Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden 9/11 och hotet mot det fria ordet

Länk hit:
http://freedom.lege.net/911_och_hotet_mot_det_fria_ordet/Sourze_style.html .
Tack Michael Delavante, för att du förstår så bra.  Det krävs förvisso "ett psyke av stål".  Mina livserfarenheter har gett mig det, liksom förmågan att uttrycka mig och människokärleken att aldrig ge upp hoppet om mina medmänniskor.  Detsamma till dig, förresten.
Skyldig genom association är maktkramarnas favoritgrepp. Om Hitler ansåg att det är lika långt från Berlin till Paris, som från Paris till Berlin så är det fritt fram att bunta ihop alla som delar denna hans åsikt med honom själv. Givetvis är man då en judehatare. Det säger sig självt. Håller man med nazisterna så gör man.

Om man till på detta gillar Shakespeare så är man även en fanatisk konspirationsteoretiker. Den mannen gjorde inget annat. Psykfall som han måste ha varit. Och Martin Luther sedan, som for ut mot "judesvinen" på ett sätt som skulle fått Vilks´ rondellhundar att stå i givakt - hur blir det med Protestanterna nu? Antisemiter hela högen! Nu vet ni om det alla ni som inte liksom jag lämnat den Svenska Kyrkan.

Jag tycker slutligen att vi skall förbjuda allt tänkande som inte sker i grupp vid köksbord. Mottot kan vara - Hellre fel tillsammans än rätt ensam! Den goda flocken håller sig till husse, tycker som husse och gör som husse säger till dem.
Dag Nilsson, jag lämnade den Svenska Kyrkan 1988, men jag anser att det är lika långt från Berlin till Paris, som från Paris till Berlin, så jag åker väl ändå dit på denna teknikalitet.
Undrar om "Delavante" uppskattar att Sourze mest notoriske förintelsefönekare är först med att kommentera hans artikel uppskattande.

Jämförelsen är för övrigt högst rimlig. 9/11-förnekare är, om något, ännu mer fanatiska, dogmatiska och oemottagliga för fysiska bevis och vittnesmål än förintelseförnekare. 9/11 liksom förintelsen tillhör historiens mest noggrant utredda och kartlagda händelser.

Att ett inte precis försumbart antal av 9/11-förnekare dessutom är både rabiata antisemiter och förintelseförnekare är inte heller någon (olycklig) slump.


För den som är bekant med den antisemitiska retoriken är det inte precis svårt att förstå vilka som åsyftas med följande försåtliga gallimattias:

Åtskilliga briljanta forskare har via ett gediget, ofta livslångt arbete och med statliga dokument som grund bevisat att såväl den ryska revolutionen som första och andra världskriget, liksom det kalla kriget, uppmuntrades och sponsrades av samma krafter; bankirer, industrialister och politiker, i huvudsak från väst.

"Delavantes" snurrigheter brukar annars vara relativt fria från antisemitism...
Och där bevisade CMO att MD har rätt i artikeln.  Människans frigörelse, allt vad fritt tänkande, är antites till allt CMO &Co står för.  Bevis: Retoriken av deras sällskap mot allt vad nytänk heter, jag kan citera hur mycket som helst, och det mesta kan citeras bara genom att leta i kommentarstrådarna här på Sourze.  Fri energi, UFO, You Name It, de är mot det.  Och, de kopplar ihop det med judehat.
För dem som hellre vill läsa:
Hur väst sponsrade och stöttade Ryska Revolutionen:
[länk]
Hur väst sponsrade och hjälpte Hitler:
[länk]
Hur väst sponsrade och hjälpte Sovjet under Kalla Kriget:
[länk]
[länk] MD,

Jag tror att ny-Jakobinerna är värda att titta på...  [länk] [länk]  .    Någon tipsade mig om Stadsstaternas imperium -- the Empire of the three City States; The City of London, City of Vatican, City of Columbia.  Är det detta imperium vi tillhör?
#4 CMO . "9/11 liksom förintelsen tillhör historiens mest noggrant utredda och kartlagda händelser. " Tänk att maktkramare som du CMO inte inser att det har betydelse VEM som utreder och kartlägger.

Om förbrytare utreder sina egna brott kan det säkerligen bli mycket noggrant. Men noggrannheten kommer att gå ut på att noga dölja det man påstår sig frilägga.

Säg som det är, CMO - du älskar Pappa Makt och Mamma Mammon. Och du försvarar dem oavsett vad de gör. Många tycker detta är vackert och fint. Jag gör det inte.
#5 Verkligen? När har jag kopplat ihop dina snurrigheter om fri energi etc med din svårartade antisemitism? (Förutom att de möjligen är olika symptom på samma åkomma)

#6 Fniss...
Det genomgående temat i Sions vises protokoll är: ”Judarna planerar alltid”, ”Judarna finns överallt”, ”Judarna kontrollerar alla institutioner”, ”Judarna är lojala mot en central maktgrupp”, och ”Judarnas slutseger är nära”. [länk]

Det är också det genomgående temat i kommentarer och artiklar från konspirationsteoretiker som Nilsson och ”Delavante”, med den kosmetiska skillnaden att ”judarna” byts ut mot mindre kontroversiella ”kodord” som ”sionisterna”, "oligarkerna" eller ”makteliten” etc.

Tilläggas bör att konspirationsteorier bör avslöjas kläs av vare sig de är antisemitiska eller inte.
#11 Fniss... fler "briljanta" you-tube forskare.

... men varför kommenterar en författare som skriver under "eget namn" anonymt?


Fnissen (eller var det CMO?) [länk] #10,  När jag visar på hur gammeltestamentligt tänkande håller oss i mental fångenskap så far du ut i avskyvärda tirader om nazism och jag vet inte vad.  När jag visar på hur maktstrukturer använder säkerhetstjänster inklusive Mossad så far du ut om antisemetism och judehat.  Andra i det sällskap du tillhör, det sällskap som använder antisemetism som politiskt vapen, har kopplat ihop t.o.m. fri energi med judehat.
#14 Varför skriver du "visar på" när du avser "fantiserar vilt om"?

Varför skriver du om vad andra gjort i en replik till mig och vilket "sällskap" tillhör jag? Låter som ett försök till "skuld genom association". Var det inte det du och Dag tog avstånd ifrån i kommentar #2 och #3 ovan? Tsk tsk tsk....
CMO [länk] #12,  The Plan of Provins har omformulerats många gånger, och det var ett genidrag av makteliten att den senaste gången skriva planen i form av en judisk sammansvärjning.  För i dag kan man använda antisemitism som politiskt vapen mot alla som ser.  Detta trots att ingen av de nu anklagade har beskyllt judarna för något ont.  Men det sällskap som använder antisemitism som politiskt vapen vet inom sig själva, de har inre visshet, de behöver inga bevis, ingen kunskap, för de har sin fasta tro.  Det var så häxprocesserna kom till, och CMO har inget lärt sedan dess -- han var antagligen med då, i ett tidigare liv.
CMO [länk] #15,  - Jag riktade mig inte enbart till dig.  Så enkelt var det med det.  ( CMO &Co ... Retoriken av deras sällskap. )
#16 Häxprocesser, progromer, folkmord har alltid startat med oförsiktiga, ovetenskapliga och fördomsfulla beskyllningar om ränksmidande dvs precis vad du och Dag ägnar er, väl tilltagna, fritid åt....


#17 Aha .. det är inte "skuld genom association", när ni gör det.

Borde förstås ha insett det ....
CMO

"Det är också det genomgående temat i kommentarer och artiklar från konspirationsteoretiker som Nilsson och ”Delavante”, med den kosmetiska skillnaden att ”judarna” byts ut mot mindre kontroversiella ”kodord” som ”sionisterna”, "oligarkerna" eller ”makteliten” etc. "

CMO, en av Sourze mest trogna Israel-vänner, använder sig av Israel-lobbyns mest klassiska och för de flesta, redan genomskådade teknik, som går ut på att man, liksom Israel gör med palestinskt territorium, mutar in och tar sig rätten att bestämma över ord så att man fritt kan ge dem en passande mening. Inte helt olikt Israels välkända pre-emptive strikes.

Jag måste faktiskt erkänna att jag, trots att CMO i sina inlägg använder mer av glåpord än kunskaper, ändå hade ett intellekt som kunde få honom att skämmas över en sån här sekteristisk retorik.

Jag har frågat dig förut, då duckade du, men vad för kopplingar har du personligen till Israel. Varför är du så engagerad i deras sak?

Mats

CMO [länk] #18,

"Häxprocesser, progromer, folkmord har alltid startat med oförsiktiga, ovetenskapliga och fördomsfulla beskyllningar om ränksmidande".

Det förstod du.

Men varför anklagar du inte USA, Sverige och alla andra regeringar för detta, som alltsedan 2001-09-11 ägnat sig åt detta visavi araber i flygplan etc?  Varför är du inte konsekvent?
Artiklar av professor Dennis Cuddy:
[länk]
Böcker av professor Dennis Cuddy:
[länk]
Professor Charles Highams bok "Trading with the Enemy" som visar hur USA sponsrade och hjälpte Hitler: [länk]
[länk]
Professor Guido Giacomo Preparatas bok "Conjuring Hitler: How Britain and America Made the Third Reich" som visar hur USA och Storbritannien aktivt hjälpte till att bygga upp nazityskland:
[länk]
MD, tidigt i mitt uppvaknande beställde jag ur amerikanska officiella arkiv några utdrag (till en amerikansk adress) för att så att säga "nypa mig själv i armen", och se om det jag läste var verkligt.  Det var det.  Hade jag inte gjort detta rent konkreta så hade jag inte kunnat tro på vad jag läste -- det var i Webster Griffin Tarpley och Anton Chaitkins George Bush-The Unauthorized Biography (a biography of George Herbert Walker Bush), som cirkulerade på politiska mailinglistor i USA vid tiden för att Irak-krigen startade i februari 2003.
Det var alltså dokument som bekräftade "Trading with the Enemy".
Professor Jacques R. Pauwels artikel "Profits über Alles! American Corporations and Hitler," om hur 20 av de största amerikanska företagen gjorde affärer med nazisterna: [länk]
Boken "All Honorable Men" av James Stewart Martin, chefen för Avd. för ekonomisk krigföring vid justitiedepartementet i USA på 40-talet vars jobb det var att undersöka strukturen i den nazistiska industrin, beskriver hur affärsmän från USA och England såg till att hamna i nyckelpositioner för att mörklägga och försvåra undersökningar om nazistindustrin för att dölja sin egen medverkan där: [länk]
I dokumentären "Banking with Hitler" avslöjades hur den amerikanske finansministern 1934-45, Henry Morgenthau erkände hur både nationella och internationella banker skapade ett system för att finansiera nazisterna.
[länk]
#26: Professor Jacques R. Pauwels artikel "Profits über Alles! American Corporations and Hitler," om hur 20 av de största amerikanska företagen gjorde affärer med nazisterna:

Och vad har detta med terrorattackerna den 11 september?

Sånt där kallas för ”Guilty by association”, vilket används flitigt av konspirationsteoretikerna...

Ett exempel på konspirationsteoretikernas argument är det Falska Dilemma:
Baraq Två alternativ ges när det i själva verket finns det Tre alternativ.

konspirationsteoretikerna hävdar att Bush administrationen antingen låg bakom attackerna den 11 september eller visste om dem i förväg och gjorde ingenting för att stoppa dem.
Ett alternativ som inte ges (eller upprepade gånger avfärdas) är att Bush administrationen borde ha vetat om att attackerna var nära förestående, men misslyckades med att vidta lämpliga åtgärder för att stoppa dem.

Det tredje alternativet tas aldrig upp av konspirationsteoretikerna helt enkelt därför att det inte passar i deras konspirationsteori.
Många "briljanta professorer" blir det.

Hur vet man om en "professor" är briljant?

Svar: han/hon förfäktar konspirationsteorier som inte delas av övriga forskare och experter.

Vilket naturligtvis bara bekräftar vidden av konspirationen.

I konspisrationsnissarnas eviga cirkelresonemang.
#19 Pastor Mats,

Jag har ingen som helst koppling, mer än att jag liksom de flesta Israeler, Palestinavänner och anständiga människor i hela världen tar avstånd från antisemiter.

Det borde du också göra.

Att ta avstånd från konspiratonstollerier i allmänhet och antisemitism i synnerhet är inte (bara) Israels "sak"

Hälsa rymdödlorna!
CMO

"Jag har ingen som helst koppling, mer än att jag liksom de flesta Israeler, Palestinavänner och anständiga människor i hela världen tar avstånd från antisemiter. "

Och ändå har du köpt retoriken om antisemitism. Jag säger som jag tidigare konstaterat, få här på sourze skriver så mycket om antisemitism, judar och konspirationsteorier som du gör. Fortfarande utan koppling till realiteterna och precis utifrån vad du själv drog fram som argument tidigare, nämligen gissningar och hypoteser om kodord.

Sorry, men du uppvisar alla egenskaper på att var mer eller mindre programmerad och indragen i Israel-lobbyn.

Har du inga egna åsikter?

Jag frågade

"Har du inga egna åsikter? "

Förutom att CMO som vanligt är svarslös så fort man synar honom, ja förutom hans glåpord och gliringar som just bestyrker detta, så har han länkat till min egen sida!!

Nu önskar jag ju inte bli CMO:s guru direkt, att upplysa honom vore som att försöka förvandla en tegelsten till en ängel och inte ens min ödmjukhet(!) skulle hjälpa sourze egen lilla värsting ur sina kinkiga våndor, men man får ändå tacka för uppmärksamheten.


Mats
CMO: Kanske borde vi reda ut begreppen lite. Vad som i allmänhet menas med antisemitism och förintelseförnekelse är ju att judar överhuvudtaget inte skall existera och att förintelsen med sina utrotningsläger för judar och andra icke önskvärda personer, aldrig har funnits. Åsikter som är mer än enfaldiga.Jag kan inte spåra några sådana i debatten här. Att ifrågasätta och diskutera olika teorier är ju inte alls samma sak. Sedan kan man tycka vad man vill om teoriernas bärighet.
Själv kritiserar jag stundom Israels utrikespolitik i allmänhet och den mot palestinierna i synnerhet, men det gör inte mig till antisemit.Den artikel som startade hela diskussionen handlade ju om hur terrorattentatet 11/9 har förändrat världen och inskränkt våra demokratiska rättigheter. Attityden "är du inte med oss så är du mot oss" har verkligen fått fäste och gör att människor med sk. avvikande åsikter i frågan, ofta talar för döva öron eller får tillmälen slängda i ansiktet.
#34 Mats lille,

Jag vet att du allt sedan ditt och "Zen tomten" Cromsjös olycksaliga medverkande i TV 4 tagit mycket illa vid dig av att “sanningsrörelsen”anklagats för att härbärgera antisemitism. Men jag tror inte det är rätt taktik att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att antisemitism inte existerar, eller att ankalaga dem som kritiserar den, för att tillhöra ”Israellobbyn”.

Jag skrev faktiskt inte alls mycket om antisemitism här, innan den gjorde stack upp sitt tryne på Sourze. Det var främst när Lasse Wilhelmsson dök upp med sin trogne knähund Leif Erlingsson i släptåg. Detta är personer som betraktas som ”vämjeliga” antisemiter, inte bara av mig eller vad du kallar ”Israel-lobbyn” utan av hela det politiska spektrat från de mer vänsterradikala delarna av palestinarörelsen [länk] till kristdemokraterna.

Anledningen till att de dök upp här är att förtsås att de är portade från anständiga media pga av sitt osmakliga budskap.

De enda grupperingar som inte tar avstånd från dem är extremhögern i t.ex. nationaldemokraterna (som får SD att se ut som svärmorsdrömmar), Islamisterna på Alhambra och inte minst förstås Ahmed Rami och hans Radio Islam som anses vara en av Europas ledande nynazistiska och antisemitiska propagandaspridare.

Jo föresten, det finns en grupp till som inte tar avstånd från dem utan tvärtom verkar trivas utmärkt i ders sällskap; nämligen den s.k. ”sanningsrörelsen”.

(Den som undrar vad din inställning till ”realiteten” är, har stor nytta av att studera just din website. Att du den kopplingen framstår som obegriplig för dig är självklart, lika självklart är det att de flesta andra inte missade kopplingen.)
Dasg inlägg nio - och du älskar frikyrkan konspirationsteorier. D e t säger egentligen a l l t!
Mats inlägg 19. Och vad har du (!) för personliga kopplingar till PLO och Hamas?!
CMO

Ja du kör med nästa paragraf i Israel-lobbyns lilla instruktionsbok till Israels vittnen Guil-by-association.

I det lilla jag tagit del av Lasse W och Leif E så har jag hitills inte funnit någon om antisemitism. Det som rör upp är ordet zionism och den av Israel-vänners konspiratoriska kopplingen till det judiska folket. Alltså en del kodordstekniken du själv gått på.

Du hänvisar till andras åsikter, men de kan ju vara lika onyanserade och osakliga som dina egna. Men framförallt så sprider du detta om antisemitismen kring dig om alla som inte är en del av mainstream-åsikterna. Detta är huvudproblemet.

Din argumentation stampar envist kvar vid rykten, glåpord och obefintligt med kunskaper.

jag efterlyser fortfarande dina egna åsikter?
#40

Jag beskyller inte folk för att vara Palestina-hatare, Hamas-hatare och har inget att göra med CMO:s slappa pladder-argumentation. Jag tror du behöver en balansstav!

Mats

#41 Varför tror du att palestinarörelsen betecknar deras alster som antisemitiska? Anser du att palestinarörelsen tillhör Israellobbyn? Eller anser du som Erlingsson att de är sionistiska "gatekeepers"

Varför demonstrerar de tillsammans med nynazister?

Att skriva om en uppdiktad sionism, helt enligt den traditionella mallen för antisemitism, en "sionism" som konspirerar för världsherravälde, som låg bakom allt från ryska revolutionen till de två världskrigen (och naturligtvis 9/11) ÄR antisemitism.

Såvida antisemitism öht existerar utanför nazityskland.

Ditt envisa försvar för antisemitismen i leden skadar "sanningsrörelsen".

Så kör hårt!
Statsvetaren Terence Fell intervjuad på P4 om 9/11. OBS han pratar svenska: [länk]
CMO verkar påläst, det är inte bara ett instruktionshäfte han fått i handen att läsa från, det verkar vara en hel instruktionsbok.

"Ditt envisa försvar för antisemitismen"
Jaha så nu försvarar jag någonting, som du inte kan bevisa existerar, och som jag de facto själv i svart på vitt tar avstånd ifrån(antisemitism) men som jag, eftersom jag inte håller med dig plötsligt blivit en del av.

Har du funderat på medicinering, det räcker nog inte med vanlig avprogrammering i ditt fall.

Mats
Alla här som har någon slags insikt i psykologi märker på CMO:s aggression och antisemit-glöd att det knappast handlar om någon vanlig och avslappnad argumentation där det föreligger vettiga fakta som kan betyda något eller inte betyda något beroende på om det finns täckning för det eller inte. Nej, här är glöden så stark att man snubblar över ord och fraser i pur ilska. Detta är ett A-exempel på när man har en personlig anknytning till något. Det är just då som man inte längre kan skilja på verklighet och tro. Och precis som när man angriper en sektmedlem.
#45 Mats

Ja du (tillsammans med stora delar av sanningsrörelsen) tar avstånd från anti-semitism, enligt samma definitioner och i samma utsträckning som den för "hets mot folkgrupp” dömde Ahmed Rami och Nationaldemokraterna tar avstånd ifrån den.

Jag tar avstånd från den enligtmer vedertagna definitioner och kriterier, definitioner och kriterier som tydligen även palestinavänstern ansluter sig till.

Det känns helt ok.

(Jag ska försöka avstå från retoriska frågor eftersom de tydligen förvirrar dig.)
#46 Sekterism - så ser jag det också, Mats. Den som inte är med, är emot. Allt delar in i god eller ond. Det psykologiska grundförsvaret är bebisens splitting. Paranoid - schizoid position, med Kleins terminologi. Hela chocken med 9/11 syftade bl.a. till att för ner så många som möjligt i USA i detta primitiva och oerhört starka och svårforcerade psykiska försvar.
"Att skriva om en uppdiktad sionism, helt enligt den traditionella mallen för antisemitism, en "sionism" som konspirerar för världsherravälde, som låg bakom allt från ryska revolutionen till de två världskrigen (och naturligtvis 9/11) ÄR antisemitism." Sanning gör ont och de skyldiga bakom dessa händelser SKA STRAFFAS OCH LÅSAS IN OAVSETT OM DE ÄR SIONISTER ELLER INTE, DE ÄR KRIMINELLA OCH GÖR BROTT MOT MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER. [länk]
#46 48 Jupp jag tillhör i det avseendet samma ”sekt” som drygt 99% av akademikerna, journalisterna och poltikerna i västvärlden.

Men det gör inte ni båda.
"Detta beskyller antisemiterna oss för - se Sions vise protokoll. Därför måste vi judar förena oss mot ondskan."

Visst är Sions vise protokoll en förfalskning. Men inte gjord av ryska antisemiter. Det är författat av sionister! Det är gjort för att skrämma judar till att ansluta sig till den sionistiska rörelse.

De extrema sionisterna är judarnas värsta fiende. De är livsfarliga för hela väst och arabvärlden. Tyvärr har de att enormt inflytande idag.

Sionisterna är de verkligt farliga terroristerna - och då räknar jag även de sk kristna sionisterna dit. De har stor del i 9/11. Måtte Världen hinna vakna innan det är för sent.
Den "open minded" kliver in och rabblar upp allt möjligt men inget om judar och säger att det "ÄR antisemitism".
Det här blir mer komiskt för varje inlägg!! Och sedan CMO som menar att 99% av alla journalister också stöttar antagandet att zionister är judar. Ursäkta men nu är det nog ni som får stå för konspirationsteorierna. Vilket gäng, det blir mer gungigt för varje inlägg. Jag trodde jag hade fått tillräckligt med underlag för min kommande bok, men ni är nog på väg in i nåt kapitel om det fortsätter så här. Snacka om att ni bekänner färg.
#54 Att du inte kan (elle låtsas inte kunna) läsa innantill vinner du nog inga poäng på, men har du inget annat kanske det är värt ett försök...
#50 Vilken tur du har som har 99% på din sida då har du ju inget att oroa dig för inte sant.
#51 Hjälp... Näää nu har du fått det om bakfoten du är bortom all hjälp...
CMO

Jora jag kan läsa innantill och då står det (#47) att eftersom jag tar avstånd från antisemitism på samma sätt som någon annan gör så är jag för antisemitism eftersom någon annan kan tänkas vara det. Snälla, kan någon hjälpa denna förvirrade människa. Fan CMO, du har gått omkring i hettan i Texas ensam och för länge!

Dag
"Hela chocken med 9/11 syftade bl.a. till att för ner så många som möjligt i USA i detta primitiva och oerhört starka och svårforcerade psykiska försvar."
Ja, håller med totalt, och hur fiskar man upp dom till ytan igen? Omöjligt?!
Man borde gå på kurs för att fatta världsläget- för till sig själv, kan man inte lita.Hela Israelfrågan verkar alldeles för motsägelsefull och jag fattar ingenting av alla konspirationsteorier. Jo jag fattar- att det är FÖR och EMOT helt enkelt! Gonatt!
Hoppas att Du sov gott i natt? - Svåra saker det där! - Svårt att vara proisraelisk i dag! - Men man får göra så gott man kan! -Mvh,Tuvstarr!
#61 - Dag,om Du tror att Du vet allt,är Du dåligt underrättad! -
#58 Mats, CMO skrev "Ja du (tillsammans med stora delar av sanningsrörelsen) tar avstånd från anti-semitism, enligt samma definitioner och i samma utsträckning som den för "hets mot folkgrupp”-dömde Ahmed Rami och Nationaldemokraterna tar avstånd ifrån den."

Alltså inte alls. Var meningen för komplicerad? För många bisatser?
Att ni bara orkar.. hela den här debatten kan liknas vid en raspig skiva som stått och hackat sedan -05. Jag kastar in ett gammalt vedträ: hur var det, föll tornen i "fritt fall"? Där har ni något att älta de närmaste dagarna. Tossingar!
#64 Kära Daniel! Jag är mycket glad att du gång på gång orkar ta itu med oss som upprepar sig hela tiden. Trevligt med dem som vågar vara annorlunda.

Om du med tornen menar Tvillingtornen så förstår jag inte varför fritt fall är intressant. Eftersom alla vakna människor för länge sedan insett att de sprängs med hjälp av tillförd energi i någon form, så är fritt fall eller ej en fråga som saknar relevans.

Tiden det tog för Tvillingtornen att demoleras berodde på hur demoleraren ställt in sin demoleringsutrustning. Eftersom de revs uppifrån och ner. Och eftersom Bazants uppochnedvända mortel som pulveriserar en mortelstöt (CMO:s bild) är en ren fantasiprodukt utan allt stöd av observation.

Beroende på vad man räknar som början och slut på demoleringen av WTC1 så tar det upp emot 30 - 40 sekunder. Detta inbegriper att hela The Core har fallit och ligger stilla.

#63

Nej texten var inte komplicerad, inte meningen med det heller, men däremot är innebörden smått osannolik, en slags inverterad bevisföring där tre personer, eftersom de alla säger att de INTE har ont i ryggen, just därför HAR ett problem med ryggen. Och eftersom de, förvisso helt obevisat, har ont i ryggen så hör de ihop. Alla säger NEJ men eftersom NEJ enligt dig och andra är ett dolt kodord för JA så har de ett gemensamt problem.

Allt helt logiskt för Per W.
Lägg fram det där i en domstol och du blir garanterat omhändertagen vid utgången. Är ni med i samma skruvade sekt eller?

"Eftersom alla vakna människor för länge sedan insett att de sprängs med hjälp av tillförd energi i någon form"

Det begrep de flesta samma sekund som de såg de "tillförda energierna" ramma skyskraporna.
#68 - En elefant och en mus gick på en bro. "Du, vad det knakar, sa elefanten. Javisst min vän, sa musen, vi är ju två!

Daniel - varför inte skapa ett återvinningsföretag. Mortelstötskrossaren CMO har uppfunnit en metod som krossar 1 ton betonggolv till ärtstorlek genom att använd 7 Wh. Sandvik/Svedala impactkrossare måste ha minst 1000 Wh för samma sak. Du kunde ju specialisera dig på att smälta stål med fotogen.

#63 Du har alltså inga problem med Lasse W:s samröre med ND? (Och du har ännu inte läst och hela CMO:s mening).

PS. Javisst jag är med i den lilla sekten "Vi som inte tror på utomjordingar och fri energi"
#70

"Du har alltså inga problem med Lasse W:s samröre med ND?"

Jag har ingenting med det att göra, jag är inte primärt intresserad av hans kontakter, såvida de inte av någon specifik anledning skulle ha med mina sakintressen att göra!! Det här lite sjuka tänket tillhör bara din konspiratoriska önskan om att kunna slå ihop allt du önskar till en klump så att det blir greppbart för dig, att göra.

Om du vill redovisa sammanhang måste du kunna visa på "adekvata streck mellan punkterna". Inverterade bevisordningar och lösa associationsgissningar sysslar man med när man vill mycket men saknar en intellektuell spänst.

"Vi som inte tror på utomjordingar och fri energi"
Ja det här är bara en fortsättning på dina intellektuella tillkortakommanden.

Varenda gång du kommenterar mina inlägg så hamnar du i den här situationen, dags för eftertanke?
Ja Per W och för ordningens skull, du har alltså själv inga problem med Lasse W:s samröre med ND?
Dag inlägg 65. Så du överhuvudtaget tvillingtornen rasa live påm TV?!
#73 Kul med en slamkrypare. Träffen i Norra Tornet gick aldrig live i TV. Utom för George Bush. Han såg det live i TV.

Södra Tornet gick kanske live - men jag har bara sett repriser.

Och WTC 7 missade jag alldeles trots att BBC sände besked om raset 20 innan det faktiskt ägde rum. Det var oförlåtligt av mig.

Hur många av rasen såg du live, Thomas?
De som Danska TV2 visade. Alltså bägge torn och bägge planen.
Du är välkommen att kontakta tv2.dk och se det själv.
Jag var hemma den dagen och de bröt ordinarie tv-utsändelser.
#69, kul att du kommer in på spår två på den raspiga skivan, den gamla slagdängan "fotogen smälter inte stål"!
#75, ah, en gammal goding till. BBC sände raset 20 minuter innan det inträffade! Varför? Jo, för att de fått raset på DVD av Nya världsordningen och lovat att inte visa det i förväg, men man kunde inte hålla sig! Och varför skickade Nya världsordningen en DVD av raset i förväg när det var packat med kamerateam på plats som kunde filma kollapserna live? Jo, därför att man gjort en tuff redigering i Windows moviemaker och lagt på soundtracket från "Independence day".
#76 Han var allt bra finurlig den där Bush. Han rattade alltså helt enkelt in danska TV2 och blev därmed USA:s enda tv-tittare att få se träffen på Norra Tornet live. Nu vet jag det.
#78 Om den var för enkel så kan du ju visa hur man krossar 1 m3 betongvalv till fraktion 0 - 10 mm med en energiåtgång på ca 7 Wh. Om du går bet så har CMO utvecklat den uppochnedvända mortelkrossen.

Jag tror nog att CMO är för smart för dig, Daniel. Ta och vitsa bort det som vanligt när det blir för svårt.

#78 Daniel Är du helt obildad eller spelar du bara dum. Testa fyll en plåtburk med fotogen och låt den brinna tills bränslet är slut. Tror du all plåtburken överlever eller tror du att den ligger platt på marken?
mseder # 71 För ordningens skull. Jag publicerar mina artiklar varhelst de blir antagna. Helst på Judisk Krönika, men det har aldrig hänt. Men även Newsmill, vilket skett i enstaka fall, liksom alla papperstidningar och tidskrifter. Jag vill naturligtvis bli läst så brett som möjligt, helst dock i sammanhang som är av motsatt uppfattning som jag själv, med hopp om att någon kan få sig en funderare. Detsamma gäller för mina föreläsningar. Jag tycker det är en lämplig princip för mig, eftersom jag är helt fristående från politiska organisationer och dessutom har som övegripande mål "att befria människans tänkande" från ideologier och religioner. Att sedan de som inte gillar det jag skriver alltid angriper mig med "guilt by association" och aldrig i sak, tycker jag är ett bra betyg:)
För mig talar dessa klipp klarspråk [länk] Här står han vid foten av tornet och filmar [länk]
#81 Ber om ursäkt för långa inlägg:

Dag, det är utmärkt att du visar var skåpet ska stå för oss och alla dessa super-teoretiska professorer som slår blå dunster i ögonen på oss med sin hokus-pokus vetenskap och sina differentialkalkyler. Det är inte så lite imponerande att du klarar av det vid sidan av alla dina fantastiska resultat inom allt från det judiska folkets historia och genealogi till dina skarpsynta psykologiska diagnoser på, den av sionister bortkollrade, mänskligheten. Och då har vi ändå inte ens nämnt din nyskapande poesi eller dina förbluffande framsteg och rön inom teologin, och metafysiken.

Det är ju inte för inte du betraktar dig som västerbottens Leonardo da Vinci. Fast rätteligen borde väl snarare Leonardo da Vinci kallas Italiens bleka kopia av Dag Nilsson, universalgeniernas okrönte konung.

Dock räknade du lite fel på den tillförda energin vid betongkrossningen. Om man reducerar partikelstorleken från 10mm till 0.1mm så ökar ytan och därför energiåtgången (enligt Rittinger’s lag som du hänvisade till) med en faktor 100 och inte med en faktor 10 som du skrev. Enligt din modell blir alltså energiåtgången för att pulverisera 50 000 ton betong inte 500 000 kWh utan 5 000 000 kWh. Eller ca 50 ggr den tillgängliga rörelseenergin i stället för ca 5 ggr.

Eftersom den energin tillfördes under en tidsrymd av mindre än 20s så innebar det att effektbehovet var minst 0.9 TW eller 900 000 000 000 W. Det vill säga ungefär vad USAs drygt 100 kärnreaktorer kan klämma ur sig på en bra dag om man paralellkopplar dem.

Frågan är då bara varför det var så viktigt för sionisterna att skapa så mycket betongpulver och varför det inte räckte med att rasera byggnaderna men låta betongen vara något mindre finfördelad? Skulle de ha pulvret till att dryga ut degen till det osyrade påskbrödet, eller var det kanske för använda till skyddsmuren mot de ockuperade områdena? Du har säkert svaret.

Låt oss dock för ögonblicket lämna Dags magiska och ondskefulla värld fylld av ränksmidande khazar-kung-sionister och deras obrottsligt lojala lakejer (som undertecknad), och återgå till den mer prosaiska och komplexa verkligheten.

Det är ju inte så att jag, eller någon annan, tror oss ha uppfunnit någon ny revolutonerande metod för att industriellt krossa betong till förutsägbara fraktioner med en verkningsgrad på 100%

Vad Bazant et al har gjort är en betraktelse av hur mycket energi som skulle behöva absorberas av byggnadsmaterialet för att pulverisera stora mängder av lätt betongen. Av nödvändighet blir sådana beräkningar ungefärliga och som vid all hypotesprövning så är frågeställningen om hypotesen är orimlig och kan förkastas eller om den är rimlig vid och därför inte kan förkastas.

Frågan vid energibetraktelser är alltid var energin ”tar vägen”. I en kommersiell betongkross vet vi att endast i storleksordningen 0.5-1% av energin går åt till att skapa ny partikelyta. Resten går åt till friktion mellan partiklar, elastisk deformation, effektförluster i elmotorn och eventuella växellådor som driver krossen etc.

Om vi tar en betong platta och släpper den från hög höjd mot ett hårt underlag, eller om vi placerar betongplattan på ett hårt underlag och släpper en tung vikt på den, har vi en helt annan process än den i en kommersiell betongkross.

Hur mycket av rörelsenergin som absorberas kan vi i det fallet härleda till andra processer än skapande av nya brottytor? Om inte mer än ca 70-80% går åt till annat än ren ”betongkrossning” så har vi en process som är över 20-60 gånger effektivare på att krossa betong än Dags ”impact krossare”.

Så varför använder man i så fall inte den metoden för att krossa betong och sparar en massa energi? Förmodligen för att den skulle vara opraktisk och för att den inte ger förutsägbara och önskvärda resultat. Bara mindre del av partiklarna skulle ha önskad storlek. Resten skulle bli antingen för stora eller för små.

Tornens golplattor var vidare inte gjutna i vanlig betong, utan lättbetong (lättballasbetong) som kräver betydligt mindre kross energi än vanlig betong (ca 80% mindre).

Vi vet inte heller hur mycket betong som krossades eller till vilka fraktioner. I en dokumentär som visades på TV häromkvällen kunde man t.ex se vad som förmodligen varit golvplattorna hade brutits sönder i meterstora bitar, snarare än att de ”pulveriserats”.

Ett antal analyser har visat att endast ca 30% av de finare partiklarna som spreds vid raset härrörde från betong och gipsplattor. Den största andelendelen kom från isoleringsmaterial.

Min slutsats är därför att det inte alls är orimligt att rasen skapade en mycket stor mängd fina betongpartiklar under raset när de fallande rasmassorna slog emot den undre strukturen med mycket stort mekaniskt våld. Någon annan rimlig förklaring har inte presenterats av Dag Nilsson eller någon annan trots att de nu har haft 10 år på sig att presentera något trovärdigt. Sprängmedel är t.ex. mycket ineffektivt för att pulverisera betong och hade dessutom gjort att man hört detonationer under själva rasen. (Inte 20 min innan rasen som t.ex. herr Sederholm verkar tro.)
"Daniel Är du helt obildad eller spelar du bara dum. Testa fyll en plåtburk med fotogen och låt den brinna tills bränslet är slut. Tror du all plåtburken överlever eller tror du att den ligger platt på marken?"Vänta nu här, plåtburk? Jag trodde att ni trudisar använde pappkartonger för att modellera superskrapor?


Vi som pysslar med dimensionering av stål- och betongkonstruktioner kan alltså lägga Eurocodes och övriga beräkningsnormer åt sidan, eftersom det går att bygga minimodeller av byggnader med hjälp av plåtburkar och pappkartonger! Sedan kan man kasta legoflyplan in i dem och se vad som händer! Du får presentera den metoden för CEN och de andra standardiseringskommittéerna, Open. De kommer att säkert att uppskatta det!
Jag ska förklara det så att även du förstår, Open. En plåtburk som endast bär sin egentyngd och möjligtvis det hydrostatiska trycket av fotogen är utsatt för en påkänning mostvarande en pytte-pytte-pytte-liten del av sin kapacitet. Gör nu så här: Lasta på tegelstenar på plåtburken tills att säg halva kapaciteten uppnås. Skjut sedan på plåtburken med en hagelbössa och elda på den med bensin. Är du lika säker på att den kommer att hålla under de förutsättningarna?


(Nu vill jag inte gärna själv utge mig för att modellera en superskrapa med hjälp av en plåtburk och tegelstenar, men jag skyller på fördunklat omdöme efter att ha läst för många trudisinlägg. Min "modell" är i alla avseenden oändligt mycket närmare verkligheten än Open mindeds.)
Daniel,

Nu tog du dig allt vatten över huvudet:

"Jag ska förklara det så att även du förstår, Open. "

"open" är inte mottaglig för information som inte presenteras i form av You-tube klipp med dramatisk musik och och ockulta symboler.

"Om vi tar en betong platta och släpper den från hög höjd mot ett hårt underlag, eller om vi placerar betongplattan på ett hårt underlag och släpper en tung vikt på den, har vi en helt annan process än den i en kommersiell betongkross." Rätt osammanhängande allt de där men vart tog "mitt" pelaren vägen? Den med betongklädda pelare ca 47 st. väggar och valv gjutna hela vägen upp bara det är en stark konstruktion och allt stål kors och tvärs INGJUTET. konstruktionsstål rasar "bara" inte.
Lasse #83
Jag är också mycket väl medveten att du inte har någon riktad församling för vad du skriver. Mitt inlägg riktade sig till 100% mot själva retoriken och den sinnessjuka logik som Per W, CMO med fler, i brist på sakargument använder sig av. Och faktiskt som det verkar, de tycks tro på sin egen omvända bevisföring på riktigt.
#88 Men vad är det för tyngd du pratar om då? egentyngden faller den då inte av det är ju det som håller huset uppe. då är frågan vart kom tyngden från som raserade husen.
#88 Vad var det som "lastades" på wtc husen? Tegelstenar? En kosmisk stråle? Sprängmedel? Ufo? HAARP? Jordbävning? kometer 3 st...
#88 Min "modell" är i alla avseenden oändligt mycket närmare verkligheten än Open mindeds.) Vad är din modell som är verklighet för mig ? Berätta gärna, Hur skulle du kunna göra mitt liv bättre? Försöka övertyga mig om att jag har fel i min sak att allt jag lärt mig på egen hand är lögn. Solidaritet och gemenskap är vad vi saknar, men är på väg tillbaka till oss människor. Konflikten behöver utrotas...
Byggnaderna föll därför att våningarna där planet träffade gav tillslut vika och de andra våningarna ovanpå slog mot de våningarna under och därmed skapades en slags dominoeffekt som på engelska kallas ”pankaking”.

Observera att torn som träffades sist föll först eftersom planet träffade tornet nära ett hörn samt fanns det flera våningar ovan den våning som träffades jämfört med det första tornet.
Skakningar av det första torn som föll påskyndade fallet av det andra.

Om man tittar på ett videoklipp när tornen faller ser man tydligt att bråten faller mycket snabbare än själva tornen, vilket innebär att till skillnad från tornen faller bråten med fritt fall.
Den 26 februari 1993 detonerad en lastbil laddad med 606kg sprängämne under norra tornet av WTC.
Meningen var då att knäcka norra tornet så att det skulle tippa mot det södra tornet och därmed dra ned båda tornen och mörda tusentals människor.
Men resultatet blev dock inte som planerat då ”bara” sex personer miste livet medan ca tusen skadades.
Attacken orkestrerades av:
Ramzi Yousef [länk]
Mahmud Abouhalima [länk]
Mohammad Salameh [länk]
Abdul Rahman Yasin [länk]
Ahmad Ajaj [länk]
Finansierades av: Khaled Sheikh Mohammed [länk]
Lastbil föraren: Eyad Ismoil [länk]

Den 7 augusti 1998 bombattacker mot USA: s ambassader i Tanzania och Kenya mördade hundratals människor.

Al-Qaidas ledarskap själv åtog sig ära för attackerna.

Vidare lovade Osam bin-ladin att flera och mera omfattande attacker mot USA var att vänta då USA stödjer Israel och amerikanska soldater befanns sig för nära Mekka...

Amerikanska myndigheterna varit medvetna om hotet men visste inte riktigt när och framförhalt hur attackerna skulle genomföras.
Man var redan van vid trafikplanskapningar men inte med självmordskapningar.

FBI kunde dock ganska snabbt identifiera självmordskapare tack vare att Mohamed Attas baggage blev av misstag kvar i Bostons flygplats (hans baggage lastades aldrig in i planet - American Airlines Flight 11).
Hans baggage innehöll värdefull information om kapare och om deras länkar med al-Qaida.
Vem är nästa i kavalleriet att hoppa in i leken? #97 och det har hur mycket med husrasen att göra? Svuren att hata islam, är det där du är?
"Byggnaderna föll därför att våningarna där planet träffade gav tillslut vika och de andra våningarna ovanpå slog mot de våningarna under och därmed skapades en slags dominoeffekt som på engelska kallas ”pankaking”. Observera att torn som träffades sist föll först eftersom planet träffade tornet nära ett hörn samt fanns det flera våningar ovan den våning som träffades jämfört med det första tornet.
Skakningar av det första torn som föll påskyndade fallet av det andra. "Men vart tog "mitt" pelaren vägen? Den med betongklädda pelare ca 47 st. väggar och valv gjutna hela vägen upp bara det är en stark konstruktion och allt stål kors och tvärs INGJUTET. konstruktionsstål rasar "bara" inte. Då borde väl pelaren stå kvar om det vart en hög pannkakor.
#98 och vad eller vem hatar du "open minded"? konflikten. Den är onödig och för inget gott med sig...
#100: pelarna försvagades av planets kollision då pelarnas flamskydd också slets bort vilket ledde till att den intensiva elden försvagade strukturen vid den våning som träffades av planet.
Tyngden av våningarna ovan gjorde resten.
#101: "konflikten. Den är onödig och för inget gott med sig..."

Då får du väl försöka övertyga dina polare att sluta med att hata, terrorisera och attackera USA och västvärlden.
Ni har bara er själva att skylla för det dåliga ryktet ni ha fått.
Tyngden av våningarna ovan gjorde resten. Svar nej. Husen var överdimensionerade för att klara sin dubbla vikt. Den lättaste delen på husen skulle ha krossat resten av husen ÄNDA NER. lägg ner adamo Husens byggnad i styka per stål = höjd så minskar styrkan ju högre upp i höjd du kommer. Den totala massan i de översta våningsplanen är mycket lägre än de längre ner i huset. Som en pyramid ,om du är stenen på toppen så är jag ett av våningsplanen i mitten. Hur många gånger måste du hoppa för att komma åt mig? om jag är lager 25 i pyramiden så är det 625 stenar mot en och sen har du alla 23 plan emellan. Så hur många stenar behöver du för att ta dig ner till plan 25?
"Då får du väl försöka övertyga dina polare att sluta med att hata, terrorisera och attackera USA och västvärlden.
Ni har bara er själva att skylla för det dåliga ryktet ni ha fått." Det var det dummaste jag hört vem är det som attackerar vem? Irak? kuwait? palestina? pakistan? cuba? vietnam? japan? (hiroshima and nagasaki) 2 bomber..
Byggnaderna var dimensionerade för att klara påfrestningar under normala förhållande.
Faktiskt WTC tornen klarade kollisionen ganska bra då det torn som föll först gjorde det 56 minuter (nästan en timma) efter att planet kraschade och det andra efter 102 minuter (en timma och 42 minuter).

Du får väl ge dig ”narrow minded”, erkänn att dina polare har helt enkelt varit med och begått det de brukar gärna begå och dessutom blir de stolta över det.
Anton din lilla hjärna är som en oliv som urholkats för att få plats med paprikan. Hoppas dock att du lär dig något av all det här.
#83 & 91

Jag undrar om Wilhelmson och Sederholm vet vad ett ”sakargument” är, eller för den delen vad ”guilt by association” betyder?

Se t.ex. här

[länk]

eller här

[länk]

eller här

[länk]

eller här

[länk]

eller här

[länk]

Låt mig gissa, inga ”sakargument” så långt ögat når....

Den nya betydelsen av ”guilt by association” kanske är att man är ”skyldig” genom att ens åsikter associeras med vad man själv sagt i intervjuer och skrivit i artiklar....
CMO

Jag förstår inte varför du drar in mig i dessa utvalda artiklar som varken berör mig eller som jag är intresserad av eller som har med vad jag förmedlar att göra. Det jag opponerar mig emot i ditt fall är dina svepande omdömen om alla som antisemiter bara för att de har exempelvis andra tankar om 9/11 än vad du har. men också din omvända bevisföring. Du plockar eventuellt upp några korn av sanning (kanske, jag har inte läst allt detta) och försöker sprida det över alla du ogillar. Fortfarande samma och onyanserade propagandateknik och du står lika slätt som vanligt. Du är bara förbannad och förlamad av ilska.
#109 Du har ju själv tagit upp diskussionen?

Kan du ge mig ett exempel på ett enda uttalande av mig att någon är antisemit bara för att de "de har exempelvis andra tankar om 9/11"?

Ett exempel räcker. Bara ett. Ett pyttelitet....

Jag har debatterat med massor av trudisar, bara en del av dem visar några antisemitiska tendenser.

Vissa är däremot "skolexempel" som Dag N, Lasse W, och Leif E.

Det går bra att ta offentligt avstånd från dem nu.

Men bara om du håller med om att "sanningsröreslen" bör hålla rent mot rasismen.
Den här ordväxlingen visar tydligt varför förvirringsordet antisemit är skapat. Byt ordet till konkret svenska. Skriv judehatare när du menar judehatare.

Själv är jag en ordvrängarhatare. Min känsla för mitt modersmål är sådan att jag känner när någon försöker bedra mig på mitt eget språk. Antisemit är ett sådan bedrägeri. Mig lurar det inte.

Att ta makt över språket är att behärska människor tankeförmåga. Det är inte bara jag som har fattat det.
#85-86 CMO, även jag har lärt mig att sprängmedel är ineffektiva betongkrossare. I synnerhet de konventionella som detonerar från en punkt och utåt från den punkten. Bränsle/luft explosioner är effektivare eftersom dessa detonerar från varje punkt i rummet och inte från ett koncentrerat centrum utan istället ligger intill varje ytpunkt på betongen, som därför inte får något avstånd till detonationen. Men effektivast kan vara att hetta upp betongen till ca 700 °C då den exploderar inifrån varje del av sig själv av det ångtryck som det frigjorda kristallvattnet skapar. Vilka energimängder detta skulle kräva har jag en bra aning om men bara ett diffust hum om hur det skulle kunna gå till. Någon form av den löjliga elekromagnetismen har jag tidigare spekulerat i och blivit grundligt hånad för av dig - och dina supportrar som inte ens fattar vad de skrattar åt.

Över då till Bazants teorier om den perfekta chocken i betong. Att en perfekt chock är otänkbar i praktiken vet du, men tror kanske att det kan finnas en tillräckligt bra. Ja, det kan jag i så fall också tänka mig, men inte i Norra Tornet.

Det är uppenbart att Bazant vid sina teoretiska beräkningar inte tar hänsyn till hur betongplattorna i praktiken kan ha kolliderat. För det är inte på minsta sätt fråga om ren oskyddad betong eller lättballastbetong (enligt NIST 1,9 ton/m3). Här gäller det betong som är kraftigt armerad. Den korrugerade plåten, som vid gjutningen utgjorde gjutform, blir sedan underarmering i och med att den fäster sig vid betongen då den brinner (komposit). I plattorna är det två lager armeringsmattor och överst är golvmatta, vars styrka jag inte känner men som har betydelse som dämpare i en kollision. Till detta kommer framför allt trossbottnarna. 90 cm höga fackverkskonstruktioner med några meters mellanrum under 102 av golven. Och det går inte heller att räkna bort allt som fanns i kontoren av möbler mm och på andra våningsplan hela restaurangutrustningar plus hissmaskinerier och enorma luftkonditioneringsanläggningar. Även detta dämpar de tänkta kollisionerna. Dämpning som leder till värme genom friktion istället för krossning.

När du nämner om vilka förluster som en impact kross har så verkar ditt resonemang vettigt. Men när du antar att det skulle bli mindre förluster vid ett ras i Norra Tornet, då menar jag att du, av ovan redovisade skäl, inte kan ha rätt.

Jag hävdar att Bazants uträkningar måste underkännas därför att de avser förhållanden som inte var för handen då WTC1 rasade. Resultatet av raset måste ha krävt mycket mer energi än som fanns tillgänglig i form av lägesenergi. Dessutom saknades de mekaniska förutsättningarna på grund av allt dämpande material, för att pulverisera 67 % av allt i huset som inte var stål (varav enligt min egen uppskattning minst 50.000 ton var betong/lättballastbetong.)

Dessa anomalier - och jag kan räkna upp åtskilliga fler - menar jag är i sig tillräckliga för att kräva en ny utredning av vad som ledde till Ground Zero. CMO - du har inte visat att Bazants uträkning håller. Orsak - hänsyn är inte taget till det faktiska förhållanden i Norra Tornet, vilket är ett ofrånkomligt krav.
CMO

"Kan du ge mig ett exempel på ett enda uttalande av mig att någon är antisemit bara för att de "de har exempelvis andra tankar om 9/11"? "

Ja den var ju inte så svår:

Du öppnar dina inlägg med att i #4 peka ut 9/11 ifrågasättaren Erlingsson som "Sourze mest notoriske förintelsefönekare". Du fortsätter med: "Att ett inte precis försumbart antal av 9/11-förnekare dessutom är både rabiata antisemiter och förintelseförnekare är inte heller någon (olycklig) slump."

Dina länkar innehöll för övrigt mest journalisters spekulationer och tolkningar men också några tveksamma steg från Wilhemsson.

Men CMO, ifall det ÄR SÅ att Erlingsson svart på vitt förnekar förintelsen eller att Wilhemsson far med en nedlåtande eller rasisitsik inställning till judar(som han ju är själv) så STÅR JAG PÅ DIN SIDA.

Hela ämnet är dock tämligen ointressant för mig eftersom makten i sig är källan, inte i vilka politiska eller etniska sammanhang som den väljer att spela ut sig. Det senare är bara dimråder. Jag anser att hela antisemit-Israel-EXPO-förintelsen-klegget är en egen "film" där de som deltar gärna vill få in så många andra i den för att ge dem själva och deras traumatiska upplevelser en mening. Du är själv på väg in i denna film med nazister och rasistjägare på vardera sida om myntet.

Och ifall det vore antal människor som skulle vara förledda av makten som satte ordningen för vilken debatt som vore värd att dsikutera så borde alla direkt skynda till jämställdhetsdebatten. Halva mänskligehet är män och det är de patriarkala normerna som styr. Nu pratar vi i storleksordningen 3 miljarder kvinnor. Vem för den talan här? Va? Inte en jävla kotte?

Men åter igen, det är dominanslustan i sig som skapar alla problem. Inte förrän dominanslustan, kommen ur rädsla och osäkerhet, lägger sig hos människor är det värt att glöda i sakfrågorna annat än att låta dem vara exempel.

Du skriver "Men bara om du håller med om att "sanningsröreslen" bör hålla rent mot rasismen. "
Jag håller med om det självklart och det gör 99% som jag uppfattat det. Och jag vidhåller fortfarande att din argumentation på det hela är osaklig och mest fylld av ilska/hat. Jag tycker att detta inlägg har visat på det.
Delavante

Jag beklagar att jag varit delaktig till att dra bort uppmärksamheten från din goda artikel.

Mats
Jag passar på att presentera en liten pedagogisk introduktion till hållfasthet, och varför det inte går att bygga en liten skalenlig modell av en stor byggnad och tro att den uppför sig på samma sätt.


Betrakta ett enkelt konstruktionselement, en stång eller en balk, som hänger fritt från en tänkt infästningspunkt. Stångens tyngd bärs i varje punkt av dess tvärsnitt, och tyngden delat med tvärsnittets area kallar vi spänning. Det är spänningen som avgör om konstruktionen håller, eller går sönder. Dens största spänningen uppstår vid infästningen, där hela stångens tyngd måste passera. Om stången har ett kvadratiskt tvärsnitt med sidlängderna a så blir tvärsnittsarean a^2. Om den har längden L så blir dess volym a^2*L. Stångens tyngd är proportionell mot denna volym. Spänningen blir alltså proportionell mot volymen / arean = a^2*L/a^2 = L.


Det är nu intressant att notera att om vi bygger en skalenlig modell av stången i samma material, säg i skala 1:100, så blir den nya stångens längd lika med L/100, och enligt ovanstående resonemang blir alltså spänningen också en hundradel av den ursprungliga spänningen. Vad betyder nu detta? Jo, att modellen inte uppför sig som originalet - modellen är hundra gånger starkare med avseende på sin egentyngd!


Verkligheten är betydligt mer komplicerad än detta exempel, och andra fenomen som böjspänningar, instabilitet et c uppför sig på andra sätt. Slutsatsen är däremot enkel. Det går generellt inte att bygga en modell av en skyskrapa och tro att den ska uppföra sig på samma sätt som originalet. Detta har stora delar av Trudisrörelsen, med Richar Gage i spetsen, inte förstått.


Tack för idag!
#115 Bra att du är på alerten, Daniel. Jag håller helt med dig om modellen inte kan förväntas bete sig som originalet när den skalas om.

I denna - [länk] - är det emellertid originalet som visas. Och jag behöver hjälp av ditt vakna öga för att få förklarat vad det är som sker.

Det är ca 200 meters längd (höjd) på de balkar som har blivit av med den last de tidigare burit. När vi ser dem svaja i CNN:s reportage så bär de endast sin egen tyngd.

Det jag inte kan förstå är varför balkarna rasar rakt ner istället för att välta eller stå kvar. Dessutom tycker jag mig se att det ångar om dem när de rasar rakt ner. Det tycker jag också är märkligt.

Man måste hålla i tanke att WTC var en helt intakt byggnad på den aktuella höjden och nedåt när raset inträffade. Att balkarna skulle vara försvagade av hetta är alltså uteslutet.

Dag inlägg 80. Nu är du allt bra dum. (mer äb vanligt!) Självklart så gick danska tvåan in med direktasändning efter att första tornet träffats.
Tror du inte på min ögonvittnesskildring?
Dag, inlägg 111. "antisemit" är ett internationellt vedertaget begrepp. Att ifrågasätta detta är bara snömos!
#119 Visst är det så. Det är bara att slå upp ordet i Svenska Akademiens Ordlista på nätet eller Wikipedia. Men det är väl onda sionister som skrivit dessa också. Dag vill bara debattera om "Nyspråk a´la Nilsson" används.
#113 Sederholm

"Ja den var ju inte så svår: "

Om det ine var svårt varför gav du då inte något exempel på att (jag sagt):

"att någon är antisemit bara för att de "de har exempelvis andra tankar om 9/11"?

Har du svårt med förståelsen av ordet ”bara”?

Jag antog nämligen att du menade ”bara” i betydelsen ”enbart” och inte att de t.e.x. inte hade några kläder på sig...

Det är ju möjligt att du tycker att jag är paranoid och överreagear på att trudisar utan att tveka pekar ut Israel eller ”sionisterna” som skyldiga till inte bara 9/11 attacken utan även många andra dåd och missförhållanden utan att presentera annat än rykten och myter som stöd.

Eller när deras ”antisionist” retorik förefaller innehåller i stort sett alla elementen av den klassiska antisemitismen inklusive ränteocker, världshärskarambitioner-och t o m ansvaret för Kristi död.

Eller när det råkar vara så att just personer med judisk namn eller anknytning till Israel verkar ha en mycket högre sannolikhet för att bli utpekade som konspiratörer än personer som inte har den bakgrunden.

Eller att de associerar sig med nationaldemokrater notoriska antisemiter som Rami och f.d. Ku Klux Klan ledaren David Duke.

etc ...

Du har alldeles rätt i att jag är förbannad på antsemiterna och att jag hatar deras retorik, och det är kanske inte konstigt om det märks.

Ditt resonemang i övrigt begrep jag tyvärr inte alls. Vad är det du argumenterar emot?
#114 Hur kommer det sig att din aversion mot anonyma skribenter inte gäller "Delavante".
#116 Man ser ju inte vad som händer vid balkarnas bas där enorma rasmassor redan har hamnat.
#112 Dag, Bränsle/luft explosioner är effektivare eftersom dessa detonerar från varje punkt i rummet och inte från ett koncentrerat centrum utan istället ligger intill varje ytpunkt på betongen, som därför inte får något avstånd till detonationen. Men effektivast kan vara att hetta upp betongen till ca 700 °C då den exploderar inifrån varje del av sig själv av det ångtryck som det frigjorda kristallvattnet skapar.

Teoretiskt eller empiriskt stöd för att detta skulle åstadkomma den påstådda pulveriseringen?

Och återigen vad är syftet med att pulverisera betongen? Den var inte en del av den bärande strukturen det var de inre och yttre stålbalkarna som bar upp tornen.


Över då till Bazants teorier om den perfekta chocken i betong. Att en perfekt chock är otänkbar i praktiken vet du, men tror kanske att det kan finnas en tillräckligt bra. Ja, det kan jag i så fall också tänka mig, men inte i Norra Tornet.

Vad syftar du på med ”Bazants teorier om den perfekta chocken”

Det är uppenbart att Bazant vid sina teoretiska beräkningar inte tar hänsyn till hur betongplattorna i praktiken kan ha kolliderat. För det är inte på minsta sätt fråga om ren oskyddad betong eller lättballastbetong (enligt NIST 1,9 ton/m3). Här gäller det betong som är kraftigt armerad. Den korrugerade plåten, som vid gjutningen utgjorde gjutform, blir sedan underarmering i och med att den fäster sig vid betongen då den brinner (komposit). I plattorna är det två lager armeringsmattor och överst är golvmatta, vars styrka jag inte känner men som har betydelse som dämpare i en kollision.

Hur mycket dämpning etc? Var är beräkningarna? Vilka stötkrafter uppstår?

Till detta kommer framför allt trossbottnarna. 90 cm höga fackverkskonstruktioner med några meters mellanrum under 102 av golven. Och det går inte heller att räkna bort allt som fanns i kontoren av möbler mm och på andra våningsplan hela restaurangutrustningar plus hissmaskinerier och enorma luftkonditioneringsanläggningar. Även detta dämpar de tänkta kollisionerna. Dämpning som leder till värme genom friktion istället för krossning.

Var är beräkningarna bakom dina påståenden, vilken typ av kollaps mekanism antar du för fackverken t.ex? Notera att stora mängder energi kan tas upp av stålkonstruktioner och ändå lämna mycket kwar till ”betongkrossning”.

Jag hävdar att Bazants uträkningar måste underkännas därför att de avser förhållanden som inte var för handen då WTC1 rasade. Resultatet av raset måste ha krävt mycket mer energi än som fanns tillgänglig i form av lägesenergi. Dessutom saknades de mekaniska förutsättningarna på grund av allt dämpande material, för att pulverisera 67 % av allt i huset som inte var stål (varav enligt min egen uppskattning minst 50.000 ton var betong/lättballastbetong.)

Du låtsas om att vi vet att 67% av betongen pulveriserades ner till en viss partikelstorlek. Den informationen har jag inte lyckats hitta. Du förväxlar Bazant et al’s konservativa antaganden, som de gör i sin sin beräkning med observerade data.

#119 + 120 - Rätt så! Goda jantar ifrågasätter inte det vedertagna. Goda jantar tror inte att de är något. Goda jantar vet sin plats.

Jag är inte en god jante!
#125 Öh? Kan vi få ta del av "Dag Nilssons Ordlista" då så vi kan förstå vad du skriver. (önsketänkande).
CMO

När du skriver:
"Att ett inte precis försumbart antal av 9/11-förnekare dessutom är både rabiata antisemiter och förintelseförnekare är inte heller någon (olycklig) slump."

är det som att säga

"Att ett inte precis försumbart antal av alla de som har dålig ekonomi både är studenter och brottslingar är inte heller någon (olycklig) slump."

Du fortsätter med din omvända bevisföring, den bygger åter igen på dina antaganden. Att många rabiata antisemiter också är 9/11 förnekare beror på att det söker utnyttja varje möjlig chans till att vinna gehör för sina idéer och har ingenting med den ihåliga trovärdigheten för den officiella teorin om 9/11 att göra.

Dina antaganden har med din ilska att göra och tro mig, jag blir jävligt irriterad över dem också eftersom de förstör för min sak. Men hejda dig när du sveper alla över en kant.

Även EXPO fungerar på det här sättet vilket sätter spår i media och just bland journalister, det finns en grundläggande rädsla/ilska över att judar "åter ska drabbas" och den kan jag förstå men det hindrar också debatt och saklighet, varför EXPO blir en mörkande part i 9/11 målet.

Jag kan däremot inte förstå din personliga ilska, den påminner om den ilska som de med personliga band till saken brukar uppvisa. Yvig, oresonlig och där känslan styr över logiken med en slapp argumentation som följd. Jag blir också irriterad, liksom jag blir av många liknande trender till rasism eller mobbing, men inte så hjärtligt vansinnigt upprörd. Det brukar som sagt krävas mer för det.
CMO, korrigering

"Men hejda dig när du sveper alla över en kant."
tja, eller väldigt många i alla fall om jag ska vara exakt.

Mats
#124 Jag tror inte att det fanns ett särskilt syfte med att pulvrisera betongen. Som du själv påpekar tillhörde den inte de bärande delarna. Pulveriseringen var istället en följd - inte ett mål i sig - av den demoleringsmetod man använde.
Tornen kunde ha raserats genom att enbart spränga "avskärnings-laddningar" på lämpliga ställen i stålkonstruktionen. Men då skulle det mycket tydligt ha synts att det var en kontrollerad rivning, som inte var en följd av skadan från flygplanet.

Uppskattningen att 50.000 ton betong pulveriseras är antagligen låg. De finns de som räknar tornens massa upp emot 500.000 ton. Jag räknar med ca 80.000 ton konstruktionsstål, ca 120.000 ton betong och 50 - 100.000 ton övrigt. Bazant anger att 67% av allt som inte var stål pulveriserades . (About 67% of the mass of all slabs gets pulverized into dust during the crush-down.) Här ingår - förutom betong - möbler, toaletter, isolering, gipsväggar mm och - tyvärr - även människor.

Jag passar på att rätta en uppgift: NIST anger inte lättballastbetongen till 1,9 ton/m3 som jag angivit. Korrekt siffra är 1,76 ton/m3. Bazant anger 1,5 ton/m3.

Den chock jag talar om måste vara något som får de kemiska bindningarna i betongen att släppa momentant så att finfördelning uppstår. Betong är tåligt för tryck. Men vid ett visst tryck kollapsar betong. För att få till erfoderligt tryck genom en kollision så måste rörelseenergin genomgå ett omedelbart omvandling till ytor i betongen (finfördelnng) och minimalt till friktionsvärme.

Två plana betongytor 10 - 12 cm tjocka som rör sig tillräckligt fort mot varandra och slår ihop exakt jämt (och där luften hinner undan utan att bjuda nämnvärt motstånd) skulle i kollisionsytorna och en bit in kunna nå trycket där betongen blir pulver. Betongen i den undre plattans underdel börjar accelerera istället för att finfördelas om den inte ligger på ett stumt underlag. I den fallande plattans övre del blir inte trycket i praktiken tillräkligt

I tornen fanns inte tillräckliga förutsättningar. Pulverisering i den omfattning som skedde, kan inte ha skett enligt Bazants teori.

Bränsle/luftbomber på varje våning skulle knappast kunna göra fragment av armeringen i betongen även om betongen och övrigt kunde pulveriseras med thermobarics.

Ögonblicklig upphettning av betongen till över 700 °C via armeringen och formplåtarna i en nedåtgående sekvens av ca 10 våningar per sekund skulle förklara de fenomen som är observerbara. I synnerhet om en samtidig jonisering av luft och damm blev följden av använd teknik. På frågan hur en sådan överföring av enorma energimängder till all armering skulle kunna genomföras, distribueras, avgränsas till sekvenser etc har jag inget svar. Något slags EMP skapade av en källa som ingen vanlig dödlig känner till borde det vara.

Till sist i detta inlägg: CMO - varför faller inte resterna av "spiran" åt sidorna utan istället rakt ned. Stålbalkar beter sig inte så här - [länk]
Jetbränsle(Fotogen)

Jet A-1 Jet A
Flash point 38 °C (100.4 °F)
Autoignition temperature 210 °C (410 °F)
Freezing point −47 °C (−52.6 °F) −40 °C (−40 °F)
Open air burning temperatures 260-315 °C (500-599 °F)
Density at 15 °C (59 °F) 0.775 kg/L to 0.840 kg/L
Specific energy 43.15 MJ/kg[6] (JET A-1); > 43.05 MJ/kg (JET A)


Konstruktions stål som användes i WTC husen...

Properties

As with most steels, A36 has a density of 0.28 lbm/cu in (7.8 g/cm3). A36 steel in plates, bars, and shapes with a thickness of less than 8 in (203 mm) has a minimum yield strength of 36,000 psi (250 MPa) and ultimate tensile strength of 58,000–80,000 psi (400–550 MPa). Young's modulus for A36 steel is 29×106 psi (200 GPa). Plates thicker than 8 in have a 32,000 psi (220 MPa) yield strength and the same ultimate tensile strength.[1] A36 steel has a Poisson's ratio of 0.260, a compressive strength of 0.152 GPa and a shear modulus of 79.3 GPa. A36 is a standard carbon steel, without advanced alloying.

If steel contains more than 0.021% carbon at steelmaking temperatures then it transforms into a face-centered cubic (FCC) structure, called austenite or γ-iron. It is also soft and metallic but can dissolve considerably more carbon, as much as 2.1% carbon at 1,148 °C (2,098 °F), which reflects the upper carbon content of steel.
#129 Jag tror inte att det fanns ett särskilt syfte med att pulvrisera betongen. Som du själv påpekar tillhörde den inte de bärande delarna. Pulveriseringen var istället en följd - inte ett mål i sig - av den demoleringsmetod man använde.
Tornen kunde ha raserats genom att enbart spränga "avskärnings-laddningar" på lämpliga ställen i stålkonstruktionen. Men då skulle det mycket tydligt ha synts att det var en kontrollerad rivning, som inte var en följd av skadan från flygplanet.


”Avskärningsladdningar” hade varit kritiska under inledningen av fallet och om sådana hade existerat hade de hörts. Dammolnet som utvecklades dolde ingenting. Den okontrollerade spridningen av balkar och bråte som skadade bredvidliggande byggnader är INTE typisk för en kontrollerad rivning. Det gäller f.ö I ännu högre grad för WTC 7 som vek sig och där rasmassorna spred sig långt utanför byggnadens fotavtryck.

Uppskattningen att 50.000 ton betong pulveriseras är antagligen låg. De finns de som räknar tornens massa upp emot 500.000 ton. Jag räknar med ca 80.000 ton konstruktionsstål, ca 120.000 ton betong och 50 - 100.000 ton övrigt. Bazant anger att 67% av allt som inte var stål pulveriserades . (About 67% of the mass of all slabs gets pulverized into dust during the crush-down.) Här ingår - förutom betong - möbler, toaletter, isolering, gipsväggar mm och - tyvärr - även människor.

Fel: ”Slabs” betyder ungefär ”tjocka plattor” dvs det avser betongplattorna, inte möbler gipsväggar etc. Dessutom, för femtielfte gången, när han pratar om 67% så är det vad som händer i hans konservativa modell.

Hur mycket som pulveriserades och till vilken grad vet vi inte.

Den chock jag talar om måste vara något som får de kemiska bindningarna i betongen att släppa momentant så att finfördelning uppstår. Betong är tåligt för tryck. Men vid ett visst tryck kollapsar betong. För att få till erfoderligt tryck genom en kollision så måste rörelseenergin genomgå ett omedelbart omvandling till ytor i betongen (finfördelnng) och minimalt till friktionsvärme.

Det var väl Bazant’s ”perfekta chock du pratade om? I övrigt begriper jag inte riktigt vad din poäng är.

Två plana betongytor 10 - 12 cm tjocka som rör sig tillräckligt fort mot varandra och slår ihop exakt jämt (och där luften hinner undan utan att bjuda nämnvärt motstånd) skulle i kollisionsytorna och en bit in kunna nå trycket där betongen blir pulver. Betongen i den undre plattans underdel börjar accelerera istället för att finfördelas om den inte ligger på ett stumt underlag. I den fallande plattans övre del blir inte trycket i praktiken tillräkligt

Hur kom du fram till detta? Intuition eller beräkningar?

I tornen fanns inte tillräckliga förutsättningar. Pulverisering i den omfattning som skedde, kan inte ha skett enligt Bazants teori.

Hur kom du fram till detta? Intuition eller beräkningar?

Bränsle/luftbomber på varje våning skulle knappast kunna göra fragment av armeringen i betongen även om betongen och övrigt kunde pulveriseras med thermobarics.

Referens?

Termobariska vapen verkar dessutom både synas och höras när de detonerar [länk] . Inget sådant observerades vid 9/11.

forts

Ögonblicklig upphettning av betongen till över 700 °C via armeringen och formplåtarna i en nedåtgående sekvens av ca 10 våningar per sekund skulle förklara de fenomen som är observerbara. I synnerhet om en samtidig jonisering av luft och damm blev följden av använd teknik. På frågan hur en sådan överföring av enorma energimängder till all armering skulle kunna genomföras, distribueras, avgränsas till sekvenser etc har jag inget svar. Något slags EMP skapade av en källa som ingen vanlig dödlig känner till borde det vara.

Referens?

I övrigt inför du teknologi ”som ingen vanlig dödlig känner till”. Visst om vi kan fantisera helt fritt om okänd teknologi blir ju allting möjligt men då blir också all seriös diskussion meningslös.

Införandet av ”Pentagons hemliga super duper teknologi” brukar vara sista stadiet för trudisar innan de förklarar att det där med tekniken och vetenskapen i alla fall inte spelar någon roll utan att allt bara handlar om psykologi och att man måste vilja se osv bla bla bla

Dessutom alla spekulationer om att någon exotisk teknologi skulle använts borde bygga på att konspiratörerna måste vara övertygade om att den skulle fungera precis som avsett. Så tillvida de inte byggt upp ett antal ekakta replikor av tornen och testat på är det orealistiskt. Speciellt när det inte fanns någon större vits med det. Tornen hade rasast i vilket fall som helst.

Vad har spiran med betongen att göra?
#127 Mats,

Det är ju bra att du är irriterad på antisemiterna i "sanningsrörelsens" led. Visa det gärna lite tydligare då.

Min diagnos är förstås att en konspirationsteori så lätt leder till en annan, så det är inte oväntat att det är ett överlapp omellan grupperna.

Jag kritiserar både antisemitismen och ovetenskapligheten hos trudisar. Jag har inget behov av att kritisera de ovetenskapliga för antisemitism eller vice versa, och brukar heller inte göra det.

Dina spekulationer om mina känslor och bevekelsegrunder är både felaktiga och irrelevanta för diskussionen. Om du vill att diskussonen ska gälla sakfrågor och inte ”guilt by association” etc bör du se till att sopa rent framför din egen dörr. Det verkar vara lite ”ostädat” där hittills....
"Det är ju bra att du är irriterad på antisemiterna i "sanningsrörelsens" led... "

No big deal, de är extremt få enligt mina erfarenheter och med tanke på vad du fått fram. Största problemet ligger just i demoniseringen och de fördomsfulla skutten från det ena till det andra. I stort sett hela media sysslar idag med svartmålning, retorik och rent konkreta lögner vad gäller 9/11 ifrågasättanden. Jag arbetar just nu och med framgång på att dokumentera svart-på-vitt exempel som jag kommer att redogöra för i min kommande bok.

"Dina spekulationer om mina känslor och bevekelsegrunder är både felaktiga och irrelevanta för diskussionen. "

De må vara felaktiga CMO, men irrelevant, knappast. Det viktigaste i alla sammanhang ifall man vill förstå människors argument är att förstå "varifrån de kommer". Argument är bara utsagor, lekbara påståenden oftast byggda på andras påståenden, men framförda pga av var och ens kultur/personlighet och så vidare.

Mats
Ja open, i #132 redovisar du mekaniska egenskaper för ett typiskt konstruktionsstål. Frågan är vad du vill säga med det?
"No big deal, de är extremt få enligt mina erfarenheter"

Verkligen, hur definierar du "extremt få" i så fall? Mindre än 50%, mindre än 25%? Hur många trudis-siter och you-tube klipp har du sett i dina "illuminati forskningar".

Här på Sourze är de knappast "extremt få" räknat i %.

Att du inriktar dig på person istället för själva argumenten tycker jag talar för sig själv.

Frågan som du vägrar svara på är dock varför det inte gäller "Michael Delavante", "open_minded" eller någon annan av de anonyma trudisarna.
CMO

"Verkligen, hur definierar du "extremt få""
Efter att ha läst böcker, deltagit på forum, pratat med folk under flera års tid och som har med sanningsrörelsen att göra, så har de tillfällen som antisemitism gått att räkna på en hand. Alltså några få procent.

"Här på Sourze är de knappast "extremt få" räknat i %. "
Tja om man använder din eller exempelvis EXPOS "bevisföring" så är ju i stort sett alla som kritiserar Israel antisemiter. Men om man, avkräver antisemit-jägare på konkreta svart på vitt exempel så återstår nästan ingenting. Dina fem länkar som pekar på en och samma person och där endast en länk hade någonting som man anse som tveksamt fall, är ganska så typiskt för sånt här skitsnack som saknar verkstad.

Jag räknar inte snömos-argument som att "personen x florerar på samma forum som herr antisemit", "personen y sågs vid samma demonstration som herr antisemit", "ordet x är kodord för ordet y", "eftersom personen z INTE har sagt ditt, så menar den datt", "personen a tror på en världskonspiration och eftersom många världskonspirationer är judiska världskonspirationer så är personen a en antisemit". Ovan är det vanliga argumenten när man anklagar folk för antisemitism.

Om det är sånt här gungfly du bygger din tro på så är du religiös.

Ifall du påstår att sanningsrörelsen består av en stor andel antisemiter så vilar bevisbördan på dig, hittills har du kokat soppa på en spik, mer eller mindre.

Det är idag ett bekant faktum i debattvärlden att kritik av Israel i någon form försvaras med "antisemitism". Det är upp till dig ifall du vill vara med i den här smeten eller ifall du vill stå på egna ben.

Mats
och ...

"Att du inriktar dig på person istället för själva argumenten tycker jag talar för sig själv. "
Jag inriktar på den sammansatta bilden. Och ifall du bara lyssnar till ord så är du också lättmanipulerad. Vilken människa som helst här på sourze begriper att människors drivkrafter inte enbart av mekaniska processer eller bisatser och verb. Det där är din hangup CMO, släpp det där nån gång. Har du aldrig blivit berörd av kärlek eller vad är det med dig? Du har ju egna barn? Mekano-familj eller?

Mats
#139 Mats, CMO har satt i system att kalla alla som inte håller med honom ang 9/11 för antisemiter. Det är en sionistisk taktik som har som mål att skapa judehat.

Sionisterna behöver ett ökat judehat från människor i judars närhet för att på så sätt motivera judar som inte gillar sionismen att ändå, som ett skydd mot en fientlig omvärld, ansluta sig sionisterna. Taktiken är en gangstertaktik lika usel som enkel.

Det är lättare för oss, som inte har det minsta emot judar som folk, att klara av provokationerna när vi vet varför de utförs. Och det är viktigt att vi inte går i fällan och jämställer judar med sionister.

Alla tyskar var inte nazister. Alla nazister var inte tyskar. Sionismen och nazismen är artfränder. Båda har psykisk splitting som grund. Vi mot dom. De som inte är med oss är mot oss. Och de goda kan gör hur mycket ont som helst utan att förlora sitt sken av godhet.
#139 Man behöver då inte leta speciellt länge på vaken.se för att hitta dessa ”extremt fåtaliga”


Citat:

Re: Sydsvenskans Peter Melin död #1


Registrerade sig:
2007-06-14 16:02
Inlägg: 193 Tycker det här bevisar att det finns någon form av gudomlig rättvisa.

Muslimer är inget hot mot västvärlden, det är sionisterna som är det.

Denna sionist brinner just nu i helvetet och jag tycker att vi alla ska ta en tyst minut och glädjas åt att svinet brinner i helvetets eviga flamma.
.

Postat den: 2008-02-14 22:29
_________________
Nu har du ingen ursäkt att förneka sanningen längre!

Vilka är NWO? vilka är Eliten? Svaret finner du här:
[länk till Radio Islam]


Mer om zionismen:
[länk till Radio Islam]


Några fler exempel på de ”fåtaliga”:

[länk]

[länk]

[länk]

[länk]

[länk]

[länk]

[länk]

[länk]

[länk]

…och det är enbart från vaken.se
#140

Men gå då före med gott exempel: Berätta om din barndom, blev du mobbad i skolan? Fick du mycket stryk av farsan? Har du vänstrat med nån ung snygging på nån trudiskonferens? Vad har du för skonummer? Om vi inte vet allt detta hur ska vi då kunna ta ställning till dina "ord"?

Vi vill se helheten Mats...

Och frågan som du vägrar svara på är fortfarande varför det inte gäller "Michael Delavante", "open_minded" eller någon annan av de anonyma trudisarna.
#142

Men ursäkta CMO, är du lite korkad eller? Jag har ju precis beskrivit snömos-argumenten med kodorden och sedan hänvisar du till tal om sionister!

Jag förnekar fortfarande inte att det finns ett och annat stolpskott som kommer in från gatan och skriver på exempelvis vaken.se, men det är ett gigantiskt steg från detta till att måla stora delar av sanningsrörelsen som antisemitisk. Alla på vaken är inte en del av sanningsrörelsen, det är vakens öppenhet som gör det möjligt för nazister eller andra idioter att ta sig och skapa debatt. De har valt att inte moderera särskilt noga.

Du hittar samma idioter på fotbollsmatcher som huliganer, i demonstrationståg som sabotörer, på tidningars kommentarsrader med bl.a. rasism. Du måste ju ställa dina exempel i proportion till hur många trådar det finns med ämnen på exempelvis Vaken.se och den enorma mängd med inlägg och med lite enkel matematik så kommer man inte upp i annat än några procent.

Det är ju du som är konspiratorisk, det är ju du som gissar, antar och konspirerar om den enorma mängd med sanningssökare som EGENTLIGEN är judehatare.

Du har en färdig agenda med dina argument. Du kan hitta massvis skrivet om katoliker och "svarta påven", om OPUS DEI, om så mycket annat där det finns misstroende mot religiösa men du väljer att undvika det för det är bara antisemitism som ger dig ett momentum i diskussionerna därför utnyttjar du detta.

Delavante! Om du har något att angripa med så gör det, men be inte mig ta upp dom för något som du tror på.

Mats
#141
Hej Dag

"CMO har satt i system att kalla alla som inte håller med honom ang 9/11 för antisemiter." Jodu det kan man lugnt påstå. Fördomarna är som gigantiska oväder.

"Och det är viktigt att vi inte går i fällan och jämställer judar med sionister. "

Nej det är viktigt. EXPO m.fl. har nämligen vunnit gehör hos media för detta. Dessutom så drar man nu in UFO per automatik och helt utan underlag. Människor som CMO är så lättpåverkade. Ja nuförtiden är Dan Brown antisemit, Julain Assange är antisemit, vi kommer alla att bli antisemiter till sist eftersom våra ord för vad vi ÄR kommer att ockuperas och översättas till antisemitism. Snacka om pre-emptive strikes och ockupation. Ruggigt!
#144 "Jag har ju precis beskrivit snömos-argumenten med kodorden och sedan hänvisar du till tal om sionister! "

Då har vi en vädigt påtaglig uppfattning om var du drar gränsen för antisemitism. Tack för det!

Och vad tror du man hittar om man följer länkarna till Radio Islam?

Kan det vara ..... förklaringen till "kodorden" kanske?

Eller vad tror du?

I de andra länkarna om du följer dem, hymlas det inte, utan skrivs rent ut vilken folkgrupp som avses.

Att det förekommer antisemiter bland fotbollshuliganer tvivlar jag inte på. Men jag trodde du ville sätta ribban lite högre för ”sanningsrörelsen”.

Jag trodde inte att spridandet av uråldriga rasistiska myter var något som passade för en rörelse som söker ”sanningen”.

Jag ber om ursäkt för den missuppfattningen.

Att det sprids sprids flitgt med myter även om andra grupper måste ju vara en väldigt stor tröst.

Ah, man bara lutar sig tillbaka, och njuuuter i fulla drag av dessa intellektuellt och faktamässigt högtstående dialoger mellan "USA-beundraren ända in i farstun", ketchup-CMO, (nu med små bokstäver?), och konspirationsexperten de facto ("visst är det konstigt att inte fler än ½ % röstar på Fi med klimat och allt?") unge herr Cederholm.
Man verkligen luuuusläser vartenda ord i dessa bådas faktaspäckade meningsutbyte, vars innersta syfte kanske får sin upplösning så småningom? Kanske?

#115 "Jag passar på att presentera en liten pedagogisk introduktion till hållfasthet, och varför det inte går att bygga en liten skalenlig modell av en stor byggnad och tro att den uppför sig på samma sätt."

Pelaren

Vertikala balkar i byggnader kallas för pelare. Pelarens uppgift är att vara underlag för
horisontella balkar och dessutom leda kraften nedåt i konstruktionen. Pelaren bär lasten
vertikalt och denna följer därmed pelarens egen riktning.
Belastningen angriper oftast inte pelarens mittaxel som axialbelastning utan har ofta sin
angreppspunkt utanför denna. Den kraft som belastar mittaxeln benämns som centrisk och den
som belastar området utanför mittaxeln kallas excentrisk. På en pelare är det alltså vanligast
att lasten är en excentrisk last. Denna excentricitet är belastningens avstånd till pelarens
mittaxel och ger i kombination med lasten ett böjningsmoment.

Pelaren utsetts inte enbart av denna vertikala last utan får också i många fall utstå horisontell
last. Pelare som används t ex till att bära upp fasader utsätts för krafter i form av bl.a. vind. En
sådan pelare utsätts alltså för belastning i form av den excentriska lasten, vertikallastens
egentyngd ( balken ) och den horisontella momentet från vinden. Detta löser man ofta genom
att sammanfoga pelaren och balken så att de bägge får ta dessa horisontella krafter
Daniel...

Hur krafterna vandrar

Struktursystemets huvudsakliga uppgift är att ta emot den tyngd som kommer från de överliggande horisontella planen som ligger ovanpå varandra för att sedan vertikalt kunna leda ner tyngden till grunden. Vid konstruktion av höga byggnader använder man sig av olika mekanismer för hur krafter rör sig, dels vertikalt, men naturligtvis också med hänsyn till de krafter som kan komma att påverka byggnaden i sidled.

Man ska ha så få vertikala, lastbärande element som möjligt. På grund av detta utnyttjar man de allra nödvändigaste detaljerna i ett höghus för att se om man inte kan använda sig av dessa som lastbärare.
Det är alltså vanligt att man ser funktionselement såsom hisschakt, trappgångar och installationsgångar som potentiella vägar för krafterna att vandra. Dessa läggs oftast i mitten av byggnaden som en kärna för att ge rymd och ljus åt de omkringliggande ytorna som oftast använd som kontors- eller boendeytor. Men det finns även en möjlighet att låta byggnadens skal, eller ytterstruktur, fungera som lastväg.
"Det är alltså vanligt att man ser funktionselement såsom hisschakt, trappgångar och installationsgångar som potentiella vägar för krafterna att vandra. Dessa läggs oftast i mitten av byggnaden som en kärna för att ge rymd och ljus åt de omkringliggande ytorna som oftast använd som kontors- eller boendeytor. Men det finns även en möjlighet att låta byggnadens skal, eller ytterstruktur, fungera som lastväg."


Det var exakt så WTC byggnaderna var byggda.
#107:Anton din lilla hjärna är som en oliv som urholkats för att få plats med paprikan. Hoppas dock att du lär dig något av all det här.

Sånt säger man när man har brist på vettiga argument, vilket i och för sig är typisk för typer som du.

Följande är en kort sammanfattning på vad ”fredliga” muslimer har åstadkommit efter 11 september 2001:

Bombattentaten i Bali
Oktober 2002 en självmordsbombare och en bilbomb detonerade utanför populära nattklubbar i Bali, Indonesien. En annan bomb detonerade vid det amerikanska konsulatet men orsakade endast skador.
Bomberna dödade 202 personer inklusive 88 australiensiska turister. Tre medlemmar av den våldsamma islamistiska gruppen, Jemaah Islamiyah, fälldes och dömdes till döden för attacken.

Gisslansdramat i Moskvas teater
Oktober 2002 dussintals beväpnade tjetjenska rebeller tog 850 människor som gissla på en teater i Moskva och krävde att Ryssland skulle avsluta kriget i Tjetjenien.
Efter att ha använt en okänd kemikalie, dödade de ryska styrkorna 39 rebeller och 129 av gisslan.

Bombattentaten i Istanbul
November 2003, fyra lastbilsbomber detonerade i Istanbul, Turkiet. De första två bomberna träffade synagogor, och de nästa två drabbade högkvarter HSBC Banken och det brittiska konsulatet fem dagar senare.
Bombningarna dödade 57 människor och skadade över 700. En turkisk grupp knuten till al-Qaida åtalades för att planera och genomföra attacken med Usama bin Ladin: s godkännande.

Bombattentaten i Madrid
Den 11 mars 2004 exploderade flera bomber i Madrids tunnelbana som dödade 191 människor och skadade 1800.
Så småningom befanns marockan Jamal Zougam skyldig till attacken som sades vara inspirerade av al-Qaida.

Gisslansdramat i Beslanskolan
September 2003 tog tjetjenska rebeller en hel skola som gisslan i staden Beslan, Nordossetien som är en del av Ryska federationen. Återigen krävde de slutet på det ryska kriget i Tjetjenien. När ryska trupper stormade skolan, var 334 av gisslan redan dödade däribland 186 barn.

Bombattentaten i London
År 2005 en serie samordnade självmordsbombningar i Londons tunnelbana tåg och buss dödade 52 människor och skadade 700. Attackerna utfördes av fyra muslimska män med pakistanskt härkomst och en konverterad jamaicansk. Attackerna var inspirerade av al-Qaida, Usama bin Ladin och Ayman al-Zawahiri. Attentatsmännen lämnade videoklipp där de hävdar att deras handlingar var svar på krigen i Afghanistan och Irak.

Fortsättning följer ->
Fortsättning ->

Bombattentaten i Egyptens turistområde
Oktober 2005 blev den egyptiska semesterorten Sharm el-Sheikh drabbade av en serie explosioner som dödade 88 och sårade över 200.
En bilbomb, bomb i en resväska och en lastbilsbomb detonerade alla i centrum av Sharm el-Sheikh, likaså i ett populärt turisthotell.
Abdullah Azzam brigaderna, en grupp knuten till al-Qaida tog äran för attacken och hänvisade till kriget i Irak som deras motivation.

Bombattentaten i New Delhi
Oktober 2005 under den hinduiska festivalen av Diwali exploderade tre bomber i New Dehli, Indien, som dödade 62 och sårade 210. Bomberna placerades i en bil, i en motorcykel och på en buss. Indiska tjänstemän fastslog att bomberna kom från islamiska separatister från Kashmir

Bombattentaten i Mumbai
Den 26 november 2008 10 koordinerade skjutningar och bombattacker dödade 164 människor och skadade 308 i Mumbai, Indien.
Attackerna inträffade vid två lyxhotell, ett sjukhus, ett judiskt centrum och en biograf. Endast en angripare fångades levande som senare dömdes till döden. Indiska regeringen fastslog att en pakistansk islamistisk terroristgrupp låg bakom attentaten.

Bombattentat i Stockholm
Taimour Abdulwahab, 28, sprängde sig själv till döds mitt i julhandeln på Bryggargatan i Stockholm den 11 december 2010.
Något blev fel i hans bombbälte, som troligtvis detonerade för tidigt, annars skulle det ha blivit en massaker då.

Bombattentat i New Delhi
September 2011a kraftfull bomb placerats i en portfölj utanför High Court i New Delhi har dödat minst 11 människor och skadade 76, enligt en tjänsteman.
Indiska myndigheter sade Harkat-ul-Jihad Islami (HUJI) militant grupp - en al-Qaeda med baser i Pakistan och Bangladesh - hade skickat ett mail där de hävdar sitt ansvar för bravaden.

Tyvärr har dessa grisar gott om meningsfränder här på Sourze…
open, tack för de informativa urklippen från wikipedia och andra sidor. Nu återstår bara frågan, är du på riktigt? Jag börjar nästan luta åt att du är en provokatör med uppdrag att få sanningsrörelsen att verka ännu dummare än den egentligen är. Ett svårt jobb minsann, men du lyckas.
#156, #157: Oavsett vad USA eller dina zionister har gjort (oftaste i själförsvar) rättfärdigar inte och förminskar inte alla dessa vidrigheter som dina gräsliga muslimpolare begår nästan dagligen.
Jag är ANTI-ZIONIST.. ALLA ZIONISTER ÄR KRIMINELLA OCH SKA LÅSAS IN...
#159: När intelligensen tar slut börjar påhopp och personligt angrepp.
Bra, du lyckas förmedla den typiska muslimska mentaliteten...
Fortsätt!
Den här diskussionen börjar närma sig gränsen för vad vi tycker är ok. Saklig diskussion är ok. Personangrepp är inte ok.
#146

CMO

"Då har vi en vädigt påtaglig uppfattning om var du drar gränsen för antisemitism. Tack för det! "
Sionism är kopplat den Israeliska staten, judar till folket som bor där.

Du vet CMO, att även om man tycker att USA gör fel i att bomba i ett främmande land så är man inte för den skull respektlös eller nedsättande om den amerikanska befolkningen.

Ni andra, Om ni hör nåt som surrar just nu så är det CMO mekansiska tankehjul som kärvar och snart bryter ihop.

CMO-bevisfacit

Du hitar först fem länkar men på sin höjd en misstänkt.

Senast serverade du några länkar till och ville med hjälp av 5-10 rasistiska inlägg på sajten Vaken.se bevisa att flertalet/avsevärd mängd är antisemiter bland hundratals människor och tusentals inlägg och massor av artiklar.

Du hittar säkert länkar till Radio Islam på gammelemedias kommentarsrader och då måste du anklaga alla dagstidningar för att sprida antisemitism.

Se upp CMO, dom är äverallt, lås dörren, du såg en i snabbköpet igår, nu samlas de säkert utanför din dörr i HUNDRATALS ..... UUUHHH

- Ja, dom är för djävliga, alla är där, jag känner det på mig, Dag, LEif, Delavante, jag vet äntligen varför de skriver på sourze, jag känner det på mig, de har bara ett syfte, de hatar judar, de använder kodord, de använder hemliga meddelanden, de ...
- cmo!
- cmo!
- Dags att vakna nu
- Dags att vakna, här är brickan med medicinen.
- ja,ja men Har ni tagot kontakt med EXPO som ni lovade?
- NI förstår, jag kom på ännu fler namn nu när jag drömde eller vänta lite ... det var nog i Kalle Anka jag såg namnen och insåg kopplingen.
- Hör ni vad jag säger DET FINNS KOPPPLINGAR, osynliga KOPPLINGAAAAAAR. Finn EN och du finner AAAAALLLLLA
- Hmmm gapa och svälj nu.
- Lille cmo, du betyder hemskt mycket för EXPO har dom hälsat.
- Stackars cmo, dessa hemska och ondsinta truthers som är så dumma mot dig, fy på dem, fy på dem.


Ta och ge dig!

Du borde fatta när du är fel ute CMO.

Du saknar totalt all logik, trovärdighet och visar upp en konspiratorisk läggning och fördomar som är bland de värsta jag sett.

Det är ju du som är extremisten, det är ju du som plockar i det lilla och demoniserar upp hela rörelser utan underlag annat en totalt oväsenliga ströexempel som du plockar ihop under dina värsta psykotiska förföljsetillstånd.

Din retrorik passar bättre med 50-talets förföljse av kommunister i landet där du bor eller med de som anhölls i östeueropa efter kriget.

Mats
Redaktionen... Dessa människor som tror sig vara världshärskare av något slag har kallat mig för antisemit under flera år. Då anser jag dessa människor vara nazizionistsvin. Det spelar ingen roll vad som sägs till dessa människor för deras debatteknik går på repeat.. (oavsett vad som pressenteras för dem) Frustrerande ja och att kunna vara diplomatisk mot dessa personer är oerhört svårt.
Adamo om du nu "råkar" vara zionist så kommer du falla lika hårt som eliten... Bollen är i rullning och den kommer inte stanna förän den är i mål.
#171 Är det ens någon ide... Nej Sök upp det på google ca 7.8 miljoner träffar.. Lätt att ta reda på vad de står för. Ja just de du är ju skolad och därmed spärrad för vidare skolning.. [länk]
Zionismens främsta ambition har varit att ge judar som vill att få möjligheten att återvända till den liten del som återstår av sitt ursprungliga land och leva och dö i fred där.
Tyvärr blev inte riktigt så därför att muslimerna i arabvärlden har inte tillräckligt med tolerans för att acceptera ett litet grannland som inte styrs av islam.
Det är en avskyvärd lögn, som stjälkar det judiska folket över hela världen. Det är en lögn så avskyvärt, så långt från sanningen, att det bara kan vinna popularitet på grund av medverkan av starka krafter i "mainstream" media och läroanstalt.

Det är en lögn som har fört många oskyldiga människor outsägligt lidande och om inget görs har potential att skapa extraordinära tragedi i framtiden.
Det är lögnen som förklarar att judendomen och sionismen är identiska.

Ingenting kunde vara längre från sanningen.

Judendomen är tron ​​på uppenbarelsen vid Sinai. Det är tron ​​på att exilen är ett straff för judiska synder.

Sionismen har i över ett sekel nekas Sinai uppenbarelse. Den anser att judiska exil kan avslutas med militär aggression.

Sionismen har tillbringat de senaste århundradet av strategiskt utrotning av det palestinska folket. Det har ignorerat deras bara påståenden och utsatt dem för förföljelse, tortyr och död.

Torah judar över hela världen är chockade och smärtade i denna kortlivade dogma och grymhet. Tusentals Torah forskare och helgon har fördömt denna rörelse från början. De visste att de tidigare goda relationer mellan judar och muslimer i det heliga landet var tvungen att lida som sionismen avancerade.

Den så kallade "staten Israel" står avvisas på religiösa grunder av Toran. Dess monstruös okänslighet för lagar grundläggande anständighet och rättvisa FÖRSKRÄCKA alla människor oavsett om de är judiska eller inte.


Vår närvaro här är att vederlägga basen lögnen att det onda, som är sionismen, på något sätt representerar det judiska folket.

Det omvända är sant.

Vi är bedrövade dag ut och dag in på de fruktansvärda tribut av död som härrör från det heliga landet. Inte en enda av dem skulle ha uppstått om sionismen inte hade släppt lös sin onda krafter över världen.

Som judar vi uppmanas att leva i fred och harmoni med alla människor. Vi uppmanas att vara laglydiga och patriotisk medborgare i alla länder.

Vi fördömer den nuvarande sionistiska grymheter i det Heliga Landet. Vi längtar efter fred grundad på ömsesidig respekt. Vi är övertygade om att denna föreslagna ömsesidig respekt är dömd att misslyckas så länge som den israeliska staten existerar. Vi välkomnar dess avskaffande i ett fredligt sätt.

Må vi vara värdiga sann frälsning när alla människor kommer att delta i broderskap i hans dyrkan.
Judendom och sionism är inte samma sak

Vi vill ta några minuter av din tid för att hindra dig från att göra ett fruktansvärt misstag som kan få katastrofala följder för många.

Du har alltid utan tvekan hört och läst mycket om den politiska krisen i Mellanöstern som staten Israel spelar en central roll. Detta är i själva verket till en pågående serie kriser som har potential att ge den största olycka på hela världen. Tragiskt nog tror många att sionismen och judendomen är identiska. Därmed drar de slutsatsen att hela judiska folket är ansvarig för de åtgärder som den sionistiska staten och de kriser världen som utgår från det. Detta är ett allvarligt fel!

Sanningen är att den judiska tron ​​och sionism är två helt olika filosofier. De är lika motsatta som dag och natt. Det judiska folket har funnits i tusentals år. I sina två tusen år av gudomligt påbjudit exil ingen Judisk sökt någonsin att avsluta denna exil och inrätta oberoende politiska suveränitet överallt. Folkets enda syfte var att studera och uppfyllandet av den gudomliga bud i Toran.

Den sionistiska rörelsen skapade den israeliska staten. Det senare är en övertalning mindre än hundra år gammal. Dess grundläggande mål var och är att ändra karaktären av det judiska folket sig från en religiös enhet till en politisk rörelse. Från sionismens tillkomst de andliga ledarna för det judiska folket stod i ståndaktiga motstånd mot det.

Till denna dag Torah judenheten är för alltid lojal till sin tro. Sionisterna vill att världen ska tro att de är företrädare för hela det judiska folket. Detta är falskt! Det judiska folket valde dem aldrig som sina ledare.

Sionisterna har lurat många välmenande judiska folket via terror, bedrägeri och falsk propaganda. De har till sitt förfogande att använda en nästan universellt underordnad medier. Den som försöker kritisera dem sätter sin försörjning och, ibland, sitt liv i fara.

Men trots mediemörkläggning och lätt ta till terror den enkla sanningen är unrefuted och ovedersägligt: ​​Enligt den judiska tron ​​och Tora LAG det judiska folket är förbjudet att ha en egen stat i väntan på MESSIANSKA ERA!

Skaparen gav oss det heliga landet för tusentals år sedan. Ändå, när vi syndat, tog han bort den och skickat oss i exil. Sedan dess har vår uppgift är att vänta på honom för att sända Messias. På den tiden, Skaparen ensam, utan någon människa att lyfta en hand eller säga ett ord, kommer att föra oss samman och ta oss ur exil. Han kommer också etablera universell fred mellan alla människor och alla kommer att tjäna honom i goda vilja.

Vissa religiösa judar, förvirrad av sionistiska bibliska propagandan citera verser som anger att Gd gav Israels barn det heliga landet. De förbise, tyvärr, de verser som säger att han tog bort det på grund av våra synder. De ignorerar ytterligare de profetior som beskriver tydligt de senaste exil slutsats som en gudomlig, inte en mänsklig process.
Skaparen har beordrat alla Judisk att följa hur fred och att vara lojala mot det land där han bor.
Forts... Torah sanna judendomen väntar tålmodigt på den messianska inlösen. De har ingenting att göra med någon form av pseudo "judisk stat" och dess aggressioner mot andra folk. De har en djup sympati för den svåra situationen för de palestinier som har drabbats mest av sionismens irrläror och barbariska handlingar. Den sionistiska staten är inte en judisk stat. Sionisterna ensamma är de enda ansvariga för sina handlingar. Autentiska judar har och kommer att fortsätta att motsätta sig själva existensen av denna hädiska stat.

Må alla människor bevittna den sanna bilden.
PLO: s verkställande utskott Zahir Muhsein medgav i en intervju med den holländska tidningen Dagblad de verdieping Trouw 31 mars 1977 följande:

"The Palestinian people do not exist. The creation of a Palestinian state is only a means for continuing our struggle against the state of Israel for our Arab unity.
In reality there is no difference between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese.
Only for political and tactical reasons do we speak today about the existence of a Palestinian people, since Arab national interests demand that we posit the existence of a distinct 'Palestinian people' to oppose Zionism.
For tactical reasons, Jordan, which is a sovereign state with defined borders, cannot raise claims to Haifa and Jaffa, while as a Palestinian, I can demand Haifa, Jaffa, Beer-Sheva and Jerusalem.
However, the moment we reclaim our right to all of Palestine, we will not wait even a minute to unite Palestine and Jordan!"


Till och med du borde fatta att det har aldrig funnits nåt land kallat "palestina".
Det finns inget palestinskt språk heller, utan de s.k. palestinierna talar arabiska.

Palestina är ett område inte en nation.

Israel ger större frihet åt sina medborgare och icke-medborgare än vilken arabisk stat som helst i mellanöstern.
Circa 20% av Israels medborgarna är araber som lever tillsammans med judar, medan knappast några judar får lov att bo i ett arabiskt land.

Israelerna kämpar för att försvara sitt land medan muslimerna kämpar för att utplåna Israel.
Västbanken har faktiskt varit annekterad av Jordanien i nästan 20 år (1948 - 1967) utan att nåt ramaskri utbröt för "palestiniernas" rätt till egen stat.

Samma sak gäller Gaza som annekterats av Egypten under samma period utan att ett pip hördes med krav på "palestiniernas" rätt till självständighet.

Det var efter 1967 som Jordanien och Egypten lämnade över "palestinierna" för att kämpa mot Israels existens utan att själva blir direkt involverade i konflikten, samtidigt skapats "palestiniernas" martyrskap för att bedriva hatkampanj mot Israel.
#168 Mats, ju träffsäkrare vi blir desto längre från målet hamnar vi.

När Bush säger att de som inte är med oss är emot oss, då inträder ett stadium där det djävulska - det som splittrar - är lag. Applicerat på sionismen blir resultatet att alla som inte öppet stöder sionismen är antisemiter. Och de som protesterar mot detta anses vara aktiva och ännu värre antisemiter.

Eftersom liv och helhet är samma sak måste vi arbeta för att tona ner spänningen mellan oss och de mycket rädda människorna. Rädsla handlar alltid om skräck för att komma i kontakt med bortträngd egen psykisk smärta.

Traumatiserade människor som inte klarar av att uppleva sin smärta hittar andra människor som tvingas uppleva smärtan åt dem. Detta upplever inte minst palestinierna sedan flera generationer.

Jag såg nyligen en film där judar, som själva eller var släktingar upplevt obeskrivliga fasor i ett koncentrationsläger i Tyskland, hade med sig ett antal F-16 stridsflygplan som dånade mäktigt över deras huvuden samtidigt som de hade en minnesstund över sina anhöriga. Det är just så man INTE på ett läkande och helande sätt upplever och sörjer det smärtfyllda. Sionisternas grandiosa försvar mot inre smärta stämmer väl med USA:s sätt att hantera sin kulturs smärta.

Hela USA är uppbyggt av människor som flytt problem i de länder det kom från istället för att stanna kvar och försöka lösa dem. Det som helar är insikten och praktiken - gräv där du står annars finner du bara tomhet.

Eftersom jag tyvärr är en lättretad natur så är jag inget bra på helhetsskapande. Men vi kan hjälpas åt. Och jag förstår i alla fall hur det hänger ihop.
#179

"Eftersom liv och helhet är samma sak måste vi arbeta för att tona ner spänningen mellan oss och de mycket rädda människorna. Rädsla handlar alltid om skräck för att komma i kontakt med bortträngd egen psykisk smärta. "

Helt riktigt. Hela min förklaring på bl.a. EXPO:s vilda "skjutande på allt som rör sig" är just att många av reportrarna fortfarande bär på en djup rädsla för att "det ska hända igen" med bland annat förintelsen och tillhörande grundläggande trauma som källa och som fortfarande blockerar insidan. Det går inte att röra vid detta, det är fortfarande ett öppet sår. Med öppna sår så slår man snabbt tillbaka när någon närmar sig det, alternativt, att man i förväg säkrar alla möjligheter för andra att närma sig området. Så kan man förklara pre-emptive strikes i dess olika varianter. Att i förväg ockupera ord som kan leda "fienden närmare in mot det såriga området", eller att rent fysiskt ockupera områden eller att militärt "i förväg" slå till mot exempelvis Gaza-konvojer. Även i samband med denna slakt av demonstranter på öppet hav anklagades civila för antisemitism av svenska intresseorganisationer. Jo det är sant!

Mitt sätt att bemöta detta är som jag gör det i min kommande bok som i ett kapitel behandlar EXPO, att se på ovan mekanismer och skapa en djupare förståelse över de här rädslobeteendena. Ja CMO är en slugger och skjuter på allt. Där måste man säga ifrån helt enkelt. För det är alltid en balans mellan respekt/integritet OCH en helhetsbild/förståelse.

Mats
Vidare Dag

Egentligen så vill jag undvika detta ämne såsom jag tidigare skrivit. Problemet är att det suger så enoooormt med energi och just pga av den enorma laddning och sårighet som finns i det. Det är som att få ett tuggummi i håret. Det är en balansfråga. Att vara och inte vara i detta ämne. Jan Guillou bemötte journalisten Jackie Jakubowski som kritiserade hans senaste bok och skriver:

"Vanligtvis brukar Jackie Jakubowski anklaga mig för att vara antisemit. Det får ses som ett utslag av hans profession som försvarsadvokat åt Israel. Enligt israelisk dogm är ju alla som kritiserar Israels ockupationspolitik antisemiter, vare sig de vet det själva eller ej. Det är ingenting att göra åt, och inte längre något att bry sig om."

"inte längre något att bry sig om." vilket personligen lät befriande att höra. För själv avser jag INTE att dras in i detta klegg eftersom min förmedling har med övergripande mekanismer i samhället att göra. Antisemit-debatten är som sagt en underliggande fråga. Lika ointressant som alla de som räknar antalet människor med judiskt inflytande i samhället. Tämligen ointressant och faktiskt antisemitiskt ska det med rätta sägas.

Mats
... och när jag skriver ointressant, så är det ointressant för MIG.
#179: Med ditt resonemang kan man likaväl också påstå att alla dessa som inte är emot Israels existens är ”hemska sionister” som ”äter upp små palestinska barn till frukost”...

Alltså, dessa som inte är med dig är emot dig!

Dina inlägg precis såsom ”open mindeds” inlägg och likasinnade består mestadels av egna åsikter ofta baserade på grundlösa anklagelser, antagande eller vinklade historier.

Inga hänvisningar till trovärdiga källor ges, utan bara halva sanningar och skrönor, vilket är typiskt för hatpropaganda mot den nation och dess folkgrupp ni hatar.
Tack vare sådan propaganda begår ”fredliga” muslimer hatbrott nästan dagligen.

Men, oavsett vad ni anklagar ”sionisterna” för så talar verkligheten ett helt annat språk, då vemsomhelst med normalt logiskt tänkande kan lätt konstatera vem är som i religionsnamn ständigt begår vidriga hatbrott mot vemsomhelst varsomhelst i världen.
#160 "ALLA ZIONISTER ÄR KRIMINELLA OCH SKA LÅSAS IN... "

Det var ju väldigt "open minded" av dig...

Fast det blir många att låsa in. Fängelserna räcker nog inte till. Du måste nog upprätta någonslags "läger" där du kan "koncentrera" "zionisterna"...
#168 Mats

Sionism är kopplat den Israeliska staten, judar till folket som bor där.

Sionism är tanken att det judiska folket har rätt till ett suveränt hemland.

Om någon propagerade för att svenskar inte hade rätt till ett hemland eller till självbestämmande skulle du alltså inte tycka att det det var något ”anti-svenskt” i det....?

Du finner det tydligen inte anmärkningsvärt och stötande att man när en journalist hastigt avlidit anser att han bör ”brinna i helvetet” för att han är ”sionist”. När man sedan kopplar ihop det med länkarna till europas förmodligen mest notoriska antisemit-site, Radio Islam måste man antingen vara otroligt aningslös eller uppvisa en otrolig välutvecklad strutsmentalitet för att inte inse kopplingen.

Om man läser vidare i kommentarerna framgår det att man kan utgå från att journalisten måste vara sionist ”eftersom sionisterna kontrollerar alla tidningar”.

Det låter förstås inte bekant för dig...

(Tips: X finns överallt, X kontrollerar alla institutioner, X konspirerar alltid)

Sök X....

Du hittar säkert länkar till Radio Islam på gammelemedias kommentarsrader och då måste du anklaga alla dagstidningar för att sprida antisemitism.

Jag har besökt många kommentarsidor ”på gammelmedia” och aldrig sett det, men om jag har fel får du gärna rätta mig.

- Ja, dom är för djävliga, alla är där, jag känner det på mig, Dag, LEif, Delavante, jag vet äntligen varför de skriver på sourze, jag känner det på mig, de har bara ett syfte, de hatar judar, de använder kodord, de använder hemliga meddelanden, de ...
bla bla bla,
...
Det är ju du som är extremisten, bla bla bla
....
Bla bla bla


Återigen jag ansluter mig till den syn på antisemitisk retorik som verkar delas av i stort sett hela det politiska och journalistiska etablissemanget nota bene inklusive palestinavänstern.

Du solidariserar dig å andra sidan med Lasse Wilhelmson, förlaget Alhambras företrädare, och små-antisemiterna Dag N, Erlingsson open osv här, som hämtar näring från Radio Islam och övriga delar av extremhögern

Du kommer med undanflykter varför rasistsk mytspridning accepteras inom ”din” rörelse...

Och du tycker att det är jag som är extrem!

Anfall är visserligen ”bästa försvar”, men inte när det blir parodiskt...

Du skulle vinna mer på att erkänna problemen och visa att du tar dem på allvar.

Men det är klart, du kanske inte vill stöta dig med potentiella köpare av dina böcker.... det är väl inte så många.

”Cui bono”, som ni brukar säga....

För ordningens skull betraktar jag varken din anonyme vän Delavante eller dig som antisemiter trots att ni fiskar i grumliga vatten. Andra skulle kanske göra en annan bedömning.

Jag vet inte heller om någon av de övriga du nämner ”hatar judar” i bokstavlig mening. Jag vet inte heller om alla som öppet stödde nazisterna eller ens om alla de som tjänstgjorde i dödslägren ”hatade judar” i bokstavlig mening.

Det är inte alls deras känsloliv som intresserar mig. Det är deras retorik och vart den leder i förlängningen som gör att jag reagerar. De historiska spåren förskräcker....

P.S.

Google träff-statistik från vaken.se

Judar: 47,200
Zionster: 18,110 (även stavat sionister eller zionizter)
Islamister: 4,140
Katoliker: 2,040

Det verkar trots allt som att ”judar” har något av en särställning inom sanningsrörelsen ...

Och då är säkert inte vaken.se det värsta exemplet.

Fast det kanske mest rör sig om hyllningar till det judiska folket....?
CMO

"Sionism är tanken att det judiska folket har rätt till ett suveränt hemland."

Och uttalat skapat av just vad jag definierade som Staten Israel!!

"Om någon propagerade för att svenskar inte hade rätt till ett hemland eller till självbestämmande skulle du alltså inte tycka att det det var något ”anti-svenskt” i det....? "

Jag skulle säkert känna det så, men samtidigt också vara betänksam med tanke på att Sverige också hade ockuperat stora delar av Norge, Danmark och Finland.

"Jag har besökt många kommentarsidor ”på gammelmedia” och aldrig sett det, men om jag har fel får du gärna rätta mig. "

Det pågår just nu en diskussion i Sverige där gammelmedia väljer att minska kommentarsfälten eftersom det förekommer extremism. Jag tror knappast att antisemitism är ett undantag, vad tror du?

"Du kommer med undanflykter varför rasistsk mytspridning accepteras inom ”din” rörelse... "

Undanflykter till vad, detta måste väl ändå börja med att DU på ett vederhäftigt sätt kan bestyrka att väsentliga delar av sanningsrörelsen är antisemiter.


"Återigen jag ansluter mig till den syn på antisemitisk retorik som verkar delas av i stort sett hela det politiska och journalistiska etablissemanget nota bene inklusive palestinavänstern. "

Det blir inte mindre snömos av detta bara för att fler utför det!

"Du solidariserar dig å andra sidan med Lasse Wilhelmson, förlaget Alhambras företrädare, och små-antisemiterna Dag N, Erlingsson "

Jag solidariserar mig inte med någon. Jag för min sak och de som tänker likadant och som ser på saken på samma sätt har jag mer eller mindre utbyte med. Att solidarisera sig med eller att tillsammans utgöra en rörelse är något annat.

"Andra skulle kanske göra en annan bedömning. "
Jomen då är man bra jävla korkad eller extremist.

Din Google sökning.
Skilj på kvantitet och innehåll!

Mats
#185 CMO - "Sionism är tanken att det judiska folket har rätt till ett suveränt hemland."

Redan den sionistiska grundtanken innebär stämpling till brott mot folkrätten.

Jag accepterar inte kolonialism som ett legitimt sätt att förvärva territorier. Jag accepterar inte tanken att folk någonstans i världen har laglig rätt till de territorier de bebodde men av vilket skäl det vara må lämnade för 2.000 år sedan, vare sig de kan bevisa detta eller ej.

Det rasistiska Israel är en kriminell statsbildning. Den staten är skapad med omfattande terror som metod. Kung Davids Hotell, Folke Bernadotte och USS Liberty är bara några exempel som visar att al-Qaida har en överlägsen förebild.

CMO - du hetsar till judehat. T.ex. genom att gång på gång påstå att jag delar åsikter med kända judehatare gällande deras judehat. Det är en ren lögn som du ideligen upprepar. Jag skulle som ett motdrag kunna påstå att du varje kväll runkar till ett porträtt av Kim Jung Il, eftersom du tänder på oinskränkt personlig makt. Jag råder dig CMO att sluta anklaga mig för judehat eller tydligt bevisa att jag är judehatare.

Jag är INTE judehatare och jag hatar INGA andra folk heller. Den som påstår något annat har bevisbördan. Så fungerar en rättsstat.

#188:
Redan den sionistiska grundtanken innebär stämpling till brott mot folkrätten.

Du tar ofta upp argumentet ”folkrätten” men ignorerar att judar är också folk som haft ständigt närvaro i det palestinska området fast under förtryck av ockupanterna, därmed bör folkrätten också gälla det judiska folket.

Jag accepterar inte tanken att folk någonstans i världen har laglig rätt till de territorier de bebodde men av vilket skäl det vara må lämnade för 2.000 år sedan, vare sig de kan bevisa detta eller ej.

Helt fel igen, området blev aldrig tomt på judar, som sagt, de har levt där men under förtryck av ockupanterna.
Och vilken lag åberopar du då som förbjuder ett folk att återuppbygga sitt land efter en ockupation? Troligen din egen påhittad lag...

Efter flera hundra år av förföljelser och förtryck lyckades judarna krossa sina fiender och återuppbygga en del av sitt ursprungliga hemland – oavsett om du gillar detta eller inte, så blev det och så får du leva med det.

Det rasistiska Israel är en kriminell statsbildning.

Återigen en Falsk anklagelse, då tanken med sionismen varit att inte utesluta någon som ville delta oavsett ras eller religion, vilket man kan bekräfta idag där drygt 20% av Israels medborgar är arabmuslimer.
Däremot får en jude knappast vistas i något ut av arabiska grannländer, vilket är ett bevis på deras intolerans och rasism, men sånt har tydligen Dag N och likasinnade inte haft förmåga eller vilja att förstå.
... och förresten, angående CMO:s undersökande journalistik och Google sökningarna, nu ska ni få höra.

Jag sökte BARA på Judar och BARA på katoliker, vet ni vad jag fick upp?

Judar: 925.000!!!
Katoliker: 193.000

Hela jävla världen är ju antisemiter!!!! Du, jag, och grannarna, Claes Elfsberg, Förbdunskapten Hamrin, you name it.

Det måste ligga nåt i vad cmo säger ändå!!!!

Mats

#190: Har du aldrig funderat på att skriva böcker till stå-upp komiker?
Tänk på det, du kunde bli världsberömd.
#190 Så övriga svensktalande skriver om judar ca 5ggr mer än de skriver om katoliker, och vaken-fisarna skriver nästan 25 ggr mer om judar än om katoliker.

De är alltså ca 5ggr mer antisemitiska än medelsvensson. ;-)

Det tycker jag stämmer rätt bra med mina observationer.

Har du hittat några trådar på vaken.se som skriver positivt om judar eller som skriver om progromer eller förintelsen?

Det jag såg om förintelsen på vaken.se var att der är ett påhitt av judiska media.

Jag kan nog hitta några bland dina 925,000 träffar som inte skriver om judar i ett icke konspirationsteoretiskt sammanhang.
"Jag kan nog hitta några bland dina 925,000 träffar som skriver om judar i ett icke konspirationsteoretiskt sammanhang."

Skulle det vara...
Men CMO, med ditt sätt att tänka så är ändå tänkvärt att så många fler pratar om judar än om katoliker i världen.

Fast det klart, om nu Israel och alla dess anhängare driver tanken att de flesta som pratar om Israel är antisemiter och ifall de anser att sanningssökare är extra mycket antisemiter så uppstår förstås en debatt och när de som är anklagade ska kommentera/diskutera detta så blir det ju ännu fler träffar på Google. Ta detta med sourze, tänk vad många träffar det ska bli här, det måste ju bero på att det finns extra mycket antisemiter här och just i denna tråd, jag menar, med så många fler träffar på judar än på katoliker . Ja alltså, de ord som exempelvis DU yppar kan ju inte räknas in eftersom du inte är antisemit, vilket Google förstås känner av.

Dags för brickan igen. Släng på en elchock också.

Jag släpper dig nu, jag har lagt mer tillräckligt med tid åt dina demoner. Du får inte igenom ett enda argument och folk skrattar åt dig. Du kommer med fördomsfyllda argument och guilt-by-associatin snack som man sticker hål på, på en gång. Du gör antaganden om sionister som passar dina paranoida misstankar, du tror att eftersom det finna andra som drabbas av samma demoner så finns demonerna, ja hela dina talan saknas substans och densitet. Sök som bevakare åt EXPO om du inte redan gjort det.

Mats
fukin!!!! Save the world !!!!Evil!!!!Fraud!!!!Murder!!!!Warning!!!!

Global peace!!!

Savin it it means world to me.

As long as they rule the world there can be no peace.

Its as simple as that!!!
#196 Per W, jag har läst igenom det du länkar till. Vad är det som uttrycker ett judehat i dessa artiklar?

När en ond tidning skriver att 2+2=4, så har den onda tidningen rätt. När en god tidning skriver 2+2=5 då har den goda tidningen fel.

"Jag har hellre fel tillsammans med mina vänner än att jag har rätt ensam." Eller hur Per, visst är det så?
Jag har inte påstått någonting om innehållet i artiklarna. Tyckte länkarna och innehållet var intressant bara.
Och det är ju märkligt att tidningen Nationell Idag skulle räkna rätt (2+2=4) i detta fall när det är 2+2=5 i alla andra sammanhang. Alla förstår och vet att ND är ett antisemitiskt parti utom Dag Nilsson.
Men han trivs väl i sällskapet.
#200 Avsikten med mitt inlägg var att provocera fram ett "skyldig via association" från dig Per. Du blev bingo. Kunde inte vara tydligare.
Antagligen kommer du aldrig att inse hur ologiskt och känslostyrt ditt tänkande är. Du har just det sätt att dra ologiska slutsatser som leder till krig. Och du kan inte inse det. Troligen kommer du aldrig att kunna det. Det är djupt tragiskt.
#201. Nu är väl Dag Nilsson den siste som skall anklaga andra för "känslostyrt tänkande". För Dag Nilsson existerar ju inget annat tänkande.
#202 Lars Nilsson hör även han till tänkandets talibaner som delar upp i antingen eller. De som inte är med oss är emot oss. Ett slags intellektuell lobotomi med oförmåga att tänka efter flera - varandra motstridiga - spår samtidigt.

"När jag hör ordet kultur, osäkrar jag min Browning!" Och det är nog bäst det eftersom det i flerbottnade kulturen finns okända saker. Saker som svart-eller-vitt-tänkarnas klan inte kan förstå och därför är livrädda för.

Hela samhället håller på att tas över av de intellektuellt lobotomerade. Vad kan vi göra åt det?
Vad heter det dom gjort med Dags tankeverksamhet? -Eller är Dag född sådan? - Kanske bättre om Dag också varit lobotomerad! - Mvh.
Det märks i vilket fall vilka som är helt lobotomerade. Må det fria sinnet härska....
Per W Du förstår ju inte ens innebörden med open minded... så... När kommer du ur den slutna bubblan... men kommer förmodligen aldrig att hända.
Jag är säker på nästan alla håller med om att en öppen är en god egenskap. Vad är en öppen sinnad person? Det är person som är villig att ärligt lyssna på olika idéer. Religiösa människor är ofta de mest trångsynta människor som en kommer att möta i sina liv. De har redan en uppsättning av föreställningar och de vill inte höra några motsatta åsikter till dem. Det är tur att de flesta religiösa människor jag stött på i mitt liv är fördomsfria människor. Om jag har en tvist med dem att de skulle lyssna till min synpunkt.

Det är något ännu bättre än ett sinne, och långt färre människor faktiskt har det, det är ett fritt sinne. En fri sinnad person är en person som bildar sin tro utan rädsla för att status quo eller tradition eller något i den stilen. Han bildar sin tro på ett sätt som känns bäst utan rädsla för att utmana gamla befintliga idéer.
#211 open mind - ett ägg försöker krossa en sten. Det gick illa. Den livlösa stenen drar då slutsatsen är stenar är bäst eftersom de är hårda. Vad ett ägg är, mer än något som lätt krossas, kan stenen aldrig förstå. Stenar kan inte förställa sig att det existerar mer komplexa sinnen än stensinnen.

Ett ägg bär liv inom sig. En dag knäcker livet skalet - jagets skal - och fullbordar sig själv. En sten förblir en sten. Håller sig till andra stenar och beundrar varandra.

Stenarna föddes inte som stenar. De var levande som nyfödda men blev förstenade av rädsla. De gjorde sig okänsliga för smärta och är dödligt rädda för att komma i kontakt med det levande, smärtfyllda inom sig.

Det finns ett antal stenar här på Sourze, vilka kämpar för att ingenting skall få bli levande. Det finns ägg och det finns de som är nära att bli fullt levande.

Citat Open Minded: "ZIONISTER ÄR MASSMÖRDARE.... "
Ett sakligt och icke känslomässigt resonemang....
#212, obetalbart! Dag, du är ett Ägg men en dag kanske du blir en Kyckling i all sin prakt!


Good night, and good luck
#188 Dag,

Jag accepterar inte kolonialism som ett legitimt sätt att förvärva territorier. Jag accepterar inte tanken att folk någonstans i världen har laglig rätt till de territorier de bebodde men av vilket skäl det vara må lämnade för 2.000 år sedan, vare sig de kan bevisa detta eller ej.

Ok, vilka statsbildningar accepterar du i så fall och på vilka grunder? Accepterar du USA, Canada, eller några av de latinamerikanska länderna?

Det rasistiska Israel är en kriminell statsbildning. Den staten är skapad med omfattande terror som metod. Kung Davids Hotell, Folke Bernadotte och USS Liberty är bara några exempel som visar att al-Qaida har en överlägsen förebild.

Vilka stater kan du ge exempel på som har skapats helt utan blodspillan eller som inte har några svarta fläckar i historien?

Min uppfattning är nog att Israel är en av de stater som skapats med betydligt mindre våld och övergrepp än de flesta andra, dina exempel till trots.

Att du ogillar det faktum att Israel existerar och deras politik är en sak. Att du spinner på antisemitiska myter och sätter in ”sionisterna” där der Sturmer satte in ”die juden” är en helt annan sak.

Jag skulle välkommna om du skrev mer om Israel och vad deras regering har för sig, istället för de myter om ”sionisterna” som du torgför

Jag skulle som ett motdrag kunna påstå att du varje kväll runkar till ett porträtt av Kim Jung Il, eftersom du tänder på oinskränkt personlig makt.

Ok ????? Kör hårt!

Jag är INTE judehatare och jag hatar INGA andra folk heller. Den som påstår något annat har bevisbördan. Så fungerar en rättsstat.

Jag kan inte påminna mig att jag anklagat dig för att hata judar. Jag kallar dig antisemit pga att du sprider antisemitiska myter, för en antisemitisk retorik och berömmer notoriska antisemiter som Wilhelmson och David Duke.

Som jag tidigare sagt har jag ingen aning om du hatar judar eller inte, och jag bryr mig inte heller. Det är dina aktiviteter, inte dina känslor som jag stör mig på.

Fast om du vill kan jag ju ägna mig åt lite ”spekulativ kritik”.

Jag tror inte att du hatar judar. Jag tror inte att du hatar speciellt mycket över huvud taget. Jag tror inte att du drivs av hat. Tvärtom tror jag att du drivs av kärlek.

”Problemet” är bara att kärleken riktar sig enbart mot din egen person och det som du ser som förlängningen av din person, t.ex dina många originella idéer om det ena och andra.

Du är helt enkelt en narzissizt (du gillar ju också att stava med z) av sällan skådat slag, och din egenkärlek är så het och glödande att de flesta av oss (gråstenar) bara kan drömma om att en dag få känna så heta känslor för något, allra minst oss själva.

Du är så fylld av kärlek till dig själv och dina idéer att jag helt enkelt inte tror det finns mycket känslomässigt utrymme för hat hos dig.

Den enda gången man ser en skymt av hat är när ditt ego blivit hotat eller förödmjukat.

Allt detta är bara ”spekulationer” förstås.

Fast jag är övertygad om att jag har rätt.

#216 cmo,
Nej, jag tror inte att Dag älskar sig själv. Jag tror snarare att Dag hatar sig själv. Jag tror att Dag har upplevt alldeles för mycket maktlöshet vilket brukar skapa självhat. Därför är han överkänslig för maktövergrepp och överreagerar på sånt han upplever som maktövergrepp. Det du tolkar som uttryck för självkärlek i Dags kommunikation är egentligen en kompensation för självhat.
#216 CMO - Det är ett elände att många andra statsbildningar har tillkommit med minst lika mycket våld och tvång som Israel.

"...berömmer notoriska antisemiter som Wilhelmson och David Duke." Detta påstående saknar du belägg för, CMO! I det fall någon av dem sagt att 2+2=4 så är jag överens med dem i sakfrågan. Den har i så fall ingenting med deras personligheter att göra. Jag håller även med dig när jag undantagsvis delar din åsikt.

När, CMO, började du göra skillnad på innebörden i orden judehatare och antisemit?

Dina psykologiska spekulationer läser jag gärna mer av. På sig själv känner man andra, heter det.
En narcissist känner bara sin yta, inte sig själv. I tonåren och ett decennium framåt stämde det i hög grad på mig. Men livet hann ifatt och idag är den enkelheten i tillvaron borta som fanns då. Men visst kan jag leka med det narcissistiska försvaren när jag vill och jag gör det ofta här på Sourze.

När det kommer till självhat så undrar jag om inte våra jagsvaga anonymer har det som allra svårast. Höjden av omanlighet är att stå i kulissen och kasta in skit på scenen. Ingen skam på oss som inte syns - Sällskapet Anonyma mobbare. Modiga tillsammans i ett spöknippe, var och en bakom sin inre ledare från barnkammartiden.

Det är inte gradskillnad på en sten och en kyckling. Stackars dig vuxne man som ännu har behov av att håna och förlöjliga det som behöver stöd för att växa. Har du kanske själv som "kyckling" varit behövande, tafatt och hånad? Vägen till liv är inte att förbli en sten. Vägen är att våga fyllas av allt som just din "kyckling" måste bära ensam, därför att du inte törs hjälpa honom genom att stå för att han är du.
#214 De är massmördare och ska låsas in allihop för de är ett hot mot hela mänskligheten. Ekonomiska krisen i världen är skapad av dem. Krigen i världen är ledda av dessa. Så ser verkligheten ut idag tråkigt men sant.
#219. Och Du är säker på att det räcker med att "låsa in allihop"? Är det inte en mer slutgiltig lösning som Du, Dag och Co egentligen eftersträvar?
#220 Räcker vet jag inte. Men de kriminella i toppen ska definitivt låsas in. Det är i vilket fall e början. [länk]
Jag vet att de flesta män, även de tillfreds med problem
störst komplexitet, kan sällan acceptera ens de enklaste och mest
uppenbara sanningen om det som skulle tvinga dem att erkänna falskheten i slutsatser som de har glädje i att förklara för kollegor, vilket de har stolt lärt till andra, och som de har vävt, tråd genom tråd, in i tyget av sina liv.
#222 Det där verkar vara direktöversatt från engelska med Google Translate. Obergripligt.
#220 Lars Nilsson, försök inse att det finns människor som inte fungerar som du. Slutliga lösningar finns bara i de svart-vitas värld. Det är din värld Lars Nilsson, där de som inte är med är emot.

Människor som kommit till mognad vet att det inte finns någon slutlig lösning därför att alla människor har allt mänskligt inom sig. Både ont och gott.
Hur ser det onda inom dig ut Lars Nilsson? Hur ser det goda ut? Är du medveten om vem du är - hela vägen in, den längsta vägen som finns?
#218 Dag,

Det är ett elände att många andra statsbildningar har tillkommit med minst lika mycket våld och tvång som Israel.

Men av någon anledning är det bara ”den judiska staten” som ska ifrågasättas...

"...berömmer notoriska antisemiter som Wilhelmson och David Duke." Detta påstående saknar du belägg för, CMO! I det fall någon av dem sagt att 2+2=4 så är jag överens med dem i sakfrågan.

2+2=4 är ett odiskutabelt faktum.

Det Wilhelmson och Duke ägnar sig åt är antisemitisk mytspridning.

När, CMO, började du göra skillnad på innebörden i orden judehatare och antisemit?

Tror inte du att det i Hitlertyskland fanns många som stödde nazisterna och deras antisemitiska propaganda av andra anledningar än ideologisk övertygelse? T.ex. för att det gav dem makt, kamratskap, eller något annat de eftersträvade.

Det är nog den kategorin jag placerar dig i.

En narcissist känner bara sin yta, inte sig själv. I tonåren och ett decennium framåt stämde det i hög grad på mig. Men livet hann ifatt och idag är den enkelheten i tillvaron borta som fanns då. Men visst kan jag leka med det narcissistiska försvaren när jag vill och jag gör det ofta här på Sourze.

Tvivlar på att narcissister kan göra korrekta självdiagnoser. Objektet för sin förälskelse kan man sällan ge en objektiv bedömning.
#223 "I know that most men, including those at ease with problems of the greatest complexity, can seldom accept even the simplest and most obvious truth if it be such as would oblige them to admit the falsity of conclusions which they have delighted in explaining to colleagues, which they have proudly taught to others, and which they have woven, thread by thread, into the fabric of their lives."

[länk]

Tolstoy citatet refererar till "confirmation bias" något som trudisar förstås excellerar i, även om beskrivningen "those at ease with problems of the greatest complexity" inte precis passar in på dem.

[länk]
Det ser bättre ut i engelsk version än "hål i huvudets" pidgin-svenska försök.
#225: "Ignorans är styrka"
Detta måste handla om Dag Nilsson- och likasinnades ignorans, fast deras ignorans har inte lett nåt vart förutom spekulationer och kittlande konspirationsteorier...

Eftersom de verkar gilla youtube klipp, här kommer några värda att titta på:

9/11 Conspiracy Theories Debunked
[länk]
[länk]

"Plane Missiles" Explained
[länk]

9/11 Pentagon Attack - Small Hole Damage DEBUNKED
[länk]

Pentagon Flight 77 Photo Evidence
[länk]
[länk]
Charlie Chaplin Speaks (rare!) Eerily beautiful speech ,this says it all,wakeup sheeple [länk]
först påstår "hål i skallen" att "youtube is the shit" för att sedan länka själv till youtube...
Jag tycker dock att Charlie Chaplin är ju tusen gånger mer seriös än ”hål i skallen”...
#220 Eftersom ni jobbar emot den globala lösningen så är det väl ändå bra att vi jobbar för lösningen. Vi har i vilket fall lösningar. Vad har ni för lösning för allt det här. Mer krig,terrorism,massmord,bedrägerier,mm,mm. (det är vad ni försvarar)
Har din lilla paprikabit ruttnat bort eller...

Debunking 9/11 Debunkers: Pancake Theory
[länk]

To all 9-11 Debunkers - Watch this
[länk]

9/11 Debunker Gets His Ass Handed To Him By Richard Gage
[länk]
Jag tycker att vi måste ha mer krig,terrorism,massmord,bedrägerier,mm,mm. Det är naturligtvis så att om vi har mer massmord och såna grejor, så får jag mer pengar, och då kan jag köpa min MOBILKRAN!!! Mobilkranar är det bästa jag vet. Nu har till exempel Liebherr kommit med sin nya LTM12000. Svängkransen på den vill jag minnas är klassad på 2000 tm!!! I alla fall: om jag dödar många, så kan jag köpa en sådan. Om jag dödar fler, så kan jag köpa en till. Och för ni som inte fattar riktigt. 100 miljoner ungäfär det är det samma som jetteglad!!! 200 miljoner ungefär, det är det samma som dubbelt så glad! Sedan att ni inte fattar gausseliminationer o åsnt, de fattar ja, men pannkaker eller ej: massmord e bra för min plånbok, å då måste vi ha de!
#226 - CMO - "Tvivlar på att narcissister kan göra korrekta självdiagnoser."

Ja, det gör du rätt i. Narcissister saknar insikt i sin egen störning. Det är en del av själva diagnosen. Därför är det av noll värde att höra från dig själv, att inte du har en narcissistiskt personlighetsstörning. Alla människor har narcissistiska drag och de som menar att de utgör undantag är de mest drabbade.

"Tror inte du att det i Hitlertyskland fanns många som stödde nazisterna och deras antisemitiska propaganda av andra anledningar än ideologisk övertygelse? T.ex. för att det gav dem makt, kamratskap, eller något annat de eftersträvade."

Det är sannolikt att de fanns de som stödde nazisterna mest av personliga skäl och inte de rent ideologiska. Av samma orsak stöder kanske du sionismen? Själv är jag inte intresserad av vare sig makt för egen del eller kamratskap. Min ideologiska grundbult är att förakt för svaghet är alla fascistoida ismers minsta gemensamma nämnare. Jag har mognat ifrån det förakt för svaghet jag tidigare levde med och försöker nu även komma tillrätta med mitt djupa förakt för dumhet. I den kampen får jag mycket träning här på Sourze. Än så länge går det inte så bra. Men jag har inte för avsikt att ge upp. Det ligger helt enkelt inte för mig att ge upp.
Open, det verkar som att du gillar tuben. Youtube är en del av Google Inc., ett multinationellt megaföretag med en omsättning på över 200 miljarder dollar. Tror du verkligen att det är ett fritt forum? Tror du att Makten låter youtube vara någon form av kanal för självständig kritik?


Open, Makten vill att du ska se youtube. Allt som visas på youtube är ett en del i konsolideringen av herraväldet. En del av Planen.


Det vill jag att du ska veta.
Och nu för ett roligt inslag om hundar: [länk]
#231 Klippet är från filmen "Diktatorn". Knappast "rare". Och knappast "early".
236 Dag Nilsson: "Min ideologiska grundbult är att förakt för svaghet är alla fascistoida ismers minsta gemensamma nämnare."
Nog är det så, i en viss betydande mening. Och är detta din "ideologiska grundbult", så borde den här länken, (som leder till flera instämmanden i din tanke), kanske intressera dig!? Grunden, en väsentlig del av den, för detta mycket exploaterade mänskliga förakt....
[länk]
Bildskärmar tillverkas av globala multinationella hänsynslösa företag, med starka sionistiska intressen. Det skall bli fränt den dag då folk börjar förstå hur grafiken är manipulerad. Detta är ju långt enklare än att plocka in varenda film som togs vid 911 och manipulera dem så att det ser ut som flygplan. Vad sionistdöskallarna missade var att de semipsykologiska/grafiska försvarsystemen vihd Pentagon kolliderade med deras egen attack, så att just det flygplanet inte gick att lägga in i de filmer man beslagtog, de var liksom inom zonen. Att det är på detta vis kan ses i en mängd youtubeklipp (länk, länk, länk, länk, länk, länk, superlänk) skapade av den östgötiske poeten och synergetiske holistikern Kalle Adolfsson, som redan 1402 förutsade Trast-teorin. Att inte dessa Youtube-klipp manipulerats beror på en så kalla quad false flag-operation, med dubbla överliggande kamaxlar i plutonium, vihlka den etablerade vetenskapen gjort att för att tysta ned, så att inte sionisterna skall gå miste om pengar till sina mobilkranar.
Om Dag och Jocke kan enas om en gemensam "ism" som ersätter både "feminism" och "sionism" så förstår de varandra precis.
243 Verkar som PerW vågade sig in på länken ändå. Men som oftast när man visat vitt på svart i ett känsligt men verkligt ämnet, så är han svarslös i sakfrågan.
Saken här gällde föraktet för svaghet, särkskilt om män.
PerW löser dock problemet genom feminism, och förvandlas så till "det överordnade patriarkatet" som obekymrat kan vifta bort manlig problematik, inkl. svaghet.
Fast det är väl det Solanas listigt utnyttjat, om PerW läst läxan?
Från "överordnad till mjäkig"....
Du har tydligen haft otur, Jocke. Känner inte alls igen mig Per S:s artikel.
Särskilt citatet: "Alla män som kommer i konflikt med en kvinna vet vilket artilleri kvinnor använder. Nämligen det lumpnaste av allt – jämförelser med andra män som är ”mycket duktigare än du”." är fördomsfullt och generaliserande vad gäller synen på både män och kvinnor.
#241 Jocke, visst finns ett omfattande förakt för svaghet även hos kvinnor. Inte minst drabbar detta förakt veka och trevande sidor hos män. Förakt har sin grund i rädsla och det finns mycket rädsla i kvinnor.

T.ex kan män som klarar att leva som tuffa och hårda som yngre, men senare i livet veknar, på grund av allmän mognad och inte minst på grund av vikande testosteronhalt, då finna att deras kvinna börjar avsky dem i deras nya mjuka och osäkra framtoning. Den nya känsligheten kan då vara mycket utmanande och skrämmande för kvinnan som tidigare beundrade hans styrka.

Fascismen är inte typiskt manlig. Kvinnor är lika ofta rädda för verklig känslighet som män är det. Allt annat är en myt.
#236 Det är sannolikt att de fanns de som stödde nazisterna mest av personliga skäl och inte de rent ideologiska. Av samma orsak stöder kanske du sionismen?

Jag stödjer sionismen i den meningen att jag anser att Israel har rätt att existera och försvara sig så länge det Israeliska folket anser att så ska ske,och i samma utsträckning som alla andra nationer har den rätten.

Anledningen till det är nog samma anledning som att jag stödjer grundläggande mänskliga rättigheter, och rätt väl ideologiskt förankrat.

Sionismen i ”din version”, som egentligen bara är ett ganska fantasilöst plagiat av sions vises protokoll, stödjer jag naturligtvis inte.

Det gör inte verklighetens sionister heller. Liksom verklighetens judar (eller sionister)inte låg bakom SVP.

245 Per W gör så gott han kan och vill gärna ha mig in i den fållan som han ändå förnekar! Som den tulipanaros han är. Men det handlar inte om mig (och jag är varken PerS eller PerW) utan om principer, sociala och biologiska i detta fall. Väl kända mer nertystade som icke PK.
Det fanns dock flera intressanta citat i just den artikeln, men jag länkade till en googlesida, med flera andra, bl.a. denna: "Vi äcklas alla instinktivt av män som klagar". av Bo Hansson på Newsmill (Rubriken antagligen tillspetsad av red).
Du har väl läst Solanas läxa Per W?
246 Jodå. Och vad är det, som förmår den unge amerikanske mannen att mer eller mindre frivilligt ta steget ut i kriget? Beundrad för sitt mod (eventuella) av sin unga flickvän?
Som jag påstått innan: Den dagen vi blir mer lyhörda även för manlig problematik, samt har värderat upp inte minst unga mäns kroppar och liv till samma nivå som till kvinnors.
Den dagen blir det svårare även för kvinnliga makthavare, (eller för unga flickvänner?) att tvinga ut unga män att serveras som kanonmat.
#247 CMO. "Jag stödjer sionismen i den meningen att jag anser att Israel har rätt att existera och försvara sig så länge det Israeliska folket anser att så ska ske,och i samma utsträckning som alla andra nationer har den rätten."

Men vem är det som angriper Israel? Hur många palestinska bosättare invaderar israelisk mark? Du behöver nog se över din version av sanningen för den är väldigt tunn och tillrättalagd.

Israels rädsla är din rädsla.
"Israels rädsla är din rädsla". Nu har vi fått en amatörpsykolog till på halsen.
#249 "Det är kvinnan (alt. sionisterna) bakom allt" (Redan Ernst Rolf visste det).
#251 Intressant att du Per W kan skilja ut amatörpsykologi från övrig grund till åsiktsbildning. Hur kommer det sig? Är du kunnig i psykologi?

Tycker du att det är intressant att fördjupa sig i människopsykets utveckling från livmoder till åldring? Är psykologisk kunskap viktig för att förstå vad som sker i Världen?
Ha! Jag e nog jettedum å så, men ja tror en amatörpsykolog e en som tänker saker om andras hjernor utan att varar psykelog!!! De e va ja tror. Sen tror jag i alla fall, å ingen vill lyssna på mej, att vi ska STÄMMA SIONISTERNA, för dom e så dumma så dom får tornen å se så konstiga ut när de faller att en del tror att de föll bara för att de blev lite vamt! Jag ska ha 3000, fö de e va en årsprenumeration på "Cranes Today" kostar mig i vanliga sionsistpengar (såna som vi har nä vi e ute o dricker vin av klass, eter gått och utnyttjar alla losersar som inte har PÄNGAR!!! eller mackt fö den delen)
252 PerW: "Det är kvinnan (alt. sionisterna) bakom allt" (Redan Ernst Rolf visste det)."
Möjligen delvis är det så, alternativt att PerW är lite "bakom i allt."
Skall du inte åstadkomma något eget snart? Och lite längre än
Bill&Bull jargongen?
Du, och f.ö. alla andra förstås, kan läsa på lite i ämnet genom att klicka under min bild.
#250: Men vem är det som angriper Israel?
Det är ju mestadels hamas som angriper Israel med vapen och typer som du med ord.

Hur många palestinska bosättare invaderar israelisk mark?
De invaderar inte för att de inte vill det, utan därför att de inte kan.
Dessutom finns det inga bosättare i Israel, utan invånare precis som i vilket land som helst.

Det är nog du som behöver se över din version av sanningen för den är väldigt tunn och tillrättalagd.

Och vad är din rädsla?
#256 Adamo, Israel verkar ha skapat Hamas av samma anledning som USA skapade al Qaida och båda använder sina skötebarn som fiender för att kunna invadera och ockupera. Ser du likheterna? [länk]

Angående bosättare så kanske du ska ta en funderare till... [länk]

Min rädsla är obefintlig men om jag söker djupt inom mig så finner jag på min höjd rädslan för att du mfl kanske inte hinner fatta vad som pågår innan det är för sent och det dyker upp och biter dig i röven.

#257 Inte bara det, trudisrörelsen har ju skapats av sionisterna, eller rymdödlorna eller vilket det nu var.

Iaf enlig Leif "Ufot" Erlingsson.

Det är kvintuppel, black flag, psy-op hela skiten.

open_minded är ju uppenbart en illa programmerad "bot" och Sparris verkar också vara lite halvtaskigt debuggad.
#257: Adamo, Israel verkar ha skapat Hamas av samma anledning som USA skapade al Qaida och båda använder sina skötebarn som fiender för att kunna invadera och ockupera.
Du använder uttrycket ”det verkar” vilket innebär att sånt inte är fastställt, utan det handlar bara om rykten...

Sådan rykten sprids ju som eld och till slut blir det en ”sanning” fast det är fortfarande bara rykten...

Det är sant att USA någon gång under kalla kriget hjälpte muhajedin med stinger-missiler för att underlätta dessa att besegra Sovjets ockupation av Afghanistan.
Det är bara att USA inte visste om att muhajedin rebeller hatade Sovjet lika mycket som de hatade USA eftersom båda var enligt dem otrogna hundar, alltså icke muslimer som stödjer ärkefienden Israel.

Kom ihåg att Stalin och Hitler också skrev under en icke-aggressionspakt för att strax efter invaderades Sovjet Hitlers armé utan förvarning...
Då är det väl ingen som påstår att Stalin har skapat nazityskland, eller att Stalin varit vän med Hitler, eller hur?

Det är också möjligt att Israel stödde hamas i början med syftet att söndra PLO men det betyder inte att hamas är på något sätt vänlig gentemot Israels existens.
#258 Nej jag är bara en öppen bot mot dig... "Confession Of A 9/11 Conspirator"
Och israel skapade hamas. inte sett den förr! Ni e för sköna gubbar! Kramis!
Kalle, i en artikel som publicerades i World Zionist Organisationens organ "Kivinium" 1982 står att finna följande skrivet av en tjänsteman på Israeliska UD, Odd Yinon, benämnd "A strategy for Israel in the 1980s":

"Iraq, rich in oil on the one hand and internally torn on the other, is guaranteed as a candidate for Israel´s targets. it´s dissolution is even more important for us than that of Syria. Iraq is stronger than Syria. In the short run it is Iraq power with constitutes the greatest threat to Israel. An Iraqi-Irainian war will tear Iraq apart and cause it´s downfall at home even before it is able to to organize a struggle on a wide front against us. Every kind of inter-arab confrontation will assist us in the short run and will shorten the way to the more important aim of breaking up Iraq into denominations as in Syria and in Lebanon."

Varken 9/11, invasionen av Irak och Afganistan eller den arabiska våren utger sig för att vara det som vi blivit inbjudna att tro.
Oj Sparris! Vilket citat! Ett citat som i ett avslöjar hela världen, och varför den ser ut som den gör. Det enda jag undrar är: alla andra citat, som talar emot detta, varför är inte de något värda?
Kalle, det avslöjar absolut inte hela världen, men är en viktig del i ett pussel som alla inte sett ännu.
Du får gärna dra fram alla citat som säger motsatsen så ser vi hur de står sig mot sanningen.
Lite mer kött på benen för dem som är trötta på att leva i mainstream-medias fantasyland: [länk]
#265 MD jag har lyssnat på videon och anser att staten USA stod bakom det som hände med WC. Nu är det fara värt att alla konspirationsanhängare kommer att blockera Sourze igen i veckotal? Men vi får hoppas nu att inte det kommer att ske igen.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .