Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Länge leve jantelagen

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Lange_leve_jantelagen/Sourze_style.html .
Marcus Nordquist, denna attityd att ingen ska komma och tro att de har något att tillföra skulle, strikt tillämpad, ha hållit oss kvar på pre-stenåldersnivå.  Som det är har den hållit oss i fantasikris vad gäller uppfattad brist som orsakat oändligt lidande.  Dessutom är den ett förtryckarsystem som är till mycket stor själslig skada för de individer som har stark inneboende drivkraft att bidra till allas välfärd, men istället marginaliseras och stöts ut.

Fantasikris:  http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/2007/12/05/fantasikrisen/  [länk]
Ingen ska tro att de är något!Janteism
Du ska inte tro att du är något!
Förlåt?
Nä, du ska fanimej inte tro att du är något!
Jaha, och vad får dig att säga så?
Jamen, du är så jobbig!
Jaså, på vilket sätt då.
Du tror att du är något!
Jamen, det är jag väl?
Du är väl inget märkvärdigt!
Det får stå för dig.


Men jag vet.
Jag vet att jag är något!
Jag är främst människa.
Sedan så har jag en förmåga att skriva.
Det tycker jag är oerhört bra.
För då kan jag skriva en dikt.
Om Jantelagen.
Så visst är jag något!

Linda Åberg Luthman Höga Kusten Poeten
#2 - Ja du,Linda-the-poet,den var bra den! - Undras vad Sandemose skulle ha sagt om detta "epos"? - Fortsätt med de andra "lagarna" också! - Kul ide! - Mvh.
Jag undrar vem fan den här Marcus är som tror att han har ngt att lära OSS om jante!
Ungen fara, Jan T. Det är ändå INGEN som bryr sig om Marcus. :)
"Ungen" ska förstås vara "Ingen". Nåja, det är väl ingen som bryr sig om mig och vad jag säger i alla fall? :)
#7: Vem är Du? Tror du att du kan lära Mig någonting? "Smådjävlar" är vi allihopa! Ja me´ - och Du me´. :)
Härifrån kommer jantelagen och denna man har skrivit boken.

[länk]

[länk]

[länk]
"Länge leve jantelagen, en pragmatisk symbol för en civiliserad värld!"

Jo... - är man FÖR den svenska [länk] modellens [länk] samhälle [länk] - så har Du ju rätt för Dig.

Dock... - personligen föredrar jag FRIHET [länk] för ALLA ! ! !
#11: Tror du att du vet mer än någon annan här på Sourze?
Det tror alla som skriver nått. :)

Och alla har rätt i det, för vi vet alla något som ingen annan vet, för vi ser alla verkligheten från varsitt unikt perspektiv - om vi bara släpper fram det, och inte försöker göra oss till kopior.
Lennart Asp - "#11: Tror du att du vet mer än någon annan här på Sourze?"

Näe... - det är ingen ! [länk]
#17: länk:Tror du att du är förmer än någon annan och duger till något?
Själv tror jag ingen är förmer än någon annan, men att alla duger till väldigt mycket, som till att koppla loss från medie-magin och börja tänka själv [länk] "Baserat på fjärrskåderi har The Farsight Institute sett att om inte en omfattande förståelse för fjärrskåderi har spritts senast den 31 december 2011 så är vi i dag så förberedda som vi någonsin kommer att bli för det som komma skall.  Medan om en sådan förståelse sprids bland miljoner och miljarder så kommer mänskligheten att genomgå en monumental transformation under 2012."
Lennart, #12, #14, #18: Har du hakat upp dig? (-:)
Skaemt åt sidan: Jag tycker Leif saeger det vaeldigt bra i #13. Det vi aer, kan ju faktiskt bara vi vara, inga andra kan det. Dom kan "bara" vara det dom kan vara. Så sent som idag hoerde jag en kollega saega till mig: "Mats, I don't care what the others say about you, in my book you're OK" (True story!) Hur vaeljer jag att se det han sa? Detta val e inte bara en viktig del av, utan blir faktiskt till min verklighet...

Tycker jag att jag kan/e/vet nåt som andra haer inte kan/e/vet? Ja, nån liten detalj finns det saekert, foer jag e unik:-) E jag daerfoer mer eller mindre vaerd an nån annan? Knappast.... Duger jag till nåt? E nog faktiskt moejligt, aeven om du må vara av annan åsikt:-)
Mats B - jag kunde ej ha sagt det mer träffande själv !
#20: Skulle Du - MatsB - duga "till nåt"? Tillåt mig att skratta! :)
Förlåt att jag skrattar åt dig, MatsB, jag ville bara beta av den sista punkten som var kvar på Janmtelagen - 8. Du skall inte skratta åt oss. :) Tack Jan O för inspirationen i inlägg#3. Det blev ju en bra analys av de olika punkterna ...
Mats, jag tolkar det som om din arbetskamrat struntar i om de andra arbetskamraterna enligt något Jantelagensnummer skulle försöka trycka ner dig i skorna ända ner till skosulan, så kommer han inte att acceptera det utan stå på din sida ...
Mats, jag tolkar det som om din arbetskamrat struntar i om de andra arbetskamraterna enligt något Jantelagensnummer skulle försöka trycka ner dig i skorna ända ner till skosulan, så kommer han inte att acceptera det utan stå på din sida ...
Mats, jag tolkar det som om din arbetskamrat struntar i om de andra arbetskamraterna enligt något Jantelagensnummer skulle försöka trycka ner dig i skorna ända ner till skosulan, så kommer han inte att acceptera det utan stå på din sida ...
Leif E:s uppmaning att koppla loss från media-magin och tänka själv är en nog en bra grundbult mot Jantelagen. Men det behöver ju inte vara så komplicerat. Det är ju bara att ta bort alla "inte" på Jantelagens 10 punkter så blir det genast mycket bättre för självförtroendet; 1. Du ska tro att du är något. Och så vidare. Det var ju tur att en viss skånepåg i Malmö valde bort alla "inte",inte bara i jantelagen. Annars hade han nog - inte - tagit sig hela vägen ut i Europa och hamnat i storklubben Milan som firad fotbollsZtjärna, utan stannat i sin utveckling inom Sveriges yttre och inre intoleranta småstadsgränser.
Jo... - Lennart - så enkelt är det - för INTE-bönen [länk] är ju bl a religionernas [länk] ca 6000-årade grundbult.
Josef #21: :-)
Lennart #22: Är tillåtet:-)
Lennart #25: Har du hakat upp dig?
Lennart #26: Du har hakat upp dig.
Lennart #24: Just den situationen hade kanske inte till 100% med just jantelagen att göra, jag knyckte bara möjligheten att inflika en kommentar, om hur vi kan umgås med det folk säger, tycker och tänker om oss;-)

Vera F Birkenbihl, som tyvärr dog alldeles nyligen, myntade här i Tyskland ordet "Anderungen" som benämning på andra männikors åsikter om oss. Försök till översättning:
Åsikt = Meinung
Min = Mein
Andra = Andere
Tack för att jag fick skratta, MatsB! Passar på att göra det en gång till när du nu ger mig tillåtelse! :)
Det stämmer att jag hakade upp mig med inlägg 24 och 25 när jag slog en glad trudellut med pekfingret och långfingret så att det blev två kopior. Andra människors åsikt om oss och vår egen åsikt om oss låter som en intressant konflikt. Kanske du kan skriva en artikel om detta? Tack för tipset om Vera F Birkenbihi, verkar ha varit en intressant kvinna med Memory Optimizer. Jaja, mitt minne behövs nog förbättras, men hur gör jag om jag INTE vill komma ihåg vissa saker? :)
Marcus Nordquist # Jag tror du glömt att väga in klassperspektivet i din jantelagsanalys. Du förefaller skriva ur ett previligierat medelklassperspektiv - alltså ett med mätt mage och torra fötter som ödmjukt svalt betet och lugnt (om än tillfälligt) kan simma vidare i det hierarkiska stimmet väl vetande din plats.

Vad jantelagen framför allt vill uppmärksamma är de förtrycksmekanismer som ska hålla individen på mattan och skapa rättning i ledet.
Antingen sitter du redan på toppen med fallskärmen på - eller, vilket är mer troligt så har du nått din kapacitets möjliga höjd och pga fackliga avtal förletts att blunda för verklighetens vassa armbågar - njut så länge du kan :-)
Annars tyckte jag dina avspända reflektioner över vårt mänskliga vardagsbeteende så där lite mer i allmänna ordalag var kul då det väckte en del igenkännanden...
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .