Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Demokratins genombrott i Sverige

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Demokratins_genombrott_i_Sverige/Sourze_style.html .
Under hela 40- och 50-talet var Sveriges demokrati i nivå med 1600-talet. Socialdemokraterna vägrade att demokratisera regeringsformen trots svidande kritik från förvaltningsrätt och lagutskott. Motioner gällande demokratin avslogs genomgående, samtidigt som utrikesminister Östen Undén deklarerade ”Sovjetunionen som ett rättssamhälle”.

Under nämnda decennier förekom åtskilliga hot mot domare som inte ställde in sig i ledet. Då demokratiutredningen sjösattes, så sent som 1975, hade ingen röst från medborgarna hörts och den nya grundlagen förbisåg verkligt skydd för mänskliga fri- och rättigheter avsiktligt. Olof Palme, den store demokraten avfärdade den kanske störste kritikern Gustaf Petrén jr.dr., docenten i förvaltningsrätt samt justitieombudsmannen vilken sökte stöd i Europakonventionen, att tilltaget var "Gustaf Petréns lekstuga". Tilltaget renderade Sverige en riktig ”Medborgarättsrörelse”.

Den nya devisen ”all makt åt folket”, var det hånfulla budskapet från 1974 med dess nya grundlag. Sveriges s.k. demokrati blev bara 20 år, då inträdet i EU fullbordades 1995.

Medlemskapet som i regeringsformen tydligt anger att riksdagen kan överlåta beslutanderätt till EU.

Nä du min bäste Yngve vi väntar fortfarande på en fullt utvecklad demokrati, men ingen kommer hindra dig om du vill skåla med Pagrotsky.
Hmmm (OK Ström!) När förslaget om allmän rösträtt kom, var motiveringen: "En man, en röst, ett gevär!" (Det fick man lära sig i 60-talets skola) Och mycket riktigt, så blev det.
Män som ej gjorde värnplikt fick ingen rösträtt! Vissa kvinnor hade under vissa förhållande rösträtt. Men allkvinnlig rösträtt kom tio år senare. Utan skyldighet till gevär!
Plikten att bära gevär för män blev kvar i decennier, är numera luddig, men kan införas igen.
Mitt förslag: Vi väntar att fira tills det slutligen slås demokratiskt fast, att värnplikt inte skall obligatoriskt kopplas till kön, (manligt), och antingen är fullt frivillig. Eller omfattar obligatoriskt båda könen, förstås med möjlighet att slippa geväret!
JS, vapenvägrare
DÄR fick du en femma av mig, det har jag nog inte delat ut på länge annars. Kort,koncist, lättbegripligt för alla oavsett bakgrund.
DÄR fick du en femma av mig, det har jag nog inte delat ut på länge annars. Kort,koncist, lättbegripligt för alla oavsett bakgrund.
Snarare första kommentaren som förtjänar högsta betyg.
Jag måste skratta, vad har det gjort för skillnad att vi har rösträtt? Vadå demokrati, att de folkvalda kör över folket, nej vet ni vad, den dagen då folket får vara med och fatta besluten och politikerna verkställer våra beslut då först börjar det att likna demokrati!
#1 Leif Ström jag ger dig en klar femma för ditt anförande!
Hmm, egentligen borde man ge en etta för att få balans.
Typisk kafferastartikel, medlöpande. Men kanske kanelbulle ingick?
#4 Jan Brunnegård en bortkastad femma som kan ligga dig till last när demokratiska frågor diskuteras, tro mig, vi lever i en demokraturstat med fascistisk åskådning!
Hur mycket är den icke existerande demokratin värd?
Mona Mahmoud anställdes för att dela ut tidningsmagasin på Knutpunkten (tåg- och färjeterminal) i Helsinborg. VD:n på företaget ansåg dock inte att hon skulle ha slöjan på sig i jobbet. Det var inte bra för kundkontakten utåt och hon fick andra arbetsuppgifter. Mona Mahmoud slutade sedan. Hon DO-anmälde företaget och inom kort kommer beslutet från DO.
Vi tar det igen. Otyget med slöjan är ett modernt sexistiskt (manligt) påhitt och har inget som helst stöd eller förankring i Koranen. Därmed går det inte heller att hänvisa till religionsfrihet eller diskriminering.
MR Harmoni och flera av oss andra här kan tala och skriva för att Sverige är en hyfsad DEMOKRATI med yttrandefrihet mm. I en facistisk stat skulle ingen av oss ha en chans att tycka ngt offentligt.
#12 Jan Brunnegård dig gillar jaf ör din kamp mot de sociala orättvisorna och så länge den kampen behöver fortsätta så lång tid tar det innan vi kan kalla Sverige för ett demokratiskt land! I Italien har de tillåtet fascistiskt parti i ledarroll och ändå fungerar Italien ungefär som i Sverige eller vice versa?
#2, Jocke, en man en röst var en av tre anledningar till att 1,2 milj svenskar utvandrade till Nord-amerika (inte 1,5). 300000 nöjde sig med Europa, främst då Tyskland och Danmark. Hunger och skråväsendets upphävande var de två andra. Det var nog en underbar brokig samling vinddrivna, men ibland dessa också proportionerligt många driftiga som satte sina spår i det nya landet. Då jag "forskar" är numera deras svenska härkomst medvetet undangömd. Här är en som är glömd i Sverige, men inom motorvärlden en ikon varså goda: [länk]
STRÖM 14 OM INDIAN ska jag läsa nog o kanske spara. För jag minns hur prästen i vår lilla socken åkte omkring på en sådan även de hemska vintrarna 1944-45. Så vi fick spruinga i gång hans MC på ca 800 kb i en utförsbacke, kyrkbacken.
Mr Harmoni. Tack för vänliga ord. Jag har ibland lite svårt med dig men jag lovar att försöka tolka dig så positivt som möjligt.
#16 Jan Brunnegård tack själv, du får förlåta mig för att jag vi driva sanningens ord så långt det är möjligt.
Märker jag att någon vill förvanska sanningen så blir jag lite brysk av mig, inte för min egen skull enbart utan för oss alla.
Jag vill inte att folk ska råka illa ut för vad våra politiker har så bestämt, men tyvärr, nästan alltid är det någon gruppering som råkar illa ut, när de bestämt något dessa arma politiker som har övergivit svenska folket och det väcker anstöt och säkert även för dig!
Det gäller att hänga med i den destruktiva utvecklingen, för att på något sätt upplysa folk om, att vid nästa val rösta inte för Sveriges undergång!
Antingen tar man fullständigt parti för att Sverige får inte behållas som ett civiliserat samhälle och är man tveksam till detta ställningstagande, så bör man forska i om vi kan stoppa denna utveckling och jag säger bara det, stoppa massinvandringen nu!
Det var kloka ord Ingvar Carlsson sa som Statsminister, Sverige är fullt nu och därför kan vi inte ta emot fler människor. Men den borgliga regimen ville något annat och Bengt Westerberg trappade upp massinvandringen som aldrig någonsin förr!
17 Tack för det. Jag förstår innehållet i det du säger men ställer inte upp på formuleringarna. Får ha dem i bakhuvudet,,,,
14 Väldigt tjusig sida, och en svensk till! Snygg den sista, men jag har aldrig varit riktigt för MC. Hade en 16 års Vespa som jag krockade med, sedan blev det bara bil. Helst Merca cabbar, begagnade.
Har en spansk bekant som när vi träffas alltid nämner Husqvarna MC. (Hade faktiskt själv en sån moppe, med svensk motor?) Och faktiskt i Fankrike stötte jag på en rätt ny sådan, men han påstod, fransmannen, att den var gjord i Italien, nåt licencbygge?
Tror Janne blivit mutad med en kanelbulle, han är visst lite svag för sådana...
Husqvarna satte de nordiska länderna på hjul genom de legendariska 125 kb som kallades rödmyran o svartmyran etc. Tiotusentals arbetare tog dem till jobbet som ofta låg en bra bit bort. De kostade ca 2000 kr på 1950 talet. Sen gjorde HQ mopeder som blev allt mer liika motorcyklar, tittar på ett dito kort just nu.
Jocke 21 /Stor risk för jag skrev en gång en bulldikt som publicerades i Hembakningsrådets lilla skrift....
#22, Janne jag vill gärna flika in en anmärkning. Förmodligen var konkurrensen mellan Husqvarna och Nymanverkens bågar knallhård.
1951 kom NV ut med NV:8 visserligen tio år för sent då mopparna tog död på de flesta lättviktarna, men. Den bågen med 98cc Sachsmotor som drog bara 0,15l/milen ställer vilken EU-moppe som helst i skamvrån. Själv tycker jag att alla gamla vidunder ser läckra ut än i dag, det var vi ryttare som såg mossiga ut både då och nu. Kan man höra snacka för dig själv?
LEIF 24 / Som jag minns det så importerades det motorer från både Tyskland och England o de sattes i mopeder och motorcyklar, på flera håll i landet Nymans låg nog i Uppsala.Brevbärare for omkring med en en påhängsmotor som hette Victoria på ca 40 kb. De kunde hålla i flera år. / 1957 köpte jag en två år gammal TWN Boss 350 kb gjord i Tyskland. Genialiskt enkel o pålitlig. Påstods ha tillverkats i tusentals ex för invasionen mot Ryssland. Jag tror på det.
LEIF 24 / Som jag minns det så importerades det motorer från både Tyskland och England o de sattes i mopeder och motorcyklar, på flera håll i landet Nymans låg nog i Uppsala.Brevbärare for omkring med en en påhängsmotor som hette Victoria på ca 40 kb. De kunde hålla i flera år. / 1957 köpte jag en två år gammal TWN Boss 350 kb gjord i Tyskland. Genialiskt enkel o pålitlig. Påstods ha tillverkats i tusentals ex för invasionen mot Ryssland. Jag tror på det.
Men det var väl bara Husqvarna som hade egna motorer, även på mopparna?
Mina bröder hade en 98 kubik, med växelspak på ramen till höger. Var det en NV kanske?
När vi grabbar i 15 års ålder fick se en 98-kubikare komma tuffande blev ingen av oss imponerad av den bågen. Nä det skulle vara bättre grejer, exempelvis en Silverpil. /Citat: ”Silverpilen är en motorcykelmodell från Husqvarna designad av Sixten Sason. Silverpilen såldes 1955-1965. Den hade en tvåtaktsmotor på 175 kubikcentimeter och 9,5 hk, med en tjänstevikt understigande 75 kg. Den låga tjänstevikten innebar att den på 1950- och 60-talet räknades som lätt motorcykel och fick köras av 16-åringar.” /En direkt livsfarlig maskin med för stark motor och för klena bromsar, om ni frågar mig. En kompis till mig höll på att köra ihjäl sig på den bågen, därmed försvann mitt motorcykelintresse. Vanligt uttryck bland oss grabbar var när en 98 kubikare kom åkande ”titta en pittvärmare”. [länk]
Lasse, Jocke och Janne, det här skull kunna penetreras lika bra som allt annat som penetrerades i den åldern. NV, stod inte högt i kurs, dom körde både med Sachs, Royal Enfield, JB och DKW samt några till. Men jag vet att "Lill-Orsa" utvecklade en NV-motor, vars urspung jag inte känner till.

Jag köpte min Puch av honom på Åsögatan, vilken jag grät över då den knappt gjorde 30 km. Lill-Orsa kontrade med den måste köras in. Jag körde den till en sk expert han slog ur pluggen och spräckte samtidigt cylindern. Varken moppen eller cylinder finns kvar men framför mig ligger pluggen. Otroligt men jag kan sakna den oljeblandade "aromen", när jag känner mig liten.

Lasse värst var "Blue Stinget" Monarks svar på "Guldpilen", den var på 200cc 12 hp, under 75 kg, så snabb och livsfarlig att myndigheterna förhandlade fram en nedläggning 1958. Det är bara med guds försyn som dessa rader skrivs, två allvarliga incidenter är bevis nog. Trots detta säljs i dag -59:or

Jocke, jag skall kolla med några av mina gamla kamrater på redaktionen vilken sida växelspaken satt på, jag tror att Thorsten Ehrenmark hade en NV med sidvagn där hustrun åkte.
29 Torsten Ehrenmark, vill minnas att jag faktiskt gav bort en bok i julklapp författad av honom en gång.
Vilken redaktion var det sa du? Kan du fråga om färgen var svart också?
Ungefär två ggr om året uppstår en större eller mindre MC-diskussion på Sourze. Sedan börjar ngn minnas sim gamla DKW bil på 18 hästkrafter o så är bilberättande i gång. Detta är ju gammal fin svensk kultur fråm tiden 1930- 1970 ca. Jag försöker få slut på dubbletterna, lyckas ibland.
DET var också kultur under många år att ge bort lättläsa bokkåserier av Kar de Mumma, Cello och HerrEhrenmark. Samt 50-10 andra som jag minns svagt....
LASSE/ Lagarna om olika slags motorcyklar mopeder måste ha ändrats ganska många ggr, jag klarar int en sammanfattning.Men jag tror att 98 kb från 1930 talet var skattefria men skulle ha försäkring o föraren körkort. Så kom 125 kb som skulle både skattas o försäkras.Från 1950 ungefär o de kallades lätt motorcykel./ Vid sidam om dem så fanns ju påhängsmotorerna till vanliga cyklar, men många satte extra kraftiga "ballongdäck" på dem.Så ca 1954 kom ju mopedlagen som bl a innebar att fordonet skulle ha både MOtor och PEdaler. I nästa steg försvann pedalerna o mopparna började allt mer likna lätta MC.Sedan ändrades det väl inte mkt på lagsidan förän EUmopeden kom. / Ja så har vi mopedbilar/ Jag minns en uppsjö av s k EPAtraktorer byggda av bilvrak o de användes i jordbruket. Totalt livsfarliga, kallas nu A-traktorer, inga nya godkänns längre!
Det är dags att överge de gamla partierna! De är auktoritära med en toppsyn som inte representerar medborgarna på bästa sätt. Ett exempel på hur demokraturen lyser igenom är artikeln "Spelet om FRA" i Fokus där man ser att personval inte spelar någon roll i praktiken. Jag insåg att vi måste arbeta vidare med demokratin och hittade partiet Aktiv Demokrati där varje medborgare får en chans att rösta i besluten direkt eller indirekt via delegater (personer, organisationer eller partier). Gå till deras hemsida aktivdemokrati.se och läs på vad de vill. Kom ihåg att du inte behöver vara mer aktiv än vad du är idag, om du delegerar till ditt gamla parti, men med den extra fördelen att du kan rösta själv om du vill det.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .