Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Räntan mer ödeläggande än atombomber

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Rantan_mer_odelaggande_an_atombomber/Sourze_style.html .
Ränta & Ränta,på melodin Jänta & jag! - Men ett par rediga Atombomber är inte heller ett leka med? - Vi får väl se,hurusom det kan sluta! - Med Armageddonhälsningar! - Optimisten!
Ränta har historiskt visat sig vara det mest effektiva sättet att allokera resurser. Jämför t.ex västra Europa, som från ca tidig medelålder bejakade ränta med östra Europa och länderna söder och öster om Medelhavet som inte gjorde/ gör det. Allt beroende på att Anselmo "uppfann" skärselden [länk]änker_ryssarna_10667602.asp I dag ser vi ekonomiska kriser som har lite olika orsak. Eurons krist beror primärt på en centraliserad penningpolitik och en decentraliserad finanspolitikoch därtill fall av usel budgetdisciplin. Fast det är ju mycket enklare att söka förklaringsmodeller som specifikt pekar ut någon/något specifikt ont.
3 "...att allokera resurser...". "Allokera", ho, ho, ho! Ord, ord ord!
Finansministers Strängs "fungibilitet", (om än ej i ordlistan) var åtminstone förklarligt.
Humanisten inlägg 4. Här får du förklaringen till ordet "allokera". Skadar inte att kolla upp saker innan man sätter upp sig på sina höga hästar:

[länk]

Tog mig en minut att goggla fram det.
5 Aabo. Du har missat poängen (min poäng), fastän även du fick slå upp ordet! Och du inser ändå inte var den höga hästen finns heller?
Så vem använder ett sådan ord, förutom expertisen möjligen, i en allmän debatt som här?
Men strunt samma, det vara bara en kommentar, och något förbud råder väl varken åt ena eller andra hållet.
Vet inte alla vad det ordet betyder?!  Fast jag kanske är fack-idiot då det är ett fackuttryck för tilldela inom datologin. :)
"CONFIRMED: The Trillion-Dollar Lawsuit That Could End Finanical Tyranny" [länk]

Detta är en helt nedtystad historia, som systemförsvararna blundar för allt de är värda för.  För den punkterar helt deras verklighetsbubbla.
Humanisten, inlägg 6. Jag k u n d e redan ordet. Jag tog fram länken till d i g!!!
Mer info rel. [länk] 2011-12-13 17:01
"CONFIRMED: The Trillion-Dollar Lawsuit That Could End Finanical Tyranny" [länk] .

Detta är en helt nedtystad historia, som systemförsvararna blundar för allt de är värda för.  För den punkterar helt deras verklighetsbubbla.
Bakgrunden är att 117 länder nu är mot G5-länderna, som nu står ensamma.  G5-länderna styrs av vad som av David Wilcock och många andra kallas Illuminati.  Och att genom historiska manövrar han beskriver i en intervju som sedan i dag finns på Project-Camelot, [länk] eller [länk] , i stort sett all världens guld, 2 miljoner ton, konfiskerades kring WW II.  Detta är den stora hemligheten.  Planen startade 1921 genom att BIS organiserades, berättar Wilcock.  Hemligt avtal.  Det finns alltså verklighet bakom "The Trillion-Dollar Lawsuit", och 117 länder!  Stämningen är spjutet som kan punktera hela denna bubbla (som är vår 1900-talshistoria...)!

Som David Wilcock säger i intervjun på länkarna nyss, detta är långt hemligare än UFO.  Han är mycket känslosam i intervjun, vilket förklaras av att han utsattes för ett allvarligt dödshot i går:
[länk]

WEDNESDAY, DECEMBER 14TH, 3:39 PM: DEATH THREAT

For the first time in my entire career as a journalist, I have been given a very severe threat, handed to me from one of my top insiders.

I was told that I have tonight only to get Part Two out -- "it would be a very good idea" for my own safety, as publicity is protection.

Although the exact nature of the threat is unspecified, I was told I might be "lucky" if all I got was torture.

If I am savvy, so I am told, I may get away with spending the rest of my life in a top-secret facility in a "deep, dark hole" working as a black-ops scientist.

The best protection I have is publicity.  For that same reason I will be releasing Part Two as soon as possible, even if I have to stay up all night.

It has been an honor serving you.  Never forget how much you are loved.  If I am to die, then I die with honor -- a noble soldier of the Light.  I thank you for all the love and care you have shown me over the years and am grateful that I have left such a vast legacy of helpful material for you.

I have to get to work now.  Thank you and God bless you.

Ö.h.t. känner jag själv att det är mycket känslor nu, även för mig i mitt eget liv.  Som i det lilla, så ock i det stora, etc.
@ [länk] Leif Erlingsson 2011-12-15 16:42:

David Wilcock mejlade nyss ut en uppföljare, nu är siffran 122 länder och så vi som tycks leva i en annan dimension, vi i G5-länderna.  Se vidare:
FINANCIAL TYRANNY: Defeating the Greatest Cover-Up of All Time

Posted: 13 Jan 2012 05:13 PM PST
  A 122-nation alliance is backing a lawsuit that could free the Earth from financial tyranny.  This investigation reveals who the perpetrators are and what we can do to solve the...  [länk]
(Mejl om detta sänt från DW 2012-01-14 16:44 svensk tid.)
En mycket intressant artikel.
Är det något jag skulle vilja tillägga så är det några ord om bankers och finansinstituts försök att i alla lägen säkerställa både kapital och ränteinkomster trots prat om riskvillighet.
Ju högre av banken bedömd risk dess då högre ränta (hyra) vill dom ha för det kapital dom lånar ut - med hög ränta ökar dessutom risken att räntan inte ska kunna betalas då den i ett riskprojekt äter upp det inhyrda kapitalet innan det hunnit verka i finansieringen av detta projekt.
Och som om inte detta är illa nog har banken oftast redan säkerställt både vinst och det utlånade kapitalet genom inteckningar och borgenärsåtaganden från tredje part - vad är det egentligen för risk dom tar betalt för?
Bra och friska grepp på ekonomin i England - lokal nivå. Borde vara länder som började med detta - egen valuta som inga banker hittar på för att suga ränteblod från vanligt folk. [länk]
Tja, rent konkret. Jag betalar själv ca 2% realränta på mitt bostadslån, det är faktiskt rätt hanterbart.

Jämför man västra Europa med östra Europa från tidig medeltid och framåt så har det västra Europa en stark utveckling mot demokrati och välstånd medan motsvarande utveckling i öst sladdar. Skillnaden är till stor del baserad på ränta. Anselmo av Canterbury reviderade radikalt synen på ränta/ocker som dödssynd.

Frågan för dagen är: i vilken del av Europa ändrades synen på ränta i liberal riktining och i vilken fortsatte man betrakta ränta som tabu?
Morgonens stora ekonomiska nyhet är att den finske finansministern säger att Euron brakar ihop rätt snart och att Finland gjort en hel del förberedelser för detta.Eftersom jag förstått att Finlands ekonomi inte krisar, så antager jag att landet har en kunnig och målmedveten finansminister.Väl värd att ta på allvar!
#15) Eurons problem beror på att Euro området har en decentraliserad finanspolitik medan penningpolitiken är centraliserad, det går inte riktigt ihop. E.g., värdet av ett lands valuta beror till stor del på den (penning)politik som förs i vart land, om budgeten är balanserad, om skatter och avgifter betalas osv. Eftersom den (penning)politik som förs i de olika Euroländerna skiljer sig så mycket som de gör blir det problem att tillämpa en enhetlig valuta.
För svensk del kommer en eventuell Eurokris att få konsekvenser eftersom våra två största exportländer är Tyskland och Norge, även om Norge kommer att klara sig relativt bra så innebär en minskad tysk efterfrågan problem.
#18) Håller inte riktigt med, pengar är inget problem, däremot dess antites; brist på pengar.
"19 - Då har Du tydligen aldrig haft några! - Förmerandet av dem är verkligen ett bekymmer!
Sitta och läsa börsnoteringarna från morgon till kväll!
Eller detta eviga räknande!
Tid tar det också!

Var glad Du,att slippa slikt!
#20) Nåja, att ha pengar att sätta sprätt på är riktigt angenämt.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .