Kopia av gamla Sourze Forum diskussionstråden Det är inte ungas fel att de inte pallar trycket - det är Alliansens

Länk hit:
http://freedom.lege.net/Det_ar_inte_ungas_fel_att_de_inte_pallar_trycket__det_ar_Alliansens/Sourze_style.html .
Precis som Mitt Romney fick det att låta som att enbart Amerikaner "har ett speciellt förhållande till framtiden" får din text det att låta som att Miljöpartiet skulle vara det enda som ser till människan, helheten och långsiktigheten. Totalt intetsägande.

Självklart ska det föras en diskussion om hur skolans prestationskrav påverkar unga människor men jag tror inte att den svenska skolans krav är vad som skapar psykisk ohälsa.

Skulle Alliansens politik vara ansvarig för utseendehetsen och dagens anorektiska kvinnoideal? Skulle en sund livsstil och ett sunt företagsklimat vara inkompatibelt?

Av personlig erfarenhet vet jag att det finns enorma resurser för ungdomar som mår dåligt. Sjâlvklart ska förbättringar alltid eftersträvas - den ambitionen delar nog de flest apartierna. Tyvärr är det ett problem som inte kan lösas enbart genom politiska åtgärder. Vi har alla ett ansvar för barn och unga och då syftar jag på dig och mig.
Den här gamle läraren håller inte med om det du Linda Thilén skriver:  http://slutaskolan.nu/  [länk] :
Den skola vi har är skadlig för våra barn.  Det är bokens huvudtes.

Skolans dolda mål kränker barnens självkänsla och skrämmer till osäkerhet.
Skolan skapades för att åstadkomma just detta.

Därför behöver skolan upplösas och ersättas med en mångfald sätt att lära.  För detta behövs framför allt föräldrars medverkan.

Experternas styre har misslyckats.  Deras nya uppgift är att bistå föräldrar och barn.
Se vidare denna samling kommentarer och referenser i ämnet:  [länk] .  (Där det inte minst citeras ur Ola Alexander Frisk, "Så knullar staten Din själ - 2:II"  http://www.staten.co.nr/  [länk] .)
Rebecka, väldigt ensidigt. Du nämner ungas problem i skola osv, men räknar bara upp unga kvinnors problem! Ojämställt och väldigt tendentiöst. Men pojkar får t.ex. orättvisa betyg (lärarnas tidning), dubbelt så många pojkar tar livet av sig, eller hamnar de i typiskt pojktrubbel. Inte ett ord hos dig, bara flickor/kvinnor, som vanligt i MP. Sedan är det lite märkligt att enligt dig just tjejer har det så jobbigt i "världens mest jämställda land".
Jag hade en ordväxling med KD:s ungdomsförbund. "Vi är emot all statsfeminism, som sexlöpslagen bara mot män", nämnde hon.
Ni som är unga i MP, och med alla viktiga miljöproblem: Lämna all ovetenskaplig feminism och genus, ett råd. Miljö har med fakta och vetenskap att göra, inte med ensidig könpopulism.
JS, grön sedan -50-talet
Ungar mådde förvisso dåligt även före alliansens tid, men detta illamående har accelererat med åren beroende på konkurrensgalenskap och därmed förknippad otrygghet och att ständigt behöva lägga underbudslöner eller på nåder kanske få en bidragsberoende ungdomsplats där skattebetalarna står för hela eller halva lönen och därmed känna sej mindre värd och på nåder är inget som befrämjar välbefinnandet.
Hetsen och hoten som unga utsätts för drabbar våra barn långt ner i skolåldern - mardrömmen att inte orka med i samhällets skenande tempo blir för många en både daglig och nattlig mardröm.

Till detta kommer en utseendefixering med ideal som ingen med normal fysionomi kan uppnå.

Ja detta är den sedan länge kända sanningen som inte många är omedvetna om - tydligen är inte ens politikens lågnivåfunktionärer numera omedvetna om detta fenomen, men är dom beredda att göra något åt det?

Spontant tror jag inte det - att spela medveten och engagerad är lätt och det ger poäng, men ett verkligt engagemang medveten om konsekvenserna för att få denna ungdomsdestruktion att upphöra - nej det är svårt att tro att etablissemanget skulle komma någon vart på den vägen eftersom viljan inte finns.

Förstår dom över huvud taget att det är den lönsamhetsstyrda egokapitalismen som är motorn till den livskvalitetsnedbrytning som drabbar, inte bara barn och unga utan människor i det svenska samhället av alla åldrar.

Att i dag gå ut med uppgifter om vad som drabbar flickor och kvinnor och som Jocke #6 ävenledes påpekade visar på en demografisk ignorans som knappast ger något hopp om det nödvändiga klarseende som behövs för att räta upp det lilla jämställda landets så väl som världens galgekonomiska.

I dag tjänar människan kapitalet, men det är kapitalet som ska tjäna människan.
Lika lön parat med att dela på det arbete som behöver utföras för att få livet och samhället att fungera är en god början för att få bukt med en stor del av oron i vår värld - att se till att maktpsykopater inte kan sticka upp sitt tryne någonstans skulle bidra med resten så pass att vi skulle kunna dra upp våra riktlinjer för ett nytt blad i mänsklighetens historia.
När (MP)var stödparti åt (S) skyllde båda på att den då accelererade sjukfrånvaron berodde på dålig arbetsmiljö. Många ansåg sig rätt kvickt efter den salvan ha rätt till diagnosen utbränd (när läste man om utbrändhet senast förresten? Har alla blivit botade?). Nu är det Alliansens fel istället och då kan man ju återigen knöla in det mesta av livets djävligheter i vidlyftiga orsakssammanhang som alla utpekar en och samma buse. I det här fallet dessutom en demokratiskt vald sådan, vars mål antas vara att ta livet av så många som möjligt av den unga väljarkåren. Till att börja med, alltså.
Ja du Lars, det finns all orsak att se upp med modeord och mode-händelser. Medan Sverige utvecklade världens bästa arbetsmiljöer steg sjukfrånvaron brant och dito sjukpensioneringar./För mig som i bortåt 40 år jobbat i socialsvängen var det plågsamt med alla namnbyten på samma företeelse. Själv fick jag ca 8 nya titlar utan att egentligen byta jobb. Resultat av omorganiseringar.Ungdomshem,skolhem,yrkesskolor,ungdomsvårdsskolor,paragrafhem osv - var samma sak. Från psykiatrin kom det ständigt in nya begrepp men inga nya sjukdomar.Men de som snabbast svängde sig med de nya orden ansågs mest kunniga.SÅ himla skönt att vara pengaskonär och slippa bli utsatt för ordens diktatur!
Brunne - här levererar du en riktig höjdare - att "slippa bli utsatt för ordens diktatur!"
”Artikeln är tendentiöst sk-tsnack!” Typiskt uttal för en civilekonom som har varit arbetslös i fyra år.
Att en person varit långvarigt arbetslös säger absolut inget om dennes begåvning, kunskaper, samarbetsförmåga med mera.Runt mig har under 30 år ,massor av mycket kompetenta människor blivit arbetslösa p g a omorganisationer, ny inriktning av produktionen mm. / Arbetslöshet säger däremot mycket om dålig samhällsorganisation, företagsstruktur, det ekonomiska systemet med mera. Vilket innebär att klockan står och klämtar för nästan varenda anställd. Utom möjligen de som är anställda av succe-företaget ICA.
2013-06-18 00:00 slängde Sourze sitt gamla forum, och öppnade ett nytt.  Detta arkiv är ett led i dokumentationen av Sourzes nu avslöjade men ej erkända politiska agenda.  Detta avslöjades i det gamla forumet som nu är borttaget av Sourze, men här för några år bakåt delvis räddat.

Referenser:  "Dynamisk Fångst" (Leif Erlingsson 2013-06-11), "Sourze förbjuder förklaringar" (Leif Erlingsson 2013-06-10).
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Sedan 2013-05-07 är ett flertal gamla Sourze författare och forumister blockerade från att skriva på forumet.  Bl.a. undertecknad.  [Länk till denna tidpunkt.]

Detta är långt större än Sourze.  För ett antal år sedan studerade jag kommentarscensuren i DN där den i en artikel angripen person som i artikeln påstods inte kunna belägga sina påståenden gång på gång fick kommentarer där han just visade belägg för det han påstods inte kunna belägga bortrensade inom minuter.  Även andra som la in kommentarer med belägg för samma påståenden fick sina kommentarer omedelbart bortrensade.  Vid detta tillfälle satt jag och laddade om denna kommentarstråd hela tiden och sparade samt såg vad som rensades.  Har bloggat om det, se "Censurien på DN" från 2 juni 2009.
Vid den tiden var Sourze-rävarna helt omedvetna om slikt.
Vid den tiden var därför jag enligt den allmänna meningen på Sourze en ond person, det skrevs mycket negativt om mig.
Mycket medvetet har jag arbetat för att bilden av mig ska bli en annan, utan att någonsin ha backat i sak.
Det har lyckats.  Över förväntan.  Det är det som "är problemet".  Och "lösningen" blev att blockera ett antal debattörer.  Att rensa ut det gäng som börjat vakna.  Som alltså inte kan göra inlägg.

Forumister som fortfarande anses ofarliga kan dock tills deras status också ändras fortfarande öppna upp kommentarstrådarna till egna och andras artiklar med det enkla tricket att titta vilket siffertal som står som del av artikellänken, addera ett till detta tal, och stoppa in det i denna länk istället för nollorna:  http://www.sourze.se/forum/thread/00000000/page1

Men själv har jag nu den dokumentation jag behöver.  Jag gjorde det övertydligt vilka processer det här rör sig om.  Hela mitt Sourze projekt har handlat om att "röka ut" dessa krafter och energier.  De är nu mycket synliga.  Det är väldigt tydligt vad som inte får vara kvar på "fria" diskussionsforum.  Inget som verkligen visar hur vi begränsas i vårt tänkande från att skapa en bättre värld får finnas kvar.  Vi får INTE förstå hur vi kan göra oss oberoende av våra slavdrivare genom att vi själva kan skapa allt välstånd vi kan önska oss.

Allt Gott,
Leif Erlingsson
Länk till ett särskilt signifikant men från Sourze utrensat inlägg:  Jante vs. Frihetsmänniska dialogen i Ovetenskapsparadigmet tråden.
Se även Leif Erlingsson som det tidigare såg ut på gamla Sourze.se:

http://freedom.lege.net/Spegel_av_Leif_Erlingssons_Sourze_profil_med_artiklar/

Sparad kopia av gamla sidan http://www.sourze.se/__10707529_a.asp som inte längre finns kvar:
Leif Erlingsson
SKRIBENTPROFIL
Beskriv dig själv:  Tankebrytare
Antal bidrag:  12
Länkar:
http://lege.net/
http://blog.lege.net/
http://leiferlingsson.lege.net/
http://leiferlingssonsartiklar.lege.net/
http://freedom.lege.net/Leif_Erlingsson/
http://lege.net/Leif_Erlingsson_efter_20130216/
E-post:  leif@lege.net
Sysselsättning:  Holistisk detektiv
Intressen:  Förstå
Brinner för:  Hela det nu
Brinner inte för:  Förtryck
Varför jag läser och/eller skriver på Sourze:  Jag är vilseledaren, som förvirrar dig till att tänka själv.
Vill jag säga till Sourze läsare:  Mitt och ditt ansvar är att vara autentiska, att leva och att kommunicera.  Att vara levande.  Politisk korrekthet är motsatsen till att plocka russinen ur alla ideologier, religioner, tankesystem för att uttrycka sin egen sanning.  Om en sionist eller nazist eller marxist eller scientolog eller mormon säger en sanning så är den lika sann som om din mamma säger den.  Sanning kan aldrig smittas.  Den som säger något annat sysslar med hjärntvätt, antagligen för att han/hon är hjärntvättad.  Det har vi alla varit.
Favoritskribent på Sourze:  Michael Delavante
Jag rekommenderar
Bok:
  The Source Field Investigations, David Wilcock
Musik:  We Want Your Soul, Freeland, Peace Not War, Vol 2
Film:  Eyes Wide Shut (1999)

Länk till nuvarande Sourze:  http://sourze.se/ .