Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Bokstavsbarn får inte bli snabba cash i diagnosindustrin

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Bokstavsbarn_far_inte_bli_snabba_cash_i_diagnosindustrin/Sourze_style.html .
Är inte rubriken fel? - Inte generar dom väl pengar? - Snarare är de väl en kostnad? - Om Du inte avser avgiften till Vårdcentralen? - ???
Sjukdom gör sjukindustrin[*] rik.  (*:  Den legala drogindustrin, kallas i allmännhet "Läkemedelsindustrin.")

Krig gör krigsindustrin rik.

O.s.v..
Bra artikel. Snart kan alla ståta med en egen diagnos, för ingen är väl statistiskt "normal".
#1 Diagnoser genererar massor med pengar till vårdgivare och läkemedelsnasare.
Som mamma till två diagnosbarn samt att jag själv skall utredas nu till hösten så ser jag gärna att denna marknas utvidgas och fler privata aktörer släpps in för attt agera med kraft.

Ju större konkurans om "oss" - destu bättre vård tror jag att de ger (hoppas i alla fall)trots att deras företag styrs av vinstintresse).

Så kom igen nu, öppna fler företag som kan hjölpa dessa individer genom ett helhetsperspektiv för att slippa slussas runt länge. Vad vi behöver är någon/några som kan ge oss mer, bättre, snabbare hjälp.

Just nu ligger denna grupp av människor under ytan och flyter, sakta men säkert, på väg att drunkna. Vi behöver livbojar oavset om de är kommunala eller privata.

Själv har jag hamnat på psyket efter så många års kämpande för mina barn - det säger rätt mycket om situationen tror jag. Och jag är inte ensam!

Så - SKÄRPNING! Satsa nu eller låt oss förintas...

Jag vill även tillägga att det du skriver låter så fint så. Men det fungerar inte ute i verkligheten, Skolvärlden ör rå mot dessa bokstavsbarn och UTAN diagnos blir de stigmatiserade så det stänker om det. Och så får de inte den hjälp de egentligen har rött till, utan diagnos, från skollagen.

Jag är tröt på átt så många, främst socionomer, har denna inställning.Det motarbetar oss som kämpar för att våra barn skall få ett vanligt, gott liv.

Så tyvärr - hellre företag som går i vinst men som samtidigt gör ett gott arbete med NPF barnen än att det fortsätter som det är idag!

Tack för ordet!
//Embla
#6 - Tråkigt att höra Embla,men Ask,har inte han varit närvarande alls?
Man får tycka vad man vill om marknadskrafterna, men att använda just oss bokstavsmänniskor som slagträn träffar minst sagt vid sidan om målet. Allt är ju en fråga om personlighetsdragens grad och om dessa personlighetsdrag faktiskt kan sägas utgöra ett problem för personen med personlighetsdragen. Känner personer med ånga-vidare-behov som funkar mycket väl utan varken diagnos eller någon form av medicin eller kosttillskott.

Embla tycker jag å andra sidan är lite väl naiv när hon dels reagerar på artikelns innehåll, men ändå framhåller det det fria företagandet. I en konkurens finns minimal eller ingen medkänsla för människor, deras olikheter eller behov. Just nu är väl bokstavskombinationer på modet och kanske det finns en marknad värd att slå sig in på, men det borde rimligtvis inte bestämma vad som är avgörande för vem som ska prioriteras och inte. Därmed inte sagt att en socialistisk stat behöver vara så mycket bättre, ty det bästa samhället har ännu ej uppstått då ingen brytt sig i att föreställa sig hur det skulle se ut.
Sunt förnuft genererar knappast pengar i sjukvården. Ej heller i hunduppfödning m m ty då skulle vi ha varit friskare. Varför vågar vi inte tala tydligt om kost, sömn, frisk luft och livets behov av energi? Barn ska, som hundar, ständigt sitta vacker tass. Ger de, och numera även hunden, utlopp för energi har de genast ADHD. I synnerhet pojkar. Många yngre, i synnerhet tjejer, klassas lättvindigt som borderline-fall. Vilket i grunden är inget annat än psykopati då man ytterst saknar omdöme och medkänsla för sina medmänniskor.
Vem har varit förbilderna för dessa ungar??? De själva???

Under mina år i svensk samhällsvård såg man ytterst sällan ungar med neurologiska skador. Däremot blev många unga galna av att radikalt få sin rörelsefrihet begränsad och för lite solljus och dålig kost. Vi har ju redan haft en nationell näringsskandal med lightprodukter och bebisar var feta redan vid födseln.

ADHD är en bokstavskombination och redan en affärsidé som snarare gynnar lögner OM människan. Kunde man bara hosta upp 1 500 fanns det allmänna psykiatriker (framför allt kvinnliga sådana) som gärna satte den diagnosen. Kriterier eller orsaken för diagnosen håller inte internationellt. Däremot är det inte ovanligt att ansvarslösa redan mödrar, som dricker minst några dagar i veckan, hävdar att sönerna har ärvt "sjukdomen" från pappan!

Det mest intressanta är förklaringen till diagnosen - ärvd neuropsykiatrisk skada. Varför görs inte MR till att börja med?
Varför studerar man inte även familjen tillsammans i vardagen?
Varför finns det övht inte neurologer med i denna ADHD-debatt!?
Tillägg: hittade nu en hearing om ADHD år 2003. [länk]

Häri står bl a att "Neurologiprofessor Martin Ingvar säger i en DN-intervju att ”hjärnan blir vad den upplever”."

Vem kunde ha sagt det bättre!? /// Dock tycker jag att de freudianska Johan Cullberg och Rolf Karlsson spelar lite över. De psykiatriker med naturvetenskaplig inriktning utesluter inte miljön då hjärnan inte är ett fristående organ oberoende av omgivningens påverkan. På alla plan. Redan på 90-talet visste man t ex att det ytterst känsliga hormonsystemet var kopplad till och beroende av nervsystemet. ///
Såg en hearing på teve för bara några år sen då just kvinnliga ADHD-förespråkarna blommade ut i märkliga resonemang. Som att beteenden i sig själva var ärftliga; att det fanns gener för beteenden. Man fick intrycket av att de själva var ytterst nervösa. Redan då undrade jag om inte syndromet ADHD har blivit en värderingsdiagnos som gynnar en viss politisk agenda.

Givetvis finns hjärnskador och sjukdomar som kan ge svåra funktionsstörningar. T ex CP, epilepsi, stroke, tumörer, Asperges och Tourettes syndrom. Dessa har det forskats i med bl a MR och EEG. /// Med andra ord tycker jag att denna artikel är otydlig ang. ADHD.
11 Inger O. Det är väl med vår hjärna, som med vår könstillhörighet. Alla är vi våra egna experter, på vårt eget tanke och känsloliv.
Ingen kan, än så länge iaf, ta ifrån oss vår rätt att tolka vårt intellektuella inre, eller den om vårt förhållande till andra människor. Sedan kan statsfeministrar och queerditos gaffla bäst de vill. Å andra sidan....ja jag stannar där.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .