Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Är Lars Vilks vår tids Andy Warhol?

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Ar_Lars_Vilks_var_tids_Andy_Warhol/Sourze_style.html .
Vernram lär vara en person som är insatt i det mesta,enligt hans egen utsago!
Kan han då förklara hur islamisterna kan veta hur Muhammed ser ut?
De får ju inte avbilda honom?
Eller finns det trots allt en bild av denne,som bara islamisterna sett,så de kan jämföra likheten med andra s.k. avbildningar?
Eller hade Wilks tydligt förklarat vem hans rondellhund skulle förställa?
Men frågan återstår,hur kunde de veta vem den föreställde?
De måste ha haft ett jämförelsematerial på den "obildbare"!
Trots allt!
Eller är alltihopa bara en anledning,för att förfölja Wilks?
Hej Jan.

Ja, du vet ju nog, precis som jag, att man, i samband med artikel-inlämnning, bör ge en beskrivning om sig själv, en beskrivning som man tycker överensstämmer väl med verkligheten.

JA, liksom du antydde och liksom lade mig till last, så både lär jag vara och är sannolikt insatt i det mesta.

OBS! jag skrev inte att jag är VÄL insatt, eller gjorde jag?
Bara "svenskt lagom insatt".

Som KOMMENTAR till din kommentar:
"islamisterna" vet möjligen att en avbildning av profeten som hund är en skymf.

Det är ju inte heller "islamisterna", som avbildar profeten.
Tvärtom är det deras fiender, som abildar honom, på ett skändande, blasfemiskt vis.

SAMMANTAGET: bara för att "islamisterna" själva inte avbildar sin profet, så förhindrar det väl inte att de kan bedöma vad som är en skymf (t.ex. en hund) mot densamme?

Med all respekt Jan, nu liksom förut, men jag förstår inte riktigt motsättningen här.
#2 lioliny Och varför vi i västvärlden för otrogna hundar och då är Muhammed den största hunden av dem alla, så länge muslimer kallar oss för hundar.
#2 - Du är tydligen inte så insatt som Du vill påskina?
Frågorna kvarstår!
Läsförståelsen från Din sida haltar! - Läs om!
Att jämföra Valerie Solanas attack mot Andy Warhol med den hotbild som sägs finnas mot Lars Wilks, tycker inte jag är så bra. Vad jag har kunnat utröna så berodde Solanas överfall mer på en personlig relation till Warhol än att hon tyckte illa om hans konstnärliga sätt att uttrycka sig.

Wilks bilder av Muhammed som rondellhund fungerar som att han spelar på ett piano och använder de tangenter som han vet triggar de riktigt extrema uttolkarna av islam. Med detta inte sagt att det är riktigt att hota Wilks. Varför inte föra debatten i en mer konstruktiv anda om vad islam, och även andra religioner, egentligen står för? Identifiera de extrema grupper som verkligen utgör ett hot.De flesta av världens miljontals muslimer ställer sig inte bakom att ta död på alla som inte tycker som de.

Frågan om huruvida man kan veta att det är Muhammed som Wilks avbildar, eftersom det inte finns några bilder på profeten, kan ju ha en annan förklaring. Han kan mycket väl ha blivit muntligt beskriven och den beskrivningen har hängt med genom århundraden. Förövrigt finns det väl heller inte någon nu levande människa som helt säkert kan säga att Jesus faktiskt såg ut som han gör på alla avbildningar. Kanske var han i själva verket en liten krumryggad och låghalt man?

Vad jag vill säga med det här är att vi tycks ha reducerat debatten om yttrandefrihet till att sådana som Wilks och de extrema muslimerna för den åt oss. Vi andra sitter som på en tennismatch och följer spelet;
"40 lika, skicklig stoppboll av muslimerna, Wilks servar".
Varför avbildar vi inte påven som gravid med en kondom på huvudet, och låter honom oja sig över att han inte använde den eftersom han inte får göra abort eller skilja sig från sin elaka partner.Detta är verklighet för många kvinnor i katolska länder år 2012.

Själv har jag roat mig med att rita en bild på Lars Wilks som visar vad jag tycker om honom.Kanske kan jag publicera den här på Sourze och så får vi se vilka reaktioner det väcker!


#5 - Detta är ett något så närt positivt sätt att förklara saken!
Jesus ser inte likadan ut på alla avbildningar heller! - På en del har han skägg,på andra inte,o.s.v.!

Att Muhammeds utseende skulle bero på flerhundraåriga muntliga traditioner,säger väl en hel del! - Liknelsen fjädern som blev en hel höna!
Han kanske var helt oansenlig!
Av detta kan man draga slutsatsen,evad som gäller Muhammed,så kan det vara vilken arab som helst,som syns på Wilks teckning!
Troligen är det så,man känner sig helt enkelt kollektivt förorättad!

Skulle Jesus avbildas som en halvfigur med klumpfot,så inte skulle jag vilja avrätta människor för det!
#5/Arifi/Citat:”Förövrigt finns det väl heller inte någon nu levande människa som helt säkert kan säga att Jesus faktiskt såg ut som han gör på alla avbildningar. Kanske var han i själva verket en liten krumryggad och låghalt man?”// Nu hoppar jag in i stället för Jan Brunnegård och säger att någon lyteskomik vill vi inte ha på Sourze. Att Muhammed blivit avbildad som hund kan förklaras med, att han uppträdde som en hanhund.
#5, Arifi ditt "rönande" är nog alldeles korrekt men du har missat den alltigenom rådande taktiken för att oskadliggöra motståndare, vilken är att just inte föra en konstruktiv kritik. Hur långt tror du Sverigedemokraternas belackare skulle komma utan att åberopa nazistisk anknytning eller främlingsfientlighet? "Vänster-Guillou" har tydligt uttryckt att partiprogram, sakfrågor eller kostnader bör undvikas om skall debattera mot SD.

Precis som för SD är det ointressant hur många helgon som representerar Islam då vi inte sett några kraftiga ställningstaganden mot varken främlingsfientlighet eller mot militanta våldsaktioner. Då räknar jag inte med stenkastning. Att som icke-muslim företräda en grupp på närmare 1,6 mdr. individer är nog också att helgonförklara egna åsikter.

För varje förnuftig individ oavsett tillhörighet, borde förutsägelserna för den demografiska explosionen vara betydligt viktigare än att du får ett eget konstverk betygsatt.

Om du börjar sälja kondomer kommer jag att sponsra dig, kanske t.o.m. köpa en av "tavlorna".
#8 Leif E Ström "Sverigedemokraternas belackare skulle komma utan att åberopa nazistisk anknytning eller främlingsfientlighet? Det roliga eller tråkiga är att Islam står för nazism, kanske värre än den Hitler stod för? Koranens satansverser som är borttagna ur den svensk översatta Koranen säger allt, vilka falskhet muslimerna står för och detta heliga krig mot västvärlden talar sitt eget språk, att Islam och deras undersåtar är ute i onda avsikter!
9 Harmony "Det roliga eller tråkiga är att Islam står för nazism, kanske värre än den Hitler stod för? ...vilka falskhet muslimerna står för och detta heliga krig mot västvärlden talar sitt eget språk, att Islam och deras undersåtar är ute i onda avsikter!"
Tråkigt du kör med sådant generaliserande och okunnigt påhopp. Länder varken dig eller sourze till heders! Inte bättre än äkta rasism faktiskt.
Man måste skilja på Islam, koranen, ayatollor och muslimerna i allmänhet. Har du varit i något muslimskt land?
Dessutom var naturligvvis nazismen något helt annat.
Europeisk, och för inte så länge sedan, plus allt annat som väst hittat på, och gör än idag!
Jag tar helt avstånd från sådant du skriver här, tänker du sluta eller "utveckla" vidare?

För de som är intresserade av nyanser om religon.
Kunskapskanalen visade häromdagen. Att medan under medeltiden den katolska kyrkan hindrade vetenskap som gick emot kyrkans tro, även med dödsstraff!
Så uppmuntrade Islam vetenskap och muslimska män översatte grekiska och romerska vetenskapliga verk, som därmed, ibland iaf, räddades till eftervärlden. De importerade även indiska siffrorna, inkl nollan. I stället för de otympliga romerska. Osv.
I Spaniens multikultur stimulerades på så sätt även vetenskaplig utveckling. Säkert fanns det problem också, och till slut körde ju spanjorerna ut muslimerna, åkte över till Amerika och tog kål på mycket av indianernas högkulturer. Som iofs innhöll både människooffer och annat. Så alla har sina lik i garderoben. Även väst, även araber, liksom afrikaner och asiater. Men nazismen är nog svår att likställa med något.
#10 Jocke Jag ska berätta för hur nio Eriksson arbetare vistades 7 år i den muslimska arabvärlden, de tyckte som du till en början, att de var sår trevliga dessa muslimer men allt efter åren gick så märkte den rådande falskhet och nazistiska apropåer muslimerna höll sig med så flertalet vägrade att vara kvar och sökte sig tillbaka till Sverige trots att de tjänade stora pengar.
Lite kuriosa, det står i Koranen att man ska ljuga om man finner en vinning på det, att tänka logiskt behöver man inte, för det har inte Allah sagt någonting om" så här kan jag ta fram fler exempel på att deras irrläror fördummar vilken muslim som helst och märk väl, att varje muslimsk medlemstat i FN är emot demokrati!
Förstår du nu att du försvarar något som du borde sluta med, annars så får vi se dig som promuslim eller än värre som proislamist och det begriper var och än att ditt tal om feminism är kanske ett led i att du har muslimska ideal.
Välj själv hur du vill att vi ska se dig! Kom nu inte med några fnoskler som försvar, för då har jag mer att komma med som inte är så kul för dig att höra, du ska veta att Sourze har stora öron utanför vårt kommentarsfält.
12 Vad jag gör och tänker har du inget med att göra, begrips!
Du generaliserar och sprider fördomar om en miljard människor! Helt vanliga människor, mer eller mindre religiösa.

Jag har bott och levt i tio muslimska länder sedan -68. Bott två månader i Inonesien, och Nyligen i Marocko. Oftast känt mig HELT trygg. Mer än i USA faktiskt.

Det finns alltid historier, men få människor går ut med sådant som du gör här. Och vilka muslimska länder har du varit i? Vilka?
Du sprider gift, och man undrar vad mer du har i bakfickan! Inte bra image, och du ger vissa här vatten på kvarn! Lägg ner!
#13 Jocke vad bra, då vet jag vad jag har dig som en person som jag inte törs lita på!
Mr Harmoni, den sekt du beskriver är symptomatiskt den våra västliga ledare stöder!

Mycket riktigt är det en riktigt kunskapsfientlig sekt.  Blanda inte ihop den med den Islam våra ledare ser som sina fiender.

Och fundera ett ögonblick på talesättet "lika barn leka bäst"...
Harmony: "Förstår du nu att du försvarar något som du borde sluta med, annars så får vi se dig som promuslim eller än värre som proislamist och det begriper var och än att ditt tal om feminism är kanske ett led i att du har muslimska ideal. Välj själv hur du vill att vi ska se dig!"

Helfnoskigt! Anti-intellektuellt på låg bildningsnivå! Islamska länder ingår i världssamfundet, demokratiska mer eller mindre, precis som Kina, och andra, även västliga/sydeuropeiska nyligen.

Precis, nu vet du vem jag är, och jag gav dig en signal tidigt, att mig kan man "inte lita på". Jag kritiserar vem och vad och när f-n jag vill!!!
Den som kan komma på att jag gör fel, upp till bevis!
Du arme svensk som är så betydelsefull på valdagen och sedan glöms du bort och ska helst tiga med dina åsikter! Vi på Sourze är kanske av den uppfattningen att om vi tiger ihjäl ett lands problem och bekymmer så blir vi utav med dem som Jocke tror att så sker och mycket motsägelsefullt dessutom! Men som tur är, så hävdar vi vår rätt att tycka och tänka som vi vill, fastän en del här tar illa upp och rent av ber en att tiga i församlingen. Och detta forum är till för att vi får ventilera våra åsikter för ett bättre Sverige, som tyvärr vissa herrar har missat och en och annan dam att inte förglömma. Personligen står jag inte för att förvärra vårt samhälle och då måste man visa på roten till det onda.
#16 Jocke du försvarar det miljontals människor jobbar emot som just är Islam och detta är ett generalfel av dig! Och du framhärdar genom att fnoskelförklara dig som jag tycker att du inte ska göra. Hur många debatter har du lyssnat på i FN och det säger allt hur muslimska ledare hävdar sina rättigheter mot västvärlden, men vi i väst har inte rätt att kräva någonting av de muslimska länderna, för det står i Koranen!
Floskler utan logik och utifrån låg bildningsnivå! Läs på!
Och sluta sprida gift om vanliga oftast oskyldiga människor!
Floskler utan logik och utifrån låg bildningsnivå! Läs på!
Och sluta sprida gift om vanliga oftast oskyldiga människor!
"Araber, muslimer, vita, kristna, afrikaner, kineser, indianer, buddister, hinduer, judar, gula, röda, kommunister, liberaler, mijöpartister, sossar" osv osv.
Människor, de flesta med god vilja, men fast i sin miljö.
Börja tänka efter, och kolla upp lite, du okunnige!
Lars Wilks gör en samhällskulturell insats på flera plan - dels visar han vad konsten som språk kan säja i vår mångkultur.
Dels visar han med livet som insats ett av muslinismens ansiketn.
Och frågan är om inte detta ansikte är det enda? Annars skulle man kunna förvänta sej att den eventuellt "normala" delen av muslimska ansikten skulle gå till skarpa fördömanden mot de i dag mest aggressivt tongivande ansikten vi ständigt får höra om i form av bombterror mot civila.
Nu ska ingen tro att jag inte ser motsvarande hänsynslöshet av andra makter - men nu handlar det inte om en jämförelse utan om en bedömning av vad som är muslimsk normalitet - en religion är sina handlingar - precis som en människa är sina.
21 Tjatigt värre. Nu är Bizon ute och provocerar igen.
Föreslår att du åker ner till Marocko och sprider budskapet, du har ju varit där? Om att muslimer som religiösa människor värre än nazister?
Lars Wilks befinner sig just i ett sådant politiskt landskap.
Förutom att han dumdristigt har utsatt sig själv, genom att sprida mer gift än nödvändigt, så kostar han oss pengar. Och inget blir bättre genom förolämpningar på den här religiösa/politiska nivån, av meningsmotståndare.
Jag menar att Lars Wiks är uttjatad och inte så intressant. Han har inte åstadkommit någon positiv förändring, inte heller på lång sikt.
Jocke 22,23
Nja provocerar vet jag inte - jag förstår att ditt hjärta slår lite extra varmt för islam - mitt slår lika kallt för judism, kristendom och islam - jag har ingen favorit.
Jag anser att alla tre är folkopium och mer till förfång för människorna som snärjts i dessa religioners garn än till gagn.

Lars Wilks angriper islam efter att islamismen med stöd av sina religiösa föreställningar angripit hans område - konst och yttrandefrihet.
I väst hålls dessa värden högt och jag anser inte att vi ska stryka flagg för hysteriskt religiösa frustrationer som mer har att göra med det totalitära levnadsomständigheterna i många muslimska länder att göra än att muhammed hedras av att som hund sitta i en rondell där kring hela världen snurrar.

Jag anser att det är tokeri och galenskap att en tecknad muhammed med en bomb i turbanen ska tas som försvar för att gå ut och löpa amok samt hacka ihjäl ett antal människor i den religionens namn.
Huruvida Jyllandsposten och Wilks åstadkommit något positivt med sina alster återstår väl att se - bara det att en hel religion låter sej manas ut och visa vad dom går för är absolut en pedagogisk gärning - det kan väl aldrig underskattas att få lära känna sin fiende.

Kristendomen som aggressiv normspridare i dubbelmoralens tecken känner vi och har lärt oss hantera - ignorans och öppet ställda frågor har gjort dess natur kraftlös.
Att provocera islam till självkännedom och folkligt aktivt avståndstagande från åtminstone de värsta avarterna kan vara en väl så god gärning.
Räkningen för Wilks beskydd bör skickas till nån shejk som bygger moskéer i sverige - och bara det att en religion utfärdar fatwor över människor i andra länder borde resultera i att byggnadslovet för samtliga moskéer dras in.
#24 Bizon vår vän Jan B, har nog trots allt en sund syn för att vara troende, han försöker åtminstone hänga med i utvecklingen, sen kan så vara att det som inte ligger i fatet kallar han extremism? Mig veterligen så har jag inte läst någon kritik gällande Islam ifrån hans sida.
Vad jag vill ha sagt, troende människor oavsett om de vill anse sig religiösa eller inte har ett gemensamt, de går inte att rubba deras tro oavsett hur många sakargument det finns, att deras tro bygger på vidskepelse och att det sorterar under gruppen vidskepliga, som oftast har med deras uppfostran att göra, med föräldrar som inpräntar den kristna läran och att inte förglömma den kristendomsundervisning som skedde i våra skolor förr i tiden har gjort sitt till.
Jocke har ju en läggning åt det fanatiska hållet i sann islamsk lära, så det är meningslöst att få honom att vakna i från sina dagdrömmar.
Religion är en maktfaktor för att hålla folket på mattan som inte minst romarna fick umgälla när kristna härskaror försökte störta romarriket.
Och religionen som maktfaktor står bakom många krig här i världen och då ty sig till den, är för mig makabert, lätt överdrivet. Och få mig att stryka muslimer medhårs kommer aldrig på fråga, det räcker med Jocke som gör det och det är en förmycket!
9 Mr Harmony: "Det roliga eller tråkiga är att Islam står för nazism, kanske värre än den Hitler stod för?"
!?
#26 Jocke för att få slut på vår pajkastning som inte får dig på bättre tankar har jag skummat igenom massmedias hemsidor och hittade den här videon som belyser vad Islam står för som du borde känna till? [länk]

Jag har läst mig till och inte bara här, utan även på muslimska hemsidor att muslimerna är kärleksfulla av naturen som du också vill hävda men en sak ska du ha klart för dig om de muslimer som väller in i Sverige (Somalier) om de skulle tillsammans ha en svenskfientlig framtoning och markera vad Islam kräver av dem, så hade säkert våra folkvalda varit av en annan mening? Men än så länge får de kärleksfulla muslimerna i Sverige accepteras, som även du kräver! Men tyvärr ser man till landets kriminalitet så får man en annan bild av deras kärleksförklaring som du säkert inte vill beskriva här vad det handlar om, för då faller din mening om vad muslimer är för något i dina ögon!Islam och kristendom - samma gud, samma idéer, olika profeter.

En fin svensk tradition värd att bevara är vårt internationella engagemang, internationell solidaritet, som vi har arbetarrörelsen att tacka för.
Vi hjälper gärna utsatta och nödställda, vi erbjuder gärna en fristad åt förföljda och åt dem som förlorat allt i krig och elände.
Det är svenskt!

Och glöm inte att Gud älskar en glad givare! (2 Kor 9:7)
#28 StaffanRoger Driver du med oss eller menar du ett seriöst allvar med dina rader?
För min del så anser jag att svensk könspolitk är förskräcklig, och svensk invandringapolitik misslyckad.
Det är ett politiskt maktspel, söndra genom att härska. De köper kvinnors röster genom att sparka på män, och de köper invandrare som inte har stor chans att få jobb.
Men jag har naturligtvis inget generellt emot varken kvinnor eller invandrare, tvärtom!
Har genom åren umgåtts mycket med båda, det har varit berikande.
#30 Jocke Äntligen så har vi samma uppfattning, att vi ska inte skuldbelägga den lilla människan utan den politik som förs, jag umgås också med invandrare och varit i muslimskt land och lärt mig inse att vi alla är toppstyrda av religion och politik, som är i missbruk bland politikerna och religionens småpåvar, därav så är allt tal om demokrati förlegat, det är ett politiskt påfund att vi ska se politikernas handlande som demokrati, nej, demokratur är det och lär så förbli!
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .