Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Lycka är målet med livet - har politikerna glömt det?

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Lycka_ar_malet_med_livet__har_politikerna_glomt_det/Sourze_style.html .
Här skall du få lite hjälp på traven. Turkiet ja, ett av många turistländer som jag inte är särskilt bekant med. Men om du i stället hade nämnt Italien så är motivationen för att åka till ett land där medborgarna är stock-konservativa och konserveringen av gammal kultur en super-paradox för "oss svenskar". Varför åker vi dit, då vi här hemma föraktar patriotism, odling och ordning och reda? Svaret är vi att vi är så otrygga att ingen Reinfeldt i världen kan dikta ihop en politisk gonattsaga som får oss att drömma. Carl-Olof, vet du att Palme inte Per Albin, präntade in i svenska folket att politik byggde enbart på att förändra. Försök med det du, utan att det kostar pengar. Men lycka till även en gamla män behöver nya drömmar. Jag har en återkommande, den då kassakistan står tom. Då skall de riktiga politikerna komma på vita hästar och göra stordåd med bara visioner.
I Sverige kritiserar man. Man hyllar inte någon.I Turkiet älskar man Ata Turk. Man hyllar honom för det han gjort, så långt efter hans död.

I Sverige finns bara de mänskliga värdena under ytan, om ens där. Svenskarna är osäkra på allting. Tar ingenting på stort allvar. Varannan människa har högt blodtryck. Ingen lyssnar på varandra. Man dränker sina sorger i bag in box.
Det är lättare att genomöra saker om man är diktator, skillnaden var väl att Ataturk hade folkets bästa för ögonen. Andra får kämpa med debatter som ger resultat i val...
Jag tor inte att C-O träffade några kurder eller armenier... Turkiet är långt ifrån en "modern" demokrati.
Här kommer jag som en utomjordning från månen och landar återigen mitt i den moderna demokratin i Turkiet. Den här gången för att vara med på svärmors begravning. Det första man påminns om är att källsortering av sopor och bilar som stannar när man vill gå över gatan är okända begrepp! :)

Frihet att tänka själv är skrämmande! Bättre att staten tänker åt dig! Att Atattürk är en ofelbar Gud behöver ingen vara osäker på. Det får varje skolbarn lära sig i skolan och den "sanningen" upprepas sedan i tidningar och TV och överallt i det offentliga rummet om man fortfarande skulle vara osäker. Likadan process upprepas med det "så kallade armeniska folkmordet" från skolan till tidningar och TV. Att ifrågasätta dessa grundmurade "sanningar" är inte hälsosamt, om man inte vill offra några av sina bästa år i fängelse.
Men nu börjar de nya politiska ledarna i landet steg för steg lansera Allah & Erdogan som jämnvärdiga Gudar med Atatürk ...
Några fler "Atatürk" behöver varken Europa eller världen ...

[länk]ürk_hetsade_turkarna_till_rasism_10770407.asp
Visst var den bra (låten), nu skall du få en fråga som kanske din hustru kan svara på. Vilken var den springade punkten som sluligen fick Atatürk att ena ett så splittrat osmanskt imperie. Ingen fusk nu, kan du inte får ni gissa.
#10: Undrar om det inte är du som fuskar Leffe? Vad jag vet fanns det inte längre något "osmanskt imperie" kvar att ena när Atatürk tog makten ...
#11, ASP, Förhalning från din sida tillsammans med mitt ev. fusk, jag är i det närmaste chockkkkadd!

Ottomanska riket eller "imperiet" (sviter efter engelsk och fransk inblanding). Mehmet V var officiell statschef för de sista resterna av
Osmanska riket så sent som fram till WW1. Den egentliga potentatorn var ju Enver Pascha som självutnämnde sig till både generalmajor och krigsminister då de klev in i kriget. Pascha fick fly till Tyskland efter kriget och Mehmet VI den sista sultanen fick sitta en kort tid, under den tid som Atatürks republikaner erövrat själva Turkiet. Varefter republiken Turkiet utropades 1923.

Nu till frågan som du så oskickligt undvek. Kemal Atatürk, visste hur man både söndrar och enar. För att ena, valde han ett språk, genom att marginalisera persiskan och arabiskan och samtidigt marginalisera kyrkan.

I Sverige är det precis tvärt om, har en artikel på gång gällande svensk språkvård och budgetpropositionen för kommande språkskolor 2013.
Du känner ingen Ny Kemal Atatürk med svenskt medborgarskap jag kan intervjua. Uppgifterna gällande det osmanska förfallet i "modern tid" får du gärna revidera.
#12: Ström, Jag är bara en enkel man och har svårt att hänga med i dina antydningar om "fusk" och "Förhalning" från min sida. Och vilken "var den springande punkten"? Att Atatürk "visste hur man både söndrar och enar"? Och? Är det någon nyhet?
Och vad menas med antydningen om att "Uppgifterna gällande det osmanska förfallet i "modern tid" får du gärna revidera."???
I så fall får nog Du revidera att det skulle varit något "imperie" kavar att försvara, när Kemal Pasha, och hans konkurent Enver Pasha som du nämnde, trädde in i handlingen.

Ställ raka frågor i stället, om du har några, så blir det lättare att föra en debatt, utan missförstånd!
Mvh. Mohammed Lennart
Asp det kommer inga fler enkla frågor i ämnet, av den anledningen att för mig framstår inte Turkiet som särskilt politiskt intressant i nutid, annat än att det turkiska folket är världens genom tiderna största emigrant grupp. Samt att landet för ett fult rävspel med EU som transitland för hundratusentals flyktingar från Asien och Afrika, via Turkiet till Europa. Flertalet av dessa är sk asylflyktingar som EU-länderna vill skicka tillbaks, men Turkiet vägrar både till hjälp och ersättning för gränskontroller, så länge inte dess medborgare får speciella visumlättnader förutan EU-medlemskap.

//Däremot är konungariket Sveriges framtid desto intressantare, med totalt 137 etniska minoriteter inkl. turkar o zero fungerande migrationspolitik. För tillfället har vi 1,5 milj inom off sekt., på tot 4,7 milj arbetande. Det finns politiker som säger att allt fungerar nu och samtidigt att vi skulle klara av en befolkning på 30 milj. Om det fungerar med dagens procentsatser, så blir ekvationen följande: 30 milj tot. = 4,5 milj i off. sekt. på 9,6 milj arbetande. 20 milj+349 som tittar på galenskapen, och vi två som förmodligen inte får vara med om spektaklet om vi inte börja käka turkisk yougurt.
14 LE Ström: (The Smiling Stream): "Det finns politiker som säger att allt fungerar nu och samtidigt att vi skulle klara av en befolkning på 30 milj."
Har någon politiker sagt det? Det är väl inte mig du citerar!
Jag bara menar, att rent utrymmesmässigt osv så skulle 30 milj få plats i Sverige. Inget annat. Hur många tror ni fanns i USA och Canada innan europeerna kom dit? Och dom förra fick maka på sig, under vidriga villkor, (bättre i Canada visst).
Om överbefolkning plus klimatförändringar globalt står för dörren då...?
Ja Livet är inte bara Utrymme, utan arbete,bostad,hälsovård,skola osv Var går gränsen för de resurserna. Ja passerade för länge sedan på sina håll....
Jocke grattis till ett besök i Malmö, bodde på Kramer en helg 2005, efter urusel mat på Wallmans vandrade jag hem mot hotellet med blicken koncentrerad på en svensk korvmoj. Ingalunda, räddningen skule bli en "Croque monsieur" i baren på hotellet och en god pilsner (några). Så f-n heller, det var bara på Broman och Piratens tid.
Den natten längtade jag hem till civilisationen.

Ditt inlägg om jag citerat dina tänkta siffror, jag uppmärksammde dem men du är inte ensam. För några veckor sedan uttalade sig Ullenhag att vi kan ta emot det tiodubbla och då fram för allt från härdarnas närområde. De blir också komplicerat då en annan typ av invandrare redan embarkerat de fåtal bostäder som de mest utsatta skulle behöva.
lycka är ju något ytterst subjektivt. jag känner att "värdighet" nog är ett bättre ord. alla har rätt till ett värdigt liv. att vara tillfreds. men olika tycker om olika, som sagt.
Lycka är nog lika svårfångat hal och ogripbar som en ål i november. Den bild som toppar Carls artikel illustrerar verkligen känslan av semesterns första sommardag. Konstnären Hans Viksten, Albert Vikstens son, jobbade på 1970-talet med en illustrationsidé av liknande motiv. Tankens frihet och fysiken och tyngdlagen satt ur spel - den lille mannen som fritt hoppar mellan grantopparna med blåaste blå himmel som bakgrund. En lyckokänsla som knappast går att uppnå på vår sida om döden.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .