http://freedom.lege.net/Paideia_for_alla_eller_bara_de_utvalda/Kommentarer till Paideia för alla eller bara de "utvalda"?

Kommentarer till Paideia för alla eller bara de "utvalda"?, sidan 0001 -- från http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1
 • Varför ger Sveriges riksbank - (Se riksbankens årsredovisning för 2001 sid 47) - stöd till utbildning i judisk kultur och religion, om inte den judiska kulturen och religionen gynnar den svenska storfinansens intresse? Det är samma riksbank som 1968 uppfinner den Falska Nobelpriset som sedan tilldelas överklassälskande folkfiender som Milton Friedman och Friedrich von Hayek.

  Naturligtvis är det listigt att under 1960- talet hårdlansera det förlöjligande ordet konspirationsteoretiker och sedan flitigt använda det för att täppa till käften på varenda vaken människa som anar vad som är på gång.

  Till dig som tror att just du kommer att höra till den elit som materiellt sett kasserar hem storslam vid spelets slut säger jag: Fortsätt att jobba för världens största svindel, du drömmer om att hamna i ett materiellt himmelrike med de tre hörnstenarna London - Washington - Jerusalem som bas. Grattis!

  Till dig som inte är så uppblåst att du tror att just flitiga debattörer på Sourze ligger väl till att äga Världen säger jag: Se - och bygg upp en värld i ditt inre, för den yttre världen kommer att rasa samman och omvandlas på ett sätt vi knappast kan förställa oss. De som har en hörnsten inom sig kanske kan överleva. Den lagiska judendomen är inte en levande grund.

     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Dag Nilsson 2011-06-18 09:48:00 inlägg #1, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10756935

 • Låt oss tala om Judisk ideologi [länk]
     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Lasse Wilhelmson 2011-06-18 11:09:00 inlägg #2, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10756940

 • Innan jag blev klar över hur israeler betett och beter sig mot palestinerna, vilkas land de med Englands och FN:s hjälp fullständigt folkrättsvidrigt ockuperat, så hade jag inte det minsta problem med ord som judehat och antisemit. Själva tanken på att hata ett folk var verklighetsfrämmande.

  Vartefter det gick upp för mig vad som faktiskt skett och sker i Israel blev det ett problem för mig hur man håller isär ett lands handlingar från delar av dess medborgares handlingar. Hur klarar jag att gång på gång påminna mig att det inte är judar som torterar de araber vars land de ockuperat? Det är israeler som gör det.

  Jag har blivit övertygad om att kriget mot palestinierna förs över hela västvärlden. Israel har allierade i alla västländer. Det är ingen tvekan om att man för ett raffinerat propagandakrig där skapande av självmotsägande ord och förvrängning av existerande ord är en viktig del. Att massmedia är själva marken för kriget mot araber utanför Israel är uppenbart.

  Eftersom vi tänker med ord så har språket stor makt över tanken. Vi påverkas av att höra att judarna "förintades" under Andra Världskriget medan andra människor dödades. När 600.000 ryska krigsfångar avsikligt svälts ihjäl efter ett av de inledande slagen mot Sovjet, då heter det att de svalt ihjäl. Men när 20.000 judar dödas i ett getto då "utrotas" eller "förintas" de. Vem/vilka är det som håller på med denna retorik för att påverka våra tankar? Även sanning blir propaganda när den förs fram på ett tendentiöst sätt!

  Det är fruktansvärt att se en liten judisk pojke svälta ihjäl i ett getto, men det är inte mindre fruktansvärt att se en liten somalisk pojke svälta ihjäl. Gradvis inser jag att det är antisemitiskt att tänka så. Det ska kännas värre i mig när jag ser judiskt lidande jämfört med samma lidande hos andra människor. Till slut reser sig något i mitt inre inför propagandan. Och jag måste verkligen akta mig för att inte bli en judehatare.

  Nu frågar jag - är det så att propagandan från zionisterna har som mål att göra mig till judehatare? Vill de se ett stegrat judehat för att kunna pressa alla neutrala judar till ett val - Vi zionistjudar eller de som hatar oss!

  Jag tänker inte bli en judehatare. Men jag vill bli ännu skarpare i förmågan att avslöja dem som lockar mig till att bli det.

     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Dag Nilsson 2011-06-18 12:13:00 inlägg #3, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10756942

 • Sionismens livsluft är judehatet. Detta slog sionismens officiella grundare Theodor Hertzl fast och att judarna själva därför skulle bidra till att skapa detta hat, vilket det finns en uppsjö med exempel på. [länk]-”antisemitismen”-som-politiskt-vapen/ I Israel kallas alla medborgare som är judar för "israelies", medan de medborgare som är palestinier kallas för "arabs". Officiellt kan man inte vara "israel" och i alla handlingar som pass och id-kort mm så är man en nationalitet/etnisk grupp. Detta är en funktion av att Israel är en Judisk stat. Detta är ett av många uttryck för det rasistiska apartheidsystemet.
     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Lasse Wilhelmson 2011-06-18 12:53:00 inlägg #4, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10756943

 • #3 Palestinierna förtjänar bättre än att vara kanonmat och propagandamaterial. De förtjänar fullvärdiga medborgarskap i de befintliga arabstater som solidariskt startade kriget mot Israel 1948. Påstående att Israel skulle "hela tiden utvidga sitt territorium genom hot, våld och diskriminering." är ju inte sann. Israel har ju bl.a släppt Sinaihalvön och nu senaste Gaza-remsan. Är du helt blind för vad Israel gjort genom åren för att få fred? Tycker du att Israel ska se utvecklingen på Gazaremsan som uppmuntran till mer "fred mot land"-överenskommelser?
     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Dippen 2011-06-18 15:54:00 anonymt inlägg #5, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10756949

 • #5 - Sionisternas brottsliga samarbete med England i början av förra seklet och en historieskrivning som bygger på fantasifulla religiösa skrönor, är det som ligger till grund för det skändliga folkrättsbrott som idag kallas Israel.

  Israel är ett slags brottssyndikat utan jämförelse. Den nazistiska diktaturen var för klumpig och ointelligent för att behärska Världen. Den sionistiska vägen till diktatur är oändligt mycket mer smart. Bland annat genom att man lyckas inbilla människor att det är löjligt att vara misstänksam mot dem som strävar efter makt.

  De som stöder sionismen är medbrottslingar med samma skuld som de vilka stöder all annan maffia.

     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Dag Nilsson 2011-06-18 16:42:00 inlägg #6, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10756953

 • "Missing Links" [länk]

     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Leif Erlingsson 2011-06-18 21:24:00 inlägg #7, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10757046

 • Läst artikeln.  Tänker, denna kvinnas arbete är "lösning" i "problem", "reaktion", "lösning".

  För övrigt fattar inte folk som är upprörda över alla invandrarproblem att de utgör "reaktion" i algoritmen.  Ej heller varför "problem" har skapats.  Inte heller denna kvinna inser nödvändigtvis att hennes nisch avsiktligt skapats i en mycket långsiktig process.  Antagligen är det en mycket liten krets, även bland de som ligger bakom, som förstår hela bilden.  Men många som liksom Barbara Specror intuitivt förstår vad som omedelbart gynnar den judiska intressesfären.  Denna insikt är dock grund -- för på ett djupare plan är hela denna separatism djupt skadande för det judiska liksom för allt mänskligt.  Om detta är "antisemitiskt", må då människokärlek och kärlek även till judar kallas så.

     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Leif Erlingsson 2011-06-18 21:42:00 inlägg #8, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10757047

 • Dag #1 (Tbx [länk] ),
  "Se - och bygg upp en värld i ditt inre, för den yttre världen kommer att rasa samman och omvandlas på ett sätt vi knappast kan förställa oss.  De som har en hörnsten inom sig kanske kan överleva."

  Lasse Wilhelmson har själv i den mycket angelägna epilogen till hans bok "Är världen upp och ned?" (2009) kort men precist diskuterat hur vi återupptäcker samhälleligt samarbete.  Nuläget skissas om jag får säga det själv koncist i tråden "Motståndet mot verkliga lösningar" här på Sourze, "dax att formulera första steget mot friheten så konkret att folk tillsammans kan ta ett första steg" där är en lämplig trådända att nysta i ··· [länk] .

  För frågan blir ju, "har jag valt en positiv framtid?" ··· [länk] (på denna senare länk återfinns även - titta strax ovan på samma sida - de tio länkarna till Michael Hopkins inspirerande texter på temat Tiden är nu, kraften är du!).  Sedan kunde man ha drömt om att ha en svensk politiker med samma vision som Dennis J. Kucinich, som f.ö. var den ende av de amerikanska presidentkandidaterna som i mars 2003 var kritisk till Irak-kriget.  Hans namn nämndes aldrig i svensk press.  Även i dag tror jag att han skulle göra ditt hjärta varmt, Dag, då han som kongressman i kongressen försvarar omsorgen om de fattigaste bland oss:
  "When I was hungry, you gave me food.  You didn't give me war.  You didn't give me a tax break; you didn't give me an oil depletion allowance.  When I was hungry, you gave me food." ··· [länk] Dennis J. Kucinich
  _
     -- Kommentar till "Paideia för alla eller bara de "utvalda"?" Leif Erlingsson 2011-06-19 10:01:00 inlägg #9, http://www.sourze.se/forum/thread/10756865/page1#post10757072

Extra:
 • O.B.S.:
  Den här insatta kommentaren har aldrig funnits på Sourze.


  2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

  Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).

 •    -- Kommentar till samtliga Sourze diskussioner 2013-06-18 00:00 av Leif Erlingsson - blockerad från Sourze 2013-05-07; en dryg månad innan det gamla forumet slängdes.  [Tillägg utanför Sourze]


Sidan genererad 2013-08-28 13:45:50