Tisdag den 11 december 2012 Min sida | Logga ut  

Skriv idag om: Hausswolff-utställning stängs | Nobelpristagarna | Snöoväder skapar trafikproblem Börja här!

sourzeforum
Gamle Jan sörjer så oerhört mklt över denna samtalston som jagar iväg nästan alla kloka, kunniga behärskade människor. Sourze var en gång en skola för för goda samtal, fina texter, bra lyrik mm.Sourze låg längst fram i en ny mediaålder.
I detta sammanhang vill jag referera till mitt inlägg i kväll på FrittForum "Den västerländska civilisationen är i upplösning".  Inlägget är för långt för en Sourze-kommentar, och innehåller dessutom lite väl många länkar, så jag gör det enkelt för mig och lägger det på en särskild webbsida som jag istället här länkar till:
Subject: 
"Den västerländska civilisationen är i upplösning."
Date: 
Tue, 11 Dec 2012 18:36:48 +0100
From: 
Leif Erlingsson <leif@lege.net>
Reply-To: 
Leif Erlingsson <leif@lege.net>
Organization: 
Leif Erlingssons holistiska detektivbyrå, http://lege.net/
To: 
frittforum@yahoogroups.com
References: 
<1355181852.18380.YahooMailClassic@web162202.mail.bf1.yahoo.com>
<9AD513A1-B92E-4D29-A5B2-F1BDF46E7906@bredband.net>


"Den västerländska civilisationen är i upplösning." -- Lasse Wilhelmson 2012-12-11 09:04:03FrittForum och på andra ställen.

För att få en känsla för det lite större perspektivet [...]
Se vidare  [länk] .
Leif E. och vad ska vi tycka om karlhataren Dippen, är hon/han (med tanke på hennes bisttare) enbart personfientliga, eller kan man ana något än värre än så?
inte anklaga någon för att vara rasist, nazist eller främlingsfientlig den som gör det, är själv fientligt inställd mot sin nästa och ska ses som icke trovärdig och får se sig att tillhöra flocken av Hyenor!
(X-man 2012-12-11 10:07 #50  [länk] .)
En viktig poäng, att den som är fientligt inställd mot sin nästa, ja, den är fientligt inställd mot sin nästa.  Och när man är fientligt inställd mot en viss folkgrupp så kallas detta rasism, men det är minst lika illa när det riktas mot en viss person.  En viktig poäng, som jag tackar för.
Dippen NI MÅSTE HA VÄRMEBÖLJA I HUSTON SOM HAR SMÄLT DIN HJÄRNA.
#1274 Är det övermaga och kalla dig för den största jubelidioten som någonsin skrivit här på Sourze?
Är det övermaga att kalla feministrörelsen för extremister? De är förblindade av minst 50 år med propagandan att kvinnorna är förtryckta i det svenska samhället och männen är mulliga mansgrisar som anklagelse? Det här är inte någon ursäkt för deras sätt att förtrycka mannen och deras strävan efter hämnd mer eller mindre, av de mest fanatiska kvinnorna som finne tillhör. Det finns tydliga bevis för, främst i de politiska leden där kvinnorna har blivit styva i korken som är obestridligt och det otrevliga är, att få manliga politiker vågar gå emot dem utan de snarare jamsar med femenisterna! Maria Wetterstrand styrker denna tes, har någon hört protester i Riksdagen när hon var provrör?
53 Minns tydligt den israeliska judinna som förekom här för några år sedan. Hon som ställde sig på Israels sida, och som här på sourze, när man konfronterade hennes religiösa sedvänjor, aggressivt hädvade det fina med att könsstympa små gossebarn. Och vad gjorde finne? Jo han vurmade och berömde denna kvinna, av någon anledning! Där är finne i ett nötskal, dina politiska värderingar som flaxar lite hur som helst, "som det passar". Inkl det upprepade egenberömet, som den feminist han är.
#12 Nu handlar inte detta om "ekonomier eller ideologier" som ska avhandlas på akademiska seminarier utan om tankesystem som används som motivation/ursäkt för ett visst handlande. Om bevekelsegrunderna för att särbehandla någon vilar på fantasier och inte på vetenskaplig grund måste de förkastas. Vilka är dina invändningar mot de svar som Schlyter refererar? Du ställer en (retorisk?) fråga: "Eller vad sägs om följande bidrag i artikeln: Det var ett intressant sammelsurium av åsikter om människan som detta partiprogram visar upp. En del är givetvis helt korrekt, som att människan har ett behov av en grupp, en tillhörighet, att det finns 'anlag' för att skapa kultur. " Svara gärna själv - vad säger du om bidraget i artikeln? Är det ointressant vad professorerna säger? Eller är det så dystert att du menar att det inte spelar någon roll hur kloka/stolliga bevekelsegrunderna är bara vi är tillräckligt många om dem? Du avslutar med ett påstående som är minst sagt överdrivet: "varken ekonomier eller ideologier bygger på vetenskapliga fakta". Ideologier och teorier som har föreställningar om verkligheten vilka inte har stöd i forskning saknar helt enkelt verklighetsförankring. Det är väl bra att få veta det!
Apropå Israel-Palestina, eller kanske rättare sagt, Israel-Gaza-Väst-banken.Så är väl konflikten delvis en frukt av Sykes-Picot-avtalet som ingicks 1916.Där Storbritannien och Frankrike delade upp Mellanöstern och drog de gränser som fortfarande existerar idag. Detta gjordes utan att tillfråga den befolkning som levde i området och som i och med det fick ett nytt förhållande till sina grannar. Balfour-deklarationen från 1917 lade grunden till att staten Israel kunde skapas. För att staten skulle kunna bli till måste en utrensning av palestinier ske; Nakba. Detta har beskrivits mycket bra i en bok av historikern Ilon Pape,israel förövrigt,och som inte borde ha någon dold agenda att ljuga ihop en sån historia. Konflikten som idag kallas olöslig? är alltså till viss del en Brittisk-Fransk produkt.Dessa två har i stort sett lämnat Mellanöstern åt sitt öde och låtit Israel och USA försöka behålla någon sorts stabilitet i området.Vilket i stor utsträckning har drabbat palestinier i främst Gaza. Där människor förvägras en dräglig tillvaro pga av ständiga blockader. Att endast hänvisa till att de är terrorister och vildsinta muslimer är att förenkla problemet. Det uttalande från en moderat riksdagsman som det stundom skrivs om här, verkar var gjort av en ovanligt infantil människa. Ungefär i paritet med dem som ville bomba sönder hela Nordvietnam, asfaltera det och göra en parkeringsplats.
Annons:
finne Jag föreslår att du går till en annan instans och berättar om dina förvirrade fantasier. För felet är naturligtvis ditt, och andra feministers (män?) som lägger locket på för mansfrågor, och därmed ökar på konfrontationen! Alla ni extremister som vill ha krig och kamp. Vet du hur afghanska pojkar har haft det, de som överlevt? Men vem bryr sig, "fel kön"! Det är extremister som fördärvar världen, oavsett höger och vänster, män eller kvinnor. Och DU inskränkte finne, är en del av skulden! Jag arbetar för mäns rättigheter, det som du och andra feminissar försöker lägga locket på för att framstå som duktiga "kvinnovänner". Löjeväckande! Vet du vad Solanas kallar er? Ditt är felet, inte vårt som vill ha med både män och kvinnor på SAMMA villkor. Men felet är kanske Nobelpristagaren Doris Lessings? Hon sa i svensk TV Om feminister: "Hemska förfärliga människor!"
1267 finne. Jag har rest runt hela Afghanistan, hela huvudvägen. Herat, Kandahar, Kabul, Jalalabad, Mazar-i-Sharif, Balk. Det var innan ditt kommunistiska sovjetimperium gick in och fördärvade och våldtog landet! Så håll du bara klaffen, och lär dig lite hyfs och att se din egen skuld i världen!
#51. Mer om Döda havet: Ytan har minskat sedan 1967 med 22 km2, vattennivån har sjunkit med 28 meter. Israel ockuperade Golanhöjderna 1967 med det enda syftet att garantera vattentillförseln till Israel via Gennesaretsjön och Jordanfloden. Israel måste erövra mer land med vattenrika floder för att klara ”blommande öken”, i Libanon finns de. Israel har ockuperat Libanon tidigare men världssamfundet (och Hizbollah) satte stopp för rövarpolitiken. (Eller är det kanske t.o.m. så att Israel måste ockupera en del av Jordanien, Irak eller Syrien för att få tillgång till den vattenrika floden Eufrat? Gud lovade ju i Bibeln att Israels gränser skall sträcka sig ända till Eufrat.) Enligt en profetia i Hesekiel kommer en källa att springa fram ur tempelberget i Jerusalem och vattnet från denna kommer sedan att fylla Döda havet med friskt vatten. Fisk i myckenhet kommer att finnas där enligt denna profetia.(Hes kap 47) Visst är sagoboken Bibeln rolig läsning.
Att tycks tycka illa om politiker tycks ha blivit en dygd, men hot om våld mot politiker är ytterst allvarligt och betänk att vår egen Statsminister tycker tvärtemot, våld mot Sd politiker är helt okej enligt hans mening? Och Lars Nilsson kanske ger sitt samtycke eller.... [länk]
Att tycka illa om politiker tycks ha blivit en dygd, men hot om våld mot politiker är ytterst allvarligt och betänk att vår egen Statsminister tycker tvärtemot, våld mot Sd politiker är helt okej enligt hans mening? och Lars Nilsson kanske ger sitt samtycke eller....[länk]
finne Det intressanta är att ingenting av det här du skriver om, kan du belasta svenska folket för, så din kritik bör levereras till det Israeliska styret eller hur? Lämna in ett klagobrev till den Israeliska Ambassaden vet ja!
Det är katastrofalt! Borgarprackor (bombliberaler), Israelkramare och Sverigedemokrater måste vara skräckslagna. Musikhjälpen sänder från Stortorget i Malmö. Programledare, Kodjo Akolor, rötter i Ghana, afroamerikanen Jason Diakité och palestinskan Dina Dirawi. Skrämmande programledare. Inte en svensk. Och tänk, Dirawi gav som present en antisemitisk bok, och för en stund sedan kramade hon kommunisten/feministen Gudrun Schyman, till och med två gånger, i direktsändning i SVT, huh! Musikhjälpen samlar pengar till fattiga barns behov av rent vatten i slummen. – Men det är bara titta på Israel, dom har fått öknen att blomma och ingen behöver hungra eller törsta. Gör som dom gör i Israel …. Gör som Israel gör! Judarna stjäl nästan allt vatten från Jordanfloden, en bråkdel lämnas till palestinier. Gaza får ingenting i långa perioder. Deras egna brunnar sinar och ersätts av saltvatten från Medelhavet. Kolla på Google map hur Döda Havet ser ut, nästan helt uttorkat eftersom Döda Havet får knappt något vatten alls från Jordanfloden, jämför hur det såg ut innan judarna invaderade Palestina (äldre kartor). Jag gillar Musikhjälpen och dess svenska programledare, alla är födda i Sverige: Kodjo Akolor i Täby, Jason Diakité i Lund och Dina Dirawi i Sundsvall. Hurra! Dessutom gillar jag SVT och SVTs oberoende av kapitalister (som bekant är det en ”sport” bland moderater att inte betala tv-licensen). Ps. Israel är den största ”socialbidragaren” från USA, inte så konstigt att dom har råd att bygga anläggningar som får öknen att blomma. I miljökonsekvenserna bryr dom sig inte. Men det gör jag, jag köper inga varor från ockupationsmakten, judarnas Israel.
finne lol. Du av alla som står med ena foten i det muslimska riket bör tala lågt om antifeminister, när våra svenska feminister tiger som muren om muslmska kvinnor, som blir betraktade som husdjur av den muslimske mannen!
Mordet på en kvinna som arbetade med kvinnofrågor för den afghanska regeringen visar tydligt på det akuta behovet av bättre skydd för dem som arbetar för kvinnors rättigheter i Afghanistan, säger Amnesty. Nadia Sidiqi sköts ihjäl på väg till sitt arbete som tillförordnad chef för ministeriet för kvinnofrågor i den östra provinsen, Laghman. Förövarna var en grupp oidentifierade män. Hennes föregångare, Hanifa Safi dödades av en bilbomb i juli 2012 och ingen har tagit på sig ansvaret för något av dåden. Afghanska antifeminister har varit i farten igen. En del av skulden lägger jag även på svenska antifeminister eftersom de håller tyst, istället för att attackera sina kollegor i Afghanistan. Svenska antifeminister använder hela sin styrka för att svartmåla svenska feminister.
#10, StaffanRoger, du tolkar mitt inlägg på samma lösa boliner som Carl Olof Schlyters artikel. Jag är inte ilsken, snarare besviken då jag i mina artiklar undviker i möjligaste mån att namnge icke offentliga personer, folkgrupper eller utsatta befolkningsområden för att undgå onödiga brännmärkningseffekter. Carl Olof Schlyter däremot använder återigen stigmatiseringstricket på individer och politiska partier då faktum kvarstår. "Var trettonde person som vi möter är en SD-sympatisör" är inte heller ett faktum, snarare en ytlig beräkning. Faktumbegreppet är något som både du Schlyter och hans professorer får läsa på. Eller vad sägs om följande bidrag i artikeln: "Det var ett intressant sammelsurium av åsikter om människan som detta partiprogram visar upp. En del är givetvis helt korrekt, som att människan har ett behov av en grupp, en tillhörighet, att det finns 'anlag' för att skapa kultur. StaffanRoger, varken ekonomier eller ideologier bygger på vetenskapliga fakta och så kommer det alltid förbli.
Bizon du har ett rätt resonemang och man kan ju tänka till vad lätt det är att använda sina grå celler på rätt sätt om viljan finns. Har man ett inrotat "vi och dem tänkande" är man inte helt sund med sina åsikter och då är det lätt att hamna in i ett hänsynslöst resonemang som kan gränsa till fanatism. Jag skulle inte orka med att hata och förakta någon enskild person, så min kritik mot kommunism är baserat på upplysning och inte hat och förrakt mot person, även om en del skulle vilja ha det till detta, men det är inte sant. Att bli förbannad på någon som sprider irrläror mot bättre vetande har man rätt till, för den som kommer med uppenbart skitsnack för att splittra och söndra allt vad logik heter, är en garanterat omogen person som inte har fått lära sig att veta hut! Det finns inte någon lag på att vi måste älska varandra och inte heller att man ska förakta sina medmänniskor. Därför ska man inte anklaga någon för att vara rasist, nazist eller främlingsfientlig den som gör det, är själv fientligt inställd mot sin nästa och ska ses som icke trovärdig och får se sig att tillhöra flocken av Hyenor! Nu begär jag inte att ingen ska kritisera någon som anser för att ha fått något om bakfoten, självklart ska man påpeka vad felet ligger i med deras inte hållbara påståenden, men det bör göras på ett värdigt sätt utan spott och spe! Och emedan jag ändå håller att predika förhållningsorder, sluta med att misstänkliggöra varandra för att man har skilda politiska åsikter, ingen ska stämplas för att vara en sämre människa för att deras politiska ställningstagande inte passar oss. Låt nazisten komma till tals och belägg inte honom med en massa fördomar, ge honom chansen att förklara sig, varför han tror att nazistisk ideologi är den bästa av alla befintliga ideologier. Vi är inte särskilt förtjusta i Islams ideologi med nazistiska förtecken, att Araber är det mest suveräna folkslaget i vår värld! Men likadant här, ge dem en chans att förklara sig!
Ny mina vänner så vore det bra att vi inte gör som alla andra i denna rent djävulska debbat som pågått så länge jag kan minnas. Jag och ingen av oss var med då dessa ödesdigra beslut togs - vi kan inte lastas för våra fäders missgärningar, men vi kanske skulle kunna - då vi ju vet bättre, försöka att inte bygga vidare på dessa misstag. Yiddish jude eller ej- jag själv kristen eller ej, samt vilken annan arab/muslim/kristen/indoeurope eller vem som helst MÅSTE försöka resa sej ur sitt inkrökta mentala tillstånd av att tro rätt, ha rätt eller att anse sej hålla på den rätta sidan. Mellanösternkonflikten är inte den enda vansinnigheten i den mänskliga världen, och det är samma sak där. Jag antar att du Yiddish förstår lika bar som jag att du släpar på din kulturella ryggssäck som just kulturell jude och därför så länge du inte förmår dej att kränga av dej den kommer att utgöra en del av bränslet i denna konflikt - precis som jag och alla andra som sitter gipsade i det förfluutna. Vi måste tillsammans släppa våra gamla föreställningar som i de flesta fall är osanna eller anpassade för att stämma eller bekräfta den världsbild som på något vis gagnar våra egna sympatier. Det jag skulle vilja se är en global folklig förbrödring utan gamla anklagelser folk och människor emellan - människan har aldrig kommit någonstans genom att biita sej fast i gamla oförrtter, men däremot kupnnat skapa både fred och frihet genom att se de goda möjligheterna. FÖrvisso inser jag att det för oss i denna tid gäller att försöka komma överens om vilka de goda möjligheterna är, men lämnar vi sandlådestadiets egoism, och antar något som brukar benämnas "värdighet" och förståelse så har vi nog en chans att göra jorden till en trevlig plats i universun för alla att leva på. "tag min hand och bruka denna jord med mej"
Åren efter WWII, dominerade USA världen ekonomiskt, mendan Sovjet låg i ruiner. Då det var svårt att få tillräcklig majoritet i FN för förslagit om Israel, blev omröstningen uppskjuten några dagar under vilka Truman använde ekonomiska medel för att få fler länder att rösta "rätt" Tänk er om Stalin och Truman hade valt att placera Israel i Sverige.Antisemitismen var på den tiden stor i Sverige,Men klimatet avsevärt bättre än i MÖ. Och här fanns det gott om plats, råvaror skog och vatten. Visserligen skulle man i så fall kunna säga att Stalin och Truman hade utövat ett slags våldtäkt på svenskarna. Men skulle någon svensk ha protesterat?
Staffan R. Du vet inte att Schyter har lovat att degradera Sd enda fram till valet 2014 och då faller hans artikel platt till marken med sitt kamouflerade förakt mot Sd och har varken vetenskapligt eller journalistiskt värde. Och din själsfrände Lars Nilsson vaknade till liv och fick visa vad man pratar om i sandlådan och du föll in på samma spår eller försöker du vara seriös?
#9 En viktig poäng med Schlyters undersökande journalistik är att visa att varje tankesystem som grundar sig på de tankar hans artikel berör saknar vetenskapligt stöd. Det är inte bara SD:s program drabbas av vetenskapsmännens kritik. Jag har svårt att förstå Leif E Ströms ilska över artikelns nyktra konstateranden.
jo nog är beslutet tokigt, men utan datta beslut inget israel - så tokigt eller ej så är det detta beslut som israel Har att hålla sej till då det judiska folket spridda över jorde som dom i praktiken var och därför utan egentlig makt. För att åstadkomme den makten måste dom ha stöd av de som hade de militära resurserna vilket dom altså fick av briterna som ägde protektoratet och fn som sanktionerade de nya gränserna och detta utan att ha övriga etnisiteter med sej - frågar ni mej så är det solklara folkrättsliga övergrepp.
En väsentlig källa till MÖ-konflikten var Europas antisemitism, vilken judarna flydde till Palestinaområdet, vilken i många århundraden i fred hade bebotts huvudsakligen av muslimer, men också mindre grupper av kristna och judar. 1880 var andelen judar t ex ca 5 %. Den terrorspiral som ännu lever där uppstod i slutet av 1800 talet.Mandatmaktinnehavarna, britterna blev trötta på de ofta förekommande terrordåden och tog problemet till FN. !947 beslutade Truman (som gav vika för judiskt tryck) och Stalin (som hoppades på att den nya staten genom de många sovjetiska flyktningarna skulle bli sovjetvänlig), trots muslimernas protester att judarna fick placera en ny helt främmande stat mitt i Palestinaområdet. Ett ödesdigert beslut som åstadkommit bl a mycket lidande för både muslimer och judar.Säkert FN:s sämsta och dummaste beslut någon gång.
re #44 Jag vill inte gå in i diskussionen huruvuda marken hört till den ena eller den andre. Det som är intressant är att se hur man behandlar folk olika och på vilken grund. Alla dom här checkpoints osv. Murar som byggs mm. För mej verkar det finnas en önskan att man inom Israels gränser bara vill ha folk med rätt bakgrund/framtid. Har man inte det så skall det vara besvärligt att bo och leva där.
Kanske ingen tillfällighet att efter att ha publicerat min artikel "Lovar media mer partislask till Jul & Nyår?" [länk], presenterar chefredaktören Schlyter några timmar senare en artikel för balansens skull. Ovanstående analys är en kopia av den föregående i nov, "Sverigedemokraternas grundsyn: Människan föds till rasist". Den här gången med en svag förstärkning av några forskare som ger en analys angående "nedärvd essens" som något icke livsviktigt. Därigenom har ingen i medias "Elefantparad" gjort några avsteg, utan i stället fått tillökning i kön, av den lilla kalv vars policy tidigare varit fristående uppkäftig och utan behov av att hålla framförvarande i svansen. Har i dag skickat en förfrågan till Nathan Shachar på DN efter att han har lättat på locket (i någon mån). Frågan gällde varför han som skribent inte konkretiserade alternativa lösningar till utbildningsvansinnet av 400000 icke-motiverade, icke-svensktalande svenskar. Problemet som de flesta inte insett är utifall närmaste kretsen runt Jimmie Åkesson, enbart bestod av fulla järnrörsmän i bruna skjortor, skulle segregationen med urusla socioekonomiska förhållanden i landet vara exakt den samma. Med anledning av mitt påstående skall även du Carl Olof få en fråga. Tror du att vår migrationspolitik revideras per automatik, om SD skriver om sitt partiprogram så att det uppfyller dina krav? Har du någon annan lösning, eller ser du inga andra problem än SD i din del av världen?
Så kan vi alltid ta upp "Dödens Mark": Ett helt dött ökenområde som fanns i arabisk ägo. Inget växte där, inget "kunde" växa där, för ingen visste hur man skulle kunna odla marken. Israeliska bosättare köpte detta, legalt, med överinsyn från världssamfundet. Israelerna hade nämligen sätt att få sådan mark bördig (det är bland annat härifrån västvärlden fick sina första ekologiskt odlade grönsaker i restaurangbranschen). Araberna såg detta, blev avundsjuka, och krävde landet tillbaka. Knesset beviljade med ett villkor: Marken återlämnas i samma tillstånd som det tillskansades. Sagt och gjort. Nu är marken övergiven igen.
Grav förenkling, men ändock ganska nära sanningen, Bizon. Dilemmat är att det aldrig fanns en fast befolkning i området som älskade den öken som det var när t.ex Ottomanerna hade området. Borträknat en beduinstam så finns det inga konkreta "ägare" till landet att spåra genom annat än namn på saker och ting. Och historisk fakta placerar judarna där långt innan islam drömdes ihop. Dilemmat är mer djuprotat än "du gjorde fel och därför har du fel". Dilemmat ligger i den konstanta vägran av den arabiska världen att ens tala med Israel om saken (givet att Jordanien och Egypten ingått fredsavtal med Israel, men resten då?). Dilemmat ligger i att Israeler har placerats i en omöjlig situation, där arabvärlden skapat ett problem som inte hade behövts finnas. Ser du t.ex till de muselmanska Israelerna så har du över en miljon människor med full demokratisk rätt i landet, jobb, utbildning, sjukvård och social säkerhet. Det finns hela bostadsområden (som kunde ha använts för att husera bosättarna som slets bort från Gaza) som väntar på att ta in palestinier, utan någon kostnad fram tills det att man kunnat ordna dom platser i det Israeliska samhället. Tomma bostadsområden, för att arabiska förbundet, i koalition med FN, gillar att ha flyktingläger man kan beskylla Israel för. Jag kan fortsätta i evigheter, men poängen är att de enda förlorarna av arabvärldens ovilja att förhandla är det nyskapta (100 år ungefär) palestinska folket. I grunden oskyldiga människor som hamnat i ett spel om ett otroligt litet land. Kolla dom dokumentärer jag lade upp. Jag har varit med i projektet att leta rätt på historisk fakta i den förstnämnda.
Yyiddish och Xman Ja nog komplicerar vi människor vår tid på jorden mer än vi egentligen behöver. Låt gå för att fn en gånh spädde på judarnas elände till gagn för ingen skulle man kunna tro, men då tar vi åter fel. I vad vi i dag kallar israel/palestinakonflikten finns det maktmänniskor som dribblar med folk som vore de inget annat än spelmarker. Visst ser det ut som en god tanke att judar från hela världen där se varit spridda men av någon anledning illa sedda. En god judisk stat där juar i förskingringen åter skullenkunna samlas. Vore det inte så att det redan bodde en del människor som i samband med detta blev livrädda och flydde hals över huvud då deras land och äkekermark invaderades av ryska, tyska, polska m.m. Judar som med strålande ögon såg sina drömmars land, men inte de människor som brukat det medan den judisktreligiösa folkgruppen bebott bland annat europa och amerika. Med andra ord bäddat för konflikt - rätt eller fel? Tyvärr är det inte möjligt att vrida tilbaka historien - annars skulle många människors liv kunna räddas.
Yiddish endast 10 % av journalistkåren är normala människor, så det gäller inte alla som sagts. Jag undrar när Sverige ska inse att vi har vårt eget Jerusalem och med Riksdagshuset som klagomur.
Kan rekommendera följande om man vill förstå varför folk är rädda för Islam (rädslan är inte direkt obefogad): [länk]
Alla journalister är inte ute och cyklar, men jag håller med dig i mångt och mycket av ditt uttalande. Jag kan rekommendera "Riksdag och Departemang" (tror jag tidningen hette) för en sann opartisk tidning. Förvisso saknar den könsbilder på Viktoria Silvstedt, men man klarar sig ändå. Och bara för att understryka min poäng om att somliga religioner inte blandar sig allt för väl om man ger dom fritt spelutrymme kan jag rekommendera följande länk: [länk]
Lars Nilsson är den största korkskallen som inte vågar stå till svars för sina lögner den fegisen, du är bortgjord Lars Nilsson och adjöss med dig!
Tack Yiddish, du behövs för att rätta till de fel som serveras här, med påstående man kan misstänka är tagna ifrån den hatpropaganda som de vänstervridna Hamas anhängarna sprider. Och jag har sagt det tidigare att politiska partier och dess sympatisörer ska inte blanda sig andra länders angelägenheter. Ingen går väl till valurnorna för att rösta på Israel eller Palestina? Man skulle kunna tro det och därför har jag legat lågt och tar inte parti för varken Israel eller Palestina, för vi vet inte den egentliga sanningen. Våra lögnare till journalister kan man aldrig lita på, som Lars Nilsson gör!
(den historiska) Sanningen om flyktingarna (även min egen): [länk] (den historiska) Sanningen om Västbanken: [länk] Osch slutligen: (den historiska) Sanningen om Fredprocessen: [länk]
Tack till Lars Nilsson för att han tar en väldigt bra position i debatten. Tyvärr har hela sakfrågan runt Sverigedemokraterna reducerats till att Åkesson talar och får folk att lyssna för att han har en stark poäng. Alla andra har åtagit sig en position av konstanta "blablablablablabla SD är hemska och saknar blablablabla. Vi måste förbjuda och hindra dom från att uttrycka sig. blablbalbabblablablabla. hurrhurrhurrdurrdurrdurr, SD ut ur hurredurrekurreburre." och t.o.m jag har tröttnat på det. En del av mitt jobb går ut på att bevaka mediala trender runt vissa frågor, vilket gett mig ett oerhört tålamod med nötande journalisitk, men t.o.m jag är less på det här. För det första så har folk slutat bry sig om vad ni skriver, för det finns ingen variation, ingen granskning av sakfrågor (om man räknar bort att man hånar SD) och ett konstant mediedrev för att skandalisera partiet. Jag vill bara gratulera er taktiks framgång, men den har inte hjälpt er sak. Den hjälper snarare Sverigedemokraterna. Och ju snabbare ni förstår att det ni sysslar med är totalt vansinne, ju snabbare ni inser att det finns ett problem, ju snabbare kan ni själva ta upp sakfrågan (som Åkesson är ensam om att driva) och få Svea Rikes befolkning att inse att det finns fler som bryr sig om situationen. Folk är för fan livrädda för att röra sig i somliga områden här i Stockholm, och tyvärr är dessa områden fyllda av särskiljda samhällen som är baserad runt den arabiska "hederskulturen" och deras Sharialagar (som kallas Profetens Traditioner). Inte mig emot eller, med barndom i Israel. Men ni måste inse att kulturkrocken mellan arabvärlden och Sverige är för stor för att kunna motverkas genom mediedrev mot SD. Annars har vi snart en situation där SD blir ett riktigt regeringsalternativ.
Tackar hjärtligast för era kommentarer. Det värmer att det faktiskt finns folk som tar sig tid att läsa och diskutera så pass värdeladdade ämnen utan att skrika rasist och liknande. Förlåt min frånvaro, men jag har massor av projekt som jag måste ta hand om (deadlines och dylikt). Jag kan säga följande om Israel-Palestina situationen: Jag tror att frågan är mycket mer komplicerad än att det är Judarnas eller Muhammedanernas fel. Men det finns vissa fakta som måste(!) tas med i beräkningen runt det hela: - Landfördelningen, som idag utgör Israel, Gaza, Västbanken och Jordanien har inte alltid hetat så. Somliga saker i bibeln är korrekta; såsom benämningarna om Galileen, Judeaa och så vidare (kan inte alla på rak arm när hjärnan är mos av stress). Detta område har varit bestritt om "äganderätt" sedan långt innan vår tideräkning. Har det inte varit oss judar så har det varit romarna, har det inte varit romarna har det varit brittiska imperiet och så vidare. - Konflikten av idag består i hur det brittiska imperiet och FN skötte hela fördelningen under 1900-talet. Britterna "ägde" hela området, och gjorde en miss i att lova hela området som ett "transjordanskt" område när dom började tappa greppet om det hela. I detta transjordanska rike skulle hela massan som är Jordanien, Israel och Palestina ingå. Men efter andra världskriget, med stor inverkan av de Zionistiska rörelserna som fanns där, tyckte man att man skulle fördela området till ett Jordanskt kungadöme, öster om Jordanfloden, och två riken vid kusten. Zionisterna sade att allt var bra, bara man fick ett område som kunde bli en judisk stat, men arabvärlden nekade alla förslag som lades fram på fredligt vis och de militanta zionisterna tröttnade på allt velande och "skapade" staten Israel. - Det "palestinska folket" har ingen, direkt, stamtavla som gör dom till ett unikt folk i det sandiga helvetet som detta bestridda landstycke utgör, utan om man är nitisk och följer deras folkrörelser så kan man klart och tydligt se att dom är en del av den jordanska stammen, som i sin tur kommer från andra delar ur den arabiska sfären. - Namnet Palestina kommer från romarna, och var från början "Philistine": Vilket man kan säga betyder ödsligt land/en törn i ögat. Det finns mer fakta man bör ta med i beräkningen, men jag tror jag med hjälp av detta kan föra ett rationellt argument. Jag säger inte, och kommer aldrig säga, att den Israeliska staten gör rätt när man bombar gazaområdet och bygger bosättningar på västbanken, utan konsensus från världssamfundet. Men(!) staten Israel har aldrig varit omedgörlig, och har i många situationer erbjudit den Palestinska sidan exakt det avtal dom hojtar om i dagsläget. Varje gång har man dock bemötts av intifador och hot om att driva ner hela det judiska folket i havet, alternativt att hela landet skall tvättas med judarnas blod. Idag kan jag förstå att IDF och Knesset ställer sig skeptiska till att Palestina vill ha fred. Detta hindrar dock inte att man skall sätta sig vid förhandlingsbordet igen. Jag tycker dock, som en stor del av Israelerna, att uppgörelsen om fred och gränser måste göras utan omvärldens inblandningar, då det är FN:s idioti som skapat situationen. Se följande: [länk]
sourze forum
Diskutera vad som helst
  • för ljust ser det ju inte ut
    fredrik4034 om kommentaren "Tack själv Janne, nu har ja..." (totalt 16 inlägg.)
  • Förklaring:Jan Brunnegård 2012-10-05 20:32 #1, se [länk]...
    Konspirations teoretiker om kommentaren "Nör argumentation lågt om m..." (totalt 5 inlägg.)
  • om kommentaren "Man leds in i ett visst per..." (totalt 42 inlägg.)
  • om kommentaren "Inger: Då min man levde, så..." (totalt 3 inlägg.)
  • om kommentaren "All psykisk eller fysisk mi..." (totalt 3 inlägg.)

Upplevelsepresent.se

FEEDBACK