentarer i fora ... om leif har en tanke om hur pengar och jobb 'skapas' gör jag bäst i att inte dra förhastade slutsatser och drar paralleller till gamla ismer.


man bör tex kunna prata om att 'dela med sig' (vad nu det verkligen betyder) utan att det förknippas med kollektivism och i sin tur till marxism.  Man 'laddar orden' vilket lätt skapar missförstånd och vidare förutfattningar .. osv

Visst fan låter det förnumstigt, men håller du inte med?

Oscar!

Jag är djupt imponerad av din enastående kapacitet för att enbart fokusera på det som förenar!

Tror inte jag går för långt om jag delar med mig av ett SMS du sände för snart ett år sedan, 2011-04-27 17:30:
Hej gode man.  Känslan är mer och mer hopplöst förlorad (för det ena paradigmt) och samtidigt helt fattbart möjlig (för andra paradigm) inget är, för att vara odömande, bättre el sämre än 'det andra', det är helt enkelt ett val som måste göras (medvetna val, inte programmerade, god damn it!) .. Vilket OS väljer man?  Det med flest I/Os .. imorrn på flyg t Capetown   Världens ende och början, samma som bruzaholm, no less :)

Thomas L. Aabo hade iallafall när han skrev [länk] 2012-01-28 14:22  . . .
Oscar inlägg 25.  Läs den kommentaren som jag kommenterar - då blir de ganska uppenbart (för den med hjärnceller)
  . . .   ännu inte greppat att jag så att säga inte kör på samma OS som han.

OS - Operativsystem, vi som kan data vet att det är operativsystemet som avgör hur alla program tolkas och vad de kan utföra samt vilka resurser de har till sitt förfogande.  Humanister föredrar nog ordet "Paradigm" vad gäller den mänskliga motsvarigheten men för en datasnubbe säger "OS" faktiskt mycket mer, eftersom vi direkt rakt av kan tillämpa alla våra kunskaper och insikter från detta område, och i Oscars och mitt fall är dessa insikter omfattande.
PS:  För att fortsätta OS-liknelsen:  Om och när Thomas L. Aabo gör en programuppgradering till det nya OS:et, så förstår han sedan min kommentar [länk] 2012-01-27 13:32 #19.  DS.
Oscar inlägg 30. V A D ska jag hålla med om genetligen?
Frågan är väl snarare hur mycket lyteskomik vi orkar med.

Thomas L. Aabo #35

hålla med om? Att vi inte måste hålla med!

med fördel är det just skillnad mellan oss som du skrev i annan tråd [länk] och kan så förbli, men om du är här för att diskutera, jo hör och häpna –9/11– som exempel, är inte du mer 'konspirationsteoretiskt' lagd än jag å därför gör sig en sådan term överflödig för vidare dryftande. Det lilla tillägget blir divergerande från sakfrågorna vem, hur, varför i ett historiskt skeende. Felaktiga slutsatser och förutfattade meningar som inte tillför någonting.
Det förra inlägget skulle i datatermer kunna beskrivas som "Kernel Panic".

Ingen rimlig relation till det kommenterade.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .