Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden [Ingen Artikel!] Infinite games

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Infinite_games/Sourze_style.html .
Infinite games  [länk]

Till skillnad mot ändliga spel där målet är att avsluta spelet som vinnare, så är målet med oändliga spel att leka med reglerna, att fortsätta spelet.
Har du läst Michael Endes Den Oändliga historien ?

Han har även skrivit "Momo och kampen om tiden".

Det lustiga med ändliga spel är att dess regelverk upprätthålls av konventioner och överenskommelser som går att förändra under resans gång - så vad är ändligt och vad är oändligt :-)
Parallella trådar om ändligt tänkande och den ständigt pågående "kampen om livet" - denna och "Kriget mot bättre vetande".
Fenomen som blivit särskilt påtagliga i den effektivitetshysteriska tid vi lever i där minsta uns av sporadisk energi måste kunna exploateras eller/och återanvändas.
Livet är förändring i överflöd - att försöka tygla det - börsnotera dess förutsättningar är dömt att misslyckas - det värsta är att vi generellt inte tycks har sinnesfunktioner nog att kunna registrera den tvångströja som håller på att krängas över våra huvuden.
fr Glaspärlespelet för alla och envar

Vad Hesse beskriver som 'glaspärlespelet för alla och envar' kallas feulletonismen. En slags dussinhet, eskapism och mindre medvetandegörande diverterande sysslor. Men i princip alla samhällsklasser kan och de fakto utövar olika glaspärlespel dagligen; på sin arbetsplats, TV, korsord, datorspel, soduku, resor, utbildning, sport, musik, meditation, internet, böcker etc. Det finns ingen medfödd skillnad mellan en forskarelit eller musikgeni och en 'normal' människa, förutom att det av några få finns en självutnämnd skillnad i den diplomerande intelligentsians värld [länk] .

Feulliet, den tabloida mentaliteten, får dock individen att fokusera på 'givna uppgifter', som väldigt ofta redan har en lösning eller i bästa fall 'förutbestämt mål'. Man måste fråga sig – Var ligger den äkta kreativiteten i att lösa problem som redan har lösningar? Varför inte finna nya problem, nya livspussel, våga såga av den gren vi sitter på, vara innovativ. För vem är du kreativ och varför? [länk] Einstein sa;”Vi kan inte lösa problem med samma typ av tänk som skapade dem”

En glaspärlespelare kan förvisso lösa korsord, men hon skapar hellre nya, dessutom ej enkom i två dimensioner utan tre eller fler. Syftet med spelandet är att inte spela någon annans givna regler eller med förutbestämda mål. Eller möjligen –Syftet är att inte ha syften [länk] .

Vad vi kanske kan säga urskiljer en så kallad elit, är att han eller hon tar sig mycket mer tid att kontemplera alla ovan nämda livsaspekter och skapar en syntes i en övergripande konstnärlig, musikalisk och filosofisk sublimitet. Kanske är indikatorn tid, eller avstånd? Något vi inbillat har för lite av och måste jaga efter.
Bizon:
Har du läst Michael Endes Den Oändliga historien ?
Nej, men jag har sett filmen.  :)
Oscar, apropå den tabloida mentaliteten på din länk, den kan man hitta i varje intelligenstest.  Som ju går ut på att jämföras med facit.  Men att skapa nya facit medan man spelar... det är vad det oändliga spelet handlar om.  :)
Vi ser saker runt om oss, låt oss symbolisera dem med C.
Vi kan förstå att dessa saker beror av andra saker, låt oss symbolisera dem med B.
Men hur många av oss inser att dessa B i sin tur beror av ytterligare andra saker, som jag kallar A?
Och hur många inser att om dessa "A" ändras, då ändras allt?
Och hur många förstår att eftersom vi inte ens vet om dessa "A" så kan vi inte veta hur lätt de kan ändras, bara att det inte sker så ofta.
Leif #9
Ändå sker förändring hela tiden och oupphörligt.
Dock anar jag att du skulle vilja manipulera de där A'na så att de passar in i en annan ur din smak mer passande orsakochverkanskedja.

Lite Isaac Asimov över den idén - också en filosofi - frågan är bara om vi är mogna för praktiken?
mer 'infinite game' hade minst sagt inte skadat på detta mfl fora.

att se dialogen som gemensamt, estetiskt, faktafinnande och lekfullt forskarlag och således inse att 'vinna dialogen' är eg att förlora. Man förlorar de nya nivåer båda eller flera parter hade kunnat nå. Det är inte konsensus jag pratar om, utan ett erkännande att det finns lika många 'verkligheter' som det finns varelser utan att behöva bli kontra-dikt ... (där två parters ideer och teorier kan skapa en ny tredje som inte tidigare existerade) [länk]

Det brukar fungera gott när dylik dialog förs in real life (irl) över god mat, dryck å vänlighet. Något jag inviterat CMO till. Ett samtal över en irl öl ... oanade höjder, många –Aha! och –Vänta du gav mig en idé ... (tex skulle trol GunnarL begripa mina resonemang utan att nödv hålla med)
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .