Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Vi lider av färgblindhet

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Vi_lider_av_fargblindhet/Sourze_style.html .
Till:  Astrid Boman
Ämne:  "Vi lider av färgblindhet"  2012-07-18 06:00  [länk]


Hej Astrid,

det var ett tag sedan jag hörde av dig.

Jag tycker att det var roligt att du skrev om en slags blindhet som orsak till att vi inte ser...
"Jag söker efter en annans tids män/kvinnor
Men finner i natten bara skrämda katter
Dödsförskräckta
För mössens makt
Har vi drabbats av nationell blindhet?
Lider vi av färgblindhet?"

Det frågar den syriske poeten Nizar Qabbani.  Frågorna är retoriska och svaren ligger i frågorna.
Som du vet startade jag min egen blogg  "Intelligentsians blockering[länk]  just i sökandet efter svaren på denna vår egen nationella blindhet.  Det var 2005.  Jag har sedan dess funnit mina svar, och nu är frågan vilken strategi som kan leda till "verkligt tänkande, verklig förståelse, verklig vetenskap och verklig demokrati", med Ola Alexander Frisks ord.  Jag kommer att återkomma i frågan.

Mina vänligaste hälsningar, och tack för din fina artikel,
hälsar den holistiska detektiven.
VEM tror att Clinton far jorden runt ideligen för att förbereda domedagen, den sista smällen över sin familj,sitt folk, all världens folk?
Hillary Clinton, känd dom "järnladyn", efter den första diton, Golda Meir, Israel. Ja jag litar inte på henne, maktfullkomlig, mer israelsvänlig än Obama som nog försöker vara neutral, med en muslimsk far. ("Kanske muslim" enl. Clinton i valstriden dem emellan för fyra år sedan.)
Ryktesspridning är aldrig trevligt oavsett ämnet....för hur bevisar man att man inte är muslim...hur bevisar man att man vill fred för alla folk...
#5 Jag tror att muslimer inte äter Gris för att de måste tänka på figuren.
Se vad många tjocka människor det finns i onödan för att folk äter fläsk.
Anledningen till att muslimer inte äter griskött är att det köttet väldigt fort i klimatet i de muslimska kländerna blev dåligt och man blev magsjuk.
Med moderna kylanläggningar på slakterierna etc så är det problemet försvunnet.
Våra vikingar hade vid sina fester under vintrarna föga besvär av trikiner...Judarna säger väl också nej till fläsk?
"Våra vikingar hade vid sina fester under vintrarna föga besvär av trikiner"

Hur vet du det?
CMO Måste erkänna att jag inte VET men hört denna visa många ggr. Så jag tror på den. Religiösa påbud om matvanor har ofta en mkt praktisk bakgrund byggd på erfarenhet...
Citat:"Berömda är nordpolsfararna Andrée, Strindberg och Fraenkel, som alla ansetts ha dött i trikinos efter att ha förtärt smittat isbjörnskött."[länk]


12 tack så mkt. jag får väl justera till mitt "vetande".
"Religiösa påbud om matvanor har ofta en mkt praktisk bakgrund byggd på erfarenhet... "

Och hur motsäger det teorin om trikinerna? Varför skulle det inte vara negativa erfarenhetar av trikiner som lett till förbudet att äta fläsk?
CMO Jag anser att vi är helt överens om detta, men jag tycks inte ha formulerat det på bästa sätt. God afton här i Sweden!
Kan inlägg 9. Skillnanden ligger just i k l i m a t e t, som jag skrev i mitt första inlägg i denna tråd. Bra om du kan läsa innan du skriver/raegerar.
#7/#17/ Här har du nog kommit fel. / Citat:” Trikiner avdödas vid upphettning av kött till minst 68°C. Beroende på djurslag fungerar djupfrysning olika och är inte en helt säker metod. Djupfrysning fungerar inte heller mot den frysresistenta formen (T. nativa) som även den kan finnas hos vilda djur i Sverige.” [länk]
Tja jag har läst det i en seriös tidning. Så vem har rätt egentligen. Det k a n ju inte vara en tillfällighet att man föbjöds att äta griskött i dessa klimat.
OM flera olika religioner avstår från griskött i varma länder, så grunder det sig säkert på mänsklig erfarenhet, inte gudomliga uppenbarelser.Det lite knepiga är ju att om en del av deras anhängare bor nära Nordpolen så gäller reglerna ändå.. Just nu berättar Sommarprataren om hur det varit att växa upp i en Assyrisk familj i "det kristna Jönköping". De kristna assyrierna hade enormt svårt att känna igen sig. Äktenskap på romantikens grund existerade inte. För övrigt så har andelen frikyrkliga i Jönköping alltid överdrivits. Jag bodde där i två och då sa mannen på gatan att "här är varenda jävel religiös". Jag kom väl fran till ca 10 % i tätorten, ca 25% i vissa kommuner omkring...
Tja, en del asiater äter hund och verkar må bra av det, något som jag tror de allra flesta i Europa avstår. Det skulle vara möjligt att föda upp hästar som köttdjur på samma sätt som nöt men det förekommer knappast. Dock hamnar en och annan utjänt ridhäst i den italienska salamin.
Så sent som för två dagar sedan var det ngn intresseförening som ville att vi skulle tillgodogöra oss hästköttet bättre - det är ju gott ok kusar i varannan hage----
21/ I Frankrike tror jag att man föder upp "kötthästar" för slakt, precis som vi föder upp nötkreatur. Under min tid på Kronobergs läns slakteriförening (KLS) fick jag besök av en lantbrukare som ville ha kredit för att introducera det även här. Men jag avslog begäran, eftersom jag ansåg det väl fantasifullt. Samme man är för övrigt en av dem som bär skulden för explosionen av vildsvin - han introducerade även dem i vårt län. Först i hägn men efter hand som de rymde så har de spritt sig oerhört.
#20/Janne B/Huvudgrejen måste väl ändå vara hur man tillagar köttet som är smittat, om det är gris eller isbjörn som ska tillredas (som nordpolsexpeditionen bittert fick erfara) 68’C grader är det som gäller oavsett vilken världsdel det tillagas i enligt länken. [länk] //Citat: ”Fläskförbudet: Islam förbjuder griskött och den främsta anledningen till detta ligger på trosprincipiell grund, eftersom muslimen måste följa Guds befallningar och avhålla sig från det som Han förbjudit, bl.a. griskött och grisfett.” [länk]
Lasse / Ja hur tillagar men kött i alla de trakter där man saknar ved som bränsle....??
Det finns ju mängder av förbud inom både islam och judendom även för "fisk som saknar fjäll", skaldjur(?) och "djur som inte idisslar och saknar klövar". Och sedan tillkommer "kosher" i en massa sammanhang. Kött och mjölk ej tillsammans, slakt på visst sätt osv osv. Syftet? Tja... Men i t.ex. Marocko så finns griskött i större köpcentra. Och vin, tack vare gubben Noak?
I min gröna ungdom fanns vid Möllevångstorget i Malmö,en särskild köttaffär.där endast hästkött tillhandahölls!
Man åt tydligen mera häst då,40-50-tal,eftersom affären där var synnerligen livligt frekventerad!
Nu för tiden får man antagligen i sig detta kött,plus Åsna,i diverse charkuteriprodukter!
Jag minns att Köttbullar på malet hästkött var "stabbigare" än de av Nöt!

Under krigsåren såldes på torget där,mycket Kanin,till slut bestämdes det att fötterna skulle finnas kvar vid försäljning,ty man misstänkte att en del Katter slunkit med som varande Kanin!
Man förstod tydligen inte på den tiden,att proteinbehovet,kunde tillfredställas på andra sätt än med köttprodukter!
Från Sverige till Himmelriket - har ju en serie hetat somm gått i vinter, såg en bit avv en repris i går. Där en judisk man hade olika klylskåp för olika sorters mat, även olika ungnar av samma skäl osv. Ganska lustigt att de kan ta till sig moderna Micros, de senaste mobilerna, de bästa datorerna osv. Men aldrig byta klädsel eller ta bort skruvlockarna. Religion kan vara båda härligt,besvärligt och förfärligt!
Jan O / Moder min sa att under beredskapen så vart det opassande att fråga kötthandlarna vad det var för sorts kött.Men det var säkert mkt häst,räv, grävling med mera...En skröna var att en slaktare på sin dödsbädd sa "Ät aldrig korv". Men folket var sensationellt friska dessa krigsår i brist på socker,salt och mkt annat.Kryddor gick i stort sett inte att få tag. Chokladkaorna var til ca 75% fyllda med ngn äckling kräm. Jag minns hur pappa Håkan i triumf kom med med den första heläkta chokladen kanske till julen 1945...
#25/Det var illa Jan, veden slut? kan inte du och dina missionsförbundare samla ihop till lite ved.
27#, Jan, då det gäller handel med hästkött är det ingen nackdel att vara färgblind. Alla hästar i Sverige som tilltänkt Hamburgerkött behandlas lika oavsett färg och form. Det är i stället urminnes låsningar med bibliska förtecken samt skrupelfria mellanhänder som styr handeln med hästkött. En liten del slaktas hemmavid, en stor del exporteras för samma verksamhet, en viss del kött importeras så långt i från som Mexico. Miljötänket är totalt åsidosatt, och rekordet för vinstgivande verksamheter är då hästägaren agerar den goda familjefadern på semester utanför svenska gränsen, med hela familjen och "ridhästen" för att spränga fram med främmande mark under hovarna. (puh lång mening).
Men då första bästa slakterie dyker upp, är hästens sista timmar räknade.
Om jag vet rätt, så kan man använda t.ex. de restprodukter som kommer från "öknens skepp" (dromedarer eller kameler) både till att tvätta sig i, eller till att elda med.
31 Vad jag fått höra, så är motståndet här mot att äta hästkött detsamma som mot hunddito. Ingen vill käka upp sin trognaste arbetskamrat.
Beklagar, kossor (och katter. Men vem skulle vilja käka katt f.ö.?)
Jag är inte så säker på det. Allt har sitt pris. Då det gäller den diplomerade "Caballion" vilken dragit in "fläsk" till Fjompiga Fia och hennes föräldrar är prisfrågan sällan aktuell. Han får en minneslund, men om hästkött i Sverige vore i paritet med nötkött, eller haft en prisbild som den i övriga Europa, hade den stackars ridhästen inte behövt stå i tiotals timmar i en hästvagn för att vänta på döden, för jag utgår ifrån att även den stackaren varit en god kamrat.
Skillnaden är väl idag kanske: Kossor får leva vidare som mjölkmaskiner. (Vi får väl se hur det blir med metangasen från dem...) Tjuren Ferdinand hamnar på slakteriet, behövs bare ett fåtal. För kusar, mest till att rida på numera, så gäller kastrering för hingstar till valacker, men de får iaf leva vidare. Tills de blir för sega till föda.
Leif Arne inlägg 21. De köttpåläggsskivor som säljs i matbutikerna och kallas "hamburgerkött" är faktiskt hästkött. (Skivorna är mycket mörkröda)
Var tror du alla slaktade travhästar etc hamnar?!
Tänk!
GunnaL inlägg 23. Vildsvin har inte "införts" utan å t e r i n f ö r t s!
Hisoriskt en naturlig del av vår fauna.
HUR många vildsvin hade vi mellan år 1900 och 1980??? Sådana med fyra ben alltså!
#37) Ja kära värld, hur kunde jag vara så naiv. Vad gäller udömnda travhästar med andra hästar, så vet jag bara att många av dem ställs på långtradare för att transporteras ner till södra Italien. Där förmodligen de hamnar på hästpensionat och blir omskötta efter konstens alla regler.
28/ Thomas L Aabo/ Givetvis helt rätt - vildsvinen återinfördes. Men vi utrotade dem på 1600-talet ungefär samtidigt som vi slängde ut danskarna - båda arterna ansågs göra för stor skada. Vildsvinen vill vi egentligen inte ha tillbaka men danskarna är numera välkomna.
Thomas 42 / I så fall himla tur att du finns här o ställer allt till rätta....;-)
"Thomas 42" har för mig en alldeles särskild betydelse, nämligen meningen med livet.  Att bli till medan du lever.  Och dessutom vet ju alla datanördar genom Douglas Adams bok "Liftarens Guide Till Galaxen" redan därifrån att det ultimata svaret till allt är 42.  Men Thomasevangeliet med dess Legion 42; "Bli till, medan du passerar [livet]."  Alltså "Bli till medan du lever".  Om du känner igen detta så berörde jag det tidigare 2011-04-12 10:56 #1 ang. "Mamma som Gud[länk] .
28/43 Konstigt, på kontinenten har det mej bekant i alla tider funnits både vildsvin och varg (aldrig utrotade som här, men sämre med älg). Och finns idag. Vad är det för fel på Sverige där det blir så mycket liv om saken? Men visst ställer naturen till med problem, särskilt när balansen rubbas. Det är nog priset för alla dess välsignelser.
46/ Visst är det konstigt, men förståeligt när naturen förändras drastiskt. Vilken villaägare blir lycklig när han på morgonen ser sin trädgård uppgrävd av vildsvin? Vilken idrottsförening blir lycklig när fotbollsplanen ser ut som ett väl odlat potatisland? Eller vilken fårägare tycker att det är förtjusande att se ett par döda och sex halvdöda får liggande i sin hage med blodet rinnande ur halsen? Signifikativt är att de som älskar tillförseln av vildsvin och varg är storstadsbor som lever långt ifrån naturen och inte har så värst mycket hum om hur den fungerar. Det finns betydligt fler vargvänner vid Stureplan än i Värmland - den saken är säker. Där börjar man allmänt tillämpa förkortningen SGT - vilket betyder Skjut, Gräv, Tig.
47 Okunnigt struntprat! Vargen är f.ö. Värmlands landskapsdjur, ej utvalt i Sthlm! Vildsvinen har blivit för många, eller kanske vargarna för få? Läs vad jag skrev och kommentera det. Dessa djur finns söderut i mer tättbefolkade länder!
48/ Jocke outsourzad/ Råkar du möjligen bo i Stockholm? Någonting säger mig att det är fallet. Beträffande okunnighet så är det jag relaterar till en dyster verklighet för många där jag bor. För övrigt vill jag inte debattera med dig - jag har haft nog av det.
49 Jag bor på planeten Tellus. Är uppvuxen på landet, tidigare jägare men inte i dimensionen Sv Jägarförbundet. Har svarat sakligt.
Ingen tvingar dig att debattera med mig, gudbevare oss båda!
Så låt då bli för f-n!
Gunnar inlägg 43. Du kan i n t e historia. Ni slängde inte U T danskarna, eftersom Skåne, Halland och Blekinge var lika danska som Jylland och Själland!
Ergo är Skåne idag lika ockuperat som Estland har varit!
HA!
Intellektuelle och historielöse amöba!
Leif inlägg 45. Liftrens Gudie... har jag självfallet läst. Kan varmt rekommendera:

[länk]
Jocke inlägg 46. Det finns faktiskt en liten älgstam i Tyskland.
NÄR har en ockupation varat så länge att den inte längre ses som en ockupation? Ockuperar Ryssland landskapet Karelen eller är det en slutgiltig uppgörelse vid fredsslutet 1945? Det finns områden mellan Tyskland och Frankrike som väl ibland haft olika herrar. Hitler tog väl över Saar o en bit till 1936? efter en folkomröstning! Gillas det?
Runt Israel finns väl ockuperade områden, införlivade områden och militära områden? USA tog väl en gång Nya Mexico med militära medel? Vi förlorade en gång Finland men vann nästan samtidigt Norge.Norge befriade sig utan skottlossning efter ca 100 år! Sensationellt!
// Ja det finns helt enkelt inge regler för när, var,hur gränser får flyttas. Det är nästan alltid militär makt som avgör saken. "Historien" är dålig på att fälla domar. Opinionen är bara upprörd ett tag. Med undantag för Israel-Palestina konflikten, ty den är av evighet!
Thomas - den där älgstammen är kanske utrustad med Tre Kronor???
51/ "Intellektuelle och historielöse amöba!" Det var hårda ord Thomas L Aabo. Jag vågar emellertid påstå att jag kan betydligt mer historia än du - i själva verket är jag en riktig fena på historia. Bl.a. vet jag att Skåne, Blekinge och Halland m.fl. landskap avträtts till Sverige genom skriftliga fredsavtal. Att då börja snacka om "ockupation" kan enbart hänföras till begrepp som "dumhet" och "okunnighet". Fast i ditt fall är det ju inte precis överraskande.
54 Thomas. Ser på wikipedia att det strövar omrking enstaka älgar ända ner till Österrike. Och i stan har de börjat sälja älgkorv. Möjligen från vilsna älgar i förorten... Men varför skinnet inte tas mer tillvara har jag inte fått något bra svar på.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .