Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden "Hej, jag är en häxa"

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Hej__jag_ar_en_haxa/Sourze_style.html .
Jag är nog lite "den nyfikne", om än lite skeptisk. Har du några intressanta magiska krafter?
Det beror på vad du menar med "Magiska Krafter".... verklig magi är inte som i Harry Potter eller Charmed (förhäxad) eller något sådant. Det är skillnad på verklig magi och film/literära....

Verklig magi, handlar om sprituella och energier som redan finns omkring oss...
Ja,det tror jag också,/sprituella/ är nog ordet!
Kan smugglas från Tyskland!
Haha!!
bara några få som har vräkt ur sig något som de med största säkerhet inte hade vågat säga till mig om de hade stått i fysisk form framför mig.  Deras uttryck har exempelvis varit "sök vård", "idiot", och mycket annat.
Skrev och publicerades Annika Brandt 2012-11-13 06:00 på Sourze.se  [länk] .

Kommentar:  Det där råkar alla ut för som sticker av tydligt och offentligt från systemtänket.  Inte för att det gör det OK.  För visserligen innebär inte religionsfrihet religionsrättighet att pracka på andra sin religion mot deras vilja, men det innebär rättighet att få uttrycka sig i det offentliga rummet.  Den som inte vill höra kan lämna gatan, forumet, sidan, kanalen eller vad det är, och du får inte tränga in i dennes hem för att envisas med ditt budskap.  Vilket du aldrig skulle göra, men väl kanske vissa missionerande religiösa som är lite väl gränslösa ibland med "fot i dörren" o.s.v..

Vänliga hälsningar från den holistiska galningen.  :)
#2 ok, men vad ger det dig för möjligheter att vara häxa, som andra inte har, skulle du säga, alt vilka problem medför det?
#5 - T.ex.att få ha ett välutvecklat luktorgan,med därpå följande möjligheter att "snusa" upp saker och ting!
Problemet med detta är att den blir lagd i blöt!
Följden av detsamma är rinnande kran!
Med därpå följande olägenheter!
Alltid blöt snorfana m.m.!
Se här Peter Zoom,några exempel och olägenheter med häxeriet!
Kan Du hitta på flera?
Väl mött!
#5

alla kan utveckla häxkonst... du måste lära dig använda energierna runt omkring dig...

#6

Omoget och barnsligt svar.
Ja jag tror ju att andlighet ingår i konceptet människan, även om ingen riktigt vet vad det innebär, och strängt taget är något som är personligt, eller kanske tillsammans med de man känner samhörighet med.
Kanske jag tolkar fel, men dina tre punkter visar på att det betyder mycket för dig vad andra människor tycker om din benämning "häxa".
Och då blir det lite en annan sak, ett behov av konfrontera människor (kanske ett kontaktbehov, ELLER av att provocera), mer än att söka andlighet i sig själv främst. Eller?
#7 - Ja,Annika,men med fantasi och humor,/mitt alldeles egna häxeri/!
Kanske också något att tämka på i förkylninstider!

Häxorna i Långlöt på Öland:Mamma med Dotter,sålde stenar och annat otyg,dock bakade mamman underbara lyxbullar till kaffet som såldes där!

Så min erfarenhet av dubbelhäxorna,bra fikaplats,men i övrigt,inget särskilt häxkonstigt!
Däremot hade dottern utövat "häxkonster" mot flygplan i Linköping!

Detta straffade sig dock,men ansågs vara ett positivt häxeri,som man gärna framhöll på plats på Öland!

Så kan tydligen energierna också användas!
Jocke 9
Jag gillar verkligen dina mjuka och förstående funderingarna i din kommentar - jag har märkt detta tidigare då vi varit inne på religion och trosfrågor.
Själv har jag inte några egentliga problem med varken häxor eller annan andlighet - däremot är jag starkt inte bara kritisk utan direkt fientlig till etablerade maktreligioners benägenhet att inlemma sökande människor i sin demagogi och frånta alla andra former av andlighet sitt berättigande och stämpling av dessa som hedniskt, primitivt osv.

Sedan kan man visst diskutera en bekännares bevekelsegrunder för sin bekännelse - och äger en viss rätt att göra detta då denne offentliggör sin bekännelse i sociala media - alltså något som Janarna och du har drabbats av från mej då just offentliggörandet inbegriper ett visst mått av provokation - klart att om du/ni sticker ut hakan i en så personlig fråga och ett så i praktiken egensinnigt ställningstagande som att ställa sej bakom en religion eller annan trosuppfattning vars förutsättningar dikteras av strikta maktkonventioner och uppresta axiom då sanningen inte haft något annat på fötterna än ett svart hål - vore det inte konstigt om inte frågorna "varför", "hur" och "kan så djävulska planer verkligen komma från en som vill framstå som en kärleksfull gud" - för det är just där som jag ser haken - för att inte säja orimligheterna i de flesta resonemang rörande metafysik och dess inverkan på livet presenterade som axiomata sanningar av de människokonstruerade maktreligionerna.
Men så länge det inte finns någon annan gud än verkligheten som med sin råa hand lär oss varelser den äkta sanningens villkor så må väl de som söker andra svar än religioners jolmande få göra det med hedern i behåll - alltså frågor om sökandet och erkännandet av andra trosformer än de etablerade behöver inte nödvändigtvis vara mer provokativt eller exhibitionistiskt än att ansluta sej till någon etablerad uppfattning - däremot kan det vara mer medvetet och mer aktivt sökande.
Kanske också mer finnande vad de "normtillvända" aldrig kommer ens i närheten av...
// erkännandet av andra trosformer än de etablerade // DU BIZON , vilka är de etablerade trosformer som är erkända i Sverige. Statskyrka har vi ingen ,men en starkt krympande folkkyrka. De gamla frikyrkorna håller på att dö ut. Jag har mkt svårt att hitta ett sammanhang där kyrkorna har ngt vidare inflytande. Även vigslar o begravningar sker väl i stort sett nu efter kundens önskemål!
Brunne - du undrar vilka de etablerade trosformerna är som är erkända i Sverige?
Vi har kristendomen, judendomen, katolicismen, mf. frikyrkor med olika tvivelaktig grundsyn även om samtligas inflytande tack och lov är i krympande.
Och här Brunne satte du fingret på spiken igen citerar//vigslar o begravningar sker väl i stort sett nu efter kundens önskemål!//sc Ja nu kan man ju dra sej till minnes de där Jesus lär ska ha gjort - drev ut månglarna ur templet :-)
Att driva ut marknadskapitalismen ur den tidigare statskyrkan vore ett projekt - själv blev jag utdriven från "guds barn" då jag kritiserade just den digra försäljningen av allehanda krimskrams som dom finansierade sin verksamhet med.

Att utträda ur etablerade religionsuppfattningar av vad slag det vara må är skulle jag vilja säja en nödvändighet för att ha sin heder i behåll - att efter ett medvetet och aktivt sökande söka ett dylikt inträde får man väl respektera kan jag tycka även om jag inte kan se någon orsak till ett sådant beteende.

De oreflekterat "normtillvända" bekommer inte dessa frågor då de gör vad de alltid gjort dvs. som alla andra i deras sociala krets.
#11 Jan Brunnegård jag håller med dig, men den svenska kristna tron använder sig politikerna sig av och mycket av den svenska religionen är inskriven i våra grundlagar, alltså religionen är inte död, religionen ingår i den svenska politiken och därför ser den ut som den gör!
4/ Erlingsson/ Att man uppmanar någon att "söka vård" behöver inte bero på förakt. Det kan ju röra sig om omtanke också. Tänkt på det?
Jan B och Jan O läs om kyrkans mest hatfyllda person och då kanske ni begriper att religion är en farlig maktfaktor! [länk]
GunnarL 14
citat/Att man uppmanar någon att "söka vård" behöver inte bero på förakt/sc.
Vad tror du - för du är ju en troende person - kan rekommendationen "att söka vård" uttalad tillsammans med en massa andra invektiv röra sej om omtanke?
"Tänkt på det"riktigt noga innan du lämnar ett svar!
Möjligen kan jag tänka mej att det inom en del kyrkliga utgjutelser från predikstolarna ingår i konceptet att först hälla äld och svavel över sin församling för att sedan släta över med lite själavård - men ärligt talat - tror du och andra svartrockar att det är det konceptet som drar fulla hus i katedraler och bönestugor så förstår jag att det är förhållandevis tomt där inne.
16/ Du har fundamentalt fel i det du skriver Bizpn! Ditt religionshat gör dig mer eller mindre blind. Jag är för det första inte troende - jag är en utpräglad agnostiker. Dock lite för intelligent för att förneka existensen av en allomfattande Gud, lika lite som jag kan bekräfta Guds existens. Och att man uppmanar någon att "söka vård" kan mycket väl bero på omtanke - jag har bevisligen gjort det själv på detta forum. Jag är själv utsatt för detta när jag är sjuk, och inte fan blir jag förolämpad för det.
17/ forts. Och svara nu för fan inte med en novell!
8/ Jocke, När det gäller din syn på andlighet och religion så delar jag till fullo din uppfattning. Det ligger djupt i vårt inre och har funnits lika länge som den tänkande människan. Religionerna växlar givetvis mellan olika kulturer och traditioner. Att avfärda det som "nonsens" är såväl dumt som ett tecken på bristande fantasi och andlig fattigdom.
Harvard-studie visar att industriavfallet natriumfluorid som finns i tandkräm och andra tandvårdsprodukter sänker IQ-nivån:  [länk] .  GunnarL bör kanske "söka vård" för det?
GunnarL 17 till 19
De där tog visst skruv - hiskeligt vilka haranger för att komma från dej.

Men påståenden om "att där har du fel" kanske gäller i din sandlåda - i en någorlunda intelligent diskussion framgår sådant av påföljande argumentation.

Visst har du rätt i att man kan uppmana någon att "söka vård" av omtanke, men hur troligt är det att någon med lite vett i skallen gör det i de aktuella sammanhangen?

Det är där din spydighet blir extra tydlig - och att du själv utsätts för dylika uppmaningar när du är sjuk kan ju bero på att det handlar om realiteter - kanske också att du besitter viss erfarenhet av dessa och av den anledningen inte har någon anledning att känna dej förolämpad då du vant dej vid att betrakta dej som en sjukling.

Däremot, som uppmaning i seriösa ideologiska och filosofiska diskussioner får sånt en lite annan klang - särskilt om dessa uppmaningar kommer från folk som anser sej veta bättre men har tji koll på semantiken - och tydligen inget annat heller.

Slut.
#20 Leif Erlingsson Nu är det ju ett gammalt känt faktum.
Fluor är ju ett urgammalt skånskt ord som på rikssvenska betyder flugor.
Ett övermått av flugor tyder på ett lågt IQ hos befolkningen om man jämför med religiösa bönder i Skåne.
#7 OK, men kan du inte exemplifiera konkret hur du kan använda häxkrafterna? Jag träffade faktiskt en tjej en gång som också hävdade att hon var häxa, och som visade på ganska imponerande färdigheter i att läsa människor.
Leif Erlingsson Jag fick kust ett mejl ifrån en forskare jag känner mer än väl som är min bror, redan när han jobbade på Folkhälsan på slutet av femtiotalet så kunde man konstatera att Fluor är giftigare än Klor!
Det finns platser på vår planet där Fluor finns naturligt i vattendrag främst insjöar, i Sverige finns det inte. Mycket möjligt att det förekommer i Amerika, men forskarna håller nog reda på detta och inte låter någon ta sitt dricksvatten där ifrån, men hur ser de ut på andra kontinenter skulle vara intressant att veta. I Sverige får vi dras med förorenat vatten på sina håll och jag har lärt mig att små vattenkällor i anslutning till bergig grund ska man inte dricka, hur rent och fint vattnet än ser ut för blotta ögat, nu kommer jag inte ihåg vilket skadligt ämne det fanns i detta sorts vatten. Jag tänker också på vad är det för vatten de säljer på flaska, som jag finner är fånigt om man har hyfsat dricksvatten i kran hemma. Jag väntar bara på när de börjar att sälja frisk luft, en idé som säkert Miljöpartiet kommer på så småningom. Vem visste att den luft vi andas in idag är lika förorenad som den alltid har varit sedan urminnes tider så Mp hysteri om vårt klimat kan de lägga ner.
Det glädjer mig ofantligt mycket att se att min artikel faktiskt har skapat debatt. Det var det jag hade hoppas det skulle göra.

Som vissa har sagt så om man kallar någon för att "söka vård", med tanke på sammanhållet i kontexten så ser jag det inte som att mena väl.

Jag är ganska tålig och min huvuduppgift med artikeln var helt enkelt att poängtera några viktiga punkter.

Någon utav er skrev något om att varför jag väljer att kalla mig hexa om jag inte gillar reaktionerna. (kommer inte ihåg exagt hur det skrevs men ungefär så var det menat, Faktumet är det har inget att göra med om man tål reaktionerna eller inte. Det handlar om det faktum att alla ska ha rätt till att ha sin "tro". Utan att bli utsatt för en massa skriftliga påhopp och fula ord.

Jag kan ta åsikter och diskussioner, folk får tycka och tro vad de vill, men det finns väl ändå en gräns hur man får uttrycka sig?

För "reklam" för artikeln så länkade jag den från en viss sajt.

En intressant notis, eller intressant och intressant... snarare skrämmande händelse var en person som svarade på länken. Det första han skrev var "...det lär du inte komma till himmelen med" sedan direkt efter det skrev han ".....satan har en mångfald av religioner som är till för att människan inte ska bli FÖRSONAD MED LEVANDE GUD" Då hade mitt sinne runnit lite över och som svar på det jag skrev "..Satan kommer i Guds namn - sen säger dom gudlösa hedningarna.. "titta på dom kristna hur dom gör"

Det svaret som jag gav till denna man, är något som fortfarande håller i sig. Det är skrämmande att religionen vidhåller dessa vinklingar. Det orsakade ändå tusentals män och kvinnors död. Till och med död i modern tid. Det har ändå inte häxkonsten och andlig verksamhet gjort. Men ändå är det de som håller på med övernaturliga som kanske blir mer kallad för "konstiga"... inte de som tillhör de stadgade livsfilosofierna.

Om vi ska ta klivet från personliga reflektioner och bitvis lite äggkastning som har setts lite så där smått i den här debatten så skulle jag vilja diskutera vidare den här på lite mer djupare nivå.

Min känsla är att det procentuellt är mer män en kvinnor som är emot häxkonst och det livet. Vad tror ni själva? Ni som kanske själv har erfarenhet i ämnet, vad är era notiser?

Finns det en viss fråga om årskull? Är det några i en viss ålder som är mer för eller emot eller går det rak utav? Finns helt enkelt ingen koppling?

det känns lite som om en åldersgrupp kan spela roll, de yngre känns lite mer öppnare utav de andliga och häxkonster m.m. vad tror ni?

Jag ska dessutom tillägga att i raka rör kan man inte kalla häxkonster för religion... men jag vill dra paralleller till för livsstilen och faktum att man tror på något som sträcker bortom det vardagliga "synen"...

Bara för att man är "svensson" gör det ju inte att man är kristen eller tillhör någon annan religion... men oavsett om man tillhör någon religion eller inte så har alla människor tankar och sina motiveringar till varför man tycker och känner si och så.... då är min fråga gör det någon skillnad, eller ligger vår grundläggande tro så pass rotat i bakhuvudet så det slår igenom i alla fall?
såg det var lite fel skrivning, mitt tangentbord är inte det bästa... ni får stå ut.
#25 Annika Brandt jag har inte gjort din artikel till något åtlöje och inte heller du som person, att sedan kalla sig häxa? Nåja, du skulle nog kommit med paranormala fenomen som beskrivning, alltså lite mer vetenskapligt, det heter okulta fenomen på grund av en andevärld som vi egentligen vet för lite om. Själv går jag på rymdforskarnas linje att vår medvetande måste komma någonstans ifrån och då finns begreppet autoplasma att ta till, varje individ har någon gasliknande form som innehåller alla slags partiklar och inte minst elektroner som vetenskapen börjar ana sig till är minnesbärare som innebär att vår hjärna innehåller miljontals elektroner och nya kommer in och de gamla fortsätter sin färd både inom och utanför vår kropp och planet. Alltså vårt medvetande är uppbyggt på elektroner och ett gäng andra partiklar och det här ställer till det för oss på olika sätt som bekant. Vi kan få vilka tankar som helst i våra huvuden och det är nog tur att vi inte spontant vräker ur oss allt vad vi tycker och tänker då skulle vi ta livet av varandra, så vi kan nog säga på sätt och vis att vi är civiliserade som har vett att begagna oss av de tankar som har med sunt förnuft att göra i första hand, för att vi inte ska såra varandra även om övertramp görs mellan varven. Jag tror inte någon här tycker illa om dig för att du vill bli kallad häxa och inte jag som förstår att okulta fenomen kan man råka ut för vilket jag själv fått erfara, men har man en förklaring på hur våra hjärnor fungerar är det inte något man behöver bli skrämd utav. Så fortsätt med din verksamhet om du trivs med det, alltid blir du väl klokare på något sätt med tiden.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .