Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden En liten guide till hur världen styrs

Länk hit:
http://freedom.lege.net/En_liten_guide_till_hur_varlden_styrs/Sourze_style.html .
Natos tidigare högste militäre befälhavare i Europa, General Wesley Clark, avslöjar spelet bakom Mellanöstern och hur invasionerna och krigen var planerade redan före 9/11:

[länk]
Bra artikel Mikael och jag iaf fick ett par nya tankeställningar.

En sak som fascinerar mig när det gäller dessa massor som låter sig förföras av dagens opinionsbildare som du nämner; media; tv; skolor mm. Hur kan man blint gå igenom tillvaron troendes på att vi kan flyga till månen, klyva atomer och bota svåra sjukdomar, men att ett antal individer skulle kunna bakom stängda dörrar få för sig att kontrollera resten är en omöjlighet? Naiviteten är slående och dessa som sedan bekämpar att information kommer fram i ett öppet och rättvist demokratiskt samhälle är ännu mer slående.

Rädslan får de flesta att göra saker de kanske aldrig skulle göra men det jag hoppas mest på är att den även ska få dom att tänka till...
Spartacus! Skärp dig! Du vet väl att månlandningen är en bluff!
I början av 70-talet bröts sig ett litet antal personer (på uppdrag av Nixon) in i demokraternas högkvarter i Watergate-komplexet. Inte ens en sådan liten operation kunde döljas för allmänheten.
#2 Och jag tror det heter "tankeställare". Vilka ställningar din tankar har vill vi inte veta.
2# Spartacus - "Hur kan man blint gå igenom tillvaron troendes på att vi kan flyga till månen, klyva atomer och bota svåra sjukdomar, men att ett antal individer skulle kunna bakom stängda dörrar få för sig att kontrollera resten är en omöjlighet?"

Faraoner, romerska kejsare, Djingis khan, brittiska imperiet för att nämna några exempel, vem tror att dessa inte hade drömmar och att behärska hela Världen? Finns det något enda litet som talar för att mänsklig mognad nu har nått sådana höjder att begär efter allmakt har försvunnit hos de som redan är mäktiga?

Min syn på saken är att maktsuget är detsamma nu som förr. Att tro något annat är sann naivitet. I stället gäller det att se hur det tar sig konkreta uttryck just nu. Vilka är de mest aktiva, mest farliga för oss andra?

Konspirationer i syfta att på orätt sätt skaffa makt pågår ständigt och på alla nivåer. Det gäller att våga se det och våga avslöja det man ser.
#2 & 8

I huvudet på en trudis:

Hur kan man blint gå igenom tillvaron troendes på att vi kan flyga till månen, klyva atomer och bota svåra sjukdomar, men att ett antal individer skulle kunna bakom stängda dörrar få för sig att kontrollera resten är en omöjlighet? Naiviteten är slående och dessa som sedan bekämpar att information kommer fram i ett öppet och rättvist demokratiskt samhälle är ännu mer slående.

Försök till tolkning:

Mycket som sågs som omöjligheter för 100 å sedan är i dag verklighet. (korrekt påstående 1)

Att ”att ett antal individer skulle kunna bakom stängda dörrar få för sig att kontrollera resten är” inte en omöjlighet. (korrekt påstående 2)

Eftersom det inte är en omöjlighet måste det vara en verklighet. (logisk kullerbytta 1)

Eftersom Bilderbergruppens möten hålls just bakom ”stängda dörrar” måste de planera att kontrollera resten av världen på de mötena. (logisk kullerbytta 2)

Är det ungefär så ni tänker?
#9 CMO, ditt försök till tolkning faller platt till marken. Varken månfärder eller atomklyvning förekom för 100 år sedan. Gör om och gör bättre.
Dina logiska kullerbyttor är bara för att förvirra de redan förvirrade, dvs inte mig och de som tänker kritiskt och självständigt(vilket iofs du också gör med andras ideér och tankar på ett sätt).
#10 Försök att stava dig igenom cmo:s inlägg igen (gör om, gör bättre)
#12 I så fall hur (om överhuvudtaget)?

Hur tolkar du sparrisens logiska resonemang, som du tydligen instämmer i...
#10 "Varken månfärder eller atomklyvning förekom för 100 år sedan."

Ja det var ju det jag skrev!?

Måste jag skriva på ännu lättare svenska?

T o m Dag fatatde ju...
Dag, jag skrev om dig i en kommentar till cmo i en annan tråd som jag inte hittar nu. Detta var inte avsett som mobbing och jag ber om ursäkt om det sårat dig på något sätt. Kommentaren var en gissning och syftet var att ge möjlighet till vidare upptäckande och utveckling. Min gissning kan dock ha varit fel. Jag har den största respekt för ditt val att kommentera och debattera i ditt eget namn utan anonymitet och önskar dig lycka och välgång.
"Att de vanligen inte har vare sig tid, ork eller lust att mera djupgående försöka sätta sig in i de mekanismer som format och formar deras omgivning"????

Ligger det inte något i att i en sk. "demokrati" så innefattas man av BÅDE rättigheter så väl som skyldigheter???

En av dessa skyldigheter borde väl då vara att man är "up to date" i politiska sakfrågor.
...
Vi borde de facto införa ett form av prov (typ körkortsprov) som man SKALL ha godkänt på INNAN man kan erhålla sitt röstkort.

Att få tag på denna kunnskap är ingen konst om man inte utgår från gammelmedia utan använder sig av internet i stället.

Slit er från all idrott o.likn. som kastas som smulor till folket och sätt er in i politiska frågor i stället.
Annars riskerar det gå år h-e.

Ingen kunnskap inom det politiska systemet=ingen rösträtt
Michael Delavante visar genom Lord Curzon citatet från 1898 "Jag erkänner att länder är spelpjäser på ett schackbräde på vilket ett spel om världsdominans utspelar sig" vad som egentligen pågår, och därmed vad vi måste lära oss för att bli seende.  Nämligen att genomskåda alla förvillare, av vilka det vimlar av i alla sammanhang.  Pia I efterfrågade nyligen en kurs för att förstå vad som pågår.  Sourze är fullt av utbildningsmaterial i vad som pågår, inte minst Delavantes artiklar, men Sourze är ännu mer fullt av förvillare som försöker få oss att inte se det som är rakt framför våra ögon.  Spelarna i Lord Curzons schackparti måste förresten med naturnödvändighet ha tillgång till underrättelser som vi andra kanske inte ens förstår vitsen med.  Så de måste ha underrättelsetjänster.  Folk i dessa måste förstås förstå en del av vad som verkligen pågår, och ha intresse av att - oavsett hur perverterat - dryfta kring det.  Själv tror jag det är därför det finns diskussionsforum av typ "Above Top Secret", "Godlike Productions", etc.  Spelarnas medhjälpares perversion tror jag alltså är orsak till mycket av konstigheterna på nätet, men bakom allt detta finns sanning.  Bara vi förmår se den.  Och bara vi förmår se förbi förvillarnas trick.
Tillägg:  Professor Peter Dale Scott talar om "deep events" som berör stora mäktiga men dolda inflytanden med makt att påverka historien och han talar om vikten av att göra jämförande analyser av sådana deep events såsom del av en pågående dold underliggande grundval i så kallade utvecklade samhällen. Och om behovet av att diskutera frågan huruvida nyckel-deep events har med varandra att göra.  Jag har tidigare berört detta här på Sourze, som på [länk] ang. säkerhetstjänster och terrorism.
Från Michael Delavantes artikel:
Elitens egen historiker professor Carroll Quigley, skrev brutalt ärligt om dem i "Tragedy & Hope" och "The Anglo-American Establishment" och avslöjade att mötet 1891 stakade ut detaljerna för det hemliga sällskapet som kom överens om att det skulle finnas en inre cirkel kallad "De utvaldas sällskap" och en yttre cirkel kallad "Medhjälparnas organisation".  Målen skulle uppnås via hemliga politiska, ekonomiska influenser bakom kulisserna samt kontroll av media, utbildning & propagandainstitutioner.
Jämför min fundering [länk] ang. Spelarnas medhjälpares perversioner såsom orsak till mycket av konstigheterna på nätet.  Det var en vecka sedan jag läste Delavantes artikel första gången, och det var inte förrän jag nyss läste den en andra gång som jag insåg att han där faktiskt tar upp medhjälparna.

Vidare från Michael Delavantes artikel:
1907 så mötte den amerikanske diplomaten Henry White det konservativa partiets ledare Balfour, (Rhodes sällskap), i England för att diskutera Tyskland.  White chockades då Balfour förklarade nödvändigheten av att provocera fram ett krig mot Tyskland och utbrast:  "Ni är en storsint man privat, hur kan ni överhuvudtaget överväga något så politiskt omoraliskt som att provocera fram krig mot ett harmlöst land?  Vill ni konkurrera så jobba hårdare".
Högst densamme [Arthur James] Lord Balfour var i allra högsta grad (tillsammans med Lionel Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild, Baron de Rothschild, som Lord Balfour i det (ö)kända brevet dem emellan benämner "Dear Lord Rothschild")) inblandad i skapandet av den statsliknande bildning som i dag kallas Israel.  Första världskriget tycks härvid ha varit ett "nödvändigt" steg på vägen.

Våga bli seende!  Den som ser får leva!
Intressant summering av vad som kan göras av ett land för att snabbt få tillbaka ekonomiskt välstånd, från att nu vara i skuldfälla:  [länk] .  Hoppa till "To escape the debt trap of the global bankers, the power to create the national money supply needs to be restored to national governments.  Alternatives include:" ungefär halvvägs ned i artikeln, och läs till slutet.  Artikeln är skriven den 11 september i år.  Den avslutas med en intressant observation om vilka som INTE fick vara med vid årets minnesstund för 11 september 2001.  Nämligen brandmännen, räddningsarbeterna och offrens anhöriga.  Som det står, antagligen vet dessa för mycket och förväntades kunna sprida bittra kommentarer.  (Och det får ju inte förekomma, i vår perfekta värld.)
Antalet kommentarer under dagen uppgår till 14 stycken, vilket förmodligen är bottenrekord för Sourze. Jag undrar vad det beror på?
Erlingsson står ju för hälften av kommentarerna och man tycker ju att det egentligen borde ha dragit till sig massor av läsare.
Att svenskar helst inte vill veta hur världen och universum fungerar?
23/ Jag ser att du sätter ett frågetecken efter din kommentar. Förmodligen har du rätt. Svenskar har naturligtvis inget intresse av att veta hur världen och universum fungerar - trots att vi har en vetenskaplig tradition som knappast kan jämföras med några andra länder med vår befolkningsmängd. Felet på svenskarna kan i stort sett definieras som att de inte okritiskt lyssnar på Leif Erlingssons teorier - eller hur? Men min fråga kvarstår. Varför är antalet kommentatorer så få nu för tiden? Trots att du berikar oss med all din visdom?
#25 En lika patetisk skitsnackare som "Dilettante" själv och lika lite "koll".
KOM IHÅG ALLA HAR FEL FÖRUTOM CMO. Alla andra talar sanning men har fel. CMO har rätt i allt.
Briljant analys från Corbett Report häromdan, som visar hur allmänheten vilseleds: [länk]
Att vi ser så mycket sanningar komma fram just nu i världspressen, och till och med lite av det spiller in i Sverige, är för att dessa är ammunition i krig mellan maktfraktioner.  Jag talar nu maktfraktioner av den dignitet som man måste ha stöd av om man ska kunna bli nominerad som president i viktigare "demokratier".  Jag nämnde för en tid sedan att enligt Clif Highs Web Bot rapport "The Shape of Things to Come" Volume 0, Issue 12, Data Set Analysis, Asymmetric Language Trend Analysis, Interpretation and Predictions for 2011/2012 så kommer först en ny och synlig vasshet i medierapporteringen innan media kommer att få instruktion att fnaska för allt vad de är värda, 2011-11-26 16:23  [länk] .  Den pågående medieöppenheten i USA om att 9-11 ingick i planerna redan år 2000 kan vara en ny typ at "false flag", nämligen för att få bort fokus från hur illa det är ställt just nu på hemmafronten.  I en senare analys som Clif High berättar om ser han en brytpunkt för inledandet av en evig renessans för mänskligheten vid mars 2012.  D.v.s. att då är denna trend tydlig för många.  Jag nämnde det 2011-12-29 09:27 [länk] .

(Tidigare kommentarer av mig:  [länk] .)
Professor Dennis Cuddy i en suverän intervju där han förklarar historiken bakom en del av det jag skriver om, för dem som vill fördjupa sig: [länk]
Kan alla de här experterna ha fel när det gäller hur WCT skraporna säckade ihop? [länk]
Psykologer talar ut:  [länk] !
Skrev MD (Michael Delavante) 2012-11-14 13:01  [länk] .

De talar här om den traumatisering som gör att folk vägrar förstå ens det de förnuftsmässigt annars kunde förstå är sant, för att det är för jobbigt att förstå.  Jag känner själv genom egen erfarenhet mycket väl till hur det fungerar när man inskränker sin egen världsbild utan att själv inse det.  Detta efter att ett "fundament" för mig visat sig inte hålla och jag då år 2003 öppnat upp inifrån och börjat studera sånt som jag tidigare inte velat röra.

Det finns inget sätt att utifrån "få" någon som inskränkt sin egen världsbild = stängt in sitt eget tänkande, att verkligen studera kritik av denna bild.  Det måste komma inifrån, efter att något "fundament" visat sig inte hålla.  Jag har experimenterat så mycket med olika människors förnekelse att jag vet att intelligens stängs av precis så mycket som behövs för att inte förstå.  Har bloggat mycket om det.  "Intelligens går mot gränsvärde noll", o.s.v..  Det kan för den som ser processerna, som för psykologerna i videon, bli väldigt tydligt.

Vissa individer uttrycker nämligen oerhört tydligt utan att själv inse det hur de själva gör för att slippa förstå sånt de inte vill förstå.  Det handlar om att bli riktigt närsynt och att bara "förstå" sådana brottstycken av information som tycks kunna gå att tolka enligt sin egen världsbild, och då tro att man förstår dessa rader, medan de andra raderna "blir obegripliga".  Dessa personer fattar naturligtvis ö.h.t. inte vad de läser.  Och avslöjar det väldigt tydligt.  Det vill säga de tydliggör utan att själva förstå det de mänskliga förnekelseprocesserna.  Goddag yxskaft är i dessa sammanhang vardagsmat.

Att stå emot förnuft och sanning blir det slutgiltiga provet för den som vill slippa behöva ändra sig, för den som vill kunna behålla sin inskränkta världsbild.
Att stå emot förnuft och sanning blir det slutgiltiga provet för den som vill slippa behöva ändra sig[...]

[Det tidigare inlägget är dock rättat i denna kopia.]
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .