Österrikes förbundskansler spår EU:s ”tysta sönderfall”

27.11.2015 18:16

Österrikes förbundskansler Werner Faymann anser att migrationskrisen i Europa kan komma att leda till EU:s "tysta sönderfall". Han framförde denna åsikt i en intervju med Kronen Zeitung lördagen den 24 oktober.

 
Enligt Werner Faymann måste EU-medlemsstaterna nu välja mellan ett enhetligt Europa och ”EU:s tysta sönderfall”.

 

Den första vägen är mycket svår och kan ta en lång tid. Den andra vägen leder garanterat till kaos.

Faymann framtonade vikten av att skydda EU:s yttre gränser men att detta inte får leda till att varenda medlemsstat börjar gardera sig med murar.

Tidigare uttryckte även Open Society, som sponsras av miljardären George Soros och påstås stödja demokrati i hela världen, besk kritik mot EU:s migrationspolitik. Det är en solidaritetskris och inte en migrationskris, heter det i en tweet från organisationen.

 

I dagarna konstaterade Österrikes inrikesminister Johanna Mikl-Leitner att invandrarna ”har blivit mycket emotionella” samt att ”panik växer i invandrarnas kretsar”. Hon framtonade samtidigt att landets ordningsmakter är kapabla av att vidta tillbörliga åtgärder i händelse av kravaller.

 

Dessutom uppgav hon att 6 500 flyktingar årligen anländer till Österrike, av vilka enbart 4 500 fortsätter vidare till Tyskland.

 

Den 22 oktober beslöt sig Tyskland för att påskynda deportering av flyktingar som nekats asyl. Invandrarna kommer inte att upplysas om utvisning i förväg, så att de inte hinner fly. Förutom passagerarplan tänker man också sätta in militära plan och lastplan för utvisning.

Den 22 september godkände Europarådet färdplanen för att fördela 120 000 flyktingar, som anlänt till Grekland och Italien, över hela EU. Merparten av EU-staterna röstade ja, Tjeckien, Slovakien, Ungern och Rumänien röstade nej, medan Finland avstod från att ge sin röst.

https://se.sputniknews.com/asikt/20151025/768132/osterrike-eu-flyktingkrisen-sonderfall.html

Ämne: Österrikes förbundskansler spår EU:s ”tysta sönderfall”

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar